(Πατριωτισμός=) Βασικά υλικά αγαθά, στερείται το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα

Χτες παρέλασε πανάκριβα η περήφανη Ελλάς[Σε νοικοκυριά χωρίς εισόδημα ζουν 230.000 παιδιά]

©Ημερησία

Βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, στερείται το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα, με το ποσοστό αυτό να εκτοξεύεται στο 44,5 του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών! Μάλιστα σχεδόν ένα στα έξι νοικοκυριά (ποσοστό 17,7) διαμένουν σε σπίτια ακατάλληλα με διαρροές στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, κ.ά. Συνολικά, περισσότεροι από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο. Ενδεικτικό είναι ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα!

Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στη τελευταία έκθεση -Σεπτέμβριος 2016- της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα. Στην έκθεση περιέχονται στοιχεία που αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων (εργασία, υγεία, εκπαίδευση, τεχνολογία κλπ.) που επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης, καθώς, επίσης, και στοιχεία για την ποιότητα ζωής, όπως η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Πιο αναλυτικά:

κλικ για μεγέθυνση -©Ημερησία

Φτώχεια – Ανισότητα
Ποσοστό 35,7% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό. Δηλαδή 3.828.500 άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή στερούνται υλικά αγαθά, το 2015. Την ίδια στιγμή, ποσοστό 18,7% του πληθυσμού, σε απόλυτους αριθμούς 1.111.300 άτομα, διαβιούν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας.

Δραματικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των «ατόμων με υλικές στερήσεις», δηλαδή του πληθυσμού της χώρας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά ή στερείται, λόγω οικονομικής αδυναμίας, τουλάχιστον 3 από έναν κατάλογο 9 αγαθών και υπηρεσιών:

 • • Πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως ενοίκιο ή δόση δανείου, πάγιοι λογαριασμοί κ.ά.
 • • Διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλα, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας.
 • • Ικανοποιητική θέρμανση
 • • Τηλέφωνο
 • • Εγχρωμη τηλεόραση
 • • Πλυντήριο ρούχων,
 • • Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο
 • • Διακοπές για μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, το 2015 ποσοστό 39,9% του πληθυσμού στερείται βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες με το ποσοστό αυτό να ανέρχεται στο 44,5 του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών, στο 41,5% στις ηλικίες 18-64 ετών και 34,9% στις ηλικίες άνω των 65 ετών. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι κίνδυνο φτώχειας αντιμετωπίζουν 4.512.000 Έλληνες με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο.

Ειδικότερα, το 2015 ποσοστό 21,5% των ανδρών και 21,2% των γυναικών ζουν σε νοικοκυριά με το συνολικό διαθέσιμο εισόδημα να είναι χαμηλότερο του κατωφλιού της φτώχειας, δηλαδή του 60% του εθνικού διάμεσου εισοδήματος.

Την ίδια στιγμή, ποσοστό 26,6% των παιδιών (ηλικίες 0-17 ετών) αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας, με το ποσοστό αυτό να διαμορφώνεται στο 22,5% στις ηλικίες 18-64 ετών και στο 13,7% στις ηλικίες άνω των 65 ετών. Ποσοστό 17,7% των νοικοκυριών αντιμετωπίζουν δυσμενείς συνθήκες στην κατοικία τους όπως διαρροή στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, θεμέλια κ.ά.

Αγορά εργασίας
Το πρώτο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2016) το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 24,9% έναντι 24,4% το προηγούμενο τρίμηνο και το ποσοστό απασχόλησης στο 39,1% έναντι 39,4%. Σε απόλυτους αριθμούς, το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2016, οι απασχολούμενοι ηλικίας 15 ετών και άνω, ανήλθαν σε 3.606.300 έναντι 3.641.700 το προηγούμενο τρίμηνο (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2015) και οι άνεργοι σε 1.195.100 έναντι 1.174.700, αντίστοιχα. Μάλιστα το πρώτο τρίμηνο του έτους η ελληνική στατιστική αρχή κατέγραψε και 4.424.900 μη οικονομικά ενεργούς πολίτες. Στον πληθυσμό ηλικίας 20-64 ετών, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας έφθασε στο 24,9% (1.170.000 άτομα) το πρώτο τρίμηνο του έτους έναντι 24,4% το προηγούμενο τρίμηνο και στο 55,1% το ποσοστό απασχόλησης (3.533.800) έναντι 55,5% ενώ ο αριθμός των μη οικονομικά ενεργών ατόμων ανήλθε σε 1.710.800.

Κατά ομάδες ηλικιών, η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του έτους «χτύπησε» κόκκινο στις ηλικίες15-29 ετών με το ποσοστό να φθάνει στο 40,9%. Ακολουθούν οι ηλικίες 30-44 ετών με ποσοστό ανεργίας 23,4% και 45-64 ετών με ποσοστό 20,4%. Μακροχρόνια άνεργοι είναι το 14,9% των ανδρών και το 20,7% των γυναικών στο σύνολου του εργατικού δυναμικού.

Το ποσοστό των παιδιών ηλικίας 0-17 ετών που ζει σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο έφθασε το πρώτο τρίμηνο του έτους στο 12% έναντι 11,2% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο. Σε απόλυτους αριθμούς 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο! Αντίστοιχα, το ποσοστό ενηλίκων ηλικίας 18-60 ετών που ζει σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο έφθασε το ίδιο διάστημα στο 18,1% (έναντι 17,7% το προηγούμενο τρίμηνο), δηλαδή 1.052.802 άτομα.

Κατανάλωση νοικοκυριών και ανέσεις κατοικίας
Φαγητό και στέγαση απορροφούν τις περισσότερες δαπάνες των νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, από το σύνολο της μηνιαίας δαπάνης των νοικοκυριών για αγαθά και υπηρεσίες, το 20,5% αφορά τα είδη διατροφής και το 13,4% τη στέγαση. Ακολουθούν με ποσοστό 12,7% οι μεταφορές, ποσοστό 9,8% ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια και ποσοστό 7,2% η Υγεία. Από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, μειώθηκε κατακόρυφα η κατανάλωση των νοικοκυριών ακόμη και σε βασικά αγαθά. Οι Έλληνες φαίνεται ότι στερούνται και το ψωμί, αφού η μέση μηναία κατανάλωση (στοιχεία 2014) έχει μειωθεί κατά 90,4% σε σχέση με το 2008. Κατακόρυφη πτώση καταγράφεται και στο γάλα, με τη μέση μηναία κατανάλωση να παρουσιάζει μείωση κατά 89,15%, σε σχέση με το 2008.

Η κρίση «χτύπησε» και τα τσιγάρα, με την κατανάλωσή τους να έχει πέσει στο μισό (μείωση 50,12% σε σχέση με το 2008). Αυξάνεται χρόνο με το χρόνο το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνουν ότι δεν χρησιμοποιούν κανένα μέσο θέρμανσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Συγκεκριμένα, από 0,4% που ήταν προς κρίσης, το 2014 το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνει ότι «δεν θερμαίνεται» έφτασε στο 1,8%. Την ίδια στιγμή κατακόρυφη πτώση παρουσιάζει ο αριθμός των οικογενειών που χρησιμοποιούν καλοριφέρ με πετρέλαιο!

Επτά στα δέκα (ποσοστό 68,2%) νοικοκυριά το 2008 ζεσταινόταν με καλοριφέρ πετρελαίου έναντι 35,5% το 2014. Τα χρόνια της κρίσης καταγράφεται «στροφή» των νοικοκυριών σε ποιο οικονομικές λύσεις όπως τα καυσόξυλα και οι ηλεκτρικές συσκευές (σόμπα, αερόθερμο, καλοριφέρ). Αναφορικά με τον τύπο κατοικίας (μονοκατοικία, διαμέρισμα) και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (2014) προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία κατοικεί σε διαμερίσματα πολυκατοικίας (ποσοστό 59,4%) και σε ποσοστό 18,5% με ενοίκιο.

Ημερησία

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to (Πατριωτισμός=) Βασικά υλικά αγαθά, στερείται το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα

 1. Ο/Η Κάποιος λέει:

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

 3. Ο/Η του Ιερώνυμου λέει:


  Αρχιεπίσκοπος σε Πρωθυπουργό: »Δεν είναι καιρός ο ένας να υπονομεύει τον άλλο»

  • Ο/Η σεραφειμ χονδρος λέει:

   Καλα του λαει αφου τα βρηκανε και συμφωνησανε. Τωρα περιμενουμε να τους δουμε να προσευχονται μαζι βοηθεια τους………

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο πατριωτισμός, ως ερέθισμα για να νιώθει ο πολίτης ευτυχισμένος και ευχαριστημένος, ώστε να μην κάνει τον κόπο να αναλύσει την δυσάρεστη πραγματικότητα. Να αρκείται στο συναίσθημα και όχι στην λογική. Ανάλογα, είναι και το θρησκευτικό συναίσθημα. «Η Παναγία μίλησε στον Παίσιο. Τι καλά! Νιώθω τόση ικανοποίηση, με την Ορθοδοξία». Τώρα αν όλα αυτά έχουν σχέση με την πραγματικότητα ή είναι φαντασιοπληξίες, μου είναι αδιάφορο. Αφού όλα αυτά με κάνουν να νιώθω καλά, δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι και αλήθεια.
  Σχεδόν όλος ο πληθυσμός που δεινοπαθεί προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Ελάχιστοι από το δημόσιο, το οποίο μοιάζει να υφίσταται σ’ άλλη χώρα. Η Αριστερά δεν έχει οράματα, δεν ενδιαφέρεται για δικαιοσύνη, ελευθερία, για βιομηχανία, έρευνα, καινοτομία κλπ. Ο μύθος που την περιβάλλει, προέρχεται από το άγριο κυνηγητό που δέχθηκε από τους πολιτικούς αντιπάλους της. Αυτό όμως, δεν την κάνει αυτόματα, δίκαιη, φίλο της ελευθερίας και παραγωγό ιδεών, για το πώς θα βγεί η χώρα από το αδιέξοδο. Δεν είναι αυθαίρετος ισχυρισμός, αλλά προέρχεται από μια πηγή που δεν ψεύδεται ποτέ. Από την ιστορία.
  Το 1981 ήρθε στην εξουσία το αριστερό ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και το σκληροπυρηνικό ΚΚΕ, το κατάτασσε στις ευρύτερες αριστερές δυνάμεις και συνεργάστηκε μαζί του στις δημοτικές εκλογές, για ελέγχει δήμους και να «μπαλώσει» στελέχη και μέλη του, σε θέσεις εργασίας στους δήμους. Ηταν μια μεγάλη ευκαιρία για την Αριστερά, να δείξει την ανωτερότητα της και να προχωρίσει σε κοσμογονικές αλλαγές. Τι έκανε το ΠΑΣΟΚ; Κινήθηκε στην λογική της δήλωσης του στρατηγού Μακρυγιάννη-αν και την αγνοούσε μάλλον. «Μέχρι τώρα έτρωγαν αυτοί, ήρθε η ώρα να φάμε και εμείς». Και έτσι άρχισαν να τρώνε και αυτοί, όπως μπορούσε ο καθένας, άλλος μέσα από τον τρίτο δρόμο για τον.. σοσιαλισμό, άλλος μέσα από τον τέταρτο, άλλος από παρόδους, από όπου μπορούσε ο καθένας. Το τι ακολούθησε με το δημόσιο, τις μίζες, τα σκάνδαλα, μας είναι γνωστά. Όπως και το μίσος που έδειξε η αριστερά-και όχι μόνο- προς την ιδιωτική πρωτοβουλία και ικανότητα να δημιουργήσει μέσα στις αντίξοες συνθήκες της ελληνική κοινωνίας. Και αυτό, επειδή τέτοιες πρωτοβουλίες, τους θυμίζουν ότι παρασιτούν και πόσο ανίκανοι είναι. Η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ , αλλά και των άλλων κυβερνήσεων. Εκλαμβάνουν την πολιτική και την διακυβέρνηση της χώρας, σαν ένα τεράστιο φαγοπότι, ευκαιρία για φήμη, διασυνδέσεις, αλληλοθαυμασμό, εξασφάλιση της διαιώνισης της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων και με έναν λαό, που είναι ανήμπορος να επισημάνει τις αιτίες που τον έφεραν σ’ αυτό το χάλι, με συνέπεια να άγεται και να φέρεται.

 5. Ο/Η Omadeon λέει:

  ΤΙ παραπονείστε? ΟΛΑ αυτά ήταν ήδη δεδομένα και απολύτως προβλέψιμα από τότε που ο Τσίπρας μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και μείναμε στο ευρώ χωρίς να μειωθεί το χρέος.
  Και έπεται συνέχεια προς το χειρότερο…

  • Ο/Η Po λέει:

   (κάποιοι Τότε δεν κατάλαβαν την Απάτη του δημοψηφίσματος, εμείς το καταλάβαμε από την Πρώτη στιγμή)

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ιδού ο κ.πρόεδρος του ΕΣΡ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:

  Πολύδωρας: Ναι στη Χρυσή Αυγή !!!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Όταν ο τιποτένιος Τσίπρας, που παίρνει εντολές από την καραμανλική αυλή, δίνει στον Άδωνη την ευκαιρία να του βγει από Αριστερά:

   http://www.iefimerida.gr/news/297743/adonis-ohi-ston-polydora-eihe-proteinei-synergasia-me-ti-hrysi-aygi#ixzz4OUWvHi9R

   Αδωνις: Οχι στον Πολύδωρα, είχε προτείνει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή

   ____________

   Η παλαιοκομματική σουπιά ο Παπαδημούλης, θα κρατήσει τώρα το στόμα του κλειστό;

   __________

   Oι υποκριτές Λαφαζαναραίοι, δεν δίνουν δεκάρα για τη Χ.Α του Πολύδωρα, δεν λένε κουβέντα για το συγκεκριμένο και άκρως προκλητικό, μιλάνε αόριστα για έως πολύ ακραίες δεξιές απόψεις του, λησμονώντας πως οι ίδιοι συνεργάστηκαν με τους δυο Καμμένους, τους ΑΝΕΞΕΛ και τη Ραχήλ:

   http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25585:poludoras-esr&catid=81:kivernisi&Itemid=198

   Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ

   Πολιτικοί κύκλοι υπογράμμιζαν ότι ο Αλ. Τσίπρας, μπροστά στα αδιέξοδα τα δικά του και του στενού του συνεργάτη του Ν. Παππά, καταφεύγει σε μια προσωπική επιλογή δεξιάς κατεύθυνσης.

   Το γεγονός ότι ο Β. Πολύδωρας διεγράφη από τον Α. Σαμαρά, γιατί δεν ψήφισε ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ, δεν διαγράφει, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, και το δεξιό παρελθόν του, ιδιαίτερα ως Υπ. Δημόσιας Τάξης ούτε φυσικά τις δεξιές αντιλήψεις του, οι οποίες σε ορισμένα θέματα μπορεί να χαρακτηρισθούν ακραίες, έως πολύ ακραίες.

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Γελοίοι τακτικισμοί ενός σαλτιμπάγκου πρωθυπουργού που δεν σέβεται στο ελάχιστο τους θεσμούς και μπερδεύει τις αρχές της πολιτικής με τα κόλπα της χαρτοπαικτικής λέσχης.

  http://www.skai.gr/news/politics/article/329154/kammenos-o-poludoras-einai-i-psuhi-tou-karamanli-kai-o-mitsotakis-prepei-na-dialexei/#ixzz4OVp5FAx5
  Καμμένος: Ο Πολύδωρας είναι η ψυχή του Καραμανλή και ο Μητσοτάκης πρέπει να διαλέξει
  Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε πως ο πρόεδρος της ΝΔ «πρέπει να επιλέξει εάν θα βάλει οριστική ταφόπλακα στην ψυχή» της καραμανλικής παράταξης, καλώντας τον να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην νεοδημοκράτη υπουργού για την προεδρία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου…………

  http://www.newsit.gr/politikh/To-twitter-glentaei-tin-kyvernisi-gia-tin-epilogi-Polydora-sto-ESR/669100

  • Ο/Η Ένας λέει:

   http://www.athensvoice.gr/politiki/ego-eimai-kolokotronis

   Εγώ είμαι Κολοκοτρώνης
   Δεν πρόκειται γιά πλάκα

   ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΚΟΣ
   29.10.2016 – 17:11

   Αν διέθετε ίχνος χιούμορ η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα θεωρούσαμε πλάκα – κακόγουστη αλλά πάντως πλάκα – την επιλογή του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, προέδρου του κόμματος Ένωση γιά τη Πατρίδα και τον Λαό, για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ. Αλλά δεν πρόκειται γιά πλάκα. Πώς όμως να πάρουμε και στα σοβαρά το χρίσμα που έλαβε από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον κ. Παππά ο κ. Πολύδωρας; Δύσκολο. Πολύ δύσκολο.

   Δύσκολο γιατί ο νυν πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό είναι αυτός που, ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως της κυβέρνησης Καραμανλή την περίοδο 2006 – 2007, είχε δηλώσει για την υπόθεση των απαγωγών και των βασανισμών Πακιστανών από σκοτεινές υπηρεσίες ότι «οι Πακιστανοί απαγάγουν ο ένας τον άλλον καθώς αυτό είναι το αγαπημένο τους σπορ».

   Δύσκολο γιατί ο νυν πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό είναι ο ίδιος που πάλι ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως, αρμόδιος γιά τη πυροπροστασία, δήλωσε για τις τρομακτικές δασικές πυρκαγιές του 2007 και τον παράλυτο κρατικό μηχανισμό αντιμετώπισής τους, πως «είναι μία θεομηνία που η Ελλάδα οφείλει να σεβαστεί».

   Δύσκολο γιατί ο νυν πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό είχε καλέσει το 2013 τη Νέα Δημοκρατία να συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή γιατί «ο κινδυνος δεν είναι η Χρυσή Αυγή αλλά η τρόϊκα». «Εγώ είμαι Κολοκοτρώνης και αναζητώ συνεννόηση με όλους τους εμπολέμους» είχε πει τότε.

   Δύσκολο γιατί ο νυν πρόεδρος της ‘Ενωσης για την Πατρίδα και τον Λαό, αμέσως μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, είχε αυτοπροταθεί για να ηγηθεί μιας Δεξιάς Ελιάς, καλώντας σε δημιουργία ενός συνασπισμού δεξιών αντιμνημονιακών δυνάμεων τους κ.κ. Καμένο, Ζώη, Καρατζαφέρη και Νικολόπουλο.

   Για αυτά και για άλλα ο κ. Βύρων Πολύδωρας ήταν ένας από τους σταθερούς στόχους των επιθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση. «Η νέα Ελλάδα φαίνεται ότι θα κτιστεί χέρι – χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής», απαντούσε τότε στις δηλώσεις Πολύδωρα το κόμμα του κ. Τσίπρα, θέτοντας το ερώτημα κατά πόσον ο προτεινόμενος σήμερα για πρόεδρος του ΕΣΡ κινείται εκτός γραμμής ή η επίσημη πολιτική και ρητορική της Νέας Δημοκρατίας ευλόγως οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα.

   Τι βγαίνει από όλα αυτά;

   Πρώτον ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να λύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον νόμο Παππά αλλά αποκλειστικά και μόνο να ρίξει στα κόμματα της αντιπολίτευσης τις ευθύνες για το αδιέξοδο που η ίδια κατασκεύασε. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ότι ο πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό δεν είναι πρόσωπο αποδεκτό από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, άρα δεν είναι δυνατόν να συναινέσουν στη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ υπό την προεδρία Πολύδωρα.

   Δεύτερον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – πέρα από τη συγκυβέρνηση με τον κ. Καμένο – έχει μια εξακολουθητική εμμονή στη συνεργασία με πολιτικούς που προέρχονται από το εθνολαϊκιστικό δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος, άλλωστε ούτε ο δεύτερος ούτε ο τελευταίος αυτής της κατηγορίας είναι ο κ. Πολύδωρας.

   Τρίτον ότι η κρίση που προκάλεσε η κυβέρνηση με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών όχι μόνο δεν βαδίζει προς εκτόνωση αλλά θα κορυφωθεί με απρόβλεπτες συνέπειες γιά όλους τους εμπλεκόμενους, καθώς γίνεται πλέον φανερό ότι ο πραγματικός στόχος του πρωθυπουργού είναι να προχωρήσει σε νέες μετωπικές συγκρούσεις με την αντιπολίτευση και όχι να λύσει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά το ναυάγιο του νόμου Παππά.

   Στη ίδια ακριβώς λογική λοιπόν που ο κ. Τσίπρας προτείνει τον κ. Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ ας προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ή έστω την κ. Ραχήλ Μακρή. Και αυτές διαγραμμένες από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι όπως και ο κ. Πολύδωρας από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι αυτή μια εύλογη, προσαρμοσμένη στον απόλυτο παραλογισμό της κυβέρνησης, απάντηση.

  • Ο/Η Ένας λέει:

   Καραγιαννίδης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Μας ξεφτιλίζετε με την επιλογή Πολύδωρα

   Πηγή: Καραγιαννίδης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Μας ξεφτιλίζετε με την επιλογή Πολύδωρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/297776/karagiannidis-voyleytis-syriza-mas-xeftilizete-me-tin-epilogi-polydora#ixzz4OVyRWno3

   «Φαντάζομαι το καταλαβαίνετε ότι μας ξεφτιλίζετε. Γιατί αν δεν το καταλαβαίνετε θα πέσετε από τα σύννεφα λίαν συντόμως», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, εμφανώς ενοχλημένος από την επιλογή Πολύδωρα.

   Πηγή: «Πυρά» Κατριβάνου κατά Πολύδωρα: Τόσο γελοίος και τόσο δεξιός, ο ορισμός του υποψηφίου που δεν θέλουμε | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/297792/pyra-katrivanoy-kata-polydora-toso-geloios-kai-toso-dexios-o-orismos-toy-ypopsifioy-poy#ixzz4OVyyPrMa

   «Πυρά» Κατριβάνου κατά Πολύδωρα: Τόσο γελοίος και τόσο δεξιός, ο ορισμός του υποψηφίου που δεν θέλουμε
   Αιχμηρή όσο δεν παίρνει ήταν η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.