Ο Ρώσος πατριάρχης κηρύσσει «Ιερό Πόλεμο» στην «Τρομοκρατία».

[Η ρωσική Εκκλησία είναι όργανο του Πούτιν]

ivan-merda

Υψηλή ρωσοελληνική κουλτούρα που θα διαθέτει και κανάλι, αν δεν συνεδριάσει το Σ.τ.Επ.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Όπως μεταδίδει το BBC, τελειώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στην Αγγλία, ο Ρώσος πατριάρχης κάλεσε σε «ιερό πόλεμο» κατά της «τρομοκρατίας».

Ο κ.Κύριλλος δεν ξεκαθάρισε ποιος είναι ο βασικός στόχος αυτού του πολέμου, αλλά προφανώς εννοούσε την ισλαμική εκδοχή της τρομοκρατίας. Ο Ρώσος προκαθήμενος πήγε στη Βρετανία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 300 ετών της λειτουργίας του πρώτου ρωσικού ναού στο Λονδίνο, που χτίστηκε στα 1716 με διαταγή του τσάρου Πέτρου του Μεγάλου, ως συνέχεια της επίσκεψής του στο νησί στα 1698. Ο κ. Κύριλλος συναντήθηκε με τη βασίλισσα και με τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο.

Νομίζω πως αυτές οι δηλώσεις είναι πολύ επικίνδυνο να γίνονται από εκκλησιαστικούς ηγέτες. Δίνουν την εντύπωση, ακόμη και στο μετριοπαθές Ισλάμ, πως ο χριστιανικός κόσμος συσπειρώνεται εναντίον του. Ο πονηρός πατριάρχης έκανε τις εμπρηστικές του δηλώσεις σε ξένο έδαφος, μη σεβόμενος τους κανόνες της φιλοξενίας, εκθέτοντας την Αγγλία στα μάτια των μουσουλμάνων εξτρεμιστών και επενδύοντας, χάριν της ρωσικής πολιτικής, στην ανερχόμενη βρετανική αντιευρωπαϊκή ισλαμόφοβη ακροδεξιά. Αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις λειτουργούν σαν ωρολογιακές βόμβες που πυροδοτούν το θρησκευτικό μίσος και τυφλώνουν την ανθρώπινη λογική, γυρνώντας το ρολόι της Ιστορίας στο Μεσαίωνα. Η αποκρυφιστική ρωσική Εκκλησία των χρυσών τρούλων, ήταν πάντοτε αρπακτική, εξουσιαστική και διεφθαρμένη, λειτουργώντας ως το δεξί χέρι της αυταρχικής ρωσικής εξουσίας, τσαρικής, σοβιετικής ή «κοινοβουλευτικής». Βαρύνεται ιστορικά με τεράστια εγκλήματα και καλό θα ήταν να παραμείνει στο ταπεινωτικό περιθώριο, που οι πράξεις της την έχουν τοποθετήσει στα μάτια των καλών ανθρώπων.

Ο ρόλος της Ρωσίας στη Συρία, στην Ελλάδα και στη διεθνή πολιτική σκηνή δεν είναι θετικός. Υπενθυμίζω πως πρόσφατα (20.9) οι ΗΠΑ κατήγγειλαν την επίθεση δυο αεροσκαφών της στο καραβάνι φορτηγών του ΟΗΕ, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς το Χαλέπι, ακυρώνοντας την εκεχειρία στη Συρία που είχε διαρκέσει μια εβδομάδα. Στο περιστατικό καταστράφηκαν 18 από τα 31 φορτηγά της αποστολής και σκοτώθηκαν περίπου 20 άμαχοι. Η επίθεση ανάγκασε τον ΟΗΕ να αναστείλει όλες τις επιχειρήσεις βοήθειας στη Συρία.

Για τα δικά μας ρωσικά έπη, να θυμίσω τη ρωσική στήριξη στο Βοιωτοπέδιο, τους Ρώσους Ορθόδοξους «Λύκους της Νύχτας» που συνόδευσαν τον Πούτιν στο Άγιο Όρος, τις στενές επαφές της ρωσικής ολιγαρχίας και ακροδεξιών κύκλων της, με τη Χ.Α. τους ΑΝΕΛ και παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόσφατη αποκάλυψη πως ο φίλος του άγριου ρωσικού καπιταλισμού και συνήγορος του αρχιχασάπη Μιλόσεβιτς Λαφαζάνης, φέρεται (προσωπικά δεν έχω αμφιβολία) πως συνωμοτούσε για εκτύπωση δραχμών στη Ρωσία. Το γεγονός επίσης, πως πέρα από τον γνωστό ευσεβή εφοπλιστή Μαρινάκη, που οι συκοφάντες του τον έχουν εμπλέξει (ασφαλώς άδικα) σε περίεργες υποθέσεις της θάλασσας και του ποδοσφαίρου, τις οποίες ευτυχώς η αδέκαστη Δικαιοσύνη ξεκαθάρισε κατ’ευχήν και θα ξεκαθαρίσει ότι εκκρεμεί και στο μέλλον, η προτιφωρααροιστερά, έδωσε άδεια και στον Ιβάν τον Ευσεβή (όλοι τους με ‘Πόθεν Έσχες’ πιο καθαρό και ελεγμένο πιο αυστηρά ακόμη κι από αυτό του Καλογρίτσα), δημιουργεί κάποιους προβληματισμούς σχετικά με την μελλοντική ποιότητα της πάντα λειψής Δημοκρατίας μας και με τους (ευσεβείς) πόθους κάποιων, είτε από συμφέρον είτε από βλακεία κινούμενων, να αποσπάσουν την Ελλάδα από το δυτικό κόσμο, σέρνοντάς την σε αυταρχικές ατραπούς της Ανατολής. Οι Ρώσοι δεν ανέπτυξαν ποτέ ένα στοιχειωδώς δημοκρατικό σύστημα εξουσίας και έτσι δεν υπήρξαν ποτέ αξιόπιστοι φίλοι κανενός, ιδιαίτερα της Ελλάδας (βλ. ε δ ώ) και ο υποτιθέμενος συνδετικός κρίκος της Ορθοδοξίας, αποτελεί έναν διαιρετικό αναχρονισμό, που δημιουργεί πεδία βυζαντινών ανταγωνισμών των θρησκευτικών ηγεσιών των δυο λαών.


Ο Άγιος Κύριλλος στο Λονδίνο κηρύσσει τον ιερό του πόλεμο

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

20 Responses to Ο Ρώσος πατριάρχης κηρύσσει «Ιερό Πόλεμο» στην «Τρομοκρατία».

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

  Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail που περιγράφουν τις στενές σχέσεις ακροδεξιού Ρώσου ολιγάρχη με κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες

  07|02|2015

  Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Die Zeit δημοσιεύει ένα άρθρο-φωτιά που βασίζεται σε 700 υποκλαπέντα mail στελέχους της ρωσικής πρεσβείας που υπηρετούσε στην Αθήνα έως το 2014 και ο οποίος-όπως φαίνεται μέσα από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία- προσπαθούσε να στήσει ένα δίκτυο υποστήριξης στην Ελλάδα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ.

  Μέσα από τα mail αυτά, αποκαλύπτεται η στενή συνεργασία του συγκεκριμένου στελέχους της ρωσικής πρεσβείας με Ελληνες δημοσιογράφους και οι στενές σχέσεις του με Ελληνες πολιτικούς, προκειμένου να προωθηθούν οι σχέσεις του Ρώσου ακροδεξιού πολιτικού Ντούγκιν και του ρώσου ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ.

  Αναλυτικά το άρθρο της Die Zeit έχει ως εξής:

  Ισχυροί Ρώσοι θέλουν να διασπάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και αγωνίζονται για την κυριαρχία της Μόσχας. Εκατοντάδες εμπιστευτικά E-Mails καταδεικνύουν τον τρόπο με τον όποιο προσπαθούν να επηρεάσουν την ελληνική κυβέρνηση.

  Σ΄ αυτό τον γάμο δεν ήταν η νύφη το σημαίνον πρόσωπο. Ούτε και ο γαμπρός αλλά ο κουμπάρος. Και αυτό εξαιτίας της Ευρωπαϊκης Ένωσης. Διότι στις Βρυξέλλες είναι πεπεισμένοι για την οικονομική υποστήριξη που παρέχει ο Konstantin Malofejew στις φιλορωσικές παραστρατιωτικές μονάδες στα ανατολικά της Ουκρανίας. Με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται στο μοσχοβίτη μεγαλοεπιχειρηματία, που διατηρεί στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, να ταξιδεύει στην ΕΕ. Για τους μελλόνυμφους πλούσιους κληρονόμους ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών (Καραγιώργη – Σωτηράκου: http://www.tovima.gr/blogs/article/?aid=637551) αυτό ήταν ένα πρόβλημα. Για τον Malofejew όμως όχι. Αμέσως ο ζάπλουτος ολιγάρχης διοργάνωσε, στο υπερπολυτελές θέρετρό του νότια της Μόσχας, την γαμήλια τελετή.

  Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι πρόκειται απλά για κοσμικές εκκεντρικότητες των Κροίσων. Τα ονόματα όμως της λίστας των καλεσμένων, περιγράφουν τις στενές σχέσεις μεταξύ των οικονομικών και πολιτικών ελίτ της Ρωσίας και της Ελλάδας, που φτάνουν μέχρι και τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

  Η λίστα προέρχεται από χακαρισμένο E-Mail ενός Ρώσου πρώην συνεργάτη της Πρεσβείας στην Αθήνα. Περισσότερα από 700 επιπλέον ηλεκτρονικά μηνύματα βρέθηκαν στο λογαριασμό. Αποδεικνύουν τις στενότατες επαφές των Ρώσων ολιγαρχών όπως ο Malofejew και ιδεολόγων όπως του Alexander Dugin με σημαντικούς Ελληνες πολιτικούς.

  Είναι δε αποκαλυπτικά για τον τρόπο με τον οποίο Ρώσοι με σημαντική επιρροή, εργάζονται για τη δημιουργία στρατηγικών κι ιδεολογικών συμμαχιών με ευρωπαϊκούς φορείς λήψης αποφάσεων ως εναλλακτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την διατλαντική ενσωμάτωση των χωρών τους.

  Ανάλογες επαφές έχουν οι Ρώσοι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, κυρίως με λαϊκιστικά εθνικιστικά ή ακροδεξιά κόμματα. Για παράδειγμα το γαλλικό Front National δέχεται υποστήριξη από τη Ρωσία, ενώ είναι γνωστές οι καλές σχέσεις που διατηρούν και με το ουγγρικό Fidesz του πρωθυπουργού Viktor Orbán. Πέρσι αντιπρόσωποι του αυστριακού FPÖ παραβρέθηκαν ως εκλογικοί παρατηρητές στην Κριμαία μετά την προσάρτησή της από τη Ρωσία.

  Τα Mails ρίχνουν φως στις επαφές που δημιουργούν Ρώσοι ιδεολόγοι του αντιευρωπαϊσμού με μεμονωμένους πολιτικούς της χωρών-μελών της ΕΕ. Ψηλά στη λίστα των καλεσμένων βρίσκεται το όνομα του Πάνου Καμμένου, του νέου υπουργού Αμυνας στην Αθήνα, ηγέτη του λαϊκίστικου δεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικού εταίρου του αριστερού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

  Το ντοκουμέντο με τον τίτλο «Τελική Λίστα των Ελλήνων» περιέχει συνολικά 90 ονόματα. Εκτός από τον Πάνο Καμένο υπάρχουν δικηγόροι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και τέλος μία ολόκληρη… ορχήστρα. Εμφανώς ο Malofejew δεν ήθελε να «διαταραχθούν» οι σχέσεις του με τους Ελληνες από τις κυρώσεις που επέβαλε εναντίον του η ΕΕ. Οπως χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρει στην αμερικάνικη ιστοσελίδα Slate «ο καλός Ελληνας φίλος μου που με έκανε κουμπάρο του, έπρεπε να έρθει σε μένα για την γαμήλια τελετή, μαζί με άλλους 90 Ελληνες να γιορτάσουν.» (http://www.slate.com/articles/news_and_politics/foreigners/2014/10/konst…).

  Τα υποκλεμμένα Mails ανήκουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας του Georgi Gawrisch. Μία ομάδα που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο τα υπέκλεψε και τα δημοσιοποίησε στις 2 Δεκεμβρίου του 2014 (http://www.fayloobmennik.net/4352526). O Gawrish κατάγεται από το Ρόστοβ και ανήκει στον στενό κύκλο συνεργατών του νεο-ευρασιατικού Ρώσου ιδεολόγου Alexander Dugin. Ο Gawrish ήταν επίσης μέλος του Ευρασιατικού Κινήματος του Dugins.

  Από την πλευρά του ο Dugin, είναι ένα είδος γκουρού του νέου επιθετικού ρωσικού ιμπεριαλισμού, με απόκρυφα γεωπολιτικά οράματα για μία ρωσική κυριαρχία από την Ασία έως την Ευρώπη, σε αντίστιξη στον μισητό φιλελευθερισμό της Δύσης. Η επιρροή που έχει στον Πούτιν και στην διαμόρφωση της επίσημης εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας είναι αμφιλεγόμενη. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Dugin έχει καταφέρει να αποκτήσει συνεργάτες και ομοϊδεάτες παγκοσμίως.

  Ο Gawrisch έζησε για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και κατάφερε να δημιουργήσει επαφές με δυνητικούς συμμάχους. Μεταξύ του 2009 και του 2013 εργάστηκε ως τρίτος γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, για να επιστρέψει στη Μόσχα το φθινόπωρο του 2013.

  Όταν το Δεκέμβριο υποκλάπηκε η αλληλογραφία του λίγοι ήταν εκείνοι που έδωσαν την πρέπουσα σημασία. Ωστόσο, με δεδομένες της φιλορωσικές δηλώσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της «επιθετικής» φιλίας του Κρεμλίνου προς τον Τσίπρα ο Gawrish αποκτά νέο ενδιαφέρον. Και το ερώτημα που τίθεται είναι το πόσο μεγάλη είναι η επιρροή Ρώσων ιδεολόγων σε έλληνες πολιτικούς.

  Από το αρχείο αλληλογραφίας που ξεκινά από το Μάιο του 2010 και εκτείνεται μέχρι το τέλος του 2014 προκύπτει οτι ο Garwisch διατήρησε ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών, με προφανή στόχο τη δημιουργία φιλορωσικής και ταυτόχρονα αντιευρωπαϊκής «πλατφόρμας». Υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας, στελέχη επιχειρήσεων, μέχρι και εκδότες, άνθρωποι που μπορούσαν να ασκήσουν επιρροή σε πολιτικούς εντελώς διαφορετικής κατεύθυνσης: Από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και τον εθνικιστικό κυβερνητικό εταίρο του ΑΝΕΛ μέχρι το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

  Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο πρώην διπλωμάτης Gawrisch καλείται μέσω e-mail από ένα μεσάζοντα, να βοηθήσει «ένα φιλορώσο Ιταλό φίλο μας». Πρόκειται για τον ιταλό φασίστα Roberto Fiore, ιδρυτή του κόμματος της Δεξιάς Forza Nuova. Θέλει να ταξιδέψει στην Αθήνα για να συναντήσει τον ηγετικό κύκλο της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ήδη υπό κράτηση. Και ο Fiore ζητάει να μεσολαβήσει ο Garwisch για να βρεθεί ένας δικηγόρος στις 12 Δεκεμβρίου που θα τον βοηθήσει να συναντήσει τον Μιχαλολιάκο στην φυλακή. Δεν διευκρινίζεται από τα E-Mails αν τελικά ο Garwisch βοήθησε.

  Στο δίκτυο του Gawrisch βρίσκεται και ο θρησκόληπτος Ολιγάρχης και διοργανωτής του γάμου Malofejew. Εμφανίζεται, για παράδειγμα, ως εμπειρογνώμονας στις λίστες αλληλογραφίας του Marshall Capital, εταιρείας επενδύσεων, που ίδρυσε ο Malofejew.

  Ο Malofejew δεν χρηματοδοτεί μόνο αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και ελληνικά κόμματα, αλλά φαίνεται να φέρεται να εμπλέκεται ως μεσάζων στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως Ορθόδοξο Χριστιανό πατριώτη και στο γραφείο του κρέμεται ένα πορτρέτο του τσάρου Αλεξάνδρου Γ ‘, ενώ επιθυμεί την επιστροφή στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Το ίδρυμά του ο «Αγιος Βασίλειος» είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

  Αλλά ο Malofejew χρηματοδοτεί επίσης δίκτυα και στην Ευρώπη. Τον Μάιο του περασμένου έτους το Malofejews, το ίδρυμά του, διοργάνωσε για παράδειγμα, ένα συνέδριο αποκλεισμένο από το κοινό και την δημοσιότητα στη Βιέννη, στο οποίο συμμετείχαν ακροδεξιοί, μοναρχικοί, χριστιανοί φονταμενταλιστές και αντι-ευρωπαϊστές εθνικιστές. Επισήμως, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην 200η επέτειο από την «Ιερά Συμμαχία», που συγκρότησαν η Ρωσία, η Πρωσία και η Αυστρία το 1815 μετά τη νίκη επί του Ναπολέοντα. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι του γαλλικού Εθνικού Μετώπου και της βουλγαρικής Δεξιάς, το λαϊκίστικο κόμμα Atak.

  Η «ελίτ κλαμπ»

  Ο σταρ του Συνεδρίου της Βιέννης ήταν και πάλι ο Ντούγκιν. Δεν είναι τυχαίο. Για χρόνια έψαχνε σε όλη την Ευρώπη υποστηρικτές. Αυτό είναι προφανές από ένα άλλο e-mail που έστειλε ο Ντούγκιν στον Gawrisch τον Φεβρουάριο του 2014. Το παράρτημα περιέχει μια λίστα ανθρώπων από διαφορετικές χώρες ως πιθανά μέλη μιας ελίτ , μιας ομάδας που μπορούν να επηρεάσουν τη μάχη της προπαγάνδας στο πνεύμα του «Russia Today».

  Για την Γερμανία ο Ντούγκιν συμπεριλαμβάνει τον δημοσιολόγο Jürgen Elsässer. Για την Ελλάδα, υπάρχουν τρεις άνθρωποι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα, τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης. Αυτή είναι η μόνη αναφορά στα e-mails, εκτός από τις επαφές με τους Eλληνες Ακροδεξιούς και τον Καμμένο, όπου εμφανίζεται ως δυνητικός εταίριος και ο σημερινός πρωθυπουργός.

  Αυτό ισχύει επίσης και για άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια λίστα δίπλα στον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, υπάρχει και ένας τρίτος Ελληνας: Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος (σ.σ. πρώην ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Μόσχα, εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Επενδυτής). Με όλους αυτούς τους ανθρώπους, όπως αναφέρεται σε μια υποσημείωση, έχει συναντηθεί αυτοπροσώπως είτε ο Ντούγκιν είτε εκπρόσωποί του, για να διερευνηθούν οι πιθανότητες συμμετοχής τους στην Οργάνωση που θα προωθεί το σχέδια της Ρωσίας.

  Ο Κωνσταντακόπουλος συνδέεται στενά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει εργαστεί στην Επιτροπή για το πρόγραμμα του κόμματος. Ως δημοσιογράφος ήταν για πολλά χρόνια ανταποκριτής στη Μόσχα και λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ του κόμματος και της Μόσχας. Είναι επίσης ένας σημαντικός θεωρητικός του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» δημοσιεύει τακτικά άρθρα του.

  Ο Κωνσταντακόπουλος ενημερώθηκε επίσης τον Οκτώβριο 2014 για το γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας Καμμένος έμεινε εξαιτίας του εν λόγω γάμου στη Μόσχα. Αυτό προκύπτει από ένα e-mail από τον Κωνσταντακόπουλο στον Gawrisch. Λίγο πριν την τελετή εμφανίσθηκε ο Καμμένος σε κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ «ενθουσιώδης», και ζήτησε να υπάρξει «μια τακτική συνεργασία», γράφει ο Κωνσταντακόπουλος. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει ο Κωνσταντακόπουλος στον Gawrisch αναρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει με το «μικρό» τώρα. Αν πράγματι ο Καμμένος επειδίωξε αυτή την επαφή είναι ασαφές. Μετά τις τελευταίες εκλογές η ηγεσία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με τον Καμμένο.

  Ο Κωνσταντακόπουλος είχε προσωπική γνωριμία με τον Ντούγκιν. Οι δυο τους συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2013 για κοινές συνεντεύξεις. Ο Ντούγκιν εξήγησε στους Έλληνες τις γεωπολιτικές απόψεις του και εξέφρασε τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην Ευρασία και ναυτικές δυνάμεις(ΗΠΑ, Βρετανία και το ΝΑΤΟ).

  Ο Ντούγκιν από την πλευρά δημοσιοποιεί μια συνομιλία σε βίντεο με τον Κωνσταντακόπουλο , όπου ο Ελληνας δημοσιογράφος προσάπτει ότι η Ελλάδα είναι μια αποικία που καταστρέφεται από τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και μιλά για την πιθανότητα μιας στρατηγικής συμμαχίας με τη Ρωσία.

  Ως αποστολέας και παραλήπτης E-Mails εμφανίζεται και ένας ακόμα Έλληνας δημοσιολόγος ο Νίκος Λάος: Ο ρόλος του είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Ο διδάκτωρ της θεολογίας, μεταξύ άλλων, έχει δημοσιεύσει βιβλία για τους Illuminati στην Ελλάδα ή τις υπερβολές της πολιτικής οικονομίας. Ο Λάος είναι επίσης ένας συνέταιρος της ρωσικής εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας R-Techno, ιδρυτής της οποίας είναι ο Roman Romachew υπεύθυνος στην ρωσική FSB για αντικατασκοπεία μεταξύ 1997 και 2002.

  Μπορεί εύκολα κάποιος να διαγνώσει από τα e-mails ότι ο Λάος είναι ένας ένθερμος θαυμαστής του Ντούγκιν και αναζητούσε επαφή μαζί του. Κατάφερε να επικοινωνήσει με τον Ντούγκιν μέσω Gawrisch. «Ζούμε σε ένα πολύ περίπλοκο κόσμο όπου δεν υπάρχει σαφής κυβερνητική πολιτική. Αντ ‘αυτού, υπάρχουν δίκτυα που δρουν τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και εκτός των συνόρων της», παρέθεσε ο Gawrisch τον Λάος στον Ντούγκιν για να λάβει την απάντηση «αυτό είναι σωστό». Ο Ντούγκιν συμφώνησε επίσης να συναντηθεί με τον Λάος. Δεν είναι γνωστό αν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση. Ο Λάος γράφει το 2013 μέσω Gawrisch στον Ντούγκιν: «Προσπαθώ, μέσω της διπλωματικής οδού, να εφαρμόσω πολλές από τις ιδέες σας για μια υγιή και δημιουργική αλλαγή της ελληνικής πολιτικής». Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι μέλος μιας «Ευρασιατικής συμμαχίας υπό την ηγεσία του προέδρου Πούτιν».

  Το πόσο επηρεάζει ο Λάος το ελληνικό κοινό ή τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να προσδιοριστεί από τα E-Mails. Τον Ιούνιο 2014 έγραψε στον Gawrisch, ότι «γνωστοί του» στον ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησαν να αναλύσει τις εσωτερικές σοσιαλδημοκρατικές τάσεις του κόμματος. Σε ένα συνημμένο άρθρο ο Λάος προειδοποιεί για μεμονωμένα μέλη του κόμματος που αποτελούν κίνδυνο για «σοσιαλδημοκρατικές προβοκάτσιες» και φιλο-αμερικανική στάση.

  Ακαδημαϊκός δεσμός με τον υπουργό
  Ωστόσο, σημαντικότερη από την επαφή με τον Λάος μπορεί να είναι για τον Ντούγκιν μια πολύ διαφορετική προσωπική σύνδεση: Αυτή με τον νυν Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά. Ο Ντούγκιν είχε μια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, όπου ο Κοτζιάς δίδασκε, την Ανοιξη του 2013, . Αυτό έχει ήδη αναφερθεί.

  Λιγότερο γνωστό είναι ότι πολλές μελέτες του Κοτζιά ως καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά εξέταζαν και ανέλυαν τη σχέση του ελληνικού λαού με τη Ρωσία. Από τα χακαρισμένα e-mail δείχνουν ότι ο Κοτζιάς διαβίβασε τα αποτελέσματα τον Ιούνιο του 2013 απευθείας στο Gawrisch. Στις δημοσκοπήσεις ήταν, μεταξύ άλλων, το ερώτημα: «Ποια χώρα είναι η πιο φιλική προς την Ελλάδα;». Το αποτέλεσμα από το έτος 2012: Σχεδόν το 40% θεωρούν τη Ρωσία την καλύτερη φίλη των Ελλήνων. Η Γαλλία κατατάσσεται δεύτερη με 24%. Η Γερμανία, ωστόσο, λίγο περισσότερο από το ένα τοις εκατό των Ελλήνων τη θεωρεί φίλη-χώρα.

  Ο Κοτζιάς συμπεραίνει ότι «η Ρωσία είναι μια δυνητική αμυντική και οικονομική σύμμαχος, που σέβεται και φαίνεται να γνωρίζει αρκετά καλά τους Έλληνες». Πολλοί Έλληνες απογοητεύτηκαν τα τελευταία χρόνια από τους παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας και, ως εκ τούτου, στράφηκαν προς τη Ρωσία.

  Ένας εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε στην ZEIT ONLINE, ότι ο Κοτζιάς αμφισβητεί και διαψεύδει την επαφή με τον Ντούγκιν. Ωστόσο, τα μηνύματα περιλαμβάνουν επίσης μια φωτογραφία μιας ομάδας ανθρώπων με τον Ντούγκιν όπου δείχνει και τον Κοτζιά μαζί. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σαφώς στην Ελλάδα.

  Όσο η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να να αντικρούσει τον ισχυρισμό ότι ήθελε να αποχωρήσει από την Ευρώπη και να στραφεί προς τη Ρωσία, το ερώτημα που τίθεται είναι: Τι επιπτώσεις θα έχει, ότι η καλλιέργεια (ψευδο-)ακαδημαϊκών σχέσεων μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τους Νεο-Ευρασιάτες του Ντούγκιν και ότι ο υπουργός Άμυνας είναι προφανώς στενά συνδεδεμένος με ένα ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος με τη σειρά είναι κοντά στον του Ντούγκιν.

  Πηγή: Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail που περιγράφουν τις στενές σχέσεις ακροδεξιού Ρώσου ολιγάρχη με κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/190550/die-zeit-diktyo-tis-rosias-stin-ellada-ta-700-kayta-mail-poy-perigrafoyn-tis-stenes#ixzz4Nb6BWEzm

 2. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Ο Νεμτσόφ δεν ήταν ο μόνος αντίπαλος του Πούτιν που δολοφονείται μυστηριωδώς
  Ολες οι «ανεξιχνίαστες» δολοφονίες αντιπάλων του Πούτιν
  28/02/201522:5733

  Ο Πούτιν καταδίκασε τη δολοφονία Νεμτσόφ – Αντιδράσεις από Ομπάμα και Ποροσένκο
  Από την δημοσιογράφο Άννα Πολιτόφσκαγια και τον μυστικό πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο ως τη δολοφονία του Νεμτσόφ, συνολικά πέντε επικριτές του Κρεμλίνου την τελευταία δεκαετία έχουν χάσει αναπάντεχα τη ζωή τους

  Η δολοφονία Νέμτσοφ δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε πολιτικούς αντιπάλους και επικριτές του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press συγκέντρωσε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου την τελευταία δεκαετία, πολέμιοι του Πούτιν έχουν χάσει τη ζωή τους.

  Αννα Πολιτκόφσκαγια

  Η διάσημη δημοσιογράφος Άννα Πολιτκόφσκαγια πυροβολήθηκε θανάσιμα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας της Μόσχας της τον Οκτώβριο του 2006, σε ηλικία 48 ετών. Η δουλειά της στην εφημερίδα Novaya Gazeta ήταν έντονα επικριτική προς τις πολιτικές του Κρεμλίνου στην Τσετσενία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

  Πέρυσι, το δικαστήριο καταδίκασε πέντε άνδρες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Τσετσένοι, για συμμετοχή στη δολοφονία. Ωστόσο, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας (που υπάγεται στον Πούτιν) δηλώνει ότι εξακολουθεί να ερευνά το ποιος διέταξε τη δολοφονία.

  Αλεξάντερ Λιτβινένκο

  Ο πρώην Ρώσος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών Αλεξάντερ Λιτβινένκο αρρώστησε μετά την κατανάλωση τσαγιού που περιείχε ραδιενεργό πολώνιο-210 σε ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 2006 και πέθανε τρεις εβδομάδες αργότερα. Ο Λιτβινένκο που τότε ήταν 46 ετών, είχε φύγει από τη ρωσική κυβέρνηση και ήταν ισχυρός επικριτής του Κρεμλίνου, που είχε απόκτησει πολιτικό άσυλο, μετά την φυγή του στη Μεγάλη Βρετανία το 2000.

  Δύο εβδομάδες πριν δηλητηριαστεί, ο Λιτβινένκο είχε κατηγορήσει τον Πούτιν για την δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια. Πριν πεθάνει, υπέγραψε μια δήλωση όπου κατηγορούσε τον Πούτιν για τη δηλητηρίαση του.

  Η βρετανική αστυνομία έχει κατονομάσει δύο Ρώσους, τους πρώην πράκτορες της KGB Αντρέι Λουγκοβόι και τον Ντμίτρι Κότβουν, ως βασικούς υπόπτους. Και οι δυο αρνούνται τη συμμετοχή τους στην υπόθεση, και η Ρωσία αρνήθηκε να τους εκδώσει. Σε εξέλιξη στη Βρετανία βρίσκεται έρευνα που εξετάζει τις συνθήκες του θανάτου του Λιτβινένκο.


  Στάνισλαβ Μαρκέλοφ

  Ο Στάνισλαβ Μαρκέλοφ, 34χρονος δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πυροβολήθηκε μετά από μια συνέντευξη Τύπου, λιγότερο από μισό μίλι από το Κρεμλίνο, τον Ιανουάριο του 2009. Ο Μερκέλοφ ζητούσε την πρόωρη αποφυλάκιση του Γιούρι Μπουντάνοφ, ενός Ρώσου στρατιωτικού αξιωματούχου που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία μιας νεαρής Τσετσένας. Στην επίθεση κατά του Μαρκέλοφ σκοτώθηκε και η δημοσιογράφος Αναστασία Μπαμπούροβα που περπατούσε μαζί του. Για την επίθεση καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ένας Ρώσος εθνικιστής.


  Νατάλια Εστεμίροβα

  Ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η 50χρονη Νατάλια Εστεμίροβα απήχθη στην Τσετσενία τον Ιούλιο του 2009 και βρέθηκε νεκρή την ίδια ημέρα. Ήταν μια από τους πιο γνωστούς ακτιβιστές για τα δικαιώματα της Τσετσενίας, και επικεφαλής του γραφείου καταδείκνυε τις καταχρήσεις από τις δυνάμεις του Κρεμλίνου.

  Ρώσοι ερευνητές, δήλωσαν το 2010 ότι δύο αδέλφια που ήταν μέλη ισλαμικής μαχητικής ομάδας σκότωσαν την Εστεμίροβα, ενώ οι ίδιοι έχουν εμπλακεί σε απαγωγές Τσετσένων αμάχων.

  Σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου όπου εργαζόταν η Εστεμίροβα, η ανάλυση των στοιχείων DNA έδειξε ότι οι δύο άνδρες – ένας εκ των οποίων σκοτώθηκε το 2009 και ο άλλος έχει άσυλο στη Γαλλία – δεν διέπραξαν το έγκλημα.


  Μπόρις Νεμτσόφ

  Τελευταίος στη λίστα των πολιτικών αντιπάλων του Πούτιν που πεθαίνουν βίαια, ο 55χρονος Μπόρις Νεμτσόφ, που υπηρέτησε ως αναπληρωτής πρωθυπουργός κατά τη δεκαετία του 1990 και ήταν εξέχουσα προσωπικότητα της αντιπολίτευσης του Πούτιν. Πυροβολήθηκε θανάσιμα στη Μόσχα την Παρασκευή το βράδυ. Η δολοφονία ήρθε λίγες ώρες αφού κατήγγειλε την «τρελή, επιθετική» πολιτική του Πούτιν και μια μέρα πριν ηγηθεί συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι εξετάζει διάφορα πιθανά κίνητρα, μεταξύ των οποίων την προσπάθεια να αποσταθεροποίησης της κατάστασης στη Ρωσία, τον ισλαμικό εξτρεμισμό, τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την προσωπική του ζωή.

  Όπως σημειώνει πάντως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των δολοφονημένων αντιπάλων του Πούτιν, των οποίων οι θάνατοι ερευνώνται ακόμα, βρίσκονται και άλλοι.

  Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, πρώην ολιγάρχης, βρέθηκε κρεμασμένος στο μπάνιο του σπιτιού του στη Μεγάλη Βρετανία, σε ηλικία 67 ετών. Η ιατροδικαστική έκθεση πάντως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο θάνατός του ήταν αυτοκτονία και έτσι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

  Στις 16 Νοεμβρίου του 2009 ο 37χρονος δικηγόρος με ειδίκευση στα οικονομικά Σεργκέι Μανίτσκι πεθαίνει αφού αρνήθηκε θεραπευτική αγωγή σε φυλακή της Μόσχας, όπου βρισκόταν κατηγορούμενος για διαφθορά.

  Η δολοφονία του ερευνητή-δημοσιογράφου Πολ Κλεμπνίκοφ έξω από τα γραφεία του ρωσικού Forbes στη Μόσχα το 2004 παραμένει ανεξιχνίαστη, όπως και εκείνη του βουλευτή Σεργκέι Γιουσένκοφ το 2003.

 3. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/450091/strofi-180-moiron-apo-kotzia-paradehetai-tin-prosklisi-ston-roso-fasista-dougin/

  Συνέντευξη στο Spiegel

  «Στροφή 180 μοιρών» από Κοτζιά: Παραδέχεται την πρόσκληση στον Ρώσο εθνικιστή Ντούγκιν
  09/02/2015

  Με πρόσφατη ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών είχε απαντήσει σε δημοσίευμα των Financial Times για τη γνωριμία του κ. Κοτζιά με τον Ντούγκιν, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σε άρθρο των Financial Times που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου αναφέρονται ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί ύπαρξης σχέσεων μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και του Ρώσου καθηγητή κ. Αλεξάντρ Ντούγκιν. Στο άρθρο αναφέρεται ο ψευδής ισχυρισμός ότι ο κ. Κοτζιάς είχε προσκαλέσει τον κ. Ντούγκιν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά. Όπως το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πειραιά έχει διαψεύσει με χωριστή ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς ουδέποτε προσκάλεσε τον κ. Ντούγκιν στην εν λόγω διάλεξη και ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετέβη στη Μόσχα για να τον συναντήσει».

  Σε συνέντευξή του, ωστόσο, που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα, στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών παραδέχεται, ουσιαστικά, ότι απηύθυνε πρόσκληση στον γνωστό για τις εθνικιστικές του θέσεις καθηγητή, καθώς, σε ερώτηση γιατί κάλεσε «τον Απρίλιο του 2013, τον Αλεξάντρ Ντούγκιν στον Πειραιά», απάντησε ότι «ήταν ένας από τους συμβούλους του Πούτιν και κατείχε μία από τις σπουδαίες έδρες στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας».

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  Έλληνας υπουργός υποκλίνεται σε Ρώσο ολιγάρχη: Ο… ορισμός της Εθνικής αξιοπρέπειας (photos)
  Απρίλιος 22, 2015

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5355498/lafazanhs-sthrizei-paylopoylo-gia-osa-eipe-gia-to-nomisma/
  Λαφαζάνης στηρίζει Παυλόπουλο για όσα είπε για το νόμισμα
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2016 20:33 |

  http://www.naftemporiki.gr/story/43021/treis-bouleutes-xaraktirizoun-thliberi-parodia-ti-diki-milosebits

  Τρεις βουλευτές χαρακτηρίζουν θλιβερή παρωδία τη δίκη Μιλόσεβιτς
  Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2002 16:18

  Θλιβερή παρωδία δίκης θεωρούν τρεις βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου τα όσα διαδραματίζονται στη Χάγη, όπου δικάζεται ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
  Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Παναγιώτης Κρητικός (ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΝ) και Αγγελος Τζέκης (ΚΚΕ) εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στα όσα συμβαίνουν μετά τη σύλληψη και την προσαγωγή του Μιλόσεβιτς στη Χάγη, μιας και όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, καταστρατηγείται κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, ενώ οι συνθήκες κράτησης και δίκης του πρώην Γιουγκοσλάβου προέδρου σε καθεστώς ασφυκτικής απομόνωσης είναι πρωτοφανείς.

  http://www.econews.gr/2015/04/21/lafazanis-kynhgi-121863/

  Λαφαζάνης: το κυνήγι είναι ψυχαγωγία που αναδεικνύει μια νέα ποιότητα ζωής
  21 Απριλίου 2015 11:24

  «Έχω πλήρη συνείδηση, ως υπουργός μιας νέας ριζοσπαστικής κυβέρνησης, ότι για να υπάρξει κυνήγι πρέπει να υπάρχει περιβάλλον, πρέπει να έχουμε αειφόρο ανάπτυξη, να έχουμε δάση, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες, αλλιώς το κυνήγι δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει. Ο πραγματικός κυνηγός είναι αυτός που διαφυλάσσει όλα αυτά τα αγαθά που κληρονομήσαμε και που πρέπει να τα αφήσουμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για να τα χαρούν και εκείνα. Ο πραγματικός κυνηγός δεν πηγαίνει απλά για να θηρεύσει. Πηγαίνει για την αναψυχή, για την ψυχαγωγία, για τον περίπατο, για την κοινωνική συναναστροφή. Για όλα αυτά που κάνουν το κυνήγι ένα από τα ωραιότερα σπορ«.

 5. Ο/Η Leo Tolstoy λέει:

  Russian totalitarianism has thus metamorphisized not into liberal demoracy but rather into a conservative theocracy as forewarned about in Alexander Yanov’s book «The Russian Challenge» (1987). What’s worse, the Kremlin is planning to establish its version of the ‘kingdom of god’ not just over the Slavic world, but over the ENTIRE WORLD through brute military domination, i.e., via a nuclear third world war.

  O ρωσικός ολοκληρωτισμός έχει μεταμορφωθεί όχι σε φιλελεύθερη Δημοκρατία, αλλά μάλλον σε μια συντηρητική θεοκρατία όπως έχει προειδοποιήσει σχετικά στο βιβλίο του ο Alexander Yanov «Η ρωσική πρόκληση» (1987). Τι είναι χειρότερο, από το ότι το Κρεμλίνο σχεδιάζει να καθιερώσει την «Βασιλεία του Θεού» όχι μόνο πάνω από το σλαβικό κόσμο, αλλά πάνω από ολόκληρο τον κόσμο μέσω ωμής στρατιωτικής κυριαρχίας, δηλαδή, μέσω ενός πυρηνικού τρίτου παγκόσμιου πόλεμο;

  H Aγιοποίηση των τσάρων

  Kράτος-Εκκλησία

  Ρωσία η προστάτις της Ορθοδοξίας

  O Ρώσος πατριάρχης λέει πως οι ομοφυλόφιλοι καταστρέφουν το ανθρώπινο είδος

 6. Ο/Η Leo Tolstoy λέει:

  http://www.pronews.gr/portal/20160714/politics/anel/102215/oi-anel-tha-stelehosoyn-mellontiko-kanali-toy-ivan-savvidi

  Οι ΑΝΕΛ θα στελεχώσουν το μελλοντικό κανάλι του Ιβάν Σαββίδη
  16:3414/07/2016

  Επτά στελέχη του Πάνου Καμμένου προορίζονται να διοριστούν στο τηλεοπτικό κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, αν λάβει την άδεια, όπως προκύπτει από τον φάκελο που κατατέθηκε.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από τον φάκελο αδειοδότησης, πρόκειται για τον Γιώργο Κούσουλα, ο οποίος προορίζεται να αναλάβει την γενική διεύθυνση ειδήσεων του μελλοντικού καναλιού του Ιβάν Σαββίδη. Ο κ. Κούσουλας ήταν διευθυντής γραφείου τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και διευθυντής ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα.

  Για προϊσταμένη οικονομικού ρεπορτάζ προορίζεται η Ελένη Δουρούκη, η οποία ήταν δημοσιογράφος στη Βουλή των Ελλήνων από το 2012 ως το 2014 και από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

  Τεχνικός διευθυντής προορίζεται να αναλάβει ο Βασίλης Συριόπουλος, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα είναι τεχνικός προϊστάμενος διεύθυνσης ενημέρωσης, υπεύθυνος για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Πάνου Καμμένου (βίντεο, φωτογραφίες, μοντάζ) στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
  Προϊστάμενος ελεύθερου ρεπορτάζ προορίζεται να αναλάβει ο Κώστας Λαβίδας, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

  Προϊσταμένη αθλητικού ρεπορτάζ προορίζεται να αναλάβει η Αννα Μπάστα, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα του Πάνου Καμμένου στο ΥΕΘΑ και υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α’ Αθήνας, τον Σεπτέμβριο του 2015.

  Επίσης, μετέχουν σε θέσεις στον φάκελλο Σαββίδη η Μανταλένα Παπαδοπούλου, πρόεδρος της νεολαίας ΑΝΕΛ, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ και η Αντιγόνη Δήμιτσα, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ ως τον Φεβρουάριο του 2016.

 7. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/paraviaseis-themeliodon-dikaiomaton-stis-rosikes-ekloges

  «Παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων στις ρωσικές εκλογές»

  19.09.2016

  efsyn.gr

  Τον τρόπο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στη Ρωσία κατακρίνει ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι αμαυρώθηκαν από παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων και από την απουσία διακριτών πολιτικών εναλλακτικών λύσεων.

  http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/09/blog-post_527.html#ixzz4NcX1YLpH
  26 Σεπτεμβρίου 2016
  Εκλογές στη Ρωσία: θρίαμβος της «ενωμένης Ρωσίας» ενίσχυση του Πούτιν

  Δεύτερο, αλλά με μειωμένα ποσοστά, το ΚΚ Ρωσικής ομοσπονδίας

  Ενισχυμένος, δυστυχώς ο ακροδεξιός ζιρινόβσκι, καταποντισμός της σοσιαλδημοκρατίας

  «Ενωμένη Ρωσία»: 54,18%, 343 έδρες,
  ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας: 13,35%, 42 έδρες,
  Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα Ρωσίας: 13,16%, 39 έδρες,
  «Δίκαη Ρωσία»: 6,21%, 23 έδρες,
  Κομμουνιστές της Ρωσίας: 2,28%, – έδρες,
  «Γιάμπλοκο» («Μήλο»): 1,99%, – έδρες,
  Κόμμα Συνταξιούχων: 1,73%, – έδρες,
  «Ρόντινα» («Πατρίδα»): 1,50%, 1 έδρα,
  «Ροστ» (Κόμμα Ανάπτυξης): 1,29%, 2 έδρες,
  «Πράσινοι»: 0,76%, – έδρες,
  ΠΑΡΝΑΣ («Παρνασσός» ή Κόμμα Εθνικής Ελευθερίας): 0,73%, – έδρες,
  «Πατριώτες της Ρωσίας»: 0,59%, – έδρες,
  «Πλατφόρμα Πολιτών»: 0,22%, 1 έδρα,
  «Δύναμη Πολιτών»: 0,14%, – έδρες,
  Βλαντισλάβ Ρέζνικ (ανεξάρτητος υποψήφιος): 1 έδρα.

 8. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Το 1095 (αν δεν κάνω λάθος), ο τότε πάπας κήρυξε επίσημα την έναρξη των Σταυροφοριών Ο πρώτος σκοπός ήταν το πλιάτσικο σε κάθε είδους πλούτου που υπήρχε στην περιοχή. Πέραν τούτου, στόχευε στην αναθέρμανση του θρησκευτικού συναισθήματος και φανατισμού, επειδή αν οι πιστοί μείνουν για μεγάλο διάστημα, χωρίς επίκληση του φόβου του διαβόλου ή τον φοβερό κίνδυνο των αλλόθρησκων, αρχίζουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους για την πίστη τους.
  Σήμερα, αυτή η αδιαφορία προς την πίστη, έχει πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις για την Ευρώπη. Δεν είναι μόνον ότι ο αθεισμός και αγνωστικισμός έχουν αυξηθεί, αλλά και οι πιστοί δεν έχουν τον ίδιο φανατισμό και πάθος, σε σχέση με το παρελθόν.
  Αυτός είναι ένας από τους λόγους που έκανε τον Κύριλλο, να καλέσει την Ευρώπη σε «ιερό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Για να εγείρει το πανίσχυρο ένστικτο του φόβου, ώστε το κοπάδι να παραμείνει στο μαντρί, χωρίς βλέψεις για εξωστρέφεια.
  Επίσης, στοχεύει στον εξής συλλογισμό: αν πράγματι ο μουσουλμανισμός ισούται με τρομοκρατία, τότε ορθότατα έχει επέμβει η Ρωσία στην Συρία και αν διαπράττει και μερικά εγκλήματα, ας κλίσουμε τα μάτια, αφού ως γνωστόν στον Χριστιανισμό, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
  Οι ισχυρισμοί, ότι η Ρωσία φιλοδοξεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη, είναι αφελείς (θυμίζουν την εγκληματική αφέλεια, του τρίτου Ραιχ, που πίστεψε ότι θα κατακτούσε την ευρωπαική ήπειρο, πράγμα που εκ των υστέρων αποδείχθηκε, απέραντη ηλιθιότητα που προκάλεσε αιματοχυσία) και μάλλον απευθύνεται στους αναρίθμητους ανόητους που πιστεύουν σε τέτοιους ισχυρισμούς.
  Αποτελεί όμως, ιστορική αλήθεια ότι η Ρωσία έχει επιδιώξει επανειλημμένα να βγεί στην Μεσόγειο και να αποτελέσει ακόμη πιο ισχυρό παράγοντα. Οσες φορές το επιδίωξε, απέτυχε. Σ’ αυτές τις προσπάθειες της έστρεψε βέβαια το βλέμμα της και στα βαλκάνια, αλλά και στην Ελλάδα. Στα λεγόμενα ορλοφικά, οι Ελληνες πήραν στα σοβαρά τις υποσχέσεις(ψέματα), του ξανθού γένους και το συνέδραμαν σ’ αυτόν τον στόχο του, έναντι των Οθωμανών. Μετά από την επέμβαση των δυτικών δυνάμεων, το ορθόδοξο ξανθό γένος εγκατέλειψε την ιδέα, για δυναμική παρουσία του στην Μεσόγειο και μαζί μ’ αυτήν το αδελφό ορθόδοξο γένος των Ελλήνων. Αυτό που ακολούθησε μετά, ήταν απόφαση των Οθωμανών να σφάξουν όλους τους Πελοποννήσιους. Τελικά, στην σκέψη ότι κάποιοι πρέπει να μείνουν ζωντανοί ώστε να δουλεύουν και να πληρώνουν φόρους, αρκέστηκαν να σφάξουν τους μισούς. Τι έκανε το αδελφό ορθόδοξο ξανθό γένος, για να μας βοηθήσει; Συνέχισε να ζει αμέριμνα..
  Μια άλλη προσπάθεια να υπάρξει σύσφιγξη στις ελληνορωσικές σχέσεις, ήταν η κατασκευή του αγωγού Μπουλγκάς Αλεξανδρούπολη. Αλλά, σταμάτησε απότομα, χωρίς να υπάρξουν επίσημες εξηγήσεις.
  Εκείνο που μπορεί να ανησυχήσει κάποιον, είναι η «ξεχασμένη» θεωρεία των πολιτισμών, του Χάρικτον(ή κάπως έτσι), η οποία προβλέπει συγκρούσεις, ανάμεσα σε μουσουλμάνους, καθολικούς και ορθόδοξους με επικεφαλής την Ρωσία, μόνο που το τέλος πονάει, διότι προβλέπει ότι το ορθόδοξο τόξο, παθαίνει πανωλεθρία.
  Η θέση μας, είναι στην Δύση, στην Ευρώπη και ακριβέστερα: Στην γλώσσα μας, οι λέξεις, πόλις, πολίτης, πολιτισμός, σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Δεν νοείται πόλις χωρίς πολιτισμό, όπως πολίτης χωρίς πολιτισμό. Διαφορετικά, κυριαρχεί η κτηνωδία. Συνεπώς, η θέση μας είναι μια και έξω, με τον πολιτισμό, που ενώνει τους ανθρώπους, πέρα από κράτη, σύνορα και έθνη, σε μία ανθρώπινη φυλή. Εμείς, που είχαμε την τύχη να γεννηθούμε σε έναν τόπο, όπου ήκμασε ο μοναδικός οικουμενικός πολιτισμός, θα ‘πρεπε να αποτελεί το μεγάλο και μοναδικό όπλο μας και όχι να φοβόμαστε και την σκιά μας και να εκτρέφουμε φανταστικούς κινδύνους.
  Οι θρησκείες, προάγουν το διαίρει και βασίλευε, το μίσος, τους πολέμους, σκοταδισμό κλπ κλπ. Το κάλεσμα του Κύριλλου έγινε στο πνεύμα της μισαλλοδοξίας και της συνεργασίας του με τον Πούτιν και είναι μια παμπάλαια συνταγή που όσες φορές δοκιμάστηκε, έφερε καταστροφές. Αυτή την φορά, ας τον αγνοήσουμε, δεν είπε κάτι σπουδαίο. Εμείς οι ευρωπαίοι, ας κάνουμε ότι δεν τον ακούσαμε, ότι δεν τον ξέρουμε. Υποστήριξε την πολιτική του Πούτιν, με θρησκευτικούς όρους. Όχι Γιάννης, Γιαννάκης.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Αγία Ρωσία

  https://roides.wordpress.com/2016/05/18/18may16/
  Οι εθνικιστές «Λύκοι της νύχτας» στο Άγιο Όρος…


  https://roides.wordpress.com/2012/01/06/6jan12/
  Eφραίμ, ο Δούρειος Γάιδαρος του ρωσικού επεκτατισμού

  https://roides.wordpress.com/2016/05/19/19may16/
  Τα «χρυσά δεσμά» Εφραίμ-Πούτιν και… «Αγίας» Ζώνης


  Отец Ефрем, Россия с тобой! -«Πατέρα Εφραίμ, η Ρωσία μαζί σας!» φωτο ©rusimperia.tv

  https://roides.wordpress.com/2012/01/23/23jan12b/
  1905-ορθόδοξη Ρωσία: Η σφαγή των «Αγανακτισμένων»

  https://roides.wordpress.com/2008/10/17/contr_church_1917/
  H ανεκτίμητη συμβολή της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1917
  (Τα ιερά βασανιστήρια στα ορθόδοξα Γκούλαγκ)


  Λιτανεία των «Μαύρων Εκατονταρχιών»

  .
  https://roides.wordpress.com/2008/12/11/11dec08/
  Μόσχας Αλέξιος, πράκτωρ ‘τσίχλα’, μεγαλέμπορος τσιγάρων
  (Ιερές μαφιόζικες ιστορίες)

  https://roides.wordpress.com/2012/01/02/2jan12/
  Όταν η ρωσική Μαφία αυθαδιάζει


  Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;
  Άλλη μια απάτη του Βατοπεδίου
  ………………….
  Έτσι σήμερα τόσο οι τυμβωρύχοι του πατριαρχείου της Ιστανμπούλ όσο και της Μόσχας εμπορεύονται δυο διαφορετικά άγνωστης πατρότητας κρανία, και η Μόσχα στέλνει το δικό της από το Ναό του Σωτήρα στη Μόσχα για τουρνέ στις ΗΠΑ (2/2010), ενώ το Βατοπέδι μη θέλοντας να αναμοχλεύσει αντιδικίες με τους ευσεβείς Ρώσους μαφιόζους και να προκαλέσει αδιάκριτα ερωτηματικά και ιστορικές αναμοχλεύσεις, αρκείται στο διεθνή χώρο στο σουξέ της Βρακοζώνης και οργανώνει περιοδείες με το κεφάλι του Χρυσόστομου μόνο τοπικά στον ελληνικό χώρο, παραχωρώντας ευχαρίστως τη δυτική αγορά στους Ρώσους φίλους του, με τους οποίους περιέργως δεν βρίσκεται σε αντιδικία για τη γνησιότητα του φετίχ, αλλά κάνουν και οι δυό τους την πάπια. Είναι φανερό πως οι δυο ιερές Μαφίες, έχουν οριοθετήσει το χώρο που κινείται η κάθε μία. Μάλιστα στο ιερό τουρ στη Λέσβο (12/2007), το κρανίο που μανατζάρει ο Εφραίμ, το συνόδευσε και ο αντεισαγγελέας του Αρ.Πάγου κ.Ελ.Βορτσέλας, ενώ βρισκοταν σε ξέλιξη έρευνα που είχε ο ίδιος παραγγείλει για παραχώρηση εκτάσεων του Δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου. (Στρ.Μπαλάσκας-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 17/09/2008).

  ……………………

  https://roides.wordpress.com/2010/12/07/7dec10/

  Ορθόδοξη Ιερά Εξέταση
  Κτηνωδίες των πατριαρχείων Κωνσταντινούπολης και Μόσχας
  ……………………


  Καύση του Παύλου της Κολόμνας
  Αλυσοδεμένοι σε βαθιά λαγούμια κάτω από τη γη, μέσα στα σιδερόφρακτα καστρομονάστηρα-κολαστήρια του παγωμένου Ωκεανού, όπως το φοβερό Σολοβέτσκυ, οι φανατικοί Ρασκόλνικοι που αρνιόντουσαν τις μεταρρυθμίσεις του κτηνώδη πατριάρχη Νίκωνα (που κι αυτός στο τέλος φυλακίστηκε), οι σεξουαλικά αχαλίνωτοι Χλίστι, οι ειρηνιστές Μολοκανοί και Δουχοβόρζιοι που σκορπίστηκαν διωγμένοι στα πέρατα της γης, υπέστησαν ανείπωτα βασανιστήρια. Ο Ματθαίος Σίμων Δαλμάτωφ, ο πρωτομάρτυρας των Μολοκανών, δολοφονήθηκε στο μοναστήρι που φυλακίστηκε από καλόγερους με το φρικτό μαρτύριο του τροχού, με το οποίο του ξέσκισαν τις σάρκες. Ο ίδιος ο πρώην ορθόδοξος πρωτοπρεσβύτερος Αβακούμ, ο αρχηγός των Παλαιόπιστων που μέχρι σήμερα αριθμούν πάνω από ένα εκατομμύριο πιστούς, κάηκε ζωντανός μαζί με τη συνοδεία του, αφού πρώτα εξορίστηκε αλυσοδεμένος και φυλακίστηκε για 14 χρόνια σε μια τρύπα και σε μια καλύβα του Αρκτικού κύκλου και υπέστη φοβερά βασανιστήρια. Την ίδια τύχη είχε και το 1656 και ο Ρασκόλνικος μητροπολίτης Παύλος της Κολόμνας (εικ.6), αφού πρώτα είχε θαφτεί ζωντανός σε ένα μοναστήρι σε νησί της λίμνης Ονέγκα στη μακρινή Καρελία.

  Το κάψιμο του πρωτοπρεσβύτερου Αββακούμ


  Πνίξιμο «αιρετικών» Στριγκόλνικων, που στηλίτευαν τη διαφθορά του κλήρου, στον ποταμό Βολκχόφ του Νοβογκορόντ (1375)
  https://roides.wordpress.com/2011/03/12/12mar11/
  Μια ματιά στο βίο του Αγ. Ερμογένους επισκόπου Τομπόλσκ
  ……………….
  Η τσαρική Εκκλησία της Υπερορίας που πρόσφατα ενώθηκε με το πατριαρχείο της Μόσχας (ξεπερνώντας το μίσος που τους χώριζε), ισχυρίστηκε πρώτη πως ο επίσκοπος πετάχτηκε με μια πέτρα στο λαιμό στον ποταμό Τούρα (εικ.2). Οι ίδιοι οι Συναξαριστές του όμως ομολογούν πως το πτώμα του κηδεύτηκε με τιμές στη Μητρόπολη παρουσία των τοπικών Αρχών. Αυτοί αναφέρουν πως λίγο μετά δολοφονήθηκε με βασανιστήρια ο νεαρός Σέργιος Κόνεφ. Υποτίθεται πως τον κατέδωσαν οι συμμαθητές του με την κατηγορία πως τους μιλούσε για το Θεό. Περιέργως τάφηκε κι αυτός στη Μητρόπολη. Ο επίσκοπος τον είχε σπιτώσει «για να τον γλυτώσει από τους πειρασμούς του διεφθαρμένου Κόσμου» (!!!).
  http://www.orthodox.net/russiannm/hermogenes-bishop-and-hieromartyr-of-tobolsk-and-those-with-him.html
  Επιτρέψτε μου κύριε Ροΐδη να θεωρώ αυτή τη συγκατοίκηση ως σίγουρα καταστροφική για τον μικρό και με βάση την επίδοση μερίδας του ορθόδοξου ιερατείου στην παιδοφιλία ως ύποπτη. Οι υποψίες μου εντείνονται από το γεγονός πως το 1999 ο Ερμογένης ανακηρύχθηκε από τη Μόσχα Άγιος και όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κρύβει αυτός ο τίτλος.


  Russian Inquisition? Church teens claim harsh abuse, cry for help

  http://freethinker.co.uk/2016/09/11/church-fearful-for-the-safety-of-alleged-paedophile-priest/

  Church fearful for the safety of alleged paedophile priest
  The Russian Orthodox Church has agreed to do what it can to help protect priest Gleb Grozovsky, above, who has just been extradited from Israel to Russia to face child abuse charges,

  http://wwrn.org/articles/18079/?&place=russia-cis&section=orthodox

  Mafia secret of murdered abbot
  by Jeremy Page («The Times,» July 29, 2005)

 10. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ρώσος εθνικιστής εγκληματίας πολέμου δολοφονείται και παρουσιάζεται ως αντιφασίστας ήρωας:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/10/donetsk-arseni-pavlov-motorola.html

  Δολοφονήθηκε στο Donetsk ο αντιφασίστας καπετάνιος, Arseni Pavlov (Motorola).Βίντεο
  Από askordoulakos , Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 | 11:18 μ.μ.


  O «Motorola», ο γνωστός διοικητής των μηχανοκίνητων ταγμάτων του Λαϊκού Αντιφασιστικού Στρατού του Donetsk κι ένας εκ των πρωτοκαπεταναίων του αντιφασιστικού αγώνα, δολοφονήθηκε στην πόλη, που υπερασπίστηκε με λιονταρίσια καρδιά.
  Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα (η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από το Υπ. Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk) ο Arseni Pavlov, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του αντιφασίστα οπλαρχηγού «Motorola», υπήρξε θύμα έκρηξης που έλαβε χώρα στις 21.00 της περασμένης Κυριακής, 16 Οκτωβρίου, στο ασανσέρ του σπιτιού του, στο Donetsk.
  ____________

  Η αλήθεια για τον αρχηγό τoυ «Τάγματος της Σπάρτης»:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Arsen_Pavlov
  Arsen Pavlov
  From Wikipedia, the free encyclopedia
  ………….
  He and his bride were featured in a caricature by Donetsk artist Serhiy Zakharov,[6] who was subsequently held prisoner and tortured for several months by pro-Russian separatists.[7] According to a newspaper report by Georgian Journal he had serious problems with Rostov’s police while working there at a car wash, since he allegedly went on a drunken joyride in a car stolen from there.[8] Instead of going to prison he chose to go to fight in Donbass……owned a Lada Niva that was gifted to him by Russian politician Vladimir Zhirinovsky..
  …………
  Calling himself ‘Motorola’, he became the leader of the Sparta Battalion, a pro-Russian armed group fighting in the war in Donbass against the Ukrainian government.[2] He declared the region to be «Russian land».[3]
  ………………
  The government of Ukraine placed him on its wanted list for the creation of illegal paramilitary and military formations (Article 260, part 5).[11] In February 2015, the European Union added him to its list of sanctioned individuals.[12]
  ……………………
  War crimes
  See also: Sparta Battalion
  I don’t give a fuck about what I am accused of, believe it or not. I shot 15 prisoners dead. I don’t give a fuck. No comment. I kill if I want to. I don’t if I don’t.

  -Arsen Pavlov in an interview with Kyiv Post on 3 April 2015.[17]
  In April 2015, the Kyiv Post released a recording in which Pavlov discussed killing fifteen Ukrainian prisoners of war.[18] Amnesty International said it was a «chilling ‘confession’», which alongside other evidence, «highlights the urgent need for an independent investigation into this and all other allegations of abuses».[19] He has been linked to war crimes, namely the execution of captured prisoners of war, a crime he reportedly confessed to in a telephone interview with a Russian reporter in April 2015. Motorola and his battalion are also accused of torturing captured Ukrainian soldiers. After Ukrainian soldier Ihor Branovytsky had been captured near Donetsk and was in custody of Pavlov’s group, Pavlov is alleged to have deliberately killed the prisoner on 21 January 2015 with two headshots.[20]
  …………………………

  Τον Απρίλιο του 2015, η εφημερίδα ‘Kyiv Post’ κυκλοφόρησε μια ηχογράφηση στην οποία ο Pavlov είπε πως σκότωσε δεκαπέντε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου. Η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι ήταν μια «ανατριχιαστική» ομολογία, η οποία μαζί με άλλα αποδεικτικά στοιχεία, υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για μια ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με αυτό και όλες τις άλλες καταγγελίες για καταχρήσεις». Έχει συνδεθεί με τα εγκλήματα πολέμου, δηλαδή την εκτέλεση των συλληφθέντων αιχμαλώτων πολέμου, ενός εγκλήματος που φέρεται να ομολόγησε σε μια τηλεφωνική συνέντευξη με έναν Ρώσο δημοσιογράφο, τον Απρίλιο του 2015. Ο Motorola και το τάγμα του κατηγορούνται επίσης για βασανισμό σε Ουκρανούς στρατιώτες. Ο στρατιώτης Ihor Branovytsky είχε συλληφθεί κοντά στο Ντόνετσκ και ήταν υπό κράτηση της ομάδας του Παβλόφ, Ο Pavlov φέρεται να έχει σκόπιμα σκοτώσει τον κρατούμενο στις 21 Ιανουαρίου 2015, με δύο πιστολιές στο κεφάλι.

  • Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

   Μπλογκ Βαθύ Κόκκινο: Δολοφονήθηκε στο Donetsk ο αντιφασίστας καπετάνιος, Arseni Pavlov (Motorola).

   I don’t give a fuck about what I am accused of, believe it or not. I shot 15 prisoners dead. I don’t give a fuck. No comment. I kill if I want to. I don’t if I don’t.
   Δεν δίνω δεκάρα για το τι με κατηγορούν, είτε το πιστεύετε είτε όχι. σκότωσα 15 αιχμαλώτους Δεν δίνω δεκάρα. Κανένα σχόλιο. Σκοτώνω αν θέλω να. Δεν σκοτώνω αν δεν θέλω.

   .
   Mεγάλος αντιφασίστας!

 11. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.liberal.gr/arthro/86937/apopsi/s-moumtzis/oi-sugchronoi-mperia.html#pageundefined
  Οι σύγχρονοι Μπέρια*

  Του Σάκη Μουμτζή

  ………………
  Τι είδαμε, λοιπόν, το τελευταίο χρονικό διάστημα; Είδαμε κυβερνητική απόπειρα να ελεγχθεί πλήρως η διακίνηση της είδησης, είδαμε να διαλύεται από τον πρόεδρο η συνεδρίαση ανωτάτου δικαστηρίου γιατί προδικαζόταν απόφαση μη αρεστή στην εκτελεστική εξουσία, είδαμε επιστράτευση σκοτεινών κύκλων για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, είδαμε έναν υπουργό Δικαιοσύνης, ευαίσθητο μεν στα δικαιώματα των φυλακισμένων, να είναι αναίσθητος στα δικαιώματα των δικαστών, είδαμε μια εξοντωτική φορολογία που αποβλέπει ουσιαστικά στην αλλαγή της δομής της ελληνικής κοινωνίας. Και προς οικονομία του χώρου, δεν ανατρέχω στα όσα αποκαλύπτονται πως έγιναν τον Ιούνιο 2015.

  Όμως θα σταθώ λίγο παραπάνω σε ένα πρωτοφανές γεγονός του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Στην επανάληψη μιας ψηφοφορίας, γιατί το αποτέλεσμα της ήταν αντίθετο με την πρόταση του Αρχηγού. Το συγκεκριμένο περιστατικό αντιμετωπίσθηκε από τα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο με σκωπτική διάθεση, με δόση ειρωνείας και σε χαλαρό κλίμα.

  Όμως, είναι πολύ πιο σοβαρή υπόθεση, γιατί δείχνει τη νοοτροπία όχι ενός περιθωριακού κόμματος, αλλά ενός κόμματος που κυβερνά. Την ολοκληρωτική αντίληψη με την οποία διακατέχεται ο ηγέτης του, που είναι και πρωθυπουργός και που λίγο αργότερα επανεξελέγη με το προσφιλές, στα κομμουνιστικά καθεστώτα, ποσοστό του 94%.

  Και βέβαια, αν ανατρέξουμε στην εβδομάδα 5 – 12 Ιουλίου 2015, θα διαπιστώσουμε πως το ίδιο έπραξε και τότε. Επειδή δεν τον βόλεψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το άλλαξε. Και αν όλοι εμείς που ψηφίσαμε ΝΑΙ ανακουφιστήκαμε, δεν παύει να αποτελεί αυτή η μεταστροφή πλήρη περιφρόνηση της λαϊκής θέλησης. Στα δημοκρατικά πολιτεύματα, είθισται η βούληση της πλειοψηφίας να γίνεται σεβαστή απ΄ όλους, χωρίς να ερμηνεύεται.
  …………………..

 12. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politiki/vomves-sto-halepi-royvlia-stin-akrodexia-thaymastes

  Βόμβες στο Χαλέπι, ρούβλια στην Ακροδεξιά, θαυμαστές στην Ελλάδα

  Και ενώ το έγκλημα στη Συρία συνεχίζεται, τα συνήθως ευαίσθητα σε ανάλογες περιπτώσεις ελληνικά μέσα ενημέρωσης σιωπούν

  ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΕΤΣΑΣ
  25.10.2016

  Σε ανακοίνωσή τους για τη Συρία οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρουν τα εξής: «Από το ξεκίνημα της επιθετικής εκστρατείας που εξαπέλυσε το καθεστώς και οι σύμμαχοί του, ειδικά η Ρωσία, η ένταση και η κλίμακα των αεροπορικών βομβαρδισμών του ανατολικού Χαλεπιού είναι ξεκάθαρα δυσανάλογη.(…) Η εσκεμμένη στοχοθέτηση νοσοκομείων, ιατρικού προσωπικού, σχολείων και υποδομών ζωτικής σημασίας, καθώς και η χρήση βομβών-βαρελιών, βομβών διασποράς και χημικών όπλων ενδεχομένως να συνιστούν εγκλήματα πολέμου».

  Και ενώ το έγκλημα στη Συρία συνεχίζεται, τα συνήθως ευαίσθητα σε ανάλογες περιπτώσεις ελληνικά μέσα ενημέρωσης σιωπούν. Η στάση τους θυμίσει τον τρόπο που τα ίδια μέσα αντιμετώπισαν τα σερβικά εγκλήματα πολέμου στον πόλεμο της Βοσνίας, εγκλήματα που αναγνώρισε αργότερα και η ίδια η Σερβία.

  Η αποσιώπηση των ρωσικών εγκλημάτων στη Συρία δεν είναι τυχαία. Αποτελεί συνέχεια της ευνοϊκής αντιμετώπισης της απόσπασης της Κριμαίας από την Ουκρανία και της προσάρτησής της στη Ρωσία. Ονομάζοντας αυθαίρετως ακροδεξιά την ουκρανική κυβέρνηση, αρκετοί διαμορφωτές της γνώμης των πολιτών έκρυψαν ότι η προσάρτηση της Κριμαίας είναι ολόιδια με την τουρκική κατοχή της βόρειας Κύπρου.

  Η Ρωσία του Πούτιν βρίσκει ευνοϊκό έδαφος στο φαντασιακό μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της κρίσης η οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία (όπως και από την Κίνα) εμφανιζόταν διαρκώς σαν η εναλλακτική λύση απέναντι στις στη δανειοδότηση από τις χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ. Η Ρωσία υποτίθεται ήταν πρόθυμη να μας δανείζει χωρίς όρους, αλλά οι πουλημένοι γερμανοτσολιάδες το απέρριπταν. Μία από τις τελευταίες αυταπάτες περί ρωσικής βοήθειας ήταν και τα περί προκαταβολής πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ για ένα μελλοντικό αγωγό αερίου, η κατασκευή του οποίου δεν είχε οριστικοποιηθεί καθώς δεν είχε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Για ένα κομμάτι της ελληνικής αριστεράς η Ρωσία του Πούτιν αποτελεί συνέχεια της Σοβιετικής Ένωσης που λάτρεψαν. Ίσως από εκεί να προήλθε η βαθιά υπόκλιση του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε Ρώσο αξιωματούχο, την εποχή της υπουργίας του. Όμως η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία των ολιγαρχών και των ακραίων ανισοτήτων δεν έχει τίποτε κοινό με τη χώρα του Μπρέζνιεφ, εκτός βέβαια από την αντιπαλότητα προς τη φιλελεύθερη Δημοκρατία, την ανοιχτή κοινωνία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο.

  Για την εθνικιστική δεξιά η Ρωσία αποτελεί μέρος ενός επίσης φανταστικού ορθόδοξου τόξου, το οποίο υποτίθεται θα μας απαλλάξει από τα δεσμά που μας επιβάλλει η Δύση. Για τους ακροδεξιούς ο Πούτιν ενσαρκώνει και το πρότυπο του δυναμικού στρατοκράτη που μπορεί να επιβληθεί με τη δύναμη των όπλων. Ο Πούτιν ενδεχομένως είναι και η πηγή της έμπνευσης του Πάνου Καμμένου για τις συνεχείς μεταμφιέσεις του με στρατιωτικές στολές. Οι υπουργοί Άμυνας των δυτικών χωρών (ανάμεσά τους και μερικές γυναίκες) ουδέποτε ντύνονται στρατιωτικά, ο πολιτικός που το κάνει συχνά είναι ο Ρώσος πρόεδρος.

  Η αγάπη της Ακροδεξιάς στη Ρωσία και τον πρόεδρό της μπορεί να μην είναι και τόσο αθώα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, τα ευρωπαϊκά εθνικιστικά κόμματα που βρίσκονται σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ουγγαρία αυξάνουν τη δύναμή τους σημαντικά και τάσσονται ολοένα και πιο επιθετικά ενάντια στη μεταφορά εξουσιών στις Βρυξέλλες. Όλα τα κόμματα των χωρών αυτών έχουν επιδιώξει στενότερες σχέσεις με τη Μόσχα και έχουν ταχθεί κατά των ευρωπαϊκών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας.

  Το εθνικιστικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν παραδέχτηκε ότι έλαβε δάνειο ύψους 9 εκ. ευρώ από τη ρωσική τράπεζα First Czech Russian Bank. Το ίδιο κόμμα απέστειλε παρατηρητές στο δημοψήφισμα της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2014 μαζί με άλλα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα. Οι αποστολές αυτές παρουσιάστηκαν από τη Μόσχα σαν αναγνώριση του δημοψηφίσματος. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που εποπτεύει τις εκλογές σε πρώην ανατολικές χώρες, αρνήθηκε να στείλει παρατηρητές για να μη νομιμοποιήσει την προσάρτηση.

  Στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή δεν κρύβει την αγάπη της για τη Ρωσία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κόμματος “Το σύνθημα «Ελλάς – Ρωσία – Συμμαχία» από το στόμα χιλιάδων Εθνικιστών δονεί την ατμόσφαιρα στο 8ο συνέδριο του Λαϊκού Συνδέσμου” κατά την ομιλία του καθηγητή Κουνέτσοφ για την ελληνορωσική προσέγγιση. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος σε άρθρο του (Η Κριμαία, ο Μόσκοβος και η Ελλάδα, 15-3-2014) υποστηρίζει την ενσωμάτωση ολόκληρης της Ουκρανίας στη Ρωσία μιλώντας για “μια Ρωσία, η οποία βεβαίως θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και την Ουκρανία”.

  Τα φιλορωσικά αισθήματα καλλιεργήθηκαν στην Ελλάδα στον αντίποδα του αντιαμερικανισμού, που κυριαρχούσε για χρόνια, ώσπου τον διαδέχτηκε ο αντιγερμανισμός. Η απώλεια ενός μέρους της ευημερίας έκανε αρκετούς Έλληνες να θεωρήσουν ότι η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία ευθύνονται για όσα συμβαίνουν, ξεχνώντας ότι η ευημερία μας βασίστηκε, κατά ένα μεγάλο μέρος, στις ευρωπαϊκές ενισχύσεις.

  Οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να απολαμβάνουν τα αγαθά της Δύσης. Αγαθά, όχι μόνο υλικά αλλά και άυλα, όπως είναι οι ελευθερίες και τα δικαιώματα. Η παραμονή της χώρας στον δυτικό κόσμο εξασφάλισε τη μεταπολεμική ευημερία και κατοχύρωσε τη δημοκρατία. Κανένα από αυτά τα επιτεύγματα δεν ήταν προδιαγεγραμμένο. Η πορεία των γειτονικών βαλκανικών χωρών το αποδεικνύει.

  Η κυριαρχία τόσων μύθων, την εποχή της κρίσης, έπεισε μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας ότι η διέξοδος βρίσκεται έξω από τη Δύση. Εκεί έξω όμως δεν βρίσκεται παρά η φτώχεια και η καταπίεση. Πολλοί, είτε από θέση είτε από άγνοια, βάλθηκαν να κάνουν τον εφιάλτη πραγματικότητα.

 13. Ο/Η Nomorecoal λέει:

  Δεν υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ – το γνήσιο Ισλάμ έχει ως στόχο την εξάπλωση και την επιβολή του ιερού νόμου σε όλους τους ανθρώπους. Αυτό είναι η «Θρησκεία της Ειρήνης» – ειρήνη κάτω από την ίδια πίστη και το νόμο, τη Σαρία. Αν υπάρχουν πιστοί άλλων θρησκειών – χριστιανοί, άθεοι, βουδιστές, σιντοϊστές, παοκτζήδες, τζεντάι – ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει.

  Τα παραπάνω είναι η αρχή της αλφαβήτας για το Μωαμεθανισμό.

  Τους βλέπετε «μετριοπαθείς», καλούληδες και ευγενικούς, όταν είναι μειοψηφία σε μια Δύση που τους ανέχεται (τόσο ξέρει και αυτή, καλά να πάθει για τα μελλούμενα).

  Εξαντλείτε την αυστηρότητα σας σε ότι έχει να κάνει με Χριστιανούς, και στα μαλακά τους ισλαμοπιθήκους.

  Κανονικά καμμία ανοχή σε οτιδήποτε προσπαθεί να επιβάλλει το ανορθολογικό.

  Είστε μέρος του προβλήματος και εσείς. Ντροπή σας.

  (Τολμήσατε να χρησιμοποιήσετε και παράγωγο του γελοίου νεολογισμού «ισλαμοφοβία»)

  • Ο/Η Salah ad-Din Yusuf ibn Ayyub λέει:

   400 chronia othomanikis kyriarchias sta Balkans diatirisan oles tis christian ekklisies se litourgia me patriarches kai papades

   http://www.huffingtonpost.com/hasher-nisar/saladin-lessons_b_8704244.html

   What We Can Learn From Saladin
   12/09/2015 11:48 am ET | Updated Aug 18, 2016

   During the European conquest of Jerusalem in 1099, the Crusaders slaughtered Muslims and Jews alike, including women and children. Eighty-eight years later, Saladin recaptured Jerusalem. The city’s Christians feared for their lives because they were certain that the Muslims would avenge the deaths of their people, and Saladin was in a position to do so.

   Yet, Saladin did not shed the blood of Christians in Jerusalem. He freed the old, the widows, and the children to ensure that they were not condemned to a life of slavery. For forty days, he granted all Christians from foreign lands safe departure and allowed them to return to their respective countries with their property. He found the male guardians for Christian women to ensure that they were provided protection and shelter on their return journeys. He allowed the Eastern Christians to stay and reinstated the right of every Jew to visit and resettle in Jerusalem. He conquered Jerusalem on a Saturday and ordered that the Church be open on Sunday for services.

 14. Ο/Η Τάκης λέει:

  Για το Ισλάμ τίποτα ο κύριος Λασκαράτος! Λογικό αφού πληρώνεται από τον $ορος!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Θα μπορούσατε να ανακοινώνατε την ανακάλυψή σας με ένα αντί τριών παρόμοιων σχολίων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.