Ο Σεραφείμ Πειραιώς διώχνει άπορους υπερήλικες επειδή είναι καπνιστές (από γηροκομείο!)

[Πόσο απάνθρωπος πρέπει να είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο;]

«Το έβλεπα και δεν το πίστευα. Αρχικά σκέφτηκα ότι δεν είναι σωστό να καπνίζει κάποιος μέσα σε ένα γηροκομείο αλλά τελικά το θέμα δεν είναι αυτό. Όπως θα δείτε στο παρακάτω έγγραφο, δεν πρέπει να είσαι καπνιστής. Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι πού καπνίζεις, αλλά το ότι καπνίζεις».

Του ©Γιάννη Τσάκαλου στην Athens Voice

Είναι σοκαριστικό να βλέπεις ανθρώπους μετά τα 75, άπορους, να μένουν στο δρόμο εξαιτίας μιας συνήθειας (κακής δεν το συζητάμε), αλλά ας πούμε κάποιον που καπνίζει στα 93, χωρίς να ενοχλεί κανέναν, τον πετάς στο δρόμο;

Και όμως ο Σεραφείμ Πειραιώς το κάνει και βάζει την υπογραφή του. Θα μου πείτε, τίποτα δεν σας εκπλήσσει από τον συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά σκεφτείτε ότι θα μείνουν στο δρόμο 23 τρόφιμοι του γηροκομείου από 75 έως 93 ετών, σύμφωνα με συγγενή ενός εκ των τροφίμων.

Πολύ σωστά ο καλλιτέχνης Νίκος Σταθούλης γράφει: «Είναι σκληρό να βλέπεις ένα γεροντάκι 93 χρόνων, φτωχό, να κλαίει γιατί δεν έχει πού να μείνει. Όχι μόνο ραγίζει η καρδιά σου αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι η αδικία και η μοχθηρία έχουν πρόθεση. Ένα γέροντα 93 χρόνων, τον αφήνεις να καπνίζει». 

Και ο Σεραφείμ Πειραιώς δεν μένει εκεί. Στο στόχαστρο της αντικαπνιστικής εκστρατείας του ανθρώπου που ξέρει καλά πώς να μισεί καθετί που δεν είναι σύμφωνο με τα πιστεύω του, είναι και οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό πρέπει να υπογράφουν τη δήλωση που βλέπετε παρακάτω.

Σύμφωνα με έναν εκ των συγγενών σύντομα θα γίνει σχετική προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

18 Responses to Ο Σεραφείμ Πειραιώς διώχνει άπορους υπερήλικες επειδή είναι καπνιστές (από γηροκομείο!)

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  και με τον «αριστερό», τον πιο αγαπημένο:

  https://cheruvim.wordpress.com/

  Μια συνέντευξη του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ

  Τον Απρίλιο 2006 δημοσιεύτηκε στα «ΝΕΑ» μια μεγάλη, ίσως και η πρώτη, συνέντευξη του καινούργιου Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ στον Σταύρο Θεοδωράκη. ………

  ………………..
  Ως φοιτητής δεν είχατε σχέσεις με γυναίκες;
  Εννοείς σαρκική επικοινωνία;
  Ναι.
  Ποτέ. Ασφαλώς σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος μου άρεσε το άλλο φύλο. Όμως ποτέ δεν προχώρησα σε μια τέτοια επικοινωνία.
  Πόσο εύκολο όμως είναι σε έναν φυσιολογικό άντρα να αρνηθεί την επαφή του με μια γυναίκα;
  H σχέση με τη γυναίκα στον άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να αφιερωθεί στον Θεό δημιουργεί πνευματική σύγχυση. Εγώ, για να ξεπεράσω την επιθυμία της νεανικότητάς μου, έκανα «ψυχολογικό διαλογισμό», δηλαδή σκεφτόμουν τη ματαιότητα των πραγμάτων, σκεφτόμουν το ανθρώπινο σώμα χωρίς την επιδερμίδα. Θυμάστε τους πίνακες που είχαμε στο σχολείο με τους μυς χωρίς το δέρμα;
  Ο Τερτυλλιανός έλεγε πως η γυναίκα «είναι η θύρα που οδηγεί στην κόλαση». Αν λησμονήσουμε την μοντανιστική προέλευση του αφορισμού αυτού, εντούτοις ο λόγος του παρέχει μια ασφαλή πυξίδα για όποιον επιθυμεί να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά και απερίσπαστα στον Κύριο. ……………
  ………
  Πολλά ακόμα ενδιαφέροντα αναφέρει στην συνέντευξη του ο Μητροπολίτης Πειραιά, όπως τον άδοξο θάνατο του πατέρα του που δεν άντεξε την μοναχική αφιέρωση του υιού του, …….
  _______________

  Aρχιεπίσκοπος Αυστραλίας:
  Μας επαγίδευσε εις το να μας υποκλέψει το ιερώτατο Επισκοπικό αξίωμα ο εκ της Εκκλησίας της Ελλάδος ενσκήψας τραγικός τσαρλατάνος Αρχιμ. Σεραφείμ Μεντζελόπουλος

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2011/05/blog-post.html

  Κυριακή, 1 Μαΐου 2011
  Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

  Αξίζει, νομίζω, να υπενθυμίσουμε εδώ τι είχε γράψει στην εφημερίδα Το Βήμα της Εκκλησίας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (Μάρτιος 2006) ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός για την περίπτωση του Μητροπολίτου Πειραιώς. Ο κ. Στυλιανός είχε στείλει επιστολή προ της εκλογής του κ. Σεραφείμ στον Πειραιά σε όλους τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζητώντας τους ουσιαστικά να μην τον ψηφίσουν. Γράφει λοιπόν:

  Εκθέτοντας πάντως και δημοσιοποιώντας αδιάψευστα πειστήρια (από το επίσημο Υπηρεσιακό Αρχείο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας) περί του τρόπου με τον οποίο μας επαγίδευσε εις το να μας υποκλέψει το ιερώτατο Επισκοπικό αξίωμα ο εκ της Εκκλησίας της Ελλάδος ενσκήψας τραγικός τσαρλατάνος Αρχιμ. Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, δεν είχαμε την αξίωση, μήτε ασφαλώς την αφέλεια να πιστεύσουμε, ότι θα εματαιώναμε την ως ‘άριστα’ ενορχηστρωμένη από τους πρωτεργάτες της «Χρυσοπηγής» εκλογή του, εις την Μητρόπολη Πειραιώς………….
  ___________________

  Ο Σεραφείμ (όπως και ο Χωροφύλακας Αμβρόσιος), είναι κατά των ομοφυλόφιλων (αλλά όχι όλων)


  Ο Σεραφείμ (και ο Χωροφύλακας: «Φτύστε τους ομοφυλόφιλους») με τον ιερό Καλλίνικο, στην ονομαστική γιορτή του δεύτερου

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164776

  Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας».
  ……………Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες…………

  Οι καταγγελίες

  Ο κ. Τούμπας περιγράφει τις δύο από τις τέσσερις σκηνές ως εξής: «Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκλήθην στο Επισκοπείον πρωινήν ώρα, όπου μου επρότεινε ιεροψαλτικήν θέσιν εις τον Πειραιά και μου εζήτησε να του προτείνω το ποσόν (…). Κατόπιν (…) μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα. (…) Προφασιζόμενος εργασίαν αρνήθηκα εκ νέου, υποσχόμενος τηλεφωνικήν επικοινωνίαν περί καθορισμού απογευματινού «ραντεβού». Πράγματι, επήγα, όπου αντιμετώπισα ένα απροκάλυπτο ερωτικό μένος, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, ο οποίος μου επρότεινε να με οδηγήσει στο ιδιαίτερο δωμάτιο, όπου εγκαταβιούσε εντός του Επισκοπείου. Αντέτεινα τη φυσιολογική σεξουαλική μου ταυτότητα και το γεγονός της αναζητήσεως στο πρόσωπό του πνευματικού πατρός και ουχί προσώπου προς τέρψιν σεξουαλικήν».

  Ο κ. Τούμπας όμως με νέα επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ αναίρεσε τις καταγγελίες του οι οποίες δημοσιοποιούνται ξανά σήμερα. Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. «Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς» δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.
  _________________________

  http://tvxs.gr/news/ellada/mitropolitis-serafeim-i-omofylofilia-odigei-se-karkinogeneseis

  Μητροπολίτης Σεραφείμ: Η ομοφυλοφιλία προκαλεί καρκινογένεση
  Το Παραλήρημα


  _____________
  Λέτε;

  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2012/12/blog-post_3946.html

  «Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ». ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

  • Ο/Η atheofobos λέει:

   Τα περί δολοφονίας του Χριστόδουλου είναι σαφώς ανοησίες.
   Σχετικά με την νόσο του Χριστόδουλου έχω γράψει το ποστ:
   ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
   http://atheofobos2.blogspot.gr/2007/10/blog-post_09.html

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Aγαπητέ Αθεόφοβε,
    ο Μεντζελόπουλος λέει πως η ομοφυλοφιλία παράγει καρκίνο.
    Ο Χουντόδουλος είχε διπλό καρκίνο.
    Τι να υποθέσουμε, η δολοφονία του (από εξωγήινους) είναι μια κάποια λύση, για τις καταγγελίες αρχιμανδρίτη πως είχε αυτό που ο ίδιος αποκαλούσε «το κουσούρι».

    Κύριε Θεοδοσίου,
    σε άλλο σας σχόλιο αποκαλείτε τον Μεντζελόπουλο αρχιφασίστα. Διαφωνώ ριζικά

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=548747
    Ν. Μιχαλολιάκος: Ποιοι ιεράρχες στηρίζουν την Χρυσή Αυγή
    Τι λέει ο αρχηγός της Χ.Α. σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2013

    «Έχουμε μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν καταλαβαίνει τίποτε» σημειώνει.
    ______________

    Τέλος τα γηροκομεία του Πειραιά και ο εκάστοτε μητροπολίτης, είχαν πάντα μικροπροβληματάκια:

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=279738

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο τεσσάρων ηλικιωμένων ανθρώπων από εγκληματική εγκατάλειψη άσκησε η Εισαγγελία Πειραιά εναντίον των υπευθύνων του Γηροκομείου Πειραιά.

    Η έρευνα της Εισαγγελίας αποκάλυψε ότι στο γηροκομείο από τον Αύγουστο του 1996 έως το Μάρτιο του 1999 πέθαναν από αφυδάτωση ένας άνδρας και τρεις γυναίκες, όλοι τρόφιμοι του ιδρύματος. Η Δικαιοσύνη επιλήφθηκε του θέματος μετά τις καταγγελίες της πρώην υπαλλήλου Μαρίας Δημητρούλη για παρατυπίες σε δηλώσεις θανάτου, οι οποίες περιείχαν αιτία θανάτου υπογεγραμμένη από γιατρό χωρίς να αναφέρουν το όνομα του θανόντος. Οι δηλώσεις αυτές, δηλαδή, αποτελούσαν στην ουσία προαναγγελίες θανάτων ηλικιωμένων.
    ……
    Το ΔΣ του Γηροκομείου Πειραιώς (του οποίου προεδρεύει ο μητροπολίτης Πειραιά Καλλίνικος) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι το ίδρυμα θα συνεργαστεί πλήρως με τη Δικαιοσύνη …..

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριοι Ροΐδη και Λασκαρατε,

   Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω τη γνωμη μου σχετικα.
   Ο συγχωρεμενος ο Χριστοδουλος ενω ηταν τσανακι του παπατου απο μαθητης Γυμνασιου, το επαιζε σημαιοφορος των Ορθοδοξων! Εκανε εμπαιγμο στους Ορθοδοξους. Ο Θεος τον τιμωρησε με καρκινο στο κωλαντερο, με αποτελεσμα να αναγκαζεται να παιρνει ισχυρα ηρεμιστικα, πιθανον μορφινες, και να ναρκωνεται. Τα ιατρικα ανακοινωθεντα μιλαγανε για «βυθιωση» = ναρκωση. Οταν ξυπναγε επανερχονταν οι αφορητοι πονοι και ξαναπαιρνε ναρκωτικο. Οπως εχει πει ο υπηρετης του, καποιος πρωτοπρεσβυτερος, το βραδυ πριν το θάνατό του ειπε: «θελω να φυγω». Στη παπαδιστικη διαλεκτο σημαινει: «θελω να πεθανω». Προφανως πηρε διπλη δοση μορφινης, και πριν ξημερωσει «εφυγε».

   Mε εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η thiseas λέει:

    Ο Χριστόδουλος έκανε εμπαιγμό στους ορθόδοξους ; Και του έδωσε ο Θεός καρκίνο ; Μάλλον κάποιοι άνθρωποι του έδωσαν τον καρκίνο , για να τον βγάλουν από την μέση ! Όπως και στον Αραφάτ ! Σαν άθεος που είσαι ασχολήσου με τον σύντροφο Λένιν να μας πεις , πως στον διάβολο ο Θεός τον έστειλε στην κόλαση ….

   • Ο/Η Πατρινός λέει:

    thiseas σε ποιόν πλανήτη ζείς;

    http://www.greatlie.com/index.php/xristianismos/orthodoksa-skandala/199-xristodoule-pou-tin-kollises-tin-ipatitida-c-arage

    Χριστόδουλε, πού την κόλλησες την Ηπατίτιδα C άραγε;

    Οι τρεις βασικοί τρόποι μετάδοσης είναι η χωρίς προφύλαξη σεξουαλική επαφή, η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών και η μετάγγιση μολυσμένου αίματος. Κοινώς ό,τι περιλαμβάνει επαφή με αίμα

    Στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 1ης Ιουλίου αναφέρεται ότι ο Χριστόδουλος πάσχει από κίρρωση που οφείλεται σε χρόνια λοίμωξη από Ηπατίτιδα C.

    Για δική σας γνώση, η χρόνια Ηπατίτιδα C, μετά από 10-20 χρόνια, ίσως και νωρίτερα προκαλεί κίρρωση του ήπατος και αυξάνει πολύ τις πιθανότητες για την εμφάνιση ηπατοκυτταρικού καρκίνου.

    Οι τρεις βασικοί τρόποι μετάδοσης είναι η χωρίς προφύλαξη σεξουαλική επαφή, η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών και η μετάγγιση μολυσμένου αίματος. Κοινώς ό,τι περιλαμβάνει επαφή με αίμα.

    Η πιθανοτήτα να κολλήσεις Ηπατίτιδα C μέσα από μια μακροχρόνια μονογαμική σχέση είναι 2-3%. Κι είναι πιο πιθανό να μεταδοθεί από άνδρα πάσχοντα στη σύντροφό του, κι όχι το αντίστροφο. Επίσης είναι πολύ πιο πιθανό να μεταδοθεί μέσω πρωκτικής παρά κολπικής σεξουαλικής επαφής. Άτομα ιδιαίτερα ενεργά σεξουαλικά και με πολλούς συντρόφους έχουν πιθανότητα 4-6%. Τα κύρια εκτεθειμένα σήμερα άτομα είναι όσα κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, 60%, με το (κυρίως πρωκτικό) σεξ να ακολουθεί με περίπου 20%.

    Τώρα εγώ τι συμπέρασμα να βγάλω, ε;

    Από το ιατρικό ιστορικό του, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι έχει χρειαστεί ποτέ να κάνει κάποια μετάγγιση, έναν διαβήτη έχει μόνο τα τελευταία χρόνια. Επίσης από όσο ξέρω είναι άγαμος, ε; Ή τελοσπάντων τα τελευταία 20 χρόνια που θα χρειαζόταν για να φτάσει σε αυτό το σημείο η κίρρωσή του, σύμφωνα με τα βιογραφικά του στοιχεία θα έπρεπε να είναι άγαμος (από το 1974 Μητροπολίτης).

    Κι αν δεν ήταν, οι πιθανότητες που θα είχε να κολλήσει Ηπατίτιδα από μια μονογαμική σεξουαλική επαφή θα ήταν τόσο τόσο μικρές, ιδιαίτερα αν ήταν κολπική η επαφή κι ειδικά αφού θα ήταν αυτός που θα έκανε την διείσδυση, ε; Ρωτάω για να μαθαίνω… Λέτε όμως να παίρνει ναρκωτικά τελικά; Λέτε να έπαιρνε ναρκωτικά και τότε επί Χούντας και για αυτό να μην κατάλαβε τίποτα, ε;

    http://vapsomalliades.blogspot.gr/2014/02/aids.html
    MONDAY, FEBRUARY 24, 2014
    Πέθανε ο Χριστόδουλος από AIDS; Μια συζήτηση με τον Σάκι Μαυρέλη

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_29.html

    Κυριακή, 29 Μαΐου 2016
    Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΝΩΜΗ» ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΣΟΥΡΙ» ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    Η στήλη Το Σήμαντρο της πατρινής εφημερίδας Η ΓΝΩΜΗ, στο φύλλο της 20ής Μαϊου 2016 (παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα), επαναφέρει το θέμα που πρώτη η Ιδιωτική Οδός έθεσε, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Ο ΚΟΣΜΟΣ της Πάτρας, σύμφωνα με το οποίο ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος φέρεται να είπε ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν ομοφυλόφιλος (είχε το “κουσούρι” γράφει κατά λέξη το δημοσίευμα) και “προτιμούσε να χειροτονεί ιερείς που είχαν το κουσούρι”.
    Για το θέμα απευθύνθηκα στην Ιερά Σύνοδο, η οποία παρέπεμψε το θέμα στον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, δια τα κατ’ αυτόν, αλλά τίποτα δεν έγινε. Δείτε σχετικά εδώ.
    Καλώ τον κληρικό της Μητροπόλεως Πατρών να δώσει ένα τέρμα σ’ αυτή την ιστορία, ζητώντας συγγνώμη για το ατόπημά του. Αν δεν το κάνει «έχουσι γνώσιν οι φύλακες»!
    Γιατί υπάρχει και ο δρόμος που μας υποδεικνύει ο κληρικός Κύριλλος Κωστόπουλος με ιδιόχειρο σημείωμά του προς τον επίσης κληρικό της Μητροπόλεως Πατρών π. Παναγιώτη Μεντζά: «Θα κινηθώ μέσω μηνύσεων».
    Το σχετικό σημείωμα αναδημοσιεύεται στη στήλη «Σήμαντρο», αλλά το έχει βάλει και η Ιδιωτική Οδός εδώ.
    Για το ίδιο θέμα δείτε και τις σχετικές αναρτήσεις μας:
    – ΤΙ ΠΑΠΑΣ, ΤΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ… ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…
    – ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΛΛΟΝ ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
    – «ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΣΟΥΡΙ»
    – ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ;;;
    – ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΑΡΧΙΜ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

    http://aigio.org/2010/11/blog-post_25.html

    Ας μιλήσουμε για το “κουσούρι” του Χουντόδουλου

 2. Ο/Η atheofobos λέει:

  Ο Σεραφείμ είναι άνθρωπος που φροντίζει για την υγεία των απόρων γερόντων που έχει και δεν θέλει να μειωθεί το προσδόκιμο επιβίωσης των 80χρονων και 90χρονων τόσο των καπνιστών όσων και των παθητικών από την βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος!

 3. Ο/Η atheofobos λέει:

  Τέλος σχετικά με την ενασχόληση του Σεραφείμ με το στοματικό σεξ έχω γράψει σχετικά:
  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ.
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html
  Ο ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ!
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2012/10/blog-post_19.html

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  «Ενας θρήσκος, σκέπτεται μόνον τον εαυτό του» Νίτσε. Οι εξαιρέσεις, ενισχύουν τον κανόνα. Ο Σεραφείμ, είναι τυπική περίπτωση εκπρόσωπου της εκκλησιαστικής εξουσίας, που αισθάνεται ότι ελέω Θεού, μπορεί να επιβάλλεται στους ανθρώπους, και μάλιστα, στους ανίσχυρους και ανήμπορους. Σ’ αυτούς που δεν έχουν που την κεφαλή κλίνουν.
  Υποψιάζομαι, ότι πίσω απ’ αυτήν την ανάλγητη απόφαση του, κρύβεται όχι μόνον ο χαρακτήρας του, αλαζονικός, εγωμανής, εξουσιαστικός, με λόγια και πράξεις, που δείχνουν ότι αρέσκεται να επιβάλλει τις αποφάσεις του, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του, ότι έχει να κάνει με ανθρώπους που σαν τέτοιοι, έχουν συναισθήματα, αδυναμίες και είναι ευάλωτοι (κατά το κοινώς λεγόμενο, «την έχει δει»).
  Υπάρχει και κάτι άλλο. Είναι ένας «κρυφός» θυμός, πού πηγάζει από το πλαίσιο της ανάγκης για ύπαρξη φιλόπτωχου έργου. Πρέπει να παρουσιάζει το ανάλογο έργο. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι αυτοί του είναι βάρος, θα ήθελε να μην υπάρχουν, δεν τους φροντίζει από καρδιάς, αλλά μάλλον για το θεαθήναι. Ετσι εκφράζει «νόμιμα» τον θυμό του και την αντιπάθεια του για τους γέροντες.
  Αλλιώς, πως να εξηγήσω ότι απαιτεί από έναν 93χρονο, να κόψει αυτήν την πανίσχυρη εξάρτηση και συνήθεια δεκαετιών; Τι είναι σημαντικότερο; Η περίθαλψη τους ή τήρηση ενός κανόνα, που δεν νομίζω ότι προκαλεί αναστάτωση στην ομαλή λειτουργεία του γηροκομείου;
  Ο Σεραφείμ, ανήκει σ’ αυτούς που δικαιώνουν την φράση του Νίτσε, που έγραψα στην αρχή. Όχι μόνο εξ αιτίας αυτού του συμβάντος, αλλά γενικότερα, από τα λόγια και τις πράξεις του, που κατά καιρούς έχουν έρθει στην δημοσιότητα.

 5. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Κυριοι Ροΐδη και Λασκαρατε,
  Παρακαλω πολu να μου επιτρεψετε να σας πω οτι, ο αρχιφασιστας του Πειραια, ενεργει σαν Αρχιατρος που διωχνει απο το Νοσοκομειο του ασθενεις, γιατι εχουν καποια κακη συνηθεια!
  Mε εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριοι Ροΐδη και Λασκαρατε,

   Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε μια διευκρινηση:
   Η απαγορευση του καπνισματος μεσα στο Γηροκομειο ειναι σωστη. Η απαγορευση ομως εξω (βεραντα, κηπος, κλπ) δεν ειναι σωστη. Δειχνει φασισμο, ανισορροπια.

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

 6. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Τι κακός!

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://rodopinews.gr/3736

  Ο παντοπώλης, ο παπάς και τα τσιγάρα

  Τον μπελά του υποστηρίζει πως βρήκε παντοπώλης μικρής γειτονιάς αφού κάθε τρεις και λίγο του γίνεται έλεγχος και πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα στο μαγαζί του. Αιτία, το ότι ο ίδιος πουλά στους πελάτες τσιγάρα χωρίς την αντίστοιχη άδεια. Ετσι, όπως ο ίδιος αναφέρει, το μεροκάματο που υποτίθεται πως θα έβγαζε από την πώληση τσιγάρων, πηγαίνει στα δικαστήρια.

  Η αιτία του κακού όμως σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι άλλη από γείτονα ιερέα, που μετά από καυγά που είχε με τη γυναίκα του παντοπώλη καταγγέλει συνεχώς το κατάστημα στην Αστυνομία με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχώς οι έλεγχοι.

 8. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Ιδού και το νεότερο!!Το βαθύτερο αίτιο του πολέμου της»εκκλησίας»είναι η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ της κι όχι τα θρησκευτικά,που άλλωστε ΠΟΤΕ δεν ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά γι αυτά!!Δυστυχώς στον πόλεμό τους κατά της κυβέρνησης έχουν:Όλο το παλιό σάπιο πολιτικό σύστημα με προεξάρχοντες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,που θα έπρεπε να αντικρίσουν το εκτελεστικό απόσπασμα,γιατί μας έφεραν εδώ!!Την παλιά διαπλοκή,που με το τζάμπα εξέπεμπαν την προπαγάνδα τους πλουτίζοντας και παίρνοντας θαλασσοδάνεια και τέλος τα άλογα πρόβατα που μπορούν να»εξουσιάζουν!!Βέβαια κι αυτή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ευθυνών με τις ψεύτικες υποσχέσεις της και τους λάθος χειρισμούς της!!Αλίμονο για άλλη μια φορά στην Ελλάδα!!!

 9. Ο/Η Kapadritis λέει:

  Η απάντηση ΣΕΡΑΦΕΙΜ για όσα διαρρέονται για το Γηροκομείο Πειραιά
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΕΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑΥΓΗΣ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΡΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΑΦΕΛΗ» ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ !
  ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ «ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ» ΤΥΠΟΥ «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ», ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ Κ.Α.) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΕΝΩ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ !!
  ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
  27 Σεπτεμβρίου 2016
  Ανακοίνωση – απάντηση σε «κακόβουλα» όπως χαρακτηρίζει δημοσιεύματα έδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ για το Γηροκομείο. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
  «Μία φοβερή παθογένεια της εποχής μας είναι να συμπλέκεται η εμπάθεια και η κακότητα με το θράσος της άγνοιας, η ανευθυνότητα με την έπαρση και την προκατάληψη. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν όλους όσους έσπευσαν με περισσό θράσος να ψέξουν την απόφαση του Δ.Σ. του Γηροκομείου Πειραιώς να απαγορεύσει τόσο στους φιλοξενουμένους σε αυτό, όσο και στους εργαζομένους κατά το ωράριο εργασίας τους την χρήση καπνικών προϊόντων (κάπνισμα) και την χρήση οιασδήποτε εστίας φωτιάς (αναπτήρες – σπίρτα).
  Το Γηροκομείο Πειραιώς είναι Ν.Π.Ι.Δ., ένα πρότυπο κοινωνικό ίδρυμα με ιστορία 125 χρόνων, καταξιωμένο στην πόλη του Πειραιώς, που συνδιοικείται από τον εκάστοτε Μητροπολίτη Πειραιώς και τον Δήμο Πειραιώς και προσφέρει χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση ένα εξαίρετο κοινωνικό έργο. Η Γεν. Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής με την υπ’ αριθμ. 3349/1-3-2016 έκθεσή της, αναφέρει ως παρατηρήσεις – συμπεράσματα τα ακόλουθα : “ Το «Γηροκομείο Πειραιώς» αποτελεί μια Μονάδα που λειτουργεί άψογα, με οργάνωση και υπευθυνότητα παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες και ευχάριστη διαμονή στους ηλικιωμένους. Μιλήσαμε με τους περιθαλπόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν θετικά σχόλια για τη διαμονή τους εκεί. Οι χώροι είναι καθαροί και περιποιημένοι, η διατροφή είναι προσεγμένη ενώ παράλληλα τα πιστοποιητικά υγείας των εργαζομένων είναι σε ισχύ». Το Γηροκομείο έχει λάβει συνεχή βραβεία για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του και ελέγχεται από την Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων της Περιφέρειας Αττικής και έχει πλήρη ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.
  Κάθε χρόνο γίνεται εκπαίδευση από το Πυροσβεστικό Σώμα, των υπαλλήλων του Ιδρύματος, για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και έχουν τοποθετηθεί υπερσύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης. Η εντολή όμως του Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιώς είναι – κατόπιν ενός λυπηρού συμβάντος πού αντιμετωπίστηκε άμεσα – να μην υφίσταται η παραμικρή εστία χρήσεως πυρός εντός του χώρου του Ιδρύματος, διότι αφ’ ενός μεν η πρόληψη είναι καλυτέρα της αντιμετωπίσεως, ενός τόσο σοβαρού προβλήματος και αφ’ ετέρου στο Ίδρυμα φιλοξενούνται 200 περιθαλπόμενοι Γέροντες εκ των οποίων οι 80 κατάκοιτοι και επομένως σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι ευνόητες οι συνέπειες. Επομένως εφαρμόζοντας την εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Δ.Σ. έλαβε την απόφαση να μην επιτρέπει πλέον σε κανένα περιθαλπόμενο, το κάπνισμα και τη χρήση εστίας φωτιάς και το ίδιο διά τους εργαζομένους κατά την διάρκεια της εργασίας των, όχι για να τηρήσει «αυστηρά» τον ισχύοντα αντικαπνιστικό Νόμο, αλλά για να μην υφίσταται η παραμικρή υπόνοια κινδύνου για τους φιλοξενουμένους 200 Γέροντες, επειδή δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να επιτηρεί επί 24ώρου βάσεως τους φιλοξενουμένους παρ’ ότι έχει δομή διοικήσεως και φροντίδας υψηλής ποιότητος με 65 εργαζόμενους. Το Δ.Σ. του Ιδρύματος που αφιλοκερδώς προσφέρει την διακονία του αγωνιζόμενο στην εποχή της κρίσεως, να αντιμετωπίσει χωρίς καμία βοήθεια ούτε από το Κράτος, ούτε από το Δήμο Πειραιώς, ο οποίος παρ’ ότι συνδιοικεί το Ίδρυμα, έχει να καταβάλει τις υποχρεώσεις του από το έτος 1955, αναμένει ευγενείς κρίσεις για το έργο του και όχι ύβρεις και συκοφαντίας. Τελικά βέβαια το Δ.Σ. έχει την ηθική και ποινική ευθύνη των διακοσίων φιλοξενουμένων και όχι κάθε ανεύθυνος επικριτής. Δυστυχώς όμως η κακεντρέχεια και η εμπάθεια πρυτανεύουν στην εποχή μας.».

 10. Ο/Η Καλλινίκη η αμαρτωλή ηγουμένη λέει:


  Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπ 2016
  Με αφορμή την ανακοίνωση της Μητρόπολης Πειραιά ότι θα εκδιώκονται όσοι τρόφιμοι καταλαμβάνονται να καπνίζουν – Αναφορές στο κείμενο της οργάνωσης και στη διαμάχη για τα θρησκευτικά

  Κατάληψη στο Γηροκομείο του Πειραιά έκαναν μέλη της οργάνωσης Ρουβίκωνας, που μιλούν για «εγκληματικές εκδιώξεις τροφίμων του». Η οργάνωση, στο κείμενο που ανήρτησε πριν από λίγο στο Indymedia κάνει αναφορές τόσο στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας, αναφέρεται ειδικότερα, ωστόσο, σε προ ημερών ανακοίνωση της Μητρόπολης Πειραιά, σύμφωνα με την οποία θα απομακρύνονται από το Γηροκομείο, όσοι καταλαμβάνονται να καπνίζουν στους χώρους του.

  Ωστόσο, στο κείμενο που αναρτήθηκε, γίνεται εκτενής αναφορά στο θέμα των θρησκευτικών, το οποίο χαρακτηρίζεται «σκιαμαχία που έβαλε το λιθαράκι της στο να επισκιαστεί εντελώς το νέο πολυνομοσχέδιο» και προστίθεται ότι η σύγκρουση της εκκλησίας με την κυβέρνηση είναι πυροτέχνημα και αριστοτεχνικά στημένη απάτη.

 11. Ο/Η Χρήστος Παππάς Στράιχερ λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.