Τα παντελόνια των μητροπολιτών

[Με αφορμή το μίσος του δεσπότη Χίου κατά του πρόσφυγα Χριστού]

pantelonia22.8.16

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο υπότιτλος δεν είναι αυθαίρετος. Ο Χριστός έχει ξεκάθαρα απαιτήσει (με την απειλή μάλιστα του ‘αιωνίου πυρός’) να συμπεριφέρονται σε κάθε «ξένο» οι πιστοί του όπως σε αυτόν. («…ξένος ήμην, και ου συνηγάγετέ με, …. κύριε, πότε σε είδομεν …ξένον και ου διηκονήσαμέν σοι; …, εφ᾿ όσον ουκ εποιήσατε ενὶ τούτων των ελαχίστων, ουδὲ εμοὶ ἐποιήσατε. και απελεύσονται ούτοι εις κόλασιν αιώνιον»). Ο δεσπότης κ.Βασιλάκης της Χίου, υποδαύλισε το μίσος των πιο ελεεινών στοιχείων της κοινωνίας κατά δυστυχισμένων και θαλασσοπνιγμένων γυναικόπαιδων, θυμάτων άδικων πολέμων. Δεν μπήκαν μόνο αυτοί στο στόχαστρό του. Ακολούθησαν, ο πολιτικός γάμος, οι ομοφυλόφιλοι, οι εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες («αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια μας»), οι μουσουλμάνοι, η τεράστια πλειοψηφία της Βουλής (πλην Χιτλερικών και ΑΝΕΞΕΛ) που ψήφισε την αυτονόητη υποχρέωση να μπορεί να υπάρχει τζαμί στην Αθήνα, όπως υπάρχουν ελληνορθόδοξοι ναοί στις ισλαμικές χώρες. Ο δεσπότης υποδύεται συχνά τον μεγάλο πατριώτη. Όμως το βιογραφικό του σημείωμα, όπως εκτίθεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης (μη φειδόμενο προσωπικών του φωτογραφιων-ασπασμός της Σημαίας κλπ.), δεν αναφέρει στρατιωτική θητεία; Γιατί; Δεν υπηρέτησε ή το κρύβει από σεμνότητα; O δεσπότης δήλωσε στο «Πρώτο Θεμα»: «Πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς…». Πρόκειται για τεράστια βλασφημία, να προσβάλει τόσο προκλητικά το όνομα του Χριστού, ισχυριζόμενος πως οι χυδαίες εκφράσεις και το ρατσιστικό μίσος που εξέπεμψε («Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες»), αποτελούν δημόσια ομολογία πίστης στο θεό του Ευαγγελίου.

Από όλο αυτό το χυδαίο αντιχριστιανικο παραλήρημα του καλόγερου, θα περιοριστώ στην πρόστυχη, δήθεν πατριωτική, φράση του «Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα», που δεν τη διέψευσε, αφού μάλιστα κανείς δεν τον επιτήμησε συγκεκριμένα γι’αυτήν και αυτό επίσης κάτι δείχνει για τα ήθη και την αισθητική της κρατικής Εκκλησίας και της κοινωνίας των πιστών της. Πρόκειται για φρασεολογία που θυμίζει την αντίστοιχη φράση «στα τέσσερα» του παλαιοημερολογίτη Σαλαμινομάχου υπουργού του Τσίπρα. Με τα συνοδευτικά αυτής της κουτσαβάκικης ασχήμιας χάιδεψε τα αυτιά των κακομαθημένων πολιτών-πελατών, και έριξε τις ευθύνες για το κατάντημα της χώρας αποκλειστικά στους πολιτικούς τους οποίους ψήφιζαν και ψηφίζουν και στους all time classic ξένους.

Τι σημαίνουν τα παντελόνια στην πεζοδρομιακή αργκό, το ξέρουμε όλοι. Όσον αφορά στο μπροστινό τους μέρος, μας το θυμίζουν διάφοροι ακροδεξιοί κατά καιρούς και πρόσφατα και η θυγάτηρ Βαλαβάνη των ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, Πλεύσης Κωνσταντοπούλου. Αντιγράφω από τον ‘Ιό της Ελευθεροτυπίας’ (28/12/2003):
«Το θείον πέος…Τι σχέση έχει ένα πέος με το σύμβολο του χριστιανισμού; Την απάντηση στο εύλογο ερώτημα του Γ. Καρατζαφέρη, του Μ. Εβερτ, του π. Επιφάνιου και της «Espresso» τη βρίσκουμε στα αριστουργήματα της Αναγέννησης….Αν ήθελε κανείς να ομαδοποιήσει τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που προκάλεσαν την πρόσφατη αποκαθήλωση του «βλάσφημου» πίνακα από την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Outlook», θα μπορούσε να διακρίνει τρεις κατηγορίες: Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται οι ακροδεξιοί ταγοί του έθνους: Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ……Στη δεύτερη κατηγορία κατατάσσονται τα ροζ έντυπα και οι ροζ μεσημεριανές εκπομπές που έχουν αναλάβει την ηθική αναμόρφωση της κοινωνίας μας. Συνήθως τροφοδοτούνται από την πρώτη κατηγορία και φιλοξενούν τους εκπροσώπους της με την ιδιότητα του πολιτικού, του γονέα, του ιερωμένου κ.ο.κ. Στην τρίτη κατηγορία συναντάμε την Εκκλησία ……Οι φορείς της ακροδεξιάς κατ’ αρχήν διαμαρτύρονται για σκάνδαλο και καταγγέλλουν το «βρομερό γεννητικό όργανο» κ.λπ. Όμως οι ίδιοι διατηρούν μια ιδιότυπη σχέση με αυτό το όργανο. Ο κ. Καρατζαφέρης, αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον πολιτικό αυτό χώρο, αναφέρονται με κάθε ευκαιρία στα ανδρικά γεννητικά όργανα και τα έχουν αναδείξει σε κύριο «επιχείρημα» του προεκλογικού τους αγώνα. Είναι γι’ αυτούς εκείνο που τους ξεχωρίζει από τους άλλους πολιτικούς: «Εμείς δεν έχουμε άδεια παντελόνια», λέει ο ένας. «Εμείς διαθέτουμε από εκείνα», λέει ο άλλος. «Εμείς διαθέτουμε διδύμους γεννητικούς αδένες», είναι η αγαπημένη έκφραση και του υπόδικου της παρέας, του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου. Ακόμα και ο μέχρι προ τινος κεντρώος Νεοκλής Σαρρής υποχρεώθηκε την περασμένη βδομάδα να απαγγείλει κι αυτός το ίδιο ποίημα («εμείς διαθέτουμε…») για να κερδίσει την εύνοια και το χειροκρότημα των καρατζαφεριστών σε δημόσια εκδήλωση του ΛΑΟΣ. Η παραδοσιακή σχέση της ακροδεξιάς με ειδικά βίτσια και ο ρόλος του φετιχισμού στα εθνικοσοσιαλιστικά κινήματα δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν εδώ. Όμως η ανάδειξη ενός ορθωμένου πέους σε βασικό εχθρό τους, μαρτυρά από μόνη της πολλά….».

Ο καλόγερος της Χίου, αναφερόταν στο πίσω μέρος του παντελονιού. Εδώ προκύπτουν διάφορα ερωτήματα, που θα θέσουμε αμέσως παρακάτω, αφού πρώτα πούμε πως αν θέλει να του μιλήσουμε στη γλώσσα του, είναι ένας κοντούλης με γυαλάκια, από αυτούς τους καλομαθημένους, που στο Στρατό που τόσο αγαπά, θα τον υπέβαλαν σε καψόνια οι τύποι εκείνοι που μιλάνε για κατεβασμένα παντελόνια. O δεσπότης είναι κάποιος που δεν μοιάζει εμφανισιακά με αυτό που θα λέγαμε δυνατό άντρα, δεν είναι δηλαδή από εκείνους που θα νομιμοποιούνταν, στη φαντασία των πολλών ευτελών, να χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις. Άλλωστε, έτσι κι αλλιώς, στους πραγματικούς άνδρες, η ασφάλεια που νιώθουν και η φυσική τους ευγένεια, δεν τους το επιτρέπουν να μιλάνε τόσο ποταπά. Ρωτάμε λοιπόν:

Α. Τα συνεχή σκάνδαλα ομοφυλοφιλίας του ορθόδοξου κλήρου, εδώ και διεθνώς, δίνουν το δικαίωμα σε έναν ιερωμένο να μιλάει για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;

Β. Η αγοραία και χυδαία υποκριτική ομοφοβία των δεσποτάδων, μπορεί να κρύψει την ολοφάνερη ομοφυλοφιλία ενός πολύ μεγάλου ποσοστού από αυτούς, πράγμα το οποίο δεν προκύπτει μόνο από τα πολυάριθμα περιστατικά, που παρά την ομερτά αποκαλύπτονται, αλλά και από τις συνεχείς κωμικοτραγικές μεθοδεύσεις των υπολοίπων και ιδιαίτερα της ηγεσίας, να τα συγκαλύψουν, ακόμη και όταν βοά ο τόπος ακόμη και όταν έχουν καταγγελθεί από δικαστικούς μέσα στα δικαστήρια, όπως είχε γίνει σε βάρους του τ.Καρπενησίου Νικόλαου, τον οποίο εμφανίζουν ως άγιο, ακόμη και στην περίπτωση του προστατευόμενου των Χριστόδουλου-Ιερώνυμου, Γιοσάκη, τον οποίο αν και βεβαρυμένο και με πάρα πολλές ακόμη κατηγορίες, δεν τολμούν να δικάσουν εκκλησιαστικά, ακόμη και με περιπτώσεις καταδικασμένων σε βαριές ποινές από τη Δικαιοσύνη για παιδεραστία ιερέων που παραμένουν ιερείς χωρίς εκκλησιαστική δίκη, ακόμη και με την κραυγαλέα περίπτωση της ατιμωρησίας του Αττικής Παντελεήμονος;

Γ. Επιτρέπεται ένας επίσκοπος να χρησιμοποιεί χυδαίες φράσεις, από αυτές που χρησιμοποιούν θρασύδειλοι Χρυσαυγίτες, ανασφαλείς φαντάροι ή χοντροί νταλικέρηδες; Αυτή είναι η πνευματικότητα του πατέρα των πιστών της Χίου; Μπορεί η Χίος να έχει αναδείξει πραγματικά αποβράσματα ως μητροπολίτες, όπως οι δυο Παντελεήμονες, ο ακροδεξιός «ορφανοτρόφος» και μέντορας σκανδαλοποιών δεσποτάδων Φωστίνης και ο παραδόπιστος εραστής φαντάρων αείμνηστος μητροπολίτης Αττικής, αλλά νομίζω πως οι κάτοικοι του νησιού δεν μπορεί να δέχονται αδιαμαρτύρητα τόση αρχιερατική ασχήμια. Αυτή είναι η πνευματικότητα ενός μέλους της Ιεράς Συνόδου; Μπορεί με το λεξιλόγιό του να παραπέμπει σε ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές πράξεις, αποσπώντας το εκκλησίασμα από την μυστική επικοινωνία του με τα Θεία; Αναφέρεται πουθενά στο Ευαγγέλιο ή στις Πράξεις των Αποστόλων παρόμοια φρασεολογία του Χριστού ή των μαθητών του, ώστε να νομιμοποιείται να την χρησιμοποιήσει αυτός που τάχα είναι «εις τύπον και τόπον Χριστού» και «διάδοχος» των Αγίων Αποστόλων;

Δ. Μιλώντας για κατεβασμένα παντελόνια, να θυμίσω μια τέτοια υπόθεση (κυριολεκτικά), που η Ιεραρχία βιάστηκε να την κλείσει, ενώ δεν έφτασε ποτέ στο ακροατήριο παρά τις εκατέρωθεν μηνύσεις: «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος…» (ΤΟ ΒΗΜΑ, Αντωνιάδου Μαρία-13/03/2005 00:00)

Ε. Ο δεσπότης Χίου δέχεται καρτερικά τους (άδικους υποθέτω) ανορθόγραφους υπαινιγμούς και τις επιθέσεις του γνωστού από την υπόθεση του δεύτερου παραδικαστικού κ.Σωτηρίου Τζούμα (επικοινωνιολόγου του Χριστόδουλου και συντοπίτη του):
[«… Η παρέμβαση της Ηγουμένης … δείχνει στον Μητροπολίτη Μάρκο το δρόμο…(21 Φεβρουαρίου 2016 από K. T.)…δημιουργήτε (sic) σκανδαλώδεις καταστάσεις μέσα στο νησί». Τί εννοεί άραγε η Αγία Ηγουμένη με αυτή την τελευταία της αποστροφή; Δημιουργήτε σκανδαλώδεις καταστάσεις μέσα στο νησί; Σε ποιόν, αλήθεια, απευθύνεται με αυτό το έμμεσο πλην όμως σαφές: Ουαί τω ανθρώπω εκείνω δί ού το σκάνδαλον έρχεται…»].

Γιατί αυτός ο άνθρωπος, ο τόσο ανεκτικός απέναντι στου «συκοφάντες» (;) του, γίνεται τόσο επιθετικός, στοχοποιώντας δυστυχισμένους πρόσφυγες τσουβαλιάζοντας πεινασμένα μωρά και τρομοκρατημένες μανάδες με τα αναπόφευκτα κακοποιά στοιχεία κάθε κοινωνικής ομάδας, εκμεταλλευόμενους την εύλογη ανησυχία ή την έμφυτη εχθροπάθεια πολλών συμπολιτών του; Αυτός είναι ο ρόλος του μακάριου Ειρηνοποιού; Τι ακριβώς ζητάει από την κυβέρνηση να πράξει; Να τους πνίξει ή να τους θάψει σε κάποια χωματερή; Γιατί ο κ.Εισαγγελέας δεν ενεργεί από μόνος του τα δέοντα και χρειάστηκε η (προσωπική χωρίς την κάλυψη του πρωθυπουργού, είμαι σχεδόν βέβαιος) παρέμβαση του γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τo αυτονόητο, παρέμβαση που άρκεσε για να οδηγήσει τον Σημαιοφόρο καλόγερο σε άτακτη υποχώρηση (και όχι δυστυχώς όπως θα δούμε και όπως είμαι βέβαιος και στο εδώλιο του κατηγορούμενου); «Στη συ­νέ­χεια έ­κα­να μιά φι­λο­λο­γι­κή ἑρ­μη­νεί­α της λέ­ξε­ως ‘λα­θρο­με­τα­νά­στης’, την ο­ποί­α δεν πρέ­πει να ε­νο­χο­ποι­ούμε», είπε τάχα ανασκευάζοντας, αλλά ποιος θα του πει πως ο απαγορευμένος από την Ε.Ε. όρος του λαθρομετανάστη, που τον χρησιμοποιούν η Χ.Α., οι ΑΝΕΞΕΛ και μερικοί λαϊκιστές της ΝΔ, είναι μια λέξη μειωτική των αποδεκτών της, δηλωτική της αγένειας, της μικροπρέπειας και της κακότητας του εκφέροντος αλλά και αποκαλυπτική, προκειμένου για Αρχιερέα, του απόλυτα αντιευαγγελικού του ήθους, αφού και ο Χριστός, με τα κριτήρια του μητροπολίτη, ήταν λαθρομετανάστης, ως παράνομος φυγάς από την Παλαιστίνη και ως ανεπιθύμητος ικέτης στην Αίγυπτο. Θέλω να ρωτήσω, γιατί αυτή η «κυβερνητική» παρέμβαση δεν είχε γίνει και νωρίτερα για παρεμφερείς ρατσιστικές αθλιότητες άλλων μητροπολιτών; Αυτή η ανοχή της κυβέρνησης αποθράσυνε κάποιους συμπλεγματικούς ρασοφόρους, που νομίζουν πως κάνουν επίδειξη ανδρισμού βρίζοντας αδύναμους συνανθρώπους μας. Ο εντυπωσιοθήρας πρωθυπουργός είχε καλέσει το 2015 σε σύσκεψη τον καλόγερο της Χίου για το προσφυγικό. Είναι όμως γνωστή η πραγματική στάση των δεσποτάδων απέναντι στους μετανάστες, πέρα από κάποιες νάιλον σακούλες που προσχηματικά κουβάλησαν στο λιμάνι «πονόψυχοι» ζάπλουτοι μητροπολίτες (που τους καλύπτει το ΣΔΟΕ) για τις ανάγκες της τηλεκάλυψης. Το χειρότερο από όλα όμως είναι η εκκωφαντική σιωπή των συναδέλφων του κ.Βασιλάκη, που για πολλοστή φορά δεν τόλμησαν να ανακαλέσουν στην τάξη έναν ασχημονούντα δεσπότη και αυτό δηλοί πάρα πολλά και για το συλλογικό ήθος της Ιεραρχίας και για την ποιότητα των πιστών της που ανέχονται τέτοιες σκληρόκαρδες απρέπειες.

This entry was posted in θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

40 Responses to Τα παντελόνια των μητροπολιτών

 1. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος

  1)

  Το ακροδεξιό ακροατήριο του Μάρκου

  http://www.makeleio.gr/%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%80%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF/

  Μακελειό
  7|08|2016 17:54 /ΜPOURLOTIERISA /24 ΣΧΟΛΙΑ/

  ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ! ΤΑ ΕΙΠΕ «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ» Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ! «ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ, ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»!
  (…..)
  ________________
  2)
  __________________________________________________________________________

  Ο Σωτήρης Τζούμας,επικοινωνιολόγος του Χριστόδουλου
  __________________________________________________________________
  http://directnews.gr/greece/6411–2.html

  http://www.cnn.gr/news/ellada/story/33262/parapompi-110-prosopon-gia-symmetoxi-sto-paradikastiko-kykloma

  (Μεταξύ των προσώπων, για τα οποία ζητείται παραπομπή σε δίκη, είναι πολιτικός μηχανικός, αλλά και γνωστός από την εμπλοκή του σε αντίστοιχη υπόθεση κληρικός, δικηγόροι, ένας πρώην δικαστής, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι με γνωστή συνδικαλιστική δράση, ένας συμβολαιογράφος κ.ά.
  Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος και επικοινωνιολόγος, ο οποίος –όπως δέχεται με την πρόταση της η κ. Φάκου– λόγω στενών σχέσεων του με την Εκκλησία, φέρεται να εξαπάτησε ιερέα, μαζί με τον συγκατηγορούμενο του κληρικό, από τον οποίο έλαβαν ποσό 70 χιλιάδων ευρώ για «να τον αθωώσουν» σε ποινική υπόθεση).
  _____________________________________________________________

  υπερασπίζεται τον Χιώτη φιλάργυρο ληστή πορνομητροπολίτη Παντελεήμονα της Αττικής

  http://www.exapsalmos.gr/2014/07/03/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/

  Το άδοξο και τραγικό τέλος του Αττικής Παντελεήμονα, ηχηρό ράπισμα στην υποκρισία της κοινωνίας και της Εκκλησίας μας
  Δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουλίου 2014 από K. T.
  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
  Θέλω να κάνω εξ αρχής μία ξεκάθαρη και απολύτως συνειδητοποιημένη δήλωση: θεωρώ τον Μακαριστό πλέον, τελευταίο Μητροπολίτη της ενιαίας Μητρόπολης Αττικής Παντελεήμονα, σπουδαίο Ιεράρχη.
  Παρά τις όποιες ανθρώπινες αδυναμίες που είχε– και για τις οποίες θα δώσει ο ίδιος λόγο στον Κύριο ,που τον εκάλεσε ήδη κοντά Του, έστω και με αυτό τον άδοξο και τραγικό τρόπο–ήταν Ιεράρχης με μόρφωση, με ικανότητες και με ξεχωριστή αξία.
  Με εξαίρεση τα θλιβερά γεγονότα που έφεραν στο φως της δημοσιότητας εξωεκκλησιαστικά- εξωθεσμικά κέντρα και τα οποία του στοίχισαν τον θρόνο, ο Παντελεήμων Μπεζενίτης με το πέρασμά του, τόσο από την Ζάκυνθο, όσο και από την Αττική, οφέλησε και δεν έβλαψε την Εκκλησία.Παρά την σύγχρονη δομή του λόγου του και τις μοντέρνες αντιλήψεις του, ήταν φιλακόλουθος Ιεράρχης και φιλομόναχος!

  (….)

  Η κακή χημεία που είχε με τις Μοναχές της πολύ ισχυρής Μονής κ του Οσίου Εφραίμ ήταν αυτό που σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση και παραμονή του Παντελεήμονος στο θρόνο της Αττικής!
  —Ενα αναθεματισμένο καμπαναριό και το πόσο κόστισε,θα γίνει η αιτία να χάσεις το θρόνο σου!! Πήγαινε βρες τα με τις Μοναχές και ησύχασε ! Έχουν δυνατούς προστάτες!
  Αυτά του βροντοφώναξε μία φορά μπροστά μου ο Γέρων Κορίνθου Παντελεήμων Καρανικόλας που έννοιωθε υπεύθυνος τρόπον τινά, για την πορεία του.
  Κι όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι και τον κυνηγούσαν όλοι και ήθελαν την κεφαλή του επί πίνακι ήλθε σαν γδαρμένο και κυνηγημένο σκυλί στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ο οποίος τον αγαπούσε και ηθελε να τον βοηθήσει και ζήτησε γονυπετής και φοβισμένος την βοήθειά του! Και ο Μεγάλος Χριστόδουλος του έδωσε το καλύτερο διέξοδο τότε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να τον στηρίξει με τους άλλους Ιεράρχες. Του συνέστησε να δώσει το επίμαχο χρηματικό ποσό στη Μονή για το οποίο εκατηγορείτο οτι το καταχράστηκε!
  — Δεσπότη μου εσύ ο ίδιος ομολογήσες οτι εχεις τα χρήματα για τα οποία σε κατηγορούν και τα έχεις για μία ώρα ανάγκης για γεράματα! Ορίσετε η ώρα αυτή παρουσιάσθηκε τώρα! Δώσε τα αυτά τα χρήματα για να αποσύρουν τις είς βάρος σου κατηγορίες και μετά με διευκολύνεις και μένα να βγώ μπροστά και να σε βοηθήσω!
  Δυστυχώς η φιλαργυρία του δεν τον άφησε να σκεφθεί ώριμα και συνετά!
  — Μα γιατί να τους τα δώσω ,αφού δεν τα πήρα.. Τους τα χρεωστώ; Είπε τότε αφήνοντας τον Χριστόδουλο με ανοιχτό το στόμα !
  — Για να σταματήσει η εναντίον σου δίωξη Δεσπότη μου! Δεν το καταλαβαίνεις;
  Και εκ των γεγονότων που ακολούθησαν αποδεικνύεται οτι δεν το κατάλαβε! Δυστυχώς!
  Τα όσα ακολούθησαν ήταν προδιαγεγραμμένα! Μόνο η καθαίρεσή του ήταν επιπόλαια και βιαστική ενέργεια της Συνόδου! Ο Παντελεήμων δεν έπρεπε να καθαιρεθεί! Και αυτό δεν το λέμε εμείς από συναισθηματικούς λόγους!
  Αλλά το λένε όλοι εκείνοι που ερμηνεύουν σωστά και αντικειμενικά τους νόμους και τους ιερούς κανόνες!

  (…)

  • Ο/Η Μητροπολίτης Σοδόμων και Γομόρρας λέει:

   Δηλαδή, ο Χουντόδουλος με μια συμβιβαστική οικονομική συναλλαγή ανάμεσα στον Παντελεήμονα και τη Μονή θα παρέβλεπε το «κουσούρι» του πρώτου που μαρτυρείται μέχρι σήμερα στο διαδίκτυο; Τελικά, είναι μεγαλόψυχοι αλλά μόνο για τους όμοιούς τους.

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:


  Δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες

  http://www.politischios.gr/koinonia/sto-dromo-poy-haraxe-o-ambrosios
  Στο δρόμο που χάραξε ο Αμβρόσιος

  Κατά την προσφιλή του τακτική, η οποία δημιουργεί δυσφορία και αποστροφή τόσο στους απλούς πιστούς όσο και στους δυο βουλευτές, ο Μητροπολίτης κατά το κήρυγμα του με κορώνες και προσπαθώντας να «πατήσει» στο θυμικό των πιστών, επιδίδεται σε μια μικροπολιτική που μόνο προβλήματα και διχασμό μπορεί να δημιουργήσει, σύμφωνα με όσα καταγράφονται σε επίπεδο εντυπώσεων.

  «Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα». Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία «ξεσπάσματα» του Μητροπολίτη Μάρκου στο Πυργί και καλούσε μάλιστα και τον κόσμο να φωνάξει δυνατά την αντίθεση του στη στάση των βουλευτών να επιτρέψουν τη δημιουργία τεμένους

  Από την Καλαμωτή όπου καταφέρθηκε ενάντια στον υπουργό Παιδείας για την ενδεχόμενη κατάργηση της προσευχής μέχρι τον Άγιο Αιμιλιανό, ο κ. Μάρκος ξεσπάθωσε εναντίον όλων : του συμφώνου συμβίωσης, των ομοφυλόφιλων, των προσφύγων… «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες» είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει ενάντια στον πολιτικό γάμο λέγοντας για τους δημάρχους, «Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας».

 3. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΙΚΑ «ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ»

  http://www.tyxikos.gr/06-1-19.html

  ΤΟ “ΚΟΥΣΟΥΡΙ”, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ

  Σε μεγάλο πρόβλημα έχει αναχθεί η αγαμία του κλήρου στις εκκλησίες που την επιβάλλουν στα μέλη της (κλήρος, οργανώσεις κ.λπ.), επειδή συχνότατα επιφέρει την εκδήλωση διαστροφών όπως η παιδεραστία, η μοιχεία και η ομοφυλοφιλία.

  Με αφορμή την έκδοση από τον πάπα Βενέδικτο, ειδικής εγκυκλίου για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» (23-12-05) καταγγέλλει πολλά και σημαντικά, τα οποία μεταξύ άλλων ομολογούν την ύπαρξη προβλήματος και στην Ελλαδική Εκκλησία, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος καλύπτει. Ιδού ένα απόσπασμα:

  (…) Υπό την παρούσαν ηγετικήν δομήν της, η Διοικούσα Εκκλησία δεν είναι δυνατόν να [εκδώσει εγκύκλιο απαγορεύουσα τη χειροτονία ομοφυλοφίλων] διότι μίαν φοράν ωμίλησε πέρυσι περί των κιναίδων και τόση ήτο η σύγχυσίς της, ώστε τα «έχασε» και κατέληξεν εις το να ευλογήση την ομοφυλοφιλία! «Βράζει» εξάλλου, ο αρχιεπισκοπικός περίγυρος από υποκείμενα έχοντα το «κουσούρι»! (…)

  Την 28.1.05 ο «Ο.Τ.» εδημοσίευσε βαρυσήμαντον άρθρον του Καθηγητού κ. Ιωάννου Κορναράκη, εις το οποίον ανεφέροντο και αυτά τα εύστοχα: «Η μέχρι σήμερα αρχιεπισκοπική θητεία του κ. Χριστοδούλου έχει ήδη εμπεδώσει στον κοινωνικό χώρο μια θλιβερή πραγματικότητα: τη βεβαιότητα ότι προστατεύει και στηρίζει συνεχώς, με τη σιωπή του, την ομοφυλοφιλία στον εκκλησιαστικό χώρο. Επανειλημμένες προκλήσεις και προτροπές του δημοσιογραφικού κόσμου (και όχι μόνον) για κάθαρση της Εκκλησίας, από σπιλωμένους λειτουργούς της, πέφτουν συνεχώς στο κενό. «Αργεί (σήμερα) ο νόμος και το Ευαγγέλιο», γιατί έχει μπει λουκέτο στα εκκλησιαστικά δικαστήρια! Οι γνωστές υποθέσεις φτάνουν σπανίως εκεί, αλλά και αν φτάσουν, δεν εκδικάζονται! Η εκκλησιαστική δικαιοσύνη σιωπά, γιατί σιωπά ο Μακ. κ. Χριστόδουλος! (…)

  Πράγματι, τα «άδηλα και τα κρύφια» απεκαλύφθησαν, ολίγον κατ’ ολίγον και ο Αρχιεπίσκοπος ηναγκάσθη, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, να ομολογήση ενώπιον της Ιεράς Συνόδου ότι «επίορκοι» Μητροπολίται κατελήφθησαν από «φιληδονία», διό και μετέτρεψαν τας Μητροπόλεις των εις «θερμοκήπια αθλιοτήτων»… Τώρα τηρεί σιωπήν ο Μακ. κ. Χριστόδουλος. (…)

  Επίσης, μνημονεύοντας παλαιότερη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ότι: «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι. Εμείς είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Έλληνες, και μιλάμε αντρίκια»!, ο «Ο.Τ.» αναρωτιέται: «Τι υποκρύπτει, αλήθεια, η επιμονή του Αρχιεπισκόπου να προβάλλη την ανδροπρεπή συμπεριφοράν μας, διαστέλλων μάλιστα ταύτην από τους προφανώς θηλυπρεπείς Γερμανούς, Γάλλους και Άγγλους; Ο λαός έχει τας εκδοχάς του, και διά τούτο εκάγχασε πικρώς με την ανωτέρω αρχιεπισκοπικήν δήλωσιν. Αν θελήσουν ο Αρχιεπίσκοπος καί οι Συνοδικοί να ακούσουν τα εν προκειμένω σχόλια της κοινής γνώμης, θα ανατριχιάσουν!»

  Κατά τα λοιπά η “αυτοκάθαρση” της Ελλαδικής Εκκλησίας έχει δήθεν τελειώσει… (Βλέπε επίσης)… |

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=22098
  http://www.rnn.gr/greek/index.php?option=com_content&task=view&id=359&Itemid=45 http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=826&obcatid=1

  IΕΡΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΟΥΣΟΥΡΙ”

  Το Nοέμβριο του 2004 ο Aρχιεπίσκοπος χαρακτήριζε από άμβωνος την ομοφυλοφιλία “κουσούρι” και τους ομοφυλόφιλους “αμαρτωλούς”, λέγοντας χαρακτηριστικά:

  «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, που είναι διακεκηρυγμένη, βοώσα και κράζουσα θέλει να την καλύψει, να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση».

  Την ώρα που ο Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία «κουσούρι», κατακρίνοντας με σφοδρότητα τον γάμο μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου, η Iερά Σύνοδος επιχειρούσε να νομιμοποιήσει τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας στις τάξεις των μητροπολιτών. Πρόσφατα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου υπέβαλε αίτηση στην Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να μη θεωρείται η ομοφυλοφιλία εμπόδιο στην άσκηση του δημόσιου λειτουργήματος των μητροπολιτών.

  Στις 12 Aπριλίου 2005 η Aρχή εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 25 απόφασή της, «περί του δημοσιεύειν τα σκάνδαλα των κληρικών». (…) Στην απόφαση αναφερόταν ρητά ότι «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας, πενίας κ.λπ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη».

  Λίγους μήνες ύστερα από τη γνωμάτευση της ανεξάρτητης αρχής, για το αν είναι ή όχι οι κληρικοί και οι επίσκοποι δημόσια πρόσωπα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου, στις 2/6/2005, απέστειλε αίτηση με την οποία ζητούσε να μη συμπλέκεται η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενός μητροπολίτη με την άσκηση του δημοσίου λειτουργήματός του. Aντιγράφουμε αποσπάσματα από την «αίτηση θεραπείας περί ανακλήσεως της Iεράς Συνόδου»:

  «Συνεπώς και αν εισέτι γίνει δεκτόν ότι ο μητροπολίτης είναι δημόσιον πρόσωπον, αυτό ακριβώς το οποίο εμείς αρνούμαστε[,] και πάλι η επεξεργασία των συγκεκριμένων προσωπικών δεδομένων (ότι δηλαδή είναι ομοφυλόφιλος) είναι μη νόμιμος, διότι τα δεδομένα αυτά (ομοφυλοφιλική συμπεριφορά) δεν συνδέονται με την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος».

  Η νομοθεσία προβλέπει πως αν κάποιος είναι δημόσιο πρόσωπο, τότε είναι θεμιτή η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων του. Γι’ αυτό το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου «έχτισε» στην επιχειρηματολογία ότι οι μητροπολίτες δεν είναι δημόσια πρόσωπα. Για να αποφύγει τη μετάδοση προσωπικών τους δεδομένων.

  Η πράξη αυτή, όπως εύστοχα παρατηρεί ο εκκλησιαστικός δημοσιογράφος κ. Δ. Μακρής στην εφημερίδα «Στύλος Ορθοδοξίας» (29-12-05), «πέραν του ότι είναι θεολογικά αστήρικτη και επιεικώς δύναται να χαρακτηρισθεί απαράδεκτη ουσιαστικά, επαναφέρει στην Μητρόπολη Αττικής τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη και ανατρέπει διά της πλαγίας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου τον Φεβρουάριο του 2005. Διότι είναι προφανές ότι με την γνωμάτευση αυτή αποδυναμώνονται οι λόγοι αποπομπής του, αφού διαχωρίζεται ως παντελώς άσχετη η «αυστηρώς προσωπική (ομοφυλοφιλική) συμπεριφορά προς την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος»!!!

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/6815-konta-stous-prosfuges-o-mitropolitis-nikaias-foto

  Κοντά στους πρόσφυγες ο Μητροπολίτης Νικαίας (ΦΩΤΟ)

  http://www.lifo.gr/now/society/20259

  Τα «ιερά» ακίνητα της οικογένειας του Μητροπολίτη Νίκαιας Το Έθνος συνεχίζει το ρεπορτάζ με φωτογραφίες και αποκαλύψεις

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  Τα κατεβασμένα παντελόνια των πολιτικών και οι Ιεράρχες-Τι είπε ο Μητρ. Άρτης στον πρωθυπουργο (ΒΙΝΤΕΟ)

  ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

  Αίσθηση προκάλεσε χθες η δήλωση του Μητροπολίτη Χίου για πολιτικούς με…

  18 Αυγούστου 2016, 8:21 μμ

  ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
  Αίσθηση προκάλεσε χθες η δήλωση του Μητροπολίτη Χίου για πολιτικούς με «κατεβασμένα παντελόνια»… Δύσκολα Ιεράρχης τολμάει να ξεστομίσει τέτοιες αλήθειες. Από την άλλη ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος που υποδέχθηκε χθες τον πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Κομμένο με τη φράση «Κρατηθείτε όρθιος και αγέρωχος και κοιτάξτε κατάματα τον λαό μας», αλλά και με πληθώρα μηνυμάτων στην προσφώνησή του…

  Στην προσφώνηση ΄του ζήτησε προσοχή στα μικροκομματικά παιχνίδια και στην εποχή της παγκοσμιοποίησης

  Σημείωσε ακόμη πως η ζωή μας «δεν είναι μόνο δολάριο και ευρώ αλλά και κάτι ανώτερο, πολύτιμο με αιώνια και διαχρονική αξία. Παλέψτε με επιμονή και υπομονή για το καλό της αγαπημένηε μας πατρίδας»…

  πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/08/%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9.html#ixzz4I2NpC5fW

 6. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Η επίκληση ενός ζοφερού περιβάλλοντος, όπου το έθνος ή η πίστη βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, αποτελεί μια μέθοδος που καλλιεργείται από υπάρξεως αυτής της θρησκείας. Ο πιστός πρέπει να αισθάνεται ανασφαλής, και ανίκανος να σκέπτεται μόνος του. Πρέπει να έχει ανάγκη, της υποστήριξης του ιερέα, που θα του λέει πότε και πως πρέπει να αντιδρά. Ο ίδιος ο Χριστιανισμός, αποτελεί απάντηση, στην υποτιθέμενη καταστροφή που μας οδηγούσε ο ελληνορωμαϊκός κόσμος. Αυτή η χαμηλού επιπέδου επιχειρηματολογία του επισκόπου Χίου, δεν αποτελεί πρωτοτυπία (…έχουν κατεβάσει τα παντελόνια…..), αλλά είναι διάλεκτος που χρησιμοποιείται διαχρονικά από τους ταγούς της χριστιανικής εκκλησίας. Και δεν πρόκειται να αντιδράσει κανείς πολιτικός, επειδή δεν ειπώθηκε για να τους βλάψει, αλλά για το αντίθετο. Για την κατάντια μας ευθυνόμαστε μόνον εμείς και κανείς άλλος. Όταν, χρησιμοποιούμε επιχειρήματα τύπου: Μας φταίνε οι άλλοι (οι κουτόφραγγοι, οι πρόσφυγες κλπ) τότε δεν υπάρχει πιθανότητα να αντιληφθούμε τις ευθύνες μας και να αντιδράσουμε σωστά. Θέλω όμως να πάρω θέση, και για το ενδιαφέρον του Ιησού, για τους πρόσφυγες. Και να το κάνω νιώθοντας ελεύθερος. Στο ευαγγέλιο του Ματθαίος(ιε’ 22-28) και Μάρκος(ζ’ 25-30), μας λένε ότι κάποτε μία Ελληνίδα στην καταγωγή, έπεσε στα γόνατα του Ιησού και του ζήτησε να γιατρέψει την άρρωστη κόρη της. Ο Ιησούς δεν τις έδωσε καμία σημασία. Όταν αυτή επέμεινε, ο Ιησούς της απάντησε: «Δεν είμαι σταλμένος παρά μόνο για τα πρόβατα του οικου του Ισραήλ. Δεν είναι σωστό να παίρνεις το ψωμί από τα παιδιά και να το δίνεις στα σκυλιά»! Όταν λοιπόν μιλάει στους μαθητές του, και τους παραπονείται, ότι δεν πρόσφεραν φιλοξενία, στους ελάχιστους, εννοεί τα τέκνα του Ισραήλ. Γιατί όπως λέει ο απόστολος Παύλος: Ο πραγματικός Ιουδαίος δεν ο φανερός Ιουδαίος, αλλά ο κρυφά Ιουδαίος.

 7. Ο/Η Mητροπολίτης Ζωζώ λέει:

 8. Ο/Η Πηνελόπη λέει:

  http://www.iloveithaki.gr/2016/08/22/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD/

  τα παντελόνια των μητροπολιτών
  pantelonia22-8-16Posted on 22/08/2016 by Po

  [Με αφορμή το μίσος του δεσπότη Χίου κατά του πρόσφυγα Χριστού]

  του Αναγνώστη Λασκαράτου

 9. Ο/Η Μαστίχα Χίου λέει:

  Για τον φασίστα Χιώτη μητροπολίτη Παντελεήμονα Φωστίνη που γέμισε την Ιεραρχία με τα Γιουσουφάκια του

  https://sikam.wordpress.com/2014/10/04/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B7/

  Παντελεημονας Φωστινης ευγνωμοσυνη και τιμη;Γιατι και απο ποιον.

  Στον αντεπαναστατικο πολεμο των μεγαλων δυναμεων εναντια στην επαναστατημενη Σοβιετικη ενωση συμμετειχε και η Ελλαδα με χιλιαδες Ελληνες στρατιωτες.398 νεκροι και 657 τραυματιες Ελληνες στρατιωτες σε εναν πολεμο εναντια στον εξεγερμενο λαο της Ουκρανιας εξεγερμενο λαο που αναμεσα του υπηρχαν και πολλοι Ελληνικης καταγωγης πολιτες.

  Tετρακοσια Ελληνοπουλα νεκρα και πανω απο 600 τραυματισμενα ποσοι αναπηροι αραγε σωματικα και ψυχικα γιατι;Για εναν πολεμο εναντια σε εναν λαο που αγωνιζοταν να διωξει τους τσαρους απ την ζωη του.Εργατοπεδα και αγροτοπεδα απο μια φτωχη Ελλαδα στην υπηρεσια του διεθνους κεφαλαιου να ακουν τα μεγαλα λογια των προπαγανδιστων.

  Ηγετικο ρολο( πολιτικο ρολο) σε αυτη την εκστρατεια επαιξε ο Παντελεημονας Φωστινης ιεροκηρυκας του 34 συνταγματος πεζικου.Εδω parasimaτα παρασημα του

  Και ο πολεμος αυτος τον σημαδεψε βαθια για την υπολοιπη ζωη του.Βαθυτατα αντικομμουνιστης διεγραψε την δικια του ιστορια στην πολιτικη και θρησκευτικη ζωη του τοπου.Aποσπασμα απο το βιβλιο του Αγωνες κατω απο τα Δεσμα σελ 55

  Ο αντικομμουνιστής και αρχιεθνικόφρων Παντελεήμων συγγραφέας του «Ο κομμουνισμός. Ούτος εστίν ο πλάνος και ο αντίχριστος»- Απ. Διακονία, Αθ. 1950)

  Γιατι μην νομιζετε και μεσα στους κολπους της Εκκλησιας υπαρχουν σοβαροτατες ενστασεις για την παρουσια και τις ενεργειες του ΠΦ οσο ζουσε.

  Αντιθεσεις με τον δημοκρατικο Μητροπολιτη Χιου αλλα και με τον υπερσυντηριτικο Καντιωτη (Το Τάγμα του Φωστίνη σύμφωνα με τον επίσης εθνικόφρονα Αυγούστίνο της Φλώρινας ήταν «εστία μολύνσεως» της οποίας τα έργα «απειλούν να προκαλέσουν ναυτίαν και εις αυτούς τους βουβάλους του βορβορώδους Αλιάκμονος» (περιοδικό «Σπίθα»-Γ.Δ.Καρανικόλα «Ανορθόδοξοι Έρωτες Ορθοδόξων Αρχιερέων»).

  Ο ΠΦ δεν ηταν καποιος ιερεας αμετοχος στην καθημερινοτητα.Το αντιθετο.Και στην πολιτικη και στην εκκλησιαστικη ζωη ειχε δραση και παρεμβασεις.Αντιπαλους και ορκισμενους εχθρους καθως και συμμαχους και οπαδους.Ειχε μαλιστα φτιαξει και ταγμα με το ονομα του που εβγαλε μεγαλα στελεχη της εκκλησιας.

  Ιδρυσε το «Ιερό Τάγμα του Αγίου Παντελεήμονος» ή «Τάγμα Φωστίνη», όπως είναι γνωστό στους εκκλησιαστικούς κύκλους, στο οποίο εντάχθηκαν γνωστοί ιεράρχες που υπηρέτησαν και υπηρετούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και οι περισσότεροι φέρουν το όνομα «Παντελεήμων».

  http://www.pare-dose.net/3167

  Στα μέσα του 1954 μία νέα αφορμή βρίσκεται από πλευράς Εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης Χίου, Παντελεήμων Φωστίνης, υποβάλλει έκθεση στην Ιερά Σύνοδο για το βιβλίο «Καπετάν Μιχάλης» το οποίο θεωρεί «αντεθνικόν και υβριστικόν» για την Εκκλησία και ζητά να αφορισθεί ο Καζαντζάκης. Η επιστολή μάλιστα προς το Ιερατείο ανέφερε ότι το βιβλίο αυτό εξευτελίζει τον αγώνα των Κρητών(!) γιατί περιγράφει τον καπετάν Μιχάλη ως μέθυσο και τον Πολυξίγκη ως ερωτύλο. Και προσβάλει και την Εκκλησία γιατί στο κεφάλαιο με την κατήχηση της Εμινέ, εκείνη λέει ότι ο Θεός είναι γέρος κοτσονάτος και ο Χριστός ο γλυκός, ντεληκανής γιος του.
  http://storiacontroversa.blogspot.gr/2012/03/blog-post_08.html

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=419446

  ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/382#ixzz3F67Dvud2

  https://roides.wordpress.com/2009/12/16/16dec09/

  http://akrat.blogspot.gr/2013/04/blog-post_28.html

  28 Απριλίου 2013
  Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ ΦΩΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΕΥΒΟΙΑΣ. ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ

  Όταν περνάω έξω από το Δεσποτικό της Κύμης κάτι με αναταράσει. Η αλήθεια είναι ότι η οικογένειά μου συχνά ανέφερε τον κοιμησμένο Δέσποτα με εχθρικές διαθέσεις. Πρώτα από όλα όταν η οικογένεια μου ήταν στα πάνω της και ήταν πλουσία ο Παντελεήμον Φωστίνης εζήτησε το καλό σερβίτσιο για να τραπεζώσει κάποιους προύχοντες επισκέπτες. Μετά εξεχάσθηκε το θέμα… Το σερβίτσιο αγνοείτε έκτοτε… Και όχι μόνο αυτό… Όταν οι επιχειρήσεις της οικογένειας μου μπατήρησαν και ξέπεσαν σε σημείο να μην υπάρχει γάλα….. για την αδελφή μου και απευθυνόμενη η μητέρα μου για ενίσχυση στον Άγιο τούτο άνδρα, που γεννήθηκε στο Κρανίδι, αυτός ηρνήθη…. Δεν ξέρω ποιά αποκοτιά τον οδήγησε σε αυτή την συμπεριφορά. Δεν είναι σπάνιο στην κοινωνική ζωή να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι ανάλογα της κοινωνικής υπάρξεώς τους…

  Η Κύμη εφιλοξένησε και έθρεψε σωματικά και πνευματικά μεγάλους άνδρες της εκκλησίας. Ο Άγιος Νεκτάριος, ο Φωστίνης, ο Άγγλος πάτερ που ενέσκυψε στην Ορθοδοξία (βαριέμαι να πάω στην βιβλιοθήκη μου να βρω τα βιβλία του για το σχίσμα με τους Παπικούς και να γράψω το όνομά του…) αλλά και ο σημερινός Μητροπολίτης ο Σεραφείμ. Αποτελεί μια μεγάλη πνευματική κολυμπήθρα για την εκκλησία.

  Ο Φωστίνης λοιπόν υπήρξε μεγάλη μορφή. Ριψοκίνδυνος, με πνεύμα πονηρό, άνθρωπος της δράσης, εθνικόφρων και μέγας αντικομμουνιστής. Δεν δείλιασε να γράψει βιβλίο το οποίο θα σας παραθέσω ευθύς αμέσως δίνοντας σε δημόσια θέα ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ με τα ΟΝΟΜΑΤΑ τους στην ασφάλεια….!!!!!!! Ομολογώ ότι δεν έχω ακούσει στην ζωή μου τέτοιο όμοιο γεγονός… Στην ΑΘήνα παλαιοί αγωνιστές μου ανέφεραν, παράμερα και μυστικά είναι αλήθεια, ότι πολλές φορές έβρισκαν απάγγυο σε εκκλησίες από το ανηλεές κυνηγητό. Αλλά αυτός ο Φωστίνης…. Αυτός δεν ήταν Μητροπολίτης… Ήταν εισαγγελεύς, κατήγορος, κυνηγός των κατακαημένων κομμουνιστών της Κύμης που κοιμόντουσαν στα βουνά για να μην τους πλακώνουν νυχτιάτικα οι Χίτες…

  https://roides.wordpress.com/2009/02/05/5feb09/

  Το παιδομάζωμα στην Ορθοδοξία (Μέρος 2ο)

  Εποχή άφησε το ιερατικό τάγμα του εθνικόφρονα μητροπολίτη Παντελεήμονα Φωστίνη ο οποίος έχοντας πάρει μέρος στην Αντίσταση στο πλευρό των «εθνικών» δυνάμεων, έδρασε μετακατοχικά και ανέδειξε τροφίμους του σε γνωστούς μητροπολίτες μπλεγμένους σε σκάνδαλα, όπως τον Παντελεήμονα Α΄Θεσσαλονίκης που διώχτηκε για «ηθικούς» λόγους επί Χούντας και άλλους 3 Παντελεήμονες που έγιναν δημόσιος περίγελως, τους Κορινθίας, Λήμνου και Αττικής (χρημάτισε και διευθυντής του οικοτροφείου [!!!] της Αποστολικής Διακονίας στην Αθήνα), τον Αθηνών Ιάκωβο, τον Δράμας Φίλιππο κλπ. Ο επίσης σφοδρός αντικομμουνιστής μητροπολίτης Καντιώτης, σε δημοσίευμα της «Σπίθας» του, αποκάλεσε το «Ταγμα» του, «εστία μολύνσεως» της οποίας τα έργα «απειλούν να προκαλέσουν ναυτίαν και εις αυτούς τους βουβάλους του βορβορώδους Αλιάκμονος» (Γ.Δ.Καρανικόλα «Ανορθόδοξοι Έρωτες Ορθοδόξων Αρχιερέων»). Ο Φωστίνης «βρέθηκε και στο επίκεντρο καταγγελιών (κυρίως για ηθικής φύσεως σκάνδαλα) για το μοναχικό ‘Τάγμα….’ που είχε ιδρύσει» και το οποίο «φιλοξενούσε νεαρά άτομα που προορίζονταν για κληρικοί» («Ποντίκι», 4.8.’05). «…το συγκεκριμένο τάγμα θεωρήθηκε άντρο ακολασίας» («Έθνος», 28.1.’06). Η Εκκλησία δεν ορρωδεί να τιμά και σήμερα τον Φωστίνη. Η μητρόπολη Αττικής όπου τοποτηρεί ο εισαγωγέας ιερών πτωμάτων μητροπολίτης Μεσογαίας κ.Νίκος Χατζηνικολάου μας ενημερώνει για την Αγιότητα του Φωστίνη:

  (από το βιβλίο «Θαύματα και αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία»)
  Εκδόση Ι.Μ.Παρακλήτου Αττικής: Όταν ο Μητροπολίτης Φωστίνης (†1962) ήταν ιεροκήρυκας Αττικής, πήγε κάποτε να λειτουργήσει στο φθισιατρείο…».

 10. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Και ο μεν Αμβρόσιος λόγω αναστροφής,αλλά και γηρατειών-άλλωστε είναι υπό παραίτησιν-κάπως συγχωρείται,όπως και ο Ρούσσας,για τα ξεσπάσματά τους!Ο Βασιλάκης όμως νεότευκτος σχετικά ιεράρχης ΔΕΝ συγχωρείται με τίποτα!!Αλλά είπαμε-και το ξέρεις πολύ καλά κ.Λασκαράτε-ότι κι αυτός και όλοι βγαίνουν από μια κλίκα,που ΠΟΤΕ δεν θα θελήσει να αλλάξει τον τρόπο εκλογής
  των επισκόπων-παρά τις πομπώδεις δηλώσεις Παρασκευαϊδη και Λιάπη!!Επίσης ΔΕΝ είναι σε θέση να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ εαυτούς και αλλήλους,γιατί ΟΛΟΙ κρατάνε ο ένας τον άλλον για διάφορα σκάνδαλα από το μανίκι!!Πάντως δεν θα πρέπει εξ αιτίας τους να χλευάζεται το θρησκευτικό φρόνημα των Ελλήνων και η πίστη τους!!

 11. Ο/Η greekhelsinki λέει:

  Τόσες ημέρες δεν έχω βρει τις πραγματικές δηλώσεις του μητροπολίτη με μίσος κατά όλων αυτών… πού υπάρχουν;

  • Ο/Η Liberal λέει:

   ΕΛΛΑΔΑ 16|08|2016 21:53

   Χυδαία επίθεση στην κυβέρνηση και στους βουλευτές που στηρίζουν τη δημιουργία τεμένους εξαπέλυσε από άμβωνoς στο Πυργί, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

   Ο Μητροπολίτης κατά το κήρυγμα του εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων. «Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα» ήταν ένα από τα τελευταία «ξεσπάσματα» του Μητροπολίτη Μάρκου στο Πυργί. Καλούσε μάλιστα και τον κόσμο να φωνάξει δυνατά την αντίθεση του στη στάση των βουλευτών να επιτρέψουν τη δημιουργία τεμένους.

   Επίθεση και κατά δημάρχων

   Ακολουθώντας ακραία φρασεολογία και μεγαλοστομίες που θυμίζουν κατά πολύ τον Άνθιμο Θεσσαλονίκης και τον Αμβρόσιο Καλαβρύτων, ο Μητροπολίτης Χίου έχει πετύχει, να δημιουργήσει σύγχυση και προβληματισμό στο μετριοπαθές ποίμνιό του.

   Από την Καλαμωτή όπου καταφέρθηκε ενάντια στον υπουργό Παιδείας για την ενδεχόμενη κατάργηση της προσευχής μέχρι τον Άγιο Αιμιλιανό, ο κ. Μάρκος ξεσπάθωσε εναντίον όλων : του συμφώνου συμβίωσης, των ομοφυλόφιλων, των προσφύγων… «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες» είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει ενάντια στον πολιτικό γάμο λέγοντας για τους δημάρχους, «Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας».

   Πηγή: Προκλητικός ο Μητροπολίτης Χίου: Οι πολιτικοί έχουν κατεβάσει τα παντελόνια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/283494/proklitikos-o-mitropolitis-hioy-oi-politikoi-ehoyn-katevasei-ta-pantelonia#ixzz4I5qKh2uS

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δεν νομίζω να έχουν καταγραφεί αυτολεξεί, προέρχονται από δημόσια ομιλία του που τροφοδότησε ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας Πολίτης.
   Πάντως ο τρόπος «ανασκευής» τους από τον δράστη, αποτελεί ουσιαστική επιβεβαίωσή τους, αφού δεν τόλμησε (υπήρχε ακροατήριο και βέβαια και ο φόβος κάποιου γάτου των Ιμαλαϊων) να διαψεύσει τίποτα, εκτός αν θεωρηθεί διάψευση η επεξήγηση πως ότι είπε ελέχθη στα πλαίσια δεσποτικής «φιλολογικής» (!!!) ερμηνείας του όρου «λαθρομετανάστης».
   Βεβαίως ο πανικός του δεσπότη ακόμη και στο (απίθανο) ενδεχόμενο πως η κυβέρνηση θα επέτρεπε (υπογείως κλπ) να του ασκηθεί δίωξη, δείχνει πως θα είχαν τα πράγματα αν η χώρα διέθετε πρωθυπουργό και υπουργό Δικαιοσύνης.

   Εδώ η «διάψευση»:

   http://www.politischios.gr/koinonia/aytes-einai-oi-theseis-toy-hioy-markoy-gia-prosfyges-kai-metanastes

   Αυτές είναι οι θέσεις του Χίου Μάρκου για πρόσφυγες και μετανάστες

   «ΕΚΑΝΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ»»
   ………………….
   Χωρίς να διαψεύδει ούτε στο ελάχιστο τα όσα αποκάλυψε ο «πολίτης» ο Μητροπολίτης Χίου αναλυτικά αναφέρει:
   …………………….

 12. Ο/Η Liberal λέει:

  https://greekhelsinki.wordpress.com/2016/08/15/%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C-5/

  15 August 2016
  Ρατσιστικές διακρίσεις στο μικροσκόπιο του ΟΗΕ:
  Ζ. Πισωγύρισμα για την κατάργηση της ποινικοποίησης της βλασφημίας;

  Σιατίστης Παύλος προς Τσίπρα: «Διωγμός και ειδεχθής ρατσισμός απέναντι στους Χριστιανούς η αποποινικοποίηση της βλασφημίας»

  Η Ελλάδα ρωτήθηκε δύο φορές από την Επιτροπή για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (CERD) στις 4 Αυγούστου 2016 αν θα προχωρήσει στην κατάργηση των άρθρων κατά της βλασφημίας με δεδομένο, όπως είπε ο Εισηγητής για την Ελλάδα, πως τόσο η ίδια δηλώνει πως προτίθεται να το κάνει όσο και το γεγονός ότι και κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν με την κατάργηση (όπως είχε ενημερώσει τη CERD το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ)).

  Ήταν μια από τις ελάχιστες ερωτήσεις της CERD στις οποίες η Ελλάδα επέλεξε να μην απαντήσει. Πρόκειται για προφανές πισωγύρισμα, αφού σε μιαν ασυνήθιστη ενέργεια είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει τη θετική υπό όρους πρόθεσή της να καταργήσει τα άρθρα κατά της βλασφημίας με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις 21 Ιουλίου 2016, που αναδημοσιεύεται στη συνέχεια. Θεμιτή είναι η εκτίμηση πως η ανακοίνωση έγινε για να υπάρξουν οι όποιες αντιδράσεις και αυτές να συνεκτιμηθούν. Δεδομένου ότι και μη ακραίοι μητροπολίτες τοποθετήθηκαν αρνητικά, η Ελλάδα αποφάσισε να μην επαναλάβει τη δέσμευση που είχε κάνει τρεις φορές στον ΟΗΕ κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο και να δώσει έτσι διαπιστευτήρια υπαναχώρησης προς την αντιδραστική ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας.

  Επειδή δε ακόμα και «προοδευτικοί» μητροπολίτες αποκαλούν «διωγμό και ειδεχθή ρατσισμό απέναντι στους Χριστιανούς την αποποινικοποίηση της βλασφημίας» (επιστολή του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα) και υποκριτικά επικαλούνται την ανάγκη προστασίας του Ισλάμ [sic], όπως αναφέρουν στο επισυναπτόμενο δημοσίευμα Τα Νέα «τι θα γίνει όμως αν κάποιος βλασφημήσει ένα τζαμί ή μουσουλμάνους στη χώρα μας; Τι αντιδράσεις θα έχουμε από αυτή τη θρησκευτική ομάδα;», παρατίθενται στο τέλος 25 διώξεις με βάση τα άρθρα κατά της βλασφημίας που κατέγραψε το ΕΠΣΕ στις 13 Ιουλίου 2016 μετά από ολιγόωρη αναζήτηση μέσω Google που δείχνουν πώς ακριβώς χρησιμοποιούνται τα άρθρα αυτά «προστατεύοντας» μόνο την επικρατούσα θρησκεία.

  Παραθέτουμε τέλος ως ενδεικτική την άμεση τότε ακραία κινδυνολογική αντίδραση του Μητροπολίτη Πατρών: «Πύρινα ήταν τα λόγια του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, με αφορμή την επιχειρούμενη αποποινικοποίηση της βλασφημίας… «Επιτέλους σταματήστε να ξηλώνετε τον πνευματικό ιστό του τόπου μας και να προκαλείτε τα φιλόθεα αισθήματα του λαού μας…», είπε απευθυνόμενος στους κρατούντες, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας που τέλεσε προχθές το πρωί από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στα Ταμπάχανα. Στο κήρυγμά του προς τις χιλιάδες πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ο Μητροπολίτης μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα της βλασφημίας (άρθρο 198 και 199 του Ποινικού Κώδικος). «Αυτό είναι καταστροφικό για την πνευματική πορεία της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο Σεβασμιότατος με αφορμή το γεγονός ότι η πρόταση για κατάργηση του αδικήματος έχει σταλεί στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, εκφράζοντας και την δυσαρέσκεια του Λαού, ο οποίος επικροτούσε διά βοής τα όσα έλεγε.»

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
  &ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αθήνα, 21 Ιουλίου 2016

  Ανακοίνωση

  Παράλληλα με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρητορικής του μίσους, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης.

  Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων γνωστοποιεί πως η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα. Τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς και κατά την εξέταση της χώρας μας από την Επιτροπή των ΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (3-4 Αυγούστου στη Γενεύη).

  Κατά το Ποινικό Δίκαιο η ποινή προϋποθέτει την τέλεση πράξης. Ο προσδιορισμός της τελευταίας χωρεί με στάθμιση των εμπειρικών – αποδείξιμων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης. Επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται.

  ΝΕΑ

  12/08/2016 (σελ. 17)

  Το αγκάθι της βλασφημίας

  Το κλίμα ανάμεσα στη Εκκλησία και στην κυβέρνηση είχε αρχίσει να οξύνεται από τα τέλη Ιουλίου, όταν το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως αναμένεται να προχωρήσει στην αποποινικοποίηση της βλασφημίας. Το αποτέλεσμα ήταν να εκδηλωθούν οι πρώτες αντιδράσεις αρχικά από τους «σκληρούς» της Ιεραρχίας, ενώ τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι μητροπολίτες αρχίζουν να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τα σχέδια του υπουργείου. Πλέον ουδείς μπορεί να προδιαγράψει πού θα οδηγήσει η νέα αντιπαράθεση.

  Μέσα στην εβδομάδα ο συνήθως χαμηλών τόνων μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, σε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του ζητάει να μην προχωρήσει στην αποποινικοποίηση της βλασφημίας. «Μήπως επιδιώκετε να αναβιώσετε τους διωγμούς, έμμεσους ή άμεσους, εναντίον των πιστών; Αυτά μπορεί να είναι τα οράματα μιας αριστερής κυβέρνησης;» αναφέρει ο Παύλος. Σε άλλο σημείο λέει: «Αλήθεια, δεν σας προβληματίζει ότι η Ευρώπη άρχισε να ζει στον αστερισμό του τρόμου; Δεν καταλάβατε ότι αυτά που ήδη έχουν συμβεί είναι μόνο η αρχή; Ή, ακόμη περισσότερο, έχετε σκεφθεί τι θα συμβεί αν κάποιος βλασφημήσει τον Αλλάχ; Εύχομαι να επιδείξετε ως κυβέρνηση την ίδια ευαισθησία που επιδείξατε τότε ως αντιπολίτευση».

  Παρόμοια άποψη διατυπώνει και ένας μητροπολίτης που ανήκει στο προοδευτικό «μπλοκ» της Εκκλησίας. «Εντάξει, ο χριστιανισμός είναι ανεκτική θρησκεία. Τι θα γίνει όμως αν κάποιος βλασφημήσει ένα τζαμί ή μουσουλμάνους στη χώρα μας; Τι αντιδράσεις θα έχουμε από αυτή τη θρησκευτική ομάδα; Η κυβέρνηση οφείλει να το αναλογιστεί αυτό και να μην αποποινικοποιήσει τη βλασφημία.»

  Διώξεις και δίκες για βλασφημία 2014-2016
  [Πηγή: ολιγόωρη αναζήτηση στο Google]

  2 Μαρτίου 2017: Δίκη κατ’ έφεση Φίλιππου Λουϊζου [“Γέροντα Παστίτσιου”] που καταδικάστηκε πρωτόδικα στις 16 Ιανουαρίου 2014 σε 10 μήνες με αναστολή για καθύβριση θρησκευμάτων

  15 Νοεμβρίου 2016: Δίκη στην Καλαμάτα δύο ατόμων μετά από μήνυση ακροδεξιών για εξύβριση και κακόβουλη βλασφημία [βλπ. 4 Απριλίου 2014]

  28 Ιουνίου 2016: Σύλληψη δύο ατόμων στην Αγία Μαρίνα Φθιώτιδας, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, αντίσταση, εξύβριση, κακόβουλη βλασφημία και πρόκληση απλών σωματικών βλαβών.

  9 Ιουνίου 2016: Μήνυση Μητροπολίτη Καλαβρύτων κατά Thessaloniki Pride για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος

  9 Ιουνίου 2016: Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου αθωώνει κατηγορούμενο αθλητή για βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης με επιβαρυντική περίπτωση, για απειλή και κακόβουλη βλασφημία σε αγώνα μπάσκετ στις 17 Δεκεμβρίου 2008

  2 Φεβρουαρίου 2016: Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, απλή σωματική βλάβη και κακόβουλη βλασφημία

  12 Νοεμβρίου 2015: Σύλληψη ενός ατόμου στη Στερεά Ελλάδα για κακόβουλη βλασφημία

  30 Αυγούστου 2015: Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για συμμετοχή σε επεισόδια, στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα στην Ξάνθη: σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απειλής και κακόβουλης βλασφημίας, κατά περίπτωση

  27 Ιουνίου 2015: Σύλληψη ενός ατόμου στη Στερεά Ελλάδα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και κακόβουλη βλασφημία

  15 Απριλίου 2015: Σύλληψη ενός ατόμου στη Θεσσαλία σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για κακόβουλη βλασφημία

  12 Δεκεμβρίου 2014: Συνελήφθη στη Δράμα 60χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και κακόβουλη βλασφημία

  10 Δεκεμβρίου 2014: Σύλληψη δεκαπέντε ατόμων στη Δυτική Μακεδονία για σωματικές βλάβες – απειλή – εξύβριση – αντίσταση – κακόβουλη βλασφημία – διατάραξη οικιακής ειρήνης – φθορά ξένης ιδιοκτησίας – ψευδή ανωμοτί κατάθεση – υπεξαίρεση

  8 Δεκεμβρίου 2014: Σύλληψη ενός ατόμου στη Στερεά Ελλάδα για κακόβουλη βλασφημία

  8 Οκτωβρίου 2014: Σύλληψη δύο ατόμων στη Στερεά Ελλάδα για κακόβουλη βλασφημία

  10 Ιουλίου 2014: Σύλληψη ενός ατόμου στη Στερεά Ελλάδα για κακόβουλη βλασφημία

  23 Ιουνίου 2014: Σύλληψη ενός ατόμου στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής για αντίσταση, εξύβριση, απειλή και κακόβουλη βλασφημία σε βάρος κλιμακίου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας

  12 Ιουνίου 2014: Σύλληψη ενός ατόμου στο Αίγιο για κακόβουλη βλασφημία για καλλιέργεια ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση και κακόβουλη βλασφημία

  6 Μαΐου 2014: Σύλληψη ενός ατόμου στην Ήπειρο για κακόβουλη βλασφημία

  29 Απριλίου 2014: Γραπτές εξηγήσεις Ιφικράτη Αμυρά προς την Γ.Α.Δ.Α.για την μηνυτήριο αναφορά για κακόβουλη βλασφημία εις βάρος της Ελληνικής Θρησκείας από τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ Μεντζελόπουλο

  4 Απριλίου 2014: Σύλληψη δύο ατόμων στην Καλαμάτα μετά από μήνυση ακροδεξιών για εξύβριση και κακόβουλη βλασφημία. Παραπομπή σε δίκη στις 15 Νοεμβρίου 2016 [στοιχεία στη διάθεση του ΕΠΣΕ]

  10 Μαρτίου 2014: Σύλληψη ενός ατόμου στη Στερεά Ελλάδα για κακόβουλη βλασφημία

  10 Μαρτίου 2014: Σύλληψη εννέα ατόμων στη Δυτική Μακεδονία για απείθεια – αντίσταση – απειλή – απλή σωματική βλάβη – εξύβριση – φθορά ξένης ιδιοκτησίας – ψευδή ανωμοτί κατάθεση – ψευδορκία – ψευδή καταμήνυση – κακόβουλη βλασφημία

  8 Φεβρουαρίου 2014: Σύλληψη τριών ατόμων στη Στερεά Ελλάδα για κακόβουλη βλασφημία

  28 Ιανουαρίου 2014: Συνελήφθησαν δύο άτομα για εξύβριση, κακόβουλη βλασφημία και αντίσταση στα Καλύβια Πέλλας

  16 Ιανουαρίου 2014: Καταδίκη Φίλιππου Λουϊζου [“Γέροντα Παστίτσιου”] σε 10 μήνες με αναστολή για καθύβριση θρησκευμάτων το 2012

  10 Ιανουαρίου 2014: Συνελήφθη αλλοδαπός στη Λάρισα, δυνάμει εντάλματος σύλληψης για σωρεία ληστειών τραπεζών και καταδικαστικής απόφασης για οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση και βλασφημία

  06 Ιανουαρίου 2014: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, αντίσταση και κακόβουλη βλασφημία

 13. Ο/Η Λέων της Νεμέας λέει:

  https://web.facebook.com/petros.tatsopoulos/posts/1093279084092715?pnref=story

  Petros Tatsopoulos
  ·
  Είχα πάντοτε -από μικρό παιδί- μια δυσκολία να πιστέψω σ’ έναν αναίσθητο Θεό επιλεκτικών θαυμάτων. Έναν Θεό που αδιαφορεί κι επιτρέπει αδιανόητες θηριωδίες -ένα Άουσβιτς, ας πούμε ή ένα τσουνάμι στην Ινδονησία- και κατόπιν εξαντλεί τις θαυματουργικές του ικανότητες σβήνοντας μια φωτιά (που επέτρεψε όμως ν’ ανάψει) ή βγάζοντας ζωντανό από τα ερείπια ένα βρέφος (που επέτρεψε όμως να καταπλακωθεί). Μια εύκολη απάντηση θα ήταν πως έχουμε να κάνουμε μ’ έναν σαδιστή Θεό, ανείπωτης μοχθηρίας, του οποίου οι σποραδικές θαυματουργικές αγαθές επεμβάσεις δεν έχουν άλλο σκοπό παρά να μας υπενθυμίσουν ότι θα μπορούσε ν’ αποτρέψει το κακό, αν ήθελε -απλώς, βρε αδερφέ, συνήθως δεν θέλει. Δεν γουστάρει. Δεν κάνει κέφι. Αντιλαμβάνεστε άραγε, εσείς οι πιστοί, πως η δική μας εικασία ότι ένα τέτοιο πλάσμα μάλλον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ είναι απείρως πιο ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ως αντίληψη από τη δική σας βεβαιότητα ότι ένα τέτοιο πλάσμα ΥΠΑΡΧΕΙ; Καλό σας απόγευμα.

 14. Ο/Η eklag λέει:

  Επιτέλους!
  Ποια σχέση έχει ο Χριστός με τους διάκονους του Ιουδαίων;
  ΚΑΜΙΑ.
  Πολλοί το γνωρίζουμε.
  Είναι καιρός να το μάθουμε όλοι.

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εκτός από τα δυο αποβράσματα του υποκόσμου,τον μητροπολίτη Καρυστίας και μετά Χίου Παντελεήμονα Φωστίνη και το πνευματικό του τέκνο τον Αττικής Παντελεήμονα, η εύανδρος νήσος ανέδειξε και τους αδελφούς Καρίβαλη, τον όσιο Βενέδικτο που συνελήφθη από την Αστυνομία να ψαρεύει νεαρούς κάπου στον Πειραιά και τον αδελφό του τον Ιεροσολύμων Διόδωρο. Ο όσιος Βενέδικτος καθαιρέθηκε αναγκαστικά από τον ιερό Καλλίνικο που δεν μπόρεσε να τον σώσει, γεγονός που δεν του το συγχώρησε και όταν ξέσπασαν και τα σκάνδαλα του Καλλίνικου, ο Βενέδικτος βγήκε στην τηλεόραση (Σπ.Καρατζαφέρη ή Τριανταφυλλόπουλο) και τον περιποιήθηκε δεόντως.
  Για τον Διόδωρο, λίγα αποσπάσματα από την Καθημερινή (ευτυχώς που υπάρχει ο αστικός Τύπος, γιατί για την «Αυγή» και τον «Ριζοσπάστη», δεν υπάρχουν σκάνδαλα στην κρατική εθνική Εκκλησία), στα πλαίσια ενός μεγάλου ρεπορτάζ για τον υπόκοσμο των υποψηφίων πατριαρχών Ιεροσολύμων του 2001:

  http://www.kathimerini.gr/96780/article/epikairothta/ellada/olo-to-paraskhnio-sta-ierosolyma
  22.07.2001

  Ολο το παρασκήνιο στα Ιεροσόλυμα
  Του Γρηγόρη Καλοκαιρινού

  Είναι γνωστή σε όλον τον ορθόδοξο κόσμο η περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στην προσπάθειά του να εκλέξει νέο Πατριάρχη. Εχουν περάσει 8 μήνες από την εκδημία του Διοδώρου ……
  Το γεγονός ότι «κάτι συμβαίνει» στην Εκκλησία της Αγίας Σιών, επιβεβαιώνεται τώρα με τις διαγραφές υποψηφίων από τον κατάλογο των εκλογίμων εκ μέρους του Ισραήλ και συμφωνούντων σιωπηρώς των κυβερνήσεων Αθηνών, Αμμάν και Παλαιστίνης. Στην πραγματικότητα όμως, απλώς, τώρα το πληροφορούνται οι πολλοί. Μέχρι χθες ο «βίος και η πολιτεία» εντός του Πατριαρχείου, ήταν κτήμα των ολίγων. Δεν είναι τυχαίο ότι χώρες με διαφορετικά συμφέροντα και αντίπαλες μεταξύ τους, συμπίπτουν στις διαγραφές των «πέντε», ενώ «εξωγενείς» παράγοντες προσπαθούν να ανατρέψουν τις συγκεκριμένες εξελίξεις.

  Μπροστά σε αυτήν την αλήθεια -που τόσο γλαφυρά παρέθεσε με άρθρο του πριν από καιρό στην «K» ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υπουργός κ. Νικόλαος Θέμελης, ανιψιός Πατριάρχου Ιεροσολύμων, ζητώντας κάθαρση- η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, αδύναμη, αλληλοσπαράσσεται.

  ……….

  Η «Πολιτεία» Διόδωρου

  Ο Πατριάρχης Διόδωρος -ο επιλεγόμενος «Βούδας» από τους αρχιερείς των ελληνορθοδόξων εκκλησιών- ανέβηκε στον θρόνο το 1981, έπειτα από ένα παζάρι συναλλαγών, πολιτικών και οικονομικών. Ηταν Μητροπολίτης Αμμάν, είχε σώσει λέγεται τη ζωή του μακαρίτη Χουσεΐν της Ιορδανίας και απολάμβανε της υποστηρίξεώς του. Εκτός από τη βοήθεια Χουσεΐν, για να γίνει Πατριάρχης ο Διόδωρος, «έταξε» και αρκετά «πακέτα» δολάρια στους μητροπολίτες. Η επιστολή του Μητροπολίτη Διοκαισαρείας Ιακώβου προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1983, αποκαλύπτει πολλά και λέγεται ότι την έχει η κ. Δήμητρα Λιάνη στο αρχείο της.

  Διάκονος του Πατριαρχείου, πρώην γνωστός τραγουδιστής -έστειλε έχει πει, μάλιστα και σχετική επιστολή στο Οικουμενικό Πατραρχείο με αποκαλύψεις- πολλές φορές περιέγραψε δημοσίως και σε εκκλησιαστικούς κύκλους, τον καβγά Διοδώρου – Ιακώβου για τα «υπόλοιπα» που χρωστούσε ο πρώτος και τα είχε «ταμένα» στον δεύτερο για να τον ψηφίσει Πατριάρχη. Μόλις, λοιπόν, κάθησε στον θρόνο ο Διόδωρος, φαίνεται να έβαλε δύο στόχους, την συσσώρευση πλούτου και την… καλοπέραση. Περνούσε πολλούς μήνες τον χρόνο στην πατριαρχική βίλα του Αγίου Κωνσταντίνου Καμένων Βούρλων, όπου τον υπηρετούσαν Ρουμάνες καλόγριες. Μία από αυτές είχα μάλιστα, κακό τέλος. Στο μοναδικό προσκύνημα του Τάφου της Παναγίας στη Γεσθημανή ήταν κενή η θέση ηγουμένου. Ο αρχιμανδρίτης Συνέσιος ζητεί την τοποθέτησή του εκεί και ο Διόδωρος δίνει τη συγκατάθεση, έναντι… 80.000 δολαρίων, τα οποία και κατέβαλε ο Συνέσιος (άραγε πού βρίσκουν Αγιοταφίτες μοναχοί τόσο μεγάλα ποσά;). Ομως, ο Πατριάρχης, και τα χρήματα πήρε και τη θέση δεν του έδωσε. Θυμωμένος ο αρχιμανδρίτης, ήλθε στην Ελλάδα, πήγε στη βίλα Καμένων Βούρλων και επειδή γνώριζε «καλά» τα κατατόπια -είχε υπηρετήσει διάκονος εκεί- προσπάθησε να κλέψει χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.

  Τον αντελήφθη η Ρουμάνα μοναχή Λάικα και εκείνος αναγκάστηκε για να διαφύγει να την χτυπήσει στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο. Οταν διαπίστωσε ότι την είχε σκοτώσει, έβαλε φωτιά για να χαθούν τα ίχνη. Η δολοφονία, όμως, αποκαλύφθηκε και ο Συνέσιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 ετών από τα ισραηλινά δικαστήρια. Ο φάκελος «Λάικα» βρίσκεται στα αρχεία της Μοσάντ, ενώ ο Συνέσιος δεν «μίλησε»ποτέ, παρά τις παροτρύνσεις, ακόμη και Ισραηλινών να κάνει αποκαλύψεις.

  Οι Ρουμάνες

  Φαίνεται ότι ο Διόδωρος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις Ρουμάνες. Λέγεται ότι πήγαιναν στα Ιεροσόλυμα να υπηρετήσουν από μοναστήρια τις πατρίδας τους και πολλές από αυτές το πρωί φορούσαν το σχήμα και προσεύχονταν και το βράδυ «εργάζονταν» σε καμπαρέ στο Τελ Αβίβ. Εντονες φήμες, που συζητείται, ότι και γι’ αυτές οι Ισραηλινοί έχουν στοιχεία, αναφέρουν πως ορισμένες από τις καλόγριες εκ Ρουμανίας «ετύγχανον της ιδιαιτέρας ευνοίας» του Πατριάρχου. Η τελευταία μάλιστα -συμπληρώνουν οι πληροφορίες- έφυγε από το Ισραήλ λίγες ώρες μετά το θάνατο του Διοδώρου με 6 εκατομμύρια δολάρια στη βαλίτσα της, με τα οποία άνοιξε επιχείρηση στην πατρίδα της. Λέγεται δε, ότι οι ισραηλινές αρχές γνώριζαν την περίπτωση, αλλά την άφησαν να φύγει, για να μην δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, κάτι που το έχουν μετανοήσει τώρα.

  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδος, η οποία πέρασε άσχημες ώρες με την υγεία της. Οταν οι Ισραηλινοί γιατροί τη διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει καλά, ιδιαίτερα συγκινημένη, πήγε στον Πανάγιο Τάφο να προσκυνήσει. Εκεί θέλησε, να αφιερώσει ακριβό κόσμημα που είχε στον λαιμό της. Τότε παρενέβη κληρικός Αγιοταφίτης που τη συνόδευε και της είπε: «Κυρία…, αν πράγματι αισθάνεσθε ότι πρέπει να αφιερώσετε το κόσμημά σας στον Χριστό, ως ευγνωμοσύνη που σας έσωσε, καλύτερα πουλήστε το και δώστε τα χρήματα σε φτωχούς. Εάν το αφήσετε εδώ, σε δυο – τρεις ημέρες θα κοσμεί τον λαιμό κάποιας Ρουμάνας».

  Το χρήμα

  Η σχέση με το χρήμα, φαίνεται να ήταν επίσης ξεχωριστά έντονη για τον Διόδωρο. «Ο Χιώτης ήταν παραδόπιστος», μας είπε χαρακτηριστικά Αγιοταφίτης. Είχε «ιδιαίτερες σχέσεις» με Μητροπολίτες που διαχειρίζονταν προσκυνήματα και περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου. Από παντού έπαιρνε «μίζες». «Νοίκιασε» για 90 χρόνια μεγάλες εκτάσεις στους Ισραηλινούς, κάτι που εξόργισε τους Παλαιστινίους, ενώ δεν δίστασε να κάνει και πλαστογραφίες εις βάρος Εβραίων, υπογράφοντας συμβόλαια που τελικά δεν ίσχυαν, αφού όμως πρώτα είχε εισπράξει τα χρήματα. Σε αυτές τις «ιστορίες» συμμετείχαν και Αγιοταφίτες. Υποθέσεις τέτοιες βρίσκονται στα ισραηλινά δικαστήρια, όπως και η τελευταία με την εξαφάνιση τεράστιων ποσών ακόμη και από τράπεζες της Ελβετίας, μετά το θάνατό του. Εχει αρχίσει ειδική έρευνα για 20 περίπου εκατομμύρια δολάρια. Είναι επίσης γνωστή στους Ελληνες πολιτικούς η περίπτωση που συνελήφθη ο Διόδωρος από την αστυνομία του Ισραήλ, με πλάκες λαθραίου χρυσού. Επενέβη η ελληνική κυβέρνηση και έκλεισε το θέμα. Ομως ο φάκελος έμεινε στα αρχεία της Μοσάντ, όπως και εκατοντάδες άλλοι φάκελοι.

  Κλείνοντας τη «σταχυολόγηση» των έργων και του βίου Διοδώρου, θα καταθέσουμε, ίσως την πιο χαρακτηριστική μαρτυρία, που φανερώνει το μέγεθος της εξαρτήσεως του εκδημήσαντος Πατριάρχου με το χρήμα.

  Βαριά άρρωστος τα τελευταία 2 χρόνια -ήταν περίπου 140, 150 κιλά, με μειωμένη όραση, είχε υψηλό σάκχαρο, καρδιά και υπεβάλλετο σε αιμοκάθαρση- ενώ μιλούσε, έγερνε το κεφάλι και κοιμόταν αφήνοντας τον συνομιλητή του αμήχανο, ειδικά όταν δεν υπήρχε άλλος μπροστά και μάλιστα Αγιοταφίτης. Ακόμη και δημοσιογράφοι που του έχουν πάρει συνέντευξη, είχαν γίνει μάρτυρες αυτού του γεγονότος. Ομως το να ξυπνούσε ο Διόδωρος και να συνέχιζε τη συζήτηση ήταν απλό και το συνέστηναν στους συνομιλητές του Αγιοταφίτες: «Την ώρα που τον παίρνει ο ύπνος, ρώτησέ τον, πόσο πάει σήμερα η τιμή του δολαρίου Μακαριότατε; Αμέσως θα ξυπνήσει και θα σου απαντήσει οπότε και θα συνεχίσετε να μιλάτε, μέχρι να επαναληφθεί η ίδια σκηνή».

  Οι συνέπειες

  Από τα λίγα -γιατί είναι λίγα μέσα στα 20 χρόνια Πατριαρχίας του Διοδώρου- που αναφέραμε, καθίσταται σαφές, ότι επί των ημερών του το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο έπεσε σε μαρασμό. Ικανοί κληρικοί απομονώθηκαν ή απογοητεύθηκαν και έφυγαν, ή εκδιώχθηκαν. Οσοι προσπάθησαν να αντισταθούν, απειλήθηκε η ζωή τους. Εμειναν όσοι αναγκάστηκαν να συνεργαστούν μαζί του, αφού -βάσει του ισχύοντος καθεστώτος- ο Πατριάρχης κάνει ό,τι θέλει και δεν δίδει λογαριασμό σε κανέναν, γιατί στα Ιεροσόλυμα δεν ισχύει η Συνοδικότητα. Εμειναν επίσης οι πιο υπομονετικοί που περίμεναν επί χρόνια «καλύτερες μέρες». ………
  ______________

  Εδώ ο Αρχιμαφιόζος Άγιος Διόδωρος, μιλάει σε κυρία του ΚΚΕ, η οποία, όπως και το κόμμα της, δεν ήξεραν ούτε (θέλουν να) ξέρουν τίποτα από τα φοβερά που συμβαίνουν στην Εκκλησία

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

   Λιάνα Κανέλλη: Για το Άβατον του Αγίου Όρους.

   Το Άγιον Όρος, την τύχη την αγαθή είχα να το πρωταντικρίσω εγώ πετώντας μ’ ένα «Μιράζ 2000» πάνω απ’ τον Άθω πέρυσι τέτοιες μέρες. Ήταν το δώρο των φρουρών του Αιγαίου, όπως έκτοτε αποκαλώ τους πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας, για τη γιορτή των αρχαγγέλων, τη δική τους, προς μία δημοσιογράφο που επιμένει να μετράει τις αναχαιτίσεις των απέναντι κι όχι τις παραβιάσεις τους…
   Λέγω «τύχη αγαθή» κι ας με πουν μελοδραματική, όσοι δεν ένιωσαν το προνόμιο να αεροζυγιάζονται με τα σύννεφα. Να περιδιάβαιναν τις κατοικίες των αγγέλων. Να βλέπουν μ’ όλα τα κύτταρα του φθαρτού σώματος τους, την προσευχή ως αύρα χαρμολύπης να εγκολπώνεται σκήτες και μοναστήρια, τις κατοικίες των εραστών μιας ταπεινότητας, που αντέχει χίλια χρόνια τώρα να υπερασπίζεται με πίστη κι αγάπη τους πολλούς και άπιστους.

   Όταν διάβασα στις εφημερίδες πως δύο κοινοτικές κυρίες αξιωματούχοι βγήκαν να μας επιτιμήσουν που επιμένουμε στο Άβατον του «Περιβολιού της Παναγιάς» μας, ανάμεσα σε κάτι φληναφήματα περί ισότητας των δύο φύλων, διακρίσεις κι άλλα τέτοια εκ του πονηρού, όταν τα έργα απάδουν των μεγαλοστομιών, στην αρχή γέλασα. Ύστερα δημοσιογραφικών πονηρεύτηκα, ανησύχησα, για να οργιστώ εντέλει από το ενδεχόμενο να πρέπει να είμαι συνεχώς σε …αγιορείτικη επιφυλακή.
   Ήθελα να τις έχω μπροστά μου με ελληνικό κρασί και ψωμοτύρι, σε άγιες νύχτες ανοιξιάτικες, να μυρίζει αγιόκλημα και θυμάρι, να σκάνε μέσα στα ρούχα του ορθολογισμού τους και να τους μιλάω ώρες για τον έρωτα της ελευθερίας. Να προσπαθώ να τους πω πως για μας εδώ, τους εναπομείναντες και τις εναπομείνασες, ρωμιούς και ρωμιές, ο έρωτας είναι που έφερε το Άβατον του Ορους. Και πως στην κλίμακα των δικών μας αξιών, όπου θα βρεις κομουνιστή να κάνει το σταυρό του και παπά με το ντουφέκι να υπερασπίζεται τα ντουβάρια του και ελεύθερους πολιορκημένους και γυναίκες να χορεύουν κατά γκρεμού και μιαν Ανάσταση ακατανόητη, αφού πεθαίνεις με την πίστη πως ο θάνατος με θάνατο νικιέται.
   Πώς να τους πω όμως, πως εμείς μαθημένοι να πληρώνουμε περατατζίδικα στο Χάρο, με τραγούδια σαν το «έβαλε ο θεός σημάδι παλικάρι στα Σφακιά κι ο πατέρας του στον Άδη άκουσε μια ντουφέκια», έχουμε μια Παναγιά που δεν είναι σαν τη Μαντόνα τους και κηδεύει το παιδί της με «Ω γλυκύ μου έαρ γλυκύτατον μου τέκνον πού έδυ σου το κάλλος…». Τι να τους πω; Πως το Άβατον το σεβάστηκαν επί τετρακόσια χρόνια οι μουσουλμάνοι κατακτητές μας; Πως, όποτε κατατρεγμένος, διωγμένος λαός, γυναικόπαιδα, έτρεξαν να κρυφτούν στο Άγιον Όρος. Το Άβατον ήρθη, όπως με την Αγάπη και για την Αγάπη αίρεται ως και η ελευθέρια;
   Θα με κοίταζαν ωσάν κάτοικο άλλου πλανήτη αν τους έλεγα πως, όποιος προσπαθήσει να παραβιάσει το Άβατον θα βρει σ’ αυτό το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής ως άπαρτο ανάχωμα, πρώτες και καλύτερες τις γυναίκες αυτού του τόπου που δεν μετράνε την «ελευθερία» και τα «δικαιώματα τους» με το μέτρο που κονταίνει την πίστη των ανδρών τους. Πως δεν συλλογίζονται με το μέτρο των δήθεν δημοκρατών που καμώνονται τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποδέχονται την αποικιοκρατική πολιτική, τα στρατηγικά συμφέροντα με χώρες βαφτισμένες «χώρες του τρίτου κόσμου» και το εμπάργκο στα παιδάκια του Ιράκ, ως το απαραίτητο μέτρο συνετισμού της ηγεσίας τους.
   Ποιος θα τολμήσει και κυρίως ποια γυναίκα πολιτικός να αντιπαρατεθεί σε μια στάση ζωής ελληνίδας γυναίκας που ακόμη κι όταν πονάει και δεν καταλαβαίνει γιατί ο γιος της αφιερώνεται στο Χριστό και χάνεται στο «Περιβόλι της Παναγιάς» το μόνο που δε σκέφτεται είναι να αντιπαρατεθεί στη βούληση του Άλλου, πατώντας εκεί όπου η ίδια δοξάζεται ως γυναίκα όσο πουθενά αλλού. Είναι παράλογο, λοιπόν, το Άβατον; Πόσο; Ίσως. όχι τόσο για μας όσο το… πολιτισμένο γεγονός να υπάρχουν κέντρα διασκέδασης στη Δύση όπου οι πορτιέρηδες αποφασίζουν ποιος μπαίνει μέσα και ποιος όχι, με μόνο κριτήριο την όψη, τα ρούχα και τον… αέρα κοσμικότητας που αποπνέουν. Πώς να το καταλάβει το Αβατον αυτή η Δύση; Που ό,τι δεν κατανοεί, όπου αδυνατεί να αισθανθεί τον όποιο Άλλο με συγκατάβαση, όταν δεν μπορεί να ηθικολογήσει κατά τα καλά και συμφέροντα της, επεμβαίνει, κατακτά, καταπιέζει, βιαίως «εκπολιτίζει», πλούσια σε προσχήματα και λογικοφανή τεχνάσματα, χρήματα και όπλα, βέτο σε διεθνείς οργανισμούς κι άλλα πολλά παρόμοια.
   Όσο η Κύπρος θα χωρίζεται από μια γραμμή αίματος βαφτισμένη πράσινη για τις δυτικές συμμαχικές ανάγκες. Όσο οι πλούσιοι δυτικοευρωπαίοι θα αναζητούν σεξουαλικό τουρισμό ανήλικων στη Άπω Ανατολή ως …διάλειμμα στις μπίζνες. Όσο ένα κεφάλι κυανοκράνου θα βαραίνει όσο μια χιλιάδα ανώνυμοι νεκροί σε μαύρη, άσπρη, κίτρινη, χώρα επιρροής τους. αυτοί οι υπερασπιστές δήθεν, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας δήθεν των φύλων, ούτε να μιλούν επιτρέπεται για το Άβατον του Άθω. Νισάφι πια! Εκτός κι αν αληθεύουν οι πληροφορίες πως τάχαμου η Ουνέσκο για να πατήσει πόδι εκεί όπου της λένε πως υπάρχουν θησαυροί, με σταυροψυχάρεια τερτίπια και κατάλληλη διπλωματική εκμετάλλευση της βαλκανικής πολυεθνικότητας των μονών, μηχανεύεται να θέσει υπό την προστασία της το Άγιον Όρος. Στον τόπο μας κάποιος πρέπει να τους πει όλων αυτών των προστατών πως την προστασία αυτήν εμείς, άνδρες και γυναίκες, τη λέμε νταβατζιλίκι, την απεχθανόμαστε και την πατρίδα ακόμη και με Εφιάλτες δικούς μας, δεν την βγάζουμε στο κλαρί. Τη δε πίστη μας που δεν ξέπεσε ποτέ στην κοσμικότητα των συγχωροχαρτιών, την υπερασπιζόμαστε με αίμα.
   Άλλωστε, πώς να κατανοήσουν όλοι αυτοί οι προστάτες και οι προστάτιδες δυνάμεις πως εμείς την Πανάγια την έχουμε Αρχιστράτηγο, Υπέρμαχο και τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια και την έργω αγάπη μας καταθέτουμε πανηγυρικώς, ψάλλοντας Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
   Σ’ αυτήν την Ορθόδοξη «πόρτα» του Ουρανού, οι δικοί μας άντρες μάς αφήνουν εμάς τις αγαπημένες τους κέρβερους. Και βρυχώμεθα κάθε που κάποιος ή κάποια βαφτίζει «πολιτική», το ανίερο δικαίωμα να παρεμβαίνει στην ιερότητα της προσευχής που δεν καταλαβαίνει. Αν δε, προσπαθήσει να την …εφαρμόσει κιόλας, δαγκώνουμε.

   • Ο/Η Nikolaos λέει:

    Επειδή έχω χρόνια να ασχοληθω μαζί της, αυτή η Κανελη φοράει τώρα μαντιλα? Γιατί μόνο μία γυναίκα που νοιώθει υποδεέστερη του ανδρός θα έγραφε ένα τέτοιο προσβλητικό οχετο για το φύλο της. Πέρα από τα ανισότητα που λέει. Όσον αφορά την Μαντονα και την Παναγια, οι εξπερ της διανόησης στους οποίους η καημένη νομίζει ότι συγκαταλέγεται, ψηφίζουν πιετα του Μιλελαντζελο. Χώρια τα άλλα ανιστορητα που λέει, η «χωρίς δεσμεύσεις» μαντάμ της καρτοκινητης Telestet.

 16. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Ο Καλλίνικος που κατηγορήθηκε από τον Θεολόγο-ψάλτη πως κατέβασε τα παντελόνια του μέσα στο Ιερό, χρησιμοποιούσε τον απαξιωτικό όρο «παντελονάς» για τους λαϊκούς, όχι ρασοφόρους, συνεργάτες του Χριστόδουλου, στοχεύοντας ζηλόφθονα τον γνωστό επικοινωνιολόγο Σ.Τζούμα, σύμβουλοτου τότε Αρχιεπισκόπου.
  Ο Τζούμας γράφει σχετικά, αθωώνοντας ταυτόχρονα τον αρχισκανδαλοποιό Θεοκλητο Κουμαριανό

  http://www.exapsalmos.gr/2014/04/03/%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF/

  Διδακτικές μνήμες από την Αρχιεπισκοπεία Χριστοδούλου(Καλλίνικος, «παντελονάς», Θεόκλητος, Χούντα και η Δεξιά του Υψίστου)– (…)
  Δημοσιεύτηκε στις 3 Απριλίου 2014 από K. T.
  XRISTODOULOS
  Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
  ——————————-
  Ο μεγάλος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος όταν εξελέγη στις 28 Απριλίου 1998( σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 16 ολόκληρα χρόνια από τότε), απευθυνόμενος από την πρώτη στιγμή,στους στενούς συνεργάτες του– κληρικούς και λαϊκούς, υπηρεσιακούς και άτυπους συνεργάτες– είχε πεί μεταξύ άλλων τα εξής:
  — Παιδιά μου, σας εφιστώ, από τούδε και στο εξής, την προσοχή σε ποιούς θα μιλάτε, αλλά και πώς θα μιλάτε και τί θα λέτε!
  (….)

  Τί να πρωτοθυμηθώ;
  Την εποχή που ο πρώην Πειραιώς Καλλίνικος, ήθελε να υπαγορεύει στον Χριστόδουλο τί να κάνει, τί αποφάσεις να λαμβάνει και ποιούς να εκλέγει ως Μητροπολίτες;
  Κι όταν ο Χριστόδουλος του έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να μοιραστεί την Αρχιεπισκοπεία του με κανέναν— ούτε με εκείνον– τότε ο Καλλίνικος στόχευσε στο λεγόμενο…περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου και το έκανε πρωτοσέλιδο!
  Μέχρι την προσωπική οικογενειακή δοκιμασία, λαϊκού συνεργάτη του Χριστόδουλου, εκμεταλλεύτηκε για να εκθέσει τον Αρχιεπίσκοπο, να κάνει ντόρο και να τον αναγκάσει να τον απομακρύνει από κοντά του! Αλλά ο Χριστόδουλος ήξερε την αλήθεια και δεν πουλούσε τα παιδιά του!
  Αντιθέτως, πολλά από τα παιδιά του πρόδωσαν και πλήγωσαν τον Χριστόδουλο!
  Να σας θυμίσω μήπως, πότε ακούστηκε για πρώτη φορά στην Εκκλησία μας, ο όρος «παντελονάς»;;
  Την ίδια εποχή ήταν και με την ίδια αφορμή: την εκλογή του Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου του Β ´.
  Πρωταγωνιστής και σ´αυτήν την περίπτωση, ο πρώην Πειραιώς και από κοντά και οι άλλοι της τότε «Χρυσοπηγής», η οποία είχε αρχίσει από λίγο νωρίτερα να δείχνει σημεία παρακμής!
  Αλλά ο μεγάλος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κατόρθωσε να τα ξεπεράσει όλα αυτά και να βγεί ακόμη πιο δυνατός!
  Όσο έβλεπα στην Πανορθόδοξη στην Πόλη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τους Προκαθημένους των άλλων Εκκλησιών (όπως Ρωσίας, Ρουμανίας,Βουλγαρίας, Γεωργίας), να στηρίζονται και να έχουν δίπλα τους, εκτός από κληρικούς κ α ι παντελονάδες, αισθάνθηκα πόσο ευτελείς και τιποτένιοι είμαστε ως λαός!
  Όταν θέλουμε να μειώσουμε κάποιον, είμαστε ικανοί για όλα!
  (….)
  Να θυμηθώ μήπως,την εποχή του εκκλησιαστικού τσουναμίου, την περίπτωση του πολλαπλώς αδικημένου τότε Θεσσαλιώτιδος Θεοκλήτου, τον οποίο συγκεκριμένα εξωθεσμικά κέντρα οδήγησαν με ψεύτικες κατηγορίες, στην παραίτηση!
  Και ο Θεόκλητος, φερόμενος αξιοπρεπώς και με ζηλευτή ανδροπρέπεια( που θα τη ζήλευαν πολλοί ά ν δ ρ ε s–λέμε τώρα– Ιεράρχες μας), παραιτήθηκε τότε άδικα, για να εκτονωθεί η κατάσταση των επιθέσεων κατά της Εκκλησίας και να διασωθεί από τον διασυρμό!
  Τί απέμεινε από το τηλεκατευθυνόμενο υβρεολόγιο της εποχής εκείνης, κατά του Θεοκλήτου;
  Τίποτα!
  Γιατί τίποτα από αυτά που λέγονταν ή γράφονταν ,δεν ήταν αληθινό! Ήταν όλα κατά παραγγελία!
  Ο Θεόκλητος,κονιορτοποίησε στη συνέχεια, με στοιχεία και επιχειρήματα, όλες τις εις βάρος του τζούφιες φλυαρίες και φήμες.
  Και η εκκλησιαστική δικαιοσύνη, μετά από ενδελεχείς έρευνες και ανακρίσεις, τον απέδωσε στην Εκκλησία αθώο και πάλλευκο! Ήταν όμως αργά γιατί είχε χάσει την έδρα του, αφού είχε παραιτηθεί
  Και σήμερα ,εννέα χρόνια μετά, ο αδικημένος αυτός Μητροπολίτης της Εκκλησίσς μας, που παραιτήθηκε για να κοιμούνται οι υπόλοποι ήσυχοι– αφού όλοι σχεδόν κάτι είχαν να φοβούνται και να κρύψουν– εξακολουθεί να παραμένει εκτός Ιεραρχίας!
  Μέχρι σήμερα, δεν έχει ιδρώσει το αυτί κανενός, για την αποκατάστασή του σε μία Μητρόπολη, όπως το αξίζει!
  Και η αποκατάσταση αυτή, είναι επιβεβλημένη για λόγους κυρίως ηθικής τάξης και κανονικότητας στην Εκκλησία μας!

  (….)

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4377435/?iid=2

  Πριν από τέσσερα χρόνια, οι σχέσεις του – παντοδύναμου τότε – κ. Χριστόδουλου με τη Χρυσοπηγή, τη μοναστική αδελφότητα στην οποία ανήκει, είχαν ουσιαστικά διακοπεί.


  Μητροπολίτης Θεόκλητος. Από τα «παιδιά» του Χριστόδουλου. Οι εξηγήσεις του για τον Κουλουσούσα δεν έπεισαν

  Ο Αρχιεπίσκοπος αγνοούσε συστηματικά τη Χρυσοπηγή – και κυρίως τον πνευματικό του πατέρα, Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο – όταν επέλεγε υποψηφίους μητροπολίτες ή άτομα του στενού του περιβάλλοντος.

  Σήμερα η Χρυσοπηγή επανέρχεται δυναμικά, προσφέροντας χείρα βοηθείας στον κ. Χριστόδουλο, σε μία περίοδο δοκιμασίας και για τον ίδιο με αφορμή τα σκάνδαλα Γιοσάκη – Βαβύλη. H στήριξη της «Χρυσοπηγής» ωστόσο, προϋποθέτει την εκπλήρωση ενός όρου οδυνηρού για τον Αρχιεπίσκοπο: Να απομακρύνει από την Ιεραρχία ακόμη και στενούς του συνεργάτες, όπως ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος, τον οποίον εμπλέκουν με τον Σεραφείμ Κουλουσούσα και το σκάνδαλο Γιοσάκη.

  Χθες η Χρυσοπηγή δικαιώθηκε εν μέρει, καθώς η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – με αφορμή δημοσίευμα – κάλεσε τον κ. Θεόκλητο να διεξαγάγει έρευνες για το αν ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κουλουσούσας, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από το ιδιαίτερο γραφείο του κ. Χριστόδουλου, είχε κάνει παλιότερα απόπειρα αυτοκτονίας στην Καρδίτσα. H επαναφορά του θέματος, το οποίο είχε απασχολήσει παλαιότερα την αδελφότητα της Χρυσοπηγής, δημιουργεί νέα δεδομένα και μάλιστα εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Ιεραρχίας, την Παρασκευή.

  Σε αυτήν τη Σύνοδο, η στήριξη των μελών της Χρυσοπηγής θεωρείται δεδομένη προς το πρόσωπο του Χριστόδουλου και αυτό φάνηκε από τις προηγούμενες μέρες με τις δημόσιες τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικου, ο οποίος σε έντονο ύφος κάλεσε την κυβέρνηση να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά της Εκκλησίας. Παράλληλα, έχει αναλάβει – όπως τον «παλιό καιρό» – εκστρατεία στήριξης του Αρχιεπισκόπου εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης, την Παρασκευή, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, διαχωρίζοντας ωστόσο την θέση του για τον κ. Θεόκλητο από αυτήν του Αρχιεπισκόπου για την περίπτωση Κουλουσούσα.

  Σημειώνεται ότι για την απόπειρα αυτοκτονίας του αρχιμανδρίτη Κουλουσούσα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος έχει ήδη αναφερθεί στο απολογητικό υπομνημά του προς τη Σύνοδο, στο οποίο υποστηρίζει ότι «ο Κουλουσούσας δεν είχε κάνει καμία απόπειρα αυτοκτονίας». Ωστόσο, οι εξηγήσεις του δεν έχουν κριθεί πειστικές από τον κ. Καλλίνικο.

  Του τον «χρέωσαν»

  Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που ο Σεραφείμ Κουλουσούσας παραιτήθηκε από τη θέση του ιδιαίτερου γραφείου του κ. Χριστόδουλου πριν από περίπου έναν μήνα, έγινε προσπάθεια από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου να τον « χρεώσουν» στον κ. Θεόκλητο.

  Την ίδια άποψη είχαν διατυπώσει και μητροπολίτες προερχόμενοι από την αδελφότητα της Χρυσοπηγής, οι οποίοι θεωρούν τον Θεσσαλιώτιδος υπεύθυνο για όλα. Τα μέλη της είχαν δυσανασχετήσει με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να «ρίξει στα μαλακά τον κ. Θεόκλητο» για τις καταγγελίες περί ναρκωτικών και αυτό το μετέφεραν και στον Αρχιεπίσκοπο.
  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΥΛΟΥΣΟΥΣΑΣ Δύο χρόνια ιδιαίτερος του Αρχιεπισκόπου

  Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΥΛΟΥΣΟΥΣΑΣ είναι από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο Γιοσάκη. Τα δύο τελευταία χρόνια υπηρετούσε στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου. Στην Αρχιεπισκοπή υπηρετούσε και ως λαϊκός υπάλληλος. Χειροτονήθηκε μοναχός από τον Μητροπολίτη Αττικής και στη συνέχεια πήγε στην Καρδίτσα. Τον Φεβρουάριο του 2003 ανέλαβε το ιδιαίτερο γραφείο του κ. Χριστόδουλου, θέση την οποία μέχρι τότε κατείχε η κυρία Έφη Μυτώση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Σεραφείμ παραιτήθηκε ύστερα από έντονη λογομαχία του με μια Ρουμάνα μοναχή που έχει στην κατοικία του ο κ. Χριστόδουλος. Την καταγγελία αυτή είχε κάνει και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου.

 17. Ο/Η Κάσυ Διάρη, μπράβω στω δεσπώτοι λέει:

  Ο δικηγόρος και φίλος του υπουργού Ν.Κοτζιά, υπερασπίζεται τον μητροπολίτη Χίου

  https://www.efsyn.gr/arthro/o-gnostos-failos

  Ο γνωστός Φαήλος

  Ο Φ. Κρανιδιώτης μετά τη διαγραφή του από τη Ν.Δ. δεν έμεινε χωρίς στέγη. Πριν από λίγες εβδομάδες, ίδρυσε νέο κόμμα, με την προφανή ονομασία Νέα Δεξιά Νέα Δεξιά, παλαιολιθικά επιχειρήματα!
  22.08.2016

  T.T.

  Στην υπεράσπιση των ρατσιστικών δηλώσεων του μητροπολίτη Χίου, Μάρκου, σπεύδει -ποιος άλλος;- ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

  Ο πρόεδρος του νεόκοπου κόμματος Νέα Δεξιά επιδίδεται σε ένα αντικομμουνιστικό και ακραία ρατσιστικό παραλήρημα.

  Λέει ότι τον Νοέμβριο συμπληρώνονται 98 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΚΕ (του προκατόχου τού ΚΚΕ), στο οποίο αποδίδει «απάτη, αντεθνική και αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα», ενώ ανακαλύπτει «εκλεκτική συγγένεια των ολοκληρωτισμών μαρξισμού και Ισλάμ».

  Ισχυρίζεται ακόμα ότι στη σημερινή Ελλάδα μπορούν να έχουν γνώμη «ανθυποδιανοούμενοι του τάλαρου, φιλοτρομοκράτες δημοσιοκάφροι… μέχρι και τραβέλια!».

  Νέα Δεξιά, παλαιολιθικά επιχειρήματα!

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
  Τα μαζεύει ο μητροπολίτης Χίου

 18. Ο/Η παρανομος λέει:

  Έχει μεγάλα παραδείγματα ήθους και «φωτισμένου» λόγου, για να εμπνευστεί ο Χίου.
  «Οι Έλληνες τρία πράγματα δεν δανείζουν: τη σημαία τους, τη γυναίκα τους και το αυτοκίνητό τους», είχε πει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Να θυμίσω το «κουσούρι» του Χριστόδουλου και ποιος τολμούσε να μιλάει;

   Να θυμίσω την «εξάτμιση» του πρωτοπαλλήκαρού του, του Επιφάνιου, κυνηγού ροζ κασετών αντιπάλων μητροπολιτών;
   http://yannisharis.blogspot.gr/2007/07/blog-post_13.html

   13/7/07
   Ανερυθρίαστος και ανενδοίαστος, ξανά [Χριστόδουλος και κάθαρση, α΄]
   Τα Νέα, 5 Μαρτίου 2005

   …….
   «Μακάριος, μακαριότατος μέχρις αναισθησίας» ήταν ο τίτλος επιφυλλίδας μου, πριν από ένα χρόνο και κάτι, με αφορμή συγχαρητήρια επιστολή του Χριστόδουλου προς τον επίορκο αρχιπραξικοπηματία Παττακό, όπου κατέληγα διορθώνοντάς με: «μέχρις αναισχυντίας»!

   ………..
   Ανεύθυνος, λοιπόν, και δίχως να λογοδοτεί πουθενά, απλώς προΐσταται, και ούτε καν, γιατί, όπως είπαμε, κάθε προϊστάμενος, εάν δεν φέρει ήθος, φέρει τουλάχιστον ευθύνη, ανεύθυνος όμως αυτός, και για δικές του ενέργειες και για άλλων, ανεύθυνος και για τον Κουλουσούσα του, τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του· και για τον Θεόκλητό του, τον στενότερο συνεργάτη και συμπαραθεριστή και πρώην εκπρόσωπό του· και για τον Επιφάνιό του, τον μέχρι χτες εκπρόσωπό του. Μεγάλη παρένθεση για τον τελευταίο, επιτρέψτε μου: εκείνον τον φωτοτυπία τού προϊστάμενου του σε αλαζονεία και αμετροέπεια, που έβγαινε και πριν στα κανάλια και απαιτούσε: «είμαι εκπρόσωπος Τύπου του μακαριοτάτου», και βγήκε και τις προάλλες και προκαλούσε: «προσέξτε, για να τα εμπεδώσετε!», ο νεαρός με το μοντέρνο κουρεματάκι και την ακόμα πιο μοντέρνα γλώσσα, που σε επίπεδο γυμνασιακών γαργαλιστικών αστείων έγραφε π.χ., για να μείνουμε στο κλίμα των ημερών, πως την ομοφυλοφιλία τη θεωρεί «τόσο φυσιολογική όσο φυσικό είναι να βάζει κανείς βενζίνη στο αυτοκίνητό του από την εξάτμιση και όχι από το ρεζερβουάρ» (από ολοσέλιδη επιστολή του στα Νέα, 16.4.2004, απάντηση σε κριτική του Η. Κανέλλη για κάποιο πόνημά του).

   ……….

   Να θυμίσω:

   http://pitsirikidotnet.gr/2015/12/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BA/

   «Χριστιανική αγάπη» και «Ιερά» μπινελίκια αρχιρασοφόρων
   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 10, 2015

   …………………

   Για να σας δείξουμε πάντως την «χριστιανική αγάπη» που επικρατεί αναμεταξύ των «αγίων πατέρων» της «Ιεράς» Συνόδου, που μας ψάλουν αυτά τα τροπάρια σας παραθέσουμε ένα περασμένο δημοσίευμα από την εφημερίδα «Ποντίκι» (22/3/07):
   «Θέλετε, καλοί μας χριστιανοί, για την επιμόρφωσή σας να πάρετε μια γεύση απ’ αυτό το απάνθισμα φράσεων, λέξεων, επιθέτων, για να δείτε τι πλούτο λεξιλογικό έχουν οι ερίφηδες όταν είναι να θάψουν ο ένας τον άλλον;
   Ακούστε πώς στόλιζαν τους εν Χριστώ αδελφούς τους:

   Αρσενική πόρνη, πουστόγερος, γομάρι, έκφυλος, κίναιδος, αρχικίναιδος, πισωγλέντης, γυναικωτός, λούστρος, τομάρι, αλήτης, γύφτος, πόρνος, μιζαδόρος, μαέστρος της διαπλοκής, τρέμων από τα οπίσθια, πορνικό στοιχείο, αποδεδειγμένα κλέφτης και ομοφυλόφιλος.
   Κι ακόμη παραθέτουν τα εξής χριστιανικά: κλέφτης χηρών και ορφανών, κλέφτης των παγκαριών, ρασοφόρος δαίμονας, θαμών δυσόσμων νεανικών δωματίων, Εωσφόρος, πόρνη αδερφή, Αντίχριστος, γυνή που γυρίζει μονίμως τα οπίσθια, βιτσιόζος, σιδηροδέσμιος αδελφάτου.
   Κι αν δεν φτάνουν αυτά, οι ευσεβείς ρίχνουν… κι άλλα κοσμητικά επίθετα που, αν τα άκουγε ένας κανονικός άνθρωπος, θα έπαιρνε πέτρες και δεν θα άφηνε αρτιμελή να κυκλοφορεί δίπλα του.
   Απολαύστε κι’ άλλα:

   Ηλίθιος, ρεμάλι, καραγκιόζης, γουρούνι, «Γανυμήδης», μαύρος ως πίθηκος, ανίκανος και ανώμαλος, τσαρλατάνος, άπατος και αχόρταγος, βοθρώδης, δαιμονοκρατούμενος, ανθρωποειδές, ανήθικος, διεφθαρμένος και αλήτης, αρχιαλήτης, σατανικό πρόσωπο, σατανικό καρκίνωμα της Εκκλησίας, Αγιος πανούργος, φουκαριάρης που έγινε πάμπλουτος, ανάξιος, φιλοχρήματος, πρώην περιπτεριούχος, μούτσος ηλεκτρολόγος και ξενοδοχοκαμαριέρης που φόρεσε το ράσο, δοτός.
   «Αγια» μπινελίκια
   Θέλετε κι άλλα; Δώστε βάση αν το βαστάει η καρδιά σας και η όρεξή σας να ακούει εκκλησιαστικά… μπινελίκια:

   Ασήμαντος χωρικός, δέσμιος δαιμονικών ατόμων, πρωτομάστορας της οικονομικής ρεμούλας, ρασπουτίνος, ρασπουτίνος πατερούλης, πωρωμένος, καλοπερασάκιας, πρώην ρακένδυτος που τα κονόμησε, αχαρακτήριστος, άπληστος με το ένα πόδι στον τάφο, άθλιος με τα δυο πόδια στην κόλαση, σβούρας, μονίμως χασμώμενος και ντοπαριζόμενος, συνεταίρος του εκκλησιαστικού υποκόσμου, πιόνι, συνεταίρος του Πάπα, φαιδρός αγιότατος, σαμάρι, «βεντούζα» και «πεθερά», «σύζυγος αρσενικοθήλυκου», υπηρέτης πορνικών και υλικών αμαρτιών, αρχιρουφιάνος, ωραιοπαθής και βλαξ, φαιδρός, έχων σαθρά και δαιμονική καρδία».
   ………………….

 19. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Με αφορμή τη καταστροφή στην Ιταλια, υπάρχουν ακόμα κορόιδα που τρέχουν γονατιστοί στην Τηνο, στην Αγία Μαρκελλα στη Χιο με τον κοντό μητροπολίτη και σε άλλα προσκυνήματα για να έχουν προστασία απο διάφορα κακά, ασθένειες κλπ. Και άμα έρθει το κακό κανένας δεν σε προστατεύει. Μετράνε τα χρήματα που άφησες και τα κοσμήματα στο ναό. Υπήρχε σήμερα μία τετραμελή οικογένεια που καταπλακωθηκαν στο σπίτι τους. Δεκαπέντε άνθρωποι εσκαβαν με γυμνά χέρια επειδή η μάνα και το ένα παιδάκι ουρλιαζαν. Δυστυχώς όταν τους βρήκαν ήταν όλοι νεκροί. Και παραδίπλα σταυροί και εικόνες της Παναγιας. Στις καταστροφές είμαστε μόνοι μας. Ας σταματήσουμε επιτέλους να ταιζουμε όσους μας πουλάνε παραμύθια. Αυτοί το έχουν καταλάβει το κόλπο. Εμείς?

 20. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://agonasax.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7926.html

  Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

  ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ κατατρεγμένος ενίοτε έβρισκε φιλάδελφη παρηγοριά και φιλοξενία στον φίλο του Ιγνάτιο Λάππα της Λάρισας ;

  ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΠΑΝ…

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟ:

  «Ἐμπλέκεται στὸ Παραδικαστικό»
  Ἦταν «τὸ κέντρο τοῦ “Τσουναμιοῦ” τὸ 2005»
  «Εἶναι “Ἀκατάλληλος” γιὰ Ἐπίσκοπος»
  Μ΄ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,
  ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ
  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ;

  Ἡ Ἱ. Σύνοδος ἔκανε ἕνα τερατῶδες λάθος καὶ τώρα ἀκούγεται ὅτι σκέπτεται νὰ τὸ διπλασιάσει. Ἀποδέχθηκε τὸ 2005 τὴν παραίτηση ἑνὸς Ἐπισκόπου, ποὺ τὸ ὄνομά του ἐνεπλάκη στὰ σκάνδαλα τῆς ἐποχῆς ἐκείνης, (παραδικαστικὸ κύκλωμα κ.λπ.), ἀρνούμενη νὰ προχωρήσει σὲ ἐκκλησιαστικὴ δίκη γιὰ νὰ διελευκάνει τὴν ὑπόθεση (ὅπως ἔχει καθῆκον κατὰ τοὺς Ἱ. Κανόνες καὶ τὴν ἐκκλησιαστικὴ δικαιοσύνη). Ἀποδέχτηκε, ὅμως ἡ Σύνοδος ἔτσι, ἢ ἄφησε ἔμμεσα νὰ περιπλανᾶται ἡ ἐνοχή του. Στιγμάτισε τὸν πρώην μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο Κουμαριανὸ διαπαντός, ἀφοῦ δὲν θὰ ἔχει εἰς τὸ ἑξῆς τὴν δυνατότητα νὰ ἀποδείξει τὴν ἀθωότητά του –ὅπως θὰ εἶχε ἐὰν ἐδικάζετο. Οὐσιαστικὰ δηλαδή, ἔχασε τὴν «ἔξωθεν καλὴ μαρτυρία»· τὴν ἀποδοχὴ κλήρου καὶ λαοῦ (Α΄ Τιμ. γ’ 7).
  Τὸ γεγονὸς αὐτὸ φορτίστηκε τότε περισσότερο, καθὼς διέρρεαν στὶς ἐφημερίδες φῆμες περὶ πονηρῶν μεθοδεύσεων: παραίτηση τώρα, καὶ ὅταν ἠρεμήσουν τὰ πράγματα καὶ ξεχαστοῦν τὰ γεγονότα νὰ ἐπανέλθει ὁ παραιτηθεὶς μητροπολίτης σὲ ἄλλη μητροπολιτικὴ θέση.
  Καὶ νά, λοιπόν, ἐκεῖνα ποὺ τότε παρουσίαζαν οἱ γνῶστες τῶν ἐκκλησιαστικῶν παρασκηνίων δημοσιογράφοι καὶ τὰ Μ.Μ.Ε. ἀποδείχτηκαν «προφητικά»! Μετὰ ἀπὸ λίγο ἔγινε προσπάθεια νὰ χρησθεῖ μητροπολίτης Κορίνθου· ἀπέτυχε! Στὴν συνέχεια προσπάθησαν νὰ τὸν χρήσουν Μεσσηνίας· κι αὐτὴ ἡ μεθόδευση ἀπέτυχε. Κατόπιν φιλοξενεῖτο ὡς ἄτυπος βοηθὸς τοῦ μητροπολίτη Καλαβρύτων καὶ φάνηκε πὼς ἑτοιμάζεται καὶ γιὰ «διάδοχός» του. Καὶ τώρα διαδίδεται στὰ Μ.Μ.Ε. ὅτι ἑτοιμάζεται γιὰ μητροπολίτης Μαρωνείας (στὴν Κομοτηνή)!
  Βέβαια, ἔτσι κι ἀλλιῶς τὸ σύστημα ἐκλογῆς ἐπισκόπων εἶναι διαβεβλημένο. Θυμίζουμε τί ἔχει πεῖ ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἱερώνυμος: «Σήμερα δὲν πρέπει νὰ εἴμαστε ὑπερήφανοι γιὰ τὸν τρόπο ἐκλογῆς τῶν Ἀρχιερέων» (ἔγραφε πρὸς τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο). «Εἶναι διαβλητὸς καὶ ἀναξιόπιστος».
  Kαὶ ἀλλοῦ ἔλεγε: «Στὶς σχέσεις μας… βλέπω τὰ δαιμόνια τῶν μηχανορραφιῶν, ἀντιπαθειῶν, συκοφαντιῶν, φιλαργυρίας, ἀρχομανίας ποὺ μᾶς κατατρύχουν… (σ.σ. ἐννοεῖ: τοὺς ἐπισκόπους!). Κλονίζεται ἡ ἐμπιστοσύνη τῶν πιστῶν μας ἀπὸ τὶς ἴντριγκες καὶ τὶς μεθοδεύσεις μας. Τὰ ὑποστηριζόμενα ἐκ μέρους μας, ὅτι δῆθεν τὸ Ἅγιο Πνεῦμα λειτουργεῖ μέσα καὶ ἀπ’ αὐτοὺς τοὺς τρόπους, εἶναι λόγια ἀποενοχοποίησης»!!!
  Μετὰ ἀπ’ αὐτά, πρέπει οἱ ἐκλέκτορες «δεσποτικῷ δικαίῳ» Μητροπολίτες καὶ Ἀρχιεπίσκοπος, γιὰ νὰ διασώσουν καὶ τὸ τελευταῖο ἴχνος ἀξιοπρέπειας ποὺ τοὺς ἀπέμεινε, νὰ λάβουν ὑπ’ ὄψιν ὅσα ἔγραψαν τότε οἱ ἐφημερίδες καὶ δὲν μπόρεσε νὰ διαψεύσει ἡ ἔρευνα, ὅσα εἶπαν δημόσια ὁ τότε Ἀρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, οἱ μητροπολίτες Καλαβρύτων καὶ ὁ Ζακύνθου Χρυσόστομος γιὰ τὸν κ. Κουμαριανό.
  1. Ὁ μὲν ἀρχιεπ. Χριστόδουλος εἶχε πεῖ γενικὰ γιὰ τὰ σκάνδαλα, στὴν περίοδο τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ “τσουναμιοῦ”:
  «Εἴμαστε ὑπεύθυνοι (ἐμεῖς οἱ ἐπίσκοποι, γιατὶ) ὄχι μόνον ἐπροστατεύσαμε, ἀλλὰ καὶ ἀνεχθήκαμε νὰ ὑπάρχουν “ἐπίορκοι” Μητροπολῖται ποὺ κατελήφθησαν ἀπὸ “φιληδονία”, καὶ μετατρέψαμε τὶς Μητροπόλεις μας σὲ θερμοκήπια ἀθλιοτήτων…».
  Ἀπὸ ὅλα αὐτὰ τὰ τότε ὁμολογημένα σκάνδαλα, κανεὶς δὲν τιμωρήθηκε, παρὰ μόνο ὁ κ. Κουμαριανὸς «ἀναγκάσθηκε» σὲ παραίτηση γιὰ νὰ μὴ δικασθεῖ, ὅπως ἔγραψε ὁ Τύπος.
  2. Ὁ Καλαβρύτων Ἀμβρόσιος, ἐπίσης, εἶχε μιλήσει πιὸ συγκεκριμένα:
  α) Τὴ δεκαετία τοῦ 1990 εἶχε χαρακτηρίσει τὸν κ. Κουμαριανὸ ὡς «πρόσωπο ἀκατάλληλο» γιὰ νὰ γίνει Ἐπίσκοπος! Καὶ φαίνεται κάτι ἤξερε, γιατὶ εἶναι γνωστὸ πὼς τὰ κωλύματα ἱερωσύνης εἶναι συγκεκριμένα. Καὶ ἔκανε αὐτὴ τὴ δήλωση, παρόλο ποὺ ὁ τότε μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλος ἦταν αὐτάδελφός του στὴν «Χρυσοπηγή», καὶ εἶχε ἐκφρασθεῖ ὑπὲρ τῆς ἐπισκοποιήσεως τοῦ κ. Κουμαριανοῦ, ἀφοῦ τὸν γνώριζε καλὰ ὡς πνευματικό του τέκνο. Πρᾶγμα ποὺ σημαίνει ὅτι τὰ στοιχεῖα τοῦ Καλαβρύτων ἦσαν τόσο ἰσχυρά, ὥστε οὔτε ἡ μαρτυρία τοῦ ἀδέλφοῦ του Χριστόδουλου τὸν ἔπεισαν γιὰ τὴν καταλληλότητα τοῦ κ. Κουμαριανοῦ!
  Καὶ β) Ὁ κ. Ἀμβρόσιος, τὴν περίοδο τοῦ 2005 εἶχε ἀποδεχθεῖ ὅτι ὁ «Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος εἶχε ἀναμειχθῆ εἰς τὸ ἐπικληθὲν “παραδικαστικὸν κύκλωμα”». (Βέβαια ἀργότερα, μὲ τὴν ἴδια εὐκολία ποὺ τὸ εἶχε παραδεχθεῖ, τὸ ξε-παραδέχτηκε, ποιός ξέρει γιὰ ποιούς λόγους. Ὅμως, οἱ ὑποψίες παραμένουν, ἡ ἔξωθεν καλὴ μαρτυρία ἀπέδρασε!
  Ἀλλὰ ἔχουμε καὶ δεύτερη σκληρὴ ἐπιβεβαίωση γιὰ τὴν δράση τοῦ κ. Κουμαριανοῦ ἀπὸ τὸν πρ. Ζακύνθου Χρυσόστομο. Μὲ ἐπιστολή του (11/3/2007) τάσσεται κατὰ τῆς ἐκλογῆς τοῦ κ. Θεοκλήτου Κουμαριανοῦ ὡς μητροπολίτου τότε Μεσσηνίας, θεωρώντας «ἀδιανόητο θράσος» οἱ ἔνοχοι καὶ οἱ σκανδαλοποιοὶ νὰ νομίζουν πὼς τὰ σκάνδαλα ξεχάστηκαν. Ἂν ὑποκύψουμε (γράφει πρὸς τοὺς συνεπισκόπους του) καὶ τὸν ψηφίσουμε γιὰ ἐπίσκοπο «δικαίως» ὁ λαὸς θὰ ἐπιρρίψει καὶ σὲ μᾶς τὶς ἴδιες ρετσινιὲς καὶ θὰ μουρμουρίζει φωναχτὰ πλέον «Ἄστους μωρέ, ὅλοι τους τὰ ἴδια εἶναι».
  «Ὁ Ζακυνθινὸς Ἱεράρχης ὑποστηρίζει συγκεκριμένα ὅτι ὁ Μητροπολίτης Βρεσθένης καὶ διατελέσας Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εἶχε παραιτηθεῖ «ἐξαιτίας τῶν σκανδάλων, τὰ ὁποῖα ξεσπάσαν καὶ ταλάνισαν ἐπὶ μακρὸν τὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος. Σᾶς ὑπενθυμίζω ὅτι πρόκειται περὶ τοῦ κέντρου τοῦ ‘τσουναμιοῦ’, τὸ ὁποῖο ἔπληξε ἀποκλειστικῶς τὸ περιβάλλον τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Χριστόδουλου…», προσθέτει» (Θ. Τσάτση, Ἐλευθεροτυπία, 12/03/2007).
  Μετὰ ἀπὸ αὐτά, εἶναι δυνατόν, ἔστω καὶ ὡς ὑπόθεση νὰ συζητεῖται ἡ ἀνάδειξη τοῦ κ. Κουμαριανοῦ σὲ Ἐπίσκοπο Μαρωνείας;

  «Φιλορθόδοξος Ἕνωσις “Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος”»
  καὶ «Ὀρθ. Χριστ. Ἀγωνιστικὸς Σύλλογος “Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Στουδίτης”»

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/h_mitropoli_mplokarei_to_neo_kentro-64604158/

  27.10

  ΧΙΟΣ
  Η μητρόπολη μπλοκάρει το νέο κέντρο

  «Μπλόκο» της Μητρόπολης Χίου βάζει φρένο στις εργασίες δημιουργίας κέντρου κράτησης παραβατικών προσφύγων και μεταναστών στο νησί, απειλώντας να τινάξει στον αέρα τον τοπικό σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κυβερνητικού συντονιστικού οργάνου για την προσφυγική κρίση.

  Στις εγκαταστάσεις του Μερσινιδίου, στον Βροντάδο της Χίου, που λειτουργούσε μέχρι πριν από έναν χρόνο ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, δημοπρατήθηκε τον περασμένο μήνα το έργο προϋπολογισμού 70.000 ευρώ για τη μετατροπή του σε προαναχωρησιακό κέντρο για την κράτηση παραβατικών προσφύγων και μεταναστών μέχρι την απέλασή τους. Οι εργασίες ξεκίνησαν εντατικά, αλλά ένα εξώδικο της Ιεράς Μονής Μερσινιδίου, που έχει την ιδιοκτησία του χώρου, ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα. Με απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής, που επικυρώθηκε και από τη μητρόπολη, καταγγέλλεται η σύμβαση χρησιδανείου που υπεγράφη το 2012 με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και ζητείται πίσω η έκταση που είχε παραχωρηθεί για τη λειτουργία Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων.

  Το σκεπτικό

  Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, από την Αστυνομική Διεύθυνση παραβιάστηκαν 4 όροι της σύμβασης, μεταξύ των οποίων η ενημέρωση της Μονής για κάθε ενέργεια που αφορά την παραχωρηθείσα έκταση. Οπως ανέφερε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Μονής, Κώστας Βεργίνας, αυτή δεν ενημερώθηκε ποτέ και δεν έδωσε τη συναίνεσή της για την επικείμενη αλλαγής χρήσης της εγκατάστασης και τη μετατροπή της από Κέντρο Πρώτης Υποδοχής σε Κέντρο Κράτησης. Το εξώδικο κατατέθηκε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, ενώ πρόκειται να κατατεθεί και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί του Βορείου Αιγαίου, θα ακολουθήσει διαδικασία ενημέρωσης των ανθρώπων της Μονής Μερσινιδίου, προκειμένου να μεταπειστεί και να μην επιμείνει στην καταγγελία της σύμβασης.

 22. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.lifo.gr/now/greece/123608

  Ενορίες στη Χίο αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες που είναι εκτεθειμμένοι στην κακοκαιρία 200 πρόσφυγες του καταυλισμού, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά ζουν σε εκδρομικές καλοκαιρινές σκηνές έξω από τον καταυλισμό της Σούδας

  30.11.2016

 23. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.politischios.gr/koinonia/diadyktiaki-epithesi-sto-mitropoliti

  Διαδυκτιακή επίθεση στο Μητροπολίτη
  ΑΠΟ ΤΟ SOTIRIOSLOGOS.GR ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤ. ΤΖΟΥΜΑ
  26/03/2012 – 10:47
  Τελ. ενημέρωση: 27/03/2012 – 09:09
  Αρθρογράφος: Νίκος Γεωργούλης

  Ο Μητροπολίτης Μάρκος δεν περιλαμβάνονταν ποτέ στις συμπάθειες του επικοινωνιολόγου Σωτ. Τζούμα. Αποδεικνύεται και … εγγράφως μέσα από το sitesotirioslogos.gr, την ουσιαστική επανεμφάνιση του κ. Τζούμα στα εκκλησιαστικά πράγματα.
  Από τις πρώτες μέρες, στη στήλη με την προσωπική του σφραγίδα, τα «ιερά σφηνάκια», ο κ. Τζούμας ασκεί έντονη προσωπική κριτική στο Μητροπολίτη Χιου, ενώ πολλοί εικάζουν ότι … αφιερωμένο εξαιρετικά είναι για τον κ. Μάρκο το πρώτο δηλητηριώδες σχόλιο του κ. Τζούμα, ήδη από την 16η Μαρτίου, χωρίς να τον κατανομάζει. Στο σχόλιο αυτό, αν αφορά τον κ. Μάρκο, εξαπολύεται αήθης επίθεση στο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας, τέτοια που δεν πρέπει σε ένα νέο ιεράρχη.

  Το πρώτο καθαρό χτύπημα

  Πέρα από τα υπονοούμενα, αυστηρή κριτική δέχεται ο Σεβασμιώτατος Χίου και επώνυμα, με το ακόλουθο σχόλιο:
  «Σιγή ιχθύος κράτησε μέχρι σήμερα ο λαλίστατος κατά τα άλλα Μητροπολίτης Χίου Μάρκος…Ενώ έδωσε συνεντεύξεις με το κιλό–ακόμη και για τις κούκλες της αδελφής του, τις οποίες βάφτιζε και πάντρευε όταν ήταν παιδί — δεν είπε κουβέντα για τα λίγα άμφια και λοιπά τιμαλφή(εγκόλπια, επιστήθιους σταυρούς κ.λ.π.)που οι φήμες λένε ότι βρέθηκαν στο σπίτι του Αγίου Μακαρίου,όπου διέμενε ο αείμνηστος Διονύσιος…Τί έγινε Αγιε; Γιατί δε μας λέτε τί έχει συμβεί; Οπως και για τα χρήματα που με δήλωσή του εν Συνόδω, αλλά και στα ΜΜΕ της εποχής, είχε παραδεχθεί ο ίδιος ο Διονύσιος οτι θα διαθέσει για τη δημιουργία Ιδρύματος Υποτροφιών, για τη μαθητιώσα νεολαία της Χίου; Αν δεν ενημερώσετε σήμερα–την εποχή των συσσιτίων– πότε θα μας ενημερώσετε; Και μην κρύβεσθε πίσω από το δάκτυλο του δήθεν μακρινού συγγενούς, διότι κανένα δικαστήριο, όπου κι αν γίνει, δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοιους αστείους και ανεδαφικούς ισχυρισμούς!
  Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε λίγο η Μητρόπολη Χίου θα πάρει την πρώτη επίσημη εξώδικη δήλωση διεκδίκησης πραγμάτων που είχαν δοθεί στον Διονύσιο.. Να μας πούν τουλάχιστον όλοι αυτοί που ανέβηκαν και καλοβολεύτηκαν, με τις πλάτες και την ανοχή του Διονύσιου, πού ευρίσκοντα όλα αυτά τα αντικείμενα…

  Έντονες αντιδράσεις

  Ήδη στους κύκλους της χιακής Εκκλησίας εκφράζονται οι φόβοι ότι το sotirioslogos.gr μπορεί να μετατραπεί σε μηχανή λάσπης στο πρόσωπο του κ.κ. Μάρκου και αναζητούνται τρόποι αντίδρασης, καθώς διαφαίνεται ότι το site έχει προοπτικές μακροημέρευσης από την πληρότητα που ήδη εμφανίζει.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, ιερείς του νομού εξετάζουν από τώρα το ενδεχόμενο να στήσουν ασπίδα προστασίας στο πρόσωπο του κ.κ. Μάρκου και να ζητήσουν από τον κ. Τζούμα να σεβαστεί την ιδιαίτερη του καταγωγή, να επιτρέψει σε ένα νέο ιεράρχη να δώσει δείγματα γραφής και κυρίως να αποβάλλει την όποια προσωπική του εμπάθεια από την κριτική του στο έργο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Το θέμα, πάντως, αναμένεται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις λίαν συντόμως.

  http://www.politischios.gr/parapolitika/oi-stratigoi-stoys-thronoys-sti-mitropoli-hioy
  Οι Στρατηγοί στους θρόνους στη Μητρόπολη Χίου…!
  ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΩΤ. ΤΖΟΥΜΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΚΟ

  Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η άγνοια και η υπερβολική διάθεση προσφοράς και φιλοξενίας προς τους εκπροσώπους του Στρατού μας, από την πλευρά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου οδήγησαν σε αυτή την πράξη η οποία συζητήθηκε με ανάλογο τρόπο ακόμη και από τις λοιπές αρχές του νησιού! Διότι ανακάλεσε στη μνήμη μας εικόνες από ένα παρελθόν που θέλουμε να το ξεχάσουμε!
  Ειδικά αυτή την εποχή που η ιστορική μνήμη προκαλείται και ερεθίζεται αρνητικά από γεγονότα που διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή και τα οποία μας πονούν!
  Για ιστορικούς λόγους να θυμίσουμε ένα ανάλογο γεγονός που συνέβη κατά τη διάρκεια της επταετίας, επί Μητροπολίτη Χίου του Χρυσοστόμου Γιαλούρη.. ενός πολύ σημαντικού Ιεράρχη, μεγάλου ρήτορος και διανοουμένου ανδρός.
  Ήταν ανήμερα των Θεοφσνείων και ο τότε Ταξίαρχος Καρράς, κατέφθασε στο Ναό με μεγάλη καθυστέρηση.. Και μάλιστα την ώρα που ετοιμαζότανε το εκκλησίασμα να μεταβεί στο λιμάνι για τον αγιασμό των υδάτων! Ο Ταξίαρχος έχασε τη γή κάτω από τα πόδια του όταν άκουσε τον προεξάρχοντα Μητροπολίτη Χρυσόστομο, να τον επιπλήττει με τρόπο σφόδρα ελεγκτικό και να τον αποτρέπει να καθίσει επί των τιμητικών και διακεκριμένων θέσεων που υπήρχαν τότε έναντι του δεσποτικού θρόνου.. Αργότερα σε μία επισκευή που έκανε στο ναό, αφαιρέθηκαν οι θέσεις αυτές! Άλλοι καιροί, άλλοι άνθρωποι, άλλα ήθη!»

 24. Ο/Η του κώλου λέει:

  xryshaygh.com/enimerosi/view/megales-apagoreumenes-alhtheies-apo-ton-mhtropolith-chiou-prokalesan-thn#ixzz52JDxYdO8

  Μεγάλες απαγορευμένες αλήθειες από τον Μητροπολίτη Χίου προκάλεσαν την δυσαρέσκεια των πολιτικάντηδων ψευτοδεξιάς και Σύριζα

  Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016 – 16:23

  Μεγάλες «απαγορευμένες» (μη «πολιτικά ορθές») αλήθειες, είπε ο Μητροπολίτης Μάρκος της Χίου – ένας Ελληνοπρεπής Μητροπολίτης που τιμάει τα ράσα του.

  Μιλώντας, λοιπόν, σε πιστούς ενοριών της Μητροπόλεως Χίου, είπε κατ’ αρχάς πως «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες». Ασφαλώς κι έχει δίκιο, μιας και πρόσφυγες είναι όσοι φεύγουν από μια εμπόλεμη χώρα και πάνε σε μια άλλη, ασφαλή χώρα, όπως π.χ. οι πρόσφυγες από την Συρία που πηγαίνουν στην Τουρκία. Εφόσον, όμως, φεύγουν από την μία ασφαλή γι’ αυτούς χώρα (την Τουρκία) και πηγαίνουν σε μια άλλη (την Ελλάδα), είναι λαθρομετανάστες…

  Στην συνέχεια, ο Μητροπολίτης Μάρκος καταφέρθηκε κατά του πολιτικού γάμου και του γάμου των λεγομένων «ομοφυλοφίλων», αλλά και της επικείμενης κατάργησης της προσευχής στα σχολεία, από την συγκυβέρνηση των αθέων Τσιπροκαμμένων.

  Τέλος, ο Μητροπολίτης κατακεραύνωσε τους πολιτικάντηδες που ψήφισαν υπέρ του τζαμιού (ψευτοδεξιούς κι αριστερούς…), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα».

  Ποια ήταν η αντίδραση των πολιτικάντηδων της Χίου (του ψευτοδεξιού και του κομμουνιστή); «Διέρρευσαν» στον τοπικό Τύπο την… δυσαρέσκειά τους: «Κύκλοι από τα γραφεία των δυο βουλευτών, Μηταράκη και Μιχαηλίδη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, θεωρώντας πως τέτοιες δηλώσεις από τον Μητροπολίτη αποτελούν ευθεία επίθεση όχι μόνο ενάντια στον κοινοβουλευτισμό αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο. «Δεν είναι κατάσταση αυτή. Κάπου έχει ξεφύγει όλο αυτό, έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Δεν είναι δυνατόν να ασκεί μικροπολιτική από άμβωνος ο Μητροπολίτης», αναφέρουν σημειώνοντας πως είναι τέτοια η δυσφορία των βουλευτών που στο εξής θα αποφεύγουν τις… συναντήσεις».

  Τα συγχαρητήριά μας στον Ελληνοπρεπή Μητροπολίτη και μακάρι –για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία μας- να βρει μιμητές στον χώρο της Εκκλησίας μας!

  Εθνικισμός

  Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο εν λόγω Μητροπολίτης στη νήσο Παναγιά, σημειώνοντας ότι «κανένας δεν θα μου πει που και πως θα λειτουργώ στη Μητρόπολη μου, πολύ περισσότερο η Τουρκία».

 25. Ο/Η J.B.A. λέει:

  Χίου Μάρκος: «Δεν δεχόμαστε τον όρο «Μακεδονία» και παράγωγά του»

  «Στοιχούμενοι στήν παράδοση τῆς Ἐκκλησίας μας, πού πάντοτε ἀποτελεῖ τήν Κιβωτό τοῦ Γένους μας, καί ἔχοντες ἐπιστημονικήν γνώση τῆς Ἱστορίας δέν μᾶς ἐπιτρέπεται νά ἀποδεχθοῦμε ὀνομασία τοῦ κρατιδίου τῶν Σκοπίων μέ τό ὄνομα «Μακεδονία» ἤ παράγωγά του, δεδομένου ὅτι αὐτό θά ἐπηρεάσει καί τήν σχισματική ἐκκλησία τῶν Σκοπίων, ἡ ὁποία θά θελήσει νά ἀναγνωρισθεῖ ὡς κανονική ἀπό τήν Ἐκκλησία μας».

  http://www.naftemporiki.gr/story/1310525/xios-telos-oi-tautoxrones-gamobaptiseis-me-entoli-mitropoliti

  Ο μητροπολίτης Χίου αποφάσισε να θέσει σε τρίμηνη ακοινωνησία δύο καθηγητές θεολόγους επειδή παρίσταντο σε εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Χίου πριν από τα Χριστούγεννα, που έγινε στην καθολική εκκλησία του νησιού!

  Η ακοινωνησία είναι θρησκευτική ποινή σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε κάποιον να συμμετέχει στα εκκλησιαστικά μυστήρια, όσο διάστημα προβλέπει η επιβληθείσα ποινή.

  http://www.politischios.gr/zoi/apektise-ierea-meta-apo-47-hronia-i-katholiki-ekklisia-sti-hio
  Απέκτησε ιερέα μετά από 47 χρόνια η Καθολική Εκκλησία στη Χίο
  Ο π. ΛΕΩΝ ΚΙΣΚΙΝΗΣ, πρώην ιερομόναχος, ανακηρύχθηκε επίσημα ιερέας του κλήρου της Χίου, που υπολογίζεται περί των 300 πιστών
  12/12/2017


  Ορόσημο και ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας στη Χίο από την αρχή της παρουσίας της στα τέλη του 13ου αιώνα, αποτέλεσε η περασμένη εβδομάδα.

  Μετά από 47 χρόνια η Καθολική Εκκλησία της Χίου απόκτησε ιερέα. Ο πατέρας Λέων Κισκίνης, πρώην ιερομόναχος, επίσημα πλέον ανακυρήχθηκε από την Καθολική Επισκοπή Χίου ως ιερέας του κλήρου της Επισκοπής Χίου με ειδικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αποστολικός Τοποτηρητής Χίου Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου Νικόλαος Πρίντεζης.

  Ιστορικό

  Ο τελευταίος μόνιμος Επίσκοπος Χίου ήταν ο Νικόλαος Χαριτόπουλος, ο οποίος απεβίωσε 1939. Στον Άγιο Ευτύχιο, όπου υπήρχαν Ιταλοί Καθολικοί μοναχοί, απελάθηκαν γιατί θεωρήθηκαν εχθροί επειδή είμασταν σε πόλεμο με την Ιταλία. Ακολούθησαν τα χρόνια του Εμφυλίου, πολύ φτώχεια, πολλοί καθολικοί έφυγαν από τα νησιά.

  Δεν εκλέχθηκε άλλος ντόπιος Καθολικός Επίσκοπος Χίου, η Εκκλησία Χίου κηρύχθηκε Χηρεύουσα και ανατέθηκε η Διαποίμανση στον Αρχιεπίσκοπο Αιγαίου. Τυπικά η Χίος είναι Επισκοπή, αλλά δεν έχει παρόντα δικό της Επίσκοπο .

  «Τώρα ξαναγεννιέται, βάλαμε τις ρίζες να αποκτήσει δικό της κλήρο και να είμαστε καλά σε κάποια χρόνια ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να ανακηρύξουμε νέο Επίσκοπο Χίου. Βέβαια, για να γίνει πάλι Επισκοπή θα πρέπει να αποκτήσει πληθυσμιακά και το ανάλογο πλήρωμα», λέει.

  Προς το παρόν τα καταγραμμένα μέλη είναι τριακόσια, αλλά πιστεύουν ότι πρέπει να είναι γύρω στους πεντακόσιους.

  Πρόσφυγες

  Οι πρόσφυγες αποτελούν μια ειδική πληθυσμιακή καταγραφή. Στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν έλθει πολλοί Καθολικοί, οι οποίοι αναζητούν στήριγμα και το βρίσκουν.

  «Η πίστη των Ευρωπαίων Καθολικών και Ορθόδοξων Χριστιανών είναι γηρασμένη. Αυτοί οι Χριστιανοί των χωρών της Αφρικής διψούν και μας φέρνουν τη νεότητα και τη θέρμη της πίστης. Να δείτε πως προσεύχονται, πως ψάλλουν, είναι κάτι συγκλονιστικό. Είναι ένα σχολείο. Εγώ μαθαίνω από αυτούς, είναι ένα μεγάλο σχολείο πίστης», τονίζει ο πατέρας Λέοντας.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλας εκφράζει παράπονα για τη συμπεριφορά του Μητροπολίτη Μάρκου στο πρόσωπο του και στην Εκκλησία που εκπροσωπεί, αλλά επαναλαμβάνει και το πάγιο αίτημα για αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν στην Εκκλησία του Αγ. Ιωσήφ κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής του Γαλλικού Κολεγίου στον Φραγκομαχαλά.

 26. Ο/Η Liberal λέει:

  https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2018/03/26/3-35/

  26/03/2018: Ρατσιστική και ισλαμοφοβική επιστολή γονέων στη Χίο για να εμποδιστεί παιδάκι από το Ιράκ να πάει στο νηπιαγωγείο

  Ένα πρωτοφανές περιστατικό ρατσιστικού παραληρήματος και μισαλλοδοξίας και μάλιστα σε βάρος ενός μικρού προσφυγόπουλου που πρόκειται να πάει στο νηπιαγωγείο εκδηλώθηκε πρόσφατα και έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.
  Το περιστατικό δημοσιοποίησε το astraparis.gr και διαδραματίστηκε στο 11ο νηπιαγωγείο Χίου, στην περιοχή των φυλακών Χίου. Η καταγγελία στην οποία προέβη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στρέφεται κατά της εγγραφής ενός παιδιού από το Ιράκ και απευθύνεται στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και στον δήμο Χίου.
  Αφού περιγράφει το ιστορικό της εγγραφής του μικρού παιδιού, ο Σύλλογος συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 26 Μαρτίου 2018 για να εξετάσει το θέμα και ε συνεχεία προβαίνει στις ακόλουθες διαπιστώσεις: Το προσφυγόπουλο δεν μιλά την ελληνική γλώσσα και ως εκ τούτου θα είναι προβληματική η ένταξή του στο νηπιαγωγείο. Εγείρουν θέμα επάρκειας των εμβολίων που έχει κάνει και επισείουν τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε άλλα παιδιά ή και σε ηλικιωμένους.
  Θέτουν θέμα επάρκειας και καταλληλότητας των χώρων του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά και προτείνουν αν δεν μπορεί να πάει το παιδί σε ειδική δομή με ομόγλωσσα παιδιά, τότε να πάει σε άλλο όμορο νηπιαγωγείο με λιγότερα παιδιά.
  Και το αποκορύφωμα της μισαλλοδοξίας έρχεται με το εξής: «Η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού μουσουλμάνου τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής, που τα παιδιά εργάζονται πάνω σ’ αυτό το θέμα, βλέπουν βίντεο και συζητούν με τις νηπιαγωγούς, μας προβλημάτισε αρκετά επίσης».
  Το κείμενο φέρει περί τις 25 υπογραφές μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, καθώς και γονέων και κηδεμόνων και είναι το ακόλουθο:

  Τι απαντά στο Lifo.gr ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου
  «Το παιδί έχει όλες τις προϋποθέσεις για την εγγραφή του στο νηπιαγωγείο και φυσικά έχει εμβολιαστεί με βάση τους προβλεπόμενους κανονισμούς, ενώ η γλώσσα δεν αποτελεί θέμα σε τόσο μικρή ηλικία. Ήδη ο μικρός από το Ιράκ έχει ξεκινήσει να φοιτά μια εβδομάδα πριν το Πάσχα και νηπιαγωγοί και συμμαθητές το έχουν αγκαλιάσει» εξηγεί στο Lifo.gr, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, κ. Αριστείδης Κελεπερτζής.
  Όπως διευκρινίζει, «οι κάτοικοι της Χίου δεν έχουν τέτοιες συμπεριφορές και δεν έχουν προβλήματα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες του νησιού. Τουλάχιστον 12 παιδιά φοιτούν στα νηπιαγωγεία της Χίου και ποτέ μέχρι στιγμής δεν υπήρξε πρόβλημα».
  Σύμφωνα με τον κ. Κελεπερτζή, πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και ένα δύο γονείς προφανώς παρέσυραν και άλλους μέσα στην άγνοιά τους στην σύνταξη αυτού του ρατσιστικού κειμένου που περιλαμβάνει ανακρίβειες.
  Σημειώνεται, ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου δεν πρόκειται να απαντήσει επίσημα κάτι στον Σύλλογο Γονέων «καθώς πρόκειται για σενάρια».

 27. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χίου. Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019

  Μητροπολίτης Χίου: »Ο χαρακτηρισμός «ουδετερόθρησκο» αποτελεί σήμερα βλασφημία»


  Οἱ μοναχοί καί αἱ μοναχαί καί πρωτίστως ὁ σήμερον ἑορταζόμενος Ἅγιος Ἄνθιμος ἐφύλαξαν καί φυλάττουν, ἐκαλλιέργησαν καί καλλιεργοῦν τίς ἀρετές τῆς παρθενίας, τῆς ἀκτημοσύνης καί τῆς ὑπακοῆς, πού πρωτίστως ἀναφέρονται στό Χριστό καί τήν Παναγία, «- εἶναι γνωστόν ὅτι ὁ Χριστός ὑπῆρξε ὁ φτωχότερος τῶν φτωχῶν, πού ἑκούσια ἐπτώχευσε «ἵνα «ἡμεῖς τῇ Ἐκείνου πτωχείᾳ πλουτήσωμεν» – καί μέ αὐτές ἐπολέμησαν καί πολεμοῦν τή φιληδονία, τή φιλαργυρία καί τή φιλοδοξία.

 28. Παράθεμα: Μητροπολίτης με στρατιωτικό αμπέχονο! | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 29. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.efsyn.gr/node/193621
  Ο μητροπολίτης (που δεν ήταν και τόσο) αντιφασίστας

  Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, Μάρκος Βασιλάκης

  03.05.2019, 09:46

  Γιώργος Παγούδης

  Ως σημείο αναφοράς του αντιφασισμού(!) στη Χίο παρουσιάζεται από μερίδα των ΜΜΕ εδώ και λίγα 24ωρα ο μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος Βασιλάκης. Αιτία κάποιες δηλώσεις που φέρεται να έκανε κατά την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στη Μονή Αγίου Μηνά, εκεί όπου δεκάδες Χιώτες βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη σφαγή της Χίου από τον οθωμανικό στρατό τον Απρίλιο του 1822.

  Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, που δυστυχώς πήραν έκταση ακόμα και σε αντιφασιστικές σελίδες στο Διαδίκτυο και αλλού, ο μητροπολίτης «έριξε πόρτα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντ. Γρέγο» που ήταν παρών, υπενθυμίζοντας τις υποτιθέμενες δηλώσεις του την περίπτωση του Διστόμου και επισημαίνοντας τον θάνατο του παππού του από τους Γερμανούς.

  Δηλώσεις όμως που ουδέποτε έγιναν δημοσίως και ενώ ο βουλευτής παρέμεινε στο μοναστήρι σε όλη τη διάρκεια της τελετής χωρίς κανείς να τον διώξει. Την οποία τελετή, πάντως, όντως ο κ. Βασιλάκης φρόντισε να λήξει άμεσα μετά την κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, δήμαρχο Χίου Μαν. Βουρνού και αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη), αποτρέποντας έτσι τυχόν απόπειρα του Α. Γρέγου να καταθέσει και εκείνος στεφάνι, όπως είχε ακουστεί ότι είχε πρόθεση να κάνει.

  Για την ιστορία και μόνο να προσθέσουμε ότι ο κ. Βασιλάκης μόλις τη Μεγάλη Παρασκευή κατά τη σύναξη των επιταφίων της Χίου στην πλατεία του νησιού είχε εκφωνήσει λόγο με αναφορές σε «ξεπούλημα της Μακεδονίας», ενώ στο παρελθόν είχε προκαλέσει μέχρι και την παρέμβαση εισαγγελέα όταν από άμβωνος είχε αποκαλέσει τους πρόσφυγες και μετανάστες στο σύνολό τους «λαθρομετανάστες».

  Το βίντεο που αποδεικνύει ότι οι δηλώσεις δεν έγιναν ποτέ είναι από την ιστοσελίδα politischios.gr:

 30. Ο/Η των κώλων λέει:

  https://astraparis.gr/synantisi-toy-mitropoliti-chioy-me-ton-kosta-karamanli/

  Συνάντηση του μητροπολίτη Χίου με τον Κώστα Καραμανλή
  5 Μαΐου 2019 | 16:17

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αχαριστία ιερέων προς το κόμμα που διατηρεί τα προνόμια της Εκκλησίας

  https://www.in.gr/2019/06/02/greece/andreas-mixailidis-protofanes-epeisodio-ton-ierea-mou-petakse-kermata-sto-prosopo/
  2 Ιουνίου 2019

  Ανδρέας Μιχαηλίδης: Πρωτοφανές το επεισόδιο με τον ιερέα –Μου πέταξε κέρματα στο πρόσωπο

  https://www.in.gr/2019/06/02/greece/xios-iereas-petakse-kermata-se-vouleyti-tou-syriza/

  Χίος: Ιερέας πέταξε κέρματα σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

  Ο παπάς φώναξε στον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μηχαηλίδη «Πάρε τα 30 αργύρια που πούλησες την Μακεδονία».

  in.gr
  2 Ιουνίου 2019

  Ένα ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη εντός της εκκλησίας των Φλατσίων της Χίου το πρωί της Κυριακής μεταξύ του ιερέα Νικόλαου Λιαδή και του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μηχαηλίδη.

  Σύμφωνα με το alithia.gr, κατά την τέλεση μνημοσύνου, στο οποίο παρίστατο ο κ. Μιχαηλίδης, ο παπάς βγήκε τρέχοντας από το ιερό προς την κατεύθυνση του βουλευτή, έπιασε κάποια κέρματα από το παγκάρι της εκκλησίας και του τα πέταξε, φωνάζοντας «Προδότη, πάρε τα 30 αργύρια που πούλησες την Μακεδονία, να φύγεις από εδώ».

  Εννοείται ότι υπήρξε αντίδραση από το εκκλησίασμα ενώ ο Βουλευτής προτίμησε να εξέλθει του Ιερού Ναού.

  Σε ερώτημα προς τον Βουλευτή, ο ίδιος απάντησε ότι δεν περίμενε μια τέτοια πράξη μέσα στον Ναό: «Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη πουθενά στην χώρα μας. Δεν θα με πείραζε αν μετά την Λειτουργία ο Ιερέας σε προσωπικό επίπεδο εξέφραζε την δυσαρέσκεια του».
  _____________________________

  Ο δεσπότης άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε:

  https://www.real.gr/koinonia/arthro/ti_eipe_o_iereas_pou_petakse_nomismata_se_bouleuti_tou_syriza_sti_xio-548177/

  Τι είπε ο ιερέας που πέταξε νομίσματα σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο

  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για το περιστατικό ρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Χίου ο οποίος ανέφερε: “Μας στεναχωρούν κάποιες αποφάσεις αλλά σεβόμεθα και αγαπούμε τα πρόσωπα γιατί είναι εικόνες Θεού”.

  Ο ιερέας αναφερόμενος στο περιστατικό είπε: “Έτσι αισθάνθηκα, έτσι έπραξα”.

 32. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/79468_o-mitropolitis-markos-ston-ambona-toy-misoys

  18.08.2016, 14:36
  Ο μητροπολίτης Μάρκος στον άμβωνα του μίσους
  Γιώργος Παγούδης

  Ενα ακόμη κήρυγμα μίσους και διχόνοιας εκ μέρους εκπροσώπου του… Θεού επί της γης καταγράφηκε, αυτή τη φορά στη Χίο.

  Ακολουθώντας τον δρόμο του μητροπολίτη Ανθιμου και του αγίου Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο συνάδελφός τους στη Χίο μητροπολίτης Μάρκος Βασιλάκης, από τον άμβωνα του ναού στο χωριό Καλαμωτή, επιτέθηκε με εκφράσεις πεζοδρομίου σε πολιτικούς, πρόσφυγες, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  «Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα», έλεγε ο μητροπολίτης αναφερόμενος στην κυβέρνηση και σε όσους βουλευτές έχουν ταχθεί υπέρ της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους, καλώντας τους πιστούς να βροντοφωνάξουν ενάντια σ’ αυτή την προοπτική.

  «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες», τόνισε στη συνέχεια για τους χιλιάδες κατατρεγμένους που καταφθάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ συνεχίζοντας το κρεσέντο του τα έβαλε και με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαρακτηρίζοντάς τους ούτε λίγο,ούτε πολύ ικανούς μόνο για τη συλλογή των σκουπιδιών.

  Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «Πολίτης της Χίου» που μεταφέρει μαρτυρίες πιστών, το τελευταίο αυτό ξέσπασμα του μητροπολίτη έχει προκαλέσει δυσφορία στους τοπικούς βουλευτές που σκέφτονται πλέον να σταματήσουν τις κοινές εμφανίσεις μαζί του.

  Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση του δήμου, αφού τόσο ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς όσο και ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πρόνοιας Γεώργιος Παπαδόπουλος έχουν ιδιαίτερα θερμές σχέσεις με τον μητροπολίτη.

  Οπου γάμος και χαρά…

  «Οπως ο Κύριος στον Γολγοθά εσιώπησε, έτσι και εγώ σιωπώ, προσεύχομαι στον Σταυρό της Αρχιερατικής διακονίας λέγοντας μόνο: των θυρανοίξων του παραδείσου, μνήσθητί μου Κύριε εν τη βασιλεία σου», έλεγε στις 8 Οκτωβρίου 2011 ο νεοεκλεγείς τότε μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών,. Μάρκος Βασιλάκης, τονίζοντας ότι θα υπομένει μαρτυρικά ώστε «η μητροπολιτική μίτρα να μετατραπεί σε ακάνθινο στεφάνι».

  Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος φώναξε πρώτος το «Αξιος» για τον διάδοχο του μητροπολιτικού θρόνου της Χίου και το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

  Τη «σιωπή» ωστόσο που επικαλούνταν τότε στη χειροτονία του στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου Πειραιώς, ο κ. Βασιλάκης ποτέ δεν την ακολούθησε.

  Αντίθετα, από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στο νησί, που φρόντισε να συμπέσει με την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου την 11η Νοεμβρίου, όταν και εγκαταστάθηκε στη Μητρόπολη εν μέσω φαντασμαγορικών τελετών, φρόντιζε συχνά-πυκνά να προξενεί «θόρυβο».

  Είτε με τις δηλώσεις του είτε απλώς με την παρουσία του, και δη όπου υπήρχε ακόμα και η υποψία τηλεοπτικής κάμερας για τις οποίες έδειχνε ιδιαίτερη συμπάθεια.

  Χαρακτηριστική ήταν η αδιάλειπτη παρουσία του στις αρχές του 2012 σε όλες τις πρωτοχρονιάτικες πίτες που κλήθηκε να ευλογήσει, ακόμα και σε μία… που δεν προσκλήθηκε.

  Επρόκειτο γι’ αυτήν του Εργατικού Κέντρου Χίου, όπου οι διοργανωτές μιας λιτής και απέριττης γιορτής είδαν να καταφθάνει με κάθε επισημότητα ο αρχιερέας του νησιού, δηλώνοντας τότε εξ αρχής ότι διάβασε για την εκδήλωση και θεωρώντας προφανώς τον εαυτό του καλεσμένο φρόντισε να δώσει το «παρών», ευλογώντας την πίτα.

  Προπαγάνδα
  Η σχέση του ωστόσο με τη δημοσιότητα δεν ήταν κάτι το καινοφανές για τον ίδιο.

  Είχε ήδη ξεκινήσει μήνες πριν από την εκλογή του, μέσα από τοπικά ΜΜΕ που συχνά αναφέρονταν σε αυτόν με διθυράμβους, ως τον πλέον επιθυμητό αλλά και σίγουρο διάδοχο του θρόνου, ακόμη και όταν ο μακαριστός Διονύσιος ασκούσε ανελλιπώς τα καθήκοντά του.

  Δημοσιεύματα εγκωμιαστικά που πύκνωναν όσο η υγεία του τελευταίου επιδεινωνόταν, σε συνάρτηση με την ηλικία του, για να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους λίγο πριν και λίγο μετά την ομόφωνη εκλογή του κ. Μάρκου από την Ιερά Σύνοδο, όπου μέχρι τότε υπηρετούσε από τη θέση του αρχιγραμματέα ύστερα από πρόσκληση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος τον είχε διορίσει αρχικά στη θέση του γραμματέα-πρακτικογράφου.

  Από τότε συχνά ο κ. Βασιλάκης θα κοσμούσε τα πρωτοσέλιδα του τοπικού Τύπου είτε με δηλώσεις είτε με πράξεις που θα συζητούνταν.

  Χαρακτηριστικές στιγμές το «ανάθεμα» στη γιόγκα, όταν από άμβωνος καταδίκασε την ενασχόληση με το συγκεκριμένο άθλημα, χαρακτηρίζοντάς το επικίνδυνο για τους πιστούς αφού παραπέμπει σε μια διαφορετική πνευματικότητα από αυτήν του χριστιανισμού.

  Ωστόσο είχε ανοίξει τις ενοριακές αίθουσες για την προσωρινή περίθαλψη των προσφύγων κατά τη διάρκεια βροχερής περιόδου, λίγων ημερών, αλλά και πάλι, σχετικά πρόσφατα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα σταθεί εμπόδιο στη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας στον αποκατεστημένο πρώην Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, αφού ένα τμήμα της οικοπεδικής έκτασης των 40 στρεμμάτων ανήκει στην Εκκλησία.

  Δυναμική επιστροφή στα πρωτοσέλιδα σημειώθηκε και στις 17 Ιουλίου, όταν η μπάλα του αφορισμού πήρε και τα μέλη του «Ρόταρυ Κλαμπ» στο νησί, καλώντας τους πιστούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη συγκεκριμένη οργάνωση και βεβαίως σε καμία περίπτωση να μη «βαπτίζονται» μέλη της.

  Από εκεί και πέρα, όπως έδειξε και με τη συμβολική ημερομηνία που επέλεξε για την ενθρόνισή του, πολλές και συχνές ήταν οι αναφορές στα εθνικά θέματα.

  Αναφορές που συχνά έγιναν θέμα στα εθνικιστικά έντυπα.

  Χαρακτηριστική ήταν η επίσκεψή του στο νησάκι Παναγία Οινουσσών τον περασμένο Απρίλιο, εν μέσω παραβιάσεων του εθνικού χώρου από τούρκικα μαχητικά και πλεούμενα, όταν ο ακροδεξιός Τύπος έγραψε ότι ο μητροπολίτης Χίου απέκρουσε με προσευχές και καμπάνες την τουρκική εισβολή…

 33. Παράθεμα: Ο δεσπότης της Χίου αποκάλεσε τον Χριστό «ομογενή των Οθωμανών κατακτητών»! | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.