Οι «δικαστικοί υπάλληλοι» (!) του κ. Τσίπρα

[Κοινωνικοί σφυγμομέτρες στο καθεστώς της αριστερής Θεοκρατίας]

Από το ec-patr.gr: Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΟΦΦΙΚΙΑΛΩΝ ΔΙΑ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ, την 7η Φεβρουαρίου 2002 εις το Μεγάρον «Μακεδονία» του Ομίλου Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων του Εντιμολ. Άρχοντος Εξάρχου .. …Ο Σεβ. Εκπρόσωπος τον Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Νεκτάριος απευθύνει τον Πατριαρχικόν χαιρετισμόν, …. Εις το Προεδρείον, ο … ο… ο …και ο ομιλητής Εντιμολ. Άρχων κ. Νικόλαος Σακελλαρίου Σύμβουλος Επικρατείας. Σημ. Λασκ. ο ιερός Νεκτάριος καταγγέλθηκε δημόσια με ανατριχιαστικά εκτεταμένα δημοσιεύματα της πρώτης σε κυκλοφορία κυριακάτικης εφημερίδας- «Πρώτο Θέμα», 10 Απριλίου 2005-24. Απρ. 2005), για παιδεραστίες σε ιερό οικοτροφείο και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος φαντάρων κλπ. Παραιτήθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους («μετά την εμπλοκή του ονόματός του στις υποθέσεις Γιοσάκη και Βαβύλη». ΕRA-17/5/2005 9:36:00 μμ), του δόθηκε άλλος δεσποτικός τίτλος (Γάνου κα Χώρας), για να μην θυμίζει την υπόθεση ως πρώην Λέρου κλπ. Περιέργως η ευσεβής Δικαιοσύνη («οι δικαστικοί υπάλληλοι», που θα έλεγε ο κ.Τσίπρας) δεν επελήφθη της υποθέσως των νυχτερινών παιδεραστιών στο οικοτροφείο. Με δεδομένο πως σύμφωνα με τη Χ.Α. και τον κ. Μπογιόπουλο του ΚΚΕ, ο χασάπης Μιλόσεβιτς αθωώθηκε στη Χάγη νεκρός, μήπως θα μπορούσε ο κ.Πρόεδρος του Σ.τ.Επ. να ενδιαφερθεί δια να δικαστεί ο ιερός Νεκτάριος έστω και ως ιερόν λείψανον για να «αθωωθεί» και αυτός;

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Μετά τη διακοπή και την αναβολή για άγνωστο χρόνο (γιατί η μυστικοπάθεια και η δημιουργική ασάφεια;) της εξέτασης της υπόθεσης των καναλιών, από τον  «Εντιμολογιώτατο Άρχοντα Μέγα Νομοφύλακα κ. Νικόλαο Σακελλαρίου», Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, αξιοκρατικώς επιλεγέντα από τον εντιμότατο κ.Τσίπρα και τους συν αυτώ εντιμότατους υπουργούς της Προτιφωρααροισταιράς-ακρωδεξειάς, που προκάλεσε κακόπιστα σχόλια για κατευθυνόμενη Δικαιοσύνη, για Αρνησιδικία, για προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος, τάχα για να εξασφαλισθεί η σταθερότητα του μεροκάματου των δικαστών (όλες αυτές οι παραγραφές, οι αναβολές, οι κακές μεταφράσεις δικογραφιών στα Γερμανικά, οι καθυστερήσεις, η μη εξεύρεση αιθουσών, έχουν κουράσει πολλούς δικαστές) και να πεισθούν μερικοί κακότροποι θεμιστοπόλοι «να πιάσουν το σφυγμό της κοινωνίας» (και να αφήσουν τους Νόμους;) και «να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις» μέσα στο κατάλληλο «κλίμα», για να μπορέσει να δικάσει ο Μέγας πατριαρχικός Νομοφύλαξ, επακολούθησε η γνωστή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δικαστές, λίγο πριν το χαρούμενο πάρτι (Αντάρτικα,  ‘Στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή’, κλπ).με τις κυρίες Θεανώ, Κουντουρά (του στρατηγού, θα τρίζουν τα κόκκαλά του), Σία την Πατρινιά, τους κυρίους Δ. Καμμένο (του Νταχάου), Ζουράρι (της αδολεσχίας), Φίλη (υφυπουργό Παιδείας παρά τω Καμμένω και τω Ιερωνύμω) κλπ. Νομίζω πως αυτό το άνοιγμα του Μεγαρομαξίμου σε ρόλο ντάτσας του Αλεξέι, φέρνει ένα επαναστατικό αεράκι από τη χώρα του προσκεκλημένου του κ.Κοτζιά, συνομιλητή της Χ.Α. Αλεξάντερ Ντούγκιν και των μοτοσυκλετιστών «Λύκων της νύχτας»  της ρωσικής Ορθοδοξίας.

Αντιγράφω από την «Καθημερινή» (06.10.2016 : 09:18), ρεπορτάζ από τις ομιλίες των κ.κ. Τσίπρα και Σακελλαρίου:

«Αιχμές Σακελλαρίου και υποσχέσεις Τσίπρα, μετά το ‘σεισμό’ στο ΣτΕ… ‘Το καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις’. ….Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας ‘γίνεται μια προσπάθεια ουσιαστική για να μπορέσουν να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους’…. ‘…και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας…’ ».

dikastiki-tsipra

Δεν μπορεί, σκέφτηκα αρχικά, η άθλια συνωμοσία ΝΔ-παλαιών καναλαρχών (οι νέοι με αγνό άρωμα φορτηγών πλοίων, κάτι λίγο από πρόβατα σε βοσκοτόπι και μετά μεγάλη πνοή παγωμένης ρωσικής στέπας είναι αλλιώς), αλλοίωσε τους δικαστικούς σε «δικαστικούς υπαλλήλους» στην ομιλία του Μεγάλου Τιμονιέρη. Έλα όμως που και στην «Λαϊκή Ημερήσια της Αθήνας», γράφονται τα ίδια και οι λογοκριτές της επεμβαίνουν μόνο στον τίτλο, για να σώσουν κάπως την κατάσταση, όπου οι δικαστικοί υπάλληλοι γίνονται δικαστικοί. Φαίνεται πως ο Αλεξέι δεν ανέχεται διορθώσεις των ομιλιών του:

«Αλ. Τσίπρας: Ουσιαστική προσπάθεια να διατηρηθούν οι ισχύουσες αμοιβές των δικαστικών».

Είναι δυνατόν; Τι να πιστέψω; Κολυμπάμε ήδη στο σοσιαλισμό; Οι υπάλληλοι της γραμματείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι απόφοιτοι Λυκείου ή απλά της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ίσα κι όμοια στοιβάζονται με τον Άρχοντα Νομοτέτοιο του πατριαρχείου από τον κ.πρωθυπουργόν; Ή απλά ο σύζυγος της περιζήτητης πανεπιστημιακού, για πολλοστή φορά ξετυλίγει μπροστά στο νοήμον κοινό των ψηφοφόρων του, τις επιπτώσεις των μαθητικών καταλήψεων και της νεανικής θρασύτητας των γόνων των νεόπλουτων οικογενειών, των αντιστασιακών ευσεβών εργολάβων που συνεργάστηκαν (όσο πατάει η γάτα, κατά τον κ.Λεβέντη) με τη Χούντα, πάνω στη γνώση της ελληνικής (για την αγγλική καλύτερα να μη γίνει λόγος) και πάνω στην ικανότητα κατανόησης των πραγμάτων;

Δεν μας φτάνουν τα προσκόμματα που γίνονται προσχώματα, οι 180 μοίρες που συγχέονται με τις 360, το έτος φωτός που από μήκος μετράει, στο πρωθυπουργικό στόμα, χρόνο, το μονοξείδιο του άνθρακα που έγινε διοξείδιο, συμφύρεται και η ερίτιμος κα Θάνου με την έσχατη γραμματέα του Ελεγκτικού Συνεδρίου; Μήπως ο κ. Κιμούλης (προσωπικώς θα πρότεινα Λαζόπουλο), της επιστημονικής επιτροπής αναθεωρήσεως του Συντάγματος (τι είδους αναθεώρηση θα γίνει με τους ΑΝΕΞΕΛ ας το ξεχάσουμε για λίγο), να ανελάμβανε να εξηγήσει στον «διεθνούς κύρους» (κατά την κα Θεανώ) και «Εθνάρχη» (κατά τον υφυπουργό κ.Παπαγγελόπουλο της καραμανλικής ΕΥΠ) πρωθυπουργό, ποια είναι η διαφορά του δικαστικού λειτουργού από τον δικαστικό υπάλληλο; ‘Η έχουμε κομμουνισμόν και αταξικήν κοινωνίαν κύριοι και δεν το γνωρίζομεν;

ΥΓ
Την επισήμανση του νέου πρωθυπουργικού λεκτικού ολισθήματος, το οποίο δεν προκάλεσε την αντίδραση ούτε ενός από τους υψηλούς θεματοφύλακες-ακροατές του (να ενθυμηθώ τον αλήστου μνήμης Γεώργιον Παπαδόπουλον, δολοφονούντα την ελληνική γλώσσα και χειροκροτούμενο υπό των Αθανάτων της Ακαδημίας Αθηνών;), οφείλω στον αναγνώστη μας Επ.Παπ.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

27 Responses to Οι «δικαστικοί υπάλληλοι» (!) του κ. Τσίπρα

 1. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.huffingtonpost.gr/prodromos-nikolaidis/-_7705_b_12371498.html?utm_hp_ref=politiki

  Πρόδρομος Νικολαΐδης
  Πολιτικός Επιστήμων, Επικοινωνιολόγος

  Κάποιος επιτέλους να βάλει την Εκκλησία στη θέση της

  (….)

  Από καταβολής του Ανεξάρτητου ελληνικού Κράτους, η Εκκλησία της Ελλάδος απολαμβάνει απίστευτα προνόμια. Δεν θα προχωρήσω σε ιστορική αναδρομή, διότι θα χαθεί το κέντρο βάρους του παρόντος άρθρου. Πηγαίνοντας κατευθείαν στο σήμερα, γνωρίζουμε πως τόσο οι μισθοί, οι συντάξεις, όσο και οι εισφορές όλων των κληρικών πληρώνονται απευθείας από τα ταμεία του Δημοσίου. Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμυρίων ετησίως, τα οποία το κράτος είχε συμφωνήσει το 1833 να δίνει, με αντάλλαγμα μέρους της εκκλησιαστικής περιουσίας σε εδαφικές εκτάσεις και οικόπεδα. Σήμερα, η συνολική εκκλησιαστική περιουσία ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό του 1,3 εκατομμυρίου στρεμμάτων, για τα οποία προφανώς δε φορολογείται.
  Σε εποχές τόσο μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας είναι όχι μόνο παράλογο αλλά και ιδιαίτερα εξοργιστικό ένα καθεστώς ολικής προστασίας και φοροαπαλλαγών του πιο πλούσιου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου της χώρας.

  Κάποιος επιτέλους πρέπει να βάλει την Εκκλησία ΑΕ στη θέση της.

  Θα περίμενε κανείς από μια αριστερή κυβέρνηση να αναλάβει δράση βλέποντας αυτό το εξοργιστικό καθεστώς. Όμως η σύντομη θητεία της Κυβέρνησης Τσίπρα μας έχει αποδείξει πως ΣΥΡΙΖΑ και αριστερά είναι δύο λέξεις αντώνυμες. Παρόλα αυτά, το να αναπροσαρμόσει μια κυβέρνηση την οικονομική συμφωνία της Εκκλησίας και του Κράτους δεν αποτελεί -ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να αποτελεί- ιδεολογικό πρόσταγμα της αριστεράς.

  (…)

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Ο μόνος που μπορεί να βάλει την Εκκλησία ΑΕ στη θέση της, είναι οι πλήρης αλλαγή συνειδήσεων, ενός μεγάλου μέρους του ποιμνίου. Δυστυχώς, είμαστε ένας λαός, που έχει χάσει, εδώ και πολύ καιρό, την σχέση του με την πραγματικότητα και την αντικαταστήσαμε, με φαντασιώσεις και θαύματα, προκειμένω να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της σκληρής πραγματικότητας αλλά και την υπεροχή των Ευρωπαίων (έτσι φθάσαμε να τους αποκαλούμε κουτόφραγκους). Οσο λοιπόν, χρησιμοποιούμε ως όπλα, την λατρεία πτωμάτων, κόκκαλων, αγράμματων πατέρων Παίσιων, Κοσμάδων Αιτωλών κλπ, για να δείξουμε μια εντελώς φανταστική υπεροχή απέναντι στους άλλους, η Εκκλησία ΑΕ θα αισθάνεται ασφαλής και ακαταμάχητη.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αρχιερατικά ήθη πατριαρχικών δεσποτάδων, το σφυγμό των οποίων δεν συλλαμβάνει η ευσεβής Δικαιοσύνη των δικαστικών υπαλλήλων και των ευσεβών δικαστών:

  https://roides.wordpress.com/2007/11/15/ierh6/

  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Στ’)

  15/11/2007
  Η περίπτωση του Μητροπολίτη Λέρου-Καλύμνου κι’ Αστυπάλαιας κ. Νεκταρίου

  Βλέπε Μέρη Α – Β – Γ – Δ – E

  Ένα σκάνδαλο απίστευτων διαστάσεων σόκαρε τη κοινή γνώμη, με επίκεντρο τις δραστηριότητες της μητρόπολης Καλύμνου. Πάνω από εκατό χειρόγραφες σελίδες από σημειώσεις λέγεται ότι κράτησε ο αρχιγραμματέας της Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου.
  Οι τρεις απεσταλμένοι του Πατριαρχείου που διερεύνησαν τις καταγγελίες στη Λέρο και Κάλυμνο κατά του μητροπολίτη Νεκτάριου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στ’ αυτιά τους.
  Οι απίστευτες διηγήσεις αναφέρουν.
  «Κάποια αγόρια δέκα έως δώδεκα χρόνων μας εξομολογήθηκαν ότι τα κακοποιούσαν σεξουαλικά. Τα άγγιζαν στο παιδικό τους κορμάκι και τους ζητούσαν να κάνουν ακατανόητα πράγματα.» Ο απεσταλμένος αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος, προχώρησε παραπέρα κάνοντας ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις. «Σας το εξομολογήθηκαν τα ίδια τα παιδιά;» Η συνεργάτιδα του οικοτροφείου κούνησε το κεφάλι της καταφατικά και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μας τα είπαν αυτά μετά από πολλές πιέσεις και ερωτήσεις δικές μας. Δεν ήθελαν αρχικά να μας που τι έχουν. Είχαν πάθει σοκ. Έχουν καταστραφεί ψυχολογικά, μιλάμε για αγοράκια δέκα, έντεκα και δώδεκα χρόνων. Τα έγδυναν και τα κακοποιούσαν και μετά τους έκαναν δώρα.»

  Ιστορίες φρίκης

  Μετά τις καταγγελίες αυτές, ο επικεφαλής της Εξαρχίας, μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίος, δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, ούτε καν να κοιτάξει στα μάτια τις παιδοψυχολόγους. Κρατούσε το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια του, παρακαλώντας προφανώς να είναι όλα αυτά που ζούσε ένας κακός εφιάλτης. Οι δύο Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και ο αρχιμανδρίτης δεν άντεξαν και κάποια στιγμή ξέσπασαν σε κλάματα.
  Όλα φαίνονταν απίστευτα. Ο «Άγιος» μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Νεκτάριος, είχε κοσμήσει με τη μορφή του και το μητροπολιτικό ναό, βάζοντας τον εαυτό του ανάμεσα σε «συνάδελφους» αγίους της Εκκλησίας. Αν και τα στόματα των περισσότερων έμεναν κλειστά, κάποιοι εξομολογήθηκαν στους ιεράρχες της Εξαρχίας ότι ο Νεκτάριος είχε γίνει κάτι σαν ανέκδοτο στα στέκια της νεολαίας. «Όποιος είχε αφραγκιές, πήγαινε στον δεσπότη». Ούτε οι καταγγελίες ότι έχει καταπατήσει έναν ολόκληρο λόφο του Δημοσίου, σόκαραν πλέον την τριμελή Εξαρχία του Οικ. Πατριαρχείου. Αυτά ήταν πταίσματα μπροστά στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.
  Εκτός των άλλων «κατορθωμάτων» του, ο μητροπολίτης Καλύμνου, ήταν και μέτοχος σε εταιρεία παραγωγής μελιού. Το συγκεκριμένο μέλι το διαφήμιζε ο ίδιος, από άμβωνος! «Μόνο το μέλι της συγκεκριμένης εταιρείας να τρώτε», έλεγε στα κηρύγματα του, εξηγώντας πως το μέλι αυτό ήταν πιο άγιο κι από το αγίασμα!!! «Αυτό το μέλι είναι πραγματικό αγίασμα, είναι η ίδια η ευλογία του Κυρίου», έλεγε στους εμβρόντητους πιστούς.
  «Άγγελος ο Βαβύλης»
  «Ο Απόστολος Βαβύλης είναι ένας πραγματικός άγγελος», έλεγε ο ιεράρχης. Τον Βαβύλη του τον σύστησε ο αρχηγός της Μοσάντ με τον οποίο γνωρίστηκαν σε «λασπόλουτρα στη Χάιφα», είχε πει στον Οικ. Πατριάρχη. Όμως, το μοναστήρι της Λέρου γινόταν ξενώνας για τον Γιοσάκη και τον Κύριλλο Σταυρόπουλο, ενώ οι μοναχές διηγήθηκαν απίστευτε ιστορίες στους απεσταλμένους του Πατριάρχη, όπως π.χ. για τα προφυλακτικά που έβρισκαν.
  Ο Μητροπολίτης, ο φαντάρος και διάκος.
  Κάποτε μητροπολίτης Νεκτάριος κινδύνεψε να σφαγεί από Κρητικό για λόγους τιμής. Όπως διηγείται ο πατέρας Χρύσανθος, κληρικός που είχε επιλέξει τη σιωπή λόγω «εκκλησιαστικής υπακοής», είδε «σαν μάνα εξ ουρανού» την Εξαρχία, ο Νεκτάριος κάποτε προχώρησε σε άσεμνη πρόταση και χειρονομία προς νεαρό φαντάρο εκ Κρήτης, Ο φαντάρος το είπε στον πατέρα του, κι εκείνος πήρε το βαπόρι για Λέρο κι εμφανίστηκε στο επισκοπείο κρατώντας μαχαίρι. «Ακούσαμε έντρομοι τις φωνές ενός άνδρα που έβριζε τον δεσπότη και ζητούσε να τον δει για να τον σφάξει, επειδή ατίμασε τον γιο του. Τρέχοντας από φόβο ο δεσπότης είπε στον κληρικό Χρύσανθο «εσύ είσαι ο δεσπότης τώρα», έβγαλε το εγκόλπιο, του το φόρεσε και τον έστειλε να αντιμετωπίσει τον μαινόμενο πατέρα. «Δεν είσαι εσύ ο δεσπότης, τον έχω δει σε φωτογραφία. Φέρτε τον εδώ να τον σφάξω τον θεομπαίχτη» ούρλιαξε ο πατέρας. «Εγώ είμαι ο δεσπότης, φοράω και εγκόλπιο, δεν βλέπετε;» ψέλλισε με τρεμάμενη φωνή ο κληρικός, που όφειλε να υπακούσει στον ιεράρχη. «Ποιος άλλος είναι μέσα;» ρώτησε ο πατέρας. «Ο διάκονός μου ο Χρύσανθος. Χρύσανθε! έλα παιδί μου!» Τότε εμφανίστηκε ο μητροπολίτης ως οικονόμος, ζωσμένος με μια ποδιά, κουβαλώντας δίσκο με καφέδες. «Ναι γέροντα, έχω φτιάξει καφεδάκια. Θέλετε;» ρώτησε ο μεταμφιεσμένος δεσπότης, για να συλλάβει τελικά η Αστυνομία τον εξαγριωμένο πατέρα.

  πηγή: «Το Πρώτο Θέμα» 24. Απρ. 2007.
  _______________

  Ο ευσεβής αρθρογράφος θεωρεί την παραίτηση και προαγωγή σε Γάνου και Χώρας ως κάθαρση!

  http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=2123

  Εκοιμήθη ο Νεκτάριος στην αλλαγή του χρόνου
  1/1/2010


  ……………………….
  Γνώρισε την οδύνη, έζησε την αισχύνη της «παραίτησης» (το επικοινωνιακό ψευδώνυμο της καθαίρεσης) και έφυγε με ς στην αχλή και τους καπνούς του πιο εξευτελιστικού πολέμου.
  Ποιος έφταιγε; Θα πούμε: ο ίδιος, γιατί συχνά «ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι η μοίρα του» (Ηρ). Είχε αδυναμίες, ιδιοτροπίες που δεν προσιδιάζουν σε ιερωμένο και μάλιστα ιεράρχη. Πιθανόν να είχε και «κουσούρια», σύμφωνα με τις μαρτυρίες… Και βέβαια ένας ιεράρχης όταν φορτώνεται «θανάσιμα αμαρτήματα» και «κουσούρια» γίνεται πρόβλημα για μια μικρή τοπική κοινωνία.
  Θα προσθέσουμε και κάτι άλλο. Ενώ (πιθανόν να) είχε όλα αυτά που του καταμαρτύρησαν και τον έδιωξαν από την Κάλυμνο, για να βρεθεί μητροπολίτης Γάνου και Χώρας (εκεί που γεννήθηκε ο Οσιος Σάββας ο εν Καλύμνω ασκήσας), ο εκλιπών ποιμενάρχης είχε ένα ακόμη θανάσιμο ελάττωμα: Ηταν απαράδεκτα αποκαλυπτικός, εξέθετε τον εαυτό του πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα τα ελαττώματα και τα «κουσούρια» να φαίνονται. Ιδού το μέγιστο θανάσιμο αμάρτημα της εποχής μας.
  Αυτά λοιπόν ήταν τα κουσούρια του. Σε λεπτομέρειες δεν μπαίνουμε. Ηταν γνωστά και, όπως λένε, «σκανδάλισαν το χριστεπώνυμο πλήρωμα». Αγνωστο σε ποιο βαθμό. Δύο όμως πράγματα δεν έχουν καλή βάση για να «κάτσουν» φυσιολογικά.
  Το πρώτο: Αν στον εκλιπόντα Νεκτάριο μερικοί διαπιστώσανε εκτροπές και δικαίως τις καταγγείλανε, θα έπρεπε καταγγείλουν με αγανάκτηση πολύ ράσο. Δυστυχώς όμως η κάθαρση έγινε μόνο στο πρόσωπο του Νεκταρίου. Και οι αγανακτισμένοι αναμάρτητοι, λαϊκοί, ρασοφόροι… και λοιπές δυνάμεις, δεν ολοκλήρωσαν το έργο τους.
  Μου έκανε όμως εντύπωση ότι οι περισσότεροι από τους επαναστατημένους λόγω ηθικής εκτροπής του Νεκταρίου, ήταν παρακοιμώμενοι τω μητροπολίτη επί πολλά έτη, βοώντες «εις πολλά έτη». Και μετά, μας είπανε: «άκυρο, αδελφοί».
  …………………..
  http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6005:%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B8%CE%AF%CE%B1&Itemid=203

  «Στοπ στη διαπλοκή Εκκλησίας – δικαστών»,

  του Στ. Ματθία πρώην πρόεδρου Αρείου Πάγου

  Του Χρήστου Ζέρβα από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» – 06/12/2008
  Τις αθέμιτες υπόγειες σχέσεις που συνδέουν πολλούς Ελληνες δικαστές με την Εκκλησία, τα μοναστήρια και τα συμφέροντά τους αποκάλυψε και καυτηρίασε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας.
  ………………
  _____________

  Τα παρακάτω έγιναν τρια χρόνια πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο.
  Το πρόβλημα είναι πως το σκάνδαλο, αν και δημοσιοποιήθηκε δεν έφθασε ποτέ στα εδώλια της ευσεβούς Δικαιοσύνης, με την ευθύνη και του ίδιου του πατριάρχη.

  http://www.ec-patr.gr/gr/offik/Social.htm

  Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΟΦΦΙΚΙΑΛΩΝ ΔΙΑ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ
  ……………..

  Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Νεκτάριος, …………….

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Οχι, δεν κολυμπάμε στον σοσιαλισμό, ούτε έχουμε κομμουνισμό και αταξική κοινωνία. Εχουμε να κάνουμε, με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν να κάνουν πράξη ούτε αυτήν την πολιτική που ακολουθούσαν οι προηγούμενοι τους και μας προκάλεσε τόσα δεινά. Οι προηγούμενοι ήξεραν να κάνουν κάποια πράγματα, στο παρασκήνιο και κάπως αθόρυβα. Τούτοι εδώ, στην προφανή άγνοια τους από πολιτική και στην προσπάθεια τους, να παραμείνουν στον κυβερνητικό θώκο, καθώς νιώθουν ανασφαλείς, ψάχνουν για συνοδοιπόρους, που θα τους συντρέξουν για παραμονή στην εξουσία. Και τους βρίσκουν στο ιερατείο, στα μέσα ενημέρωσης, στους «δικαστικούς υπαλλήλους», στο θεοκρατικό κόμμα του Καμμένου και όπου αλλού είναι δυνατόν, κατά τα πρότυπα του Ναπολέοντα, που με αυταρχικό ύφος έλεγε, «στην Αίγυπτο γίνομαι Μουσουλμάνος στην Γαλλία καθολικός». Με όλους και με όλα λοιπόν, προκειμένου να ικανοποιηθεί η εξουσιαστική μεγαλομανία. Εξυπακούεται, ότι όλα αυτά τα εξουσιαστικά κέντρα-πολιτικό, θρησκευτικό, δικαστικό, μέσα ενημέρωσης, βρίσκονται γενικά σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και όσο πιο αφύσικη και μεγαλύτερη είναι η εκτροπή των κυβερνόντων από την υγιή πολιτική, τόσο ισχυρότερο είναι το σφιχταγκάλιασμα των κέντρων εξουσίας, με στόχο να πληγούν, η σκέψη και η συνείδηση των ανθρώπων, ώστε να εκμηδενιστεί η πιθανότητα για αντίδραση.
  Καθήκον της δικαιοσύνης, είναι να δικάζει με εντιμότητα, αμεροληψία, σύμφωνα με τους νόμους, κάνοντας τους πολίτες να αισθάνονται, ότι ζούνε σε κράτος δικαίου, να αισθάνονται ασφαλείς και συντρέχοντας στην πάταξη της διαφθοράς, που στην Ελλάδα, είναι εθνικό σπορ, και όχι να «πιάσουν τον σφυγμό της κοινωνίας». Αυτό, είναι δουλειά των διαφημιστικών εταιριών.

 4. Ο/Η Elias λέει:

  Μπήκαν στο γραφείο του Τσίπρα ως δικαστικοί λειτουργοί, και βγήκαν ως δικαστικοί υπάλληλοι.

 5. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2409162/i-simptosis-prin-apo-ti-sinantisi-tsipra-dikaston

  Οι «συμπτώσεις» πριν από τη συνάντηση Τσίπρα – δικαστών
  Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

  Προγραμματίστηκε πέντε μόλις ημέρες μετά την ματαίωση της διασκέψεως του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου στην υπόθεση όπου κρίνεται η νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Έγινε μια μόλις ημέρα μετά τις ηχηρές καταγγελίες Αντιπροέδρων του ιδίου Δικαστηρίου για εκτροπή της Δικαιοσύνης από το συνταγματικό της ρόλο και ανεπίτρεπτη αρνησιδικία, που συνοδεύτηκε από την παραίτησή τους από το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ.

  Έγινε υπό τη βαριά σκιά των δηλώσεων του Πρωθυπουργού, που προεξοφλούσαν το περιεχόμενο της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.

  Πραγματοποιήθηκε, τέλος, με σπουδή, που τελεί σε κραυγαλέα αντίθεση με την επί πεντάμηνο αδράνεια του Πρωθυπουργού στο αίτημα για συνάντηση εκ μέρους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία εκφράζει θεσμικά και συλλογικά το δικαστικό σώμα.

  Υπό το κράτος των συμπτώσεων αυτών, η συνάντηση που έγινε έχει απωλέσει τα αμιγή θεσμικά της χαρακτηριστικά και εγείρει εύλογες υπόνοιες ότι απέβλεπε στην «λύση» εκκρεμών νομικών ζητημάτων.

  Σε κάθε περίπτωση η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι προεχόντως καθήκον των λειτουργών της».

 6. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.liberal.gr/arthro/82964/amyna–diplomatia/2016/kai-omos-oi-rosoi-den-itan-pote-filoi-mas.html

  Και όμως οι Ρώσοι δεν ήταν ποτέ φίλοι μας!

  Ειδικού συνεργάτη

  Ο σοφός λαός μας λέει «στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται». Ωστόσο, τους φανερούς λύκους τους βλέπεις και φυλάγεσαι. Στη διεθνή πολιτική δεν υπάρχει τίποτα πιο ύπουλο από τον λύκο που σου εμφανίζεται ως φίλος και συνεχώς σε χρησιμοποιεί για να κάνει τη δουλειά του, αδιαφορώντας για τη δική σου τύχη. Αυτόν ούτε σύμμαχο με ιδιαίτερα συμφέροντα δεν τον λες. Ο λόγος για τη Ρωσία, που διαχρονικά, και όχι μόνο συγκυριακά, μας χρησιμοποιεί με αήθη τρόπο για να εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα.

  Από την κάλπικη αυτοκρατορία των Ρως στις φιλίες με τον Kemal

  Όταν τον 9ο μ.Χ. αιώνα η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μεγαλουργούσε και προστάτευε την υπόλοιπη Δύση από τα βαρβαρικά φύλα της Ανατολής, εμφανίστηκε πέριξ του Κίεβου το κράτος των Ρως, πρόδρομος της μετέπειτα Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Πολλοί Ρώσοι ήρθαν σε επαφή με την Κωνσταντινούπολη, ενώ γνωστός είναι και ο ρόλος του εξελληνισμένου Βυζαντίου στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτισμικής ταυτότητας της Ρωσίας. Παρά ταύτα, το 1453, όταν η Κωνσταντινούπολη καλούσε όλους τους Χριστιανούς σε βοήθεια, οι Ρώσοι… σφύριζαν αδιάφορα, μιας και η πτώση της Πόλης εξυπηρετούσε τα στρατηγικά τους σχέδια. Εξακολουθούσαμε να είμαστε χρήσιμοι και ως λαγοί στο ρωσικό κυνήγι για κυριαρχία. Άρχισαν να γράφονται προφητείες και πονεμένα κείμενα για «ξανθά γένη», προκειμένου, αφού μας πούλησαν πρώτα στους Οθωμανούς, να πλέξουν μετέπειτα το παραμύθι των προστατών, για να μας ξαναχρησιμοποιήσουν.

  Ακολούθησαν τα σχέδια της Μ. Αικατερίνης, τα Ορλωφικά, οι ανταγωνισμοί με την Αγγλία με έπαθλο την Ελλάδα και η αδιαφορία του Τσάρου όταν το έθνος πολεμούσε τους Οθωμανούς για την ανεξαρτησία του. Μετά το Συνέδριο της Βιέννης (1815), η τσαρική Ρωσία είχε γίνει μια αποδεκτή και ισότιμα υπολογίσιμη δύναμη παρέα με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Ευρώπης. Εναν αιώνα περίπου αργότερα, το 1917, οι Μπολσεβίκοι, που τερματίζουν το Τσαρικό καθεστώς, θα ακολουθήσουν επακριβώς την καιροσκοπική πολιτική των Τσάρων έναντι της Ελλάδας. Ο μπολσεβίκος Ρώσος έστειλε όπλα, πυρομαχικά και προμήθειες στον Mustafa Kemal Atatürk εναντίον των Ελλήνων, σιώπησε προκλητικά όταν οι άτακτοι του Κεμάλ έσφαζαν Ελληνες της Ιωνίας, Ελληνες του Πόντου και Αρμενίους, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία του συστηματικού πληροφοριακού και ιδεολογικού πολέμου εντός της ελληνικής κοινωνίας και εντός του στρατεύματος με όργανο τους Έλληνες κομμουνιστές.

  Ο τυχοδιωκτισμός ένωσε τα συμφέροντα Ρώσων και Τούρκων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο!

  Stalin, Δωδεκάνησα και 12 ν.μ.

  Ενώ, όπως έχει αναγνωριστεί, η αντίσταση της Ελλάδος εναντίον των δυνάμεων του Άξονα κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν καθοριστική για την άμυνα των Ρώσων εναντίον των Γερμανών, μετά το τέλος του πολέμου και ενώ είχε συμφωνήσει με τον Τσώρτσιλ το μεταπολεμικό σκηνικό στην Ελλάδα, εν τούτοις ο Joseph Stalin έπαιξε τον πιο βρώμικο ρόλο στη μεταπολεμική μας ιστορία, καλλιεργώντας στην ελληνική αριστερά καταστροφικά μυθεύματα.

  Στη Συνθήκη προσάρτησης των Δωδεκανήσων στην Ελληνική επικράτεια (1948), είναι εκείνος ο οποίος έθεσε επιτακτικά ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης τους, δημιουργώντας προηγούμενο το οποίο σήμερα εκμεταλλεύεται η Τουρκία. Η έξοδος του ρωσικού ναυτικού στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο ήταν στρατηγικός στόχος της Μόσχας από την εποχή του Τσάρου Peter Alexeyevich (Πέτρος Α΄ της Ρωσίας –ο Μέγας), οπότε κάθε σκέψη στρατιωτικής παρουσίας στα νησιά του Β. Αιγαίου και των Δωδεκανήσων πρωτίστως ενοχλούσε τη Ρωσία και φυσικά βόλευε και εξυπηρετούσε τους Τούρκους.

  Η Ρωσία κρύβεται και πίσω απο το Τουρκικό casus belli για την επέκταση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. Αντιτίθεται κάθετα σε μια τέτοια εξέλιξη, γεγονός που εξυπηρετεί θαυμάσια την τουρκική στρατηγική στο Αιγαίο. Κατά τα άλλα, εμείς τους παρέχουμε αγκυροβόλιο ανοιχτά της Λήμνου και εμείς σώζουμε πολεμικά τους καράβια που χάνουν το πηδάλιο εν πλώ…

  Putin, πράκτορες, κόμματα και εκκλησίες στην υπηρεσία του

  Η άνοδος του Vladimir Putin στο Κρεμλίνο στις αρχές του 2000 έθεσε σε ενέργεια το σχέδιο επανάκαμψης της Ρωσίας ως μεγάλης ηγεμονικής δύναμης στα παγκόσμια πράγματα. Από το στρατήγημα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι χρήσιμοι λαγοί της Μόσχας, «οι Ελληνες».

  AdTech Ad
  Στα πλαίσια της παραεπιστημονικής συνεργασίας Χάντινγκτον-Ντούγκιν, αν τα τζαμιά είναι τα εκκολαπτήρια του ισλαμικού αναθεωρητισμού, είναι ώρα να κάνουμε και τις ορθόδοξες εκκλησίες κέντρα του ορθόδοξου αναθεωρητισμού. Φυσικά η ελληνορθόδοξη παράδοση κάθε άλλο παρά σχέσεις με πολιτικούς αναθεωρητισμούς έχει, γι’ αυτό και επιβίωσε αιώνες ολόκληρους μέσα στον μουσουλμανικό κόσμο, όμως έτσι θα εξυπηρετούνταν το αναθεωρητικό σχέδιο της Ρωσίας. Σήμερα, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, η Μόσχα παίζει το πλέον επικίνδυνο παιχνίδι της.
  Ξεκίνησε με «δικούς της ανθρώπους» που φύτεψε στο πολιτικό σύστημα της χώρας, στα media, ακόμη και μέσα στις εκκλησίες. Άρχισε να διαρρέει, ανάμεσα δυστυχώς σε ευκολόπιστους Ελληνες, ξαναζεσταμένους μύθους για «ξανθά γένη» που θα πολεμήσουν τον Τούρκο και θα μας δώσουν την Πόλη. Καλλιεργεί στο Άγιον Όρος ελπίδες ότι θα θέσει υπό την προστασία του ρωσικού κράτους το Περιβόλι της Παναγιάς, άν απειληθεί η Ελλάδα από την Τουρκία.

  Κατά τα άλλα, δείχνει μόνο συμπάθεια όταν πρόκειται να συζητηθούν θέματα που αφορούν την τρέχουσα ατυχή οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα, ενώ ύπουλα και δόλια διαφημίζει τα οφέλη που θα είχε ο ελληνικός λαός αν αποφάσιζε να πάει στη ρωσική αγκαλιά! Κορόιδευαν με προκαταβολές για αγωγούς, μιλάνε για προμήθεια μαχητικών έναντι πορτοκαλιών και καλλιεργούν γενικά προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα. Ο κόσμος, δυστυχώς, τα πιστεύει, το γνωρίζουν, γι’ αυτό και συνεχίζουν να τον κοροιδεύουν.

  Φυσικά, ούτε λέξη οι Ρώσοι για τις προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος! Μάλιστα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdoğan, –φοβούμενοι ότι μπορεί κάποια στιγμή να τους πάρουν χαμπάρι οι Ελληνες, έτσι σου λένε ας εκμεταλλευτούμε και το αντιαμερικανικό αίσθημα των Τούρκων. Υπόσχεται στο φίλο του, Erdoğan, ότι θα τον εξυπηρετήσει στον τυχοδιωκτισμό του και μάλιστα του φτιάχνει και πυρηνικό εργοστάσιο για να παράξει εκτός από ρεύμα, ίσως και πυρηνικές πολεμικές προοπτικές.

  Την επόμενη εβδομάδα, ο Putin θα έχει εκ νέου την ευκαιρία να τα πει με τον φίλο του Erdoğan στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου για την ενέργεια.

  Στα πλαίσια των στόχων τους εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκβιάζουν τον Erdoğan να μην επιτρέψει το άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης. Μετά το πραξικόπημα, οπότε ο Erdoğan έγινε πιό ευάλωτος, οι ρωσικές πιέσεις είναι ακόμη πιό αποτελεσματικές. Περιμένουν πώς και πώς το βιολογικό τέλος του Οικουμενικού Πατριάρχη για να κληρονομήσει τη θέση του Ρώσος διάδοχος. Ελπίζουν ότι το ίδιο θα καταφέρουν και στα υπόλοιπα ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία, μετατρέποντάς τα σε υποκαταστήματα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και της FSB (Federal Security Service).

  Για να τα πετύχει όμως όλα αυτά, χρειάζεται και ντόπιους συνεργάτες στην Ελλάδα. Ελέγχει ήδη πολλά media, δημιουργεί και νέα με αδέξιους αχυρανθρώπους του, πάντα στη λογική των ψυχολογικών επιχειρήσεων και του πληροφοριακού πολέμου που εκτελεί στη χώρα μας. Αρκετοί Έλληνες ως πειραματόζωα συμμετέχουν ασυνείδητα στο μεγαλύτερο πείραμα πληροφοριακού πολέμου που έγινε ποτέ στα χρονικά. Δεν σταματά εκεί. Χρειάζεται και πολιτικούς. Τους βρίσκει και αυτούς! Στήνει κόμματα και χρηματοδοτεί πολιτικές καμπάνιες, κοροιδεύονταν τον ελληνικό λαό. Και το ρωσικό, νεο-ορλωφικό, project προχωρά…

  Γιατί το νεο-ορλωφικό project Putin είναι επικίνδυνο για την Ελλάδα

  Καλά, θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης. Αλωνίζει η Ρωσία στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν αντιδράσεις; Εδώ προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα. Πόσο έχουν μεταβληθεί οι συσχετισμοί στην περιοχή μας; Ποιες είναι οι νέες συμφωνίες μεταξύ Ρώσων, Αμερικανών και Γερμανών στη χώρα μας;

  Μήπως είμαστε η επόμενη Ουκρανία στα παιχνίδια τους; Θα μπορούσε στην Ελλάδα να κατασκευαστεί ένα φιλορωσικό κόμμα που θα κέρδιζε εκλογές και μια μελλοντική ανατροπή του να προκαλούσε εξελίξεις ανάλογες της Ουκρανίας;

  Για πολλούς τα παραπάνω είναι απλά συνομωσιολογικά σενάρια! Στην πραγματικότητα οι Ελληνες τρώμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν. Αν το γεύμα έχει ολίγη απο Ορθοδοξία και ολίγη από Πόλη, τότε θα το φάμε και ας είναι τοξικό και μεταλλαγμένο. Φτάνει η ετικέτα να γράφει «ξανθό γένος»!

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γλώττα λανθάνουσα ή δάχτυλος Ζωής;

  http://www.athensvoice.gr/politiki/kanali-tis-voylis-xanavaftise-ton-niko-pappa-kai

  Το κανάλι της Βουλής ξαναβάφτισε τον Νίκο Παππά και τον έκανε βουλευτή της Χρυσής Αυγής
  07.10.2016

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Ιεροί διάλογοι μεταξύ ενοριτών, αλλά η Δικαιοσύνη είναι συνήθως κουφή και τυφλή όταν έχει να κάνει με δεσποτάδες

  http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2378

  Misha

  Ένταξη: 18 Ιούν 2007
  Δημοσιεύσεις: 137

  Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 24, 2008 10:38 am

  Φίλε Ορθόδοξε ,πραγματικά δε μ αρέσει καθόλου ν ανακατεύω τις ακαθαρσίες και δη τις μητροπολιτικές,καθώς είναι εξαιρετικά δυσώδεις και μολυσματικές.
  Εκτός αυτού γνωρίζω καλά πως τα παπαγαλάκια του εκσυγχρονισμού ψάχνουν αφορμές για να προπαγανδίσουν την «πολυπολιτισμικότητα» και την αποσύνδεση της κοινωνίας από την ορθόδοξη παράδοση.
  Η αναφορά μου στον πρώην Καλύμνου έγινε για να τονίσω τα δύο μέτρα και σταθμά που χρησιμοποιεί στις αποφάσεις του ο Πατριάρχης,ο οποίος νομίζει πως ζει στην εποχή του Βέκκου ή του Μάμμα.
  Οι ζηλωτές στο Αγ.Ορος είχαν μια πολύ καλή σχέση με τους υπολοίπους,έως ότου ανέλαβε πατριάρχης ο σημερινός που με νοοτροπία «αυθέντου και δεσπότου» προσπαθεί να λύσει με την βία ενα κατεξοχήν πνευματικό πρόβλημα.
  Το ίδιο ακριβώς δλδ που επιζητούν και οι Γκρίζοι Λύκοι της Τουρκίας στις σχέσεις τού τουρκικού κράτους με το Φανάρι.
  Για τον πρ.Καλύμνου, γνωστό και με γαργαλιστικά παρωνύμια στα Δωδεκάνησα και στους εκκλησιαστικούς κύκλους,αφού το ζήτησες:

  Παράθεση:
  Ενα σκάνδαλο απίστευτων διαστάσεων σόκαρε τη κοινή γνώμη, με επίκεντρο τις δραστηριότητες της μητρόπολης Καλύμνου. Πάνω από εκατό χειρόγραφες σελίδες από σημειώσεις λέγεται ότι κράτησε ο αρχιγραμματέας της Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου.
  Οι τρεις απεσταλμένοι του Πατριαρχείου που διερεύνησαν τις καταγγελίες στη Λέρο και Κάλυμνο κατά του μητροπολίτη Νεκτάριου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στ’ αυτιά τους.
  Οι απίστευτες διηγήσεις αναφέρουν.
  «Κάποια αγόρια δέκα έως δώδεκα χρόνων μας εξομολογήθηκαν ότι τα κακοποιούσαν σεξουαλικά. Τα άγγιζαν στο παιδικό τους κορμάκι και τους ζητούσαν να κάνουν ακατανόητα πράγματα.» Ο απεσταλμένος αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος, προχώρησε παραπέρα κάνοντας ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις. «Σας το εξομολογήθηκαν τα ίδια τα παιδιά;» Η συνεργάτιδα του οικοτροφείου κούνησε το κεφάλι της καταφατικά και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μας τα είπαν αυτά μετά από πολλές πιέσεις και ερωτήσεις δικές μας. Δεν ήθελαν αρχικά να μας που τι έχουν. Είχαν πάθει σοκ. Έχουν καταστραφεί ψυχολογικά, μιλάμε για αγοράκια δέκα, έντεκα και δώδεκα χρόνων. Τα έγδυναν και τα κακοποιούσαν και μετά τους έκαναν δώρα.»

  Ιστορίες φρίκης

  Μετά τις καταγγελίες αυτές, ο επικεφαλής της Εξαρχίας, μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίος,(νυν αρχιεπ.Κρήτης) δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, ούτε καν να κοιτάξει στα μάτια τις παιδοψυχολόγους. Κρατούσε το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια του, παρακαλώντας προφανώς να είναι όλα αυτά που ζούσε ένας κακός εφιάλτης. Οι δύο Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και ο αρχιμανδρίτης δεν άντεξαν και κάποια στιγμή ξέσπασαν σε κλάματα.
  Όλα φαίνονταν απίστευτα. Ο «Άγιος» μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Νεκτάριος, είχε κοσμήσει με τη μορφή του και το μητροπολιτικό ναό, βάζοντας τον εαυτό του ανάμεσα σε «συνάδελφους» αγίους της Εκκλησίας. Αν και τα στόματα των περισσότερων έμεναν κλειστά, κάποιοι εξομολογήθηκαν στους ιεράρχες της Εξαρχίας ότι ο Νεκτάριος είχε γίνει κάτι σαν ανέκδοτο στα στέκια της νεολαίας. «Όποιος είχε αφραγκιές, πήγαινε στον δεσπότη». Ούτε οι καταγγελίες ότι έχει καταπατήσει έναν ολόκληρο λόφο του Δημοσίου, σόκαραν πλέον την τριμελή Εξαρχία του Οικ. Πατριαρχείου. Αυτά ήταν πταίσματα μπροστά στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.
  Εκτός των άλλων «κατορθωμάτων» του, ο μητροπολίτης Καλύμνου, ήταν και μέτοχος σε εταιρεία παραγωγής μελιού. Το συγκεκριμένο μέλι το διαφήμιζε ο ίδιος, από άμβωνος! «Μόνο το μέλι της συγκεκριμένης εταιρείας να τρώτε», έλεγε στα κηρύγματα του, εξηγώντας πως το μέλι αυτό ήταν πιο άγιο κι από το αγίασμα!!! «Αυτό το μέλι είναι πραγματικό αγίασμα, είναι η ίδια η ευλογία του Κυρίου», έλεγε στους εμβρόντητους πιστούς.

  «Άγγελος ο Βαβύλης»

  «Ο Απόστολος Βαβύλης είναι ένας πραγματικός άγγελος», έλεγε ο ιεράρχης. Τον Βαβύλη του τον σύστησε ο αρχηγός της Μοσάντ με τον οποίο γνωρίστηκαν σε «λασπόλουτρα στη Χάιφα», είχε πει στον Οικ. Πατριάρχη. Όμως, το μοναστήρι της Λέρου γινόταν ξενώνας για τον Γιοσάκη και τον Κύριλλο Σταυρόπουλο, ενώ οι μοναχές διηγήθηκαν απίστευτε ιστορίες στους απεσταλμένους του Πατριάρχη, όπως π.χ. για τα προφυλακτικά που έβρισκαν.

  Ο Μητροπολίτης, ο φαντάρος και διάκος.

  Κάποτε ο μητροπολίτης Νεκτάριος κινδύνεψε να σφαγεί από Κρητικό για λόγους τιμής. Όπως διηγείται ο πατέρας Χρύσανθος, κληρικός που είχε επιλέξει τη σιωπή λόγω «εκκλησιαστικής υπακοής», είδε «σαν μάνα εξ ουρανού» την Εξαρχία, ο Νεκτάριος κάποτε προχώρησε σε άσεμνη πρόταση και χειρονομία προς νεαρό φαντάρο εκ Κρήτης, Ο φαντάρος το είπε στον πατέρα του, κι εκείνος πήρε το βαπόρι για Λέρο κι εμφανίστηκε στο επισκοπείο κρατώντας μαχαίρι. «Ακούσαμε έντρομοι τις φωνές ενός άνδρα που έβριζε τον δεσπότη και ζητούσε να τον δει για να τον σφάξει, επειδή ατίμασε τον γιο του. Τρέχοντας από φόβο ο δεσπότης είπε στον κληρικό Χρύσανθο «εσύ είσαι ο δεσπότης τώρα», έβγαλε το εγκόλπιο, του το φόρεσε και τον έστειλε να αντιμετωπίσει τον μαινόμενο πατέρα. «Δεν είσαι εσύ ο δεσπότης, τον έχω δει σε φωτογραφία. Φέρτε τον εδώ να τον σφάξω τον θεομπαίχτη» ούρλιαξε ο πατέρας. «Εγώ είμαι ο δεσπότης, φοράω και εγκόλπιο, δεν βλέπετε;» ψέλλισε με τρεμάμενη φωνή ο κληρικός, που όφειλε να υπακούσει στον ιεράρχη. «Ποιος άλλος είναι μέσα;» ρώτησε ο πατέρας. «Ο διάκονός μου ο Χρύσανθος. Χρύσανθε! έλα παιδί μου!» Τότε εμφανίστηκε ο μητροπολίτης ως οικονόμος, ζωσμένος με μια ποδιά, κουβαλώντας δίσκο με καφέδες. «Ναι γέροντα, έχω φτιάξει καφεδάκια. Θέλετε;» ρώτησε ο μεταμφιεσμένος δεσπότης, για να συλλάβει τελικά η Αστυνομία τον εξαγριωμένο πατέρα.

  πηγή: «Το Πρώτο Θέμα» 24. Απρ. 2007.

  Παρακάτω ρεπορτάζ διακριτικό γεμάτο υπονοούμενα αλλά στην ουσία άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε
  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=08.04.2005,id=100078656

  Εκθεση – φωτιά για τον μητροπολίτη Λέρου

  ΚΑΛΥΜΝΟΣ.

  Στη συνεδρίαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (19-20 Απριλίου) θα κριθεί το μέλλον του μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Νεκτάριου. Η «έκθεση πεπραγμένων» της επιτροπής που επέστρεψε στο Φανάρι αναμένεται βαριά για τον κ. Νεκτάριο.

  Οι συντάκτες της έκθεσης παρέμειναν για περίπου μία εβδομάδα στα τρία νησιά που ποιμαίνει ο ιεράρχης και άκουσαν με προσοχή όσα τους είπαν τόσο εκείνοι που έκαναν καταγγελίες εις βάρος του ιεράρχη όσο και εκείνοι που μίλησαν υπέρ του έργου του.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου, με απόφαση που πήρε προχθές το βράδυ, ζήτησε την παραίτηση του μητροπολίτη σε μια πράξη υπέρβασης της κρίσης στην τοπική Εκκλησία.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλυμνίων δηλώνει ότι «σέβεται πλήρως την ευθύνη και την αρμοδιότητα της τελικής απόφασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, στηρίζει και εμπιστεύεται πλήρως και απολύτως τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο».

  Ο δήμαρχος Καλυμνίων Γιώργος Ρούσσος ζήτησε με επιστολή του από τον μητροπολίτη κ. Νεκτάριο «να ζητήσει συγγνώμη από τον καλυμνιακό λαό και να υποβάλει την παραίτησή του, εν όψει και των εορτών του Πάσχα, που δεν πρέπει να βρουν διχασμένο κι εντόνως προβληματισμένο το ποίμνιο, θέτοντας τέρμα στη μέχρι τώρα σιωπή του».

  Παρόμοια απόφαση πάντως μ’ αυτήν του Δημοτικού Συμβουλίου είχε εκδώσει την περασμένη εβδομάδα το Επαρχιακό Συμβούλιο Καλυμνίων.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 08/04/2005

 9. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

  Σαν να μην έγινε τίποτα!

  http://www.im-leka.gr/plugins/p2_news/printarticle.php?p2_articleid=811

  + ΤΕΛΕΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
  Δημοσιεύτηκε: 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2013


  ΤΕΛΕΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

  Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού Λέρου, ετέλεσε το ιερό μνημόσυνο, επί τη συμπληρώσει τριών ετών, από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού πρώην ποιμενάρχου μας κυρού Νεκταρίου.

  Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 11. Ο/Η L'État, c'est moi λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/apopse-lew-na-kanoume-ena-parti-44341246808
  Απόψε λέω να κάνουμε ένα πάρτι
  Ζουράρις στο πιάνο, Φλαμπουράρης στο ποτήρι και κάποιες γκρούπις του καλλιτέχνη

  Αυτή «η γιορτή του κρασιού για πρώτη φορά φέτος στου Μαξίμου» αποτύπωσε, με τον πιο επιθεωρησιακό τρόπο, την ψυχοπαθολογία και τις εμμονές της κυβέρνησης

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341245909-44341245909

  Είναι το Μαξίμου για χαλαρές βραδιές;

  Το Μαξίμου είναι το γραφείο του Πρωθυπουργού. Αν θέλει να κεράσει ποτό, μπορεί να τους πάει σπίτι του ή να κλείσει ένα κέντρο.

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/o-sfygmos-tou-k-proedrou-pianei-to-ekas-44341245923

  Ο «σφυγμός» του προέδρου πιάνει το ΕΚΑΣ;

  Αν οι δικαστές «έχουν καθήκον να πιάνουν τον σφυγμό της κοινωνίας», πώς γίνεται οι υψηλόμισθοι πρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων να δέχονται να πάρουν αυξήσεις την ώρα που κόβεται το ΕΚΑΣ από τους πένητες συνταξιούχους;

  http://www.protagon.gr/galleries/skines-apo-ena-parti-sto-maksimou-partii-44341246370

  Σκηνές από ένα πάρτι στο Μαξίμου (partII)

  Νέες φωτογραφίες από τη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός στους 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ το βράδυ της Πέμπτης δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σε αυτές ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να συνομιλεί με τα μέλη του κοινοβουλίου, να ποζάρει στους φωτογράφους και να απολαμβάνει ένα κρασάκι. Τώρα γιατί έπρεπε να γίνει τέτοιο πάρτι στο πρωθυπουργικό μέγαρο είναι άλλη κουβέντα…

  YΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

  ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕς ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

 12. Ο/Η GHF λέει:

  http://www.pokrov.org/archimandrite-joachim-parr-suspended-priesthood/

  Archimandrite Joachim (Parr) suspended from the priesthood

  Author: Staff
  Date Published: 09/28/2016
  Publication: Pravoslavie-Ru (English)

  In a decree dated September 22, 2016 and delivered September 25, Bishop John of Naro-Fominsk, administrator of the Patriarchal Parishes in the USA (Moscow Patriarchate), suspended Archimandrite Joachim (Parr) from the holy priesthood, according to the Facebook page Mercy House Abuse.

  Archimandrite Joachim, spiritual father of the St. Mary of Egypt monastic brotherhood, including its Savior’s Desert Skete (Treadwell Abbey) and lower Manhattan’s Mercy House, a mission to the poor and needy which he founded in 1993, was also forbidden to wear the priestly pectoral cross and ordered to return the holy antimens and Chrism used in services at the abbey and at Mercy House.

  While the official reason for his suspension was not given, various questions about the details of Fr. Joachim’s life and practices at the monastery and mission center have been raised over the past few years.

  Fr. Joachim is perhaps better known in Russia, following a series of talks at various parishes and Church institutions in 2011 and the publication of several of his works in Russian.

  http://www.pokrov.org/persons/archimandrite-joachim-parr/

  On September 22, 2016, Parr was suspended from the priesthood by the MP. Although no reason for the suspension was listed in the decree, the archimandrite is the subject of a YouTube video accusing him of fabricating his credentials and engaging in cult abuse.

 13. Ο/Η Kostas λέει:

  ούτε στα σχόλια ο Λαφαζάνης; Πάνω που συνηθίσαμε…

 14. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  https://jailgoldendawn.com/2016/10/08/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7/

  Στο αρχείο η χρυσαυγίτικη επίθεση στη Θήβα
  jailgoldendawn /


  Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 5/10/2016)

  Παραγράφηκε η γνωστή υπόθεση της χρυσαυγίτικης επίθεσης σε αντιφασίστα στη Θήβα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2015. Ο λόγος για τον οποίο παύει η συγκεκριμένη ποινική δίωξη σε βάρος των μελών της συνοδείας του χρυσαυγίτη βουλευτή Ευάγγελου Καρακώστα είναι βέβαια γιατί η επίθεση χαρακτηρίστηκε από την αρμόδια εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας ως πταίσμα.

  Ετσι, σύμφωνα με τον νόμο 4411/2016ν εξαλείφεται το αξιόποινο για τα πταίσματα που έχουν τελεστεί μέχρι και τις 31.3.2016.

  Η επίθεση αυτή, λοιπόν, η οποία δεν θα φτάσει ποτέ στο ακροατήριο, πραγματοποιήθηκε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Θήβας σε βάρος ανυποψίαστου πολίτη που σήκωνε χρήματα από ΑΤΜ και ήταν οργανωμένη.

  Ξεκίνησε από το τραπέζι του Καρακώστα, ο οποίος καθόταν με περίπου 10 άτομα -ανάμεσα στα οποία και οι τρεις δράστες- σε καφετέρια απέναντι από τη συγκεκριμένη τράπεζα.

  Οπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες του υποκαταστήματος, οι δράστες πλησίασαν ένας ένας τον Σ.Π. και αφού τον περικύκλωσαν του επιτέθηκαν όταν κατέφτασε και ο τρίτος δράστης.

  Οπως έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» (3.3.2016, «Πταίσμα» η επίθεση μέρα μεσημέρι!), ο τρίτος δράστης δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον αδελφό του Καρακώστα, ο οποίος είναι αστυνομικός με συνδικαλιστική δράση (πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Βοιωτίας).

 15. Ο/Η Κάποιος λέει:

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όχι πως η Ελληνική Δημοκρατία ήταν ποτέ μέσα στο πνεύμα του Μοντεσκιέ αλλά σήμερα την απειλεί ένας εφιάλτης, γιατί ο πρωθυπουργός και ο φίλος του έχουν το υπόβαθρο ανθρώπων που κουμαντάρουν μια επαρχιακή ποδοσφαιρική ομάδα

  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/pro-ton-pulon-i-ektropi-sti-dimokratia-kai-ti-dikaiosuni/2.111024

  11/10/2016
  Προ των πυλών… η εκτροπή στη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη

  Αν ισχύει η πληροφορία, και αφού δεν έχει διαψευστεί φαίνεται να ισχύει, τότε μιλάμε για τον απόλυτο εξευτελισμό της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα λέγονται στη συνάντηση των ανωτάτων δικαστών με τον Αλέξη Τσίπρα, πέραν των μισθολογικών συζητήθηκε και ένα άλλο μεγάλο θέμα.

  Συγκεκριμένα, φέρεται να έπεσε στο τραπέζι η παράταση του ορίου ηλικίας των ανώτατων δικαστών, παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα ορίζει ρητά ότι η αποχώρηση τους πρέπει να γίνει με την συμπλήρωση του 67ου έτους…

  Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από την συνάντηση με τον Α. Τσίπρα, η κ. Θάνου ενημέρωσε για το θέμα αυτό ανώτερους δικαστές, σημειώνοντας ότι η στάση του πρωθυπουργού στο θέμα της παράτασης του ηλικιακού ορίου ήταν θετική. Όπως είπε ωστόσο η κ. Θάνου, το θέμα της παράτασης βρίσκει σύμφωνους πολλούς δικαστές, ενώ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για την ευρωπαϊκή συνθήκη, δηλαδή για το τι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι δικαστές δεν έχουν όριο ηλικίας.

  Μάλιστα, όπως είπε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου το 67ο έτος έχει οριστεί για την προστασία των δικαστών, ώστε να μην μπορεί κανείς να τους διώξει νωρίτερα. Το αντίθετο, δηλαδή εάν εκείνοι θέλουν να παραμείνουν, δεν μπορεί να θεωρηθεί κόντρα στο Σύνταγμα.

  Εάν τελικά περάσει δια νόμου η παράταση των ορίων ηλικίας, τότε η κ. Θάνου, η οποία συνταξιοδοτείται τον Ιούνιο, θα μπορεί να παραμείνει για 3 ακόμη χρόνια στη θέση της, όπως και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος συνταξιοδοτείται σε έναν και πλέον χρόνο.

  Δηλαδή η κ. Θάνου και ο κ. Σακελλαρίου, ο οποίος αύριο θα δικάσει την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, δεν θα φύγουν από τη δουλειά τους και θα παραμείνουν στη θέση τους.
  …………………..
  ______________

  Μη χάσει η Βενετιά βελόνι:

  http://tvxs.gr/news/ellada/ayksisi-toy-orioy-ilikias-syntaksiodotisis-ton-dikaston-thelei-i-basiliki-thanoy-ti-eipe

  Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών θέλει η Βασιλική Θάνου – Τι είπε στον Τσίπρα

 17. Ο/Η του κώλου λέει:

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Με αναστολή, έξω από τη φυλακή

  http://www.naftemporiki.gr/story/1159175/poines-katheirksis-5-eos-7-eton-stous-desmofulakes-tou-kareli

  Ποινές κάθειρξης 5 έως 7 ετών στους δεσμοφύλακες του Καρέλι
  Αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη νέα δίκη στο Εφετείο
  Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

  Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προ ημερών πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, που είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων για τέλεση βασανιστηρίων, στην απλή μορφή της πράξης, κρίνοντας ότι ο θάνατος του κρατούμενου προκλήθηκε ύστερα από καρδιακό επεισόδιο, η έναρξη του οποίου τοποθετείται χρονικά πριν την άφιξή του στις φυλακές της Νιγρίτας.
  «Δεν επρόκειτο για επεισόδιο μια κι έξω», είχε αναφέρει κατά την αγόρευσή της, προσθέτοντας ότι οι κατηγορούμενοι δεν γνώριζαν ότι ο Καρέλι ήταν καρδιακός ούτε ότι τελούσε σε κατάσταση ισχαιμικού επεισοδίου.
  Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να τους κηρύξει ένοχους για βασανιστήρια σε συνδυασμό με τη βαριά σωματική βλάβη που προκλήθηκε στο θύμα.

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τη μάχη του Σ.τ.Επ. κι έτσι βγαίνουν υποθέσεις και τεράστια ερωτήματα, που δεν δικαιολογούν καθόλου την αμέριστη εμπιστοσύνη που οι Αλέξης Τσίπρας και Αλέξης Κούγιας

  https://roides.wordpress.com/2011/10/19/19oct11/

  έχουν κατά καιρούς εκδηλώσει προς τη Δικαιοσύνη:

  http://www.periodista.gr/politiki/article/24938/bomba-autos-einai-o-dikastis-pou-feretai-na-ekbiazetai-me-roz-skandalo-foto
  ΒΟΜΒΑ: Αυτός είναι ο δικαστής που φέρεται να εκβιάζεται με ροζ σκάνδαλo (ΦΩΤΟ)

  ………………………
  Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου του ΣτΕ η οποία φαίνεται να έχει υποκλαπεί στα τέλη του 2014 (επί κυβέρνησης Σαμαρά δηλαδή), ο ίδιος διατηρούσε ερωτική σχέση με πρώην υποψήφια και νυν δικαστή του ΣτΕ, την οποία φέρεται να βοήθησε δίνοντας της -σύμφωνα με τον Νίκο Νικολόπουλο- τα θέματα των εξετάσεων, ώστε να ανέλθει στο Σώμα.

  Τα μείζονα ερωτήματα που προκύπτουν από τη διαρροή των εν λόγων e-mails είναι πολλά, αφού προκαλεί απορία πρώτον το πώς, το γιατί αλλά και από ποιον καταγράφηκε η ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου με την υφιστάμενή του και γιατί ενώ προκύπτει ότι το υλικό υπεκλάπη το 2014, δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα, σε μια περίοδο που το ΣτΕ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εν όψει των αποφάσεών του για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Επιπλέον, αν πράγματι ο εν λόγω αντιπρόεδρος του ΣτΕ έχει κάνει όσα περιγράφονται στην υποκλαπείσα αλληλογραφία του, γιατί δεν ελέγχθηκε εγκαίρως ώστε η υπόθεση να φτάσει στα αρμόδια για τον έλεγχο δικαστικά κλιμάκια, παρά αφέθηκε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι η αλληλογραφία του να δημοσιοποιηθεί κι ακόμη με ποιου εντολή παρακαλουθούντο τα e-mails των ανώτατων δικαστικών επί διακυβέρνησης Σαμαρά;
  ……………………..

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Mαφιόζικες μεθόδευσεις με τη φυλλάδα «Αυγή», που κοινοποίησε το όνομα του δικαστή (!) και τον ευσεβή ακροδεξιό Νικολόπουλο, με τελικό στόχο να μην μπορέσει να συνεδριάσει το Σ.τ.Επ.

  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/dektes-oi-prosfuges-ton-kanalion-gia-tis-tileoptikes-adeies/2.111170

  Δεκτές οι προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες
  ……………………….
  Οι δικαστές αποφάσισαν να πουν «ναι» στις προσφυγές των καναλιών σε ό,τι αφορά την αντισυνταγματικότητα ή όχι του νόμου Παππά. Αποφάσισαν ουσιαστικά να συνεχιστεί η δίκη και να μπει στην ουσία. Σε αντίθετη απόφαση η υπόθεση θα έκλεινε σήμερα και δεν θα γινόταν απολύτως τίποτε.

  Οι δικαστές συνεχίζουν και θα αποφασίσουν για την συνταγματικότητα ή όχι του νόμου, υπάρχει όμως ένα μελανό σημείο. Είναι η μεθόδευση που καταγγέλλουν δικαστές που έγινε με τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ που κάποιοι θυμήθηκαν ότι έχει «ροζ» σκάνδαλο από το 2014. Ξαφνικά, και με «πληρωμένο πιστόλι» τον βουλευτή Νικολόπουλο, η Αυγή και η Κόντρα Νιουζ, δημοσίευσαν μια παλιά υπόθεση βγάζοντας μάλιστα και τα προσωπικά δεδομένα του δικαστή. Και καλά η Κόντρα; Η… αριστερή Αυγή δεν έχει τσίπα;

  Ο Νικολόπουλος κατέθεσε (τυχαία) ερώτηση στη Βουλή και ο Παρασκευόπουλος (επίσης τυχαία αλλά σαν έτοιμος από καιρό) απάντησε. Και πιθανότατα ο δικαστής να κριθεί πειθαρχικά ελεγκτέος. Αν όμως φύγει και δεν μπορεί να δικάσει πρέπει να τον αντικαταστήσει αναπληρωτής ο οποίος όμως δεν υπάρχει γιατί ένας δικαστής έπαθε έμφραγμα κι ένας άλλος έσπασε το πόδι του. Έτσι, η δίκη μπορεί να τιναχθεί στον αέρα και να αναβληθεί επ’ αόριστω βολεύοντας και την κυβέρνηση αλλά και όλους όσοι έστησαν το βρόμικο αυτό παιχνίδι.

 21. Παράθεμα: Δικαστικές γνωματεύσεις υπέρ της Εκκλησίας των κρυφοομοφυλόφιλων | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s