Με αφορμή τη συμπόρευση Χ.Α.-ΛΑΕ

[στον πόθο του Brexit, στη διάδοση συνωμοσιολογιών και στην αναβίωση των εθνικισμών]

lae-xa23.6.16

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Αντιγράφω από την ιστοσελίδα της υπόδικης ναζιστικής οργάνωσης της «σποράς των ηττημένων του 1945» (Ο παρ’ολίγον πορθητής του Ινστιτούτου Γκαίτε κ.Παρασκευόπουλος, μετά από επίμονες έρευνες που κράτησαν πάνω από ένα χρόνο βρήκε αίθουσα για να διεξαχθεί η δίκη της), πρόσφατη (22 Ιουνίου 2016, 19:22) είδηση: «Συνάντηση Συναγωνιστών Ν. Μίχου και Η. Παναγιώταρου με τον πρόεδρο της ΔΕΗ για τα προβλήματα και το ξεπούλημα των ενεργειακών υποδομών. Μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα και τις προοπτικές της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού είχαν οι συναγωνιστές βουλευτές Ευβοίας και Β’ Αθηνών, Μίχος Νικόλαος και Παναγιώταρος Ηλίας, από τον πρόεδρό της, κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ…». Δυστυχώς η «Αυγή», ξέχασε να δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ, άγνωστο γιατί. Αξίζει όμως να σημειώσω και τους οικολογικούς προβληματισμούς Παναγιωτάκη (ηλεκτρική ενέργεια από λιγνίτη) μαζί με κάτι ακόμη (6.4.2015): «Υπέρ της ενίσχυσης του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας, … εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, ο νέος Πρόεδρος Μ.Παναγιωτάκης. Η τοποθέτηση του στη θέση του επικεφαλής της ΔΕΗ υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και καταψηφίστηκε από ΝΔ- ΚΚΕ, ενώ Χ.Α., Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «παρών»». Ομολογώ πως βρίσκω πολύ περίεργη και ασυνήθιστη τη ναζιστική ουδετερότητα.

«Αφού θυμίσω ότι η Βουλή είχε άρει την ασυλία του Μίχου για ανακριβή δήλωση στο ‘Πόθεν Έσχες’ του 6 ημέρες πριν, αξίζει νομίζω να δούμε ποιος είναι ο κ. Παναγιωτάκης που ενημερώνει τον Παναγιώταρο. Αρχικά η ανάληψη από αυτόν της προεδρίας της ΔΕΗ είχε υπονομευθεί από άθλιες συκοφαντικές επιθέσεις, θύμα των οποίων έπεσε και η εθνική έπαλξη των Καραμανλοτσιπροκαμμένων, το μπλογκ Olympia, που τις αναδημοσίευσε, πιθανόν διότι δεν είχε ακόμη προλάβει να συντονιστεί με το σχήμα ΣΥΡΙΖΕΛ: «Posted by arch στο Απριλίου 2, 2015. Ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης που προτάθηκε απόψε από τον Π. Λαφαζάνη νέος Πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ διερευνάται από την Εισαγγελία Αθηνών για υπόθεση που αφορά υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος (Δικογραφία Δ/2014/1235). Η υπόθεση αφορά την υπόθαλψη γεωπόνου υπαλλήλου ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ που ζητούσε μίζες από πελάτες της ΔΕΗ στη Τήνο, Σαλαμίνα και στην ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής για να τους δοθεί ρεύμα…». Στο ίδιο ατυχέστατο δημοσίευμα, υπάρχει ακόμη και απαράδεκτο σχόλιο (2. Apostolis said. Απριλίου 2, 2015 στις 5:58 πμ «Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΤΟΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΥΓΟΙ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ 250.000 ΕΤΗΣΙΩΣ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ….ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ!).

Όμως ο κ.Παναγιωτάκης έδωσε εξηγήσεις άμεσα την επομένη ημέρα και νομίζω πως η Olympia, που ενδιαιτάται και στο Δημόσιο Ταμείο ως σύμβουλος του Υπ.Εθ.Α., οφείλει να τον αποκαταστήσει: «Νοσηρά τα περί εμπλοκής μου σε υπόθεση δωροδοκίας (Πρώτο Θέμα-03/04/2015). Την ίδια ημέρα η Olympia αντί να ζητήσει συγνώμη, διαμαρτύρεται πως το ΒΗΜΑ της έκλεψε το αποκλειστικό ρεπορτάζ: «Όταν ο ΔΟΛ «κλέβει» το Ολυμπία, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα…Posted by olympiada στο Απριλίου 3, 2015…. Αποκαλύπτει» λοιπόν ο Βηματοδότης με αφορμή την τοποθέτηση του Εμμανουήλ Παναγιωτάκη στο τιμόνι της ΔΕΗ, ότι ‘τον έχει καλέσει η αστυνομία’!…..Δηλαδή ο έγκριτος Βηματοδότης αντιγράφει το άρθρο του Ολυμπία για να κάνει αντιπολίτευση, βάζοντας μάλιστα και τα στοιχεία της κλήτευσης όπως φαίνονται στην φωτογραφία. Ούτε λέξη παραπάνω! Μα τέτοια απόγνωση αγαπητοί κύριοι του ΔΟΛ; Ούτε μία τόσο δα έρευνα δεν μπορείτε να κάνετε στο τέως άντρο σας, όπου κάποτε λύνατε και δένατε;….».

Αντιγράφω τώρα από το ΒΗΜΑ (Τράτσα Μάχη,  02/04/2015 06:00), βιογραφικό του κ.Παναγιωτάκη: «…Ο νέος επικεφαλής είναι επιλογή του υπουργού …κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος επιδιώκει έτσι κι αλλιώς να υπάρχει κοινή γραμμή μεταξύ κυβέρνησης και ΔΕΗ. …. στο παρελθόν είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση.…Μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος, με σπουδές στο ΕΜΠ και με μεταπτυχιακό  Management από το Henley University της Βρετανίας, είχε πολιτικές διασυνδέσεις με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, την περίοδο 1991-1992 είχε διατελέσει πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, με τη στήριξη του τότε Συνασπισμού… Ο κ. Παναγιωτάκης θα κληθεί να υλοποιήσει τα σχέδια της κυβέρνησης για μια δημόσια και αναβαθμισμένη δημόσια επιχείρηση ΔΕΗ και τη δέσμευση του κ. Λαφαζάνη …με τελικό στόχο τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. …».

Είναι κρίμα που ο κ.Λαφαζάνης έφυγε νωρίς και έτσι τα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν πρόκαναν να μειωθούν. Ίσως μια αντιμνημονιακή κυβερνητική συνεργασία Χ.Α.-ΑΝΕΛ-Πλεύσης και ΛΑΕ, στα πλαίσια μιας εθνικά ανεξάρτητης Ελλάδας το επιτύχει. Νομίζω πως κάτι θα έχει προφητεύσει σχετικά το αγράμματο μέντιουμ Παϊσιος, που ως θεϊκή οντότητα υπάγεται στον κατά της βλασφημίας νόμο που διατηρεί εδώ και 17 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήθελε λέει να αφυπνίσει τους «Κουτόφραγκους», που δεν έχουν ιδέα από Παϊσιους, αγιοβαρβάρες και αγιαφώτα.

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

18 Responses to Με αφορμή τη συμπόρευση Χ.Α.-ΛΑΕ

 1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  «Ο Παναγιωτάκης και η Τολάκη είναι σύζυγοι, συνεπώς εισπράττουν 250.000! Μάλιστα είναι και οι δύο στελέχη της Αριστεράς και έχουν σπουδάσει στην Γαλλία με τα λεφτά της ΔΕΗ…Καιρός να σταματήσουν τα ΑΙΣΧΗ!)
  ………..
  …..αγράμματο μέντιουμ Παΐσιος,…
  …………………………..
  …………έχουν ιδέα από Παΐσιους………..

  Τι μας λες;
  Κοπρόσκυλα του κερατά!!

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  1. Με ποιους συνομιλεί ο διοικητής της ΔΕΗ που επέβαλε ο Λαφαζάνης της Σρεμπρένιτσα

  2. η ΛΑΕ εγκαλεί τη βρετανική Αριστερά, γιατί δεν έχει τη φαντασίωση πως η εθνική διαίρεση και οι χωριστοί δρόμοι των ευρωπαϊκών λαών θα χτυπήσουν τον καπιταλισμό

  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24638:bremain-brexit&catid=81:kivernisi&Itemid=198
  ΝΑΙ ΣΤΟ BREXIT ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ & ΤΗΣ ΕΕ
  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

  (Τρ. 21/6/16 – 16:55)
  Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ BREMAIN ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΕ
  Του ΜΙΧ. ΑΡΤΙΝΟΥ
  ………………………..
  Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η πρόσφατα αναδειχθείσα »αριστερή» ,υπό τον Κόρμπιν , ηγεσία του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Bremain, στολίζοντας τη σχετική θέση της με αρκετές φαντασιοπληξίες για την δημοκρατική αλλαγή στην ΕΕ και άλλα παρήγορα.
  Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι και η πέραν του Εργατικού Κόμματος, μικρή είναι η αλήθεια σε μέγεθος, Αριστερά τάσσεται και αυτή, με ένα φανατισμό που εκπλήσσει, κατά του Brexit.
  H δικαιολογία που προβάλλουν οι πλέον νηφάλιοι, εκ των αντιτιθέμενων από »αριστερά» στο Brexit, είναι ότι το Brexit υποστηρίζουν συντηρητικές έως ακροδεξιές δυνάμεις με έντονη λαϊκίστικη φρασεολογία και ορισμένες με ξενοφοβικό προσανατολισμό!
  Είναι αυτό, όμως, επαρκής λόγος για να μην αναδειχθεί και να προβληθεί ένα αριστερό Brexit, συνδεδεμένο με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα προοδευτικών μετασχηματισμών στην οικονομία και την κοινωνία;
  Εκτός και αν υπάρχει αυταπάτη ότι μπορεί, στο πλαίσιο της ΕΕ, η οποία αντιδραστικοποιείται συνεχώς και γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτική, να γίνει δυνατή η κατανίκηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και η προώθηση ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου.
  Δυστυχώς, η Βρετανική Αριστερά, πλην κάποιων ισχυρών φωνών με απήχηση στις γραμμές της, αφήνει ένα μεγάλο κενό να το εκμεταλλεύονται κάθε λογής λαϊκίστικα συντηρητικά ρεύματα.

  3. Κριτική στον κ.Παναγιωτάκη και στην επίσης υπάλληλο της ΔΕΗ σύζυγό του για τα μισθολογικά τους, ολόιδια με το σχόλιο (βλ.ποστ) στο φιλοκυβερνητικό ακροδεξιό blog οlympia, αναρτημένη από το 2010. Δεν ξέρω αν αληθεύει:

  https://isxys.blogspot.com/2010/12/blog-post_08.html
  8.12.10
  Η Δ.Ε.Η ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ
  ΛΙΣΤΑ ΜΕ «ΣΤΕΛΕΧΗ» ΤΗΣ ΔΕΗ, ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,
  ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009,
  ……

  Υ.Γ-2: Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΤΟΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΥΓΟΙ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ 250.000 ΕΤΗΣΙΩΣ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ…. ΟΛΟΙ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.

  Α/Μ ΕΠΩΝΥΜΟ ONOMA Σύνολο μεικτών

  ………………
  27087 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 131.814,34
  ………………………
  35537 ΤΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 118.277,80
  …………………………….
  ΠΗΓΗ: ΟΛΥΜΠΙΑ
  ____________

  Ομοίως και εδώ:
  http://pontokomicom.blogspot.gr/2010/03/blog-post_332.html
  Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010
  Μισθοί ανώτατων στελεχών της (Δ)ΕΗ Α.Ε…
  ΟΛΟΙ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
  ………..

  4. Δημοψήφισμα Aγγλίας : Φοιτήτρια λέει πως η μνήμη της φρίκης που έζησαν μέλη της οικογένειας της στο Άουσβιτς και στα σερβικά στρατόπεδα συγκέντρωσης άμαχων της Σρεμπρένιτσα της εμπνέουν να ψηφίσει ΠΑΡΑΜΟΝΗ

  http://www.dailyrecord.co.uk/news/politics/eu-referendum-student-says-memory-8228073#rz7v5ZqeWdJ8FhbG.97


  EU Referendum: Student says memory of horrors family suffered at Auchwitz and Srebrenica inspires her to vote Remain…………

 3. Ο/Η Κάσυ Διάρη, Εβρόπι τον εθνόν λέει:

  ww.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-brexit-h-eurwph-kai-oi-tokoglufoi#ixzz4COetLT2L

  To Brexit, η Ευρώπη και οι τοκογλύφοι

  Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 – 11:33

  Άρθρο από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» που κυκλοφορεί

  Τρόμος έχει περιβάλλει Ευρωπαίους και Αμερικανούς από το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Ο μεν τρόμος των Ευρωπαίων εκφράζεται από τα πρωτοσέλιδα αγάπης ακόμα και από το Spiegel, που παρακαλάνε τους Βρετανούς να μην ψηφίσουν «ΝΑΙ». Ο δε τρόμος των αμερικανών φάνηκε από την συνέντευξη του φερεφώνου των αμερικανών Τούσκ στην γερμανική Bild, όπου είπε:
  «Ως ιστορικός, φοβάμαι πως το Brexit μπορεί να είναι η αρχή της καταστροφής όχι μόνο της ΕΕ αλλά και του δυτικού πολιτικού πολιτισμού στο σύνολό του»
  Τι εννοεί ο… ποιητής;
  Τι εννοεί ως «δυτικό πολιτισμό» που θα καταστραφεί από το Brexit ο Τούσκ; Προφανώς δεν εννοεί την άνθιση των τεχνών και των γραμμάτων, αφού επί Ευρωπαϊκής Ενώσεως υπήρξε μία καταβαράθρωση και των δύο με θεάματα χειρίστης ποιότητας και αμφιβόλου ηθικής.
  Μήπως εννοεί τα οικονομικά των Λαών; Επίσης προφανώς όχι, αφού Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει αιματηρή λιτότητα και μνημόνια για τους και Λαούς και ασυλία για τους πλουτοκράτες απατεώνες και ληστές.
  Μήπως εννοεί την ασφάλεια των πολιτών της Ευρώπης; Αυτό θα ήταν εξωφρενικό την στιγμή που τόσες χώρες θρηνούν εκατοντάδες θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας, που έφερε η πολιτική των ανοιχτών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
  Τι εννοεί, λοιπόν, ο Τούσκ σε αυτή τη δήλωσή του, που τόσο θυμίζει την παρέμβασή του στην διαπραγμάτευση Μέρκελ – Τσίπρα, όταν μπούκουρε στην αίθουσα λέγοντας: «για λίγα εκατομμύρια θα καταστρέψετε την Ευρωπαϊκή Ένωση».
  Εννοεί την Ευρώπη των τοκογλύφων
  Το μόνο που έχει επιτευχθεί στα χρόνια λειτουργίας της κάποτε ΟΝΕ και σήμερα Ε.Ε. είναι η φιλελευθεροποίηση των οικονομιών, τα μνημόνια, και η αλληλεξάρτηση των χωρών. Πιο απλά, το μόνο που έγινε ήταν να ξεριζώσουμε τα σπαρτά μας, για να τα εισάγουμε φτηνότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να κλείσουμε τις βιομηχανίες μας για να εισάγουμε συσκευές από την Ευρώπη. Να βάλουμε τον Καμμένο να πτωχεύσει την «Ελίντα» για να πάρει την ελληνική αγορά η Siemens.
  Επιπλέον, επί Ευρωπαϊκής Ενώσεως έγινε πραγματικότητα η θέσπιση εκατοντάδων αντεθνικών νόμων, που καταδιώκουν την θρησκεία, απεμπολούν τα ήθη και τα έθιμα, διαλύουν την οικογένεια και προάγουν τον πολυπολιτισμό και την παρακμή. Εκατοντάδες νόμοι που καθιστούν Ευαγγέλιο του Κράτους τον νεοφιλελευθερισμό σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Πρόσφατη ήταν η εξέλιξη της επιβολής μέσω Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των ομαδικών απολύσεων, για να φέρουμε ένα παράδειγμα. Δεκάδες οι «δικαιώσεις» ανύπαρκτων μειονοτήτων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα επεκτατικά συμφέροντα της Τουρκίας.
  Το συμφέρον των Βρετανών
  Σίγουρα οι Βρετανοί δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από την παραμονή τους σε αυτόν τον υπερεθνικό οργανισμό. Επειδή, βεβαίως, έχουν καταστεί εδώ και δεκαετίες τσιράκια των αμερικανών, η τελική τους στάση θα εξαρτηθεί από τα κοράκια του Σίτυ και της Ουάσινγκτον. Οι βρετανοί πολίτες πάντως έχουν μόνο να κερδίσουν βγαίνοντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποιός ξέρει… Μπορεί να επιχειρήσουν μέχρι και το Λονδίνο να επανακαταλάβουν!
  Η αστάθεια στα χρηματιστήρια ολόκληρου του κόσμου, αλλά και η ταραχή των διεθνών τοκογλύφων σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως, δείχνει και κάτι άλλο. Ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό «βέλος» στην «φαρέτρα» της. Όχι την απειλή, αλλά την πραγματοποίηση ενός GRexit την στιγμή που θα πονά περισσότερο τους διεθνείς τοκογλύφους. Ένα GRexit συνδυασμένο με εθνικές πολιτικές που θα επιφέρουν ένα δημιουργικό σοκ, που θα μας επιτρέψει να ανακτήσουμε την Πατρίδα μας. Με πόνο, ναι… Αλλά όχι με πόνο των παιδιών μας, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι υποτακτικοί των μνημονίων.
  Κώστας Αλεξανδράκης

 4. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Στις 12 Φεβρουαρίου 2015 11 ευρωβουλευτές του Φάρατζ αποφάσισαν να ευθυγραμμιστούν με το ελληνικό φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, προκειμένου να καταψηφίσουν την πρόταση της ΕΕ να συσταθεί μια ειδική επιτροπή για την πάταξη της φορολογικής παράκαμψης (μείωση φόρου με κόπα) . Τα άλλα μέλη του UKIP 12 ευρωβουλευτές ( συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής Nigel Farage ) δεν είχαν καν εμφανιστεί για να ψηφίσουν.
  Αν είστε αντίθετοι με τις φορολογικές παρακάμψεις των πολυεθνικών εταιρειών και των υπερ- πλούσιων, θα είστε ευτυχείς να ξέρετε ότι παρά τις προσπάθειες του UKIP και της Χρυσής Αυγής, η κατάργηση της φοροαποφυγής ψηφίστηκε με 612 ψήφους υπέρ, έναντι 19 κατά.
  http://anotherangryvoice.blogspot.gr/2015/02/what-is-ukip-stance-on-tax-dodging.html

 5. Ο/Η Left λέει:

  Σχόλιο κάτω από το ποστ της Iskra

  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24638:bremain-brexit&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  #2 hans castorp 22-06-2016 19:44
  (…)
  Μπορείτε να φαντασιώνεστε για διαφόρων ειδών brexit, που ανοίγουν επαναστατατικού ς δρόμους η και συνθήκες επικράτησης του πολιτισμού των εξωγήινων. Σε ΑΥΤΟ το σύμπαν πάντως και κάτω απο τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν ΣΗΜΕΡΑ, ὀλοι γνωρίζουν, ακόμα και οι αθεράπευτα ακραίοι βολονταριστές, ότι το brexit κάτω από την ιδεολογική ηγεμονία των φαραντζ-τζονσον (που δεν διακυβεύεται πλέον, απλά έχει υπερισχύσει) θα είναι καταστροφική εξέλιξη για την βρετανική εργατική τάξη, που συγκρίνεται μόνο με την ήττα του 79. Τα πράγματα είναι καθαρά: Θέλεις την αγγλία φορολογικό παράδεισο τὐπου τζέρσευ, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, social damping, περισσότερη ξενοφοβία και ρατσισμό; Ψηφίζεις brexit. Μπορεί η ΕΕ στην σημερινή μορφή της να μην είναι το ιδανικό πεδίο πάλης, αλλά είναι το μοναδικό εφικτό σήμερα – ριζοσπαστικά προγράμματα σε εθνικό επίπεδο απέτυχαν στην βρετανία σε πολύ ευνοικότερες συνθήκες από τις σημερινές.

 6. Ο/Η Οικωλογική Αριστερά λέει:

  http://magnesianews.gr/oikonomia/%CE%B4%CE%B5%CE%B7-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9.html

  ΔΕΗ: Εγκρίθηκε ο διορισμός του Μ.Παναγιωτάκη στη θέση του προέδρου

  Σε σχέση με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο νέος πρόεδρος της επιχείρησης σημείωσε πως «τιμολογιακή μείωση μπορεί να υπάρξει όταν γίνει μείωση του κόστους παραγωγής». Στο πλαίσιο αυτό, όμως, «πρέπει να επέμβουμε στο κόστος καυσίμου με την αύξηση της συμμετοχής του λιγνίτη. Ο λιγνίτης είναι το εθνικό μας καύσιμο, μ’ αυτό μας έχει προικίσει η φύση σαν χώρα, γλιτώνουμε με τη χρήση του εισαγόμενα καύσιμα- αλλά η συμμετοχή του έχει μειωθεί από το 78% όπου βρισκότανε πριν 10 χρόνια, στο 45%».

  Στο σημείο αυτό, ο κ. Παναγιωτάκης θεώρησε «άκρως αναγκαίες» κάποιες προσλήψεις (έκανε λόγο για 100-200 άτομα προσωπικό σε πληρώματα εκσκαφέων), όπως αναγκαίες εκτίμησε τις προσλήψεις και για την εταιρεία «ΔΕΗ-Ανανεώσιμες», προκειμένου να ανταπεξέλθει στον υφιστάμενο ανταγωνισμό:

 7. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.periodista.gr/politiki/article/21571/sokarei-to-pothen-esches-tou-lafazani-drachmi-sta-logia-alla-ploutos-akinita-lires-kai-elbetika-fragka
  Periodista.gr

  από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

  ΣΟΚάρει το πόθεν έσχες του Λαφαζάνη: «Δραχμή» στα λόγια, αλλά πλούτος, ακίνητα, λίρες και ελβετικά φράγκα

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/leave-or-not-leave

  To leave or not to leave

  23.06
  Πάνος Τριγάζης*
  .

  Περίπου πριν από 200 χρόνια, ο Λόρδος Βύρων έγραφε στη μητέρα του από την Αθήνα: «Είμαι τόσο πεπεισμένος για τα οφέλη που αποκομίζει κανείς παρατηρώντας την ανθρωπότητα και για τα οδυνηρά αποτελέσματα που έχει το να μένεις σπίτι σου με όλες τις στενόμυαλες προκαταλήψεις ενός νησιώτη, ώστε νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει σε εμάς ένας νόμος που να υποχρεώνει τους νέους μας να μένουν ένα διάστημα στο εξωτερικό» (14-11-1811).

  Αραγε, είναι οι «στενόμυαλες προκαταλήψεις ενός νησιώτη» που τροφοδοτούν τον ευρωσκεπτικισμό των Βρετανών; Υπάρχει μια δόση αλήθειας σ’ αυτό και όσοι έχουμε ζήσει ένα διάστημα στη Γηραιά Αλβιώνα μπορούμε να το βεβαιώσουμε.

  Με μεγάλη δυσκολία η Βρετανία εντάχθηκε στην ΕΟΚ το 1973. Και όλα τα χρόνια που συμμετέχει στην Ε.Ε. είναι sui generis περίπτωση μέλους. Αρνήθηκε πεισματικά τα όποια βήματα προς την πολιτική ενοποίηση γιατί, όπως έλεγε η Μάργκαρετ Θάτσερ, «θέλουμε την Ευρώπη μια ελεύθερη αγορά και τίποτε άλλο».

  Θα πει κανείς, μα δεν είναι μόνο οι συντηρητικοί στην πλειονότητά τους που δεν θέλουν «περισσότερη Ευρώπη», είναι και το Εργατικό Κόμμα, ιδιαίτερα η αριστερή πτέρυγά του, που ανέκαθεν ανησυχούσε για το ενδεχόμενο απώλειας εντός της μεγάλης αγοράς του βρετανικού κράτους πρόνοιας, ενός από τα πληρέστερα παγκοσμίως ακόμα και τώρα.

  Αυτή η ανησυχία έχει βάση, πολύ περισσότερο σήμερα, που στην Ε.Ε. κυριαρχεί ο νεοφιλελευθερισμός. Ωστόσο, κατά τον πρώην πολέμιο της Ε.Ε. και σημερινό ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, η απόφαση του βρετανικού λαού και των εργαζομένων στο επικείμενο δημοψήφισμα πρέπει να είναι η παραμονή στην Ε.Ε. Παρότι η θέση αυτή τον μετατρέπει σε de facto σύμμαχο του Ντέιβιντ Κάμερον, ο Εργατικός ηγέτης έχει επιχειρήματα.

  Κατά την άποψή του, η παραμονή αποτελεί μέρος της στρατηγικής «οικοδόμησης του σοσιαλισμού». «Remain and Reform» διακήρυξε τον Απρίλιο, κάτι ανάλογο με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ «μέσα στην Ευρώπη για να την αλλάξουμε». Το δημοψήφισμα διχάζει τους Εργατικούς και πολύ περισσότερο τους Συντηρητικούς, που κινδυνεύουν εκ δεξιών από το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ και άλλα ξενοφοβικά και ρατσιστικά μορφώματα. Η αντιπαράθεση είναι οξύτατη και η έκβασή της αβέβαιη.

  Η συζήτηση για το δημοψήφισμα προεκτείνεται και στο αν ο κοινωνικός μετασχηματισμός ή τουλάχιστον ο εκδημοκρατισμός είναι περισσότερο εφικτός στο ευρωπαϊκό ή στο εθνικό επίπεδο.

  Στο εθνικό επίπεδο, τα συνδικάτα, από τα οποία γεννήθηκε το Εργατικό Κόμμα, δεν είναι πια τόσο ισχυρά, ώστε να ρίχνουν κυβερνήσεις. Οι θρυλικοί ανθρακωρύχοι τείνουν να εξαφανιστούν, διότι ελάχιστα ανθρακωρυχεία έχουν απομείνει. Τα «έφαγε» το πετρέλαιο της Β. Θάλασσας!

  Επειδή τόσο τα συνδικάτα όσο και το City στηρίζουν το «Remain», γεννιέται το ερώτημα αν τα συμφέροντα αυτών των δύο συμβιβάζονται. Η ιστορία διδάσκει ότι δυνάμεις με ανταγωνιστικά συμφέροντα μπορεί να συμπέσουν σε κοινούς στόχους. Σε ό,τι αφορά το City, η σημερινή Ε.Ε. δεν έχει βλάψει τα συμφέροντά του, ενώ έχει πολλά να χάσει με τυχόν αποχώρηση.

  Θα χάσει και η Βρετανία, από την άποψη του διεθνούς ρόλου της, που πια δεν είναι κοσμοκράτειρα, παρότι έχει προνομιακές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Οσο για τους εργαζόμενους, στην Ε.Ε. υπάρχει ένα θεσμικό κεκτημένο, που διευκολύνει τους αγώνες τους, ευνοεί τον παρεμβατισμό, ενώ η δράση των συνδικάτων προστατεύεται και από τη Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.

  Δεδομένου, όμως, ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν έχουν κατοχυρωθεί, απαιτείται η κοινή δράση των συνδικάτων και της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη.

  Ως αριστερός, θέλω να νικήσει το «Remain», διότι στη μάχη για την άλλη Ευρώπη χρειαζόμαστε τα βρετανικά συνδικάτα και το Εργατικό Κόμμα του Κόρμπιν. Χρειαζόμαστε και το παράδειγμα του Λονδίνου, που αρνήθηκε τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές πιέσεις, εκλέγοντας δήμαρχό του τον Σαντίκ Xαν, πακιστανικής καταγωγής μετανάστη δεύτερης γενιάς. Διανοούμαστε κάτι ανάλογο στην Αθήνα, που γέννησε τη Δημοκρατία;

  *Ο Πάνος Τριγάζης είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

 9. Ο/Η του Αλέξη λέει:

 10. Ο/Η goodnight EU λέει:

  πλερέζες σε τιμή ευκαιρίας

  δίπλωμα μοιρολογίστρας (ταχύρρυθμο)

 11. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Η Χρυσή Αυγή και οι δύο τόνοι ηρωίνης

  jailgoldendawn / 12/06/2015

  Έχουμε ήδη αναφερθεί στην εμπλοκή του ονόματος του χρυσαυγίτη βουλευτή Κούζηλου στην υπόθεση του ναρκοπλοίου “Noor 1”.

  To νεότερο που μαθαίνουμε από τον υπόκοσμο της ναζιστικής μπλογκόσφαιρας είναι ότι ο συνομιλητής του Κοτσώνη – σε κάποιες από τις συνομιλίες που δημοσίευσε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Κ. Θωμαϊδης – δεν είναι άλλος από τον Τάκη Μιχαλόλια, αδελφό και δικηγόρο του “Αρχηγού” της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου.

  Δείτε το βίντεο:

  Αναπαράγουμε χωρίς δικές μας παρεμβάσεις το κείμενο έτσι όπως το αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα “Ελληνικόν Εθνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα”, με την υπόδειξη ότι τελικά, σύμφωνα με αναφορά του Στόχου, ο Κούζηλος όντως ξεμπάρκαρε λίγο μετά τις εκλογές του Ιούνη του 2012, την ίδια δηλαδή ακριβώς περίοδο (24/06/2012) που τον ζήτησε ο Γιαννουσάκης στη συνομιλία του με τον Κοτσώνη:

  “Στο παραπάνω βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται απομαγνητοφωνημένες οι συνομιλίες που κατέγραψε ο “κοριός” της Ε.Υ.Π., πράγματι, ο Τάκης Μιχαλόλιας εμφανίζεται ως κάτι πολύ περισσότερο από ένας απλός “υπερασπιστής” ενός κατηγορουμένου για το ακριβότερο φορτίο ηρωίνης που κατασχέθηκε ποτέ στη χώρα μας και σε συνομιλία του από το κινητό του τηλέφωνο (6932354624) στο κινητό του μεγαλοπρεζέμπορα Αιμίλιου Κοτσώνη (6977777777) πολύ πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση, ο Τάκης Μιχαλόλιας συνομιλεί “αδελφικά” με τον τελευταίο αναμιγνύοντας, μάλιστα και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ενώ, τόσο ο Τάκης Μιχαλόλιας όσο και ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατά τη συνομιλία αυτή εμφανίζονται να “εφάπτονται” πολύ φιλικά με τον μεγαλοπρεζέμπορα Αιμίλιο Κοτσώνη (βλ. 00:52 και εφεξής)! Επίσης, στην ίδια συνομιλία, ο Τάκης Μιχαλόλιας παραδέχεται ότι ο αδελφός του και αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος είχε και δύο υποψήφιους από τους ποδοσφαιρικούς οπαδούς της “Θύρας 7” του Ολυμπιακού!

  Και όλα αυτά σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ αδελφών Μιχαλολιάκων και Κοτσώνη, όμως, στη περίπτωση των δύο τόννων ηρωίνης δεν υπάρχει μόνον η προσωπική ανάμιξη των Μιχαλολιάκων αλλά και η εμπλοκή του κόμματος της Χρυσής Αυγής, όταν ακούμε (06.00 – 06.04) από τον μεγαλοπρεζέμπορα να καλεί βουλευτή της Χρυσής Αυγής, υποπλοίαρχο, να οδηγήσει το σκάφος με την ηρωίνη! O μεγαλοπρεζέμπορας είναι σαφέστατος όταν λέει “… να μου βάλει τον έλληνα, αυτόν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής για πλοίαρχο…”. Η συνομιλία αυτή έγινε στις 24 Ιουνίου 2012, έξι ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, όταν η Χρυσή Αυγή βγήκε σαφώς ενισχυμένη και με “εχέγγυα” ακόμα μεγαλύτερης κομματικής εδραίωσης!

  Αλλά, ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός ο “εκλεκτός” του μεγαλοπρεζέμπορα που είναι και βουλευτής της Χρυσής Αυγής αλλά και επαγγελματίας καπετάνιος; Ποιον “φωτογραφίζει” η φράση του μεγαλοπρεζέμπορα στη τηλεφωνική συνομιλία που νόμιμα υπέκλεψε ο “κοριός” της Ε.Υ.Π.; Ασφαλώς, τον εξής ένα: τον ήδη προφυλακισμένο ΝΙΚΟ ΚΟΥΖΗΛΟ για τον οποίο η φυλλάδα “Στόχος” σε σχόλιό της σημειώνει:

  Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΖΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΦΟΥ ΞΕΜΠΑΡΚΑΡΕ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ”.

  Για τον Νίκο Κούζηλο, έναν ακόμα “αλεξιπτωτιστή” του κομματικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής διεξάγεται ειδική έρευνα και σύντομα θα υπάρξουν πολλά στοιχεία για το επαγγελματικό “παρελθόν” του. Άλλωστε, δεν είναι …τυχαίο να σε επιλέγει “ξαφνικά” ως πλοίαρχο εμπιστοσύνης ο μεγαλύτερος διακινητής ηρωίνης χωρίς καμία προηγούμενη γνώση των “ικανοτήτων” σου…

  Περίεργες οι “προτάσεις” της Χρυσής Αυγής για τη “ναυτιλία δύο τόννων ηρωίνης”!

  Προς το παρόν αρκούμεθα να περιορισθούμε στην αηδία μας για την κατάφωρη ανάμιξη του ίδιου του κόμματος της Χρυσής Αυγής και της ηγεσίας του ΚΑΙ σε βρώμικες υποθέσεις διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων σκληρών ναρκωτικών μεταξύ πλείστων όσων άλλων…!”
  https://jailgoldendawn.com/2015/06/12/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82/

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Μανώλης Παναγιωτάκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ (φωτ. με τη Χ.Α.):

  http://www.alphafreepress.gr/dei-e57-000-gia-tin-asfalia-tou-proedrou/

  ΔΕΗ: €57.000 για την…ασφάλεια του προέδρου
  Οκτ 15, 2016

  Σύμβαση ύψους 57.000 ευρώ υπέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης με ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι για την φύλαξη της οικίας του, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Παραπολιτικά.

  Τα “Παραπολιτικά” παρουσιάζουν τη σύμβαση που συνήφθη μεταξύ της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Στέγασης της ΔΕΗ και της Swedish Systems Security ΜΕΠΕ η οποία εδρεύει στην Θεσσαλονίκη. Η ΔΕΗ διαθέτει μεγάλο αριθμό φυλάκων στο προσωπικό της, ενώ προσλαμβάνει και συμβασιούχους.

 13. http://www.efsyn.gr/arthro/apohoriseis

  Αποχωρήσεις
  16.01.2017

  Συντάκτης:
  Γ.Π.
  Νέες αποχωρήσεις από τη ΛΑ.Ε. σημειώθηκαν χθες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της παράταξης. Συγκεκριμένα αποχώρησε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη και τα στελέχη της τάσης «Εργατική Απάντηση», που είχαν κατέβει υποψήφιοι για τα όργανα της ΛΑ.Ε. στην ιδρυτική της συνδιάσκεψη. Πρόκειται για στελέχη της αριστερής πτέρυγας του Αριστερού Ρεύματος.

  Οι αποχωρήσαντες της «Εργατικής Απάντησης» αναμένεται να δώσουν και αυτοί ανακοίνωση για τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή της αποχώρησης.

  Είναι γεγονός ότι τα φαινόμενα κρίσης συνοδεύουν τη Λαϊκή Ενότητα από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της. Και είναι εξίσου γεγονός ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν κατάφερε να αιτιολογήσει πειστικά την ύπαρξή της.

  Ο καταγγελτικός πολιτικός λόγος και τα συνθήματα δεν φαίνεται να συγκινούν κανέναν. Χώρια που στην ευρύτερη Αριστερά υπάρχει υπερπληθώρα από αυτά.

  http://pandiera.gr/%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CE%B1/

  [2017-01-15]

  Δήλωση αποχώρησης της Κ.Ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ από την Λαϊκή Ενότητα

  Το κλείσιμο του πολιτικού κύκλου που άνοιξε με την εφαρμογή της βάρβαρης ταξικής πολιτικής που συμπυκνώθηκε στον όρο «μνημόνιο», βρίσκει την εργατική τάξη να έχει υποστεί βαριά ήττα. Το εργατικό κίνημα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από το 2010 από όλες τις απόψεις. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι σε πλήρη αδυναμία και τα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς βρίσκονται σε κατάσταση ανυποληψίας.

  Κατά τη διάρκεια αυτού του 7ετούς «μνημονιακού» κύκλου, ζήσαμε πυκνά πολιτικά γεγονότα και μεγάλους αγώνες, χάθηκαν ευκαιρίες και γεννήθηκαν ελπίδες που διαψεύστηκαν. Από τις κορυφαίες στιγμές της μνημονιακής 7ετίας, το δημοψήφισμα και η μετέπειτα υποταγή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό πλαίσιο, δεν αποτέλεσε μόνο εκδήλωση της προγραμματικής ανεπάρκειας ενός συγκεκριμένου κόμματος, αλλά εξέθεσε την Αριστερά στο σύνολό της. Κι αυτό γιατί μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εξευτελίστηκε ανακαλύπτοντας όψιμα τον «μνημονιακό μονόδρομο», όμως και οι άλλες δυνάμεις που έχουν αναφορά στα εργατικά συμφέροντα και την Αριστερά, δεν πρότειναν κανένα διαφορετικό σχέδιο, αποδεικνύοντας ότι δεν είχανε κανένα σχέδιο να προτείνουν. Αν κάποια από τις μαζικές δυνάμεις της Αριστεράς είχε τέτοιο σχέδιο, θα έβρισκε και την ανάλογη τακτική για να το προβάλει και να το αναδείξει σαν εναλλακτική λύση απέναντι στην υποταγή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή που ακολούθησε το δημοψήφισμα, όταν όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά. Όμως, αποδείχτηκαν όλες, πολύ λίγες και αναντίστοιχες με τις περιστάσεις.

  Το κύριο βάρος της ευθύνης μετά τη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ, έπεσε στις δυνάμεις που μετέπειτα συγκρότησαν τη Λαϊκή Ενότητα, δηλαδή τη Αριστερή Πλατφόρμα. Οι δυνάμεις αυτές αποδείχτηκαν ανέτοιμες να προτείνουν ένα διαφορετικό σχέδιο από το μνημόνιο. Από αυτή την ανεπάρκεια προήλθε και η τακτική «Στηρίζουμε την κυβέρνηση, καταψηφίζουμε το μνημόνιο». Αν υπήρχε άλλη πρόταση κι επεξεργασμένο σχέδιο, η τακτική που αβίαστα θα προέκυπτε θα ήταν: «Ρίχνουμε τώρα την κυβέρνηση και στις εκλογές καλούμε το λαό να στηρίξει το δικό μας σχέδιο αντί για την υποταγή στο μνημόνιο.»

  Τέτοιο σχέδιο όμως δεν υπήρχε. Και ούτε στις εκλογές που προκάλεσε τελικά ο Τσίπρας, εμφανίστηκε κάποιο σχέδιο από την πλευρά της ΛΑΕ. Αυτό σε τελική ανάλυση καθόρισε και το εκλογικό αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2015. Η προγραμματική ανεπάρκεια της ΛΑΕ βάρυνε πολύ περισσότερο από το ηθικό πλεονέκτημα των στελεχών που παράτησαν τις καρέκλες τους για να μην υπηρετήσουν τη μνημονιακή πολιτική. Η ΛΑΕ μπορούσε να σταθεί με ισχυρή παρουσία στο πολιτικό σκηνικό μόνο σαν δύναμη διεκδίκησης της εξουσίας. Ο περιορισμός της σε δύναμη διαμαρτυρίας – όπως άλλωστε εμφανίστηκαν και τα άλλα αριστερά ψηφοδέλτια – είχε σαν αποτέλεσμα στις εκλογές του Σεπτέμβρη να εμφανιστούν δύο πρακτικά πολιτικά σχέδια: το μνημόνιο αλά ΣΥΡΙΖΑ και το μνημόνιο αλά Ν.Δ. και η ΛΑΕ να αποτελέσει εύκολο θήραμα για τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν τη ΛΑΕ εκτός Βουλής δεν ήταν «στημένες», όπως διατεινόταν η ηγετική ομάδα, αλλά αποτύπωναν την αδυναμία παρέμβασης στα γεγονότα.

  Η αδυναμία της Αριστεράς στο σύνολό της, που έγινε φανερή εκείνο τον κρίσιμο μήνα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 2015, έχει την αιτία της στα θεωρητικά ελλείμματα που οδήγησαν σε αυτό που εμφανίστηκε σαν συνολική προγραμματική αδυναμία. Η Αριστερά δεν κατάφερε να αντιληφθεί την κατάσταση. Να αντιληφθεί δηλαδή ότι το μνημόνιο είναι ο μοναδικός δρόμος για τον καπιταλισμό στην Ελλάδα κι επομένως η ανατροπή του μνημονίου σημαίνει ανατροπή της κυριαρχίας της αστικής τάξης. Γι’ αυτό και οι δυνάμεις και οι διανοούμενοι της Αριστεράς δεν έπαψαν σε όλη τη διάρκεια αυτής της 7ετίας να αναζητούν έναν «τρίτο δρόμο» ανάμεσα στη μνημονιακή διαχείριση και την επανάσταση. Τέτοιος δρόμος όμως δεν υπάρχει. Και η προσπάθεια να διατυπωθούν προτάσεις που να δείχνουν «εφικτές» και «ρεαλιστικές», το μόνο που έκαναν ήταν να υπονομεύσουν την επιρροή της Αριστεράς και να ενισχύσουν τον ανορθολογισμό που σήμερα κερδίζει έδαφος.

  Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα εξής:

  -Οι προτάσεις που ακούγονταν από αριστερούς διανοούμενους, αλλά και πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, στο ξεκίνημα της μνημονιακής περιόδου για δανεισμό από τη Ρωσία και την Κίνα, σαν εναλλακτική απέναντι στο μηχανισμό στήριξης. Προτάσεις που εκτός από το ότι αποδείχτηκαν στην πράξη εκτός πραγματικότητας στην περίπτωση της Κύπρου, δεν λαμβάνανε υπ’ όψη τους τι σημαίνει ιμπεριαλισμός και ένταξη της χώρας σε ένα συγκεκριμένο ιμπεριαλιστικό μπλοκ.

  -Η άκριτη υιοθέτηση των καταγγελιών για «παραποίηση του ελλείμματος» από την ΕΛΣΤΑΤ, με στόχο να ενταχθεί η χώρα στο μνημόνιο. Η υπόθεση αυτή έπρεπε να βρει απέναντί της την Αριστερά, η οποία έπρεπε να εξηγήσει πως η χρεοκοπία της χώρας συνδέεται με τη διεθνή καπιταλιστική κρίση. Το «χάϊδεμα» των αστήρικτων καταγγελιών, το μόνο που έκανε ήταν να ενισχύει τις συνωμοσιολογικές θεωρίες και να σπέρνει σύγχυση.

  -Η στήριξη της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ), η οποία παρουσιάστηκε σαν μια «μαγική λύση», με την οποία θα λυνόταν το πρόβλημα του χρέους. Οι θιασώτες της ΕΛΕ κρύβοντας την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε στον Ισημερινό, καλλιέργησαν αυταπάτες για λύση του προβλήματος μέσω του «διεθνούς δικαίου». Η Αριστερά έπρεπε να βάλει το ζήτημα στις σωστές του διαστάσεις, εξηγώντας ότι μια τέτοια επιτροπή έχει νόημα μόνο για εσωτερικούς λόγους και μπορεί να είναι χρήσιμη μόνο σε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να συγκρουστεί με τους διεθνείς τοκογλύφους και να διαγράψει το χρέος.

  -Ο τρόπος με τον οποίον χρησιμοποιήθηκε το σύνθημα «διαγραφή του χρέους» σαν γαρνιτούρα σε προγραμματικές προτάσεις, που μόνο σε διαγραφή του χρέους δεν κατέληγαν. Δεν εξηγήθηκε – και μάλλον δεν κατανοήθηκε – ότι η παύση πληρωμών και η μη αναγνώριση του χρέους, αποτελεί μια βόμβα μεγατόνων στην παγκόσμια οικονομία και οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση με τους πιστωτές της χώρας, αλλά και με την ντόπια αστική τάξη, καθώς οδηγεί σε χρεοκοπία του τραπεζικού συστήματος και αναγκαστική κρατικοποίησή – δήμευσή του. Η διαγραφή του δημόσιου χρέους δεν καταστρέφει μόνο κρατικά κεφάλαια των ηγεμονικών χωρών του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, αλλά οδηγεί και σε απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας των ντόπιων κεφαλαιοκρατών.

  -Τέλος, απολύτως χαρακτηριστικός είναι και ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίστηκε η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Διαδικασία με την οποία ολοκληρώθηκε μια διαδικασία καταστροφής κεφαλαίου – την οποία επωμίστηκαν οι προηγούμενοι μέτοχοι – και οι τιμές των τραπεζικών μετοχών προσγειώθηκαν σε επίπεδα που ανταποκρίνονται στο προβληματικό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών. Αντί να εξηγηθεί σαν μια διαδικασία καταστροφής κεφαλαίου – συνέπεια της κρίσης, αντιμετωπίστηκε με προσφυγή στη δικαιοσύνη, τόσο από την ΟΤΟΕ όσο και από τη ΛΑΕ, λες και πρόκειται για νομικό ζήτημα.

  Τα παραδείγματα αυτά, αφορούν όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, με την εξαίρεση του ΚΚΕ που επέλεξε τον αναχωρητισμό και την μη εμπλοκή του με τα εγκόσμια, με εξαίρεση ίσως την περίοδο προς τα τέλη του 2011, όταν υιοθέτησε το σύνθημα της «διαγραφής του χρέους» και έριξε το σύνθημα για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση «κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου», για να το συνδέσει το πρώτο αμέσως μετά με τη Λαϊκή Εξουσία, και να εγκαταλείψει το δεύτερο, μην τυχόν και παρεξηγηθεί ότι διεκδικεί κάτι συγκεκριμένο.

  Τα παραπάνω δείχνουν το προγραμματικό και θεωρητικό έλλειμμα των δυνάμεων που στάθηκαν απέναντι στη μνημονιακή λαίλαπα και εξηγούν τη σημερινή κακή κατάσταση των δυνάμεων εργατικής αναφοράς και του εργατικού κινήματος.

  Το πρόβλημα που έχουμε να λύσουμε λοιπόν είναι πολύ ευρύτερο και η – μέχρι σήμερα – παρουσία της Λαϊκής Ενότητας αποτελεί ένα ακόμα σύμπτωμα του γενικότερου προβλήματος.

  Στην ιδρυτική συνδιάσκεψή της, η ΛΑΕ υιοθέτησε ένα απολύτως ανεδαφικό πρόγραμμα που επαναλαμβάνει με διαφορετικό τρόπο τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να συνδυάσει την ανατροπή του μνημονίου με τη διατήρηση του συνόλου των προνομίων της αστικής τάξης, μεταξύ άλλων και την παραμονή στην ευρωζώνη, διατυπώνοντας έτσι ένα πρόγραμμα ανεδαφικό που δεν μπορούσε να εκπληρωθεί και μοιραία θα μπάταρε προς την υποταγή στο μνημόνιο. Η ΛΑΕ προσπαθεί να ισορροπήσει την ανατροπή του μνημονίου και τη διαγραφή του χρέους, με την παραμονή στην Ε.Ε. και τη διατήρηση μέρους των προνομίων της αστικής τάξης, καταλήγοντας σε μια προγραμματική πρόταση εξίσου ανεδαφική. Ακόμα και η πρόταση για έξοδο από την ευρωζώνη στηρίζεται σε μια λάθος κατανόηση της λειτουργίας του κοινού νομίσματος, η οποία αποτυπώνεται στο βιβλίο του σ. Γ. Τόλιου «Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα». Εκεί το ευρώ παρουσιάζεται σαν εργαλείο εκμετάλλευσης της χώρας (στο σύνολό της, δηλαδή όλων των τάξεων) από τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις και αναφέρεται ότι η συμμετοχή στην ευρωζώνη ευνοεί μόνο τον «μεγάλο πλούτο», ενώ δεν συμφέρει τους επιχειρηματίες. Το γιατί το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου συντάσσεται με το ευρώ, εξηγείται σαν προϊόν ιδεοληψίας. Η πραγματικότητα όμως, είναι ότι το ευρώ είναι εργαλείο εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης από τη μεγάλη, τη μεσαία και ακόμα και τη μικρή αστική τάξη. Και γι’ αυτό και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου συντάσσεται με το ευρώ. Γιατί γνωρίζει καλά τα συμφέροντά του.

  Από κοινού με άλλους συντρόφους, σταθήκαμε απέναντι στις αποφάσεις της συνδιάσκεψης, καταθέτοντας αντιπαραθετικό κείμενο θέσεων. Εξηγήσαμε ότι η έξοδος από την ευρωζώνη, είτε θα είναι παράπλευρη συνέπεια της διαγραφής του χρέους, της απαλλοτρίωσης της κεφαλαιοκρατικής ιδιοκτησίας και της συνεπακόλουθης εξόδου από την Ε.Ε. είτε θα συνδυαστεί με τη συνέχιση του μνημονίου και θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερο τσάκισμα του εργατικού εισοδήματος μέσω της υποτίμησης.

  Προτείναμε επίσης αντί για αποφάσεις με απλή πλειοψηφία, οι αποφάσεις να παίρνονται με αυξημένη πλειοψηφία, στοιχείο απαραίτητο για έναν μετωπικό πολιτικό φορέα. Μετά την ιδρυτική της συνδιάσκεψη, η ΛΑΕ μετατράπηκε σε ένα πολυτασικό ρεφορμιστικό κόμμα, παρά το γεγονός ότι το καταστατικό της δεν ψηφίστηκε ποτέ από την συνδιάσκεψη.

  Η πλειοψηφία της συνδιάσκεψης ενέκρινε τις θέσεις της πλειοψηφίας και ψήφισε υπέρ του να παίρνονται οι αποφάσεις με απλή πλειοψηφία.

  Τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης μετέτρεψαν τη ΛΑΕ σε «κόμμα της δραχμής», ενώ αυτό που χρειαζόμαστε – και προτείναμε από τη μεριά μας – είναι για να το πούμε σχηματικά, ένα «μέτωπο της διαγραφής του χρέους».

  Επιδιώξαμε μετά τη συνδιάσκεψη να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τα ζητήματα που βρίσκονται στον πυρήνα της προγραμματικής πρότασης της ΛΑΕ, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία. Οι πολιτικές οργανώσεις και οι αγωνιστές της ΛΑΕ που στήριξαν τις αποφάσεις της συνδιάσκεψης, έχουν υποχρέωση να διαδώσουν αυτές τις αποφάσεις, χρησιμοποιώντας τα σχετικά υλικά και σε αυτήν τη διαδικασία δεν είναι εύκολη μια συζήτηση που αμφισβητεί τα βασικά επιχειρήματα της πολιτικής καμπάνιας της ΛΑΕ. Ελπίζουμε από τη διαδικασία αυτή να προκύψουν καλύτερα συμπεράσματα για τον πολιτικό προσανατολισμό του πολύτιμου αγωνιστικού δυναμικού που βρίσκεται στις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας. Ελπίζουμε να γίνει αντιληπτός ο μεσοβέζικος και ανορθολογικός χαρακτήρας των θέσεων που ψηφίστηκαν στη συνδιάσκεψη της ΛΑΕ.

  Από τη μεριά μας, κρίνουμε ότι η συμμετοχή μας στο εγχείρημα της Λαϊκής Ενότητας δεν έχει να προσφέρει τίποτε ούτε σε εμάς, ούτε στη ΛΑΕ, αλλά ούτε και στην ανάγκη ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος. Θα παρακολουθήσουμε το εγχείρημα και θα επιδιώξουμε την επαφή και την κοινή δράση με τους συντρόφους της ΛΑΕ.

  Σε ότι αφορά την δική μας δράση από δω και πέρα, θα προσπαθήσουμε να προκαλέσουμε και να οργανώσουμε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την μνημονιακή 7ετία και τα συμπεράσματα που προέκυψαν σε σχέση με τις μορφές οργάνωσης της εργατικής τάξης και τον τελικό σκοπό της, την σοσιαλιστική επανάσταση και την οικοδόμηση της αταξικής κοινωνίας του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Θα αναλύσουμε την καπιταλιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα καθορίσουμε τα καθήκοντά μας στο πλαίσιο των ευρύτερων καθηκόντων των κομμουνιστών στην παραπάνω κατεύθυνση, αυτή της προλεταριακής επανάστασης.

  Θα δώσουμε το παρόν σε όλες τις μάχες της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος και θα συμπράξουμε με κάθε αγωνιστή, σύντροφο ή οργανωμένη δύναμη που επιθυμεί να παλέψει για τους σκοπούς αυτούς.

  κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

  15-1-2017

  • Ο/Η Po λέει:

   Καιρός είναι οι της αριστεράς να αναλύσουν τα α ί τ ι α γιατί η αριστερά παγκοσμίως, δεν μπορεί να «α ν α γ ν ώ σ ε ι» τις εξελίξεις και επομένως α δ υ ν α τ ε ί να προτείνει λύσεις.
   Μήπως φταίει κυρίως η ι δ ε ο λ ο γ ι κ ή της (κατ’ εμέ ξεπερασμένη) αφετηρία;

   Μπα, αυτά, δεν τους περνάνε καν από το νου…

 14. Ο/Η Liberal λέει:

  Η iskra ανακαλύπτει τώρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ βοηθάει τη Χ.Α.

  http://www.iskra.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3/

  Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τσάκισε τη Χρυσή Αυγή;

  Δύο χρόνια «αριστερής» κυβέρνησης και θα περίμενε κανείς η οργανωμένη πολιτεία να έχει πάρει δραστικά μέτρα κατά της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.

  Το περιστατικό με τη δολοφονική επίθεση στον 20χρονο φοιτητή ήρθε να υπενθυμίσει ότι όχι απλά δε έχει γίνει κάτι τέτοιο (και το ότι η Χρυσή Αυγή παραμένει ασύδοτη και ατιμώρητη), αλλά και το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει συνθήκες «επανένταξης» της Χ. Α. στο πολιτικό σκηνικό.

  Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε εξαφανίσει τη Χ.Α. Όχι μόνο έχοντας σα βάση τη υπόθεση Φύσσα και τις άλλες δολοφονικές επιθέσεις της. Θα μπορούσε να είχε αξιοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, απέναντι σε μια συμμορία που η παραβατικότητά της διατρέχει το σύνολο του ποινικού κώδικα.

  Από δολοφονίες και προστασίες έως trafficking, η Χ.Α. –εκτός από νεοναζιστική ομάδα- αποτελεί από μόνη της τη μεγαλύτερη μαφιόζικου τύπου εγκληματική οργάνωση της σύγχρονης ιστορίας μας.

  Η γιγάντωσή της- και το «εύρος» των δραστηριοτήτων της- δε θα μπορούσε να είχε συμβεί χωρίς, όχι απλά την ανοχή, αλλά την πριμοδότηση από πολιτικούς, οικονομικούς, επικοινωνιακούς κύκλους, εντός και εκτός της χώρας.

  Και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δε έκανε τίποτα αλλά φρόντισε να «ξεπλένει» τους νεοναζί ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  Ποιος δε θυμάται την επίσκεψη βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά Καστελόριζο και Ρω υπό την …επίβλεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα.

  «Η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση» έγραφαν τότε οι 53 (παρ όλο που συνέχισαν να στηρίζουν τη κυβέρνηση που ξεπλένει νεοναζί-άβυσσος η ψυχή μπροστά στην εξουσία).

  Και αυτό δεν ήταν απλά ένα άτυχο περιστατικό. Λίγο μετά ακολούθησε η δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, για την ανάγκη «μιας σύγκλισης» με τη Χ.Α.

  Και μάλλον δεν προβλήθηκε, όσο θα έπρεπε, η δήλωση του Νίκου Βούτση , σε ερώτηση που κατέθεσε η Χ.Α. για την απόφαση του Δήμου Πατρέων να μη «διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο», ότι δε συμφωνεί – διαφωνεί– «με την πολιτική θέση αυτού του δημάρχου».

  Σίγουρα όμως προβλήθηκε η –καθαρά επικοινωνιακού τύπου- επίσκεψη Τσίπρα στο Κίεβο και η νομιμοποίηση ενός καθεστώτος που η εγκληματική, νεοναζιστική του δράση κάνει την αντίστοιχη της Χ.Α. να μοιάζει με επίσκεψη Παρθεναγωγείου στο Λεμονόδασος.

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θέλησε και δε θέλει να συντρίψει τους νεοναζί λούμπεν-τη στιγμή μάλιστα που η Χ.Α. αποσυντίθεται οργανωτικά (το κλείσιμο δεκάδων γραφείων της σε όλη την Ελλάδα είναι δείκτης της οργανωτικής της διάλυσης).

  Και δεν το επιθυμεί. Και δεν έχει εντολές για κάτι τέτοιο. Μάλλον το αντίθετο. Και θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τη Χ.Α. επικοινωνιακά με διάφορους τρόπους, φέροντας στο ακέραιο τις συνέπειες μιας τέτοιας λογικής.

  Ακουμπώντας με το ένα χέρι τον ώμο του Παππά και το άλλο το …περίστροφο του Μπελογιάννη, ένας «χρήσιμος ηλίθιος» σύντομα θα αποδειχτεί ακόμη πιο ηλίθιος και ακόμη πιο χρήσιμος.

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2017/05/12/3-16/

  12/05/2017: Μηνυτήρια αναφορά για ακραίο αντισημιτικό κείμενο Στάθη

  greekhelsinki

  ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
  Κυρίες/Κύριοι
  Σας υποβάλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο το αναφερόμενο σε χθεσινό δελτίο τύπου με τεκμηρίωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου αντισημιτικό δημοσίευμα του Στάθη το οποίο και επισυνάπτουμε (προκύπτει και από το hyperlink στο δελτίο τύπου).

  Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μηνυτήρια αναφορά αυτή.

  Με τιμή

  Παναγιώτης Δημητράς – Panayote Dimitras
  Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι – Greek Helsinki Monitor
  Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας – Humanist Union of Greece

  ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΝΕΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ»

  Άρθρα και γελοιογραφίες στον Τύπο και στο διαδίκτυο συμβάλλουν στην κατασκευή ενός στερεοτύπου που βασίζεται στο αμάλγαμα μεταξύ «Εβραίων», «Σιωνιστών» και «Ναζί», εξομοιώνοντας τους πρώτους με τους τελευταίους, μέσα σε ένα πλαίσιο φρενήρους ναζιστικοποίησης και δαιμονοποίησης του Κράτους του Ισραήλ, που παρουσιάζει τον λαό του ως την ενσάρκωση του απόλυτου Κακού. Είναι η θεμέλια βάση αυτού που ονομάζεται «Νέος Αντισημιτισμός».

  Σκοπίμως δε, χρησιμοποιείται ο όρος «πράκτορες» του Ισραήλ, έτσι ώστε δημοσιογράφοι, σκιτσογράφοι και μέσα, να μην κατηγορηθούν για αντισημιτισμό, προφασιζόμενοι ότι δεν βάλλουν εναντίον των Εβραίων αλλά εναντίον των Σιωνιστών. Έτσι προέκυψε από την Ακρα Δεξιά ο όρος «Εβραιοσιωνιστής». Είναι η σύγχρονη μορφή του Αντισημιτισμού, και χρησιμοποιείται τόσο από την Άκρα Δεξιά όσο και από πολλούς κύκλους της Αριστεράς που επιθυμούν την απονομιμοποίηση του ιδίου του δικαιώματος ύπαρξης του Κράτους του Ισραήλ.

  Με θλίψη διαβάσαμε τον νέο αντισημιτικό λίβελο του κ. Στάθη με το εξοργιστικό σκίτσο. Αμφισβητεί ελληνικές και διεθνείς έρευνες που επισημαίνουν την επικράτηση αντισημιτικών στερεοτύπων στον Ελληνικό πληθυσμό, δαιμονοποιεί το Κράτος του Ισραήλ (το μόνο δημοκρατικό κράτος στην εύθραυστη ευρύτερη περιοχή που αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο της χώρας μας σε πολύ δύσκολες συνθήκες) και κατηγορεί και ενοχοποιεί με απαράδεκτους, υποτιμητικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς όσους διαφωνούν με τις απόψεις του και αγωνίζονται με θάρρος κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των αντισημιτικών στερεοτύπων.

  Και είναι προφανές ότι ακόμα και η πλέον σκληρή κριτική κατά μιας συγκεκριμένης πολιτικής της Ισραηλινής κυβέρνησης ουδεμία σχέση έχει με αντισημιτισμό.

  Όταν όμως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 65% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη ότι «Το Ισραήλ συμπεριφέρεται στους Παλαιστινίους όπως ακριβώς συμπεριφέρθηκαν οι Ναζί στους Εβραίους», οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι, πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι, που αναμασούν αυτή τη βιομηχανία προπαγάνδας απονομιμοποίησης του Κράτους του Ισραήλ. Ο «παραδοσιακός Αντισημιτισμός» αμφισβητεί και δαιμονοποιεί το ατομικό δικαίωμα κάθε Εβραίου να ζει ως ισότιμο μέλος μιας κοινωνίας. Ο «Νέος Αντισημιτισμός» αμφισβητεί και δαιμονοποιεί το συλλογικό δικαίωμα των Εβραίων να ζουν ως ένα ισότιμο έθνος στη γη του Ισραήλ, ανάμεσα στην κοινωνία των Εθνών.

  Η γραφίδα και το σκίτσο που την συνοδεύει καθιστούν τον κ. Στάθη γνήσιο εκφραστή τόσο του «παραδοσιακού» όσο και του «νέου» Αντισημιτισμού. Κρίμα!

  Αθήνα, 11 Μαΐου 2017

  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Λαφαζάνης και Μακρή «άνοιξαν» τα διόδια της Ελευσίνας για τους οδηγούς
  29/04/2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.