Λειτουργία Κυριακής: Ο σ.Μπαλτάς, το Ελληνικό, και ο δρόμος για τον σοσιαλισμό…

[στο κόκκινο λάβαρο  που μας προσκαλεί]

baltas

«Όταν σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε μπροστά σε υπέρτερους συσχετισμούς που μας αναγκάζουν να υποστούμε μία αναγνωρισμένη ήττα δεν σημαίνει ότι μετά την ήττα λέμε άλλα από αυτά που λέγαμε πριν […] λέμε κάτι που αναγνωρίζει το γεγονός μιας ήττας, ότι πρέπει να προσαρμοστούμε να κάνουμε το συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα για να συνεχίσουμε τον αγώνα».

«[…]οι επενδύσεις δεν είναι κάτι που εμάς εντός καπιταλισμού μας βρίσει αντίθετους, αλλά θεωρούμε ότι στο μέτρο του δυνατού πρέπει να τις ελέγχουμε σε σχέση με βασικές παραμέτρους»

Σε κάθε περίπτωση πάντως «θα τιμήσουμε τις υπογραφές μας και θα διευκολύνουμε τους επενδυτές» και λόγω (το είπε!)«ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς».

Και διά της εφαρμογής της ‘διαλεκτικής σκέψης’, ο σ.Μπαλτάς ολοκληρώνει: «για το Ελληνικό δεν πρόκειται περί αντίφασης, πετύχαμε πολύ σημαντικές βελτιώσεις στη συμφωνία που παραλάβαμε».

***

[Μαρξιστική υπενθύμιση: Ο σ.Αλέξιος Τσίπρας προεκλογικά: «Για μας το Ελληνικό δεν είναι πρότζεκτ είναι κατάθεση ψυχής»]

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

10 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Ο σ.Μπαλτάς, το Ελληνικό, και ο δρόμος για τον σοσιαλισμό…

 1. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://orthodoxia.info/news/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B9/


  Η διακοπή της μισθοδοσίας 10.000 ανθρώπων με μοναδικό επιχείρημα ότι είναι Ιερείς «δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι συνιστά αριστερή πολιτική» ξεκαθαρίζει σε συνέντευξη του ο υπουργός Παιδείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βασικός συντάκτης του προεκλογικού του προγράμματος. Ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς, άνοιξε τα χαρτιά του στο ORTHODOXIA.INFO δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του κόμματος του έναντι της Εκκλησίας, σε μια εποχή όπου οι βολές εναντίον της, διαδέχονται η μια την άλλη.

  http://www.kathimerini.gr/807430/article/epikairothta/ellada/eirhnh-ymin-me-ekklhsia
  15.03.2015
  Ειρήνη υμίν… με Εκκλησία

  Με επιστέγασμα το πρόσφατο δείπνο στην αρχιεπισκοπική κατοικία ανάμεσα στον κ. Ιερώνυμο και τον Αλέξη Τσίπρα, το μισό υπουργικό συμβούλιο είχε προηγουμένως… περάσει από τον πεζόδρομο της οδού Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα, όπου είναι το γραφείο και η κατοικία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. «Να προσεύχεστε για μας» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον κ. Ιερώνυμο κατά την αποχώρησή του από το, σχεδόν τρίωρο, δείπνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – παραβρέθηκε και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Η νέα κυβέρνηση και η Εκκλησία με το υψηλό επίπεδο σχέσεων που διατηρούν, διαψεύδουν όσους ανέμεναν ρήξη με την πρώτη ευκαιρία σε κρίσιμα ζητήματα. (…)

  Ειδικότερα, η σχέση Τσίπρα – Ιερώνυμου άρχισε να δομείται από το 2011 μέσα από ανεπίσημες συναντήσεις. Πλέον και οι δύο πλευρές μιλούν για μία σχέση που βασίζεται στον σεβασμό (…)
  .
  Με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά συζητήθηκε η ανάγκη να υπάρχει εκκλησιαστική πολιτική στο πλαίσιο της ευρύτερης εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ήταν κατηγορηματικός ότι δεν εξετάζεται η διακοπή μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό των περίπου 10.000 κληρικών. Μάλιστα, ο αριθμός τους θα αυξηθεί, αφού με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά συμφωνήθηκε να γίνουν νέες προσλήψεις ιερωμένων, καθώς υπάρχουν πολλά κενά, ιδίως σε ενορίες σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές. Ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς έκανε λόγο για ένα «σοφό αρχιεπίσκοπο».

 2. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_219.html

  Συμμορίες των Αθηνών – Η κυρία του κυρίου
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 | 1:37 π.μ.

  Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

  Δεν ξέρουμε πώς το είδατε εσείς, αλλά αυτή η κόντρα κυβέρνησης (μεγάρου Μαξίμου για την ακρίβεια) – Στουρνάρα εμάς μας θύμισε πόλεμο συμμοριών. Θέλει το Μαξίμου να διορίσει δική του διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής. Ο Στουρνάρας, που έχει τη σχετική εξουσία, την οποία αντλεί από τη Φρανκφούρτη και όχι από την Αθήνα, αρνείται. Κι όταν πάνε να του φορτώσουν αυτή την ηγεσία, δε διστάζει να την απορρίψει. Αμέσως, η οικονομική αστυνομία μπουκάρει στο σπίτι του Στουρνάρα, που είναι δηλωμένο και ως έδρα του «μαγαζιού» της συζύγου του, σηκώνει χαρτιά, σκληρούς δίσκους και τα παρόμοια, ενώ η σύζυγος καταγγέλλει ότι στόχος είναι ο Στουρνάρας και όχι η ίδια.

  Πέφτουν στη μέση οι «ειρηνοποιοί», ο Στουρνάρας καλείται στο Μαξίμου όπου συναντιέται με τον Τσίπρα παρουσία του Δραγασάκη (σε ρόλο Μπαν Κι Μουν), και στο τέλος ανακοινώνουν συμβιβαστική λύση, η οποία επί της ουσίας είναι αυτή που ήθελε ο Στουρνάρας, ενώ σώνονται μόνο τα προσχήματα για το Μαξίμου.

  Αφού έγινε το «ντιλ» και οι δύο πλευρές ξεκαθαρίζουν πως ουδέποτε είχαν αντιπαλότητα και πως η έρευνα (παρουσία εισαγγελέα!) στην έδρα της Στουρνάραινας είναι γεγονός άσχετο από τη διαμάχη για την Τράπεζα Αττικής!

  Η κυρία του κυρίου

  Η σύζυγος του Στουρνάρα είναι επιχειρηματίας και κάνει μπίζνες με το Δημόσιο. Η εταιρία της ερευνήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς για δουλειά που πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

  Συγκεκριμένα, μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία διαφθοράς σε βάρος των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, για την περίοδο 2011-2013, ήταν βέβαιο ότι κάποιον έλεγχο θα υφίστατο και η εταιρία της συζύγου Στουρνάρα, δεδομένου ότι συμμετείχε στην κοινοπραξία που πήρε το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», που είναι το ερευνώμενο ως σκανδαλώδες.

  Αντί να περιοριστεί στα τυπικά («η εταιρία παρέδωσε στο ανώτερο κλιμάκιο ό,τι στοιχείο ζητήθηκε και η εκπρόσωπός της, κυρία Λίνα Νικολοπούλου, συνεργάσθηκε πλήρως με τους διενεργήσαντες τον έλεγχο»), η σύζυγος Στουρνάρα έδωσε αμέσως πολιτική χροιά στην έρευνα, κάνοντας την εξής δήλωση: «Ολοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Θέλω να δηλώσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε εγώ προσωπικά, αλλά και η εταιρεία μου. Και βεβαίως δεν θα με κάμψουν οι επιθέσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη σπίλωση του συζύγου μου και της οικογένειάς του. Να είναι βέβαιοι ότι θα αποτύχουν!».

  Την ώρα που συνεχιζόταν ακόμα η έρευνα στα γραφεία της εταιρίας της συζύγου Στουρνάρα, ο σύζυγος Στουρνάρας επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, με τον οποίο συζήτησε (sic!) για την έρευνα στην εταιρία της συζύγου του. Ο Τσίπρας του είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση και οι δυο τους συμφώνησαν ότι οι δικαστικές αρχές είναι ανεξάρτητες και τους έχουν εμπιστοσύνη. Επίσης, επιβεβαίωσαν ότι το περιστατικό αυτό δε θα επηρεάσει τη συνεργασία τους για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος.

  Αυτά διέρρευσαν από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μαξίμου και ο Στουρνάρας δεν τα διέψευσε. Δεν έκανε, όμως, και καμιά δήλωση (ή δήλωση κύκλων ή έστω διαρροή) για να ανασκευάσει την καταγγελία της συζύγου του. Δε ζήτησε καν από την ίδια να κάνει, αν όχι ανασκευή, τουλάχιστον κάποιο «μάζεμα» της δήλωσής της, ότι διώκεται πολιτικά (από την κυβέρνηση, προφανώς), λόγω του συζύγου της. Τα συμπεράσματα δικά σας.

  • Ο/Η yanyan λέει:

   τελικα ποιο συμβαν προηγηθηκε,η απορριψη του στουρναρα ή η ερευνα στη γυναικα του;

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Δηλαδή, αν η ήττα δεν ήταν αναγνωρισμένη (ουάου), δεν θα ήταν υποχρεωμένοι να την παραδεχθούν; Να την υποστούν; Και οφείλουν να συνεχίσουν να λένε τα ίδια, πού έλεγαν πριν την ήττα. Δηλαδή, ότι έχουν να κάνουν με συσχετισμούς που είναι ισχυρότεροι και θα αναγνωρίσουν την ήττα, θα συμβιβαστούν μαζί της και θα συνεχίσουν τον αγώνα.. Αυτό σημαίνει, ότι πριν γίνει η ήττα γεγονός, είχαν συμβιβαστεί με την προοπτική της και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν τον αγώνα..Φέξε μου και γλίστρησα! Οταν πρόκειται να κάνεις ένα έγκλημα, ποια είναι η καλλίτερη μέθοδος, να το εξωραΐσεις; Η επίκληση του «ηθικού πλεονεκτήματος». Όταν ο πολιτικός σου λόγος, στοχεύει στην εξαπάτηση, τότε χωρίς αμφιβολία και η πολιτική σου πράξη θα εμπεριέχει την απάτη, ως κυρίαρχο μέσον πού σου εξασφαλίζει την παραμονή στην εξουσία. Και αν υπάρχει και μια αόριστη μελλοντική υπόσχεση για σοσιαλισμό, ακόμα καλλίτερα. Η εξουσία ως αυτοσκοπός. Όλα τ’ άλλα, είναι αναπόφευκτα αποτελέσματα.

  • Ο/Η Po λέει:

   συμφωνούμε φίλε Γιάννη.

  • Ο/Η yanyan λέει:

   Η Ελλαδα δεν μπορει να εχει αριστερη κυβερνηση.Επρεπε να βολευτει ο κοσμακης με την αριστερα στην κυβερνηση(αλλο πραμα αυτο).Και ναι το ηθικο πλεονεκτημα τελικα αποδεικνυεται οτι παιζει μεγαλο ρολο.Στ αληθεια ολοι οι υπολοιποι ειναι καμμενοι.Χρειαστηκε ο Συριζα για να καταπιει κι ο καθε πικραμενος οτι το μεγεθος Ελληνικο Κρατος ειναι η τελευταια τρυπα της Ευρωφλογερας..

 4. Ο/Η Ντούρου ντούρου με τη Δούρου λέει:

  Οικογενειακά και αξιοκρατικά
  Ντούρου ντούρου με τη Δούρου

  Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου, «απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. κ. Γιώργος Αντωνακόπουλος» και τη θέση του αναλαμβάνει η έως τώρα αντιπρόεδρος και καθηγήτρια του New York University Ελένη (Λιάνα) Θεοδωράτου.

  Η τελευταία συνδέεται με τον υπουργό με παλιά φιλία, αλλά μέχρι πρότινος διατηρούσε σχέσεις με τον Π. Δούρο και την αδελφή του, περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

 5. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.cretalive.gr/business/ston-eisaggelea-o-emirhs-toy-katar-akyrosh-ton-ependytikon-prospatheion#.V-f3KKSduDl.twitter

  Στον εισαγγελέα ο εμίρης του Κατάρ – Ακύρωση των επενδυτικών προσπαθειών
  Business | 25.09.16

  Η πλευρά του Κατάρ έχει αποστείλει επιστολές στον Αλέξη Τσίπρα, που εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το μέλλον των επενδύσεων της

  Αντιμέτωπος με απίστευτες καταστάσεις έχει βρεθεί στην Ελλάδα ο εμίρης τουΚατάρ. Ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, που έχει δρομολογήσει επενδύσεις 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τα υπό διαμόρφωση πρότζεκτ του. Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», ο εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, βρίσκεται υπό καθεστώς δίωξης από μια σειρά δημόσιων υπηρεσιών (δασαρχείο, εφορία, πολεοδομία και ΟΑΕΔ), καθώς και από την Μητρόπολη της Ζακύνθου.

  Τα επενδυτικά πλάνα του εμίρη περιλαμβάνουν την τουριστική εκμετάλλευση έκτασης 15.000 στρεμμάτων που αγόρασε στη Ζάκυνθο και την δημιουργία ενός art island στην νήσο Οξυά (την οποία έχει αγοράσει). Επίσης, έχει αγοράσει και το ξενοδοχείο «Miramare» στην Κέρκυρα.

  Όμως τα σχέδια του βρίσκονται αντιμέτωπα με μια ποικιλία προβλημάτων, καθώς τον κυνηγούν όλες οι δημόσιες αρχές της χώρας, ενώ κατατέθηκε εις βάρος του αγωγή από την Μητρόπολη Ζακύνθου, η οποία διεκδικεί 3.000 από τα 15.000 στρέμματα που αγόρασε η εταιρία Pimana Α.Ε. ιδιοκτησίας του εμίρη. Με αυτό τον τρόπο έχει μπλοκαριστεί η επένδυση στην περιοχή της βορείου Ζακύνθου, την οποία όπως αναφέρει η εφημερίδα, αντιστρατεύεται και ο Ζακυνθινός υφυπ. Αθλητισμού. Σταύρος Κοντονής.

  Ένα άλλο σημείο τριβής, είναι το πρόστιμο 9,5 εκατ. ευρώ που του επιβλήθηκε από την Α΄ΔΟΥ Πατρών για τη μεταβίβαση της νήσου Οξυάς, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εχινάδων στο Ιόνιο πέλαγος. Στις 26 Μαΐου, η ΔΟΥ προχώρησε σε διορθωτικό προσδιορισμό φόρου μεταβίβασης του εν λόγο νησιού αυξάνοντας το σχετικό ποσό από 559.600 ευρώ στα 9.506.343,28 ευρώ και αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα που είχαν συμφωνηθεί με τον επενδυτή.

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η πλευρά του Κατάρ έχει αποστείλει επιστολές στον Αλέξη Τσίπρα, που εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το μέλλον των επενδύσεων της, οι οποίες έχουν αναβληθεί λόγω πολλών θεμάτων και εμποδίων, ενώ ζητούσε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Από το μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρξε καμία απάντηση.

  Πλέον, απογοητευμένη η καταριανή πλευρά, στέλνει μηνύματα ακύρωσης των επενδυτικών προσπαθειών, καταλογίζοντας στην ελληνική πλευρά έλλειψη ειλικρινούς ενδιαφέροντος, αδιαφορία στις απανωτές προσκλήσεις, ακόμα και εχθρική στάση από πολιτικούς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s