Λειτουργία Κυριακής: δόξες πολιτικών παπαρολόγων

[Βρε αγύρτες, Τι σημαίνει «λαός»; και ποια η α κ ρ ι β ή ς κοινωνική του σύνθεση;]

alava-lafaza26.6.16

Δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου για το Βρετανικό «Όχι»  που φιλοξενείται στη γνωστή ΠαπαροΙστοσελίδα: «Η ψήφος αυτή του βρετανικού λαού μας συγκινεί βαθιά εδώ στην Ελλάδα. Μας ενθαρρύνει. Μας ανοίγει νέους ορίζοντες, με τον λαό μας να μπορεί τώρα εύκολα να κατανοήσει ότι τίποτε δεν είναι μοιραίο, ότι αυτός που έχει τη μεγάλη δύναμη και την τελευταία λέξη είναι ο ίδιος ο λαός. Και μας θυμίζει το χρέος εμείς, όλοι εμείς που πονάμε αυτή την πατρίδα, αυτή την κοινωνία που ζει για μια σχεδόν δεκαετία μέσα στο μαρτύριο, να υλοποιήσουμε τελικά το αποτέλεσμα του δικού μαςπροδομένου δημοψηφίσματος.[…] Το Brexit είναι πραγματικότητα εδώ και λίγες ώρες. Το Grexit μπορεί να γίνει πραγματικότητα πολύ σύντομα«.

…και ο σύντροφος Λαφαζά στην ίδια παπαροσελίδα «…πορεία διάλυσης και κατάρρευσης και πως αυτή η ΕΕ δεν βελτιώνεται και δεν μεταρρυθμίζεται θετικά αλλά μόνο ανατρέπεται». Σημείωσε ότι η κατεύθυνση της ΛΑΕ είναι «η άμεση αποχώρηση από την ευρωζώνη», τονίζοντας ότι «τώρα είναι η πρόκληση και η ώρα του μεγάλου, πλατιού πολιτικού αντιμνημονιακού μετώπου που θα έχει ως ελάχιστους στόχους την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, τη διακοπή αποπληρωμής για τη διαγραφή του χρέους, την ευρεία σεισάχθεια για τα ιδιωτικά χρέη των πιο αδύνατων, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την ενίσχυση μισθών και συντάξεων και την έξοδο από την ευρωζώνη σε σύγκρουση και απειθαρχία με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, με στρατηγική. Και σε αυτό το μέτωπο δεν περισσεύει κανείς».

Ενδεικτικό: Και η Ελένη Λουκά «λαός» είναι.

Να μη παραλείψω την ανεκδιήγητη δήλωση του σ. Λαφαζά στις 11.6.16 «To «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ» υποκινείται από τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ»:

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, Λειτουργία Κυριακής, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Λειτουργία Κυριακής: δόξες πολιτικών παπαρολόγων

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Πρόκειται για τυπικό είδος πολιτικών που ευδοκιμεί στους νεοελλήνες. Ουσιαστικά αμόρφωτοι, μωρολόγοι , μεγαλομανείς, λάτρεις της φήμης με οποιοδήποτε κόστος. Γλύφουν ξεδιάντροπα τον νεοέλληνα, ο οποίος έχει κόψει κάθε δεσμό με την λογική και αντιλαμβάνεται την πολιτική, ως μέσον τακτοποίησης του ίδιου ή των οικείων του. Είναι προφανές ότι επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την είσοδο τους στην βουλή, με βάση την παλιά μέθοδο: κρύβε την αλήθεια και χάιδευε τα αυτιά των πολιτικά ραγιάδων. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο, είναι η δήλωση του οικονομικού παράγοντα Σώρος, που διάβασα στο fb-αν είναι αλήθεια- ότι «η έξοδος της Βρετανίας, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση της ΕΕ». Δεν έχω καμιά αμφιβολία, ότι τύποι σαν τον Σώρος, προσβλέπουν στην διάλυση της ΕΕ, ώστε να την αποψιλώσουν πολιτισμικά και πολιτικά εύκολα και με την ησυχία τους. Αν γονατίσει η Ευρώπη, τότε θα υποχωρήσει και το ελάχιστο φως που μας έχει απομείνει σαν αντίβαρο, στην βαρβαρότητα και τον σκοταδισμό.

  • Ο/Η Po λέει:

   Σας διορθώνω: ο Σόρος είπε «η έξοδος της Βρετανίας, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση της ΕΕ, εαν αυτή δεν αντιδράσει άμεσα»

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Σας ευχαριστώ. Αυτό που διάβασα στο protothema, στις 25/6 έλεγε: Η έξοδος της Βρετανίας καθιστά την διάλυση της ΕΕ μη αντιστρέψιμη.

   • Ο/Η Winston Smith λέει:

    Καλά διάβασες Γιάννη. Ψάξε να βρεις τα υπόλοιπα και αγνόησε τις διορθώσεις.
    Ο σύνδεσμος του κειμένου του Σόρος δίνεται εδώ

    http://www.breitbart.com/london/2016/06/26/soros-eu-decline-practically-inevitable/

   • Ο/Η Po λέει:

    Winston Smith κάνεις λάθος, ιδού, στο τέλος του συγκεκριμένου άρθρου, ο Σόρος καταλήγει με τα εξής:

    But we must not give up. Admittedly, the EU is a flawed construction. After Brexit, all of us who believe in the values and principles that the EU was designed to uphold must band together to save it by thoroughly reconstructing it. I am convinced that as the consequences of Brexit unfold in the weeks and months ahead, more and more people will join us.

    από το οριτζιναλ λινκ του άρθρου

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Αλαβάνος
  http://2.bp.blogspot.com/_p9qk1pN75Vg/SmXSqu-Yi4I/AAAAAAAAEBE/XhQmkhAVw9c/s1600/248399-88.bmp

  https://roides.wordpress.com/2012/02/16/16feb12/
  …Παράνοια και θεατρινισμός…

  ………….

  Θέλω να πω πως ο εγκωμιαστής των έσχατων αθλιοτήτων του Χριστόδουλου, ο θαυμαστής του τοκογλύφου και παρανοϊκού φονταμενταλιστή Μακρυγιάννη, ο υπερασπιστής του Άβατου του Αγίου Όρους, ο «αναντικατάστατος» ευρωβουλευτής με τη μακρύτερη (23χρονη!) θητεία, ο μεγαλοκληρονόμος γιός του κεντρώου υπουργού, δεν με πείθει ως κοινωνιολόγος των Ερυθρών Χμερ. Το χαμίνι των Αθλίων του Βίκτωρα Ουγκώ, ήταν ένα άκακο παιδί που ποτέ του δεν θα κατέστρεφε περιουσίες αθώων ανθρώπων ούτε θα έστελνε εργαζόμενους στην ανεργία. Οι κουκουλοφόροι μας ξέρουν να διαφεύγουν από τα νύχια των αστυνομικών του κ.Παπουτσή, αυτό με την αθωότητα του πάντα ακάλυπτου πρόσωπου, έπεσε νεκρό από τις σφαίρες του βασιλικού στρατού. Ο Ουγκώ νιώθει στοργή για τον αλητάκο του: «Το Παρίσι έχει παιδί και το δάσος το πουλί. Το πουλί είναι σπουργίτι, το παιδί είναι χαμίνι». Είναι αισχρότητα να παρομοιάζεται ο Γαβριάς με τα κατακάθια που εκβίαζαν καταστηματάρχες ή με τα κακομαθημένα παλιόπαιδα που εκδικούνται τον πλούσιο μπαμπά τους σπάζοντας τζαμαρίες ή καίγοντας βιβλιοθήκες. Σίγουρα αν το σπίτι του κ.Αλαβάνου έπεφτε θύμα των Βάνδαλων που έκαψαν το κέντρο της Αθήνας, οι δηλώσεις του θα ήταν ολότελα διαφορετικές, παρά την αυτοκαταστροφική εφηβική του μετάλλαξη τώρα στα γεράματα. Ότι στρεψοδικίες κι αν υπάρξουν, η προσπάθεια της ανακοίνωσης να δικαιολογήσει με κοινωνιολογικά προσχήματα τη βαρβαρότητα συμμοριών είναι φανερή. …..

  http://ardin-rixi.gr/archives/9215

  Περιοδικό Άρδην — Δεκεμβρίου 18, 1997
  ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ, Άρδην τ. 11

  by admin

  του Αλέκου Αλαβάνου
  ……………….

  Ο Λαφαζάνης

  https://roides.wordpress.com/2015/04/27/27apr15/
  …………………….
  Ποιός είναι πραγματικά ο κ.Λαφαζάνης;

  Αμετανόητος υπερασπιστής του ημιπαράφρονα εθνικιστή ηθικού αυτουργού των δολοφονιών εκατοντάδων παιδιών, Μιλόσεβιτς («θλιβερή παρωδία η δίκη Μιλόσεβιτς», 15.2.2002).

  Yμνητής με τρόπο κωμικοτραγικό, τώρα που υπουργοποιήθηκε, του βάρβαρου κυνηγιού («το κυνήγι είναι ψυχαγωγία που αναδεικνύει μια νέα ποιότητα ζωής»-δήλωση της 21ης Απριλίου, econews).

  Oπαδός της βρώμικης ηλεκτρικής ενέργειας («…την ώρα που οι κκ. Τσίπρας και Λαφαζάνης θα “σκίζουν τα Μνημόνια” το 50% της χρηματοδότησης της επένδυσης θα καλύπτει η γερμανική τράπεζα KfW που ενώ στη Γερμανία επενδύει στην καθαρή ενέργεια, τα συστήματα εξοικονόμησης και αποθήκευσης ενέργειας, την καινοτομία και τις ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας, στην Ελλάδα βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να επενδύσει στο λιγνίτη..» (econews, 24.3).

  Παλαιοκομματικός, που υπόσχεται να τετραγωνίσει τον κύκλο κλείνοντας τις «Σκουριές» χωρίς τάχα να απολυθεί ούτε ένας εργάτης, ευκαιριακός θαμώνας των εθνικιστικών παρελάσεων και των Δοξολογιών, ψηφοφόρος του καραμανλικού «μνημονιακού» κ.Παυλόπουλου, σύμμαχος των ακροδεξιών ΑΝΕΞΕΛ, οπαδός της τριτοκοσμικής εξωτερικής πολιτικής, ακόμη και με τυραννικά και μαφιόζικα καθεστώτα (Κίνα, Αζερμαϊτζάν, Ιράν, Ρωσία).

  Με άσπρα γένια, αλλά με σκούρα μαλλιά που το χρώμα τους θα ζηλεύει ο κ.Τ.Κουράκης, ο κ.Λαφαζάνης δηλώνει αριστερός, ριζοσπαστικός, αντικαπιταλιστής και νοσταλγός του Λένιν (‘Iscra’), μέχρι εκεί που ο Λένιν τον συμφέρει, γιατί κάθε άλλο παρά θα ενέκρινε την επέλαση συγγενών, φίλων και στελεχών στον κρατικό μηχανισμό με προνομιούχες απολαβές, την έφοδο κάποιων στο Ιασώ και στα ταξίδια στη Ν.Αμερική και στη Μόσχα, τις διακοπές σε βίλες φίλων επιχειρηματιών, τους αχθοφόρους αστυνομικούς, αφού στο «Κράτος και Επανάσταση», επικαλούμενος την υπογραμμιζόμενη από τον Μαρξ σχετική τοποθέτηση της παρισινής Κομμούνας, θέλει την κατάργηση κάθε επιδόματος για έξοδα παράστασης και κάθε οικονομικού προνομίου στους κρατικούς υπαλλήλους προτείνοντας την καταβολή αποζημίωσης στους κυβερνητικούς αξιωματούχους της στάθμης του μισθού του εργάτη. Ο κ.Λαφαζάνης όμως δεν έχει φιλοτιμηθεί ακόμη να προτείνει να διατεθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα, επί των οποίων επέπεσαν πολλοί «αριστεροί» βουλευτές, προστατευόμενοι από την ανωνυμία που τους προσέφερε η Ζ.Κωνσταντοπούλου, σε κρατικά ανθρωπιστικά ιδρύματα και μια λογική μείωση του προκλητικού βουλευτικού μισθού και των σχετικών προνομίων, που του πληρώνουν οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι. Αυτή η συμπεριφορά έχει να κάνει και με τη χαμηλή ποιότητα της Δημοκρατίας μας, γιατί δημιουργεί και με τη βοήθεια του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου, που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεχάσει να αλλάξει, μια προνομιούχο τάξη πολιτευτών, που προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους διαφθείρονται και διαφθείρουν. Ακόμη και η αρχιεπισκοπικού ήθους δικαιολογία των αριστερών βουλευτών πως παίρνουν μεγάλο μισθό για να μπορούν να ασκούν «κοινωνικό έργο», γεννά το ερώτημα αν πιστεύουν στη με ξένα κόλλυβα ιδιωτική και ανεξέλεγκτη «φιλανθρωπία» (που αν πιστέψουμε πως ασκείται, γεννά και υποψίες εξαγοράς ψήφων), αντί της θεσμοθετημένης κρατικής πρόνοιας.

  Είναι άγνωστο που και πως έχει ασκήσει το «επάγγελμα» του Μαθηματικού, που δηλώνει στο βιογραφικό του, αλλά υποψιάζομαι πως το έχει ασκήσει όσο αυτό του πολιτικού μηχανικού ο αρχηγός του, αφού υπήρξε επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, δίνοντας το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης (έτσι έχουν δηλωσει πως κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πραπέρα λογοδοσία), μάλλον δύσκολα μπορεί να έχει αποκτήσει αυτά, τα όχι πολλά αλλά αξιόλογα, που δηλώνει στο «τι έσχες» (να δούμε πότε θα φιλοτιμηθούν οι αριστεροί να δηλώσουν και το «πόθεν») για το 2012, αφού ως γνωστόν η βουλευτική ιδιότητα για την Αριστερά δεν αποτελεί πηγή ατομικού πλουτισμού, αλλά προσωπική θυσία:

  «Εισόδημα: 149.917. Ακίνητα: 5, τα 3 ανήκουν στην σύζυγό του. Δύο ομόλογα 100.000 ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Καταθέσεις: 30757 ευρώ, 4295 GBP και 19250 CHF μαζί με την σύζυγό του. Δύο αυτοκίνητα».

  Πάντως αν και οπαδός της δραχμής, φαίνεται πως ακολουθεί τη συνήθεια και άλλων συντρόφων του, νοσταλγών του ίδιου νομίσματος, όπως ο κ.Λαπαβίτσας που πληρώνεται στο Λονδίνο, γιατί την επόμενη χρονιά έχει αυξήσει τη ρευστότητά του σε ξένο νόμισμα, άγνωστο γιατί: «Το ξένο νόμισμα φαίνεται πως προτιμά και ο Π. Λαφαζάνης που διαθέτει στους λογαριασμούς του 38.000 ελβετικά φράγκα, 8.651 λίρες Αγγλίας και 60.000 ευρώ»……………

 3. Παράθεμα: δόξες πολιτικών παπαρολόγων | Ασμοδαιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.