Ένας φιλοναζιστής, Τραπεζίτης και επιχειρηματίας Αρχιεπίσκοπος…

[….που τον εκτιμούν ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-Κωνσταντοπούλου]

philonazi14sep16

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Έχουμε γράψει κάμποσες φορές ακόμη για τον υμνημένο από τον Μιχαλολιάκο πισινούχο (εικ. Από την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης»: στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής) τραπεζίτη-επιχειρηματία και κομματάρχη του ναζιστικού ΕΛΑΜ, αρχιεπίσκοπο της ζάπλουτης και σκανδαλοποιού Εκκλησίας της Κύπρου, πολέμιο (φραστικά) της ομοφυλοφιλίας (των μη κληρικών) κ. Ηρ. Δημητρίου (Αρχ. Χρυσόστομο). Eνδεικτικά για τα σκάνδαλα αυτής της Εκκλησίας, από μια πυκνή σχετική ομοβροντία δημοσιευμάτων,  ε δ ώ ανταπόκριση στο site των βρετανικών Daily και Sunday Telegraph (15.11.2000, ‘Cyprus synod seeks end to scandal over ‘gay’ bishop’) και ε δ ώ από το in.gr (10.2.2005, “Δράση και στην Κύπρο είχε ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης”).

Η όσμωση μεταξύ των δυο Εκκλησιών, έχει τροφοδοτήσει την Ελλάδα με τις δυο κορυφαίες προσωπικότητες της ορθόδοξης αρετής, τους οσίους Ιωσήφ (συκοφαντήθηκε από αντίπαλους δεσποτάδες στην Κύπρο ως παιδεραστής) και Εφραίμ Βατοπεδινό. Η χρόνια δίκη του δεύτερου και της εύθυμης παρέας του, εκκρεμεί ακόμη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, με εποπτεύουσα κυβέρνηση της Δεξιοαριστεράς των κ.κ. Παπαγγελόπουλου-Παρασκευόπουλου και φοβάμαι πως θα διεξαχθεί με την ίδια φροντίδα και σπουδή που τρέχει η δίκη της Χ.Α. (42 δικάσιμοι σε 265 ημέρες).
Τον Κύπριο Αρχιεπίσκοπο λοιπόν, σκληρό διαχειριστή αμύθητων κεφαλαίων και μεσαιωνικό εξουσιαστή, αναγόρευσαν οι «αγανακτισμένοι» «Ριζοσπάστες» και επίδοξοι Διαφωτιστές (!) των ευρωπαϊκών λαών Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου, με τη γνωστή τους ελαφρότητα, αυτοαναίρεση και μανία αυτοπροβολής, σε επίσημο συνομιλητή τους και σε κρατικό παράγοντα της κυπριακής Δημοκρατίας, όταν επισκέφθηκαν, χωριστά, το νησί. Αναρωτιέμαι από πότε οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροι των κοινοβουλίων των χωρών της Ε.Ε. περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα των επαφών των επισκέψεών τους στο εξωτερικό και τον Προκαθήμενο της ισχυρότερης τοπικής Εκκλησίας. Το πράγμα παίρνει και μια επικίνδυνη διάσταση, αφού οι δυο κλασσικοί  δημοσιοσχεσίτες, πήραν έτσι το μέρος του επίδοξου Αγιατολάχ, στην κρίσιμη μάχη που σοβεί στο νησί μεταξύ των οραματιστών του λαϊκού ευρωπαϊκού Κράτους και των οπαδών της Βυζαντινής θεοκρατίας. Μην ξεχνάμε πως η Κύπρος είχε για 17 ολόκληρα χρόνια (1960-1977), παρά την αυστηρή απαγόρευση των εκκλησιαστικών Κανόνων και Πρόεδρο-Αρχιεπίσκοπο, τον αμφιλεγόμενο και φιλόδοξο Μιχάλη Μούσκο (Μακάριο Γ΄), ένα ορφανό από μητέρα τσοπανόπουλο, που ο πατέρας του το παρέδωσε 13χρονο στα νύχια των καλόγερων του Κύκκου, και στον ηγούμενο που τον ξυλοκοπούσε, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει.

Θύμα αυτού του διάχυτου και ασύδοτου καθεστώτος, έπεσε με τον επίσημο αφορισμό του (!), και ο κεντροεξιός ευρωβουλευτής θεολόγος κ.Πιτσιλίδης, που υπερασπίστηκε τα αυτονόητα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Υπενθυμίζω πως πρόσφατα ο δήμαρχος της Κέρκυρας (ΣΥΡΙΖΑ), έχρισε τον κ. Δημητρίου επίτιμο δημότη της πόλης του και ο πως αυτόκλητος και πάντα πρόθυμος κόλακας των ακροδεξιών μητροπολιτών και αθεϊστών τυράννων, ευσεβής άθεος Γλέζος (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), τον έχει εγκωμιάσει ως φιλάνθρωπο δωρητή της εκκλησιαστικής περιουσίας και τον ύμνησε ταυτόχρονα με τον «Στόχο», προσποιούμενος, όπως και η ναζιστική φυλλάδα, ότι πίστεψε πως ο Αρχιεπίσκοπος θα μοίραζε την ιερή περιουσία στους φτωχούς (ε δ ώ)

Να σημειώσω πως η Εκκλησία της Κύπρου δεν είναι απροκάλυπτα κρατική επιχείρηση, όπως στην Ελλάδα, είναι εν μέρει ιδιωτικοποιημένη και πληρώνει τμήμα των μισθών των ιερέων της, που επιδοτούνται από το χρεοκοπημένο Κράτος με κάτι περισσότερο από €6 εκατ. το χρόνο. Νομίζω πως είναι αξιοπρόσεκτο δείγμα της ελληνικής πολιτισμικής και πολιτικής υπανάπτυξης, το γεγονός πως στο πρόσωπο αυτού του Κύπριου καλόγερου, διασταυρώνονται οι έπαινοι και η υποστήριξη Ελλαδιτών αριστερών δημαγωγών και νεοναζιστών. Ο κ. Δημητρίου, μεθυσμένος από την αίσθηση της παντοδυναμίας του, δεν κρύβει στην παρακάτω πρόσφατη (4.9) συνέντευξη ένα μέρος από τη σκοτεινή πραγματικότητα που αντιπροσωπεύει. Παραθέτω πιο κάτω, το σύνδεσμό της, από όπου προκύπτουν:

Α) Η απόλυτη απουσία οποιασδήποτε σχέσης του κληρικού αυτού με τον ευαγγελικό λόγο.

Β) Η αίσθηση πως ο άνθρωπος αυτός σκέπτεται με καθαρά επιχειρηματικούς όρους: «Θα αστειεύεστε. Να πωλήσω ξενοδοχεία τη στιγμή που αναμένεται να καταγραφεί ιστορικό ρεκόρ στον τουρισμό μας; Όχι μόνο δεν θα πωλήσουμε ξενοδοχεία, αλλά αντίθετα σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στην ανέγερση άλλων έξι…».

Γ) Η αντίληψή του πως η αφεντιά του είναι ιδιοκτήτης της Εκκλησίας της Κύπρου και πως μπορεί να ενεργεί γι’αυτήν χωρίς να ρωτάει κανέναν: «Στην Τράπεζα Κύπρου είναι πολύ μικρό το ποσοστό που κατέχουμε, στην Ελληνική Τράπεζα αποφάσισα να δώσω διορία δύο ετών για να αποφασίσω τι θα κάνω» ή «Ασφαλώς το σκέφτομαι. Τι να κάνω μια εταιρεία την οποία την έχω για χρόνια και δεν μου προσφέρει το μέρισμα που θέλω;».

Δ) Η αποκάλυψη της θλιβερής πραγματικότητας μιας Εκκλησίας με προνομιακά αφορολόγητο πλούτο: «…οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και την κυβέρνηση που έδωσε κίνητρο για να ολοκληρώσουμε τις αναδιαρθρώσεις μέσω της μη καταβολής φόρου κεφαλαιουχικών κερδών… συμφωνήσαμε να καταβάλλουμε φόρους για ακίνητα τα οποία έχουν αξιοποιηθεί και όχι για τα χωράφια..».

Ε) Η παραδοχή πως η Εκκλησία της Κύπρου, παρά την χρεοκοπία του νησιού αύξησε τα κέρδη της και την περιουσία της: «…πέστε μας λοιπόν κατά πόσο το ενεργητικό της Εκκλησίας αυξήθηκε ή όχι από το €1 δις που ήταν το 2007; Φυσικά και αυξήθηκε αγαπητέ μου καθώς, παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, καταφέραμε να το αυξήσουμε κατά €500 εκατ. και η περιουσία μας σήμερα αξίζει πέραν του €1,5 δις».

Στ) Η έμμεση ομολογία πως η Εκκλησία έχει απολύσει προσωπικό: «Στην εταιρεία, με δική μου πρωτοβουλία, μειώθηκε ο αριθμός του προσωπικού τα τελευταία χρόνια».

Ζ) Ένας παράλογος τρόπος σκέψης, με επιχειρήματα π.χ. υπέρ της αδιαφάνειας των οικονομικών της Εκκλησίας του είδους: «Δεν υπήρχε λόγος να δημοσιοποιήσουμε τις οικονομικές μας καταστάσεις, καθώς η Εκκλησία εργάζεται πάντα με ανοικτά χαρτιά και δεν έχει να φοβηθεί το οτιδήποτε. Ο λόγος που δεν δημοσιοποιήσαμε από το 2007 τις οικονομικές μας καταστάσεις, οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοί σας, δημοσιογράφοι, προσπάθησαν να αλλοιώσουν τις οικονομικές μας καταστάσεις».

Η) Μια αυθαίρετη παράθεση ποσών που υποτίθεται ότι ξοδεύτηκαν για ανθρωπιστικούς λόγους, χωρίς την παραμικρή παραπομπή σε σχετικά συγκεκριμένα και ελέγξιμα στοιχεία.

Θ) Η αντίληψη πως ο κληρικός είναι υπάλληλος μιας επιχείρησης, που αμείβεται με (απροσδιόριστα) κριτήρια (μιας νεφελώδους) παραγωγικότητας: «Σε ό,τι αφορά τους κληρικούς, η ειδική επιτροπή που έχουμε συστήσει εξετάζει την παραγωγικότητά τους και αυτοί που πραγματικά το αξίζουν θα δουν το μισθό τους να αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου 2017. Δεν θα δώσουμε αυξήσεις σε όλους, αλλά σε αυτούς που πραγματικά αξίζουν αυτής της αύξησης» (sic).

Ι) Το γεγονός πως στον Άγιο, δεν αρκεί να είναι κομματάρχης μόνο των Ναζιστών αλλά θέλει να επεκτείνει την επιρροή του στη Δεξιά και στην Κεντροδεξιά: «To ιδανικό για τον τόπο μας είναι να συνεργαστούν Δημοκρατικός Συναγερμός και Δημοκρατικό Κόμμα Πιστεύω πολύ σε αυτήν τη συνεργασία και θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές τους και να δώσουν ξανά τα χέρια».

Ομιλεί λοιπόν ο κύριος Αρχιεπίσκοπος (4.9.2016) σε μια συνέντευξη που αξίζει να διαβαστεί από κάθε επιχειρηματία, τραπεζίτη ή επενδυτή και από κάθε φιλόδοξο νέο που θέλει να πάρει μαθήματα εξουσιασμού, πλεονεξίας και κυνισμού:

«‘Αρχιεπίσκοπος: Θα κάνω δική μου Τράπεζα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Σ. ΙΩΑΚΕΙΜ
[…]».

ΥΓ
Μιχαλολιάκος: «Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε στις εκλογές»

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Ένας φιλοναζιστής, Τραπεζίτης και επιχειρηματίας Αρχιεπίσκοπος…

 1. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://poimin.gr/kiprou-chrisostomos-o-tsipras-mou-ipe-pos-den-bori-na-allaxi-ti-nootropia-ton-ellinon/

  Κύπρου Χρυσόστομος: «Ο Τσίπρας μου είπε πως δεν μπορεί να αλλάξει τη νοοτροπία των Ελλήνων»

  Πως αξιολογείτε το πείραμα του Αλέξη Τσίπρα;

  Όταν ήρθε κι εδώ, του είχα πει «ο ελληνικός λαός έχει μια νοοτροπία, αυτή τη νοοτροπία μπορείς να την αλλάξεις;». Μου είπε «όχι δεν μπορώ να αλλάξω τη νοοτροπία του ελληνικού λαού». Δυστυχώς, εν μέρει και ο δικός μας λαός, αλλά ιδιαίτερα οι αδελφοί Έλληνες θέλουν να μην δουλεύουν αλλά στο τέλος του μηνός θέλουν το μισθό τους. Αυτό δεν γίνεται, αυτή η νοοτροπία πρέπει ν’ αλλάξει. Δεν μπορούν να υπάρχουν υπερδιπλάσιοι υπάλληλοι σε ένα χώρο που δεν δουλεύουν όλοι. Πρέπει οι μισοί να φύγουν. Μ’ αυτό δεν θα πάει το κράτος μπροστά. Η περίπτωση της Ελλάδας, πιστεύω ότι είναι πολύ – πολύ δύσκολη. Δηλαδή όση χάρη και να τους κάνουν οι Ευρωπαίοι, ακόμα και να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, το χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν πιστεύω ότι μπορούν να το αποπληρώσουν. Πρέπει να γίνει κάτι.

 2. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://www.elamcy.com/latest-articles/item/12950-katamesta-ta-politika-grafeia-lemesoy-se-omilia-gia-ton-petraki-giallouro.html

  Κατάμεστα τα Πολιτικά Γραφεία Λεμεσού σε ομιλία για τον Πετράκη Γιάλλουρο
  11 Φεβρουαρίου 2016

  Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού του Εθνικιστικού Κινήματος, Μάριος Χαραλάμπους, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε αντιπροσωπία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο. Αφού έγινε ανταλλαγή απόψεων για το Εθνικό Θέμα, υπήρξε σύγκλιση απόψεων και στήριξη της πρωτοβουλίας του μητροπολίτη για την διάσωση και διατήρηση του Ελληνισμού στην Κύπρο.

  (…) την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Europa στην Λευκωσία θα είναι προσκεκλημένος του Ε.ΛΑ.Μ. ο βουλευτής του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του Βλαντιμίρ Πούτιν, κ. Βιτάλι Βαλεντίνοβιτς Μιλάνωφ, σε εκδήλωση με τίτλο «Κύπρος – Ρωσία – Ορθοδοξία».

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=387700
  Έντυπη Έκδοση
  Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

  Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

  Χρυσήστομος!

  «Οταν ορθοφωνούν, τους υποστηρίζω», λέει ο προκαθήμενος Κύπρου για το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στη Μεγαλόνησο. Για δε τους μετανάστες, τους αγαπάει, αρκεί να φύγουν από την Κύπρο

  Του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΑΤΖΗ

  Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος έχει επικριθεί για τις θέσεις που κατά καιρούς εξέφρασε εναντίον την παρουσίας αλλοδαπών στη Μεγαλόνησο, επανήλθε χθες χαρακτηρίζοντάς τους «παρείσακτους», προσθέτοντας όμως ότι τους αγαπάει, αρκεί να φύγουν από την Κύπρο!

  Ο ίδιος δεν είναι ξενοφοβικός, εκείνοι δεν είναι από δω…

  Δεν έκρυψε (όχι για πρώτη φορά) και τη συμπάθειά του για τη «θυγατρική» της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, το ΕΛΑΜ.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο παρελθόν είχε εκφραστεί με θετικά λόγια για τους κοντοκουρεμένους και μαυροφορεμένους χρυσαυγίτες της Κύπρου, καλώντας τους μάλιστα και στην Αρχιεπισκοπή για συζήτηση. Τότε είχε πει ότι με πλείστες από τις απόψεις τους συμφωνεί και τις θεωρεί κρυστάλλινες! Χθες δεν ήταν τόσο διαχυτικός, αλλά είπε πως «τότε που εμφανίστηκαν αυτά τα παιδιά, τα κάλεσα και ήρθαν στην Αρχιεπισκοπή και είδα αρκετά θετικά στοιχεία, όπως και αρνητικά. Και τους είπα ότι με τα αρνητικά στοιχεία δεν συμφωνώ». Ο Αρχιεπίσκοπος υποστηρίζει ότι δεν έχει πλέον επαφές με το ΕΛΑΜ και διαψεύδει πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Αρχιεπισκοπή τούς χρηματοδοτεί και στηρίζει διάφορες εκδηλώσεις τους. Πρόσθεσε όμως πως «εκεί που ορθοφωνούν, θα τους υποστηρίζει» και ότι «εκεί που δεν θα ορθοφωνούν, θα τους υποδεικνύει ότι αυτό που πάνε να κάνουν δεν είναι σωστό».

  http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/i-arxiepiskopi-tis-kuprou-einai-louks-diathetei-kai-pisina

  Η αρχιεπισκοπή της Κύπρου είναι λουξ! Διαθέτει και πισίνα

  Εδώ και έναν χρόνο στην αρχιεπισκοπή της Λευκωσίας διεξάγονταν οικοδομικές εργασίες με πρόφαση την υποστήριξη του κτιρίου αλλά…στην πραγματικότητα έφτιαχναν πισίνα

  Η πισίνα σκεπάστηκε με κεραμίδι ώστε να μην είναι ορατή. Είναι άγνωστο το κόστος της πισίνας αλλά όπως υπολογίζουν ειδικοί σε θέματα κατασκευών στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού χρειάστηκε να γίνουν ειδικές εργασίες για στήριξη του κτηρίου και στεγανοποίηση των κάτω ορόφων.

  http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=109631&catid=31

  Φωτιές ανάβουν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, για την προώθηση του σύμφωνου συμβίωσης ειδικά για ομόφυλα ζευγάρια. Ο Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ «επωνύμως» κάλεσε τους ομοφυλόφιλους στην Κύπρο να αγωνιστούν για να πολεμήσουν τα μειονεκτήματα τους.

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4415016/?iid=2

  Aπάτες δισ. με «φιλανθρωπίες»

  Mάζευαν χρήματα για βοήθεια παιδιών και τα «επένδυαν» στην παρατράπεζα Tσιτσιρίγκου

  ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2005 |

  Νέες διαστάσεις – με εκατομμύρια δολάρια, τα οποία συγκεντρώνονταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, να κάνουν φτερά και καταγγελίες για παρεμβάσεις παραδικαστικών κυκλωμάτων – παίρνει η υπόθεση της παρατράπεζας των αδελφών Τσιτσιρίγκου.

  Κεντρικό πρόσωπο της νέας εξέλιξης ο τέως Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, ο οποίος όταν ξέσπασε το σκάνδαλο παραιτήθηκε από τη μητρόπολη, ενώ πριν από δύο εβδομάδες αναγκάστηκε με απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας να δώσει στοιχεία για την κίνηση των προσωπικών του λογαριασμών.
  Όπως αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, ο τέως μητροπολίτης συμμετείχε σε διάφορα επενδυτικά προγράμματα που είχαν σχέση με την αγορά ομολόγων, σε συνεργασία με άλλους «επιχειρηματίες». Είχε μάλιστα εκδηλώσει και ενδιαφέρον για να αγοράσει τη Γενική Τράπεζα!

  H ομάδα των «επιχειρηματιών», προκειμένου να πείσει τους ενδιαφερομένους ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό και για να «κεντρίσει» και τα… φιλάνθρωπα αισθήματά τους, υποστήριζε ότι πίσω από τις ενέργειές της ήταν η Μητρόπολη Λεμεσού. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Χρύσανθος επιχείρησε να προωθήσει σε διάφορες χώρες ένα φιλανθρωπικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Βρείτε τα παιδιά», για το οποίο θα συγκέντρωνε χρήματα και με αυτά θα βοηθούσε ανήλικα στη Ρουμανία ή και άλλού. Το πρόγραμμα αυτό δεν βρήκε ανταπόκριση – οι τράπεζες έκλεισαν τους «φιλανθρωπικούς» λογαριασμούς, όταν ενημερώθηκαν ότι τα ποσά που προορίζονταν για τη βοήθεια των παιδιών, θα χρησιμοποιούνταν και για διάφορα επενδυτικά προγράμματα.

  Το αν κάποια ποσά που κατατέθηκαν για το πρόγραμμα «Βρείτε τα παιδιά» κατέληξαν σε προσωπικούς λογαριασμούς κάποιων είναι ένα θέμα που ερευνάται δικαστικά. Προς το παρόν, το βέβαιο είναι ότι ο πρώην Μητροπολίτης Λεμεσού συγκέντρωσε κάποια ποσά από διάφορες εταιρείες, τα οποία φαίνεται να κατέθεσε στην παρατράπεζα του Τσιτσιρίγκου. Μάλιστα, με αυτά εμφανίστηκε το 1998 να δείχνει ενδιαφέρον για την αγορά της Γενικής Τράπεζας.

  Καταθέσεις εκατομμυρίων

  Όπως αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα του Εκουαδόρ κατέθεσε 1.739.000 δολάρια στην τράπεζα HEDLEY. Μια άλλη εταιρεία, η New Word Industries, κατέθεσε 2.000.000 δολάρια, η Pereira Group της Πορτογαλίας 1.500.000 δολάρια – πρόκειται για την εταιρεία, η αγωγή της οποίας κατά του Χρύσανθου εξετάστηκε προχθές στη Λευκωσία – ενώ 1.000.000 δολάρια κατέθεσε η Thunderbird Management της Αριζόνα.

  Τα χρήματα αυτά επρόκειτο, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, να κατατεθούν σε λογαριασμό στο υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, στο όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού. H τράπεζα δεν έκανε δεκτά τα χρήματα ως «ύποπτα κεφάλαια». Το θέμα των επενδυτικών προγραμμάτων έφτασε, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, και στον τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμο. Ο μητροπολίτης τον επισκέφθηκε μαζί με τον ιδιοκτήτη χρηματιστηριακής εταιρείας κ. Αντώνη Ζιούδα, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί, προέρχονταν από νόμιμες πηγές και ότι θα χρησιμοποιούνταν στην Ελλάδα για επενδύσεις…
  Στη Μητρόπολη Λεμεσού και ο Γιοσάκης…
  ΓΙΑ TO ΘΕΜΑ της παρατράπεζας, ο χρηματιστής κ. Αντώνης Ζιούδας έχει καταγγείλει και αναμένεται να καταθέσει και νέα αναφορά στον Άρειο Πάγο, ότι είχαν εμπλακεί τόσο το παραδικαστικό κύκλωμα όσο και ο Γιοσάκης, ο οποίος από το 1990 έως το 1993 είχε υπηρετήσει στη Μητρόπολη Λεμεσού.

  Ο κ. Ζιούδας έχει μηνυθεί το 1998 από Αμερικανό δικηγόρο, ο οποίος φέρεται να είχε συνεργαστεί με τον πρώην Μητροπολίτη Λεμεσού για την προώθηση επενδυτικών προγραμμάτων. Όμως, η υπόθεση έχει καθυστερήσει να εξετασθεί, με αποτέλεσμα ο δικηγόρος να ρίχνει τα βάρη για τα πλαστά επενδυτικά προγράμματα στον κ. Ζιούδα, ο οποίος είχε ως χρηματιστής συνεργαστεί με τον κ. Χρύσανθο – μάλιστα ένα ποσό προερχόμενο από τα «προγράμματα» είχε κατατεθεί στον λογαριασμό της εταιρείας του.

  Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του κ. Ζιούδα, τους έχει προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι με την κατάθεση της μήνυσης τού απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

 3. Ο/Η Παφίτης λέει:

  H «Αδελφότητα του Βατοπεδίου»
  koutipandoras
  Ανέβηκε στις 27 Δεκ 2011
  Δείτε πως οι ρασοφόροι της μονής Βατοπεδίου διέπρεπαν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους. Δείτε πώς η παρέα του Βατοπεδίου εκδιώχθηκε από την Κύπρο από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου μετά και από καταγγελίες για παιδεραστία. Δείτε την εκπομπή για την «Αδελφότητα του Βατοπεδίου» από το «Κουτί της Πανδώρας».


  34.380 προβολές

 4. Ο/Η Ένας λέει:

  Επιχειρήσεις, σεξ, εξουσία

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=274600
  Οι ιερές μπίζνες της Εκκλησίας στην Κύπρο – κοινωνία – Το Βήμα Online
  21 Ιουν 2009 – Η συνολική περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας, η οποία … (16.906.539 ευρώ) και ακολούθως η Μονή του Κύκκου (12.061.064 ευρώ), ενώ τα …
  Οφειλές €1 εκατ. της Μονής Κύκκου στο ΣΑΛ
  http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/…/ofeiles-1ekat-tis-monis-kykkou-sto-sal
  29 Δεκ 2015 – Λευκωσία: Το σύνολο της περιουσίας της Μονής Κύκκου θα υποχρεωθεί να δεσμεύσει το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας (ΣΑΛ) με …
  Η Μονή Κύκκου κινείται δικαστικά κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας …
  http://www.amen.gr/article/i-moni-kukkou-kineitai-dikastika-kata-tis-ellinikis-dimokratias
  20 Μαρ 2013 – … κατατέθηκε, επειδή το Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου … Η Μονή Κύκκου είχε συμφωνήσει τον Δεκέμβριο του 1998 να παραχωρήσει … Οι διεκδικήσεις της Μονής Κύκκου τοποθετούνται σε κλίμακα …
  «Memo» στην περιουσία της Μονής Κύκκου – Οφείλει €1 εκατ. στο …
  http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=182938&catid=13
  29 Δεκ 2015 – Η Μονή Κύκκου είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης στο ΣΑΛ και αρχικά θα κινηθούν δικαστικές διαδικασίες με σκοπό την είσπραξη των οφειλόμενων …
  ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ: Τα έσοδα των τραπεζιτών και μεγαλοεπιχειρηματιών της …
  antartescy.blogspot.com/2011/10/blog-post_15.html
  15 Οκτ 2011 – Nα πούμε πρώτα κάτι για τη εκκλησιαστική περιουσία. … επίσημη ονομασία τους), η ιερά μονή κύκκου έχει περιουσία πέραν των 554 εκατ. ευρώ.
  !: Μονή Κύκκου: €554 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, Ε.Παρασκευαίδης €450 …
  wakeupcyprus.blogspot.com/2013/07/554-450-400-260-240-123.html
  19 Ιουλ 2013 – Ιερά Μονή ΚΥΚΚΟΥ €554 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ … που καταγράφονται στην λίστα πιο κάτω έχουν όλοι μαζί ενεργητική περιουσία σχεδόν 3 ΔΙΣ!

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/1405975/?iid=2
  Ένα μίνι Βατικανό «έχτιζε» ο Εφραίμ
  Real estate, business plan, επενδύσεις σε ακίνητα, τουριστικά θεματικά χωριά ήταν μερικές από τις ιδέες που κυκλοφορούσαν στο Βατοπέδι

  Στέλιος Βραδέλης 27/10/2008 07:00

  Καταθέσεις 70 εκατ. ευρώ, δεκάδες ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Χαλκιδική, Ξάνθη, Κύπρο, μεγάλο χαρτοφυλάκιο μετοχών το οποίο καθημερινά ανανεώνεται, το Ίδρυμα Χριστιανικού Πολιτισμού, επενδύσεις σε τουριστικά καταλύματα και σχέδια για τη δημιουργία θεματικών ξενοδοχειακών μονάδων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η περιουσία της Μονής Βατοπεδίου

  Βlooberg: «Η Μονή Βατοπεδίου μπορεί να συγκριθεί με το Νταβός της Ελβετίας. Μόνον εκεί συναντάτε τόσους μάνατζερ»

  (….)
  Αρχικά διορίστηκε καθηγητής και επιμελητής της Ιερατικής Σχολής που βρίσκεται στη Λευκωσία. Τότε είναι που γνώρισε και τον μοναχό Ιωσήφ, τον άνθρωπο που τον έπεισε να ακολουθήσει το μοναχικό σχήμα. Ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, όπως αποκαλύπτουν Κύπριοι μοναχοί, είναι προσωπικότητα που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις γύρω από το όνομά του στη Μεγαλόνησο και από την οποία ουσιαστικά εκδιώχθηκε με πρωτοβουλία τού νυν Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου. Ο Ιωσήφ γίνεται ο «γέροντας» του Εφραίμ.

  (….)
  Τους έδιωξαν
  Στη δυναμική ομάδα του Ιωσήφ, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Πάφου, εντάσσονται επίσης ο σημερινός Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος. Το όνομα του Ιωσήφ και της ομάδας του συνδέεται με σκάνδαλα ηθικής φύσης, σύμφωνα με τις κατηγορίες των επικριτών τους, και υποχρεώνουν τον τότε Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο να τους ζητήσει να εγκαταλείψουν την επαρχία του. Την ίδια στάση τηρούν και οι υπόλοιποι μητροπολίτες, οι οποίοι υποχρεώνουν ουσιαστικά τον Ιωσήφ και τους υποτακτικούς του να εγκαταλείψουν τη Μεγαλόνησο. Ο Χρυσόστομος από τότε βρίσκεται στην κορυφή των εχθρών της ομάδας.
  (….)

  ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ξέσπασε μεταξύ Εφραίμ και Χρυσόστομου, με αφορμή τις αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο το 2006. Κερδισμένος αναδείχθηκε ο Χρυσόστομος, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον Εφραίμ για προσπάθεια επηρεασμού των εκλογών. «Το Βατοπέδι θέλει να αλώσει την Εκκλησία της Κύπρου» είναι η βασική κατηγορία που εξαπολύθηκε κατά του κ. Αθανασίου, την εκλογή του οποίου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο προώθησε η αδελφότητα της Μονής Βατοπεδίου.

  Οι κατηγορίες εναντίον του Εφραίμ επεκτάθηκαν και στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου, καθώς ο ηγούμενος του Βατοπεδίου κατηγορήθηκε και για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος των Νέων Οριζόντων, του ετεροθαλούς αδελφού του Νίκου Κουτσού. Κατηγορίες που επανήλθαν στο προσκήνιο με το σκάνδαλο της Βιστωνίδας και διαψεύστηκαν και από τα δύο αδέλφια.

  http://www.protothema.gr/greece/article/497524/kupros-paiderastis-iereas-athoos-gia-tin-ekklisia/

  Κύπρος: H Εκκλησία αθώωσε παιδεραστή ιερέα
  Μανώλης Καλατζής 01/08/201509:4411

  Καταδικάστηκε, φυλακίστηκε για 18 μήνες και όταν επέστρεψε, τοποθετήθηκε σε γυναικείο μοναστήρι και του παραχωρήθηκε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.stoxos.gr/2016/05/blog-post_2053.html

  ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ… ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΛΑΜ!
  Writen by ΣΤΟΧΟΣ 4 months ago – 0 Comments

  https://left.gr/news/stin-kypro-i-zoi-konstantopoyloy-synantisi-me-ton-i-kasoylidi

  Στην Κύπρο η Ζωή Κωνσταντοπούλου,

  Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής έγινε δεκτή από τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ο οποίος επισήμανε ότι «αν εργαστούμε όλοι, σωστά, προγραμματισμένα θα πάμε μπροστά».

  «Από μια συνεργασία με την Εκκλησία δεν έχει να χάσει τίποτα το κράτος. Να κερδίσει έχει. Μην φοβάστε την Εκκλησία», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος . Η κ. Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις για θέματα, που απασχολούν τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό. Ανέφερε ότι πρέπει να υπενθυμίζουμε ειδικά στις κρίσιμες και στις δύσκολες ώρες τη σημασία της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας και της προστασίας της αξιοπρέπειας. «Και εδώ υπάρχουν κοινά πεδία για την Εκκλησία και την Πολιτεία και νομίζω, όταν ενεργοποιούνται οι φορείς και της Εκκλησίας και της Πολιτείας στα πεδία αυτά αποδεικνύεται ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε. Εμείς το λέμε με απερίφραστο τρόπο, ότι στο πεδίο της αλληλεγγύης και της στήριξης των ανθρώπων να αντιμετωπίσουν την κρίση όχι απλώς δεν πρέπει να υπάρχει αναστολή, αλλά θα πρέπει να ενθαρρύνεται η σύμπραξη», τόνισε. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113012404

  Μανώλης Γλέζος: «Συγχαίρω τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο»

  Συγχαρητήρια έδωσε ο βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο για την απόφασή του να θέσει την περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας στη διάθεση του Κράτους.

 6. Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

  http://www.mixanitouxronou.gr/i-agnosti-diadromi-tou-makariou-megalose-choris-mana-itan-tsopanis-etroge-xilo-sto-monastiri-epidi-den-afine-genia-exelegi-mitropolitis-an-ke-apousiaze-stin-ameriki-ke-stin-katochi-litourgouse-st/

  Η άγνωστη διαδρομή του Μακάριου. …
  (….)

  Γεννήθηκε στο χωριό Παναγιά της επαρχίας Πάφου στην Κύπρο, στις 13 Αυγούστου 1913. Διδάχτηκε τα πρώτα γράμματα στο δημοτικό σχολείο του χωριού του, από όπου και αποφοίτησε το 1926. Μέχρι τότε ήταν και τσοπανόπουλο, δίπλα στο βοσκό πατέρα του, που δεν είχε δει ποτέ τη θάλασσα. Τον ίδιο χρόνο έγινε δεκτός ως δόκιμος στο μοναστήρι του Κύκκου, στα βουνά του Τροόδους….

  Το ξύλο από τον ηγούμενο

  Το 1933 κέρδισε υποτροφία από το μοναστήρι και γράφηκε στη Δ’ τάξη του Παγκυπρίου Γυμνασίου στη Λευκωσία. Κατά την διάρκεια των σπουδών διέμενε στο μετόχι του Κύκκου, τον Άγιο Προκόπιο, κοντά στη Λευκωσία. Εκεί, μεταξύ άλλων, υπηρετούσε τον ηγούμενο Χρυσόστομο. Ο Μιχαήλης – όπως τον φώναζαν – ήταν και ο καφετζής της μονής και καθημερινά έφτιαχνε τους καφέδες των επισκεπτών και των πατέρων. Έτρωγε όμως και πολύ ξύλο από τον Χρυσόστομο, που τον έδερνε μέχρι να τελειώσει το γυμνάσιο. Αυτό που δεν του άρεσε επάνω του ήταν ότι, αρνούνταν να αφήσει μακριά γένια και ξυριζόταν συνεχώς….

 7. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Σεπτέμβρη 11, 2016

  Η Εκκλησία φοβάται για την ασφάλεια του φερόμενου ως παιδεραστή ιερέα
  …………
  Kατηγορείται ότι το καλοκαίρι του 2011 , ο Grozovsky , κληρικός στον καθεδρικό ναό στο Τσάρσκογιε Σελό , κακοποιούσε σεξουαλικά αρκετά άτομα κάτω των 14 ετών στην κατασκήνωση Ορθόδοξου παιδιών στο νησί Konevets νησί , της περιοχής Priozyorskyτου Λένινγκραντ.

  Κατηγορείται επίσης για τη διάπραξη παρόμοιων πράξεων στη Φιλαδέλφεια , σε λέσχη Ορθόδοξων παιδιών και της νεολαίας και στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2013.
  …….

  http://www.pokrov.org/church-fearful-safety-alleged-paedophile-priest/

  Church fearful for the safety of alleged paedophile priest

  Author: Barry Duke, Editor
  Date Published: 09/11/2016
  Publication: The Freethinker

  The Russian Orthodox Church has agreed to do what it can to help protect priest Gleb Grozovsky, above, who has just been extradited from Israel to Russia to face child abuse charges,

  …….

  It’s alleged that, in the summer of 2011, Grozovsky, who then was a cleric at the Ascension (St Sophia) Cathedral in Tsarskoye Selo, sexually abused several individuals under 14 years of age on the grounds of an Orthodox children’s camp on Konevets Island, Priozyorsky District, Leningrad Region.

  Grozovsky is also accused of committing similar acts at Philadelphia, an Orthodox children’s and youth club, where he was rector of John the Warrior Church, in Greece in June 2013.

  When he absconded in October 2013 he was arrested in absentia and placed on the international wanted list.

  According to the BBC, Grozovsky denies corrupting two girls aged nine and 12 at the Russian Orthodox summer camp in Greece.
  ……..

 8. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Aπό σοβαρό ειδησεογραφικό σάιτ του νησιού μας

  http://www.newzup.com/index.php?id=1440

  «Ο διεφθαρμένος gay παπάς» από τα Αρχεία των ΗΠΑ
  Posted on Jul 20, 2013 05:24:46 PM

  Σύμφωνα με τα έγγραφα από τα Αρχεία του αμερικανικού ΥΠΕΞ, που επικαλείται η Σαμπάχ, ο Ιωαννίδης είπε ακόμα ότι «οι μόνοι που έμειναν να αντιστέκονται άλλωστε είναι οι κομμουνιστές υποστηρικτές του Μακαρίου στην Πάφο».

  Σε «αποκαλύψεις» με υβριστικές αναφορές και απρεπείς εκφράσεις για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’, προβαίνει σήμερα, ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής, η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», η οποία επικαλείται τα Αρχεία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
  Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας, ο «αόρατος δικτάτορας» της απριλιανής Χούντας, Δημήτριος Ιωαννίδης, είχε, το 1974, χαρακτηρίσει τον Μακάριο «διεφθαρμένο, ομοφυλόφιλο παπά».
  Η Νουρ Μπατούρ, δημοσιογράφος της «Σαμπάχ», η οποία εργάστηκε πολλά χρόνια ως ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Ελλάδα, δημοσιεύει αποσπάσματα από τη συνομιλία του –ελληνικής καταγωγής- Αμερικανού πρέσβη, με τον Ιωαννίδη.

  Τα έγγραφα αναφέρουν ότι ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χένρι Κίσσιγκερ, στις 16 Ιουλίου του 1974, έστειλε μήνυμα στον Ιωαννίδη με Έλληνα απεσταλμένο, στο οποίο του έλεγε ότι η Ουάσινγκτον δεν συμφωνούσε στη διενέργεια πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου. «Αν απέσυρα τους στρατιώτες μας από την Κύπρο, θα με κατηγορούσαν ότι παραδόθηκα στους κομμουνιστές. Η αμερικανική διοίκηση μια μέρα θα καταλάβει ότι έσωσα την Κύπρο από τα χέρια των κομμουνιστών» φέρεται να είπε ο Ιωαννίδης, χτυπώντας τη γροθιά του στο τραπέζι.
  (….)

  • Ο/Η Γρίβας Τριγενής λέει:

   Εκλεκτοί ιστολόγοι

   Συνήθως αναφορά σε υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία του Μακάριου {στην photo ως ιερέας στην Αμερική}

   γίνεται στην Ελλάδα και στην Κύπρο μόνο από σκληρά αντιμακαριακές ακροδεξιές πηγές, χωρίς αυτό όμως να μειώνει την αξία τους που μπορεί να εκτιμηθεί. Βεβαίως αυτές οι φήμες για εκβιασμό του Μακάριου λόγω ομοφυλοφιλίας από τους Βρετανούς σε σχέση με το Κυπριακό αναφέρονται και αλλού, όπως:

   {….}
   Από τη wikipedia

   https://en.wikipedia.org/wiki/Talk%3AMakarios_III

   Oι σεξουαλικές προτιμήσεις του Μακαρίου [ επεξεργασία]

   Η υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία του Μακαρίου συζητείται από τον Βρετανό πολιτικό και ιστορικό Rupert Allason ( Nigel West ) στο The Friends : μεταπολεμικές μυστικές επιχειρήσεις της Βρετανίας , Λονδίνο: Weidenfeld και Nicolson , 1988 , σελ 78 . ), καθώς και από τον συντάκτη Stephen Dorril ( M16 : Μέσα από το μυστικό κόσμο των Μυστικών Υπηρεσιών Πληροφοριών της Αυτής Μεγαλειότητος , New York : Touchstone , 2000 , σελ.556
   Makarios’ sexual preferences

   Makarios’s alleged homosexuality is discussed by British politician and historian Rupert Allason (a.k.a.Nigel West) in (The Friends : Britain’s post-war Secret Intelligence operations, London : Weidenfeld and Nicolson, 1988, p. 78) as well by author Stephen Dorril (M16 : Inside the Covert World of Her Majesty’s Secret Intelligence Service, New York : Touchstone, 2000, p.556)

   Aπό βιβλία

   https://books.google.gr/books?id=0KP3AgAAQBAJ&pg=PT24&lpg=PT24&dq=archbishop+makarios+homosexual&source=bl&ots=oSO7nDIAoH&sig=FUSmunYXyo38pWwLGlAahh8p-Ts&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwi_wOqIg47PAhWHuBQKHdssBr4Q6AEIMTAD#v=onepage&q=archbishop%20makarios%20homosexual&f=false

   Cyprus: A Modern History
   William Mallinson

   .
   https://www.geni.com/people/Michael-Mouskos/6000000001608286167
   Michael Christodoulou Mouskos, Archbishop Makarios III of Cyprus
   …………………..
   According to a more controversial account, the archbishop was blackmailed by MI6 with disclosure of material relating to his private homosexual activities.
   ……………………

   http://www.nigelwest.com/otherbooks.htm
   http://www.nigelwest.com/images/thefriends.bmp

   The Friends: Britain’s Postwar Secret Intelligence Operations. A controversial review of SIS’s postwar activities, including details of the plot to assassinate General Grivas in Cyprus, the blackmailing of Archbishop Makarios, the disastrous Suez plot, the telephone tapping tunnels dug in Vienna and Berlin, what really happened to Colonel Oleg Penkovsky of the GRU and his SIS contract Greville Wynne, and the loss of Commander Crabb in Portsmouth in 1956. «West has got his hands on some pretty radioactive material» (Evening Standard)


   https://books.google.gr/books?id=_bV5ncXNke4C&pg=PA556&lpg=PA556&dq=Stephen+Dorril+Inside+Covert+World+++Intelligence+homosexual+Archbishop+Makarios&source=bl&ots=hzwy0oot-v&sig=1yCL85Or6WX2jTPlfU_WoaTKhGk&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwjHl4nXio_PAhUJVBQKHTy1DDUQ6AEIHTAA#v=onepage&q=Stephen%20Dorril%20Inside%20Covert%20World%20%20%20Intelligence%20homosexual%20Archbishop%20Makarios&f=false

   MI6: Inside the Covert World of Her Majesty’s Secret Intelligence Service
   Από τον/την Stephen Dorril
   Page σελίδα 556
   The reason for the reversal was the blackmail material MI6 had accumulated during Operation Sunshine on the archbishop’s ‘rather unusual homosexual proclivities
   Ο λόγος για το πισωγύρισμα ήταν το υλικό εκβιασμού MI6 είχε συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Sunshine πάνω στις «μάλλον ασυνήθιστες ομοφυλοφιλικές ροπές του Αρχιεπισκόπου»

   Από φόρουμ συζητήσεων στο διαδίκτυο
   http://www.topix.com/forum/world/cyprus/T5TP38ODIL3CSARTU
   was makarios gay
   Posted in the Cyprus Forum

   http://www.cyprus-forum.com/cyprus37702.html
   Was Makarios black mailed because he was gay?

   Συνελόντι ειπείν θάλεγα πως οι πάπαρδοι της Εκκλησίας της Κύπρου ιντριγκάρουν την φαντασία των ανθρώπων γιατί είχε και έχει χωμένη την ουρά της σε πολλές σκοτεινές γωνιές της πολιτικής, του εθνισμού, του χρήματος και του σεξ.

 9. Ο/Η Κάποιος λέει:

 10. Ο/Η του ξέκωλου λέει:

  01 Νοεμβρίου 2016
  Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δημιουργούμε σχολεία καταπολέμησης της ομοφυλοφιλίας

  Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/741503/arxiepiskopos-kyproy-dimioyrgo-sxoleia-enantia-stin-omofylofilia-vid#ixzz4Tpgb8JoP

  http://www.protothema.gr/greece/article/497524/kupros-paiderastis-iereas-athoos-gia-tin-ekklisia/
  Κύπρος: H Εκκλησία αθώωσε παιδεραστή ιερέα

 11. Παράθεμα: Ένας φιλοναζιστής, Τραπεζίτης και επιχειρηματίας Αρχιεπίσκοπος… | Ασμοδαιος

 12. Ο/Η Παφίτης λέει:

  https://nomadicuniversality.com/2017/07/20/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82/#more-4321

  Το κυπριακό πρόβλημα είμαστε εμείς

  του Άκη Γαβριηλίδη

  Εκατό περίπου χρόνια μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, υπάρχει μία γωνιά στον κόσμο όπου το πνεύμα της παραμένει ακόμα ζωντανό:
  η Κύπρος.

  Η Κύπρος, ακόμα σήμερα, επισήμως είναι ένα κράτος στο οποίο συνυπάρχουν πληθυσμιακές ομάδες με διαφορετική εθνοτική καταγωγή, γλώσσα και θρησκεία, χωρίς καμία απ’ αυτές να θεωρείται «πλειονότητα». Η Κύπρος δεν έχει πλέον αυτοκρατορία, έχει όμως ακόμα μιλλέτ.

  Σε όλες τις περιοχές των Βαλκανίων, από αρκετά νωρίς στον 20ό αιώνα στήθηκαν μαγαζάκια εθνικής καθαρότητας, τα οποία έκαναν συντεταγμένα και νοικοκυρεμένα τις σφαγές τους, τις εθνοκαθάρσεις τους, τις «εθελοντικές» και υποχρεωτικές ανταλλαγές πληθυσμών τους, δημιούργησαν το εθνικό τους αφήγημα που αποκλείει όλους τους άλλους και αποδεικνύει ότι εδώ «είμασταν πάντα εμείς» …

  Στην Κύπρο τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έγινε. Όχι ότι δεν επιχειρήθηκε, βέβαια· αλλά ποτέ δεν επικράτησε τελείως. Πάντοτε έμενε ένα υπόλοιπο, κάτι που δεν άφηνε το καπάκι να κλείσει.

  Το υπόλοιπο αυτό είναι το «κυπριακό πρόβλημα».

  Δηλαδή είμαστε εμείς. Όλοι εμείς που δεν γουστάρουμε εθνικές καθαρότητες, που δεν θεωρούμε αυτονόητο μονόδρομο για τη συνύπαρξη των ανθρώπων το αξίωμα «ένας λαός, ένα έδαφος, μία γλώσσα, μία θρησκεία και γύρω γύρω συρματόπλεγμα». Εμείς είμαστε αυτοί που δεν αφήνουμε το καπάκι να κλείσει.

  Το ότι υπάρχει «κυπριακό πρόβλημα» είναι μία νίκη μας.

  Φυσικά η νίκη αυτή προέκυψε ενδεχομενικά, κατά μία έννοια τυχαία· οφείλεται σε μια συσσώρευση ιστορικών συγκυριών, χάρη στις οποίες καμία από τις αντικρουόμενες στρατηγικές δεν κατάφερε να επικρατήσει τελείως και να εκτοπίσει την άλλη. Κατά τα άλλα, και δολοφονίες αμάχων γίνανε, (ενίοτε αρκετά μαζικές), και μία βαθμιαία και ντε φάκτο «Λωζάννη» υπήρξε: αρχικά με τους «θύλακες» και μετά με την προσφυγοποίηση που ακολούθησε τη διπλή επέμβαση των «μητέρων πατρίδων» του 74. Μέχρι και η οιονεί νομιμοποίηση αυτής της ανταλλαγής προέκυψε, με τη λιγότερο διάσημη συμφωνία της Βιέννης του 77 –η οποία υπήρξε μία «Λωζάννη εσωτερικού χώρου»: παρήγαγε δύο –σχετικά- «καθαρές» εθνοτικά περιοχές, αλλά αυτές είναι υποδιαιρέσεις ενός τυπικά ενιαίου κράτους. Δεν υπήρξε όμως μία κυπριακή Σρεμπρένιτσα, ούτε ένα κυπριακό Ντέιτον.

  Εν πάση περιπτώσει, η αποτυχία των στρατηγικών εθνικής καθαρότητας ιστορικά προέκυψε από την αμοιβαία τους εξουδετέρωση και τη σχετική τους αδυναμία/ ισοδυναμία. Δεν είναι δηλαδή ότι κάποιοι άλλοι έθεσαν ως στόχο αυτό το αποτέλεσμα, οργανώθηκαν, αγωνίστηκαν γι’ αυτό και το επέβαλαν.

  Το ότι όμως εμείς οι αεθνιστές δεν είχαμε εξαρχής κάποιο σχέδιο, κάποιο «πρόταγμα» όπως λένε σήμερα, δεν αναιρεί το γεγονός ότι σήμερα είμαστε οι μόνοι που έχουμε. Και αυτό είναι το πλεονέκτημά μας.

  Οι οπαδοί των (εθνικώς) «καθαρών λύσεων», το μόνο που έχουν είναι ο συνδυασμός μίας μαξιμαλιστικής ρητορείας και ενός αμυντικού αρνητισμού που κατατείνει απλώς στην αναπαραγωγή του υπάρχοντος (υποτίθεται «μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες» που να είναι «πιο ευνοϊκές για την υλοποίηση των σχεδίων τους». Αυτές οι μέρες όμως επί σαράντα και πλέον χρόνια τώρα δεν έρχονται, και δεν είναι πιθανό να έλθουν τα επόμενα σαράντα). Στο μεταξύ όμως, δεν έχουν προσέξει ότι οι βερμπαλισμοί του τύπου «σύνορα στην Κερύνεια» αρχίζουν να μην ηχούν τόσο πειστικοί σε σύγκριση με όσους/-ες ενεργούν ήδη τώρα με βάση την –ιστορικά και νομικά ακριβέστατη άλλωστε- παραδοχή ότι τα «σύνορα» (ή πάντως το ακρότατο βόρειο σημείο) της Κυπριακής Δημοκρατίας, πράγματι βρίσκονται στην Κερύνεια. Ήταν πάντα, και δεν έπαψαν ποτέ να βρίσκονται.

  Δηλαδή π.χ. σε σύγκριση με τους φίλους και συντρόφους μας οι οποίοι, σε μία πράξη ύψιστου πατριωτισμού, κατεβάσανε τις σημαίες ξένων δυνάμεων –αυτών που φέρανε στην Κύπρο το διχασμό και το θάνατο- και αναρτήσανε στη θέση τους ένα λάβαρο εμπνευσμένο από μια επιθυμία. Δηλαδή από ένα θετικό πάθος. Όχι από φόβο, μίσος, αλαζονεία, καχυποψία, επιφυλακτικότητα· από την τάση που κάνει τους ανθρώπους να ζουν μαζί.

  Για πρώτη φορά στην Κύπρο, εμείς οι αεθνιστές νομίζω ότι έχουμε ένα πολιτικό –όχι απλώς ηθικό- πλεονέκτημα. Δεν ξέρω αν έχουμε την πλειοψηφία. Έχουμε όμως μια θετική πρόταση· ίσως τη μόνη θετική πρόταση απέναντι στην απραξία, την κωλυσιεργία, την παραίτηση και την περιχαράκωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.