Σε δίκη ο δήμαρχος Πάτρας, επειδή δεν ενημέρωσε τους Χρυσαυγίτες (!)

Νέο προκλητικό κρούσμα στήριξης Χ.Α. από ΣΥΡΙΖΑ [Στέλνουν σε δίκη τον κομμουνιστή δήμαρχο Πάτρας, επειδή δεν ενημέρωσε τους Χρυσαυγίτες για το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου]

xrysiavvoutsis16sep16

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Αντιγράφω παρακάτω, αποσπάσματα από ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη (14/9), σημειώνοντας ότι εμείς εδώ έχουμε εντοπίσει ήδη τουλάχιστον πέντε φορές τον (αρμόδιο τότε υπουργό) κ.Βούτση, σε φιλικές κινήσεις του προς την υπόδικη χιτλερική συμμορία, η οποία αυτοπροσδιορίζεται δια στόματος του φύρερ της, ως «σπορά των νικημένων του ’45»:
Αναρωτιέμαι σε ποια χώρα του κόσμου, ένας δήμαρχος υποχρεούται να παρέχει τέτοια πληροφόρηση σε μια υπόδικη χιτλερική οργάνωση, εγκληματικά ρατσιστική, με 20 καταδίκες μελών της μέχρι στιγμής, καταδίκες που προέκυψαν παρά την προκλητική αμέλεια ή και συνέργεια αρμόδιων κρατικών οργάνων, η οποία έχει επισημανθεί επίσημα από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. («Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Χρυσή Αυγή μπορεί να απαγορευθεί… η υπάρχουσα ελληνική νομοθεσία, παρ’ όλο που δεν έχει εφαρμοστεί επαρκώς ή δεν έχει εφαρμοστεί καθόλου… Πρόβλημα στην αστυνομία…»-ΤΑ ΝΕΑ, 15/04/2013).

Αναρωτιέμαι επίσης πως είναι δυνατόν να κατέχει τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ένα πρόσωπο που επανειλημμένα έχει προσφέρει την υποστήριξή του στην χιτλερική οργάνωση, αποσπώντας ακόμη και την προβολή του από αυτήν, μαζί με τον έπαινό της.

Γράφει λοιπόν ο Ριζοσπάστης: «Στο «σκαμνί» στέλνει τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος! … σέρνεται στα δικαστήρια ως κατηγορούμενος επειδή το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν παραχώρησε χώρους στους δολοφόνους χρυσαυγίτες για να προπαγανδίσουν τις φασιστικές τους αντιλήψεις και να σταλάξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Επιπλέον κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή… Είναι προφανές ότι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γι’ αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες, δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη δίωξη είχε – κατά κάποιο τρόπο – προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και νυν πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το καλοκαίρι του 201… Ανοιχτή στήριξη στη Χρυσή Αυγή για το θέμα είχε δώσει στη Βουλή ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης. Σε απάντηση Ερώτησης των φασιστών της Χ.Α. σχετική με το θέμα και το εάν θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον δήμαρχο Πάτρας, ο τότε υπουργός είχε απαντήσει πως η απόφαση του δημάρχου Πάτρας, που αναφέρουμε παραπάνω, «είναι μια πολιτική θέση και ευθύνη την οποία παίρνει ο δήμαρχος, η οποία βεβαίως είναι στην κρίση και των πολιτών και της κοινής γνώμης, του δημόσιου χώρου ευρύτερα (…) Εάν υφίσταται ζήτημα παράβασης καθήκοντος, υπάρχει το ζήτημα των πειθαρχικών ποινών, τις οποίες ο ελεγκτής νομιμότητας επιβάλλει κ.λπ. Υπάρχει ένα ολόκληρο πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσε κανείς να αναφερθεί ως προς αυτό το ζήτημα. Σας το λέω ευθέως, παρότι δε συμφωνώ – διαφωνώ – με την πολιτική θέση αυτού του δημάρχου». Με αυτή την απάντηση, είχαν ξεκινήσει και οι φιλοφρονήσεις από μέρους του φασιστικού μορφώματος και ειδικότερα από το βουλευτή Μ. Αρβανίτη…

Κι άλλες «πλάτες» στα φασιστοειδή. Ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το εξής: Την όλη διαδικασία «κίνησε» η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων. Στο σχετικό έγγραφο, λοιπόν αυτού, του μηχανισμού…που είναι διορισμένος από την κυβέρνηση, ο ασκών καθήκοντα γ.γραμματέα Δ. Παναγιωτόπουλος, εμφανίζεται να μη συμμερίζεται την άποψη πως η Χ. Α. είναι εγκληματική οργάνωση. …Σε όλα τα παραπάνω, ο δήμαρχος είχε απαντήσει, …. Η θέση μας απορρέει από το χαρακτήρα της Χ.Α., ως μίας καθαρά ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης. …η εγκληματική δράση της Χ.Α. περιγράφεται αναλυτικά και εμπεριστατωμένα στο με αριθμό 215/2015 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβ. Εφετών, με το οποίο παραπέμφθηκαν οι βουλευτές – ηγέτες της, μεταξύ των οποίων και ο μηνυτής, σε δίκη που είναι ήδη σε εξέλιξη, για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και μια σειρά άλλων εγκλημάτων, τα οποία διέπραξε, μέσω των ταγμάτων εφόδου που έχει συγκροτήσει».

Μπορεί η λαϊκή ψήφος να αποτελεί κολυμπήθρα του Σιλωάμ για μια ναζιστική οργάνωση; Είναι ο λαός (για την ακρίβεια ένα μικρό τμήμα του), πάνω από τους Νόμους, την Ηθική, τις αρχές της Ε.Ε. και τις πανανθρώπινες αξίες; Το γεγονός πως ο Χίτλερ είχε αποσπάσει το 44% των Γερμανών ψηφοφόρων και οι θαυμαστές και νοσταλγοί του της Χ.Α. το 7%, σημαίνει πως δικαιούται ο κ.Βούτσης, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κρατικοί υπάλληλοι, να προσποιούνται ότι πρόκειται για ένα κανονικό πολιτικό κόμμα, μέχρι να εκδοθεί καταδικαστική απόφαση, που με τους ρυθμούς που κινείται η Δικαιοσύνη των κ.κ.Παπαγγελόπουλου-Παρασκευόπουλου, αυτό μπορεί να συμβεί μετά από πολλά χρόνια, ενώ στο μεταξύ ήδη αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Φύσσα και παραγράφηκε ένα από τα εγκλήματα της συμμορίας, το πογκρόμ του 2011 (Γ.Μπασκάκης, «Εφ.τ.Συντακτών», 13.5.2016); Μπορεί ένα υπόδικος μέλος μιας υπόδικης οργάνωσης να μηνύει έναν δήμαρχο και η υπόθεση αυτή να εκδικάζεται με τόση σπουδή, ασυνήθιστη για την αργοπορούσα ελληνική Δικαιοσύνη, που γνωρίζει την τέχνη των αρχειοθετήσεων και των καθυστερήσεων μέχρι αρνησιδικίας και παραγραφής, πριν ολοκληρωθεί η δίκη του υπόδικου;

ΥΓ
Ιδού ο Αριστερός Πρόεδρος της Βουλής (αντάξιος διάδοχος της συζύγου του ναυτικού- «Αλέξη Τσίπρα έχεις κάτι Αρχίδια από εδώ εώς την Σιγκαπούρη!»): «…στο σημείο εκείνο κάθισε ξανά στη θέση του και νομίζοντας ότι τα μικρόφωνα είναι κλειστά γύρισε και είπε στους υπουργούς που κάθονταν δίπλα του (τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Λαφαζάνη):

«Ξέρω εγώ να χτυπάω, ρε μ@λ@κ@» (iefimerida.gr 24|04|2015 15:33)

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Σε δίκη ο δήμαρχος Πάτρας, επειδή δεν ενημέρωσε τους Χρυσαυγίτες (!)

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η αντιστροφή της Ηθικής από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΕΛ
  Αυτόν τον Χρυσαυγίτη δεν ενημέρωσε ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και διώκεται γι’αυτό:

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/56007

  Ποιος είναι αυτός ο Αρβανίτης της Χρυσής Αυγής που θέλει να »σφάξει» τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ;
  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ


  (σημ.Λασκ.: Η έντιμη Μαρία Κανελλοπούλου, έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πολιτεύτηκε στις τελευταίες εκλογές)
  ……………………………..


  Μ.Αρβανίτης: Οι Εβραίοι είναι ο πιό μισητός εχθρός μας

  ………………………..
  Ο Μιχάλης Αρβανίτης κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση. Είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τέλος, αγαπάει πολύ τα όπλα του. Να τι λέει ο ίδιος:

  https://roides.wordpress.com/2015/05/17/17may15/

  Υποβοήθηση της Χ.Α και συγκάλυψη σκανδάλων, αυτή είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ;
  17/05/2015 [Θα καλέσει ο Εισαγγελέας τον κ.Βούτση;]
  ………………………
  «Βόμβα Βούτση: ‘Αν οι φάκελοι του συστήματος διαπλοκής βγουν στην δημοσιότητα, μόνο η Χρυσή Αυγή θα βγει κερδισμένη’! (8 Μαΐου 2015 – 15:21). Ωμή παραδοχή, ότι το μόνο πολιτικό κόμμα το οποίο δικαιούται να ομιλεί για τα έργα και τις ημέρες των κλεφτών … είναι η Χ.Α., έκανε ουσιαστικά ο υπουργός Ν.Βούτσης, ….Πολύ πιο σημαντικά, όμως, είναι τα όσα είπε στην συνέχεια, …: «…Δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χ. Α., που θα τρίβει τα χέρια της ενόψει της δίκης. Δεν θα το κάνουμε, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν αποτυπώματα. Δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος»…..Η συγκεκριμένη δήλωση του Βούτση αποτελεί έναν Τίτλο Τιμής … καθώς υποδηλώνει ότι η Χ.Α. όχι μόνο δεν συμμετείχε ποτέ στην διαφθορά, αλλά απεναντίας είναι η μόνη αμόλυντη…».

  https://omadeon.wordpress.com/2015/05/28/voutsis-yper-koykoylomatos-skandalwn/
  28/05/2015

  Ο Βούτσης ζητάει κουκούλωμα σκανδάλων!

  https://roides.wordpress.com/2016/07/05/5jul16-3/

  Η διαφορά ήθους μεταξύ του κ. Λάμπρου και του Ν. Βούτση έναντι της Χ. Αυγής
  05/07/2016

  Ο δάσκαλος και προπονητής του αθλητικού συλλόγου White Tiger Muay Thai Camp, Ηλίας Λάμπρου, προχώρησε σε ακύρωση αγώνα αποσύροντας την αθλήτρια του, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο κ. Λάμπρου υπογράμμισε ότι: «Οι σχολές και τα γυμναστήριά μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί».

  Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της βουλής και επαγγελματίας αριστερός: «Επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».

  http://www.thepressroom.gr/politiki/gefyres-voytsi-stin-hrysi-aygi-gia-ton-eklogiko

  Γέφυρες Βούτση στην Χρυσή Αυγή για τον εκλογικό νόμο

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=583784

  Βούτσης-Παναγούλης:Διαψεύδουν κάθε συνομιλία με τη Χρυσή Αυγή
  Μετά τις δηλώσεις Κασιδιάρη την Παρασκευή σε ραδιοφωνικό σταθμό

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2014 13:31

  «Μιλάω με όλους τους βουλευτές και με τους 298 της Βουλής, εκτός του Μάκη Βορίδη» είπε, μιλώντας στο Βήμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Παναγούλης, για τον οποίο ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης ισχυρίστηκε ότι του πρότεινε να είναι μάρτυρας στη δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του.

  Ο κ. Παναγούλης το μόνο που είπε είναι ότι λέει ένα «γεια» με τον κ. Κασδιάρη και τίποτα άλλο: «Όποιος μου πει γεια στη Βουλή του λέω και εγώ» είπε συγκεκριμένα και αρνήθηκε ότι ο κ. Κασιδιάρης του πρότεινε να είναι μάρτυρας: «Ποτέ δεν μου ζήτησε να είμαι μάρτυρας. Κι αν μου το ζητούσε, αν πίστευα ότι θα μπορούσα να πάω, θα πήγαινα, δεν δέχομαι ποτέ κομματικές πιέσεις», είπε συγκεκριμένα.

  Σε ερώτηση εάν στις συναντήσεις που είχε με τον κ. Κασιδιάρη, έγινε αναφορά για τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής περί σκευωρίας κτλ, ο κ. Παναγούλης είπε: «Δεν θα έλεγα τίποτα που να θίγει την προσωπικότητά μου και τον ΣΥΡΙΖΑ».

  Για το ίδιο θέμα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης διαψεύδει με δήλωσή του κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνάντηση ή συζήτηση με βουλευτή η στέλεχος της Χρυσής Αυγής. ………………….

  Τι είπε ο Κασιδιάρης στον ρ/σ Alpha

  Συνομιλία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθη Παναγούλη άφησε να εννοηθεί ότι είχε ο κατηγορούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας. Κασιδιάρης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha…..Ειδικά για τον κ. Παναγούλη υποστήριξε, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, ότι είχε συνομιλία μαζί του γιατί του είχε ζητήσει να πάει ως μάρτυρας στην υπόθεσή του αλλά αυτός αν και τον στήριξε αρνήθηκε γιατί δέχθηκε κομματικές πιέσεις.
  Για τον κ.. Νίκο Βούτση υποστήριξε ότι έχει δηλώσει δημόσια ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής πρόκειται περί μεθόδευσης και ότι και αυτός δέχθηκε κομματικές πιέσεις για αυτή την άποψη.

  http://www.protothema.gr/politics/article/569188/diorisan-kai-tragoudiari-sumvoulo-ston-voutsi/

  Βίντεο: Δείτε το «ταλέντο»-σύμβουλο του Βούτση στην πίστα
  To πρωί υπάλληλος της Βουλής των Ελλήνων, το βράδυ διασκεδαστής αιθέριων υπάρξεων στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Ελλάδος Εικόνες» στον Αλιμο

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κάποιοι δικαστές της Πάτρας:

  http://left.gr/news/gia-tin-ypothesi-tis-manoladas-athooi-kata-dikastirio-o-paragogos-kai-enas-apo-toys-mpravoys

  Δίκη για την υπόθεση της Μανωλάδας: «Αθώοι» ο παραγωγός και ένας από τους μπράβους του, παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

  Αθώοι οι Ν.Βαγγελάτος και Κ.Χαλούλος για την επίθεση κατά των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα, και μάλιστα ομόφωνα οπότε η απόφαση δεν εφεσιβάλλεται – Ένταση στα δικαστήρια – Ενοχή των άλλων δυο για σωματικές βλάβες, εξαγοράσιμες οι ποινές και με ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση – Αθώοι για την εμπορία ανθρώπων….Αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν σήμερα, Τετάρτη, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ο ένας επιστάτης της επιχείρησης. Στα μαλακά οι άλλοι δύο επιστάτες, που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την έφεση………
  ______________________
  Ιερείς της Πάτρας:


  _______________________

  Ο Μητροπολίτης της Πάτρας

  ww.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-thn-mnhmh-tou-ierapostolou-tou-ethnous-mas-kosma-tou-a#ixzz4KOg3a6Mb
  Η Χρυσή Αυγή τίμησε την μνήμη του Ιεραπόστολου του Έθνους μας, Κοσμά του Αιτωλού – Φωτογραφίες
  Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015
  ……. χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συγχοροστατούντων του Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
  _________________________

  Δάσκαλος της Πάτρας

  http://www.voria.gr/article/agiasmos-se-dimotiko-me-anafores-sti-xrusi-augi

  Εξηγήσεις στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας θα δώσει αύριο διευθυντής δημοτικού σχολείου της Πάτρας, για τις αναφορές που φέρεται να έκανε στην «Χρυσή Αυγή» κατά τη διάρκεια του αγιασμού.
  Σύμφωνα με καταγγελίες των γονέων, ο διευθυντής αφού σημείωσε ότι έκανε ότι μπορούσε για το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου, χωρίς όμως να βρεθεί λύση, αναρωτήθηκε μήπως πρέπει να ζητηθεί βοήθεια από την Χρυσή Αυγή για να κατασκευαστεί η αίθουσα.
  Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε τις αντιδράσεις γονέων.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αφιέρωμα στους ευσεβείς Χρυσαυγίτες της Πάτρας:

  Χρίστος Ρήγας, πρώην στέλεχος της Χ.Α. στην Αχαϊα, αυτούς τους ανθρώπους τόλμησε να μην ενημερώσει ο δήμαρχος σχετικά με τα μεταναστόπουλα των παιδικών σταθμών του δήμου του.

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/?iframe=true&preview=true

  Εκκλησία και Χρυσή Αυγή:
  Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια.
  Ανήμερα του Ευαγγελισμού.

  Στη φωτογραφία, οι εκλεκτοί θεοσεβούμενοι καλεσμένοι του Μητροπολίτη Αμβρόσιου παίρνουν την ευλογία του Σεβασμιότατου για να συνεχίσουν τα θεάρεστα έργα τους. Ανάμεσα στον κ. Μπαρμπαρούση και στην υποψήφια κ. Γεωργία-Αρετή (Γιούλη) Κοκκότη, ο ενάρετος με τα θεάρεστα έργα κ. Χρήστος Ρήγας.

  Ονομάζεται Ρήγας Χρήστος του Ανδρέα,
  – γενν. το 1974 στο Μεσολόγγι,
  – “αυτοδημιούργητος” και “ελεύθερος επαγγελματίας”
  – ιδιοκτήτης του μπαρ-φασιστικού στεκιού “Πύλες”, Αλκιβιάδους 91 στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα από τον Αύγουστο 2009 (γωνία στην πλατεία, ακριβώς απέναντι απ’ την εκκλησία, με άδεια που βγήκε ταχύτατα από τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές), από το οποίο στις 08/06/2010 βγήκαν οι φασίστες που ξυλοκόπησαν τον Ναντίμ Ουαχίντ,
  – είχε κατηγορηθεί τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2007 ότι έδωσε την εντολή (με τη διαμεσολάβηση του αδερφού του Θανάση Ρήγα) για τη δολοφονία του αντίπαλου μαφιόζου-ιδιοκτήτη του μπαρ “Caramela” στη Λεωφόρο Συγγρού Γιάννη Βουτυράκου, στον υπαξιωματικό του ΠΝ και πορτιέρη Χρήστο Λουκόπουλο, για λογαριασμό του αργότερα δολοφονηθέντος ιδιοκτήτη νυχτερινών μαγαζιών Μπάμπη Λαζαρίδη [βλέπε Δικαστική Απόφαση 565/2009 (Ζ, Ποινικές), Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, 25/02/2009], μια υπόθεση στην οποία δεν υπήρξε άλλη συνέχεια,
  – είχε συλληφθεί στις 20/02/2010 στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα για παράνομη κατοχή όπλου,
  -είχε προφυλακιστεί στις 18/04/2011 για τη δολοφονία στις 26/02/2009 του αστρολόγου Μιλτιάδη Μουτάφη και της συνεργάτιδας του Παρασκευής Γκέζου, στην οδό Κισσάβου 4-6 στο Χαλάνδρι, ενώ στη δίκη που έγινε, τελικά, αθωώθηκε (κλικ εδώ)
  – είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΑ, τομεάρχης Αιτωλοακαρνανίας & Αχαΐας και υπεύθυνος της Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος,
  – ήταν υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στις εκλογές του 2009,
  – ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στις εκλογές του 2010,
  – και είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στις επόμενες εκλογές του Μαΐου 2014
  …………………………
  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/332725

  Χαμός στη Χρυσή Αυγή με πρωταγωνιστή τον Αχαιό Χρήστο Ρήγα – Παραιτήθηκε με καταγγελίες και εν συνεχεία διεγράφη με αιχμές
  22/05/2015

  https://jailgoldendawn.com/2015/01/31/%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%81%CE%AE%CE%B3/

  Η μαφία της Χρυσής Αυγής (Ι): Χρήστος Ρήγας
  jailgoldendawn / 31/01/2015


  Ο Χρήστος Ρήγας

  Οι Χρυσαυγίτες υποδύονται τους ανήξερους για το κύκλωμα των ποινικών για το οποίο πολύς λόγος γίνεται στα ΜΜΕ, μιλώντας μάλιστα και για “μαφιοζοκομμουνιστές”. Το κύκλωμα Βλαστού, Στεφανάκου, Σκαφτούρου σχετίζεται, λέει, με την έκρηξη βόμβας στα γραφεία της ΧΑ στον Ασπρόπυργο. Σε συνδυασμό με όσα ακούγονται για τη σχέση των ποινικών με τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, να τα τα ατράνταχτα στοιχεία της ύπαρξης “κοκκινόμαυρου παρακράτους”…

  Συνιστούμε στους Χρυσαυγίτες να κρατάνε καλύτερα το στόμα τους κλειστό όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από μαφιόζικου τύπου συμμορίες. Στο Υπόμνημα της Πολιτικής Αγωγής, έχουν ήδη δοθεί στοιχεία που αποδεικνύουν τη σύνδεση Χρυσής Αυγής (μέσω υψηλόβαθμων στελεχών της) με κυκλώματα της νύχτας. Η πιο γνωστή περίπτωση ειναι βέβαια αυτή του Χρήστου Ρήγα, στην οποία και θα αναφερθούμε πιο αναλυτικά σε αυτό το κείμενο. Ο Ρήγας κατηγορήθηκε αλλά αθωώθηκε για τη δολοφονία δύο ανθρώπων στο Χαλάνδρι το 2009 και ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα σκευωρίας. Μαζί του και η Χρυσή Αυγη εξέδωσε πανηγυρική ανακοίνωση μετά την αθωωτική απόφαση. Ωστόσο, η σχέση του Ρήγα με τα κυκλώματα της νύχτας είναι κατά πολύ βαθύτερη και μια αθώωση δεν αρκεί για να τη διαγράψει. Τα στοιχεία γι’ αυτό (αναφερόμαστε μόνον στα δημοσιευμένα…) είναι συντριπτικά.

  Ο Ρήγας και η σχεση με τον Λουκόπουλο

  Το κουβάρι της δράσης του Ρήγα ξετυλίγεται μέσα από τις καταθέσεις ενός “υπαλλήλου” του, του υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Χρήστου Λουκόπουλου. Ο Λουκόπουλος κατέθεσε στις 28/10/2007 στο ΑΤ Νέας Σμύρνης, μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου Caramela Γιώργου Βουτυράκου. Στην κατάθεσή του αυτή, ξετυλίγει το χρονικό της σχέσης του με τον Ρήγα, ο οποίος ήταν πρωτοπαλήκαρο του Μπάμπη Λαζαρίδη, ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου Μούσες. Ο Λαζαρίδης βρισκόταν σε πόλεμο με τον Βουτυράκο: η Caramela προέκυψε μετά από την αποχώρηση από τις Μούσες του επιχειρηματία Μαρμαρά, του Βουτυράκου και της Αποστολάκη με τους οποίους ο Λαζαρίδης ήταν συνεργάτες. Όπως γράφτηκε: “Το παρασκήνιο ήθελε τον Λαζαρίδη να έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα (οικονομικό και γοήτρου) από τη φυγή του καλλιτεχνικού διευθυντή και της υπεύθυνης λογιστηρίου από τις «Μούσες» με προορισμό το ανταγωνιστικό «Caramela», καθώς το μεν πρώτο είχε πλέον αναδουλειές ενώ το άμεσα ανταγωνιστικό λειτουργούσε κάθε βράδυ με αρκετή επιτυχία”. Η σύγκρουση Λαζαρίδη-Βουτυράκου δεν άργησε να πάρει τη μορφή ένοπλης σύγκρουσης, με βόμβες, εκρηκτικά και κάμποσα όπλα.


  Ο Χρήστος Λουκόπουλος (αριστερά) με τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου «Καραμέλα» Γιάννη Βουτυράκο (δεξιά). H φωτογραφία και ο υπότιτλος από την ESPRESSO.

  Ο Λουκόπουλος στάλθηκε από τον Ρήγα να “καθαρίσει” τον Βουτυράκο, αλλά αυτό από το οποίο αξίζει να ξεκινήσουμε είναι ότι δεν ήταν η πρώτη “δουλειά” που έκανε για λογαριασμό του. Η διήγηση του Λουκόπουλου εξωραϊζει κάπως τα πράγματα αλλά είναι ενδεικτική:

  “Πριν ενταχθώ στο Πολεμικό Ναυτικό, το 2003, δούλευα σαν πορτιέρης. Ομως, επειδή από τους αρραβώνες μου δημιούργησα χρέη 25.000 ευρώ και πήρα δάνεια από την Τράπεζα,ζήτησα πάλι δουλειά σε μαγαζιά”.

  Σε άλλο δημοσίευμα μαθαίνουμε ότι τον Λουκόπουλο έμπασε στον κόσμο της νύχτας ένας απότακτος αστυνομικός:

  «Πριν ενταχτώ στο Πολεμικό Ναυτικό το 2003, εργαζόμουν “πόρτα” σε νυχτερινό κέντρο της Καβάλας, όπου γνώρισα έναν απότακτο αστυνομικό, που είχε απασχολήσει σε υποθέσεις διαφθοράς τη διετία 1995-1997 στην Αθήνα. Είχα πει στον ίδιο αλλά και στον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου της Καβάλας ότι θέλω να κατέβω στην Αθήνα και τους ρώτησα αν έχουν κάποια δουλειά εκεί» καταθέτει ο 31χρονος υπαξιωματικός, και προσθέτει: «Με έστειλαν στον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου της Λ. Συγγρού, που γνώριζε εκείνον της Καβάλας και είχε ως “πρωτοπαλίκαρο” τον 33χρονο Χ.Ρ.».

  Εκεί λοιπόν ήταν που ο Λουκόπουλος (που δούλευε ήδη ως πορτιέρης, γεγονός που αδυνατίζει τον ισχυρισμό περί υπερχρέωσης λόγω… αρραβώνων τον οποίο επαναλαμβάνει) συνάντησε τον Χρήστο Ρήγα:

  “Με έστειλαν στον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου της Λ. Συγγρού, που γνώριζε εκείνον της Καβάλας και είχε ως ‘πρωτοπαλίκαρο’ τον 33χρονο Χ.Ρ. Εκείνη την εποχή είχα αρραβωνιαστεί, μετά παντρεύτηκα, ο γάμος δεν πήγαινε καλά και χώρισα, κάτι όμως που μου άφησε χρέη 25.000 ευρώ, τα οποία προσπάθησα να πληρώσω με δάνεια. Χρεώθηκα περισσότερο. Η δεινή οικονομική μου θέση με έκανε ευάλωτο και έκανα ότι μου έλεγε ο Χ.Ρ. …”

  Στη δούλεψη πλέον του Ρήγα, ο Λουκόπουλος κάνει εκβιασμούς και πουλάει προστασία. Ένα περιστατικό που αναφέρει είναι ο εμπρησμός αυτοκινήτου επιχειρηματία που επιθυμούσε να διακόψει το “συμβόλαιο” της “προστασίας” τα τέλη του 2006-αρχές 2007. Στο περιστατικό αυτό, συμμετείχε αυτοπροσώπως ο Ρήγας ο οποίος εμφανίζεται ένοπλος:

  “Τέλη 2006, αρχές 2007, ο Χ.Ρ με είχε στείλει να κάνω τον συνοδό ασφαλείας σε έναν επιχειρηματία που είχε εργοστάσιο με δερμάτινα είδη, ο οποίος φαίνεται να έκανε τοκογλυφία. Ο Χ.Ρ του έπαιρνε χρήματα για την συνοδεία, όταν σταμάτησε να τα ‘δίνει’, του είχε πυροβολήσει το τζιπ Τσερόκι με ένα Μάγκνουμ 357, εγώ κατ’ εντολή του Χ.Ρ του είχα κάψει το αυτοκίνητο στον Βύρωνα”.

  Ο Λουκόπουλος ομολόγησε επίσης ότι εκβίαζε τον τραγουδιστή Ν. Κουρκούλη κατ΄εντολή του Ρήγα και ότι συμμετείχε σε εκβιασμούς διάφορων νυχτερινών κέντρων:

  “Με εντολή του Χ.Ρ, είχα πάει στο καμαρίνι του γνωστού τραγουδιστή. Μου είχε πει να του πω ότι έρχομαι για λογαριασμό του φυλακισμένου αρχηγού της Ελευσίνας και ότι πρέπει να μου δίνει 1.000 ευρώ την εβδομάδα. Είχα μαζί μου ένα πιστόλι Μπερέτα με βουλωμένη κάνη, που είχα βγάλει όταν του μιλούσα. Ο τραγουδιστής δεν υπέκυψε και ο Χ.Ρ σκεφτόταν αντίποινα για να τον τρομοκρατήσει και να δώσει τα χρήματα. Είχα πάει σε διάφορα νυχτερινά κέντραγια εκβιασμό. Σε ένα στη Λ. Αλεξάνδρας, σε ένα άλλο στη Ν. Σμύρνη, ένα ακόμη στην Πλ. Καραϊσκάκη, επίσης σε ένα άλλο στην Πειραιώς, ενώ είχα πάει και σε ένα μαγαζί στον Φλοίσβο, που όμως προστατευόταν από τον Γ. Λ, ο οποίος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το μαγαζί είναι ‘δικό’ του” (σσ: στο μαγαζί αυτο εργαζόταν ο Γιώργος Μαζωνάκης όπως μαθαίνουμε από σχετικό δημοσίευμα).

  Επίσης, η δράση του Λουκόπουλου (δηλαδή του Ρήγα και των αφεντικών του) εκτεινόταν σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας (αναφέρονται internet cafe και άλλα καταστήματα):

  “Ο ανωτέρω κατηγορούμενος απολογούμενος την 28-10-2007 στην Δ/νση Ασφαλείας Αττικής ισχυρίσθηκε εκτός των προαναφερομένων ότι καθ’ υπόδειξη του κατηγορουμένου Ζ (σσ: του Ρήγα) έκανε εισπράξεις επ’ ονόματι του… Πριν από το Πάσχα του έτους 2007 μετέβη δύο φορές σε INTERNET CAFE στην πλατεία ….. και με την απειλή πιστολιού εξανάγκασε τον ιδιοκτήτη Η, γνωστό με το ψευδώνυμο “…..”, να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.500,00 ευρώ, τα οποία έδωσε στον κατηγορούμενο Ζ…”

  Η περιγραφή του Λουκόπουλου ταιριάζει απόλυτα με το προφίλ του Ρήγα, ο οποίος να θυμίσουμε ότι από το 2009 άνοιξε το bar “Πύλες”στον Άγιο Παντελεήμονα, όντας υπεύθυνος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, σε διασύνδεση με το Αστυνομικό Τμήμα με Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας τον Θανάση Σκάρα και με την ψευτο-επιτροπή κατοίκων της Θέμιδας Σκορδέλη (σε ανοιχτή γραμμή η ίδια με τον Παναγιώταρο).

  Ο Λουκόπουλος και η απόπειρα ανθρωποκτονίας Βουτυράκου κατ’ εντολή Ρήγα

  Σε συνέχεια λοιπόν όλης της προηγούμενης δράσης, ο Λουκόπουλος στέλνεται απο τον Ρήγα κατ’ εντολή Λαζαρίδη να δολοφονήσει τον Βουτυράκο στις 28/10/2007. Ο Λουκόπουλος περιγράφει αναλυτικά πώς ο Ρήγας του προσέφερε 30.000 ευρώ (τα μισά πριν και τα μισά μετά τη δουλειά). Ωστόσο, ο Λουκόπουλος έγινε αντιληπτός από τον Βουτυράκο και τους ανθρώπους του, οι οποίοι κατόρθωσαν τελικά να τον ακινητοποιήσουν. Ενδιαφέρουσα πτυχή της υπόθεσης αποτελεί το γεγονός ότι πριν την κατάθεση του Λουκόπουλου στις αστυνομικές αρχές, προηγήθηκε ιδιωτική “ανάκριση” του Λουκόπουλου από τον Βουτυράκο στο υπόγειο της Caramela η οποία καταγράφτηκε μάλιστα από κάμερα. Λένε χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα:

  “Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου στο υπόγειο του νυχτερινού κέντρου «Caramela», όπου οι ιδιοκτήτες του οδήγησαν τον 31χρονο επίδοξο δολοφόνο, υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Χρήστο Λουκόπουλο για μια άτυπη, on – camera, ανάκριση. Νωρίτερα, τον είχαν εντοπίσει να κινείται ύποπτα σε παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού και είχαν καταφέρει να τον ακινητοποιήσουν με τη συνδρομή γεροδεμένων υπαλλήλων του καταστήματος. Ο Λουκόπουλος ομολόγησε (όπως προκύπτει από τη δικογραφία) ότι την εντολή εξόντωσης του Βουτυράκου έδωσε έτερος επιχειρηματίας της λεωφόρου Συγγρού και ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Μούσες», Μπάμπης Λαζαρίδης.

  Το παρασκήνιο ήθελε τον Λαζαρίδη να έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα (οικονομικό και γοήτρου) από τη φυγή του καλλιτεχνικού διευθυντή και της υπεύθυνης λογιστηρίου από τις «Μούσες» με προορισμό το ανταγωνιστικό «Caramela», καθώς το μεν πρώτο είχε πλέον αναδουλειές ενώ το άμεσα ανταγωνιστικό λειτουργούσε κάθε βράδυ με αρκετή επιτυχία. Ο Λουκόπουλος ομολόγησε ενώπιον του Γιάννη Βουτυράκου ότι η εντολή που είχε λάβει ήταν να τον πυροβολήσει με μια σφαίρα στο κεφάλι και τρεις στο στήθος με όπλο που του είχε προμηθεύσει ένας εν ενεργεία αστυνομικός! Ο τελευταίος φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με τον έγκλειστο, σήμερα, στις φυλακές Τρικάλων «αρχινονό» του Χαϊδαρίου, εκτελώντας χρέη πληροφοριοδότη για λογαριασμό του”.

  Ο υπαξιωματικός μάλιστα κατόπιν πίεσης του Βουτυράκου (ίσως κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής “ανάκρισης”) έστειλε SΜS σε αυτόν που του έδωσε την εντολή δολοφονίας (δηλαδή στον Χρήστο Ρήγα) γράφοντας «περιμένω το κουνέλι, να δω πόσο φορτωμένο είναι»!

  Η συνέντευξη Βουτυράκου και η περιγραφή της σχεσης Λουκόπουλου-Ρήγα

  Για την κατάθεσή αυτή ενώπιον του Βουτυράκου και του ΑΤ Νέας Σμύρνης έχει μιλήσει σε συνέντευξή του ο ίδιος ο Βουτυράκος. Η σχέση του Λουκόπουλου με τον Ρήγα και τον Λαζαρίδη είναι αδιαμφισβήτητη. Μάλιστα ο Βουτυράκος αναφέρει ότι, μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ο Ρήγας τον κάλεσε ο ίδιος τηλεφωνικά:

  “– Σου είπε ποιος τον έβαλε να σε σκοτώσει; Μου είπε ο Λαζαρίδης. Και ότι απέναντι τον περίμενε ο Χρήστος Ρήγας, ο οποίος είχε πάρει 15.000 από τον Λαζαρίδη. Είπε ότι τον περίμενε μετά τη «δουλειά» να πάνε στον Λαζαρίδη για να πάρουν τα υπόλοιπα λεφτά. Μετά, άρχισε να μιλάει για άλλες δουλειές…”

  “– Γιατί πιστεύεις ότι ο Λουκόπουλος τα αναίρεσε όλα στην ανακρίτρια; Αμα σε εκβιάσουνε, τι θα κάνεις; Σκέφτηκε, φυλακή θα πάω. Λένε ότι το σκηνοθέτησα. Είναι δυνατόν να πήγα στον Λουκόπουλο και να του είπα αναίρεσέ τα; Ποιος έχει τα κονέ στη νύχτα, για πες μου; Ποιος τον πλησίασε; Εγώ έχω τον Ρήγα μαγνητοφωνημένο να λέει ότι είχε ραντεβού ο Λαζαρίδης με τον Λουκόπουλο στην Ευελπίδων. Κάποιος λοιπόν εκβίασε τον Λουκόπουλο.”

  “– Από τότε που έγινε το περιστατικό έχεις μιλήσει με κανέναν από τους εμπλεκομένους; Ο μόνος που με έχει πάρει είναι ο Ρήγας. Μου είπε ότι δεν εμπλέκεται αυτός, ότι έχει δύο παιδιά και τα λοιπά. Μου είπε τα πάντα για τον Λαζαρίδη και τον Λουκόπουλο. Δεν τα είπα εγώ, ο Ρήγας…”.

  Τόσο πολύ δηλαδή “δεν εμπλέκεται” ο Ρήγας που καλεί τον Βουτυράκο και του λέει “τα πάντα για τον Λαζαρίδη και τον Λουκόπουλο”. Φανταστείτε να εμπλεκόταν κιόλας…

  Η διασύνδεση Ρήγα με αστυνομικούς

  Στην αφήγηση των εμπλεκόμενων, πανταχού παρόντες είναι φυσικά οι άντρες της ΕΛΑΣ. Η πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία που δίνει ο Λουκόπουλος είναι οι σχέσεις του Ρήγα με αστυνομικούς, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην πώληση προστασίας και στους εκβιασμούς. Αναφέρονται συγκεκριμενα δύο (2) αστυνομικοί:

  “Οι διασυνδέσεις του 47χρονου κακοποιού με αστυνομικούς της Ασφάλειας βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για δύο ακόμα αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στον πόλεμο μεταξύ των αντίπαλων ομάδων εκβιαστών.”

  Στην κατάθεσή του ο Λουκόπουλος είπε:

  “Ωστόσο η κατάθεση του υποψήφιου εκτελεστή περιείχε σειρά στοιχείων και για επίορκους αστυνομικούς. Πρώτα απ΄ όλα υπήρχε αναφορά για έναν 38χρονο αστυνομικό του Τμήματος Διαρρηκτών της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος του έδωσε το όπλο και τις σφαίρες για να σκοτώσει τον Γιάννη Βουτυράκο.

  Οπως αναφέρει στην κατάθεσή του ο υπαξιωματικός γνώρισε τον αστυνομικό αυτόν ως φρουρό ενός τοκογλύφου! Στη φρούρηση του ίδιου τοκογλύφου συμμετείχε «για μπούγιο»- όπως χαρακτηριστικά είπε- και άλλος ένας αστυνομικός του Τμήματος Διαρρηκτών.

  Οπως είπε ο υπαξιωματικός «ο 38χρονος αστυνομικός ήταν κολλητός του ανθρώπου που μου έδωσε την εντολή της δολοφονίας. Απ΄ ό,τι μου είχε πει, ήξερε από όπλα. Οπως μου έλεγε μπορούσε να βρει ό,τι όπλο ήθελες. Οταν μάλιστα ψάχναμε να δούμε τίνος ήταν κάποιο όπλο, μας έδειξε μια φωτογραφία από το κινητό του όπου εικονιζόταν το όπλο αυτό δίπλα από το μωρό του αστυνομικού(…). Ξέρω επίσης ότι ο αστυνομικός αυτός είχε επιβάλει σε ένα μαγαζί στη λεωφόρο Συγγρού σαν μπράβο κάποιον Κώστα,ο οποίος έπαιρνε 50 ευρώ τη βραδιά. Ο ίδιος άνθρωπος είχε επαφές και με τον Βασίλη Στεφανάκο και έναν ακόμη επιχειρηματία». ”

  Ανακεφαλαιώνουμε: ο Ρήγας, σύμφωνα με τον Λουκόπουλο, δούλευε με δύο αστυνομικούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν κολλητός του και ήταν ο ίδιος που έδωσε στον Λουκόπουλο το όπλο και τις σφαίρες για να σκοτώσει τον Βουτυράκο. Ο αστυνομικός αυτός – κολλητός του Ρήγα – ειχε επιπλέον επαφές με τον Στεφανάκο.

  Η συγκάλυψη της υπόθεσης ή αλλιώς “η Δικαιοσύνη κάνει ανενόχλητη το έργο της”

  Κι όμως, παρόλα αυτά τα επαρκεστατα αποδεικτικά στοιχεία, τις καταθέσεις του Λουκόπουλου, τη μαρτυρία του Βουτυράκου, την “ομολογία” του Ρήγα και ούτω καθεξής, το υπ. αριθμ. 878/2008 βούλευμα (“Ένα βούλευμα γλυκό σαν… καραμέλα”) του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών έκρινε ότι δεν υπήρξε ποτέ απόπειρα ανθρωποκτονίας του Βουτυράκου ούτε συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Το Συμβούλιο βασίστηκε στην ανάκληση της κατάθεσής του από τον Λουκόπουλο, που ισχυρίστηκε ότι υπό καθεστώς τρόμου είπε όσα είπε τόσο στον Βουτυράκο όσο και στο ΑΤ Νέας Σμύρνης.


  Το βούλευμα βέβαια επιβεβαιώνει – με τον τρόπο του… – ότι όλα όσα είπε ο Λουκόπουλος ήταν αληθή. Για παράδειγμα περιγράφοντας τους εκβιασμούς αναφέρει, σύμφωνα πάντα με την Espresso:

  “Σημαντικό ρόλο για τη συγκεκριμένη τροπή της υπόθεσης έπαιξαν οι «απαλλακτικές» για τον Λουκόπουλο και τους υπόλοιπους κατηγορουμένους καταθέσεις των επιχειρηματιών που φέρονταν να εκβιάζονταν. Μόλις δύο από αυτούς (μία ιδιοκτήτρια βενζινάδικου και ένας ιδιοκτήτης Internet cafe) υποστήριξαν στην ανακρίτρια πως ο ναυτοδίοπος με την απειλή όπλου τους εκβίαζε και τους αποσπούσε λεφτά. Αλλά και ο τραγουδιστής Νίκος Κουρκούλης περιέγραψε ενώπιον της δικαστικού λειτουργού τον τρόπο με τον οποίο ο κατηγορούμενος επιχείρησε να του «πουλήσει» προστασία, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει αν ο Λουκόπουλος κρατούσε όπλο και χαρακτήρισε το περιστατικό επιπόλαιο, καθόσον ο άγνωστος άνδρας υπαναχώρησε από το καμαρίνι έπειτα από πέντε λεπτά και έκτοτε δεν δέχθηκε ενόχληση”.

  Τελικά το Δικαστικό Συμβούλιο παρέπεμψε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών τον Λουκόπουλο για τα αδικήματα της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, απόπειρας εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και παράνομης οπλοφορίας, καθώς και τον αστυνομικό Ιωάννη Πιπέρα για παράβαση του νόμου περί όπλων. Το όνομα, λοιπόν, του αστυνομικού στον οποίο αναφερόταν ο Λουκόπουλος ως “κολλητό” του Ρήγα και εμπλεκόμενο στην υπόθεση, παρέχοντας τον οπλισμό, είναι Ιωάννης Πιπέρας.

  Ο Πιπέρας δεν ήταν χτεσινός: κατηγορούταν ήδη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με τους Ριζάι, Στεφανάκο, Κουτελιέρο και Κάτσιο. Ο Λουκόπουλος είχε εξάλλου αναφερθεί στη γνωριμία του αστυνομικού – κολλητού του Ρήγα – με τον Στεφανάκο και η σχέση αυτή ομολογείται από τον ίδιο τον Πιπέρα και εξιστορείται αναλυτικά εδώ. Ο Πιπέρας όμως αθωώθηκε τόσο πρωτόδικα όσο και δευτερόδικα για αυτή την κατηγορία…

  Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η υπηρεσιακή πορεία του Πιπέρα: “Σχηματίστηκε δικογραφία, εστάλη στον εισαγγελέα, ασκήθηκαν διώξεις για παράβαση καθήκοντος κατά του αστυνομικού σε βαθμό κακουργήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξεκίνησε εσωτερική… ΕΔΕ. Αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή, με περιοριστικούς όρους, τον περασμένο Φεβρουάριο. Στο μεταξύ χρονικό διάστημα, τίποτε το ιδιαίτερο δεν επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ. στον αστυνομικό. Αποσπάστηκε σε τμήμα του κέντρου της Αθήνας”, δηλαδή, για να μη μιλάμε με κωδικούς, στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Το επιβεβαιώνει εξάλλου η 565/2009 απόφαση του Αρείου Πάγου που, απέναντι στην άρνηση του Πιπέρα ότι γνώριζε τον Λουκόπουλο, παρατηρεί: “πως είναι δυνατόν ενώ ο ίδιος ούτε καν γνωρίζει κατ’ όψη τον συγκατηγορούμενό του, ούτος (σσ: ο Λουκόπουλος) να γνωρίζει προσωπικά του στοιχεία και συγκεκριμένα ότι υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, ενώ παλιότερα υπηρετούσε στο Τμήμα Διαρρηκτών, οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, μάρκας “VARADER0” και του είχε δείξει φωτογραφία από το κινητό του, το πιστόλι να είναι δίπλα στο μωρό του…”.

  Σε συνέντευξη που δίνει ο Λαζαρίδης στον Χίο, αναφερεται εκτός από το όνομα του Πιπέρα και το όνομα ενός δεύτερου αστυνομικού, του Γκούμα. Ο Λαζαρίδης βέβαια υποδύεται τον άσχετο τόσο για τον Ρήγα όσο και για τον Πιπέρα. Όμως αναφέρει τα εξής για τον Γκούμα:

  “Ο Γκούμας όμως είναι ένα παιδί που το κατήγγειλα και στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Τον παρουσιάζουν ως φίλο και κολλητό μου, ότι πάει και εκβιάζει για λογαριασμό μου κι εγώ τον είχα καταγγείλει. Οταν μου είχαν ξανακλέψει για δεύτερη φορά το αυτοκίνητο, πάλι ο Μαρμαράς το βρήκε, που ήξερε τους κλέφτες. Πήγα με έναν άνθρωπο να πάρω το αυτοκίνητο, που δεν θέλω να αναφέρω ποιος είναι, και μέσα σε ένα Civic χωρίς πινακίδες εμφανίζεται ένας τύπος που σήμερα είναι αστυνόμος A’, έρχεται δίπλα σε εμένα και μου δίνει τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το 1998. Σημερινός αξιωματικός στον Πειραιά ή σε κάποιον υπουργό. Το όνομά του το έχω και θα το δώσω εκεί που πρέπει. Και αυτός τότε ήταν υπαστυνόμος στη Δίωξη Ναρκωτικών και ήταν κολλητοί με τον Γκούμα, και φοβόμουν μήπως μου κάνουν κανένα παιχνίδι και με στήσουνε με ναρκωτικά. Θα πάω να τα καταθέσω όλα. Θα καταθέσω για κάποιους ΕΚΑΜίτες και τι σχεδιάσανε να κάνουνε σε έναν γνωστό επιχειρηματία κάτω στην παραλία, έναν πολύ γνωστό τραγουδιστή που τον πυροβολήσανε έξω από το σπίτι του.”

  Η δολοφονία Λαζαρίδη, κατά δήλωση Βλαστού, από Βουτυράκο και Ρήγα.

  Η συνέχεια της ιστορίας σημαδεύεται βέβαια από τη δολοφονία του Λαζαρίδη στις 12/12/2008, για την οποία πολλά έχουν γραφτεί. Η δολοφονία Λαζαρίδη ήταν κομμάτι ενός κανονικού πολέμου, μιας σειράς δολοφονιών επιχειρηματιών της νύχτας. Για την δολοφονία Λαζαρίδη, καταλαβαίνουμε ότι συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν καποιοι ως εκτελεστές. Αυτό όμως που έχει τεράστιο ενδιαφέρον είναι ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του Παναγιώτη Βλαστού και του Γιώργου Τρομπούκη που υπεκλάπη από την ΕΥΠ, οι δύο κατάδικοι αναφέρουν τον Βουτυράκο και “έναν Ρήγα” ως υπεύθυνους της δολοφονίας! Παραθέτουμε όλο το δημοσίευμα:

  “Δύο ανθρώπους κατονομάζουν ως τους ανθρώπους που έβγαλαν από τη μέση τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου “Μούσες” Μπάμπη Λαζαρίδη, οι Παναγιώτης Βλαστός και Γιώργος Τρομπούκης στις τηλεφωνικές συνομιλίες της ΕΥΠ που υπεκλάπησαν από τα τηλέφωνα των φυλακών.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι δύο κατηγορούμενοι λένε στις συνομιλίες ότι τον Λαζαρίδη τον έβγαλε από τη μέση ο ιδιοκτήτης του κέντρου “Caramela” της Λεωφόρου Συγγρού Βουτυράκος (δεν διευκρινίζεται ποιο από τα δύο αδέρφια) και ένας Ρήγας που τον είχε στο μαγαζί του ο Λαζαρίδης. Οι Βλαστός-Τρομπούκης επικαλούνται και τη μαρτυρία της μάνας του Λαζαρίδη Μαρίας που κατονομάζει (κατά δήλωση του Τρομπούκη) το Ρήγα. Από την συζήτηση και τους διαλόγους οι δύο κατηγορούμενοι δεν παραθέτουν στοιχεία παρά μόνον δηλώσεις στο τύπο, φήμες και ακούσματα από το χώρο της νύχτας και του υπόκοσμου.

  Οι Βλαστός-Τρομπούκης για το θέμα Λαζαρίδη, όπως και γι’ αυτό του Αναγνωστόπουλου φαίνεται να ξέρουν περισσότερα από ότι λένε, όπως και για τη δολοφονία Αυτιά. Όμως στις συνομιλίες, δεν τα λένε. Επίσης ο Τρομπούκης αποκαλεί τον μακαρίτη τον Λαζαρίδη φίλο του, η πιάτσα όμως οργίαζε μετά την ανθρωποκτονία του συντρόφου της Αγγελικής Ηλιάδη ότι ο Λαζαρίδης είχε δανειστεί από τον Τρομπούκη ποσό της τάξεως των 800-1 εκατομμύριο ευρώ.”

  Φανταζόμαστε ότι θα έχετε προσέξει ήδη μια λεπτομέρεια: το καλύτερο ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στη νύχτα το έχει ο Στέφανος Χίος, ο δημοσιογράφος που στη συνέχεια μέσω του Μακελειού έγινε κραυγαλέος σύμμαχος της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου και του Ρήγα. Αν θα θέλαμε να συγκρίνουμε το ρεπορτάζ του με αυτό κάποιου άλλου συναδέλφου του, θα τολμούσαμε να αναφέρουμε μόνο το όνομα του Άρη Σπίνου. Το άρθρο “Τα «big boss» της παραλιακής και της Συγγρού” με ημερομηνία 19/08/2012 είναι πραγματικά μια εγκυκλοπαίδεια γνώσεων για μας τους αδαείς. Από τον Στιβ Κακέτση μέχρι τον Βίκτωρα Ρέστη και από τον Πέτρο Κωστόπουλο μέχρι τον Στράτο Γιδόπουλο, ο Σπίνος είναι άψογα ενημερωμένος. Είχε εξάλλου και τα δικά του μπλεξίματα με το νόμο σε υποθέσεις εκβιασμών και προστασίας. Θυμίζουμε ότι ο πολυπράγμων Σπίνος είχε διατελέσει Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας, διορισμένος από τον τότε Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμοπουλο, στη συνέχεια πολιτεύτηκε με το ΛΑΟΣ, για να φτάσει σήμερα να είναι βασικός αρθρογράφος της φιλοναζιστικής εφημερίδας Ακρόπολις (του γνωστού Μαυρίκου, πρώην διοικητή νοσοκομείου επίσης επί Αβραμόπουλου) και υποψήφιος βουλευτής με την Χρυσή Αυγή. Είναι τελικά πολυδαίδαλο το αποχετευτικό δίκτυο της δεξιάς πολυκατοικίας…

  Οι δολοφονίες στο Χαλάνδρι

  Στις 26/02/2009, δύο άνθρωποι βρίσκονται δολοφονημένοι σε κατοικία στο Χαλάνδρι: ο 48χρονος Μιλτιάδης Μουτάφης γνωστός αστρολόγος, κατά δήλωσή του «Καθηγητής Αστρολογίας – Συγγραφέας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Αστρολογικής και Παραψυχολογικής Εταιρείας Ο ΣΕΙΡΙΟΣ» και η γραμματέας του Παρασκευή Γκέζου. Όπως λέει το Βήμα:

  “Το έγκλημα έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2009 στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Κισσάβου στο Χαλάνδρι, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως επαγγελματικό χώρο ο αστρολόγος και η συνεργάτις του. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών ο δράστης του διπλού εγκλήματος ήταν γνωστός των θυμάτων, καθώς στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.”

  Για δύο χρόνια, η ΕΛΑΣ θα αναζητεί τους δράστες του φονικού. Μέχρι που, τελικά, θα συλληφθεί ο Χρήστος Ρήγας, γνωστός πλέον ως υποψήφιος περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής. Η εξιχνίαση του εγκλήματος από την ΕΛΑΣ περιγραφεται ως εξής:

  Όλα ξεκινάνε με “ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία” ότι υπαρχει σε έναν αποθηκευτικό χώρο στα Σπάτα ένα όπλο που συνδέεται με τη δολοφονία.

  “Οι αστυνομικοί φθάνουν, τελικά, στη σύλληψη του 37χρονου Ρήγα, όταν σε κάποιο κτήμα στα Σπάτα βρίσκεται θαμμένο ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, το όπλο που φέρεται να έκοψε το νήμα της ζωής των Μουτάφη και Γκέζου.

  Η πρώτη μαρτυρία που δείχνει ως δολοφόνο τον Ρήγα είναι εκείνη του ιδιώτη του ακινήτου, ο οποίος στην αρχή θεωρούνταν ύποπτος για το έγκλημα. Λέει στους αστυνομικούς ότι το όπλο το έθαψε εκεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Κάπου εκεί ξεκινά το θρίλερ.

  Στην κατάθεση, ο προαναφερόμενος ιδιώτης κατονομάζει απερίφραστα τον 37χρονο ως δράστη της δολοφονίας του αστρολόγου. Λέει, μάλιστα, ότι το όπλο της δολοφονίας μοιάζει με ένα όπλο το οποίο του είχε δείξει ο φερόμενος ως δράστης λίγες ημέρες πριν. «Ο Χ. Ρ. μου είχε δείξει το όπλο του 20-25 μέρες πριν συλληφθώ και μου είπε ότι ήταν συλλεκτικό και μου ζήτησε πετρέλαιο, για να το τρίψει» αναφέρει.

  Η δεύτερη κατάθεση που «καίει» τον 37χρονο προέρχεται από έναν πρώην υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ονόματι Χ. Λ.. Ισχυρίζεται ότι, τρεις ημέρες μετά το έγκλημα στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου του 2009, συναντήθηκε με τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος σε κατάσταση σοκ, όπως λέει, του έδωσε το όπλο του εγκλήματος και του ζήτησε να το «καθαρίσει» (δηλαδή να καθαρίσει το μητρώο του και την κάννη, ώστε να μην ανιχνεύεται το αποτύπωμά του).

  Αφού το καθάρισε, συναντήθηκαν και πήγαν σε ένα περίφραχτο χωράφι, όπου ο Χ. Ρ. άνοιξε το λουκέτο της πόρτας του χωραφιού. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον εν λόγω μάρτυρα, ο 37χρονος τον οδήγησε δίπλα σε ένα φορτηγό, που βρισκόταν μέσα στο χωράφι, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και άφησε το όπλο.”

  “…Οι αξιωματικοί προχώρησαν στην άρση απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του μέλους της Χρυσης Αυγής και διαπίστωσαν από τις καταγραφές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ότι βρισκόταν την ημέρα και την ώρα του εγκλήματος στη συγκεκριμένη περιοχή του Χαλανδρίου.”

  Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ότι ο αστρολόγος, γνωστός ως “Κόκκινος Βαρώνος”, είχε οικονομικές οφειλές και ότι η δολοφονία του έγινε δυνάμει “συμβολαίου θανάτου”. Εντύπωση προκαλούν δύο ακόμα γεγονότα: το ένα είναι ότι ο Ρήγας έχει συλληφθεί στο κεντρο της Αθήνας “στις 21 Φεβρουαρίου 2010, ύστερα από αντιρατσιστικό συλλαλητήριο διότι στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι Zastava καθώς και ένας γεμιστήρας”. Η σύλληψη αυτή γίνεται αφορμή για έρευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, οι οποίες όμως αποβαίνουν “άκαρπες”. Και το δεύτερο είναι ότι ο Λουκόπουλος “έχει συλληφθεί στις 11 Ιουλίου 2010 για την προσπάθεια κατασκευής βόμβας-«μαμούθ» στην Πάρνηθα! Οπως είχε αναφερθεί τότε στην ακακοίνωση της Αστυνομίας, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μία φιάλη υγραερίου 12,2 λίτρων, μια μπαταρία αυτοκινήτου 12 volt και συνδεσμολογία με καλώδια και ηλεκτρονικό δέκτη. Στην κατοχή του 35χρονου είχαν βρεθεί ακόμη ένα περίστροφο 357 Magnum, μάρκας Taurus, με δώδεκα φυσίγγια των 0,38 mm”.

  Τελικά, ο Ρήγας αθωώνεται για τις δύο δολοφονίες. Σε όλη τη διάρκεια αυτής της ποινικής εμπλοκής, ο Ρήγας ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα και κανέναν. Είναι τόσο σημαντική η αθώωση του Ρήγα που ο Μιχαλολιάκος, μόλις την πληροφορείται, στέλνει ο ίδιος μήνυμα στους “συναγωνιστές” του για να τους ενημερώσει. Ο Ρήγας δεν είναι ένα “απλό” μέλος της Χρυσής Αυγής. Και βέβαια, η δικογραφία της απαγωγής Παναγόπουλου, με κατηγορούμενο τον Βλαστό και άλλους, μόνον τυχαία δεν βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας Μιχαλολιάκου.

  Συμπέρασμα: Αν οι ναζί της Χρυσής Αυγής έχουν απορία για το ποιά κυκλώματα ποινικών βρίσκονται πίσω από κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό στις συμμορίτικες φωλιές που αποκαλούν “γραφεία” τους, δεν έχουν παρά να τους πάρουν τηλέφωνο και να τους ρωτήσουν.

  (Διαβάστε περισσότερα για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της συμμορίας στη σελίδα: Τα μυστικά του βάλτου. Για να ενημερώνεστε για τις νέες μας αναρτήσεις, κάντε λάικ στη σελίδα μας στο Facebook: Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος – Jailgoldendawn).

  http://www.avgi.gr/article/10811/5968955/oi-peges-chrematodoteses-tes-chryses-auges
  Ένθετα Ενθέματα
  Οι πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

  Δημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2015 18:00

  Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 565/2009 απόφαση του Αρείου Πάγου ο Χρήστος Ρήγας ήταν «πρωτοπαλίκαρο» του Μπάμπη Λαζαρίδη, γνωστού στα κυκλώματα της «νύχτας». Τα περιγραφόμενα ομολογούνται από τον Χρήστο Λουκόπουλο, πρώην υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που τον Οκτώβριο του 2007 είχε συλληφθεί κατά την απόπειρα ανθρωποκτονίας του ιδιοκτήτη του μπαρ» Caramela Γιάννη Βουτυράκου. Ο Λουκόπουλος ομολόγησε ότι την εντολή του «συμβολαίου θανάτου» (μια σφαίρα στο κεφάλι και τρεις στην καρδιά) τού την είχε δώσει ο Μπάμπης Λαζαρίδης, ιδιοκτήτης του ανταγωνιστικού νυχτερινού κέντρου Μούσες, μέσω του πρωτοπαλίκαρού του και μέλους της Χρυσής Αυγής Χρήστου Ρήγα. Ο Ρήγας μάλιστα, κατά τον Λουκόπουλο, είχε εισπράξει ήδη 15.000 ευρώ για το «συμβόλαιο θανάτου» και θα έδινε άλλα τόσα στον Λουκόπουλο όταν αυτός θα τελούσε με επιτυχία την ανθρωποκτονία.

  https://jailgoldendawn.com/2015/10/18/%CE%B5%CE%BC%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC/

  Εμφύλιος μεταξύ χρυσαυγιτών: Νέο κόμμα Ρήγα με τις ευλογίες της Λεπέν
  jailgoldendawn / 18/10/2015

  [Με το Χρήστο Ρήγα έχουμε ασχοληθεί και παλιότερα σε αυτό εδώ το ποστ. Ο έμπειρος (με την ενασχόλησή του με τα κυκλώματα της νύχτας) φασίστας προέβλεψε την επερχόμενη καταδίκη της συμμορίας και πήδηξε απο το πλοίο τον Μάιο του 2015. Τώρα με καινούριο χτύπημα προαναγγέλει την ίδρυση κόμματος. Αναλυτικά το κείμενο απο τη σημερινή RealNews.]

  (Κείμενο: Γιώργος Παγάνης, Real News, 18/10/2015)

 4. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Πάτρα: «Μετωπική» Πελετίδη – κυβέρνησης με φόντο την Χρυσή Αυγή

  Πυρ και μανία ο Κώστας Πελετίδης με την Κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή.

  Τον περασμένο Ιούνιο ο Δήμαρχος είχε δώσει εγγραφή εντολή στις Υπηρεσίες του Δήμου καθώς και στους αντιδημάρχους να αρνούνται χορήγηση στοιχείων στην Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής και παραχώρηση χωρών του δήμου για εμφανίσεις της ΧΑ με το σκεπτικό ότι είναι ναζιστική-εγκληματική οργάνωση.

  Ακολούθησε ερώτηση στη βουλή του Μιχάλη Αρβανίτη, την οποία απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε πως δεν συμφωνεί με την απόφαση του Πελετιδη, δικαιώνοντας έτσι με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο τον βουλευτή της Χ.Α. και αδειάζοντας τον «κομμουνιστή» Δήμαρχο.

  Όμως η κυβέρνηση το…τραβάει και άλλο. Η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια (εκπροσωπεί την κυβέρνηση στην ΠΔΕ) απέστειλε έγγραφο στον Πελετίδη και του διαμηνύει πως η απόφαση του να αποκλείσει τη ΧΑ δεν είναι νόμιμη.

  Μάλιστα, αναφέρει ότι δεν προκύπτει από πουθενά, ότι η ΧΑ είναι ναζιστική-εγκληματική οργάνωση κι ως εκ τούτου, θα πρέπει ο δήμος να συνεχίσει να παρέχει τις προβλεπόμενες διευκολύνσεις στη ΧΑ και τους βουλευτές της.

  http://www.patrasevents.gr/article/176122-patra-metopiki-peletidi-kivernisi-me-fonto-tin-xrisi-augi

 5. Ο/Η Left λέει:

  Αριστερός πολιτικός Πολιτισμός, λιγάκι χρυσαυγίτικος (όσο πατάει η γάτα)

  http://makpress.blogspot.gr/2015/06/blog-post_126.html

  Κατενθουσιασμένος από την απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, φάνηκε ο σύζυγος της Ζωής Κωσνταντοπούλου,

 6. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_81.html

  Ελλάδα, η χώρα που δεν πλήττεις ποτέ…

  Κάποιοι σύντροφοι, αντίθετα, δίνουν την εντύπωση ότι χάνουν λάδια. Νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα στην αντιπολίτευση: «Να ηττηθεί η Ευρώπη των φραχτών και του αποκλεισμού» αναφώνησε ο σύντροφος Νίκος Βούτσης. Οπως όμως έχει πει ο Βίκτωρας Ουγκώ «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Να ρίξουνε τον φράχτη του Εβρου, για να δώσουνε το παράδειγμα. Μπορούνε; Αφού δεν μπορούνε, μόκο.

 7. Ο/Η Liberal λέει:

  Περαστικά σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή

  Ο Ντογιάκος επανεξελέγη πανηγυρικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.