Λειτουργία Κυριακής: ♬Πάμε τσάρκα-Πτώμα στο μπαξέ τσιφλίκι…♬

[Το πτώμα της εβδομάδος στο Broadway]

ptwma-kyriakis

Η Εκκλησία ΓΟΧ Ελλάδος επέλεξε να αναρτήσει στην σελίδα της στο Facebook την είδηση για τον θάνατο του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Καλλινίκου εμπλουτίζοντας την με φωτογραφίες από την νεκρώσιμο ακολουθία και το μακάβριο έθιμο της περιφοράς του νεκρού στον θρόνο του.

Πέραν της αρχικής αντίδρασης που είναι η προφανής απορία για το αν οι διαχειριστές των λογαριασμών κοινωνικών δικτύων ενός θρησκευτικού οργανισμού δεν λαμβάνουν υπόψιν τους ότι την σελίδα τους επισκέπτονται και παιδιά για τα οποία οι εικόνες αυτές σίγουρα είναι ανοίκειες και σκληρές, η επόμενη σκέψη ήταν η σύνδεση τους με την κωμωδία «Τρελό γουικέντ στου Μπέρνι» (1989).    Πηγή

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

12 Responses to Λειτουργία Κυριακής: ♬Πάμε τσάρκα-Πτώμα στο μπαξέ τσιφλίκι…♬

 1. Ο/Η cyberSapientia λέει:

  Καλά, μετάγγιση αίματος γιατί δεν του έκαναν ετουτουνού;

 2. Ο/Η Elias λέει:

  Αυτός ακόμα και νεκρός δεν λέει να αφήσει τη καρέκλα. Λέτε να είναι Συριζαίος?

  κάπου διάβασα στο Twiter και το εξής:
  Ακόμα και αν πεθάνει ο Σόιμπλε, θα τον βαλσαμώσουν και θα τον γυρνάν στα σπίτια μας να μας ζητάει τα λεφτά.

 3. Πέραν τού γελοίου τού συμβάντος αυτού τό σημαντικό είναι πως δηλώνει τήν τρομακτική ασχήμια καί αθεράπευτη διαστροφή καί διάβρωση τού εγκεφάλου τών ανθρώπων αυτών ιερέων καί πιστών ακολούθων.
  «Αργεί νά ΄ξημερώσει καί μιά ανησυχητική αϋπνία μέ κρατάει ξάγρυπνο αναμένοντας τό ξημέρωμα, τό χάραμα τής αυγής καί τό φώς τού Ηλιου» (μικρό απόσπασμα απο ενα ποίημα μου)

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Όλα αυτά τα γραφικά καμώματα, στοχεύουν να εντυπωσιάσουν τον αμφιβληστροειδή, και να διεγείρουν τις φοβίες και ανασφάλειες των πιστών. Ώστε, να πιστέψουν πως πίσω από όλα αυτά, υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό, κάτι ξεχωριστό, που έχει να κάνει με τον Θεό και το προσωρινό του θανάτου.
  Στην πραγματικότητα, είναι παιδαριώδεις φαντασμαγορίες.
  Καλό παράδεισο! (ο κακός παράδεισος, είναι η κόλαση..)

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Υποκριτικά πολλοί πιστοί (πτωματολάτρες, λειψανολάτρες, κοκκαλολάτρες κλπ) ενοχλήθηκαν από την περιφορά του πτώματος του Καλλίνικου της Φθιώτιδας (Παλαιοημερολογίτη, ενός από τους 3 ή 4 ορθόδοξους μητροπολίτες της Φθιώτιδας-ο ένας τους κρατικός), αγνοώντας ή κάνοντας πως αγνοούν ότι αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος ταφής των επισκόπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που εξέλιπε στα μουλωχτά την τελευταία πεντηκονταετία, λόγω του κωμικοτραγικού του πράγματος, που δεν μπορούσε πια να γίνει ανεκτό, από μια κοινωνία που είχε αρχίσει να επικοινωνεί με το δυτικό πολιτισμό.
  Έτσι τάφηκε π.χ. το 1951 ο Γεννάδιος της Θεσσαλονίκης (Η σχετική φωτογραφία υπάρχει στην ‘Εγκυκλοπαίδεια του Ηλίου’, στο λήμμα «κηδεία»). Ήταν ένας αμφιλεγόμενος δεσπότης, που δεν ήταν αμέτοχος στα αίσχη που έγιναν από Γερμανούς και Έλληνες Ναζιστές και από Έλληνες ληστές σε βάρος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης: «ακόμα και ο μητροπολίτης Γεννάδιος εμφανιζόταν «προσωπικά ενδιαφερόμενος» για την απόδοση πρώην εβραϊκού καταστήματος σε άνθρωπό του!»-Καθημερινή 07.11.2010-«Η συστηματική εξόντωση άρχισε από τη Θεσσαλονίκη», του Αλεξιου Μενεξιαδη)

  Όσες αυτόχθονες «Ορθόδοξες» Εκκλησίες λειτουργούν σε τριτοκοσμικές χώρες, τηρούν συχνά την ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση:


  Η κηδεία του πάπα και πατριάρχη Αλεξανδρείας Σενούντα του Γ΄ το 2012

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  Πώς σχολίασε ο Λάκης Γαβαλάς την περιφορά του νεκρού Μητροπολίτη

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο κρατικός μητροπολίτης Φθιώτιδας, ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. άγιος Νικόλαος με ένα ζωντανό πτώμα: Τη βλάσφημη απατεώνισσα Αγία Αθανασία του Αιγάλεω, η οποία διαθέτει τεράστια κτηματική περιουσία στην επαρχία του και ο νοών νοείτω.
  Για αυτό το γεγονός δεν μίλησε κανείς:

  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο αρχηγός τους Τσίπρας, έχουν τιμήσει ιδιαίτερα αυτόν τον διακεκριμένο φίλο της Χ.Α.
  https://roides.wordpress.com/2013/05/07/7may13/
  https://roides.wordpress.com/2015/03/16/ridicule-2/

  H κρατική μητρόπολη Φθιώτιδας διαθέτει κι αυτή ένα απείρως πιο αποτρόπαιο και κερδοφόρο αφορολόγητο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πτώμα

  https://roides.wordpress.com/2009/01/22/22jan09/

  Ορθόδοξη Μαύρη Μαγεία (8) – Η μούμια Βησσαρίων
  (Το χρονικό μιας ημιτελούς αγιοποίησης)


  …………….
  Ο αιδεσιμώτατος Βησσαρίωνας, εφημέριος του Καππαδοκικού Καρδίτσας, πιάνεται στα πράσα με το δάσκαλο. Το τρυφερό ζευγάρι το σκάει στην Αθήνα όπου με τα κέρδη από τις αρχαιοκαπηλίες (ασημένιο Ευαγγέλιο στα αραμαϊκά φερμένο το 1922 από τη Μικρασία, αδαμαντοποίκιλτο χρυσό δισκοπότηρο, εικόνες) στεγάζεται σε ιδιόκτητο διαμέρισμα. Ο δάσκαλος μεταβιβάζει την ερωτική φωλιά στο όνομά του και ο πανοσιώτατος αναγκάζεται να σπιτωθεί στο μοναστήρι. Η κοινή λογική λέει πως ο μικρόκοσμος της Εκκλησίας εγνώριζε και με το παραπάνω τον αυστηρώς ακατάλληλο βίο του αγίου κι ας μην τον είχε στείλει στον Εισαγγελέα. Ένα ολόκληρο χωριό επίσης ήξερε από πρώτο χέρι, κι όμως η υπόθεση κουκουλωνόταν για ένα χρόνο και ίσως και για πάντα αν δεν την αποκάλυπτε ένα ευσεβές σκανδαλοθηρικό έντυπο, που φοβήθηκε τη θεία τιμωρία και κυριεύτηκε από κρίση ειλικρίνειας.
  …………………..
  ______________

  http://altpressfthiotida.com/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CE%B8%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80/

  Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος αποδίδει τιμές στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής και ρίχνει σωσίβιο στο Γ. Κοτρωνιά!

  Posted on Ιουνίου 17, 2013 by Altpressfthiotida.Com

  Παρά την επίσημη πρόσκληση από το Δήμαρχο Λαμίας η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας δεν τόλμησε να εμφανιστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα της Υπάτης .

  Σε αντιστάθμισμα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος φρόντισε να αποκαταστήσει την τρωθείσα τιμή της Χ.Α. ….Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος κατά την διάρκεια των εγκαινίων όχι μόνο προσφώνησε με ιδιαίτερη θέρμη τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής αλλά και τον τοποθέτησε σε τιμητική θέση δίπλα του στο τραπέζι που ακολούθησε την τελετή των εγκαινίων (φωτο).

  http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-antistrathgos-eleutherios-sunadinos-sto-mnhmosuno-tou-gerontos-fwtiou#ixzz3cdAjJRIH
  Ο Αντιστράτηγος Ελευθέριος Συναδινός στο μνημόσυνο του Γέροντος Φωτίου μαζί με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος
  Τρίτη, 6 Μαΐου 2014 – 13:25

  Ανάμεσα τους ο αντιστράτηγος, τ. Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος κοσμεί το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

  (Φωτογραφία του με τον μητροπολίτη)

 8. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  http://directnews.gr/eidiseis/80893-gia-anthropoktonia-apo-prothesh-dioketai-o-foths-mpellos-pou-skotose-to-gumnasth-stous-ampelokhpous.html

  Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο Φώτης Μπέλλος που σκότωσε το γυμναστή

  Ο 63χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Μεσσηνίας το 2012, Φώτης Μπέλλος, οδηγήθηκε την Κυριακή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μετά την παράδοσή του στις αρχές για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στους Αμπελόκηπους που φέρεται να διέπραξε το απόγευμα της Παρασκευής.

  Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της παράνομης οπλοχρησίας.

  Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για την προσεχή Τρίτη, προκειμένου να απολογηθεί σε ανακριτή, ενώ, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, δήλωσε μετανιωμένος προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι βρέθηκε σε άμυνα καθώς του επιτέθηκε το θύμα.

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-10-2016 από directNEWS.gr

 9. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://sxoliasths.wordpress.com/2016/10/23/sxoliasths-liberal-01-202/

  Η περιφορά ενός πολιτικού πτώματος

  Του Σάκη Μουμτζή

  Η περιφορά του αποθανόντος μητροπολίτη Φθιώτιδος, φαίνεται πως προβλέπεται από το papanikos-polakisτελετουργικό της εκκλησίας. Βέβαια, έχει ατονήσει, αλλά δεν αποτελεί πράξη ξένη προς τα ορθόδοξα θρησκευτικά ήθη. Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και υπερβολικά, θα έλεγα. Προσωπικά, αποφεύγω κρίσεις για θέματα που άπτονται του θρησκευτικού συναισθήματος, καθώς αυτό είναι βαθιά ριζωμένο στην συνείδηση του πολίτη και ως εκ τούτου οποιοδήποτε σχόλιο μπορεί να εκληφθεί ως προσβολή προς αυτό.

  Δεν μπορώ όμως να μην ασχοληθώ με την περιφορά στο εξωτερικό του πρωθυπουργού – ενός πολιτικού πτώματος- που ματαίως εκλιπαρεί την ρύθμιση του χρέους, παρά το γεγονός πως και ο ίδιος υπέγραψε την 25η Μαΐου 2016 τους όρους και τον χρόνο υλοποίησης του. Περί το 2018.

  Η υποδοχή που του επιφύλαξαν στο εξωτερικό ήταν απογοητευτική. Πρώτα ο Μ. Ντράγκι ξεκαθάρισε πως αποκλείεται να παρασχεθεί ρευστότητα στην Ελληνική οικονομία, ψαλιδίζοντας τις ελπίδες της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση. Ενώ ο Α. Τσίπρας έφτανε στις Βρυξέλλες, η εφημερίδα Bild έγραψε για « την επιστροφή του Έλληνα ζητιάνου». Και αν δεχτώ πως αυτή η βαρύτατη προσβολή οφείλεται στον «ανθελληνισμό» του συγκεκριμένου εντύπου, τι να πω για τις δηλώσεις του, εγνωσμένα, φιλέλληνα Ζ. Κ. Γιουνγκέρ πως «ήταν κατόρθωμα του Τσίπρα που φόρτωσε στον Ελληνικό λαό μια συμφωνία πιο σκληρή από αυτήν που προτείναμε.» Στην ίδια εκπομπή –στο γαλλογερμανικό κανάλι Arte – o Π. Mοσκοβισί επανέλαβε παλιότερη δήλωση του πως η Ελληνική κυβέρνηση επί έξι μήνες δεν διαπραγματευόταν, αλλά «έπαιζε καθυστερήσεις.» Και βέβαια έχουμε την δήλωση του «σεσημασμένου ανθέλληνα» Β. Σόιμπλε πως «αν ρυθμίσουμε τώρα το Ελληνικό χρέος, η Ελλάδα δεν θα κάνει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις». Μια δήλωση που δεν χρειάζεται να είναι κάποιος γερμανόφιλος για να συμφωνήσει μαζί της. Αλλά και αυτός ο Σουλτς; Ήταν πισώπλατο χτύπημα η διάψευση του πως ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ρύθμιση του χρέους, όπως υποστήριζαν τα εγχώρια παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο Α. Τσίπρας εναπόθεσε τις τελευταίες του ελπίδες, για μια θετική δήλωση για το χρέος, στην φράου Α. Μέρκελ, η οποία όμως με σαφήνεια ζήτησε και από τις δύο πλευρές να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους. Δηλαδή, στην ουσία ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να τιμήσει την υπογραφή που έβαλε τόσο στο μνημόνιο του, όσο και στην συμφωνία της 25ης Μαΐου 2016.

  Ουδείς πρωθυπουργός που σέβεται, πρωτίστως, τον εαυτό του θα συναντιόταν με τον Φ. Ολάντ. Τα όσα αποκαλυπτικά, πριν από λίγες μέρες, εξιστόρησε στους δύο Γάλλους δημοσιογράφους για τις εκμυστηρεύσεις του Β. Πούτιν, αλλά κυρίως η προσβλητική ανοιχτή ακρόαση των συνομιλιών του με τον Α. Τσίπρα –που συνοδευόταν από ειρωνικά σχόλια των συνακροατών- καθιστούσε κάθε επαφή των δύο ανδρών απαγορευτική. Κι όμως ο πρωθυπουργός συναντήθηκε μαζί του για να εισπράξει μια δήλωση ρουτίνας για το χρέος. Ο Φ. Ολάντ τον «έφτυσε» κι αυτός είπε «βρέχει.»

  Ανακύπτει συνεπώς το ερώτημα: γιατί αυτή η επιθετικότητα των εταίρων μας απέναντι
  (….)
  Αυτός θα προσπαθήσει να συμπαρασύρει στην πτώση του και την πατρίδα μας.

 10. Ο/Η Συνέβη στη Λαμία λέει:

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/29897/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B5-20%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

  Αρχιμανδρίτης ασέλγησε σε 20χρονο αγόρι με διανοητικά προβλήματα

  Κυριακή, Ιούλιος 26, 2009 – 19:42

  Καλά κρυμμένες πίσω από τα ράσα έκρυβε τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις ένας αρχιμανδρίτης που συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας. Ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, που είχε μεταβεί για διακοπές στην περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, φέρεται να ασέλγησε σε βάρος 20χρονου αγοριού με νοητική υστέρηση. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το νεαρό αγόρι στους αξιωματικούς της αστυνομίας, το βράδυ της Παρασκευής και ενώ έκανε τη βόλτα του στην παραλία της Στυλίδας τον πλησίασε ένας παπάς, ο οποίος άρχισε να συζητά μαζί του για αρκετή ώρα. Μάλιστα, ήταν τόσο φιλικός απέναντί του, που του ζήτησε να μπει στο αυτοκίνητο για να κάνουν μαζί μια βόλτα στην πόλη.

  Ομως, όπως υποστηρίζει ο 20χρονος, ο αρχιμανδρίτης τον μετέφερε στην παραλία του Καλόγερου, σε μια ερημική περιοχή έξω από τη Στυλίδα, και άρχισε να τον χαϊδεύει και να τον φιλά. Ο 20χρονος αντέδρασε και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα ο ιερέας να τρομοκρατηθεί. Ετσι, αφού δεν κατάφερε να τον βιάσει, επέστρεψε ξανά στην πόλη, όπου και τον έβγαλε από το αυτοκίνητο.

  Αμέσως ο νεαρός πήγε στο σπίτι του και τρομαγμένος ενημέρωσε τους γονείς του για την περιπέτειά του. Εντρομοι οι δικοί του κατέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Στυλίδας και κατήγγειλαν τη σεξουαλική επίθεση. Αφού ο νεαρός έδωσε την περιγραφή του ρασοφόρου, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Πράγματι, λίγες ώρες αργότερα ο παπάς βρέθηκε σε ξενοδοχείο της περιοχής, όπου έκανε τις… διακοπές του, και συνελήφθη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρινόμενος ο αρχιμανδρίτης ομολόγησε ότι προσπάθησε να ικανοποιήσει τις ανώμαλες ορέξεις του στο 20χρονο αγόρι και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Λαμίας. Εκείνος του άσκησε δίωξη για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

  ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

 11. Ο/Η του κώλου λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s