Πρόστιμο 3 μηνιάτικα σε Δημ. Υπάλληλο για αδήλωτα €560.000 (κ.α. «σκληρές τιμωρίες» εντός)

[Κλέφτες, πλαστογράφοι, οπλοφόροι υπάλληλοι στα μαλακά!]

photo© elllo.org

photo© elllo.org

Υπάλληλος απαλλάχτηκε με καταθέσεις 1.500.000. Άλλος πήρε πρόστιμο 3 μηνιάτικα για αδήλωτα 560.000 ευρώ. Εκπαιδευτικός με παράνομο οπλοστάσιο απαλλάχτηκε. Πλαστογράφος διδακτορικού από το 2005 πήρε προσωρινή παύση μηνών. Τα πειθαρχικά συμβούλια οργιάζουν. Η χτεσινή έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2015 είναι καταπέλτης.

Η νέα Επιθεωρητής Μαρία Παπασπύρου, που πήρε τη θέση του Λ. Ρακιτζή έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή της για ένα κομμάτι μόνο της διαφθοράς σε όλο το δημόσιο. Απ’ όπου δεν φαίνεται τόσο η βρωμιά στο Σώμα όσο η ασυλία και η ατιμωρησία από τα περίφημα πειθαρχικά συμβούλια. Τα οποία στην ουσία καλύπτουν όλη αυτή τη διαφθορά.

Σύμφωνα με λίγα μόνο από όσα αναφέρει η έκθεση:

1. Πειθαρχικό του υπουργείου Εσωτερικών απάλλαξε υπάλληλο, που διωκόταν γιατί δεν μπορούσε να καλύψει καταθέσεις 616.000 ευρώ (!) από λογαριασμό με 1.500.000, που είχε στην τράπεζα!

2. Πειθαρχικό του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε πρόστιμο τριών μηνών μισθούς σε υπάλληλο, που δεν δήλωσε έμβασμα 560.000 ευρώ, το οποίο δεν μπορούσε να το δικαιολογήσει!

3. Πειθαρχικό του υπουργείου Οικονομίας επέβαλε πρόστιμο 12 μηνιάτικων σε υπάλληλο ελεγκτή, που έκρυψε με τη γυναίκα του από τις δηλώσεις του 1.500.00 ευρώ!

4. Πειθαρχικό του ίδιου υπουργείου επέβαλε σε άλλο υπάλληλο ελεγκτή πρόστιμο 12 μηνιάτικα γιατί έκρυψε από τις δηλώσεις του 350.000 ευρώ!

5. Πειθαρχικό του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε σε εφοριακό προσωρινή παύση 6 μηνών γιατί αποδείχτηκε ότι έκανε εμπόριο κοκαΐνης, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και παράνομα πυροβόλα όπλα!

6. Πειθαρχικό του ίδιου υπουργείου επέβαλε προσωρινή παύση τριών (3) μηνών σε υπάλληλο της Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, που έδωσε πιστοποιητικό για απαλλοτρίωση δασικής έκτασης σε ιδιώτες, οι οποίοι εισέπραξαν 800.000 ευρώ!

7. Πειθαρχικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απάλλαξε εκπαιδευτικό δημοτικού σχολείου, που είχε παράνομα στο σπίτι του Καλάσνικοφ, γεμιστήρες, περίστροφο, καραμπίνα με κομμένη κάνη, βαλίστρα με διόπτρα, με αιτιολογικό ότι «είχε έντονη ενασχόληση με κοινωνικές και αθλητικές δράσεις»!

8. Πειθαρχικό Εκπαίδευσης επέβαλε πρόστιμο 6 μηνιάτικα σε εκπαιδευτικό, που φακέλωνε τα στοιχεία ταυτότητας και το θρήσκευμα των μαθητών του, δίδασκε ότι ο Χίτλερ και οι Ναζί δεν χτυπούσαν άοπλους, ότι δεν υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, έφερνε εξωσχολικούς στα μαθήματα ενώ έβριζε και απειλούσε τη διευθύντρια και άλλους καθηγητές!

Αυτό το μπουμπούκι πήρε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό… προσωρινή παύση 12 μηνών.

9. Πειθαρχικό των ΕΛΤΑ επέβαλε προσωρινή απόλυση 6 μηνών σε Διαχειρίστρια Κεντρικού Καταστήματος των ΕΛΤΑ γιατί υπεξαίρεσε ποσά από το ταμείο.

10. Πειθαρχικό του υπουργείου Υγείας επέβαλε προσωρινή παύση 12 μηνών σε υπάλληλο Νοσοκομείου, που έλειπε 200 (!) μέρες το 2010 και 2011 με πλαστογραφημένο έγγραφο εξετάσεων από το ίδιο το νοσοκομείο!

11. Δήμαρχος επέβαλε 20ημερη περικοπή αποδοχών σε Προϊσταμένη Τμήματός του, που έσβησε 2.100 ευρώ τα οποία χρώσταγε ο άντρας της ως τέλη αποχέτευσης!

12. Πειθαρχικό Εκπαίδευσης επέβαλε προσωρινή παύση 12 μηνών σε υπάλληλο που με πλαστό διδακτορικό έπαιρνε από το 2005 επίδομα διδακτορικού τίτλου και αύξηση αποδοχών!

13. Πειθαρχικό της Περιφέρειας Αττικής επέβαλε προσωρινή παύση 12 μηνών σε υπάλληλο, που ήταν υπεύθυνη για την είσπραξη εισφορών από δημότες για τη συμμετοχή τους σε αθλητικά προγράμματα και τους πήρε συνολικά 356.000 ευρώ χωρίς να τα καταθέσει ποτές τα ταμεία του Δήμου της.

14. Πειθαρχικό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επέβαλε, πρόστιμο τρία (3) μηνιάτικα σε Προϊστάμενο του Τμήματος εσόδων, που από το 2005 έκανε εικονική ασφάλιση συγγενών του και τρίτων, που θεμελίωναν δικαίωμα ασφάλισης και σύνταξης από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα, υπέγραφε αρχειοθέτηση οικοδομικών πινακίδων χωρίς να ελέγχει αν γίνονται  οικοδομικά έργα, πώς και πού!

Ο κατάλογος με τα χαϊδολογήματα των κάθε λογής πειθαρχικών συμβουλίων προς τους υπαλλήλους δεν έχει τέλος σ αυτήν και σε όλες τις εκθέσεις των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Και δεν αφορά μόνο σε αποφάσεις πειθαρχικών, που στην ουσία καλύπτουν τη διαφθορά, αλλά και σε εκατοντάδες αντίστοιχες αποφάσεις δημάρχων, περιφερειών, προϊσταμένων υπηρεσιών και άλλων αξιωματούχων.

Και μαρτυράει τη διαπλοκή και την αλληλεγγύη που δένει την υπαλληλία σε όποια πλευρά κι αν βρίσκεται. Τελικώς, τη νομιμοποίηση της παρανομίας και την ασυδοσία που δέρνει τις υπηρεσίες χάρη στην ανοχή που δείχνει το μόνιμο υποζύγιο: Ο λαός που πληρώνει.

Και το ερώτημα, έως και απαίτηση είναι: Τα πειθαρχικά συμβούλια που μ αυτές τις αποφάσεις χαϊδεύουν, καλύπτουν και διαιωνίζουν τη διαφθορά και επιβαρύνουν την τσέπη του λαού δεν ελέγχονται δικαστικά; Δεν λογοδοτούν για τις αποφάσεις τους; Γιατί δεν υπόκεινται σε κυρώσεις όταν οι αποφάσεις τους καλύπτουν επί της ουσίας εξόφθαλμα εγκλήματα;

Τα ΜΜΕ περιορίζονται να περιγράφουν τα εγκλήματα υπαλλήλων, που είναι πιασιάρικα. Και παραγνωρίζουν ότι το μεγάλο έγκλημα το κάνουν αυτοί που με την ουσιαστική ατιμωρησία προωθούν το έγκλημα. Ας μπει φραγμός σ αυτή τη νοοτροπία μαφίας.

©Γ. Παπαδόπουλος – Τετράδης και liberal.gr

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Πρόστιμο 3 μηνιάτικα σε Δημ. Υπάλληλο για αδήλωτα €560.000 (κ.α. «σκληρές τιμωρίες» εντός)

 1. Ο/Η Μητσος λέει:

  Το άρθρο είναι ελλιπές. Δεν αποσαφηνίζει αν, σύμφωνα με τον Νόμο, τα πειθαρχικά έχουν δυνατότητα για αυστηρότερες ποινές και δεν τις εφαρμόζουν. Επίσης δεν αποσαφηνίζεται αν οι συγκεκριμένοι διώκονται στη συνέχεια ποινικά…Έτσι θα είχαμε με πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αν πάντως δεν συμβαίνουν τα ανωτέρω κάκιστα αυτές οι περιπτώσεις δεν οδηγούνται στην απόλυση.

 2. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Μνημόνια για χίλια χρόνια!

 3. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Το Δημόσιο στην ένδοξη Ελλαδάρα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα του εκτεταμένου κομματοσκυλισμού και άκρατης δουλοπρέπειας των κλεφτάκων ρωμιών.

  Δεν υπηρετεί αλλά καταδυναστεύει με αισχρό τρόπο την κοινωνία και περιλαμβάνει στους κόλπους του την αφρόκρεμα των ανθρώπων εκείνων που πιστεύουν ότι πρέπει να ζουν χωρίς να εργάζονται, παρασιτώντας. Σημαντικό ποσοστό των «εργαζομένων» στο Δημόσιο κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη κάθε είδους ατιμία και κατάχρηση εξουσίας και προστατεύονται από μηχανισμούς όπως ο βρώμικος συνδικαλισμός, τα «πειθαρχικά» συμβούλια, οι «μιλημένοι» δικαστές κ.λπ., πράγματα που παρόλο που κάθε λίγο εμφανίζονται στις ειδήσεις, δεν φαίνεται να ταράζουν και πολύ τους ρωμιούς, αφού έχουν να συνηθίσει να ζουν στον πνευματικό και ηθικό βούρκο τους και όλοι έχουν την ουρά τους λαδωμένη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ώστε έμπρακτα η κοινωνία στην Ελλάδα είναι υπέρ των κάθε λογής παραβατών, αφού στο κάτω-κάτω είναι «δικά μας παιδιά».

  Το Δημόσιο ανέκαθεν ήταν και παραμένει το «Greek Dream», όπου οι φιλόδοξοι ρωμιοί μπορούν να αναπαυθούν από τα είκοσι χρόνια τους έως το παχυλό εφάπαξ και τη σύνταξη (στα 45).

  Το Δημόσιο είναι εκείνο που καταχρέωσε και βούλιαξε την ηλίθια Ελλαδάρα στραγγαλίζοντας επιχειρήσεις για να περνά καλά (και συνεχίζει και σήμερα).

  Το Δημόσιο είναι εκείνο που πρέπει πρώτο να αλλάξει, αν θέλουμε να αλλάξει κάποτε και η κατάσταση στη χώρα. Πρέπει να μειωθεί στο ένα τρίτο και να αρχίσει να λειτουργεί. Πρέπει να μηχανοργανωθεί και να είναι αποτελεσματικό και γρήγορο. Πρέπει να απαλλαγεί από τις ρωμέικες ρίζες του. Πρέπει να εξυπηρετεί γρήγορα και σωστά, και όχι να καταδυναστεύει και να εκβιάζει.

  Δύσκολα πράγματα αυτά. Υπάρχουν δέκα εκατομμύρια «ανοιχτόμυαλοι» ρωμιοί που θέλουν να μην αλλάξει ποτέ τίποτα στην Ελλαδάρα, κι ας βασανίζονται καθημερινά από τη βλακεία τους!

 4. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Κατασχέσεις καὶ πρόστιμα καὶ τὰ χρήματα νὰ πάνε κάπου σωστά.

 5. Ο/Η Αλκ Zet λέει:

  Τα πειθαρχικά συμβούλια απαρτίζονται από … συναδέλφους τους! (ο νοών νοείω)

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το μήνυμα στην εκλογική πελατεία είναι σαφές:
  Συνεχίστε τις κλεψιές, οι Κουτόφραγκοι πληρώνουν.

 7. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Το 2007, η Ελλάδα κατατάχθηκε στην τρίτη θέση παγκοσμίως, πίσω από δύο αφρικανικές(αν δεν κάνω λάθος) χώρες, ως πιο διεφθαρμένη. Οσο, ο ρωμιός αντανακλώντας «θαυμαστά» τις συμπεριφορές των πολιτικών, θρησκευτικών, συνδικαλιστικών και άλλων ταγών του, και με τον κυνισμό που υπάρχει στην τακτική του «ο θάνατος σου η ζωή μου», εξακολουθεί να θεωρεί την πολιτική και το δημόσιο τομέα αλλά και βίο, σαν τσιφλίκι του, θα συνεχίζουμε να είμαστε οι πρωτοπόροι στην διαφθορά και το παράδειγμα αποφυγής, για άλλες χώρες. Ο καθένας, ας κάνει την «επανάσταση» στην συνείδηση του. Διότι ο καθένας οφείλει να ξεκινήσει από τον εαυτό του και να αναζητήσει, μια άλλη πολιτική, στην οποία νομοθέτης και δικαιοσύνη, θεωρούν ως ύψιστο καθήκον τους, όχι τον βιοπορισμό και την επαγγελματική σταδιοδρομία, αλλά την ύπαρξη νόμων που θα εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργεία της κοινωνίας και την τήρηση τους, αποφασιστικά και αμερόληπτα. Κανείς μας όμως, δεν ψάχνει για κάτι εντελώς νέο, αλλά βολεύεται σ’ αυτόν τον θλιβερό βαλτότοπο. Η αδράνεια που προκαλείται από τις συνήθειες, είναι μάλλον το μεγαλύτερο πρόβλημα. ΄Μέχρι να ανακαλύψουμε νέες ιδέες (αν), ας σταματήσουμε τουλάχιστον την γκρίνια. Ας πάψουμε να φανταζόμαστε, ότι οι άλλοι φταίνε. Ή ας εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είμαστε ο μόνος λαός που έχει φιλότιμο, ότι μόνα στα ελληνικά υπάρχει αυτή η λέξη! Άλλη μια φαντασίωση..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.