Χρ. Καλογρίτσας: Ο άνθρωπος του ημίφωτος, οι παλιοί σύντροφοι, η «Πρώτη» και η TV

Και ο Ερντογκάν κλείνει τα ΜΜΕ που τον κατακρίνουν [Χρ. Καλογρίτσας: Υποψήφιος του αριστερού υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για τηλεοπτικό κανάλι εθνικής εμβέλειας]

από ©Το Βήμα

Από τη συγκυβέρνηση Μητσοτάκη – Φλωράκη και τα κανάλια επαφής με το περιβάλλον του Παπανδρέου, έως τις προσοδοφόρες κουμπαριές με τους σημερινούς υπουργούς…

O Πρόδρομος Μποδοσάκης, ο επιχειρηματίας ο οποίος στη διάρκεια του 20ού αιώνα έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία και υπήρξε συνομιλητής – και όχι μόνο – με μείζονες προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου, άφησε ως παρακαταθήκη, μεταξύ των άλλων, στις επόμενες επιχειρηματικές γενιές την περίφημη φράση του «με το γκουβέρνο τζάνουμ, με το γκουβέρνο». Για πολλούς επιχειρηματίες που σταδιοδρόμησαν έκτοτε αυτή η φράση στο σύστημα της πολιτικής τους συμπεριφοράς κατείχε αξιωματική θέση.
O Χρήστος Καλογρίτσας είναι προφανώς ένα διαφορετικό επιχειρηματικό μέγεθος από τον Μποδοσάκη, αλλά ωστόσο στη διάρκεια των τελευταίων τριών δεκαετιών πρόλαβε να εξυπηρετήσει και φυσικά να εξυπηρετηθεί από μια ποικιλία πολιτικών συμφερόντων. Από την εποχή που απέμεινε μόνος εκ των αρχικών πέντε εκδοτών της εφημερίδας «Πρώτη» (το πρώτο της φύλλο εκδόθηκε στις 8 Απριλίου 1986) ως τώρα που εμφανίζεται ως ο φίλος επιχειρηματίας του Μεγάρου Μαξίμου. Πάντοτε όμως απέφευγε την υπερέκθεσή του στη δημοσιότητα και όταν έπρεπε να είναι αφανής το έκανε. Είναι πάντοτε ο άνθρωπος του ημίφωτος.

Υπηρέτης δύο πολιτικών σχεδίων

Οταν το 1986 το όνομά του εμφανίστηκε μεταξύ των πέντε μετόχων της εφημερίδας «Πρώτη», όλοι αναζητούσαν να μάθουν «από πού κρατά η σκούφια του» και πώς προέκυψε ως μέτοχος στην απογευματινή εφημερίδα του ΚΚΕ. Μόλις κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι κουμπάρος του ήταν ο τότε γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ο Χαρίλαος Φλωράκης– Καρδιτσιώτες και οι δύο -, η απορία λύθηκε αμέσως. Ηταν ο έμπιστος άνθρωπος του τότε Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, το οποίο ελεγχόταν από τους ανανεωτικούς. Τον πρώτο λόγο τον είχε ο Μίμης Ανδρουλάκης, «το αγαπημένο παιδί του Χαρίλαου». Και στην «Πρώτη» φυσικά, συνεπικουρούμενος από τον αντ’ αυτού Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ο κ. Καλογρίτσας υπηρέτησε με συνέπεια και τα δύο πολιτικά σχέδια τα οποία κλήθηκε να υπηρετήσει η συγκεκριμένη εφημερίδα. Το πρώτο ήταν η δημιουργία του Συνασπισμού της Αριστεράς, ενώ ύστερα από τις δημοτικές εκλογές του 1986, όπου στον δεύτερο γύρο το ΚΚΕ δεν στήριξε τους συνδυασμούς του ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέλεξε τους δημάρχους στους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας, τέθηκε σε εφαρμογή το σενάριο «συγκυβέρνηση». Αυτό δηλαδή που είδαμε το καλοκαίρι του 1989.

Στενές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία

Ωστόσο ο κ. Καλογρίτσας, εκτός από τις πυκνές επαφές που είχε τότε με τον μακαρίτη Νίκο Καλούδη, το alter ego του Χ. Φλωράκη και έχοντα τη γενική επίβλεψη των οικονομικών του κόμματος, ή με τον Μ. Ανδρουλάκη, ο οποίος επίσης ανέλαβε να στηρίξει και το σχέδιο εξυγίανσης της εφημερίδας που είχε εκπονήσει ο οικονομικός διευθυντής της Αντώνης Μαλάμης (δηλαδή απολύσεις), οικοδόμησε στενές σχέσεις με το επόμενο σύστημα εξουσίας, που ήταν η Νέα Δημοκρατία. Και μάλιστα με τον πιο ασφαλή τρόπο. Το πλαίσιο είχαν διαμορφώσει «η προσωπική σχέση Μητσοτάκη – Φλωράκη» και η εφημερίδα «Πρώτη». Τον Σεπτέμβριο του 1990 όμως η εφημερίδα κλείνει. Λίγο αργότερα ο κ. Καλογρίτσας θα χρηματοδοτήσει μια βραχύβια περιοδική έκδοση, το «Επτάμισι», και έκτοτε αποσύρεται από το εκδοτικό προσκήνιο.
Τα πράγματα για τον ίδιο γίνονται πάρα πολύ δύσκολα μετά το 1992 και τη διπλή διάσπαση, του Συνασπισμού και του ΚΚΕ. Ολοι οι φίλοι του είναι οι ανανεωτές, οι οποίοι και φεύγουν από το κόμμα, ενώ ο στενός κύκλος των ηλικιωμένων του Χ. Φλωράκη, αντιθέτως, παραμένει στο κόμμα και πρωταγωνιστεί στην ανασυγκρότησή του. Μετά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το ΠαΣοΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές του 1993. Ο κ. Καλογρίτσας αναζητεί «κανάλια επαφής» με τη νέα κυβερνητική εξουσία, έχοντας όμως το «στίγμα» πως η εφημερίδα «του» προετοίμασε και στήριξε τη «συγκυβέρνηση», η οποία οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι πρόσφατες κινήσεις του καλού «μαθητή»

Ο πρώην εκδότης κατορθώνει να βρει «τις άκρες του» με το ΠαΣοΚ, αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με τον τότε ισχυρό άνδρα του Κινήματος και παρ’ ολίγον πρωθυπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο. Το ίδιο διάστημα ο πρώην γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ ακολουθεί το τμήμα του ΚΚΕ που πηγαίνει στον Συνασπισμό διατηρώντας την ιδιότητα του στελέχους. Αλλά και ο «άνθρωπος του Μίμη», ο Τάκης Θεοδωρικάκος, εγκαταλείπει τον Συνασπισμό. Με την ανάδειξη του Κώστα Σημίτη σε πρόεδρο του ΠαΣοΚ γραμματέας του Κινήματος αναλαμβάνει ο Κώστας Λαλιώτης. Ο κ. Θεοδωρικάκος «με τη βοήθεια του Μίμη» γίνεται συνεργάτης του κ. Λαλιώτη και αναλαμβάνει τη θέση του υπευθύνου του Γραφείου Τύπου. Το 1999 συναντώνται επιχειρηματικά Καλογρίτσας και Θεοδωρικάκος δημιουργώντας την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO.
Ο κ. Καλογρίτσας, αν μη τι άλλο, έχει αποδειχθεί ο καλύτερος μαθητής του Μποδοσάκη. Τελευταίες του «επιτυχίες» – και προφανώς όχι έσχατες – είναι η κουμπαριά του με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, μέσω του γιου του, και η φιλία που έγινε κουμπαριά με τον υπουργό Υποδομών και πρώην πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χρήστο Σπίρτζη. Πάντως οι συνέπειες της κρίσης φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα έντονες, αφού κέρδισε δύο διαγωνισμούς στην Ολυμπία Οδό προσφέροντας εκπτώσεις 53% και 57% – ποσοστά που θυμίζουν την παλιά «αμαρτωλή εποχή».

Πολλές και διαφορετικές συνέργειες

Ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο των κατασκευών. Η εταιρεία Τοξότης ΑΕ κατέχει πτυχίο 6ης Τάξης για ανάληψη δημοσίων έργων και έχει προετοιμαστεί ώστε να διεκδικήσει έργα και με το σύστημα Αυτοχρηματοδότησης και Εκμετάλλευσης (ΣΔΙΤ).
Η εταιρεία έχει αναλάβει κατασκευαστικά έργα και κυρίως δίκτυα στην Αττική (επεκτάσεις μετρό, δίκτυα κ.λπ.), την τηλεθέρμανση της Φλώρινας, το εθνικό δίκτυο Σάμου, την αναβάθμιση του παραλιακού οδικού δικτύου του Πειραιά, δημόσια έργα στην επαρχία (σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Κόρινθο), καθώς και οικοδομικά έργα όπως η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βέροιας, του Νοσοκομείου Θήρας και του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου.
Εμφανίζει πολλές και διαφορετικές συνέργειες, κυρίως με την Ακτωρ της οικογένειας Μπόμπολα, γεγονός που οφείλεται στο ότι έχει ανάγκη από σοβαρή τεχνογνωσία για την υλοποίηση των έργων.
Το πρόβλημα του Τοξότη ήταν πάντοτε η ανάγκη συνεργασιών ώστε να κατέρχεται σε μεγάλους διαγωνισμούς και να χτυπάει τα «σοβαρά» δημόσια έργα. Πριν από λίγο καιρό η θυγατρική της Suez – παραδοσιακού στρατηγικού εταίρου της Ακτωρ – SITA CZ, με έδρα την Πολωνία, εμφανίστηκε σε διαγωνισμό για την αποκατάσταση χωματερών σε Σέρρες, Κιλκίς, Πολύγυρο και Ανθεμούντα, δανείζοντας την τεχνογνωσία της στην Τοξότης.
Παράλληλα η κάθοδος της Τοξότης στους διαγωνισμούς του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κεντρικής Μακεδονίας έχει φουντώσει τις φήμες για ένα ιδιότυπο deal μεταξύ του γαλλικού ομίλου και της μεσαίας ελληνικής τεχνικής εταιρείας, το οποίο δεν αποκλείεται να μετουσιωθεί και σε άλλα έργα.

Η συγχώνευση με την εταιρεία Τσίπρα
H εταιρεία του πρόσφατα πρωταγωνίστησε σε μια συγχώνευση πολλών εταιρειών. Η Τοξότης τέθηκε επικεφαλής του σχήματος. Κάπου εδώ ο Χρήστος Καλογρίτσας συναντά και πάλι τους συντρόφους του, καθώς η Τοξότης εξαγοράζει την εταιρεία Μέδουσα, όπως μετονομάστηκε η εταιρεία Τσίπρας ΑΤΕ, του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Πρωθυπουργού, μετά την αποχώρησή του από το εταιρικό σχήμα.

©Το Βήμα

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Χρ. Καλογρίτσας: Ο άνθρωπος του ημίφωτος, οι παλιοί σύντροφοι, η «Πρώτη» και η TV

 1. Ο/Η του Τσιπρομαρινάκη λέει:

  Ο Καλογρίτσας είναι του Κατηχητικού.
  Υπάρχουν άλλοι, απείρως αξιότεροι, με τα κριτήρια των Τσίπρα-Παππά:

  Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπήκε ποτέ βέβαια στον κόπο να τραβήξει με δηλώσεις του μια καθαρή γραμμή απέναντι σε όσους υποτιθέμενους ή μη εφοπλιστές και πρώην συνεργάτες του βρέθηκαν κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Αντίθετα, απλά «έκοψε» τις ειδήσεις ή -ακόμα χειρότερα- έσπευσαν να τις κόψουν με δική τους πρωτοβουλία τα φιλοολυμπιακά ΜΜΕ.

  Λίγο πριν τη διεξαγωγή της δίκης, σε κοινή γραμμή τα περισσότερα ΜΜΕ, αλλά και όλα τα κανάλια, πλην ΣΚΑΙ, περιόρισαν τις ειδήσεις γύρω από τις παραιτήσεις δικαστών της δίκης, επιλήψιμες σχέσεις δικαστών με τους υπόπτους στις εγκληματικές αυτές υποθέσεις, την προσπάθεια μεταθέσεων των λιμενικών και τελικά ακόμα και την κάλυψη της. Για λόγους ακατανόητους, ακόμα και το «Έθνος» που ξόδεψε σελίδες επί σελίδων αποκαλύπτοντας πτυχές της υπόθεσης, έπαψε να ενδιαφέρεται για τη δίκη. Απέμεναν να καλύπτουν τη δικαστική διαδικασία τα ΜΜΕ συμφερόντων Αλαφούζου και η εφημερίδα «Espresso».

  https://www.alfavita.gr/arthron/ypothesi-noor-1-oloi-sto-ploio-ixeran-gia-ta-narkotika

  Υπόθεση Noor 1: «Όλοι στο πλοίο ήξεραν για τα ναρκωτικά»
  Μεταξύ άλλων ο Πηρούνιας υπογράμμισε πως από τον Δεκέμβρη του 2014 έκοψε την «καλημέρα» με τον Β. Μαρινάκη (για θέματα που σχετίζονται με τον δήμο).
  …..
  Αποκάλυψε, δε, πως για την πρώην πρόεδρο του δικαστηρίου, Αργυρώ Αρναούτη, που δήλωσε κώλυμα τελευταία στιγμή, ρώτησε τον δικηγόρο Σπύρο Κλαδά και εκείνος του απάντησε: «Είναι έντιμη, ηθικών αρχών, καλή δικαστής, της εκκλησίας και πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν».

  Πηγή: efsyn.gr

  http://www.efsyn.gr/arthro/3-xafnikoi-thanatoi-2-exafaniseis-polles-apeiles

  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

  3 «ξαφνικοί» θάνατοι, 2 «εξαφανίσεις», πολλές απειλές
  Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 5 Νοέμβριος, 2015

  Αντα Ψαρρά
  .

  Την ώρα που ολόκληρο το μιντιακό σύστημα ασχολείται με -σαφείς ή ασαφείς- απειλές εναντίον πρώην ή και νυν υπουργών, μια σκοτεινή υπόθεση, που έχει κατά πολύ ξεφύγει από τα όρια των απλών απειλών εκτυλίσσεται στη μεγάλη δικαστική αίθουσα του Εφετείου, στις φυλακές, αλλά και στα… πέριξ του λιμανιού.

  Ολα αυτά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ενώ ήδη μάρτυρες της δίκης, κατηγορούμενοι, αλλά και δικαστικοί έχουν δεχτεί πιέσεις και απειλές, καθόλου αόριστες και σίγουρα όχι ακίνδυνες.

  Η υπόθεση αφορά τους (πάνω από) 2 τόνους ηρωίνης στο πλοίο «Noor One» και φυσικά τη δίκη που διεξάγεται στο Εφετείο.

  http://www.naftemporiki.gr/story/1129319/athooi-oi-17-apo-tous-32-katigoroumenous-gia-tin-upothesi-tou-noor-one

  Αθώοι οι 17 από τους 32 κατηγορουμένους για την υπόθεση του Noor One

  Την Τετάρτη η ανακοίνωση των ποινών

  Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016
  Κανείς από τους κατηγορούμενους στην πρωτοφανή υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης, δεν καταδικάστηκε ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου που εκδόθηκε σήμερα.

  Αθώοι κρίθηκαν οι 17 από τους 32 κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση του δεξαμενόπλοιου «Noor Οne», σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

  Ως απλά μέλη εγκληματικής οργάνωσης καταδικάστηκαν δύο Έλληνες, ένας ναυλομεσίτης στο Ντουμπάι, ο οποίος είχε μεσολαβήσει για τη μίσθωση του «Noor 1» και το ταξίδι του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα και ένας εφοπλιστής στη βίλα του οποίου στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί 500 κιλά ναρκωτικών.

  Οι δύο κρίθηκαν επίσης ένοχοι για διαμετακόμιση, αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών.

  Τρεις άνδρες τουρκικής καταγωγής κρίθηκαν επίσης ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

  Ο βασικός κατηγορούμενος, πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας, κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στη διαμετακόμιση ναρκωτικών, όπως επίσης και άλλοι δύο.

  Κανείς από τους κατηγορούμενους στην πρωτοφανή υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης, δεν καταδικάστηκε ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου που εκδόθηκε σήμερα.

  Ο ιδιοκτήτης του πλοίου κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, με εξαίρεση έναν Ιρανό, ο οποίος φερόταν ως ο «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης και ο οποίος καταδικάστηκε για απλή συνέργεια στη διαμετακόμιση των ναρκωτικών.

  Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

  http://www.sdna.gr/politiko-deltio/ellada/article/146437/giannoysakis-o-marinakis-gnorize-gia-noor-1

  Γιαννουσάκης: «Ο Μαρινάκης γνώριζε για το Noor 1»
  15 Δεκεμβρίου 2015, 01:10

  http://mononews.gr/marinakis-kalogritsas-maris-nei-pektes-stin-tileorasi/58148

  Μαρινάκης και Καλογρίτσας οι νέοι παίκτες στην τηλεόραση;

  https://left.gr/news/adianoito-o-peiraios-serafeim-ehei-apopsi-kai-gia-ti-dioxi-marinaki
  Αδιανόητο: Ο Πειραιώς Σεραφείμ έχει άποψη και… για τη δίωξη Μαρινάκη!

  Ξεπερνάει για πολλοστή φορά τα όρια ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την υπόθεση της Δικαιοσύνης ενάντια στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός «ατεκμηρίωτη»

  • Ο/Η Lawyer λέει:

   http://www.sdna.gr/politiko-deltio/politiki/article/208799/gonatise-twitter-me-ta-30-vivlia-toy-marinaki

   «Γονάτισε» το twitter με τα «30 βιβλία» Μαρινάκη σε Τσίπρα!

   6 Ιουνίου 2016, 23:00

   http://www.efsyn.gr/arthro/vivlia-giatroi-kai-sto-vathos-tsipras

   «Βιβλία», «γιατροί» και στο βάθος… Τσίπρας

   07.06.2016

   Συντάκτης:

   Νόρα Ράλλη
   .

   Εντελώς απρόοπτα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος παρουσίασε μέσω της ιστοσελίδας του, zougla.gr, μία συνομιλία μεταξύ των Τάσου Καραμήτσου, εκ των εκδοτών του «Πρώτου Θέματος», και του Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο υπαινιγμός του δημοσιεύματος είναι σαφής για τους προσεκτικούς αναγνώστες: Μαρινάκης και Καραμήτσος σκόπευαν να «χρηματοδοτήσουν» τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012, στη διάρκεια της τότε προεκλογικής περιόδου.

   Σύμφωνα με τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο πρόκειται για διάλογο «όπως αυτός κατεγράφη από τον περίφημο «υπερκοριό» της ΕΥΠ και περιήλθε σε γνώση μας».

   Αυτό που ακούγεται στο ηχητικό είναι ο Καραμήτσος να κάνει λόγο στον Μαρινάκη για κάποια «βιβλία», όπως τα ονομάζει, τριάντα τον αριθμό, που κάποιος «γιατρός», φίλος του πρώτου, τα στέλνει στον δεύτερο και των οποίων θα ακολουθήσουν κι άλλα. «30 βιβλία για τον Τσίπρα;» τον ρωτάει ο Μαρινάκης για να λάβει αρνητική απάντηση από τον εκδότη. Συγκεκριμένα ο διάλογος έχει ως εξής:

   http://goo.gl/SRYxjD
   Στο πλοίο με ναρκωτικά Noor-One εμπλέκουν τον Β. Μαρινάκη – Τι επικαλείται μάρτυρας

   30/08/2015 – 01:15

   Τι αποκάλυψε η εκπομπή Δίκη στον ΣΚΑΙ

   http://popaganda.gr/pop-news/noor1-ta-narkotika-bikan-mona-tous-sto-plio-simfona-me-tin-elliniki-dikeosini/

   Noor1: Τα ναρκωτικά μπήκαν μόνα τους στο πλοίο σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη

   18.07.2016 16:37

   Σε μεγάλη απόσταση από την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο κήρυξε αθώους για την εγκληματική οργάνωση τους περισσότερους από τους κατηγορουμένους στη δίκη του Noor One με αποτέλεσμα να έχουμε μια εγκληματική οργάνωση χωρίς αρχηγό και με μόλις τέσσερα μέλη.

 2. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Τοῦ Μαρινάκη εἶναι τὸ ὑποψήφιο κανάλι Ἄλτερ Ἔγκο. Τὸ ὄνομα Καλογρίτσας τὸ βλέπω ἀλλοῦ, στὴν ὁμώνυμη ἑταιρεία.

  http://www.tovima.gr/media/article/?aid=816381
  «Με την με Αρ.Πρωτ. 178/19.7.2016 απόφαση, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, εγκρίθηκε το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού και προεπελέγησαν οι υποψήφιοι:

  1. Ειδήσεις Ντοτ Κομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ ΑΕ)

  2. Νέα Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (NTV)

  3. Αntenna TV Ανώνυμος Εταιρεία

  4. Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)

  5. Ιωάννης-Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

  6. Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (E RADIO-TV)

  7. Άλτερ Έγκο Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρεία (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ)»

 3. Ο/Η Left λέει:

  Η Ισκρα μιλάει που και που λογικά

  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24869:tsiprokratia&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  Στο θέμα του εκλογικού νόμου, η κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 200 βουλευτών ώστε το καινούργιο, αναλογικότερο σύστημα (που διατηρεί, όμως, το αντιδημοκρατικό όριο του 3%) να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, αναμένεται να εξασφαλίσει το πολύ 179 θετικές ψήφους στην ψηφοφορία που θα γίνει αύριο τα μεσάνυχτα- με το ΚΚΕ, μάλιστα, να ψηφίζει μόνο τις δύο διατάξεις για ψήφο στα 17 και κατάργηση του πλαφόν των 50 εδρών. Από πολιτική άποψη, έπεσε στο κενό η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εξασφαλίσει ηγεμονικό ρόλο στον ευρύτερο χώρο της σοσιαλφιλελεύθερης Κεντροαριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι σε ρόλο εφεδρειών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συναντήσεις του με τον Γ. Παπανδρέου και τον Φ. Κουβέλη, δύο φθαρμένους πολιτικούς χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, περισσότερο ενέτεινε παρά εξισορρόπησε την αίσθηση της αποτυχίας του.

  Η επόμενη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να επενδύσει στο θέμα του εκδημοκρατισμού προβλέπεται να εκδηλωθεί στις 24 Ιουλίου όταν, με αφορμή την επέτειο της μεταπολίτευσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις κυβερνητικές προτάσεις για συνταγματική αναθεώρηση. Προτού ακόμη ανακοινωθούν, οι προτάσεις του επιτελείου Τσίπρα έχουν ανοίξει ρήγμα όχι στην αντιπολιτευση, όπως προσδοκούσε, αλλά στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Προβεβλημένα στελέχη και υπουργοί αντιδρούν- με το δίκιο τους- στην πρόθεση του Τσίπρα να ισχυροποιήσει το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας με την απ’ ευθείας εκλογή του από το λαό και τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του. Όσο για την εξαγγελία του περί συμβουλευτικών δημοψηφισμάτων, μόνο πικρή ειρωνεία δικαιούται να εισπράξει, ύστερα από την ακύρωση, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, του ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο περσινό δημοψήφισμα. Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί…

  Τέλος, στο μεγάλο θέμα των ιδιωτικών καναλιών, γίνεται πλέον σαφές ότι η διαδικασία της αδειοδότησης δεν πρόκειται να οδηγήσει στην αναγκαία αντιμετώπιση της διαπλοκής, ούτε σε οποιαδήποτε ουσιώδη θεσμική αλλαγή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, που να διασφαλίζει στοιχειώδους όρους ελεύθερης πληροφόρησης. Ο καβγάς γίνεται για τον έλεγχο, όχι για τον εκδημοκρατισμό των μέσων. Για το μοίρασμα της πίτας ανάμεσα στα “παλιά τζάκια” (Βαρδινογιάννης, Κυριακού, Αλαφούζος, Κοντομηνάς) και τα καινούργια (Μαρινάκης, Βρυώνης, Καλογρίτσας) που προφανέστατα έχουν να προσθέσουν μόνο σε αναξιοπιστία και διαπλοκή, όχι σε δημοκρατία και πολυφωνία.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το καθεστώς Τσίπρα-Παππά (Με ολίγον Ιερώνυμο)-1:

  http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/709634/apokalypsi-vomva-oi-ypogeies-diadromes-toy-syriza-me-katadikasmenoys-epixeirimaties#ixzz4ExeNaYpt

  01 Ιουλίου 2016

  Αποκάλυψη – βόμβα: Οι υπόγειες διαδρομές του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασμένους επιχειρηματίες

  Ποιοι και πώς επαναφέρουν – στα Μέσα Ενημέρωσης – από την πίσω πόρτα τον αρχιτέκτονα του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη – Με ποιους μιλάει από την κυβέρνηση, ποιους καναλάρχες θέλει να χρηματοδοτήσει ο παρολίγον «νέος Κοσκωτάς»

  Η περίπτωσή του χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα. Η τακτική του, παρόμοια με αυτή του Κοσκωτά: «ζάλιζε» το χρήμα και αγόραζε τα πάντα, ότι κινιόταν. Μόνο που το μέγεθος της οικονομικής απάτης του Γιώργου Κοσκωτά, σε απόλυτους αριθμούς ήταν «πταίσμα» μπροστά στα δισεκατομμύρια που «τζόγαρε» ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

  Ο περίφημος Λούα Λούα όπως τον αποκαλούσε το οικονομικό status quo, επιχειρεί – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr – να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ως αφανής χρηματοδότης διαφόρων μέσων ενημέρωσης και φαίνεται μάλιστα να συνομιλεί τόσο με πολιτικά στελέχη, όσο και με «αλεξιπτωτιστές» καναλάρχες και εκδότες.

  Στο Μέγαρο Μαξίμου όταν συζητούν για τις τηλεοπτικές άδειες και όσους θα συμμετάσχουν στη σχετική συχνά αναφέρεται και το όνομα ενός πασίγνωστου επιχειρηματία ο οποίος όμως έχει, τα τελευταία χρόνια ανοιχτούς λογαριασμούς -σε βαθμό κακουργήματος- με τη Δικαιοσύνη.

  Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, δεν το βάζει κάτω. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr έχει αποκαταστήσει ασφαλή δίαυλο επικοινωνίας με την κυβερνητική ηγεσία και συζητά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και αυτός, προφανώς αυτή τη στιγμή υπό κάλυψη, στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Παράλληλα, όπως αποδείχθηκε και από μια τροπολογία που προτάθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίστηκε νύχτα στη Βουλή, ενδιαφέρεται και για όσες επιχειρήσεις έχουν απομείνει από την πρώην αυτοκρατορία του, όμως η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) στη Νέα Καρβάλη. Ασχέτως αν επισήμως ανήκουν στην πρώην συζυγό του Κατερίνα η οποία ζει πλέον στην Εκάλη μαζί με τα παιδιά τους.

  Από την πρώτη στιγμή της τρομακτικής ανόδου του ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης συνδύασε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με το τρίπτυχο: Δύναμη, γνωριμίες, λαϊκή αποδοχή.

  Σε πολύ μεγάλο βαθμό, όμως αποδείχθηκε εκ των υστέρων με βάση τα κατηγορητήρια που τον βαρύνουν το τρίπτυχο αυτό ήταν καθοριστικό καθώς ένα μεγάλο μέρος από τις «μπίζνες» του βασιζόταν σε χρήματα άλλων και ειδικότερα των τραπεζών.

  Η εμπλοκή του στα ΜΜΕ είτε απευθείας είτε κυρίως μέσω του καταζητούμενου από την Interpol συνεργάτη του, Πέτρου Κυριακίδη, ήταν καθοριστική για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκη η «χάρτινη» αυτοκρατορία του Λαυρευντιάδη.

  Έχοντας αγοράσει μετοχές σε ισχυρά μέσα όπως ο Πήγασος και ο ΣΚΑΪ, έχοντας απαλλάξει στο παρελθόν πολύ γνωστούς επιχειρηματίες από ζημιογόνους τίτλους εκδόσεων (για παράδειγμα, περιοδικό Free, Athens News, Espresso και Ισοτιμία), ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έφτιαξε ένα πανίσχυρο δίχτυ προστασίας για το πρόσωπό του και τις επιχειρηματικές του ενασχολήσεις.

  Παράλληλα, πύκνωσε τις φιλανθρωπικές του δράσεις σε εκδηλώσεις φορέων της Εκκλησίας της Ελλάδας και θέλησε να αποκτήσει και τη δύναμη μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας.

  Παζάρεψε με τον Σωκράτη Κόκκαλη την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τελικά πήρε το μισό από την εταιρεία που διαχειρίζεται το Γ. Καραϊσκάκης -αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατάσχεση-, ένα μικρό ποσοστό στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και ένα τηλεοπτικό σταθμό που ήθελε πλέον να ξεφορτωθεί ο πρώην ηγετης του Ολυμπιακού.
  Όλη αυτή η εποχή ήταν και η καλύτερη στη ζωή του επιχειρηματία. Κι όμως τα πρόβλήματα δεν άργησαν όταν άρχισαν να αποκαλύπτονται με τη μορφή χιονοστιβάδας τα ανοιχτά μέτωπα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

  Παρά το ότι προσπάθησε λυσσαλέα τελικά δεν κατάφερε να γλυτώσει την προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό, από τον οποίο βγήκε με βαρύτατους περιοριστικούς όρους: 500.000 ευρώ, παρουσία 3 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, παράδοση διαβατηρίου και ταυτότητας, απαγόρευση απομάκρυνσης από την Αττική.

  Τα χρόνια περνάνε γρήγορα. Συμπληρώνονται ήδη δύο χρόνια από την αποφυλάκισή του, σε αναμονή των δικών που στο μεταξύ πληθαίνουν καθώς προστίθενται και νέα αυτοτελή αδικήματα στο βασικό και πλέον γνωστό από την κατάχρηση περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank που αγόρασε για το σκοπό αυτό.

  Παρά το γεγονός ότι ο υπόδικος πρώην… αυτοκράτορας της χημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, έχει αλλάξει τρόπο ζωής και συνήθειες, το χούι φαίνεται πως δεν μπορεί να τον εγκαταλείψει.

  Θεωρητικά έχει χάσει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Μετρητά εκατομμυρίων ευρώ κατασχέθηκαν στη βίλα του κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, όλοι οι γνωστοί του λογαριασμοί έχουν δεσμευθεί καθώς οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν σε ζημίες πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο. Επισήμως, η κατάχρηση των χρημάτων της Proton Bank φτάνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

  Κι όμως, φαίνεται ότι αφενός δεν τα έχει χάσει όλα και αφετέρου δεν το βάζει κάτω.

  «Σχεδιάζει αρχικά την επιβίωση και γιατί όχι την επιστροφή του», επισημαίνουν στο newsbomb.gr άνθρωποι που είναι σε γνώση των κινήσεών του.

  Βασικό του μέλημα είναι η αντιμετώπιση των δικαστικών του εμπλοκών που δεν είναι και λίγες: Δύο υποθέσεις (Proton Bank και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη) περιμένουν να δικαστούν και μια τρίτη είναι στο στάδιο της απαγγελίας κατηγορίας (πώληση και επαναγορά της εταιρείας Νεοχημική από την εταιρεία Carlyle με δάνειο 500 εκατομμυρίων ευρώ από 7 τράπεζες).

  Αμέσως μετά όμως, ίσως και παράλληλα μέσα στο μυαλό του στριφογυρίζει η ιδέα της επιστροφής στο μιντιακό προσκήνιο. Παρά το γεγονός ότι τα δεκάδες μέσα που άμεσα ή έμμεσα επηρέαζε δεν τον έσωσαν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εμφανίζεται αμετανόητος και θέλει να επιστρέψει στο… παιχνίδι.

  Πληροφορίες του newsbomb.gr αναφέρουν ότι εδώ και αρκετούς μήνες κινείται μεθοδικά προσπαθώντας να προσεγγίσει ανθρώπους – μέσω «αχυρανθρώπων» στο Μέγαρο Μαξίμου για να αποκτήσει υπόσταση στον χώρο. Συμπαραστάτης του γνωστό κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης με το οποίο διατηρούν φιλικές σχέσεις από το παρελθόν. Μεταφέρει, ως χάρη τις απόψεις του Λαυρεντιάδη στο κυβερνητικό επιτελείο που πάντως ακούει και καταγράφει και συμπεριλαμβάνει το όνομα του Λαυρεντιάδη στο σκηνικό φυσικά όχι στον κεντρικό πυρήνα του.

  Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι, ανεξάρτητα από αυτό, θα πρέπει να αξιολογηθεί για τις σχέσεις κυβέρνησης – Λαυρεντιάδη η σχετικά πρόσφατη φωτογραφική τροπολογία που ψήφισε η Βουλή.

  Την κατέθεσαν νύχτα τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα (Δ. Εμμανουηλίδη, Κ. Μορφίδη και Γ. Παπαφιλίππου) και ήταν ρουσφέτι πολλών εκατομμυρίων από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εταιρεία ΕΛΦΕ ΑΒΕΕ, συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, έστω και αν τυπικά μέτοχος.

  Με αυτή, λοιπόν, απαλλάσσονται (και μάλιστα με αναδρομική χρήση από 1.1.2016) από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο φυσικό αέριο βιομηχανίες ή βιοτεχνίες όπου το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους, μη περιλαμβανομένης όμως της παραγωγής προϊόντων ενέργειας.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχείρησε να περάσει την συγκεκριμένη τροπολογία που ευνοεί τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Τον Ιούνιο του 2015 μέσω του μίνι φορολογικού Νομοσχεδίου.

  Δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ότι η διάταξη (και τότε) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «φωτογραφική» καθώς αφορούσε μόνο στα διυλιστήρια και στις επιχειρήσεις παραγωγής λιπασμάτων. Tελικά εξαιτίας των αντιδράσεων που προκλήθηκαν αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, δεδομένου ότι αποφάσιζε να δώσει 22 εκατ. (σύμφωνα και με την έκθεση του Γενικού λογιστηρίου) σε συγκεκριμένες βιομηχανίες αντί να στηρίξει οριζόντια και ισόρροπα το σύνολο της βιομηχανίας.

  Θέλει να μπει στον ΣΚΑΪ

  Παράλληλα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει προσέγγιση του Γιάννη Αλαφούζου ο οποίος αυτή την εποχή κάνει υποχρεωτική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον ΣΚΑΪ προκειμένου να «ξεφορτωθεί» τα ποσοστά του Πέτρου Κυριακίδη ο οποίος ως καταζητούμενος και υπόδικος δεν μπορεί να εμφανίζεται σε ιδιοκτησία τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σταθμού σε ποσοστό άνω του 1%.

  Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 17.711.841 ευρώ προκειμένου να πέσει κάτω από το 1% το ποσοστό που βρίσκεται στο όνομα του Γιώργου Κυριακίδη, γιού του στενού συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

  Ο επιχειρηματίας έδω και αρκετό καιρό μόλις έμαθε την απόφαση για την ΑΜΚ προσέγγισε τον κ. Αλαφούζο και του πρότεινε να βάλει αυτός τα χρήματα προκειμένου να μη χαθεί η επαφή με τον όμιλο.

  Η συνέχεια δεν είναι γνωστή με βεβαιότητα.

  Σύμφωνα με μια πηγή ο κ. Αλαφούζος το αρνήθηκε καθώς η εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη είναι τόσο μεγάλη και εκτιμά πως ακόμη και ως φήμη δεν τον βοηθά στις δικές του επιδιώξεις η συνέχιση της εμπλοκής με τον Λαυρέντη Λαυραντιάδη. Άλλη πηγή επισημαίνει: Αυτά δεν τα μαθαίνεις ποτέ με βεβαιότητα.

  Ταυτόχρονα, οι διεργασίες και οι προσπάθειες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη δεν σταματούν εδώ. Φέρεται, σύμφωνα με άλλες πηγές, να συνομιλεί και με τον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη, αφανή ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» που ήδη κατάχει άδεια πανελλαδικής εκπομπής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι σχετικά πρόσφατα ο ίδιος ο κ. Βρυώνης καλούσε την κυβέρνηση να πολλαπλασιάσει των αρχικό τίμητα των 3 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε άδεια.

  Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει εγγύηση από την πλευρά Λαυρεντιάδη προς την πλευρά Βρυώνη για την κάλυψη των χρημάτων που θα χρειάζονταν για να αγοραστεί μια άδεια σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

  Και εμπλοκή στη συνδρομητική τηλεόραση

  Κι όμως, όπως όλα δείχνουν υπάρχει και άλλη εμπλοκή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε μιντιακό σχήμα. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ο γνωστός επιχειρηματίας βοηθά οικονομικά και εξωθεσμικά, συνδρομητική τηλεόραση, οι συνεργασίες της οποίας βρίσκονται, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, σε δεινή οικονομική κατάσταση με τη δυνατότητα νέου δανεισμού να έχει εξαντληθεί προ πολλού.

  Σε αυτή τη συγκυρία, πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας από κοινού με γνωστό εφοπλιστή – μέτοχο ομάδας συμμετέχουν στα μηνιαία έξοδα του καναλιού, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

  Οι σχέσεις με την εκκλησία της Ελλάδος

  Το μέγα ερώτημα που απασχολεί την πολιτική και τη δημοσιογραφική πιάτσα είναι «με ποιες οικονομικές πλάτες ο Λαυρεντιάδης επιχειρεί την επάνοδό του – έστω και ως αφανής χρηματοδότης – στα Μέσα Ενημέρωσης;».

  Η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη. Ακούγονται πολλά και ψιθυρίζονται πάρα πολλά για τις άριστες σχέσεις του με την Εκκλησία της Ελλάδας.

  Άνθρωποι που γνωρίζουν αρκετά για τη δράση του Λαυρεντιάδη αναφέρουν κάνουν λόγο για συγκεκριμένες επισκέψεις που δέχεται στο σπίτι του.
  Εκεί που υποτίθεται πως βρίσκεται υπό περιορισμό.

  Μάλιστα, αρκετοί, αναφέρουν ότι τον επισκέπτεται συχνά – πυκνά και άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

  Με βάση τις παραπάνω αποκαλυπτικές πληροφορίες που παρουσιάζει σήμερα το Newsbomb.gr τίθενται ορισμένα καυτά ερωτήματα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. που υποτίθεται ότι θα πατάξει τη διαπλοκή:

  1ον: Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί που θα χειριστούν τον νέο ραδιοτηλεοπτικό χάρτη, έχουν γνώση όλων αυτών των πληροφοριών ;

  2ον: Αληθεύει ότι κάποια στελέχη της κυβέρνησης συνομιλούν με τον καταδικασθέντα κ. Λαυρεντιάδη για το θέμα των αδειών;

  3ον: Ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο; Θα μπορεί κάθε απατεώνας να «μπουκώνει» με χρήμα – μέσω «αχυρανθρώπων» – ξοφλημένους καναλάρχες και εκδότες για να παίρνουν τηλεοπτικές άδειες;

  Το Newsbomb.gr δεν θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχίσει την έρευνα και τις αποκαλύψεις για όλους όσους συνομιλούν με τον κύριο Λουα Λουα και όλους όσους τον βοηθούν να «κουκουλωθει» ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το καθεστώς Τσίπρα-Παππά (με ολίγη Ακροδεξιά)-2

  http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/714088/kyrie-tsipra-os-pote-tha-kalyptete-ton-k-kammeno#ixzz4ExhFJsaW

  19 Ιουλίου 2016 07:13

  Κύριε Τσίπρα, ως πότε θα καλύπτετε τον κ. Καμμένο;

  Σιγή… ασυρμάτου από το Μαξίμου και από τον – κατά τα άλλα – λαλίστατο κ. Πάνο Καμμένο, παρά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Newsbomb.gr για τους «μεγαλοφοροφυγάδες» των οποίων την υπεράσπιση αναλαμβάνει η σύζυγός του κυρία Έλενα Τζούλη.

  Όπως επισημάναμε εχθές (18/07/2016) στο ρεπορτάζ με τίτλο «Αποκλειστικό: Ο Καμμένος, η σύζυγός του κυρία Ελένη Τζούλη και οι «πελάτες» υψηλής φοροδιαφυγής!», την ώρα που ο Πάνος Καμμένος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τις λίστες των φοροφυγάδων, η σύζυγός του κυρία Ελένη Τζούλη αναλαμβάνει υποθέσεις επιχειρηματιών στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

  Τα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση του Newsbomb.gr είναι αδιάσειστα και είναι προφανές πώς το σύστημα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

  Για άλλη μια φορά ο «παρορμητικός» κ. Καμμένος δεν βρήκε ούτε μια λέξη να απαντήσει αν είναι ηθικό η γυναίκα ενός υπουργού να υπερασπίζεται φοροφυγάδες και ο σύζυγός της να κραδαίνει λίστες διακινητών μαύρου χρήματος.

  Κατά περίεργο τρόπο δεν ψέλλισε ούτε το γνωστό του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»… Δεν μπήκε ούτε στη διαδικασία των βωμολοχιών, δεν άνοιξε καν τον ανεμιστήρα με τις λάσπες και τις απειλές.

  Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα του κόσμου συνέβαινε κάτι αντίστοιχο θα είχαμε παραιτήσεις και κλυδωνισμούς.

  Όπως ακριβώς έγινε με τη γνωστή υπόθεση του Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του κυρίας Πελέκη.

  Όπως θα θυμούνται οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, η εμπλοκή του ζευγαριού ήταν μια από τις υποθέσεις που κόστισαν στη ΝΔ και οδήγησαν στην πτώση της από την εξουσία.

  Εκείνο το περίφημο ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό έστειλε στη Δικαιοσύνη και στο… σπίτι τους και τους δυο.

  Στην Ψωροκώσταινα της Αριστεράς δεν ανοίγει ρουθούνι.
  ……………………

  http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/714326/prostimo-misoy-ekatommyrioy-eyro-ston-kammeno-gia-ton-enfia-toy-ktirioy-ton-an-el

  20 Ιουλίου 2016

  Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ στον Καμμένο για τον… ΕΝΦΙΑ του κτηρίου των ΑΝ.ΕΛ.

  «Μη ηλεκτροδοτούμενο» δηλωνόταν ψευδώς, επί σειρά ετών, το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ! Ο κ. Καμμένος αντί να πληρώσει το πρόστιμο, απειλεί τους ελεγκτές που εντόπισαν την παράβαση!!! Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ύβρις της εξουσίας είναι ασθένεια και οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές την ώρα που ο λαός στερείται βασικά αγαθά για να πληρώνει τους φόρους, πολιτικοί σαν τον κύριο Καμμένο να προσφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές για να γλιτώνουν χρηματικά ποσά που είναι ευτελή αναλογικά με το εισόδημά τους.

  Ο «ψυχρός πόλεμος» του κ. Πάνου Καμμένου με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών είναι πέρα για πέρα αληθινός και η ύπαρξη του εξηγεί πολλές από τις συμπεριφορές και τις κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

  Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
  …………………………..

 6. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ολο το ιστορικό της διαφθοράς πολιτικών, της υπόγειας και άλλοτε φανερής σχέσης μεταξύ κυβερνητικών, πολιτικών και επιχειρηματιών, αλλά και των μέσων ενημέρωσης, το οποίο περιγράφεται στο σημερινό άρθρο, δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα από ιδρύσεως αυτού του κράτους. Στηρίζεται στην «λογική», ασχολούμαι με την πολιτική, .ως επάγγελμα. Σ’ ένα τέτοιο λοιπόν περιβάλλον, όπου ο στόχος των πολιτικών είναι: ο υλικός πλουτισμός, η φήμη, η ματαιοδοξία και η -πάση θυσία- προσωπική προβολή, οι σχέσεις με οικονομικούς παράγοντες, μεγαλοδημοσιογράφους, θρησκευτικούς ηγέτες κλπ, είναι αναπόφευκτες. Μέσα στα πλαίσια του γνωστού μας: βοήθα με, να σε βοηθώ. Παραθέτω, ένα άρθρο του Δημήτρη Λάμπρου, ιδιοκτήτη του περιοδικού «Δαυλός», που γράφτηκε τον Νοέμβριο του 1991.
  «Μπορείτε ν’ απαντήσετε στην υποθετική ερώτηση: Αν ο Σωκράτης..εμισθοδοτείτο από την Εξουσία, τι θα είχε προσφέρει στην ανθρωπότητα; Η ερώτηση φαίνεται σίγουρα «εξεζητημένη», αλλ’ αν λάβωμε υπόψιν μας τον σημερινό διανοούμενο, «ταγό», κορυφαίο του Πνεύματος, της Παιδείας, της Ερεύνας, της Επιστήμης, με μια φράση της ευθύνης για την πορεία και την πρόοδο του ανθρώπου, η ερώτηση «σπάζει κόκκαλα». Διότι πράγματι σήμερα όλες αυτές οι κατηγορίες «υπευθύνων» που προανέφερα, αν δεν μισθοδοτούνται άμεσα, όμως εξαρτώνται καθ’ οιονδήποτε τρόπο και «τρέφονται» έτσι κι αλλιώς από την Εξ-ουσία. Εκκρεμεί λοιπόν μια ζωτικής σημασίας απάντηση στην ερώτηση μας. Το κρίσιμο σημείο του ζητουμένου εντοπίζεται στην αφετηρία από την οποία ξεκινά ο ταγός: Τι επιδιώκει, να δώσει ή να πάρη; Εδώ απαντούν τα γεγονότα: Ο Σωκράτης δεν πήρε τίποτα κι από κανένα, ούτε καν τα δικά του εκμεταλλευόταν, αφού είχε εγκαταλείψει ακόμη και την διαχείριση της κάποιας μικρής περιουσίας που διέθετε-με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει την δυσαρέσκεια και τους ονειδισμούς της οικογένειας του. Μόνον έδινε. Πρόθυμα πάντοτε, ως άμισθος και γενναίος πολεμιστής στην Χαλκιδική ή στην Κόρινθο ή άμισθος βουλευτής της Αθηναικής Πολιτείας (όπου άλλωστε όλα ανεξαιρέτως τα δημόσια αξιώματα ήταν άμισθα) Και βεβαίως ποτέ δεν αμείφθηκε καθ’ όλη της δράσεως του ως διδάσκοντος, ως διανοούμενου, ως στοχαστού. Τελειώνω: Ο Σωκράτης μόνο έδινε, δεν έπαιρνε τίποτα.
  Οι σύγχρονοι «ταγοί», πνευματικοί, εκπαιδευτικοί, πολιτικοί, στρατιωτικοί κλπ, είναι αδιανόητο να μην αμείβονται. Δεν υπάρχει κανένα λειτούργημα άμισθο. Και η έννοια του επαγγέλματος έχει καθ’ ολοκληρίαν αλώσει, διαστρεβλώσει και εξαφανίσει την έννοια του λειτουργήματος (που στην ελληνική αρχαιότητα δεν είχε καμία σχέση με το επάγγελμα) Σήμερα όλοι οι υπεύθυνοι για την πρόοδο του ανθρώπου τα ΄»παίρνουν» σίγουρα. Και στο ερώτημα, αν αυτός που ξεκινά με αφετηρία «να τα πάρη», αυτός δίνη, σας αφήνω να απαντήσετε εσείς.
  Όμως τα γεγονότα που συνιστούν την περίπτωση του Σωκράτη ολοκληρώνουν το θέμα μας: Στον Σωκράτη η Εξ-ουσία όχι μόνον δεν ανταπέδωσε ποτέ τίποτα, αλλά και τον εξώντωσε βιολογικά. Δεν ήταν δυνατόν να συμβούν τα πράγματα διαφορετικά: Ο Νικολό Μακιαβέλλι το εξηγεί επιγραμματικά: » Σ’ όποιον δίνεις, γίνεται εχθρός σου». Ο Σωκράτης που μόνον έδωσε και ποτέ δεν ζήτησε και δεν πήρε, το ήξερε πολύ καλά αυτό και το διατύπωσε με την τελευταία και κορυφαία έκφραση της περίφημης «σωκρατικής ειρωνείας. Ζήτησε προ της εξοντώσεως του, που την ήξερε με βεβαιότητα, την «εν πρυτανείω σίτισην»! Είναι η μεγαλύτερη γελοιοποίηση πού κληροδότησε στους «σιτιζόμενους εν τω πρυτανείω» της Εξουσίας μεταγενέστερους ψευδοταγούς. Τους είπε δηλαδή, ότι η σίτιση αυτή ταιριάζει μόνο στους νεκρούς…»
  Αν δεχθούμε ότι ο ισχυρισμός του Σωκράτη, ισχύει ακόμη περισσότερο σήμερα, τότε κάθε φορά που συμμετέχουμε στις εκλογές, ψηφίζουμε «πολιτικά πτώματᨻ.

 7. Ο/Η μπαμπάς του Τσιπρα λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/tv_articles/106745
  Ενθουσιαστήκατε κι εσείς με όσους διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες; Aπό τον Άρη Δημοκίδη .

  Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πατάξει τη διαπλοκή, βάζοντας τάξη. Τι δείχνουν τα πρώτα σημάδια;

  6.7.2016

  ……………..
  Αν πάρει άδεια, όπως ακούγεται, ο Χρήστος Καλογρίτσας (εξαγόρασε την εταιρία του μπαμπά του Τσίπρα, φίλος του Παππά, κουμπάρος του Σπίρτζη και του Καμμένου) για να φτιάξει κάτι σαν ΣΥΡΙΖΑ TV, θα έχει επιτέλους καθαρίσει το βρώμικο τοπίο των καναλιών;
  ……………..

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  in.gr » Ειδήσεις »
  Δημοσίευση: 17 Ιουλ. 2016, 12:37

  Για τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους

  «Μυστική συνάντηση» Τσίπρα – Ιερώνυμου

  Μακρά κατ’ ίδίαν συνάντηση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, φέρεται να είχαν πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για της σχέσεις κράτους και εκκλησίας, εν όψει συνταγματικής αναθεώρησης.

  Σύμφωνα με τη Realnews, η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συζητήθηκαν όλα τα «καυτά θέματα».

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται να οδηγηθεί σε μία διατύπωση σύμφωνα με την οποία «το κράτος είναι θρησκευτικά ουδέτερο» αλλά «αναγνωρίζει ως επικρατούσα θρησκεία την Ορθοδοξία».

  Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί άμεσα επιτροπή για να εξετάσει το θέμα.

  Newsroom ΔΟΛ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s