Δηλαδή, δίχως τα «βοθροΜΜΕ» θα μας είχαν επιβάλει τον κ.Καλογρίτσα

[Σημειώστε το Ψεύδος: Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (10.09.2016) από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι τέσσερις κάτοχοι (δηλ. ΚΑΙ του κ. Καλογρίτσα!) των τηλεοπτικών αδειών έπειτα από την ολοκλήρωση του ελέγχου των «πόθεν έσχες» τους.

kalogritsas-620x428

Ο επιχειρηματίας με τις αμέτρητες εργολαβίες εμφάνιζε ετήσια εισοδήματα που δεν υπερέβαιναν τα 10.000 ευρώ και έπαιρνε ακόμα και… επιστροφή από την Εφορία, ενώ τα εκατομμύρια έρρεαν ποτάμι στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Για για το πως κατάφερνε να ζει ο κ.Καλογρίτσας με 300 ευρώ το μήνα… 

Το αποκαλυπτικό (βόθρο)ρεπορτάζ

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή αποδίδουν στον κ. Χρήστο Καλογρίτσα και στη σύζυγό του Μικελίνα οι φορολογικές αρχές, καθώς έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν κατόπιν αιτήματος του αρμόδιου εισαγγελέα εντόπισαν αδήλωτα εισοδήματα τουλάχιστον 36 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2001-2013.
Αν και ο έλεγχος περιορίστηκε μόνο στις τράπεζες και στους συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς που υπέδειξε ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, αποκαλύφθηκε ότι το ζεύγος Καλογρίτσα δήλωνε επί χρόνια εισοδήματα «πείνας», ενώ στην πραγματικότητα τα εμβάσματα έρρεαν στις καταθέσεις τους, με τα περισσότερα από αυτά να είναι άγνωστης προέλευσης. Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε το Kέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», στον κ. Χρήστο Καλογρίτσα έχουν ήδη καταλογιστεί πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις από τα αδήλωτα εισοδήματά του -που αγγίζουν τα 32.767.289,72 ευρώ- τους οποίους οφείλει να καταβάλει άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας έχει ήδη καταφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών, για να μειώσει το πρόστιμο που του έχει καταλογιστεί (ποντάροντας ίσως και στις πολιτικές του διασυνδέσεις). Το μόνο που έχει επιτύχει, όμως, μέχρι σήμερα είναι να μειωθούν οι απαιτήσεις του Δημοσίου από τα 32,8 στα 27,5 εκατ. ευρώ.
Η έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου 2015 έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος είχε κάνει τη δική του έρευνα προηγουμένως και είχε διαπιστώσει μέσω στοιχείων που είχαν περιέλθει σε αυτόν από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας εμφάνιζε κινήσεις σε 20 τραπεζικούς λογαριασμούς, τους οποίους δεν είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις.
Με την υπ’ αριθμόν ΑΒΜ 140/2015 παραγγελία του, διαβίβασε στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εντολή έρευνας για τα εισοδήματα του κ. Καλογρίτσα, αποστέλλοντας ταυτόχρονα στις φορολογικές αρχές ένα CD με όλες τις κινήσεις των 20 συγκεκριμένων λογαριασμών, από τις τράπεζες Κύπρου, Alpha και Πειραιώς στους οποίους εμφανίζονταν ως συνδικαιούχοι ο Χρήστος Καλογρίτσας και η σύζυγός του Μικελίνα. Οταν οι εφοριακοί άρχισαν να αναλύουν τις κινήσεις των λογαριασμών, έμειναν με το στόμα ανοιχτό…
Ο επιχειρηματίας με τις αμέτρητες εργολαβίες σε όλη τη χώρα και υποψήφιος καναλάρχης, που πρόσφερε 52,6 εκατ. ευρώ για μια τηλεοπτική άδεια, δήλωνε επί χρόνια αποδοχές υδραυλικού ή αγρότη που για κάποιες χρονιές δεν υπερέβαιναν καν τα 10.000 ευρώ. Ανάλογα εισοδήματα δήλωνε και η σύζυγός του, ενώ την ίδια στιγμή οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί φούσκωναν κατά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο! Σύμφωνα με το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ, που συντάχθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2015, ο κ. Καλογρίτσας λειτουργούσε επί τουλάχιστον 12 χρόνια ως κλασικός φοροφυγάς, χωρίς όμως ποτέ να εντοπιστεί από τις φορολογικές αρχές, όπως συμβαίνει κατά καιρούς με άλλες περιπτώσεις επώνυμων φοροφυγάδων που κοσμούν τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων, όπως γιατροί, δικηγόροι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αγρότες και παπάδες που δηλώνουν κάθε χρόνο ζητιάνοι ενώ στην πραγματικότητα είναι εκατομμυριούχοι. Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι φορολογικές αρχές είναι πραγματικά απίστευτα και η έκταση της φοροδιαφυγής που πραγματοποίησε η οικογένεια Καλογρίτσα σε κάποιες χρονιές ασύλληπτη…
Το 2000, πρώτη χρονιά που ελέγχονται τα εισοδήματα Καλογρίτσα, ο επιχειρηματίας και επίδοξος καναλάρχης δηλώνει φορολογητέο εισόδημα μόλις 10.725,67 ευρώ. Μάλιστα στο τέλος του χρόνου εισπράττει και επιστροφή φόρου 3.508,15 ευρώ! Οι έλεγχοι του ΚΕΦΟΜΕΠ, όμως, αποκάλυψαν ότι την ίδια χρονιά η σύζυγός του δέχθηκε εμβάσματα από άγνωστες πηγές συνολικού ύψους 1.080.948,89 ευρώ, τα οποία ουδέποτε δηλώθηκαν στην Εφορία. Σε μια χρονιά όπου το ζεύγος Καλογρίτσα είχε εισοδήματα που άγγιζαν το 1,1 εκατ. ευρώ, στην Εφορία δήλωναν πάμφτωχοι και εισέπρατταν και επιστροφή φόρου από το Δημόσιο!
Εξίσου πενιχρά εισοδήματα εισοδήματα δήλωσε το ζεύγος Καλογρίτσα και το 2001 καταβάλλοντας φόρο για ολόκληρη τη χρονιά μόλις… 48,19 ευρώ. Οι αδήλωτες καταθέσεις, όμως, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ, ανήλθαν σε 1,5 εκατ. ευρώ!
Αυτό που συνέβη το 2003 στη φορολογική δήλωση Καλογρίτσα είναι απλώς πταίσμα μπροστά στην απόκρυψη εισοδήματος που επιχείρησαν το 2002, διεκδικώντας… Οσκαρ φοροδιαφυγής. Το ζεύγος Καλογρίτσα δηλώνει λοιπόν μηδενικά εισοδήματα και για τον λόγο αυτό δεν πληρώνει κανέναν φόρο την ώρα που οι κοινές καταθέσεις του αυξάνονται κατά 20,35 εκατ. ευρώ!
Σύμφωνα μάλιστα με τις κινήσεις των λογαριασμών που περιλαμβάνονται στο πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ, για τα ποσά αυτά «δεν αποδείχθηκε η πηγή και η αιτία προέλευσής τους ή ότι υπήρξε νόμιμη απαλλαγή φόρου». Οταν μάλιστα κλήθηκε ο κ. Καλογρίτσας για να αιτιολογήσει τα ποσά αυτά, δεν προσήλθε καν στις φορολογικές αρχές.
Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν όλες οι φορολογικές δηλώσεις του ζεύγους Καλογρίτσα ως το 2013, όταν έκλεισε ο πρώτος κύκλος της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε βάρος του. Από το 2005 και μετά ο κ. Καλογρίτσας δήλωνε σχεδόν μηδενικά εισοδήματα, καταβάλλοντας κάθε χρόνο φόρους από 0 έως 12.000 ευρώ. Και σε αυτές τις χρονιές, όμως, το συνολικό εισόδημά του ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που δήλωνε, καθώς ο ίδιος ήταν φορολογικά συνεπής, αλλά η σύζυγός του, με την οποία υποβάλλει κοινή δήλωση, συνέχισε να αποκρύπτει καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Οπως προκύπτει από τον σχετικό πίνακα που περιλαμβάνεται στην έκθεση του ΚΕΦΟΜΕΠ, την περίοδο 2001-2013 ο Χρήστος Καλογρίτσας απέκρυψε εισοδήματα περίπου 5 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο διαπιστώθηκαν στη σύζυγό του αδήλωτες τραπεζικές καταθέσεις που αγγίζουν τα 35 εκατ.
Σύμφωνα με τον καταλογισμό των φορολογικών αρχών, για τα ποσά αυτά αναλογεί φόρος εισοδήματος που αποφεύχθηκε, ύψους 15 εκατ. ευρώ. Αν στο ποσό αυτό υπολογιστούν οι έκτακτες εισφορές, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και οι νόμιμες προσαυξήσεις, φτάνουμε στο ποσό των 32.767.289,72 ευρώ, που του έχει καταλογιστεί.
Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, για την κυρία Μικελίνα Καλογρίτσα εκδόθηκε νέα εντολή μερικού ελέγχου φορολογίας εισοδήματος, που κατέληξε σε νέο πόρισμα το οποίο εκδόθηκε στις 20 Ιουλίου 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας κατέφυγε ήδη στη Διεύθυνση Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι ορισμένα από τα πρόστιμα που του έχουν καταλογιστεί έχουν ήδη παραγραφεί. Ωστόσο, οι φορολογικές αρχές απέρριψαν τις περισσότερες από τις αιτιάσεις του, εξακολουθώντας να απαιτούν τουλάχιστον 27,5 εκατ. ευρώ.

Επεκτείνεται ο έλεγχος;

Από τα παραπάνω στοιχεία, όμως, προκύπτουν και ορισμένα σοβαρά ερωτήματα τόσο για την πορεία όσο και για την εξέλιξη των φορολογικών ελέγχων. Οπως ρητά αναφέρεται στο πόρισμα που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», «ο παρών έλεγχος είναι μερικός και περιορίστηκε στα δεδομένα του CD που παρελήφθη από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, το οποίο περιλαμβάνει κινήσεις 20 λογαριασμών των τραπεζών Κύπρου, Alpha και Πειραιώς, από τους οποίους ο ίδιος είναι συνδικαιούχος σε δύο λογαριασμούς».
Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν για τις φορολογικές αρχές και το υπουργείο Οικονομικών είναι:

 1. ■ Μετά την αποκάλυψη εκτεταμένης φοροδιαφυγής, διατάχθηκε πλήρης φορολογικός και οικονομικός έλεγχος του επιχειρηματία για τις συγκεκριμένες χρονιές;
 2. ■ Εφόσον διατάχθηκε ο έλεγχος, έχει ολοκληρωθεί και, αν ναι, τι ευρήματα απέδωσε; Ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις ότι τα τελευταία χρόνια ο κ. Καλογρίτσας έτυχε προνομιακού δανεισμού από την Τράπεζα Αττικής με ποσά που αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων καταγγέλλεται ότι οικειοποιήθηκε μεγάλο μέρος;
 3. ■ Μετά την αποκάλυψη εκτεταμένης φοροδιαφυγής για την περίοδο 2001-2013, οι φορολογικές αρχές προχώρησαν στον φορολογικό του έλεγχο και για τις χρονιές 2014 και 2015, όπου είναι γνωστό ότι ο επιχειρηματίας δανειοδοτήθηκε από την Τράπεζα Αττικής με περίπου 77 εκατ. ευρώ;
 4. ■ Εφόσον η φοροδιαφυγή του κ. Καλογρίτσα έχει πλέον πιστοποιηθεί, γιατί το όνομά του δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ στις περίφημες λίστες των φοροφυγάδων τους οποίους κατά καιρούς έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση;

Μετά την αποκάλυψη και των στοιχείων αυτών (και εφόσον οι κατηγορίες αποδειχθούν αληθινές, καθώς ουδείς θεωρείται ένοχος μέχρι την απόδειξη της ενοχής του), βαραίνει κι άλλο το κλίμα σε βάρος του κ. Καλογρίτσα αλλά και κατά της κυβέρνησης που τον έχρισε οριστικό υπερθεματιστή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ασκώντας επιπόλαιους ελέγχους στην περιουσιακή του κατάσταση, αλλά και στις δηλώσεις «πόθεν έσχες». Υπέρογκος δανεισμός, βοσκοτόπια, θολό «πόθεν έσχες» και φοροδιαφυγή είναι στοιχεία που καθιστούν πλέον πολύ δύσκολη την πολιτική διαχείριση της αδειοδότησης των καναλιών, η οποία μπαίνει από αυτή την εβδομάδα στην τελική της φάση.;

Το πόρισμα του κεφομεπ για τον «καναλάρχη» και  τη σύζυγό του

Ο τελικός πίνακας του ΚΕΦΟΜΕΠ στον οποίο καταγράφεται το μέγεθος της φοροδιαφυγής του ζεύγους Καλογρίτσα. Στην 1η στήλη τα έτη που ελέγχθηκαν, στη 2η και την 3η το σύνολο των καταθέσεων που εντοπίστηκαν σε τρεις τράπεζες, που υπέδειξε ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος.
Στην 4η στήλη το ποσό της διόρθωσης που έγινε. Στην 5η ο φόρος που πλήρωναν πριν τον έλεγχο. Στην 6η ο φόρος που τους επιβλήθηκε τελικά, στην 7η τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις και στην 8η το τελικό σύνολο του ποσού που κλήθηκαν να πληρώσουν ο Χρήστος και η Μικελίνα Καλογρίτσα…

[από το βόθροΠρώτοΘέμα]

*

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Δηλαδή, δίχως τα «βοθροΜΜΕ» θα μας είχαν επιβάλει τον κ.Καλογρίτσα

 1. Παράθεμα: Δηλαδή, δίχως τα “βοθροΜΜΕ” θα μας είχαν επιβάλει τον κ.Καλογρίτσα; | Oxtapus *blueAction

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αν σε κάτι έχει πλεόνασμα αυτή η χώρα είναι σε εργολάβους και στημένους διαγωνισμούς. Η μόνη μέριμνα που υπήρξε μετά τη μεταπολίτευση ήταν να έχουν να ασφαλτοστρώνουν οι εργολάβοι. Δρόμους σε πενταπλάσιες τιμές, αεροδρόμια σε διπλάσιες από τις πραγματικές και όλα αυτά σε διαγωνισμούς που είναι στημένοι.

   Του Κώστα Βαξεβάνη
   ……………………….

   Πάμε τώρα στο ερώτημα. Πότε έγινε από τη ΝΔ, πολιτικό θέμα για τους διαγωνισμούς και τους εργολάβους; Πότε καταγγέλθηκε ένας διαγωνισμός, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, το καρτέλ που κατονομάστηκε πρόσφατα σε επίσημα πορίσματα; Πότε ζητήθηκε να ξαναγίνει διαγωνισμός, να καταπέσει διαγωνισμός, να αποπεμφθεί υπερθεματιστής, να γίνει εισαγγελική έρευνα, να αποφανθούν συνταγματολόγοι, νομολόγοι και Ειδικά δικαστήρια;

   Μήπως έγινε από το ΠΑΣΟΚ και μου διαφεύγει; Θυμήθηκα τώρα μια υπόθεση με το τρένο που θα γινόταν στο Ρίο-Αντίρριο, για το οποίο πληρώσαμε 12 εκατομμύρια ευρώ. Φορτώθηκε ένα τρένο σε φορτηγά και πήγε στην ιδιαίτερη πατρίδα του ειδικού περί τα δημόσια έργα Υπουργού Χρήστου Βερελή, πριν τις εκλογές. Στρώσανε και μερικές γραμμές , μίλησε ο Υπουργός, ξαναφορτώθηκε το τρένο στα φορτηγά και επέστρεψε στην Αθήνα. Δώσαμε φυσικά τα εκατομμύρια αλλά το τρένο έχει γίνει ανέκδοτο ως «τρένο Βερελή» (κάτι σαν το «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»).
   ____________________________
   Το ΝΔΣΟΚ είναι ένοχο, πάρα πολύ ένοχο. Γνωστό αυτό.

   1. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έστειλε μισή υπόθεση από αυτές στον Εισαγγελέα;
   2.Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έβαλε υπουργό κατά της διαφθοράς, άνθρωπο της ΝΔ;
   3.Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ακολουθεί κι αυτός τον ίδιο δρόμο;

  • Ο/Η Po λέει:

   θέλετε να πείτε ότι κατατάσσετε τους τωρινούς με τους προηγούμενους.
   δηλ. τα ίδια κόπρανα.
   Ευχαριστούμε.

 2. Ο Ιβάν Σαββίδης σε… αγιογραφία εκκλησίας

  Έρχονται οι Ρώσοι. Πατρίς θρησκεία, οικογένεια, ΑΝΕΛ και λίγο Χ.Α.

  • Ο/Η Φιλημων λέει:

   Μαρινάκης-Σαββίδης, οι νέοι μιντιάρχιες, με διαδικασία Όργουελ, με λίγο Καλογρίδη ενδιάμεσα, που ξεβρακώθηκε και έφυγε σαν βρεγμένη γάτα. Αυτό δείχνει μια τεράστια παρακμή. Που είναι η διαφάνεια, ο πολιτισμός, η κοινωνική πρόοδος;

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Πολιτισμός, σημαίνει ότι υπάρχουν πολιτικοί ταγοί οι οποίοι μπορούν να φιλοσοφούν, οι πολιτικές τους πράξεις αλλά και οι προσωπικές τους, να έχουν σαν εφαλτήριο, τις αρετές και το ήθος που έρχεται από τον έτσι αποκαλούμενο, Δυτικό πολιτισμό. Να διακατέχονται από την θέληση, να επιτελέσουν δημόσιο έργο, ώστε όταν φυσιολογικά έρθει η ώρα να αποχωρίσουν, να αφήσουν πίσω τους σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, περισσότερο πλούτο από ότι βρήκαν. Ας μου δείξει κάποιος, έναν αντίστοιχο πολιτικό που παράγει αυτό το κράτος-υβρίδιο. Μόνο τυράννους και ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, από αληθινή πολιτική.
    Πολιτισμός, σημαίνει ότι τουλάχιστον μια αξιόλογη μερίδα πολιτών, έχει αντιληφθεί ότι η παιδεία, πολιτισμός, τέχνες, λόγος, συμφωνία με την φύση, αθλητισμός κλπ, αποτελούν την βάση της ανάπτυξης της ανθρώπινης φύσης και ότι χωρίς αυτά και με μοναδικό στόχο την συσσώρευση χρήματος, η αποκτήνωση του ανθρώπου είναι αναπόφευκτη. Πράγμα βεβαίως, που ήδη βιώνουμε εδώ και αιώνες. Ας σκεφθεί ο καθένας, πόσοι τέτοιοι άνθρωποι ζούνε ανάμεσα μας. Εγώ το μόνο που βλέπω είναι πολίτες που πετάνε συνεχώς χαρτιά και σκουπίδια στο περιβάλλον τους. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε πεζοδρόμια. Θαμώνες σε καφετέριες, να παρακολουθούν ποδόσφαιρο και να σταυροκοπούνται όταν περνάνε έξω από εκκλησίες, ζητώντας από τον Θεό να τους προσέχει ιδιαίτερα.. Και τόσα άλλα.
    Διαφάνεια, σημαίνει ότι ο πολίτης διακατέχεται από ακατανίκητη επιθυμία να συμμετέχει στην πολιτική, να ελέγχει τις πράξεις των αντιπροσώπων του και γίνεται ο ίδιος τιμωρός, όταν διαπιστώνει την αλληλοσυγκάλυψη των πολιτικών αλλά και την ανοχή τους, καθώς και της δικαιοσύνης, απέναντι σε πρόσωπα-παράγοντες που θα έπρεπε να κολάζονται ποινικά. Βλέπει κανείς τέτοιους πολίτες; Εγώ, βλέπω πολίτες που χρησιμοποιούν τις εκλογές, μια φορά στα 3 ή 4 χρόνια, σαν δικαιολογία για να απέχουν από την πολιτική, γιατί η πολιτική είναι τέχνη και αυτοί «βαριούνται ευφράδειες και δημηγορίες». Παρ΄’ όλα αυτά, περιμένουν τους βαρβάρους, για να έρθουν και να κάνουν όσα βαριούνται να κάνουν οι ίδιοι.
    Κοινωνική πρόοδος, είναι η ύπαρξη μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε μια δυναμική ροική κατάσταση. Όχι προς το «καλύτερο», αλλά στο πλαίσιο του: «Τα πάντα ρεί και ουδένα μένει». Εμείς ζούμε σε μια κοινωνία, που τους τελευταίους αιώνες, δεν έχει αλλάξει σχεδόν σε τίποτε.
    Πράγματι, υπάρχει τεράστια παρακμή και το χειρότερο είναι ότι η παρακμή -επειδή είναι κατηφόρα- γοητεύει, ελκύει.

 3. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Ηρθα στα παλια μου λημερια να διαβασω τιποτα για τον Φιλη που γινεται χαμος με δαυτον και το παπαδαριο. Δεν ειδα τιποτα και ειπα να κανω μια ερωτηση μα βαση την ανακοινωση της ΔΑΚΕ εκπαιδευσης.
  Γραφουν:
  Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών β/βαθμιας

  Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι συνεχείς επιθέσεις του Υπουργού Παιδείας εναντίον της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι δικαίωμα του Υπουργού Παιδείας ως ατόμου να πιστεύει στην Ορθοδοξία, σε κάποια άλλη θρησκεία, ή να είναι άθεος. Είναι όμως φανερό ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις γίνονται βάσει οργανωμένου σχεδίου.

  Ο Υπουργός Παιδείας εξυπηρετεί με απόλυτη συνέπεια τη Νέα Τάξη πραγμάτων, η οποία επιδιώκει να υπονομεύσει την έννοια του έθνους και έχει αναγάγει σε υπ’ αριθμόν ένα εχθρό της την Ορθοδοξία.

  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι οι εμπνευστές της περιβόητης σύγκρουσης των πολιτισμών, θεωρούν τους Ορθοδόξους ως εν δυνάμει εχθρούς λόγω της θρησκευτικής τους συγγένειας με τους Ρώσους. Έτσι εξηγείται η γενική απάθεια την οποία επιδεικνύει η Δύση στις σφαγές Χριστιανών στη Συρία και στο Ιράκ από τους Ισλαμιστές.

  Επιχαίρουν, διότι στη Μέση Ανατολή σφαγιάζονται οι πιστοί της Ορθοδοξίας ή των αιρέσεων της (π.χ Μονοφυσίτες). Ήταν γνωστές από το παρελθόν οι εθνομηδενιστικές και αθεϊστικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Με την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ ετέθη σε εφαρμογή ένα σχέδιο απαξίωσης και συκοφάντησης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και της ιδέας του Έθνους. Γι αυτό ακριβώς το λόγο ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι καλύτεροι φίλοι της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των ατλαντικών “συμμάχων” μας. Ο Υπουργός Παιδείας, βάσει σχεδίου, επιδιώκει τον βίαιο αποχριστιανισμό της ελληνικής κοινωνίας.

  Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. δηλώνει κατηγορηματικά, ότι θα αντισταθεί στα σκοτεινά σχέδια του Υπουργού Παιδείας και θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην εθνική αφύπνιση, έτσι ώστε να μην περάσουν τα εθνομηδενιστικά και αντιορθόδοξα σχέδια.

  Η Ελλάδα είναι ορθόδοξο χριστιανικό κράτος και έτσι θα μείνει, είτε αρέσει στον Υπουργό Παιδείας, είτε όχι. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, όχι μόνο αντιτίθεται στα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και χλευάζει τους εμπνευστές της άθλιας αυτής εκστρατείας.

  Επειδή όμως ο κύριος Φίλης, αν και Υπουργός Παιδείας, είναι εμφανώς ανιστόρητος, επιθυμούμε να του υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει προσφέρει άφθονο αίμα στους αγώνες αυτού του Έθνους.

  Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ κατακρεουργήθηκε από τον τουρκικό όχλο στην Κωνσταντινούπολη, επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνος για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

  Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κήρυξε την επανάσταση στην Πάτρα.

  Ο Μητροπολίτης Σαλώνων Ησαΐας σκοτώθηκε στην Αλαμάνα, πολεμώντας στο πλευρό του Αθανασίου Διάκου.

  Ο Παπαφλέσσας οργάνωσε την επανάσταση στην Πελοπόννησο και σκοτώθηκε πολεμώντας στο Μανιάκι.

  Ο Ηγούμενος Σαμουήλ ανατινάχτηκε μαζί με τα γυναικόπαιδα των Σουλιωτών στο Κούγκι , για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.

  Κρήτες μοναχοί, μαζί με στρατιωτικούς ανατινάχτηκαν στο Αρκάδι κατά τη διάρκεια της Κρητικής επανάστασης.

  Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης ήταν από τους επικεφαλής του Μακεδονικού Αγώνα εναντίον των Βουλγάρων κομιτατζήδων.

  Ο Μητροπολίτης Δράμας Χρυσόστομος ήταν από τους επικεφαλής του Μακεδονικού Αγώνα στην Ανατολική Μακεδονία. Αργότερα ως Μητροπολίτης Σμύρνης μαρτύρησε στα χέρια του τουρκικού όχλου προσπαθώντας να σώσει τους διωκόμενους Έλληνες. Αρνήθηκε την πρόταση των Άγγλων να τον φυγαδεύσουν.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος αρνήθηκε να υποδεχτεί τους Γερμανούς κατακτητές το 1941 και απέρριψε το αίτημα των Γερμανών να ορκίσει την κυβέρνηση Τσολάκογλου. Για τη στάση του αυτή καθαιρέθηκε από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο από τους Γερμανούς.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’, ήταν ο επικεφαλής του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα τωνΚυπρίων.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος Β΄ εκδιώχθηκε πραξικοπηματικά από τη δικτατορία και εγκλείστηκε σε νοσοκομείο επί ένα μήνα, ενώ δεν ήταν άρρωστος. Στο διάστημα αυτό θεσπίστηκε παράνομα από τη δικτατορία όριο ηλικίας και καθαιρέθηκε.

  Αυτά είναι μόνο λίγα παραδείγματα για τη δράση της Εκκλησίας κύριε Υπουργέ. Και φυσικά,αγνοείτε σκοπίμως το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που έχει αναλάβει η εκκλησία σήμερα, ενισχύοντας χιλιάδες συμπολίτες μας, θύματα της κρίσης, Έλληνες ή αλλοδαπούς, ορθόδοξους ή αλλόθρησκους. Έργο που θα έπρεπε να είχε αναλάβει η κυβέρνηση σας, η οποία και σε αυτόν τον τομέα έχει αποτύχει παταγωδώς.

  Οφείλετε λοιπόν κύριε Υπουργέ να δείξετε σεβασμό και να μην προκαλείτε με τη στάση σας και τις δηλώσεις σας την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, η οποία θεωρεί τις απόψεις σας περιθωριακές και παρακμιακές.

  Το ερωτημα ειναι – αν δεν σαν κανει κοπο – τι εκανε πραγματικα ο καθενας απο αυτους που αναφερουν; Θελω να τους το κολησω στα μουτρα.

 4. Ο/Η ataktos λέει:

  Σε δίκη για κακούργημα παραπέμπονται οι διαχειριστές της ΜΚΟ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ επί Χριστόδουλου, διότι το 2005-2006 έλαβαν επιχορήγηση 5,6 εκ. ευρώ ως προκαταβολή (7 εκ. το σύνολο της επιχορήγησης) για αποστολή επισιτιστικής βοήθειας 2.650 τόνων κατεψυγμένων κοτόπουλων στο Ιράκ. Αγόρασαν 371 τόνους μονάχα από κοτόπουλα που η Κτηνιατρική Υπηρεσία Πειραιά τα χαρακτήρισε «ακατάλληλα για κατανάλωση». Όταν ζητήθηκε η επιστροφή των χρημάτων είχαν κάνει φτερά τα 5,1 εκ.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/sti-dini-sobaron-dikastikon-ekselikseon/2.110740

  Στη δίνη σοβαρών δικαστικών εξελίξεων

  Στη δίνη σοβαρών δικαστικών εξελίξεων εισέρχεται η Ελλάδα και δεν αποκλείεται τα δικαστήρια να κρίνουν και τις πολιτικές εξελίξεις. Η ώρα των δικαστών, που γράφαμε πριν από μερικές ημέρες, φαίνεται ότι έφτασε και τα όσα θα συμβούν είναι απρόβλεπτα, ήδη είχαμε τις πρώτες… μπαλωθιές. Στη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε χαμός καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην κρισιμότητα της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών, κ.λ.π.

  Η όλη αναφορά του κ. Σακελλαρίου εξελήφθη ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών. Από το σημείο αυτό και μετά ξεκίνησε η αντιπαράθεση μέσα στην αίθουσα των διασκέψεων. Πολλοί δικαστές φαίνεται ότι αρνήθηκαν να γίνουν πιόνια κάποιων που στήνουν δικαστικά και πολιτικά παιχνίδια και αντέδρασαν με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης. Να θυμίσουμε ότι η απόφαση του ΣτΕ μπορεί να κρίνει ακόμη και την παραμονή της παρέας του Μαξίμου στην εξουσία. Παίζεται το κεφάλι και του Παππά και του Τσίπρα από την εξέλιξη της υπόθεσης με τα κανάλια.

  Να θυμίσουμε ότι ο Ν. Σακελλαρίου έγινε πρόεδρος στο ΣτΕ τον περασμένο Οκτώβριο και είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου. Και ο νοών νοείτω για το αν η Δικαιοσύνη εκτός από τυφλή πρέπει να είναι και κουφή.

  Η δεύτερη μπαλωθιά που έπεσε αφορά στη σύλληψη του 65χρονου εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη.

  Είχε προηγηθεί η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από τις ολλανδικές Αρχές, για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση.

  Ο εφοπλιστής νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ασκληπιείο Βούλας, καθώς επικαλέστηκε προβλήματα υγείας.

  Τα τελευταία χρόνια ο 65χρονος αγόραζε διαρκώς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Μεταξύ άλλων, το 2015 εξαγόρασε το 51% της τηλεοπτικής συχνότητας Attica TV, που ανήκε στον δήμο Ασπροπύργου και την ενέταξε στον τηλεοπτικό Όμιλο ιδιοκτησίας του, τον Hellas Net. Ο κ. Καραγιώργης είναι και διευθύνων σύμβουλος του δικτύου HellasNet, που έχει στην κατοχή του11 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Το δίκτυο αποτελούν 11 κανάλια και συγκεκριμένα τα Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα) PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία) και Attica TV (Αττική).

  Όμως, οι φήμες λένε ότι έχει εξαιρετικές σχέσεις με το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τον Πάνο Καμμένο. Φέρεται επίσης να βρίσκεται πίσω από γνωστό «πληρωμένο» πιστόλι του Μαξίμου που βάλλει εναντίον όσων το σύστημα Παππά έχει απέναντι. Πρόσφατα απασχόλησε την κοινή γνώμη με μυθεύματα και ανοησίες, έπειτα από μήνυση που έγινε εναντίον του.

  Οι φήμες στην αγορά λένε ότι ο συλληφθείς ήταν έτοιμος να μπει και στην τηλεόραση αλλά και ήταν πρόθυμος να χρηματοδοτήσει εφημερίδα της Αριστεράς με διευθυντή το… πληρωμένο πιστόλι που λέγαμε πιο πάνω.

  Ο Καραγιώργης είναι στενός φίλος και κουμπάρος του Ρώσου ολιγάρχη Konstantin Malofeev, ο οποίος τον πάντρεψε στη Μόσχα. Ποιος ήταν επίσημος καλεσμένος; Μα ο πανταχού παρών Πάνος Καμμένος.

  • Ο/Η O Eφοπλιστής λέει:

   Ελλάς-Ρωσία-Ορθοδοξία-ΤV-Μαφία

   http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_345.html

   Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016
   Στενός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ ο καναλάρχης-εφοπλιστής Καραγιώργης που συνελήφθη!

   [……….]
   Στο πρόγραμμα που ήδη μεταδίδεται από την 1η Δεκεμβρίου, υπάρχει ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Κώστα Αργυρό, ένα απογευματινό μαγκαζίνο, ξένες σειρές, μία κυπριακή, και ένα τηλεπαιχνίδι ποδοσφαιρικών γνώσεων. Επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα είναι ο Κώστας Βαξεβάνης, ενώ θέση σχολιαστή στα ειδησεογραφικά προγράμματα έχει ο Σταύρος Λυγερός. Στη χθεσινή παρουσία παραβρέθηκαν οι υπουργοί, εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, διαφημιστές κ.α..

   Ο σύντροφος Βαξεβάνης, κολητός του Μαξίμου και ο φιλοσυριζαίος Λυγερός ναυαρχίδες του νέου καναλιού, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε βροντερό παρών, γιατί ήλπιζαν ότι το κανάλι θα γινόταν το πανελλήνιο βήμα τους…

   Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλήστε μας για την καταπόλεμηση της διαφθοράς λίγο ακόμα!

   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=725301

   Οι εκλεκτοί του Κρεμλίνου και οι αρραβώνες της… δραχμής

   Ο γάμος του εφοπλιστή και επίδοξου καναλάρχη, ο κ. Καμμένος και το think tank που συνδέει Μόσχα με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

   26/07/2015 05:45

   Οι επιτυχίες του Αντώνη Ρέμου διασκεδάζουν τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, την όμορφη επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτρια της βραχύβιας μπουτίκ Ratt & More του Κολωνακίου Σοφία Σωτηράκου και τους 88 καλεσμένους τους. Είναι επιβάτες της ιδιωτικής πτήσης που απογειώθηκε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου 2014 με προορισμό τη Μόσχα. Εκατό χιλιόμετρα νότια της ρωσικής πρωτεύουσας, στην πόλη Πουσίνο των 20.000 κατοίκων, κορυφαίο επιστημονικό κέντρο της Ρωσίας στην έρευνα του Διαστήματος, χτισμένη το 1956 μέσα στην απέραντη πράσινη φύση, δίπλα στον πλάτους σχεδόν 200 μέτρων παραπόταμο Οκα του Βόλγα. Εκεί, στο ξενοδοχείο «Tsargrad», θα πραγματοποιηθεί το επόμενο βράδυ, Σάββατο 4 Οκτωβρίου, το γαμήλιο πάρτι και το μεσημέρι της Κυριακής το ορθόδοξο εκκλησιαστικό μυστήριο αρραβώνα (διότι ο ίδιος ο γάμος θα τελεστεί λίγο καιρό αργότερα στην Αγία Φιλοθέη) του ζεύγους Καραγιώργη – Σωτηράκου.

   Η φιλοξενία

   Κουμπάρος είναι ο ρώσος δισεκατομμυριούχος και εκλεκτός του Κρεμλίνου Κονσταντίν Μαλοφέβ, ο οποίος γεννήθηκε σε αυτή την πόλη από επιστήμονες γονείς το 1974. Χάρη στα τραγούδια του Ρέμου οι τρεισήμισι ώρες της πτήσης πέρασαν ανώδυνα, αν εξαιρέσει κανείς την άστοχη ιδέα να επιτραπεί το κάπνισμα, κάτι που μετέτρεψε το αεροσκάφος σε ιπτάμενο καπνιστήριο. Ουδείς ωστόσο παραπονέθηκε, ούτε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ούτε η ηθοποιός Χριστίνα Παππά, ούτε η ανκοργούμαν του STAR Μάρα Ζαχαρέα για να αναφέρουμε τρεις μόνο από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους. Ολοι κατέλυσαν στο «Tsargrad», το ιδιόκτητο ξενοδοχείο του Μαλοφέβ, που αποπνέει μια σεμνή αίσθηση αυτοκρατορικού chic, με δωμάτια προς 95 ευρώ τη βραδιά, αλλά και αυτόνομους ξύλινους ξενώνες που περιλαμβάνουν ρωσικό λουτρό προς 300 ευρώ. «Ο Κονσταντίν ήταν ευγενέστατος και μας περιποιήθηκε άριστα» λέει στο «Βήμα» ένας από τους προσκεκλημένους. «Το μεσημέρι του Σαββάτου μας ξενάγησε στη Μόσχα και οργάνωσε μια θαυμάσια κρουαζιέρα στον Βόλγα».

   Ο γάμος αυτός συμβολίζει για πολλούς τη νέα εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις. Εγινε στη Μόσχα γιατί το όνομα του κ. Μαλοφέβ περιλαμβάνεται στις λίστες απαγόρευσης εισόδου στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ που συντάχθηκαν μετά την προσάρτηση της Κριμαίας. Μάλιστα, ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μόσχας δικηγόρος κ. Μαλοφέβ, παντρεμένος με τη δικηγόρο Ιρίνα Βίλτερ και πατέρας τριών παιδιών, που εργάστηκε σε ρωσικές τράπεζες και το 2007 έγινε ιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Marshall Capital Partners με έδρα ένα ευήλιο γραφείο κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα, διακοσμημένο με εικόνες αγίων της Ορθοδοξίας δίπλα στο πορτρέτο του τσάρου Αλέξανδρου Γ’, απολαμβάνει την τιμή να έχει το όνομά του στις πρώτες θέσεις της λίστας αυτής. Ο λόγος είναι ότι οι δυτικοί εκτιμούν πως ο άνθρωπος που απέκτησε πρόσβαση στο Κρεμλίνο λίγο καιρό μετά τη γνωριμία του με τον ιερέα, εξομολόγο και πνευματικό καθοδηγητή του ρώσου προέδρου πατέρα Τύχωνα, μια από τις ισχυρότερες προσωπικότητες της Ορθοδοξίας στη σημερινή Ρωσία, έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα για την προώθηση των συμφερόντων της χώρας του στην Ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία.

   Ο κ. Μαλοφέβ, μέτοχος μεταξύ άλλων της Rustelecom, έχει αρνηθεί ότι χρηματοδοτεί τους φιλορώσους αυτονομιστές, αλλά παραδέχεται ότι το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Αγιος Βασίλειος», που έχει ιδρύσει και το οποίο με ετήσιο προϋπολογισμό 40 εκατομμύρια δολάρια υποστηρίζει 148.000 ορφανά παιδιά σε ολόκληρη τη Ρωσία, δραστηριοποιείται και στο Ντονμπάς για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι δυτικοί αναλυτές επιμένουν ότι ο συνδυασμός των χρηματοοικονομικών αλμάτων με τη φιλανθρωπική δραστηριότητα τον καθιστά έναν «Ρώσο Σόρος» που μπορεί χάρη στα υπολογιζόμενα 5 δισεκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του να αναλαμβάνει αυτόνομα αποστολές και να ασκεί επιρροή χωρίς να «εκθέτει» το Κρεμλίνο. Ο κ. Μαλοφέβ έχει επιβεβαιώσει ότι ο φιλόλογος Αλεξάντερ Μποροντάι, που τον Μάιο του 2014 ανέλαβε για δυόμισι μήνες πρωθυπουργός της αυτο-ανακηρυχθείσης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και παραμένει ως σήμερα αναπληρωτής πρωθυπουργός, ήταν σύμβουλός του για θέματα Τύπου. Παράλληλα ήταν πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ κατά την κρίσιμη περίοδο της προσάρτησης της περιοχής στη Ρωσία. Για όλους αυτούς τους λόγους ο κουμπάρος του κ. Καραγιώργη «κέρδισε» αυτή την περίοπτη θέση στις σχετικές δυτικές λίστες. Δεν μπορούσε να ταξιδέψει λοιπόν στην Ελλάδα και έτσι ταξίδεψαν στη Μόσχα ο ίδιος ο κ. Καραγιώργης, η κυρία Σωτηράκου και οι φίλοι τους.

   Τα μεγάλα σχέδια

   Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που ο κ. Καραγιώργης επισκεπτόταν τη ρωσική πρωτεύουσα. Μετά τη βύθιση του σουπερτάνκερ «Στολίδι» το 1994 με 20 θύματα, που τον ενέπλεξε σε μια καταστροφική δικαστική διένεξη με τις δανείστριες τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες και τον οδήγησε στο όριο της οικονομικής εξαφάνισης, η σχετικώς πρόσφατη, μετά το 2011, οικονομική αναγέννηση που απολαμβάνει οφείλεται εν πολλοίς στις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τη Μόσχα που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια. Ο 63χρονος κ. Καραγιώργης, παντρεμένος για δεύτερη φορά και πατέρας ενός 21χρονου γιου από τον πρώτο γάμο του, περιγράφεται ως άνθρωπος με ηρεμία και αποφασιστικότητα. Πρόσωπα με επιρροή στην κυβέρνηση, πέρα από τον υπουργό Αμυνας, λέγεται πως έχουν θαυμάσει τη θέα από το σπίτι του στην οδό Αθανασίου Διάκου στη Φιλοθέη, ψηλά στο βουνό, το οποίο ενοικιάζει από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Δημήτρη Εφραίμογλου. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για το «γκράντε» τηλεοπτικό σχέδιο του κ. Καραγιώργη. Ο εφοπλιστής έχει αγοράσει 11 περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια μέσω μιας δικής του κυπριακής offshore και σχεδιάζει τη συντονισμένη ενεργοποίησή τους με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη στη θέση του επικεφαλής των ειδήσεων. Το εγχείρημα αυτό, με κανάλια-δορυφόρους που συνδυάζουν τον κεντρικό έλεγχο της ενημέρωσης με τη βαθύτερη διείσδυση στα τοπικά κοινά, εξελίσσεται με τις ευλογίες των ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και πολλοί προεξοφλούν μια «δεύτερη ΕΡΤ». Τουλάχιστον ο Πέτρος Κωστόπουλος, που ανέλαβε επικεφαλής του ψυχαγωγικού τομέα, αποτελεί εγγύηση ότι θα διατηρηθεί η επαφή των καναλιών με τον δυτικό πολιτισμό (και με την υψηλή τηλεθέαση) μέσα από επιλογές αμερικανικών σειρών και shows.

   Εκείνο το Σάββατο, στις 4 Οκτωβρίου 2014, ο κ. Καμμένος «εξαφανίστηκε» για λίγες ώρες στη Μόσχα. «Είδα τον Πούτιν» έλεγε μετά στους φίλους του όταν συγκεντρώθηκαν για τη βραδινή γαμήλια δεξίωση. Μάλλον αστειευόταν, όπως συχνά συνηθίζει, με χιούμορ που λέγεται ότι απολαμβάνει ο Πρωθυπουργός, αλλά είναι γεγονός πως ο φιλόξενος κ. Μαλοφέβ φρόντισε να ζεστάνει το κλίμα στη Μόσχα για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο κ. Καμμένος συνάντησε τον εξ απορρήτων του κ. Πούτιν, επικεφαλής του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (RISS) και πρώην στρατηγό των μυστικών υπηρεσιών Λεονίντ Ρεσέτνικοφ, όπως είχε κάνει τέσσερις μήνες νωρίτερα ο κ. Αλ. Τσίπρας μαζί με τους Ν. Κοτζιά, Ν. Παππά, Ι. Δραγασάκη και τη Νάντια Βαλαβάνη.

   Η επίσκεψη Τσαλίδη

   Λίγο καιρό αργότερα πάντως, στις 18 Νοεμβρίου 2014, επισκέφτηκε και μίλησε στο πανίσχυρο Ρωσικό Ινστιτούτο ο Φίλιππος Τσαλίδης, πρώην βουλευτής της ΝΔ, πρώην αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου, πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης και νυν επικεφαλής του think tank των ΑΝΕΛ με την ονομασία «Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών Εθνική Αναδημιουργία».

   Ο κ. Τσαλίδης φρόντισε να δοκιμάσει την αντοχή του «Ρώσου Κίσινγκερ» και των επιστημονικών συνεργατών και αναλυτών του Ινστιτούτου, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου, με κοινοτοπίες περί «Β’ Ψυχρού Πολέμου». Η αιτία της επίσκεψης ήταν η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Ινστιτούτων. Κάπως έτσι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ καλλιέργησαν σχέσεις εμπιστοσύνης με το RISS πολλούς μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.

   Την περασμένη Τρίτη το Κρεμλίνο με μια λιτή ανακοίνωση διέψευσε την πληροφορία που δημοσίευσε το «Βήμα της Κυριακής» (στις 19-7-2015) ότι η ρωσική κυβέρνηση έλαβε ελληνικό αίτημα δανείου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία εθνικού νομίσματος. Σε ανάλογη διάψευση είχε προχωρήσει το Κρεμλίνο αργά το απόγευμα του Σαββάτου 18 Απριλίου 2015 όταν κορυφαίος έλληνας υπουργός διοχέτευε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης την πληροφορία ότι εντός πέντε ημερών (ως την Τρίτη 21 Απριλίου) η Ελλάδα θα εξασφάλιζε 5 δισεκατομμύρια δολάρια ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού αερίου South Stream.

   Παρά την τότε διάψευση, ανώτατη κυβερνητική πηγή δεν έπαψε να επαναλαμβάνει τη βεβαιότητα ότι «θα εξασφαλίσουμε τα δισεκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσία και θα τα παρκάρουμε στο εξωτερικό για να μη μας τα πάρει το ΔΝΤ». Στο εξωτερικό ένα κράτος «παρκάρει» μόνο συναλλαγματικά διαθέσιμα. Είναι σαφές ότι η Αθήνα πίστευε ότι θα εξασφάλιζε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσία, με όχημα και πρόσχημα τον αγωγό, τα οποία θα αξιοποιούσε με τον δικό της τρόπο…

   Ο Λ. Ρεσέτνικοφ, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει ήδη από τις αρχές του 2015 με γραπτή ανακοίνωσή του τη σταθερή συνεργασία και επικοινωνία του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών με τον ΣΥΡΙΖΑ, διατηρεί παρόμοιες θέσεις με αυτές του κ. Μαλοφέβ και του φιλοσόφου της «Ευρασίας» Αλεξάντερ Ντούγκιν για τη θωράκιση και ενίσχυση της Ρωσίας. Οι τρεις μίλησαν στο ίδιο πάνελ του συνεδρίου με τίτλο «Μόσχα, η Τρίτη Ρώμη» που οργανώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2014. Και οι τρεις πιστεύουν ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός σφραγίζεται από τη θρησκεία και οριοθετεί τις ζώνες οικονομικής και πολιτικής επιρροής. Στο πλαίσιο αυτό η Ορθόδοξη Ρωσία οφείλει να ηγεμονεύει στην περιοχή της με τη Μόσχα ως «Τρίτη Ρώμη» – μετά τη Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τη «θεωρία της Ευρασίας». Ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν επικροτεί αυτές τις θέσεις και με την πολιτική του τις υλοποιεί (στη Γεωργία, στην Κριμαία, στην Ανατολική Ουκρανία) ανατρέποντας την αμερικανική σύλληψη για μια ενιαία φιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.

   Η θέση της Ορθόδοξης Ελλάδας στην ευρασιατική σύλληψη του κόσμου περιγράφηκε από τον κ. Ντούγκιν στις 12 Απριλίου 2013 στη διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. «Η Ελλάδα δεν είναι Ευρασία» είπε ο κ. Ντούγκιν έχοντας πάνω του το επιδοκιμαστικό βλέμμα του Ν. Κοτζιά. «Η Ελλάδα όμως μπορεί να παίξει ρόλο στην αναδημιουργία της αρχιτεκτονικής της Ευρώπης. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η άλλη Ευρώπη, η ανατολική πλευρά της Ευρώπης. Η δεύτερη Ευρώπη». Ο κ. Ντούγκιν, που «σαγηνεύει» ευρωπαίους φιλορώσους διανοουμένους και διατηρεί σχέσεις ακόμη και με ακροδεξιά κόμματα, διευκρίνισε αργότερα ότι δεν προσκλήθηκε από τον κ. Κοτζιά αλλά ότι ο ίδιος ζήτησε να προσκληθεί από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ο ευγενικός κ. Κοτζιάς δεν θα μπορούσε ασφαλώς να αρνηθεί να τον υποδεχτεί…

   Τα δώρα των Μάγων

   Ο Κονσταντίν Μαλοφέβ διαθέτει το χάρισμα, όχι μόνο να αντιλαμβάνεται τις αναλύσεις των κ.κ. Ρεσέτνικοφ και Ντούγκιν, αλλά και να τις εφαρμόζει στην πράξη. Ισως η πιο εντυπωσιακή «πολιτική» πρωτοβουλία του ήταν η μεταφορά και η περιοδεία στη Ρωσία των Τιμίων Δώρων των Μάγων. Ο ίδιος ο 84χρονος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου του Αγίου Ορους Παρθένιος συνόδευσε τα Τίμια Δώρα στη Μόσχα, στις 6 Ιανουαρίου 2014, με ειδική πτήση από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον Χρυσό, τον Λίβανο και τα Σμύρνα, τα δώρα των μάγων που κράτησε η Παναγία προτού τα παραδώσει στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων. Μετά το 400 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Αρκάδιος τα μετέφερε στην Πόλη όπου έμειναν για 1.000 χρόνια με ένα μικρό διάλειμμα 40 ετών, από το 1204, που μεταφέρθηκαν στη Νίκαια της Βιθυνίας.

   Το 1453 η μητέρα του Μωάμεθ του Πορθητή, η βασίλισσα Μάρω, που ήταν χριστιανή, τα μετέφερε στο Αγιο Ορος, στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου γιατί ο πατέρας της, ηγεμόνας της Σερβίας Γεώργιος Μπράνκοβιτς, είχε χτίσει τον κεντρικό Ναό του Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Πρόκειται για 28 σκαλισμένα πλακίδια διαφόρων σχημάτων που περιέχουν τον χρυσό ενώ ο λίβανος και η σμύρνα διατηρούνται σε μείγμα με τη μορφή σφαιριδίων μεγέθους μικρής ελιάς. Στις 6 Ιανουαρίου 2014, Παραμονή Χριστουγέννων κατά το ρωσικό θρησκευτικό ημερολόγιο, τα Τίμια Δώρα εκτέθηκαν στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας.

   Ακολούθησε η Αγία Πετρούπολη, το Κίεβο και… η Σεβαστούπολη της Κριμαίας, όπου ενώ η επίσκεψη δεν ήταν προγραμματισμένη, 100.000 άνθρωποι έσπευσαν να προσκυνήσουν, προφανώς ειδοποιημένοι «ως εκ θαύματος»… Σε λιγότερο από έναν μήνα ενεργοποιήθηκε «ως εκ θαύματος» ο ρωσικός σχεδιασμός για την προσάρτηση της Κριμαίας, η οποία επικυρώθηκε με δημοψήφισμα.

 6. Ο/Η Ρώσος μαφιόζος ορθόδοξος ολιγάρχης λέει:

  http://www.zougla.gr/greece/article/sinelif8i-o-efoplistis-karagiorgis-tou-atica-tv

  Το 1994 ένα φοβερό δυστύχημα στο υπερδεξαμενόπλοιό του «Στολίδι» οδήγησε σε ναυάγιο την εταιρεία του Silver Carre Vs, η οποία διέθετε 13 πλοία.

  Ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν 20 ναυτικοί.

  http://karchilaki.com/ti-apantoun-malofeev-dugin-gia-tis-sxeseis-me-ellhnes-politikous/

  Τι απαντούν ο κροίσος Malofeev & ο θεωρητικός Dugin από τη Ρωσία για τις σχέσεις με έλληνες πολιτικούς
  9 February 2015

  Αποστολή στη Μόσχα

  Τελικώς, σχεδόν μισό χρόνο από τότε που οι Γιάννης Καραγιώργης και Konstantin Malofeev αντάλλαξαν τα συγκεκριμένα δύο μηνύματα, απεδείχθη ότι εμπειρία αξέχαστη δεν ήταν μόνον ο γάμος του πρώτου με κουμπάρο το δεύτερο αλλά και τα όσα, εξ’ αφορμής του συγκεκριμένου μυστηρίου, ακολούθησαν.

  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

  Ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει, αρχές Οκτώβρη 2014, το γάμο του στη Μόσχα, καθώς, λίγο καιρό νωρίτερα, ο άνθρωπος που θα τον πάντρευε, ο ρώσος κροίσος, Konstantin Malofeev, είχε μπει σε λίστα ταξιδιωτικού περιορισμού στην ΕΕ λόγω Ουκρανίας. Καθώς λοιπόν στον Malofeev απαγορευόταν η είσοδος στην Ελλάδα, ο μόνος τρόπος για να παντρέψει τον έλληνα φίλο του ήταν να μεταφερθεί ο γάμος στη Μόσχα. Όπερ και εγένετο.

  ‘Ετσι λοιπόν, μου λέει ο Γιάννης Καραγιώργης, καλέσαμε τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας από τους προηγούμενους γάμους μας, τους φίλους μας και τις κοινωνικές συναναστροφές μας. Ένας εξ΄αυτών έτυχε να είναι και ο Πάνος Καμμένος που μετά έγινε Υπουργός στη νέα κυβέρνηση. Και εμάς τι μας αφορά; Και που να ξέρω εγώ στις 3 Οκτωβρίου που έγινε ο γάμος ότι ο Καμμένος, που τότε ήταν στα αζήτητα της πολιτικής και φαινόταν παντού ότι δεν έχει τύχη να μπει καν στη Βουλή, θα γινόταν, έξι μήνες μετά, το στήριγμα μιας αντίπαλης σε αυτόν ιδεολογικά παράταξης. Τι μας αφορά εμάς;

  Αυτό που προκαλεί τον έκδηλο εκνευρισμό του Γιάννη Καραγιώργη είναι ότι επιχειρείται, με μια σειρά δημοσιευμάτων στο διεθνή Τύπο τα οποία αναπαράγονται από τον ελληνικό, να διασυνδεθεί η ταυτόχρονη παρουσία σ’ ένα ιδιωτικό γεγονός, όπως ήταν ο γάμος του, του Πάνου Καμμένου με τον οικονομικά ισχυρό κουμπάρο του έτσι ώστε να στοιχειοθετηθούν υποτιθέμενες επαφές μέλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ισχυρό ρωσικό λόμπι το οποίο αντιτίθεται στο φιλελευθερισμό και τον αμερικανικό ηγεμονισμό και προσπαθεί να οικοδομήσει ευρωπαϊκό δίκτυο στρατηγικών συμμαχιών με στόχο την κυριαρχία της Μόσχας.

  Χωρίς περιστροφές, ο κ. Καραγιώργης αποκαλεί τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο κατευθυνόμενα και στοχευμένα. Τα προωθούν πηγές οι οποίες είναι τελείως αντίθετες με τις πολιτικές πεποιθήσεις και τα έργα του Konstantin. Πως εξηγείτε εσείς το γεγονός ότι μέσα σ’ όλα αυτά που γράφουν δεν βρίσκουν να πουν μια κουβέντα για το φιλανθρωπικό του ίδρυμα “Άγιος Βασίλειος” το οποίο περιθάλπει 148.000 ορφανά αλλά ούτε και ότι ο ίδιος είναι μακράν ο πρώτος φιλάνθρωπος σήμερα στη Ρωσία; Επίσης, πόθεν πρωτο-εμφανίζει και δημοσιεύει ένα βουλγάρικο σάιτ τη λίστα των προσκεκλημένων στο γάμο μου, την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είχε ετοιμάσει προσωπικά η γυναίκα μου και την είχε στείλει στο ξενοδοχείο; Σε ό,τι με αφορά, πέραν της βαθιάς φιλίας, εγώ δεν έχω καμία σχέση με τις πολιτικές πεποιθήσεις του Konstantin. Θέλω δε σε κάθε περίπτωση να τονίσω ότι δεν μας αφορούν οι πολιτικές εξελίξεις. Επρόκειτο για ένα αμιγώς κοινωνικό γεγονός και δεν γνωρίζαμε, δεν φανταζόμασταν αλλά και ουδείς στην Ελλάδα περίμενε ότι ο συγκεκριμένος καλεσμένος μας θα συνεργαζόταν τελικά με τη μελλοντική κυβέρνηση, γεγονός που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του.

  Συναντώ τον Konstantin Malofeev στο γραφείο του στη Μόσχα∙ λιτό, σχεδόν μοναδικός του διάκοσμος είναι χριστιανικές εικόνες. Μιλά εξαιρετικά αγγλικά, είναι φιλικός, έχει χιούμορ και το όνειρό του, όπως μου λέει, για τη Ρωσία είναι η αποκατάσταση της Μοναρχίας∙ να γίνει η Ρωσία όπως ήταν πριν από το 1917.

  Ερ: Είναι πάρα πολλές, εσχάτως, οι αναφορές στο πρόσωπό σας στο διεθνή και τον ελληνικό Τύπο. Εν συντομία, αυτά που διαβάζει ο κόσμος για εσάς, είναι ότι είστε ένας ρώσος δισεκατομμυριούχος από τους πλέον ευνοούμενους του Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι έχετε υπερ-εθνικιστικές ιδέες και δεσμούς με ριζοσπαστικά ευρωπαϊκά πολιτικά κινήματα, ότι χρηματοδοτείτε τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία γι αυτό και σας έχουν επιβληθεί κυρώσεις και πως διατηρείτε επαφές με επιφανείς Έλληνες ένας εκ των οποίων είναι ο νυν Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Μετά λοιπόν, απ’ αυτήν την εισαγωγή θα ήθελα να σας ρωτήσω -ποιος είστε;

  Απ: Πρωτίστως είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, δευτερευόντως Ρώσος πατριώτης και τρίτον γιος μιας οικογένειας επιστημόνων ο οποίος γεννήθηκε πριν από 40 χρόνια, σπούδασε νομικά και υπήρξε τραπεζίτης επενδύσεων για 20 χρόνια. Γι αυτό και δεν αποτελώ τυπικό δείγμα ρώσου Ολιγάρχη όπως τους παρουσιάζουν οι ταινίες του Χόλυγουντ και οι Financial Times. Μπορεί να με εμφανίζουν ως Ρασπούτιν, να λένε ό,τι τους κατέβει, Ολιγάρχης όμως δεν είμαι∙ δεν έχω γιωτ, δεν με ακολουθούν στρατιές από μοντέλα, δεν έχω ακίνητη περιουσία στο εξωτερικό, δεν έχω οικειοποιηθεί κρατικά περιουσιακά στοιχεία, χόμπι μου είναι η Ιστορία, κυρίως η Βυζαντινή, είμαι προσκυνητής.

  Ερ: Χρηματοδοτείτε τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία;

  Απ: Εννοείται πως όχι.

  Ερ: Και τότε γιατί σας έχουν επιβληθεί κυρώσεις;

  Απ: Διότι είμαι εξαιρετικά αντιΑμερικανός και το δείχνω. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς για την προστασία της οικογένειας και των αξιών της, υποστηρίζω ανοικτά την ποινικοποίηση της προπαγάνδας υπέρ της ομοφυλοφιλίας στη Ρωσία όπως και τη θωράκιση του ρωσικού διαδικτύου ενάντια στους παιδόφιλους και τα ναρκωτικά. Θεωρούμαι, λοιπόν, “φυσικός εχθρός” αυτής της αντι-κουλτούρας που προσωπικά αποκαλώ “φιλελεύθερο ολοκληρωτισμό” η οποία συναντάται στη Δύση και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

  Ο Konstantin Malofeev δεν βλέπει να υπάρχει πρόβλημα στο ότι δύο πρώην υπάλληλοι του έχουν μεγάλη εμπλοκή στην Ανατολική Ουκρανία. Πρόκειται για τους Alexander Borodai, τέως πρωθυπουργός της αυτο-ανακηρυχθείσης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και Igor Strelkov, ένας εκ των στρατιωτικών ηγετών των αυτονομιστών. Ο Borodai ήταν διευθυντής του γραφείου μου, μου έφερνε δημοσιογράφους, καλή ώρα όπως εσείς, και είχε τη θέση της νυν διευθύντριάς μου την οποία γνωρίσατε μόλις. Μία των ημερών, λοιπόν, έγινε πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Ο Igor Strelkov συνεργάστηκε με μας μία φορά, μας βοήθησε με την ασφάλεια όταν φέραμε εδώ τα Δώρα των Μάγων από το Άγιο Όρος. Ο Strelkov είναι φίλος του Borodai. Έτσι εμφανίζονται μαζί. O Borodai ανέλαβε την εξουσία σε μια στιγμή που τα πάντα κατέρρεαν εκεί. Η ζωή είχε σταματήσει να είναι κανονική. Και δε μιλώ για βομβαρδισμούς. Οι μισθοί δεν καταβάλλονταν πλέον ούτε και οι συντάξεις. Η Ουκρανία δεν έστελνε φάρμακα στα νοσοκομεία. Είχαν αρχίσει να υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα. Έτσι το φιλανθρωπικό μου ίδρυμα υπέγραψε μια επίσημη συμφωνία, την οποία μπορείτε να βρείτε στο σάιτ μας, με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, δηλαδή τον Borodai, για συντονισμό και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας. Με ποιον δηλαδή θα την υπέγραφε ο Borodai; Φυσικά και θα την υπέγραφε με κάποιον που γνωρίζει.

  Ερ: Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει στην Ουκρανία;

  Απ: Να υπάρξει ειρήνη πάνω απ’ όλα. Τη θέλουν οι άνθρωποι στο Ντονμπάς, τη θέλουν οι Ουκρανοί, τη θέλουν οι Ρώσοι, τη θέλει η Ευρώπη. Μόνο δύο δεν τη θέλουν: το καθεστώς του Κιέβου και οι Αμερικανοί. Το πρώτο, διότι αν σταματήσει ο πόλεμος ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι η καινούργια εξουσία ήταν αυτή που έφερε τη φτώχεια και τον έχει κάνει να υποφέρει. Θ’ αρχίσει να σκέφτεται πως, σε σχέση με την παρούσα κατάσταση, ο Γιανουκόβιτς δεν ήταν και τόσο κακός. Γι αυτό, λοιπόν, το καθεστώς στο Κίεβο βολεύεται να μισεί ο κόσμος τη Ρωσία και το Ντομπάς για να μην αναγκάζεται ν’ απαντά σε ερωτήσεις του τύπου -γιατί ανεβαίνουν οι φόροι, που πήγε ο μισθός μου, γιατί ο γιος μου πρέπει να πυροβολήσει το γείτονά του; Οι Αμερικανοί, από την άλλη, ποτέ μα ποτέ δεν έχουν μιλήσει για ειρήνη. Κάνουν λόγο για “βοήθεια” προς την Ουκρανία όμως δεν συμπεριλαμβάνουν την ειρήνη στην στρατηγική τους. Γιατί; Διότι τους συμφέρει αυτό που συμβαίνει εκεί. Αφενός, διότι θέλουν ν’ αποκόψουν οικονομικά την Ευρώπη από τη Ρωσία, αφετέρου, διότι εκμεταλλευόμενοι την υποτιθέμενη ρωσική απειλή, επιχειρούν να εγκαταστήσουν την αντιπυραυλική τους ασπίδα όσο πιο κοντά προς εμάς γίνεται.

  Ερ: Ενιαίο κράτος ή όχι;

  Απ: Ό,τι αποφασίσουν οι Ουκρανοί. Αυτό που εγώ μπορώ να σας πω βάσει της Ιστορίας είναι ότι η Ουκρανία των σημερινών συνόρων που γνωρίζετε εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1918. Μετά την επανάσταση. Πριν δεν υπήρχε. Επίσης, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ εκατοντάδες αμερικανικές ΜΚΟ κατέκλυσαν την Ουκρανία για να την “ουκρανοποιήσουν”. Εφάρμοσαν συγκεκριμένη πολιτική για ν’ αποκόψουν την Ουκρανία από τη Ρωσία. Στην πραγματικότητα, η Ρωσία και η Ουκρανία είναι το μεγαλύτερο διαιρεμένο έθνος στην Ιστορία. Κάτι σαν την Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία. Είμαστε ίδιο έθνος. Έχουμε το ίδιο αίμα. Ίδιο DNA. Ίδια γλώσσα. Είμαστε ίδιοι άνθρωποι. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι εμφύλιος. Όλοι οι Ρώσοι έχουμε συγγενείς στην Ουκρανία όπως και οι Ουκρανοί στη Ρωσία.

  Ερ: Πάντως, οι Ουκρανοί που ξέρω στην Ελλάδα μου τα λένε αλλιώς…

  Απ: Εννοείται, διότι μεσολάβησαν αυτά τα 25 χρόνια…

  Ο Konstantin Malofeev λέει πως οι σχέσεις που δημοσιεύματα τον φέρουν να έχει αναπτύξει με τον Πάνο Καμμένο αρχίζουν και τελειώνουν στο γάμο του Γιάννη Καραγιώργη. Ωραίος άνθρωπος, θα πει για τον έλληνα Υπουργό Εθνικής Αμύνης και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, εξαιρετικός τραγουδιστής κι επίσης εξαιρετικός chef. Στον γάμο τον γνώρισα, όπως γνώρισα κι άλλους προσκεκλημένους του Γιάννη. Αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχει καμιά συνωμοσία. Είναι αστείο και να το συζητάμε. Όσοι γράφουν και λένε άλλα μάλλον μπερδεύουν την κανονική ζωή με τα πολιτικά θρίλερ του Χόλυγουντ.

  ALEXANDER DUGIN

  O ρώσος θεωρητικός, Alexander Dugin, εκφραστής της νέας γεωπολιτικής στη Ρωσία του Πούτιν και πολιτειολόγος τον οποίο συχνά-πυκνά επικαλείται η Χρυσή Αυγή, είναι ακόμη ένα πρόσωπο -εάν όχι ΤΟ πρόσωπο- που έχει την τιμητική του στα δημοσιεύματα του τελευταίου καιρού αναφορικά με τις θρυλούμενες περίεργες επαφές μελών της νέας ελληνικής κυβέρνησης με κύκλους της Μόσχας. Alexander Dugin και Konstantin Malofeev γνωρίζονται. Σκεφτόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο και είμαι περήφανος που τον γνωρίζω προσωπικά, μου λέει ο Malofeev. Ουδέποτε, όμως, τον χρηματοδότησα.

  Ο Alexander Dugin έγινε ευρέως γνωστός στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα. Συγκεκριμένα τέλη Γενάρη 2015, όταν οι Financial Times έγραφαν περί στενών σχέσεων του “εθνικιστή ρώσου φιλοσόφου” με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και στο διαδίκτυο κυκλοφορούσε αυτή η κοινή τους φωτογραφία -με τον προσδιορισμό “ακροδεξιός” στη λεζάντα- από διάλεξη που είχε δώσει ο Alexander Dugin στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς το 2013 όταν ο νυν ΥΠΕΞ της Ελλάδας δίδασκε εκεί.

  Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε τα περί σχέσεων του κ. Κοτζιά με τον Alexander Dugin, όπως και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διέψευσε, με δική του, ξεχωριστή, ανακοίνωση, ότι ο κύριος Dugin είχε προσκληθεί από τον κ. Κοτζιά υποστηρίζοντας πως η διάλεξή του “έλαβε χώρα κατόπιν πρότασης του ίδιου του κ. Dugin μέσω συνεργατών του”. Την ίδια εκδοχή ακούω από τον Alexander Dugin όταν του ζητώ να μου αφηγηθεί την ιστορία της επίμαχης φωτογραφίας. Μου λέει ότι ο συνεργάτης του, μέλος, τότε, της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα, Georgiy Gavrish, (σ.σ. ανάμεσα σ’ εκείνον και τον κ. Κοτζιά στη φωτογραφία) είχε πράγματι μεσολαβήσει για να μιλήσει όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς αλλά και στο Πάντειο, όπως και έγινε. Αυτή η φωτογραφία σηματοδοτεί τη μία και μοναδική συνάντησή μου με τον κ. Κοτζιά, μου τονίζει. Δεν έχω ιδέα αν έχει έρθει ποτέ στη Μόσχα -αλλά και γιατί να μην έχει έρθει; Δεν έχω ιδέα αν έχει επαφές και με άλλους ρώσους διανοούμενους -αλλά και γιατί να μην έχει; Συζήτησα, τότε, και με τον ίδιο και με συνεργάτες του όπως και με άλλους ακαδημαϊκούς των Αθηνών. Κοινός τόπος των συνομιλιών ήταν τα θέματα στα οποία συνηθίζω να τοποθετούμαι, δηλαδή η Ευρασιατική Ένωση, η γεωπολιτική -συζητήσεις όλες τους ανοιχτές και απολύτως διαφανείς, γι αυτό και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί έχει ξεσπάσει όλος αυτός ο θόρυβος. Ουδέν κρυπτόν υπήρξε, όλα ανέβηκαν αμέσως στο ίντερνετ, ούτε κρυφές προσκλήσεις, ούτε κρυφές ατζέντες υπήρξαν, παρά μόνον και αποκλειστικά ανταλλαγή ακαδημαϊκών απόψεων. Οφείλω βέβαια να πω ότι από τότε ήμουν σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς θα γίνει Υπουργός Εξωτερικών…

  Ερ: Από που αντλούσατε αυτήν τη σιγουριά;

  Απ: Διότι αυτήν την σύσταση είχα∙ ότι επρόκειτο για τον πιο πιθανό μελλοντικό υπουργό εξωτερικών. Κι αυτός ήταν ακόμη ένας λόγος που ήθελα να τον συναντήσω. Διότι δεν επρόκειτο απλώς για έναν λαμπρό επιστήμονα αλλά και για μία προσωπικότητα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία πιθανότατα θα καταλάμβανε σημαντικό πόστο. Είναι σύνηθες για μένα, ξέρετε, να συναναστρέφομαι με τους πλέον επιφανείς εντός και εκτός Ρωσίας. Χθες, για παράδειγμα, συζητούσαμε στην Καναδική Τηλεόραση με τον Fukuyama. Γι αυτό και δεν κατανοώ, γιατί όταν μιλώ με τον Fukuyama ή τον Brzezinski ουδείς καταγγέλλει ρωσο-αμερικανική συνομωσία ενώ αντιθέτως είναι πρόβλημα να μιλώ μ’ έναν Έλληνα επαΐοντα και μάλιστα πολύ πριν αναλάβει κυβερνητική θέση. Μάλλον πρόκειται περί παρεξήγησης…

  Ερ: Παρεξήγηση ή μήπως δεν είστε αρεστός;

  Απ: Το πρόβλημα δεν είμαι εγώ αλλά η θέση της Ρωσίας. Πρόκειται για ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Ρωσίας του Πούτιν μετά τα γεγονότα στην Κριμαία και την Ουκρανία. Διότι η Ρωσία επιβεβαιώνει πλέον την κυριαρχία της ως περιφερειακή και όχι παγκόσμια δύναμη από γεωπολιτικής άποψης. Δυστυχώς για εμάς, η Ρωσία δεν μπορεί να είναι παγκόσμια δύναμη, δεν είναι κάτι ρεαλιστικό. Μπορούμε όμως να είμαστε περιφερειακή δύναμη. Δεν θα ήμασταν σε περίπτωση που αποδεχόμασταν δίχως αντίδραση το πραξικόπημα στο Κίεβο. Όταν λοιπόν, ο Πούτιν έδειξε ότι είμαστε περιφερειακή δύναμη, όλοι οι άνθρωποι, από κάθε τομέα, που τον στηρίζουμε, βρεθήκαμε στο στόχαστρο της Δύσης. Γι αυτό εξαπολύουν όλες αυτές τις άδικες κατηγορίες εναντίον μου και “ανακαλύπτουν” ελληνικό σκάνδαλο.

  Η φιλοσοφία του Alexander Dugin συμπυκνώνεται στην “Τέταρτη Πολιτική Θεωρία” του, άλλως πως, μια ιδέα εναντίωσης στο φιλελευθερισμό. Προτείνω, λοιπόν, μια νέα πλατφόρμα κατά του φιλελευθερισμού, ούτε αριστερή, ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα∙ ούτε κομμουνιστική μπορεί να είναι, διότι δεν είμαι κομμουνιστής, ούτε φασιστική μπορεί να είναι, διότι δεν είμαι φασίστας∙ είμαι κατά του φιλελευθερισμού δίχως να είμαι κομμουνιστής ή φασίστας. Αυτό απαιτεί διαφορετικό τρόπο σκέψης. Εισηγούμαι, λοιπόν, τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού τελείως διαφορετικών δυνάμεων βασισμένου σε πολυ-πολική θέαση του κόσμου∙ ένας πόλος θα είναι η Ευρώπη, ένας άλλος πόλος η Ρωσία, ένας τρίτος οι ΗΠΑ, ένας τέταρτος η Κίνα, ένας πέμπτος η Ινδία κ.ο.κ. Πολυ-πολικότητα και όχι ένωση της Ευρασιατικής Ρωσίας με την Ευρώπη αλλά ισορροπία δυνάμεων.

  Ερ: Η Ελλάδα τι θέση μπορεί να έχει σ’ αυτό το σχήμα που περιγράφετε;

  Απ: Αυτό ακριβώς ήταν το θέμα της διάλεξής μου παρόντος του κ. Κοτζιά. Η χώρα σας, ο ελληνικός, με τις ορθόδοξες καταβολές, λαός που θαυμάζω μπορεί να γίνει η πνευματική, πολιτική και γεωπολιτική ηγέτιδα δύναμη δημιουργίας μια άλλης Ευρώπης εντός της Ευρώπης∙ να μεταρρυθμίσει την Ευρώπη, να την απομακρύνει από τον αμερικανικό ηγεμονισμό, να δημιουργήσει μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ευρώπη, μια ευρωπαϊκή Ευρώπη κοινωνικής δικαιοσύνης, με άλλη ατζέντα, στην οποία δεν θα χωρούν καπιταλιστές και φιλελευθερισμός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.