Οι διάλογοι του (υποψήφιου καναλάρχη) Καλογρίτσα με τον Βλαστό

[Διαλόγους του Παναγιώτη Βλαστού με τον Χρήστο Καλογρίτσα, που έχει καταθέσει αίτηση για τηλεοπτική άδεια, δημοσιεύει το Βήμα…]

KalogriVlastos21.7.16

photo ©ToVima.gr

Το Βήμα δημοσιεύει τηλεφωνική επικοινωνία, από τον Μάιο του 2009, που καταγράφηκε από τον υπερκοριό της ΕΥΠ, μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα, εκδότη και ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας, και του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού. Ήταν η περίοδος, όπως γράφει η εφημερίδα, που ο Παναγιώτης Βλαστός είχε προχωρήσει στην απαγωγή – στις αρχές του 2009 – του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου.

Ο Παναγιώτης Βλαστός είχε χρησιμοποιήσει τότε την εταιρεία του εργολάβου Γιώργου Τρομπούκη για να ξεπλύνει μέρος από τα 30 εκατομμύρια των χρημάτων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του επιχειρηματία. Όπως γράφει το Βήμα, τα χρήματα φέρεται να τα είχε μεταφέρει στα γραφεία του Τρομπούκη σε μαύρες σακούλες. Ο Τρομπούκης, που φέρεται να έχει φιλικές σχέσεις με τον Χρήστο Καλογρίτσα, είχε έρθει σε επαφή με τους απαγωγείς μέσω άλλων κακοποιών που ήταν κουμπάροι του.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως το όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα μνημονεύεται και στην πρόσφατη υπόθεση με τους δημοσιογράφους εκβιαστές. Ο Παναγιώτης Μουσσάς, εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, σε συνομιλία του αναφέρει πως «εγώ ανήκω στην οικογένεια Καλογρίτσα», χρησιμοποιώντας το όνομα του επιχειρηματία ως «δείγμα της ισχύος του», γράφει το Βήμα.

Η απαγωγή Παναγόπουλου είχε σημειωθεί το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009 στο Καβούρι. Ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 13 ημέρες, ύστερα από καταβολή λύτρων-ρεκόρ για τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Το καλοκαίρι του 2009 η Ασφάλεια Αττικής εξιχνίασε την υπόθεση – όπως και άλλες εγκληματικές ενέργειες – και προχώρησε στην άσκηση διώξεων εναντίον 18 ποινικών, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Βλαστός, στον οποίο αποδόθηκε ο ρόλος του «εγκεφάλου» της οργάνωσης.

Ο Παναγιώτης Βλαστός καταδικάστηκε το 2012 για την απαγωγή Παναγόπουλου και για άλλες ενέργειες σε δύο φορές ισόβια και επιπλέον ποινή 66 ετών και 12 μηνών και ο Γιώργος Τρομπούκης σε 15 χρόνια φυλάκιση. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθεί συνομιλία της 27ης Μαΐου του 2009. Αρχικά συνομιλούν ο Τρομπούκης και ο Βλαστός, ωστόσο στη συνέχεια συμμετέχει και ο Χρήστος Καλογρίτσας.

ΒΛΑΣΤΟΣ: Πού είσαι, γιγαντάκια μου;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ελα, αδερφέ μου, είμαι με τον πατέρα μας.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι, ναι…
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Πάρ’ τον να σου πει μια καλησπέρα.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Δώσ’ μου, δώσ’ μου τον….

Ο Τρομπούκης ακούγεται να δίνει το τηλέφωνο στον κ. Καλογρίτσα για να μιλήσει με τον Βλαστό.

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Ελα, καμάρι μου…
ΒΛΑΣΤΟΣ: Καλησπέρα, τι κάνουμε; Καλά είμαστε; Καλά;
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Είμαι καλά, εδώ έχω τον μικρό και με κρατάει έτσι, ας πούμε, για να μην πάθω και τίποτα, μην πάθουμε και κάνα έμφραγμα, τώρα έχω και γεράματα εγώ.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μια χαρά.
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Και σε περιμένω, και σε περιμένω…
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μια χαρά…
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Να βγεις έξω, να σε δούμε, να σε συναντήσουμε, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Κι εγώ, κι εγώ να ξέρεις, θα τα πούμε, και ότι είσαι φίλος του φίλου μου, να ξέρεις… (σ.σ.: ακατάληπτο) πατέρας… (σ.σ.: ακατάληπτο).
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ’ αγαπάω πολύ, σ’ αγαπάω πολύ…
ΒΛΑΣΤΟΣ: Κι εγώ σ’ αγαπάω πολύ…
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ’ αγαπάω πολύ…

ΒΛΑΣΤΟΣ: Να ‘σαι σίγουρος, εντάξει;
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Και να ξέρεις ότι ξέρω για σένα από την πρώτη μέρα που ακούστηκε το όνομά σου.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ε;
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Από τότε σε ξέρω και σε παρακολουθώ.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Εντάξει.
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Γιατί είμαι περήφανος μ’ αυτά, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, έτσι; Σ’ ευχαριστώ…
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Να ‘σαι καλά, σ’ αγαπώ. Εμείς εδώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, να ‘σαι καλά.
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ’ αγαπώ πολύ, να ‘σαι καλά.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Σας ευχαριστώ, κι εγώ…
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Αντε, καμάρι μου, να ‘σαι καλά, γεια σου, γεια.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Γεια.

Είχαν προηγηθεί άλλες συνομιλίες όπου ο Γ. Τρομπούκης «διαφήμιζε» στον Παναγιώτη Βλαστό την παρεμβατική δυνατότητα αλλά και τον θαυμασμό που τρέφει γι’ αυτόν ο κ. Καλογρίτσας. Φτάνοντας σε προφανείς υπερβολές. Η συνομιλία της 27ης Απριλίου 2009, που είχε προηγηθεί της ανωτέρω, έχει ως εξής:

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Να σου πω, ο ΚΑΛΟ… σε γουστάρει, πεθαίνει.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Σώπα, ρε. Ποιος είναι αυτός;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ρε, ναι. Σε γουστάρει, σε γουστάρει.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ο δικός σου; Ο δικός σου;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ο ΚΑΛΟΣ, ναι.  Θα κάνω ό,τι μπορώ…

Παράλληλα, στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν και άλλες ενδεικτικές αναφορές στο όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα. Σχετικό κείμενο αφορά τηλεφωνική επικοινωνία στις 23 Ιουνίου 2009 του Παναγιώτη Βλαστού με μια δικηγόρο. Εκεί όπως μνημονεύεται «συζητάνε για τον κ. Καλογρίτσα και η δικηγόρος λέει στον Βλαστό ότι από το ραντεβού που είχε μαζί του κατάλαβε ότι θα τον βοηθήσει γιατί τον θέλει έξω από τη φυλακή για να του κάνει δουλειές».

Όμως στο ίδιο έγγραφο υπάρχει και άλλη αναφορά σε συνομιλία Καλογρίτσα – Βλαστού που φέρεται να πραγματοποιείται στις 16 Ιουνίου 2009. Οπως σημειώνεται στο εν λόγω υπηρεσιακό κείμενο «ο Τρομπούκης παίρνει τηλέφωνο τον Βλαστό και του δίνει να μιλήσει με τον Καλογρίτσα. Ο Καλογρίτσας διαβεβαιώνει τον Βλαστό ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει, όπως π.χ. να παρέμβει στην 5η ανακρίτρια ή να καταθέσει αν χρειαστεί ως μάρτυρας. Θα συνεννοηθεί για τις ενέργειες που θα κάνει με τη δικηγόρο και θα προγραμματίσει με τον Τρομπούκη μια επίσκεψη στις φυλακές για να τα συζητήσουν από κοντά».

TVXS.GR via ©Το Βήμα

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Οι διάλογοι του (υποψήφιου καναλάρχη) Καλογρίτσα με τον Βλαστό

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ομολογώ ότι δεν είχα ποτέ μου σκεφτεί πως η αισχρή διαπλοκή του ΝΔΣΟΚ στα ΜΜΕ και το προφανέστατα αμαρτωλό και παράνομο καθεστώς που επικρατούσε, θα ξεπερνιόταν από την Αριστερά των Παππά-Τσίπρα με χειρότερη και περισσότερη διαπλοκή.
  Είναι παρήγορο και ελπίζω να προοιωνίζεται σημαντικές εξελίξεις, το ότι το tvxs του κ.Κούλογλου, δεν κρατάει το στόμα του ολότελα κλειστό και εκτοξεύει, έστω και ξένα, πυρά. Θέλω να πιστεύω πως η δημοσιογραφική και πολιτική εντιμότητα είναι η αποκλειστική αιτία της αναδημοσίευσης από το tvxs των αποκαλύψεων του χολωμένου ΒΗΜΑΤΟΣ του κ.Ψυχάρη και όχι η διάψευση προσωπικών φιλοδοξιών. Το λέω αυτό γιατί έχω βαρεθεί να απογοητεύομαι από τα στελέχη της Αριστεράς και πλέον γίνομαι καχύποπτος.

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/06/blog-post_98.html

  Της διαφθοράς το κάγκελο και στην μέση ο Νίκος Παππάς
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016 | 6:22 μ.μ.

  «Ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, παρά τις διαρροές για τη διάθεσή του να τα βάλει με τους καναλάρχες, στην πραγματικότητα, αν κρίνουμε από το νομοσχέδιο για τις συχνότητες –το οποίο μάλιστα έχει ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας (ώστε, φανταζόμαστε, να προλάβει να ξαναγραφτεί) – μάλλον ενδιαφέρεται για το άνοιγμα και την αναδιοργάνωση της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς παρά για το χτύπημα της «διαπλοκής»», γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε «Ν. Παππάς: Οταν η εξουσία σε διαβρώνει μέχρι το μεδούλι».
  Αυτή την εκτίμησή μας επιβεβαιώνει απόλυτα και το Δελτίο Τύπου που μας έστειλε ο Στάθης Παναγούλης:

  Ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του στη Βουλή, κατά την ώρα των επίκαιρων ερωτήσεων, σήμερα 3 Ιουνίου, τόνισε τα εξής « … ο κ. Παππάς, περιφρονεί αναίσχυντα την Βουλή και τον Κοινοβουλευτισμό, μη εμφανιζόμενος για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, αρνούμενος να εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο και να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση μου για τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια».

  Ο Στάθης Παναγούλης, χαρακτήρισε τον υπουργό κ. Παππά, ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ και επίδοξο GAULEITER των ιδιωτικών καναλιών, εκ των οποίων ορισμένες άδειες τις διαπραγματεύεται με τους «υποταχτικούς» του.

  Καταλήγοντας ο κ. Παναγούλης, παρότρυνε τον κ. Παππά, αν δεν μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, να επιστρέψει εκεί που ήταν πριν γίνει Υπουργός, στην πλατεία Κουμουνδούρου…!!!

  Διαβάστε ακόμα

  Υπόθεση εκβιασμών, το SBC TV και στη μέση Ν. Παππάς

  Μήπως θα μπορούσε ο υπουργός Νίκος Παππάς να μας διαφωτίσει γιατί «εξαφανίστηκε» το νέο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων;

  Παρασκηνιακά παζάρια για το μοίρασμα των τηλεοπτικών αδειών και στο μέσο η Ολγα Τρέμη

  Επιβεβαίωση ανάρτησής μας για τον δημοσιογράφο με τα «μαύρα» εκατομμύρια ευρώ

  Εδώ ο Παππάς, εκεί ο Παππάς, πού θα καταλήξει ο Παππάς;

  • Ο/Η στου Κούλογλου λέει:

   TVXS, 4 μόνο σχόλια στην αναδημοσίευση από το Βήμα του ΔΟΛ:

   http://tvxs.gr/news/internet-mme/oi-dialogoi-toy-kalogritsa-me-ton-blasto
   11 Ιουλ. 2016
   Οι διάλογοι του Καλογρίτσα με τον Βλαστό
   Το Βήμα δημοσιεύει
   (….)

   Σχολιασμός, πατήστε για να δείτε τα σχόλια και να σχολιάσετε

   Tassos Pagonis ·
   Θεσσαλονίκη

   Αμάν, τι βόμβα βυθού του Κούλογλου κατά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αυτή? Του Τσίπρα του «αγόρασε» την εταιρεία ο Καλογρίτσας, του Παπα είναι κουμπάρος, του Καμμένου του βάφτισε τα παιδιά

   Μου αρέσει! · Απάντηση · 2 · 11 Ιουλίου 2016 9:55 π.μ. · Τροποποιήθηκε

   Κλέαρχος Παγκαλίδης ·
   Sales στην εταιρεία Monsanto Company

   …όντως μπόμπα

   Μου αρέσει! · Απάντηση · 11 Ιουλίου 2016 2:19 μ.μ.
   ….

   Dimitris Alexiou ·
   Χλιδάνεργος στην εταιρεία Ελεύθερος Επαγγελματίας

   Τελικά, οι φαγωμάρες μεταξύ των μαφιόζων των ΜΜΕ και των εκάστοτε κυβερνητικών είναι ο μόνος τρόπος να μαθαίνουμε τις πομπές του ενός και του άλλου από δαύτους…

   Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 11 Ιουλίου 2016 10:17 π.μ.
   ..

   Κλέαρχος Παγκαλίδης ·
   Sales στην εταιρεία Monsanto Company

   Μέχρι τον λαιμό μέσα στα σκατά είναι το μόρφωμα…..
   δεν ξαναγνώρισε ο τόπος τέτοιο πράμα

   Προβλέπω άσχημα ξεμπερδέματα

   Μου αρέσει! · Απάντηση · 11 Ιουλίου 2016 2:18 μ.μ.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_830.html

  Μήπως θα μπορούσε ο υπουργός Νίκος Παππάς να μας διαφωτίσει γιατί «εξαφανίστηκε» το νέο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων;

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 21 Μαΐου 2016 | 5:41 π.μ.

  Εχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που ενημερωτικές ιστοσελίδες καθώς και εφημερίδες με πηχυαίους τίτλους προανάγγειλαν ότι μετά την σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολης» και των συνεργατών του θα επακολουθήσει η σύλληψη ενός άλλου κυκλώματος δημοσιογράφων – εκβιαστών που θα δημιουργούσε πάταγο.

  «Νέα βόμβα μεγατόνων! Δεύτερο κύκλωμα δημοσιογράφων εκβιαστών για ιστοσελίδες – 700.000 ευρώ η μηνιαία ταρίφα» τιτλοφορούσε την ανάρτηση της η ιστοσελίδα newsit, του Ευαγγελάτου στις 26/2/2016.
  Δυο μέρες μετά στις 28/2 κυκλοφορεί η εφημερίδα «Εθνος» με ρεπορτάζ του Λευτέρη Μπιντέλα και της Μαρίας Ψαρρά που το τιτλοφορεί «Σκάει βόμβα με νέο κύκλωμα εκβιαστών».
  Η εφημερίδα το συγκεκριμένο θέμα το προβάλει στην πρώτη της σελίδα και στο δημοσίευμα της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο κύκλωμα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει παρόμοιο τρόπο δράσης (modus operandi) με αυτό που έχει ήδη εξαρθρωθεί, αλλά δεν αφορά κοινά πρόσωπα. Και σε αυτήν την περίπτωση ειδησεογραφικές ιστοσελίδες εκβίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών, επιχειρήσεων, τραπεζών και τεχνοκράτες.
  Πέρα από τις εταιρείες, όμως, στο στόχαστρο φαίνεται να έχουν βρεθεί και πρόσωπα με οικονομική επιφάνεια, κάτι που διαφέρει από την προηγούμενη υπόθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, τα έσοδα από τις… εκβιαστικές δραστηριότητες των μελών της σπείρας έφταναν μηνιαίως σε ποσά της τάξεως των 700 χιλιάδων ευρώ. Ολα προέρχονταν από διαφημιστικά πακέτα που έδιναν κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες…
  Τα προφίλ των εκβιαστών του δεύτερου κυκλώματος δεν διαφέρουν κατά πολύ από τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος που έχει ήδη εξαρθρωθεί.
  Πρόκειται για δημοσιογράφους κυρίως του οικονομικού ρεπορτάζ, που έχουν ιδρύσει δικά τους sites και «παρεμβαίνουν» με διάφορα άρθρα στη συζήτηση για τα οικονομικά θέματα. Η βασική διαφορά των νέων προσώπων είναι ότι έχουν πρόσβαση στα παραδοσιακά Μέσα και άρα η γνώμη τους έχει μεγαλύτερη επιρροή στη δημόσια σφαίρα».

  Αναμενόμενο ήταν το θέμα αυτό να αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης και στα δημοσιογραφικά γραφεία να κυκλοφορούν τα ονόματα των δημοσιογράφων που φέρονται να έχουν εμπλοκή σ’ αυτό το κύκλωμα και σαν εγκέφαλος του νέου κυκλώματος εκβιαστών να παρουσιάζεται ένας δημοσιογράφος που παριστάνει τον οικονομικό αναλυτή, διαχειρίζεται ιστοσελίδα και έχει συχνά τηλεοπτική παρουσία.

  Στην πορεία όμως συνέβη το «θαύμα». Όλα τα ΜΜΕ που είχαν προαναγγείλλει αυτό το θέμα –δεν ήταν μόνο τα δύο που αναφέραμε- το εξαφάνισαν απολύτως και δεν έδωσαν καμιά συνέχεια. Ο δημοσιογράφος που οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν παρουσίαζαν σαν καθοδηγητή του κυκλώματος εκβιαστών εξαφανίστηκε εντελώς από τις τηλεοπτικές οθόνες, ενώ η οικονομική ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζεται άλλαξε εντελώς πολιτική γραμμή. Από επικριτική που ήταν στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική οικονομική πολιτική, σήμερα έγινε προπαγανδιστική ντουντούκα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

  Επειδή εμείς έχουμε μείνει με πολλά ερωτηματικά με όλη αυτή την ιστορία, μήπως θα μπορούσε ο υπουργός Νίκος Παππάς να μας διαφωτίσει τι ακριβώς μεσολάβησε και το όλο αυτό τεράστιο θέμα βρέθηκε στο σκοτάδι; Προφανώς κάτι περισσότερο από μας θα ξέρει ….
  _________________

  Πράγματι, παρακάτω έχουμε ένα ρεπορτάζ πολύ έγκυρων δημοσιογράφων, πολλά υποσχόμενο, χωρίς συνέχεια.
  Φαίνεται πως ε διωκτικέ αρχέ δεν ηδυνήθησαν να εξιχνιάσωσι την υπόθεσιν.
  Συνέβη και εκείνο το ατυχές τυχαίον αυτοκινητικό ατύχημα….

  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/skaei_bomba_me_neo_kykloma_ekbiaston-64337809/
  ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

  Σκάει βόμβα με νέο κύκλωμα εκβιαστών

  Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η εξιχνίαση της υπόθεσης του κυκλώματος εκβιαστών.

  ΕΘΝΟΣ
  14:00, 28/2

  Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η εξιχνίαση της υπόθεσης του κυκλώματος εκβιαστών. Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας και τη σύλληψη των τριών βασικών πρωταγωνιστών της σπείρας, νέος κύκλος ερευνών έχει ξεκινήσει από τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη τρία άτομα που διατηρούν επαγγελματικές σχέσεις με μεγάλες ΔΕΚΟ έχουν ατύπως προσέλθει στην Ασφάλεια, προκειμένου να δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες για ακόμη μία σπείρα εκβιαστών που δρούσε παράλληλα σε βάρος του Δημοσίου. Πηγές του «Εθνους της Κυριακής» μάλιστα αναφέρουν ότι αυτά τα νέα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν έρευνα που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη εδώ και καιρό από τους ειδικούς αστυνομικούς.

  Η σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου, του 50χρονου δημοσιογράφου και υπεύθυνου σε πολλά γραφεία Τύπου Τάκη Μουσσά και του 36χρονου οικονομικού συντάκτη Χρήστου Φράγκου φαίνεται ότι έδωσαν το κίνητρο σε άλλα θύματα εκβιασμών να καταφύγουν στις Αρχές.

  Τα τρία άτομα που ήδη έχουν επισκεφθεί τον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ, εκτός από ονόματα «δημοσιογράφων» και σημαντικές πτυχές της δικής τους εμπειρίας, φέρεται να δήλωσαν ότι δέχονται απειλές για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία, έναν τεχνοκράτη, καθώς κι ένα στέλεχος ΔΕΚΟ, που προσήλθαν μεν με τους δικηγόρους τους, αλλά χωρίς να καταθέσουν επίσημα στις Αρχές.

  Στους αστυνομικούς εξομολογήθηκαν τους φόβους τους για την κάλυψη που θα έχουν σε περίπτωση που εμπλακούν ενεργά στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

  Διαφορετικοί στόχο

  «Το απόστημα έσπασε» δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες. «Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες μας, στο παράλληλο κύκλωμα εκβιαστών συμμετέχουν ονόματα υπεράνω πάσης υποψίας που λειτουργούσε διαφορετικά από αυτό που εξαρθρώθηκε ήδη. Τα γνωστά άτομα χρησιμοποιούσαν πάλι ιστοσελίδες για να εκβιάζουν, αλλά επέλεγαν να »αρμέγουν» πολλά χρήματα από λίγους» είπε με νόημα.

  Επέμεινε πάντως ότι βασική θα είναι η κατάθεση των θυμάτων των εκβιαστών, προκειμένου να κατατεθούν όλες οι λεπτομέρειες που θα φωτίσουν την υπόθεση.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο κύκλωμα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει παρόμοιο τρόπο δράσης (modus operandi) με αυτό που έχει ήδη εξαρθρωθεί, αλλά δεν αφορά κοινά πρόσωπα. Και σε αυτήν την περίπτωση ειδησεογραφικές ιστοσελίδες εκβίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών, επιχειρήσεων, τραπεζών και τεχνοκράτες.

  Πέρα από τις εταιρείες, όμως, στο στόχαστρο φαίνεται να έχουν βρεθεί και πρόσωπα με οικονομική επιφάνεια, κάτι που διαφέρει από την προηγούμενη υπόθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, τα έσοδα από τις… εκβιαστικές δραστηριότητες των μελών της σπείρας έφταναν μηνιαίως σε ποσά της τάξεως των 700 χιλιάδων ευρώ. Ολα προέρχονταν από διαφημιστικά πακέτα που έδιναν κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες…

  Τα προφίλ των εκβιαστών του δεύτερου κυκλώματος δεν διαφέρουν κατά πολύ από τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος που έχει ήδη εξαρθρωθεί.

  Πρόκειται για δημοσιογράφους κυρίως του οικονομικού ρεπορτάζ, που έχουν ιδρύσει δικά τους sites και «παρεμβαίνουν» με διάφορα άρθρα στη συζήτηση για τα οικονομικά θέματα. Η βασική διαφορά των νέων προσώπων είναι ότι έχουν πρόσβαση στα παραδοσιακά Μέσα και άρα η γνώμη τους έχει μεγαλύτερη επιρροή στη δημόσια σφαίρα.

  «Αν καταθέσουν οι νέοι μάρτυρες και γίνουν γνωστά τα ονόματα θα σκάσει βόμβα μεγατόνων» τόνισε η ίδια πηγή, που διαβεβαίωσε ότι στην υπόθεση έχουν εμπλακεί και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι κρίσιμες σχετικά με τον φάκελο που συγκεντρώνουν οι αστυνομικοί.

  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑ – ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
  astynomiko@pegasus.gr

 3. Ο/Η Νoor-1 λέει:

  Όταν η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, τότε:

  http://www.avgi.gr/article/10842/7158289/a-tsipras-semera-aristeros-stochos-einai-e-anakampse-tes-oikonomias-kai-oi-theseis-ergasias

  ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ και τον Α. Παπαχελά.

  Δεν κρίνω αν ο Καλογρίτσας, ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος έχουν υγιείς επιχειρήσεις. Θεσμική επιλογή είναι να πάρει άδεια αυτός που θα πληρώσει τα περισσότερα και θα είναι εντάξει τα χαρτιά του. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν, ακόμα και αν είναι προμηθευτής του δημοσίου

 4. Ο/Η Τραλαλά λέει:

  Με συνθήματα και γκράφιτι έβαψαν ένα από κόκκινα τουριστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης λίγο πριν τις 16.00, αναρχικοί οι οποίοι συμμετέχουν στο «No Border Camp», που διεξάγεται στο ΑΠΘ.

  Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

  To περιστατικό συνέβη στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο ύψος της παλαιάς Φιλοσοφικής, στο κέντρο της πόλης.

  Όπως δήλωσε στο thestival.gr, o οδηγός του λεωφορείου, περίπου 10 άτομα τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων για να κλείσουν το δρόμο, ενώ περίπου 20 άτομα έβαφαν το λεωφορείο.

  Στο λεωφορείο σύμφωνα με τον οδηγό επέβαινα περίπου 15 άτομα ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.

  Οι πρωταγωνιστές του συμβάντος πιθανότατα ήταν ξένοι καθώς όπως τόνισε στο thestival.gr, o οδηγός σήκωσαν ένα χαρτόνι που έγραφε στα αγγλικά «συγνώμη αυτό θα διαρκέσει τέσσερα λεπτά. Κλείστε τα παράθυρα».

  Η ζημία που προκλήθηκε στο λεωφορείο, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, Ιωάννα Τουλκερίδου, ανέρχεται σε 3.500-4.000 ευρώ καθώς, όπως είπε πρέπει να βαφτεί από την αρχή και να μπουν καινούργια αυτοκόλλητα

  Επίσης μιλώντας στο thestival.gr, τόνισε πως τα λεωφορεία έχουν αλλάξει τα δρομολόγια τους προκειμένου να μην παίρνουν από τα πανεπιστήμια

  Να σημειωθεί πως χθες κατασκηνωτές του «No Border Camp», έβαψαν λεωφορείαο του ΟΑΣΘ, το οποίο βρισκόταν στη στάση «Καμάρα».

 5. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Μέσω του υπερκοριού της ΕΥΠ, έχουμε μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ ενός επιχειρηματία και ενός βαρυποινίτη, του λέγόμενου υπόκοσμου. Θέλω να κάνω μια σύντομη παρέκβαση: Η παροχή τέτοιων πληροφοριών μέσω μυστικών υπηρεσιών, επιφέρει τρία αποτελέσματα. Πρώτον, επιτρέπει σ κάποιους να μας δίνουν πληροφορίες κατά το δοκούν. Δεύτερον, συνηθίζουμε την παροχή πληροφοριών μέσα από αμφίβολους δρόμους. Τρίτον, ο πολίτης γίνεται θεατής και απρόθυμος, στο να ελέγχει την εξουσία. Σ’ αυτήν την συνομιλία, παρακολουθούμε έναν επιχειρηματία, που είναι υποψήφιος καναλάρχης (τι είδους ενημέρωση μπορεί να προσφέρει αυτός ο άνθρωπος;), να συνομιλεί φιλικότατα μ’ έναν βαρυποινίτη, επειδή ίσως στο μέλλον να χρειαστεί την βοήθεια του! Και ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι έχει άριστες σχέσεις με κυβερνώντες πολιτικούς. Η διαπλοκή, μεταξύ επιχειρηματιών, πολιτικών, δικαστικών, διαφόρων κρατικών υπηρεσιών και του υπόκοσμου είναι κάτι διαχρονικό. Για παράδειγμα, μέλη και στελέχη, ακροδεξιών τρομοκρατικών υπηρεσιών, ήταν άνθρωποι του υπόκοσμου. Όπως επίσης, μέλη τρομ. οργανώσεων της λεγόμενης άκρας αριστεράς. Δεν πρόκειται για ελληνικό μόνο, φαινόμενο. Είναι γνωστές πια οι σχέσεις, της ιταλικής μαφίας, των ιταλικών μυστ. υπηρεσιών, με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, για την σύλληψη και την παράδωση στις ΕΤ, του Ιταλού πρωθυπουργού, Αλντο Μόρο (1975). Κάποιοι επιχειρηματίες, επιθυμούν να έχουν καλές σχέσεις με βαρυποινίτες και τον κόσμο της νύχτας, για να απειλούν και εκβιάζουν, αντιπάλους, «φίλους», πολιτικούς, δικαστές κλπ. Αν υποθέσουμε ότι για κάποιον λόγο το σύστημα, αποφασίσει να κάνει.. αυτοκάθαρση και μας απαλλάξει από αυτά τα πρόσωπα, τότε είναι ζήτημα χρόνου, να πάρουν την θέση όλων αυτών κάποιοι άλλοι και να κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Δεν θα αλλάξει κάτι προς το καλλίτερο, εάν δεν υιοθετήσουμε μια νέα αντίληψη για τον πολιτικό βίο. Εάν δεν επιδιώξουμε, έναν νέο τύπο πολιτικού. Εάν δεν εμφανιστούν «Νομοθέτες που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης». Δικαστές που επιβάλλουν τον νόμο, αμερόληπτα και αποφασιστικά και όχι να κουκουλώνουν σκάνδαλα. Αν δεν ανατραπεί η αλληλοσυσχέτιση, εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων, θα συνεχίζουμε να είμαστε μάρτυρες τέτοιων φαινομένων σήψης, τα οποία θα μας γίνονται γνωστά, σιγά σιγά θα παίρνουν τον δρόμο της λήθης και καινούργια θα εμφανίζονται στην θέση τους, για να ξεχαστούν και αυτά. Όμως, πώς βιώνει ο πολίτης, αυτές τις πληροφορίες, που οι περισσότερες, μένουν μετέωρες χωρίς να διαψευστούν, χωρίς να επιβεβαιωθούν; Πριν απ’ όλα του προκαλούν ένα συναίσθημα φόβου, ένα συναίσθημα ότι είναι αδύνατον να τα βάλει με τέτοιες διαπλεκόμενες και σκοτεινές δυνάμεις. Αυτός ο διαρκής φόβος, του προκαλεί, απαγοήτευση και παραίτηση. Σαν αντίδραση, περιχαρακώνει την πολιτική του συμμετοχή και τον κάνει να ιδιωτεύει πολιτικά! «Καλλίτερα να μην εκδηλώνεσαι, ποιος ξέρει τι μπορεί να σου συμβεί», «μην είσαι κουτός, πήγαινε να βρείς τον βουλευτή, μήπως και σε βάλει κάπου στο δημόσιο, θα λύσεις το πρόβλημα σου για όλη την ζωή σου. Μόνο να το κάνεις κρυφά!». Ετσι όμως αναστέλλεται ένας από τους πιο βασικούς κανόνες της πολιτικής δράσης. Ότι η πολιτική ζωή, δεν είναι ιδιωτική ζωή. Η συμμετοχή μας στα κοινά θα πρέπει να είναι απολύτως διάφανη σ’ όλα επίπεδα. Από την εκλογική μας προτίμηση, μέχρι την οικονομικές απολαβές μας, θα ‘πρεπε να είναι γνωστές, του ενός στον άλλο. Αυτή η ιδιωτικοποίηση της πολιτικής, εξ αιτίας του διαρκούς φόβου, κάνει την εξουσία επικίνδυνα αλαζονική και τον πολίτη παραιτημένο, να ακολουθεί την τακτική του σκουληκιού: Όταν νιώθει ότι κινδυνεύει, μαζεύεται, ώστε να μειώσει τις πιθανότητες να υποστεί ζημιά από κάτι ισχυρότερο του. Μόνον που ο άνθρωπος, δεν είναι σκουλήκι, με την πρυπόθεση, να δει τον εαυτό του σαν πηγή αξιών που θα δίνουν ένα νόημα στην ζωή του και την δυνατότητα να να χαράξει το μέλλον του, σαν λογικό και προικισμένο ον.

  • Ο/Η Ζωζώ ντε Σαπουνά λέει:

   Πολύ ωραία τα λέτε φίλτατε,
   διατελώ γοητευμένη (και γοητευτική) θαυμάστρια του Λόγου σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.