Πρωτοσέλιδο αήττητο σώβρακο αφιερωμένο στον Παΐσιο

Αμνοεριφίων Λόγος [μετά τα γυαλιά, προσκυνούμε κρεμασμένα Αήττητα σώβρακα στα περίπτερα]

elora12jul16

Μετανοείτε WTF (What The Fuck)!

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Πρωτοσέλιδο αήττητο σώβρακο αφιερωμένο στον Παΐσιο

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η εφημερίδα του καταδικασμένου για εκβιασμούς Γρηγόρη Μιχαλόπουλου

  Τιμής ένεκεν δυο άρθρα για τις αμαρτωλές σχέσεις του με τη Μαφία της Ιεραρχίας:

  https://roides.wordpress.com/2012/02/25/25feb12/
  ……….

  Ασχολούμαι με τον κ.Γρηγόρη Μιχαλόπουλο (στο εξής κ.Μ.), τον οποίο ο πατριάρχης προσφωνεί «Εντιμότατο» και για τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει «Τιμώ τον κ.Μ. και εκτιμώ το έργο του» («Νέοι Άνθρωποι», 16.12.2011), γιατί όποιος εντρυφήσει στα γραπτά του (προειδοποιώ, με κλειστή μύτη), θα σηκώσει το καπάκι του Υπόνομου που λέγεται Εκκλησία της Ελλάδας.
  ……………..
  Θα περίμενε κανείς ότι κατόπιν αυτών, οι Ιεράρχες θα τον περιφρονούσαν ως Ιεροκατήγορο, αφού κανέναν από όσους ξεγύμνωσε, δεν τιμώρησαν. Αντιθέτως όμως εμφανίζονται, με πρώτο τον πατριάρχη, να τον σέβονται, να τον ευλογούν, να τον συγχαίρουν, να τον παρασημοφορούν, να συνεργάζονται μαζί του, λες και τον φοβούνται.
  ………………
  Η πρωτοσέλιδη φωτογραφία δυο αρχιμανδριτών νησιώτικης μητρόπολης με κόκκινα τολμηρά εσώρουχα, να χαριεντίζονται πάνω σ’ένα κρεβάτι, δεν απέτρεψε ιερές δημοσιογραφικές συνεργασίες. Άρθρα του κ.Γιώργου Μεταλληνού, συνεντευξιαζόμενου παράλληλα και στο αδελφό κανάλι «Τηλέ Τώρα» φιλοξενήθηκαν μαζί με ατελείωτες συνέχειες, πονήματος του δεσπότη Σιατίστης Αντώνη Κόμπου
  …………….
  Εδώ είναι ο κόμπος, που νομίζω πως λύνεται με την παροιμία: «Χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις φίλησέ το«. Εν μέσω ερωτημάτων του στυλ «Ποιός βλάχος αρχιεπίσκοπος πηδούσε νεαρούλη επίσκοπο;», ή προειδοποιήσεων «Μη τολμήσουν να εκλέξουν την αρχιμανδριτίνα, δεσπότη«, ή «Μη τα βάζετε με τον Κορίνθου….τίποτα δεν το έχει να αρχίσει τα ξεφωνήματα! Και έχει ένα ΑΡΧΕΙΟ από τα λίγα» (27-10-2000), ή υποδείξεων «Καιρός να γίνουν και στην Εκκλησία κάποιες πρωκτοσκοπίσεις για…την Όπισθεν καλή μαρτυρία!», ή απειλών για κάποια «Παυλίνα«, που «την πιάσανε με νεαρό σε αυτοκίνητο, αλλά τώρα την πάνε για μεγάλη θέση…Άντε και να μην πάμε παρακάτω! Αν χρειασθή« (30-11-2001), ή κουτσομπολιών για μητροπολίτη που «γνωρίζει δόξες με ποικίλους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων« ή για το «αδελφάτο» μονής που ορέγεται «πεζικάριους» (6-7-2001), ή για κληρικό «Επικεφαλής Πνευματικού Οργανισμού» που είναι «Αδελφάρα» (6-12-2002), που παρατίθενται με ρυθμό πολυβόλου χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, ξετυλίγεται απαθώς και η αρθογραφία των ρασοφόρων.
  ………………
  Στο τεύχος της 13ης Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς, δημοσιεύονται σχόλιο για τον ιερέα «Γλυκειά Πάολα«, που την «εποχή του οικοτροφείου έψαχνε με τον φακό αγγουράκια καλυβιώτικα κάτω από τα σεντόνια των σπουδαστών«, ερώτημα για δεσπότη που φέρεται πως το έσκασε νύχτα από την έδρα του, η λέξη του Καμπρόν δις και οι καθιερωμένες συγχαρητήριες επιστολές πολυάριθμων δεσποτάδων εν οίς και του Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου Κουμαριανού, πνευματικού τέκνου Χριστοδούλου, που ξεκινά με το «Αγαπητέ μου Γρηγόρη«. Πόθεν η φιλία; Κάποτε ο δεσπότης, αρχιμανδρίτης τότε στον Βόλο, δεχόταν τις επιθέσεις του. Συγκεκριμένα ρωτούσε τότε η εφημερίδα και μάλιστα μέσα σε ειδικό πλαίσιο:

  «Παπα-Γιάννη Τί έγραψαν στον Βόλο για τον Αρχιμανδρίτη Κουμαριανό; Στείλε μου σε παρακαλώ ένα αντίγραφο.Φιλικά Παπα-Γιώργης» («Ν.Α.», 16-3-‘990).

  Πολύ αργότερα οι προσβλητικότατες καταγγελίες των έκπτωτων μητροπολιτών Νικόδημου και Κωνσταντίνου για το ροζ μπαρ των Τρικκάλων (αρχιμανδρίτης Κουλουσούσας, ναρκωτικά κλπ) αντιμετωπίστηκαν από τον κ.Θεόκλητο (δανειστή της φυγόδικης Τόνιας Ηλία) με στημένη δίκη στον Πειραιά (ο Θεόκλητος έδωσε ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας) με τη βοήθεια του Γιοσάκη, τον οποίο ο Θεόκλητος προόριζε για Γραμματέα της Συνόδου. Η ανεξικακία του Θόκλητου αμείφθηκε, αφού αργότερα ο κ.Μ. έκανε μια από τις απότομες στροφές του και με διαδοχικά δημοσιεύματα τον υπερασπίστηκε από τους «ποικίλους καραγκιόζηδες και συκοφάντες» (1-3-2002), που τον κατηγορούσαν. Γι’αυτές τις μεταστροφές του κ.Μ., ο Ζακύνθου, πρότεινε τη δικιά του ερμηνεία: «Όποιος θέλει να ρίξει φως στην υπόθεση (των εκβιασμών), αρκεί να διαβάσει τα σχετικά δημοσιεύματα» όπου «τη μια μέρα απειλούνταν……διάφοροι κληρικοί και την επομένη υπήρχαν επαινετικά δημοσιεύματα« (Μ.Αντωνιάδου, «Βήμα», 26-1-2003).
  ……………

  https://roides.wordpress.com/2012/03/03/3mar12/


  ………….

  Η απειλή κατά του νεοεκλεγέντος, εκλεκτού του μεν πλην «αχάριστου«, πατριάρχη Ιεροσολύμων, ότι του ετοιμάζει κάποιο δημοσιογραφικό «οδοιπορικό«, φαίνεται πως είχε ταχύτατα αποτελέσματα αφού στο επόμενο τεύχος ο κ Ειρηναίος έσπευσε πανικόβλητος χωρίς προσχήματα: «Αναγνωρίζω Άρχοντά μου τον αγώνα σου και την προσφορά σου στην εκλογή μου. Ήσουν ο Μοναδικός«. Ευτυχώς πρόλαβε, γιατί σε άλλες σελίδες η εφημερίδα του «Άρχοντα», φωτογραφιζόμενου με συνευωχούμενους μητροπολίτες από το χειροτονητήριο γεύμα που παρέθεσε στο «Κάραβελ» 34χρονος επίσκοπος, ξεσπά προς διάφορες κατευθύνσεις: «Παπαριές…η παλιοαδερφάρα…η παλιοπατσαβούρα…χέσθηκε (sic, με θ παρακαλώ)…ο γκαβίζων αναλυτής…του γλοιώδους κυρίου…» (N.Α 19-10-2001), ενώ σε άλλο τεύχος απειλεί με δικαστήρια την «σαπιοκοιλιά» που δυσφήμισε νεκρό μητροπολίτη διαδίδοντας πως όταν πέθαινε «έβριζε, βλαστημούσε και αρνήθηκε να μεταλάβει…» (30-11-2001). Αργότερα όμως οι ‘Ν.Ά.» (13-9-2002), ξαναχτύπησαν. Υπενθυμίζουν και προειδοποιούν για τον Ειρηναίο: «υπήρξε απέναντί μας ΑΡΧΙΨΕΥΤΗΣ και ΑΡΧΙΑΧΑΡΙΣΤΟΣ. Άλλωστε και τα ΔΥΟ τα βρήκε μπροστά του.. Για τα από πίσω του θα μιλήσουμε σύντομα«.
  …………………

  Ο κ.Μ. μεταφέρει και διαλόγους μητροπολιτών με αρχιμανδρίτες:

  Μητρ.: «Ευλογημένη πρέπει να προσέχεις…Λένε…»

  Αρχιμ.: «Γνωρίζω Σεβασμιώτατε…ποια βρώμα τα λέει…Να της πείτε αυτής της πουτάνας να προσέχει γιατί έχω φωτογραφίες του με το τεκνό του» («Ν.Α», (28-3-2003) και παράλληλα ενδιαφέρεται για την υγεία τους: «Με συμπτώματα οξείας σαλπιγγίτιδας εισήχθη στο Νοσοκομείο η Ντόντο…» («Ν.Α», 11-4-003).

  Τα σπαρταριστά κείμενα όμως, και οι κολακείες των δεσποτάδων προς τον συγγραφέα τους δεν έχουν τελειωμό. Η πρόταση για εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην Εκκλησία και συγκεκριμένα του «πρωκτόμετρου» το οποίο θα χρησιμοποιείται για την εξέταση υποψηφίων κληρικών, συνοδεύεται από βομβαρδισμό επίκαιρων φωτογραφιών του εκδότη με τον πατριάρχη και χαριεντιζόμενο τέτ α τέτ με πλειάδα μητροπολιτών (5-7-2002). Ο έπαινος του Χριστόδουλου.: «Αξιότιμε κ. Μιχαλόπουλε………Και εσείς ως άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το κοινό καλό και διακρίνεσθε για την αγάπη και την πίστη σας προς τον Τρισάγιο Θεό και την Εκκλησία μας….». συνοδεύεται λίγους πόντους πιο πέρα από σχόλια για «Ηγούμενο αδελφή καραμπινάτη» για τον οποίο «Άχνα δεν βγάζει ΟΥΔΕΙΣ, ενώ ΟΛΟΙ γνωρίζουν την σαπίλα και τη βρωμιά» (τα κεφαλαία δικά του και ρωτάω σ’αυτούς τους «ΟΛΟΥΣ» δεν συγκαταλέγεται αυτοδίκαια πρώτος και καλύτερος ο Χριστόδουλος;) και ιδού η χαριστική βολή: Αφορά «Μητροπολιτίνα» η οποία θα «ξεπετάξει» όλη τη «νεολαία«, και θα «κάνει τα αγοράκια τσιράκια» αφού είναι «πρωκτολόγος«, «πισωγλέντης«, «οπισθογεμής«, «κουνά την αχλαδιά«, νοιώθει «ντε Κωλ» και αισθάνεται «τερψίπρωκτος» (2-2-2001).
  ………….
  Με αφορμή τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν κατά του κ.Μ. για εκβιασμό επιχειρηματιών, ο «Αδ.Τύπος» Ρίζου (23-1-2003) ισχυριζόταν πως εκβιαζόντουσαν 20 μητροπολίτες και η «Ελευθεροτυπία», αποκαλύπτει: «Χρυσός Σταυρός πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μεγαλόσταυρος πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μέγας λογοθέτης τσεχικής και σλοβακικής εκκλησίας…πρόεδρος του τάγματος Αγίου ……Κι όμως Πολλά πρωτοσέλιδα…είχαν για πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους ιεράρχες» (Φ.Παπούλιας, 19-1-2003). Η εφημερίδα αγνοούσε πως το πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει τιμήσει τον εκδότη και με την «ανώτατη διάκριση του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου» (Ν.Α. 16-5-’03). Ο Θηβών έδωσε στον ανακριτή «ονόματα, ποσά και μερικά προειδοποιητικά δημοσιεύματα» (Χ.Ζέρβα, «Κ.Ελευθερ», 2-2-2003), ο Ζακύνθου, κατήγγειλε: «Σε ζωγράφιζε και στη συνέχεια όταν πήγαινες και του έλεγες πάρε αυτά, από Μπουμπουλίνα σε έκανε Παπαφλέσσα ή αν αργούσες από Παπαφλέσσα σε έκανε Μπουμπουλίνα» («Έθνος», 26-1-2003). Ταυτόχρονα για το ίδιο θέμα ο «Αδ.Τύπος» (Μήτση), έγραφε «Σιγήν ιχθύος τηρεί η Εκκλησία…», η «Καθημερινή» σημείωνε πως «Σε δεινή θέση έναντι της Ελληνικής κοινωνίας έχει περιέλθει…η διοικούσα Εκκλησία…», ενώ ο Χουντόδουλος παρίστανε τον ψύχραιμο και συμβούλευε: «Μη παρασύρεστε από διάφορες φημολογίες….από αυτά που ακούτε ούτε τα μισά να πιστεύετε…προσπαθούν να γκρεμίσουν την Εκκλησία…»(«Ελευθεροτυπία», 27-1-2003). O Ζακύνθου υποστήριξε πως ο Χριστόδουλος γνώριζε τα τεκταινόμενα και πως όλοι οι μητροπολίτες και οι πατριάρχες έπεσαν θύμα εκβιασμού. Επεσήμανε επίσης, όπως και ο Θηβών, πως ο Χριστόδουλος είχε πάρει τον κ.Μ. μαζί του στο ταξίδι του στη Μόσχα. Σε δηλώσεις του μάλιστα στην «Ημέρα τση Ζάκυθος» (30.3.’03), γίνεται πιο σαφής: «ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι δεν ήξερε, δεν είδε, δε διάβασε τίποτα περί εκβιασμών. Πώς γίνεται να μην ξέρει τίποτα, για τη δράση τού κ. Μ., τα τελευταία 30 χρόνια;…… Αν τον έπαιρνε μαζί με τους άλλους δημοσιογράφους, θα έλεγα πάει κι ένας από την «Ελ. Ώρα». Οι δημοσιογράφοι, όμως, πήγαν στη Μόσχα, με το αεροπλάνο της γραμμής, ενώ ο M. πήγε με το αεροπλάνο του Αρχιεπισκόπου! Οι πολλοί πήγαν με τη γραμμή και οι εκλεκτοί με το Falcon!».

  …………
  Ο κ.Μ. δεν κάθησε πολύ πίσω από τα σίδερα. Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας διαπνέεται από ανθρωπιστικά ιδεώδη κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος για σοβαρά προβλήματα υγείας. Το Εφετείο (14.7.’06) μείωσε την ποινή του στο μισό (!) καταδικάζοντάς τον όμως για τα ίδια αδικήματα της πρωτόδικης απόφασης. Στο μεταξύ ζήτησε την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής λόγω «σοβαρών προβλημάτων υγείας» και ο πρόεδρος εξέφρασε την ευχή ο αρμόδιος εισαγγελέας να δει με επιείκεια την αίτησή του, πράγμα που έγινε στις 4.12. O δημοσιογράφος Κ.Βαξεβάνης κατήγγειλε πρόσφατα πως ο Άρειος Πάγος ανατρέποντας τις αποφάσεις δυο δικαστηρίων και προηγούμενη γνωμοδότηση Εισαγγελέα του Αρ.Πάγου νομολόγησε σε αντίθεση με το νόμο και απελευθέρωσε οριστικά τον κ.Μ. και αργότερα και τον ροζ καταχραστή Άγιο Παντελεήμονα τ.Αττικής, διακόπτοντας έτσι το ιεραποστολικό τους έργο στις φυλακές.
  ……………
  _________________

  Και ένα άρθρο της Εφ.τ.Συντακτών, για τις εκβιαστικές επιδόσεις των πατσαβουροφυλλάδων της Ακροδεξιάς:

  http://www.efsyn.gr/arthro/aima-timi-ekviasmoi
  Αίμα – Τιμή – Εκβιασμοί!
  27.02.2016

  Ο Ηλίας Παναγιώταρος διαβάζει την «Ακρόπολη» O Παναγιώταρος στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδριάζει για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής (18/3/2014). Διαβάζει το ημιεπίσημο όργανο της Χρυσής Αυγής, την «Ακρόπολη» |

  Συντάκτης:

  Γιάννης Μπασκάκης, Δημήτρης Ψαρράς
  .

  ………………..

  Ο πρώτος διδάξας

  Η τιμή αυτή ανήκει στον μακαρίτη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, εκδότη και ιδιοκτήτη τηλεοπτικών σταθμών, ο οποίος ανακάλυπτε συνέχεια ποικίλες μεθόδους προσέγγισης των πολύ ισχυρών επιχειρηματιών του τόπου. Στο τέλος φυσικά και τα μεγάλα ψάρια πιάνονται. Στις 13.4.2005 καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα εκβίασης εις βάρος της οικογένειας του Γ. Λάτση και του Θ. Αγγελόπουλου.

  ………………….. |

  Η Μαριάνα Λάτση κατέθεσε ότι με εργαλείο την εφημερίδα και τα βιβλία του εκβίαζε συστηματικά τον πατέρα της, ενώ ο μητροπολίτης Ζακύνθου υποστήριξε ότι ενώ στην αρχή έγραφε εναντίον του, μόλις του έδωσε 30.000 δρχ. «άρχισε να γράφει ύμνους» γι’ αυτόν.

  Η ποινή του Μιχαλόπουλου μειώθηκε σε 9 χρόνια στο εφετείο στις 14.7.2006. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο Μιχαλόπουλος αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Πέθανε το 2013, ενώ ήδη από το 1998 είχε τιμηθεί από το Ιδρυμα Μπότση με «ηθική τιμητική διάκριση για την έντονη παρουσία του στο χώρο του Τύπου».

  Ο Γρ. Μιχαλόπουλος, όπως και ο Καρατζαφέρης και βέβαια ο μαθητής τους Μαυρίκος, φρόντισε κάποια στιγμή να δημιουργήσει το δικό του πολιτικό κόμμα, την «Εθνική Συμμαχία», προσπαθώντας να συσπειρώσει νοσταλγούς της δικτατορίας και της μοναρχίας, αλλά είχε και την τηλεοπτική του συχνότητα ανοιχτή στη Χρυσή Αυγή, παρέχοντας εκπομπή στον Νίκο Μιχαλολιάκο.

  Αλλωστε ο συνήγορός του δεν ήταν άλλος από τον Τάκη Μιχαλόλια, μεγάλο αδελφό και διαχρονικό προστάτη του «Φίρερ» της Χρυσής Αυγής. Ο Μιχαλολιάκος θυμάται με ευγνωμοσύνη την προσφορά του Μιχαλόπουλου και η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» είναι γεμάτη επαινετικά σχόλια για τον εκδότη-συγγραφέα. Απ’ την πλευρά του ο Μιχαλόπουλος παρουσιάζει στην εκπομπή του τον Μιχαλολιάκο ως «οικογενειακό φίλο» και έναν «πραγματικό μύθο»!…………………..

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Τέρενς Κουϊκ, ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΕΛ-Καμμένου, Υπουργός του κ.Τσίπρα σήμερα (δεν τρέχει τίποτα μωρέ, κλπ) στην κηδεία του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου

  https://roides.wordpress.com/2013/03/04/4feb13-2/
  Ήχησεν η Σάλπιγξ Καμμένου

  04/03/2013
  Εγερτήριον κάλεσμα στην Αριστερά

  ………………….

  Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (27.2), ο δημοσιογράφος Τ.Τ. στο δισέλιδο των σχολίων επιτιμά τον Γ.Καρατζαφέρη, γιατί λέει ο αντιπρόεδρος του ‘Λάος’ κ.Γεωργίου: «‘τίμησε’ με την παρουσία του την εξόδια ακολουθία του ‘αγωνιστή πατριώτη’ εκδότη της φασιστοφυλλάδας ‘Ελεύθερη Ώρα’, Γ.Μιχαλόπουλου» και καταλήγει: «Εύγε κύριε Καρατζαφέρη!». Ομολογώ ότι δεν αντιλαμβάνομαι την οργή του δημοσιογράφου. Η παρουσία του κ.Γεωργίου ήταν απόλυτα φυσιολογική και δεν δικαιολογεί την πτώση του κ.Τ.Τ. από τα σύννεφα. Είναι τ.βουλευτής ακροδεξιού κόμματος και έχει και ο ίδιος κατηγορηθεί για συνεργασία με τη Δικτατορία.
  —-Η επιτίμηση στον Γ.Καρατζαφέρη μοιάζει μάλλον σαν πιστοποιητικό δημοκρατικότητας, σαν να μην ξέρουμε τι είναι ο Γ.Καρατζαφέρης, το κόμμα του και οι βουλευτές του. Ο δημοσιογράφος όμως δεν λέει λέξη για την παρουσία του κ.Κουϊκ και για το στεφάνι του κ.Καμμένου, κι ας αφορά αυτό κόμμα ζωντανό και όχι νεκρό όπως το ‘Λάος’. Υποψιάζομαι πως αυτά δεν καταγράφηκαν πουθενά ούτε στην ‘Αυγή’, ούτε στο αριστερό διαδίκτυο, τουλάχιστον δεν μπόρεσα να τα εντοπίσω. Γιατί αυτή η τυφλότητα, ίσως και εθελοτυφλία, πάντως το λιγότερο δημοσιογραφική προχειρότητα αδικαιολόγητη; Να υποθέσω επειδή το κόμμα Καμμένου λανσάρεται από τους κ.κ.Τσίπρα και Μπαλάφα με τη σιωπηρή συναίνεση σχεδόν όλων, ως εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος;
  Λέω σχεδόν όλων γιατί κανείς δεν έχει διαφωνήσει με εξαίρεση τον κ.Παπαδημούλη: «Η διαδρομή και οι θέσεις του Π. Καμμένου τον τοποθετούν δεξιότερα της ΝΔ. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δυνατότητα κυβερνητικής σύμπραξης. … Μια αριστερή-αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα εξαρτάται από την ψήφο του είναι αδύνατο να σταθεί» (26.4.2012). Για του λόγου το ασφαλές να διευκρινίσω πως διακινούνται δυο ενδεχόμενα, είτε με ψήφο ανοχής, που θα δώσει ανιδιοτελώς και άνευ όρων το κόμμα Καμμένου είτε με συμμετοχή στην κυβέρνηση (Για το δεύτερο ενδεχόμενο προτείνω ανεπιφύλακτα τον κ.Καπερνάρο, συνήγορο των αναβολών συγκατηγορούμενου της υπόδικης για μαχαιρώματα Αφγανών Χρυσαυγίτισας Σκορδέλη για το Υπ.Δ.Τάξης και την κα Γιαταγάνα, που άστραψε κατά του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη για αναψηλάφιση των δικών που κερδίζονται στο ΕΔΑΔ, για το Υπ. Δικαιοσύνης).
  Προς το παρόν έχουμε ακόμη και κοινές εμφανίσεις εκπροσώπων των δυο κομμάτων, όπως την ανεπιφύλακτη συμπαράσταση στα οικονομικά αιτήματα και την παρουσία Γλέζου-‘Ανεξέλ’ στη συνέλευση των δικαστών (17.9.2012, ήδη η κυβέρνηση τους έδωσε αναδρομικά 100 εκατ. που βέβαια δεν θα τα χρεωθούν ούτε οι Εφοπλιστές ούτε η Εκκλησία). …………. 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2016

  Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Παΐσιο στη Σουρωτή (ΦΩΤΟ)

  Χρήστος Καναρόπουλος

  Με ιεροπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη και με τη συμμετοχή χιλιάδων ευλαβών προσκυνητών ξεκίνησε ο εορτασμός της μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

  Με θερμά λόγια για την μορφή του Οσίου Παϊσίου μίλησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον εόρτιο Εσπερινό επί της εορτής της ιεράς μνήμης του νέου, μεγάλου και θαυματουργού Αγίου.

  Τον περασμένο χρόνο, στις 13 Ιανουαρίου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, με συνοδική απόφασή του, προέβη στη διακήρυξη της Αγιότητος του Οσίου Παϊσίου και της εγγραφής του στο εορτολόγιο της Αγίας Εκκλησίας μας, και στις 12 Ιουλίου 2015 εορτάστηκε, για πρώτη φορά μετά την αγιοκατάταξη του, η αγία μνήμη του, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

  Φέτος, στη δεύτερη επέτειο της ετήσιας μνήμης του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος προεξάρχη των Εκκλησιαστικών Ακολουθιών και της Ιεράς Αγρυπνίας στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Μοναζουσών, που είναι αφιερωμένο στους δύο σύγχρονους Οσίους Αρσένιο τον Καππαδόκη και Παΐσιο τον Αγιορείτη, των οποίων τα σεπτά και χαριτόβρυτα λείψανα ευλαβώς και επιλεμώς φυλλάσονται από τις ευλογημένες αδελφές του Ιερού Παρθενώνος, οι οποίες τους έχουν Εφόρους και Προστάτες.

  Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος τόνισε μεταξύ των άλλων: «ως ελάχιστος Επίσκοπος της τοπικής των Κασσανδρινών Εκκλησίας αισθάνομαι βαθύτατα ευγνώμων σε Σας, Μακαριώτατε, γιατί παρά τον φόρτο των ευθυνοφόρων καθηκόντων Σας, τον καύσωνα των ημερών και τον κόπο, σωματικό και ψυχικό, από την προλαβούσα Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων στην Κρήτη, αποδεχθήκατε την πρόσκλησή μας, προκειμένου να παραστήτε απόψε της Ιεράς και λαμπράς Πανηγύρεως του Οσίου Παϊσίου. Η Πρωθιεραρχική παρουσία και συμμετοχή Σας στην Οσιακή Εορτή προσδίδει εξαιρετική λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και συγχρόνως χαροποιεί μεγάλως τον ευσεβή Ορθόδοξο και φιλακόλουθο λαό του Θεού, ο οποίος τρέφει πολλή αγάπη, βαθύτατο σεβασμό και εμπιστοσύνη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο του, ο οποίος με σοφία, σύνεση, διάκριση, παρρησία, αποφασιστικότητα και με τις μελετημένες εύστοχες παρεμβάσεις Του, εκεί που πρέπει, αντιμετωπίζει τα πολλά, κρίσιμα και βασανιστικά προβλήματα που αναφύονται καθημερινά στη ζωή της Εκκλησίας, του Έθνους και της κοινωνίας μας, αντλώντας δύναμη από τον Θείο Δομήτορα της Εκκλησίας και τις ακατάπαυστες πρεσβείες των Αγίων».

  Στην αντιφώνηση του ο Μακαριώτατος μίλησε για την βιωματική σχέση που είχε με τον Όσιο Παΐσιο, από τα πρώτα χρόνια που ήταν Μητροπολίτης Θηβών, τονίζοντας ότι ο Άγιος ακολούθησε την διδασκαλία και την πρακτική που υπέδειξε ο Κύριος σ’ αυτόν τον άνθρωπο που Τον πλησίασε και Τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει για είναι ευτυχισμένη η ζωή του, για να λάβει την απάντηση να αγαπήσει με όλη τη δύναμη της καρδιάς τον Θεό και ύστερα τον συνάνθρωπο. «Αυτόν τον δρόμο ακολούθησαν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, αυτόν ακολούθησε και ο Όσιος Παΐσιος. Δεν ήξερε μόνο τα μοναστικά πράγματα αλλά διάβαζε και γνώριζε την κοινωνία ολόκληρη και προέβλεπε πράγματα, τα οποία είπε τότε και ζούμε τώρα στην σημερινή εποχή. Είχε την ικανότητα να εμβαθύνει στις ψυχές των ανθρώπων και να τις αναπαύει» είπε ο Μακαριώτατος.

  Επίσης συνέχισε: «Σήμερα ζούμε σε δύσκολες συνθήκες, εξευτελισμού, φτώχειας, αναξιοπρέπειας, ανασφάλειας και κουραστήκαμε από λόγια και υποσχέσεις. Μας λείπει ο Λόγος του Θεού, ο λόγος όπως βγήκε από τα στόματα των Αγίων της Εκκλησίας μας, από τις διδασκαλίες και τον τρόπο ζωή τους, όπως του Αγίου Παϊσίου».

  Ευχαρίστησε δε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο για την πρόσκληση να συνεορτάσουν τη Μνήμη του Οσίου, τονίζοντας ότι ο τόπος αυτός εμπνέει δημιουργικότητα, αισιοδοξία, δίνει όραμα, ελπίδα με τα παιδιά, τους νέους, τους οικογενειάρχες και ο Άγιος να ευλογεί το Μοναστήρι, την Ηγουμένη και τις αδελφές.

  Αυτή την ώρα ο Μακαριώτατος προεξάρχει της Ιεράς Αγρυπνίας με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών κ. Θεολόγου, Σύρου κ. Δωροθέου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου καθώς και Ιερέων των όμορων Μητροπόλεων.

 4. Ο/Η Liberal λέει:

  Όλοι μιλάνε για το Ιερό Προσκύνημα των γυαλιών του Αγίου Παϊσίου .

  15 αντιδράσεις για την απίστευτη αλλά αληθινή είδηση της ημέρας

  10.7.2016

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.