Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [15]:Πρόστιμο €10εκατ. για τα απόβλητα

[…και ποινή ύψους 30.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστερήσεως στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τα απόβλητα.]

apovlita12sep16

tanea.gr

Πρόστιμο ύψους €10 εκατομμυρίων στην Ελλάδα για μη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα απόβλητα, αποφάσισε να επιβάλει την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε από το Λουξεμβούργο.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε, επίσης να επιβάλει στην Ελλάδα τη χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστερήσεως στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τα απόβλητα.

Υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση της 10ης Σεπτεμβρίου 2009 το δικαστήριο διαπίστωσε, ότι η Ελλάδα δεν είχε προβεί στην εφαρμογή της οδηγίας περί στερεών αποβλήτων, της οδηγίας περί επικίνδυνων αποβλήτων και της οδηγίας περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων. Ειδικότερα, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Ελλάδα δεν είχε εκπονήσει και θέσει σε εφαρμογή, εντός εύλογης προθεσμίας, σχέδιο διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων σύμφωνο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της Ένωσης, ούτε είχε δημιουργήσει ολοκληρωμένο και κατάλληλο δίκτυο εγκαταστάσεων διάθεσης των επικίνδυνων αποβλήτων, στο πλαίσιο του οποίου να εφαρμόζονται οι πλέον ενδεδειγμένες μέθοδοι για την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν είχε λάβει το σύνολο των μέτρων που απαιτούνταν για την εξασφάλιση, ως προς τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, την τήρηση των κανόνων περί αξιοποίησης και διάθεσης των αποβλήτων και περί αδειοδότησης και εκμετάλλευσης των χώρων υγειονομικής ταφής.

Το 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν είχε λάβει εντός της προθεσμίας της 25ης Μαρτίου 2013, όλα τα μέτρα που απαιτούνταν για τη συμμόρφωσή της προς την απόφαση του 2009, αποφάσισε να ασκήσει ενώπιον του δικαστηρίου δεύτερη προσφυγή κατά της εν λόγω χώρας, με την οποία ζήτησε την επιβολή χρηματικών κυρώσεων.
Με τη σημερινή απόφασή (7.9.2016) του το δικαστήριο διαπιστώνει ότι η Ελλάδα δεν έλαβε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την εκτέλεση της απόφασης του 2009. Συγκεκριμένα, κατά την καταληκτική ημερομηνία της 25ης Μαρτίου 2013, η Ελλάδα δεν είχε ακόμη υιοθετήσει ειδικό σχέδιο για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων ούτε είχε δημιουργήσει ολοκληρωμένο και κατάλληλο δίκτυο εγκαταστάσεων διαθέσεως των επικίνδυνων αποβλήτων ή θέσει σε εφαρμογή διαχείριση των «ιστορικών αποβλήτων» (παλαιών αποβλήτων προσωρινώς αποθηκευμένων σε χώρους μη προοριζόμενους προς τούτο) σύμφωνη με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Το δικαστήριο εκτιμά, ότι, πέραν της διάρκειάς της, η οποία υπερβαίνει τα έξι έτη, η παράβαση της Ελλάδας είναι «ιδιαιτέρως σοβαρή», καθώς θα μπορούσε να θέσει σε άμεσο κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και να επιφέρει βλάβη στο περιβάλλον. Το δικαστήριο επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η κατασκευή διαφόρων εγκαταστάσεων καθώς και τριών χώρων αποθέσεως για την επεξεργασία των επικίνδυνων αποβλήτων δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει στην Ελλάδα την υποχρέωση να καταβάλει στον προϋπολογισμό της ΕΕ, χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστερήσεως στην εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται για τη συμμόρφωσή της προς την απόφαση του 2009, από τη δημοσίευση της σημερινής απόφασης και έως την πλήρη εκτέλεση της απόφασης του 2009.

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή στην Ελλάδα της υποχρεώσεως καταβολής, στον προϋπολογισμό της ΕΕ, κατ’ αποκοπήν ποσού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. [Τα Νέα]

 

Θαυμάστε τα λοιπά νούμερα του πολιτισμού [1] – [2] – [3] – [4] – [5] – [6] – [7] – [8] – [9] – [10] – [11] – [12] – [13] – [14]

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Πολιτισμός-Τέχνες, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

21 Responses to Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [15]:Πρόστιμο €10εκατ. για τα απόβλητα

 1. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [15]:Πρόστιμο €10εκατ. για τα απόβλητα | tolmima

 2. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Kαι η Κερατέα;
  Πόσο θα πληρώσουμε το έργο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε να γίνει εκεί;

 3. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.inewsgr.com/87/evale-to-teleftaio-karfi-sto-politiko-tou-feretro.htm

  Έβαλε το τελευταίο καρφί στο πολιτικό του φέρετρο

  Πριν από μερικούς μήνες ο Τσίπρας είχε μάθει τη λέξη οίηση και την είπε στη Βουλή θέλοντας να παινευτεί στον εαυτό του που έγινε πρωθυπουργός στα 40 του. Αυτή του η… οίηση δεν θα ήταν κακή αν ήταν παραγωγική, αν έφερνε αποτέλεσμα, αν έκανε καλύτερο τον ίδιο και τη χώρα.
  Όμως, ο πρωθυπουργός με την οίησή του έβαλε το τελευταίο καρφί στο πολιτικό του φέρετρο. Όπως και ο Κ. Καραμανλής, που υπερασπίστηκε με σθένος, έτσι κι αυτός τελειώνει με αφορμή τη συνέντευξη στη ΔΕΘ. Όπως το 2008 που υπερασπίστηκε τη θεωρία του τίμιου και του ηθικού κι ένα χρόνο μετά έπεσε, έτσι και σήμερα ο Τσίπρας με τις απαντήσεις του, την ένταση στη φωνή του, τον σνομπισμό του που δεν είναι καν άξιος λόγου αλλά είναι ένας κ… παιδισμός του χειρίστου είδους, απέδειξε ότι είναι έτοιμος να ξεκουμπιστεί.

  Οι απαντήσεις του στις φορτισμένες ερωτήσεις δημοσιογράφων που απολύονται γιατί ο Τσίπρας και οι παπατζήδες του αποφάσισαν ότι τα κανάλια τους δεν παίρνουν άδεια ήταν η πλήρης απογύμνωσή του.
  Θύμισε το Αλτερ και είπε ότι δεν έκλαψε κανείς. Θύμισε την Ελευθεροτυπία και την ΕΡΤ. Μα το Αλτερ δεν το έκλεισε καμιά κυβέρνηση. Το έκλεισαν οι ιδιοκτήτες με τους οποίους μάλιστα ο Τσίπρας έχει αγαστή συνεργασία.
  Την Ελευθεροτυπία δεν την έκλεισε κανένας Παππάς με νόμο σαν τον Γεωργαλά της Χούντας. Η αποτυχημένη διοίκηση της Τεγοπούλου την έκλεισε. Λόγω των αποτυχημένων διοικήσεων και των θαλασσοδανείων που δόθηκαν με λαμογιές έμειναν στο δρόμο εργαζόμενοι. Τα κανάλια τα κλείνουν οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς. Τελεία και παύλα.
  Όσο για την ΕΡΤ, βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στο κανάλι που έγινε προσωπικό φέουδο της αριστεράς, ίσως πρέπει να παραδεχθούμε ότι καλά έκανε η ΝΔ και την έκλεισε. Ίσως ήταν η πιο έντιμη και σοβαρή κίνησή της για να ξεβρομίσει ο τόπος.
  Όμως, ο Τσίπρας δεν είπε ότι με το που άνοιξε η ΕΡΤ προσλήφθηκαν οι δικοί του. Ο κομματικός στρατός και το Ραδιομέγαρο γέμισε με άχρηστους που δεν έχουν γραφείο για να κάτσουν.
  Γι’ αυτό και οι απαντήσεις του περί νταβατζήδων που τέλειωσαν και περί Μαρινάκηδων που πληρώνουν τρία τσάμπιονς λιγκ για άδεια είναι ανόητες και αστείες. Ο Μαρινάκης πληρώνει τόσα για να επιβιώσει. Πληρώνει εκατομμύρια για να βρει μια στέγη να κρυφτεί τώρα που έρχονται οι θύελλες. Αυτούς θέλει καναλάρχες ο Τσίπρας και η συμμορία του.
  Τι να πει κανείς επίσης για τις απαντήσεις του περί των μειώσεων στις συντάξεις. Προσπάθησε να τετραγωνίσει τον κύκλο, ότι μειώθηκαν μόνο στο 10% από το 20% των συνταξιούχων που παίρνουν επικουρική. Μα καλά δεν ντρέπεται καθόλου. Είναι τόσο άθλιος ώστε να κοροϊδεύει ανθρώπους που πλήρωναν μια ζωή και τώρα τους τα κόβει ο Τσίπρας; Και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα αφού έρχονται κι άλλες μειώσεις το 2017.

  Μνημείο η απάντησή του για τη δήλωση Μητσοτάκη ότι θα τελειώσει τα Εξάρχεια. «Πρέπει κάτι να πει, για να θρέψει ένα κοινό ευυπόληπτων και συντηρητικών ανθρώπων που βλέπουν το κόμμα να παλαντζάρει σε θέματα νομιμότητας». Καταλάβατε κύριοι; Ο Τσίπρας νομίζει ότι είναι παλάντζα συντηρητικών ανθρώπων ότι πρέπει να εξαλειφθεί το φαινόμενο των μπαχαλάκηδων. Τους εξέθρεψε, τους κανάκεψε, τους τάισε με σανό, τους έβγαλε στους δρόμους κι έκαψαν την Αθήνα και τώρα τους ξανακλείνει το μάτι λέγοντας ότι αυτά είναι συντηρητικά θέματα.

  Τι λες κύριε πρωθυπουργέ; Δεν ντρέπεσαι να συνεχίζεις να υποθάλπεις τους παράνομους που διαλύουν τη χώρα;
  Και πάμε στο θέμα του Καραμανλή. Είπε ο Τσίπρας:
  «Αν με ρωτάτε για τη ΝΔ, του τότε και του τώρα, έχει μεγάλη διαφορά. Η ΝΔ, του κ. Καραμανλή είχε στρατηγική το μεσαίο χώρο, αργότερα υιοθέτησε στελέχη όπως ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης και αυτό προβληματίζει και τον συντηρητικό χώρο.
  Ο κ. Μητσοτάκης έχασε την ευκαιρία να αποδείξει ότι θέλει να φέρει το νέο και να υπερβεί το όνομά του. Αλλά αποδεικνύει ότι είναι ότι ακριβώς αυτό σηματοδοτεί. Η συνέχεια μιας οικογένειας που βρίσκεται στην πολιτική ζωή του τόπου για πάνω από 70 χρόνια.
  Ο Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός σε μια άλλη περίοδο για τη χώρα, όταν είχε μπροστά της Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε μπροστά της εξαιρετικά θετικούς ορίζοντες και τον έχει κρίνει ο λαός και η ιστορία».

  Είναι η πλήρης επιβεβαίωση της συμμαχίας του Τσίπρα με τον Καραμανλή. Και είναι και η επιβεβαίωση ότι η στρατηγική του είναι να προκαλέσει διχασμό στη ΝΔ. Δεν θα του επιτρέψει κανείς να παίξει τα παιχνίδια που σχεδιάζει. Ο κόσμος της ΝΔ θα του απαντήσει και του ιδίου και όσων Εφιαλτών της παράταξης που έχουν γίνει παιχνιδάκι ενός πολιτικού τυχοδιώκτη που θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ.
  Το είπαμε και τα ξαναλέμε. Η παρουσία του Τσίπρα και χθες και σήμερα είναι το καρφί στο πολιτικό του φέρετρο. Όχι αύριο, όχι την επόμενη εβδομάδα αλλά πολύ σύντομα ο άνθρωπος αυτός θα γίνει παρελθόν. Όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί είναι πλέον από τα πιο μισητά πρόσωπα στην Ελλάδα. Και η οίησή του θα τελειώσει. Θα φύγει ταπεινωμένος και εξευτελισμένος.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Ποιος νοιάζεται αν θα φύγει ταπεινωμένος και εξευτελισμένος; Ούτε ο ίδιος! Το πρόβλημα είναι, ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος. Πως, επτά περίπου χρόνια μετά το ξέσπασμα της «κρίσης» (κρίση έχει το μυαλό μας), δεν λέμε να φθάσουμε σε τολμηρά συμπεράσματα, να αποκτήσουμε ως λαός το «γνώθι σεαυτόν» και να αλλάξουμε ρότα. Κάποιον άλλο θα βάλουμε στην θέση του, ώστε να τον μισήσουμε και αυτόν, να τον χρησιμοποιήσουμε σαν αποδιοπομπαίο τράγο. Ευθύνες εμείς ο λαός; Ποτέ! Μόνον οι κακοί ευρωπαίοι και οι πολιτικοί μας, άντε και η μερίδα των κυβερνητικών ψηφοφόρων. Ολοι οι υπόλοιποι είμαστε ο σοφός, ο αθώος, ο έντιμος λαός, το θύμα, αλλά εμείς στέλνουμε στην βουλή τους «θύτες» μας, εκ περιτροπής

 4. Ο/Η Τζίμης λέει:

  Ρωμιοί Βρωμιοί

 5. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Αυτός μας φροντίζει.
  Αχάριστοι

 6. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [18] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 7. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [19] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 8. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [20] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 9. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [21]: Σκουπίδια | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 10. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [22]: Διαχείριση αποβλήτων | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 11. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [23]: Όταν εμείς χτίζαμε Παρθ… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 12. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [24]: Ασπρόπυργος: Ζώα, άνθρωποι και τοξικά | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 13. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [25] – τα Σκουπίδια ως βαρόμετρο Πολιτισμού-Πατριωτισμού | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 14. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [26]: (παρα)Μορφωμένοι Συνδικαλιστές Εκπαιδευτικοί | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 15. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [27]: Βρείτε τις διαφορές: Go/Come back, κυρία Μέρκελ με ΣΥΡΙΖΑ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 16. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [28]: Ακόμα και στην περίπτωση να έχει δίκιο το ΠΑΜΕ…. | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 17. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [29]: Η Ντροπιαστική Καταδίκη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την Ειδομένη | Ροΐδη και Λασκαράτου

 18. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [29]: Φωτιές και Ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 19. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [30]: 20 σκυλιά νεκρά από φόλα… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 20. Παράθεμα: Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [31]: Ο φασισμός της «αισθητικής» των λίγων | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.