Περιστέρα Τσίπρα: Η περιζήτητη πανεπιστημιακή δασκάλα

[Αξιοκρατία και πολυθεσία στη χώρα των πανεπιστημιακών καταλήψεων]

Πανεπιστημιακή εργαστηριακή παράδοσις της κας Τσίπρα σε αστυνομικούς με θέμα «Αρχιμήδους: Περι βαρύτητος (των αποσκευών) και ελαφρότητος» (των «Αριστερών»). (φωτ. από το antinews 26/08/2013, 14:20. “Πόσο… αριστερό είναι να σου κουβαλάνε οι ‘μπάτσοι’ τις αποσκευές κ. Τσίπρα”;

Πανεπιστημιακή εργαστηριακή παράδοσις της κας Τσίπρα σε αστυνομικούς με θέμα «Αρχιμήδους: Περι βαρύτητος (των αποσκευών) και ελαφρότητος» (των «Αριστερών»). (φωτ. από το antinews 26/08/2013, 14:20. “Πόσο… αριστερό είναι να σου κουβαλάνε οι ‘μπάτσοι’ τις αποσκευές κ. Τσίπρα”;

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η παράταξη των καταληψιών έχει πετύχει μια μεγάλη νίκη στον ακήρυκτο πόλεμό της κατά του καθηγητικού κατεστημένου. Δεν είναι απλός πόλεμος αρχών είναι πόλεμος χαρακωμάτων και μάχη κατοχής θώκων. Η πρωθυπουργική σύζυγος, με στρατηγικό προσόν την καταδίκη της στο Εφετείο για δυσφήμηση του καθηγητή της, ήδη έχει καταλάβει διαδοχικά τρεις θέσεις, στο Μετσόβιο, στο Πολυτεχνείο Κοζάνης και πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Λαμία), αποσπασμένη από την οργανική της θέση σε κάποιο Δημοτικό σχολείο (Άλλες πρώτες κυρίες εφόρμησαν στα υψίπεδα του Ιπποκράτη εκ Νηπιαγωγών). Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τις απόψεις μας για τον τρόπο με τον οποίο το ζεύγος Τσίπρα διαχειρίζεται τις θεσμικές κρατικές θέσεις που καταλαμβάνει ο παλιός φοιτητής του κ.Μπαλτά, είτε όταν πρόκειται για ευτυχή γεγονότα (Ιασώ) είτε για τις διακοπές τους (Παξοί, Σούνιο κλπ), τρόπος που δείχνει κάποια ωφελιμιστικά όσο και αναξιοπρεπή ήθη.

Σε τοπικό δημοσιογραφικό ιστότοπο διαβάζω: «όπως λένε οι πληροφορίες η Μπέτυ Μπαζιάνα είχε μακράν τον καλύτερο φάκελο από όλους τους ενδιαφερόμενους. ‘Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν είναι σύντροφος του Πρωθυπουργού ή όχι, αυτό που μετράει για μας είναι τα προσόντα που έχει ο κάθε φάκελος και ήταν ο καλύτερος φάκελος με διαφορά, από αυτούς που κατατέθηκαν….’ είπε πανεπιστημιακός της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Λαμία. Όλοι βέβαια ελπίζουν ότι η παρουσία της συντρόφου του Πρωθυπουργού στη Σχολή Θετικών Επιστημών στη Λαμία θα βοηθήσει να λυθούν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή, καθώς επίσης και στην αναβάθμισή της».

Αφού εκφράσω την ανησυχία μου για τη χαμηλή στάθμη των υπολοίπων υποψηφίων, οφείλω να αναρωτηθώ με ποιο τρόπο η παρουσία της κας Τσίπρα θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα της Σχολής και πως μια τέτοια προσδοκία συνδυάζεται με την αντικειμενικότητα της προηγηθείσας επιλογής της.

Υποθέτω πως στην σιωπηρή Κ.Ο. των αργόμισθων του ΣΥΡΙΖΑ, θα θεωρούν τις κινήσεις αυτές της κας Μπαζιάνα ανατρεπτικές πράξεις και εικάζω το σκεπτικό που τις στηρίζει. Δεδομένου ότι οι χιλιάδες καταλήψεις σχολείων και Πανεπιστημίων δεν έχουν οδηγήσει, πέρα από κάποια ατομικά βολέματα και από κάποιες δημόσιες ζημιές στο ελάχιστο στην αλλαγή των εγωκεντρικών νοοτροπιών της σημερινής νεολαίας και των πολιτών, ούτε στην ηθικοποίηση, στη ριζοσπαστικοποίηση ή στον εκπολιτισμό της κοινωνίας, μόνο με τη μέθοδο του Δούρειου ίππου θα αλλάξει η Παιδεία μας εκ των έσω και θα παραγάγει έντιμους, καλλιεργημένους, αλτρουιστές και ευφυείς πολίτες.

Προσωπικώς, ανησυχώ μόνο μήπως στην προσπάθεια αυτή των πανεπιστημιακών εισοδισμών, η πρωθυπουργική σύζυγος, που βρίσκει παράλληλα και το χρόνο και για παράτυπα ταξίδια στη Ρωσία, στο Ιράν και στην Κίνα στο πλευρό του συζύγου της, θα πάθει υπερκόπωση. Θα είναι κρίμα να στερηθεί η φοιτητική νεολαία τις υπηρεσίες της.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to Περιστέρα Τσίπρα: Η περιζήτητη πανεπιστημιακή δασκάλα

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kαι με τα βουλευτικά αυτοκίνητα ο Τσίπρας έπαιξε ένα κακόγουστο θέατρο, που θα το ζήλευε και ο Γλέζος, που ζητούσε μισθό ανειδίκευτου εργάτη για τους βουλευτές

  http://www.efsyn.gr/arthro/tha-edine-o-lenin-aytokinita-stoys-voyleytes
  Θα έδινε ο Λένιν αυτοκίνητα στους βουλευτές;

  Φωτογραφία: Άρης Χατζηστεφάνου
  28.03.2015

  Συντάκτης: Άρης Χατζηστεφάνου

  «Για να εκµηδενιστούν οι πολιτικοί τυχοδιώκτες, πρέπει να γίνει αδύνατο οι δηµόσιες υπηρεσίες να χρησιµοποιηθούν ως βάθρο για να πηδούν στις επικερδείς θέσεις των τραπεζών και των μετοχικών εταιρειών»

  Β.Ι. Λένιν

  Οι κλασικοί του μαρξισμού έχουν περιγράψει με αρκετή ακρίβεια τους μισθούς, τα επιδόματα και τα προνόμια που θα πρέπει να λαμβάνουν οι ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί. Πόσοι όμως τους έχουν διαβάσει προσεκτικά;

  Εάν κάποια στιγμή σάς φέρει ο δρόμος σας προς το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, ενδέχεται να συναντήσετε έναν αχτένιστο, μεσήλικα κύριο να οδηγεί έναν μπλε σκαραβαίο της συμφοράς – η ηλικία του οποίου συναγωνίζεται αυτή του ιδιοκτήτη του.

  Είναι ο πρώην πρόεδρος της χώρας Χοσέ Μουχίκα – γνωστός και ως ο «πρόεδρος των φτωχών». Η λιτή ζωή του έγινε σύμβολο σε όλο τον κόσμο και απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν ορισμένοι πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να την αποτιμήσουν και να την εξαγοράσουν: ένας Αραβας σεΐχης τού πρόσφερε ένα εκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει τον σκαραβαίο του, αλλά αυτός αρνήθηκε την πρόταση. Ο πρώην μαχητής των τουπαμάρος ανέβασε τόσο ψηλά τον πήχη ώστε αρκετοί πολιτικοί στην Ευρώπη και την Αμερική προτίμησαν να τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό, παρά να υποχρεωθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

  Ομολογουμένως η νέα ελληνική κυβέρνηση, ίσως για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, έκανε ορισμένα βήματα στη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων αλλά και αρκετών επιδομάτων που προανήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά ακόμη και οι φωτογραφίες των Τσίπρα και Βαρουφάκη να κάθονται στις οικονομικές θέσεις αεροπλάνων ή ακόμη και σε δημόσια μέσα μεταφοράς έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο διακυβέρνησης.

  Ακόμη και εδώ όμως ορισμένες από τις περικοπές των προνομίων των πολιτικών είτε αμφισβητήθηκαν από βουλευτές και υπουργούς του κυβερνώντος κόμματος είτε έγιναν με σχετική αμηχανία. Κάτι σαν η νέα κυβέρνηση να αναζητούσε το εγχειρίδιο της σεμνότητας και της ταπεινότητας αλλά να μην το έβρισκε. Και όμως ήταν μπροστά στα μάτια της τουλάχιστον από το 1871, τη χρονιά της παρισινής Κομμούνας.

  Τους τελευταίους μήνες το info-war.gr παρακολούθησε και κατέγραψε τα «επτά απλά μαθήματα μαρξισμού» που συνδιοργανώνουν ο Ομιλος Μαρξιστικών Ερευνών, ο Σύλλογος Μαρξιστικής Σκέψης Γ. Κορδάτος και οι Ομιλοι Μελέτης Επαναστατικής Θεωρίας.

  Πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί και συγγραφείς παρέδιδαν δωρεάν διαλέξεις για τις αρχές του μαρξισμού σε εκατοντάδες άτομα που κατέκλυσαν τα αμφιθέατρα ή παρακολούθησαν τις ομιλίες από το Ιντερνετ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ακόμη και ασυναίσθητα οι ομιλητές με τις εισηγήσεις τους έδιναν απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα που σχετίζονται με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Και ανάμεσα στα πολλά που μάθαμε ήταν και το όραμα του Μαρξ, του Ενγκελς αλλά και του Λένιν για τους μισθούς και τα προνόμια των ανώτατων δημοσίων υπαλλήλων.

  Συγκεκριμένα ο Δ. Καλτσώνης, επίκουρος καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μας υπενθύμισε και το παρακάτω απόσπασμα από το «Κράτος και Επανάσταση» του Λένιν, ο οποίος αντλεί τα συμπεράσματά του από παλαιότερα έργα των Μαρξ και Ενγκελς για την παρισινή Κομμούνα: «Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το μέτρο της Κομμούνας, που το υπογραμμίζει ο Μαρξ: η κατάργηση κάθε επιχορήγησης για έξοδα παραστάσεως, κάθε χρηματικού προνομίου στους δημοσίους υπαλλήλους, η ελάττωση της πληρωμής όλων των λειτουργών του κράτους ώς το επίπεδο του «μισθού του εργάτη». […] «Συνηθίζουν» να το αποσιωπούν, λες και πρόκειται για μια «απλοϊκότητα» που ξεπεράστηκε, – όπως οι χριστιανοί, από τότε που ο χριστιανισμός ανυψώθηκε σε επίσημη θρησκεία του κράτους, «λησμόνησαν» τις «απλοϊκότητες» του πρωταρχικού χριστιανισμού με το δημοκρατικό – επαναστατικό πνεύμα του. […] Η πλέρια αιρετότητα, η ανακλητότητα σ’ οποιαδήποτε στιγμή όλων χωρίς εξαίρεση των δημόσιων λειτουργών, η ελάττωση του μισθού τους στον συνηθισμένο «μισθό του εργάτη», αυτά τα απλά και «αυτονόητα» δημοκρατικά μέτρα, που συνδυάζουν πέρα για πέρα τα συμφέροντα των εργατών και της πλειονότητας των αγροτών, αποτελούν ταυτόχρονα το γεφυράκι, που οδηγεί από τον καπιταλισμό στο, σοσιαλισμό».

  Το πρόβλημα βέβαια, όπως εξήγησε και ο Δ. Καλτσώνης, είναι ότι ακόμη και στη Σοβιετική Ενωση της δεκαετίας του ’30 η αναλογία του εργατικού μισθού και των μισθών των ηγετικών κρατικών στελεχών είχε φτάσει στο ένα προς δέκα και αργότερα και ένα προς δεκαπέντε.

  Η πραγματικότητα έδειξε ότι οι συγκεκριμένες αρχές των κλασικών του μαρξισμού είτε αποσιωπήθηκαν είτε αγνοήθηκαν συνειδητά από αριστερές κυβερνήσεις με πρόσχημα την ανάγκη εξεύρεσης των «καλύτερων δυνατών στελεχών» για τις ανάγκες της διακυβέρνησης. Ας μη φτάσουμε όμως στο σημείο να υποστηρίξουμε ότι δεν διατυπώθηκαν ποτέ.

 2. Ο/Η Η ζωή είναι ωραία λέει:

  Koζάνη-Αθήνα-Λαμία, μάχη για το ποιό πανεπιστήμιο θα την πάρει

  iefimerida
  ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  Ερώτηση βουλευτή ΝΔ: Με ποια κριτήρια πήρε η κ. Μπαζιάνα απόσπαση στο ΕΜΠ;

  Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για την απόσπαση της συντρόφου του πρωθυπουργού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης.

  H Περιστέρα Μπαζιάνα, πήρε απόσπαση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
  Σύμφωνα με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. στα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. για το σχολικό έτος 2016-2017 που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, η κ. Μπαζιάνα μεταφέρεται από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο ΕΜΠ στην Αθήνα.

  Η ερώτηση του Γιάννη Αντωνιάδη προς τον υπουργό Παιδείας:

  «Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
  Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο πως η σύντροφος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα κα Περιστέρα Μπαζιάνα παίρνει απόσπαση στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων υπηρετούν σε σχολεία χαμένα στα κορφοβούνια και στα ξερονήσια. Μάταια άλλοι συνάδελφοί της εκπαιδευτικοί προσπαθούν να πάρουν απόσπαση προκειμένου να είναι κοντά στις οικογένειές τους και όχι μόνο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
  Διακηρύσσετε ότι μειώσατε κατά 30% τουλάχιστον τις αποσπάσεις μάχιμων εκπαιδευτικών (δασκάλων και καθηγητών) σε άλλες υπηρεσίες. Προφανώς η σύζυγος του πρωθυπουργού εξαιρείται. Η μείωση αφορά μόνο στους κοινούς θνητούς. Πού είναι οι διακηρύξεις σας για ισονομία και ισοπολιτεία; Οι άλλοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ίσα δικαιώματα; Δε δικαιούνται ίσες ευκαιρίες και ίδιες προϋποθέσεις;
  Την ίδια στιγμή που περιφερειακά πανεπιστήμια στενάζουν από ελλείψεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού (πχ. Πανεπιστήμιο Φλώρινας, για τα τρία τμήματα αποσπάστηκε μόνο ένας εκπαιδευτικός).
  Την ίδια στιγμή που οι μισθοί των εκπαιδευτικών έχουν καταντήσει μισθοί πείνας.
  Την ίδια στιγμή που όλο το εκπαιδευτικό σύστημα δοκιμάζεται από τα πειράματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  Την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία δοκιμάζεται από αυτή την πρωτοφανή κρίση και θα αποτελούσε ανακούφιση για όλους τους εργαζόμενους Έλληνες μια ευνοϊκή μετάθεση ή απόσπαση κοντά στην οικογένειά τους για ψυχολογικούς, συναισθηματικούς, αλλά και οικονομικούς λόγους, αποτελεί πρόκληση η σύζυγος του πρωθυπουργού να παίρνει εν μία νυκτί απόσπαση στο ΕΜΠ. Κάποιοι θεωρούν ότι το πανεπιστήμιο αποτελεί προσωπικό τους τσιφλίκι. Κάποιοι θεωρούν ότι η περιουσία του Δημοσίου είναι και προσωπική τους περιουσία. Τελικά ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;
  Κατόπιν των ανωτέρω,
  Ερωτάται ο κ. Υπουργός
  1. Με ποιά κριτήρια και προϋποθέσεις πήρε η κα Μπαζιάνα απόσπαση στο ΕΜΠ;
  2. Προτίθεστε να διακόψετε την απόσπαση της κας Μπαζιάνα στο ΕΜΠ, ώστε να είστε συνεπείς με τις διακηρύξεις σας προεκλογικές και μετεκλογικές;
  Ο ερωτών βουλευτής
  Γιάννης Αντωνιάδης».

  Πηγή: Ερώτηση βουλευτή ΝΔ: Με ποια κριτήρια πήρε η κ. Μπαζιάνα απόσπαση στο ΕΜΠ; | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/281353/erotisi-voyleyti-nd-me-poia-kritiria-pire-i-k-mpaziana-apospasi-sto-emp#ixzz4M1OQzDFP

 3. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, doctress λέει:

  https://greekuniversityreform.wordpress.com/2008/04/06/%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B1/

  Υπόθεση Λυμπερόπουλου-Μπαζιάνα Κυριακή, Apr 6 2008
  Γενικά Θεμης Λαζαριδης 10:55 μμ

  Το Πρώτο Θέμα αναφέρθηκε τις τελευταίες δύο Κυριακές στην υπόθεση της μήνυσης κατά καθηγητή του πανεπιστημίου Πατρών για υπεξαίρεση αμοιβής μεταπτυχιακής φοιτήτριας. Να τι έγραψε το Πρώτο Θέμα:

  30/3/08

  Μαχητική, δραστήρια και 《τσαμπουκάς》με λόγο και αιτία είναι η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, η Περιστέρα Μπαζιάνα, σύμφωνα με τις περιγραφές των συμφοιτητών της από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Μια προσωπικότητα που ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ του νέου προέδρου του Συνασπισμού με τον οποίο συμπορεύεται στη ζωή και στην πολιτική από τα 16 της χρόνια. Η Περιστέρα Μπαζιάνα, ή Μπέτυ όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, δεν είναι το φιλήσυχο κορίτσι που οι περισσότεροι βλέπουν με την πρώτη ματιά. Μπορεί η εμφάνιση και η συμπεριφορά της να παραπέμπουν σε έναν ήσυχο άνθρωπο, εκείνοι που τη γνωρίζουν όμως κάνουν λόγο για μια 《επαναστάτρια με αιτία》 η οποία δεν διστάζει να τα βάλει με οποιονδήποτε για να υπερασπιστεί το δίκιο της. Κάποιοι καθηγητές της μάλιστα, οι οποίοι τόλμησαν να την αδικήσουν στη διάρκεια των σπουδών της, γνώρισαν το δυναμικό της πρόσωπο με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο…

  Μια υπόθεση που τάραξε το Πανεπιστήμιο Πατρών πριν από πέντε χρόνια στέκεται η αφορμή για τη σκιαγράφηση του χαρακτήρα της Μπέτυς Μπαζιάνα. Μια υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από συνεχή και αδιάκοπο αγώνα τον οποίο ξεκίνησε η ίδια, προκειμένου να πετύχει την αναγνώριση της δουλειάς της, ως νέα ερευνήτρια που ήταν τότε στο εργαστήριο ενσύρματης τηλεπικοινωνίας του πανεπιστημίου. Εκεί εκπονούσε τη διδακτορική της διατριβή. Από το 1999 μέχρι το 2002 υπό την επίβλεψη του καθηγητή της κ. ∆ηήτρη Λυµπερόπουλου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, είχε συμμετάσχει σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτούνταν από τον ΟΤΕ. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελούσε μια πρόκληση για την ίδια, καθώς όχι μόνο θα πρόσθετε αξία στο βιογραφικό της, αλλά θα της έδινε και ένα καλό οικονομικό επίδομα, όπως προβλεπόταν για τους συμμετέχοντες φοιτητές. Μια σειρά από γεγονότα όμως, αντέστρεψαν το θετικό κλίμα και έβαλαν εμπόδια στην καριέρα της νεαρής φοιτήτριας.

  Σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες της, έπεσε θύμα εκμετάλλευσης. Υποστήριξε ότι ο καθηγητής της ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και τον κατηγόρησε, προσφεύγοντας στη ∆ικαιοσύνη τον Νοέμβριο του 2003, για υπεξαίρεση των αμοιβών της. Ο καθηγητής της από την πλευρά του την κατηγόρησε ότι παρακράτησε εξοπλισμό του πανεπιστημίου, και πιο συγκεκριμένα έναν σκληρό δίσκο με τα δεδομένα της διατριβής της. Τον Μάρτιο του 2004 κατέφυγε και ο ίδιος στη ∆ικαιοσύνη, θεωρώντας ότι έχει συκοφαντηθεί από τη φοιτήτρια, με αποτέλεσμα να πληγεί το πανεπιστημιακό του κύρος. Και οι δύο αγωγές συνεκδικάστηκαν στην Πάτρα στις 15 Μαρτίου. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν λυτρωτική για την Μπέτυ Μπαζιάνα, που είδε τον αγώνα της να δικαιώνεται, παρότι το πανεπιστήμιο είχε υποστηρίξει σθεναρά τις θέσεις του καθηγητή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο καθηγητής διέπραξε τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης, καταδικάζοντάς τον να πληρώσει αποζημίωση 30.000 ευρώ στη φοιτήτρια. Η τελευταία επέστρεψε τον σκληρό δίσκο στο πανεπιστήμιο, ενώ ο φάκελος της δικογραφίας μεταβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών γιατί, όπως έκρινε το δικαστήριο, 《δεν μπορεί να αποκλειστεί η τυχόν τέλεση και άλλων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων κατά της ιδιοκτησίας κατά τη διαχείριση των πληρωμών και των αμοιβών για το ερευνητικό πρόγραμμα του ΟΤΕ και άλλα συναφή προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών》.

  Να σημειωθεί ότι αν και η Μπέτυ Μπαζιάνα δικαιώθηκε στα δικαστήρια, το πανεπιστήμιο αθώωσε τον καθηγητή στην Ενορκη ∆ιοικητική Εξέταση που διετάχθη μετά τις καταγγελίες. Στο πόρισμα της Ε∆Ε του πανεπιστημίου η φοιτήτρια βρέθηκε ένοχη, επειδή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του καθηγητη,《προκάλεσε ζημία 350 εκατ. δρχ. στο πρόγραμμα, παίρνοντας μαζί της τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή》. Αν και το δικαστήριο δεν δέχτηκε το πόρισμα της Ε∆Ε του πανεπιστημίου, η διοίκησή του συνέχισε να στέκεται στο πλευρό του καθηγητή.

  6/4/08

  «Επεσαν στο κενό όλες οι κατηγορίες της κυρίας Μπαζιάνα προς το πρόσωπό µου. Αθωώθηκα στο εφετείο και καταδικάστηκε η ίδια να µου καταβάλει το ποσό των 8.000 ευρώ και να µην αναφερθεί ξανά στο όνοµά µου. Επειδή ανήκει στον αριστερό χώρο και διαθέτει πολιτική στήριξη, της δίνεται το δικαίωµα να καθυβρίζει έναν καθηγητή Πανεπιστηµίου;» Ο καθηγητής κ. ∆ημήτρης Λυμπερόπουλος μιλάει στο
  ΘΕΜΑ και δίνει τη δική του απάντηση για τις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει εναντίον του η σύντροφος του κ. Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών ως ερευνήτρια που ήταν τότε στο Εργαστήριο Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας υπό την επίβλεψή του. Ο κ. Λυμπερόπουλος αναφέρεται στο χρονικό της κόντρας με τη φοιτήτρια, για τον δικαστικό αγώνα που ακολούθησε, την αρχική νίκη της φοιτήτριας στο πρωτοδικείο και τη δικαίωσή του στο Εφετείο Πατρών, το οποίο υποχρέωσε την κυρία Μπαζιάνα να του καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ για τη συκοφαντική δυσφήμηση που υπέστη.

  Οπως αναφέρει ο κ. Λυμπερόπουλος, επί τρία συνεχή χρόνια (1999-2002) η κυρία Μπαζιάνα βρισκόταν υπό την επίβλεψή του, συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτούνταν από τον ΟΤΕ. Μάλιστα, όπως λέει, μεταξύ τους υπήρχε πολύ καλό κλίμα και όλα έβαιναν καλώς, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. «Η συνεργασία µας ήταν άψογη τα πρώτα τρία χρόνια. Το ίδιο και η συµπεριφορά της. ∆εν είχε δηµιουργήσει το παραµικρό και µάλιστα αποτελούσε βασικό συντελεστή της προσπάθειάς µας.» Το κλίμα ανάμεσα στον καθηγητή και στη φοιτήτρια άλλαξε ξαφνικά όταν το έργο βρισκόταν στο τελικό στάδιό του. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η Μπαζιάνα απαίτησε να το παρουσιάσει ως κύρια υπεύθυνη του ερευνητικού έργου. Εµείς, εκτιµώντας τη δουλειά της, της είπαµε να κάνει ένα κοµµάτι της παρουσίασης και όχι το βασικό, καθώς αυτό προοριζόταν για άλλο µέλος της οµάδας, που διέθετε µεγαλύτερη εµπειρία». Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο καθηγητής: «Η φοιτήτρια εκδήλωσε την αντίθεσή της µε άσχηµο τρόπο, πήρε τον δίσκο του προγράµµατος και σηκώθηκε και έφυγε. Την ψάχναµε ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να τη βρούµε. Εν συνεχεία άρχισε να διαδίδει αριστερά και δεξιά ότι εγώ της είχα πάρει τρεις επιταγές που αφορούσαν χρήµατα της αµοιβής της για τη συµµετοχή της στο έργο». Η συνέχεια της κόντρας δόθηκε ενώπιον της ∆ικαιοσύνης, με τον καθηγητή και τη φοιτήτρια να ανταλλάσσουν αγωγές. Αυτές συνδικάστηκαν στην Πάτρα στις 15 Μαρτίου του 2004. Το δικαστήριο αρχικά δέχτηκε ότι ο καθηγητής διέπραξε τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης, καταδικάζοντας να πληρώσει 30.000 ευρώ στην κυρία Μπαζιάνα ως αποζημίωση. Ο καθηγητής άσκησε έφεση κατά της απόφασης και το Εφετείο Πατρών την έκανε δεκτή.

  《Σύφωνα με την απόφαση του εφετείου》, αναφέρει ο κ. Λυμπερόπουλος, 《ο ισχυρισμός της κυρίας Μπαζιάνα ότι δήθεν της υπεξαίρεσα χρήματα παρακρατώντας αμοιβές της κατέπεσε. Σύφωνα με την απόφαση, οι ισχυρισμοί της αποδείχτηκαν απολύτως ψευδείς και συνιστούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Ψευδής και συκοφαντικός αποδείχθηκε πως ήταν και ο ισχυρισμός της ότι δήθεν ιδιοποιηθήκαμε πνευματική της εργασία. Με δύο δικαστικές αποφάσεις κρίθηκε ότι η κυρία Μπαζιάνα δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί να γραφτεί το όνομά της σε εργασία που δεν γνωρίζει και δεν έχει αυτή εκπονήσει, ούτε μπορεί να απαγορεύει στην επιστημονική ομάδα που είχε εκπονήσει το έργο να το παρουσιάσουν και να το δημοσιεύσουν.

  Το 《ΘΕΜΑ》 επικοινώνησε με την κυρία Μπαζιάνα για να ζητήσει την άποψή της για τα όσα υποστηρίζει ο καθηγητής, όμως η ίδια δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση

 4. Ο/Η Natasha K. λέει:

  http://makpress.blogspot.gr/2016/08/blog-post_1.html

  Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016
  Τελικά είχε δίκιο ο Μαυρωτάς από το Ποτάμι για τη διάταξη σκάνδαλο για την Περιστέρα Μπαζιάνα

  Η κυβέρνηση απέσυρε από το νομοσχέδιο για την έρευνα τη φωτογραφική διάταξη για τον Γιώργο Σταθάκη, αλλά άφησε εκείνη για την Περιστέρα Μπαζιάνα, καταγγέλλει ο Γιώργος Μαυρωτάς, γράφαμε στις 14 Απριλίου.

  «Αποσύρθηκε η «διάταξη Σταθάκη» στη νέα version του νομοσχεδίου για την Έρευνα, εξακολουθεί όμως το νομοσχέδιο να περιλαμβάνει στο άρθρο 33 τη φωτογραφική διάταξη για τη σύντροφο του Πρωθυπουργού. Που αφορά στη μετάταξη δηλαδή μόνιμων εκπαιδευτικών με διδακτορικό ως ΕΔΙΠ σε ΑΕΙ. Φαίνεται καλύφθηκαν τα κενά στα σχολεία…», έγραψε ο βουλευτής του Ποταμιού στον λογαριασμό του στο Twitter

  Τελικά,
  το ρουσφέτι έγινε νόμος του κράτους (Ν.4386/2016, ΦΕΚ Α΄-11-5-2016), με ένα απολύτως φωτογραφικό άρθρο, το οποίο σε μετάφραση λέει «η κ.Μπαζιάνα θα διδάξει 1 χρόνο στην Κοζάνη ως εκπαιδευτικός Π.Ε. (πρωτοβάθμιας), 1 χρόνο στο ΕΜΠ με νεώτερη μετάταξη και από το σχολικό έτος 2017-2018 θα είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και μάλιστα θα αναγνωρίζεται για τη μισθολογική της εξέλιξη στο ΕΜΠ, ολόκληρη η θητεία της στο δημόσιο (και ως δασκάλα Π.Ε.)». Καθόλου άσχημα, ε;

  Ένας ακόμη ηγέτης, παραμέρισε τις «αξίες» του, για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία της συμβίας του και να γλιτώσει την κρεβατομουρμούρα.

  15 Comments
  makpress thessaloniki

  http://www.protothema.gr/politics/article/569813/etsi-tha-parei-metataxi-sto-metsovio-i-peristera-i-apisteuti-apokalupsi-vouleuti-tou-potamiou/

  Για τη μετάταξή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από την πρωτοβάθμια που είναι αποσπαμένη
  Φίλης: Μπορεί και να αφορά την σύζυγο του πρωθυπουργού η διάταξη

  Χρήστος Μπόκας
  13/04/201606:3313/04/201610:57 (upd) 105

  http://www.fimes.gr/2016/09/peristera-mpaziana-dimosiografos/#axzz4M2SHu2xx

  #Άπλυτα πολιτικών #Παραπολιτικά #Περιστέρα Μπαζιάνα #Πολιτικη
  Έξαλλη η Περιστέρα Μπαζιάνα: Κινητό, βίντεο και επίθεση σε δημοσιογράφο

  Σεπ 11, 2016

  Τι έκανε η Περιστέρα Μπαζιάνα σε δημοσιογράφο-φωτορεπόρτερ που την εκνεύρισε;

  Περίοδο παρατεταμένου εκνευρισμού φαίνεται πως διανύει η Μπέτυ – Περιστέρα Μπαζιάνα.

  Μετά την οργισμένη επιστολή σε ΜΜΕ για το θέμα της «μετάταξης» Μπαζιάνα στο ΕΜΠ, η πρώτη κυρία της Ελλάδας ενεπλάκη ξανά σε επεισόδιο με τον Τύπο.

  Μικροεπεισόδιο προκλήθηκε μεταξύ της συζύγου του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα και ενός δημοσιογράφου με αφορμή ένα κινητό.

  Ο δημοσιογράφος-φωτορεπόρτερ πλησίασε την Περιστέρα Μπαζιάνα με σκοπό να την ρωτήσει για την εμπειρία της ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

  Όπως αναφέρει όμως ο Βηματοδότης, ο φωτορεπόρτερ κατήγγειλε πως η Περιστέρα του άρπαξε το κινητό με σκοπό για να δει αν έχει τραβήξει βίντεο.

  Αμέσως άναψαν τα… αίματα με την σύζυγο του πρωθυπουργού να λέει «δεν έχετε κανένα δικαίωμα να έρχεστε στον εργασιακό μου χώρο».

  Η Περιστέρα Μπαζιάνα έξαλλη, απειλούσε με μηνύσεις, ωστόσο, την… φωτιά έσβησε ένας αστυνομικός που έλεγξε το κινητό του φωτορεπόρτερ διαπιστώνοντας ότι κανένα βίντεο δεν είχε τραβηχτεί.

  http://www.huffingtonpost.gr/2015/07/23/story-betty-paris-match_n_7854966.html

  Μπέτυ Μπαζιάνα, η Σιδηρά Κυρία του Τσίπρα στο Paris Match
  HuffPost Greece | Στέφανος Νικήτας

  Δημοσιεύθηκε: 23/07/2015 1

  http://www.avgi.gr/article/10842/7411935/mpetty-mpaziana-de-tha-breite-to-onoma-mou-se-kryphes-kai-poneres-diataxeis

  Μπέττυ Μπαζιάνα

  Προς την εφημερίδα «Δημοκρατία»

  Αθήνα, 2-9-2016

  Κύριοι,

  Με έκπληξη διάβασα ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Ρύθμιση στα ΑΕΙ για την Περιστέρα!» που δημοσιεύτηκε στις κεντρικές σελίδες, με αναφορά και στην πρώτη σελίδα, του τεύχους της εφημερίδας «Δημοκρατία» στις 2-9-2016.

  Στο άρθρο αυτό αναφέρετε ότι: «με μια ‘νομοτεχνική βελτίωση’… ο Υπουργός Παιδείας πέρασε…. διάταξη η οποία μετατρέπει σε διδάσκοντες ΑΕΙ μέχρι και 2.000 άτομα που απασχολούνται ως εργαστηριακό προσωπικό -Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)- και αφορά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα».

  Η αναφορά αυτή στο όνομά μου είναι παντελώς ψευδής.

  Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε, αφού αναφέρεστε στο θέμα αυτό, δεν κατέχω θέση ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ σε κανένα ΑΕΙ της χώρας.

  Από το 2002 υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια πληροφορικής, αρχικά τη Β’-βάθμια και στη συνέχεια την Α΄ -βάθμια εκπαίδευση, στην οποία μετατάχθηκα το 2013 μαζί με χιλιάδες εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων υπό τον φόβο της διαθεσιμότητας. Από το σχολικό έτος 2013 – 2014 υπηρετώ ως εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΜΠ, με υπηρεσιακή απόσπαση ενός σχολικού έτους κάθε φορά, με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου. Η θέση μου, λοιπόν, στο ΕΜΠ δεν είναι ούτε ΕΕΠ ούτε ΕΔΙΠ.

  Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 υπηρέτησα ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου επιλέχθηκα με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου κατόπιν ανοικτής προκήρυξης. Επομένως, ούτε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κατείχα θέση ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ.

  Είναι προφανές ότι η διάταξη στην οποία αναφέρεστε δεν με αφορά. Η αναφορά στο όνομά μου με προσβάλλει ως άνθρωπο, ως γυναίκα, ως πολίτη και ως επιστήμονα.

  Στο δημόσιο και επαγγελματικό βίο μου, δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα σε οποιοδήποτε να υπαινιχθεί ή να με κατηγορήσει για διαπλοκή με την εξουσία ή για αδιαφάνεια. Αυτό δηλαδή που δηλώνει σαφώς το δημοσίευμά σας.

  Είναι τιμή μου να υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση, από οποιαδήποτε βαθμίδα. Καθημερινοί κριτές μου είναι οι συνάδελφοι, οι μαθητές και οι φοιτητές μου.

  Μην ψάχνετε να βρείτε το όνομά μου πίσω από «κρυφές και πονηρές» διατάξεις ή νόμους. Το όνομά μου θα το βρίσκετε σε ανοικτές διαδικασίες και προκηρύξεις, όπου ζητώ να κρίνομαι με βάση το βιογραφικό μου, μαζί με άλλους συνυποψήφιους. Προσωποπαγή θέση για μένα, όσο και να ψάχνετε, δε θα βρείτε. Δεν δέχομαι να με χρησιμοποιούν ως βορά πολιτικής χυδαιότητας.

  Σας ζητώ να επανορθώσετε άμεσα, δημοσιεύοντας και αποκαθιστώντας την αλήθεια για το όνομά μου, στην ίδια έκταση με το αρχικό σας άρθρο και με την ίδια δημοσιότητα, λαμβάνοντας υπόψη την διάχυση των ψευδών σας ισχυρισμών στο διαδίκτυο. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλάσσομαι για οποιοδήποτε νόμιμη ενέργειά μου.

  Μπέττυ Μπαζιάνα

  Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/109427/fb2300

  Η άνοδος και η άνοδος της Περιστέρας Μπαζιάνα μέσα από 15 εικόνες Με αφορμή τη νέα απόσπαση στο Μετσόβιο και τη φωτογραφική διάταξη της κυβέρνησης 1.8.2016

  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  Τον Απρίλιο είχε ψηφιστεί μια διάταξη που πολλοί είχαν πει ότι ήταν φωτογραφική για να ευνοηθεί η σύντροφος του Πρωθυπουργού. (Να σημειωθεί ότι απόσπαση είχε ξαναπάρει στο Ε.Μ.Π. και μάλιστα επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έχοντας τα τυπικά προσόντα.) Πηγή: http://www.lifo.gr

 5. Ο/Η Βησσαρίων ο θαυματουργός λέει:

  http://www.lifo.gr/now/parapolitika/115974

  H πρώτη μέρα της Περιστέρας Μπαζιάνα στο Πανεπιστήμιο της Λαμίας Το πρώτο της μάθημα στους φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρέδωσε σήμερα η σύζυγος του πρωθυπουργού 30.9.2016 | 13:52
  (….)

  7 σχόλια

  Psineas 30.9.2016 | 14:37
  Άντε, και του χρόνου στο Harvard αν παραμείνουν οι Συριζανέλ.

  flwros 30.9.2016 | 15:03
  Ποιός πραγματικά ενδιαφέρεται τι έκανε η Μάγδα; Είναι σαν καίγεται το σπίτι σου και εσύ να κόβεις τα νύχια σου.

  LANTUS 30.9.2016 | 15:08 Άντε και στην google

  Lucretius 30.9.2016 | 15:51
  Έτσι είναι. Γιατί η Περιστερά είχε πρόγραμμα!

  VASILY ZAITSEV 30.9.2016 | 16:32
  Στη Λαμία ;;;; Μα ολόκληρη φωτογραφική διάταξη πέρασε για χάρη της ο Φίλης και αυτή στη Λαμία;;;; Κάτι λάθος γίνεται εδώ!!!!!

  konstas 1.10.2016 | 01:46
  «Καλημέρα παιδιά. Σήμερα θα ξεκινήσουμε από κάποια βασικά πράγματα, που όλοι πρέπει να γνωρίζετε. Το πρώτο από αυτά είναι το κόπι-πάστε…… εεε…. το copy-paste… συγγνώμη, είχε έλθει χθες από το σπίτι ο Πολάκης και με επηρέασε»

  Citellus citellus 1.10.2016 | 12:21
  Είναι η Μπαζιάνα για εμάς ό,τι είναι τα βασιλικά μωρά για τους Βρετανούς; Πηγή: http://www.lifo.gr

 6. Ο/Η Left λέει:

  ΣΥΡΙΖΑ-2014: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25372:ximikadarigona-laf&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ

  Σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη συγκέντρωση των συνταξιούχων, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «μία ημέρα μετά την κυβερνητική φιέστα στην Καισαριανή, που είχε προφανή στόχο να δώσει άλλοθι «αριστεροσύνης» και να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίθεση με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους και ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

  »Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι-χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα που διεκδικούν τα δικαιώματά τους» υποστηρίζει το ΚΚΕ.

  http://www.iefimerida.gr/news/292058/entasi-kai-himika-exo-apo-maximoy-stin-poreia-ton-syntaxioyhon#ixzz4M2ffi3hC

  ΤΑ ΜΑΤ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
  Ενταση και χημικά έξω από το Μαξίμου στην πορεία των συνταξιούχων

  03|10|2016
  Η πορεία των συνταξιούχων που ξεκίνησε στις 10:00 από την πλατεία Κοτζιά έφτασε κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου και βρέθηκε αντιμέτωπη με αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  Σφοδρή κριτική της Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα. «Είναι ξεφτιλισμένος»
  HuffPost Greece | Newsroom
  29/09/2016

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Μάνος Στεφανίδης:

  http://manosstefanidis.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html
  Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

  Ανοιχτή επιστολή στην κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα

  Αγαπητή μου κυρία, αγαπητή συνάδελφέ μου, πλέον, και αγαπητή παλιά συντρόφισσα,

  Σου γράφω αυτά τα δυο φιλικά λόγια και ως γονέας και ως πολίτης. Κατ´ αρχάς καλή χρονιά και επιτυχίες στα νέα σου ακαδημαϊκά σου καθήκοντα. Σε καμάρωσα από την τηλεόραση να σε ξεναγούν στο αμφιθέατρο που θα διδάξεις οι επικεφαλής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αντιλαμβάνομαι τη χαρά και την περηφάνειά σου όπως επίσης αντιλαμβάνομαι την πικρία και τον θυμό χιλιάδων άλλων νέων ανθρώπων με τα δικά σου αλλά και με πολύ περισσότερα προσόντα οι οποίοι δεν «χώρεσαν» στο πρόσφατο νόμο που σε προβίβασε από δασκάλα της πληροφορικής στο δημοτικό σε διδάσκουσα στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι πάντως τυχαίο ότι οι πάντες μιλούν, κακόπιστα αν θέλεις, για νόμο «Μπαζιάνα» εφόσον περισσεύουν και η καχυποψία, και ο φόβος για τις πράξεις ή τις παραλείψεις της «Πρώτης Φοράς Αριστερά». Και ποιος θα τους ψέξει γι’ αυτό μετά από τόσες παλινωδίες, ακυρώσεις, χαριστικούς συμψηφισμούς προς ημετέρους, νεποτισμό, κλπ.; Πως μπορείς να πείσεις όλον αυτόν τον θυμωμένο και αποκλεισμένο κόσμο, ότι οι ακαδημαϊκοί εκλογείς σου δεν επηρεάστηκαν από την τόσο στενή σου σχέση με την εξουσία; Γιατί περί αυτού πρόκειται.

  Επαναλαμβάνω εδώ την άποψη που έχω διατυπώσει και παλιότερα. Ήταν πριν ένα χρόνο περίπου όταν προσπάθησα να ξεναγήσω και εσένα και τον Αλέξη και τον συνεχώς δύσθυμο υπουργό πολιτισμού στην έκθεση «Κόκκινο» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Φαινόσουν τότε ευτυχής πλάι στον πρωθυπουργό σύζυγο σου λες και όλα τα οράματα της γενιάς μου αλλά και της γενιάς σου ήταν η εξουσία σας ως αυτοσκοπός. Η εξουσία απογυμνωμένη από οποιαδήποτε ηθική ή αισθητική. Χωρίς ζωοποιά σύμβολα σαν εκείνα που προσπάθησε να οικειοποιηθεί χτες ο πρωθυπουργός στη Καισαριανή. Το πλοίο, αγαπητή Μπέτυ, που λέγεται Ελλάς βυθίζεται αργά, βασανιστικά. Μέσα σε λίγα, μόλις, χρόνια ξαναγυρίσαμε στις εξευτελιστικές συνθήκες εξάρτησης και πολιτικής πατρωνίας που ίσχυαν ήδη από το 1830 και την δημιουργία του «πρότυπου βασιλείου» (κατά την αείμνηστη Ελένη Σκοπετέα). Ό τι κατακτήθηκε στους δυο αιώνες ελεύθερου βίου, χάθηκε στην εποχή μιας από παλιά προαναγγελθείσης κρίσης. Κι αυτό είναι κάτι που θα βαρύνει τις επόμενες γενιές. Να γιατί σας κατηγορώ. Γιατί δεν έχετε συνείδηση Ιστορίας.

  Αγαπητή Μπέτυ, δεν υπάρχει αρκετή υποκρισία σε όλα αυτά; Όλοι σας μοιάζει να υποδύεστε τραγικούς ρόλους με μάσκες όμως κωμωδίας. Το λέω ευθέως. Η θέση σου ως συζύγου του πρωθυπουργού είναι απείρως σπουδαιότερη με απείρως πιο ουσιαστικά καθήκοντα από οποιαδήποτε ακαδημαϊκή τήβεννο. Είναι μια θέση πολιτική είτε θέλεις είτε όχι, πολύ υψηλών προδιαγραφών. Η κάθε σου επιλογή, κάθε σου κίνηση, αποκτά τεράστια συμβολική υπεραξία έξω στη κοινωνία. Και βέβαια υπόκειται σε ανελέητη κριτική. Πρόκειται για την ίδια κριτική που κι εμείς ασκούσαμε στους έχοντες και κατέχοντες, κατηγορώντας τους για μικροαστισμό, φαρισαϊσμό και Life style. Και να τώρα που κι εμείς -εσείς δηλαδή- διακηρύσσετε μεν την ισότητα της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά στέλνετε όλοι, με προεξάρχοντα τον Φίλη, τα παιδιά σας σε ακριβά ιδιωτικά. Γουστάρετε τα ακαδημαϊκά οφίκια αλλά συγχρόνως αποκλείετε τα πανεπιστήμια από την αξιολόγησή, τον ανταγωνισμό, την αριστεία, καταδικάζοντάς τα σε παρακμή. Αντιλαμβάνομαι πόσο περήφανος ο σύζυγός σου με τις ακαδημαϊκές σου δάφνες. Αυτές όμως δεν ισοφαρίζουν το δικό του χειροπιαστό έλλειμμα παιδείας. Εκτός κι αν όλα εξαντλούνται στην επικοινωνιακή εκμετάλλευσή και στη δημιουργία εντυπώσεων, στο φαίνεσθαι και όχι στο είναι. (Χωρίς να μπερδέψουμε αυτή τη φορά τη σχέση του Χέγκελ με τον Ένγκελς)!

  Περίμενα άρα από σένα προς χάριν ενός υψηλού συμβολισμού να αποστείς των προσωπικών σου φιλοδοξιών τιθέμενη αλληλέγγυα προς όλους αυτούς που διαθέτουν τις φιλοδοξίες αλλά όχι και τα μέσα. Θα έχεις όλο τον χρόνο να τις εκπληρώσεις μετά αποδεικνύοντας ότι πραγματικά τις αξίζεις. Με απογοήτευσες, λοιπόν, όπως με απογοήτευσε πολλάκις και ο σύντροφος σου (και … σύντροφος του Πολλάκη). Θυμάσαι, άραγε, την έκθεση-αφιέρωμα στον Μποστ που είχα διοργανώσει ως επικεφαλής του τμήματος πολιτισμού του τότε Συνασπισμού; Γελάγαμε με τα σκίτσα του Μέντη που σάρκαζαν το εφήμερο της κάθε εξουσίας και η απατηλή αίσθηση αιωνιότητας που αυτή δημιουργεί. Και αφτό θα περάση. Ιδού το πρόβλημα. Το ότι περάσατε εν μιά νυκτί από τον Μποστ στον Γιάν Φαμπρ χωρίς τα αναγκαία, ενδιάμεσα στάδια. Εξ ου και η χρόνια κατάθλιψη του κυρίου υπουργού. Δεν σου κάνει εντύπωση πως ενώ όλη η κυβέρνηση χαμογελάει τρισευτυχισμένη ο κ. Μπαλτάς έχει ένα ξυνισμένο ύφος σαν να ήπιε λάβδανο; Είναι μάλλον γιατί αυτός ξέρει πως η διαφορά του Έγελου από τον Ένγκελς, δηλαδή του ιδεαλισμού από το ρεαλισμό, είναι κάτι περισσότερο από ένα ν.

  Θα κλείσει λοιπόν και μάλλον θα κλείσει γρήγορα κι αυτός ο κύκλος της επανάστασης της γραβάτας και των βαρουφακισμών και θα μετράμε όλοι απώλειες και διαψεύσεις καταλογίζοντας ευθύνες και καταθέτοντας πικρίες. Θα μετράμε δυστυχώς και άλλο χαμένο χρόνο, σπαταλημένο ιδεοληπτικά και ανόητα. Τότε αγαπητή Μπέτυ, τότε, όταν βρίσκεσαι μακριά από την εξουσία, ξαναδιάβασε σε παρακαλώ αυτό το γράμμα το οποίο μάλλον τώρα θα προσπεράσεις. Και μάλιστα διάβασέ το στα δικά σου παιδιά μήπως αυτά τουλάχιστον αποφύγουν τα δικά σας ολέθρια λάθη. Τα λάθη της γενιάς μου και της γενιάς σας.

  Μετά τιμής και μεθ’ ευχών προσωπικών.

  ΜΣ

 9. Ο/Η της βλαχάρας λέει:

  Βαξ βαξ

  Μπαζιάνα: Ο τίτλος «Πρώτη Κυρία» είναι Αμερικανιά – Δεν δέχομαι να με χρησιμοποιούν

  Σπάνιες δηλώσεις της συντρόφου του πρωθυπουργού Μπέτυς Μπαζιάνα τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και για την στάση της σε σχέση με την δημοσιότητα φιλοξενεί η νέα εφημερίδα Documento.

  Η κ. Μπαζιάνα δηλώνει »ότι δεν δέχεται να την χρησιμοποιούν για να αντιπαρατεθούν με τον σύζυγό της και όποιος θέλει να το κάνει, ας το κάνει απευθείας στον ίδιο».

  Την ίδια στιγμή, τονίζει ότι “ο τίτλος Πρώτη Κυρία είναι αμερικανιά. Δεν τον υιοθετώ. Είμαι σύντροφος ενός ανθρώπου που ανέλαβε για κάποιο χρονικό διάστημα την ευθύνη της χώρας. Άλλωστε, ο Αλέξης δε συστήθηκε στους πολίτες της χώρας ζητώντας την ψήφο τους, λέγοντας: Να η γυναίκα μου, να η οικογένειά μου, να τα παιδιά μου!”.

  Σε σχέση με την ιδεολογία της Αριστεράς υπογραμμίζει ότι » σαν διαχρονική αξία είναι να κοιτάς το συμφέρον των πολλών έναντι του συμφέροντος των λίγων”.

  Χαρακτηρίζει τον σύντροφό της άτομο με σταθερές απόψεις, που δεν επηρεάζεται εύκολα” και όπως υπογραμμίζει, στο πλαίσιο της συμβίωσης, όπως κάθε ζευγάρι, μπορεί να συζητούν τους προβληματισμούς τους την ώρα που πίνουν ένα ποτήρι κρασί.

  Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται και στην διαπραγμάτευση του 2015:

  Στο τέλος θα πρέπει να βγάλουμε το συμπέρασμα. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην τινάξει τη μπάνκα στον αέρα πέρυσι το καλοκαίρι είναι μια δύσκολη προσπάθεια. Μας έφερε όλους αντιμέτωπους με τον εαυτό μας.

  Μας έφερε μπροστά στην ευθύνη μας, προσωπική και συλλογική. Αυτός που είχε την ευθύνη το διαχειρίστηκε με τον δικό του τρόπο. Η ευθύνη του ήταν μεγάλη. Και πιστεύω ότι κινήθηκε με βάση τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων. Παρόλα αυτά, τα διλήμματα είναι συνεχή.

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_473.html

   Εντυπώσεις από το νέο εκδοτικό εγχείρημα των Ι.Καλογρίτσα – Κ. Βαξεβάνη
   Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016
   Μετά την ανάγνωση της εφημερίδας των Ι.Καλογρίτσα – Κ. Βαξεβάνη δεν αισθανθήκαμε τον ίδιο ενθουσιασμό με τους διαφημιστές, οι οποίοι στήριξαν με 15 (!) ολοσέλιδες διαφημίσεις το νέο εκδοτικό εγχείρημα.
   (….)
   Ακολουθεί ο «πολιτικός αναλυτής –επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης. Ξέρετε, αυτός που ήταν χρόνια πολιτικός σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή, σιτιζόταν πλουσιοπάροχα από το κομματικό ταμείο της Ν.Δ και για τον οποίο ο πάλαι ποτέ εκδότης του «Αδέσμευτου Τύπου», Δημήτρης Ρίζος, μετά τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη του 2009 στις οποίες η Νέα Δημοκρατία έχασε από το ΠΑΣΟΚ, έγραφε στην φυλλάδα του: «Τον επικοινωνιολόγο Γιάννη Λούλη τον πληρώναμε τόσο καιρό για να μας καθοδηγήσει ώστε να κερδίσουμε τις εκλογές. Τώρα τον ξαναπληρώνουμε για να μας αναλύσει το γιατί χάσαμε».
   Αυτός, λοιπόν, αφού αρλουμπολογεί σε ένα μεγάλο ανούσιο κατεβατό καταλήγει: «Ο νέος ρεαλισμός του Τσίπρα είναι η μόνη ελπίδα για τον τόπο, που προσπαθεί να ξεκολλήσει από το τέλμα». (Να, η ελπίδα, αν την ψάχνατε).
   (…)

   Από την εφημερίδα, φυσικά, δεν απουσιάζουν και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Ετσι σε ένα τέτοιο θα μάθετε για την σύζυγο του πρωθυπουργού Μπέτυ (Περιστέρα) Μπαζιάνα η οποία «μεγάλωσε σε οικογένεια αριστερών όπου επικρατούσε πολιτική ατμόσφαιρα» και σήμερα «λειτουργεί σαν μια κλασική Ελληνίδα μητέρα, συνοδεύοντας τα παιδιά της στα παιδικά πάρτι, τους ετοιμάζει τούρτες για τα γενέθλια και ασχολείται με τη μελέτη τους», ενώ «στον ελεύθερο χρόνο της που είναι λιγοστός, διαβάζει λογοτεχνία και προτιμάει να πηγαίνει σινεμά και θέατρο».
   (….)

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://manosstefanidis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_20.html
  Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
  Αντιθέσεις δύο σύγχρονων εικόνων

  Από την μια κοινωνίες που ισορροπούν στις αντιθέσεις τους ευημερώνοντας και από την άλλη κοινωνίες αυτοκαταστροφικές, εθισμένες στην εκδικητική βία προς ό τι ορίζεται ως ποιότητα της καθημερινότητας. Ο λαϊκισμός μιας υποκριτικής αριστεράς – όμοια όπως ο φαρισαϊσμός της «τιμωρητικής» Εκκλησίας – καταδίκασε αξιωματικά ως ένοχη οποιαδήποτε μορφή ευχαρίστησης δαιμονοποιώντας την ίδια την χαρά της ζωής. Και ιδού τα αποτελέσματα!
  Στο όνομα των φαντασιακών «αγώνων» και της «στράτευσης» χάσαμε, χάνουμε τις στιγμές και τον ουσιαστικό χρόνο μέσα από τα δάχτυλα μας. Θα μου πείτε έχουμε την ικανοποίηση πως μετά από τόσους κόπους, πορείες, διαδηλώσεις κλπ. έγινε ο Αλέξης πρωθυπουργός και θα γίνει και η Περιστέρα επίκουρος. Δεν είναι και λίγο!
  Αναρτήθηκε από Μάνος Στεφανίδης

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η αντίδραση του πρωθυπουργού στα σοβαρά ερωτήματα Γεωργιάδη, είναι καθαρή ομολογία ενοχής.
  http://www.iefimerida.gr/news/317262/nd-megali-zoi-gia-ton-tsipra-profanos-me-tin-oikogeneia-toy-itan-sto-parisi#ixzz4XlLrkwGW

  ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
  ΝΔ: Μεγάλη ζωή για τον Τσίπρα, προφανώς με την οικογένεια του ήταν στο Παρίσι

  Σκληρή απάντηση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ στα όσα αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι.

  «Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός – προφανώς μαζί με την οικογένειά του – πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβώνα» τονίζει η ΝΔ εκφράζοντας την εκτίμηση πως αν ο πρωθυπουργός είχε πάει για να δει επενδυτές θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων.

  «Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία. Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Eλληνες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.
  _________________

  Γνώριζε η ελληνική πρεσβεία, η γαλλική κυβέρνηση, γιατί δεν έπρεπε να γνωρίζουν και οι φορολογούμενοι; Γιατί τόση οργή και «αγανάκτηση» όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάνει το καθήκον του και ρωτάει;

  http://www.cnn.gr/news/politiki/story/66034/apantiseis-gia-ti-stasi-tsipra-sto-parisi

  Απαντήσεις για τη στάση Τσίπρα στο Παρίσι
  ………………….
  Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κ. αντιπρόεδρος της ΝΔ: Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η ελληνική πρεσβεία όσο και η γαλλική κυβέρνηση».

  • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

   Πήγε οικογενειακώς στο Παρίσι ο Τσίπρας με το πρωθυπουργικό;

   Το Μαξίμου απάντησε στους υπαινιγμούς του Αδωνι Γεωργιάδη λέγοντας ότι όντως πήγε στο Παρίσι αλλά για να δει επενδυτές. «Αν είχε πάει για να δει επενδυτές, θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων» ανταπάντησε η ΝΔ

   Protagon Team
   4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

 12. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, Καθυγείτρυα λέει:

  Θα είναι κρίμα αν αυτό σημαίνει ότι εγκαταλείπει την «έρευνα»

  http://www.iefimerida.gr/news/341430/i-peristera-mpaziana-monimi-dioikitiki-ypallilos-sto-emp

  ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ
  Η Περιστέρα Μπαζιάνα μόνιμη διοικητική υπάλληλος στο ΕΜΠ

  01|06|2017

  Η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα είναι πλέον μόνιμη διοικητική υπάλληλος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).

  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 496/30-5-2017, η κυρία Μπαζιάνα έπειτα από δική της αίτηση εντάσσεται στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής. Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη ρύθμιση κάθε αποσπασμένος εκπαιδευτικός είχε δικαίωμα να ζητήσει μετάταξη στον φορέα που είχε αποσπαστεί.

  Η Περιστέρα Μπαζιάνα θα μπορούσε να επιλέξει τον κλάδο του Ειδικού Εργαστηριακού Προσωπικού που επικουρεί τους καθηγητές, αντ’ αυτού όμως επέλεξε να ενταχθεί στους διοικητικούς υπαλλήλους με ωράριο εργασίας 8:00-16:00.

 13. Ο/Η Βλαχάρα λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politiki/o-kostas-kai-i-mpety

  Ο Κώστας και η Μπέτυ
  Η υποβάθμιση των πανεπιστημίων έχει ένα σκληρό ταξικό περιεχόμενο
  ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΕΤΣΑΣ
  07.06.2017 – 07:00

  Οι δύο ειδήσεις ήρθαν σχεδόν ταυτόχρονα. ………………..
  Το Υπουργείο Παιδείας μπροστά στα κλιμακούμενα φαινόμενα βίας, ανομίας, καταστροφών και αυθαιρεσίας προτείνει ακόμη μεγαλύτερη ανοχή.
  ……………….
  Η μετάταξη της Μπέτυς Μπαζιάνα από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Πολυτεχνείο είναι μια πράξη κατάχρησης της εξουσίας. Eίχε προσληφθεί για να διδάσκει πληροφορική στα δημοτικά σχολεία, αποσπάστηκε στο Πολυτεχνείο και ήρθε νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να της δώσει τη δυνατότητα να μην επιστρέψει ποτέ στα σχολεία, αλλά να παραμείνει για πάντα στο ΕΜΠ. Ο βουλευτής του Ποταμιού και καθηγητής του Πολυτεχνείου Γιώργος Μαυρωτάς καταγγέλλει ότι πρόκειται για διάταξη η οποία αφορά τη σύζυγο του πρωθυπουργού, που είναι εκπαιδευτικός με διδακτορικό και μάλιστα έχει ήδη αποσπαστεί στο ΕΜΠ, ενώ διδάσκει και ως συμβασιούχος 407 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Ο νόμος όριζε ως προϋποθέσεις για τη μετάταξη σε πανεπιστήμιο την κατοχή διδακτορικού διπλώματος, τη δημοσίευση έργου σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και την εκπαιδευτική ή ερευνητική προϋπηρεσία για δύο χρόνια σε ΑΕΙ. Δεν μιλάμε για κάτι παράνομο, αλλά φαίνεται ότι έχουμε μια προσαρμογή της νομοθεσίας στα προσόντα της, την ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες επιστήμονες οι οποίοι δεν μπορούν να πάρουν θέση στα ΑΕΙ αφού δεν είχαν την τύχη να εργάζονται προηγουμένως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 14. Ο/Η Psycho λέει:

  Το left.gr ερωνεύεταιι μια σειρά από ενημερωτικά σάιτς που έγραψαν πως η καθηγήτρια-διοικητική υπάλληλος κυρα-Περιστέρα προσφέρθηκε να δουλέψει εθελόντρια.
  Καλά τους κάνει.
  Στοιχειώδης νοημοσύνη είναι υπεραρκετή για να αντιληφθεί κανείς πως θα ήταν πιθανότερο να δούμε την Ελένη Ζαρούλια μέλος της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό.

 15. Ο/Η Βλαχάρα λέει:

 16. Ο/Η laskaratos λέει:


  Η οικογένεια του Εντιμότατου πρωθυπουργού φαίνεται να έχει μικροπροβλήματα:

  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/telika-kai-o-aderfos-tou-kaisara-tsipra-den-prepei-mono-na-fainetai-timios-/2.118608

  28/09/2017
  Τελικά και ο αδερφός του… Καίσαρα Τσίπρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται τίμιος…

  Τελικά και ο αδερφός του… Καίσαρα Τσίπρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται αλλά πρέπει και να είναι τίμιος. Γιατί αν διαβάσουμε τα όσα έγιναν στη Μυτιλήνη, τα οποία μεταδίδουν τοπικά μέσα κι όχι μόνο, τότε υπάρχει σοβαρό ηθικό ζήτημα, κι όχι μόνο για την οικογένεια του πρωθυπουργού.

  Εκδικάστηκε, λοιπόν, μια υπόθεση που αφορά τον 49χρονο αδερφό του πρωθυπουργού, τον κ. Δημήτρη Τσίπρα, πολιτικό μηχανικό ο οποίος κατηγορείται για χρήση πλαστογραφημένου εγγράφου.

  Ο Δημήτρης Τσίπρας σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε χρησιμοποιήσει πλαστογραφημένο έγγραφο για ασφαλιστική ενημερότητα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου, ενώ σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, όφειλε ασφαλιστικές εισφορές περίπου 2.000 ευρώ.

  Το έργο τελικά δεν κατάφερε να το πάρει και κινήθηκε ποινική διαδικασία για τη χρήση του πλαστογραφημένου εγγράφου.

  Το ποινικό αδίκημα τελικά παραγράφηκε, αφού ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε – και το δικαστικό σώμα δέχθηκε – ότι λόγω του μικρού ποσού που όφειλε ο Δημήτρης Τσίπρας και το οποίο στη συνέχεια πλήρωσε, το κατηγορητήριο έπρεπε να αλλάξει και από «χρήση πλαστού εγγράφου» να τροποποιηθεί σε «χρήση πλαστού πιστοποιητικού» αφού το συγκεκριμένο έγγραφο ήταν και φωτοτυπία.

  Έτσι το δικαστήριο επικαλούμενο το άρθρο 4411/16 «για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων» προχώρησε σε παραγραφή του ποινικού αδικήματος.

  Με απλά λόγια μεθοδεύτηκε μια απόφαση ώστε να μην λεκιαστεί το ποινικό μητρώο του αδερφού του Τσίπρα. Κι επειδή ήταν… μικρό το ποσό και το πλήρωσε άλλαξε το κατηγορητήριο και αθωώθηκε.

  Είναι για γέλια η υπόθεση. Αν δεν λεγόταν Τσίπρας αλλά… Τσιπρίδης τώρα θα τον είχαν καταδικάσει. Έτσι για να μη λέμε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

 17. Ο/Η του κώλου λέει:

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Και οι άστεγοι υπουργοί, νόμιμα έπαιρναν το επίδομα στέγης άπορων υπουργών που μόνοι τους θέσπισαν.
  Το νόμιμο είναι και ηθικό που έλεγε και ο φίλος τους ο σύζυγος της Νηπιαγωγού-Ιατρού
  Τσίπρες: Η super οικογένεια, ο Αλέκσις, o αδελφός Δημήτρης που πλαστογράφησε και απαλλάχτηκε με παραγραφή, ο ξάδελφος Γιώργος, η Περιστέρα του Πεκίνου και η εμπειρογνώμων νύφη.

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500203431

  Διπλή θέση στο Δημόσιο
  «Ρουσφέτι» για τη νύφη του Τσίπρα

  Σοβαρό ζήτημα με την νύφη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, με βάση έγγραφο που δημοσιεύεται, η Αικατερίνη Λιάκου, σύζυγος του αδερφού του Αλέξη Τσίπρα, κατέχει θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο Δημόσιο αλλά και στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ως μετακλητή (και όχι αποσπασμένη) υπάλληλος.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, με βάση το διατακτικό της απόφασης που υπογράφεται από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, «ανατίθενται από 01/09/2017 καθήκοντα μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της ως προϊσταμένης στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθων 55, 556 και 57 του Προεδρικού Διατάγματος 63 του 2005».

  Η κ. Λιάκου «είναι ικανό στέλεχος σε θέματα οργάνωσης ελεγκτικού έργου, του ΕΦΚΑ και η δουλειά που κάνει είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το πλάνο δράσης των ΠΕΚΑ πανελλαδικά», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Πετρόπουλος όταν του ετέθη το ερώτημα της «συμπτώσεως» ότι είναι και σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού. Η απάντηση που έδωσε ήταν ότι «επελέγη για το έργο αυτό και όταν ολοκληρωθεί θα επιστρέψει στην κύρια θέση της».

  Η ίδια όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα, για το αν είναι η σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού, αρκέστηκε να απαντήσει με ερώτηση, για το «αν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει», ενώ δεν κατέστη εφικτή νεότερη επικοινωνία της εφημερίδας μαζί της.

 19. http://www.protagon.gr/epikairotita/44341604106-44341604106

  Πώς η Μπέτυ Μπαζιάνα έγινε τελικά διδάσκουσα στο Πολυτεχνείο

  Το τελευταίο ΦΕΚ σφράγισε τη μετεωρική πορεία της πρωθυπουργικής συντρόφου, από την οργανική θέση δασκάλας σε Δημοτικό Σχολείο σε αυτήν του μόνιμου ερευνητικού διδακτικού προσωπικού στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ

  Protagon Team

  18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

  Εγινε… ρουσφέτι στην Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα; Αυτό είναι ένα ερώτημα που προκύπτει, εκ νέου, μετά τη γνωστοποίηση ότι η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα ανήκει πλέον και επίσημα στο μόνιμο Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Δευτέρα.

  Η κυρία Μπαζιάνα διαθέτει, φυσικά, όλα τα προσόντα. Εχει διδακτορικό, έχει ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις, έχει αναγορευτεί από το περασμένο φθινόπωρο επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου.

  Ως το καλοκαίρι του 2016, όμως, η οργανική θέση της Μπέτυς Μπαζιάνα στο εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα ήταν δασκάλα πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο.

  Εως τότε ίσχυε μόνο η πολυσυζητημένη απόσπασή της στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που είχε δρομολογηθεί τον Σεπτέμβριο του 2015, τον μήνα επανεκλογής του συντρόφου της στην πρωθυπουργία –«η κυρία Μπαζιάνα έχει κάνει αίτηση να διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και, πλέον, της κάνουμε εμείς την προσφορά να διδάξει, καθώς, πράγματι, διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα» διαβεβαίωνε, τότε, ο πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης.

  Οσο η πρωθυπουργική σύντροφος δίδασκε στην Κοζάνη, το υπουργείο Παιδείας (επί Νίκου Φίλη) προωθούσε ειδική ρύθμιση η οποία άνοιγε τον δρόμο σε μόνιμους εκπαιδευτικούς «ιδιαίτερα αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων» να μεταταγούν σε θέση κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στα ΑΕΙ. Τότε κάποιοι μιλούσαν για «φωτογραφική» ρύθμιση. Η κυρία Μπαζιάνα είχε τα τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα, όμως τα ίδια είχαν και πολλοί άλλοι συνάδελφοί της που δεν βρέθηκαν στα εργαστήρια του ΕΜΠ. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, μάλλον.

  Η κυρία Μπαζιάνα δεν έμεινε σε αυτό. Αποσπασμένη ούσα στο ΕΜΠ, το επόμενο καλοκαίρι, τον Ιούνιο του 2017, έκανε αίτηση να διοριστεί στο μόνιμο διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος. Και με το ΦΕΚ 496/30-5-2017 όντως διορίστηκε μόνιμη. Και τώρα, μόλις 10 μήνες μετά, με νέο ΦΕΚ επισημοποιείται η μετατροπή της θέσης, η οποία έχει υπογραφεί από τον πρύτανη του ΕΜΠ Ιωάννη Γκόλια, από τον περασμένο Δεκέμβριο: από μόνιμη διοικητική υπάλληλος του ΕΜΠ, η κυρία Μπαζιάνα γίνεται μέλος του Ε.ΔΙ.Π. στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών του Πολυτεχνείου.

  Γράφει πιο συγκεκριμένα το ΦΕΚ 1225/02.04.2018:

  «Ενταξη μονίμου υπαλλήλου, σε θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.).

  »Η μόνιμη υπάλληλος του Ιδρύματος, Μπαζιάνα Περιστέρα του Αχιλλέα, σε οργανική θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π) και σε μόνιμη θέση της Α’ βαθμίδας, ΠΕ Κατηγορίας, του Τομέα «Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής» της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.

  »Η ως άνω οργανική θέση ένταξης συνιστάται με μετατροπή της οργανικής θέσης που κατέχει.

  (Αριθμ. βεβ. Γ.Δ.Ο.Υ. / Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων: 61/3.1.2018)».

  Το ενδιαφέρον είναι ότι τον Ιούνιο του 2017, δηλαδή έναν μόλις μήνα μετά τον διορισμό της στη θέση του διοικητικού προσωπικού του ΕΜΠ, η κυρία Μπαζιάνα φρόντισε να υποβάλει αίτηση για να γίνει Ε.ΔΙ.Π. Τον Οκτώβριο του 2017, τριμελής επιτροπή ενέκρινε τη μετατροπή της οργανικής θέσης της. Τον Δεκέμβριο του 2017 υπέγραψε τη σχετική απόφαση ο πρύτανης κ. Γκόλιας. Και τη Μεγάλη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018, επισημοποιήθηκε η νέα θέση της κυρίας Μπαζιάνα.

  Κάποιοι τώρα βάζουν στοίχημα για το πότε η θέση Ε.ΔΙ.Π. θα μετατραπεί σε Δ.Ε.Π (Διδακτικό-Ερευνητικό Προσωπικό)…

  https://www.liberal.gr/arthro/200267/epikairotita/2018/tan-dikaio—-egine-praxi.html

  Ήταν δίκαιο (;) έγινε πράξη!
  19 Απριλίου 2018

  Του Τάσου Ευαγγελίου

  Η κα Περιστέρα Μπαζιάνα είχε διαβεβαιώσει στο παρελθόν ότι ουδεμία ρύθμιση την αφορά προσωπικά ως προς την πανεπιστημιακή της πορεία της όμως η εξέλιξή της τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με το ΦΕΚ της Μεγάλης Δευτέρας δείχνουν έναν μεθοδευμένο σχεδιασμό.

  Μια απλή καταγραφή των τελευταίων 8 ετών δίνει την εικόνα μια ζηλευτής εξέλιξης. Η συνομήλικη του Πρωθυπουργού, κα Μπαζιάνα ξεκίνησε ως καθηγήτρια πληροφορικής σε Γυμνάσιο (ΠΕ 19).
  Και η συνέχεια έχει ως εξής:

  – Επί Πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου, η τότε υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, υπογράφει την πρώτη απόσπαση της κ. Μπαζιάνα στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

  – Το 2013, ο τότε υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανανεώνει την απόσπασή της στο ΕΜΠ και μάλιστα δύο φορές.

  – Το ίδιο έπραξε και ο διάδοχός του Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ με την ανάληψη της πρώτης φορά Αριστερά κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς μεριμνά για την διατήρηση των αποσπάσεων στο ΕΜΠ.

  – Τον Αύγουστο του 2016, η κ. Μπαζιάνα, κάνει αίτηση προκειμένου να διδάξει, ως συμβασιούχος Πανεπιστημιακός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και επιλέγεται από το Ίδρυμα διαθέτοντας τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντας που έχει αποκτήσει καθώς και την απαραίτητη διδακτική προυπηρεσία σε ΑΕΙ, δηλαδή στο ΕΜΠ

  – Το ίδιο έτος το υπουργείο Παιδείας περνά σειρά διατάξεων μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας να γίνουν ΕΔΙΠ και ΕΕΠ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Με τροποποίηση του νόμου το 2017 δίνεται η δυνατότητα να συσταθούν και θέσεις στα ΑΕΙ για να μεταταγούν οι εκπαιδευτικοί (άρθρο 33 του 4386/2016-Μάιος 2016). Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε υπηρετούντες στα Α.Ε.Ι. μόνιμους και με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι, στην κατηγορία Ειδικού Τεχνικού Επιστημονικού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) (άρθρο 66 του 4415/2016 Σεπτέμβριος του 2016).

  – Με το ΦΕΚ 496/Γ/2017 του Μαΐου 2017, η κα Μπαζιάνα μετατάσσεται, και γίνεται διοικητική υπάλληλος στο ΕΜΠ, βάσει των μεταβατικών διατάξεων της κινητικότητας (αρθ. 18 του ν. 4440/2016).

  Ως επιστέγασμα όλων των παραπάνω τη Μεγάλη Δευτέρα το ΦΕΚ 1225 εντάσσει την κ. Μπαζιάνα σε οργανική θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) και σε μόνιμη θέση της Α Βαθμίδας, ΠΕ κατηγορίας του Τομέα «Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών» του ΕΜΠ.

 20. Ο/Η Βλαχάρα λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politics/459251_apo-tin-mpety-mpaziana-ston-cristiano-ronaldo

  11.07.2018 | 12:28
  Από την Μπέτυ Μπαζιάνα στον Κριστιάνο Ρονάλντο

  10 μικρά σχόλια στο ξεκίνημα του κατακαλόκαιρου
  Δημήτρης Φύσσας

  Μπέτυ Μπαζιάνα. Υπάρχει μια εντονότατη φημολογία ότι θα την κάνουν επίκουρη καθηγήτρια μέσα στο καλοκαίρι, όπως και όσους/ες άλλους/εςείχαν επωφεληθεί –μαζί της κι εξαιτίας της– από τις προηγούμενες φωτογραφικές ρυθμίσεις, που έφεραν πολυάριθμους απλούς διδακτορούχους χαριστικά στα πανεπιστήμια. Μακάρι να μην ισχύει η φημολογία. Τι λέει ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. πρωθυπουργός και η ίδια;
  Διεθνή ΜΜΕ. Οι βασιλικοί γάμοι στη Βρετανία τέλειωσαν, ο Τραμπ κι ο Κιμ τα βρίσκουνε, τα παιδιά στην Ταϊλάνδη σώθηκαν, τώρα τι γίνεται;
  Βεβηλώσεις εβραϊκών μνημείων. Σε λίγο δεν θα είναι καν είδηση. Κάπως σαν τις επιθέσεις «αντεξουσιαστών» το γουίκεντ κατά της ΕΛΑΣ στα πέριξ του Πολυτεχνείου.
  Γιατί δεν ανεβαίνει το ΚΚΕ; Θα περίμενε κανείς ότι θα «έσκιζε», με τόσα χρόνια κρίση, όμως αυτό δε συμβαίνει. Μαζί με πολλές άλλες αιτιολογήσεις, να και μια δική μου: ο χώρος του παλιού «ρωσικού κόμματος», όπως έχει εξελιχτεί (φιλορθοδοξία, εθνικισμός, φιλορωσισμός) καλύπτεται με μεγαλύτερη επιτυχία από άλλα κόμματα ή τμήματά τους: ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ, Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων – με λίγα λόγια, ο πλειοψηφικός στη χώρα μας φιλορωσισμός υπάρχει παντού, πλην των φιλελεύθερων.

 21. Ο/Η όσο δεν παίρνει δεξιός λέει:

  αν τολμάτε φιλελεύθερα κρυφοκομμούνια βάλτε το

 22. Παράθεμα: Περιστέρα Τσίπρα: Η περιζήτητη πανεπιστημιακή δασκάλα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.