Η απόπειρα κατάσχεσης εις βάρος της Athens Review of Books για λογαριασμό του Ν. Κοτζιά με πρωταγωνιστή της εκτέλεσης τον Ι. Κ. Μαντζουράνη

[Επεισόδιο Πρώτο]

mantzouranis-kotzias

Αθήνα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Παρά τις υποχρεώσεις του ως εκπροσώπου του «κράτους δικαίου» νέου τύπου, ο Ιωάννης Κ. Μαντζουράνης αυτές τις ημέρες έχει να φέρει εις πέρας και μιαν άλλη σημαντική υπόθεση: να προχωρήσει στην αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος τηςAthens Review of Books για λογαριασμό του Νίκου Κοτζιά, υπουργού των Εξωτερικών. Μας κοινοποίησε ήδη το «εκτελεστό απόγραφο» της σχετικής δικαστικής απόφασης ζητώντας να του καταβάλουμε λύτρα 18.311,59 ευρώ. Άμεμπτος νομικός, κατόρθωσε να κερδίσει στο Εφετείο Αθηνών τη δίκη που είχε εγείρει ο «εντολέας» του Κοτζιάς. Αρχικά ζητούσε αποζημίωση 250.000 ευρώ, με αφορμή τη δημοσίευση μιας επιστολής στην ARB που τον αξιολογούσε ως «τον πιο ακραίο και φανατικό, σκληρό και αμείλικτο κνίτη της γενιάς μας/του, έναν πραγματικό γκαουλάιτερ του σταλινισμού». Έκτοτε, με μεθοδεύσεις οικείες στο παρελθόν του, ο Κοτζιάς προσπαθεί να φιμώσει την Athens Review of Booksκαι αν είναι δυνατόν να την κλείσει.

Επειδή ο χειριστής της εκτέλεσης Ι. Μαντζουράνης μας κοινοποίησε το «εκτελεστό απόγραφο» κινώντας έτσι τη διαδικασία εκτέλεσης της απόφασης του Εφετείου και μάλιστα λίγες μέρες πριν από τη δίκη στον Άρειο Πάγο επί αναιρέσεώς μας, η AthensReview of Books δηλώνει ότι δεν πρόκειται να υποκύψει: Φυσικά δεν πρόκειται να του δώσουμε ούτε ένα ευρώ, περιμένοντας να δούμε πόσα σκαλιά θα κατέβει ακόμη ο Κοτζιάς έστω και στη δική του κλίμακα αξιών. Ας αποτολμήσει λοιπόν να κλείσει το περιοδικό, για να μη μείνει η παραμικρή αμφιβολία για την πανδήμως γνωστή σταλινικότητά του. Παραμένουμε ψύχραιμοι και περιμένουμε από τον Ι. Μαντζουράνη να προχωρήσει σε κατάσχεση για λογαριασμό του φανατικού υμνητή των καθεστώτων Χόνεκερ και Γιαρουζέλσκι.

Θυμίζουμε εν συντομία για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση ότι:

Οι δικαστές του Εφετείου Αθηνών κ.κ. Ερωτοκρίτου, Φώσκολος και Μπλέτα αποφάσισαν ότι ο Κοτζιάς όχι μόνο δεν υπήρξε φανατικός σταλινικός, αλλά αντιθέτως: «Και ναι μεν απεδείχθη ότι ο ενάγων [: Ν. Κοτζιάς] υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ»[το οποίο ιδρύθηκε το 1924],όμως «ούτε και από τα κείμενά του που επικαλούνται και προσκομίζουν οι διάδικοι προκύπτει ο θαυμασμός του για το εν λόγω απολυταρχικό καθεστώς και η διαφήμισή του».

Τέτοιες εξωφρενικές αποφάνσεις είναι προορισμένες να καταστούν ανέκδοτο. Με δυο λόγια, υπήρξε συνιδρυτής του ΚΚΕ αλλά ούτε καν θαυμαστής των κομμουνιστικών κομμάτων και καθεστώτων! Το ότι είναι λ.χ. συγγραφέας του βιβλίου ακραίας προπαγάνδας «Η Πολωνία κι εμείς» δεν αποδεικνύει τίποτε… Ακόμη κι αν ο ίδιος ομολόγησε δημοσίως προ της δίκης πως «κατ’ εντολήν του κόμματός μου έγραφα ανοησίες»!

Ο υπουργός Εξωτερικών μάλιστα διέπραξε απάτη επί δικαστηρίω μαζί με συκοφαντική μας δυσφήμηση, δηλώνοντας ότι δήθεν κατείχε θέσεις Καθηγητού στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Χάρβαρντ κ.α., και ισχυριζόμενος ότι εμείς λάβαμε ως αντάλλαγμα «σημαντικές κρατικές θέσεις» για να τον πλήξουμε, γιατί είναι αντιμνημονιακός αγωνιστής – ισχυρισμούς τους οποίους οι δικαστές προφανώς βρήκαν απόλυτα φυσιολογικούς. Τις απαντήσεις των παραπάνω πανεπιστημίων που τον διαψεύδουν στείλαμε στους 27 υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ. Την υπόθεση αυτή έφερε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη (βλ. τα πρακτικά στοgoo.gl/Y12E5D).

Κατά της σκανδαλώδους κακοδικίας του Εφετείου ασκήσαμε αναίρεση στον Άρειο Πάγο η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 24 του προσεχούς Οκτωβρίου. Στους δικαστές στείλαμε εξώδικες προσκλήσεις ζητώντας να μας ζητήσουν συγγνώμη, επιφυλασσόμενοι των λοιπών δικαιωμάτων μας. Υποβάλαμε εναντίον τους αναφορά, για την οποία ο αρμόδιος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι «δεν υπερέβησαν τα ακραία όρια της λογικής»! (Για περισσότερα βλ. http://athensreviewofbooks.com/?p=2421)

Διεκδικούμε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, αντιστεκόμαστε στο καθεστώς ανελευθερίας του λόγου. Είμαστε υπερήφανοι για την επταετή ιστορία της Athens Review of Books.

Το «εκτελεστό απόγραφο» της ντροπής θα μείνει ανεκτέλεστο και οι δράστες του θα μείνουν στην ιστορία του σκοταδισμού, μιας εκτός ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού «δικαιοσύνης». Το «εκτελεστό απόγραφο» της ντροπής στα χέρια του χειριστή της εκτέλεσης Μαντζουράνη συμβολίζει κάτι περισσότερο, δεδομένων των πανελλήνια γνωστών ανδραγαθιών του στο πλευρό των Κοσκωτά-Κουτσόγιωργα.

©AthensReviewOfBooks

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Η απόπειρα κατάσχεσης εις βάρος της Athens Review of Books για λογαριασμό του Ν. Κοτζιά με πρωταγωνιστή της εκτέλεσης τον Ι. Κ. Μαντζουράνη

 1. Ο/Η Left and Liberal λέει:

 2. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=396045

  ΤΟ ΒΗΜΑ

  ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ
  Από το ΚΚΕ στον Γιώργο και τώρα υπέρ Αντώνη

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2011 05:45

  Ο άλλοτε «θεωρητικός» του ΚΚΕ και κατοπινός πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ- «Ανδρέας Παπανδρέου» βρέθηκε ουσιαστικά στο ίδιο… μετερίζι χωρίς να έχει και καμία ιδεολογική συγγένεια με πολιτικούς φίλους του κ. Σαμαρά, όπως ο πρόεδρος του «Δικτύου 21» κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος διατυπώνει παρεμφερή άποψη: ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βάλλεται από εξωτερικές δυνάμεις και το εγχώριο κατεστημένο. Πριν από έξι ημέρες μάλιστα ο κ. Κρανιδιώτης (δικηγόρος του κ. Κοτζιά σε αντιδικία του με περιοδικό), επί πολλά έτη φίλος του κ. Σαμαρά, σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Κοτζιά, ο οποίος επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένες «δυνάμεις» «επιδιώκουνεπιπλέοννα ελέγξουν σημαντικά πόστα εντός της ΝΔ, ιδιαίτερα στο περιβάλλον του αρχηγού της», άδραξε την ευκαιρία για ένα σχόλιούμνο . «Ο Κοτζιάς,παίδες,δεν είναι τυχαία περίπτωση.Εχει συγκρότηση,πατριωτικό πυρήνα και καθαρό μυαλό» ανέφερε ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος με τη στάση του προκαλεί συχνά εσωκομματική αναταραχή στη ΝΔ.

  http://www.protothema.gr/politics/article/518801/mihaloliakos-o-kotzias-mou-zitise-na-proteino-onomata-gia-ta-skopia/

  «Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας»
  Μιχαλολιάκος: Ο Κοτζιάς μου ζήτησε να προτείνω ονόματα για τα Σκόπια
  Xρήστος Μπόκας16/10/201519:15

  Επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ

  Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επί του θέματος, σχολίασε το εξής:

  «Στο πλαίσιο του τελευταίου Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (22.07.2015), οι συζητήσεις στο οποίο προβλέπονται από τον Νόμο και είναι απόρρητες, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ζήτησε από τους Εκπροσώπους των παρισταμένων κομμάτων να αποστείλουν τις απόψεις τους σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα αυτό του Υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς απέστειλε σχετική επιστολή προς όλα τα κόμματα, υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί η απάντησή τους για το θέμα αυτό».

  http://tvxs.gr/news/ellada/financial-times-sxeseis-kotzia-me-roso-akrodeksio-%E2%80%93-diapseydei-ypeks

  29 Ιαν. 2015

  Financial Times: Σχέσεις Κοτζιά με Ρώσο ακροδεξιό – Διαψεύδει το ΥΠΕΞ

  http://www.iefimerida.gr/news/190783/kotzias-sto-spiegel-epivevaionei-oti-eihe-epafes-me-ton-ntoygkin-exigei-ti-shesi-toys#ixzz4JPluKjAl

  «ΟΙ ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ»
  Κοτζιάς στο Spiegel: Επιβεβαιώνει ότι είχε επαφές με τον Ντούγκιν, εξηγεί τη σχέση τους

  09|02|2015

  http://www.iefimerida.gr/news/267559/poios-einai-o-yperethnikistis-alexantr-ntoygkin-poy-kratithike-sti-thessaloniki-oi#ixzz4JPmCFdaY

  Ποιος είναι ο υπερεθνικιστής Αλεξάντρ Ντούγκιν που κρατήθηκε στη Θεσσαλονίκη – Οι άριστες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

 3. Ο/Η Ε.Γ. λέει:

  Petros Tatsopoulos

  Η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο εν έτει 2016 σε πανευρωπαϊκή, αν όχι σε παγκόσμια κλίμακα, να μοστράρει ως υπουργό Εξωτερικών έναν φαιδρό υμνητή του πολωνού δικτάτορα Γιαρουζέλσκι. Όσοι αμφιβάλλουν, ας ανατρέξουν στο -συλλεκτικής αξίας σήμερα- πόνημά του «Η Πολωνία κι Εμείς» (Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, 1981). Η cameo εμφάνιση του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη στην υπόθεση πολλαπλασιάζει απλώς τις πιθανότητές μας ν’ αποσπάσουμε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου με τη θεατρική παράσταση «Όλος ο Καραγκιόζης σε Μία Ώρα».

 4. Ο/Η του Εφέτη λέει:

  Ζούμε σε μια Δημοκρατία, που οι πραγματικές ειδήσεις κυκλοφορούν λόγω αντιπαλότητας ομάδων συμφερόντων, που σπάζουν την ομερτά.
  Ο εφέτης Τζιμπλάκης

  http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/edwse-eksigiseis-kai-zitise-anarrwtiki-o-dikastis-tzimplakis/3114873

  Έδωσε εξηγήσεις και ζήτησε αναρρωτική ο δικαστής Τζιμπλάκης
  Ενώπιον της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, βρέθηκε σήμερα ο εφέτης Τζιμπλάκης για το θέμα των συνομιλιών του με τον Αιμίλιο Κοτσώνη.

  14/10/2015, 15:28
  Ο εφέτης Γιάννης Τζιμπλάκης, ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο παρέλαβε τη δικογραφία και εξέδωσε το βούλευμα για το «Koriopolis», έδωσε σήμερα εξηγήσεις ενώπιον της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

  Ο λόγος για τον οποίο κλήθηκε είναι φυσικά οι συνομιλίες που είχε με τον Αιμίλιο Κοτσώνη και κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ.

  Ο κ. Τζιμπλάκης έχει ήδη ζητήσει τρίμηνη αναρρωτική άδεια ενώ η πρόεδρος του Αρειου Πάγου εξετάζει την υπόθεση.

  Από ένα γκουγκλάρισμα

  Περίπου 259 αποτελέσματα (0,32 δευτερόλεπτα)
  Αποτελέσματα αναζήτησης
  Παραπέμπεται πειθαρχικά ο εφέτης Τζιμπλάκης | Η Εφημερίδα των …
  http://www.efsyn.gr/arthro/parapempetai-peitharhika-o-efetis-tzimplakis
  30 Οκτ 2015 – Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στον εφέτη Γ. Τζιμπλάκη για «παρασιώπηση λόγου …
  Τζιμπλάκης – Soccerplus.gr
  http://www.soccerplus.gr/tag/tzimplakis
  Αθώοι κρίθηκαν πειθαρχικά ο εφέτης Αθηνών Γιάννης Τζιμπλάκης και ο Αντιεισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Πούλιος για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο …
  Έδωσε εξηγήσεις και ζήτησε αναρρωτική ο δικαστής Τζιμπλάκης …
  http://www.sport-fm.gr › Ποδόσφαιρο › Ελλάδα
  14 Οκτ 2015 – Ενώπιον της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, βρέθηκε σήμερα ο εφέτης Τζιμπλάκης για το θέμα των συνομιλιών του με τον …
  Ο εφέτης Τζιμπλάκης εισηγητής στα στημένα του 2011 – Ποδόσφαιρο …
  http://www.sport-fm.gr › Ποδόσφαιρο › Super League
  Ο Ιωάννης Τζιμπλάκης, εφέτης θα είναι ο εισηγητής του Συμβουλίου Εφετών Αθήνων για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011.
  Οι τρεις διάλογοι του ντέρμπι που έκρινε καθαρούς ο Τζιμπλάκης! | SDNA
  http://www.sdna.gr › Ποδόσφαιρο › Δικαστικές Αποφάσεις
  7 Οκτ 2015 – Τρεις συνομιλίες από το ντέρμπι της ντροπής, που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ και δεν έκρινε επιλήψιμες ο εφέτης Τζιμπλάκης, φέρνει στο φως …
  Αθώοι πειθαρχικά Τζιμπλάκης-Πούλιος για το «Koriopolis»! | SDNA
  http://www.sdna.gr › Ποδόσφαιρο › Δικαστικές Αποφάσεις
  19 Μαΐ 2016 – Δύο κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, γνωστή και ως «Koriopolis», ο εφέτης Γιάννης Τζιμπλάκης και ο …
  Για εξηγήσεις στη Θάνου ο Τζιμπλάκης! | SDNA
  http://www.sdna.gr › Ποδόσφαιρο › Δικαστικές Αποφάσεις
  9 Οκτ 2015 – Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA αναμένεται ακόμα κι εντός της ημέρας να κληθεί ο εφέτης Γιάννης Τζιμπλάκης από την πρόεδρο του Αρείου …
  Και όμως: Πειθαρχικά αθώοι κρίθηκαν Τσιμπλάκης και Πούλιος …
  http://www.volosday.gr/και-όμως-πειθαρχικά-αθώοι-κρίθηκαν-τσ/
  19 Μαΐ 2016 – Αθώοι κρίθηκαν πειθαρχικά, ο εφέτης Αθηνών Γιάννης Τζιμπλάκης και ο Αντιεισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Πούλιος για την εμπλοκή τους στο …
  Αποκάλυψη-σοκ στη «ΔΙΚΗ»: Με τον δικαστή των στημένων αγώνων …
  http://www.skai.gr/…/apokalupsi-sok-sti-diki-me-ton-dikasti-ton-stimenon-agonon-sunomil...
  6 Οκτ 2015 – Απορίας άξιο είναι για ποιο λόγο ο δικαστής Τζιμπλάκης δεν … Η εισήγηση του δικαστή Τζιμπλάκη στο Συμβούλιο Εφετών

 5. Ο/Η του Koσκωτά λέει:

  Αναμνήσεις της υπόθεσης Κοσκωτά

  http://www.ekirikas.com/%CE%B3-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%BF%CE%BC/?doing_wp_cron=1473221505.5923650264739990234375

  Από Εθνικός Κήρυξ – Σεπτέμβριος 5, 2016

  (…….)

  Τον Αύγουστο του 1988 ο Κουτσόγιωργας δημοσίευσε τον νόμο 1806/88, γνωστό και ως «κουτσονόμο», ο οποίος στην ουσία απαγόρευε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και συγκάλυπτε το σκάνδαλο, καθυστερώντας τον έλεγχο της προέλευσης των χρημάτων του τότε μεγαλομετόχου της Τράπεζας Κρήτης και επιτρέποντάς του να διαφεύγει.

  Οπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ο κ. Μαντζουράνης ως νομικός συνεργάτης του Κοσκωτά άνοιξε το φθινόπωρο του 1988 τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του Κουτσόγιωργα στην Ελβετία και λίγες εβδομάδες προτού τοποθετηθεί επίτροπος στην Τράπεζα Κρήτης μετέφερε σε αυτόν 2 εκατ. δολάρια. Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι η κατάθεση έγινε εν γνώσει του Κουτσόγιωργα, ενώ πρώην αντιπρόεδρος επέμενε ότι παγιδεύθηκε από τους Κοσκωτά και Μαντζουράνη.

  Ο κ. Μαντζουράνης, επιπλέον, κατέθεσε ότι τα χρήματα ήταν αντικείμενο δωροδοκίας για τον «κουτσονόμο» εξασφαλίζοντας ευνοϊκή νομική μεταχείριση για τον ίδιο αλλά καταφέροντας πλήγμα στον Κουτσόγιωργα.

  Η αθώωση και η δυναμική επιστροφή

  Προφυλακίστηκε για 18 μήνες (αποτέλεσμα τριών παρατάσεων) στον Κορυδαλλό, η δίκη αναβαλλόταν επί πολλά χρόνια, προκαλώντας την παρέμβαση του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλη Κόκκινου, στη Γενική Συνέλευση των εισαγγελικών λειτουργών το 1996, ο οποίος υπαινίχθηκε σωρεία μεθοδεύσεων.

  Στο τέλος αθωώθηκε από το Εφετείο Αθηνών. Σύμφωνα με πρόσωπα του φιλικού του περιβάλλοντος, μετά την αποφυλάκισή του αυτοαπομονώθηκε για περίπου 10 χρόνια. Κατάφερε ωστόσο να στήσει από την αρχή το δικηγορικό του γραφείο, (……) και να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο σκληρούς και αποτελεσματικούς δικηγόρους της Αθήνας.

  Την περασμένη Δευτέρα, μετά τη θετική γνωμοδότηση που έδωσε για να γίνει αποδεκτή εγγυητική επιστολή που κατέθεσε ο όμιλος Καλογρίτσα, 40 λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας, προκαλώντας την οργή των άλλων υποψήφιων επιχειρηματιών, ο κ. Μαντζουράνης εθεάθη να εισέρχεται με άνεση στο Μαξίμου.

  Λίγες ημέρες νωρίτερα με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί δήλωνε ότι «το Ελληνικό Δημόσιο εκφράζει την ικανοποίηση γιατί σήμερα εκλεκτοί δικηγόροι εκπροσωπούν σοβαρές υποψήφιες εταιρείες μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει ούτε η κόρη ούτε ο γιος, ούτε ο ίδιος ο Εσκομπάρ…» -«καρφί» για τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου τις οποίες έκανε σποτ ο «Σκάι».

  Ο κ. Μαντζουράνης απείλησε με αγωγές τον «Alpha» και τον «Σκάι» επειδή μετέδωσαν ότι ήταν ταυτόχρονα δικηγόρος δύο πελατών, του ελληνικού δημοσίου και του Βαγγέλη Μαρινάκη ή του Δημήτρη Κοντομηνά. Ο ίδιος διέψευσε ότι είναι δικηγόρος του κ. Μαρινάκη και αρνήθηκε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο επειδή είναι μεν δικηγόρος του κ. Κοντομηνά, αλλά για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και για την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

  Η επιλογή Μαντζουράνη, πάντως, αν βαρύνει κάποιον είναι το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο αποποιήθηκε τον φυσικό του υπερασπιστή, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, χωρίς επαρκείς εξηγήσεις και χωρίς λογοδοσία για την αμοιβή των ιδιωτών δικηγόρων που επιστράτευσε για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

 6. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/print_articles/113093

  Ο υπουργός Εξωτερικών κάνει απόπειρα κατάσχεσης εις βάρος της Athens Review of Books

  Πώς συνεχίζει να προσπαθεί να συντρίψει το έντυπο με πρωταγωνιστή της εκτέλεσης τον πολυσυζητημένο Ι. Κ. Μαντζουράνη – Τι λέει στο LIFO.gr ο εκδότης της ARB. 7.9.2016 | 22:30

  Νίκος Κοτζιάς: «Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραψα κατ’ εντολήν του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες.» (Φωτ.: Alexandros Michailidis / SOOC)

  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  (….)

 7. Ο/Η Νοοr1 ΤV λέει:

  https://masternews.gr/%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9/

  Τσιλιώτης: «Υπάρχει θέμα ηθικής, ποινικής και πειθαρχικής τάξης»
  Οκτ 13, 2015

  Για την υπόθεση που αφορά τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ανάμεσα στον εφέτη Αθηνών και εισηγητή του σκανδάλου «Koriopolis», Γιάννη Τζιμπλάκη με τον Αιμίλιο Κοτσώνη μίλησε στον Κυριάκο Θωμαΐδη και στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» του ΣΠΟΡ FM 94,6 o Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Χάρης Τσιλιώτης.

  Ο κ. Τσιλιώτης τόνισε ότι πράγματι τίθενται θέμα ηθικής, ποινικής και πειθαρχικής τάξης μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ωστόσο ήταν κατηγορηματικός ότι δεν μπορεί να αλλάξει το βούλευμα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα που θα μπορούσε να αναιρεθεί η εισήγηση του Γιάννη Τζιμπλάκη ενώ αναψηλάφηση της δίκης μπορεί να υπάρξει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί τώρα.

  http://www.sdna.gr/podosfairo/dikastikes-apofaseis/article/122382/oi-treis-dialogoi-toy-ntermpi-poy-ekrine-katharoys-o

  Οι τρεις διάλογοι του ντέρμπι που έκρινε καθαρούς ο Τζιμπλάκης!
  7 Οκτωβρίου 2015, 16:10

  Τρεις συνομιλίες από το ντέρμπι της ντροπής, που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ και δεν έκρινε επιλήψιμες ο εφέτης Τζιμπλάκης, φέρνει στο φως το SDNA. Γιατί ενδέχεται να προκαλέσουν παρέμβαση εισαγγελέα;

 8. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Καλό κουράγιο παιδιά, μην περιμένετε δικαίωση ούτε από τον Αρειο Πάγο. Μετά κατευθείαν ευρωπαϊκό δικαστήριο και διεθνης διασυρμός επειδή οι κυβερνώντες και το παραδικαστικό μας περνάνε όλους για χαπατα….και σε καλή μεριά

 9. Ο/Η Left λέει:

  Ο Μαντζουράνης είναι δικηγόρος και ττου Βαξεβάνη. Η απόπειρα εξωραϊσμού του όμως στο κουτί της Πανδώρας, συνάντησε την ομόθυμη αποδοκιμασία των σχολιαστών

  http://www.koutipandoras.gr/article/giannhs-mantzoyranhs-apo-to-eat-esa-sth-sxesh-me-ton-andrea-kai-th-maxh-gia-tis-thleoptikes-adeies
  Γιάννης Μαντζουράνης: Από το ΕΑΤ-ΕΣΑ, στη σχέση με τον Ανδρέα και τη μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες

  10 Comments

  Lex • 4 ώρες πριν
  Επειδη ειναι στυγνο λαμογιο και ξερει πως παιζεται το παιχνιδι τον διάλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οχι επειδη ειναι στυγνος επαγγελματιας. Τι αλλο θα ακουσουμε δηλαδη

  Avatar
  Dimitris • 4 ώρες πριν
  Κοίτα να δεις που το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει και «καλά» άρθρα. Η σύμπτωση πάντως με το ΚτΠ στο θέμα Ματζουράνη είναι…αξιοσημείωτη.

  Spanovagelodimitris • 4 ώρες πριν
  Βάστα με να σε βαστώ
  ν’ ανεβούμε στο βουνό.

  Εντάξει παιδιά το πιάσαμε το υπονοούμενο.
  Έχει άρχισε ή νέα εποχή μετα-Πασοκ.
  Χτίζονται οι νέες συμμαχίες και συσχετισμοί δυνάμεων.
  Άντε βρε και με τον Καλογρίτσα οσονούπω αγκαλιά !
  Και στα δικά μας εμείς οι ελεύθερες!!

  Oisterwijk • μία ώρα πριν
  Πότε θα ανακηρυχθεί Άγιος; Άλλωστε δεν είναι ο μόνος του σκανδάλου Κοσκωτά που πρόκειται να αγιοποιηθεί από το κακέκτυπο αντίγραφο του ολετήρα της Ελλάδος το Τσιπανδρέα μ το όνομα. Είναι και ο ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, τέως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και κατόπιν ευρωβουλευτής αν δεν κάνω λάθος είναι επικεφαλής στο κρίσιμο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
  Και ο Γιάννης Ρουμπάτης (1948) είναι Έλληνας δημοσιογράφος. Έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Από τον Ιανουάριο του 2015 κατέχει την θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

  Κατά τα άλλα δεν είναι κακέκτυπο αντίγραφο του ολετήρα της Ελλάδας ο Τσιπανδρέας με το όνομα, απλά «τελείως συγκυριακά» έχει τους πρώην έμπιστους του ολετήρα και αυτός ως έμπιστους του.

  Takoda • 4 ώρες πριν
  Πηγή: protothema.gr
  ———————-

  το πιο ΒΡΩΜΕΡΟ συριζοΠΑΤΣΟΚ ειναι εδω

  ενωμενο……βρωμικο

  Tasos Nukou • 5 ώρες πριν
  Η πηγή του άρθρου είναι το πρώτο θέμα. …

  Εγκωμιαστικά σχόλια. ..ήρθε το νέο! ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  AITWLOS • μία ώρα πριν
  «Μπορεί ο ίδιος να είναι οπαδός της γερμανικής μενταλιτέ, αλλά όταν βρέθηκε με την πλάτη στο καναβάτσο έκανε κάτι που λατρεύεται σαν θρησκεία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις Ηνωμένες Πολιτείες: επανεφηύρε τον εαυτό του, αναγεννήθηκε από τις στάχτες του»
  ΧΑΧΑΧΑΧΑ Έχω λιώσει λέμε, πως τα πετάτε έτσι ρε (όποιοι) αθεόφοβοι…

  Leper • 2 ώρες πριν
  Αγιογραφίες σε διαπλεκόμενους που τώρα ειναι δικα μας παιδιά, character assassination για αθώους που μας ενοχλούν (πχ Αρκας)

  Jimmy • 6 ώρες πριν
  Αμείβεται για την εργασία του, δε θα του στήσουμε και ανδριάντα…

  Κυνηγός φασιστερών • 6 ώρες πριν
  Ο υπαλληλος της Κουμουνδουρου προσπαθει να «ξεπλυνει» την βρωμια ενος πρωην βρωμοπασοκου και νυν αριστερου συνεργατη του και συνεργατη της μνημονιακης συμμοριας.
  Γελοιο, τουλαχιστον……

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s