Αμβρόσιος: «Ο Διάβολος θέλησε να με κάψει» (ο Έξαποδώ ήτο ερασιτέχνης)

Με την Χλεύη θα τους γονατίσουμε, αυτήν φοβούνται [Αμνοεριφίων Λόγος]

Ο μπλόγκερ Αμβρόσιος (Θανάσης Λενής), μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγίου (της σλαβικής Βοστίτσας), τ.αξιωματικός της Βασιλικής χωροφυλακής και υμνητής των βασανιστών της δικτατορίας, κτήτορας αυθαίρετης ξενοδοχειακής μονάδας, αποδέκτης της αμφιλεγόμενης διαθήκης Μερτικοπούλου

Ο μπλόγκερ Αμβρόσιος (Θανάσης Λενής), μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγίου (της σλαβικής Βοστίτσας), τ.αξιωματικός της Βασιλικής χωροφυλακής και υμνητής των βασανιστών της δικτατορίας, κτήτορας αυθαίρετης ξενοδοχειακής μονάδας, αποδέκτης της αμφιλεγόμενης διαθήκης Μερτικοπούλου

Καταναλώσατε υπευθύνως!

(απολαυστικότατα) Αποσπάσματα Iερού Παραληρήματος Μεγίστης Παράνοιας του Παναγριοτάτου :

«[…] Το μαύρισμα της γιρλάντας περί την εικόνα της Τρυπητής το μαρτυρεί! Ο πυκνός καπνός, όστις είχε καλύψει το δωμάτιον, όπου το εικονοστάσιον, αλλά και το παρακείμενον υπνοδωμάτιόν μου, το επιβεβαιώνουν!

Ένας ακόμη πειρασμός εις την ζωήν μου, προερχόμενος από τόν αρχέκακον όφιν, τον Διάβολον, είχεν αποσοβηθή! Η Χάρις του Θεού με είχε προστατεύσει! Υποκλίνομαι ταπεινά προς τον Πανοικτίρμονα Κύριον και ευγνωμόνως Τον ευχαριστώ! Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

[…]Ο Διάβολος έτριζε τα δόντια του, διότι είχεν αποτύχει εις τα σχέδιά του, να μας καύση! Η Χάρις του Κυρίου τον είχεν παρεμποδίσει! Ενεθυμήθην τότε τον πολύαθλον Ιώβ και τα μάτια μου εδάκρυσαν από την ευγνωμοσύνην μου πρός τόν Πανάγαθον Θεόν!

Δόξα σοι, ο Θεός,  Δόξα σοι, ο Θεός, Δόξα σοι, ο Θεός!»

από το βλόγιον του Παναγριότατου via in.gr

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

9 Responses to Αμβρόσιος: «Ο Διάβολος θέλησε να με κάψει» (ο Έξαποδώ ήτο ερασιτέχνης)

 1. Ο/Η Μητροπολίτης Χωροφύλακας λέει:

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=612085

  Στοιχεία από την Ελ.Κούρκουλα

  Στον Αρειο Πάγο η υπόθεση διαθήκης με κληρονόμο τον μητροπολίτη ΑμβρόσιοΗ Δ.Μερτικοπούλου όριζε κληρονόμους της τον κ. Αμβρόσιο και έναν στενό συνεργάτη του

  Στοιχεία για την υπόθεση της κληρονομιάς πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να κληροδότησε η θεία της, Δήμητρα Μερτικοπούλου στον μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο και στον στενό συνεργάτη του μητροπολίτη, αρχιλογιστή τής Μετόχι ΑΕ Ελ.Καραμαλάκη, καταθέτει τη Δευτέρα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό η βουλευτής του ΠΑΣOΚ Ελένη Κούρκουλα.

  Κατά την συνάντησή της με τον κ. Λινό, η Ελ.Κούρκουλα εξέφρασε ερωτηματικά για τις συνθήκες θανάτου της θείας της, Δήμητρας Μερτικοπούλου. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η οικογένεια της αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

  Όπως αναφέρουν τα Νέα, η κ. Κούρκουλα δηλώνει πρόθυμη να ζητήσει, εφόσον χρειαστεί, την άρση της βουλευτικής της ασυλίας προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση.

  Η Δήμητρα Μερτικοπούλου απεβίωσε την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2004 στο σπίτι της, στο Κολωνάκι. Τον θάνατο της πιστοποίησε ο γιατρός Γιώργος Καστανάς, που υπέγραψε ως αιτία θανάτου της 79χρονης γυναίκας «αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο».

  «Τα ερωτηματικά για τον θάνατό της, όπως για παράδειγμα γιατί δεν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, γιατί δεν της έγινε νεκροτομή, και για το ότι η οικογένειά της μάθαμε για τον θάνατο της 12 ώρες αργότερα, όταν ήδη είχε ειδοποιηθεί και είχε φτάσει στην Αθήνα ο κ. Αμβρόσιος, είναι αρκετά» υποστηρίζει η κ. Κούρκουλα, η οποία επίσης διερωτάται γιατί η σωρός της θείας της μεταφέρθηκε σε γραφείο τελετών στον Πειραιά αν και απεβίωσε στο Κολωνάκι.

  «Αιφνιδιάστηκα από το γεγονός και τηλεφώνησα σε έναν ιερέα στον Πειραιά να με εξυπηρετήσει» φέρεται να απάντησε ο κ. Αμβρόσιος στους συγγενείς της. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους συγγενείς, ο μητροπολίτης φρόντισε να αλλάξουν και οι κλειδαριές του σπιτιού της.

  Στη διαθήκη της η Δ.Μερτικοπούλου όριζε κληρονόμους της τον κ. Αμβρόσιο και τον Ελευθέριο Καραμαλάκη, τον οποίο γνώρισε έναν χρόνο πριν από τον θάνατό της. Η διαθήκη αυτή αποτελεί τη δεύτερη της Δ.Μερτικοπούλου, καθώς σε αυτήν που είχε γράψει το 2000 άφηνε το σύνολο της τεράστιας περιουσίας της στον κ. Αμβρόσιο και μικρό μέρος στον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο.

  Πριν από μία εβδομάδα ο εκτελεστής της διαθήκης αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Μπιζαούρτης -καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πετράκη- παραιτήθηκε επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Ο κ. Μπιζαούρτης ήταν ο μοναδικός μάρτυρας που βεβαίωσε το γνήσιο του γραφικού χαρακτήρα της Δ.Μερτικοπούλου.

  Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ήρθε λοιπόν η σειρά μου. Δεν μπορώ να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας». Παράλληλα, προαναγγέλλει ότι με μέρος της κληρονομιάς που περιήλθε στην κατοχή του θα ενισχύσει πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στην Δ.Μερτικοπούλου, θρησκευτικά προσκυνήματα καθώς και οικογένειες πολυτέκνων.

  O μητροπολίτης καταλήγει: «Κατόπιν όλων αυτών από μυθικός κληρονόμος, όπως εκ πρώτης όψεως φαίνεται, καθίσταμαι απλός διεκπεραιωτής – εκτελεστής της διαθήκης. Θα περιέλθουν λοιπόν εις εμέ εάν τελικά και όταν περιέλθουν κάποια περιουσιακά στοιχεία της Δ.Μερτικοπούλου για να τα μοιράσω σε πρόσωπα της επιλογής της.

  » Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Κάποια από τα πρόσωπα αυτά είναι αδικημένα από τη διαθήκη και ουσιαστικά μένουν σήμερα απροστάτευτα, ενώ δούλευαν κοντά της περισσότερο από 45 χρόνια. Υπόλογος θα είμαι εάν κατακρατήσω για τον εαυτό μου τα κληροδοτούμενα.»

  Newsroom ΔΟΛ

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

  Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος
  Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση

  Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος

  Σκέφτονται πάρα πολύ τώρα οι εκκλησιαζόμενοι να αφήνουν χρήματα στα κουτιά των ναών. Γιατί διαπίστωσαν ότι τα χρήματα του λαού γίνονται βίλες, επενδύσεις στην Καραϊβική και σε τραπεζικά ομόλογα. Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία.
  Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:
  • Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ.
  […]
  Επομένως, είναι ασεβής ο Καλλίνικος να κατηγορεί έναν πεθαμένο και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του, που είναι πολλές για τον ίδιο και το περιβάλλον του. Όλοι όσοι βγαίνουνε για υποστήριξή του, πολιτικοί, δικηγόροι, και άλλοι εμπλέκονται σε συμφέροντα με την τρόικα της Χρυσοπηγής.
  • Ειπώθηκε σε μία τηλεοπτική εκπομπή ότι μας έκανε το 1982 μήνυση για δημοσιεύματα και ένα βιβλίο με τίτλο «Αρσενοκοίτης;», πράγμα που δεν έκανε αργότερα στον κ. Τούμπα. Ουδέν αναληθέστερον. Ο κ. Καλλίνικος μας έκανε μήνυση όταν πρώτοι εμείς του κάναμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Εκείνος και η τρόικα δεν θέλανε να γίνει δικαστήριο, που κόστισε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, όπως ήταν το σχέδιο της Χρυσοπηγής. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφορούσε το περιεχόμενο του βιβλίου –όπου ένας νεαρός κατήγγειλε στη Σύνοδο ότι τον χάιδευε στη διάρκεια της εξομολογήσεως, αλλά για το εξώφυλλο του βιβλίου, που είχε τη φωτογραφία του. Η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν στημένη με ανθρώπους των εκκλησιαστικών οργανώσεων και πιέσεις από την Ασφάλεια, για αποδυνάμωση των μαρτύρων. Ένας δικαστικός λ.χ. είναι ψάλτης στη μητρόπολη Αθηνών, από τότε κιόλας! Όσο για την καταγγελία στη ΔΙΣ μπήκε μέσα σε μία ώρα στο αρχείο, όπου ήρθε και η απάντηση του Καλλίνικου από τον Πειραιά, μεριμνεί του αρχιγραμματέα της ΔΙΣ επισκόπου Ταλαντίου Αμβροσίου, σημερινού Αιγιαλείας!

 3. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Δουλειάν δεν είχε ο Διάβολος, έκαιγε τον Αμβρόσιον!!

  Ελλαδάρα, 2016

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Είχαμε προειδοποιήσει προ 5ετίας (από το 2011) τον αντιμνημονιακό θαυμαστή του Τσίπρα και της Χρυσής Αυγής άγιο Αμβρόσιο (την κατάρα του να έχουμε), για την επίθεση των δαιμόνων, αλλά δεν μας άκουσε.
  Είχαμε προβλέψει και τη νίκη του επί των δαιμόνων (μας τα είχε πει ο Παϊσιος):

  https://roides.wordpress.com/2011/09/12/12sep11b/
  Οι δαίμονες του σεξ πολιορκούν το δεσπότη Αμβρόσιο

  12/09/2011

  Η αρετή του μητροπολίτου θα τους κατατροπώσει

  …………………

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.voria.gr/article/afieroma-ston-patera-paisio-apo-tin-et3

  Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή, το έργο και τις προφητείες του Πατρός Παϊσίου ετοιμάζει ο δημοσιογράφος και Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΡΤ3 Γ. Φερέτης.

  http://goo.gl/UTJai4
  Καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης για συνέργεια με τον Μάρκο Καραμπέρη σε τοκογλυφία

  • Ο/Η Ο Μητροπολίτης με τον τοκογλύφο λέει:

   Μαζί με τον Άνθιμο ο καταδικασμένος για τοκογλυφία Φερέτης, σε συγκέντρωση επισήμων (Σαμαράς-Καραμανλής), μετά την καταδίκη του.
   Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε οι δεσποτάδες.
   http://tvxs.gr/news/ellada/feretis-eylogei-samara-karamanli

   11:11 | 07 Σεπ. 2014

   Τελευταία ανανέωση 11:13 | 07 Σεπ. 2014

   Στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο, πίσω από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης διακρίνεται ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης.

   Ο Γ.Φερέτης διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος στην ΕΡΤ-3. Έχει δικαστεί και τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τριετή αναστολή για συνέργεια σε μεμονωμένες περιπτώσεις τοκογλυφίας, στην γνωστή υπόθεση του επιχειρηματία Μάρκου Καραμπέρη στη Θεσσαλονίκη.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Eίχαμε γράψει για τον ευλαβικό τοκογλύφο-συναξαριστή του Παϊσιου στην ΕΤ3

    https://roides.wordpress.com/2011/04/21/21apr11/
    Το μέντιουμ Παΐσιος στην ΕΤ3
    21/04/2011
    …………….
    Πως είναι δυνατόν να προβάλεται από τη δημόσια τηλεόραση ο παρανοϊκός Νοστράδαμος που είπε: «Οι Τούρκοι θα καταστραφούν, θα σβήσουν από το χάρτη;». Έχετε ξανακούσει τόσο αρρωστημένο δηλητήριο ενάντια σε έναν ολόκληρο λαό, ακόμη και κατά μικρών παιδιών, για τα οποία ο κηφήνας δηλώνει πως «δεν προέκυψαν από την ευλογία του Θεού».

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=439569

    Παπαδάκου Γιάννα

    «Θα τον θάψω µια µέρα κάτω απ’ τα χόρτα και δεν θα τον βρίσκουνε»

    Απειλές κατά της ζωής των θυµάτων, ωµοί εκβιασµοί και αγοραίες εκφράσεις που παγώνουν το αίµα στους διαλόγους της συµµορίας

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2012 05:45

    Με χειροπέδες οδηγείται στον ανακριτή ο 56χρονος δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης, από τον οποίο το κύκλωμα θορυβημένο ζητούσε επίμονα να αποκαλύψει το περιεχόμενο σημειώματος ενός αυτόχειρα

    Μια συµµορία τοκογλύφων, εκβιαστών και τραµπούκων που δρούσε κάτω από τη µύτη της Δικαιοσύνης, των πολιτικών, αλλά και των αστυνοµικών αρχών ήταν η µαφία της Θεσσαλονίκης.

    Δικηγόρος-τηλεοπτικό πρόσωπο και δηµοσιογράφος υπεράνω υποψίας, επικεφαλής υπηρεσίας ελεγκτικού µηχανισµού επιχειρηµατιών (ΣΔΟΕ), διευθυντές τραπεζών και ηθοποιός που έγινε γνωστός παίζοντας τον ρόλο του «σκληρού», πρώην αστυνοµικός και υπάλληλοι ακόµη και γνωστών ζαχαροπλαστείων είναι ο «αφρός» της εγκληµατικής οργάνωσης 300 προσώπων, η οποία καλείται να λογοδοτήσει στα ανακριτικά γραφεία για βαριά κακουργήµατα. Παρ’ ότι η δράση της, η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της Καµόρα – σιωπή, φοβέρα και απειλή –, καταγράφεται ότι άρχισε το 2003, η τραγωδία κορυφώνεται µέσα στο 2010, όταν η οικονοµική κρίση πλήττει µεγάλους και µικρούς επιχειρηµατίες…

    Μεταξύ των κατηγορουµένων για εγκληµατική οργάνωση, εκβιασµούς και κατά συρροήν τοκογλυφία βρίσκονται και πολλά γνωστά σε εµάς πρόσωπα από άλλα σκάνδαλα. Οπως ο αρχηγός Μάρκος Καραµπέρης, τον οποίο έχουµε συναντήσει και στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, αλλά και ο 54χρονος επιχειρηµατίας Δηµήτρης Λαµπάκης.

    Θύµατα της εγκληµατικής οργάνωσης που δρούσε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι επιχειρηµατίες που τα «δίνουν» όλα για να δανειστούν ακόµη και 5.000 ευρώ, καθώς είναι «ανοιχτοί» στις τράπεζες µε δάνεια. Χαρακτηριστικό παράδειγµα η Κ. Λ., ιδιοκτήτρια εργοστασίου, η οποία για να δανειστεί 50.000 ευρώ µε επιτόκιο 10%, «κατέθεσε» λόγω έλειψης ρευστού κοσµήµατα αξίας 500.000 ευρώ! Τελικά όταν δεν µπόρεσε να ξεπληρώσει το δάνειο, εκχώρησε στον κατηγορούµενο Δ. Λαµπάκη, µέλος της δεύτερης οργάνωσης, το εργοστάσιό της για παραγωγή σφολιάτας!

    Από τις καταγεγραµµένες συνοµιλίες ένα άλλο µέλος της συµµορίας, ο 56χρονος δηµοσιογράφος Γιώργος Φερέτης, εµφανίζεται να εισέπραττε για το κύκλωµα αλλά να έχει και τον επίσηµο ρόλο του πληροφοριοδότη λόγω της ιδιότητάς του. Συγκεκριµένα του ζητούσαν επίµονα να αποκαλύψει το περιεχόµενο σηµειώµατος του αυτόχειρα διότι το κύκλωµα είχε θορυβηθεί.

 6. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Τώρα που το σκέφτηκα λίγο περισσότερο το συμβάν, αναρωτιέμαι: πώς ακριβώς γνωρίζει ο κ.κ.κ.κ.κ.κ.κ.κ.κ.κ. Αμβρόσιος ότι ο Διάβολος ήταν εκείνος που θέλησε να τον κάψει και ότι ο Πανάγαθος προσπάθησε να τον προειδοποιήσει και τον γλίτωσε;

  Λαμβάνοντας υπόψη το ποιόν και την γενικότερη παρουσία του Παναγριότατου, βλέπω ότι το πιθανότερο είναι ο Πανοικτίρμων Θεός να ήθελε (δικαιολογημένα) να τον κάψει και ο «αρχέκακος όφις» να θέλησε (δικαιολογημένα) να τον προειδοποιήσει και να τον γλιτώσει!!…

  Θα πρότεινα στον παχυλά αμειβόμενο άγιο Καλαβρύτων να το επανεξετάσει το πράγμα πιο ψύχραιμα…!

 7. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Καλόοο!!!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s