Ήττα των ολοκληρωτικών αντιλήψεων και νομικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ

[Πολιτικά και νομικά εκτεθειμένοι Ν. Παππάς – I.K. Mαντζουράνης]

mantzouranis-pappas27-10-16

7 Οκτωβρίου 2016: ο κ. Μαντζουράνης δήλωνε «Έως τα μέσα Νοεμβρίου θα έχουμε νέο τηλεοπτικό τοπίο…«

Οι αστειότητες ως πολιτικός λόγος της σ. Γεροβασίλη: ««Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών».

Προσέξτε ύφος, ιδιαίτερα ή θ ο ς:

…και η αναμενόμενη (ασχολίαστη) γραφική δήλωση του σ. Π. Πολάκη: «Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα .
Όπως και με το διώξιμο των εργολάβων που έβγαλε το ΣΤΕ παράνομο και ψηφίσαμε αλλο νόμο που το επεκτείναμε σε όλο το δημοςιο τομέα ,όπως με το Γιαννοπουλο που τον ξαναγύρισαν στο Κεελπνο και τον ξανά διώξαμε ,ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ .
Εμεις ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

Υγ1 Δηλαδη μας λένε οι αξιότιμοι δικαστές ότι είναι συνταγματικό να εκπέμπουν τα βοθροκαναλα χωρίς άδεια και αντισυνταγματικό να πάρουμε 4000 στα νοσοκομεία και 15000 παραπάνω στους παιδικούς σταθμούς από τα χρήματα του διαγωνισμού ;!;!;!;!

Υγ2 όταν μίλησα για το πρόβλημα της Δικαιοσύνης πριν δυο τρεις μήνες στο περιστέρι, μου την έπεσαν με «ιερή αγανάκτηση» όλα τα συστημικά μέσα και οι εκπρόσωποι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ποτάμι για «ασέβεια » .Κάτι ήξεραν για το ποιος θα προστατέψει το σύστημα εξουσίας και διαπλοκής!!!

Υγ3 ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ !!!»

***

Ουδέν, προς το παρόν, σχόλιο.

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

19 Responses to Ήττα των ολοκληρωτικών αντιλήψεων και νομικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ

 1. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Το χάλι,που ζούμε σήμερα ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ σε ΟΛΟΥΣ μας!!»Τοιούτοι γαρ έπρεπον ημίν εξουσιασταί ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ!!» Ή πιο απλά κατά το λαό και οι ηγέτες του!!Εκείνο,που δε μπορώ να καταλάβω είναι ΠΏΣ για 14 ένας νόμος είναι συνταγματικός και για 11 το αντίθετο!!Πολύ θα ήθελα να δω το…σκεπτικό ΟΛΩΝ!!!

  • Ο/Η Po λέει:

   έχετε δίκιο

  • Ο/Η kpap01 λέει:

   Αγαπητέ μου,
   1) Οι άλλοι 11 πιθανόν ΔΕΝ λένε οτι ο νόμος είναι συνταγματικός.. Πιθανόν νά διαφοροποιούνται σέ επιμέςρους.
   Στά νομικά τό σκεπτικό μιάς απόφασης, η αιτιολόγιση δηλαδή, είναι εξ ίσου σημαντική μέ τήν ίδια τήν απόφαση.
   2) Αν επρόκειτο. τόσο απλά, νά έχουν ολοι τήν ίδια νομική άποψη, όπως κατά τή γνώμη σας, δέν θά έπρεπε νά αποφασίζουν 25. Αρκούσαν 5 ίσως 3, 2. Ακόμη καί ένας.
   Ξανασκεφτείτε το καλλίτερα.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Αγαπητέ φίλε, απο ό,τι κατάλαβα διαβάζοντας, ο νόμος ΔΕΝ κρίθηκε συνταγματικός απο 11. Κρίθηκε αντισυνταγματικός ΚΑΙ από τους 25, απλα οι 11 ήταν υπέρ μιας ηπιότερης απόφασης, έναντι των 14 που ήταν υπέρ της σκληρότερης δυνατής.

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Χρησιμοποιούνε την υγεία, τα παιδιά, τους άνεργους και όλα τα κοινωνικά στρώματα που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, με στόχο να υπερασπιστούνε το πολιτικό τους παρών και μέλλον καθώς και την πολιτική τους σταδιοδρομία, πάση θυσία. Στην πραγματικότητα, δεν έχουνε το παραμικρό ενδιαφέρον, για τα κοινωνικά στρώματα που επικαλούνται. Δεν τους απασχολούνε διόλου. Είναι τόση η πολιτική τους (μόνο;) αναλγησία, ώστε δεν τους αρκεί η αδιαφορία τους για την διαχρονική θανάσιμη πορεία της χώρας, αλλά την χρησιμοποιούνε αδίστακτα, για να προκαλέσουνε ανασφάλεια σε όσους δεν συμφωνούνε μαζί τους και να εξαναγκαστούνε να συμμορφωθούν. Οι δηλώσεις τους θυμίζουνε σκύλο, που βλέπει το αφεντικό (κυβέρνηση εν προκειμένω) θυμωμένο και γαυγίζει για παριστάνει τον καλό φύλακα, προς εξασφάλιση μιας μερίδας από κόκκαλα..
  Γενικά δε ασχολούμαι, με τέτοιους πολιτικούς που παράγει διαχρονικά αυτός ο τόπος και ούτε είμαι προφήτης, αλλά νομίζω ότι ανεξάρτητα από τις προσπάθειες τους, κάποια στιγμή θα φύγουνε, χωρίς να πετύχουνε να γίνουνε κατεστημένο.
  Το πρόβλημα είναι, ότι αυτοί που θα τους διαδεχθούν δεν θα είναι διαφορετικοί. Ο ελληνικός λαός, ψηφίζει γιατί δεν έχει να κάνει κάτι καλλίτερο. Σαν τον μεθυσμένο, που ενώ έχασε τα κλειδιά του σε ένα σκοτεινό μέρος, τα ψάχνει στην πλατεία, επειδή εκεί έχει φωτισμό.

 3. Ο/Η ΑΑ (Ανένταχτος Αριστερός) λέει:

  Ήθελαν αφενός να μην πάρει κανάλι ο Σκάϊ και αφετέρου να πάρει κανάλι ο Καλογρίτσας· δεν τούς «κάθησε», όμως. Γιατί επιμένουν; Αυτό σημαίνει ξεροκεφαλιά. Τα έκαναν και θάλασσα αφού, ήθελαν δεν ήθελαν, τα κατάφεραν έτσι ώστε να πάρει κανάλι άνθρωπος τού Πούστιν!
  Όσον αφορά το Μαντζουράνη (που έχει και αμετάκλητη καταδίκη), ξαναζούμε μέρες τού Κοσκωτά. Μη ξεχνάμε ότι, μεταξύ τών άλλων, και ο Ρουμπάτης φέρεται να ήταν διαπλεκόμενος.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ανένταχτε,
  νομίζω πως ο τ.γραμματέας του υπ.συμβουλίου του Α.Παπανδρέου, δεν καταδικάστηκε αλλά τελικά απαλλάχτηκε βάσει νομοθετικής πρόβλεψης που όριζε επιεική μεταχείριση για όσους κατέδιδαν ενόχους-συνεργάτες κλπ
  __________________


  «Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα το ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός».
  «Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να απαντήσει όχι η Μέρκελ»
  _______________


  Η φιλάνθρωπη και ευσεβέστατη κα Γεροβασίλη που η κυβέρνησή της θα απέλυε 2.000 εργαζόμενους για να αποκτήσουν κανάλι οι Ιβάν Σαββίδης-Μαρινάκης-Καλογρίτσας (με λεφτά της Άττικα μπανκ, δικά μας δηλαδή, ο τρίτος, μέχρι που ο κ.Στουρνάρας του χάλασε τη δουλειά). Θα μας πληροφορήσει κάποτε τι απέγινε με την αγωγή που θα κατέθετε κατά των «συκοφαντών» της:

  https://roides.wordpress.com/2014/08/05/5aug14/

  ………………………….

  Αλλά η κυρία Γεροβασίλη έδωσε και μετεκλογικά δείγματα για το πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, το δικαίωμά του να ελέγχει την εξουσία και την υποχρέωσή της ως πολιτικού να λογοδοτεί. Αντιγράφω:
  (9.7.2014, Γ. Λυκουρέντζος-‘Παραπολιτικά’) «Γκρίζα» σημεία στο πόθεν έσχες της Όλγας Γεροβασίλη! Οι αδήλωτες καταθέσεις του συζύγου καίνε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «Μπλεξίματα με την τακτική Δικαιοσύνη… από σπόντα κινδυνεύει να έχει σύντομα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, καθώς, ..στη Βουλή βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ένας ογκώδης φάκελος με καταγγελία κατά του συζύγου της, υπαλλήλου της Πολεοδομίας Αρτας, για χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό. …………
  http://www.parapolitika.gr/article/95994/gkriza-simeia-sto-pothen-eshes-tis-olgas-gerovasili

  Τι όφειλε να κάνει η βουλευτίνα, …..Να απαντήσει σημείο προς σημείο στο ρεπορτάζ και να απαιτήσει από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ελέγξει το ταχύτατο δυνατόν το ‘Πόθεν έσχες’ της, ώστε να αποδειχθεί το αβάσιμο των καταγγελιών, στο οποίο αβάσιμο εγώ προσωπικά θέλω να πιστεύω. Πως αντέδρασε δυστυχώς:
  «Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»
  http://www.parapolitika.gr/article/95994/gkriza-simeia-sto-pothen-eshes-tis-olgas-gerovasili

  απευθύνθηκαν, ως ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία, στη βουλευτή ζητώντας την άποψή της για το θέμα. Η ίδια, αν και αρχικά είπε ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση, στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τίποτα, υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και δεν ανακάλυψε το παραμικρό. Προκάλεσε μάλιστα αίσθηση λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι ο φάκελος βρίσκεται στη Βουλή, κανένας από την Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών δεν της ζήτησε είτε γραπτές είτε προφορικές διευκρινίσεις. ………

  Δέκα ημέρες μετά η κα Γεροβασίλη «απάντησε» μακροσκελέστατα, ξεκινώντας με αγωνιστικά μηνύματα, που υπονοούσαν στοχοποίησή της στα πλαίσια συνωμοσίας κατά της επελαύνουσας Αριστεράς, συνεχίζοντας με μια γενική διάψευση που δεν απαντούσε σε καμία κατηγορία και καταλήγοντας με εξαγγελία προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ζητώντας οικονομική αποζημίωση (άρα σε αστικό δικαστήριο). Δεν μπορούσε η βουλευτίνα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, να απαιτήσει με βάση αυτές από την εφημερίδα να ανακαλέσει και αν όχι τότε να προσέφευγε με μήνυση (όχι με αγωγή) σε ποινικό Δικαστήριο και μετά την καταδίκη των συκοφαντών της, αν το έκρινε τότε απαραίτητο, να ζητήσει αποζημίωση από αστικό δικαστήριο; Αν οι πολιτικοί δείχνουν τόση δυσανεξία στο δημόσιο έλεγχο αυτό αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία. Ο κίτρινος Τύπος είναι προτιμότερος από το φιμωμένο Τύπο και τα αγαθά της διαφάνειας, της ελευθεροτυπίας και της λογοδοσίας είναι τόσο πολύτιμα, που αξίζει η κα Γεροβασίλη να υποστεί μια μικρή προσωρινή και άδικη ταλαιπωρία και ύστερα να λάμψει η αθωότητά της, γεγονός που συνδυαζόμενο με μια σεμνή και νηφάλια αντίδρασή της, θα την ανεδείκνυε ως μια δημοκρατική, ψύχραιμη και έντιμη πολιτικό. Όμως προτίμησε το κλασσικό τροπάρι καταλογισμού ύποπτων προθέσεων και χρόνου, της μη απάντησης και των απειλών:
  ……………….

 5. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341260581-44341260581
  Γιώργος Καρελιάς
  26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  Τι γινόταν στη δημόσια ζωή πριν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γίνουν κυβερνήτες; Απλά πράγματα. Οι «κρεμάλες» περίμεναν τους «προδότες». Η χώρα βρισκόταν στην «Κατοχή». Τα παιδιά λιποθυμούσαν στα σχολεία από την «πείνα».

  Τι γίνεται από πέρσι; Τίποτα. Εννοείται ότι αυτά «ξεχάστηκαν». Η «σκληρή διαπραγμάτευση» του Κατρούγκαλου εξαφάνισε ως και το ΕΚΑΣ, αυτό το κωλοεπίδομα που είχαν θεσπίσει πριν από 20 χρόνια κάποιοι ανάλγητοι «σοσιαλφιλελεύθεροι».

  Τα στοιχεία προκαλούν ανατριχίλα. Τι λένε; Οτι 4,5 εκατομμύρια Ελληνες βρίσκονται «σε κίνδυνο φτώχειας» (εδώ). Πόσοι ήταν πριν από τις «κόκκινες γραμμές» του Τσίπρα και του Τσακαλώτου; Δυο εκατομμύρια λιγότεροι, με βάση τα στοιχεία της ίδιας κρατικής υπηρεσίας (εδώ). Μεγάλη πρόοδος, αναμφισβήτητα!

  Ποιος ασχολείται με αυτά; Στα ψιλά των εφημερίδων περνάνε. Και δεν έχουν και πολλή μεγάλη σημασία μπροστά στα εξής κολοσσιαία θέματα:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341261524-44341261524

  Η απόφαση του ΣτΕ και τα παιδάκια

  Ρέα Βιτάλη
  27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  Είχε δηλώσει ο Νίκος Παππάς στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην πιθανότητα, να θεωρηθεί αντισυνταγματικός ο νόμος του άρα και να επιβάλλεται να επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές «Για τις προκαταβολές να πάνε στα δικαστήρια». Αυτές είναι «ξήγες», που λένε και οι μάγκες. Αυτοί είναι οι κανόνες που επιφυλάσσουμε για τους «επενδυτές». Να έχουν να μας θυμούνται. Και την επομένη φορά να προσέχουν, ποιόν εμπιστεύονται.

  Κι ήρθε η άτιμη, η κακιά η ώρα. Και κρίθηκε από το ΣτΕ ο νόμος Παππά, αντισυνταγματικός. Και βγήκε η Όλγα Γεροβασίλη… Αγνώριστη ως φωνή και έκφραση προσώπου. Και είπε, όσα είπε αλλά, θες ότι είμαι μάνα, σε ένα κυρίως σημείο μάτωσε η ψυχή μου. Στην αναφορά της στα παιδάκια.

  Η απόφαση του ΣτΕ «στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών». Πω, πω συμφορά! Αραγε αυτά τα παιδάκια είναι ήδη στους παιδικούς σταθμούς; Αραγε τα έβαλαν «έναντι» μελλοντικών εισπράξεων από τηλεοπτικές άδειες; Και τι θα τους πούνε τώρα; Οι κακοί πλούσιοι θέλουν πίσω τα λεφτά τους, παιδί μου; Και τα μικρά παιδάκια θα αρχίσουν να κλαίνε και η γλυκιά δασκάλα τους θα τους χαϊδεύει τα κεφαλάκια και θα τα παρηγορεί «Σώπα, σώπα μωρό μου, η καλή μας κυβέρνηση, θα κάνει ότι μπορεί να κρατήσει τα λεφτά των πλούσιων, όσο μπορεί στα χέρια της» και τα παιδάκια θα ρωτάνε με τα αγνά τους τα ματάκια ανήσυχα «Καλά για φέτος κυρία αλλά του χρόνου; Θα έρθουμε στον σταθμό μας;». Και η καλή κυρία δεν θ΄απαντά αλλά ένα δάκρυ θα κυλάει στα μάγουλά της ενώ θα λέει «Δεν είναι τίποτα μικρά μου, ένα σκουπιδάκι μπήκε στα μάτια μου».

 6. Ο/Η Mαγκιά τους λέει:

  Μαγκιές-1

  Ν. Παππάς: Η αεροπειρατεία τελείωσε, από Δευτέρα η νέα ρύθμιση (βίντεο)

  Μαγκιές-2
  Όλα για τη φτωχολογιά
  Χορεύοντας στο χορό του φιλοπτώχου της Αρχιεπισκοπής

 7. Ο/Η Βαξ βαξ λέει:

  Bαξ βαξ

  http://www.koutipandoras.gr/article/sth-dikaiosynh-stelnei-ton-stoyrnara-o-nikolopoylos

  Στη Δικαιοσύνη στέλνει τον Στουρνάρα ο Νικολόπουλος

  http://www.koutipandoras.gr/article/gia-mystikes-synanthseis-paraskeyopoyloy-benizeloy-miloyn-dhmosieymata

  Για μυστικές συναντήσεις Παρασκευόπουλου – Βενιζέλου μιλούν δημοσιεύματα

  Για μυστικές συναντήσεις μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, γίνεται λόγος σε διαδικτυακά Μέσα.

 8. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

 9. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.liberal.gr/arthro/88836/epikairotita/2016/o-an-grammateas-ton-anel-kalei-tsipra-kai-kammeno-na-isontsakisounsin-ti-dikaiosuni.html

  Ο αν. γραμματέας των ΑΝΕΛ καλεί Τσίπρα και Καμμένο να «τσακίσουν» τη Δικαιοσύνη

  H Aυριανή είναι εδώ

 10. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.parapolitika.gr/article/386396/i-kryfi-dimoskopisi-poy-halase-klima-sto-megaro-maximoy

  26.10.2016 | 14:28
  Η κρυφή δημοσκόπηση που χάλασε το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου

  Έφτασε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και τα ευρήματά της κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά ήταν για τον πρωθυπουργό

  Μία δημοσκόπηση που είχε παραγγελθεί από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε έφτασε πρόσφατα στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σφυγμομέτρηση ήταν πραγματικό σοκ, γιατί περιέγραφε ένα σκηνικό κατάρρευσης πολύ πιο ζοφερό για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο προσωπικά ακόμη και από την πιο αρνητική δημοσκόπηση που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

  Στο Μέγαρο Μαξίμου, το κλίμα βάρυνε πολύ, γιατί φαίνεται πως κάποιοι είχαν πραγματικά πιστέψει ότι το χειρότερο που τους συμβαίνει είναι η «αποσυσπείρωση» και ότι με λίγη προσπάθεια και τη βοήθεια των ξένων θα μπορέσουν να γυρίσουν το παιχνίδι. Ομως, τα νούμερα της μέτρησης που παρήγγειλαν μόνοι τους, για δική τους χρήση (επομένως δεν μπορούν να την αποκηρύξουν ως προπαγανδιστική), ήταν απελπιστικά άσχημα.

 11. Ο/Η K.Δ. λέει:

  Μια ήττα και το κόστος της. Από τον Νικόλα Σεβαστάκη Το κακό είναι ότι τα στοιχήματα της κυβέρνησης χάνονται αλλά αυτός που κερδίζει είναι η ιδέα πως κάθε ρύθμιση είναι ύποπτη για αυταρχισμό και πως όποιος μιλάει για δημόσια αγαθά συγκαλύπτει τον πιο ιδιοτελή κρατικό-κομματικό επεμβατισμό. 27.10.2016 | 11:34 Πηγή: http://www.lifo.gr

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Με πόση ευκολία «απολύονται» εργαζόμενοι από αριστερούς εργοδότες!!!

  https://derveniotis.wordpress.com/2016/10/26/%CE%B7-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CF%8E/

  η Εφημερίδα των Συντακτών κι εγώ

  Όπως ίσως θα έχετε μάθει (από τα social κι από επιστολές, γιατί η Εφημερίδα δε θεώρησε απαραίτητο να ενημερώσει τους αναγνώστες της) από τις 18/10/16, το κόμικ στρίπ «Εφημερίδα: Oδηγίες Χρήσεως» που ήταν η εβδομαδιαία συνεισφορά μου στο κόμικς ένθετο «Καρέ-Καρέ» έχει σταματήσει να δημοσιεύεται, κατόπιν της μονομερούς λύσης της συνεργασίας μου με τη «Συντακτών» με πρωτοβουλία της Εφημερίδας.

  Ως πρόσχημα χρησιμοποιήθηκε η έναρξη μηνιαίας συνεργασίας μου με το περιοδικό Report, που δίνεται ως έξτρα προσφορά με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ένα Σάββατο κάθε μήνα. Αυτό θεωρήθηκε ασυμβίβαστο βάσει ενός «εθιμικού δικαίου» που απαγορεύει να δουλεύεις ταυτόχρονα σε δύο ευθέως ανταγωνιστικά έντυπα (π.χ. δύο ημερήσιες ή δύο κυριακάτικες). Ως εθιμικό δεν είναι γραμμένο σε κανένα καταστατικό, και ο καθένας το ερμηνεύει κατά πώς τον βολεύει, ειδικά σε μια εφημερίδα που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο μόνος που δεν έχει παράλληλη δεύτερη απασχόληση να είναι ο φίκος του ισογείου-και δεν έχει καν φίκο το ισόγειο.

  Έτσι, η παράλληλη συνεργασία του συναδέλφου Πέτρου Ζερβού σε έτερη Σαββατιάτικη εφημερίδα δεν θεωρείται από τη «Συντακτών» ασυμβίβαστη, «επειδή είναι οικονομικό φύλλο (η «Αγορά») κι όχι πολιτικό» ενώ η κυρίως απασχόληση του Τάσου Αναστασίου στην εφημερίδα «Αυγή» (κυκλοφορεί κανονικά και τα Σάββατα) επίσης δε συνιστά ασυμβίβαστο, δεδομένου ότι ουδέποτε του ζήτησαν να διαλέξει μεταξύ των δύο εφημερίδων (δίνει μία φορά το μήνα συνεργασία στη «Συντακτών», όσο ακριβώς κι εγώ στο «Report»)

  Τεκμαίρεται λοιπόν, ότι το «Ασυμβίβαστο» είναι ένα πανάρχαιο έθιμο που μόλις έφτιαξαν, και έχει εφαρμογή μόνο σε όσους αρχίζουν από «Δερβ» και τελειώνουν σε «νιώτης».

  Δεδομένου ότι και η ΕΣΗΕΑ, δια του προέδρου της, ενημέρωσε την εκπρόσωπο των εργαζομένων της εφημερίδας ότι δεν υφίσταται ασυμβίβαστο στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεώρησα το θέμα λήξαν.

  Πλην όμως η Εφημερίδα θεώρησε ότι «παρ΄όλα αυτά» έπρεπε να διαλέξω, παρ’ όλο που δεν ανήκω μισθολογικά στο δυναμικό της εφημερίδας, και εμφανίζοντας εαυτήν και θιγμένη που «δεν τους ενημέρωσα», ξεχνώντας βέβαια ότι ομοίως αυτοί ουδέποτε με ενημέρωσαν για την «πάγια και σταθερή αρχή τους κανένας συνεργάτης να μη συνεργάζεται με ανταγωνιστικά έντυπα», απόφαση που ενδεχομένως (αλλά πολύ αμφιβάλω) να πάρθηκε σε κάποια απ’ τις συνελεύσεις του Συνεταιρισμού, πλην όμως ως μη συνεταιριστής απαγορεύεται να τις παρακολουθώ και συνακολούθως και αυτονόητα δε με δεσμεύουν. Απαντάω λοιπόν στον αρχισυντάκτη ότι «δεν θα διαλέξω», κοινώς δεν θα κρεμάσω αντιεπαγγελματικά καμία από τις δύο συνεργασίες. Άφησα στην εφημερίδα την πρωτοβουλία να κάνει ό,τι νομίζει.

  Έτσι, στις 12/10 η Συντακτική Ομάδα αποφασίζει ομόφωνα την αποπομπή μου. Καλοπροαίρετοι εχέφρονες μπαίνουν στη μέση λέγοντας το αυτονόητο ότι δε μπορεί να παρθεί μια τέτοια απόφαση χωρίς έστω μία κατ’ ιδίαν συνάντηση.

  Έτσι κλείνεται η συνάντηση της Παρασκευής 14/10 με τους υπεύθυνους του Καρέ Καρέ κι εμένα από τη μία πλευρά, τέσσερις υπεύθυνους τμημάτων από την άλλη, και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού ως συντονιστή στη μέση.

  Εκεί τέθηκαν δύο θέματα ως «αγκάθια» προς επίλυσην, το θέμα του ασυμβίβαστου, και «οι αναρτήσεις σου στο facebook κατά της εφημερίδας». Δεν θα σας κουράσω με τη μακροσκελή συζήτηση που ακολούθησε, θα μείνουμε στο δημιουργικό δια ταύτα, τις προτάσεις που τους έκανα προς επίλυσην των δύο θεμάτων. Για το ασυμβίβαστο, η εφημερίδα να μου κάνει κανονική πρόσληψη, με αυξημένη φυσικά προσφορά σκίτσων στο ημερήσιο φύλλο (ούτως ή άλλως η εβδομαδιαία σταθερή συνεργασία τεκμαίρει «πάγια και διαρκή ανάγκη», που η λύση της ανταμοιβής της με μπλοκάκι έχει πολλάκις καταγγελθεί (και από δημοσιογράφους της ΕφΣυν) ότι συνιστά μία απ’ τις παθολογίες που συνοπτικά αποκαλούμε «γαλέρες του τύπου»). Για το δε «αγκάθι του facebook», μετά τη διαβεβαίωση ότι οι στήλες της εφημερίδας θα ήταν ανοιχτές να φιλοξενήσουν τις εκάστοτε παρεμβάσεις που τους ενόχλησαν, τους πρότεινα ακριβώς αυτό: από δω και πέρα να τις γράφω μέσα στην εφημερίδα. Ανέλαβαν να μεταφέρουν τις προτάσεις μου προς συζήτηση «στα αρμόδια όργανα».

  Άνευ ετέρας συζητήσεως μου κοινοποιήθηκε την Τρίτη 18/10 η λύση της συνεργασίας μου με την εφημερίδα.

  Εννοείται ότι οι αναγνώστες («οι μοναδικοί εργοδότες μας» κατά το μότο της εφημερίδας) δεν θα ενημερώνονταν ποτέ για το συμβάν, το δε ένθετο «Καρέ Καρέ» που θα έκλεινε την ύλη του δύο μέρες μετά, καλούνταν ξαφνικά να λύσει και το πρόβλημα ενός αιφνίδιου κενού στην τελευταία του σελίδα.

  Προς μεγάλη μου ευγνωμοσύνη, οι συνεργάτες αποφάσισαν στο κενό να μπει ένα μαύρο στρίπ με τις υπογραφές όλων των συνεργατών του εντύπου, ο επιμελητής του εντύπου Γιάννης Κουκουλάς έγραψε ένα κείμενο όπου υπερασπιζόταν την ύπαρξη της στήλης που μόλις κόπηκε σε μα εφημερίδα σαν την ΕφΣυν, και ο Tasmar αποφάσισε να σχολιάσει το γεγονός της αποπομπής μου στο στρίπ του. Όλη η υπόλοιπη ύλη (δύο ακόμα μόνιμα στρίπ συν δύο με rotation συνεργατών) είχαν άσχετη με το θέμα ύλη.

  Η διεύθυνση λογόκρινε όλο το ένθετο ως απαράδεκτο και ζήτησε «ένα κανονικό καρέ-καρέ». Όταν οι περίπου μια ντουζίνα συνεργάτες του εντύπου επέμειναν στην υπεράσπιση του περιεχομένου που παρέδωσαν, η εφημερίδα, σε μια κίνηση μοναδική στην ιστορία του εγχώριου Τύπου, ΕΚΟΨΕ ολόκληρο το ένθετο, και η Σαββατιάτικη έκδοση κυκλοφόρησε χωρίς αυτό, και χωρίς ΚΑΜΙΑ εξήγηση από πλευράς της εφημερίδας, που κρέμασε ένα ξερό «εκτάκτως» σε μια παραχωμένη ανακοίνωση. Έπρεπε κάποιος να διαβάσει την επιστολή της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων που εξέφραζε την απορία της για το θέμα, και την απάντηση της εφημερίδας σ’ αυτή, για να κάνει ένα ενδεχόμενο νοητικό άλμα για την τύχη του εντύπου που έλειπε.

  Ακολούθησε μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία ψέματος και προσπάθειας να παρουσιαστεί το μαύρο ως άσπρο μέσω παρεμβάσεων συνεργατών της εφημερίδας στα social media όπου περιέφεραν τη «γραμμή»: στην αρχή η αφήγηση ήταν «η ΕφΣυν δε λογοκρίνει ποτέ, αυτό το ένθετο δεν το είδαμε ποτέ» και «οι συνεργάτες του εντύπου, για τους δικούς τους λόγους, αποφάσισαν να απέχουν». Όταν η «ύλη που δε φτιάχτηκε» άρχισε να εμφανίζεται στο διαδίκτυο το αφήγημα προσαρμόστηκε σε «αυτό δεν ήταν ύλη του καρέ καρέ». Η οργουελική οδός συνεχίστηκε με την «επίσημη» εφημερίδα να μεταφράζει ό,τι διαβάσατε σε «κλήθηκε να επιλέξει και δεν επέλεξε την ‘Εφημερίδα των Συντακτών», διαβεβαιώσεις ότι «καμία κακή παρεξήγηση δεν υπάρχει με τον κ. Δερβενιώτη» και το μόνο πρόβλημα ήταν «το ασυμβίβαστο».(μεταφρασμένο κάπως σουρεαλιστικά ομολογουμένως ότι «απλά δε γουστάρουμε Μαρινάκη ρε φίλε» από συνεταιριστή του εντύπου).

  Ύλη που υπήρχε και δεν υπήρχε, παρεξηγήσεις που παίζανε αλλά δεν παίζανε ρόλο στην απόφαση, λογοκρισία που δεν έγινε ποτέ αλλά μισό να σας εξηγήσουμε γιατί έγινε, η εφημερίδα άρχισε να μπλέκεται τόσο πολύ κουβάρι μέσα στα ίδια της τα ψέματα, που στο τέλος πέταξε κάθε φύλο συκής, και με ύφος νταβατζή που σφαλιαρίζει την «καριόλα που του κουνιέται» προχώρησε σε ένα ντροπιαστικό character assasination σετάκι με μια αναγουλιαστική προσπάθεια «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ ανθρώπων που τους δένουν μεταξύ τους, πολύ , ΠΟΛΥ περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσαν να φανταστούν άνθρωποι που θεωρούν ως ενσάρκωση του ιδανικού της πολυφωνίας το «ξέρεις πόσο σφαζόμαστε εμείς μεταξύ μας κάθε μέρα;».

  Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, αλλά φρονώ ότι μια πλήρης τεκμηρίωση ήταν απαραίτητο να μαζευτεί όλη σε ένα μέρος ώστε να ανατρέχει όποιος θέλει να κάνει fact checking στην on going εκστρατεία συκοφάντησης ενός ανθρώπου και ενός ολόκληρου ενθέτου από την εφημερίδα που με μισή καρδιά τους φιλοξενούσε ως τώρα. Αν θέλετε τη σύντομη βερσιόν, ο Αυγουστίνος Ζενάκος την συνοψίζει υποδειγματικά.

  Which brigs us to:

  Όπως ακριβώς κι ο Zενάκος, δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ για οποιαδήποτε συνεργασία μου. Αλλά to whom it may concern, θα ήθελα να εξηγήσω το κριτήριό μου.

  Ο Αυγουστίνος Ζενάκος, μέσα στα λίγα χρόνια που τον ξέρω, βήμα-βήμα, πράξη-πράξη, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου.

  Η ΕφΣυν, στα λίγα χρόνια της λειτουργίας της, βήμα–βήμα, πράξη–πράξη, την έχει χάσει δια παντός.

 13. Ο/Η Λευκός Πύργος λέει:

  Από χθες το βράδυ η κυβέρνηση παραληρεί θεσμικά.

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε:

  Από χθες το βράδυ η κυβέρνηση παραληρεί θεσμικά.

  Διατυπώνει ένα λόγο χυδαίο, αυταρχικό και πολιτικά αυτοκτονικό.

  Αντί να πει ότι «περιμένω να δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ, να τη μελετήσω και να συμμορφωθώ πλήρως», όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, εξαγγέλλει ωμή θεσμική εκτροπή. Και οδηγείται βεβαίως σε απόλυτο αδιέξοδο.

  Είναι προφανώς έτοιμη αυτή η ομάδα ανθρώπων να παίξει όχι μόνο με τους θεσμούς αλλά και με την οικονομική πορεία της χώρας, με το εθνικό συμφέρον. Γιατί βλέπει ότι έχασε ένα πολύ μεγάλο «παιχνίδι» που ήταν εξ αρχής λάθος, και τα είχαμε πει όλα αυτά στη Βουλή. Είχα προειδοποιήσει προσωπικά σε όλους τους τόνους.

  Όπως προειδοποιώ και τώρα: Υπάρχει μια σύγκρουση ανάμεσα στη συνταγματική νομιμότητα και τη θεσμική εκτροπή. Και κάθε πολίτης οφείλει να τοποθετηθεί.

  Δημοσιογράφος: Η κυβέρνηση επιμένει όμως. Λέει ότι θα φέρει τη Δευτέρα μια ρύθμιση στη Βουλή

  Ευ. Βενιζέλος: Θα φέρει η κυβέρνηση τη Δευτέρα μία ρύθμιση στη Βουλή χωρίς να έχει δει την αιτιολογία της απόφασης του ΣτΕ και χωρίς να ξέρει πώς ακριβώς πρέπει να συμμορφωθεί στην απόφαση αυτή. Κι αν φέρει μια ρύθμιση θα κάνει τι; Θα νομιμοποιεί προφανώς τους υφιστάμενους και λειτουργούντες σταθμούς, χωρίς να μπορεί να νομιμοποιήσει τους νέους αδειούχους. Άρα θα οδηγηθεί σε ακόμη βαθύτερο αδιέξοδο.

  Δημοσιογράφος: Βλέπετε άμεσα προοπτική συγκρότησης του ΕΣΡ;

  Ευ. Βενιζέλος: Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να συγκροτηθεί. Κακώς έπαψε να λειτουργεί. Η κυβέρνηση το «δολοφόνησε» προβλέποντας με ένα νόμο τη λήξη της θητείας των μελών του και με ένα δεύτερο νόμο την αύξηση του αριθμού των μελών, και μετά, αφού το «δολοφόνησε» λέει: προσέξτε, δεν έχω ΕΣΡ άρα παίρνω εγώ την αρμοδιότητα. Ε, αυτό δεν μπορούσε να το ανεχθεί κανένα σοβαρό δικαστικό όργανο.

  Τώρα, εφόσον θα αποδοθεί η εκ του Συντάγματος προβλεπόμενη αρμοδιότητα στο ΕΣΡ, βεβαίως και πρέπει να συγκροτηθεί και να επιληφθεί της διαδικασίας του ΕΣΡ. Αλλά όχι με τεχνητό περιορισμό τεσσάρων αδειών. Γιατί δεν υπάρχει το θέμα μόνο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Υπάρχει και το εξίσου μεγάλο θέμα του τεχνητού ολιγοπωλίου και της παραβίασης όχι μόνο του Συντάγματος αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου, που θεωρεί ότι οι αδιάθετες συχνότητες παραβιάζουν το ενωσιακό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Δημοσιογράφος: Ο κ. Μπέλτσος, ο γραμματέας των ΑΝΕΛ, είπε ότι είναι μια απόφαση όνειδος…

  Ευ. Βενιζέλος: Ποιος; Τώρα, δεν μπορώ να κάνω σχόλιο για σχόλια τέτοιου επιπέδου. Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο πολιτικής σοβαρότητας και θεσμικής νομιμότητας.

  Δημοσιογράφος: Για τη στάση της ΝΔ ..

  Ευ. Βενιζέλος: Εμένα, αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει να αντιληφθεί η κοινωνία, ο ελληνικός λαός ότι πράγματα που ήταν προφανή, αυτονόητα, που τα είχαμε πει στη Βουλή, τα είπε και το δικαστήριο.

  Όταν διατύπωσα από τα τέλη του 2015 και ξαναδιατύπωσα το Φεβρουάριο του 2016 την ένσταση αντισυνταγματικότητος για αυτή τη νομοθεσία, έλεγα ότι αυτός ο πολιτικός έλεγχος αντισυνταγματικότητας θα μετασχηματιστεί αργά ή γρήγορα σε δικαστικό. Ακριβώς αυτό έγινε.

  Το ΣτΕ είπε τα στοιχειώδη και προφανή για οποιονδήποτε νομικό.

 14. Ο/Η Λευκός Πύργος λέει:

  Αρθρο 15 του Συντάγματος

  1……..
  2. Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.
  Νόμος ορίζει τα σχετικά με την υποχρεωτική και δωρεάν μετάδοση των εργασιών της Βουλής και των επιτροπών της, καθώς και προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

 15. Ο/Η Psycho λέει:

  Μπλογκ του ΣΥΡΙΖΑ βρίζει τους δικαστές που πλειοψήφισαν:

  http://www.periodista.gr/editorial/article/26127/bathies-oi-rizes-tou-katestimenou-14-mauroi-dikastes-arpaxan-ta-lefta-ton-ftochon-kai-ta-epestrepsan-stous-oligarches

  Βαθιές οι ρίζες του κατεστημένου. 14 μαύροι δικαστές άρπαξαν τα λεφτά των φτωχών και τα επέστρεψαν στους ολιγάρχες

  Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016 13:25
  Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s