Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ τιμά φιλο-Χρυσαυγίτη

[Στα χνάρια του φιλοτύραννου Γλέζου]

dim_syriza

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Το να απαριθμήσω για πολλοστή φορά τις ραδιουργίες των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ για χάρη της Χ.Α., η δίκη της οποίας έχει αυτή τη φορά διακοπεί λόγω θέρους, το θεωρώ περιττό. Ας ανατρέξει όποιος θέλει στο Google, αναζητώντας τους κορυφαίους του κακόβουλου χορού, Γλέζο, Ζ.Κωνσταντοπούλου, Βούτση, Αλ Μητρόπουλο και τα έργα τους και τα λόγια τους που αφορούν στη χιτλερική συμμορία. Όλοι αυτοί και ο όλος ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πρόκανε λέει να βρει αίθουσα για να γίνεται καθημερινά η δίκη της «σποράς των ηττημένων του 1945» (Ν.Μιχαλολιάκος έφα), δημιούργησαν Σχολή την οποία ακολουθεί και ο εσμός των παρακατιανών στελεχών τους, που έχει άνωθεν νομιμοποιηθεί στη μανία του να ψαρέψει προσωπικές ψήφους από την Εκκλησία και από τις παρυφές της Χ.Α. με κόλπα φτηνά που θα ζήλευε ακόμη και η εξαφανισμένη ‘περιφερειάρχις’ Δούρου, μαιτρ των κολακειών προς τους φιλοχρυσαυγίτες του «Αγιορείτικου Βήματος» και  κορυφαία της φάμπρικας αλίευσης ναζιστικών ψήφων του δεύτερου γύρου, παράλληλα βέβαια με την προσπάθεια του κυβερνητικού συρφετού να συντηρηθεί νόμιμη η Χ.Α., ενάντια στις σαφείς υποδείξεις αρμοδίων της Ε.Ε.,  για να κόβει κρίσιμες ψήφους από τη ΝΔ. Εδώ να θυμίσω πως ενώ υπήρχαν υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Κερκυραίο κ.Δένδια, που αρνούνταν να συνομιλούν στη Βουλή με ναζιστές βουλευτές, σύσσωμος  ο κυβερνητικός θίασος απαντά στις συνήθως πεζοδρομιακές ερωτήσεις και επερωτήσεις τους, οι οποίες εξελίσσονται με όρους κουτσαβακισμού.
Είχαμε πρώτοι και μόνοι επισημάνει τις κολακείες του γνωστού φιλοτύραννου Γλέζου, καθ’έξιν πλυντηρίου ακροδεξιών δεσποτάδων, ακόμη και φιλοναζιστών μητροπολιτών της Κατοχής και υμνητή σκανδαλοποιών Αρχιεπισκόπων, προς το φιλοχρυσαυγίτη Προκαθήμενο της αμαρτωλής και ζάπλουτης κοσμικής τραπεζιτικής και επιχειρηματικής Εκκλησίας της Κύπρου [Βλ.: «Εμμανουήλ Γλέζου (Μακεδονομάχου): Αρχιεπισκόπου-Τραπεζίτου Νήσου Ελβετίας εγκώμιον!- Η Εκκλησία της Κύπρου χαρίζει λέει, την περιουσία της!»- 27/03/2013].

Τον δρόμο που άνοιξε ο Γλέζος, ακολούθησαν ο κ.Τσίπρας και η κα Κωνσταντοπούλου, που επισκέφθηκαν επίσημα τον κ.Χρυσόστομο, αναγορεύοντάς τον σε πολιτική οντότητα που συνομιλεί με πρωθυπουργούς και Προέδρους ξένων Κοινοβουλίων και προσφέροντας ανέλπιστο «αριστερό» χέρι βοήθειας στα θεοκρατικά χαρακτηριστικά της κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία υποχωρούν μέσα στην Ε.Ε.  Τώρα ο δήμαρχος του τουριστικού νησιού κος Νικολούζος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενο από το ΚΚΕ (το οποίο στο Δ.Σ. ψήφισε στο επίμαχο ζήτημα το κουτοπόνηρο και ηθικά και πολιτικά διαβλητό «παρών»), ανακήρυξε κατ’απαίτησιν του τοπικού κρατικού Αρχιερέα, τον ρασοφόρο επιχειρηματία επίτιμο δημότη χωρίς να πέσει από πουθενά μισή τουφεκιά, με μια μόνο τιμητική εξαίρεση ενός πολίτη και δημοσιογράφου, που είπε τα αυτονόητα και που η μοναδικότητα της φωνής του τον αναγορεύει αυτοδίκαια σε φωνή της συνείδησης και της τιμής των καλών ανθρώπων που δεν έχουν φωνή, γιατί θέλω να ελπίζω πως στο νησί αυτό υπάρχουν πολλοί ακόμη που σκέπτονται ορθολογικά, κρίνουν και καταλήγουν σε επώδυνα πλην αναγκαία συμπεράσματα. Να σημειώσω πως η πλειοψηφία του Δ.Σ. δεν ντράπηκε να προσβάλει το ΑΚΕΛ αλλά και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Κύπρου, αναγορεύοντας αυθαίρετα τον σε μόνιμη αντιδικία με όλους τους κ. Χρυσόστομο σε εκπρόσωπό τους. Να υπενθυμίσω ενδεικτικά δυο μόνο από τα πολλά σχετικά επεισόδια:
«Επίθεση Χριστόφια και ΑΚΕΛ εναντίον του Αρχιεπισκόπου»-Οκτώβριος 1, 2013

«Η Εκκλησία της Κύπρου αφόρισε πρώην πολιτικό του ΔΗΣΥ. Το ‘παλιόπαιδο’-3.11. 2015.…. Στην ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Κύπρου αναφέρει ότι κατέληξε στον αφορισμό του Πιτσιλλίδη, «για τις κακοδοξίες, …. σε πολλά θέματα, όπως στα θέματα των εκτρώσεων, … της ομοφυλοφιλίας…».

Δίνω το λόγο λοιπόν στον κ. Μ.Αρμένη που με ένα τεκμηριωμένο και βαθιά πολιτικό κείμενο, το οποίο αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο (από εκεί και η φωτογραφική σύνθεση του παρόντος),  ύψωσε τη φωνή  του μέσα στη γενική σιωπή και ειλικρινά χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη όρθιες συνειδήσεις, που δεν κατάφεραν να τις γουρουνοποιήσουν η κυβερνητική Κίρκη, το μωρανθέν άλας της διεφθαρμένης κυβερνητικής Αριστεράς και τα ήθη του «σοφού λαού». Είναι πολλοί λίγοι, αλλά  «μη  φοβού το μικρόν ποίμνιον», λέει αυτός που η Εκκλησία και οι κάθε λογής πολιτικάντηδες προσβάλλουν, διαστρέφουν και καπηλεύονται καθημερινά.

Αναρτήθηκε από Μάκης Αρμένης- 7.8.2016
«Ούτε άξιο, ούτε συνδημότη μου θεωρώ τον εν λόγω ‘κύριο…’
Το παρακάτω κείμενο το είχα προαναγγείλει, περίμενα  να περάσει ο θυμός, δεν πέρασε και δεν πέρασε  γιατί τα αντανακλαστικά της κοινωνίας  δε λειτούργησαν.….Από την  ερχόμενη Τρίτη το βράδυ (9/8/2016), ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο  Β’, γίνεται μέλος της οικογένειας μας.  Επίτιμος δημότης της Κέρκυρας και  με το αργυρό μετάλλιο κερκυραϊκής αξιοσύνης στην τσέπη.

Ούτε άξιο,(για να πάρει το μετάλλιο),  ούτε συνδημότη μου θεωρώ τον εν λόγω κύριο, που  τον περασμένο Μάιο, μετά τις κυπριακές εκλογές, με δηλώσεις του, επικρότησε την είσοδο του ναζιστικού  κόμματος ΕΛΑΜ της Κύπρου, αδελφό κόμμα  της «Χρυσής Αυγής», στο  κυπριακό κοινοβούλιο.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha (26  Μαΐου 2016) δήλωσε: «Δεν πίστευα ότι θα μπουν μέσα, αλλά μπορώ να πω ότι ικανοποιήθηκα».

Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου που αναφέρονται στο ρόλο του Αρχιεπίσκοπου  της Κύπρου για την είσοδο στη Βουλή του φασιστικού κόμματος.

«18 Μαρτίου 2016. Στη ‘ΓΝΩΜΗ’: Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος ποντάρει στο ΕΛΑΜ, στο Παράρτημα της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» στην Κύπρο – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Σε υπόγειο ρόλο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, κινεί τα νήματα για την επιτυχία του ΕΛΑΜ, του Παραρτήματος της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» στην Κύπρο, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις του Κυπριακού! Ο «εκλεκτός»: Υποψήφιος του ΕΛΑΜ στην Πάφο ανώτατο στέλεχος των εκκλησιαστικών επιχειρήσεων! Μέλος της Ιεράς Συνόδου σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Παραρτήματος της φασιστικής οργάνωσης! Λεπτομέρειες διαβάστε στη νέα έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα». Αυτά αποκαλύπτει η αριστερή κυπριακή εφημερίδα.

Η εφημερίδα το «Βήμα»,  σε δημοσίευμα ( 13/12 /2013» αναφέρει:  «Βίντεο με αναφορές του Νίκου Μιχαλολιάκου στους ιεράρχες, που στηρίζουν, ακόμη και υλικά, τη Χρυσή Αυγή, περιλαμβάνεται στο υλικό, που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση.

Ο προφυλακισμένος αρχηγός του κόμματος, που ακούγεται να δηλώνει ότι δεν πιστεύει σε εκλογές, «μην παριστάνω και τον δημοκράτη γιατί υποκριτής δεν είμαι», εμφανίζεται να ενημερώνει για το ποιοι μητροπολίτες «αξίζουν» και στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή.

Μέσα στην αξιολόγηση του κ. Μιχαλολιάκου   αναφέρονται έξι μητροπολίτες της χώρας  μας «και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους, θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής». Το κατάφερε τρία χρόνια μετά όπως φαίνεται.

«Στο πρόσωπό  του τιμούμε τον  πολύπαθο Κυπριακό  Λαό» σύμφωνα με την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Κύπρος  δεν έχει θεοκρατικό πολίτευμα. Σε έναν Ιεράρχη, που υποστηρίζει ναζιστικά κόμματα,  δεν τιμούμε τον Δημοκρατικό Λαό της Κύπρου, απεναντίας τον προσβάλλουμε. Και τον προσβάλλουμε γιατί ο Κυπριακός λαός ένοιωσε και νοιώθει ακόμα βαθιά στο  πετσί του τι σημαίνει φασισμός. Και τον Αρχιεπίσκοπο όπως και κάθε Μητροπολίτη δεν τον εκλέγει ο Λαός. …με προτροπή της Μητρόπολης Κερκύρας, το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς μάλλον να σταθμίσει το σοβαρό πολιτικό θέμα που δημιουργείται, ψήφισε κατά πλειοψηφία την αναγόρευση σε επίτιμο δημότη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου,  προκειμένου  να τιμήσει  τον Κυπριακό λαό στο πρόσωπο του. Λάθος…   τον  Κυπριακό Λαό μπορούμε να τον τιμήσουμε  στο πρόσωπο του Προέδρου της Κυπριακής δημοκρατίας.

Η πολιτική ευθύνη μιας τέτοιας απόφασης βαρύνει  τους πάντες  και το κάθε Δημοτικό Σύμβουλο ξεχωριστά  για την επιλογή του. Δεν εξαιρώ και τους συμβούλους της ΛΑ.ΣΥ (σημ.Λασκ.: ΚΚΕ), που ψήφισαν παρών, σφυρίζοντας αδιάφορα σε ένα θέμα που γνώριζαν  πολύ καλά,  αφού πριν ψηφίσουν, αναφέρθηκε σ΄αυτό  ο επικεφαλής τους. Την επομένη δε, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μεταξύ άλλων  ανέφερε: «κατά την πρόσφατη οικονομική κρίση της Κύπρου, αποκαλύφθηκε ότι η εκκλησία είναι ο κύριος μέτοχος των τραπεζών της χώρας. Ακολούθως, σημείωσε ότι επί των ημερών του Προέδρου Δημοκρατίας της Κύπρου Χριστόφια, ο αρχιεπίσκοπος είχε έρθει επανειλημμένως σε ρήξη με τον ίδιο και προσέθεσε ότι ο αρχιεπίσκοπος χαιρέτισε την άφιξη στην Κύπρο δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής και δήλωσε χαρούμενος για την αγαστή συνεργασία των δύο χωρών» Εφημερίδα «Ενημέρωση». Γιατί «παρών» και όχι αρνητική ψήφος;

Δυστυχώς  το θέμα δεν τελειώνει την ημέρα της τελετής, η Κέρκυρα χρεώνεται δια παντός έναν  άνθρωπο  που προσβάλει τα δημοκρατικά αισθήματα του Λαού μας.….».

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ τιμά φιλο-Χρυσαυγίτη

 1. Ο/Η Ποιητής Αλέκσισ Φανφάρας λέει:

  Σπαράγματα ενός κρυφού έρωτα

  http://goo.gl/WgmGi6

  ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
  Δια πυρός και σιδήρου το «ναι» ΣΥΡΙΖΑ για άρση ασυλίας της ΧΑ: Αντίθετοι Κωνσταντοπούλου, Γλέζος, Μητρόπουλος
  Πηγή | iefimerida.gr

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3644957
  Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996

  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  Σελίδα 34

  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  [….] Ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, ασκείται με την ποίηση από παιδί. «»Εξ αμνημονεύτων χρόνων» και άλλα ποιήματα»,τιτλοφορείται το βιβλίο ποιημάτων του (της περιόδου 1967 – 1990) που κυκλοφόρησε από τα «Ελληνικά Γράμματα» και τη Βαλκανική Ενωση Φιλίας,σε μετάφραση Στέφανου Σωτηρίου,προλογισμένο από τον ίδιο τον Κάρατζιτς και τους Μανώλη Γλέζο, [….]

  http://www.efsyn.gr/arthro/etsi-adeiazei-o-firer
  Εφημερίδα των Συντακτών. Γιάννης Μπασκάκης-«Ετσι αδειάζει ο φίρερ».
  22.04.2015, 13:55 | Ετικέτες: ανθρώπινα δικαιώματα, ρατσισμός, Ναζί, Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ

  «Λανθασμένη γραμμή. Ο Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι είναι απολύτως λανθασμένη η γραμμή τμήματος της Αριστεράς ότι η Χ. Α. κόβει ψήφους από τη Ν.Δ. ή ότι μέσω της δικαστικής δίωξης της ναζιστικής οργάνωσης νομιμοποιούνται οι διατάξεις των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα και επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν στη Βουλή να απαντάμε και να συζητάμε με αυτούς που τη μέρα φορούν γραβάτα και τη νύχτα άρβυλα».

  http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/03/2013.html

  ΣΆΒΒΑΤΟ, 7 ΜΑΡΤΊΟΥ 2015

  ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή στη Βουλή: Ένα χρονικό από τον Νοέμβρη του 2013 ως σήμερα

  [………….]

  – Στις 18 Δεκέμβρη 2013, διενεργείται στη Βουλή ψηφοφορία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Κατά της αναστολής τάσσονται οι τότε βουλευτές των ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ, Γ. Δημαράς, Β. Καπερνάρος, Π. Χαϊκάλης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νταβρής, Μ. Ουζουνίδης, Χ. Γιαταγάνα, Ρ. Μακρή, Κ. Γιοβανόπουλος, ενώ ο αρχηγός του κόμματος Π. Καμμένος επιλέγει να απουσιάσει απ’ την ψηφοφορία. Το ίδιο κάνει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ο Μανώλης Γλέζος καταψηφίζει και αυτός την αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α.

  – Στις 28 Φλεβάρη 2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης κατηγορεί την ΝΔ, σε τοποθέτησή του στο Κοινοβούλιο, ότι «κλείνει το μάτι προς την άκρα Δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής» και ότι μεθοδεύει το «να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα». Την ίδια φράση –περί μεθόδευσης– χρησιμοποιεί η ίδια η Χρυσή Αυγή.

  – Στις 5 Μάρτη 2014, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου διαφοροποιείται από το κόμμα της στην ψηφοφορία για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «πολιτειακή εκτροπή». Ο Μανώλης Γλέζος συντάσσεται με την διαφοροποίηση Κωνσταντοπούλου για δεύτερη φορά.
  [………..]

  [……]

  [….]


  Στις 21 Φλεβάρη 2015, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας φωτογραφίζεται καθώς συντρώει με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γαλέο, κατά την κοπή της πίτας στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου.

  [….]

  [….]

  […]

 2. Ο/Η Psycho λέει:

  Έρωτες που φύγατε….
  Άπλυτα που βγάλατε…
  TVXS:

  http://tvxs.gr/news/ellada/filis-i-konstantopoyloy-sympleei-gia-pollosti-fora-me-ti-xrysi-aygi-binteo

  Φίλης: Η Κωνσταντοπούλου συμπλέει για πολλοστή φορά με τη Χρυσή Αυγή [ΒΙΝΤΕΟ]

  [….]

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Γλέζος νέρωσε λίγο το κρασί του ξεπλύματος των δωσίλογων μητροπολιτών.
  Από το παλιότερο (2006), ψευδεστατο και γλοιωδέστατο για την «αντίσταση» των δεσποτάδων στην Κατοχή:

  «Μπορώ να πω ως διάθεση ήταν το σύνολο, ως ενεργό αντίδραση πάρα πολλοί ανέβηκαν και στο βουνό»

  https://roides.wordpress.com/2010/10/25/25oct10b/
  Oι επίσκοποι στην Κατοχή
  25/10/2010

  Μια απάντηση στους Μανώλη Γλέζο-Χριστόδουλο

  ……………………
  Με την ευκαιρία της 28ης Οκτώβρη, αντιγράφω αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος που παραχώρησε στον κ. Κ. Μπλάθρα (16/11/2006),
  …..Υπήρξαν πάρα πολλοί Mητροπολίτες, που πήραν ενεργό μέρος στην Aντίσταση. Δεν μιλάμε ως διάθεση αλλά ενεργό μέρος. Μπορώ να πω ως διάθεση ήταν το σύνολο, ως ενεργό αντίδραση πάρα πολλοί ανέβηκαν και στο βουνό και στη μία πλευρά και στην άλλη και στον EΛAΣ και στον EΔEΣ πήγαν Mητροπολίτες, στάθηκαν επικεφαλής του λαού στον αγώνα του. Δηλαδή και με το Σταυρό και με το όπλο στο χέρι πολέμησαν τον κατακτητή…….
  ________________________
  γερνώντας φρέσκαρε κάπως τη μνήμη του και κατέληξε στο ψευδέστατο μεν αλλά μετριοπαθέστερο φετεινό:

  «σχεδόν όλοι οι Ιεράρχες».

  Ακολουθεί λίγο παρακάτω η πρόσφατη συέντευξη.
  Όσο για το τι πραγματικά έκαναν οι επίσκοποι στην Κατοχή, σε 4 συνέχειες, ξεκινώντας από εδώ:
  https://roides.wordpress.com/2010/11/01/1nov10b/

  Όσοι θέλουν και άλλες πηγές, εδώ:
  http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/2011/06/h.html
  και ιδίως εδώ:
  Εφημερίδα των Συντακτών:
  http://www.efsyn.gr/arthro/agkylotos-alla-stayros
  Αγκυλωτός, αλλά σταυρός

  Τάσος Κωστόπουλος

  …………….

  Καθώς όμως άλλοτε η Θεία Πρόνοια, εν τω προσώπω του Μεγάλου Κωνσταντίνου, εθριάμβευσε κατά των διωγμών της ειδωλολατρείας, τοιουτοτρόπως σήμερον, εν τω προσώπω του Μεγάλου Ηγέτου του ενδόξου Γερμανικού έθνους, θα θριαμβεύση και κατά του διωγμού τούτου. Και η τιμή και η δόξα του μεγάλου Γερμανικού Εθνους και η προς αυτό ευγνωμοσύνη απάντων των λαών, και ιδιαιτέρως του ελληνικού, θα είνε όντως αιωνία».
  ……
  Η εξύμνηση του χιτλερισμού ως κοινωνικοπολιτικού προτύπου δεν πρωτοεμφανίστηκε όμως στους κόλπους της εγχώριας εκκλησιαστικής ιεραρχίας μετά την κατάρρευση του μετώπου, την άνοιξη του 1941.

  Οπως διαπιστώνουμε ξεφυλλίζοντας την «Εκκλησία», το «επίσημον δελτίον της Εκκλησίας της Ελλάδος» που εκδιδόταν από το 1922, παρεμφερείς απόψεις διατυπώθηκαν δημόσια ήδη από την επομένη της ανάρρησης των ναζί στην εξουσία, τον Ιανουάριο του 1933.
  ……
  ______________________

  http://perivolipanagias.blogspot.gr/2016/05/blog-post_673.html

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 20 ΜΑΪ́ΟΥ 2016
  Γλέζος: Όταν πήγαινα στο κατηχητικό…

  [….]
  Ο Μανώλης Γλέζος δεν είναι απλώς ένας παλαίμαχος πολιτικός της Αριστεράς με διεθνή απήχηση, καθώς το όνομά του έχει γίνει συνώνυμο του απαράμιλλου θάρρους και της αγάπης προς την πατρίδα.
  Οι σχέσεις του με την Εκκλησία είναι από δεκαετίες γνωστές. Η Ιερά Σύνοδος, αναγνωρίζοντας τον σεβασμό που έχει δείξει ο ίδιος στον ρόλο της Εκκλησίας κατά τους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες, του έχει απονείμει τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου. Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Γλέζος αναφέρεται στις σχέσεις του με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας αλλά και στη μεγάλη προσφορά του κλήρου τα χρόνια της Κατοχής. Επίσης, αναφερόμενος στις συναντήσεις του με τον μακαριστό Χριστόδουλο, θυμάται ότι αυτός του απαντούσε κάθε φορά που διαφωνούσαν: «Ο Θεός έχει παντού τους ανθρώπους του».

  Πριν από περίπου επτά μήνες είχατε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, έχοντας και τότε θέμα συζήτησης το Προσφυγικό. Τι διαφορετικό προέκυψε από την πρόσφατη συνάντησή σας για το ίδιο ζήτημα;

  Διαπιστώσαμε και οι δύο με ικανοποίηση ότι οι πρωτοβουλίες που πήρε η Ελληνική Εκκλησία σε αυτό το ζήτημα αξίζουν τα συγχαρητήρια.

  […..]

  Στη μακρόχρονη πολιτική διαδρομή σας διατηρούσατε άρρηκτες σχέσεις με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας. Ποιες είναι οι σημαντικότερες αναμνήσεις από εκείνα τα χρόνια;
  Από όσα γνωρίζω προσωπικά, οι σχέσεις Εκκλησίας και ΚΚΕ ήταν άριστες ιδιαίτερα στη διάρκεια της Κατοχής,

  …….

  Κάποιοι Ιεράρχες έπαιξαν έναν ρόλο πιο κοντινό στο πνεύμα του Βυζαντίου. Δηλαδή αυτό στην πράξη μεταφραζόταν: «Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι». Ο Δαμασκηνός, ως Αρχιεπίσκοπος -και διάδοχος του Χρύσανθου- έπαιξε έναν τέτοιο ρόλο. Και εφοδίαζε τους Εβραίους με τα κατάλληλα πιστοποιητικά, βοηθώντας τους σε μεγάλο βαθμό να σωθούν, ενώ συγχρόνως όρκιζε τις κυβερνήσεις που επιθυμούσαν οι Γερμανοί.

  […….]
  Η σημερινή κυβέρνηση θα μπορούσε, επαναπροσδιορίζοντας τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, να ανοίξει έναν δρόμο συνεργασίας και διαλόγου με την Εκκλησία;

  Κάθε κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με την Εκκλησία, αλλά και να συνεργάζεται μαζί της για τη σωτηρία του τόπου και του ανθρώπου.

  Μου έχουν διηγηθεί ότι ορισμένοι ιερείς σάς βλέπουν στον δρόμο και σας φιλούν το χέρι, ειδικά μετά την επίσκεψή σας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τη δήλωσή σας ότι επιθυμείτε θρησκευτική κηδεία. Είναι αλήθεια;

  Από όσους το επιχειρούν δεν το δέχομαι και με φέρνει σε δύσκολη θέση. Μου λένε -και το γνωρίζω- ότι το κάνουν από σεβασμό. Αλλά ο σεβασμός έχει και άλλους τρόπους να εκδηλωθεί. Ποτέ, βέβαια, δεν ζήτησα σεβασμό για τις απόψεις μου και τις πράξεις μου. Αντίθετα, ζήτησα αντίκρουση με επιχειρήματα. Διότι μόνο από την αντιπαράθεση, από τον διάλογο επιτυγχάνονται η σύνθεση και η πρόοδος.

  (σημ.Λασκ.: Για την κηδεία, κάνει πως δεν άκουσε, το ίδιο και ο δημοσιογράφος που τον ρώτησε, κάνει πως πήρε απάντηση)

  Υπάρχουν κάποια άλλα περιστατικά τα οποία αναφέρονται στις σχέσεις σας με το περιβάλλον της Εκκλησίας και τους ανθρώπους της;

  Θυμάμαι ότι στα χρόνια του ’60 ένας Γάλλος αβάς είχε εντυπωσιαστεί από όσα έλεγα για την Ελληνική Εκκλησία στους Γάλλους και ζήτησε να με γνωρίσει. Συναντηθήκαμε και του είπα ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες, αφού οι ιερείς στην Ελλάδα είναι εργάτες ή αγρότες, δηλαδή μεροκαματιάρηδες. «Σε εσάς οι ιερείς βγαίνουν από σχολές» του είπα. Οταν ήρθε στην Ελλάδα, μου ζήτησε να τον πάω στον παπά της ενορίας μου. Πάμε, λοιπόν, στον Αγιο Αιμιλιανό, στον λόφο Σκουζέ. Μόλις με βλέπει ο παπάς, έρχεται, με αγκαλιάζει και με φιλά. «Γιατί τόση αγάπη;» ρωτά ο Γάλλος. «Μα αφού τον έχω παντρέψει εγώ» απαντά ο Ελληνας ιερέας. Αναφερόταν στον γάμο μου με την Αναστασία, την πρώτη γυναίκα μου, η οποία έχει πεθάνει, δυστυχώς. Είχε μείνει έκπληκτος, δεν πίστευε αυτά που άκουγε ο αβάς! Τους δικούς μας ιερωμένους τους μορφώνει η ίδια η ζωή πρώτα απ’ όλα και τους κάνει να είναι μαζί με τον λαό.

  Από τα νεανικά χρόνια σας ποιες αναμνήσεις έχετε;

  Ως μαθητής γυμνασίου πήγαινα στο κατηχητικό σχολείο της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας, στην οδό Αιόλου. Εκεί όμως έθετα ερωτήματα τα οποία δεν ήταν σε θέση να μου απαντήσει ο ιερέας. Κάποια στιγμή μου λέει: «Παιδί μου, θα σε στείλω να παρακολουθήσεις μαθήματα στη Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου, για να λύσεις τις απορίες σου». Εκεί δίδασκε ο γνωστός θεολόγος Παναγιώτης Τρεμπέλας. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι δεν μπορούσα να θέσω ερωτήσεις! Είχα το δικαίωμα μόνο να παρακολουθώ.

  Εχει αποδειχθεί ιστορικά ότι είναι δυνατή η συνύπαρξη της θρησκευτικής συνείδησης με όσα πρεσβεύει η κοσμοθεωρία του διαλεκτικού υλισμού;

  Παρά τα διάφορα ιδεολογικά βάθρα και κίνητρα, ο σκοπός, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, είναι ο ίδιος: η σωτηρία του ανθρώπου. Συνεπώς, χρειάζεται η συνεργασία τους, για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος.

  […..]
  «Ο Θεός έχει παντού τους ανθρώπους του, έλεγε ο Χριστόδουλος όταν διαφωνούσαμε»

  Με ποιους κληρικούς έχετε συνδεθεί περισσότερο, σε σημείο μάλιστα οι προσωπικότητές τους να αποτελούν σημείο αναφοράς για εσάς;

  [……]

  Δεν ήταν όμως μόνο αυτοί. Πρέπει να τονίσω ότι με τους περισσότερους Ιεράρχες είχα πάντα μια καλή σχέση.

  Με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο διατηρούσατε μια εγκάρδια σχέση. Τι θυμάστε από τις συναντήσεις που είχατε μαζί του; Υπάρχει κάτι που σας είχε εκμυστηρευτεί και θα θέλατε να μας το μεταφέρετε;

  Βρέθηκα δίπλα του λίγες ώρες προτού πεθάνει. Δεν πρόκειται, βέβαια, να σας εκμυστηρευτώ όσα μου έχει εξομολογηθεί, επειδή θα διαπράξω αδίκημα. Θυμάμαι ωστόσο τις συζητήσεις που είχα με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος, όταν διαφωνούσαμε, μου έλεγε: «Ο Θεός έχει παντού τους ανθρώπους του». Ο μακαριστός με είχε καλέσει και ήμουν ανάμεσα στους συμπαρουσιαστές με τους Μπαμπινιώτη και Πασαλάρη, το 2000, ενός βιβλίου που εξέδωσε η Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον τίτλο «Μνήμες και μαρτυρίες από το 1940 και την Κατοχή». Η δε ομιλία μου είχε προκαλέσει εντύπωση, επειδή σε αυτήν είχα χρησιμοποιήσει εκκλησιαστικούς όρους. Στη δε αφιέρωσή του στο βιβλίο ο Χριστόδουλος είχε γράψει για μένα: «Στον ανιδιοτελή, σεμνό αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης κατά του στρατού κατοχής. Με εκτίμηση και σεβασμό στους συνεπείς αγώνες του».

  Υπήρξαν στιγμές στη ζωή σας που νιώσατε την ανάγκη να προσευχηθείτε ή να απευθυνθείτε σε κάποιον ιερέα, ώστε να μοιραστείτε και να νιώσετε μια ψυχική ανακούφιση για ένα θέμα που σας απασχολούσε;

  Ως κοινωνικό ον, έχω την ανάγκη όλων των συνανθρώπων μου.

  Αποκλειστική συνέντευξη στην Ορθόδοξη Αλήθεια που κυκλοφορεί στα περίπτερα
  _______________

  Ειδικά αφιερωμένα στο Γλέζο,
  1.
  https://roides.wordpress.com/2015/11/21/21nov15/

  Σαδιστής και φασίστας μητροπολίτης, βασανιστής σκύλων, αναφωνεί «παρούσα» στη Σύνοδο
  Posted on 21/11/2015
  [Ιστορικό ανάγνωσμα ιερής προδοσίας, μίσους, διαφθοράς και υποκρισίας]
  ……………
  __________

  2.
  και επειδή είχε ξεχάσει στη φιέστα του Χουντόδουλου να ζητήσει αποκατάσταση των δεκάδων αντιστασιακών ιερέων που έγδαρε ζωντανούς η Εκκλησία και οι κρατικοί μηχανισμοί, ένα μικρό αφιέρωμα στον καταδιωγμένο από τους φίλους του Γλέζου «αντιστασιακούς» μητροπολίτες ΕΑΜίτη μητροπολίτη Χίου Ιωακείμ.
  Ούτε αυτό δεν ζητάει ο Γλέζος δημόσια από τον πατέρα του τον Ιερώνυμο Β΄, πνευματικό τέκνο του χουντικού Ιερώνυμου Α΄ ;

  https://roides.wordpress.com/2009/12/16/16dec09/
  Να αποκατασταθεί ο ΕΑΜίτης μητροπολίτης Χίου Ιωακείμ
  16/12/2009
  Προκλητική η υποκρισία του κ. Ιερώνυμου και της Ιεραρχίας
  ……….
  ____________

  Παρακάτω ο Γλέζος δείχνει στον φίλο του τον Ιερώνυμο το δώρο που του είχε κάνει ο φίλος του ο Χουντόδουλος με ιδιόχειρη αφιέρωση:
  http://www.enikos.gr/society/382829,O-Glezos-edeixe-ston-Ierwnymo-to-dwro-poy-toy-eixe-kanei-o-Xristodoylos-FWTO.html  _______________

  Τον Χουντόδουλο βεβαίως τον είχε καταγγείλει η Αυγή για «ασελγείς» πράξεις σε ίδρυμα αρρένων», χωρίς να έχει απαντήσει κανείς, ούτε ο ίδιος, ούτε η Σύνοδος, ούτε ο φίλος του ο Γλέζος, ούτε οι φίλοι του του ναζιστικού «Στόχου» και της Χ.Α.:
  https://roides.wordpress.com/2007/06/05/augh1970/

  https://roides.wordpress.com/2007/06/05/augh1970/1augh_2ajpg/

  Kαι βέβαια ο πρώην ευρωβουλευτής (είχε ξεχάσει τότε να θέσει το θέμα των «αποζημιώσεων») και βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ή «μετάνοιας» (έτσι το λένε οι άλλοι φίλοι του)

 4. Ο/Η του Αλέξη Μητρόπουλου λέει:

  http://newpost.gr/politiki/315871/alekshs-mhtropoylos-h-xrysh-aygh-den-einai-nazistiko-komma

  Αλέξης Μητρόπουλος: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα
  Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2014, 13:13

  Την πλήρη αλλαγή στάσης στο θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής εισηγείται με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος και νομικός Αλέξης Μητρόπουλος με μία εισήγηση που θα συζητηθεί καθώς το σκεπτικό του στηρίζει η άποψη ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα.

  Στην επιστολή του, που δημοσίευσε η Real News, ο κ. Μητρόπουλος προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να μην ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής καθώς όπως ισχυρίζεται είναι λάθος να χαρακτηρίζεται ως «κλασικό ναζιστικό κόμμα».

 5. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Μόνο οι μικροπωλητές;
  Τα χρυσά παγκάρια;

  http://www.enikos.gr/society/404330,Entash-sthn-Panagia-Soymela-logw-ths-paroysias-toy-SDOE-FWTO-BINTEO.html

  Ένταση στην Παναγία Σουμελά λόγω της παρουσίας του ΣΔΟΕ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ
  Πρώτη καταχώρηση: 14/08/2016 –

  Ένταση επικράτησε χθες κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο.

  Η ομάδα των εφοριακών που μετέβη στο μοναστήρι, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για αποδείξεις και για άλλα φορολογικά παραπτώματα, αντιμετώπισε τις οργισμένες αντιδράσεις των μικροπωλητών που βρίσκονταν έξω από τη Μονή και την έντονη αποδοκιμασία τους.

 6. Ο/Η του φύρερ λέει:

  Μιχαλολιάκος: «Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε στις εκλογές»

 7. Ο/Η Τρία πουλάκια κάθονταν λέει:

  Φτηνά θέατρα εσωτερικής κατανάλωσης

  Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις

  Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις

  «Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία της. Δεν ξεχνά τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού γερμανικού στρατού. Και απαιτεί την έμπρακτη αναγνώρισή τους και από τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση 73 ετών», είναι το μήνυμα που απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Κομμένο Άρτας, ……
  «Η Ήπειρος, ο τόπος μας, υπήρξε ένας ακόμα τόπος όπου έλαβαν χώρα οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που αποφάσιζαν και οργάνωναν τα επιτελεία της Βέρμαχτ, …..

  «Πρωτοστάτησε και έχει γράψει ηρωικές, λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Η Ήπειρος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της αντίστασης. Η Ήπειρος τόπος ηρωικός και περήφανος. Τα ψηλά αγέρωχα βουνά …….

  «Απέναντι στην επέλαση της φονικής μηχανής του μίσους, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, οι Ηπειρώτες και οι Ηπειρώτισσες, ύψωσαν το λάβαρο της αντίστασης. Με πενιχρά …..
  «Σήμερα λοιπόν, σε αυτόν τον ιστορικό, ηρωικό τόπο τιμούμε την ιστορία και τη μνήμη. Διότι στους καιρούς που ζούμε, η παραχάραξη και η στρέβλωση παραμονεύουν. Και είναι ευθύνη κάθε Ηπειρώτη και Ηπειρώτισσας, κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, να υψώνουν …..

  Για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου

  Σ’ αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας, «από τον μαρτυρικό αυτό τόπο» έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία της, δεν ξεχνά τις σφαγές ……
  «Και αυτό το ηθικό, πρωτίστως, και πολιτικό χρέος δεν είναι μονάχα χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη, ……

  «Αυτό τον αγώνα τον πιστεύουμε και θα τον συνεχίσουμε μέχρι τέλος και σε όλα τα επίπεδα. Όχι σαν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Όχι με προχειρότητα ……

  «Η Ελληνική Δημοκρατία, λοιπόν, θα πράξει ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό πρωτίστως και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το ιστορικό χρέος. Και πιστεύω πως είναι πλέον καιρός και η γερμανική κυβέρνηση ……

  «Δεν επιθυμούμε ούτε να συμψηφίσουμε, αλλά ούτε και να πάρουμε κάποια υποτιθέμενη ρεβάνς. Αυτό που επιθυμούμε είναι να βρουν δικαίωση οι αγώνες ……

  Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Πλάκα

  «Θέλουμε η ιστορία των αγώνων και των θυσιών του λαού μας ….

  «Σε αυτόν τον τόπο γράφτηκαν σημαντικές στιγμές και τραγωδίες, ……..
  «Θέλω, λοιπόν, από εδώ από το μαρτυρικό Κομμένο να επισημάνω ότι θα ζητήσω από τον υπουργό Πολιτισμού, στην Πλάκα, να γίνει όχι μόνο η αποκατάσταση, αλλά και ένα μνημείο, ένα Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης για να θυμούνται οι επόμενες γενιές ότι μόνο μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία μπορεί ο τόπος να προχωρήσει μπροστά».

  «Και πιστεύω βαθιά ότι μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία ……

  «Είμαι βέβαιος, λοιπόν, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτό που μας προστάζει η μνήμη των 317 αδικοχαμένων, ………

  Για τα σενάρια εκλογών

  Με δηκτικό τρόπο απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση για τα σενάρια που διακινούνται περί πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο.

  «Τ’ ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε τις ζητάει, δυο φορές ανόητος», τόνισε.

 8. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.ierakatixisis.com/2016/08/blog-post_16.html
  Η προκήρυξη για την επίθεση στα κτίρια της ….. Συνόδου του Ιερωνύμου.

  (….)

  Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών συνεχίζουν να πεθαίνουν άνθρωποι επειδή βρίσκονται αποκλεισμένοι. Με την επίθεση στις αυτοοργανωμένες δομές στέγασης το κράτος θέλει να διατηρήσει την απομόνωση και την εξαθλίωση σαν μοναδική προοπτική των μεταναστών. Όσο κρατιέται αδύναμο και αναλώσιμο αυτό το μεγάλο ανθρώπινο σύνολο, τόσο πιο εκμεταλλεύσιμο είναι. Πάνω στην αδυναμία που παρατείνεται με την συνεχιζόμενη βία που ζουν οι μετανάστες, κερδοσκοπούν οι ΜΚΟ, η Εκκλησία και οι εργολάβοι των στρατόπεδων συγκέντρωσης και στήνουν την «ανθρωπιστική» τραγωδία τους οι κρατικοί μηχανισμοί (κυβέρνηση, μίντια, ιατρικοί και δικηγορικοί σύλλογοι, λιμενόμπατσοι, μπάτσοι, στρατός και βέβαια η Εκκλησία). Οι υπαίτιοι της προσφυγιάς, της φτώχειας και του θανάτου παρουσιάζονται σαν αυτόκλητοι σωτήρες.

  Η Εκκλησία ειδικότερα είναι ο πρωτεργάτης του «ανθρωπισμού»: Εκμεταλλεύεται άμεσα ή έμμεσα το 60% της γης στην ελληνική επικράτεια. Είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής real estate και άλλων κερδοσκοπικών μεγαλοεπιχειρήσεων (πχ ιδιωτικές κλινικές, που θησαυρίζουν από την αρρώστια, τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων). Ξεπλένει παράνομο χρήμα και τζογάρει το «νόμιμο». Δηλαδή, βρίσκεται στο επίκεντρο των πιο βρώμικων deals, πχ. το σκάνδαλο Βαβύλη, του κυπατζή που κυκλοφορούσε με ράσα και μπαινόβγαινε στην Αρχιεπισκοπή με μια βαλίτσα ηρωΐνη. Ναρκωτικά, παιδεραστία, παντού ρεμούλα. Οι «ιερές» bussiness. Αυτά προσπαθούν να προστατέψουν η αριστερά και η δεξιά του κεφαλαίου και «του Κυρίου» όταν μιλάνε για «σεβασμό στις θρησκευτικές ελευθερίες» και για «βέβηλους συμβολισμούς».

  (…)

 9. Ο/Η Κορφιάτης λέει:

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5047278/to-yp-prostasias-toy-polith-stamata-na-apanta-se-erwthseis-boyleytwn-ths-xryshs-ayghs/

  Βουλή: Ο Δένδιας σταματά να απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2013

 10. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Χουντόδουλος παρασημοφορεί Γλέζο

  http://www.naftemporiki.gr/printStory/149585

  Με το Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου θα
  τιμηθεί ο Καλλίνικος

  Δεκτή έκανε σήμερα η Ιερά Σύνοδος την παραίτηση του μητροπολίτη Πειραιώς
  Καλλίνικου, που υπεβλήθη από τον ιεράρχη την προηγούμενη Παρασκευή.
  Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας σήμερα στη Σύνοδο, εξήρε την
  προσωπικότητα του ιεράρχη, τονίζοντας ότι «υπηρέτησε με ανιδιοτέλειαν και
  ιεραποστολικόν ζήλον την Εκκλησίαν πέραν του ημίσεως αιώνος, ανέδειξε λαμπρά
  στελέχη της Εκκλησίας εις τα οποία ενεφύσησε πνεύμα ιεροποστολικόν, υπήρξε
  δημιουργικός εις το έπακρον, εργατικός και αποτελεσματικός και διέθετε τόλμην μετά
  παρρησίας αξιεπαίνου εις την υπεράσπισιν των δικαίων της Εκκλησίας».
  Ο Αρχιεπίσκοπος, ολοκληρώνοντας την αναφορά του στον παραιτηθέντα
  μητροπολίτη, πρότεινε να του απονεμηθεί, σε ειδική τελετή, ο Χρυσός Σταυρός του
  Αποστόλου Παύλου, το ανώτατο, δηλαδή, παράσημο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η
  πρόταση έγινε ομοφώνως δεκτή.
  Με το ίδιο παράσημο θα τιμηθούν επίσης κληρικοί και άλλες προσωπικότητες, όπως
  ο Νικόλαος Ψαρουδάκης, πρόεδρος του Κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας, ο
  Μανώλης Γλέζος, ο Στέλιος Παπαθεμελής και ο καθηγητής της Μεταμοσχευτικής στο
  Μαϊάμι Ανδρέας Τζάκης.
  Επίσης, η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε σήμερα την επιχορήγηση για το δίμηνο Ιανουαρίου­
  Φεβρουαρίου 2006, συνολικά 810 πολύτεκνων οικογενειών της Θράκης με το ποσό
  των 189.540.000 ευρώ.
  Επιπρόσθετα, αποδέχθηκε το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων
  Εξωτερικής Φρούρησης Φυλακών σχετικά με την ανακήρυξη του Αγίου Λογγίνου, του
  Εκατόνταρχου, ως προστάτου της ομοσπονδίας.
  Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε στο διάλειμμα των εργασιών της Ιεράς
  Συνόδου, με τους αθλητές της εθνικής ομάδας της Ελλάδας, οι οποίοι θα
  συμμετάσχουν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τους ευχήθηκε καλή
  επιτυχία.
  Πηγή ΑΠΕ
  http://www.naftemporiki.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Με ποιους ανθρώπους κατάντησε να συγκυβερνά η Αριστερά της κρατικής Εκκλησίας:

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/51075

  Πόσο ‘άνθρωπος της Εκκλησίας’ είναι στην πραγματικότητα ο βουλευτής με τα 50 ακίνητα; Η ζωή του Νίκου Νικολόπουλου γεννά ερωτήματα… 28.8.2014

  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  Έχει ενδιαφέρον η πολιτική ιστορία του πολιτικού που έβρισε χυδαιότατα τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, κι όταν έγινε θέμα επέμεινε, συνεχίζοντας να προσβάλλει. Άνθρωπος της εκκλησίας (το σάιτ του έχει 218 φωτογραφίες του από θρησκευτικές εκδηλώσεις -ακόμα και από κηδεία που παραβρέθηκε έχει ανεβάσει) και των κομματικών μηχανισμών, εκλέγεται βουλευτής Αχαίας από το 1989, με εξαίρεση τις εκλογές του 2007 που έχασε την έδρα του. Ο Νίκος Νικολόπουλος ανελίχθηκε στην κομματική πυραμίδα του κόμματος μέσω της ΔΑΚΕ, όταν αναμείχθηκε στα συνδικαλιστικά, ως υπάλληλος τράπεζας, πριν το ’89. Οταν το 1993 ο κ. Σαμαράς αποχώρησε από τη ΝΔ και δημιούργησε την Πολιτική Ανοιξη, ο κ. Νικολόπουλος ήταν από τους φανατικότερους πολέμιους και πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες εναντίον του. Κάποιοι θυμούνται ότι βρισκόταν ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος που πετούσε μπουλόνια και βίδες εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, σε ομιλία του στη Ναύπακτο.

  Όταν σχεδόν 20 χρόνια αργότερα ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, ο Νικολόπουλος (που είχε γελοιοποιηθεί στην τηλεόραση όταν κορόιδευε με τη γραβάτα του πολιτικό του αντίπαλο που μιλούσε στο διπλανό παράθυρο) έγινε ευχαρίστως υφυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα», οι σχέσεις των δυο αντρών πέρασαν ακόμη μια φάση αναταραχής: Λίγο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του υφυπουργού Εργασίας, ο Νίκος Νικολόπουλος φέρεται να μεσολάβησε στο ΣΔΟΕ προκειμένου να ρυθμιστεί ευνοϊκά υπόθεση επιχειρηματία με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις. Ο Νικολόπουλος σε κάποια στιγμή παραιτήθηκε από υφυπουργός (ενώ το προηγούμενο βράδυ είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση!). Στην επιστολή παραίτησής του, φαίνεται πώς δεν ήταν ικανοποιημένος με τις εξουσίες που είχε ως υφυπουργός και εμμέσως ζητούσε περισσότερες αρμοδιότητες.
  Ο κ. Νικολόπουλος είχε σπουδάσει Θεολογία και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές έχουν αντικείμενο τα «Οικονομικά της Εκκλησίας» και δεν κρύβει τις σχέσεις του με την Ορθοδοξία. Συνηθίζει να είναι παρών σε γάμους, κηδείες και βαφτίσια και δεν διστάζει να ψέλνει με πάθος σε κάθε ευκαιρία. Η πρώτη του συνάντηση, μετά την υπουργοποίησή του ήταν με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

  Ο πεθερός του είναι μεγαλομέτοχος στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Πάτρας ενώ και η σύζυγός του εκλέγεται σταθερά δημοτική σύμβουλος Πατρών. Το ζευγάρι διαθέτει 50 ακίνητα (διαμερίσματα, γραφεία, οικόπεδα και αγροτεμάχια). Τον Ιανουάριο του 1991 είχε κατηγορηθεί από πολλούς στην Πάτρα ως πολιτικός καθοδηγητής του Γιάννη Καλαμπόκα, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα κατά τη διάρκεια των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων. Συμμετέχει, μάλιστα, μαζί με τον έτερο Αχαιό βουλευτή Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο στην εξεταστική επιτροπή που σχημάτισε ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την υπόθεση της δολοφονίας. Κάποιου είδους θαύμα Κι άλλο θαύμα! Ανήκει στη στενή ομάδα των «λοχαγών» που στήριξαν την ανάδειξη του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ, μαζί με τον Θανάση Νάκο και τον Σάββα Τσιτουρίδη. Λίγα χρόνια αργότερα, όμως, έγινε πολέμιος του κ. Καραμανλή καθώς υπουργοποιήθηκε ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος (συνυποψήφιός του τότε στην Αχαΐα) και όχι ο ίδιος. «Πρόκειται για κυβέρνηση light» είχε δηλώσει προκαλώντας πολιτικό πρόβλημα στον τότε πρόεδρο της ΝΔ. Στις κυβερνήσεις Καραμανλή δεν υπουργοποιήθηκε και απομακρύνθηκε από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Χρόνια μετά, η τοποθέτησή του στη θέση υφυπουργού Εργασίας απ’ τον Αντώνη Σαμαρά τον δυσαρέστησε και αποφάσισε, από την πρώτη στιγμή να αντιδράσει, λένε όσοι τον γνωρίζουν. Ως τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ επί 2 χρόνια ήλπιζε ότι η καταξίωση θα ερχόταν με την υπουργοποίησή του. Γνωστός δημοσιογράφος τοπικού καναλιού τον πείραζε πρόσφατα: «Πότε θα γίνεις υπουργός; Βλέπω, το ύψος δεν μετράει», αστειευόμενος και με το μπόι του πρώην υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη.

  Τα τελευταία χρόνια έκανε με μεγάλη αποτυχία δικό του κόμμα (το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ), ήταν συνέχεια στην τηλεόραση -μπερδεύοντας κόσμο που νόμιζε ότι ο Αυτιάς ή μάλλον ο Γλύξμπουργκ είχε πρωινή εκπομπή στο Ε!- και προκειμένου να βγει ευρωβουλευτής συνεργάστηκε με τους ηγέτες τριών άλλων κομμάτων, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον Βύρωνα Πολύδωρα και τον Χρήστο Ζώη. Και οι τέσσερις μαζί (με το κόμμα Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό δηλαδή) πήραν στις πρόσφατες εκλογές 1,04%. Παρά τη μεγάλη καμπάνια, κανένας απ’ τους τέσσερις δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ο Νίκος Νικολόπουλος μετά αποφάσισε να συνεργαστεί με τον άλλο μεγάλο ηττημένο της Δεξιάς, τον Πάνο Καμμένο και έφτιαξε μαζί του αντιμνημονιακό μέτωπο, το οποίο υπάρχει -αν δεν το ξέρατε- τώρα που μιλάμε. Μετά από δεκαετίες στο σύστημα, ο Ν. Νικολόπουλος έγινε επαναστάτης του Λαού, μαζί με άλλους πάμφτωχους αντισυστημικούς όπως είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Παναγιώτης Καμμένος.

  Υπάρχουν πολλά που μου κάνουν εντύπωση στην ιστορία του ανθρώπου που, όποιος δει το παρακάτω, θα καταλάβει γιατί πρέπει να του δοθεί το δικό του ριάλιτι.

  Καταλαβαίνω πως κάποιος βαθιά θρησκευόμενος δεν μπορεί να αποδεχτεί πως οι γκέι -στη συγκεκριμένη περίπτωση- έχουν ίσα δικαιώματα σε μια κοινωνία (η θρησκεία του του υπαγορεύει να τους απορρίπτει). Δεν μπορώ να καταλάβω όμως πώς συνδυάζεται ο «καλός χριστιανός», ο «Άνθρωπος της εκκλησίας», το ότι ψέλνει, ότι σπουδασε Θεολογία, ότι έτρεξε στον Αρχιεπίσκοπο, με αυτήν τη δημόσια τοποθέτηση. Πώς γίνεται κάποιοι «πιστοί Χριστιανοί» να ξέρουν απέξω κι ανακατωτά κάθε παράγραφο του Λευιτικού όταν πρόκειται να κατηγορήσουν κάποιον ομοφυλόφιλο, αλλά να μην έχουν διαβάσει ποτέ τα κηρύγματα του Ιησού; Και γιατί δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε υποτιθέμενες υποσημειώσεις βιβλίων που γράφτηκαν από ανθρώπους απ’ ό,τι στην πραγματική ουσία της θρησκείας της Αγάπης; Πώς ένας υποτιθέμενος καλός Χριστιανός που ψέλνει, φιλάει χέρια παπάδων και σταυροκοπιέται στα εικονίσματα ξερνάει (μηνύσιμη) χολή χωρίς να νιώθει τύψεις για την αμαρτία που διέπραξε; Γιατί από αυτογνωσία μηδέν: Μετά το σάλο, αντικατέστησε την προσβλητική λέξη με μια παλιότερη προσβλητική λέξη. Και ενώ ο ίδιος κινεί την αιδώ, ενώ ο ίδιος έκανε χυδαία επίθεση με οχετό ύβρεων, βγαίνει κι από πάνω ως θύμα.

  Δύο επιπλέον σχόλια, όχι για την ουσία. 1) Με αφορμή τη φωτο του άρθρου μας, ο/η Flou Red έγραψε: Ένας θείος μου, πολύ αγαπημένος, σοφός άνθρωπος, μεγάλος σε ηλικία, μου έχει πει: «Όταν επισκέπτεσαι κάποιον στο γραφείο του με τον οποίο θα έχεις επαγγελματική συναναστροφή και έχει τις φωτογραφίες της οικογενείας του, ακόμη και του σκύλου του ή της γάτας του, στραμμένες προς το μέρος σου και όχι προς το δικό του, σήκω και φύγε!…». 2) Η πρώτη σκέψη μου όταν διάβασα το τουίτ του Νικολόπουλου: Δεν τον χάλασε που ένας γκέι είναι Πρωθυπουργός μιας πολιτισμένης χώρας, ενώ ο ίδιος έκανε δικό του κόμμα (με τον Πολύδωρα, τον Ψωμιάδη, τον Ζώη) και μετά βίας πήρε 1%… Πηγή: http://www.lifo.gr

 12. Ο Βούτσης δεν εφαρμόζει τον κανονισμό της Βουλής και οι θρασύδειλοι φασίστες αποθρασύνονται

  http://www.efsyn.gr/arthro/o-fasismos-therieyei-kai-i-dimokratia-siopa

  Ο φασισμός θεριεύει και η δημοκρατία σιωπά

  Συνεχείς τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή |

  05.08.2016,

  Γιάννης Μπασκάκης

  Διόλου τυχαία δεν είναι η μαύρη νεοναζιστική υστερία της οποίας γινόμαστε μάρτυρες τον τελευταίο καιρό.

  Η Χρυσή Αυγή επιδίδεται σε ένα καλά στημένο σόου που λειτουργεί ως υποκατάστατο της φασιστικής δράσης των ταγμάτων εφόδου στους δρόμους -η οποία έχει διακοπεί με άνωθεν εντολή λόγω της δίκης- προκειμένου να οικοδομήσει ένα προφίλ ανυποχώρητης, σκληρής εθνικοφροσύνης.

  Η ευθύνη για την απομόνωση των νεοναζί βαραίνει τον δημοκρατικό χώρο.

  Η πολιτική, ηθική και ψυχολογική βία που παρακολουθούμε εδώ και μέρες να ασκεί η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο δεν είναι παρά η μελετημένη τακτική της έντασης και των στημένων σόου που ακολουθεί πλέον τους τελευταίους μήνες, μετά μια μακρά περίοδο σκόπιμης σιωπής.

  Οι τραμπουκισμοί αυτοί, στους οποίους επιδίδονται οι χρυσαυγίτες βουλευτές, βλέπουμε διαρκώς να πυκνώνουν γιατί βέβαια αποτελούν υποκατάστατα της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου, τα οποία έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων σε βάρος των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης και κυρίως μετά την έναρξη της δίκης.

  Οσο λοιπόν υπάρχει η δίκη που υποχρεώνει την οργάνωση να κρύψει τα μαχαίρια, είναι απαραίτητο για τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να διατηρήσει την ίδια τη συνοχή της αλλά και να συνεχίσει να περνάει το βίαιο μήνυμά της στο ακροατήριό της, να προκαλεί αυτά τα σκηνοθετημένα επεισόδια, τα οποία την κρατούν και στην επικαιρότητα.

  Και μάλιστα επιλέγει πλέον αυτά να σχετίζονται συχνά με τα λεγόμενα «εθνικά θέματα», διότι η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροδεξιό ή και δεξιό ακροατήριο, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως ένα σκληρό «κόμμα» του πολιτικού χώρου της «εθνικοφροσύνης».

  Ενδεικτικό είναι το κήρυγμα μίσους κατά του τουρκικού λαού από τον ευρωβουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης Ελευθέριο Συναδινό, που τον περασμένο Μάρτιο, επικαλούμενος ανώνυμους «Οθωμανούς λόγιους», έλεγε ότι «ο Τούρκος είναι πνευματικά βάρβαρος, θεομπαίχτης, αγύρτης και βρομιάρης», υποχρεώνοντας τον Μάρτιν Σουλτς να καλέσει τον φρούραρχο προκειμένου να τον οδηγήσει έξω από την αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για παραβίαση των αξιών της Ε.Ε.

  Λίγες μέρες νωρίτερα, ο ίδιος και ο άλλος χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης είχαν εισβάλει σε εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ευρώπη.

  Υπενθυμίζουμε ακόμα το σκηνοθετημένο σόου του Κασιδιάρη και του Χρ. Παππά τον περασμένο Φεβρουάριο στην επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου οι δύο χρυσαυγίτες άρχισαν να φωνάζουν, εκτοξεύοντας ύβρεις κατά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, της κυβέρνησης και των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονταν στη συνεδρίαση, μιλώντας ανάμεσα σε άλλα για «Φιλιππινέζες των προσφύγων», ενώ βέβαια καταφέρονταν και κατά των ίδιων των προσφύγων.

  Μάλιστα ενώ η συνεδρίαση ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ο Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε το ίδιο του το σόου, προκειμένου στη συνέχεια να βγει στη δημοσιότητα.

  Στους χρυσαυγίτες ζητήθηκε να ανακαλέσουν τις ύβρεις, πράγμα το οποίο δεν έκαναν και τελικά το επεισόδιο έληξε με την κλήση τότε, από πλευράς του προέδρου της επιτροπής Κώστα Δουζίνα, του φρούραρχου, οπότε οι Κασιδιάρης και Παππάς οδηγήθηκαν έξω από την αίθουσα.

  Φυσικά υπάρχει και το επεισόδιο του Λαγού στην Ολομέλεια της Βουλής τον Μάιο, κατά το οποίο αρχικά ο Παππάς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό με τον υπουργό Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη να του απαντάει ότι «δεν έχετε δικαίωμα να εμφανίζεστε με μανδύα κοινωνικής ευαισθησίας όταν υπερασπίζεστε ό,τι πιο απεχθές έχει υπάρξει στην ανθρώπινη ιστορία, τα κρεματόρια», ενώ πρόσθεσε: «Ενέχεστε σε δολοφονίες».

  Στη συνέχεια οι χρυσαυγίτες βουλευτές άρχισαν να ωρύονται με πρωταγωνιστή τον Λαγό, στον οποίο τελικά, επειδή δεν αποχωρούσε από την αίθουσα, επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός από τις συνεδριάσεις.

  Αντίστοιχο επεισόδιο είχε προκαλέσει και πάλι ο Λαγός τον Οκτώβριο του 2015 στην Ολομέλεια της Βουλής που καταφέρθηκε κατά του ΚΚΕ, ενώ κινήθηκε και με απειλητικό τρόπο προς τους βουλευτές του, που ζητούσαν να έρθει ο φρούραρχος, ο οποίος τελικά δεν κλήθηκε.

  Αλλά και μόλις τον προηγούμενο μήνα ο Παππάς καταφέρθηκε κατά του Πάνου Καμμένου, με τον τελευταίο να επισημαίνει τη ναζιστική ιδεολογία του πρώτου.

  Στην ίδια στρατηγική της Χρυσής Αυγής εντάσσεται η χθεσινή επίθεση στη Βουλή του Λαγού και του Παναγιώταρου κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, όπως επίσης και τα στημένα σόου που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να δίνει ο Κασιδιάρης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ, παρουσία των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι μπαίνοντας σε συζήτηση μαζί του τού προσέφεραν «πολιτική νομιμοποίηση».

  Το τελευταίο του σόου ο Κασιδιάρης το έδωσε μπροστά στην κάμερα του «Αλφα», διακόπτοντας την ανταπόκριση της δημοσιογράφου του σταθμού από τη Βουλή και παρεμβαίνοντας στο πλάνο με τον ισχυρισμό ότι λέγονταν «ψέματα».

  Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι βέβαια ήπιας έντασης σε σχέση με τα γρονθοκοπήματα σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη στο τηλεοπτικό στούντιο του «Αντέννα», τον Ιούνιο του 2012, την εποχή δηλαδή που η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής βρισκόταν ακόμα στο απόγειό της.

  Την ίδια ώρα, ενώ η οργάνωση επισήμως αρνείται την ιδεολογία της, στελέχη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεσαλώνουν με ανοικτά ναζιστικά σχόλια.

  Και ενώ με κάθε ξέσπασμα των χρυσαυγιτών οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης… πέφτουν από τα σύννεφα, την ίδια ώρα το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου δεν έχει τολμήσει να τους απομονώσει ως ναζιστικό μόρφωμα και βέβαια ως υπόδικους για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όταν μάλιστα υπάρχουν πάνω από 20 καταδίκες σε υποθέσεις εγκληματικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.

  (…)

 13. Ο/Η Spinoza λέει:

  Μπράβο σας!

 14. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/08/8-6-1.html

  «Πως το λες τώρα σε αυτούς ότι βγήκε 8η και από πάνω της υπήρχαν 6 μαύρες και 1 Εβραία»;
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016 | 5:38 μ.μ.

  Γράφει ο mitsos175

  Οι ναζί σωστά θεωρούνται «ασπόνδυλα». Δεν έχουν καθόλου μυαλό. Σκέφτεται ο φύρερ γι αυτούς, που τον θεωρούν «υπεράνθρωπο» αν και είναι κομπλεξικός, άχρηστος και παράφρων.

  Το μόνο που κατάφερε λοιπόν η Χρυσή Αυγή ήταν να πανηγυρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες για την τελευταία θέση της Παπαχρήστου! Γιατί δεν αγωνίζονταν πλέον ως αθλήτρια, αλλά ως κομματική εκπρόσωπος.
  Χρυσό η Κολομβία, αργυρό η «Κομμουνιστική» Βενεζουέλα… τελευταία και καταϊδρωμένη η Χρυσή Αυγή. Ας πρόσεχαν. Αθλητής χωρίς ήθος δεν είναι τίποτα. Ακόμα και μετάλλιο να έπαιρνε, δεν θα σήμαινε απολύτως τίποτα. Κι όμως. Η συμμετοχή σε αγώνες είναι από μόνη της μια τιμή. Αλλά όταν είναι πραγματικά αθλητικά γεγονότα και όχι απόπειρες της πολιτικής να καπελώσει, να προπαγανδίσει ή να στρέψει την προσοχή αλλού.

 15. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.imcorfu.gr/website/deltiatypou2015/deltiotypoy311215b.htm

  Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς μας Μητροπόλεως

  Το πρωί της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε και έκοψε τον πλακούντα του νέου ενιαυτού 2016, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, με την παρουσία κλήρου και λαού.
  Παρέστησαν μεταξύ άλλων …..ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Αϊβατίδης, ….ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, …. όπως επίσης και η στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.