Υπερασπίζοντας το δικαίωμα των δημοσιογράφων στο ρεπορτάζ

[Με αφορμή την υπόθεση της Ν.Υόρκης]

ny_disguise21sep16

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Noμίζω πως η υπόθεση των δυο δημοσιογράφων στη Ν.Υόρκη, προσφέρεται ως αφορμή για κάποιες σκέψεις.  Θεωρώ ότι χωρίζεται σε δυο σκέλη. Αυτό της πλαστοπροσωπίας και της πλαστογραφίας, έστω και για χρέωση λίγων δολαρίων, αν όντως συνέβη (UPDATE-24/9: Δεν φαίνεται να συνέβει: «Δεν έστειλε ΠΟΤΕ τηλεγράφημα για τους δημοσιογράφους και τον Παππά ο απεσταλμένος του ΑΠΕ. Δήλωση-ΚΟΛΑΦΟΣ από τον Γ.Μηλιώνη που αδειάζει το ΑΠΕ και προκαλεί πολλά ερωτήματα,….»), είναι και το μόνο ποινικό παράπτωμα και ηθικά επίμεμπτο της υπόθεσης, που βεβαίως θα αποτιμηθεί και από το ασήμαντο ύψος του ποσού. Ομολογώ όμως πως με ενοχλεί ένα είδος λεκτικού, που έχει ανυψωθεί σε έμμισθο κυβερνητικό λόγο, εκείνο του εκδότη του «Χωνιού», ενός δημοσιογράφου, που ελέγχει την εξουσία από τα μέσα: «Κάποιοι χαλιούνται που επιτέλους μπαίνουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο ….».  Αυτό δήλωσε στο ραδιοσταθμό ‘Στο Κόκκινο’ ο σύμβουλος επικοινωνίας του Νίκου Παππά. Αυτή όμως δεν είναι η φρασεολογία της Αριστεράς που ήξερα και σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται να μιλάει έτσι ένας υπουργικός σύμβουλος. Όσο για το επιχείρημα σοβαρής ενοχοποίησης μιας πράγματι πολύ ανόητης κίνησης, που εκτοξεύτηκε από τον κρατικό δημοσιογράφο, νομίζω πως πηγαίνει αυθαίρετα την υπόθεση πολύ μακριά και μάλλον κάνει δίκη προθέσεων:    «Θεωρώ ότι δεν μπορεί δύο άνθρωποι να πήγαν να χρεώσουν σε εμένα, με το όνομά μου, δύο μπίρες που κάνουν 15 δολάρια. …. Νομίζω ότι το έκαναν επίτηδες, να τεστάρουν αν θα περάσει. Και εάν περνούσε, να το συνεχίσουν, να συνεχίσουν να υπογράφουν με το όνομά μου, με διάφορες παραγγελίες και να μου χρεώσουν ότι ο Χριστοφορίδης – δηλαδή ο Νίκος Παππάς και η κυβέρνηση – κάνουν μεγάλη ζωή στη Ν.Υόρκη….». Τέλος πάντων, αυτά είναι το ένα σκέλος της υπόθεσης, που ίσως  ερευνηθεί και τότε θα αποδοθούν από την αμερικανική Δικαιοσύνη οι όποιες ευθύνες και προσωπικά ομολογώ πως έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ από ότι έχω στη δική μας.

Το δεύτερο σκέλος είναι πως ενοχοποιήθηκαν και οι «περούκες» και εδώ φοβάμαι πως πρόκειται για μια απόπειρα να χτυπηθεί το ερευνητικό ρεπορτάζ, που είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του μαχόμενου δημοσιογράφου. Θέλω να πω πως η μεταμφίεση δεν είναι από τα πριν ένοχη, οφείλεις να δεις για ποιο λόγο γίνεται και ο έλεγχος της εξουσίας είναι καλός σκοπός. Υπάρχει κάποιος νόμος που απαγορεύει στους δημοσιογράφους να φορούν γυαλιά ηλίου, κασκέτα, ή να φορούν ψεύτικα μουστάκια, όταν κάνουν ρεπορτάζ; Βέβαια το νόμιμο δεν είναι υποχρεωτικά και ηθικό, για να παραφράσω και τον εκπρόσωπο των σουβλακερί της Ραφήνας, αλλά εδώ νομίζω πως δεν υπάρχει ανηθικότητα. Οι δυο νεαροί δημοσιογράφοι φιλοδοξούσαν προφανώς να συλλάβουν τον κ. Παππά να διασκεδάζει υπερβαλλόντως στη Ν.Υόρκη, με τα λεφτά των φορολογούμενων, «ενώ ο λαός πεινάει» κλπ. Υπάρχει κάτι ηθικά αθέμιτο σε αυτό, αφού δεν παραβίασαν το ιδιωτικό του άσυλο; Αν ο υπουργός δεν έχει τέτοια πρόθεση, αν ήταν ένας φλεγματικός κύριος και διέθετε αίσθηση του γελοίου και  ανεκτικότητα, θα διασκέδαζε με τις ενδεχομένως κωμικές προσπάθειες των δυο δημοσιογράφων. Αν ο υπουργός όμως τα έσπαγε στο μπαρ του ξενοδοχείου ή στο πλησιέστερο καμπαρέ, η δημόσια αποκάλυψή του στο τσακίρ κέφι, θα ήταν μια δημοσιογραφική επιτυχία, απόλυτα συμβατή με το πατριωτικό και δημοκρατικό τους καθήκον ως πολιτών και ως δημοσιογράφων. Είχαν κάθε δικαίωμα να είναι μεταμφιεσμένοι, είτε έτσι απλά όπως το έκαναν, είτε ντυμένοι πιερότοι, όπως θα έκαναν οι Ντυπόν και Ντιπόν του Ερζέ (εικ.)  για να μην δώσουν στόχο. Η αγανάκτηση και η οργή του κ.Παππά, δείχνουν νομίζω ανασφάλεια, μια έλλειψη χιούμορ και κάποια απουσία δημοκρατικής ανοχής. Οι δημοσιογράφοι δεν έκαναν δα και κάποιο έγκλημα καθοσιώσεως. Προσωπικά πιστεύω πως ο έντιμος, δημοκράτης και ευφυής πολιτικός, όχι μόνο δεν φοβάται το νόμιμο έλεγχο του Τύπου, ακόμη κι όταν γίνεται με αιρετικές μεθόδους, αλλά τον επιζητεί, αφ’ενός για να φαίνεται η αρετή του, αφ’ετέρου για να ανεβαίνει η ποιότητα της Δημοκρατίας και η δίκαιη απαιτητικότητα των πολιτών προς όλο το πολιτικό προσωπικό.

Αυτή η κοινωνία που ποτέ της δεν αγανάκτησε για τα μυστικά κονδύλια που μοίραζαν σε εγκάθετους δημοσιογράφους οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις με τη σιωπηρή συνενοχή της Αριστεράς με χουντικό νόμο (1970), που προς τιμήν του κατάργησε ο κ.Μόσιαλος (ΠΑΣΟΚ-2011), μια κοινωνία που δεν αγανάκτησε για τις δυσανάλογες κρατικές διαφημίσεις που χάριζε ο σύζυγος της νηπιαγωγού-ιατρού στον αγανακτισμένο σήμερα αντιμνημονιακό κ.Τράγκα, συνομιλητή του κ.Τσίπρα, μια κοινωνία που δεν έριξε μισή τουφεκιά για τη δημοσιοποιημένη εξαγορά δημοσιογραφίσκων από το Φιλόπτωχο, στην οποία επιδιδόταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιωαννίδη, Φλωράκη και Νίκου Κωνσταντόπουλου, Σεραφείμ («Καθημερινή, 9.2.2003, Γ.Καλοκαιρινός), αγανακτεί με την τραγιάσκα, τα γυαλιά ηλίου και το τσουλούφι δυο νεαρών δημοσιογράφων;

Εκείνο που θα ήθελα να προσθέσω, είναι ότι η μεταμφίεση, δεν είναι άγνωστη στην ιστορία της Δημοσιογραφίας και μάλιστα εκφράζει μια μαχητική ριζοσπαστική αντίληψη για τον κοινωνικό ρόλο του Δημοσιογράφου.  Στο βιβλίο «Frank Bösch, translated…by Freya Buechter, Mass Media and Historical Change: Germany in International Perspective…», (Berghahn Books, 30.5.2015, σελ. 81-‘Tα Μίντια στην οδό του Νεωτερισμού’), διαβάζω πως στο δημοσιογραφικό ρεύμα που εγκαινίασε ο εμβληματικός William Thomas Stead (1848-1912), μεταμφιεσμένοι δημοσιογράφοι, εισέδυαν σε εργοστάσια, φρενοκομεία και οίκους ανοχής για να κάνουν ζωντανό ρεπορτάζ και να αποκαλύψουν κοινωνικές πληγές. Στην Αγγλία αυτή η κίνηση ονομάστηκε ‘New Journalism’ («Νέα Δημοσιογραφία»). Στις ΗΠΑ ονομάστηκε «Μuckraking» (‘Τσουγκράνισμα του βόρβορου’, βλ Muckraking!: The Journalism That Changed America by Judith Serrin -William Serrin -2002). Το κίνημα επεκτάθηκε στη Δύση με σαφώς «αριστερή» χροιά, ήταν ένα κίνημα που ξεσκέπαζε την κοινωνική αδικία και στόχευε στην προοδευτική αλλαγή του Κόσμου. Στην Ολλανδία εκπρόσωπός του ήταν ο νεαρός ρεπόρτερ Marie Joseph Brusse  (1873-1941), που στα 1898 έγραψε μια σειρά άρθρων κοινωνικής κριτικής έχοντας μεταμφιεστεί πρώτα σε ναύτη και σε ζητιάνο, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ . Ο ίδιος ο μετέπειτα Πρόεδρος Ρούζβελτ τον Απρίλη του 1906, επαίνεσε αυτού του είδους την ανάδευση του βόρβορου, καλώντας για περισσότερη ειλικρίνεια και τη λογική στο δημόσιο διάλογο, αναφερόμενος στο «The Man with the Muck Rake», από το θρησκευτικό έργο «Pilgrim’s Progress» του John Bunyan’s, (1678), προσθέτοντας όμως πως πρέπει να γνωρίζουμε που σταματάει αυτό. Η Inez Godman, μια δημοσιογράφος αυτής της σχολής μεταμφιέστηκε και δούλεψε ως υπηρέτρια για να μελετήσει και να αποκαλύψει στην κοινωνία τι υπέφεραν αυτές οι γυναίκες από τις κυράδες τους (Unprotected Labor: Household Workers, Politics, and Middle-Class Reform in New York, 1870-1940 Vanessa H. May, UNC Press Books, 6.2011, Encouraging the Good, Weeding Out the Bad, and Teaching the Ignorant: Women’s Organizations and Domestic Workers in New York City, 1870–1915  και  «Seven Days a Week: Women and Domestic Service in Industrializing America», David M. Katzman University of Illinois Press-1981).

Έχω την αίσθηση, πως τηρουμένων ασφαλώς των αναλογιών, πρέπει να δούμε το κομμάτι της μεταμφίεσης των δυο νεαρών πιο ψύχραιμα, μέσα σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο σκέψης, πριν τους στείλουμε στον Καιάδα της πάνδημης κατακραυγής, σε μια χώρα που η ηθική υπόσταση των περισσότερων δεν τους δίνει τα δικαιώματα των Εισαγγελέων της Ηθικής.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Υπερασπίζοντας το δικαίωμα των δημοσιογράφων στο ρεπορτάζ

 1. Ο/Η του κώλου λέει:

  To ήθος και η ποιότητα του αριστερού πολιτικού λόγου

 2. Ο/Η Κοζανίτικα λέει:

  http://kozanimedia.gr/?p=259529#.V-I9w_CLTIU

  Ο Θέμης Μουμουλίδης, πριν παραδώσει μαθήματα δημοσιογραφίας, ας μιλήσει για πρώτη φορά στη Βουλή… (Του Παναγιώτη Πλιάτσιου)

  by Παναγιώτης • 17 Φεβρουαρίου 2016 • 18 Comments

  Ο Σοφοκλής στο µνηµειώδες έργο του «Αντιγόνη» και στους στίχους 175-176 γράφει: «Αµήχανον δε παντός ανδρός εκµαθείν ψυχήν τε και φρόνηµα και γνώµην, πριν αν αρχαίς και νόµοισιν εντριβής φανή εµοί…». Δηλαδή, «είναι αδύνατο να µάθει κανείς τη διάθεση, το φρόνηµα και τη γνώµη τού κάθε ανθρώπου, πριν αυτός δοκιµαστεί στην άσκηση της εκτελεστικής και νοµοθετικής εξουσίας». Προφανώς, λοιπόν, το ίδιο ισχύει και για τον πολυπράγμονα βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη, ο οποίος σκηνοθετεί με μαεστρία επί σκηνής την «Αντιγόνη» (οι παραστάσεις της οποίας θα συνεχιστούν και το ερχόμενο καλοκαίρι), αλλά φαίνεται πως βρίσκει… απέναντί του τα όσα γράφει ο Σοφοκλής. Πλέον, λοιπόν, έστω και ως διορισμένος και όχι εκλεγμένος από τους πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης βουλευτής, (κόμματος εξουσίας μάλιστα), κρίνεται για τη γνώμη του, αλλά και για τοποθετήσεις, πράξεις και παραλείψεις του. Και, δυστυχώς για εκείνον, θα συνεχίσει να κρίνεται καθημερινά. Όσο και αν, στην πράξη, απέδειξε πως μόνο απέχθεια νιώθει για τη δημοσιογραφική κριτική.
  Με αφορμή, λοιπόν, την ανακοίνωση του διορισμένου βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
  1. Είναι «ροζ λαϊκισμός» και «παραπληροφόρηση» το ότι ο ίδιος δεν έχει μιλήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ από το βήμα της Βουλής, από τη στιγμή που ορκίστηκε ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Επί 4,5 και πλέον μήνες από την ημέρα των εκλογών, ο Θέμης Μουμουλίδης δεν έχει λάβει ακόμη το λόγο (Επίσημα στοιχεία από το http://www.hellenicparliament.gr/, ενώ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook υπάρχει μόνο ένα βίντεο από ομιλία του σε επιτροπή της Βουλής) στην ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου, από το οποίο, ωστόσο, αμείβεται μηνιαίως με το ποσό των 5.705 ευρώ (δεν προσθέτω όλα τα υπόλοιπα)! Δεν είναι, λοιπόν, εξαφανισμένος πολιτικά μόνο από την περιοχή μας, της οποίας είναι βουλευτής, αλλά και από την ίδια την αίθουσα της Βουλής! Πόσο μάλλον από το βήμα της! Πριν, λοιπόν, παραδώσει μαθήματα δημοσιογραφίας, μήπως να ξεκινήσει πρώτα να γράφει την παρθενική του ομιλία στο κοινοβούλιο; Ας τον κρίνουν οι πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης…

  2. Είναι «κιτρινισμός» το γεγονός πως ο ίδιος παραμένει ως επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε Εποχή» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, αν και αμέσως μετά την εκλογή του στη Βουλή (20 Σεπτεμβρίου 2015) δήλωνε πως θα παραιτηθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο; Η σημερινή ημερομηνία δείχνει 17 Φεβρουαρίου 2016 και ΑΚΟΜΗ ο Θέμης Μουμουλίδης παραμένει και βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας! Σε δημοσίευμα του vetonews.gr, (με ημερομηνία 26-10-2015 και τίτλο «Παραιτείται ο Μουμουλίδης απο περιφερειακός σύμβουλος. Ποιός τον διαδέχεται; Όλο το παρασκήνιο, οι γκρίνιες, η κριτική, στην συνεδρίαση της παράταξης »Αλλάζουμε εποχή» ) διαβάζουμε πως «Ο κ. Μουμουλίδης ενώπιον των μελών του συνδυασμού δήλωσε ότι η απόφαση του εκπορεύεται και από την θέση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας ότι ‘’κανείς ως αιρετός δεν μπορεί να κατέχει δύο αξιώματα”». Πέρασαν σχεδόν τέσσερις ολόκληροι μήνες ΚΑΙ από τότε, αλλά ο διορισμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κατέχει δυο αξιώματα……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  http://www.kozan.gr/post/247614#sthash.vzEMoRX6.dpuf

  kozan.gr: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Μουμουλίδης αποκάλεσε δημοσιογράφο προβοκάτορα – Τι του απάντησε ο δημοσιογράφος (Βίντεο)
  Posted by Kozan on 14 February 2016 12:54

  Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στη συνέντευξη τύπου των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμη Μουμουλίδη και του δημοσιογράφου Παναγιώτη Πλιάτσιου . Δείτε το βίντεο του kozan.gr

 3. Ο/Η eklag λέει:

  Δηλαδή πλήρωσε με δικά του λεφτά τις 2 μπύρες των 15 δολαρίων ή ως ευτελές ποσό το χρέωσε κι αυτό στα έξοδα παραστάσεως Εγχωρίων Μπανανοπολών;

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δημιουργείται μεγάλο θέμα ή κάνω λάθος;

  http://www.newsbeast.gr/media/arthro/2385307/dimadis-theloun-me-apaxiosoun-ke-na-me-exeftelisoun

  Δημάδης: Θέλουν με απαξιώσουν και να με εξευτελίσουν
  Κατηγορεί δημοσιογράφους για «γαϊτανάκι μιας πολύ καλοστημἐνης προπαγάνδας με στόχο να εκβιάσουν την σιωπή μου»

  21/09/2016
  Δημάδης: Θέλουν με απαξιώσουν και να με εξευτελίσουν

  Νέα παρέμβαση για όσα έγιναν στη Νέα Υόρκη κάνει ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης. ……..
  …………………….
  Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Θάνου Δημάδη

  «Την Κυριακή το βράδυ και 24 ώρες ακριβώς μετά από ένα γεγονός διασταύρωσης στοιχείων, ο πληρωνόμενος από το ελληνικό δημόσιο δημοσιογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, δίνει την «είδηση» περί δήθεν σύλληψης των δύο δημοσιογράφων του ALPHA και του Star στη Νέα Υόρκη. Η «σύλληψη» με όλα τα συμπαραμαρτούντα που αυτή συνυποδηλώνει στο δελτίο τύπου του ΑΠΕ, είναι η κομβική λέξη με την οποία επιχειρείται να με απαξιώσουν ως δημοσιογράφο-ανταποκριτή, να με εξευτελίσουν με την αρωγή του εγχώριου δημοσιογραφικού συστήματος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης και να ανακόψουν την οποιαδήποτε δημοσιογραφική μου λειτουργία.

  Η ετεροχρονισμένη «ανταπόκριση» του ΑΠΕ συνοδεύεται και με σχετική δήλωση του Υπουργού Επικρατείας -την μοναδική σε όλο το Σαββατοκύριακο- στην ανταποκρίτρια της ΕΡT, επίσης μισθοδοτούμενη από το ελληνικό δημόσιο, για να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ. Οι δημοσιογράφοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης του ΑΠΕ και της ΕΡΤ, φτιάχνουν ένα γαϊτανάκι μιας πολύ καλοστημἐνης προπαγάνδας που την ονομάσαν ανταπόκριση του ΑΠΕ με στόχο να εκβιάσουν την σιωπή μου, πλήττοντας την αξιοπιστία μου, με συνέπεια να με αποκλείσουν από την Εφημερίδα των Συντακτών και το Periodista.gr, και κυρίως να μην προβώ σε κανένα ρεπορτάζ καθ᾽όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Επικρατείας κ. Παππά και του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη.

  Τα αναληθή στοιχεία του δελτίου τύπου του δημοσιογράφου του ΑΠΕ και της αναπαραγωγής αυτού είναι:

  1. Όπως ψευδώς μετέδωσε το ΑΠΕ, η «σύλληψη» δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως την στιγμή που έξω από το ξενοδοχείο ετοιμαζόμασταν να συνεχίσουμε το ρεπορτάζ μας για το ενδεχόμενο παρασκηνιακών συναντήσεων του Υπουργού Επικρατείας, ζητήθηκε η εξακρίβωση στοιχείων καθ᾽υπόδειξη της Ασφάλειας του Υπουργού για να ελεγχθεί ο ρόλος μας, η σκοπιμότητά μας και ο τρόπος του ρεπορτάζ. Κατόπιν της εξακρίβωσης των στοιχείων μας, αναγνωρίστηκε το δημοσιογραφικό μας δικαίωμα για το ρεπορτάζ του τι κάνει ο Έλληνας Υπουργός και η Ελληνική αποστολή κατά την διάρκεια της αντιπροσώπευσής τους όλο το Σαββατοκύριακό στη Νέα Υόρκη και ποιες θα είναι οι πιθανές συναντήσεις τους, εφόσον δεν μας κοινοποιήθηκε κανένα πρόγραμμα του Υπουργού για το Σαββατοκύριακο.

  Όσο για τους συντηρητικούς καλοθελητές της όλης ιστορίας και τους δημιουργούς ειδήσεων μόνο μέσα από δελτία τύπου, ας γνωρίζουν ότι την αλήθεια ενός ρεπορτάζ την κατακτάς ακόμα κι αν χρειαστεί να ντυθείς φασίστας για να κάνεις ρεπορτάζ για φασίστες ή να ντυθείς σερβιτόρος για να δεις ποιόν συναντάει και γιατί η κυβερνητική αποστολή σε ένα εστιατόριο.

  2. Σε αντίθεση με ότι ψευδώς μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ, δεδομένου του εύρους των δυνατοτήτων που μας δίνει η ελευθερία της δημοσιογραφικής μας ταυτότητας, θα ήταν άσκοπο να την αποποιηθούμε και να δηλώσουμε ότι είμαστε μέλη της ελληνικής αποστολής. Διότι τότε όντως θα υπήρχε θέμα αληθινής σύλληψης. Το δελτίο τύπου του δημοσιογράφου του ΑΠΕ είναι διπλά ψευδές αφού μπροστά σε όλο αυτό το σκηνικό ήταν και οι εκπρόσωποι της ελληνικής αποστολής επιβεβαιώνοντας την δημοσιογραφική μας ταυτότητα.

  3. Σημειωτέον, όταν μπαίνεις στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Έλληνας Υπουργός και πολλές άλλες ξένες αντιπροσωπείες, είσαι υποχρεωμένος να μπεις με την δημοσιογραφική σου ταυτότητά. Όλα τα υπόλοιπα είναι βολικές περιγραφές σε ένα διαπλεκόμενο δελτίο τύπου του ΑΠΕ. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν επιτελέσθη ο εκφοβισμός του Σαββάτου μέσω του ελέγχου των στοιχείων μας, τότε βγάζουν δελτίο τύπου ετεροχρονισμένο κατά 24 ώρες στην υποψία και μόνον ότι εμείς έχουμε στα χέρια μας ρεπορτάζ των συναντήσεων του κ. Παππά. Αλίμονο αν το ΑΠΕ δίνει τις ειδήσεις 24 ώρες μετά παρόλο που είναι παρόν στα γεγονότα.

  4. Όσον αφορά στα λεγόμενά του κ. Χριστοφορίδη, που είναι και συνάδελφος αλλά και φίλος, και μου προσάπτει ότι ετοίμαζα στημένο σκηνικό περί χαβιάρι, οφείλω να διευκρινίσω ότι άλλο είναι να κάνεις ρεπορτάζ και άλλο να κάνεις δίκην προθέσεων με βάση τα δικά σου κριτήρια και υποψίες ρίχοντας επιπλέον αίμα στην αρένα του εξευτελισμού. Επισυνάπτω δημοσίως την απόδειξη πληρωμής των 14 δολαρίων λίγη ώρα μετά την παραγγελία γεγονός το οποίο σκοπίμως και με δόλο απέκρυψε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ στο δελτίο τύπου ώστε σε συνδυασμό με την εμφατική χρήση της λέξης «σύλληψη» και τα ψέματα περί χαβιάρι, να επιχειρηθεί ο διασυρμός και ο εξευτελισμός μου.

  Είναι ώρα να διευκρινιστεί στην Ελλάδα του σήμερα ότι πλέον τα ρεπορτάζ γίνονται όχι από τις ειδήσεις που δίνουν στους δημοσιογράφους οι συνεργάτες Υπουργών, ούτε από τις ανακοινώσεις του ΑΠΕ, ούτε από μαζώξεις και συζητήσεις σε ταβέρνες. Τα ρεπορτάζ γίνονται για να μάθεις και να συλλέξεις ντοκουμέντα ποιος συναντάει ποιον και για ποιον λόγο και τι άτυποι συσχετισμοί κυβερνητικών αποστολών διακυβεύουν το μέλλον εννέα εκατομμυρίων Ελλήνων.

  Η ηθική μου τάξη μέχρι σήμερα στο δημοσιογραφικό στερέωμα δεν θα αφήσω να πληγεί από εξευτελιστικά και ψευδή δημοσιεύματα με βασιζόμενα σε ψευδείς εντυπώσεις που δημιούργησε το δελτίο τύπου του ΑΠΕ, και με εκβιαστικές ενέργειες που θέλουν να εξαγοράσουν την σιωπή μου δια του αποκλεισμού. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.»

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σύμφωνα λοιπόν με την ‘Εφ.τ.Συντακτών», το παρακάτω, που θα ήταν πιθανόν αρκετό να διώξει από τη θέση του στη Γερμανία και να φέρει σε δίκη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , δεν συνιστά δημοσιογραφία, αφού οι φωτογραφίες βγήκαν στα κρυφά. Το πόπολο δεν πρέπει να ξέρει πως ο πρωθυπουργός εκμεταλλεύεται την ιδιότητά του για να κάνει δωρεάν διακοπές (εκτός κι αν η φιλία του με το γερο-Γιώτη, κρατάει από τα θρανία ή το Στρατό), είναι σωστό η υψηλού επιπέδου αριστερή δημοσιογραφία να τον κρατάει στο σκοτάδι, σχετικά με την ηθική ποιότητα του δεύτερου πολίτη αυτής της χώρας. Στην αριστερή Ελλάδα, δεν τρέχει τίποτα.

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/oi-kalokairines-diakopes-tou-tsipra-me-ton-mr-dhi-kai-to-skafos-tou
  Οι καλοκαιρινές διακοπές του Τσίπρα με τον Mr DHI και το σκάφος του
  Πολλαπλώς φιλοξενούμενος του επιχειρηματία Κ. Γιώτη της DHI (εμφυτεύσεις μαλλιών) έκανε διακοπές ο Αλ. Τσίπρας. Αποκαλυπτικές φωτό στο σκάφος και τον κήπο.

  ……………………..
  ______________

  Στη δεξιά Γερμανία όμως:
  http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/ton_noembrio_h_diki_tou_kr_boulf-63872902/
  ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  Τον Νοέμβριο η δίκη του Κρ. Βουλφ

  Την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η δίκη του Κριστιάν Βουλφ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Welt» και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται στις 27 Αυγούστου.
  ΕΘΝΟΣ
  9:00, 16/8/2013

  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Βουλφ, ο οποίος ήταν τότε πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, είχε χρησιμοποιήσει το αξίωμά του για να βρει χορηγούς για τον σκηνοθέτη και ο Γκρόνενβολντ είχε δωροδοκήσει τον Βουλφ με πληρωμένες διακοπές.
  Το δικαστήριο, όμως, φαίνεται ότι δεν θεωρεί πως η κατηγορία της δωροληψίας είναι επαρκώς στοιχειοθετημένη, λόγω της φιλικής σχέσης μεταξύ των δύο ανδρών, οπότε το δικαστήριο θα εξετάσει μόνο το γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκε το αξίωμά του για να κάνει χάρη στον σκηνοθέτη.
  Η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει 16 ημέρες και η ετυμηγορία δεν πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα πριν από τον Φεβρουάριο.

 6. Ο/Η Elias λέει:

  Αν και σπάνια στην εξουσία, η αριστερά χρόνια εξέφραζε την κριτική της εκ του ασφαλούς. Με το φωτοστέφανο του νικημένου σε δίκαιο αγώνα, ουσιαστικά αποτελούσε τον βασικό αντίλογο στο κατσαπλιάδικο κρατισμό της ΝΔ, και στο τυχοδιωκτικό εργαστήριο διαφθοράς που ήταν το Πασοκ.

  Αυτό το φωτοστέφανο φόρεσε ο Αλέξης, και αφού κορφολόγησε ότι χειρότερο είχαν να εκθέσουν τα δύο μεγάλα κόμματα κατέλαβε την εξουσία αναμασώντας κομμουνιστικά τσιτάτα, που τόσο τύχη του είχαν φέρει. Πρέπει να είσαι τελειωμένος απατεώνας για να υποσχεθείς τη λύση που δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση να την αρνηθεί η Μέρκελ, και ένας λαός τέρμα απελπισμένος για να ψηφίσει αυτόν που του υποσχόταν ότι θα παίζει το νταούλι και θα χορεύει ο Σόιμπλε σαν το αρκούδι.

  Ξεκινώντας από εκεί τι να περιμένεις? Η επιστροφή μας στο τρίτο κόσμο που ανήκουμε πλέον είναι θέμα χρόνου.

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  Επιτρεπόμενες μεταμφιέσεις

  http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2386463/o-tsipras-pozari-san-montelo-sto-manchatan

  Με μια φωτογράφιση σε ρόλο μοντέλου ο Αλέξης Τσίπρας πόζαρε για το φακό του Reuters. Ο κ. Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο Reuters η οποία έγινε σε σουίτα ξενοδοχείου που ενοικιάστηκε για το σκοπό αυτό και όπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πώς το δικό του δωμάτιο ήταν πολύ μικρότερο, χωρίς θέα. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε με μπλε κοστούμι και με το χαρακτηριστικό του ανοιχτό πουκάμισο, χωρίς γραβάτα.

  Δείτε τις φωτογραφίες

  http://www.reuters.com/article/us-greece-tsipras-idUSKCN11R30A?il%3D0

  BUSINESS NEWS | Wed Sep 21, 2016 | 8:32pm EDT
  Exclusive: In interview, Tsipras sketches out path for Greece to exit crisis

   • Ο/Η Tζούλια Αλεξανδράτου λέει:

    Ο Τσίπρας στην πρώτη γραμμή του πυρός.
    Για τον λαό και την πατρίδα


    Greek Prime Minister Alexis Tsipras is seen during an interview on the sidelines of the United Nations General Assembly in Manhattan, New York, U.S. September 21, 2016. REUTERS/Andrew Kelly


    Greek Prime Minister Alexis Tsipras looks out from a hotel window on the sidelines of the United Nations General Assembly in Manhattan, New York, U.S. September 21, 2016. REUTERS/Andrew Kelly

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο άνθρωπος δεν έχει ίχνος επαφής με τα τεράστια προβλήματα της χώρας.
    «Ζει τον μύθο του», σαν την τελευταία στάρλετ που έπεσαν πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Σε αυτό μοιάζει με τον καταστροφέα της Οικονομίας μας.

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Από το facebook του Θάνου Δημάδη:

  https://www.facebook.com/tdimadis/

  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ – ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

  Απευθυνόμενος στον εγχώριο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να κάνουν το ρεπορτάζ στα κυριακάτικα φύλλα τους με αφορμή το ψευδέστατο δελτίο τύπου του ΑΠΕ με τίτλο «Για πλαστογραφία συνελήφθησαν δύο Έλληνες δημοσιογράφοι στη Νέα Υόρκη», τους ΠΑΡΑΚΑΛΩ και ΕΦΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ τους για τα εξής:
  1. να ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ και να ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ τα ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΥΔΗ που μου πρόσαψε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ με το δελτίο τύπου που έγραψε για δήθεν «σύλληψη από τις αμερικανικές αρχές» και ΔΗΘΕΝ απόδοση από την αμερικανική αστυνομία ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ κατηγοριών για «πλαστογραφία» και «πλαστοπροσωπία», χωρίς τίποτα να είναι αλήθεια.
  2. να ΜΗΝ ΠΡΟΒΟΥΝ στην περαιτέρω αναπαραγωγή των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια της εξακρίβωσης των δημοσιογραφικών μας στοιχείων και οι οποίες διέρρευσαν σκοπίμως σε επιλεγμένους Έλληνες δημοσιογράφους που τις δημοσιοποίησαν μάλιστα ως αποκλειστικές στα σάιτς τους, ακριβώς την ώρα που το ΑΠΕ έβγαζε το ψευδέστατο δελτίο τύπου του δικού του δημοσιογράφου. Για την διαρροή του φωτογραφικού υλικού εν είδη αποκλειστικών ντοκουμέντων είναι ενήμερες οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές καθώς αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα είχαν «κοπεί κεφάλια».
  3. να ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ να παρουσιάσουν στον Τύπο του ΣΚ, ως τοποθετήσεις, απόψεις, δηλώσεις μου ή ο,τιδήποτε άλλο, τίποτα πέραν των όσων ήδη δηλώνω δημόσια μέσω της επίσημης και προσωπικής σελίδας μου στο Facebook ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
  Οι ΨΕΥΤΙΚΕΣ συλλήψεις δήθεν από το FBI και την αστυνομία της Νέας Υόρκης, για ΔΗΘΕΝ κράτηση από τις αμερικανικές αρχές ασφαλείας, για ΔΗΘΕΝ επί ημερών έρευνες των αστυνομικών αρχών της Νέας Υόρκης για ΔΗΘΕΝ έκδοση πορίσματός τους, και για ΔΗΘΕΝ απόδωση κατηγοριών περί πλαστογραφίας, πλαστοπροσωπείας, παραπλάνησης αρχών ή ακόμα και απέλασης από την Αμερικανική Δικαιοσύνη, είναι ΠΟΛΛΑ, ΧΟΝΤΡΑ και ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ όσων με πρωτεργάτη τον δημοσιογράφο του ΑΠΕ και σε συνεννόηση με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, έστησαν όλο το παιχνίδι.
  Στόρι που δυστυχώς μετ᾽ ευκολίας και άμεσα υιοθέτησε η ΕΣΗΕΑ. Θεωρεί ότι η δεοντολογία θίγεται από μία περούκα που φοράει ένας δημοσιογράφος για το ρεπορτάζ, αλλά η ΕΣΗΕΑ και η Εφημερίδα των Συντακτών που εργαζόμουν, δεν θεωρούν ότι θίγουν την δεοντολογία υιοθετώντας και νομιμοποιώντας την ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ του ΑΠΕ, ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΝ εξακριβώσουν ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ. Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαίωματός μου και παρακαλώ για τον σεβασμό των παραπάνω συστάσεων.
  Θάνος Δημάδης
  Δημοσιογράφος
  ΥΓ. Με ένα screenshot για να θυμόμαστε τις στιγμές δημοσιογραφικού αίσχους και διασποράς ψευδών ειδήσεων από τον δημοσιογράφο του ΑΠΕ.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εντελώς Μαφία;

  http://www.star.gr/Pages/Media.aspx?art=340360&artTitle=vomva_den_esteile_pote_tilegrafima_gia_tous_dimosiografous_kai_ton_pappa_o_apestalmenos_tou_ape

  ΒΟΜΒΑ: Δεν έστειλε ΠΟΤΕ τηλεγράφημα για τους δημοσιογράφους και τον Παππά ο απεσταλμένος του ΑΠΕ

  Δήλωση-ΚΟΛΑΦΟΣ από τον Γ.Μηλιώνη που αδειάζει το ΑΠΕ και προκαλεί πολλά ερωτήματα

  23.09.2016 – 20.01

  ​Μετά την θύελλα που προκάλεσε η είδηση ότι δύο δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα οι μέχρι πρότινος ανταποκριτές του Star και του Alpha, στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Σουλτογιάννης και Θάνος Δημάδης, παρακολουθούσαν τον Νίκο Παππά, ο «πραγματικός πρωταγωνιστής» βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

  Αρχικά, είχε γίνει γνωστό ότι το επίμαχο τηλεγράφημα που έβαλε «φωτιά» στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία το βράδυ της περασμένης Κυριακής είχε στείλει ο δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Γ.Μηλιώνης, με την ιδιότητα του απεσταλμένου του ΑΠΕ, προκειμένου να καλύψει το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ν Υόρκη

  Το θαύμα όμως, όπως και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και πριν λίγες ώρες,έγινε γνωστό ότι ο κύριος Μηλιώνης ουδέποτε έστειλε τέτοιο τηλεγράφημα. O ίδιος μάλιστα όχι απλά παίρνει αποστάσεις, αλλά «αδειάζει» ξεκάθαρα, το ΑΠΕ.

  Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ στο typologies.gr την οποία επιβεβαίωσε με τον ίδιο τον κύριο Μηλιώνη το STAR.

  Τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία “με τις περούκες” στην Ν. Υόρκη.

  Περίμενα από όσους έχουν την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ.

  Δεν το έπραξαν.

  Κατόπιν τούτου, δηλώνω ανοιχτά και υπεύθυνα ότι ο συντάκτης του εν λόγω τηλεγραφήματος ΔΕΝ είμαι εγώ.

  Τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονόματος μου, είτε με τα αρχικά Γ.Μ

  Η μέχρι τώρα σιωπή μου, υπαγορεύθηκε από καθαρά λόγους επαγγελματικής ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας, δεδομένου ότι βρισκόμουν σε αποστολή κάλυψης της επίσκεψης του πρωθυπουργού ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στην Ν. Υόρκη και της παρέμβασής του στην ΓΣ του ΟΗΕ.

  Εξαιτίας αυτού δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να θέσει υπεράνω τέτοιας σημασίας γεγονότος, την διευθέτηση ενός προσωπικού ζητήματος, πολύ περισσότερο που η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων.

  Είναι επιβεβλημένο να δοθoύν άμεσα εξηγήσεις και να λυθεί η απορία σε όλους μας για το ποιος είναι τελικά ο συντάκτης του γραφήματος. Αν δεν είναι ο κύριος Μηλιώνης, ο οποίος μετ επιφάσεως δηλώνει πως δεν είναι, τότε ποιος έστειλε το «καυτό» ρεπορτάζ από τη Νέα Υόρκη;
  _____________________

  Τι του απάντησε ο Δημάδης:

  https://www.facebook.com/tdimadis/
  Thanos Dimadis

  Θάνος Δημάδης από Νέα Υόρκη (23//09)
  Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ επι πέντε μέρες σιωπούσε στην επιχειρήση σπίλωσης μου απο το δολοπλόκο δελτιο τύπου του και του ΑΠΕ. Έχει κι αυτός ακέραιη την ευθύνη για τον εξευτελισμό και την ηθική βλάβη που υπέστην στην σπίλωση της δημοσιογραφικής και προσωπικής υπόληψης μου από ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ που με παρουσίασαν ως συλληφθέντα από το FBI και κατηγορούμενο για πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία, αντιποίηση αρχής από την αμερικανική αστυνομία.

  • Ο/Η Πρακτορείο ΤASS λέει:

   ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ
   #perouka_gate: Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις από την διοίκηση του ΑΠΕ -«Ποιος έγραψε το τηλεγράφημα;»

   ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23|09|2016 22:00

   Εξηγήσεις για το επεισόδιο στη Νέα Υόρκη με τους δύο δημοσιογράφους και τον υπουργό Επικρατείας, ζητά η ΝΔ. Μετά την διάψευση του απεσταλμένου του ΑΠΕ στη Ν. Υόρκη η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να μάθει ποιος συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα του πρακτορείου.

   Σε ανακοίνωση του το Γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως «ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ ) στις Η.Π.Α. κ. Γιώργος Μηλιώνης, με δήλωσή του διέψευσε ότι είναι ο συντάκτης του τηλεγραφήματος για το επεισόδιο του υπουργού – καναλάρχη κ. Παππά με τους δυο Έλληνες δημοσιογράφους, στη Νέα Υόρκη.»

   Σύμφωνα με τη ΝΔ «εύλογα» προκύπτει το ερώτημα και περιμένει απάντηση από τη διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ποιος συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα. «Μήπως τελικά ο υπουργός – καναλάρχης κ. Παππάς έχει και αλλά χαρίσματα εκτός από τη σύνταξη του νόμου – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες;» διερωτάται η ΝΔ.

   Πηγή: #perouka_gate: Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις από την διοίκηση του ΑΠΕ -«Ποιος έγραψε το τηλεγράφημα;» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/290399/peroukagate-i-nd-zita-exigiseis-apo-tin-dioikisi-toy-ape-poios-egrapse-tilegrafima#ixzz4L7KWixQH

 10. Ο/Η Psycho λέει:

  Αν έτσι έχουν τα πράγματα, Μαφία είναι Λασκαράτο μου, είναι πραγματική Μαφία, μόνο που είναι ηλίθιοι και ξεβρακώνονται γρήγορα.

 11. Ο/Η Παλιός λέει:

 12. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://tvxs.gr/news/ellada/dimadis-kai-soyltogiannis-apantoyn-sto-ape-mpe&dr=tvxsmrstvxs

  Δημάδης και Σουλτογιάννης απαντούν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

  Τελευταία ανανέωση 21:49 | 24 Σεπ. 2016

  Στο Αθηναϊκό Πρακτορείο απαντούν ο Δημήτρης Σουλτογιάννης και ο Θάνος Δημάδης που εμπλέκονται στο πολύκροτο πια «περούκα Gate».

  Το ΑΠΕ – ΜΠΕ μετά από ανακοίνωση της ΝΔ που ζητούσε να μάθει το ποιος συνέταξε το σχετικό τηλεγράφημα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ανέφερε ότι το σχετικό δημοσίευμα στηριζόταν στην αναφορά της αστυνομικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης (ΝΥPD) την οποία και δημοσίευσε.

  Οι δυο δημοσιογράφοι μέσω των social media απαντούν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη να κατηγορεί το πρακτορείο για «φανταστική αναφορά» και τον Θάνο Δημάδη υποστηρίζει ότι το ΑΠΕ «επιχειρεί να μαζέψει τα αμάζευτα».

  Dimitri Soultogiannis
  το Σάββατο
  Τωρα η σύλληψη έγινε επίπληξη. Τα μασάνε εκει στο ΑΠΕ, ενώ ακομα δεν μας λένε ποιος έγραψε την είδηση; Επικαλούνται μια φανταστική αναφορά της αστυνομίας με επιπλέον ψέματα. Να τους ενηνερωσω οτι η αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν κανει ποτε αναφορές παρα μονο σε περίπτωση σύλληψης. Αλλο μεγάλο τους ψέμα. Η αςτυνομια της Νέας Υορκης δεν ήρθε ποτε! (Γι’αυτο και δεν δημοσιεύουν αναφορά στην αγγλική-ειναι ανύπαρκτη). Η ταυτοποίηση στοιχείων έγινε απο το Σώμα Διπλωματικής προςταςιας του υπουργού! Συνεχίζουν τα ψέματα διότι δεν μπορούν η δεν τους συμφέρει να απαντήσουν στο ποιος έγραψε την είδηση. Για τη διαρροη προσωπικών δεδομένων λόγος ουδείς. Η αληθεια οτι και να κάνουν βγαίνει παντα στο φως.

  Dimitri Soultogiannis
  το Σάββατο
  Επάνω παραθέτω το αρχικό δημοσίευμα του ΑΠΕ…την Κυριακή…συλλήψεις, πλαςτογραφιες, βλέπουμε αςτυνομιες κακός χαμός…κάτω αυτά που μας λένε σήμερα στο ΑΠΕ: ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΠΛΗΞΗ μεταξύ άλλων στην «αναφορά». Θα συνεχίσω να ρωτώ…ποιος βρίσκεται πίσω απο το πληκτρολόγιο του τηλεγραφήματος; Ποσο ψηλά πρέπει να κοιτάξω; Προτίθεμαι να ασκήσω ολα τα νομικά μου δικαιώματα

 13. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  https://www.facebook.com/tdimadis/?notif_t=fbpage_fan_invite&notif_id=1475092116973173

  Thanos Dimadis

  ·
  ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΑΔΗΣ: «ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»
  «Ήδη από την 18η Σεπτεμβρίου 2016 επιχειρείται σε βάρος μου μια όλως ανεξήγητη και ατέρμονη επίθεση από πλευράς τηλεοπτικών σταθμών, εφημερίδων, ανωνύμων και επωνύμων ιστολογίων, αρχής γενομένης από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δια διασποράς ψευδών και ανυποστάτων «ειδήσεων».
  Επειδή ο αθώος χαρακτηρίζεται για την νηφαλιότητα και ψυχραιμία του, αλλά και την πίστη του στην αυτοδίκαιη των πραγμάτων αποκατάσταση, ανέμενα μέχρι σήμερα, όσοι με τόση ευκολία με κατηγόρησαν και με διέσυραν αδίκως, αυτοβούλως να προβούν σε δημόσια συγγνώμη και έκθεση της αποκαλυφθείσης πλέον αληθείας.
  Παρά ταύτα και ενώ τα όσα ψευδή μεταδόθησαν και αναπαράχθησαν, αποδομήθηκαν πλήρως υπό το φώς νέων και αδιαμφισβήτητων στοιχείων, ουδείς ασχολήθηκε με την δίκαιη αποκατάσταση της τιμής και της υπολήψεώς μου, αλλά τουναντίον επιμένουν και αγωνίζονται να διασώσουν την δική τους ψευδή και ανυπόστατη ιστορία.
  Κατόπιν αυτών, η ευπρέπεια πλέον μου επιβάλλει να επιδιώξω δικαστικώς την αποκατάσταση της τιμής και της υπολήψεώς μου από κάθε υπαίτιο που εν γνώσει του με ζημίωσε, με κάθε τρόπο που η νομοθεσία μου παρέχει και η ανεξάρτητη και εγγυητική των θεσμών Ελληνική Δικαιοσύνη είμαι βέβαιος ότι θα δικαιώσει τον αγώνα μου αυτό.»
  Θάνος Δημάδης
  Νέα Υόρκη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πολλοί πρέπει να ντρέπονται. και όσοι θέλουν να σώσουν την υπόληψή τους, να ζητήσουν δημόσια συγνώμη, που έπεσαν τόσο άκριτα στην συκοφαντική παγίδα που πιθανόν να έστησε κάποιο, σκοτεινό κατά την ταπεινή μου γνώμη, πολιτικό πρόσωπο:

  http://www.star.gr/Pages/Media.aspx?art=341098&artTitle=ethnikos_kirykas_aftos_egrapse_to_tilegrafima_tou_ape_gia_tis_peroukes

  Δημοσίευση: 29.09.2016 – 22.49
  Εθνικός Κήρυκας: ΑΥΤΟΣ έγραψε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ για τις περούκες!

  Τι αναφέρει δημοσίευμα για το περιστατικό στη Νέα Υόρκη

  Εθνικός Κήρυκας: ΑΥΤΟΣ έγραψε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ για τις περούκες!

  29.09.2016 – 22.49

  ​Τον άνθρωπο που έγραψε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ – ΜΠΕ για το περίφημο περιστατικό μεταξύ των δημοσιογράφων Δημήτρη Σουλτογιάννη και Θάνου Δημάδη και του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας».

  Όπως σας έχουμε ενημερώσει, εδώ και λίγες ημέρες υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για το ΑΠΕ, μετά τη δήλωση – «βόμβα» του απεσταλμένου του πρακτορείου, Γιώργου Μηλιώνη, ο οποίος κάλυπτε το ταξίδι του πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας στη Νέα Υόρκη, ότι ποτέ δεν έστειλε εκείνος το επίμαχο τηλεγράφημα. Μάλιστα, το πρακτορείο προσπάθησε ανεπιτυχώς να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ενώ οι δύο δημοσιογράφοι προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη.

  Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», το τηλεγράφημα «ήταν μια κατά παραγγελία δουλειά, γραμμένο από μη επαγγελματία δημοσιογράφο με προφανή στόχο να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως βάση για επίθεση ενάντια στους καναλάρχες. Όσο για τους δημοσιογράφους, αυτοί ελάχιστα τους ενδιέφεραν».

  Επισημαίνοντας ότι το ΑΠΕ δεν έχει μόνιμο απεσταλμένο στην αμερικάνικη μεγαλούπολη, η εφημερίδα συνεχίζει και αποκαλύπτει: «το τηλεγράφημα γράφτηκε από υπάλληλο του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, το τηλεγράφημα στηρίχθηκε σε μήνυμα του υπεύθυνου της ασφάλειας του… υπουργού των Εξωτερικών Κοτζιά -όχι του Τσίπρα- στο κομματικοποιημένο Γραφείο Τύπου στη Νέα Υόρκη. Περιέχει δε και μερικές χοντρές ανακρίβειες για να το κάνει πιο δραματικό. Για παράδειγμα, οι δημοσιογράφοι δεν συνελήφθησαν όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ. “Έγινε εξακρίβωση στοιχείων”, γράφει ο υπεύθυνος της ασφάλειας του Κοτζιά, όπως εξάλλου ισχυρίζονταν οι δημοσιογράφοι από την πρώτη στιγμή».

  Και καταλήγει: «το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει -για μια ακόμα φορά- πώς αντιλαμβάνεται την λειτουργία των ΜΜΕ η κυβέρνηση. Αλλά και την παντελή αδιαφορία της στις συνέπειες που η παραποίηση και μεγιστοποίηση του θέματος θα είχε στους δημοσιογράφους. Το ουσιαστικό λοιπόν σκάνδαλο είναι η συμμετοχή του Γραφείου Τύπου στην εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικών συμφερόντων και όχι οι περούκες των δημοσιογράφων».
  _________________________

  Να θυμίσω:

  http://www.efsyn.gr/arthro/pliris-apodokimasia-apo-tin-efsyn

  Πλήρης αποδοκιμασία από την «Εφ.Συν.» UPD
  efsyn-penes.jpg
  Εφημερίδα των Συντακτών ΕΦ.ΣΥΝ.
  19.09.2016, 09:12

  Συντάκτης:
  efsyn.gr
  Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη γιατί παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

  ……….
  Η ερευνητική δημοσιογραφία την οποία ασκεί, εκτός των άλλων, η «Εφ.Συν.» δεν έχει καμία σχέση με γελοίες μεταμφιέσεις και πλαστογραφίες, οι οποίες δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν τις ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες «επιχειρήσεις».

  Είναι σαφής λοιπόν η πλήρης αποδοκιμασία τους από την «Εφ.Συν.».

  ………………….

  Εναντίον τους αναμένεται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία. Αμφότεροι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

  Παππάς: Αθλιότητα…

  Έντονη ήταν η αντίδραση του Νίκου Παππά για το συμβάν:

  Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη.
  ………………
  Τέλος, αναφερόμενος στην εφημερίδα μας και τη συνεργασία της με τον Θ. Δημάδη, τόνισε με νόημα πως «για εμάς τα ηθικά ατοπήματα είναι πάνω απ’ όλα» προσθέτοντας πως η συνεργασία έχει λήξει.
  ……………
  Αποδοκιμάζουν ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ

  «Θα μπορούσε να είναι αστείο, αλλά δυστυχώς είναι τραγικό», αναφέρει η ανακοίνωση από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, η οποία συνεχίζει ως εξής:
  ……………………
  Να πάρουν θέση τα Μέσα για τα οποία εργάζονται οι 2 δημοσιογράφοι

  «Το χθεσινό περιστατικό στη Νέα Υόρκη, όπου δύο δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και χρέωναν τα ποτά τους στην ελληνική αποστολή, δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και όσους τους ανέθεσαν τη συγκεκριμένη «αποστολή». Τα Μέσα για τα οποία εργάζονται οι συγκεκριμένοι ανταποκριτές οφείλουν να πάρουν θέση. Αποδοκιμάζουν ή όχι τέτοιου είδους «δημοσιογραφικές» τακτικές;» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει: «Οι πολιτικές σκοπιμότητες και ο πόλεμος ενάντια στην επικράτηση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δύσκολα κρύβεται πίσω από περούκες και κακόγουστες μεταμφιέσεις».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
  Star: Διακόπτει τη συνεργασία του με τον Δημ. Σουλτογιάννη
  Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.