Το Κρατικό Πρακτορείο Προπαγάνδας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

[Η γλοιώδης αυτή περιγραφή δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις ανάλογες περιγραφές στην Ισβέστια, την Πράβντα, τη Λαϊκή Ημερησία κ.ά. όργανα κομμουνιστικών κομμάτων]

ape-syriza

Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίωντου Βλάση Γαβριηλίδη*

Περιγραφή της επίσκεψης Τσίπρα στο χωριό του, από το (κρατικό) Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ. Η γλοιώδης αυτή περιγραφή δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις ανάλογες περιγραφές στην Ισβέστια, την Πράβντα, τη Λαϊκή Ημερησία κ.ά. όργανα κομμουνιστικών κομμάτων. Δεν αρκεί να είσαι δουλικός, πρέπει και να το δείχνεις. Και στα μετασταλινικά μορφώματα η δουλοπρέπεια είναι τρόπος επιβίωσης, αλλά εν τέλει και τρόπος ζωής. Αυτό το δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου προπαγάνδας αναπαράγεται από όλα τα εθελόδουλα μέσα «ενημέρωσης». Παραθέτουμε αυτούσια την αναξιοπρεπή ανταπόκριση του πρώην ΑΠΕ:

Αθαμάνιο Άρτας: Αντάμωμα του πρωθυπουργού με συγγενείς και φίλους στην πλατεία του χωριού του

Τον ξέρουν όλοι από παιδί. Και σήμερα υποδέχθηκαν το δικό τους παιδί, ως πρωθυπουργό της Ελλάδας. Όχι με το πρωτόκολλο που επιβάλει ο θεσμός, αλλά με την αγάπη και την οικειότητα που προβλέπει αυτή η γνήσια και άδολη σχέση.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία του Αθαμάνιου Άρτας, του χωριού που απολάμβανε τα παιδικά του καλοκαίρια, συναντήθηκε με τους συγγενείς και τους φίλους του. Αυτούς με τους οποίους στην πλατεία του χωριού μοιράστηκε τις αλησμόνητες παιδικές στιγμές, σήμερα υποδέχθηκαν τον δικό τους Αλέξη με ένα τεράστιο χαμόγελο και μια γλυκιά αγωνία να τον συναντήσουν και πάλι, να τον αγκαλιάσουν και να τον καμαρώσουν.

Και ο ίδιος όταν έφτασε στην πλατεία των παιδικών του χρόνων -ανήμερα της ημέρας που γιορτάζει τα Αθαμάνιο- έδειξε να απολαμβάνει τούτο το αντάμωμα. Είδε τους συγγενείς του, αγκάλισε του φίλους του και σίγουρα η ματιά του έδειχνε να αναζητά και να βρίσκει τις αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας.

Δίπλα στον θείο του, τον παπά Δημήτρη Τσίπρα, δεν προλάβαινε να χαιρετά τους πρεσβύτερους, να μοιράζεται αναμνήσεις με τους νεότερους, και να απολαμβάνει την αγάπη των δικών του ανθρώπων.

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην χορέψει. Όχι έναν οποιοδήποτε δημοτικό χορό, αλλά το «Καγκελάρι». Χορός παραδοσιακός των Τζουμέρκων και των χωριών στα Αθαμάνια Ορη που οι κάτοικοι, «επινόησαν» στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Χορός που οι χορευτές χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι, ώστε να συνεννοούνται κιόλας?

Μαζί του χόρεψε σχεδόν όλο το χωριό και όταν τελείωσαν ακολούθησε το «πρωτόκολλο των πανηγυριού». Τα τραπέζια στρώθηκαν, το φαγητό σερβιρίστηκε και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί, όπως ακριβώς επιβάλλει η παράδοση.

«Σήμερα βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα του συγχωριανού σας. Σας ευχαριστώ για την υποδοχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συγχωριανούς του.»

[*] Οι αγώνες του Βλάση Γαβριηλίδη για την ελευθερία της έκφρασης είχαν σκληρό τίμημα. Οι επιδρομές των εθνικοφρόνων τραμπούκων της εποχής του δεν τον έκαμψαν όμως, ακόμα κι όταν το 1894 κατέστρεψαν ολοσχερώς τα τυπογραφεία της εφημερίδας του («Ακρόπολις»)

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Βλάση Γαβριηλίδη, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Το Κρατικό Πρακτορείο Προπαγάνδας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 1. Ο/Η Noor-1 TV λέει:

  Kαι που να σκάσουν μύτη και τα κανάλια Μαρινάκη και Καλογρίτσα…

 2. Ο/Η Dimitrios Ladopoulos λέει:

  …ένας ΄Ελληνας της Ομογένειας θυμάται …βεβαίως κι αυτός μαζι μ άλλους
  που το πρώτο Πάσχα που είχε επικρατήσει η ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ όπως την αποκαλούσαν οι στρατοκράτες πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου του 1967… και αυτοί – μάλιστα δε περιχαρακωμένοι θα λέγαμε μέσα στο στρατόπεδο όπου και το στρατιωτικό νοσοκομείο της Αεροπορίας στην ΚΥΨΕΛΗ Αθηνών (!!!)-, οι αυτοαποκαλούμενοι ηγέτες της, είχαν προσκαλέσει την γειτονιά ολόκληρη να γιορτάσει-γλεντήσει μαζί τους το των …Ελλήνων Πάσχα και την ανάσταση του ΕΘΝΟΥΣ (!!!)με τα αρνιά τα ψητά στην σούβλα, τους δημοτικούς χορούς και τα κλαρίνα και νταούλια γενικώς τα τραγούδια του λαού μας κλπ κλπ κλπ όλα δηλαδή όσα σήμερα θα αποκαλούνταν ευλόγως λαϊκίστικα «καμώματα » Ποιοί δε άν μη οι πρωτεργάτες δεν θα έσερναν πρώτοι τους τσάμικους και τους καλαματιανούς συρτούς κ ά.?
  Τό χουν οι ηγέτες ( την στρεβλή ιδιότητα κι ιδιοτροπία έστω… το κουσούρι? ) να αυτοπροβάλλουν στο λαό (ανώνυμο πάντα) την απλότητα τους , την φιλικότητα τους και την εγγύτητα προς αυτόν τον Μέγα κυρίαρχο(!!!) καθώς και όλα τα «χαρίσματα» τους.Όλα όσα δηλαδή ανέκαθεν στηλιτεύει… ο ΤΥΠΟΣ .Πάντως σάμερα δεν χρειάζεται τουλάχιστον να αποτείνεται κανείς στον κυβερνήτη της χώρας του(!) μιλώντας του στον πληθυντικό … ούτε καν να τον αποκαλεί αξιότιμο κύριο πρωθυπουργό αφού μπορεί να τον αποκαλεί και Αλέξη !
  Αυτό (!!!) είναι πρόοδος … Εεε τι τώρα στα παληά να γυρίσουμε πάλι ?
  Με σκωπτική διάθεση …κάποιος Ενδυμίων
  μετά της βοηθείας διαθέτοντος ΤζΙ μέιλ στην ΓΚΟΟΥΓΚΛ

 3. Ο/Η Oρέ Γιώργο Παπαδόπουλε λέει:

 4. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, μπουμπουλίνα λέει:

  To παιδί του λαού, ο άγαρμπος χοντροκώλης βουτυρομπεμπές με πλατυποδία, παριστάνει τον λαϊκό ηγέτη, αλλά δεν του βγαίνει του μπουνταλά.
  Θεέ μου πόσο χαμηλά πέσαμε;

  Kαι με παπά ορέ;

 5. Ο/Η eklag λέει:

  Η Κα Μαυρογιαλούρου πού κρύβεται;
  Η επαρχία φαίνεται της στέκει «εδώ»!

 6. «Θέε μου, πόσο χαμηλά πέσαμε» ……. «Καί μέ παπά, ορέ»
  Σήκω γέρο μου καί ζώσου τ’ άρματα.

 7. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/08/blog-post_63.html

  Κάποτε, οι ηλίθιοι στην Αριστερά ήταν μάλλον μειοψηφία (βίντεο).
  Από askordoulakos , Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 | 2:26 π.μ.

  «Η Ελλάδα, θ’αποτελεί στήριγμα για τον κινέζικο λαό, όταν αυτός θα το έχει ανάγκη…»

  Αλέξης Τσίπρας

  (…)

  Κάποτε, τα στελέχη της εν γένει Αριστεράς, άσχετα με τις επιλογές και την κατάληξή τους, διέθεταν το μέσο όρο πολιτικής (και όχι μόνο) συγκρότησης, κάτι το οποίο προέκυπτε κι από την εκφορά του λόγου τους.

  (…)
  Βλέποντας σήμερα κάποιος, αυτό το «μείγμα» Βούλτεψη-Παπακώστα, σε… αριστερή πλέον απόχρωση κι εννοούμε φυσικά το τραγελαφικό σούργελο, που ονομάζεται Ελένη Αυλωνίτου, αντιλαμβάνεται, ότι το παραπάνω «δόγμα» τίθεται πλέον εν αμφιβόλω.

  Δεν είναι μόνο η Αυλωνίτου, βέβαια, που τείνει να καταρρίψει κάθε ρεκόρ βλακείας και γελοιότητας. Υπάρχουν κι έτεροι λαμπροί εκπρόσωποι της πρώτης φοράς αριστερής βλακείας: Κυρίτσηδες, Φίληδες, Κατρούγκαλοι, Βαγενάδες κι άλλοι πολλοί (ανώτερα, μεσαία και κατώτερα στελέχη), ων ουκ έστιν αριθμός.

  Απλώς, η Αυλωνίτου έχει κατακτήσει…επάξια και με το σπαθί της, τον τίτλο της ηγέτιδος του εν λόγω σύγχρονου… ιδεολογικού «ρεύματος» της αριστερής βλακείας! Τι δήλωσε λοιπόν χτες το πρωί στο ΣΚΑΙ, η ιδεολογική καθοδηγήτρια των αριστερών βλακών;
  «Αυτοί, που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, μας οδηγούσαν έξω από το ευρώ…»

  ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ, διότι κάθε περαιτέρω σχόλιο θα αλλοιώσει τη μαγεία, που αναδεικνύεται από τέτοια δήλωση.

  Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το κόμμα των αριστερών βλακών (και δοσιλόγων και λαμογιών και ξεπουλημένων καθαρμάτων και απατεώνων και και και και…) εμπνέει πλέον και ανθρώπους της…Τέχνης και του Πολιτισμού, όπως η Άντζυ Σαμίου (φωτο), που με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό, στο Facebook, αντανακλά την απήχηση της σύγχρονης αριστερής διανόησης- επιπέδου Αυλωνίτου- αποκαλύπτοντας: «Πάλι Τσίπρα θα ψηφίσω, δαγκωτό!».

  Πριν λίγο καιρό, βέβαια, η συγκεκριμένη πολιτικοποιημένη καλλιτέχνις εξέφραζε τη δυσαρέσκειά της για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραπονούμενη διότι «… οι ευκαιρίες δόθηκαν… οι ελπίδες δεν δικαιώθηκαν…όνειρο ήταν… σαν προδομένος έρωτας…Δεν θα πιστέψω ξανά ωραία λόγια και γλυκά χαμόγελα από κανέναν…».

  Φαίνεται όμως, ότι οι καθημερινές. έντονες και καταλυτικές ιδεολογικοπολιτικές παρεμβάσεις της Αυλωνίτου και του -εντός και πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ- ιδεολογικού ρεύματος, του οποίου ηγείται, έπεισαν την Άντζυ Σαμίου (ή Samiou Angie) να ανακρούσει πρύμναν, σχετικά με τις προηγούμενες πολιτικές της εκτιμήσεις, όπως προκύπτει κι εκ της (Ποποποποπο) παρακάτω ανάρτησης .

  Ας τελειώνουμε λοιπόν με τους μύθους του παρελθόντος και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις ξεπερασμένων και δογματικών θολοκουλτουριάρηδων, όπως ο Ρίτσος, ο Γληνός, ο Λοΐζος, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, η Ρόζα Ιμβριώτη και πολλά άλλα φαντάσματα του παρελθόντος.
  Όλοι αυτοί αποτελούν απλή υποσημείωση στο σύγχρονο ιδεολογικό ρεύμα, του οποίου ηγείται η Αυλωνίτου και το οποίο επελαύνει ακάθεκτο, κατακτώντας θέσεις εντός και πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ.

 8. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.capital.gr/story/3148614

  Η κυβέρνηση σκάβει το λάκκο της…

  ..Του Κώστα Στούπα

  Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συνεχίζει να στοχοποιεί δημοσιογράφους όπως καμιά άλλη στη μεταπολίτευση. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. δεν είναι ούτε Βενεζουέλα ούτε Τουρκία. Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά και την όποια υπόληψη της αριστεράς…
  Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει τον τύπο ξεκινώντας από τα τηλεοπτικά κανάλια, κινούμενη εκτός των ορίων του Συντάγματος και υποθηκεύοντας έτσι σε σχέση με τις δημοκρατικές της ευαισθησίες, τη φήμη και το μέλλον της αριστεράς συνολικότερα. Και άλλοι ικανότεροι του κ. Τσίπρα προσπάθησαν να ελέγξουν τον τύπο και να αναδείξουν δικά τους φιλικά εκδοτικά και επιχειρηματικά τζάκια. Κορυφαίες περιπτώσεις τα σκάνδαλα Πόπωτα και Κοσκωτά. Αμφότεροι κατέληξαν στη φυλακή πριν εξαφανιστούν από το προσκήνιο.
  Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες φιλοδοξεί να καταστεί το μεγαλύτερο προσεχές διεθνές «ανέκδοτο». Οι υποψήφιοι θα εγκλειστούν για ώρες ή για μέρες ανάλογα με τη διάρκεια της διαδικασίας και θα παρακολουθούνται από κάμερες…
  Αυτό υποτίθεται γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια των διαδικασιών. Αν ο λαϊκισμός είναι η απομίμηση της λαϊκότητας με στόχο την εξαπάτηση του λαού, αυτό είναι κραυγαλέα απομίμηση των διαδικασιών διαφάνειας με στόχο την καταφανή παραβίασή τους.
  Η αλήθεια είναι πως το τηλεοπτικό και εκδοτικό τοπίο γενικότερα χρειάζονται εξυγίανση. Αυτή όμως αφορά τον απογαλακτισμό του τύπου από τη διαπλοκή με την εκάστοτε κυβέρνηση και τα χρήματα με τα οποία αυτή τον επιδοτεί προκειμένου να συγκαλύπτει είτε τη διαφθορά της είτε την ανικανότητά της. Η συσχέτιση με ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα αφορά κυρίως τη διαπλοκή τους με δημόσιο χρήμα και κρατικές μονοπωλιακές ρυθμίσεις.
  Η συνηθισμένη μέθοδος άσκησης επιρροής στον τύπο στην Ελλάδα ήταν η ευρύτερη κρατική διαφημιστική δαπάνη και ο τραπεζικός δανεισμός, από ένα τραπεζικό σύστημα του οποίου οι περισσότερες δουλειές είχαν να κάνουν με το κράτος.
  Κάθε κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει ή έστω να ασκήσει επιρροή στον τύπο από τη Χούντα των συνταγματαρχών μέχρι τις δημοκρατικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Ο τρόπος με τον οποίο το επιχείρησαν ξεχώρισε τις δημοκρατικές κυβερνήσεις από τα καθεστώτα ανωμαλίας.
  Όπως και στα περισσότερα ζητήματα στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τρέφουν την αυταπάτη πως αν τρομοκρατήσουν τους δημοσιογράφους και «κλαδέψουν» τους εκδότες θα καταφέρουν να αποκρύψουν το μπάχαλο της διακυβέρνησης που ασκούν.
  Δυστυχώς οι κακές επιλογές, οι αριστερίστικες εμμονές, η ανικανότητα, ο νεποτισμός, η συνέχιση των πελατειακών σχέσεων, η εξοντωτική φορολογία έχουν συνέπειες στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Κατά συνέπεια ο έλεγχος της εικόνας και της πεποίθησης για το τι συμβαίνει στην οικονομία μικρή σημασία θα έχει, αφού οι πολίτες συνεχίζουν να βιώνουν μια όλο και δυσκολότερη κατάσταση και οι προσδοκίες για το μέλλον επιδεινώνονται αντί να βελτιωθούν.
  Εκατό κανάλια να αποκτήσει η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα που έχουν σχέση με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία.
  Η κυβέρνηση έκανε λάθος. Περίμενε πως με το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης το κλίμα στην οικονομία θα άλλαζε. Μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται τέτοια σημάδια στην οικονομία. Αντιθέτως, η επιδείνωση συνεχίζεται.
  Αν υπήρχε οποιαδήποτε προσδοκία βελτίωσης της κατάστασης τους επόμενους έξι μήνες το χρηματιστήριο, ειδικότερα οι τραπεζικές μετοχές και οι τιμές των ομολόγων θα το προεξοφλούσαν. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συμβαίνει.
  Ο Γενικός Δείκτης ένα χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές βρίσκεται 40% χαμηλότερα από τα επίπεδα που βρισκόταν όταν προέκυψε η πρώτη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τον Φεβρουάριο του 2015.
  Αντίστοιχα όταν η αγορά πίστευε πως υπήρχαν προοπτικές εξόδου από την κατάσταση χρεοκοπίας, ένα χρόνο μετά την ανάληψη από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ο Γ. Δ. βρισκόταν 134% υψηλότερα. Ήτοι, από τις 470 μονάδες στις 1.100 μονάδες.
  Οι κυριότερες από τις μετοχές των συστημικών τραπεζών βρίσκονται από 40-70% χαμηλότερα από την τιμή στην οποία έγινε η τελευταία και καταστροφική για το δημόσιο συμφέρον ανακεφαλαιοποίηση.
  Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο καταστροφικό σενάριο για την οικονομία. Η κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται και έχει την ψευδαίσθηση πως με τον έλεγχο του τύπου θα καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα.
  Ματαιοπονεί. Απλώς βαθαίνει το λάκκο που σκάβει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο… Σε λίγους μήνες το πολύ οι πρόωρες εκλογές θα μοιάζουν με το πιο ελκυστικό σενάριο ευθανασίας της.
  kostas.stoupas@capital.gr

 9. Ο/Η Left and Liberal λέει:

 10. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341211703-44341211703

  Τι έλεγε ο γέροντας για τα στατιστικά;

  Ιανουάριος 2013. Οι ΑΝΕΛ διαδηλώνουν στην ΕΛΣΤΑΤ για τα στατιστικά στοιχεία…

  Η Κομισιόν ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τις ανοησίες που αμφισβητούν την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα του 2010. Ομως εδώ το πρόβλημα δεν είναι μόνο της κυβέρνησης, είναι και του Μητσοτάκη

  Κώστας Γιαννακίδης
  24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

  «Η ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ΕΛΣΤΑΤ και η ποιότητα των στατιστικών είναι ουσιώδους σημασίας. Για την Επιτροπή και την Eurostat είναι απολύτως σαφές ότι τα δεδομένα σχετικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά την περίοδο 2010-2015 ήταν απολύτως αξιόπιστα και αναφέρθηκαν με ακρίβεια στην Eurostat».

  Αυτό το λέει η Επίτροπος Μαριάν Τίσεν, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές στατιστικές. Και καλεί τις ελληνικές αρχές «να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα υπέστησαν παραποίηση κατά την περίοδο 2010-2015 και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς». Προτρέπει επίσης τις ελληνικές αρχές «να υποστηρίξουν και να διατηρήσουν την ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, καθώς και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ελληνική στατιστική νομοθεσία και στη δέσμευση του 2012 για την αξιοπιστία των στατιστικών». Σχετική επιστολή υπογεγραμμένη από τον Αντιπρόεδρο κ. Ντομπρόβσκις και τους Επιτρόπους Μοσκοβιτσί και Τίσεν απεστάλη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο

  Για να το πω πιο απλά, στην περίπτωση που δεν έγινε απολύτως κατανοητό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει στις ελληνικές αρχές να βγάλουν τον σκασμό και να πάρουν αποστάσεις από τις θεωρίες συνωμοσίας που ισχυρίζονται ότι κάποιοι «πείραξαν τα στοιχεία, φούσκωσαν το έλλειμμα και μας έβαλαν στα μνημόνια». Κοινώς το σενάριο που αφαιρεί ευθύνες από τη διαχείριση Καραμανλή, επιβεβαιώνει τον Καζάκη, μερικούς αρθρογράφους της «Αυγής» και του «Χωνιού» και τις απόψεις που υιοθετεί ένα ισχυρό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο των ΑΝΕΛ.

  Υποθέτω όλο και κάποιος θα αρθρογραφήσει τώρα, καταγγέλλοντας την Κομισιόν για παρεμβάσεις που, αν μη τι άλλο, διαβάλουν την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενός εκ των θεμελιωτών της Ενωμένης Ευρώπης. Αλλοι, πιο… ψαγμένοι, θα πουν ότι είναι λογικό η Κομισιόν να υπερασπίζεται τις στατιστικές που μας έστειλαν στα μνημόνια, αφού έτσι άπλωσε το χέρι της στον τρυφερό μας λαιμό. Μα, πώς είναι δυνατόν, θα αναρωτηθεί κάποιος συνετός, να μας έχουν στήσει μία παγίδα που,τελικά, ταλαιπώρησε και απείλησε όλην την Ευρώπη; Α, καλά, αυτό απαντάται με τα γνωστά τοκογλυφικά επιτόκια και τα κέρδη που θα βγάλουν από τα ασημικά μας. Εν ανάγκη και με λίγο Παϊσιο.

  Τι σημαίνει αυτό πολιτικά; Πιθανότατα δεν σημαίνει τίποτα για την κυβέρνηση. Σιγά τα αβγά δηλαδή, εδώ ο Καμμένος μόνο για εξωγήινους δεν έχει μιλήσει και πορεύεται μια χαρά, ως θεματοφύλακας των εθνικών συμφερόντων. Εμποδίζει κανείς την «Αυγή» να αναπαράγει τη θεωρία; Απαγορεύει κανείς στην ΕΡΤ να κάνει ως και ειδική εκπομπή; Το πραγματικό πρόβλημα με κάτι τέτοια το έχει ο Μητσοτάκης. Αν μπει πίσω από την ανακοίνωση της Κομισιόν, στέλνει τον Καραμανλή στη σέντρα. Ομως σε αυτήν την περίπτωση, ο Μητσοτάκης παίρνει την πάσα και πετάει την μπάλα στην κερκίδα. Δικαιώνονται, βέβαια, ο ΓΑΠ με τον Παπακωνσταντίνου. Αλλά ποιος τους ακούει πια αυτούς…

 11. Ο/Η Left and Liberal λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s