Απλή ή χρυσαυγίτικη αναλογική;

[Παιχνίδια τυχοδιωκτών με τη φωτιά]

Πηγή: INTIME NEWS

Πηγή: INTIME NEWS

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Όσοι νόμιζαν πως τα έχουν δει όλα με τα τερτίπια των κομμάτων εξουσίας γύρω από τους εκλογικούς νόμους, επλανώντο πλάνην οικτράν. Οι μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το θέμα αυτό είναι τόσο ραγδαίες και αντιφατικές που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο του ΝΔΣΟΚ. Τις καταγράφω συνοπτικά με αποκορύφωμα την πρόσφατη μέσα σε ένα μήνα στροφή 180 μοιρών (κάποιος γνωστός ‘απόφοιτος’ του Πολυτεχνείου θα την έλεγε 360), οπότε ξεκινώντας από τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού πως η απλή αναλογική θα φέρει ακυβερνησία,  καταλήξαμε στην επίμονη υποστήριξή της από τον ίδιο, χωρίς την παραμικρή απολογία.  Ξεκινάμε λοιπόν: 2012: ΣΥΡΙΖΑ: Απλή Αναλογική με κατάθεση νομοσχεδίου από το κόμμα ως αντιπολίτευση-2013: Δήλωση Σκουρλέτη: «Μεμονωμένες αλλαγές στον εκλογικό νόμο δεν τις βλέπουμε σκόπιμες. Μια συνολική μεταρρύθμιση και συγκεκριμένα την καθιέρωση της απλής αναλογικής, βεβαίως είμαστε σύμφωνοι»2014: Αποφυγή κατάθεσης σχετικής πρότασης-Επίσημη θέση για απλή αναλογική μεν, όμως μόνο με συνταγματική αναθεώρηση (δηλαδή ‘ζήσε Μάη μου…’)- 2015: Απόλυτη κυβερνητική αμνησία-Αναλογική; Τι είναι αυτό; 2016: Αρχικά: «Επικίνδυνη για ακυβερνησία η απλή αναλογική» και λίγο μετά: Άμεση ψήφιση απλής αναλογικής με 200 ψήφους για τις επόμενες εκλογές (τώρα που βεβαιωθήκαμε πως είμαστε δεύτερο κόμμα).

Δεν ξέρω πόση νομιμότητα  έχει η μηχανουργούμενη διάσπαση του νομοσχεδίου σε κομμάτια (από αυτούς που την ήθελαν ΜΟΝΟ «συνολικά» την απλή αναλογική το 2013 και μόνο με συνταγματική κατοχύρωση το 2014), ώστε να αναγκαστεί το ΚΚΕ να ψηφίσει την επίμαχη κατάργηση του μπόνους, χωρίς να μπορεί να κρυφτεί με άρνηση πίσω από το πρόσχημα της μη ικανοποίησης του όρου της κατάργησης του πλαφόν του 3%, την «εθνική επικινδυνότητα» (διευκόλυνση μειονοτικών κομμάτων)  της οποίας ανακάλυψε τώρα με καθυστέρηση  25 ετών και ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μας εξηγήσει γιατί δεν τα έλεγε αυτά και πριν.

Ξέρω όμως δυο πράγματα:

Α) Με περισσή υποκρισία ο ΣΥΡΙΖΑ, με μόνο κίνητρο το συγκυριακό κομματικό του συμφέρον ως δεύτερου κόμματος, κάνει τα ίδια και χειρότερα με τους προηγούμενους, μόνο που προσθέτει και μια προκλητική απόπειρα κοροϊδίας επικαλούμενος τώρα, μετά από αμνησία και τερτίπια τεσσάρων ετών την ηθική σχέση και το ιστορικό αναπόσπαστο Αριστεράς- Απλής αναλογικής, πράγματα που δεν τα δικαιούται αφού δεν έκανε την αλλαγή σε ανύποπτο χρόνο.

Β) Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτεθεί σφοδρά (αναφορές σε Μπαλτάκο, «τυχοδιωκτισμό» κλπ) στις 27.12.2014 στον κ.Σαμαρά, ο οποίος διαφωνούσε με τον Κυρ. Μητσοτάκη και άλλους βουλευτές της ΝΔ που, προς τιμήν τους, δήλωναν πως θα ψήφιζαν λευκό αν αθροιζόταν (με κρίσιμη σημασία για να δώσει τον ποθούμενο αριθμό των 180 εδρών) και η ψήφος της Χ.Α., στην προεδρική εκλογή. Τώρα έκανε και εδώ άλλη μια στροφή 180 μοιρών. Η ψήφιση της αναλογικής με κρίσιμες ψήφους  της Χ.Α. αν τελικά επιτευχθεί, θα συνιστά πραγματικό έγκλημα κατά της Δημοκρατίας και της χώρας, αφού θα δώσει ανοιχτή (και όχι συγκαλυμμένη, όπως γινόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα) πολιτική νομιμοποίηση της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης, αναγνωρίζοντάς της το δικαίωμα να φέρει την προβιά του πολιτικού κόμματος και μάλιστα να έχει στρατηγικό ρόλο σε κομβικά και εμβληματικά νομοθετήματα. Σήμερα κινδυνεύουμε να δούμε την άμεση ισχύ της απλής αναλογικής με την αποφασιστική συμβολή της χιτλερικής συμμορίας, κι έτσι αύριο θα φανεί φυσιολογική η κυβερνητική σύμπραξη μιας μεταμητσοτακικής σκληρής Δεξιάς με τη Χ.Α., την οποία θα έχει αθωώσει η αδέκαστη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις ύποπτες προφητείες του ύποπτου Βούτση: «Αν φτάσουν μόνα τους αυτά τα στοιχεία στο Δικαστήριο είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία τύχη, εννοώ σε σχέση με την οπλοκατοχή» (δήλωσή του για Χ.Α.). Άλλωστε υπάρχει το προηγούμενο της απίστευτης ευκολίας με την οποία συμμάχησε η Αριστερά των Τσίπρα-Παππά-Κωνσταντοπούλου-Λαφαζάνη με την ακροδεξιά του Καμμένου. Η πολιτική βούληση (του Κώστα Μητσοτάκη), που σοφά νομοθέτησε δυνατότητα αλλαγής του εκλογικού νόμου άμεσα μόνο με τα 2/3 της Βουλής, επεδίωκε την ανύποπτη χρονικά θέσμισή του και ευρύτερες δημοκρατικές συναινέσεις, που δημιουργούν ένα υπόστρωμα για πολυκομματικές κυβερνήσεις.  

Η ύπαρξη στη Βουλή 15-25 βουλευτών, που εξ ορισμού αποκλείονται από το σχηματισμό κυβερνητικής πλειοψηφίας δυσκολεύει πολύ τα πράγματα, και αυτό είναι ένα εμπόδιο που δεν θα υπήρχε, αν η κυβέρνηση δεν παρεμπόδιζε με λογής τερτίπια την καθημερινή διεξαγωγή της δίκης της συμμορίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει και την πιο τολμηρή φαντασία στην εφαρμογή πολιτικών αθλιοτήτων που μπορεί μερικές να κινούνται και στα όρια του Νόμου ή και πέρα από αυτά (Δημοψήφισμα,  ισχυρή νομοθεσία της μίας ημέρας για τις οφ σορ). Τυχόν ψήφιση της απλής αναλογικής με τις αδήλωτες αλλά δεδομένες  ναζιστικές ψήφους, θα αποτελέσει ανεξίτηλο στίγμα για την Αριστερά. Ο νέος Βεσπασιανός που επενδύει στους απόπατους της Βουλής, ο διάδοχος της-επίσης φιλικής όπως κι αυτός, προς τη Χ.Α.-κόρης Κωνσταντόπουλου, μας είπε ξετσίπωτα πως οι ψήφοι δεν έχουν μυρωδιά.   Πολλοί ονειρεύονται ανακατωσούρες. Ο Τσίπρας  για να συγκυβερνήσει ή για να έχει ισχυρό ρόλο και να γλυτώσει από την ενδεχόμενη σε βάρος του μικροταλαιπωρία των (πάντα ατελέσφορων) εξεταστικών επιτροπών, τα υπολείμματα κάποιων γελοίων «Συνιστωσών», επειδή θεωρούν πως η καταστροφή της χώρας θα φέρει την Επανάσταση («Μεγάλη αναστάτωση, υπέροχη κατάσταση»), ενώ η Χ.Α. προσδοκά το Χάος για το οποίο παραλογίζεται ότι θα φέρει τη Δικτατορία, την απόσπαση της Ελλάδας από τη Δύση και την πρόσδεσή της στο ρωσικό άρμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε και όφειλε να είχε αλλάξει τον εκλογικό νόμο στη Βουλή του Γενάρη του 2015, όπου είχε μαζί με τους Λαφαζαναραίους (που κι αυτοί είχαν τότε ξεχάσει την αναλογική, πλην του Γλέζου) και με τους ΑΝΕΞΕΛ την πλειοψηφία. Τότε στις επόμενες εκλογές από τώρα (μεθεπόμενες της εκλογής του 1/2015), όποτε κι αν γίνουν, θα ίσχυε η αναλογική. Είχε όμως τότε την πρωτιά και ήθελε το παραμορφωτικό μπόνους Παυλόπουλου. Αυτό ήταν και είναι το ευτελέστατο κίνητρό του και καλά θα κάνει η ασχημονούσα τώρα πολιτική αλητεία, να μην αναμιγνύει, λέγοντας προκλητικά ψέματα που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, τα οράματα της Αριστεράς με τις κουτοπόνηρες μικροκομματικές της σκοπιμότητες.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Απλή ή χρυσαυγίτικη αναλογική;

 1. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_89.html
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

  Το είδος της σταθερότητας που θέλουν οι μεν, καθώς και το είδος της αναλογικής που θέλουν οι δε, όσο και το πώς και πότε κάποιοι αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα, δεν υπαγορεύεται ούτε από αρχές ούτε από δημοκρατική ευαισθησία. Από το μεράκι τους για την εξουσία καθορίζεται. Και από τη διάθεσή τους να χειριστούν κατά το δοκούν τούς ανά περίοδο συσχετισμούς.

  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λάτρευε την απλή αναλογική, αφενός ο νόμος του θα ήταν πράγματι απλή αναλογική (δηλαδή χωρίς πλαφόν), αφετέρου θα τον είχε φέρει από τον περασμένο Ιανουάριο και δεν θα έβαζε στην πάντα τις «αρχές» του για να εκμεταλλευτεί το μπόνους τον Σεπτέμβριο.
  Η Ν.Δ. και οι συν αυτής θέλουν «σταθερότητα» αντί «ακυβερνησίας». «Ωραία» διακυβέρνηση να κυβερνιέται ο τόπος με σύστημα όπου η μία ψήφος πιάνει για «δύο» και η άλλη για καμία. Πάλι καλά που η «σταθεροποιητική» ψήφος τους δεν συμπεριλαμβάνει -όπως παλιά- και εκείνη των «δέντρων».

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/07/a_10.html
  Aδίστακτοι εξουσιολάγνοι

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

  Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

  Ωστε έτσι, λοιπόν, «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Το είπε ο πρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης Ν. Βούτσης, που συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε μιλήσει με τη ΧΑ. Από εκεί και πέρα η Βουλή λειτουργεί με 300. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά». Επειδή κατάλαβε ότι αυτό ακούστηκε σαν κάλεσμα προς τους νεοναζί να ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο, έσπευσε να… διευκρινίσει: «Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς την Χρυσή Αυγή». Και ακολούθησε η… πρόσκληση: «Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».

  Αυτό σημαίνει ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ευχαρίστως θα δέχονταν τις νεοναζιστικές ψήφους υπέρ του εκλογικού νόμου, πετώντας στα σκουπίδια αυτά που έλεγαν περί «δημοκρατικού τόξου» κτλ. Και εξηγεί το χάϊδεμα των νεοναζί από τον ίδιο τον Βούτση, που μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει ούτε ένα διοικητικό μέτρο σε βάρος τους, μολονότι έχει αυτή τη δυνατότητα μετά τις συνεχείς προκλήσεις τους στη Βουλή. Οταν περιμένεις με αγωνία να δεις αν οι νεοναζί θα στηρίξουν τον εκλογικό σου νόμου, κάνεις ότι δε βλέπεις τις συνεχείς προκλήσεις τους.

  Δεν είχε πάντοτε αυτή την τακτική, όμως, ο ΓΥΡΙΖΑ. Και δεν μιλάμε για καμιά μακρινή εποχή, αλλά για τα τέλη του 2014. Τότε που οι Σαμαροβενιζέλοι προσπάθησαν να εκλέξουν τον Δήμα πρόεδρο της Δημοκρατίας και ν’ αποφύγουν τις εκλογές. Κάποια στιγμή άρχισε ν’ αναπτύσσεται φιλολογία ότι μπορεί κάποιοι από τους νεοναζί να ψηφίσουν τον Δήμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε τις καταγγελίες. Οι Μητσοτάκηδες ήταν εκείνοι που κατάλαβαν πως οι νεοναζί τους παγιδεύουν, προσπαθώντας να τους κάνουν ομήρους τους. Κατάλαβαν πως δεν υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί πρόεδρος ο Δήμας και το μόνο που θα τους έμενε θα ήταν το στίγμα της -άτυπης έστω- συνεργασίας με τους νεοναζί.

 2. Ο/Η Aλέξης Παπανδρέου λέει:

  http://www.inewsgr.com/35/o-voutsis-adeiazei-kouroubli-gia-tin-apli-analogiki.htm

  Ο Βούτσης αδειάζει Κουρουμπλή για την απλή αναλογική

  17/5/2016

  Χαρακτήρισε «σημείο αναφοράς» για την Αριστερά την απλή αναλογική σε αντίθεση με τον Π. Κουρουμπλή που δήλωσε ότι η απλή αναλογική προκαλεί ακυβερνησία.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aυτοί που δεν τους μυρίζουν άσχημα οι ψήφοι «της σποράς των ηττημένων του 1945», είναι οι ίδιοι που δεν έχουν βρει μισή λέξη να αποδοκιμάσουν τους Λαφαζάνηδες, τους Γλέζους, τους Κωνσταντόπουλους, τους Κουβέληδες, που στοιχισμένοι με τους Καρατζαφέρηδες, Ψωμιάδηδες, πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, λαϊκή Δεξιά, Εκκλησία και ΚΚΕ, υποστήριζαν ξεδιάντροπα την ατιμωρησία των αποκτηνωμένων Σέρβων Ορθόδοξων Εθνικιστών καθαρμάτων της Σρεμπρένιτσα.
  Είναι οι ίδιοι που σιωπούν με εκκωφαντική σιωπή, την ώρα που ένα μπλογκ (xyzcontagion) αγωνίζεται σχεδόν μόνο του να προσαγάγει επιτέλους σε δίκη η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη όσους Έλληνες Χρυσαυγίτες βοήθησαν επιτόπια ως «εθελοντές» στα αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος αμάχων, ακόμη και παιδιών:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/10/do-you-know-srebrenica/
  Πιστεύετε ότι η ελληνική κοινή γνώμη και τα ελληνικά ΜΜΕ γνωρίζουν τις εικόνες αυτές;;; [Σ.Σ.: Προειδοποίηση: Πολύ σκληρές εικόνες].

  Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;;

  Posted by Κλέων Ι. στο 2015/06/10

  Πιστεύετε ότι η ελληνική κοινή γνώμη και τα ελληνικά ΜΜΕ γνωρίζουν τις εικόνες αυτές;;; [Σ.Σ.: Προειδοποίηση: Πολύ σκληρές εικόνες].

  Απομεινάρια Βοσνίων παιδιών, δολοφονημένων από Σέρβους στη Σρεμπρένιτσα.
  Remains of Bosniak children killed by Serbs around Srebrenica. The victims’ remains were excavated from the mass grave Suha in the Srebrenica region, near Bratunac. University Clinical Center Tuzla, Bosniak Muslim children victims from the Srebrenica genocide.
  ………………………….
  .
  Κανένα ελληνικό κανάλι ή άλλο ελληνικό ΜΜΕ δεν έδειξε ποτέ κάποιο τέτοιο ντοκουμέντο από την κατάληψη της Σρεμπρένιτσα, με τους Σέρβους Σκόρπιονς, αμέσως μετά την πτώση της πόλης, να μεταφέρουν, να βασανίζουν, να εφαρμόζουν επάνω τους τακτικές εικονικών εκτελέσεων, και στο τέλος γελώντας και καπνίζοντας να εκτελούν τους έξι νεαρούς Βόσνιους και να πηγαίνουν να ψήνουν ένα αρνί για επινίκια [Σ.Σ.: Προειδοποιούμε, περιέχει πολύ σκληρές εικόνες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και δύο 16χρονοι]
  http://www.bosniafacts.info/video-holder/trnovo-execution-video-srebrenica
  ………………………

  Δείχνουν τμήμα της δουλειάς που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι ιατροδικαστές και οι άλλοι ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών στην Πανεπιστημιακή κλινική της Τούζλα, στη Βοσνία. Πρόκειται για τα θύματα που ανακαλύπτονται σε μαζικούς τάφους, εδώ και 20 χρόνια. Ανάμεσά τους και παιδιά. Λ.χ. όπου βλέπετε βέλη είναι τρύπες από σφαίρες, όπως στη φορμίτσα του μωρού ή στο κεφάλι της μητέρας· μια 20χρονη έγκυος οκτώ μηνών μαζί με το σχηματισμένο έμβρυο, από τον μαζικό τάφο στην περιοχή Suha στο Bratunac, κοντά στη Σρεμπρένιτσα. Οι φονιάδες παραστρατιωτικοί ‘Λευκοί Αετοί’ (‘White Eagles’) του Βόγιτσλαβ Σέσελι (Vojislav Seselj), σε ένα από τα χιλιάδες επεισόδια εκείνου του πολέμου, είχαν κάψει ανθρώπους ζωντανούς, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, μια γυναίκα όμως, η Zehra Turjacanin έζησε και περιέγραψε στη Χάγη «πως είναι να καίγεται κανείς ζωντανός».

  Ετσι, μ’ αυτά τα δεδομένα, στην ερώτηση του τίτλου, η απάντηση είναι προφανής: Σχεδόν κανείς. Αν εξαιρέσουμε κάποιες μικρές συλλογικότητες, κυρίως αυτόνομων, και κάποια μεμονωμένα άτομα από το χώρο της δημοσιογραφίας, της διανόησης και του ακτιβισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ελάχιστοι άλλοι συμπατριώτες μας θυμούνται -ή γνωρίζουν- τι ακριβώς συνέβη στην πόλη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, εκείνον τον Ιούλιο του 1995.
  ……………….
  Πριν απ’ όλα, θα ήταν μια καλή ιδέα αν βλέπατε το βίντεο: ‘Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995’ (‘Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre, July 1995’)

  ……………………..

 4. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Υπάρχουν πλέον όλες οι αποδείξεις:
  Η δολοφονία Φύσσα έγινε ΜΠΡΟΣΤΑ στα μάτια 8 αστυνομικών που απλά έβλεπαν (και διευκόλυναν).

  Είναι εξοργιστικά:

  – Φαλκίδευσαν την προανάκριση

  – Οκτώ αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ παρακολούθησαν από μακριά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αφήνοντας τον Γ. Ρουπακιά και τους υπόλοιπους νεοναζιστές να δράσουν ελεύθερα. Στις καταθέσεις τους, οι έξι από αυτούς τους αστυνομικούς ισχυρίστηκαν ότι είχαν εντολή να παρακολουθούν τα διαδραματιζόμενα, να ενημερώνουν και να μην παρεμβαίνουν.

  – Η ηγεσία της Αμεσης Δράσης και της ΔΑΕΕΒ (Αντιτρομοκρατική) γνώριζε τι θα κατέθεταν οι Ντάφος και Κουρετζής και γι’ αυτό -όπως θα δούμε παρακάτω- επεχείρησε να τους εξαφανίσουν από το προσκήνιο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά έστησαν έτσι την προανάκριση της δολοφονίας, ώστε να παρουσιάσουν τους έξι αστυνομικούς των ομάδων ΔΙΑΣ σαν τους ουσιαστικούς μάρτυρες της δολοφονίας Φύσσα.

  – Είναι προφανές ότι τα λεγόμενα των συγκεκριμένων αστυνομικών (Ντάφου και Κουρετζή), που τα είχαν εκφράσει στους προϊσταμένους τους τηλεφωνικά, δε βόλευαν τη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης και την Αντιτρομοκρατική και γι΄ αυτό αποφάσισαν να τους «εξαφανίσουν», ώστε να μην καταθέσουν. Οι δύο αυτές Διευθύνσεις της ΕΛΑΣ «εξαφάνισαν» προανακριτικά και την αξιωματικό υπηρεσίας Μ. Γιαννακά. Στις 25 Οκτώβρη του 2013 που αυτή κατέθεσε στη ΣΤ’ ανακρίτρια Πειραιά (έγγραφο 187 της δικογραφίας), είπε πολλά ψέματα προκειμένου να καλύψει τις μεθοδεύσεις του αστυνομικού μηχανισμού προς όφελος των νεοναζιστών της ΧΑ.

  Και άλλα πολλά (Και χάρτης της δολοφονίας)

  http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/26508.%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82

 5. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Το Left.gr υποτίθεται θα βοηθούσε το XYZ Contagion, έστω στη διακίνηση του θέματος. Πέρσι, είχαν αναδημοσιεύσει το άρθρο του Στρατή Μπουρνάζου απ’ τα Ενθέματα:
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/15/bournazos-sfagi-enthemata/

  Και μετά και μια μετάφραση στο AnalyzeGreece (που την είχαν κάνει φίλοι μας απ’ την Ισπανία):
  http://analyzegreece.gr/topics/far-right/item/239-the-srebrenica-massacre-and-the-role-of-greek-volunteers/

  Φέτος … είδατε, άστα να πάνε, ούτε προτεινόμενος μάρτυρας υπεράσπισης που λέει ο λόγος δεν θα έλεγε «Οι έλληνες εθελοντές στη Βοσνία πίστευαν, όπως και η πλειονότητα των συμπατριωτών μας, ότι αγωνίζονταν για ιερό σκοπό, υπερασπιζόμενοι την Ευρώπη και τον Χριστιανισμό από τη λαίλαπα του Ισλαμισμού».

  http://left.gr/news/1171995-min-xehnas-ti-sremprenitsa

  Το θίξαμε το θέμα αυτό, στο σημερινό update, εδώ

  – Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα
  https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Και εγώ έμεινα εμβρόντητος. Δεν θα πάψουν ποτέ να μας εκπλήττουν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

   1. Το left.gr κάνει ταύτιση των σκέψεων του μέσου πολίτη, που φρόντισαν τα ΜΜΕ όλου του πολιτικού φάσματος να του έχουν κρύψει σε ολοκληρωτικό ή σε μεγάλο βαθμό τι συνέβη, με τις σκέψεις ενός Ναζιστή που πηγαίνει εκεί να πολεμήσει (τους άμαχους), τραβηγμένος από τη μυρωδιά του αίματος.

   2. Ομολογώ ότι πρώτη φορά διαβάζω σε επίσημο αριστερό κείμενο, ότι οι Χρυσαυγίτες και μάλιστα αυτοί της πρώτης γραμμής, οι μπαρουτοκαπνισμένοι, πιστεύουν πως υπερασπίζονται την Ευρώπη και τον Χριστιανισμό. Ούτε τα πτώματα των παιδιών, δεν έχουν κάνει έστω έναν από αυτούς να πει Ήμαρτον, έστω και τώρα.
   Μήπως όμως το έχει πει ο Κουβέλης ή ο Λαφαζάνης, για να μείνω μόνο σε αυτούς τους δυο, αδικώντας τους σε σχέση με τόσους ακόμη εγχώριους συνηγόρους του Μιλόσεβιτς και της εγκληματικής του παρέας.
   Αυτό ούτε ο για ένα διάστημα υμνητής του Τσίπρα, Χρυσαυγίτης Αμβρόσιος δεν θα το έλεγε.

 6. Ο/Η Σκουπίδια λέει:

  xryshaygh.com/enimerosi/view/dhmokratia-h-chrush-augh-apofasizei-ti-tha-ginei-me-ton-eklogiko-nomo

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Η Χρυσή Αυγή θα είναι ρυθμιστής στην ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο

  Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 – 23:25 128

  Όσο κι αν δεν θέλουν να το παραδεχθούν οι συμμετέχοντες στο “συνταγματικό τόξο” (τόσο τα κόμματα όσο και τα ΜΜΕ) η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι ο αποφασιστικός και τελικός ρυθμιστής στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, όταν “ανοίξει τα χαρτιά της” και πάρει επίσημη θέση επ’ αυτού.

  Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, η οποία αναφέρει τα εξής: “Ο μόνος στη Ν.Δ. που κατάλαβε τι παίζεται είναι ο προερχόμενος από την Αριστερά σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Τάκης Θεοδωρικάκος. Προειδοποίησε με συνέντευξή του στον διαδικτυακό τόπο news247.gr ότι η αναλογική οδηγεί σε υποχρεωτική συνεργασία Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ και, μετά μαθηματικής βεβαιότητας, στην ανάδειξη της Χρυσής Αυγής σε αξιωματική αντιπολίτευση. Άποψη που υιοθέτησε δημοσίως -χλιαρά, όμως- και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Γιατί ο Θεοδωρικάκος ανεμίζει τον μπαμπούλα “Χρυσή Αυγή”; Μα, για να ενοχοποιήσει την ψήφο πασόκων, ποταμίσιων, λεβέντηδων και κουκουέδων προς την απλή αναλογική”.

  Το συμπέρασμα, λοιπόν, το οποίο βγαίνει (και) απ’ αυτό το δημοσίευμα είναι ότι όσο κι αν προσπαθούν οι ψευτοδημοκράτες του “συνταγματικού τόξου” να απομονώσουν πολιτικά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αποτυγχάνουν, καθώς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα φροντίζει με την δυναμική που του προσδίδει η Τρίτη Εκλογική Θέση να εκμεταλλεύεται την κάθε περίσταση που του δίδεται.

  Και στην συγκεκριμένη περίσταση είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως ό,τι πρόκειται να γίνει με τον νέο εκλογικό νόμο, περνά αναγκαστικά μέσα από τις 18 ψήφους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όταν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος τότε όλοι θα δουν και το προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

 7. Ο/Η Ζήτω η τρέλα λέει:

  Κουρουμπλής: Ακυβερνησία με απλή αναλογική

  16 Μαΐου 2016 12:45 :: Πηγή : Nooz.gr

  ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

  12 Ιουλίου 2016 09:42
  Κουρουμπλής: Εδώ και 40 χρόνια μιλάει η Αριστερά για την απλή αναλογική

  «Το έλλειμμα του μπόνους στον εκλογικό νόμο μπορεί να καλυφθεί από τον λαό», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στην απλή αναλογική, και εξήγησε ότι ο λαός μπορεί να ενισχύσει οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί, εάν θέλει να τον κυβερνήσει.
  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν απέτρεψαν την οικονομική κρίση,

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο αδίστακτος Τσίπρας
  Οι ψήφοι δεν έχουν μυρωδιά:

  11.07.2016
  Στο Μαξίμου με Τσίπρα ο Νικολόπουλος – Στηρίζει τον εκλογικό νόμο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.