Πρωτοφανές: Τσακώνεται ο ευσεβής δικαστής και διακόπτει;

[Το πολιτικό «κλίμα» θα καθορίσει την ημερομηνία της Δίκης;]

Ο Σεβ. Εκπρόσωπος τον Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Νεκτάριος απευθύνει τον Πατριαρχικόν χαιρετισμόν, …. Εις το Προεδρείον, ο Εντιμολ. Γενικός Γραμματεύς ….Άρχων Μ. Δικαιοφύλαξ, ο Οικοδεσπότης Άρχων Εξαρχος Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ο Εντιμολ. Πρεσβυγενής Άρχων Μ. Ιερομνήμων ……. και ο ομιλητής Εντιμολ. Άρχων κ. Νικόλαος Σακελλαρίου Σύμβουλος Επικρατείας. Προσωπικώς να προσθέσω πως ο ιερός Νεκτάριος καταγγέλθηκε για παιδεραστίες και εν γένει σεξουαλικάς παρενοχλήσεις φαντάρων κλπ, παραιτήθηκε, του δόθηκε άλλος δεσποτικός τίτλος για να μην θυμίζει την υπόθεση που κουκουλώθηκε δικαστικώς, πολιτικώς και εκκλησιαστικώς με τη σιωπηρή συναίνεση της Αριστεράς (έφταιγε η Μέρκελ-Πρώτο Θέμα» 10 Απριλίου 2005-24. Απρ. 2007)

Ο Σεβ. Εκπρόσωπος τον Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Νεκτάριος απευθύνει τον Πατριαρχικόν χαιρετισμόν, …. Εις το Προεδρείον, ο Εντιμολ. Γενικός Γραμματεύς ….Άρχων Μ. Δικαιοφύλαξ, ο Οικοδεσπότης Άρχων Εξαρχος Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ο Εντιμολ. Πρεσβυγενής Άρχων Μ. Ιερομνήμων ……. και ο ομιλητής Εντιμολ. Άρχων κ. Νικόλαος Σακελλαρίου Σύμβουλος Επικρατείας. Προσωπικώς να προσθέσω πως ο ιερός Νεκτάριος καταγγέλθηκε για παιδεραστίες ιερού οικοτροφείου και εν γένει σεξουαλικάς παρενοχλήσεις φαντάρων κλπ, παραιτήθηκε, του δόθηκε άλλος δεσποτικός τίτλος, για να μην θυμίζει την υπόθεση που κουκουλώθηκε δικαστικώς, πολιτικώς και εκκλησιαστικώς, με τη σιωπηρή συναίνεση της Αριστεράς (έφταιγε η Μέρκελ-Πρώτο Θέμα» 10 Απριλίου 2005-24. Απρ. 2007)

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ευλαβικώς αναγινώσκω ανακοίνωσιν του ρωμαϊκού πατριαρχείου του Κόσμου: «Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΟΦΦΙΚΙΑΛΩΝ ΔΙΑ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ«

Η εκδήλωσις έγινε την 7η Φεβρουαρίου 2002 εις το Μεγάρον «Μακεδονία» του Ομίλου Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων του Εντιμολ. Άρχοντος Εξάρχου Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, μέλους της Ελεγκτικής Επιτροπής της Αδελφότητας, ευγενή φιλοξενία του υπό την προεδρίαν του ιδίου, ομωνύμου Διεθνούς Κοινωφελούς Πολιτιστικού Ιδρύματος (Fundation Tsakos) που εδρεύει στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης. Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Νεκτάριος…Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας ανέθεσε εις τον Εντιμολογιώτατο Άρχοντα Μέγα Νομοφύλακα κ. Νικόλαο Σακελλαρίου Σύμβουλο Επικρατείας, τον νεώτερο Οφφικίαλον, χειροθετηθέντα την παραμονή του Αγίου Νικολάου υπό του Παναγιωτάτου, να εκφωνήσει επίκαιρον σύντομον λόγον περί το νομικόν καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά το εσωτερικόν δημόσιον και το διεθνές δίκαιον..».

Ο κ.Πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που επελέγη από την αριστεροακροδεξιά κυβέρνηση Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου-Καμμένου «ήταν ένας από τους δικαστές που αρνήθηκαν την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών ακυρώνοντας ως αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση. Η συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ αλλά και τους φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ αντίθετα είχε ικανοποιήσει την τότε ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά», γι’αυτό και «Συμβολική» έκπληξη προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου  ως προς την τοποθέτηση του Νικολάου Σακελλαρίου..» (efsyn.gr-Μαρία Δήμα, Αντα Ψαρρά, 23.10.2015, 11:07). Η επιλογή Σακελλαρίου όμως, δεν έπρεπε να εκπλήξει κανένα, δεδομένου πως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Παππά-Τσίπρα ήταν ο καραμανλικός (του τζούνιορ) ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: («ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ. Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο». Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ- Ελευθεροτυπία, Τρίτη 14 Ιουλίου 2009). Προσωπικώς επίσης, θεωρώ βεβαίαν και την παρέμβασιν της Θείας Προνοίας εις την επιλογήν αυτήν.

Αναγινώσκω ωσαύτως:

ΣτΕ: Τσακώθηκε ο Πρόεδρος με τους άλλους δικαστές και διεκόπη η συνεδρίαση!…. Η όλη αναφορά του κ. Σακελλαρίου εξελήφθη ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών. Από το σημείο αυτό και μετά ξεκίνησε η αντιπαράθεση μέσα στην αίθουσα των διασκέψεων. Σε ανακοίνωσή του πάντως, ο Πρόεδρος του ΣτΕ, τα…»ρίχνει» σε εξωτερικούς παράγοντες, και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του δεν αναφέρεται ούτε λέξη για τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα…. Ανακοίνωση επί του θέματος εξέδωσε και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, στη οποία αναφέρει: «Σύμφωνα με την από 30-9-2016 ανακοίνωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο μόνος λόγος για τον οποίο ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου επί των υποθέσεων για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά».

Ακολούθησε και η all time classic κυβερνητική δήλωση, όταν η εκάστοτε αντιπολίτευση θίγει ζητήματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης (Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα παραδοσιακόν): «Μαξίμου: «Αδιανόητη η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου για την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Διαδηλώσεις και επεισόδια δεν έγιναν για το θέμα των αδειών, τζαμαρίες δεν έσπασαν, βόμβες δεν έσκασαν, το δικαστήριο δεν πολιορκήθηκε όπως είθισται, το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα είναι γαλήνιο και θαυμάσιο ως προς την ψυχραιμία των πολιτών και των κομμάτων. Υποψιάζομαι πως το μόνο κλίμα που δεν άρεσε στον κ.Πρόεδρο, ήταν η διαφαινόμενη διάθεση των δικαστών να σεβαστούν το Σύνταγμα και να μην αποφασίσουν κατά τα γούστα του κ.Παππά και τις προφητείες Τσίπρα. Είμεθα όμως υποχρεωμένοι να αναμείνομεν την αλλαγήν του «κλίματος», διότι εδώ είναι Βαλκάνια και η Δικαιοσύνη ακόμη και σε ανώτατο επίπεδο δεν συνεδριάζει αν δεν υπάρχει το κατάλληλο ήπιο πολιτικό κλίμα. Κι αν το κλίμα δεν αλλάξει, όπως συμβαίνει σε όλες τα υγιείς Δημοκρατίες, αν η αντιπολίτευση έχει σοβαρές διαφωνίες και τις διατυπώνει, τι θα συμβεί; Το Δικαστήριο του πατριαρχικού Άρχοντα, δεν θα δικάσει;

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Πρωτοφανές: Τσακώνεται ο ευσεβής δικαστής και διακόπτει;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο all time classic κ.Κουρής της Αυριανής, απαραίτητο μέρος κάθε συστήματος ένοχης εξουσίας-ακόμη και «αριστερής», παραδίδει μαθήματα κυβερνητικής Δημοσιογραφίας και χριστιανικού Ήθους. Ο Εφραίμ είναι άγιος και αθώος, το Βατοπέδι στήθηκε από τον Κοντομηνά για να πέσει ο Μέγας Καραμανλής. Λες κι αν το Βατοπέδι αποκαλύφθηκε από σπάσιμο της Ομερτά μεταξύ συμφερόντων (το πιθανότερο και συνηθέστερο εν Ελλλάδι), αυτό αλλάζει κάτι στην ουσία της υπόθεσης.
  Kontranews:

  http://www.kontranews.gr/POLITIKE/249032-Pappas-Ntrope-kai-aischos-gia-osoys-epicheiresan-na-piesoyn-demosioys-leitoyrgoys

  Παρασκευή 30/09/2016 – 18:51
  Παππάς: Ντροπή και αίσχος για όσους επιχείρησαν να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς (Βίντεο)


  __________________________________

  http://www.kontranews.gr/POLITIKE/248803-Lamogies-Kontomena-erixe-ton-Karamanle-thelei-na-rixei-kai-ton-Alexe
  Πέμπτη 29/09/2016 – 16:59

  Λαμογιές Κοντομηνά έριξε τον Καραμανλή θέλει να ρίξει και τον Αλέξη!

  ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ, ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ; – KΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ, ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΝ Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ, ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΝΤ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ

  ΑΝ ο Κοντομηνάς δεν είχε ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ με ψέματα και λαμογιές τον Κώστα Καραμανλή, με το δήθεν σκάνδαλο του Βατοπεδίου, κατά πάσα πιθανότητα, η χώρα θα είχε γλιτώσει από την Τρόικα και το ΔΝΤ. Γιατί αν δεν είχε παραιτηθεί στο μέσο της θητείας του και είχε το χρόνο να πάρει ορισμένα ΕΛΑΦΡΑ οικονομικά μέτρα, ο Γιωργάκης Παπανδρέου δεν θα γίνονταν ποτέ Πρωθυπουργός και θα είχαμε γλιτώσει από τα μνημόνια και τους ξένους κατακτητές, που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και το λαό μας στην εξαθλίωση που όλοι σήμερα ζούμε.

  Το περίφημο «Σκάνδαλο Βατοπεδίου», με το οποίο λοιδωρήθηκε η ιερά και ιστορική Μονή Βατοπεδίου, ο Φάρος της Ορθοδοξίας, φυλακίστηκε ο Εφραίμ, ένας άγιος άνθρωπος, αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ουσιαστικά οδηγήθηκε στον τάφο ο Γιάννης Αγγέλου, με αποτέλεσμα να απομονωθεί ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, από τους δύο στενότερους συνεργάτες του, τον οποίον από τη μία μεριά πίεζαν και χτυπούσαν οι Αμερικάνοι γιατί είχε συμφωνήσει με τους Ρώσους να περάσει ο αγωγός πετρελαίου από τη χώρα μας, γεγονός που θα είχε ήδη δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και από την άλλη οι φωτιές που πήγαν να κάψουν την Αθήνα και στη συνέχεια την Πελοπόννησο, – άραγε ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ τις έβαλαν; – ενώ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε τον Φλεβάρη του 2009 στο Μαξίμου και ζήτησε να συμφωνήσουν όλοι, για να παρθούν ορισμένα, σκληρά για εκείνη την εποχή οικονομικά μέτρα, αλλά αστεία μπροστά στο μεγάλο κακό που πάθαμε στη συνέχεια, προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα, ενόψει της μεγάλης οικονομικής κρίσης που ερχόταν, ο ανεκδιήγητος Γιωργάκης Παπανδρέου, διαφώνησε και έφυγε από τη σύσκεψη δηλώνοντας ότι θα ρίξει την κυβέρνηση στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

  ΑΝ είχε τότε εισακουστεί ο Κώστας Καραμανλής, η χώρα δεν θα είχε μπει ποτέ στα μνημόνια, και δεν θα φορτωνόμασταν την Τρόικα και το ΔΝΤ.

  ΚΑΙ ξέρετε γιατί έγιναν όλα αυτά τα πράγματα ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου ΕΙΧΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να του ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ η κυβέρνηση, 820 εκατομμύρια ευρώ, φόρους και πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί και να αθωωθεί από τις κατηγορίες για τη ληστεία 400 δισεκατομμυρίων δρχ., που είχε προξενήσει στη Νότιο Αφρική. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει και τα δύο αιτήματά του και έκτοτε ο Κοντομηνάς έπαιζε κάθε μέρα στο κανάλι του φοβερά πράγματα και ανυπόστατες «αποκαλύψεις» για το δήθεν σκάνδαλο Βατοπεδίου.
  ………………………

 2. Ο/Η Lawyer λέει:

  Και για την Μέρκελ δεν έδινε ούτε μια στο εκατομμύριο να μην πέσει στα πόδια του

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/o-tsipras-nouthetei-to-ste-gia-tis-adeies-twn-kanaliwn

  Ο Τσίπρας «νουθετεί» το ΣτΕ για τις άδειες των καναλιών

  Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με την συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

  Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να μην είναι αυτή που θέλει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η δικαιοσύνη θα βγάλει την απόφασή της αλλά δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα το ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός».

  http://www.paraskhnio.gr/i-apantisi-toy-ste-ston-tsipra-kanenas/
  Απάντηση του ΣτΕ στον Τσίπρα: Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει απόφαση

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.ec-patr.gr/gr/offik/Social.htm

  Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΟΦΦΙΚΙΑΛΩΝ ΔΙΑ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ

  Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Νεκτάριος, ενώ παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Διονύσιος.

  Μεταξύ των επισήμων που παρέστησαν ήταν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Χρήστος Γεραρής, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Εντιμολ. Άρχων Μ. Δικαιοφύλαξ κ. Ιωάννης Κονιδάρης Καθηγητής Πανεπιστημίου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Ανδρέας Συρίγος, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ευάγγελος Περλίγκας, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σωτήριος Μπόγιας, ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Παύλος Τούτουξας κ.ά.

  Ο Σεβ. Εκπρόσωπος μετέφερε τας ευχάς του Παναγιωτάτου ενώ ο Γενικός Γραμματεύς Εντιμολ. Άρχων Μ. Δικαιοφύλαξ κ. Αθανάσιος Αρβανίτης ανέγνωσε ανακοινώσεις.

  Η προσευχή προ του δείπνου από τον Σεβ. Εκπρόσωπον της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, Μητροπολίτην Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Νεκτάριον. Από δεξιά ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Διονύσιος, ο Εντιμολ. Άρχων Μ. Δικαιοφύλαξ κ. Ιωάννης Κονιδάρης Γενικός Γραμματεύς Θρησκευμάτων, ο Εντιμότατος Πρόεδρος τον Συμβουλίου Επικρατείας κ. Χρήστος Γεραρής, ο οικοδεσπότης Εντιμολ. Άρχων Έξαρχος Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Πρόεδρος του ομωνύμου Διεθνούς Κοινωφελούς Πολιτιστικού Ιδρύματος (Fοundation Tsakos) και η Ευγενεστάτη Αρχόντισσα κα Ειρήνη Τσάκου Ιατρός Παθολόγος Καρδιολόγος.


  Ο Εντιμολογιώτατος Άρχων Μ. Νομοφύλαξ κ. Νικόλαος Σακελλαρίου κατά την ανάπτυξιν τον θέματος της ομιλίας του.

  http://www.kentri.gr/index.php/dik/2787-2012-01-07-12-38-32
  Ο Ματθίας για τη διαπλοκή Δικαιοσύνης και Εκκλησίας
  Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2008

  Ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στέφανος Ματθίας, υπήρξε ένας από τους πλέον διακεκριμένους δικαστές των τελευταίων δεκαετιών. Ως Προέδρος του Αρείου Πάγου από το 1996 μέχρι το 2002, υπήρξε υπόδειγμα ακεραιότητας και δικαιοκρισίας. Όταν παίρνει δημόσια θέση και αυτό το κάνει πολύ σπάνια, ο λόγος του έχει πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα.
  Μιλώντας χθες σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με θέμα «Κράτος και Εκκλησία: Υπόγειες διαδρομές», μίλησε για τη διαπλοκή δικαστών Εκκλησίας και πολιτικής εξουσίας.
  Με ιδιαίτερη καυστικότητα ο κ Ματθίας είπε ότι οι Έλληνες δικαστές διαπλέκονται με την Εκκλησία από θρησκοληψία ή από ωφελιμισμό. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, «οι θεοφοβούμενοι δικαστές συχνάζουν σε μονές και εκκλησίες, συναναστρέφονται κατά κανόνα κληρικούς, δεν παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις, είναι αφελείς αλλά και τυπολάτρες, υπερβολικά αυστηροί σε ηθικοθρησκευτικά διλλήματα, στην αναγνώριση ελαφρυντικών υπέρ των κατηγορούμενων και στην επιμέτρηση των ποινών».
  Αλλοίμονο σε όποιον πέσει σε τέτοια σύνθεση.

  Ανέφερε ως παραδείγματα την περίπτωση Γιοσάκη, του οποίου κάποιοι δικαστές είχαν γίνει πειθήνια όργανα και στον οποίο είχαν αλλοτριώσει τη δικαστική τους συνείδηση. Αλλά και την περίπτωση της προέδρου Πρωτοδικών Ροδόπης που όπως είπε «ευνόησε συνειδητά τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου με τη σκέψη, όπως η ίδια παραδέχτηκε, ότι αυτός θα διέθετε την περιουσία που θα του αναγνωριζόταν σε αγαθοεργίες. Ξεχνώντας τη δικαστική της ιδιότητα, μερολήπτησε από θρησκοληψία».
  Αναφέρθηκε επίσης και την επιρροή της Εκκλησίας στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. «Κατά τις προαγωγές από υπουργικό συμβούλιο στις ηγετικές θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας η Εκκλησία στηρίζει τους θεοφοβούμενους δικαστικούς λειτουργούς και ότι καμιά φορά εισακούεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η πεποίθηση ορισμένων διαδίκων και δικαστών ότι η Εκκλησία είναι σε θέση να ασκεί σε επίδικες υποθέσεις και στις προαγωγές των δικαστών ουσιαστική επιρροή…».
  Τα φαινόμενα αυτά ήταν γνωστά, αλλά κανένας δεν μιλούσε. Αποτελούσαν ταμπού. Το γεγονός όμως ότι αυτά λέγονται τώρα από έναν δικαστή και μάλιστα του διαμετρήματος του κ. Ματθία, που έχει εξαντλήσει τη δικαστική ιεραρχία, δικαιώνουν το kentri.gr, που συχνά πυκνά αναφέρεται στα φαινόμενα αυτά (πατήστε εδώ και εδώ ).
  Ούτε η θρησκοληψία ούτε ο ωφελιμισμός συνάδουν με το λειτούργημα του δικαστή. Η Δικαιοσύνη χρειάζεται δικαστές επαρκείς, με ανοιχτά μυαλά και καντιανή ηθική.

 4. Ο/Η $$$ & Δύναμη λέει:

  http://www.ec-patr.org/gr/offik/List.htm

  ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
  ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΟΦΦΙΚΙΑΛΩΝ
  ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  Α΄. ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΕΠΩΝΥΜΟΝ ΟΝΟΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ΟΦΦΙΚΙΟΥ

  Chow Loukas Μ. Ρεφερενδάριος
  Αγγελόπουλος Αθανάσιος Ακτουάριος
  Αγγελόπουλος Παναγιώτης Μ. Ευεργέτης-Μ. Λογοθέτης
  Αγγελόπουλος Λυκούργος Πρωτοψάλτης Αρχ. Κων/πόλεως
  Αλευράς Χρήστος Δεπουτάτος
  Αναγνωστόπουλος Βασίλειος Διδάσκαλος της Εκκλησίας
  Ανδρόπουλος Ιωάννης Καστρίντσιος
  Ανεστίδης Αδαμάντιος Προστάτης των Γραμμάτων
  Αρβανίτης Αθανάσιος Μ. Δικαιοφύλαξ
  Αστέρης Λεωνίδας Πρωτοψάλτης
  Αχής Χρήστος Μ. Υπομνηματογράφος
  Βαβούσκος Κωνσταντίνος Μ. Χαρτοφύλαξ
  Βακάλης Πέτρος Πρωτοψάλτης Αρχ. Κων/πόλεως
  Βακιρτζής Δημήτριος Σκευοφύλαξ
  Βάρκας Θεοδόσιος Μαΐστωρ
  Βαρναλίδης Σωτήριος Υπομνηματογράφος
  Βασιλείου Ιωάννης Δεπουτάτος
  Βασιλόπουλος Γεράσιμος Ορφανοτρόφος
  Βλάχος Κωνσταντίνος Διδάσκαλος του Γένους
  Βογιατζάκης Γεώργιος Μ. Ρεφερενδάριος
  Βουκουβαλίδης Λεωνίδας Χαρτουλάριος
  Βούλγαρης Χρήστος Διδάσκαλος του Ευαγγελίου
  Γαλάνης Αντώνιος Καστρίντσιος
  Γαλίτης Γεώργιος Μ. Διδάσκαλος του Ευαγγελίου
  Γερωνυμάκης Ιωάννης Χαρτουλάριος
  Γιαννακάκης Νικόλαος Αγιογράφος
  Γιούλτσης Βασίλειος Μ. Πρωτονοτάριος
  Γκέρτσος Αθανάσιος Ακτουάριος
  Γκλαβίνας Απόστολος Χαρτουλάριος
  Γριτσόπουλος Αναστάσιος Μ. Ιερομνήμων
  Δαυίδ Ανδρέας Μ. Πρωτέκδικος
  Δαφέρμος Κωνσταντίνος Μ. Πρωτέκδικος
  Δεβλέτογλου Νικόλαος Σκευοφύλαξ
  Δεσποτόπουλος Παναγιώτης Πρωτέκδικος
  Δεσποτόπουλος Κωνσταντίνος Νοτάριος
  Δετοράκης Θεοχάρης Μ. Πρωτονοτάριος
  Δόϊκος Δαμιανός Δεπουτάτος
  Ευγενίου Ελευθέριος Νοτάριος
  Ευθυμιάδης Αβραάμ Μουσικοδιδάσκαλος
  Ζαχαρόπουλος Νικόλαος Έκδικος
  Ζομπανάκης Μίνως Έξαρχος
  Ηγουμενίδης Βασίλειος Αγιογράφος
  Θέμελης Νικόλαος Μ. Δικαιοφύλαξ
  Θεοδώρου Ευάγγελος Διδάσκαλος του Ευαγγελίου
  Θεοχαράκης Βασίλειος Χαρτουλάριος
  Θεοχάρης Αθανάσιος Οστιάριος
  Ιωαννίδης Δημήτριος Πρωτοψάλτης Αρχ. Κων/πόλεως
  Καβουλάκης Αργύριος Ακτουάριος
  Καλαμπόκας Κωνσταντίνος Μουσικ/διδάσκαλος Οικ.Θρόνου
  Καλοκύρης Κωνσταντίνος Μαΐστωρ
  Καμπουράκης Βασίλειος Χαρτουλάριος
  Καραβιδόπουλος Ιωάννης Έξαρχος
  Καραθανάσης Αθανάσιος Διερμηνεύς
  Καραμάνης Αθανάσιος Πρωτοψάλτης Αρχ. Κων/πόλεως
  Καρασταμάτης Ιωάννης Οστιάριος
  Καρράς Κωνσταντίνος Νοτάριος
  Κατραμόπουλος Γεώργιος Νοτάριος
  Κέκης Βασίλειος Ακτουάριος
  Κελετσέκης Κωνσταντίνος Ρεφερενδάριος
  Κιαπόκας Εμμανουήλ Καστρίντσιος
  Κιουρτσόγλου Ιωάννης Χαρτουλάριος
  Κόκκαλης Σωκράτης Λαοσυνάκτης
  Κόκκινος Βασίλειος Μ. Χαρτοφύλαξ
  Κομίνης Αθανάσιος Ιερομνήμων
  Κομινός Αχιλλεύς Μ. Πρωτέκδικος
  Κονιδάρης Ιωάννης Μ. Δικαιοφύλαξ
  Κοντομηνάς Δημήτριος Μ. Πρωτέκδικος
  Κορλίρας Παναγιώτης Νομοφύλαξ
  Κουμβακάλης Γεώργιος Νοτάριος
  Κούρτης Κωνσταντίνος Ευταξίας
  Κυριαζής Κωνσταντίνος Διδάσκαλος του Ευαγγελίου
  Κυρμελής Γεώργιος Πρωτοψάλτης Αρχ. Κων/πόλεως
  Κυρτάτας Ανδρέας Καστρίντσιος
  Λαιμός Νικόλαος Ακτουάριος
  Λαιμός Μάρκος Σκευοφύλαξ
  Λαμψίδης Οδυσσεύς Μ. Ιερομνήμων
  Λουρίδης Ορέστης Μ. Ρεφερενδάριος
  Μακρυγιώργος Ιωάννης Μουσικοδιδάσκαλος
  Μανθούλης Ορέστης Δεπουτάτος
  Μανούσακας Μανούσος Μ. Υπομνηματογράφος
  Μαντζαρίδης Γεώργιος Δεπουτάτος
  Μαραμένος Γεώργιος Έξαρχος
  Μαρίνος Αναστάσιος Μ. Πρωτέκδικος
  Μαρίνος Ιωάννης Μ. Ρεφερενδάριος
  Μαρτζέλος Γεώργιος Διδάσκαλος της Εκκλησίας
  Ματσούκας Νικόλαος Δεπουτάτος
  Μαυρίδης Αθανάσιος Πρωτοψάλτης Αρχ. Κων/πόλεως
  Μαχαιρίδης Ιωάννης Καστρίντσιος
  Μεφαλόπουλος Λορέντζος Μ. Ιερομνήμων
  Μοδινός Ιωάννης Μ. Χοράρχης
  Μουζάκης Ελευθέριος Σκευοφύλαξ
  Μουτσακόπουλος Νικόλαος Μ. Δεπουτάτος
  Μπακάλογλου Κυριάκος Δεπουτάτος
  Μπεΐλι Ιωάννης Πρωτονοτάριος
  Μπογδανόπουλος Ηλίας Υμνογράφος
  Μπορμπουδάκης Εμμανουήλ Μ. Ιερομνήμων
  Μπότσος Απόστολος Μ. Νομοφύλαξ
  Μπουμπουλίδης Φαίδων Μ. Ιερομνήμων
  Μπούρας Νίκανδρος Οστιάριος
  Μωράτης Γεώργιος Ακτουάριος
  Μωυσίδης Θεοχάρης Έκδικος
  Νανάκος Ευάγγελος Πρωτοψάλτης Αρχ. Κων/πόλεως
  Νανάκος Σάββας Διδάσκαλος του Ευαγγελίου
  Νεράντζης Δημήτριος Διδάσκαλος του Αποστόλου
  Νομικός Νικόλαος Ρεφερενδάριος
  Νταμπάνης Κωνσταντίνος Καστρίντσιος
  Ξανθόπουλος Διομήδης Έκδικος
  Ολυμπίτης Ιωάννης Προστάτης Γραμμάτων
  Παγίδας Ιωάννης Λαοσυνάκτης
  Παλλάντιος Μενέλαος Μ. Ρεφερενδάριος
  Πάλλης Σπυρίδων Νομοφύλαξ
  Παναγόπουλος Θεόδωρος Έκδικος
  Πανώτης Αριστείδης Μ. Ιερομνήμων
  Παπαδερός Αλέξανδρος Υπομνηματογράφος
  Παπαδημητρίου Δημήτριος Μ. Πρωτέκδικος
  Παπαδόπουλος Αντώνιος Διδάσκαλος του Ευαγγελίου
  Παπαδόπουλος Μιχαήλ Αρχιτέκτων
  Παπαλεξόπουλος Θεόδωρος Μαΐστωρ
  Παπαμιχαλάκης Ιωάννης Μ. Υπομνηματογράφος
  Παπαστάθης Χαράλαμπος Νομοφύλαξ
  Παπαχρηστίδης Βασίλειος Μ. Ιερομνήμων
  Παπαχρήστου Χρήστος Οστιάριος
  Παππάς Μιλτιάδης Α΄ Δομέστιχος
  Πατέρας Δημήτριος Νοτάριος
  Πατέρας Νικόλαος Καστρίντσιος
  Πεσμαζόγλου Ιωάννης Μ. Ρήτωρ
  Πετρίδης Λυκούργος Πρωτοψάλτης Αρχ. Κων/πόλεως
  Πέτρου Γεώργιος Έκδικος
  Πληθίδης Αντώνιος Έκδικος
  Πλωμαρίτης Άρης Μ. Ρεφερενδάριος
  Ποταμιάνος Ανδρέας Μ. Δεπουτάτος
  Πουλής Παναγιώτης Μ. Ιερομνήμων
  Πούλιος Νικόλαος Μαΐστωρ
  Προβατάκης Θεοχάρης Καστρίντσιος
  Ρόδιος Νέστωρ Λαοσυνάκτης
  Σακελλαρίου Μιχαήλ Μ. Ιερομνήμων
  Σαρειδάκις Γεώργιος Έξαρχος
  Σδράκας Ευάγγελος Διδάσκαλος του Ευαγγελίου
  Σιούλας Αθανάσιος Μ. Δικαιοφύλαξ
  Σκαλκέας Γρηγόριος Μ. Ρεφερενδάριος
  Σκουτέρης Κωνσταντίνος Πρωτονοτάριος
  Σουρλαντζής Δημήτριος Μουσικοδιδάσκαλος
  Σπύρου Παναγιώτης Ακτουάριος
  Στάικος Κωνσταντίνος Δεπουτάτος
  Στανίτσας Αντώνιος Μ. Ρεφερενδάριος
  Σταύρου Σταύρος Νοτάριος
  Στεργιάδης Γεώργιος Νοτάριος
  Στουκίδης Δημήτριος Οστιάριος
  Σωτηρίου Γεώργιος Διδάσκαλος του Ευαγγελίου
  Σωφρονιάδης Ιωάννης Πρωτοψάλτης Αρχ. Κων/πόλεως
  Ταλιαδώρος Χαρίλαος Πρωτοψάλτης Αρχ. Κων/πόλεως
  Τανιμανίδης Γεώργιος Οστιάριος
  Ταυράριος Γεώργιος Μ. Δικαιοφύλαξ
  Ταχιάος Αντώνιος Καστρίντσιος
  Τζαναβάρης Χρήστος Μ. Έκδικος
  Τζαρίδης Γεώργιος Έκδικος
  Τζατζάνης Γεώργιος Ορφανοτρόφος
  Τόλιας Θεόδωρος Μουσικοδιδάσκαλος
  Τρακατέλλης Αντώνιος Μ. Χαρτοφύλαξ
  Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος Έκδικος
  Τσάκος Παναγιώτης Έξαρχος
  Τσέρνογλου Αθανάσιος Προστάτης των Γραμμάτων
  Τσούνης Ιάκωβος Μ. Ιερομνήμων
  Τωμαδάκης Νικόλαος Μ. Υπομνηματογράφος
  Φειδάς Βλάσιος Διδάσκαλος της Εκκλησίας
  Φιλιππίδης Τηλέμαχος Πρωτέκδικος
  Φουντούλης Ιωάννης Μ. Χαρτουλάριος
  Φραγκούλας Ιωάννης Διδάσκαλος του Ευαγγελίου
  Φρουζάκης Εμμανουήλ Χαρτουλάριος
  Χαλκίτης Αριστείδης Διδάσκαλος του Ευαγγελίου
  Χαραλαμπίδης Κωνσταντίνος Μαΐστωρ
  Χαριατίδης Ιωάννης Λαμπαδάριος
  Χαρίσης Βασίλειος Δικαιοφύλαξ
  Χατζηελευθεριάδης Απόστολος Ακτουάριος
  Χατζηελευθεριάδης Γρηγόριος Ακτουάριος
  Χατζηιωάννου Μιχαήλ Μαΐστωρ
  Χατζηιωάννου Βασίλειος Νοτάριος
  Χατζηιωάννου Μιχαήλ Έκδικος
  Χατζηστεργίου Θεόφιλος Ακτουάριος
  Χονδρός Μιχαήλ Νοτάριος
  Χριστόπουλος Γεώργιος Μ. Ρήτωρ
  Χρόνης Ευάγγελος Μαΐστωρ
  Χρυσός Ευάγγελος Νοτάριος

  Β΄. ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

  ΕΠΩΝΥΜΟΝ ΟΝΟΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ΟΦΦΙΚΙΟΥ

  Αγγελίδης Νικόλαος Δεπουτάτος
  Αγγελικούσης Ιωάννης Ακτουάριος
  Αντωνίου Αντώνιος Μ. Υπομνηματογράφος
  Αποδιάκος Νικόλαος Έξαρχος
  Αυγουστής Ανδρέας Δεπουτάτος
  Αυξεντίου Μιχαήλ Έξαρχος
  Βαβλίτης Νεόφυτος Ακτουάριος
  Βιολάρης Γλαύκος Νοτάριος
  Βλασσόπουλος Νικόλαος Ακτουάριος
  Γερολέμου Αντώνιος Καστρίντσιος
  Γιακουμής Γεώργιος Οστιάριος
  Γιάλουρος Ελευθέριος Ρεφερενδάριος
  Γουλανδρής Κωνσταντίνος Μ. Ιερομνήμων
  Γραμμένος Κωνσταντίνος Έκδικος
  Δημοσθένους Παντελής Μ. Σκευοφύλαξ
  Δομετάκης Ανδρέας Ακτουάριος
  Δράκος Κωνσταντίνος Νοτάριος
  Εμπειρίκος Επαμεινώνδας Χαρτουλάριος
  Θεοδώρου Αλφέδος Καστρίντσιος
  Θεοχάρους Βασίλειος Χαρτουλάριος
  Ιακωβίδης Νικόλαος Δεπουτάτος
  Ιγγλέσης Δημήτριος Δομέστιχος
  Καββάδας Κωνσταντίνος Ακτουάριος
  Καζαντζής Γεώργιος Οστιάριος
  Καίρης Αλέξανδρος Δεπουτάτος
  Καραγιάννης Σάββας Πριμικήριος
  Καραγιώργης Γεώργιος Ορφανοτρόφος
  Καραμαλλής Ηλίας Δεπουτάτος
  Καραπατέας Γεώργιος Προστάτης Γραμμάτων
  Κιτσικίδης Χρήστος Δεπουτάτος
  Κέδρος Τρύφων Μ. Ρεφερενδάριος
  Κομνηνός Αλέξανδρος Έξαρχος
  Κουλουκουντής Ευστάθιος Έκδικος
  Κουρέας Κυριάκος Καστρίντσιος
  Κρητικός Ιωάννης Δεπουτάτος
  Κυπριανού Ερμής Νοτάριος
  Κυριακίδης Χαράλαμπος Δεπουτάτος
  Κυριακού Κωνσταντίνος Ακτουάριος
  Κωνσταντίνου Τιμόθεος Μ. Ιερομνήμων
  Λαζαρίδης Παύλος Ακτουάριος
  Λαιμός Γεώργιος Ακτουάριος
  Λαιμός Γεώργιος Μ. Πρωτονοτάριος
  Λαιμός Δημήτριος Διερμηνεύς
  Λαιμός Θεόδωρος Έξαρχος
  Λαιμός Ιωάννης Μ. Δικαιοφύλαξ
  Λαιμός Μιχαήλ Νοτάριος
  Λεβέντης Κωνσταντίνος Ορφανοτρόφος
  Λουκιανός Ιάσων Ακτουάριος
  Λυκιαρδόπουλος Νικόλαος Νοτάριος
  Λυκιαρδόπουλος Φώτης Ορφανοτρόφος
  Ματθαίου Σταύρος Δεπουτάτος
  Μέττης Χαρίλαος Διδάσκαλος
  Μητσίδης Πιεράκης Δεπουτάτος
  Μιλτιάδους Παναγιώτης Ακτουάριος
  Νεοκλέους Δανιήλ Ακτουάριος
  Νικολαΐδης Ανδρέας Μ. Ρεφερενδάριος
  Νικολαΐδης Κωνσταντίνος Ρεφερενδάριος
  Νικολάου Ανδρέας Μ. Δικαιοφύλαξ
  Νίκολας Κύπρος Μ. Νομοφύλαξ
  Παλλήκαρος Ανδρόνικος Καστρίντσιος
  Παναγής Γαβριήλ Μ. Υπομνηματογράφος
  Παπαδάκης Ανδρέας Πρωτονοτάριος
  Παπαδόπουλος Μιχαήλ Νοτάριος
  Παπακωστόπουλος Δημήτριος Μ. Πρωτονοτάριος
  Παπασπύρου Γλυκερής Οστιάριος
  Παπαφώτης Φώτης Δεπουτάτος
  Πατέρας Διαμαντής Μαΐστωρ
  Πελενδρίδης Ανδρέας Ρεφερενδάριος
  Περατικός Μιχαήλ Έκδικος
  Πετρίδης Σταύρος Υπομνηματογράφος
  Πολέμης Σπυρίδων Οστιάριος
  Πορφύριος Δημήτριος Μαΐστωρ
  Πρωτόπαπας Χρήστος Έκδικος
  Σαλάτας Πολύκαρπος Νοτάριος
  Σαμωνάς Δημήτριος Οστιάριος
  Σιακαλής Δημήτριος Λαοσυνάκτης
  Σκριβάνος Παναγιώτης Νοτάριος
  Σοφοκλείδης Χάρης Λαοσυνάκτης
  Στάκης Αργυρός Υπομνηματογράφος
  Στυλιανός Χρήστος Δομέστιχος
  Στυλιανού Στυλιανός Νοτάριος
  Σχολάριος Φοίβος Έκδικος
  Φαίδωνας Ευθύμιος Χαρτουλάριος
  Φεραίος Γεώργιος Λαμπαδάριος
  Φράγκος Θεόδωρος Έξαρχος
  Χαγιαλίδης Γεώργιος Νοτάριος
  Χαδούλης Παναγιώτης Έκδικος
  Χαννίδης Μιχαήλ Δεπουτάτος
  Χαραλαμπίδης Άρης Έξαρχος
  Χαραλάμπους Ιωάννης Μ. Ιερομνήμων
  Χαραλάμπους Χαράλαμπος Δεπουτάτος
  Χάσικος Ανδρέας Νοτάριος
  Χατζηαντώνης Λουκάς Δεπουτάτος
  Χατζηγεωργίου Ανδρέας Νοτάριος
  Χατζηπατέρας Κωνσταντίνος Μαΐστωρ
  Χατζηπατέρας Κώστας Έκδικος
  Χατζηπατέρας Μάρκος Ορφανοτρόφος
  Χατζηπατέρας Παντελής Μαΐστωρ
  Χοσηέ (Χοσσέ) Σελίμ Δεπουτάτος
  Χούλης Στάμος Σκευοφύλαξ
  Χρήστου Παύλος Μ. Έκδικος
  Χρίστης Γεώργιος Οστιάριος
  Χριστοδουλίδης Μιχαήλ Νοτάριος
  Χριστοδούλου Άθως Χαρτουλάριος
  Χριστοδούλου Ανδρέας Ορφανοτρόφος
  Χρυσάφης Λουκάς Πριμικήριος

  Γ΄. ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ

  ΕΠΩΝΥΜΟΝ ΟΝΟΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ΟΦΦΙΚΙΟΥ ΧΩΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

  Αντωνιάδης Μιχαήλ Διδάσκαλος του Ευαγγελίου Australia
  Αξαρλής Δημοσθένης Ακτουάριος Australia
  Αρώνης Εμμανουήλ Έκδικος Australia
  Διαμαντής Μιχαήλ Νομοφύλαξ Australia
  Κακουλάς Μιχαήλ Δεπουτάτος Australia
  Κισσόγλου Ιωάννης Έκδικος Australia
  Λιάσκος Κωνσταντίνος Δεπουτάτος Australia
  Μαραγκός Κωνσταντίνος Δεπουτάτος Australia
  Μπαρμπούτης Μιχαήλ Υπομνηματογράφος Australia
  Παντελής Γεώργιος Δεπουτάτος Australia
  Παπαναστασίου Γεώργιος Ιερομνήμων Australia
  Πλατής Νικόλαος Έκδικος Australia
  Ποταμίδης Δημήτριος Καστρίντσιος Australia
  Χαρμάνης Λούης Ακτουάριος Australia
  Ταλιαντζής Βασίλειος Χαρτουλάριος Australia South

  Ακρανίδης Θεόδωρος Πρωτοψάλτης Austria
  Δαφέρμος Κωνσταντίνος Μ. Πρωτέκδικος Austria
  Λαρεντζάκης Γρηγόριος Πρωτονοτάριος Austria
  Μάλης Μιχαήλ Ρεφερενδάριος Austria
  Παππάς Δημήτριος Νομοφύλαξ Austria
  Παππάς Γεώργιος Μ. Δεπουτάτος Austria

  Γιαννόπουλος Παναγιώτης Νοτάριος Belgium
  Γιούργας Γεώργιος Οστιάριος Belgium
  Κάρταλης Γεώργιος Μ. Νομοφύλαξ Belgium
  Κλήμης Νικόλαος Χαρτοφύλαξ Belgium
  Σκυλλάς Αντώνιος Έκδικος Belgium

  Βήχος Εμμανουήλ Δεπουτάτος Canada
  Δαούσης Τζέραλντ Μ. Χαρτουλάριος Canada
  Καλόβουλος Βύρων Δεπουτάτος Canada
  Κοκόρης Γεώργιος Χαρτουλάριος Canada
  Λιάσκας Κωνσταντίνος Δεπουτάτος Canada
  Λουκιδέλης Σπυρίδων Έκδικος Canada
  Μανιάτης Γεώργιος Ακτουάριος Canada
  Μανωλάκος Δημήτριος Νοτάριος Canada
  Μαρής Ανδριανός Υπομνηματογράφος Canada
  Μίσθιος Κωνσταντίνος Χαρτουλάριος Canada
  Πώλ Νικόλαος Νοτάριος Canada
  Σπέηλ Γεώργιος Δεπουτάτος Canada
  Τσακουμής Γεώργιος Δεπουτάτος Canada
  Φιλόπουλος Ιωάννης Έξαρχος Canada
  Χριστοδούλου Ιωάννης Δεπουτάτος Canada
  Ωραιόπουλος Δημήτριος Ακτουάριος Canada

  Σαραντινός Βασίλειος Πριμικήριος Egypt

  Clement Olivier Μ. Υπομνηματογράφος France
  Rostropovitch Mstislav Μουσικοδιδάσκαλος France
  Αστράς Νικόλαος Δεπουτάτος France
  Βεζύρης Κωνσταντίνος Οστιάριος France
  Ζαρίφης Γεώργιος Πρωτονοτάριος France
  Λουλούρκα Αντώνιος Δεπουτάτος France
  Μιτταράγκας Γεώργιος Ρεφερενδάριος France
  Ροδοκανάκης Ανδρέας Μ. Δεπουτάτος France

  Κωνστάντος Ευθύμιος Δεπουτάτος Germany
  Παπαγεωργίου Λεωνίδας Ακτουάριος Germany
  Πιλαφίδης Ιάσων Έκδικος Germany

  Παπαδόπουλος Σταύρος Hong Kong

  Γκερεντές Λουκάς Καστρίντσιος Italy
  Ευθυμιάδης Σωτήριος Δεπουτάτος Italy
  Μπάρκας Νικόλαος Ακτουάριος Italy
  Πανταρρότας Ευάγγελος Έξαρχος Italy
  Παυλίδης Νικόλαος Καστρίντσιος Italy
  Ρωμαίος Αθανάσιος Χαρτουλάριος Italy

  Kim Chang Sik Costas Δεπουτάτος Korea
  Λη Σάββας Διερμηνεύς Korea

  Διαμαντής Νικόλαος Οστιάριος Monaco
  Σασαγιάννης Οδυσσεύς Πρωτέκδικος Monaco
  Στασινόπουλος Νικόλαος Καστρίντσιος Monaco
  Χατζηιωάννου Λουκάς Διδάσκαλος Monaco

  Βλάδε Σωτήριος Δεπουτάτος New Zealand
  Γιανούτσος Αιμίλιος Δεπουτάτος New Zealand
  Λιάπης Ιωάννης Δεπουτάτος New Zealand
  Μάτσης Ανδρέας Οστιάριος New Zealand
  Μούτος Γεώργιος Έξαρχος New Zealand
  Παπαγεωργίου Βασίλειος Μ. Ακτουάριος New Zealand
  Σταυρινού Γεώργιος Καστρίντσιος New Zealand

  Αθανασόπουλος Αναστάσιος Δεπουτάτος Panama
  Aρβανίτης Χρήστος Χαρτουλάριος Panama
  Θαλασσινός Παύλος Μέγας Ρεφερενδάριος Panama

  Αδαμόπουλος Λουκάς Ακτουάριος Philippines

  Daniel Halim Δεπουτάτος Switzerland
  Laham Albert Ακτουάριος Switzerland
  Michaels Andrew Νοτάριος Switzerland
  Ronget Pierre Πρωτοψάλτης Switzerland
  Tamari Abdalah M. Ιερομνήμων Switzerland
  Tikhon Troyanov Έκδικος Switzerland
  Βαλτικός Νικόλαος Δικαιοφύλαξ Switzerland
  Ζαφειρόπουλος Κωστιάς Ακτουάριος Switzerland
  Ζωγράφος Λεωνίδας Έκδικος Switzerland
  Θηραίος Δημήτριος Νοτάριος Switzerland
  Καλατζής Πέτρος Νοτάριος Switzerland
  Λάτσης Ιωάννης Μ. Ρεφερενδάριος Switzerland
  Λάτσης Σπυρίδων Ακτουάριος Switzerland
  Μαυροφρύδης Αναστάσιος Μ. Υπομνηματογράφος Switzerland
  Σιδέρης Κωνσταντίνος Έκδικος Switzerland

  Αναστασιάδης Νικόλαος Ακτουάριος The Netherlands
  Θεοδωρίδης Θεόδωρος Μαΐστωρ The Netherlands
  Χιωτάκης Χαρίλαος Ρεφερενδάριος The Netherlands

  Αγγελίδης Αθανάσιος Πριμικήριος Turkey
  Διαμάντογλου Χαρίλαος Μ. Υπομνηματογράφος Turkey
  Θανάσογλου Πρόδρομος Μυρεψός Turkey
  Ιωαννίδης Δημήτριος Ορφανοτρόφος Turkey
  Καραμουράτογλου Θεοδόσιος Μ. Χαρτοφύλαξ Turkey
  Μαδυτινός Αθανάσιος Δεπουτάτος Turkey
  Ουζούνογλου Στυλιανός Ρεφερενδάριος Turkey
  Παπαδόπουλος Στέφανος Πριμικήριος Turkey
  Πασαδαίος Αριστείδης Πρωτομαγίστωρ Turkey
  Σταυρίδης Βασίλειος Διδάσκαλος του Ευαγγελίου Turkey
  Φερεκίδης Παύλος Χαρτοφύλαξ Turkey

  Κοντός Νικόλαος Νοτάριος USA

  Δ΄. ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΕΣ

  ΕΠΩΝΥΜΟΝ ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

  Αγγελοπούλου Ελένη Ελλάς
  Βιτσαξή Ζωή Αικατερίνη Ελλάς
  Γρηγοριάδου Ιωάννα Ελλάς
  Εξάρχου Θεοδώρα Ελλάς
  Μανδύλα Θεοδότη Ελλάς

  Κολοκοτρώνη Αμαλία Switzerland

 5. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/diladi-i-anavoli-tou-ste-voithaei-to-klima-44341240681

  Οι δικαστές του ΣτΕ, ο τραγέλαφος και η πόλωση

  Η πρωτοφανής ομολογία ενός ανώτατου θεσμικού οργάνου της χώρας ότι δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο από το «κλίμα» που έχει δημιουργηθεί, στέλνει ζοφερό μήνυμα για την κατάσταση ακραίας πόλωσης στη χώρα. Και η αναβολή δεν είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει

  Νίκος Ζαχαριάδης

 6. Ο/Η Θέμις Αθέμιτη λέει:

  http://www.ert.gr/paretithikan-dyo-antiproedri-tou-ste-voles-kata-proedrou-ke-enosis-dikaston/

  Παραιτήθηκαν απο το ΔΣ της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ δυο αντιπρόεδροι

  εξαπολύοντας βολές κατά του προέδρου του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αλλά και της Ένωσής τους. Αφορμή για την παραίτησή τους ηταν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε απο τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου αμέσως μετά τη ματαίωση της διάσκεψης για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία υιοθετήθηκε όπως υποστηρίζουν και από την ανακοίνωση της Ένωσής τους.

  Οι δύο αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι ο Χρήστος Ράμμος και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Μόνον ο ένας μετείχε στην επίμαχη συνεδρίαση. Οι ραγδαίες εξελίξεις, στο ΣτΕ σημειώνονται μετά την απόφαση του πρόεδρου του Νικολάου Σακελλαρίου, την περασμένη Παρασκευή να αναβάλει τη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες και την αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των μελών του δικαστηρίου και του ίδιου του προέδρου.

  Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή, μετά την αναβολή της διάσκεψης, ο κ. Σακελλαρίου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13.9.2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

  Στη συνέχεια η Ένωση του ΣτΕ εξέδωσε δική της ανακοίνωση την οποία υπέγραφαν ο πρόεδρος της και ο γενικός γραμματέας Ευθύμιος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Παπαγιάννης, αντίστοιχα, η οποία ανέφερε: «Σύμφωνα με την από 30.9.2016 ανακοίνωση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο μόνος λόγος για τον οποίο ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάσκεψη της Ολομέλειας του δικαστηρίου επί των υποθέσεων για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά. Επομένως, όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

  Τώρα, δύο αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Χρήστος Ράμμος και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με επιστολές τους παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης του ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε ως «μέγα ατόπημα», καταλογίζοντας της παράλληλα ότι λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου, ενώ υποστηρίζουν ότι η αναβολή της διάσκεψης δεν είναι τίποτα άλλο από «αρνησιδικία».

  Οι δύο αντιπρόεδροι που παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης του ΣτΕ, μεταξύ των άλλων, αναφέρουν στις επιστολές παραίτησης τους ότι η ανακοίνωση της Ένωσης του ΣτΕ, αποτελεί «μέγα ατόπημα» καθώς άφησε την εντύπωση προς τα έξω (τους πολίτες) ότι «ομιλεί το σύνολο του σώματος» του ΣτΕ, δηλαδή όλοι οι δικαστές του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

  Ακόμα, συνεχίζουν οι δύο αντιπρόεδροι, η Ένωση για πρώτη φορά στην ιστορία της «μετατράπηκε ουσιαστικά σε γραφείο Τύπου του προέδρου του ΣτΕ», ενώ παράλληλα παραγνώρισε το θεσμικό της ρόλο και «εξέφρασε γνώμη για ζήτημα, το οποίο ούτε είχε θεσμικά τη δυνατότητα να γνωρίζει ως συλλογικό όργανο (πως δηλαδή, υπό ποίες συνθήκες και για ποίο πραγματικά λόγο διακόπηκε μια διάσκεψη), ούτε ανήκει στις αρμοδιότητες της».

  Επίσης, σημειώνουν οι δύο αντιπρόεδροι, ότι η Ένωση με την ανακοίνωσή της προκατέλαβε την άποψη για το θέμα αυτό, όσων (πλην του προέδρου της) εκ των μελών της Ένωσης μετείχαν στη διάσκεψη και ενδεχομένως έχουν άλλη άποψη για τη διακοπή της διάσκεψης» και συνεχίζουν: «Ακόμη χειρότερα» με την ανακοίνωση το Δ.Σ. της Ένωσης του ΣτΕ αποδοκιμάζει, ως ψευδή, «όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο» με βάση όχι τη δική της αντίληψη για τα πράγματα, αλλά την ανακοίνωση του πρόεδρου του δικαστηρίου, μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη φορά, σε γραφείο Τύπου του προέδρου του δικαστηρίου».
  Και όλα αυτά όταν -συνεχίζουν- «ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο στον έντυπο όσο και τον ηλεκτρονικό Τύπο κατέκλυζαν δημοσιεύματα που με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αναφερόταν όχι πάντα με τα καλύτερα λόγια στην εν γένει λειτουργία του συνόλου του δικαστηρίου και στο ρόλο των δικαστών, το Δ.Σ. τηρούσε αιδήμονα σιγή».

  Σε άλλο σημείο των παραιτήσεων τους αναφέρουν ότι η ανακοίνωση της Ένωσης «εμφανίζεται στην πρώτη παράγραφο να παίρνει θέση μόνο επί ενός πραγματικού γεγονότος χωρίς να το αξιολογεί», ενώ με την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσής της «δημιουργείται σαφώς η εντύπωση ότι η Ένωση θεωρεί ότι ήταν επαρκής λόγος για τη διακοπή της διάσκεψης η δημιουργία κλίματος δημοσίων αντεγκλήσεων» και εκεί «βρίσκεται το μεγαλύτερο ατόπημα, διότι αφορά την ίδια την λειτουργία του θεσμού».

  «Αρνησιδικία» συνιστά, σύμφωνα με τους δύο αντιπροέδρους, η άποψη που δέχεται ότι το ΣτΕ «αντί να διασκεφθεί και να εκδώσει απόφαση επί οποιασδήποτε υποθέσεως ανεξαρτήτως της φύσεως της, είναι σκόπιμο να αναβάλει επ΄ αόριστον τη διάσκεψη του με την επίκληση ενός κάποιου κλίματος (το οποίο το δικαστήριο δεν μπορεί να ελέγξει)» και προσθέτουν ότι η ανακοίνωση αποτελεί ατόπημα που πλήττει καίρια το θεσμικό ρόλο του της Ένωσης του ΣτΕ και «σηματοδοτεί αλλαγή στη μακροχρόνια πορεία της από ανεξάρτητο όργανο έκφρασης του συνόλου των μελών του ΣτΕ σε διοικητική υπηρεσία».

  Η Ένωση του ΣτΕ συγκαλεί την 13η Οκτωβρίου 2016 γενική συνέλευση με βασικά θέματα τα τρέχοντα ζητήματα της Δικαιοσύνης και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση μη απαρτίας η επόμενη σύγκληση της γενικής συνέλευσης καθορίστηκε για τις 20 Οκτωβρίου.
  Κατά την επίμαχη διάσκεψη της περασμένης Παρασκευής, ο κ. Σακελλαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να δώσει στους δικαστές που συμμετείχαν στη διάσκεψη την προεισήγηση των βοηθών του εισηγητή της υπόθεσης Γιώργου Παπαγεωργίου.
  Η προεισήγηση είναι εκτενής και δίνει την πλήρη εικόνα της υπόθεσης για την οποία πρόκειται να διασκεφτούν, καταγράφοντας αναλυτικά όλα τα νομικά δεδομένα, τη νομολογία του ΣτΕ, κ.λπ. και περιλαμβάνει πρόταση προς τα μέλη της διάσκεψης για το αν πρέπει να γίνουν δεκτές ή όχι οι αιτήσεις ακύρωσης και για ποίους λόγους.
  Με βάση τις προεισηγήσεις και τα όσα ελέχθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, οι δικαστές κατά τη διάσκεψη αποφασίζουν και ψηφίζουν.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣτΕ για την άρνησή του να δώσει τις προεισηγήσεις επικαλέστηκε ότι υπάρχει φόβος διαρροής του περιεχομένου τους στον Τύπο από τους συμβούλους Επικρατείας. Το επιχείρημα αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων και τελικά ο κ. Σακελλαρίου δεσμεύτηκε ότι θα δώσει τις προεισηγήσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.