Κάποιοι «No Border Camp κλπ», κάνουν χωρίς άδεια κατάληψη στο ΑΠΘ (κι όποιος διαφωνεί είναι φασίστας)

[Δεν υπάρχουν αρμόδιες αρχές, ούτε εισαγγελείς, ούτε (γνωστό) κυβέρνηση…]

noBorder

(Ποιος τους έδωσε άδεια;)Η διοργάνωση με την ονομασία «No Border Camp Thessaloniki 2016» θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως 24 Ιουλίου και θα έχει στο επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα. Στο πρόγραμμά της κυριαρχεί το σύνθημα «No Border Thessaloniki 2016, για την κυκλοφορία των διεθνικών αγώνων ενάντια σε κράτος, εθνικισμό, πατριαρχία και κεφάλαιο».

***

Ορίστε;
«Πριν από περίπου μία εβδομάδα μάθαμε από το Διαδίκτυο ότι προγραμματίζεται η διοργάνωση κατασκήνωσης στην Πανεπιστημιούπολη από άγνωστες ομάδες ατόμων. Δεν ξέρουμε ποιοι και πόσοι είναι, δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί μας, δεν ζητήθηκε άδεια. Και προφανώς δεν έχει δοθεί άδεια – πώς θα μπορούσε, άλλωστε, αφού η Πανεπιστημιούπολη δεν μπορεί να υποδέχεται κατασκηνωτές σε μεγάλους αριθμούς και για τόσες ημέρες», δήλωσε χθες ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας.

Δηλαδή:
Δεν υπάρχουν αρμόδιες αρχές, ούτε εισαγγελείς, ούτε (αυτό το ξέρουμε) κυβέρνηση…

Μια μέρα λοιπόν που λέτε, αποφασίζουμε μία ΑντίΚιΈτσι εκδήλωση, καταλαμβάνουμε έναν οιοδήποτε πανεπιστημιακό χώρο, χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν, κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η Ελλάς είναι το πλέον ξέφραγο –εδώ και χρόνια– κατάλληλο κοτέτσι του μπάτε σκύλοι αλέστε.

***

«Ο χώρος βρίσκεται μεταξύ των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και θα δημιουργηθεί πρόβλημα σκουπιδιών. Επίσης υπάρχει ζήτημα ασφαλείας. Το ΑΠΘ διαθέτει ακριβό εξοπλισμό και δεν έχει τη δυνατότητα με τους λιγοστούς φύλακες να αποτρέψει παραβιάσεις κτιρίων και παραβατικές συμπεριφορές. Μας ανησυχεί επίσης το σενάριο παρουσίας στην Πανεπιστημιούπολη, παράλληλα με αυτές τις ομάδες, άλλων ομάδων με παραβατική συμπεριφορά», ανέφερε ο κ. Μήτκας. Τις ημέρες της κατασκήνωσης, πάντως, θα κλείσει η Παλιά Φιλοσοφική Σχολή (το ιστορικό κτίριο του ΑΠΘ) και η Βιβλιοθήκη για τις ώρες που λειτουργεί ως αναγνωστήριο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μεταφέροντας την ανησυχία πολιτών και εμπόρων για τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της πόλης, τόνισε: «Είναι ουσιαστικά μία κατάληψη και η κατάληψη είναι ο ορισμός της ανομίας. Για μένα είναι ξεκάθαρη περίπτωση ότι πρέπει να επέμβει το κράτος. Πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, αλλιώς η ανομία θα κυριαρχεί μόνιμα». [© «Κ«]

 

This entry was posted in σκέψεις, φασισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Κάποιοι «No Border Camp κλπ», κάνουν χωρίς άδεια κατάληψη στο ΑΠΘ (κι όποιος διαφωνεί είναι φασίστας)

  1. Παράθεμα: Φασίστες (που δεν είν’ φασίστες διότι κλπ.) έσπασαν την πόρτα της Νομικής | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  2. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

    Μὰ δὲν διαβάσατε τὸ ἄρθρο τοῦ κ. Δοξιάδη ποὺ κάποιος σχολιαστὴς παρέθεσε; Μηχανιστικῶς καὶ ὑποκειμενικῶς σκεπτόμενοι, εἶναι κακομαθημένα πλουσιόπαιδα. Ὁ διαλεκτικτὸς ὑλισμὸς τῶν Μάρξ, Λένιν καὶ Ἔνγκελς μᾶς διδάσκει ὅτι ἀντικειμενικῶς εἶναι … (ὅ,τι λένε ὅτι εἶναι, ἀγωνιστὲς τοῦ Γιαχβικοῦ ἐπὶ γῆς παραδείσου).

  3. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Μόνο που αυτό που είπε ο Μπουτάρης όφειλε να το πει ο ίδιος ο πρύτανης, μαζί και ο κοσμήτορας της νομικής και να πράξουν ανάλογα, να διαχειριστούν επιτέλους το ταμπού του ασύλου, όπως τους επιβάλλει ο νόμος. Έχει εξαφανισθεί το θάρρος απ αυτή τη χώρα. Ευτυχώς που έχουμε καλό καιρό, δεν είμαστε στόχος τρομοκρατών και τα ρίχτερ ησυχάζουν…

  4. Παράθεμα: [Δεν υπάρχουν αρμόδιες αρχές, ούτε εισαγγελείς, ούτε (γνωστό) κυβέρνηση…] – kosmopolitis.se

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s