Το left.gr και ο υπόδικος αόρατος «επικοινωνιολόγος της Εκκλησίας»

[Η πολιτικά διαστροφική σχέση Αριστεράς-παπαδαριού]

leftgr8.7.16

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Την ημέρα που η περιηγήτρια κα Τσίπρα (διδάσκουσα-αξιοκρατικώς-σε δυο Πανεπιστήμια απέχοντα 500 χμ μεταξύ τους), παραβρέθηκε παράτυπα (η μόνη σύζυγος Έλληνα ή Κινέζου επίσημου) στην αιματοβαμμένη πλατεία Τιεν Αν Μεν, με κόκκινο  «φόρεμα» (οι κακοήθεις το απεκάλεσαν κομπινεζόν), κάνοντας προφανώς αντίσταση στη μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών (κρίμα που δεν ζει ο Κώστας Κάππος του ΚΚΕ να το πληροφορηθεί), έσκασε η βόμβα της παραπομπής, μετά από κάπως υπερβολικά μακρόχρονη διαδικασία, 104 στελεχών του «παραδικαστικού» (Για να είμαστε όμως ρεαλιστές και δίκαιοι, «Κάλιο αργά παρά ποτέ», εκτός και αν όλως συμπτωματικώς, προκύψει και εδώ η κλασσική παραγραφή, όπως αυτή που ανακαλύφθηκε με την πρόσφατη-κάπως αργοπορημένη-παραπομπή των κατηγορούμενων της Siemens-Τσουκάτος κλπ).

Σε πλειάδα διαδικτυακών τόπων και εφημερίδων αναφέρεται ανώνυμα μεταξύ των 104 και η παραπομπή (επιτέλους!) γνωστού επικοινωνιολόγου της Εκκλησίας. Ας πούμε το «αντιδραστικό», «φιλελέ», μνημονιακό», «τροϊκανικό» και δεν ξέρω και τι άλλο capital.gr (5.7) φωτογραφίζει έναν παραπεμπόμενο: «Εκατόν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων …και ένας πασίγνωστος επικοινωνιολόγος, ξακουστός για τηυ σχέση του με την εκκλησία παραπέμπονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών…».

Το ποιος είναι ο επικοινωνιολόγος το γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Το όνομά του έχει δημοσιευθεί σε παλιότερα ρεπορτάζ (28-9-2011 από directNEWS.gr) και αργότερα από το αριστερό ‘Hot Doc’ (τ.43-1.2014), με συντριπτικά στοιχεία (μαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ), ως εμπλεκόμενου σε απόπειρα εξαγοράς δικαστών χάριν επώνυμου ευλαβέστατου πρωτοπρεσβύτερου κοσμικής νήσου, ευνοούμενου ενός από τους πλέον ενάρετους μητροπολίτες της Επικρατείας,  κατηγορούμενου για αρχαιοκαπηλία, από κοινού με gay celebrity νεαρό ιερωμένο, σε συνεργασία με διάσημο πανσεβάσμιο αρχιμανδρίτη (Παραδικαστικού, Χριστόδουλου και Ιερώνυμου), προκλητικά ανέγγιχτο από την εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, παρά τις απίστευτες εμπλοκές του σε σεξουαλικά, οικονομικά και παραδικαστικά σκάνδαλα, όλες δημοσιοποιημένες με συντριπτικά στοιχεία και με το όνομά του, φορτωμένο ήδη με αξιοπρόσεκτες δικαστικές απαλλαγές, αλλά και με καταδίκες, ίσως χριστιανικά επιεικείς, αλλά πάντως καταδίκες. Είχαμε και εμείς αφιερώσει κάποια δημοσιεύματα όπως αυτό.

Και ενώ τα γεγονότα συνέβησαν ούτως, το κυβερνητικό, μαχητικό, αριστερό και ριζοσπαστικό left.gr αποφεύγει στο σχετικό ρεπορτάζ του κάθε αναφορά, έστω και ανώνυμη, στον ιερωμένο και στον επικοινωνιολόγο, είτε από απόλυτη άγνοια, είτε από απόλυτη αδιαφορία, είτε εμφορούμενο από την ευσεβή αθεϊα των αφεντικών του Τσίπρα και Παππά, αντιγράφοντας απλώς (ασχολίαστα) το σχετικό ρεπορτάζ του ευσεβούς AΠΕ, με τίτλο που περιορίζει το εύρος και την ποικιλία των υποθέσεων, ιδιαίτερα στο κλασσικό παλιό τεράστιο πρόβλημα των νόμιμων και παράνομων δεσμών της Δικαιοσύνης με την Εκκλησία (21:51, 05.07.2016. «Στο σκαμνί 104 κατηγορούμενοι για το «παραδικαστικό Νο 2″: Ιδιοποιούνταν εγκαταλελειμμένα ακίνητα»)

Όποια κι αν είναι η αιτία της δημοσιογραφικής πενίας του ρεπορτάζ, προσωπικά θεωρώ κυρίως υπεύθυνη τη Θεία Χάρη η οποία παρεμβαίνει (αοράτως) και καθοδηγεί τα μαχητικά επαναστατικά ενημερωτικά φόρα του ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξούν να αλλάξουν την κοινωνία μας, τη Νότια Ευρώπη, την Ε.Ε. και τον παγκόσμιο Καπιταλισμό, ξεσηκώνοντας τα πλήθη.

Η υπόθεση του ανώνυμου επικοινωνιολόγου γεννά πάρα πολλά ερωτηματικά ευρύτερου ενδιαφέροντος (δικαστικού, εκκλησιαστικού, οικονομικού, αρχαιολογικού, κοσμικού κλπ), τα οποία θα έκαναν κάθε αριστερό δημοσιογράφο να έχει ασχοληθεί μαζί της. Το έχει κάνει, εξ ευωνύμων, μόνο ο κ.Βαξεβάνης με τους συνεργάτες του. Πολλά όμως θα μπορούσε να πει σχετικά και ο αθυρόστομος εκδότης των «Τimes in Kolonaki» Σάκης Μαυρέλης, που έχει ιδιαίτερη γνώση του νησιώτικου χώρου στον οποίο διαδραματίστηκε ο πυρήνας της υπόθεσης, με μια τουλάχιστον σε βάρος του σχετική καταδικαστική απόφαση από την αδέκαστη Δικαιοσύνη για τις αθυρόστομες αποκαλύψεις του. Δείτε και σχετικό δημοσίευμα τοπικού αριστερού μπλογκ («Η «Ιερά Μητρόπολη ….» εξέδωσε στις 13 Ιουνίου 2013, δελτίο τύπου το οποίο φέρνει περισσότερο σε «απειλητική επιστολή» μπράβου της νύχτας παρά σε εκκλησιαστική ανακοίνωση».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μαυρέλης εξαπολύει ακατανόμαστους λεκτικούς μύδρους κατά του ιερατείου, τοπικών παραγόντων και δικαστικών ευάνδρου τινός νήσου και του όμορου νησιωτικού αρχιπελάγους, από το facebook του (sakis.mavrelis), του οποίου δεν τολμώ ούτε το λινκ να παραθέσω, διότι θίγει με τρόπο μεγαλόφωνα πεζοδρομιακό υπολήψεις ευλαβών και εντιμότατων ανδρών, μη διστάζοντας να αναφερθεί από κεκτημένη ταχύτητα κάπως απαξιωτικά, ακόμη και κατά του εντιμότατου πρωθυπουργού μας.

Είμαστε πάντως περίεργοι να δούμε την κατάληξη της υπόθεσης, εφ’όσον φυσικά ζούμε μέχρι τότε, διότι η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη των κ.κ.Παπαγγελόπουλου, Παρασκευόπουλου και Τσίπρα (αρμονική και γόνιμη συνύπαρξη παλιού-ατόφιου καραμανλικού- και «νέου»), διατηρεί τους παλαιούς γνωστούς ρυθμούς της, που τους βλέπουμε και στην ταχύτητα με την οποία διεξάγεται και η δίκη της Χ.Α. της οποίας ο κ.Βούτσης αναμένει εναγωνίως την άποψη για την απλή αναλογική.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Το left.gr και ο υπόδικος αόρατος «επικοινωνιολόγος της Εκκλησίας»

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της δίκης, διότι έχουν δημοσιευθεί μόνο ελλειπείς ή και αντιφατικές πληροφορίες

  http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2252:simera-i-diki-sti-lamia-toy-qkosmikoyq-kalogeroy-apo-ti-mykono&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3

  Σήμερα η δίκη στη Λαμία του «κοσμικού» καλόγερου από τη Μύκονο

  Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2010

  Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα καθίσει σε λίγη ώρα ο 24χρονος «κοσμικός» καλόγερος που «ψώνιζε» από gay site και πουλούσε εικόνες.

  Αν διαβάσετε, όσα γράφει η εφημερίδα VETO για τον βίο και την πολιτεία του 24χρονου μοναχού του Αγίου Όρους, που σήμερα δικάζεται στη Λαμία, θα κολαστείτε στην κυριολεξία.
  Ο 24χρονος «Χάρης» μαζί με φίλο του Αρχιμανδρίτη, ήταν δημοφιλείς στο νησί της Μυκόνου, με υψηλές γνωριμίες και μέσα στο κύκλωμα των celebrities του νησιού των ανέμων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά «για την εκκλησία φυσικά», κάνοντας παράλληλα ζωή, όχι απλά κοσμικού, αλλά φανταστείτε ότι έψαχνε μέσω ιστοσελίδας ομοφυλοφίλων να βρει το ιδανικό ταίρι.

  Γιατί κάθεται στο εδώλιο?
  Ο 24χρονος ιερομόναχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει πολύτιμη εικόνα του Σωτήρος από ιστορικό μοναστήρι.
  Την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, ο 20χρονος τότε κληρικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέλαβε την πολύτιμη εικόνα από ιερέα, για να την πάει σε εργαστήριο συντηρήσεως. ‘Όμως ο καλόγερος «Χάρης» βρέθηκε στη Λαμία, όπου συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να πουλήσει την εικόνα σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που προσποιήθηκαν του αγοραστές.

  Στο εδώλιο δίπλα στο βασικό κατηγορούμενο, θα καθίσει και ο Πρωτοπρεσβύτερος, σήμερα, της Μητρόπολης Μυκόνου, που ήταν ο τότε ιερέας που παρέδωσε την εικόνα στον 24χρονο ιερομόναχο.
  Σύμφωνα με τους καθ’ όλα βάσιμους ισχυρισμούς του συνηγόρου του Πρωτοπρεσβυτέρου, γνωστού Ποινικολόγου κ. Γιώργου Δούμα, ο ιερέας τότε «παρέδωσε την εικόνα στον μοναχό, προκειμένου να επιληφθεί της συντηρήσεώς της».

  Η ακροαματική διαδικασία ξεκινά σε λίγη ώρα και φανταστείτε τι θα ακουστεί στην αίθουσα του Δικαστηρίου.

 2. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  …………… να δούμε την κατάληξΗ της υπόθεσης, …….

 3. Ο/Η Lawyer λέει:

  Υπάρχει έδαφος για δημοσιογραφικό ρεπορτάζ να φάνε και οι κότες, που θα προκαλούσε κάθε πραγματικό δημοσιογράφο να το κάνει, με πολλά ερωτηματικά, όπως αν όντως καταδικάστηκε ο παρακάτω πρωτοπρεσβύτερος στο Εφετείο της Λαμίας (και όχι μόνο ο νεαρούλης ιερωμένος Χάρης, όπως διάβασα στου Σάκη Μαυρέλη) όπως λέει το παρακάτω ρεπορτάζ, πριν την παραπομπή των 104 από τους 110, γιατί παραμένει στη θέση του;
  Αν αθωώθηκε πάλι ο ιερέας, τότε δεν υπάρχει κάποιο θεματάκι;

  http://www.ereportaz.gr/apoklistika-i-isangeliki-protasi-parapompi-110-prosopon-gia-to-paradikastiko-no-2/

  23 Μαΐου 2016

  Αποκλειστικά η εισαγγελική πρόταση: Παραπομπή 110 προσώπων για το ‘Παραδικαστικό Νο 2’

  Ο επικοινωνιολόγος και τα 70.000 ευρώ του ιερέα της Μυκόνου

  Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη και ενός πολύ γνωστού επικοινωνιολόγου ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την Εκκλησία! Σύμφωνα με το πόρισμα ο κατηγορούμενος μαζί με τους Γιοσάκη-Γεωργιτσογιαννάκο ξεγέλασαν ιερέα της Μυκόνου (Πέτρο Μαραγκό) που κατηγορούνταν για κλοπή και πώληση μνημείου ιδιαίτερης αξίας ότι θα τον αθωώσουν παίρνοντας του μίζα 70.000 ευρώ.

  Συγκεκριμένα, υποσχέθηκαν στον κληρικό ότι γνωρίζουν τους δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεση του στο εφετείο Λαμίας και του είπαν ότι θα τους «μιλούσαν» με αντάλλαγμα 70.000 ευρώ προκειμένου να αθωωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα, επειδή η όλη κομπίνα στήθηκε μέσα σε σχεδόν δέκα μέρες το κύκλωμα προκειμένου να πείσει τον παπά της Μυκόνου να τους δώσει τα χρήματα «επιστράτευσαν» άλλον κληρικό ο οποίος είπε στον τότε υπόδικο ιερέα ότι είναι ο πνευματικός(!) της προέδρου της σύνθεσης του δικαστηρίου που θα τον δίκαζε και θα την επηρέαζε για μια ευνοϊκή απόφαση.

  Τελικά, όμως, όπως αποδείχθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης οι δικαστές έκαναν την δουλειά τους, δίκασαν και καταδίκασαν τον μυκονιάτη κληρικό για την κλοπή του μνημείου παρά τα 70.000 ευρώ που πίστευε ότι τους είχε δώσει.

  Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ο γνωστός επικοινωνιολόγος μαζί με τον συνεργάτη πήρε 30.000 ευρώ από την κομπίνα αυτή και τα υπολοιπα τα μοιράστηκαν τα μέλη του κυκλώματος.

  *Πλέον ο φάκελος της δικογραφίας ανατέθηκε στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο αφού λάβει υπόψην του την εισαγγελική πρόταση θα εκδόσει δικαστικό βούλευμα για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων.

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 01/02/2005: Τίνος είναι ο Γιοσάκης; Πόλεμος στην Εκκλησία μετά τις αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα»

  Τίνος, του Χριστόδουλου, του Ιερώνυμου ή και των δυο.
  Πέρασαν 11 χρόνια από τότε που ξέσπασαν ανοιχτά τα μεγάλα σκάνδαλα και παραμένει αρχιμανδρίτης.
  Πουρκουά;

  Στο ακόλουθο ρεπορτάζ της Καθημερινής Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος είναι ο Χριστόδουλος και ο Γιοσάκης είχε παραπεμφεί α΄πό τότε στο εκκλησιαστικό δικαστήριο του γνωστού Αττικής Παντελεήμονα.
  Απορείτε ακόμη που η υπόθεση εκκρεμεί εκκλησιαστικώς;

  http://www.kathimerini.gr/207865/article/epikairothta/politikh/klydwnizetai-h-ekklhsia-apo-tis-apokalyyeis
  (….)
  «Καταφαίνεται πλέον σαφώς η συνδυασμένη προσπάθεια, διά της υπόθεσης Γιοσάκη, να σπιλωθεί το πρόσωπο του Μακαριωτάτου και εν γένει να αμαυρωθεί η εικόνα της Εκκλησίας με τη διασπορά χαλκευμένων ειδήσεων με υπονοούμενα, που μόνο στη νοσηρή φαντασία των επινοητών τους υπάρχουν», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

  Στην ίδια ανακοίνωση η Αρχιεπισκοπή απαντά και στις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Θηβών κ. Ιερωνύμου. O Μητροπολίτης αποκάλυψε ότι πριν από τις αρχιεπισκοπικές εκλογές του 1998 τον επισκέφθηκε ο Γιοσάκης μαζί με ανώτερο δικαστικό και του παρουσίασαν δύο έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο προφυλάκισης μετά καταγγελίες για οικονομικό σκάνδαλο στην Εκκλησία. O κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κατέθεσε χθες στον αντεισαγγελέα κ. Σανιδά για τη συνάντηση αυτή, αποκάλυψε και το όνομα του ανώτερου δικαστικού που τον συνόδευε. «Ηταν ο κ. Νίκος Αθανασόπουλος», δηλώνει στην «K» και προσθέτει: «Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψης τους. Δεν με εκβίασαν, αλλά μου είπαν ότι είναι τραγική η κατάστασή μου και σε λίγο μπαίνω στη φυλακή. Αυτό το στήριζαν σε δύο έγγραφα, που μου παρουσίασαν. Το ένα ήταν μια επιστολή, που υποτίθεται έγραψε ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου προς τον τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ματθία και ζητούσε να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον μου. Αυτό το παρέδωσα μετά τις εκλογές στον Αρχιεπίσκοπο και αργότερα πληροφορήθηκα από κάποιον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς ότι ήταν πλαστό. Εκτοτε δεν ασχολήθηκα ξανά».

  Η Αρχιεπισκοπή σημειώνει ότι η επίσκεψη Γιοσάκη στον Μητροπολίτη Θηβών «είναι παντελώς άγνωστη» στον Αρχιεπίσκοπο «υπέρ του οποίου δήθεν ενήργησε ο Γιοσάκης, σύμφωνα με τους υπαινιγμούς που αφέθηκαν να αιωρούνται». «Είναι παντελώς ανεξήγητο το ενδιαφέρον του Γιοσάκη για την εκλογή του Μακαριωτάτου, ο οποίος ούτε είχε ούτε φυσικά έχει οιανδήποτε σχέση ή επικοινωνία μαζί του», προστίθεται στην ανακοίνωση. Αντιθέτως γίνεται επίκληση μιας έγγραφης καταγγελίας, που υπέβαλε πριν από δύο ημέρες ο Ρώσος ιεροδιάκονος Ιγκόρ Χλοπόνιν, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με το παραδικαστικό κύκλωμα και που υποστηρίζει -σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής- «ότι υπήρχαν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ του κ. Ιερωνύμου και του Γιοσάκη».

  «Ουδέν ψευδέστερον του ότι ο π. Γιοσάκης ήταν στο περιβάλλον μου ή ότι εγώ είχα κάποια σχέση στενή μαζί του ή ότι είχαμε κουβεντιάσει ότι θα γινόταν Αρχιγραμματέας. Αυτά είναι ψεύδη και φαντασίες. O π. Ιγκόρ είναι θύμα ενός άλλου κυκλώματος που πιστεύω πως σύντομα θα αποκαλυφθεί και πάλι τα ίδια πρόσωπα θα παίζουν τον ίδιο ρόλο», υποστηρίζει ο κ. Ιερώνυμος.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος ιεροδιάκονος απομακρύνθηκε από τη Μητρόπολη Θηβών και βρήκε φιλοξενία -σύμφωνα με πληροφορίες- από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο, τον οποίο οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών εμφανίζουν να συνδέεται με τον Ιάκωβο Γιοσάκη. O Μητροπολίτης Θηβών εκτιμά ότι επιχειρείται ένας αποπροσανατολισμός από την πραγματική υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος και των εμπλεκομένων σε αυτό. «Διερωτώμαι τι θέλουν αυτήν τη στιγμή. Να διαλευκανθεί το θέμα πέρα για πέρα ή να δημιουργήσουμε δήθεν μια αντιδικία και αντιπαράθεση μεταξύ εμού και του Αρχιεπισκόπου; Αυτό είναι το θέμα και λυπάμαι που γίνεται προσπάθεια μετατόπισής του».

  Εκκλησιαστική δικαιοσύνη

  Την ίδια ώρα η υπόθεση Γιοσάκη παίρνει τον δρόμο και της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Αττικής, ο Αρειος Πάγος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος να τον ενημερώσει για τα στοιχεία που αφορούν την εμπλοκή του αρχιμανδρίτη στο παραδικαστικό κύκλωμα. O κ. Παντελεήμων θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην παραπομπή του Γιοσάκη σε επισκοπικό δικαστήριο.

  Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στους κόλπους της Ιεραρχίας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί εκρηκτική.

  (….)

  http://www.tanea.gr/PrintArticle/?article=4375098&iid=2
  ΤΑ ΝΕΑ

  Eμφύλιος πόλεμος για τον… Γιοσάκη

  Ξέσπασε μεταξύ Xριστόδουλου και Iερώνυμου – Mπλέκονται κι άλλοι στις νέες αποκαλύψεις

  ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2005 |
  (…..)
  Ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται ένορκη καταγγελία του Ρώσου μοναχού Ιγκόρ Χλοπόνιν, τον οποίο είχε χειροτονήσει στη Θήβα ο κ. Ιερώνυμος. Στην καταγγελία του ο μοναχός αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Θηβών είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη και μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά ότι είχε ζητήσει να του φέρει από τις ΗΠΑ… σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης!

  Και σαν να μην έφτανε αυτό, χθες από το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Θηβών εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι από τη μονή του Τιμίου Σταυρού Βαγίων – ιδρύθηκε το 1995 – απομακρύνθηκαν μοναχές οι οποίες, όπως τονίζεται, τελικά εγκαταστάθηκαν στη μητροπολιτική περιφέρεια του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητου. Σημειώνεται ότι το όνομα του κ. Θεόκλητου έχει επίσης εμπλακεί στην υπόθεση Γιοσάκη – και ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη για να χτυπηθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Από την πλευρά της Μητρόπολης Θηβών αφήνονται υπονοούμενα για «περίεργες» σχέσεις του Ρώσου μοναχού με τις μοναχές που εκδιώχθηκαν…
  (….)

  Τον «χρεώνουν» ο ένας στον άλλον

  Ο Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος (κυριότερος αντίπαλος του Χριστόδουλου το 1998 στην εκλογή του Αρχιεπισκόπου) μίλησε για εμπλοκή του Γιοσάκη στις εκλογές υπέρ του Χριστόδουλου. Μάλιστα, ο Ιερώνυμος είπε πως ο αρχιμανδρίτης τον πίεσε να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως ο Ιερώνυμος είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη και μάλιστα του είχε παραγγείλει και σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης από τις ΗΠΑ.

  Ξανά στο προσκήνιο και παλιές κασέτες

  ΕΠΕΙΤΑ από πολυήμερη σιωπή χθες ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, ο οποίος διόρισε κληρικό τον Γιοσάκη στο Καματερό, με ανακοίνωσή του ζητά να ορίσει η Ιεραρχία ανακριτή για να εξετάσει την υπόθεση. Όμως το κλίμα είναι αρνητικό για τον ίδιο. Από το περιβάλλον του κ. Χριστόδουλου ο Μητροπολίτης Αττικής κατηγορείται ότι δεν αντέδρασε άμεσα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Γιοσάκη ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναφέρουν προς εξέταση το θέμα που είχε προκύψει με τις κασέτες που είχαν φτάσει στη Σύνοδο και στις οποίες ο Αττικής φέρεται να έχει συνομιλία με ερωτικό περιεχόμενο με νεαρό άνδρα. Όταν είχε εξεταστεί η υπόθεση η Σύνοδος δεν είχε δεχτεί τις κασέτες ως αποδεικτικό στοιχείο. Τώρα με την αλλαγή του νόμου, όπως λένε, «μπορεί η υπόθεση να εξεταστεί και πάλι».

  H κατάθεση Χλοπόνιν και οι μοναχές

  ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ που έχει ξεσπάσει μεταξύ Θηβών και Αρχιεπισκόπου παρενέβη χθες και ο Ρώσος ιερομόναχος Ιγκόρ Χλοπόνιν, ο οποίος με ένορκη καταγγελία υποστηρίζει ότι «ο Μητροπολίτης Θηβών ήταν φίλος του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη και του είχε πει να περιμένει για να τον παρουσιάσει για αρχιγραμματέα μετά την «βεβαία εκλογή του»».

  Ο μοναχός, όπως λέει στην καταγγελία του, είχε χειροτονηθεί από τον Θηβών, ο οποίος όμως δεν του επέτρεψε να μείνει σε μοναστήρι της περιοχής. Ο Ιγκόρ πήγε τελικά στην Ιερά Μονή Πέτρας, στην Καρδίτσα. Στην Καρδίτσα έχουν πάει και οι μοναχές που απομάκρυνε από το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού ο κ. Ιερώνυμος, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Μητρόπολης Θηβών. Οι μοναχές από την πλευρά τους έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη εναντίον του κ. Ιερώνυμου και έπεται συνέχεια.

 5. Ο/Η Συριανά λέει:

  Βιογραφικό σημείωμα

  Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων (Αράθυμος) εγεννήθη στην ιερά νήσο Τήνο το έτος 1974. Τυγχάνει πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Ομιλεί την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα.

  Διάκονος χειροτονήθηκε το έτος 2000 και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης το έτος 2001 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σύρου κυρό Δωρόθεο A’ (1965-2001), ενώ διηκόνησε ως Ιεροκήρυξ καί Διευθυντής Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, πλησίον του Σεβ.Μητροπολίτου Σύρου κ.Δωροθέου Β’ (2001- ).

  http://www.vimaorthodoxias.gr/patriarcheia/item/48530-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1

  Από desk agioritikovima

  Ιερείς καταγγέλουν Επίσκοπο για πλαστογραφία
  Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2014

  Μια σοβαρή καταγγελία περί πλαστογράφησης υπογραφών ιερέων ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην «μαύρη ήπειρο». Συγκεκριμένα σε δήλωση των τεσσάρων ιερέων, καταγγέλεται ο επίσκοπος του Κονγκό κ. Παντελεήμων Αράθυμος ότι έχει σφετεριστεί τις υπογραφές τους προς όφελός του εδώ και ένα χρόνο, με στόχο να παραποιήσει τα κείμενα και τα έγγραφα προκειμένου αυτά να παρουσιαστούν στην ιερή Σύνοδο του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας και επίσης μπροστά στην ελληνική δικαιοσύνη.

  http://agonasax.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4166.html
  Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

  ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ -ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ νυχτοβιου Δεσποτη Μπραζαβιλ τω ονοματι Αραθυμος εκ Συρου (..)

  Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε τις επιστολές μας αυτές και να μας βοηθήσετε να απαλλαγεί η εκκλησία μας από τον άνθρωπο αυτό που σκανδαλίζει τους πιστούς και μόνο κακό μας κάνει.
  Οι πιστοί και οι νέοι του Κονγκό Μπραζαβίλ

  Οι αντιπρόσωποι των νέων και των πιστών του Κονγκό Μπραζαβίλ

  Christ Le Beau MAHONIO, Αντιπρόεδρος της νεολαίας – ενορία Αγίου Δημητρίου

  Prudent KITSOUKOU, Σπουδαστής της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κινσάσα Άγιος Αθανάσιος

  Christ OKOULIS, Πρώην γραμματέας της Επισκοπής

  Dimitrios MBOKO, Γραμματέας της νεολαίας της ενορίας της Αναστάσεως

  Romanos Dane MILANDOU

  Nicolas POATY, Πρόεδρος της νεολαίας – ενορία της Αναστάσεως

  Nicolas Cédric Tchissambou
  Ezéchiel NGALIKOUBA, Πρώην νεωκόρος και αναγνώστης– Ενορία Αγ. Δημητρίου

  Ανοιχτή επιστολή προς τον επίσκοπο Παντελεήμονα,

  http://ekklisiaonline.gr/patriarxeia/item/14411-ti-symvainei-stin-episkopi-kongko-entalma-syllipsis-tou-episkopou-panteleimon-foto#sthash.PhXY3CYd.dpuf

  Τι συμβαίνει στην Επισκοπή Κονγκό; Ενταλμα σύλληψης του Επισκόπου Παντελεήμων (ΦΩΤΟ)
  Μάιος 6, 2016 20:58
  Από Desk Ekklisiaonline

  http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/25068-2014-06-25-19-19-27

  Ανακοίνωση της Ι.Μ. Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

  25 Ιουνίου 2014
  Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μπραζαβίλ – 22.09

  Με την υπ’ αριθ. 6597/2014 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όσα έχει ισχυρισθεί ο κ.Δημήτριος Καραμάτσκος με σειρά επιστολών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο σε βάρος του Θεοφιλ. Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και «εν όψει και του τρόπου διάδοσής τους, θίγουν την τιμή και την υπόληψή του, προσβάλλοντας παράνομα την προσωπικότητά του».

  Με βάση το σκεπτικό αυτής, «ο καθού [κ. Δ.Καραμάτσκος] δεν απέβλεψε στην προστασία του ορθόδοξου πληρώματος, όπως ισχυρίζεται, αλλά στο να εξαναγκάσει τον αιτούντα [κ.Παντελεήμονα Αράθυμο] να αποχωρήσει από το Κονγκό και να επανέλθει ο… » [έτερος κληρικός].

  Για τους λόγους αυτούς, απαγορεύεται, μεταξύ άλλων, στον κ. Δ. Καραμάτσκο, ο οποίος τυγχάνει πρόσωπο παντελώς άγνωστο στον Θεοφιλέστατο, να ισχυρίζεται ή διαδίδει με οποιονδήποτε τρόπο στο μέλλον, γεγονός που βλάπτει την τιμή ή την υπόληψη του Επισκόπου.

  Σε διαφορετική περίπτωση, απειλείται με χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση για κάθε παραβίαση της εν λόγω δικαστικής αποφάσεως.

  Τέλος, για τις πράξεις απειλής, εκβιασμού και συκοφαντικής δυσφημίσεως του Επισκόπου έχει ήδη επιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη, κατόπιν υποβληθείσης από το παρελθόν έτος μηνύσεως.

  4 σχόλια
  Romfea.gr

 6. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.pmeletios.com/ar_meletios/ekklisia/o_strathgos_kai_o_epikoinoniologos.html

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ 01-01-10
  ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
  ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

  Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ

  Οι μνήμες του 2005 είναι ακόμα νωπές. Τότε η Εκκλησία βρισκόταν στο στόχαστρο μπαράζ δημοσιευμάτων για σκάνδαλα φιληδονίας και φιλοχρηματίας (έκφραση του τότε προκαθημένου), με ήρωες ανώτερους κληρικούς. Στην αρχή οι εκκλησιαστικές αρχές προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα με την γνωστή τους τακτική, να ενοχοποιήσουν δηλαδή δυνάμεις, που διαχρονικά πολεμούν την Εκκλησία με σκοπό να την περιθωριοποιήσουν. Η θέση αυτή, αν και όχι αβάσιμη, δεν ήταν πειστική. Τα σκάνδαλα υπήρχαν. Δεν ήταν συκοφαντίες.

  Τότε η ΔΙΣ θεώρησε χρέος της να εκδώσει μια εγκύκλιο προς τον Ιερό Κλήρο, την οποία και γνωστοποίησε στο λαό (υπ.αρ. 2808/7-3-05). Η εγκύκλιος μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής· «Οι κληρικοί έχομε ως κλήρο και υποχρέωσή μας να είμεθα το άλας της γης και το φως του κόσμου, κατά τον λόγο του Κυρίου(Ματθ. ε΄13-14). Δυστυχώς συχνά αποδεικνυόμεθα εκ των έργων μας μωρόν άλας και το εν ημίν φως αποδεικνύεται σκότος. Αλλά “εάν το άλας εμωράνθη, εν τίνι αλισθήσεται”(Ματθ. ε΄13) η κοινωνία μας; Εάν το φως το εν ημίν, σκότος γέγονε, το σκότος του κόσμου πόσον; (Ματθ. στ΄23). Αυτό είναι το σκάνδαλο, αυτή είναι η μεγάλη αμαρτία μας. Το ότι εγίναμε και εμείς, υπαιτιότητί μας, παιδιά της εποχής. Το αποτέλεσμα το ζούμε ήδη με πολύ πόνο και βαθειά οδύνη. Εξ αιτίας ημών το όνομα του Θεού “βλασφημείται εν τοις έθνεσιν” (Ρωμ. β΄24). Εξ αιτίας ημών η ασέβεια γαυριά και εγείρει με θράσος το κεφάλι της, όχι πλέον μόνον εναντίον των προσώπων μας, αλλά και εναντίον όλου του σώματος της Εκκλησίας…Τίποτε, αγαπητού, δεν αναιρεί την μεγάλη αλήθεια, ότι δηλαδή το πταίσιμον (για τον σκανδαλισμό του κόσμου και την πολεμική κατά της Εκκλησίας) είναι κυρίως ιδικό μας, των ιερωμένων…”. Πολλά γάρ πταίομεν ά-παντες” (Ιακ. Γ΄2).

  Μετά απ’ αυτά ο λαός του Θεού αναθάρρησε. Ήλπισε ότι κάτι θα μπορούσε να γίνει, ώστε η Εκκλησία να απαλλαγεί από τους σκανδαλοποιούς, όποιοι κι αν ήταν, πολλοί ή λίγοι. Βέβαια η ίδια αυτή εγκύκλιος ψαλίδισε εκ προοιμίου τις ελπίδες. Σε άλλο σημείο καθιστούσε σαφές, ότι η εκκλησιαστική διοίκηση δεν επρόκειτο να κάνει τίποτα. Η εγκύκλιός της δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα επικοινωνιακό τρικ. Δεν σκόπευε να καθαρίσει τον χώρο της Εκκλησίας. Διαβάζουμε· «Ακούεται πολύ τις μέρες αυτές, αγαπητοί, ο λόγος περί ανάγκης για Κάθαρση ή Αυτοκάθαρση. Με πολλή πιστότητα (;) προς το πνεύμα του Ευαγγελίου ομολογούμε ότι και οι δυο αυτοί όροι είναι αδόκιμοι και φορτισμένοι με πολύ νομικίστικο πνεύμα…και μπορούν εύκολα να εκτρέψουν το αίτημα της θεραπείας της ανθρώπινης ασθενείας σε φαρισαϊσμό της πάντοτε καιροφυλακτούσης…αρχαία εκείνη αιρέσεως των Καθαρών»(!). Μην περιμένετε δηλαδή να πατάξουμε την «ασέβεια, που γαυριά και εγείρει με θράσος το κεφάλι της…εναντίον του όλου σώματος της Εκκλησίας» και αποτελεί εμπόδιο για πολλούς να δεχθούν την σώζουσα χάρη της Εκκλησίας. Φοβούμαστε μήπως εκθρέψουμε…το φαρισαϊσμό των Καθαρών.

  Συνεπέστατο προς το θλιβερό αυτό ιδεολόγημα, το ίδιο συνοδικό σχήμα, που εξέδωσε την εγκύκλιο, απηύθυνε επίσημο αίτημα προς την «Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» ζητώντας να θεωρηθεί η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά των Επισκόπων ως προσωπικό δεδομένο, άσχετο με το δημόσιο λειτούργημά τους και να αποτελεί αδίκημα η όποια δημοσιοποίησή του. [Με το θέμα αυτό έχει κατ’ επανάληψη ασχοληθεί το περιοδικό μας (βλ. τεύχη 195, 206, 215). Η συνοδική αυτή απόφαση είναι ακόμη εν ισχύι. Υπενθυμίζουμε τη σύνθεση της τότε ΔΙΣ· Αθηνών κυρός Χριστόδουλος, Ξάνθης Παντελεήμων, Ελασσώνος Βασίλειος, Σάμου Ευσέβιος, Καστορίας Σεραφείμ, Φλωρίνης Θεόκλητος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Σύρου Δωρόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Κερκύρας Νεκτάριος, Γλυφάδας Παύλος και Θήρας Επιφάνιος].

  Γιατί επανερχόμαστε σ’ αυτές τις παλιές ιστορίες μετά 5 χρόνια; Απλούστατα, γιατί από τότε ίσαμε σήμερα δεν έπαψε να συνταράσσεται ο εκκλησιαστικός μας χώρος από σκάνδαλα, κυρίως οικονομικά. Διαρκώς σέρνονται στα ΜΜΕ ειδήσεις, «αποκαλύψεις» και σχόλια για αδιαφανείς και ύποπτες υποθέσεις διαχειρίσεως μοναστηριακών περιουσιών, στις οποίες διαπλέκονταν υπεύθυνοι διαχειριστές των μονών, ρασοφόροι ή μη, επιχειρηματίες ημεδαποί ή υπερπόντιοι, δημόσιοι λειτουργοί, πολιτικά πρόσωπα και κυβερνητικά στελέχη. Η όλη κατάσταση έφερε στο φως μια σοβούσα κρίση θεσμών, αποκάλυψε μια ολοκληρωτική σήψη στον ιστό του δημόσιου βίου. Αποτέλεσμα, η απόγνωση και η οργή να θρονιαστούν μέσα στο θυμικό του λαού. Η διοίκηση της Εκκλησίας ακολούθησε την εδώ και δεκαετίες πάγια τακτική της· σιωπή και απραξία επί του προκειμένου. Κατά τα άλλα, πληθωρικές πανηγυρικές συνάξεις χρυσοστόλιστων Αρχιερέων και ταυτόχρονα σχεδιασμοί σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς, πως θα «αξιοποιηθούν» κονδύλια από τα κοινοτικά ταμεία, μέχρι, που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις και ταραχές των «γνωστών αγνώστων» κουκου-λοφόρων και της νεολαίας, που έκαψαν το κέντρο της Αθήνας.

  Τις ημέρες εκείνες, που η Αθήνα φλεγόταν, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δημοσίευσε ένα άρθρο εξομολογητικό στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» (13-14/12/08). Το άρθρο σχολιάστηκε ευμενώς. Γράφει μεταξύ άλλων· «Πώς να πείσουμε τους νέους, ότι η Εκκλησία είναι ο χώρος της αγάπης, της ελπίδας, της παρηγοριάς, της σμιλεύσεως ήθους και ιδανικών και της αντιπαράθεσης στην αδικία, την ανομία και τη διαφθορά, όταν δίνουμε δικαιώματα στο λαό του Θεού να φοβάται ότι μετατρέψαμε τον οίκο του Θεού σε οίκο εμπορίου; (σ.σ. σαφής ο υπαινιγμός για την αρνητική εικόνα για την Εκκλησία, που είχαν προκαλέσει όλο το προηγούμενο καιρό τα δημοσιεύματα γύρω από την διαχείριση μοναστηριακών περιουσιών). Όταν δεν τολμάμε πια να υψώσουμε φωνές σαν εκείνες του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όταν τόλμησαν στο όνομα του Χριστού να της εποχής τους, που καταρράκωναν τα ουσιώδη του βίου του ποιμνίου τους».

  Προσυπογράφουμε τα όσα έγραψε ο κ. Ιερώνυμος και τις αναφορές του στους αγίους Πατέρες, οι οποίοι αντιπαρατέθηκαν όντως με τα εντός και εκτός Εκκλησίας άνομα κατεστημένα με βαρύ προσωπικό κόστος. Μπήκαν στην Εκκλησία πλούσιοι (πολλοί απ’ αυτούς) και πέθαναν πένητες. Εκθρονίστηκαν, καθαιρέθηκαν, εξορίστηκαν, διώχτηκαν ακριβώς εξ αιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως με «την αδικία, την ανομία, την διαφθορά». Στην παρούσα λοιπόν κατάσταση περιμένουμε και εμείς με αγωνία να δούμε επί τέλους να λαμβάνει σάρκα και οστά το πολυπόθητο «δια ταύτα των Αρχιεπισκοπικών επισημάνσεων.

  Σε καιρούς πολέμων οι στρατηγοί και τα επιτελεία τους θέτουν στόχους, οργανώνουν και εκδίδουν τις αναγκαίες διαταγές για την διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων, με βάση τις οποίες και τελικά κρίνονται. Οι επικοινωνιολόγοι δεν έχουν σχέση με τα πεδία των μαχών. Αυτοί φτιασιδώνουν και πλασάρουν στον κόσμο ιδέες, πρόσωπα, καταστάσεις, προϊόντα, με στόχο να τον κάνουν να τα αποδεχθεί. Κανείς δεν τους ζητά να πιστεύουν αυτά που λένε, ούτε και να δεσμεύονται σε κάτι απ’ αυτά.

  Σήμερα και η Εκκλησία και η κοινωνία μας βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. (Και πότε δεν ήταν…). Ανάγκη άμεση και απόλυτη για την εκκλησιαστική διοίκηση να αναδείξει γνήσιους στρατηγούς. Οι επικοινωνιολόγοι περισσεύουν…

 7. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Aπό την εκκλησιαστική σελίδα Εξάψαλμος
  Ροζ κουτσομπολιά της Εκκλησίας για να βγάζουμε συμπεράσματα για το τι παίζει κάτω από τα ράσα

  http://www.exapsalmos.gr/2016/03/04/sfinakia-20162/

  Σφηνάκια 2016/2

  Δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου 2016 από K. T.

  •••Η ερίτιμος κυρία καθηγήτρια, γνωστή ιατρός-αιματολόγος, πνευματικό έτερον ήμισυ και προνομιούχος συνομιλητής και συνείσακτος το πάλαι, γηραιού επισκόπου και νυν τροφός του, η και αναδείξασα μάλιστα τον τοιούτον, διαδραματίζει εσχάτως οπως μανθάνω, καίριο και καθοριστικό ρόλο στην εκλογή νέου μητροπολίτη Καρπενησίου. Επιλογή της, ο …συνώνυμος του τεμπέλη! Δηλαδή, ο ανεπρόκοπος, αχαϊρευτος, οκνηρός, κηφήνας, ο άχθος αρούρης των Συνοδικών Γραφείων! Το κατάντημα όπως βλέπετε, συνεχίζεται αμείωτο. Εκτός από την τρανσέξουαλ… Νικόλ, που έχει μπεί στα βαθύτερα διαμερίσματα της Εκκλησίας, μια νέα επισκοπική… Λούλα, έρχεται στο προσκήνιο για να αναστατώσει για μία ακόμη φορά την Εκκλησία.•••Θυμίζουμε, λοιπόν, στην τάλαινα κυρά γιατρέσα το του Ομήρου:”οίκοι βέλτερον είναι, επεί βλαβερόν το θύρηφι”. Κάτσε σπίτι σου κυρά μου και γύρευε τη δουλειά σου,επί το ελληνικότερο !! Κατά τ’ άλλα,το σύμφωνο συμβίωσης μας μάρανε…Εδώ “συμβιώνουμε” και χωρίς αυτό! Τρομάρα μας!

  ••• Πάντως ας σταματήσουν κάποιοι εκ των λαλίστατων Ιεραρχών μας να παραπονούνται οτι αυτά είναι τα πρόσωπα που επιλέγει ο Αρχιεπίσκοπος και τί να κανουμε εμείς;Κι εμείς τους απαντάμε:
  :– Να μην τα ψηφίζετε Άγιοι! Τί είστε; Πρόβατα που δεν έχουν γνώμη ; Από τη στιγμή που η εκλογή επιτυγχάνεται και με τη δική σας ψήφο, τότε ο Αρχιεπίσκοπος είναι υπεύθυνος μόνο κατά το 1/81. Είναι ένας, μέσα στους 81 ,του συνόλου της Ιεραρχίας. Τα υπόλοιπα 80/81 ανήκουν επιμέρους στους υπόλοιπους! Ναι η ευθύνη ανήκει σε όλους! Γιαυτό μην κρύβεστε πίσω από την εύκολη αιτιολογία οτι οι επιλογές είναι του Αρχιεπισκόπου.Αυτό είναι το εύκολο!!

  •••Το οτι ο Αρχιεπίσκοπος προωθεί στη χηρεύουσα Μητρόπολη Καρπενησίου έναν κληρικό επειδή του το ζητούν φιλικά προσκείμενοι σε αυτόν άνθρωποι, είναι η μία πλευρά του θέματος! Η άλλη ευρίσκεται στο οτι οι υπόλοιποι Ιεράρχες είναι υπεύθυνοι για τη δική τους ψήφο ! Αν δεν συμφωνούν γιατί θα πρέπει να τον ψηφίσουν; Ποιός και τί τους υποχρεώνει; Η αποθέωση του Συνοδικού μας συστήματος επιτυγχάνεται δια της γνώμης των πλειόνων και όχι δια της επιβολής της γνώμης του ενός,στο σώμα της Ιεραρχίας.

  •••Και με την ευκαιρία αυτή. Κυρά Νικόλ μου, έμαθα οτι ο δήμαρχος Καμίνης σε περιμένει στο Δημαρχείο για να συνάψεις σύμφωνο συμβίωσης. Είναι όλα έτοιμα λέει…
  Βιασου καημένη,γιατί σε λίγο πια θα είσαι σιτεμένη!
  Έχεις περάσει τα εξήντα και μυαλό δεν έβαλες κούκλα μου! Κάνεις κακό στους ανθρώπους αλλά σε λίγο θα το βρεις μπροστά σου! Η …”θεία”δεν θα ζει αιώνια για να σε προστατεύει και να σε κρατάει σε περιορισμό για να μην ανοίξεις το στόμα σου- χειρότερο από οχετό! Αλλά είχαν γνώση οι φύλακες… Σε έχουν μαγνητοφωνημένη να τα λες και να τα αφηγείσαι στις κλειστές εκλεκτές παρέες σου.. Ξέρεις εσύ με τη Φώτω στην Καλλιθέα και τη Σάσσα , τη Χιώτισσα την αστυνομικίνα …!

  •••Και μία και μιλάμε για το κλειστό αυτό club των κοριτσιών με ιδιαιτερότητες να πούμε κάτι ακόμη : τί έγινε και τελευταία βρέχει τραβεστί και τρανσέξουαλ στην Εκκλησία; Τί έγινε βρε παιδιά, κάπου χάσατε την μπάλα…. Γιατί; Και αλήθεια, τί έγινε με το γνωστό θέμα που προέκυψε προ ημερών; Ακόμη να βρούν εκεί στην Αρχιεπισκοπή τους δύο Αρχιμανδρίτες που πάντρεψαν εν γνώσει τους την τρανς εξαδέλφη του ενός ; Το κατήγγειλε η ίδια, η …αχάριστη ,σε τηλεοπτική εκπομπή και περιέγραψε πολύ πειστικά τους δύο δράστες Αρχιμανδρίτες, ώστε αυτοί που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα να καταλάβουν… ποιόν ή ποιούς, εννοούσε! Όμως μέχρι στιγμής η Αρχιεπισκοπή τηρεί σιγή ιχθύος! Ενδεχομένως μπορεί να φοβούνται πως αν δοθούν αυτά τα ονόματα στη δημοσιότητα και τιμωρηθούν, τότε θα έχουμε πολλές εξελίξεις και ενδεχομένως να υπάρξουν πολλαπλές εξελίξεις … Το ένα θα φέρει το άλλο, γιατί θα έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου! Και αυτό δεν το θέλει κανείς!

  ••• Και πάλι με την ευκαιρία αυτή να επισημάνουμε κάτι πολύ σημαντικό προς ορισμένους απρόσεκτους κληρικούς μας. Πατέρες κόψετε τις πολλές βόλτες σε κακόφημες πλατείες και λεωφόρους, γιατί έχετε γίνει αντιληπτοί ακόμη και με τα λαϊκά ρούχα που φοράτε! Μου έλεγε αστυνομικός που έχει στην ευθύνη του τις συγκεκριμένες περιοχές οτι αν δεν σεβότανε την Εκκλησία και το ράσο θα είχε κάθε μέρα προσαγωγές στα αστυνομικά τμήματα που θα εξέθεταν την Εκκλησία και θα διέσυραν τους κληρικούς.

  ••• Για όνομα του Θεού που υπηρετείτε, με τέτοια κρίση που έχουμε το μυαλό σας στο…κοκό; Μαζευτείτε γιατί μόλις οι πολιτικοί καταλάβουν πάλι οτι ο κόσμος ασχολείται μαζί τους, θα ρίξουν πάλι τα φώτα πάνω στην Εκκλησία και στον κλήρο!Και αυτό το τσουνάμι, αυτή τη φορά, δεν θα είναι με φτιαχτά στοιχεία όπως προ δεκαετίας… Αλλά θα έχει μπόλικο υλικό με αποδεικτικά στοιχεία! Γιαυτό προσοχή! Η Εκκλησία μας ,η χώρα μας και ο λαός μας δεν θα αντέξουν άλλη τέτοια κρίση!

  •••Και σήμερα; Όλα είναι πολύ χειρότερα από χθές και όμως δεν βγάζουν άχνα ! Να σκεφτεί κανείς οτι μπορεί και μοιράζει “χρίσματα” προς Αρχιερατεία, η περιβόητη Νικόλ , ο Γέροντας Εφραίμ, εσχάτως η Καθηγήτρια Ιατρός και αν περισσέψει κανένα, τότε το δίνει ο Αρχιεπίσκοπος!! Και όμως,δεν μιλάει κανείς! Όλα είναι καλά και Άγια και δεν τους ενοχλεί τίποτα γιαυτό και ψηφίζουν αδιαμαρτύρητα!
  ••• Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό και μου το διηγήθηκε ο παθών ιερωμένος– ένας εξαίρετος και εμφανίσιμοις νέος! Υπηρετούσε σε Μητρόπολη των Νέων Χωρών και ήταν καλά με την οικογένειά του καθ´ότι έγγαμος! Μέχρις ότου άρχισε ο σχετικά νεοεκλεγείς Μητροπολίτης τα …καλιαντρά του και να τα εκδηλώνει κιόλας με κάθε τρόπο. Είδε και αποείδε το παιδί, αλλά στο τέλος δεν άντεξε ! Δύο λύσεις είχε- εκτός από το να του σπάσει τα μούτρα : ή να πετάξει τα ράσα και να φτύσει πίσω του και να φύγει, ή να αλλάξει Μητρόπολη. Και έκανε το δεύτερο. Τώρα υπηρετεί σε νησιωτική Μητρόπολη των Παλαιών Χωρών και έχει ηρεμήσει πλέον! Τον Μητροπολίτη πάντως τον ακολουθεί παντού το όνομα του άτυχου διακόνου. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί στην επαρχία του το …”ακούει”,μέσα στο βουητό και στα κουτσομπολιά του κόσμου! Είναι η κληρονομιά που του άφησε…
  – Τον Ηλία καλεί ,λένε όσοι ξέρουν!
  — Τον Ηλία , τον Θάνο, θα σε γελάσω! Διάκονος ήταν πάντως!

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Συμβαίνουν στο Αιγαίο

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B1%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

  Ναοδομία

  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Η Ναοδομία ήταν μία υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας με αρμοδιότητα αρχικά την έγκριση οικοδομικών αδειών για κτίσματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος απέσπασε από τις πολεοδομίες σημαντικές πολεοδομικές αρμοδιότητες (έλεγχο πολεοδομικών παραβάσεων, την επιβολή και είσπραξη προστίμων και την νομιμοποίηση αυθαιρέτων) και τις παραχώρησε στην Ναοδομία. Αυτό είχε αποτέλεσμα την σύγκρουση της Ναοδομίας με τις Πολεοδομίες………..

  …………………
  Πανηγυρόσπιτα [Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  Την αδυναμία της Ναοδομίας να ελέγχει αποτελεσματικά την τήρηση των όρων της οικοδομικής άδειας εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι για να χτίσουν πολυτελείς κατοικίες ως συμπληρωματικούς χώρους ναΐσκων, τα λεγόμενα πανηγυρόσπιτα. Πιο συγκεκριμένα με μία αίτηση στην οικεία Μητρόπολη και την αποστολή κάποιων δικαιολογητικών στην Ναοδομία, ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων πήραν άδεια για την ανέγερση ναΪσκου στα αγροτεμάχιά τους. Στην συνέχεια πήραν άδεια ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και σύνδεσης στα δίκτυα κοινής ωφέλειας για το ναΐσκο χάρη σε βεβαίωση της Ναοδομίας και τέλος ανήγειραν στο αγροτεμάχιο πολυτελείς κατοικίες, κάποιες από αυτές αξίας εκατομμυρίων[12][18][22][6]. Η πρακτική αυτή εφαρμόστηκε κατά κόρον (αλλά όχι αποκλειστικά[19]) στις Κυκλάδες. Μάλιστα σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, μόνον εντός του 2009 κατατέθηκαν 15 αιτήσεις για την ανέγερση ναΐσκων, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν στην Μύκονο[6].
  …………..

  http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=255357&artTitle=tinos_katoikoi_evrisan_kai_mpougelosan_ton_mitropoliti_dorotheo

  Έντονα αποδοκίμασαν την Κυριακή κάτοικοι της Τήνου τον Μητροπολίτη Σύρου και Νήσων κ. Δωρόθεο Β’, κατά τη διάρκεια της παντηνιακής κινητοποίησης στο προαύλιο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Τήνου.

  Οι κάτοικοι αποδοκίμασαν έντονα τον Μητροπολίτη γιατί τον θεωρούν κύριο υπαίτιο για τη μεταβολή του καθεστώτος λειτουργίας και δαιχείρισης του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, το οποίο με τροπολογία πέρασε υπό τον έλεγχο της εκκλησίας.

  Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ιδιώτες που ίδρυσαν το ΠΙΙΕΤ πριν από περίπου 200 χρόνια το κληροδότησαν στο λαό της Τήνου και είχαν αποκλείσει από τη διοίκησή του τους ιερωμένους. Πλέον, με το νέο νόμο, όχι μόνο δεν αποκλείονται από τη διοίκηση οι ιερωμένοι, αλλά ο πρόεδρός του, ο εκάστοτε Μητροπολίτης, αποκτά δικαίωμα ψήφου και μάλιστα διπλής!

  Μόλις ο Μητροπολίτης έκανε την εμφάνισή του, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε έντονες αποδοκιμασίες, συνθήματα, ενώ τον κατέβρεξαν με μπουκάλια νερού.

  http://www.mykonospress.gr/?p=15072

  Αθωώθηκε για παλαιά του υπόθεση ο πρώην Δήμαρχος Χ.Βερώνης

  February 5, 2014 

  Αθώο ανακήρυξε το εφετείο τον πρώην Δήμαρχο Μυκόνου Χρήστο Βερώνη για την υπόθεση πλαστογραφημένης προκήρυξης που αφορούσε σύμβαση ύψους 200.000 ευρώ με εργολάβο, για την αποκομιδή απορριμάτων (2007). Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας οτι πρόκειται για μια υπόθεση που εμφανιζόταν εμπλεκόμενη και η βουλευτής του Ν.Λακωνίας με την Νέα Δημοκρατία Φεβρωνία Πατριανάκου που φέρεται να είχε στενές σχέσεις με τον κ.Βερώνη καθώς είναι και κουμπάρα του.

  Πρωτόδικα η δικαιοσύνη είχε αποφασίσει οτι υπήρχε δόλος και τότε στον κ.Βερώνη είχαν επιβληθεί 3 έτη φυλάκισης κ στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Ωστόσο κατά τον εισαγγελέα του εφετείου δεν προέκυψε πλαστογραφία με δόλο και έτσι ο κ. Βερώνης αθωώθηκε.

  https://kepom.wordpress.com/tag/%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82/
  Μαυρέλης Σάκης
  Το σημερινό δημοσίευμα της «Κοινής Γνώμης» (31.01.13) αναφέρει:

  «Δεν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι αιρετοί της Μυκόνου που αντιμετώπιζαν τη κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αφού εκπροσωπήθηκαν δια των συνηγόρων τους, με εξαίρεση τον Δημήτρη Σκαγιά, που ήταν και ο μοναδικός εξ’ αυτών που παρέστη στην ακροαματική διαδικασία και μάλιστα, χωρίς νομική κάλυψη, αφού εκπροσώπησε μόνος τον εαυτό του.

  Η υπόθεση που ξετυλίχθηκε χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου ανάγεται στο 2007 και είδε το φως της δημοσιότητας το 2009 μετά από καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά του συγγραφέα και εκδότη της εφημερίδος “Times in Kolonaki”, Αθανάσιου Μαυρέλη.

  Απόφαση από το πουθενά

  Ο κ. Μαυρέλης που κρατείται στις φυλακές Χίου (κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση), παρουσιάστηκε χθες ενώπιον της Δικαιοσύνης ως μάρτυρας κατηγορίας.

  Όπως είχε και στο παρελθόν υποστηρίξει, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί “στημένων διαγωνισμών” από τον τότε Δήμαρχο του νησιού, Χρήστο Βερώνη, με σκοπό την ωφέλεια της κουμπάρας του, Φεβρωνίας Πατριανάκου και της εταιρείας “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ” που διατηρούσε με το σύζυγό της και στην οποία ανατέθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων του νησιού με τη βοήθεια “φωτογραφικών όρων” στη δημοπρασία.
  …………..
  “Καταπέλτης” ο Δημήτρης Σκαγιάς

  Ο κ. Μαυρέλης υποστήριξε πως δεν κατάφερε να αντιληφθεί πως ανάμεσα στους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνεται και ο κ. Σκαγιάς, αφού αυτός ουσιαστικά αποκάλυψε την ύπαρξη της “δήθεν απόφασης”.
  …………………

  http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/42472/ekdotis-katadikastike-se-fulakisi

  Εκδότης καταδικάστηκε σε φυλάκιση

  Για συκοφαντικό δημοσίευμα

  09/09/2010
  Ύστερα από μήνυση του μητροπολίτη Σύρου για συκοφαντικό δημοσίευμα κατά του εκδότη της εφημερίδας «Times in Kolonaki», Σάκη Μαυρέλη, ο εκδότης οδηγήθηκε στο μεταγωγών για μεταφορά στις φυλακές Χίου.

  Η Ιερά Μητρόπολη ανακοίνωσε ότι χτες ο εκδότης του εντύπου «Times in Kolonaki» Σάκης Μαυρέλης καταδικάσθηκε πρωτοδίκως από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου ερήμην σε φυλάκιση 22 μηνών κατά συγχώνευση για τα αδικήματα της δια του Τύπου συκοφαντικής δυσφημίσεως και εξυβρίσεως κατά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β΄, για τα εν γνώσει του ανυπόστατα, ψευδή, συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματά του στο υπ’ αριθμόν 56 φύλλο, Απριλίου 2009, επί πλέον της φυλάκισης 15 μηνών, που του επεβλήθη στις 8 Μαρτίου από το ίδιο Δικαστήριο και για το αυτό αδίκημα.

  http://www.capital.gr/story/3139595
  Παρασκευή, 08-Ιουλ-2016 08:40
  Δεύτερης κατηγορίας ονόματα, πρώτης κατηγορίας κόλπα στο παραδικαστικό ακινήτων

  Δεύτερης κατηγορίας ονόματα, πρώτης κατηγορίας κόλπα στο παραδικαστικό ακινήτων

  Του Παναγιώτη Στάθη

  10 χρόνια έρευνα, πάνω από 8 χιλιάδες σελίδες δικογραφία, καυτοί διάλογοι που κατέγραψε η ΕΥΠ και 104 κατηγορούμενοι.

  Οι αριθμοί της εγκληματικής οργάνωσης που η δικαιοσύνη αποκαλεί παραδικαστικό κύκλωμα, είναι εντυπωσιακοί, τα πρόσωπα δε που φέρονται να την απαρτίζουν δεν έχουν την «χρυσόσκονη» του διάσημου ούτε καν στο στενό περιβάλλον των δικαστηρίων. «Γνωστοί πλην όχι πρώτης κατηγορίας πρόσωπα», περιέγραφε γνώστης της υπόθεσης, «αλλά τα κόλπα ήταν πρώτης κατηγορίας. Ανάλογα και τα έσοδα» κατέληξε.
  …………..
  Ο ιερέας της Μυκόνου

  Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη και ενός πολύ γνωστού επικοινωνιολόγου.

  Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ο κατηγορούμενος μαζί με τους βασικούς κατηγορούμενους ξεγέλασαν ιερέα της Μυκόνου που κατηγορούνταν για κλοπή και πώληση μνημείου ιδιαίτερης αξίας ότι θα τον αθωώσουν παίρνοντας του μίζα 70.000 ευρώ.

  Συγκεκριμένα, υποσχέθηκαν στον κληρικό ότι γνωρίζουν τους δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεση του στο εφετείο Λαμίας και του είπαν ότι θα τους «μιλούσαν» με αντάλλαγμα 70.000 ευρώ προκειμένου να αθωωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα, επειδή η όλη κομπίνα στήθηκε μέσα σε σχεδόν δέκα μέρες το κύκλωμα προκειμένου να πείσει τον παπά της Μυκόνου να τους δώσει τα χρήματα «επιστράτευσαν» άλλον κληρικό ο οποίος είπε στον τότε υπόδικο ιερέα ότι είναι ο πνευματικός(!) της προέδρου της σύνθεσης του δικαστηρίου που θα τον δίκαζε και θα την επηρέαζε για μια ευνοϊκή απόφαση. Τελικά, όμως, όπως αποδείχθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης οι δικαστές έκαναν την δουλειά τους, δίκασαν και καταδίκασαν τον Μυκονιάτη κληρικό για την κλοπή του μνημείου παρά τα 70.000 ευρώ που πίστευε ότι τους είχε δώσει.

  Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ο γνωστός επικοινωνιολόγος μαζί με τον συνεργάτη πήρε 30.000 ευρώ από την κομπίνα αυτή και τα υπόλοιπα τα μοιράστηκαν τα μέλη του κυκλώματος.

  http://directnews.gr/greece/8086-apokleistiko-oi-sunomilies-tou-paradikastikou-gia-thn-klemmenh-eikona-ths-mukonou.html
  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-11-2011 από directNEWS.gr
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι συνομιλίες του παραδικαστικού για την κλεμμένη εικόνα της Μυκόνου
  ……………..

  Α) Δέκα χιλιάδες θα κρατήσεις εσύ και εξήντα χιλιάδες θα δώσουμε στους ανθρώπους.

  (Β) Για ξανά πες το μου αυτό, γιατί δεν άκουσα καλά

  (Α) Εβδομήντα θα πεις

  (Β) Ναι

  (Α) Δέκα θα κρατήσεις εσύ.

  (Β) Ναι

  (Α) Και εξήντα θα στείλεις επάνω.

  (Β) Γιατί ρε, φθηνά τη βγάζει ρε. Έχει πολλά λεφτά

  (Α) Έχει πολλά λεφτά, αυτό μου είπαν

  (Β) Έχει “φάει” τη μισή Μύκονο ο που….

  (Α) Ναι, ναι να σου πω κάτι, εδώ με την κοπέλα που είμαι.

  (Β) Ναι

  (Α) Μου λέει, μην του πεις ακόμη τιμή. Αυτό μου λέει τώρα μην του πεις τιμή. Εσύ βολιδοσκόπησέ τον, πες του κοίταξε να δεις, θα φας οκτώ με δέκα χρόνια κάθειρξη, αλλά παίζει και η αθώωση, δηλαδή μπορεί να πάρει άλφα κεφαλαίο.

  (Β) Μάλιστα

  (Α) Ο άλλος θα δικαστεί, ο άλλος ο παπάς. Αυτός θα αθωωθεί, θα δικαστεί ο άλλος ο παπάς.

  (Β) Μάλιστα λοιπόν εγώ δεν θα του πω ποσό στην αρχή

  (Α) Όχι βολιδοσκόπησέ τον, απλώς σου λέω αυτός για να μιλήσει και να ανοιχτεί πρέπει να καταλάβει να είναι δικός του άνθρωπος.

  (Β) Ναι, ναι

  (Α) Μάλιστα, πες του για να καταλάβει ότι είσαι μέσα στα πράγματα, πες του πριν δυο – τρεις ώρες σε πήρε και ένας παπάς, καλά έκανες και δεν του μίλησες αφού δεν τον ήξερες λοιπόν και ήταν δικός μας άνθρωπος, πες του δεν ήτανε τέτοιος έχε υπόψη σου πες του ότι είσαι ή του ύψους ή του βάθους. Λοιπόν θα κανονίσω πες τι θέλουνε εκεί πάνω, όλη η συμμορία.
  …………………

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ιερές υποθέσεις που δεν παίρνουν δημοσιότητα

  http://greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-52-24/2010-01-21-18-56-31/30363-giosakis26914

  Πώς μια μήνυση του Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη(γύρισε εις βάρος του και) έβγαλε στην επιφάνεια παλιές καλά «θαμμένες» υποθέσεις

  Καταχωρήθηκε από τον/την Αλέξανδρος Στεφανόπουλος on 26 Σεπτεμβρίου 2014

  Πώς «συνδέονται» με τον γνωστό Αρχιμανδρίτη οι Σ.Τζούμας, Μητρ. Δωδώνης Χρυσόστομος, Αρχ. Κυρός Χριστόδουλος, Αρχ. Ιερώνυμος, δημοσιογράφοι, αλλά και ο καθηρημένος μοναχός Παϊσιος…

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ… ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ…

  Ολόκληρη η δίκη της έφεσης του Δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου στην Ελλάδα κατά Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη. Πώς και γιατί αθωώθηκε; Τι είπανε μάρτυρες; τι πρότεινε και γιατί ο εισαγγελέας έδρας.

  …Αλλά και αποκαλύψεις για : τον γνωστό επικοινωνιολόγο Σωτήρη Τζούμα, Αρχ. Ιερώνυμο, και για το τεράστιο σκάνδαλο παιδεραστίας του καθηρημένου Παϊσιου,
  …………..

  Η καθαίρεση Παϊσίου και Βικεντίου, στις τάξεις των μοναχών θεωρείται μείζον γεγονός πρωτόγνωρο και πρωτοφανές για τα δεδομένα και τα χρονικά του Οικ. Πατριαρχείου σε μια πορεία σχεδόν 18 αιώνων… Συνήθως όλες οι προηγούμενες «περιπτώσεις» επιβολής εκκλησιαστικών ποινών για μεγάλα ή παρόμοια ηθικής τάξεως παραπτώματα έφταναν μέχρι της απομάκρυνσης από τα καθήκοντα του εκάστοτε ιεράρχη που τιμωρήθηκε και την ένταξη αυτού στους εφησυχάζοντες ή σχολάζοντες ιεράρχες αλλά πληρώνονταν κανονικά και ποτέ δεν είχαμε φτάσει και μάλιστα κατ αυτόν τον πρωτόγνωρο τρόπο σε καθαιρέσεις χωρίς ανακοινώσεις… (σημ.Λασκ. Το πρωτοφανές της περίπτωσης να καθαιρεθεί-με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, χωρίς σκεπτικό και χωρίς, δημόσια τουλάχιστον, δίκη- παιδεραστής μητροπολίτης, αντί να προαχθεί ως είθσται όταν βγεί στη φόρα σε ανύπαρκτη Μητρόπολη, μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση, είχε να κάνει με τον πανικό του πατριάρχη που μέχρι τότε προστάτευε τους δυο διαβόητους δεσποτάδες της Χρυσοβαλάντου Ν.Υόρκης, να μην εμπλακεί από τα θύματα της Μονής η αμερικανική Δικαιοσύνη την οποία δεν ελέγχει και τότε προκύψουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις σε βάρος του πατριαρχείου, που ούτε με υπόγεια διπλωματική παρέμβαση του ευσεβούς ελληνικού Κράτους δεν θα μπορούσαν να κουκουλωθούν)
  ………..
  ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΗΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

  Ο Γιοσάκης, όπως αποδεικνύεται και από τα δικόγραφα, στα οποία εμφανίζεται ταυτόχρονα ο τόπος διαμονής στις ΗΠΑ αλλά και η διεύθυνση στην Ελλάδα, εν τούτοις παρόλο που γνώριζε ότι ο δημοσιογράφος ήταν ήδη στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2012, έστειλε την κλήτευση στην Νέα Υόρκη…
  ………..
  Η αναβολή προσδιορίζεται για της 3 Φεβρουαρίου 2014 μάλιστα σε εκείνη την ημερομηνία ένας εκ των μαρτύρων κατηγορίας του δημοσιογράφου ήταν ο πρώην σύμβουλος του μακαριστού Χριστόδουλου επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας ο οποίος όμως εν συνεχεία σε καμία από τις δίκες και τις αναβολές δεν εμφανίστηκε … Για την ιστορία και την πληρότητα του ρεπορτάζ στο παρελθόν Τζούμας και Στεφανόπουλος είχαν έρθει σε δικαστική ρήξη με αφορμή αγωγές και μηνύσεις που είχε κάνει ο πρώτος στον δεύτερο με αφορμή σοβαρότατες αποκαλύψεις για τον Μακαριστό Κυρό Χριστόδουλο πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχιεπισκόπου τον Απρίλιο του 1998.
  ………….

  Εγκλήσεις και αγωγές-του Σωτήρη Τζούμα- με απίστευτα απαιτητά ποσά, που είχαν κατατεθεί διαδοχικά από το 1999 από τον στενό συνεργάτη του Μακαριστού Κυρού Χριστόδουλου σύμβουλο και επικοινωνιολόγο της Εκκλησίας της Ελλάδος Σωτήρη Τζούμα, οι οποίες στο σύνολο τους είτε εξέπεσαν (δηλαδή τις έχασε όλες!) είτε δικαιώθηκε ο δημοσιογράφος Στεφανόπουλος. Η κατάληξη αυτής της εντονότατης πολύχρονης –και δικαστικής -διαμάχης μεταξύ Χριστόδουλου / Ιερώνυμου και Τζούμα / Στεφανόπουλου «έληξε» εν μέρει αφενός με την δικαίωση Ιερώνυμου στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, κατ επέκταση και την δικαίωση Στεφανόπουλου αντιστοίχως επίσης στα ελληνικά δικαστήρια. Αυτά ως προς την πρόθεση Τζούμα να καταθέσει εις βάρος του δημοσιογράφου Αλ. Στεφανόπουλου ώστε να δίδεται πλήρη ενημέρωση και να συμπληρώνονται τα κομμάτια του πάζλ που έλειπαν που εξηγούν την κόντρα μεταξύ των δυο ισχυρών προσώπων εκατέρωθεν των δυο Ιεραρχών, Χριστόδουλου και Ιερώνυμου….
  …………….

  Η οδύσσεια των αναβολών και διακοπών και το δικαστικό θρίλερ επί 11 μήνες!
  ………..

  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ(ΠΡΩΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ): ήρθα και αν χρειαστεί θα ξανά έρθω για να πω όσες αλήθειες χρειαστεί…
  Ακούστε –συνέχισε ο κ. Χρυσόστομος-, το τι εστί Γιοσάκης δεν θα σας το πω εγώ. Τον γνωρίζετε, ειδικά εσείς οι δικαστές πολύ καλύτερα από εμένα. Θα σας πω όμως τι είπε ο μακαριστός Χριστόδουλος, όταν ρωτήθηκε για τα σχέσεις του με τον Γιοσάκη. «Ζεματίστηκα, όταν κατάλαβα τι εστί Γιοσάκης».

  Είχε πει ο μακαριστός Χριστόδουλος. Θα σας πω επίσης για την προσπάθεια του(σ.σ. Γιοσάκη) να εκβιάσει τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όταν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου(σ.σ. 1998) για την ανάδειξη νέου αρχιεπισκόπου με την εις Κύριο εκδημία του μακαριστού Αρχ. Σεραφείμ, στον οποίο κατά δήλωση του νυν Αρχιεπισκόπου, εμφανίστηκε ενώπιόν του ο Γιοσάκης προ των εκλογών του Απριλίου του 1998 και ζήτησε από τον σημερινό αρχιεπίσκοπο-τότε μητροπολίτη Θηβών να αποσυρθεί, γιατί αν δεν αποσυρόταν, είχε την δύναμη (σ.σ. ο Γιοσάκης) να τον κλείσει φυλακή» όπως του είπαν, όταν τον επισκέφθηκαν, συμφώνα πάντα με όσα δημοσίως έχει δηλώσει ο ίδιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος».

  Γνωρίζει –συνέχισε ο κ. Χρυσόστομος – το δικαστήριό σας από πόσες μητροπόλεις και πόσες ενορίες έχει περάσει ο κ. Γιοσάκης και γιατί δεν έμεινε ποτέ σε καμιά όλα αυτά τα χρόνια; Γνωρίζει το δικαστήριο σας γιατί έφυγε από το παλαιό ημερολόγιο; Με ποιες κατηγορίες ; γνωρίζετε ποια γεγονότα ήταν αυτά που συντάραξαν το πανελλήνιο με την υπόθεση των Κηθύρων που τα αποκάλυψε ο ευρισκόμενος ενώπιον σας ως «κατηγορούμενος» δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος;»
  …………….

  Η κατάθεση του δημοσιογράφου ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΟΡΙΝΑ, «προειδοποίηση» προς το δικαστικό σώμα…

  Ο γνωστός και διακεκριμένος εμπειρότατος δικαστικός συντάκτης Στέλιος Βορίνας, «πιστωμένος» με 10αδες επιτυχίες στην κατάθεση του στην 30χρονη και πλέον επαγγελματική θητεία του, επικεντρώθηκε στις αποφάσεις που επικαλείται ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και τις παρουσιάζει, είτε ως αθωωτικές, είτε ως απαλλακτικές και ανέλυσε τις νομικές πτυχές εξηγώντας πως επί χρόνια κατάφερνε τις κακουργηματικές κατηγορίες, με συγκεκριμένη μεθόδευση να τις μετατρέπει σε πλημμέλημα, είτε να τις οδηγεί σε παραγραφή, είτε ακόμα και στο αρχείο.

  Η κατάθεση Βορίνα χαρακτηρίστηκε από ένταση, καθώς και η έδρα αλλά και ο εισαγγελέας ζήτησε αρκετές φορές να επικεντρωθεί στο επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο ο Στέλιος Βορίνας εξήγησε ότι « θεωρώ ότι το άρθρο δεν έχει τίποτα επιλήψιμο, καθώς μέλημά του δημοσιογράφου -και δη ενός ερευνητή δημοσιογράφου, όπως είναι ο συνάδελφος που έχετε ενώπιον σας- είναι να λέει χωρίς φόβο και πάθος την αλήθεια όποια και αν είναι αυτή. Να την διατυπώνει με σαφήνεια και ελευθερία. Χωρίς να φοβάται την βιομηχανία των μηνύσεων που κάθε φορά εξαπολύει ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης και άλλοι με αυτή την λογική του εκφοβισμού προκειμένου να σταματήσει ο δημοσιογράφος – κάθε συνάδελφος- να γράφει την αλήθεια. Όταν την γράφει και όταν έχει στοιχεία για αυτά που γράφει ή λέει δημοσίως. Αυτά που λέει άλλωστε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα(σ.σ ο δημοσιογράφος) δεν ήταν παρά μια επανάληψη όσων γράφονταν εκείνο το διάστημα για τον Αρχιμανδρίτη στην Ελλάδα και την Αμερική. Γιατί να κάνει μήνυση μόνο στον Στεφανόπουλο; Όταν την ίδια ώρα διεθνή ΜΜΕ όπως η ChicagoTribuneη NewYorkTimes, το Αθηναϊκό πρακτορείο και άλλα γνωστά ΜΜΕ στην Ελλάδα και στην Αμερική έγραφαν τα ίδια ή και σκληρότερα ρεπορτάζ; Στο κάτω-κάτω –είπε ο Σ. Βορίνας – ο Στεφανόπουλος τι λέει που ενόχλησε τον Γιοσάκη; Ούτε χαρακτηρισμούς έχει, ούτε βαριές εκφράσεις. Ο συνάδελφος έγραψε ένα κείμενο και -αν θέλετε- είχε την υποχρέωση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος να γράψει ακριβώς, γατί ήταν εκείνος ο συνάδελφος που πρωτοάνοιξε την υπόθεση Γιοσάκη με την ιστορία των Κυθήρων το 1996 με τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον οποίο τότε (το 1996) εργαζόταν».

  Ο Στέλιος Βορίνας εξήγησε με παραδείγματα πώς λειτουργούσε το πρώτο παραδικαστικό και πώς οι αποφάσεις που εξεδόθησαν υπέρ Γιοσάκη τις οποίες και επικαλείται διαρκώς, είχε κάθε λόγο να αμφισβητεί ο συνάδελφος Στεφανόπουλος, ακριβώς διότι ο Στεφανόπουλος, όπως και αρκετοί συνάδελφοι στο δικαστικό ρεπορτάζ γνώριζαν πολύ καλά το παρασκήνιο αλλά και το πώς ακριβώς εξεδόθησαν αυτές οι αποφάσεις, είτε πρόκειται για βουλεύματα –ακόμα χειρότερα όπως χαρακτηριστικά είπε –, είτε για άλλες αποφάσεις που αθωώνουν τον Γιοσάκη χωρίς να έχουν φτάσει ποτέ στο βάθος και στην ουσία της κάθε εκδικαζόμενης υπόθεσης με αποτέλεσμα σήμερα ο Γιοσάκης να έχει γίνει η αιτία και αφορμή, -όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σ.β-, αρκετοί συνάδελφοι σας δικαστικοί, είτε να έχουν αποπεμφθεί από το δικαστικό σώμα, είτε άλλοι να έχουν πάει –μερικοί θεωρώ αδίκως- στην φυλακή».

  Ειδικότερα ο Στέλιος Βορίνας είπε μεταξύ άλλων Καταθέτοντας στο Δικαστήριο ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Στέλιος Βορίνας, αναφέρθηκε στις συνεχείς αναβολές της δίκης με ευθύνη πάντα μετά από αιτήματα της πλευράς του μηνυτή, λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν ο Γιοσάκης να συνεχίζει να εμπαίζει την Ελληνική Δικαιοσύνη. Επί 11 μήνες, αν και πολιτικώς ενάγων, αρνείται να εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου προβάλλοντας κάθε φορά διάφορα κωλύματα. Φαίνεται ότι περιμένει να ανέβουν στην έδρα δικαστές της ομάδας του για να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο».

  Ακολούθησε έντονος διάλογος με τον εισαγγελέα της έδρας ο οποίος ζήτησε από τον μάρτυρα να περιοριστεί στην κατάθεση πραγματικών περιστατικών. «Τα πραγματικά περιστατικά για τον Γιοσάκη τα γνωρίζει όλη η Ελλάδα, εκτός από κάποιους δικαστές που έσπευσαν να τον βγάλουν λευκή περιστερά από τις περισσότερες κατηγορίες που αντιμετώπιζε στο παραδικαστικό Νο1. Έτσι λοιπόν και με τις πλάτες κάποιων λειτουργών της Δικαιοσύνης – ευτυχώς ελάχιστων – έστησε το λεγόμενο παραδικαστικό Νο2 και σήμερα βρίσκεται και πάλι υπόδικος ως στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης», συνέχισε στην κατάθεσή του ο Στέλιος Βορίνας.
  ………………
  Αρκετές φορές και από την έδρα και από τον εισαγγελέα ρωτήθηκε να διευκρινίσει και να αποκαλύψει ιδιαίτερα εκείνα τα σημεία στο άρθρο του που γίνονται αναφορές περί «ροζ ιστοριών» που υπαινίσσεται αλλά, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, ποτέ «δεν αποκάλυψε όσα είδε, βίωσε και έζησε μέσα στην Ιερά μονή των Αγίων Θεοδώρων με ηγούμενο τον Αρχιμανδρίτη Κύριλλο Σταυρόπουλο..»

  Ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος αναφέρθηκε σε πολύ ελάχιστα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την βιωτή του στην Ιερά μονή των Αγίων Θεοδώρων το 1996, παρόλο που προσπάθησε να τα αποφύγει, τονίζοντας και μάλιστα με έμφαση ότι «αν αναφερθώ περαιτέρω σε γεγονότα και καταστάσεις που και έζησα και η κρυφή κάμερα κατέγραψε , το 1996, και μάλιστα ύστερα από τόσα χρόνια σε όσα βίωσα τότε ως φιλοξενούμενος στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων, σήμερα ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η Εκκλησία μας απ άκρη σε άκρη παράγει ένα νέο ιεραποστολικό έργο, μεσούσης ίσως της πιο βαθιάς και ανθρωπιστικής κρίσης που γνώρισε ποτέ η πατρίδα μας, από την σύσταση του νεοελληνικού κράτους, πιστέψτε με, κύριε πρόεδρε, κύριοι δικαστές, κύριε εισαγγελέα, τότε θα είναι τόσο μεγάλο το πλήγμα που θα δεχθεί ο ιερός θεσμός τη Εκκλησίας μας, που τα αδηφάγα ΜΜΕ και οι συνάδελφοι μου, όταν και όποτε κρίνουν ότι συμφέρει δεδομένων και των πολιτικών καταστάσεων που προδιαγράφονται, αναζητώντας αφορμή να στρέψουν αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης, θα ανακαλύψουν τάχατες όσα εγώ σήμερα θέλετε να σας αποκαλύψω για να κατασπαράξουν το Σώμα της Εκκλησίας, εννοώ πάντα στην ανθρώπινη και διοικητική της διάσταση. Καθώς η Θεοϊδρυτη δεν μπορεί ούτε να τρωθεί ούτε πολύ περισσότερο να πληγεί. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, αυτά όλα τα βιώματα να παραμείνουν μεταξύ εμού και του πνευματικού μου την άδεια του οποίου μέχρι σήμερα δεν έχω για να αποκαλύψω και τούτο, όπως καταλαβαίνετε, γίνεται προληπτικά και προνοητικά προς αποφυγή ενός άλλου μεγαλύτερου σκανδάλου η αποκάλυψη του οποίου μπορεί να ταρακουνήσει έτι περαιτέρω όχι μόνον το πλήρωμα της Εκκλησίας μας που βάλλεται πανταχόθεν, αλλά κυρίως το Ιερατείο και τον ιερό κλήρο. Κλήρο ανώτερο και κατώτερο , ο οποίος στην μεγάλη πλειοψηφία του παράγει, και τώρα και προηγούμενα ουσιαστικό έργο, κάλυψης ανθρωπιστικών διαστάσεων κρίσης, και δεν γίνεται, τουλάχιστον στην παρούσα ιστορική συγκυρία, να θιγεί ούτε να κλονιστεί. Ίσως κάποια στιγμή όλα αυτά και πολλά άλλα που έχω καταγράψει στην επαγγελματική πορεία μου, είτε ως δημοσιογράφος, είτε ως απλός πιστός εντός όμως των ιερών παρασκηνίων, να καταγραφούν προς χρήση και διάθεση των ιστορικών του μέλλοντος, και όχι προς τέρψη και ηδονή των κάθε μορφής αδηφάγων της σκανδαλοθήρων κάθε εποχής, είτε ΜΜΕ είναι, είτε πολύ περισσότερο πολιτικοί καιροσκόποι» Το δικαστήριο σε αυτό το σημείο δεν επέμεινε το ίδιο και ο εισαγγελέας, στην ερώτηση του για περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εισαγγελέας Κούτρας «προκειμένου να ενισχύσετε τους ισχυρισμούς για την αθωότητα σας» ο οποίος όμως συχνά πυκνά επανέφερε την σχετική ερώτηση της κατάθεσης και αποκάλυψης για το ζήτημα των ροζ ιστοριών «που έτσι όπως ισχυρίζεται ο μηνυτής ενάγων θίγουν την υπόληψη του από αυτά που υπαινίσσεστε για όσων κατεγράφησαν από την κρυφή κάμερα το 1996…»
  …………..

 10. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Ο ιερέας που λάδωσε, δεν τρέχει τίποτα;

  http://www.cnn.gr/news/ellada/story/33262/parapompi-110-prosopon-gia-symmetoxi-sto-paradikastiko-kykloma

  Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος και επικοινωνιολόγος, ο οποίος –όπως δέχεται με την πρόταση της η κ. Φάκου– λόγω στενών σχέσεων του με την Εκκλησία, φέρεται να εξαπάτησε ιερέα, μαζί με τον συγκατηγορούμενο του κληρικό, από τον οποίο έλαβαν ποσό 70 χιλιάδων ευρώ για «να τον αθωώσουν» σε ποινική υπόθεση.

 11. Ο/Η Πατρινός λέει:

  http://patrastimes.gr/arthro.php?id=136438
  ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ
  07/07/2016
  Σύμφωνα με το βούλευμα, στο παραδικαστικό συμμετείχαν:
  Πασίγνωστος επικοινωνιολόγος
  Τους πελάτες, δηλαδή όσους πλήρωναν για δικαστική προστασία εντόπιζαν ο επικοινωνιολόγος, φοροτεχνικός αλλά και ένας γνωστός συνδικαλιστής με αντικείμενο τα τρόφιμα που δεν κατηγορείται τελικά στην υπόθεση.

 12. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/sto-skamni-to-dekembrio-104-atoma-gia-to-paradikastiko-no2
  21 Σεπτεμβρίου 2016 19:30
  Στο σκαμνί το Δεκέμβριο ….. Γιοσάκης για το «παραδικαστικό Νο2»

  Στις 5 Δεκεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα διεξαχθεί η δίκη για το «παραδικαστικό Νο2».

  ………………..

  Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Hot Doc για το παραδικαστικό κύκλωμα ΕΔΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s