Περίεργες συγκυρίες στον ορίζοντα

[Κινήσεις πανικού ή πρόβα ολοκληρωτισμού;]

kinisseis_panikou19sep16

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ενώ φαίνεται να επιβεβαιώνονται κάποιες υποψίες, πως οι νέοι φερέλπιδες και ενάρετοι καναλάρχες εκπροσωπούν ένα αδιαφανές χρήμα με πολύ μυστηριώδες πόθεν έσχες, με θαλάσσια αύρα ή με μια βουκολική ατμόσφαιρα της αγνής ελληνικής υπαίθρου, το οποίο στην ουσία είναι αέρας κοπανιστός, που για χίλιους λόγους ο φιλάνθρωπος πρωθυπουργός δεν θα τον μοιράσει στους αναξιοπαθούντες, όπως εξήγγειλε με τη γνωστή φιλαλήθη και φιλόπτωχη διάθεσή του, που θα την ζήλευαν και οι ελεήμονες «αντιμνημονιακοί» μητροπολίτες Περιστερίου (ε δ ώ) και Νικαίας (ε δ ώ), έχουμε μια σειρά ειδήσεων που αν διαβαστούν με κάποια καχυποψία, συνθέτουν ένα ζοφερό μωσαϊκό που δεν προοιωνίζεται κανένα Καλό:

Α. (6.09.2016 ): Πρόεδρος της Attica Bank ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Το «Κουτί της Πανδώρας» σε ανύποπτο χρόνο (8.11. 2011 12:47), είχε γράψει για τον συμπαθέστατο αυτό κύριο:
«Η διαδρομή του Παναγιώτη Ρουμελιώτη……Ένα μήνα μετά την εκλογή του η ελληνική Βουλή τον παρέπεμψε με 170 ψήφους για δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, σχετικά με το Σκάνδαλο Κοσκωτά, που θεωρείται το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ευθύνης υπουργών (για την ιδιότητά του ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας). Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παραπεμφθέντες … ο Π. Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε ποτέ αφού το Ευρωπαϊκό Κοινουβούλιο δεν ήρε την ασυλία του, απαραίτητη προϋπόθεση για να βρεθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου…».

Β. (14.09.2016) Έκπτωτος κηρύχθηκε από τη θέση του ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ο Ισίδωρος Ντογιάκος, τρεις ημέρες πριν από τις επικείμενες εκλογές για ανάδειξη νέου προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών. Η έκπτωση από τα καθήκοντά του προκλήθηκε μετά από την καταδίκη του σήμερα από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρ.Πάγου. Η ποινή που επιβλήθηκε εκδόθηκε αυθημερόν με αποτέλεσμα ο κ. Ντογιάκος να μην μπορεί να θέσει, όπως είχε εξαγγείλει, υποψηφιότητα και να λάβει μέρος στην εκλογική αναμέτρηση όπου οι εισαγγελείς, όπως και οι δικαστές, ψηφίζουν για την εκλογή νέων προϊσταμένων για τα μεγάλα δικαστήρια και τις εισαγγελίες.

Γ. “Αποκάλυψη: Γιατί η κυβέρνηση άνοιξε πόλεμο με τον Στουρνάρα (Antinews, 16/09/2016 07:00).

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόβλημα με την εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων που κατέθεσε ο Καλογρίτσας για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό. Ποιος του είχε δώσει την εγγυητική; Μα η αγαπημένη τράπεζα του κ. Σπίρτζη, του κ. Παππά αλλά και του κ. Τσίπρα, η Attica Bank. Αποκαλύπτεται λοιπόν γιατί στήθηκε όλη αυτή η πλεκτάνη σε βάρος της συζύγου Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που έγινε από την ΤτΕ διαπίστωσε ότι συγκεκριμένα «λαμόγια» πήγαιναν τους τελευταίους μήνες, και μέχρι πρότινος, με υπουργική εντολή, κι έπαιρναν δάνεια από την τράπεζα Αττικής. Έτσι, με απόφαση της τράπεζας της Ελλάδος, σταματούν μέχρι νεωτέρας όλες οι χορηγήσεις από την Attica Bank. Προφανώς βγήκαν οι σκελετοί από την ντουλάπα κι ενδεχομένως κάποιος από τους σκελετούς να είναι και του Καλογρίτσα. Αν υπάρχει πρόβλημα με την εγγυητική τότε τινάζεται στον αέρα ο διαγωνισμός και ο επιχειρηματίας θα πρέπει να αποχωρήσει και να πάρει άδεια ο Σαββίδης. Κάτι που εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη και ο κουμπάρος Πάνος Καμμένος. Τίθεται όμως και μείζον θέμα για την κυβέρνηση που δεν ήλεγξε την φερεγγυότητα του κ. Καλογρίτσα αλλά αποδέχθηκε την εγγυητική και μάλιστα 40 λεπτά αφ’ ότου εξέπνευσε η προθεσμία. Φαίνεται ότι κάποιοι ήθελαν πάση θυσία να πάρει μέρος ο Καλογρίτσας στον διαγωνισμό και να πάρει και άδεια. Έδωσαν εντολή στην Αττικής να χορηγήσει την εγγυητική επιστολή, όμως, επειδή πλέον υπάρχει έλεγχος και οι τράπεζες δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, έρχεται τώρα η βόμβα. Γι’ αυτό και ο Στουρνάρας έκοψε τις χορηγήσεις ώστε να ερευνηθεί ποια άλλα λαμόγια πήραν λεφτά και πότε, ποιοι εργάζονται και ποιοι προσλήφθηκαν τον τελευταίο καιρό από την τράπεζα κατ’ εντολή την κυβέρνησης».

Δ. Τελικά ο κ.Ντογιάκος επανεκλέχτηκε με το υψηλό ποσοστό του 48%, ύστερα από σχετική γνωμάτευση πως μπορεί να είναι υποψήφιος. Η απόπειρα να εξουδετερωθεί απέτυχε παταγωδώς, από άγνοια και ερασιτεχνισμό όσων τη σχεδίασαν βιαστικά, καθώς μέχρι την εκλογική διαδικασία δεν του είχε επιδοθεί η πειθαρχική καταδίκη. Το «Κουτί της Πανδώρας» (14.9.2016), είχε άδικα βιαστεί να πανηγυρίσει: «Ντογιάκος τέλος». Ακόμη κι αν τελικά βρεθεί τρόπος εκπαραθύρωσης του κ.Ντογιάκου, αυτό το 48% κάτι πρέπει να σημάνει, για αυτόν ειδικά (τον κατά Παπαγγελόπουλο αριστερό μας ‘Εθνάρχη’), εκείνον τον αναξιόπιστο, που βράδυ-πρωί, δήλωνε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Χωρίς να γνωρίζω αν υπάρχει κάποια βάση στον έλεγχο της οικογενείας Στουρνάρα, είναι προφανέστατα ύποπτα η σπουδή, ο τρόπος και ο χρόνος του. Σε ότι με αφορά επίσης, είναι σαφέστατο πως δεν θεωρώ τον κ.Ντογιάκο τον ιδανικό ή τον ανεξάρτητο από κομματικές εξαρτήσεις δικαστικό, ούτε χαίρομαι που κατέχει αυτή τη θέση. Κανείς έντιμος άνθρωπος όμως δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες μεθοδεύσεις, με παρέμβαση του υπουργού (που κάνει το κορόιδο σε πολλά περίεργα έργα της Δικαιοσύνης, καθυστερήσεις κλπ), σε ύποπτη μάλιστα χρονική συγκυρία, για το φοβερό παράπτωμα πως στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας Εισαγγελέων Εφετών, ο κ.Ντογιάκος είχε εισηγηθεί ως θέμα για συζήτηση «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου (Βασιλικής Θάνου) στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Δεν ξεχνώ επίσης, πως έστω με μεγάλη καθυστέρηση και εκτελώντας πολιτικές εντολές, είναι ο κ.Ντογιάκος που δρομολόγησε το αυτονόητο της δημοκρατικής νομιμότητας, την άσκηση δηλαδή της δίωξης στην χιτλερική οργάνωση, που μέχρι τότε εγκληματούσε προκλητικά, περίπου ακαταδίωκτη, σε συνεργασία μάλιστα με κομμάτι του κρατικού μηχανισμού και η οποία βιάστηκε να εκδηλώσει τη χαρά της απροκάλυπτα στην ιστοσελίδα της για αυτήν την εξέλιξη: «Ντογιάκος τέλος! Έκπτωτος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, ο “παναθηναϊκάκιας” εντολοδόχος του Σαμαρά» (Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 – 17:53). Επίσης δεν μπορώ να αγνοήσω ένα δεδομένο που μπορεί να κρύβει πολλά: «Ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την πρόταση προφυλάκισης από τον Εισαγγελέα (CNN Greece, 6. 9. 2016). … μέσω της επίσημης σελίδας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, … προαναγγέλει μηνύσεις εναντίον του Εισαγγελέα Εφετών κυρίου Δασκαλάκη και κάνει λόγο για διατεταγμένη υπηρεσία του, ακολουθώντας «εντολές» του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου». Είναι νομίζω σαφές ότι ο τρόπος και ο χρόνος παραμερισμού του κ.Ντογιάκου, δεν σηματοδοτούν την ανεξαρτησία και το αδέκαστο της Δικαιοσύνης.

Η απροκάλυπτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ να στελεχώνει τους θεσμούς, τον κυβερνητικό και τον κρατικό μηχανισμό, το βαθύ κράτος, τον περίγυρό του, την Οικονομία κλπ με στελέχη της ανάμνησης Κοσκωτά (Ρουμπάτης, Μαντζουράνης, Ρουμελιώτης) και εν γένει του πολιτικού παρελθόντος (Παυλόπουλος, Παπαγγελόπουλος, Καμμένος, Σπίρτζης κλπ), να προσλαμβάνει έναν απερίγραπτο θίασο, αμαθών κατά κανόνα συμβούλων, με ακροδεξιό ή αριστερίστικο παρελθόν ή απροκάλυπτα τυχοδιωκτών και καριεριστών και να υιοθετεί, απολύτως άγαρμπα, καταδικασμένες μεθόδους παρασκηνιακής διακυβέρνησης, οδηγεί σε μια πραγματική τερατογένεση, η οποία μπορεί να συμπαρασύρει τη χώρα στα καταστροφικά της αδιέξοδα.

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Περίεργες συγκυρίες στον ορίζοντα

 1. Παράθεμα: Περίεργες συγκυρίες στον ορίζοντα | Oxtapus *blueAction

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  @«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη» σχολίασε ο Ν. Παππάς¨».

  Πηγή: Αγριος καβγάς Παππά-δημοσιογράφων για την… παρακολούθηση και τις περούκες στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/289331/agrios-kavgas-pappa-dimosiografon-gia-tin-parakoloythisi-kai-tis-peroykes-sti-nea-yorki#ixzz4KhBmyypL

  Ο κ.Παππάς είναι δημιουργικά ασαφής ως προς το τι το μεμπτό έκαναν οι δημοσιογράφοι.
  Το μόνο για το οποίο θα μπορούσαν να κατηγορηθούν οι δυο δημοσιογράφοι είναι η πλαστοπροσωπία μέσω της οποίας φέρονται να έχουν χρεώσει δικό τους μικροέξοδο στο ελληνικό δημόσιο. Τα υπόλοιπα είναι απολύτως θεμιτά αν όχι και αναγκαία στις αστικές Δημοκρατίες προκειμένου να γίνει σοβαρός δημοσιογραφικός έλεγχος στα πρόσωπα της εξουσίας, τα οποία δεν πρέπει να ενοχλούνται από την ενδυμασία ή τις τρίχες των μαλλιών των δημοσιογράφων. Ο πρώτος δημοσιογράφος δεν λέει τίποτα για το επίδικο ο δεύτερος όμως το διαψεύδει.
  Τα υπόλοιπα είναι καθαρός αποπροσανατολισμός.

  Όπως αναφέρει στο star.gr ο Δημήτρης Σουλτογιάννης διαψεύδει τα περί συλλήψεώς του τα οποία χαρακτηρίζει «αστεία» και υποστηρίζει ότι έγινε απλώς εξακρίβωση στοιχείων του.

  Η απάντηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Σουλτογιάννη:
  http://www.iefimerida.gr/news/289331/agrios-kavgas-pappa-dimosiografon-gia-tin-parakoloythisi-kai-tis-peroykes-sti-nea-yorki#ixzz4KhAYp8he

  …….Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί …..πλαστοπροσωπίας.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων;
  Επιλεκτικές ευαισθησίες του υπουργού Δικαιοσύνης;

  http://www.athensvoice.gr/politiki/o-st-tsakyrakis-gia-ti-skandalodi-dioxi-ntogiakoy

  Ο Στ. Τσακυράκης για τη σκανδαλώδη δίωξη Ντογιάκου
  Ο συνταγματολόγος βάζει τα πράγματα στη θέση τους
  ………………………

  «Ξέρετε ποιο είναι το φοβερό παράπτωμα του Εισαγγελέα Εφετών κ. Ισ. Ντογιάκου; Στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας εισαγγελέων εφετών είχε περιλάβει ως θέμα προς συζήτηση «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου (Βασιλικής Θάνου) στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Μετά από πειθαρχική δίωξη της κ. Β. Θάνου, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του επέβαλε την ποινή της επίπληξης για συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητα του εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διεθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος θεώρησε την ποινή ήπια και ζήτησε να εξετασθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο πράγματι τον δικαίωσε, επέβαλε στον κ. Ντογιάκο ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών, η οποία οδηγεί στην έκπτωσή του από το αξίωμα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, αλλά και στον αποκλεισμό του από τις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν το Σάββατο.
  Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επικαλείται για τον εαυτό της το δικαίωμα έκφρασης γνώμης και μάλιστα για πολιτικά ζητήματα, υπό τη θεσμική της ιδιότητα, αλλά φαίνεται να μην αναγνωρίζει το ίδιο δικαίωμα στους υπόλοιπους συναδέλφους της, ασκώντας μάλιστα η ίδια πειθαρχική δίωξη για θέμα που την αφορούσε προσωπικά. Ακόμη πιο λυπηρό είναι να ενδιαφέρεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης για την επιβολή αυστηρότερης ποινής σε μια υπόθεση που είχε κριθεί σε πρώτο βαθμό. Κι αυτό την ίδια στιγμή που κωφεύει για την αναγκαιότητα άμεσης εκδίκασης (ή θέσης στο αρχείο) της μήνυσης Βγενόπουλου κατά Θάνου.
  Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ένας υποψήφιος που δεν είναι αρεστός στην ηγεσία της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, διώκεται πειθαρχικά και στερείται το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα τρεις μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές είναι μάλλον προβληματικό για μία δημοκρατία και την ποιότητα της δικαιοσύνης της. Το μοναδικό θετικό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν τα πειθαρχικά όργανα, μετά το αίτημα του Υπουργού. Άρα, όταν θέλει, μπορεί η δικαιοσύνη να κινηθεί με ταχύτητα. Μια ταχύτητα που καλό θα ήταν να την επιδείξει στη μήνυση κατά της κ. Θάνου, η οποία, σας θυμίζω ασκήθηκε πριν από 4 μήνες».

 4. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Τσίπρας για το Ελληνικό

  Κορυφαία σχόλια
  AlphaSierra
  Πριν από 3 μήνες
  Σε ζηλεύω μπαγάσα! Σε ζηλεύω γιατί έχεις καταφέρει αυτό που δεν έχει καταφέρει κανείς, μα κανείς άλλος πολιτικός. Έχεις καταφέρει να κάνεις στροφή 180 μοιρών σε ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα θέματα για τα οποία έκραζες τους προηγούμενους, χωρίς να αντιμετωπίσεις οποιουδήποτε είδους αντίσταση ή διαμαρτυρία. Αντιθέτως, όλοι οι πιστοί σου ψηφοφόροι, θεωρούν φυσιολογικές τις κινήσεις σου παρ’ ότι 2 χρόνια πριν κατέκλυζαν τις πλατείες διαδηλώνοντας κατά μέτρων ηπιότερης μορφής απ τα δικά σου.

 5. Ο/Η του Ρουμελιώτη λέει:

  http://nstatic.tanea.gr/12534369_h2132533.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZm9sZHRhbmVhJTJmZmlsZXMlMmYxJTJmbWVkaWElMmYyMDEyJTJmMDklMmYwNyUyZjEyNTM0MzY5X2gyMTMyNTMzLmpwZyZ3PTY2MCZoPTM3NiZzdD10cnVlJmJnPTE2Nzc3MjE1JmNyPXRydWUmYXQ9NA%3d%3d

  Η ΑΥΓΗ στις αρχές της εθνικής παλιγγενεσίας, 2015, τώρα σιωπή.

  http://www.avgi.gr/article/5588138/upothesi-panariti-k-lp-anatropi-me-sapia-ulika-
  Απόψεις Αρθρογραφία
  Υπόθεση Παναρίτη κ.λπ.: ανατροπή με σάπια υλικά;

  Τσαουσίδης Κλέαρχος
  Δημοσίευση: 04 Ιουνίου 2015 17:00

  Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Aντιπρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (2010-2011). Τον γνωρίσαμε ως γενικό γραμματέα του υπουργείου Συντονισμού (1981), υφυπουργό στο ίδιο υπουργείο (1981-1982), υφυπουργό Οικονομικών (1982-1983) και υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας (1984-1987). Υπουργός Εμπορίου (1987) και υπουργός Εθνικής Οικονομίας (1987-89). Ουδέποτε εκλέχτηκε βουλευτής. Το 1989, ένα μήνα μετά την ανάδειξή του σε ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η Βουλή τον παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο για το Σκάνδαλο Κοσκωτά. Δεν δικάστηκε ποτέ. Το Ευρωκοινοβούλιο αρνήθηκε να άρει την ασυλία του!

  Η αριστερή μας κυβέρνηση τον τοποθέτησε πρόεδρο του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

  ……………..

  Μπορώ να συνεχίσω και με άλλα άτομα, κάθε άλλο παρά… τζόβενα, που τοποθετήθηκαν σε υπεύθυνες θέσεις, άτομα που λόγω πολύχρονης παρουσίας στα μέσα και τα έξω της εξουσίας διαθέτουν ένα know how αλλά και πλήθος μελανών σημείων στο βιογραφικό τους.

  Εν βρασμώ ψυχής, υιοθετώ ένα ερώτημα: «Εκτός από τις καταστάσεις των ‘δοκιμασμένων στελεχών του Άκη και του Γιώργου’ και των ‘ακροδεξιών ή ακροαριστερών αντιμνημονιακών’, έχουν υπ’ όψιν τους (σ.σ.: οι κυβερνώντες) ότι υπάρχουν εκατοντάδες Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν εδώ και στο εξωτερικό και θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι στη χώρα;».

  Το διατύπωσε το Ποτάμι, μαζί με πολλές άλλες ειρωνείες, και θα ήθελα να ακούσω έναν αντίλογο της προκοπής.

  http://www.iefimerida.gr/news/212646/o-roymeliotis-pairnei-10000-eyro-apo-el-venizelos#ixzz4KhVl2eFM

  Ο Ρουμελιώτης παίρνει 10.000 ευρώ από το «Ελ. Βενιζέλος»
  18|06|2015 18:03

  Ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ μηνιαίως οι μικτές απολαβές του προέδρου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), Παναγιώτη Ρουμελιώτη, θέση στην οποία διορίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

 7. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Όταν ο Κωλέττης ήταν πρωθυπουργός, κατηγορήθηκε ότι σπατάλησε δάνεια που είχε πάρει η χώρα από ξένες τράπεζες. Η απάντηση που έδωσε, καταδείκνυε την προσωπική του διαφθορά αλλά και της κυβέρνησης του: «Τι φωνάζετε; Οι ελληνάδες μου τα τρώνε και όχι οι ξένοι.» Όλα δείχνουν, ότι από τότε μέχρι σήμερα, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Όπως τότε, έτσι και οι σύγχρονοι τύραννοι, για το μόνο που νοιάζονται είναι πώς θα εξασφαλίσουν την διαιώνιση της εξουσίας τους. Το ίδιο διεφθαρμένοι, ανίκανοι να έχουν την παραμικρή ιδέα, για την αληθινή διοίκηση αυτού του έρημου τόπου, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση της εξουσιομανίας τους, της ματαιοδοξίας τους και έναν εύκολο βιοπορισμό, δηλαδή την εξασφάλιση της πολιτικής τους καριέρας.
  Σήμερα, υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια άνεργοι, που περιμένουν ελεημοσύνη από το κράτος για να ζήσουν. Εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι και κρατικοί υπάλληλοι, που δεν παράγουν κανένα προιόν που να αποδίδει πλούτο, που περιμένουν και αυτοί να ζήσουν από το κράτος. Επίσης χιλιάδες άλλοι, που και αυτοί είτε άμεσα είτε έμμεσα ζουν από την χρηματοδότηση του κράτους. Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά μία κατάσταση που υφίσταται από ιδρύσεως αυτού του θλιβερού κράτους. Ετσι πέτυχε (το κράτος), να έχει την πλειονότητα των Ελλήνων, ως δεσμώτες πελάτες για να αναπαράγει τον εαυτό του, ως γελοιογραφία των κρατών της Δύσης. Πρόκειται για μια σχέση κράτους-πολιτών, όπου ο θύτης είναι και θύμα και το αντίθετο. Σε αυτόν τον τόπο, ισχύει η αρχή: Κάνω κάποιο επάγγελμα, όχι γιατί θέλω να συνεισφέρω στην κοινωνία, αλλά γιατί ο μόνος στόχος μου είναι να κερδίσω χρήματα. Αλλά αυτό, είναι βιασμός της φυσικής και κοινωνικής πραγματικότητας και παράγει σαπίλα και διαφθορά. Ο Καλογρίτσας και κάθε Καλογρίτσας, είναι τυπικό παράδειγμα που στοχεύει στο εύκολο κέρδος, στο κέρδος πάση θυσία, αφού πάντα έτσι ήταν και στο κάτω κάτω κανείς ουσιαστικά, δεν διώκεται ούτε τιμωρείται.
  Θέλω να αναφέρω ένα προσωπικό και ταπεινό παράδειγμα, από την Β. Ευρώπη, η οποία για να είμαστε ειλικρινείς δεν αποτελεί το τέλειο παράδειγμα, αλλά οπωσδήποτε είναι σε καλλίτερη θέση από εμάς. Συγκεκριμένα στην Δανία, όπου εργάστηκα για 18 μήνες σε έναν Δανό αγρότη παραγωγό σε σαλάτες, τον μεγαλύτερο στην χώρα του. Εργαζότανε αυτός, η γυναίκα του και ο γιός του, καθημερινά, από τις 6 το πρωί ως τις 8-9 το βράδυ. Ηταν πάντα έτοιμος να ασχοληθεί με τον οποιοδήποτε εργάτη χρειαζόταν βοήθεια (είχε προσωπικό, πάνα από εκατό ανθρώπους), μίλαγε εκτός από την μητρική του γλώσσα, άλλες δύο, πολύ καλά. Παρακολουθούσε, όλη την ευρωπαική αγορά αδιάκοπα και δεν φείδονταν καθόλου τα χρήματα, για να αγοράζει ότι υπερσύγχρονα μηχανήματα χρειάζονταν η επιχείρηση του, την οποία την είχε σε πολύ δυναμική κατάσταση και σε κανένα έλεγχο που του έκανε το κράτος, δεν βρέθηκε να κάνει υπερβολική χρήση χημικών φαρμάκων και τα παρόμοια. Με υπερηφάνεια μου είχε πει, ότι οι Δανοί αρέσκονται να συμπλέουν με τον νόμο. Αυτός ο άνθρωπος, ασφαλώς στόχευε στο κέρδος, χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να παράγει «κάτι» επωφελές στην χώρα του και όχι αέρα κοπανιστό, όπως αρέσει σε μας. Επίσης, ας τον συγκρίνουμε με έναν Ελληνα αγρότη. Τώρα θυμήθηκα την τελευταία αγροτική κινητοποιήση, με αγρότες με γκλίτσες, τεράστιες κοιλιές, να τρώνε, να πίνουνε και να χορεύουν (σχετικό άρθρο της «ελεύθερης έρευνας»).
  Τελειώνοντας, να επισημάνω το εξής. Στις εκλογές, η ψήφος του κάθε Καλογρίτσα ισούται με την ψήφο ενός έντιμου πολίτη. Οι ψήφοι των οπαδών κομμάτων που προσβλέπουν σε κυβερνητικό πλιάτσικο, μπορούν να ανατρέψουν τις ψήφους των έντιμων, επειδή υπερτερούν αριθμητικά. Όπως και οι εκατοντάδες χιλιάδες που προσκυνάνε κόκκαλα η ξεθαμμένα πτώματα, με την ψήφο τους μπορούν να ανατρέψουν την ψήφο των λογικών ανθρώπων, που ενδεχομένως να έχουν θετικές προτάσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο, επειδή υπερτερούν αριθμητικά…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας.
   Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό, πως οι τίμιοι άνθρωποι είναι μια μικρή μειοψηφία σε αυτόν τον τόπο και η πλειοψηφία αναδεικνύει κυβερνήσεις του δικού της ηθικού διαμετρήματος.

 8. Παράθεμα: Περίεργες συγκυρίες στον ορίζοντα – pegida-agia-paraskevi

 9. Ο/Η kostas karpenisi λέει:

  erxetai η ωρα της εκδικησης και της τιμωριας.Δεν ειμαστε δανιμαρκοι αλλα αιμοδιψεις και σκληροι τυποι.Επιβεβαιωση γιαυτο ειναι οι 3500 στην πηγαδα του μελιγαλα και αργοτερα η εξοντωση ολων των μη δεξιων σστην Καλαματα.Θα γεμισουν οι πηγαδες παλι,δε θα μπουν στα ελικοπτερα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s