Τα νέα μυστήρια της Μητροπόλεως Κορίνθου

[Το ΣΔΟΕ της ευσεβούς Αριστεράς αγρυπνεί ή κάνει τα ‘στραβά μάτια’;]

Εξορκισμός των αμαρτωλών νερών στο Λουτράκι, παρόντων δυο εκ των τριών τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Θελερίτη και Γ. Τσόγκα

Εξορκισμός των αμαρτωλών νερών στο Λουτράκι, παρόντων δυο εκ των τριών τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Θελερίτη και Γ. Τσόγκα

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ενώ σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη (υπουργίνα άλλης μίας κυβέρνησης ακόμη, που δεν ερευνά ούτε το κραυγαλέο μαύρο ιερό χρήμα των αντιμνημονιακών μητροπολιτών), κινδυνεύει (λόγω των επιθέσων των «Αντιεξουσιαστών») η ανεξιθρησκεία της χώρας σε βάρος της πάντα καθεστωτικής, αρπακτικής, φοροκλέφτρας, σκανδαλοποιού και βίαιης κρατικής και εθνικής Εκκλησίας, ένα ακόμη οικονομικό (και όχι μόνο) σκάνδαλο ξέσπασε στην Μητρόπολη της Κορίνθου, την οποία επί αρχιερατείας Παντελεήμονος διοικούσε απροκάλυπτα η καταδικασμένη για οικονομική κατάχρηση κυρία Λούλα, φιλενάδα και ‘συνείσακτος’ (προβλεπόμενη ποινή η καθαίρεση) του ομοίως καταδικασμένου ζάπλουτου και μεγαλοϊδιοκτήτη δεσπότη της. Σήμερα τη Μητρόπολη διοικεί ο διάδοχός του, ο ιερός Διονύσιος, προϊστάμενος ιερέων που ευλογούν τα γραφεία (Νεμέα, Κόρινθος) της «σποράς των ηττημένων του 1945″, ο οποίος έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν και τον γνωστό ιερέα Φουρλεμάδη της γνωστής «Αλληλεγγύης», η δίκη της οποίας εξακολουθεί να εκκρεμεί (μέχρι παραγραφής;):

Τώρα η ευσεβής ‘Εσπρέσσο’ (ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ, 29.7.2016), έφερε στο φως πολύ σοβαρές καταγγελίες και εύλογα ερωτήματα ιερέα, υπεύθυνου εκκλησιαστικού Γηροκομείου, για τις οποίες σιωπούν εκκωφαντικά εκτός από τη Μητρόπολη και οι τρεις ευσεβείς τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο κάποτε κάστρο της Δεξιάς, οι οποίοι όφειλαν να έχουν ήδη ζητήσει από το ΣΔΟΕ τον έλεγχο των οικονομικών της Μητροπόλεως και των συγκεκριμένα καταγγελλόμενων, δηλαδή του μη κατονομαζόμενου από την εφημερίδα, αγνώστου σε εμάς, «υψηλόβαθμου ιερωμένου» και του μυστηριωδώς αποκαλούμενου με τον (εκκλησιαστικώς αμφίσημο) τίτλο του «αόρατου ανιψιού».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ • Επιστολή ΣΟΚ για τη Μητρόπολη Κορίνθου
Ο 61χρονος ιερέας Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, που αγνοείται από τις 18 Ιουλίου, καταγγέλλει υπόγειες διαδρομές χρημάτων και σχέδιο εξόντωσής του. Σκοτεινό θρίλερ … διαδραματίζεται στην Κόρινθο με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του ιερέα Αθανασίου Αναγνωστόπουλου. Φάκελος ‘βόμβα’ με καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα σε εκκλησιαστικά ιδρύματα της Μητρόπολης Κορίνθου έφτασε στα γραφεία της ‘Espresso’ με φερόμενο αποστολέα τον 61χρονο εξαφανισμένο ιερέα! Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου ‘Το έργον του Αποστόλου Παύλου’ (σημ. Λασκ.: Εξέδιδε και ο Απόστολος πλαστά τιμολόγια;) εξαφανίστηκε στις 18 Ιουλίου και έως χθες εξακολουθούσε να θεωρείται αγνοούμενος, όπως επιβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές. Ομως, χθες το πρωί έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας επιστολή-σοκ (με ημερομηνία αποστολής την 27η Ιουλίου), υπογεγραμμένη από τον ιερέα.

Ο παπα-Θανάσης…..καταγγέλλει υπόγειες διαδρομές χρημάτων και κατονομάζει, μεταξύ άλλων, υψηλόβαθμο κληρικό αλλά και τον ‘αόρατο ανιψιό’ που κινεί τα νήματα για το σχέδιο εξόντωσής του. Ανάλογη επιστολή φέρεται ότι έχει αποστείλει στον εισαγγελέα: ‘Αυτοί είναι οι δολοφόνοι μου. Δεν είμαι τρελός, θέλουν να με κλείσουν στο ψυχιατρείο’. Στις 10 Ιουλίου είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στα γραφεία της εφημερίδας. Τότε ένας άνδρας που συστήθηκε ως ‘ιερέας Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος’ είχε προαναγγείλει ότι θα αποστείλει τον εν λόγω φάκελο λέγοντας μόνο το εξής: ‘Δείτε τα έγγραφα. Τα εμπιστεύομαι σε σας, μήπως τα δουν αυτοί που πρέπει να τα δουν και τιμωρήσουν τους ενόχους’.

Η πολυσέλιδη επιστολή αρχίζει με τον 61χρονο να αναφέρει: ‘…Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας, θέλω να ζήσω μια ήρεμη ζωή. Ομως ο… (σ.σ.: υψηλόβαθμος κληρικός) δεν θα με αφήσει σε ησυχία. Είμαι απελπισμένος (…)…’

Ειδικότερα κατονομάζει εννέα άνδρες, οι οποίοι -όπως ισχυρίζεται- τον έμπλεξαν και σε ερωτικές περιπέτειες και τον έβγαλαν τρελό, προκειμένου να καλύψουν περίεργες διαδρομές χρημάτων σε εκκλησιαστικά ιδρύματα: «Εργαζόμουν 20 χρόνια στη Μητρόπολη και 19 χρόνια στο Γηροκομείο Ανδρών. Από το Γηροκομείο δεν έπαιρνα, ούτε έχω πάρει, μια δραχμή ή ευρώ. Αντιθέτως, πλήρωνα από την τσέπη μου κινητά τηλέφωνα, για διάφορα θέματα που απασχολούσαν το Γηροκομείο και κυρίως με συγγενείς των τροφίμων (…) για να πηγαίνω να επιλύω προβλήματα, του Γηροκομείου, όπως Επίδαυρο, Ψάρι Κορινθίας, Μάτι Κορινθίας, χωριά της Νεμέας».

Στη συνέχεια αποκαλύπτει: ‘Τα ίδια έκαναν και στα προσκυνήματα. Μάλιστα, ο (…) μου έλεγε τι έφτιαχναν δήθεν στα διάφορα προσκυνήματα, χωρίς φυσικά να βάλουν ούτε ένα καρφί και έκαναν πλαστά τιμολόγια. Τα ημερολόγια τσέπης (…) πληρώνουν εφάπαξ οι ενορίες, ασχέτως αν πουλήσουν ή όχι τα ημερολόγια. Στη δική μου ενορία, που είναι η πιο φτωχιά της Κορίνθου, πληρώνω (825,00) ευρώ. Εγώ υπολογίζω μέσο όρο να έρχεται για κάθε ενορία (500,00) ευρώ. Αρα 80.000,00 τον χρόνο επί 10 χρόνια είναι 800.000,00 ευρώ. Και ερωτώ και να ρωτήσουν και οι υπεύθυνοι φορείς πού πάνε οι 800.000 ευρώ τον χρόνο; Πού είναι οι αποδείξεις ότι εισέπραξαν από τις ενορίες τόσα χρήματα; …’.

Ο 61χρονος υποστηρίζει στην επιστολή του ότι οι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα προσπάθησαν να τον εξοντώσουν για να αποφύγουν τη Δικαιοσύνη. «Τρελοί θα γίνουν αυτοί που θα μπουν φυλακή, αν λειτουργήσουν σωστά οι αρμόδιες Αρχές» αναφέρει και ισχυρίζεται ότι κάποιοι έλεγαν ότι διατηρεί ερωτικό δεσμό με την… 85χρονη νεωκόρο! Πάντως, μεταξύ των εγγράφων υπάρχει και επιστολή προς τη Μητρόπολη Κορίνθου, με φερόμενη αποστολέα την κόρη του 61χρονου, Μαρία Αναγνωστοπούλου, που καταφέρεται κατά των ίδιων προσώπων: ‘Με καλέσατε και μου είπατε ότι ο πατέρας μου πρέπει να πάει σε ψυχολόγο και αν δεν τον πάμε εμείς, θα τον πάτε εσείς (…) Και πράγματι σήμερα 13/7/2016 μας κάλεσαν εμένα και την αδελφή μου να παρουσιαστούμε στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί, μας είπαν ότι ο εισαγγελέας μάς ζητάει να εξετάσουμε αν ο πατέρας σας έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Αφού ο πατέρας μου είναι επικίνδυνος για τη Μητρόπολη και η απόλυσή του έγινε μόνο από τη Μητρόπολη αλλά όχι από το Γηροκομείο, για το γηροκομείο δεν είναι επικίνδυνος, που είναι τόσες ψυχές;’…..».

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Διεκδικήσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Τα νέα μυστήρια της Μητροπόλεως Κορίνθου

 1. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=168720

  Τσώλη Μαρία

  Για τι κατηγορείται ο κ. Παντελεήμων
  * Ο υπερήλικος Μητροπολίτης Κορίνθου καλείται να λογοδοτήσει για υπεξαίρεση εις βάρος του Δημοσίου

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2005 00:00


  Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παντελεήμων, 86 ετών

  Στα 86 του χρόνια και έπειτα από σαράντα συναπτά έτη στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παντελεήμων καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου ποσού άνω των 100 εκατομμυρίων δραχμών.
  Στις 17 Νοεμβρίου 2005 ο Μητροπολίτης θα καθήσει στο εδώλιο με συγκατηγορουμένους πέντε ιερείς και την οικονόμο του κυρία Ευδοξία Μοναστηριώτη, γνωστή στους κύκλους της Μητρόπολης ως κυρία Λούλα.

  Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Παντελεήμων, κατά κόσμον Νικόλαος Καρανικόλας, ο οποίος το 1958 έγινε Επίσκοπος Αχαΐας και από το 1965 κατέχει τον Μητροπολιτικό Θρόνο της Κορίνθου, κατηγορείται ότι «ενεργώντας με πρόθεση, ιδιοποιήθηκε παράνομα και ενσωμάτωσε στην περιουσία του το συνολικό χρηματικό ποσό των 100.938.631 δραχμών, που ισοδυναμεί με 296.225 ευρώ, το οποίο είχε λάβει και κατείχε λόγω της ιδιότητάς του, με αντίστοιχη ζημία της Ιεράς Μητροπόλεως στην οποία υπηρετεί, καθώς και των υπαγομένων σε αυτή ιδρυμάτων». Τα χρήματα που κατηγορείται ότι ιδιοποιήθηκε «είχαν κατατεθεί κατ’ εντολήν του σε υποκαταστήματα διαφόρων τραπεζών (Πίστεως, Ιονικής, Εργασίας), σε οικείους λογαριασμούς που είχαν ανοιχθεί στο όνομά του και όχι στο όνομα του αντίστοιχου νομικού προσώπου κατά παράβαση της υφιστάμενης Δημοσιολογιστικής Νομοθεσίας».

  Μάλιστα για να επιτύχει τους σκοπούς τους, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου, μετήλθε «ιδιαίτερα τεχνάσματα».

  Το εντυπωσιακότερο όλων εκείνων που αναφέρονται στο κατηγορητήριο είναι ότι ο μητροπολίτης «αξιοποίησε» την πλημμύρα του 1997 στην Κόρινθο. Κατηγορείται ότι με έγγραφο που κατήρτισε και στη συνέχεια κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές βεβαίωσε ψευδώς ότι η θεομηνία κατέστρεψε βιβλία, έγγραφα και παραστατικά που αφορούσαν τα οικονομικά της Μητρόπολης.

  Σύμφωνα με τους Εφέτες «από την πλημμύρα της 12.1.1997 ουδεμία καταστροφή υπέστησαν τα φερόμενα ως καταστραφέντα ως άνω βιβλία και στοιχεία. Στην πράξη του δε αυτή προέβη προκειμένου να καταστήσει ανέφικτο τον εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου».

  Και πού πήγαν βιβλία και στοιχεία αφού δεν καταστράφηκαν; Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων φέρεται να τα πακετάρισε σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε σε κάδους σκουπιδιών, κατά μήκος της εθνικής οδού Κορίνθου – Αθηνών, με τη βοήθεια της οικονόμου του κ. Λούλας.

  Οι εφέτες περιγράφουν την εμπλοκή της στην υπόθεση ως εξής: «H Ευδοξία Μοναστηριώτη κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Φεβρουάριο ως και Δεκέμβριο 1997 με πρόθεση παρείχε στον συγκατηγορούμενό της Παντελεήμων Καρανικόλα, άμεση συνδρομή στην καταστροφή εγγράφων κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό την προσπόριση αθέμιτου οφέλους… H ίδια, ηθελημένα και επιδιώκοντας τον ίδιο, με τον συγκατηγορούμενό της Μητροπολίτη, σκοπό μετέφερε μαζί του σε σακούλες απορριμμάτων τα βιβλία και τα παραστατικά, από τα πορτ παγκάζ των αυτοκινήτων, στους κάδους της εθνικής οδού, μέσα στους οποίους και τις πέταγε σταδιακά. Χωρίς τη δική της άμεση συνδρομή, θα ήταν αδύνατη εκ μέρους του συγκατηγορουμένου τους Παντελεήμονα Καρανικόλα η πραγμάτωση της αξιόποινης πράξης της καταστροφής εγγράφων κατ’ εξακολούθηση…». Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης οι ιερείς Παναγιώτης Μπρίνιας, Πέτρος Ρούσσος, Θεόδωρος Κεραμίδας, Νικόλαος Πολύζος και Γεώργιος Λαλιώτης.

  Στη δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Νοεμβρίου είναι αμφίβολο αν θα είναι παρόντες τόσο ο κατηγορούμενος μητροπολίτης, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, όσο και η οικονόμος του κυρία Ευδοξία Μοναστηριώτη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παντελεήμων, είτε ο ίδιος είτε διά των πληρεξουσίων συνηγόρων του, θα αρνηθεί το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται. Σύμφωνα με το περιβάλλον του τα χρήματα τα οποία κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, όχι μόνο δεν έχουν υπεξαιρεθεί, αλλά αντιθέτως έχουν αξιοποιηθεί σε «άγιους» σκοπούς.

  Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Κορίνθου, ο αρχαιότερος μητροπολίτης σήμερα, αποτελεί «μορφή» στον χώρο της ελληνικής Εκκλησίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σχετίζεται με όσα τον κατηγορούν.

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   Για την καταδίκη ούτε μια λέξη

   http://archive.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/3589-3915

   Πέθανε η οικονόμος του μακαριστού μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα

   Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010
   Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 15:12

   Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία της πνοή άφησε χθες η 72χρονη Ευδοξία (Λούλα) Μοναστηριώτου, στο νοσοκομείο (ΕΛΠΙΣ) των Αθηνών στο οποίο και νοσηλευόταν.

   Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο είχε εισαχθεί πριν 3,5 μήνες, διότι η κατάσταση της υγείας της ήταν ιδιαίτερα επιβαρημένη. Η κηδεία της έγινε πριν από λίγο (12:00), στο νεκροταφείο του Παπάγου.

   Τέλος, να αναφερθεί, ότι η Ευδοξία Μοναστηριώτου γεννήθηκε το 1938 στην Κωνσταντινούπολη και ήρθε στην Ελλάδα το 1958.

   Από το 1974 ζούσε κοντά στον μακαριστό μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα Καρανικόλα ως οικονόμος.

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  Νεμέα Αγιασμός του Φύρερ

 3. Ο/Η Left λέει:

  Γράφονται πράγματα, αλλά…

 4. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη στην Κόρινθο 3 «ράμπο» του ΣΔΟΕ για μίζα (video)

  Βίντεο από τη στιγμή της επ’ αυτοφώρω σύλληψης τριών «ράμπο» του ΣΔΟΕ στην Κόρινθο παρουσίασε ο Alpha. Ο στυγνός εκβιασμός και η απειλή για το παιδί του ζευγαριού

  Οι τρεις τελωνειακοί ζητούσαν 1.000 ευρώ από μια ιδιοκτήτρια επιχείρησης μάντρας αυτοκινήτων για να μην της κόψουν πρόστιμο κατά τη διάρκεια ελέγχου.

  Ο 39χρονος και ο 55χρονος πήγαν στην επιχείρηση και συνελήφθησαν αφού είχαν παραλάβει το προσημειωμένο ποσό, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο συνεργός τους.

  Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, η ιδιοκτήτρια επιχείρησης περιέγραψε πώς οι εκβιαστές του ΣΔΟΕ απείλησαν για τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού της, την ίδια και το σύζυγό της, εάν τους κατέδιδαν.

  Πηγή: http://www.parakato.gr/2016/04/3-video_21.html#ixzz4Hkcmb4Fv

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.inewsgr.com/0/petros-gaitanos–epairna-frantzola-kai-sti-diadromi-metatrepotan-se-christopsomo.htm

  Πέτρος Γαιτάνος : Έπαιρνα φραντζόλα και στη διαδρομή μετατρεπόταν σε χριστόψωμο
  22:43 19/9/2013 – Πηγή: NewsNow


  Ζω ένα θαύμα. Για αρκετό καιρό στο φούρνο της γειτονιάς μου έπαιρνα μια φραντζόλα ψωμί και καθώς γυρνούσα στο σπίτι μου και το δοκίμαζα παρατηρούσα ότι στην πραγματικότητα ήταν χριστόψωμο.

  • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

   Και έτσι που τον βλέπω με το χρυσό μαλλάκι του στη φωτογραφία (σχεδόν φωτοστέφανον), σε λίγο ο Γαϊτάνος θα διαπιστώσει ότι στην πραγματικότητα είναι ο …ίδιος ο Χριστός!!

 6. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Τώρα το είδατε το θέμα;;Σας το είχα επισημάνει με σχόλιό μου πάνω από 20 μέρες!!Τέτοια ταχύτητα δεν την περίμενα!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.