Ο Δημ. Υπάλληλος Αμβρόσιος δ ε ν χρησιμοποιεί το κομπιούτερ μ ό ν ο για τσόντες

Λειτουργία Κυριακής [«Ο σατανάς, επεσήμαινε ο Γέροντας Πορφύριος, απομακρύνεται με την πραότητα και την προσευχή. Πρέπει να τον περιφρονούμε. Οι λογισμοί αντιμετωπίζονται με την περιφρόνηση και με τη, όσο γίνεται ταχύτερα, στροφή στον Χριστό.» –εκ της Ορθόδοξης Ομάδος Δογματικής Ερεύνης (ΟΟΔΕ)]

Ο μπλόγκερ Αμβρόσιος (Θανάσης Λενής), μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγίου (της σλαβικής Βοστίτσας), τ.αξιωματικός της Βασιλικής χωροφυλακής και υμνητής των βασανιστών της δικτατορίας, κτήτορας αυθαίρετης ξενοδοχειακής μονάδας, αποδέκτης της αμφιλεγόμενης διαθήκης Μερτικοπούλου

Ο μπλόγκερ Αμβρόσιος (Θανάσης Λενής), μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγίου (της σλαβικής Βοστίτσας), τ.αξιωματικός της Βασιλικής χωροφυλακής και υμνητής των βασανιστών της δικτατορίας, κτήτορας αυθαίρετης ξενοδοχειακής μονάδας, αποδέκτης της αμφιλεγόμενης διαθήκης Μερτικοπούλου

Στο νέο κείμενο που δημοσιεύει στο προσωπικό του blog ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος απαντά σε όσους σχολίασαν επικρατικά τα όσα διηγήθηκε για το περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς στο δωμάτιό του στην Επισκοπή την προηγούμενη εβδομάδα. Αναλυτικά γράφει:

Είναι «ηλίου φαεινότερο», ότι με τις ενέργειές μας, κυρίως με την πέννα μας, πολλοί ενοχλούνται! Και τότε ασχολούνται μαζί μας, για να εύρουν τρόπο να μας ευτελίσουν, να μας πληγώσουν, να μας εκδικηθούν! Ας είναι καλά! Οι κακοί άνθρωποι αυτοπληγώνονται από την κακία τους και οι μοχθηροί από την μοχθηρία τους! Δεν χρειάζονται άλλη τιμωρία! Διότι απλούστατα, όταν χάνεις τον ύπνο σου, προκειμένου να βρεις τρόπους για να πληγώσεις τον συνάνθρωπό σου, τότε αυτοτιμωρείσαι και αυτοκαταστρέφεσαι! Χάνεις την ηρεμία σου, την υγεία σου, κυρίως όμως χάνεις την ψυχή σου!

Τον τελευταίο καιρό βρεθήκαμε και πάλι στο στόχαστρο όχι μόνον πολιτικών ή κοσμικών προσώπων, αλλά ακόμη και κληρικών αδελφών μας. Όλους αυτούς τους συγχωρούμε από καρδίας!

Ένα από τα τερατώδη ψέμματα, που είδαν το φως της δημοσιότητος κατά το παρελθόν, μόνο και μόνο για να μας πληγώσουν, ήταν η «είδηση» ότι το όνομά μας περιλαμβάνεται στη ….λίστα Λαγκράντ!

Σήμερα θα αναφερθούμε σε ένα άλλο περιστατικό. Στην ιστοσελίδα “protothema.gr/Greece/article/594553/fotia-stin-katoikia..”, στις 13 Ιουλίου δημοσιεύθηκε το περιστατικό της παρ’ ολίγον πυρκαϊάς στο Επισκοπείο μας. Η δημοσιοποίηση του γεγονότος έδωσε την ευκαιρία σε μερικούς να γράψουν τα σχόλια και τα σχολιανά τους. Μερικοί όμως υπερέβησαν κάθε όριο. Να π.χ. δύο από αυτά τα απολύτως απαράδεκτα:

«Άλλη φορά να μη οράς τσόντες εις τον υπολογιστή σου, αθεόφοβε».

«Κάποιος να ψάξει στο κομπιούτερ για να δει τα έργα του διαβόλου… Δεν ντρεπόσαστε, καραγκιόζηδες.»

[…]

Leitourgia14feb10Σαν συνέχεια στην ανάρτησή μας για την θαυμαστή διάσωση του Επισκοπείου μας από βέβαιη πυρκαϊά, σήμερα σας παραθέτουμε μια διήγηση για τα τερτίπια του Διαβόλου, ο οποίος με πολλούς τρόπους μας πειράζει την καθημερινή μας ζωή! Γι’ αυτό άλλωστε έχει και το όνομα: ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ. Επομένως σας παρακαλώ, ευκαίρως-ακαίρως να επαναλαμβάνουμε τα λόγια της προσευχής «Πάτερ ημών»:

«Κύριε, μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσε ημάς από του Πονηρού!».

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Λειτουργία Κυριακής, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ο Δημ. Υπάλληλος Αμβρόσιος δ ε ν χρησιμοποιεί το κομπιούτερ μ ό ν ο για τσόντες

 1. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Όποιος έχει τη μύγα μυγιαζεται, διαφορετικά δεν θα ασχολιόταν με αυτά τα δύο σχόλια. Αλλά το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται!

 2. Ο/Η Φ. λέει:

  http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

  Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος
  Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση

  Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος

  Συγκλονίζεται καθημερινά η κοινή γνώμη με αποκαλύψεις για ιεράρχες, δικαστικούς και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής. Φυσικά τα σκάνδαλα στην Εκκλησία, ηθικής τάξεως και οικονομικά, ενοχλούν το λαό και τους πιστούς. Σκέφτονται πάρα πολύ τώρα οι εκκλησιαζόμενοι να αφήνουν χρήματα στα κουτιά των ναών. Γιατί διαπίστωσαν ότι τα χρήματα του λαού γίνονται βίλες, επενδύσεις στην Καραϊβική και σε τραπεζικά ομόλογα. Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία.
  Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:
  •

  Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ.

  • (….)

  • Ειπώθηκε σε μία τηλεοπτική εκπομπή ότι μας έκανε το 1982 μήνυση για δημοσιεύματα και ένα βιβλίο με τίτλο «Αρσενοκοίτης;», πράγμα που δεν έκανε αργότερα στον κ. Τούμπα. Ουδέν αναληθέστερον. Ο κ. Καλλίνικος μας έκανε μήνυση όταν πρώτοι εμείς του κάναμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Εκείνος και η τρόικα δεν θέλανε να γίνει δικαστήριο, που κόστισε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, όπως ήταν το σχέδιο της Χρυσοπηγής. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφορούσε το περιεχόμενο του βιβλίου –όπου ένας νεαρός κατήγγειλε στη Σύνοδο ότι τον χάιδευε στη διάρκεια της εξομολογήσεως, αλλά για το εξώφυλλο του βιβλίου, που είχε τη φωτογραφία του. Η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν στημένη με ανθρώπους των εκκλησιαστικών οργανώσεων και πιέσεις από την Ασφάλεια, για αποδυνάμωση των μαρτύρων. Ένας δικαστικός λ.χ. είναι ψάλτης στη μητρόπολη Αθηνών, από τότε κιόλας! Όσο για την καταγγελία στη ΔΙΣ μπήκε μέσα σε μία ώρα στο αρχείο, όπου ήρθε και η απάντηση του Καλλίνικου από τον Πειραιά, μεριμνεί του αρχιγραμματέα της ΔΙΣ επισκόπου Ταλαντίου Αμβροσίου, σημερινού Αιγιαλείας!

 3. Ο/Η doulosofos λέει:

  Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.

 4. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Γράφει αυτά τα δακρύβρεκτα και σπαρακτικά ο πολύς κ.κ.κ.κ.κ.κ.κ.κ.κ.κ.κ. Αμβρόσιος για τους συνανθρώπους μας κ.λπ. κ.λπ. θεόπνευστα, αλλά δεν βρίσκει τα λόγια να ζητήσει συγγνώμη που έχει πολλές φορές υβρίσει με χυδαιότατο και απαράδεκτο τρόπο πάρα πολλούς συνανθρώπους του! Η υποκρισία και τα διπλά μέτρα και σταθμά σε όλο τους το θεϊκό μεγαλείο!

  Όταν «υβρίζεται» ή θίγεται μητροπολίτης είναι κακόν, όταν υβρίζονται, λοιδωρούνται και προπηλακίζονται ομοφυλόφιλοι είναι θεάρεστον!

  Αυτό βέβαια είναι και το κεντρικό κοινό σημείο των μονοθεϊστικών θρησκειών: «Αγάπη ΜΟΝΟ για τους όμοιούς μας, τους άλλους, τους διαφορετικούς, τους απίστους, εξοντώστε τους να καθαρίσει ο τόπος»!…

 5. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  «Είναι «ηλίου φαεινότερο», ότι με τις ενέργειές μας, κυρίως με την πέννα μας, πολλοί ενοχλούνται! Και τότε ασχολούνται μαζί μας, για να εύρουν τρόπο να μας ευτελίσουν, να μας πληγώσουν, να μας εκδικηθούν! Ας είναι καλά! Οι κακοί άνθρωποι αυτοπληγώνονται από την κακία τους και οι μοχθηροί από την μοχθηρία τους! Δεν χρειάζονται άλλη τιμωρία! Διότι απλούστατα, όταν χάνεις τον ύπνο σου, προκειμένου να βρεις τρόπους για να πληγώσεις τον συνάνθρωπό σου, τότε αυτοτιμωρείσαι και αυτοκαταστρέφεσαι! Χάνεις την ηρεμία σου, την υγεία σου, κυρίως όμως χάνεις την ψυχή σου!»Ν

  Κατ’ἀρχὴν νὰ τὰ εἰπῇ στὸν καθρέπτη ὅταν καταρᾶται τοὺς μὴ νηστεύοντες καὶ ὄποιους ἄλλους βάζῃ στὸ στοχαστρό του. Νὰ τὰ λέει στὸ ποίμνιό του, ὅταν αὐτὴ ἡ συμπεριφορὰ εἶναι καθημερινὴ πρακτική.

 6. Ο/Η George Stavropoulos λέει:

  χρυσα…αβγα…
  γλυκια….ελπιδα……ΜΟΥΡΛΟΝΑΖΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ…ΜΑΣ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.