Να παραιτηθεί η κα Κονιόρδου

[Ακατάλληλη για να υπηρετήσει τον Πολιτισμό]

koniordou9-11-16

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Κρίθηκε από τον πρωθυπουργό και «σύντροφο» του «συγγραφέως» ακροδεξιών αντιτρομοκρατικών σκουπιδολογημάτων Π.Καμμένου (Ο Γεωργαλάς της Χούντας έχει κάποιες αντιρρήσεις για τον τίτλο, που μπορείτε να τις δείτε ε δ ώ ), πως η κα Κονιόρδου δίνει ένα λούστρο στην απωθητική, πολυπληθέστατη και πολυδάπανη κυβέρνηση του, με υπουργοποιημένο το 80% της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΕΛ και με ιδιωτικά υπουργεία για ανεπάγγελτους νέους και αργόσχολους γέρους φίλους του.

Αποκαλύφθηκε πως η κα Κονιόρδου διεκπεραιώνει θεραπείες (Pranic healing), που σχετίζονται με το αποκρυφιστικό κίνημα της Θεοσοφίας. H πρόεδρος της «Θεοσοφικής Κοινωνίας της Αμερικής», η Ντόρα Kunz, ήταν η εμπνεύστρια του θεραπευτικού αγγίγματος. Η ίδια η Ντολόρες Krieger, μια από τις μεγάλες κυρίες του θεραπευτικού αγγίγματος, έχει δηλώσει πως βασίζεται στις αρχές του Βουδισμού. Αυτά θα καθιστούσαν ενδεχομένως την ηθοποιό μας ιδανική υπουργό Θρησκευμάτων μιας εξόριστης κυβέρνησης του Δαλάι Λάμα, αλλά σηκώνουν πολλά ερωτηματικά για τη σχέση της με τον ευρωπαϊκό και ελληνικό πολιτισμό, για τις προοδευτικές ιδέες, την αισθητική και την κουλτούρα που καλείται να προαγάγει.

Ακόμη χειρότερα η κυρία αυτή έδωσε, μαζί με τους επτά υπουργούς της Ακροδεξιάς, ελληνορθόδοξο όρκο στον αντικανονικό (Καν. 8ος Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, Καν. 41ος & 58ος Αγ. Αποστόλων, Καν. 6ος Δ’ Οικ. Συνόδου κλπ) και αντισυνταγματικό (αρθρ.3,1: «H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας…τηρεί απαρασάλευτα, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες») βοηθό επίσκοπο άγιο Κλήμη, εκπρόσωπο του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Μπορεί να ακούγεται αυτή η αντισυνταγματικότητα, των παπαδίστικων μωροφιλοδοξιών και συναλλαγών, αδιάφορη στον μέσο υποκριτή Ρωμιό, όμως αφορά την τήρηση του Συντάγματος, του οποίου ο Αλέξης έχει δηλώσει πως είναι αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ η κάθε του λέξη. Έτσι κι αλλιώς, τέτοιος όρκος είναι αντίχριστος και βλάσφημος: «Εγώ δε λέγω υμίν, είπε, μη ομόσαι όλως,…. Έστω δε ο λόγος υμών ναι ναι, ου ου. Το δε περισσόν τούτων εκ του πονηρού εστίν». Αυτές τις εντολές, αν και δεν το έχουν ανάγκη οι πιστοί αφού το λέει ο Χριστός, τις έχουν επικυρώσει εμφαντικά, ο ίδιος ο αδελφόθεος Ιάκωβος («…προ πάντων δε, αδελφοί μου, μη ομνύετε…..ίνα μη υπὸ κρίσιν πέσητε») και πολλοί κορυφαίοι εκκλησιαστικοί πατέρες, όπως ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, που λέει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον συμπεριφερόμενο σαν μεθυσμένος ασεβέστατο και θεομπαίχτη ιερωμένο, ο οποίος προτείνει το Ευαγγέλιο για να ακουμπήσουν επάνω του το χέρι τους οι βλάσφημοι που θα το αποτολμήσουν, όπως οι (εξ ΑΝΕΞΕΛ κυρίως) υπουργοί των ΣΥΡΙΖΕΛ: «Συ δε τον νόμον τον κωλύοντα ομνύναι, τούτον όρκον ποιείς; Ω, της ύβρεως! Ω, της παροινίας» («Εσύ το Ευαγγέλιο που απαγορεύει τον όρκο αυτό χρησιμοποιείς για όρκο; Ώ της ύβρεως, ώ της οινοφλυγίας»). Να σημειώσω πως και ο Μέγας Βασίλειος επικαλείται το παράδειγμα του Κλεινία του Ταραντίνου ως δείγμα ελληνικής αρετής, η οποία προσομοιάζει με τη χριστιανική («Προς τους νέους, πως να ωφελούνται από τα Ελληνικά γράμματα»): «Τι έκανε ο Κλεινίας; Αν ορκιζόταν, θα γλίτωνε πρόστιμο τριών ταλάντων. Αλλά προτίμησε να πληρώσει αυτό το υπέρογκο ποσό για να μη πάρει όρκο, έστω κι αν ο όρκος θα ήταν αληθινός. Κι αυτό το έκανε, ίσως γιατί άκουσε την εντολή, που απαγορεύει τον όρκο».

Γιατί έδωσε θρησκευτικό όρκο η κα Κονιόρδου; Για την Αριστερά η θρησκευτική πίστη είναι ιδιωτική υπόθεση και ποτέ κρατική. Επίσης είναι ανεπίτρεπτη κάθε δημόσια τελετή ορκωμοσίας σε ένα λαϊκό Κράτος. Θέτει ζητήματα θρησκευτικών διακρίσεων, εισβολής της Εκκλησίας στην πολιτική και δημοσιοποίησης θρησκευτικών συνειδήσεων. Το πράγμα γίνεται άκρως προκλητικό, όταν η τελετή διεκπεραιώνεται μπροστά στον ίδιο τον εγγυητή του Συντάγματος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Συνταγματολόγο τώρα), και μάλιστα από αντισυνταγματικό Επίσκοπο όπως ο ιερός Κλήμης, βοηθός επίσκοπος χωρίς ποίμνιο, με τον γυμνό τίτλο του Μεθώνης, ένα προϊόν της αδίστακτης ιερατικής μεγαλομανίας. Μπορούμε να υποθέσουμε πως η κα Κονιόρδου, αν και πολιτεύτηκε με τους Οικολόγους, ανήκει τώρα στη Δεξιά, όπως ο κ.Παπαγγελόπουλος ή στην Ακροδεξιά, όπως οι 7 υπουργοί του Καμμένου και να ξεπεράσουμε αυτόν το σκόπελο των δημοκρατικών ευαισθησιών, προσθέτοντας βεβαίως άλλους, εξ ίσου ενοχλητικούς για εμάς. Όχι όμως και για το κοινό του Αλέξη, στη συνείδηση του οποίου έχει νομιμοποιηθεί η σύμπραξη με πρόσωπα και σχηματισμούς της ακραίας, ρατσιστικής, ομοφοβικής, ξενοφοβικής, πατριδοκάπηλης και θρησκοκάπηλης Δεξιάς, τα οποία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προστατεύουν και με αρνητική ψήφο στο εισαγγελικό αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας τους. Εκκρεμούν πάλι βεβαίως άλλα ερωτήματα για την ηθοποιό υπουργό. Η κα Κονιόρδου είναι καλλιτέχνις, δηλαδή γυναίκα ευαίσθητη. Δεν είναι του είδους του Εντιμότατου Παύλου Χαϊκάλη, που ταίριαζε τόσο με τον Εντιμότατο κ. Ν. Παππά, που το έδειχναν και δημόσια. Γιατί ορκίστηκε με τόση ευκολία; Το έκανε από φτηνή υποκρισία, όπως ο άθεος πιστός Νάρκισσος Γλέζος, από εσκεμμένη βλάσφημη πρόθεση, ως ίσως ενεργή οπαδός βουδιστικών και αποκρυφιστικών δοξασιών (δεν μπορώ να πιστέψω κάτι τέτοιο), από άγνοια, από ανοησία, από ελαστική συνείδηση, από σύγχυση; Θέλω να πιστεύω, πως δεν είναι άνθρωπος χωρίς αρχές, όπως ο πρωθυπουργός της. Δεν είμαι όμως τότε σε θέση να ξέρω το κίνητρο μιας τόσο προκλητικά θεομπαιχτικής, δημόσιας ασχήμιας, όπως η βλάσφημη θρησκευτική ορκωμοσία πάνω στο Ευαγγέλιο, που κάθε άλλο παρά ήθος ποιεί, είτε η δράστρια είναι Χριστιανή, είτε είναι οπαδός κάποιου αποκρυφιστικού θρησκευτικού ρεύματος της Άπω Ανατολής. To μόνο πιθανό που βρίσκω ως δικαιολογία, είναι η κα Κονιόρδου να φοβάται την οργή του χωριάτη Θανάση Λενή από τα Καλάβρυτα (που έχει δίκιο στις βαρβαρότητες που ξεστομίζει κατά τον Αρβανίτη Λιάπη από τις Στανιάτες του Βουργένι, απλά τα λέει κάπως ωμά) και ξέροντας πως οι επιδόσεις της στη σινική ιατρική θα αποκαλυφθούν, για προκάλυμμα ανέχεται να διαβεβαιώνεται η καλή της υπουργική πρόθεση μέσω κάποιου φιλόδοξου παπά.

Μπορεί η κα Κονιόρδου να είναι πιο άθεη ακόμη και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, αυτό είναι δικαίωμά της, μπορεί και να το δείχνει με ευπρεπείς και έντιμους όμως τρόπους, έχει κάθε δικαίωμα, είναι όμως φανερό πως στερείται στοιχειωδών προϋποθέσεων συνέπειας, θάρρους και λογικής στη δημόσια συμπεριφορά της για να δικαιούται να υπουργεύει στο ευαίσθητο και κρίσιμο πόστο του Πολιτισμού. Ίσως ακόμη και ο έγκριτος ηθοποιός και πρακτικός Συνταγματολόγος (της επιτροπής Αναθεώρησης) Γιώργος Κιμούλης να είναι πιο σοβαρός και ο κ. πρωθυπουργός να πρέπει να τον επιστρατεύσει επειγόντως. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τόσο χειρότεροί του στο πολυάριθμο υπουργικό συμβούλιο, που η παρουσία του δεν θα ενοχλήσει. Για την κα Κονιόρδου, για να μην πάει στράφι μια πινελιά υψηλής αισθητικής στην κυβέρνηση της κυρά Θεανώς και των ομοίων της, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ειδικό προσωποπαγές υπουργείο για να απασχολείται ευχάριστα, όπως αυτά του κ.Παππά ή του κου Φλαμπουράρη. Σχεδόν πενήντα φτάσανε τα υπουργεία, που θα τα λιγόστευε λέει η Αριστερά, ένα πάνω ένα κάτω, δεν χάθηκε κι ο κόσμος, οι Κουτόφραγκοι δανείζουν…

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

18 Responses to Να παραιτηθεί η κα Κονιόρδου

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Pranic healing ε;
  Έμπαινε Τραμπ!

 2. Ο/Η Ένας λέει:

  https://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/o-tsarlatanismos-tis-lydia-koniordoy-diafimizei-therapeia-exapostaseos-me-heri

  Ο τσαρλατανισμός της Λυδίας Κονιόρδου. Διαφημίζει θεραπεία εξ΄αποστάσεως με το χέρι

  http://www.terranovaincognita.gr/single-post/2016/11/06/%CE%A4%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-Pranic-Healing-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CE%9B-%CE%9A%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF

  Τι είναι το Pranic Healing που χρησιμοποιεί η Λ. Κονιόρδου; Γιατί γελάει μαζί της όλο το διαδίκτυο;
  November 6, 2016

  Η νέα Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, μπήκε δυναμικά στην επικαιρότητα τόσο λόγο της υπουργοποίησής της, όσο και εξαιτίας ενός βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου και τη δείχνει να ασκεί ενεργειακή θεραπεία, συγκεκριμένα, Pranic Healing.

  Τι είναι όμως το Pranic Healing; Είναι θεραπευτική μέθοδος ή τσαρλατανισμός;

  Πρόκειται για μια μέθοδο που είναι έμπνευση του Φιλιππινέζου Choa Kok Sui (1952-2007). Υποτίθεται πως διαχειρίζεται τα »πράνα», δηλαδή τις πηγές της ζωτικής ενέργειας, για να επιτύχει σωματική και ψυχική ίαση. Η θεωρία της μεθόδου, έχει επιρροές από τη γιόγκα, το διαλογισμό και το βελονισμό.

  http://www.pronews.gr/portal/20161105/politics/kyvernisi/102208/oi-afixeis-ton-ypoyrgon-kai-i-orkomosia-tis-neas-kyvernisis-live

  ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – «ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»
  Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν δέκα νέοι υπουργοί

  Συγκεκριμένα στο Ευαγγέλιο ορκίστηκαν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Βασιλειάδης, Λυδία Κονιόρδου Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Μαυραγάνης, Κώστας Ζουράρις, Ελενα Κουντουρά.

 3. Ο/Η Αντιρατσιστικός νόμος; λέει:


  Αμβρόσιος: Γλυκιά ελπίδα η Χρυσή Αυγή…

  Ιερώνυμος: Για Αμβρόσιο: Αν πρόσεχε λίγο τα λόγια του…

  Αναφερόμενος στο μητροπολίτη Καλαβρύτων και στο κήρυγμα μίσους που έκανε την Μεγάλη Παρασκευή, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Είναι εκπρόσωπος μιας μερίδας, ενός λαού που σκέπτεται έτσι και οφείλουμε να τον σεβόμαστε, να τον ακούμε και να προσπαθούμε να δούμε να μην ισοπεδώνεται το πρόβλημα, να αντιμετωπίζεται».

  Εσπευσε να διευκρινίσει για τον Αμβρόσιο πως «όσοι δεν τον έχουν γνωρίσει τον παρεξηγούν. Είναι άνθρωπος με ενδιαφέροντα» για να προσθέσει με νόημα: «Αν πρόσεχε την ροή του λόγου του θα ήταν καλύτερα. Δεν το κάνει από κακία, απλά εκρήγνυται περισσότερο από ότι πρέπει».

  http://www.presspublica.gr/amvrosios-filis-prosfyges/

  Νέο παραλήρημα Αμβρόσιου για Φίλη, πρόσφυγες, Αριστερά- Αυτόν καλύπτει ο Ιερώνυμος

  Ως απειλή για το «έθνος» και τη «θρησκεία» θεωρεί ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, τους πρόσφυγες και την Αριστερά. Καμία έκπληξη δεν προκαλεί φυσικά αυτή του η τοποθέτηση, καθώς πάμπολλες φορές στο παρελθόν έχει καταφερθεί ενάντια στις δύο αυτές «κατηγορίες», χρωματίζοντας ταυτόχρονα και τις πολιτικοϊδεολογικές του διαφορές.

  Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του blog, ο Αμβρόσιος αναφέρεται στο γεγονός της απομάκρυνσης του Νίκου Φίλη από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, κάνοντας λόγο για «ψυχική ανακούφιση», καθώς «ακούσθηκε ηχηρά η φωνή της Εκκλησίας». «Αντιθέτως», συμπληρώνει ο μητροπολίτης, «οι παράγοντες, που μισούν την Εκκλησία και καταστρέφουν τήν Ελλάδα, άνθρωποι και παράγοντες της αριστερής κουλτούρας, εταράχθησαν σφόδρα! Έχασαν τον ύπνο τους! Κυριολεκτικώς δαιμονίσθηκαν!»

  Ακόμη αναφέρεται στον Νίκο Φίλη ως τον ανεκδιήγητο τέως Υπουργό «α-Παιδείας», ενώ επιτίθεται και στα έντυπα «Αυγή» και «Εφημερίδα των Συντακτών» για άρθρα τους σχετικά με το ζήτημα.

  «Η Αριστερά είναι το όπιο του λαού» γράφει ακόμη ο Αμβρόσιος, παραπέμποντας σε σχετικό άρθρο της γνωστής υπερσυντηρητικής-ακροδεξιάς εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», παραθέτοντας μάλιστα και απόσπασμα.

  Το άρθρο κλείνει ως εξής: «Μακαριώτατε, στήθι εδραίος και αμετακίνητος! Είμεθα στο πλευρό Σας! Κληρικοί και λαϊκοί, επώνυμοι και ανώνυμοι, πλούσιοι και πένητες, πεπαιδευμένοι και απαίδευτοι, νέοι και γέροι, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΙΜΕΘΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!»

  Σημειώνεται ότι κάτω από το άρθρο αυτό στο προσωπικό blog του Αμβρόσιου, υπάρχουν διάφορες ρατσιστικoύ χαρακτήρα αναρτήσεις με ρητορική ακροδεξιάς, καθώς και μεμονωμένα αποσπάσματα άρθρων διαφόρων εντύπων που δημιουργούν κλίμα ισλαμοφοβίας και ξενοφοβίας, κινούμενα ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία.

  • Ο/Η Red λέει:

   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

   Ο τελευταίος ιερός πόλεμος
   Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 | 2:54 π.μ.

   Γράφει ο mitsos175

   Μην περιμένετε να σχολιάσω τις δηλώσεις του Αμβρόσιου. Δεν θα το κάνω. Γιατί ο Αμβρόσιος είναι τυπικό δείγμα του Ανώτερου Κλήρου. Ποιά αγάπη, ποιά φιλανθρωπία, ποιά ελπίδα; Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος το είπε – επιτέλους: Όλοι αυτοί οι κήρυκες του μίσους είναι σύμφωνοι με τα όσα λέει η θρησκεία! Η μάσκα έπεσε, καιρός ήταν. Ο «καλός παπάς» στην πραγματικότητα είναι ο Μέγας Ιεροεξεταστής! Αυτό ήταν πάντοτε κάθε δεισιδαιμονία, οι πιστοί είχαν αυταπάτες.

 4. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/sanida-swtirias-apo-ton-suriza-ston-nikolopoulo-gia-tin-arsi-asulias-tou

  Σανίδα σωτηρίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νικολόπουλο για την άρση ασυλίας του
  Εναντίον του είχαν προσφύγει ομοφυλοφιλικές κοινότητες, ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.facebook.com/petros.tatsopoulos

  Petros Tatsopoulos
  7 Νοεμβρίου στις 8:06 π.μ. ·

  ·
  Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, όταν διάβασα ότι η νέα υπουργός Πολιτισμού διώχνει εκ του μακρόθεν την αρνητική ενέργεια (κάτι σαν το ξεμάτιασμα στο πιο… ποιοτικό) νόμισα ότι είναι τρολλάρισμα. Βλακεία μου, βεβαίως. Τρολλάρεις τα τρολλ; Στην πουτάνα πουτανιές; Έκτοτε δεν αμφισβητώ πλέον τις θεραπευτικές ικανότητες της Λυδίας Καματερού… παρντόν… Κονιόρδου και αναζητώ εναγωνίως το διαβατήριό μου. Καλημέρα.

  http://www.topontiki.gr/article/193353/kontra-zoyrari-liakoy-vromodis-voskimatodis-patridoklastis

  8.11.2016 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
  Κόντρα Ζουράρι-Λιάκου: «Βρωμώδης, βοσκηματώδης, πατριδοκλάστης»

  Ωστόσο, σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες ο Α. Λιάκος είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά κατά του Κ. Ζουράρι, λίγες ώρες μετά την υπουργοποίησή του.

  «Βάζεις έναν τέτοιο τύπο στο υπουργείο Παιδείας; Είμαστε καλά; Γρήγορα αποπομπή, πριν γίνει διεθνές θέμα» είχε πει ο Α. Λιάκος απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη.

  (….)

 6. Ο/Η του ξέκωλου λέει:

  Συγχαρητήριο μήνυμα Καμμένου σε Τραμπ (TWEET)

  Τα συγχαρητήριά του στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ έστειλε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω twitter, τονίζοντας παράλληλα ότι η θέση του Ελληνοαμερικανού, Γιώργου Παπαδόπουλου, θα είναι σημαντική.

  Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση για την εκλογή Τραμπ.

  • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

   Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα

   • Ο/Η Αntifa2 λέει:

    http://www.efsyn.gr/arthro/otan-o-p-kammenos-yperaspizotan-ta-oyk

    Όταν ο Π. Καμμένος υπερασπιζόταν τα ΟΥΚ


    ΟΥΚ – Παρέλαση Από την παρέλαση στην Αθήνα | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης
    Όσοι περιμένουν από τον Πάνο Καμμένο να διερευνήσει με στοιχειώδη σοβαρότητα τις ευθύνες για τα συνθήματα των αντρών της ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού, που χρησιμοποίησαν το δημόσιο βήμα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου για να μας κάνουν κοινωνούς των κατακτητικών τους ονειρώξεων, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

    Το 2011, στη δίκη των αντρών της ΟΥΚ του Λιμενικού στο Ναυτοδικείο Πειραιά για τα ακραία ρατσιστικά συνθήματα που είχαν φωνάξει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 (και τότε υπήρχε μια νέα κυβέρνηση που είχε φέρει στην επικαιρότητα το θέμα της ιθαγένειας των μεταναστών δεύτερης γενιάς με το γνωστό νόμο Ραγκούση), ο Πάνος Καμμένος, βουλευτής τότε της ΝΔ, είχε προσέλθει αυτοβούλως στο Ναυτοδικείο για να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης των ΟΥΚ. Το δικαστήριο δεν του το επέτρεψε.

    Δεν ξαφνιάζει λοιπόν κανέναν που ο υπουργός δεν βρήκε λέξη για να καταδικάσει τα φετινά εθνικιστικά συνθήματα, τα οποία χαρακτήρισαν δημοκρατική εκτροπή και παρέμβαση στην εξωτερική πολιτική βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος, όπως επίσης το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Όλοι αυτοί ζητούν να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Με δεδομένη τη στάση του υπουργού στο Ναυτοδικείο το 2011, δεν θα έπρεπε να ξαφνιάσει κανέναν αν, αντιθέτως, ο υπουργός έδινε προαγωγή στους άντρες των ΟΥΚ.

    Με την ίδια λογική που δεν πρέπει να ξαφνιάσουν κανέναν οι χτεσινές δηλώσεις του από την Αμερική, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, πως τα εθνικιστικά συνθήματα της φετινής παρέλασης ήταν… περσινά (τον διαψεύδουν κατηγορηματικά οι διαφορετικές καιρικές συνθήκες και το πρακτορείο Eurokinissi) και πως φέτος οι άντρες της ΟΥΚ τραγουδούσαν το “Μακεδονία Ξακουστή”, που όμως στο βίντεο φαίνεται πως το τραγουδούν Ευέλπιδες.

    Για την ιστορία, εκτός από τον Πάνο Καμμένο, στο πλευρό των ΟΥΚ στη δίκη του 2011 είχαν εμφανιστεί δεκάδες χρυσαυγίτες, που μετέτρεψαν το Ναυτοδικείο σε χώρο φασιστικής εκδήλωσης, φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα και προπηλακίζοντας πολίτες, τόσο έξω από το δικαστήριο όσο και μέσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη μέρα της δίκης διακόπηκε όταν χρυσαυγίτης σηκώθηκε από το ακροατήριο και έτρεξε προς την έδρα επιχειρώντας να χτυπήσει το δικηγόρο της πολιτικής αγωγής Θ. Τάρτη και τον εκπρόσωπο της πολιτικής αγωγής, Π. Δημητρά. Στο πλευρό των αντρών των ΟΥΚ είχε σταθεί επίσης ο Θάνος Πλεύρης, τότε του ΛΑΟΣ, και είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης ο γνωστός στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος, παρόλο που ήταν αρχηγός ΓΕΣ την περίοδο της παρέλασης, δεν είχε αντιληφθεί τίποτα από τα αποκρουστικά συνθήματα που φώναζε η μονάδα των ΟΥΚ.

 7. Ο/Η Elias λέει:

  Το μάτι το δέχεται η εκκλησία, γιατί να μην δέχεται και το praning heeling??

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   H Eκκλησία της Ελλάδας διεκδικεί μονοπώλιο και δεν δέχεται τον ανταγωνισμό. Μόνο οι Ορθόδοξοι μπορούν να κάνουν τα μαγικά τους με λείψανα, εικόνες, λάδια, κομπολόγια, ξόρκια και λοιπά αγιωτικά

   Εκκλησία: Η γιόγκα δεν ταιριάζει στους Χριστιανούς
   Αμαρτία
   16 Ιουν. 2015
   Η πλήρης ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:

   «Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιουνίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα», η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι: η «Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί «είδος γυμναστικής».

   Ως εκ τούτου η «Γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».

 8. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  http://www.hristospanagia.gr/?p=31340

  Κύριος Ἰησοῦς Χριστός-Ὑπεραγία Θεοτόκος
  Ἀφιερωμένο στόν Κύριό μας Ἱησοῦ Χριστό καί τήν Ὑπεραγία Θεοτόκο

  Ἡ Θεοσοφία καί ἡ σχέση της μέ τίς λεγόμενες «ἐναλλακτικές θεραπεῖες»

  (…..)

  ΜΕΣΜΕΡΙΣΟΣ ΚΑΙ ΡΕΪΚΙ

  «ο Μέσμερ πραγματοποιούσε περάσματα των χεριών του πάνω από τα σώματα των ασθενών, με σκοπό το ξεμπλοκάρισμα της κυκλοφορίας των μαγνητικών ρευστών…»

  «Γενικά οι θεραπείες του Μέσμερ ήταν απλές. Ο θεραπευτής είτε επιθέτει τα χέρια του επάνω στο σώμα του ασθενούς (επαφή μέσω δακτύλων ή παλάμης), είτε τα κινεί ανάλαφρα, χωρίς φυσικό άγγιγμα, και σε μικρή απόσταση από αυτό, πράγμα που αποδεικνύεται συχνά πολύ πιο ισχυρό μαγνητικά από το φυσικό άγγιγμα». 15

  Νομίζουμε ότι τα παραπάνω στοιχεία αν και ενδεικτικά, αποκωδικοποιούν βασικές έννοιες των λεγομένων εναλλακτικών ή ενεργειακών «θεραπειών». Ο ορθός όρος αυτών των μεθόδων είναι εκκλησιαστικά αποδεκτός ως Ιατρική της Νέας Εποχής ακριβώς επειδή χρησιμοποιεί ως βάση τις θεωρίες και πρακτικές αυτής.

  Υπενθυμίζουμε στον αναγνώστη τα πορίσματα τριών (3) Πανορθοδόξων Συνδιασκέψεων τα οποία κατατάσσουν τις «θεραπευτικές» αυτές μεθόδους στο χώρο του Αποκρυφισμού.16

  16 Δείτε πορίσματα Θ’ , ΚΒ’ & ΚΕ’ Πανορθοδόξων Συνδιασκέψεων.

  Σημείωση: Το παρόν άρθρο έχει θεολογικό χαρακτήρα και σκοπό να παρουσιάσει το ασυμβίβαστο των μεθόδων αυτών με την Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία και όχι να θίξει την τιμή και την υπόληψη όποιων εμπλέκονται με αυτές.

  Κωνσταντίνος Ναυπλιώτης

  http://orthodoxhparea.blogspot.gr/2016/11/pranic-healing.html

  7 Νοεμβρίου 2016
  ΠΕΡΙ ΤΟΥ PRANIC HEALING ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ

  Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

  Κέντρο ολιστικής θεραπευτικής προβάλει ανάμεσα στ’ αλλα και το pranic healing. Μια ακόμα εναλλακτική θεραπευτική πλάνη, την οποία θεωρούν οι προβάλλοντες αυτήν ως την ‘’θεραπεία’’ της τρίτης χιλιετίας. Έτσι χαρακτηρίζεται από τους καλούμενους ‘’δάσκαλους’’ του ‘’εσωτερισμού’’. Ο Choa Kok Sui θεωρείται ο κατ’ εξοχή αναπτύξας το pranic healing, η οποία θεωρείται ως μια non touch ‘θεραπευτική’’ τέχνη.

  Όπως η ολιστική πλάνη αναφέρεται σε αρχές που διέπουν το σύμπαν, ενσωματώνοντας τις έννοιες πνεύμα, νους, σώμα, για να προσδώσει ‘’μεταφυσική’’ χροιά στην πλάνη της και ως εκ τούτου επιπρόσθετη θεραπευτική βεβαιότητα, έτσι και στην πλάνη του pranic healing, ισχυρίζονται ότι δια της πράνα (prana), δια της καλούμενης ‘’ζωτικής’’ ενέργειας, ‘’θεραπεύονται’’ πέραν των βιολογικών προβλημάτων, ψυχολογικά, συναισθηματικά και νοητικά προβλήματα.
  Μάλιστα προβάλλεται από κέντρα που ασκούν το pranic healing, ως πανίσχυρη ‘’θεραπευτική’’. Δεν προβάλλεται από κάποια κέντρα μόνο ως ‘’θεραπευτική’’ τέχνη, αλλά και ως ‘’φιλοσοφία’’ που υπόσχεται μια πιο ισορροπημένη ζωή. Όλα τούτα είναι απότοκα πλανεμένων ινδουϊστικών και άλλων παρομοίων αντιλήψεων.
  Όπως η ονομασία γιόγκα έλκει την καταγωγή της από τη σανσκρητική λέξη yuj που σημαίνει ένωση, έτσι και η πράνα έλκει την καταγωγή της από τη σανσκρητική λέξη prana που σημαίνει ζωή – δύναμη..
  Για ζωή, ζωτική δύναμη, ομιλεί και η εναλλακτική πλάνη της ‘’αγιουρβέδα’’, που επίσης προσφέρεται από κάποια κέντρα ολιστικής ‘’θεραπείας’’. Η σύνθετη λέξη ayurveda, του ινδουϊστικού διαλογιστικού αυτού συστήματος, προέρχεται από τη λέξη ayus που θα πει ζωή, ζωτική δύναμη, υγεία και από τη λέξη veda που θα πει ολοκληρωμένη γνώση, επιστήμη. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει αγιουρβέδα η οποία χρησιμοποιεί τη λεγόμενη βέδικη αστρολογία, η οποία καλείται jyotish και θα πει ‘’εσωτερικό φως’’(εσωτερικό σκότος). Ως γνωστό οι Νεοεποχίτικες γενικά πλάνες είναι απότοκες προγενεστέρων ινδουϊστικών πλανών ή άλλων παρόμοιων πλανών. Όλα τούτα αποτελούν εμπόδια στην εν Χριστώ ζωή.

  http://aktines.blogspot.gr
  Αναρτήθηκε από ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ στις 1:13 π.μ.

 9. Παράθεμα: Να παραιτηθεί η κα Κονιόρδου — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΡΟΥΜΠΙΝΗ

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οι Λαφαζαναρέοι φίλοι του Μιλόσεβιτς και της ρωσικής μαφιόζικης ολιγαρχίας, δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους για τον παλαβό ακροδεξιό που βγήκε Προεδρος. Παράλληλα στοχοποιούνται οι δημοσκόποι, που φταίνε γιατί η ΛΑΕ έχει 1%.

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25662:panokatoipa-tramp&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. Ο ΤΡΑΜΠ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ
  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

  ΣΑΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ

  ………………………….
  Η ανατροπή στις αμερικάνικες εκλογές έρχεται να ξεφτιλίσει στην κυριολεξία δημοσκόπους και δημοσκοπικές εταιρείες καθώς και τις προβλέψεις όλων των κατεστημένων κέντρων στις ΗΠΑ και στον κόσμο.

  Δημοσκόποι, δημοσκοπικές εταιρείες και κατεστημένα κέντρα απεδείχθησαν για άλλη μια φορά κοινοί πολιτικοί απατεώνες.

  Η ανατροπή στις ΗΠΑ για όλο τον κόσμο μάλλον πρέπει να θεωρηθεί ανάλογη της ανατροπής που έχει προκαλέσει το ΒREXIT στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

  Η ανησυχία στα διεθνή χρηματιστήρια, μετά τη νίκη Τραμπ, δείχνει τους φόβους του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου απέναντι σε αβέβαιες εξελίξεις.

  Κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και τον κόσμο που θα ακολουθήσουν το παγκόσμιο »σοκ» των αμερικάνικών εκλογών.

  Το σίγουρο είναι ότι αυτές οι εξελίξεις, χωρίς μια Αριστερά που μπορεί να αντεπιτεθεί, θα καταστούν πιο αντιδραστικές και επικίνδυνες.

  Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που θεωρούν ότι οι παλιές σταθερές της νεοφιλελεύθερης “παγκοσμιοποίησης” κλονίζονται και ότι η παγκόσμια τράπουλα θα ανακατευθεί πολύ δραστικά.

  Για την Αριστερά στην Ελλάδα και τον κόσμο ένα από τα πολλά συμπεράσματα που προκύπτουν για τα καθήκοντα της, μετά τη νίκη Τραμπ, ίσως, είναι η ανάγκη να κινηθεί πιο επιθετικά και πολύ πιο ριζοσπαστικά, πιο λαϊκά και σε πιο γειωμένη σχέση με το υπόστρωμα της κοινωνίας ενάντια στο υπόδουλο εγχώριο μνημονιακό κατεστημένο, ενάντια στις σάπιες γραφειοκρατίες της ΕΕ, της ευρωζώνης και τις “αποικιακές” ολοκληρωτικές λογικές τους και ενάντια στη λεγόμενη (νεοφιλελεύθερη) “παγκοσμιοποίηση” και τους χειραγωγημένους από τη διεθνή χρηματιστηριακή ελίτ διεθνείς θεσμούς, όπως το ΔΝΤ.

  ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

  Η νίκη Τραμπ στις ΗΠΑ ξεφτίλισε όλους τους αγύρτες και πολιτικούς απατεώνες του εγχώριου μνημονιακού κατεστημένου σε όλες τις μορφές του.

  Αυτό το βρώμικο κατεστημένο, κυβέρνηση και μνημονιακή “αντιπολίτευση”, μαζί με τους αγύρτες των στημένων δημοσκοπήσεων και όλα τα κυρίαρχα και βαθύτατα παρακμιακά μέσα ενημέρωσης, όχι μόνο υποστήριζαν με νύχια και δόντια την Χ. Κλίντον αλλά προεξοφλούσαν κατηγορηματικά την άνετη νίκη της, θεωρώντας την ιδανική, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα στην ίδια πεπατημένη της λεηλασίας, της καταστροφής και της εξυπηρέτησης των αφεντικών της ΕΕ και του Ατλαντισμού.

  Μετά τη νίκη Τραμπ στις ΗΠΑ, κυβέρνηση και μνημονιακό κατεστημένο και μαζί τους δημοσκοπήσεις και ολιγαρχικά κανάλια, βρίσκονται εκτεθειμένα.

  Η έλευση Ομπάμα στις 15 του μηνός στην Αθήνα, φανατικού υποστηρικτή της Χ. Κλίντον, θα φαντάζει ολίγον και ως ένα κακόγουστο θεατρικό σκηνικό, μιας και ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς να έχει καμιά σχέση με τον Τραμπ, ελάχιστα θα μπορεί να αντιπροσωπεύσει τη στρατηγική των ΗΠΑ.

  Ο Μπ. Ομπάμα, κάτω από αυτές τις συνθήκες, φαντάζει πλέον διπλά ανεπιθύμητος στη χώρα μας.

  …………………………….

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Μέρκελ μίλησε με τη φωνή όλων των δημοκρατικών και λογικών ανθρώπων

  http://www.skai.gr/news/world/article/330201/merkel-se-trab-fereis-pagosmia-euthuni-sunergasia-sti-vasi-dimokratikon-arhon/#ixzz4PYC3AQCn

  Mέρκελ σε Τραμπ: Φέρεις παγκόσμια ευθύνη – Συνεργασία βάσει δημοκρατικών αξιών

  ……………………………

  «Δεν υπάρχει χώρα με την οποία έχουμε τόσο στενή σχέση όσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Όποιος κι αν ηγείται αυτής της αχανούς χώρας, με την τεράστια οικονομική της δύναμη, τις στρατιωτικές της προοπτικές, την πολιτιστική της επιρροή, φέρει μια ευθύνη που γίνεται αισθητή σε όλο τον κόσμο» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας.

  «Οι Αμερικανοί αποφάσισαν ότι το άτομο που θα φέρει αυτή την ευθύνη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Γερμανία και ΗΠΑ έχουν κοινές αξίες: Δημοκρατία, ελευθερία, σεβασμός για το νόμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και πολιτικών πεποιθήσεων. Στη βάση αυτών των αξιών, προσφέρω στον μελλοντικό πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, μια στενή συνεργασία» επισήμανε η Μέρκελ.

 12. Ο/Η Κλίντον για Τσίπρα λέει:

  http://www.kathimerini.gr/882671/article/epikairothta/politikh/ypotimhtika-sxolia-apo-mpil-klinton-gia-thn-kyvernhsh-syriza-anel

  Yποτιμητικά σχόλια από Μπιλ Κλίντον για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

  Ο Κλίντον εξηγεί τη στροφή προς τα αριστερά ως «κάτι που αντανακλά –το ίδιο συνέβη και στις ελληνικές εκλογές– το ότι όταν ο κόσμος θεωρεί ότι του την έχουν φέρει και δεν έχει καμία προσδοκία ότι θα γίνει κάτι, απλά θέλουν να τους εκπροσωπήσει ο πιο παράφρων στην αίθουσα». Η αναφορά του Κλίντον, που έλαβε χώρα λίγες εβδομάδες μετά την ατυχή δημόσια εμφάνισή του με τον Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, έγινε στο πλαίσιο της επικριτικής ανάλυσής του για την οικονομική πολιτική του Μπέρνι Σάντερς. Η λύση για τον Σάντερς, κατά τον Κλίντον, «είναι απλά να τα πάρουμε από τους εκατομμυριούχους».

 13. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/book_articles/120568

  Ο «Πρωθυπουργός» του Άρη Δαβαράκη, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και το τέλος μιας σχέσης Ο στιχουργός, δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά στο LiFO.gr για το νέο του βιβλίο, την επαγγελματική του σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί θεωρεί κακή επιρροή τον Νίκο Παππά 9.11.2016

  ………………

  Στο τραπέζι μας ακουμπισμένο το βιβλίο του «Ο Πρωθυπουργός» (εκδόσεις Φερενίκη), που έκανε πολλούς να το διαβάσουν λαίμαργα, αναζητώντας ίσως και ομοιότητες με τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε η σχέση του Άρη Δαβαράκη με τον πρωθυπουργό είναι γνωστή – ακατανόητη, αινιγματική κατά πολλούς, αλλά γνωστή. Δεν είμαι θυμωμένος με τον Τσίπρα. Αλλά είμαι θυμωμένος με αυτό που έχει κάνει στην Ελλάδα με τις κυβερνήσεις του. Προσπάθησα να τον υπερασπιστώ, αλλά δεν μπορούσα άλλο. Ήρθα σε αντίθεση και με τους φίλους μου. Είχαν αγριέψει, μου λέγανε «τι κάνεις, ρε Άρη;». Άρχισα να νιώθω πως τους φέρνω σε δύσκολη θέση. Είχα βέβαια και την κλασική δικαιολογία, «γιατί, και οι προηγούμενοι τι έκαναν;» — Γιατί «Ο Πρωθυπουργός»; Εκ των υστέρων μπορώ να το αναλύσω και να σας πω ότι από την κεφαλή βρομάει το ψάρι, άρα ας το πιάσουμε από κει.
  …………….

  Πώς γνωριστήκατε; Ήμουν στο Protagon και είχα απογοητευτεί με όσα γίνονταν με τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά, κοίταζα και τις φωτογραφίες με τον Αλαβάνο που του έδωσε το δαχτυλίδι και έλεγα «μήπως αυτή η φάτσα, αυτός ο νέος άνθρωπος, κάνει τη διαφορά;». Και το έγραψα. Έγραψα «άντε, ρε παιδί μου, φτου να μη σε ματιάσω». Και με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο και μου είπε «κύριε Δαβαράκη, αχ, να με φτύνανε όλοι όπως εσείς, τι ωραία που θα ήτανε». Βρεθήκαμε, φάγαμε μαζί και κάναμε μια ωραία σχέση των τεσσάρων-πέντε συναντήσεων. Πήγαμε στη θάλασσα, κολυμπήσαμε, φάγαμε με την οικογένειά του. — Τι συζητούσατε; Προέρχεστε από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Είναι πολύ καλή παρέα ο Αλέξης Τσίπρας. Την ημέρα που περισσότερο επικοινωνήσαμε ήμασταν με τη γυναίκα, τα παιδιά του και ένα φιλικό τους ζευγάρι που δεν έχει σχέση με την πολιτική. Κολυμπήσαμε, μιλήσαμε πολύ, χωρίς ατζέντα. Ο Νίκος Παππάς είναι μια κακή επιρροή. Έχει την αντίληψη «ήρθαμε, πρέπει να μείνουμε, πρέπει να αγκιστρωθούμε». Μπορεί να την έχει και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν ξέρω, αλλά αυτή την αίσθηση την έχω έντονα για το πρόσωπο του Παππά.
  — Ήθελε να ακούσει την άποψή σας για θέματα της επικαιρότητας; Δεν αποκόμισα ποτέ την αίσθηση ότι με αντιμετώπιζε ως πρόσωπο που μπορεί να του προσφέρει σκέψεις πολιτικές. Μιλήσαμε και για τέχνη, τόσο με αυτόν όσο και με τη γυναίκα του. — Πώς νιώσατε; Κατ’ αρχάς, δεν ένιωσα ότι μιλάω με αριστερό. Έναν κεντρώο έβλεπα, έναν αστό. Και από την αρχή το κατάλαβα ότι για εκεί το πάει. Έβλεπα ότι ήταν όπως όλοι μου οι φίλοι. Όταν πέρασε στην αξιωματική αντιπολίτευση και μετά στο πρωθυπουργιλίκι, σταματήσαμε να επικοινωνούμε. Αλλά αν με ρωτήσεις για τον άνθρωπο (αναγκαστικά πρέπει να ξεχωρίζουν τα πράγματα), δεν έχω κάτι αρνητικό να σου πω για τον Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά, έχει κάνει δύο γελοίες κυβερνήσεις, μας κατέστρεψε στο πρώτο εξάμηνο, μας οδήγησε σε ένα τρελό δημοψήφισμα, όπου εγώ αναγκάστηκα να διαχωρίσω τη θέση μου και να πάω κόντρα… Δεν μπορούσα να ψηφίσω «όχι». Δεν μπορούσα να μην πω «παιδιά, μέχρι εδώ, δεν μπορώ να συνεχίσω μαζί σας έτσι».

  http://www.liberal.gr/arthro/92000/epikairotita/2016/o-aris-dabarakis-isonkarfoneisin-ton-niko-pappa-os-chrimatodoti-tou-toportalgr-.html

  Ο Άρης Δαβαράκης «καρφώνει» τον Νίκο Παππά ως χρηματοδότη του “toportal.gr”- Ερώτηση στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία

  Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2016, 11:45
  ……………..
  Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε με τον Αλέξη Τσίπρα;

  Πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν τέθηκε ένα θέμα να αναλάβω το Τρίτο Πρόγραμμα. Το καλοκαίρι της τρέλας, πριν γράψω το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, με πήρε ο ίδιος να μου προτείνει να αναλάβω το Τρίτο Πρόγραμμα. Κάτι που χάρηκα πολύ. Αλλά δεν ήθελε καθόλου ο Διονύσης Τσακνής – και αυτοί διορισμένοι με τον ίδιο τρόπο. Δεν ήθελε ούτε ζωγραφιστό να με δει. Θεωρούσε ότι δεν είμαι κατάλληλος, δεν έχω διπλώματα… Με πρόσβαλε κανονικά μπροστά στα μούτρα μου. Μου είπε «δεν σε θεωρώ κατάλληλο». Ο Ταγματάρχης ήταν πολύ πιο θετικός. Πάντως, έκανα την αίτησή μου, ακολούθησα κανονικά όλη τη διαδικασία…
  ……………

  Θα είχατε πολιτικό προϊστάμενο τον Νίκο Παππά;

  Ναι. Ο Νίκος, όχι δεν μπορώ να πω Νίκος… Ο Νίκος Παππάς είναι μια κακή επιρροή. Έχει την αντίληψη «ήρθαμε, πρέπει να μείνουμε, πρέπει να αγκιστρωθούμε». Μπορεί να την έχει και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν ξέρω, αλλά αυτή την αίσθηση την έχω έντονα για το πρόσωπο του Παππά.

  -Τι σχέση είχατε;

  Τον έχω δει σε δυο-τρεις συσκέψεις που κάναμε για το Portal. Το site το σκέφτηκε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και πήγαμε στο γραφείο του Τσίπρα να δούμε πώς θα γίνει. Ήταν εκεί και ο Νίκος Παππάς. Στα γραφειάκια της Μητροπόλεως βρεθήκαμε. Εκεί κάναμε κάποιες συναντήσεις, μου έδωσε τα μίνιμουμ που είπα προηγουμένως και έτσι προχωρήσαμε.

  -Όταν γράψατε για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα τι ακολούθησε;

  Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από μέρους τους.

  -Και ήταν το σημείο όπου άλλαξε η σχέση οικονομικής υποστήριξης προς το Portal;

  Ναι. Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο, δεν υπήρξε καμία επαφή. Απλώς σταμάτησαν να μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω, αλλά δεν απαντούσαν. Ο μόνος, ο οποίος, αν του έστελνα μήνυμα για καλά Χριστούγεννα μου απαντούσε αμέσως, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όμοιος ομοίω ή κανείς δεν χάνεται ή σιγά που δεν θα δεχόταν..
  Όσοι νομίζαμε πως έχουμε γλυτώσει από τον φαιδρό αυτό κύριο, πέφταμε έξω.

  http://www.iefimerida.gr/news/304070/o-giannis-milios-dioristike-proedros-sto-festival-athinon-exigei-giati-dehthike-ti-thesi#ixzz4RLFdGUYu
  ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ

  Ο Γιάννης Μηλιός διορίστηκε πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών-Εξηγεί γιατί δέχθηκε τη θέση


  ___________

  Προφανώς θυσιάζεται για το καλό της Τέχνης:
  http://thecaller.gr/parapolitika/milios-siriza-diparagmateusi/
  9 Μαρτίου 2016
  Ο Μηλιός αποδομεί την «ηρωική διαπραγμάτευση» του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αποφάσεις είχαν παρθεί από πριν, η αντίσταση ήταν επικοινωνιακή»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.