Ο υποκριτής Πολάκης και οι υποκριτές επικριτές του

[Π ό τ ε θα γίνει η δίκη Τ σ ο υ κ ά τ ο υ ;]

Δεξιά με το πορτοκαλί συνολάκι, ο Φουρλεμάδης της επίμονα εκκρεμούς υπόθεσης της «Αλληλεγγύης».

Δεξιά με το πορτοκαλί συνολάκι, ο Φουρλεμάδης της επίμονα εκκρεμούς υπόθεσης της «Αλληλεγγύης».

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Το ότι ο κ.Πολάκης δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τη Δικαιοσύνη, πέρα από το γεγονός πως καμία σχετική μεταρρυθμιστική ευαισθησία δεν έχει επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, το αποδεικνύει και η παραδοχή του στην αντάξια υπουργού αυτού του κόμματος «απάντησή» του, απάντηση που προσπαθεί να τα βολέψει όλα, και μια δήθεν «αγανάκτηση» από υπαρκτά χρόνια πασίγνωστα προβλήματα, και την δεδομένη σιωπή του για κάθε κατεστημένο σχήμα διαφθοράς, στο βαθμό που αυτό εξυπηρετεί το κόμμα του και τις λεπτές πολιτικές ισορροπίες του τυχοδιώκτη αρχηγού του: «Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο. Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Όλα αυτά είναι παγκοίνως γνωστά και δεν μπορούν να τα κρύψουν οι υποκριτικές κραυγές των αστικών κομμάτων. Το ερώτημα είναι τι έχει κάνει ο υπουργός για τις υποθέσεις αυτές που «ανακαλύπτει καθημερινά» και αφορούν στο υπουργείο του και γιατί δεν τις κατονομάζει;

Αντιλαμβανόμαστε τη μόνιμη εκκωφαντική σιωπή του ΚΚΕ σχετικά με κάθε μορφής διαφθορά, και την άρνησή του να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία, για δεκάδες προκλητικές περιπτώσεις ατιμωρησίας σκανδάλων. Η έννοια της φιλόνομης και ανεξάρτητης Δικαιοσύνης άλλωστε, του προκαλεί ανατριχίλα, αφού πιστεύει με φανατισμό στην παρωδία της εγκληματικής κυβερνητικής σοβιετικής Δικαιοσύνης, όπως εφαρμόστηκε στον υπάρξαντα Σοσιαλισμό. Όσο για τον κ.Παρασκευόπουλο, τον κ.Τσίπρα και τα υπόλοιπα κόμματα (πλην βεβαίως της υπόδικης συμμορίας, της οποίας η δίκη καθυστερεί προκλητικότατα) και για την ‘Ένωση Δικαστών’ ασφαλώς, αρκεί μόνο μια ερώτηση, από τις 69 που θα μπορούσαμε να υποβάλουμε: Γιατί δεν γίνεται η δίκη Τσουκάτου;

*

ΥΓ1
«Τι απαντά ο Αθανασίου για την… κοντοχωριανή του Κουτζαμάνη» (07/05/2014).

ΥΓ2
(24 Σεπ. 2013). «Εφημερίδα των Συντακτών: Το εξπρές της Δικαιοσύνης. Του Δημήτρη Ψαρρά. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, που συνεργάζονται με την εφέτη-συντάκτρια ιστολογίου Μαριάνθη Παγουτέλη στην εταιρεία Φίλων της Μητρόπολης Μυτιλήνης, όπως αποκαλύφθηκε στη Βουλή…».

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Ο υποκριτής Πολάκης και οι υποκριτές επικριτές του

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ιστορίες του οσίου Γιοσάκη τον οποίο επίμονα η Εκκλησία αρνείται να δικάσει, άλλων ευλαβικών κληρικών, ιερών επικοινωνιολόγων και παραδικαστικών κυκλωμάτων, καθώς και της γνωστής ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΥΚΟΝΟΥ, με κληρικό που φέρεται πως καταδικάστηκε για αρχαιοκαπηλία, φερόμενο και ως αναμιγμένο στο παραδικαστικό με απόπειρα εξαγοράς δικαστών, ό οποίος περιέργως παραμένει εν ενεργεία. Η ψυχραιμία όλων στην αντιμετώπιση αυτής της πραγματικότητας είναι παροιμιώδης.

  http://www.ereportaz.gr/apoklistika-i-isangeliki-protasi-parapompi-110-prosopon-gia-to-paradikastiko-no-2/#_

  23 Μαΐου 2016
  Αποκλειστικά η εισαγγελική πρόταση: Παραπομπή 110 προσώπων για το ‘Παραδικαστικό Νο 2’
  ……………..
  Σε αυτή περιλαμβάνονται εκτός από τους γνωστούς… υπόπτους (οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στην φυλακή όπως …. ο Ιάκωβος Γιοσάκης … δικαστές, δικηγόροι, ….γνωστός επικοινωνιολόγος! ….H δράση της εγκληματικής οργάνωσης διερευνάται εδώ και χρόνια από την ελληνική Δικαιοσύνη. ….
  ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΙΟΣΑΚΗΣ: Ο «ιερέας», παλιός γνώριμος των δικαστικών αρχών και προσωρινά κρατουμένος στο Κορυδαλλό. Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2015. Στα πλαίσια του ρόλου του στην οργάνωση φέρεται να ενημέρωνε τα μέλη της για τις συνθέσεις των αστικών και ποινικών Δικαστηρίων και γενικότερα, συγκέντρωνε διάφορες πληροφορίες σχετικά με την επιστημονική επάρκεια, τον χαρακτήρα και την εν γένει προσωπικότητα Δικαστών και Εισαγγελέων που συγκροτούσαν Δικαστήρια, ενώπιον των οποίων επρόκειτο να εκδικαστούν οι «ενδιαφέρουσες» υποθέσεις….
  Ο επικοινωνιολόγος και τα 70.000 ευρώ του ιερέα της Μυκόνου

  Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη και ενός πολύ γνωστού επικοινωνιολόγου ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την Εκκλησία! Σύμφωνα με το πόρισμα ο κατηγορούμενος μαζί με τους Γιοσάκη-Γεωργιτσογιαννάκο ξεγέλασαν ιερέα της Μυκόνου (Πέτρο Μαραγκό) που κατηγορούνταν για κλοπή και πώληση μνημείου ιδιαίτερης αξίας ότι θα τον αθωώσουν παίρνοντας του μίζα 70.000 ευρώ.
  Συγκεκριμένα, υποσχέθηκαν στον κληρικό ότι γνωρίζουν τους δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεση του στο εφετείο Λαμίας και του είπαν ότι θα τους «μιλούσαν» με αντάλλαγμα 70.000 ευρώ προκειμένου να αθωωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα, επειδή η όλη κομπίνα στήθηκε μέσα σε σχεδόν δέκα μέρες το κύκλωμα προκειμένου να πείσει τον παπά της Μυκόνου να τους δώσει τα χρήματα «επιστράτευσαν» άλλον κληρικό ο οποίος είπε στον τότε υπόδικο ιερέα ότι είναι ο πνευματικός(!) της προέδρου της σύνθεσης του δικαστηρίου που θα τον δίκαζε και θα την επηρέαζε για μια ευνοϊκή απόφαση.

  Τελικά, όμως, όπως αποδείχθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης οι δικαστές έκαναν την δουλειά τους, δίκασαν και καταδίκασαν τον μυκονιάτη κληρικό για την κλοπή του μνημείου παρά τα 70.000 ευρώ που πίστευε ότι τους είχε δώσει.

  Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ο γνωστός επικοινωνιολόγος μαζί με τον συνεργάτη πήρε 30.000 ευρώ από την κομπίνα αυτή και τα υπολοιπα τα μοιράστηκαν τα μέλη του κυκλώματος.

  *Πλέον ο φάκελος της δικογραφίας ανατέθηκε στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο αφού λάβει υπόψην του την εισαγγελική πρόταση θα εκδόσει δικαστικό βούλευμα για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων.

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html
  Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !
  …………….

  «Είναι το alter ego του Δεσπότη»

  Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27-4-2010 ο Τζούμας, ζητά από το Γιοσάκη να του πει για την υπόθεση που ενδιαφέρει τον «Σύρου», τον οποίο πιθανόν να δει την επόμενη ημέρα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως».

  Ο Γιοσάκης αναφέρει πως ο Δεσπότης δεν τον έχει θέσει σε αργία μέχρι τώρα, παρότι η αρχαιοκαπηλία ιερής εικόνας είναι αδίκημα ιδιαίτερης απαξίας.

  Προσθέτει μάλιστα πως αν καταδικαστεί ο ιερέας, ο Δεσπότης θα πληγεί βάναυσα, αφού, προφανώς ο κατηγορούμενος είναι χειροτονία του, είναι το άλτερ έγκο (ALTER EGO) του.

  Σε ερώτηση του Τζούμα, ο Γιοσάκης απαντά πως ο κατηγορούμενος στη δίκη της Λαμίας, λέγεται ΜΑΡΑΓΚΟΣ
  ……………………

  http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2252:simera-i-diki-sti-lamia-toy-qkosmikoyq-kalogeroy-apo-ti-mykono&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3

  Σήμερα η δίκη στη Λαμία του «κοσμικού» καλόγερου από τη Μύκονο

  Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2010

  Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα καθίσει σε λίγη ώρα ο 24χρονος «κοσμικός» καλόγερος που «ψώνιζε» από gay site και πουλούσε εικόνες.

  Αν διαβάσετε, όσα γράφει η εφημερίδα VETO για τον βίο και την πολιτεία του 24χρονου μοναχού του Αγίου Όρους, που σήμερα δικάζεται στη Λαμία, θα κολαστείτε στην κυριολεξία.
  Ο 24χρονος «Χάρης» μαζί με φίλο του Αρχιμανδρίτη, ήταν δημοφιλείς στο νησί της Μυκόνου, με υψηλές γνωριμίες και μέσα στο κύκλωμα των celebrities του νησιού των ανέμων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά «για την εκκλησία φυσικά», κάνοντας παράλληλα ζωή, όχι απλά κοσμικού, αλλά φανταστείτε ότι έψαχνε μέσω ιστοσελίδας ομοφυλοφίλων να βρει το ιδανικό ταίρι.

  Γιατί κάθεται στο εδώλιο?
  Ο 24χρονος ιερομόναχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει πολύτιμη εικόνα του Σωτήρος από ιστορικό μοναστήρι.
  Την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, ο 20χρονος τότε κληρικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέλαβε την πολύτιμη εικόνα από ιερέα, για να την πάει σε εργαστήριο συντηρήσεως. ‘Όμως ο καλόγερος «Χάρης» βρέθηκε στη Λαμία, όπου συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να πουλήσει την εικόνα σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που προσποιήθηκαν του αγοραστές.

  Στο εδώλιο δίπλα στο βασικό κατηγορούμενο, θα καθίσει και ο Πρωτοπρεσβύτερος, σήμερα, της Μητρόπολης Μυκόνου, που ήταν ο τότε ιερέας που παρέδωσε την εικόνα στον 24χρονο ιερομόναχο………………

  http://directnews.gr/greece/8086-apokleistiko-oi-sunomilies-tou-paradikastikou-gia-thn-klemmenh-eikona-ths-mukonou.html
  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-11-2011 από directNEWS.gr
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι συνομιλίες του παραδικαστικού για την κλεμμένη εικόνα της Μυκόνου

  Οι δύο πρώτες συνομιλίες αφορούν τη συζήτηση ενός εκ των “εγκεφάλων” του κυκλώματος (Α), με επιχειρηματία της Μυκόνου (Β), με σκοπό να αποσπάσουν από πρωτοπρεσβύτερο της Μητρόπολης Σύρου χρήματα.

  Ο τελευταίος ήταν κατηγορούμενος μαζί με έναν ιερομόναχο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, επειδή είχαν επιχειρήσει να πουλήσουν εικόνα ανεκτίμητης αξίας, που είχαν κλέψει από εκκλησία της Μυκόνου.

  Τα χρήματα αυτά προορίζονταν – όπως υποστήριζαν στις συνομιλίες τους – για να δοθούν σε δικαστές της σύνθεσης κι έτσι να αθωωθεί ή να πέσει στα “μαλακά” ο πρωτοπρεσβύτερος.

  Η πρώτη συνομιλία καταγράφηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 και έχει ως εξής:

  (Α) Που είσαι αγόρι μου;

  (Β) Έλα αγορίνα μου τι κάνεις;

  (Α) Καλά εσύ φίλε μου;

  (Β) Ναι ας τα λέμε

  (Α) Αθήνα είσαι ή κάτω;

  (Β) Μύκονο, Μύκονο

  (Α) Λοιπόν κάνε μου μία δουλίτσα και θα είμαστε όλοι καλά

  (Β) Για πες μου

  (Α) Υπάρχει κάποιος παπάς ΜΑΡΑΓΚΟΣ Πέτρος

  (Β) Ναι

  (Α) Τον ξέρεις;

  (Β) Τον ξέρω

  (Α) Είναι ένας χοντρός;

  (Β) Ναι

  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3325.html

  Wednesday, January 8, 2014
  …………………..

  4.) Αληθεύει ότι Πρωτοπρεσβύτερος της Μυκόνου εκδίδει πολυτελέστατο περιοδικό -αναλώμασιν οις Κύριος οίδεν- που είναι βασικά άλπουμ φωτογραφιών του ιδίου και του Σεβ. Σύρου;

  Επαναλαμβάνουμε -για μια ακόμη φορά- ότι δεν υιοθετούμε κατ’ ανάγκην τις καταγγελίες.

  Αφού όμως είδαν το φως της δημοσιότητας παρακαλούμε καθηκόντως τον Σεβ. Σύρου να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

  Καλόν είναι επίσης ο Σεβασμιότατος Σύρου να μας διευκρινίσει αν σχετίζεται με τον γνωστό επίσκοπο Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονα (Αράθυμο).

  Παναγιώτης ΤελεβάντοςJanuary 9, 2014 at 6:11 PM

  ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ……ΕΛΑΒΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ:

  http://imsyrou.gr/Thalassopoulia/35/
  Ορίστε και το περιοδικό του Σύρου για να δείτε ότι ο σχολιαστής έχει δίκιο.
  Πάνω από 100 σελίδες με φωτογραφίες!!! Δεν χρειάζεται ο μητροπολίτης να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τίποτα. Προφανώς επειδή δεν ντρέπεται τίποτα και κανέναν.
  Μόνο που ο εκδότης δεν είναι αρχιμανδρίτης όπως γράφετε, αλλά πρωτοπρεσβύτερος, όπως βλέπω………

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   Πνευματικά τέκνα της Μητροπόλεως Σύρου Τήνου Μυκόνου στην Αφρική
   Ο Άγιος Μπραζαβίλ

   http://www.orthodoxchurchcongo.com/news/anakoinwsh.html
   25 Ιουνίου 2014

   Με την υπ’ αριθ. 6597/2014 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όσα έχει ισχυρισθεί ο κ.Δημήτριος Καραμάτσκος με σειρά επιστολών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο σε βάρος του Θεοφιλ. Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και «εν όψει και του τρόπου διάδοσής τους, θίγουν την τιμή και την υπόληψή του, προσβάλλοντας παράνομα την προσωπικότητά του». Με βάση το σκεπτικό αυτής, «ο καθού [κ. Δ.Καραμάτσκος] δεν απέβλεψε στην προστασία του ορθόδοξου πληρώματος, όπως ισχυρίζεται, αλλά στο να εξαναγκάσει τον αιτούντα [κ.Παντελεήμονα Αράθυμο] να αποχωρήσει από το Κονγκό και να επανέλθει ο… » [έτερος κληρικός].

   (…..)

   http://www.vimaorthodoxias.gr/patriarcheia/item/48530-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1

   Ιερείς καταγγέλουν Επίσκοπο για πλαστογραφία
   Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2014 09:18
   Από desk agioritikovima

   Ιερείς καταγγέλουν Επίσκοπο για πλαστογραφία


   Μια σοβαρή καταγγελία περί πλαστογράφησης υπογραφών ιερέων ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην «μαύρη ήπειρο». Συγκεκριμένα σε δήλωση των τεσσάρων ιερέων, καταγγέλεται ο επίσκοπος του Κονγκό κ. Παντελεήμων Αράθυμος ότι έχει σφετεριστεί τις υπογραφές τους προς όφελός του εδώ και ένα χρόνο, με στόχο να παραποιήσει τα κείμενα και τα έγγραφα προκειμένου αυτά να παρουσιαστούν στην ιερή Σύνοδο του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας και επίσης μπροστά στην ελληνική δικαιοσύνη.
   (….)

  • Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

   (Α) Πού είσαι αγόρι μου;

 2. Ο/Η א λέει:

  Όλα ξεχάστηκαν ή θάφτηκαν μόλις ο σύριζας έγινε κυβέρνηση

  http://www.avgi.gr/article/1031361/i-dikastis-pou-ithele-na-exolothreusei-tous-ebraious

  Η δικαστής που ήθελε να εξολοθρεύσει τους Εβραίους
  Πουλακίδας Κώστας
  |
  29.09.2013

  Η δικαστής που ήθελε να εξολοθρεύσει τους Εβραίους

  Εν αναμονή απάντησης από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου βρίσκεται η καταγγελία της Ζωής Κωνσταντοπούλου για «δικαστή η οποία δημοσίευε αντισημιτικά σχόλια στο Ίντερνετ από το blogspot marianaonice.blogspot.com». Η καταγγελία έγινε αρκετές φορές στη Βουλή από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τη Μαριάνθη Παγουτέλη.

  Ο Χ. Αθανασίου απάντησε στις 19 Σεπτεμβρίου ότι «ήδη έκανα κάποια ενέργεια, για να δω πού βρίσκεται το ζήτημα», ενώ παραδέχθηκε ότι γνωρίζει τη συγκεκριμένη δικαστικό «γιατί είναι πατριώτισσά μου». Μάλιστα, ο υπουργός μετέφερε στη Βουλή συζήτηση που είχε με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου, στην οποία η βουλευτής του ανέφερε τα σχόλια. Εκεί, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός, «σας είπα ότι αυτό θα το ερευνήσω, για να δω αν πράγματι έχουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς που είπατε – όπως τον αντισημιτισμό κ.λπ.».

  Σύμφωνα με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου «εκκρεμούν καταγγελίες, μεταξύ των οποίων καταγγελία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου», καθώς στο site της δημοσίευσε, μεταξύ άλλων, σχόλια όπως «κωλοεβραίοι. Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!».

  Στις 3 Ιανουαρίου του 2009 το site έγραψε για το «κτήνος του Εβραιοσιωνισμού!! Αυτό το κτήνος που κυριάρχησε στον κόσμο και έφερε την εποχή του κακού και του δαίμονα σε όλη τη γη!». Επίσης η marianaonice έγραψε ότι «η θρησκεία των Εβραίων είναι πολύ μισαλλόδοξη και αντιανθρωπιστική» επιτρέπουν τους φόνους των αλλόθρησκων ως επιβεβλημένους μάλιστα από τη θρησκεία τους! Δεν μπορείς να φανταστείς τι μισαλλοδοξία κρύβουν στις διδαχές των ιερών τους βιβλίων!». Σε άλλο σημείο ισχυρίζεται ότι οι Εβραίοι «εκπαιδεύονται και διδάσκονται στις συναγωγές τους το μίσος κατά των άλλων ανθρώπων, που τους θεωρούν κτήνη με ανθρώπινη μορφή που κατασκεύασε ο θεός για να τους υπηρετούν! Οι Εβραίοι που πιστεύουν σ’ αυτά τα ιερά βιβλία (Ταλμούδ) είναι επικίνδυνοι για όλη την ανθρωπότητα και για τους ομοεθνείς τους που δεν αποδέχονται αυτές τις διδαχές!». «Για τους Εβραίους οι άλλοι δεν είναι άνθρωποι», ισχυρίζεται η marianaonice και δίνει μία άλλη «εκδοχή» της ιστορίας για το Ολοκαύτωμα, αναπαράγοντας την ακροδεξιά φιλολογία ότι είναι «μύθος», ότι «τους έφερε τα χρήματα που χρειάστηκαν για να στήσουν το κράτος τους». Άλλωστε, όπως έγραψε η marianaonice στις 7 Ιανουαρίου 2009, «σήμερα οι Εβραίοι Σιωνιστές αποδεικνύονται πιο φασίστες από τους ναζί!».

  Στις δίκες Πλεύρη και «Στόχου»

  Επισημαίνεται ότι ο Μ. Παγουτέλη δεν έχει παραδεχθεί πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι δική της, όμως, όπως αναφέρει η βουλευτής, υπάρχει φωτογραφία της, αλλά και περιγραφές από στιγμιότυπα της ζωής της. Ένα από αυτά τα στιγμιότυπα είναι στις 10 Ιουνίου 2008 σε ένα τραπέζι με φίλους αγαπημένους, επί τη προαγωγή του προϊσταμένου τους στον ανώτατο βαθμό του κλάδου τους. Πρόκειται για «αγαπημένο συνάδελφο από τα χρόνια της νεότητάς του, αυθεντικό συνδικαλιστή, θαρραλέο, ειλικρινή και εκεί που έπρεπε αμείλικτο και ατόφιο!». Σημειώνεται ότι στις 10 Ιουνίου 2008 προήχθη σε αρεοπαγίτη ο Χ. Αθανασίου, νυν υπουργός (και συμπατριώτης της Μ. Παγουτέλη)! Πάντως, ο Χ. Αθανασίου δεν σχολίασε στη Βουλή αν αληθεύει το συγκεκριμένο περιστατικό.

  Η Μ. Παγουτέλη ήταν δικαστής στη δίκη του Κ. Πλεύρη για το βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια» και μειοψήφησε στην καταδικαστική απόφαση (έγραψε 32 σελίδες για να δικαιολογήσει τη θέση της). Επίσης, ήταν δικαστής έδρας στην υπόθεση της εφημερίδας «Στόχος», που κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία σε επίθεση σε στέκι μεταναστών στα Χανιά – δικηγόρος του «Στόχου» ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης!

  • Ο/Η Lawyer λέει:

   Πριν τον έρωτα Καμμένου-ΣΥΡΙΖΑ
   Το ψεκασμένο μπλογκ olympia της τώρα δήθεν «κεντροδεξιάς» του Καμμένου, «που δεν είναι αντισημίτης»:

   https://olympia.gr/2011/07/14/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%81/

   Το Δικαστήριο δικαίωσε τη δικαστή Μαριάνθ η Παγουτέλη και έκρινε άκυρη και παραγεγρα μμένη τη διαδικασία παραπομπής της!!!

   Posted by olympiada στο Ιουλίου 14, 2011

   Βρεθήκαμε χθες (12-7-2011), το πρωί στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά όπου παίχθηκε μία πράξη του δράματος της αντιδικίας μεταξύ της δικηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και της δικαστή Μαριάνθης Παγουτέλη.
   Ποια είναι η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου νομίζουμε ότι όλοι γνωρίζουν.
   Για τη δικαστή Μαριάνθη Παγουτέλη ακούσαμε για πρώτη φορά μετά το κατάπτυστο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας της 5-12-2010 και στη συνέχεια μάθαμε
   ποια είναι η δικαστής αυτή που στοχοποιήθηκε από τους δήθεν αντιναζιστές
   ως ναζίστρια και αντισημίτριακαι καταγγέλθηκε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως δήθεν διαχειρίστρια του ανώνυμου ιστότοπου «Ζητείται Ελπίδα», χωρίς προηγουμένως να έχει επιτραπεί η άρση του απορρήτου του ιστολογίου.
   Επίσης από την Ελευθεροτυπία μάθαμε ότι η δικαστής, ο αδελφός της και ο σύζυγος της παραπέμπονταν να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση της δικηγόρου την οποία είχαν καταμηνύσει για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, πράξη για την οποία η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαλλάχθηκε με εισαγγελική διάταξη λόγω ελλείψεως δόλου.

   Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι προς συμπαράσταση των κατηγορουμένων, εκτός από τους μάρτυρες τους, είχαν προσέλθει συνάδελφοι της δικαστή ακόμη και από τα διοικητικά δικαστήρια, αλλά και δικηγόροι, που δήλωναν εμφανώς την εκτίμηση και το σεβασμό τους προς το πρόσωπό της. …

   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=230315
   ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ Κ. ΠΛΕΥΡΗ
   Έντυπη Έκδοση
   Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

   Ρατσιστικό παραλήρημα από δικαστίνα-μπλόγκερ

   Γνωστή εφέτης ανεβάζει στο Ιντερνετ υβριστικά σχόλια ακόμη και για τη Δικαιοσύνη με το ψευδώνυμο Mariana On Ice

   Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ

   «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!» Η φράση αυτή δεν εκστομίστηκε από κανέναν Χρυσαυγίτη της σειράς. Την υπογράφει η μπλόγκερ Mariana On Ice, κατά κόσμον Μαριάνθη Παγουτέλη, λειτουργός της Θέμιδας από την έδρα του Εφετείου Αθηνών.


   Η αρχική σελίδα και χαρακτηριστικές ατάκες από το μπλογκ «Ζητείται ελπίδα…» της Mariana On Ice.

   Παρόμοιου επιπέδου διατυπώσεις θα βρει κανείς συγκεντρωμένες στο δικό της μπλογκ («Ζητείται ελπίδα…», marianaonice.blogspot.com), στο οποίο από το 2007 που άνοιξε γράφουν και άλλοι δικαστικοί, γνωστοί της κυρίας Παγουτέλη, που κι αυτοί διατηρούν προσωπικά μπλογκ.

   Η εφέτης δεν κρύβει την ταυτότητά της. Οχι μόνο δημοσιεύει τη φωτογραφία της (κάπως σκοτεινή αλλά αναγνωρίσιμη) στην πρώτη σελίδα του μπλογκ, αλλά περιγράφει υποθέσεις της με εξονυχιστικές λεπτομέρειες, σε βαθμό που είναι κι αυτές απόλυτα αναγνωρίσιμες.

   Τη σχέση της κυρίας Παγουτέλη με το μπλογκ αυτό κατήγγειλε την Πέμπτη με αναφορά της στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου που βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία με την εφέτη και ανακάλυψε ότι στοιχεία αυτής της υπόθεσης περιγράφονται αναλυτικά στο μπλογκ, κατά τρόπο μάλιστα που δεν συνάδει καθόλου με τη θέση μιας δικαστού. Στο υπόμνημα που βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα εφετών Πειραιά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οπως προ ελάχιστων ημερών ανακάλυψα, η κ. Μαριάνθη (Μαριάνα) Παγουτέλη, αν και εφέτης Αθηνών, διατηρεί blog (ιστότοπο) υπό το ψευδώνυμο marianaonice (δηλ. «Μαριάνα στον Πάγο»). Από τον ιστότοπο αυτόν δημοσιεύει συκοφαντικότατα κείμενα εναντίον εμού και του πατέρα μου κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος δεν είναι καν διάδικος στην υπόθεση αυτή και αναφέρεται στην εξέλιξη της αντιδικίας, καταφερόμενη κατά δικαστών και εισαγγελέων που χειρίσθηκαν την υπόθεση, αναφέροντας λεπτομέρειες του Πειθαρχικού της στον Αρειο Πάγο, βρίζοντας, συκοφαντώντας και λοιδορώντας ενώπιον του αναγνωστικού κοινού εμένα, τον πατέρα μου, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους κ.λπ., και επαναλαμβάνοντας τόσο τις συκοφαντίες για τις οποίες παραπέμπεται όσο και τις συκοφαντίες για τις οποίες το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν είχε δόλο. Φτάνει να μιλάει για «μασονία»(!), για «ξέπλυμα χρήματος», για δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που «ξεβρακώνονται», για το ότι στο πειθαρχικό «της την είχαν στημένη» κ.λπ.».

   Η αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου εντοπίζει και άλλους δικαστικούς που μετέχουν στις συζητήσεις του μπλογκ «στους οποίους η ανωτέρω εφέτης απαντά με οχετούς για τη δικαιοσύνη, για εμένα και για τον πατέρα μου, και τους οποίους προσκαλεί να της συμπαραστέκονται, αυτοί δε εκφράζουν τη συμπαράστασή τους!».

   Το όνομα της κυρίας Παγουτέλη ήρθε στη δημοσιότητα πριν από τρία χρόνια, κατά τη γνωστή δίκη του Κωνσταντίνου Πλεύρη για το βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Η Μαριάνθη Παγουτέλη μειοψήφησε στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Πλεύρη. Οπως είναι γνωστό, σε δεύτερο βαθμό ο Πλεύρης αθωώθηκε, ενώ και η αναίρεση υπέρ του νόμου που ασκήθηκε μετά από μήνες από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου τελικά απορρίφτηκε. Εντύπωση προκάλεσε το ασυνήθιστα εκτενές σκεπτικό που συνέταξε η κυρία Παγουτέλη για να τεκμηριώσει την αθωωτική της πρόταση. Στις 32 πυκνογραμμένες σελίδες του υιοθετούνται όλες οι αντισημιτικές απόψεις του Πλεύρη. Κατά σύμπτωση, αύριο Δευτέρα κάθονται στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών τρεις από τους μάρτυρες κατηγορίας εκείνης της δίκης, η Αννα Στάη, η Ειρήνη Κούτελου και ο Χαράλαμπος Κατσιάπης. Ως μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας είχαν σχολιάσει τις δικαστικές αποφάσεις και είχαν κρίνει ως αντισημιτικές τις θέσεις που είχαν προβάλει ορισμένοι δικαστικοί. Μετά την αθώωσή του ο Πλεύρης υπέβαλε εναντίον τους μηνυτήρια αναφορά και τελικά παραπέμφθηκαν για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» με μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας (ποιον άλλον;) τον ίδιο τον Πλεύρη.

   Φυσικά, μετά την αποκάλυψη του μπλογκ η υπόθεση παίρνει μια εντελώς διαφορετική τροπή. Ας σημειωθεί ότι το άνοιγμα του μπλογκ συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της δίκης του Πλεύρη, τον Δεκέμβριο του 2007. Από τότε παρακολουθείται από την On Ice στενά η υπόθεση με συνεχείς αναφορές στον Χίτλερ που μπορεί «να είχε δίκιο».

   Ενας από τους σταθερούς επισκέπτες του μπλογκ αναφέρεται στο «λάθος του Χίτλερ που άφησε εβραϊκό σπόρο πίσω… Αν νομίζεις πως είμαι ρατσιστής θα σου πω ναι είμαι γιατί σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορώ να το κρύψω». Η απάντηση της Mariana On Ice είναι αποκαλυπτική: «Και εγώ εκεί έχω φθάσει και έτσι σκέφτομαι για τους Εβραίους! Και μετά τους φταίει ο Πλεύρης!»

   Στις αρχές του 2009 η Mariana On Ice τα βάζει με την εβραϊκή θρησκεία: «Η θρησκεία των Εβραίων που βασίζεται στην Αγία Γραφή και στα Ιερά Βιβλία των Ταλμούδ, είναι πολύ μισαλλόδοξη και αντιανθρωπιστική! Επιτρέπουν τους φόνους των αλλόθρησκων ως επιβεβλημένους μάλιστα από τη θρησκεία τους!». Για να τεκμηριώσει αυτές τις απόψεις της η On Ice παραθέτει αυτούσια την αντισημιτική προπαγάνδα του Πλεύρη, χωρίς βέβαια να αναφέρει την πηγή.

   Τις ημέρες που εκδικαζόταν η έφεση του Πλεύρη, στο μπλογκ εμφανίζονται πάλι λεπτομερείς πληροφορίες για τη δίκη από έναν ανώνυμο οπαδό του Πλεύρη. Η εφέτης τον ευχαριστεί «πολύ για την ενημέρωση» και προσθέτει: «Αραγε θα τελειώσει την Παρασκευή η δίκη αυτή; Και πολύ θα ήθελα να μάθω αν τελικά δικαιώθηκε η άποψη της μειοψηφούσας δικαστή! (δηλ. της ίδιας). Αλλιώς μαύρο φίδι που την… έφαγε! Χαχαχα!!!»

   Ο ανώνυμος στέλνει καθημερινές «ανταποκρίσεις» από τη δίκη υιοθετώντας όλη τη ναζιστική επιχειρηματολογία του Πλεύρη, ενώ παραπέμπει για επιμόρφωση και στη χιτλερική ταινία «Ο Αιώνιος Εβραίος» (Der Ewige Jude). Η Mariana On Ice απαντά: «Σ’ ευχαριστώ πολύ φίλε που με κρατάς ενήμερη! Το εκτιμώ ιδιαίτερα αυτό γιατί μ’ ενδιαφέρει η δίκη αυτή, που για δικούς μου λόγους δεν μπορώ να την παρακολουθήσω από κοντά! Ούτε μπορώ να πλησιάσω κάποιους από τους παράγοντες αυτής της δίκης για να ρωτήσω σχετικά. Θα είμαι υπόχρεη λοιπόν αν συνεχίσεις να με κρατάς ενήμερη! Σ’ ευχαριστώ και πάλι!»

   Χαρακτηριστικές είναι και οι απόψεις της Mariana On Ice για τη Δικαιοσύνη:

   – «Μοχλός εξουσίας των φαύλων και των διεφθαρμένων».

   – «Το μπουρδέλλο ωχριά μπροστά στην Ευελπίδων».

   – «Η αηδία είναι πλέον μόνιμη αίσθηση για όσους παροικούν στην Ιερουσαλήμ της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Καλά τα λέει ο συμπολιτευόμενος αρθρογράφος σχετικά με τη Δικαιοσύνη, μόνο που περιέργως ξεχνάει πως ο Πολάκης δεν είναι απλός πολίτης, αλλά βουλευτής και υπουργός και πως έχει ευθύνες στο βαθμό που συγκαλύπτει υποθέσεις που αφορούν ελέγξιμες συμπεριφορές της Δικαιοσύνης στο χώρο της δικής του υπευθυνότητας, αλλά και στο βαθμό που συμμετέχει σε μια κυβέρνηση η οποία αρνείται πεισματικά και ύποπτα να επιτελέσει το θεσμικό της χρέος στα ζητήματα της κάθαρσης, της διαφάνειας και του εκσυγχρονισμού των μηχανισμών απόδοσης Δικαιοσύνης:

  http://www.koutipandoras.gr/article/kala-poy-den-paoame-kai-tipota
  του Κώστα Βαξεβάνη
  …………….

  Ο Παύλος Πολάκης, ως πολίτης αυτής της χώρας, δήλωσε αυτό που ξέρει και βλέπει η κοινωνία. Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Και για να μην υπάρχει Δικαιοσύνη, δεν αρκεί κάποιοι, έστω πολλοί, να είναι κακοί, αλλά αρκούν και οι ελάχιστοι κακοί για να καθορίσουν την εικόνα.

  Τι να κάνουν, λοιπόν, οι δικαστές και οι εισαγγελείς, να γίνουν θεοί; Προφανώς και όχι. Αρκεί να έχουν τη θεσμική λειτουργία και το θάρρος για να ξεκαθαρίζουν κάθε φορά το χώρο τους. Γιατί δεν πρόκειται απλώς για ένα επάγγελμα που θα συνοδεύεται από παθογένειες όπως όλα τα επαγγέλματα, αλλά για ένα λειτούργημα που ορίζει την κοινωνία και τη Δημοκρατία.

  Δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε το κλισέ πως έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, ούτε το αυτοδικαιολογητικό μότο, πως δεν είναι όλοι διεφθαρμένοι. Προφανώς και όχι. Οπότε, τι νόημα έχουν οι ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που υπεραμύνονται αυτού του συμπεράσματος; Δεν έχει νόημα να σημειώνουν το αυτονόητο, αλλά να αντιμετωπίζουν αυτό που είναι απειλή. Ή για να το πω διαφορετικά, πρέπει να βρουν το θάρρος, να πουν αυτά που λένε οι ίδιοι στις κατ ιδίαν συζητήσεις για το ποιός καταδυναστεύει τη Δικαιοσύνη και ποιοί τη χειραγωγούν. Αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία. Θαρραλέα στάση απέναντι στην πραγματικότητα για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί.

  Η τακτική να αντιμετωπίζεται συνδικαλιστικά και συνεταχνιακά η πανθομολογούμενη ανυπαρξία απόδοσης Δικαιοσύνης είναι το ίδιο επικίνδυνη με τη διαφθορά. Το έχω ξαναγράψει, η πλειοψηφία των λειτουργών της Δικαιοσύνης είναι τίμιοι. Ίσως όμως να μην είναι αρκετά θαρραλέοι για να κατακτούν το ύψος του ρόλου τους κάθε μέρα. Είναι άνθρωποι που πιέζονται και γνωρίζουν καλά πως το σύστημα μπορεί να τους καταστρέψει αν σηκώσουν κεφάλι. Το σύστημα όμως είναι οι διεφθαρμένοι, οι ελάχιστοι έστω και όχι οι τίμιοι. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι ένα: Δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη.

  Δεν υπάρχει έλληνας πολίτης, που αν ρωτηθεί στο δρόμο τυχαία, θα απαντήσει πως σε αυτή τη χώρα υπάρχει Δικαιοσύνη. Δεν έχει νόημα λοιπόν, να απαντά κάποιος σε αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο με τα περί «τιμιότητας των δικαστών». Η τιμιότητα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις παθογένεις και τα κυκλώματα χωρίς θάρρος. Εκεί πρέπει να εντοπιστεί η συνδικαλιστική δραστηριότητα και όχι σε οργισμένες ανακοινώσεις κατά του Πολάκη, ο οποίος καταθέτει όσα λέμε όλοι μας στις παρέες μας. Τα συνδικαλιστικά όργανα των δικαστών και των εισαγγελέων πρέπει να προστατέψουν τους λειτουργούς εκείνους που κάνουν επικίνδυνα της δουλειά τους. Που αυτή την περίοδο, είναι σε μάχη με τη διαπλοκή που χάνει την ατιμωρισία και την παντοδυναμία της. Αυτό νομίζω θα είναι συνεισφορά στη Δικαιοσύνη και όχι οι συντεχνιακές ανακοινώσεις και οι λεκτικές διαβεβαιώσεις.

  Η απερχόμενη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξε έρευνα για όσα είπε ο Πολάκης. Αυτό και αν είναι υποκρισία. Η υπό πειθαρχικό έλεγχο, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αφού έχει καταπιεί κάμηλους κυρίως στο θέμα Βγενόπουλου, διέταξε έρευνα για την αξιολόγηση και τη γνώμη ενός πολιτικού.

  Είναι επίσης υποκριτικό και εμπεριέχει πολιτικές σκοπιμότητες η επίθεση στον Πολάκη με το επιχείρημα «αν έχει στοχεία να τα καταθέσει». Τα στοιχεία είναι ολόγυρα. Στις στατιστικές για το πόσοι εγκληματίες του λευκού κολάρου φυλακίζονται σε σχέση με τους πορτοφολάδες. Στα δύο παραδικαστικά για τα οποία σχηματίστηκαν δικογραφίες. Σε όσα δημοσιοποιούνται για Εισαγγελείς σχετικά με τη δικογραφία Βγενόπουλου και στην ανταποδοτική επίθεση που έγινε στην ίδια την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Κυρίως όμως σε αυτά που σχολιάζει κάθε μέρα η ίδια η κοινωνία.

  Αν δεν σου βρωμάει ο βόθρος, αναρωτήσου μήπως ο βόθρος είσαι εσύ…

 4. Ο/Η Εφραίμ (Ακίνητα) λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/h-tsatanh-apekthse-eikona-kai-den-ths-aresei

  Η Τσατάνη απέκτησε εικόνα και δεν της αρέσει

  Η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, έκανε την εμφάνισή της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δίνοντας εικόνα (αλλά όχι ακόμη εξηγήσεις) σε όσα γράφονται και λέγονται γι’ αυτή.

  Η Εισαγγελέας, ζήτησε δύο πράγματα από την Επιτροπή. Να καταθέσει παρουσία δικηγόρου και να μην καταγραφεί από την κάμερα. Για την δεύτερη απαίτησή της, προέβαλε ως επιχείρημα πως χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, διαβεβαίωσε ωστόσο την Επιτροπή, πως μετά από επικοινωνία της με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προέκυψε πως η κυρία Τσατάνη, δεν χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

  Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο, πώς μια Εισαγγελέας, δημόσια κατήγορος δηλαδή, η οποία με την δημόσια παρουσία της στα δικαστήρια αποδίδει Δικαιοσύνη, φοβάται να εμφανιστεί δημόσια για να υποστηρίξει αυτή ακριβώς την απόδοση Δικαιοσύνης. Ο καχύποπτος σκέπτεται πως η κυρία Τσατάνη δεν θέλει να θυμηθούν όσοι τη δουν στην κάμερα, με ποιές υποθέσεις συνδέεται και να κάνουν σύνδεση υποθέσεων που χειρίστηκε και προσώπου. Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές όμως δεν είναι τυφλοπόντικες και κατάδικοι για να κρύβουν το πρόσωπό της, αλλά τα θαρραλέα πρόσωπα της Δημοκρατίας.

  Το πιο αξιοπερίεργο όμως είναι, η άρνηση της Γεωργίας Τσατάνη, αρχικώς να καταθέσει στην Επιτροπή και στη συνέχεια η απαίτησή της να καταθέσει παρουσία δικηγόρου. Η Εισαγγελέας Τσατάνη δεν είναι κατηγορούμενη, άρα η χρήση δικηγόρου δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Επίσης η Επιτροπή στην οποία καλείται να καταθέσει, έχει συσταθεί μετά από δικές της καταγγελίες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η ιδότητά της και το καθήκον της ως ανώτερου Εισαγγελέα, θα έπρεπε να την οδηγούν σε μία δημόσια και θαρραλέα κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής.

  Η μικρή ιστορία της Τσατάνη

  Ας θυμηθούμε όμως τη μικρή ιστορία της Γεωργία Τσατάνη. Είναι σύζυγος στελέχους της ΝΔ και μητέρα υποψήφιας βουλευτού της ΝΔ. Η έμμεση σχέση της με τη ΝΔ, δεν την οδήγησε σε αυτοεξαίρεσή της από χειρισμό δικογραφιών για τα εξοπλιστικά (όπου υπήρχε εμπλοκή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον οποίο δεν εστάλη τελικώς δικογραφία στη Βουλή παρά την εμπλοκή του ονόματός του) και για το Βατοπέδι το οποίο ήταν ένα σκάνδαλο της ΝΔ.

  Στην υπόθεση του Βατοπεδίου, σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει η Εισαγγελέας Σπυροπούλου με εξώδικό της στο , η Εισαγγελέας Τσατάνη χειρίστηκε θέματα δανειοδοτήσεων της Μονής. Όλως τυχαίως αυτές οι δανειοδοτήσεις προέρχονταν από την Τράπεζα Marfin του Βγενόπουλου. Η κυρία Τσατάνη με βάση πόρισμα που συνέταξε τότε ο Κ. Γεωργάρας και η ομάδα του από την ΤτΕ, βρήκε νόμιμες της δανειοδοτήσεις της Μονής από τη Marfin. Στη συνέχεια όμως η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θεώρησε πως το πόρισμα ήταν επιφανειακό και ελλειπές, και η Εισαγγελική έρευνα επίσης. Έτσι ζήτησε από τον Άρειο Πάγο τον έλεγχο των δανειοδοτήσεων όχι μόνο της Μονής Βατοπεδίου από τη Marfin, αλλά και επιχειρήσεων.

  Όταν χρόνια μετά η έρευνα αυτή τελικώς άρχισε να φέρνει καρπούς από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η Εισαγγελέας Τσατάνη, αφαίρεσε παράνομα τη δικογραφία από την Εισαγγελία Διαφθοράς και αρχειοθέτησε την υπόθεση. Πάλι με πραγματογνώμονα τον Κ. Γεωργάρα ως ιδιώτη αυτή τη φορά. Και φυσικά και πάλι αθωώνοντας τον Βγενόπουλο.

  Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε μια δημόσια απάντηση της Εισαγγελέως Τσατάνη στην Επιτροπή. Φυσικά μπροστά στις κάμερες της Βουλής. Αυτό είναι Δημοκρατία. Περιμένουμε.

 5. Ο/Η Εφραίμ-λιμνοθάλασσες λέει:

  Καλέ πως κάνετε έτσι, μόλις 8 χρόνια περάσανε από την ομολογία του;

  http://www.kathimerini.gr/326195/article/epikairothta/politikh/omologia-8-tsoykatoy-gia-siemens

  20.06.2008
  «Ομολογία» Θ. Τσουκάτου για Siemens

  Τoυ Κ.Π. Παπαδιοχου

 6. Ο/Η Αριστερός μιζαδόρος λέει:

  Ο Τσουκάτος παραπέμφθηκε 10 χρόνια μετά τις αποκαλύψεις, δηλαδή πέρσι πριν 16 μήνες.
  16 μήνες μετά από την παραπομπή η δίκη δεν έχει ούτε ξεκινήσει.
  Μετά υπάρχουν και οι εφέσεις και κόντρα εφέσεις, τίποτα δεν θα γίνει και ξέρετε πως οι μίζες των κομμάτων είναι ιερές για τον ΣΥΡΙΖΑ, θυμηθείτε το πάθημα του ξεχωριστού Περικλή Κοροβέση που τις κατήγγειλε και τον πέταξαν για πάντα εκτός

  http://www.iefimerida.gr/news/195236/sto-edolio-o-mihalis-hristoforakos-kai-synolika-64-atoma-gia-ta-mayra-tameia-tis-siemens

  09|03|2015

  Δέκα χρονια μετά την αποκάλυψη των μαύρων ταμείων της γερμανικής Siemens και των χρημάτων που έδινε για να επιλέγει στους διαγωνισμούς, το συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του παραπέμπει στο Τριμελές Εφετειο κακουργημάτων, 64 κατηγορούμενους …..»Πρώτος» στο εδώλιο ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Χριστοφοράκος, …..ο Θόδωρος Τσουκάτος (ο οποίος έχει δηλώσει ότι έδωσε τα λεφτά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ),

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=74074
  Ηλεκτρονική Έκδοση
  enet.gr, 19:48 Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

  «Βδελυρό παραμύθι» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Κοροβέση, ο Λεωνίδας Κύρκος, ενώ αποστάσεις κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αναμασάει συκοφαντίες» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

  Φωτιές και στον ΣΥΡΙΖΑ ανάβουν οι μίζες της Siemens (Δυνατότητα σχολιασμού)

  Περ. Κοροβέσης: «Επί κυβέρνησης Τζαννετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά»
  Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη. το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα», πρόσθεσε ο Περικλής Κοροβέσης.

  Αποστάσεις κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ

  Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε προσωπικές τις δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση, σημειώνοντας οι απόψεις του για φημολογούμενη εμπλοκή του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση της Siemens, είναι προσωπικές, που δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

  http://kourdistoportocali.com/news-desk/o-stratilis-o-korobesis-i-siemens-ke-i-mizes/
  Στην αντιπερα οχθη ενας πραγματικος αγωνιστης της Αριστερας, ο Περικλης Κοροβεσης

  O Στρατούλης, ο Κοροβέσης, η Siemens και οι μίζες

  Μολύνοντας την Αριστερά

  28 Ιουνιου 2015 22:06

  email
  -Ο λαός μας έχει αντιμετωπίσει ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις, όλα θα πάνε καλά”…,

  δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου για την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου…

  Η τραγική φιγούρα του πρώην συνδικαλισταρά του ΟΤΕ-όταν στον οργανισμό αλώνιζαν η Intracom και η Siemens-που σήμερα υποδύεται τον υπουργό εμπορεύομενος την αριστεροσύνη του μεγαλούργησε ως συνδικαλιστής. Αυτή ήταν η προσφορά του στον τόπο.

  Ο Στρατούλης με αυτή την σταδιοδρομία έγινε υπουργός.

  Στην αντίπερα όχθη ένας πραγματικός αγωνιστής της Αριστεράς, ο Περικλής Κοροβέσης, έζησε μια πραγματικά λιτή ζωή-έτσι τον γνώρισα, σε ένα ταπεινό διαμέρισμα. Ο Περικλής Κοροβέσης λοιπόν είχε την γενναιότητα να καταγγείλει το 2009 τα κόμματα της Αριστεράς και τα στελέχη τους ότι κι αυτά είχαν πάρει μίζες από την Siemens.

  O επαγγελματίας συνδικαλιστής που έγινε υπουργός με την άνεση που του επιτρέπει η επαγγελατική του ενασχόληση με τον συνδικαλισμό και την πολιτική μετά από 5 μήνες παπαροδιαπραγμάτευσης έρχεται να συστήσει στους άρρωστους ηλικιωμένους γονείς μας να είναι ψύχραιμοι με το κλείσιμο των τραπεζών-όσο η γενναία κυβέρνησή μας, που διαδέχθηκε την συμμορία της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ, διαπραγματεύεται και πειραματίζεται.

  Ο Στρατούλης καλό θα ήταν να χωθεί στην τρύπα του και να μην ξαναμυτήσει επικοινωνιακά.

  Οσο για τις μίζες της Siemens υπάρχουν ακόμη τα κουπούνια με τα οποία η εταιρία μοίραζε χρήματα και στα κόμματα της αριστεράς.

  Δείτε το ρεπορτάζ της “E” από το 2009 και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε

 7. Ο/Η Χαρίζω βιβλία λέει:

  Μην πιστεύετε τον Περικλή Κοροβέση, να πιστεύετε μόνο τον φίλο του Καμμένου, του Ιερώνυμου, του Κοτζιά, του Β.Μαρκεζίνη, αυτό το παλληκάρι μόνο λέει την αλήθεια

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Συμβαίνουν στο Τσιπριστάν και δεν θα διαμαρτυρηθεί η Ένωση Δικαστών, δεν θα γράψει λέξη η Αυγή και δεν θα πει κουβέντα ο Πολάκης.

  Σχετικά με την υπόθεση του αρχιμανδρίτη στη Β.Ελλάδα που κατηγορήθηκε για παιδοφιλία
  http://fonirodopis.gr/press/66092
  19 Μάιος 2016
  Κατάθεση – σοκ 5χρονου: Ο Γέροντας με φιλούσε στο στόμα
  …………………….
  Η καταγγελία είναι τρομακτική και αφορά Αρχιμανδρίτη της Βορείου Ελλάδος ο οποίος καταγγέλλεται ότι μαζί με έναν ακόμη άντρα παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 5χρονο μέσα στο μοναστήρι του!!! Το αν η καταγγελία ευσταθεί ή όχι είναι έργο της Δικαιοσύνης, η οποία ωστόσο τους τελευταίους 18 μήνες κινείται με ρυθμούς χελώνας, και γι’ αυτό το λόγο δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα των εμπλεκόμενων.
  ………………..

  Η συστατική επιστολή του Αρεοπαγίτη

  Ένας πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου -ο γιος του οποίου μάλιστα είναι ο νομικός παραστάτης του Αρχιμανδρίτη-, δύο Μητροπολίτες, ένας Αρχιμανδρίτης, ένας Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ένας ιεροδιάκονος, ένας διάκονος, ένας ιερομόναχος, μία μοναχή και ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός βεβαιώνουν και -κάποιοι εξ αυτών- καταθέτουν ότι οι καταγγελίες κατά του Αρχιμανδρίτη είναι ψευδείς και συκοφαντικές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταπέσουν. Μάλιστα, ο πρώην Αρεοπαγίτης με συστατική του επιστολή διαβεβαίωνε για το ήθος του Αρχιμανδρίτη, τονίζοντας σε αυτήν ότι ο καταγγελλόμενος ήταν επί πολλά έτη πνευματικός τόσο του ιδίου όσο και των παιδιών του, τον φιλοξενούσε σπίτι του και ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κάτι το μεμπτό.

  Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον ότι μετά τις βεβαιώσεις των παραπάνω προσώπων, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο (!!!) καθώς φαίνεται να «εξαφανίστηκαν» από τον φάκελο της δικογραφίας σημαντικά έγγραφα όπως αυτό που παρουσιάζει σήμερα η ΦΩΝΗ αλλά και βεβαιώσεις παιδοψυχολόγων.
  ……………………….

  http://fonirodopis.gr/press/66614

  Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

  Πρωτοφανής απόφαση: Πρωτοδίκης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε εφημερίδα να δημοσιεύει!!!

  15 Ιούνιος 2016

     

  ΦΙΜΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

  Ο Πρωτοδίκης Ροδόπης κ. Χρήστος Θεοδωρίδης αποφάσισε τη φίμωση της ΦΩΝΗΣ – Δικαστικό «πραξικόπημα» η εκδίκαση και το αποτέλεσμα της δίκης – Κατατίθεται αναφορά και αγωγή για κακοδικία εναντίον του Πρωτοδίκη Ροδόπης

  Με μια πρωτοφανή απόφαση, η οποία δεν στηρίχτηκε πουθενά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας παρά μόνο σε αβάσιμους ισχυρισμούς και αυθαίρετα συμπεράσματα τα οποία δεν αποδείχτηκαν επ’ ουδενί, ο Πρωτοδίκης Ροδόπης κ. Χρήστος Θεοδωρίδης εξέδωσε προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία η εφημερίδα μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (!!!) να δημοσιεύει οτιδήποτε έχει σχέση με την «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη» μέχρι και την ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων.

  Ο κ. Θεοδωρίδης με την απόφαση του αυτή, ουσιαστικά ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» δημιουργώντας ένα δεδικασμένο με το οποίο ουσιαστικά καταργείται η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου, καθώς από σήμερα και ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε θα μπορεί με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων να «φιμώνει» και να λογοκρίνει οποιοδήποτε ΜΜΕ με προσωρινές διαταγές.

  Η αντίδικη πλευρά της κ. Χαράς Νικοπούλου και του συζύγου της κ. Ιωάννη Φριτζαλά θεωρώντας ότι θίχτηκαν από τα δημοσιεύματα της ΦΩΝΗΣ, αντί να ζητήσουν την αποκατάσταση τους κατ’ αρχήν μέσω εξωδίκου όπως προβλέπουν και οι διαδικασίες που ορίζονται σαφώς από τον νόμο 4356/2015, προχώρησαν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

  Η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών που γίνονται εδώ και αρκετό καιρό για την «τιμωρία» μας γιατί είμαστε η μοναδική εφημερίδα της περιοχής που τόλμησε να σταθεί όρθια απέναντι στα παραδικαστικά, παρεκκλησιαστικά, παρακρατικά και οικονομικά συμφέροντα.

  Οι αναφορές μας σε εγκλήματα κατά της κοινωνίας και της διαφάνειας στη δημόσια ζωή ασφαλώς και ενόχλησαν το «σάπιο» πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Η ύπαρξη του παραδικαστικού κυκλώματος στην Κομοτηνή για το οποίο αναφερθήκαμε πολλές φορές κατά το παρελθόν δυστυχώς δημιουργεί αρνητικές καταστάσεις στο θεσμό της Δικαιοσύνης.

  Η εδώ και αρκετό καιρό αναφορά μερικών συμπολιτών μας ότι έρχεται το τέλος ενός ΜΜΕ που «ενοχλεί το σύστημα» αποδείχθηκε αληθινή. Το μόνο που χρειάζονταν για την επίθεση του κυκλώματος ήταν ένα δυνατό σοκ που θα προέρχονταν από ένα συνταρακτικό γεγονός οπότε με την αναφορά σε ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ένας Αρχιμανδρίτης, που κατηγορείται για παιδοφιλία, κινητοποιήθηκαν όλοι οι ανησυχούντες.

  Οι συστατικές επιστολές πρώην δικαστικών λειτουργών έπαιξαν το ρόλο τους αφού σε κάποια στάδια της προκαταρκτικής εξέτασης έπεσε «μαύρο» σκοτάδι με τις αναφορές στο θέμα, ακόμη και επιστημόνων, να τίθενται στο αρχείο.

  Όμως εδώ στην Κομοτηνή η ΦΩΝΗ που με τα δημοσιεύματα της δημιούργησε ένα θέμα που συντάραξε την ελληνική κοινή γνώμη έπρεπε να φιμωθεί και να κλείσουν οι δίαυλοι ενημέρωσης από υπηρεσίες και δικαστικούς λειτουργούς.

  Όλοι «ταμπουρώθηκαν» πίσω από το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα για να υψώσουν το τείχος της αδιαφάνειας. Αυτά τα στηλιτεύσαμε στο προηγούμενο χρονικό διάστημα επειδή καταλάβαμε ότι το σύστημα θα άρχιζε την επίθεση που δεν άργησε να φανεί πρώτα στις δικαστικές αίθουσες και στη συνέχεια στον Τύπο της Κομοτηνής.

  Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την έκδοση προσωρινής διαταγής φίμωσης της εφημερίδας συζητήθηκε τη Δευτέρα 13/6 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης με δικαστή τον κ. Χρήστο Θεοδωρίδη που πήρε στα χέρια του ένα κείμενο 112 σελίδων με δεκάδες ανακρίβειες και άσχετες αναφορές που πολλές εξ αυτών δεν είχαν καμία σχέση με τις δραστηριότητες της κ. Νικοπούλου ενώ και όσες είχαν δεν αποδείχτηκαν και δεν τεκμηριώθηκαν ουδέποτε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

  Τώρα πως ήταν δυνατόν ένας δικαστής να είναι ενημερωμένος για το περιεχόμενο του κειμένου των 112 σελίδων που στις μισές και πλέον σελίδες του αναφέρονταν σε θέματα που σε καμία περίπτωση δεν αφορούσαν την κ. Νικοπούλου και πως είναι δυνατόν να υπάρξει μια αξιόλογη προσπάθεια από μέρους της ΦΩΝΗΣ να τεκμηριώσει τις απόψεις της για τα όσα αναφέρονται μέσα στις 112 σελίδες στο σφιχτό χρονικό περιθώριο των 30 (!!!) λεπτών είναι ένα ζήτημα που μόνο η επιστημονική έρευνα μπορεί να το αξιολογήσει.

  Σε καμία φάση της ακροαματικής διαδικασίας δεν ασχολήθηκαν τόσο ο δικαστής όσο και ο δικηγόρος με τα όσα δημοσιεύσαμε κατά καιρούς γιατί γνώριζαν ότι υπήρχαν ατράνταχτα στοιχεία ενώ έδωσε το δικαίωμα στον δικηγόρο της κ. Νικοπούλου να αναφέρεται στην υπόθεση του Αρχιμανδρίτη που κατηγορείται για παιδοφιλία, το όνομα του οποίου εμείς ουδέποτε και σε κανένα δημοσίευμα μας δεν σημειώσαμε.

  Η κ. Νικοπούλου όμως παραβιάζοντας το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα αποκάλυψε την ταυτότητα του Αρχιμανδρίτη και φυσικά ο δικαστής δεν αναρωτήθηκε αν υπάρχει σχετική δήλωση που να επιτρέπει την εκπροσώπηση του στο δικαστήριο όπως δεν αναρωτήθηκε αν η αναφορά της σε άσχετα θέματα έπρεπε να αναφερθούν στη διαδικασία αυτή.

  Υπήρξε άραγε παρέμβαση με τη μέθοδο της αποστολής συστατικών επιστολών που μοιράζει όταν πρέπει συγγενικό πρόσωπο της κ. Νικοπούλου; Η όλη διαδικασία κράτησε μόλις 35 λεπτά, δηλαδή χρόνος αρκετός για να διαμορφώσει ο δικαστής γνώμη για το περιεχόμενο του εγγράφου των 112 σελίδων και φυσικά ήταν αρκετός για τον δικαστή ο χρόνος των 10 λεπτών που δόθηκε στα τρία στελέχη της ΦΩΝΗΣ για να απαντήσουν στα όσα αναφέρονται στις 112 σελίδες του.

  Ακούστηκαν βέβαια και παράξενες δικαιολογίες από την κ. Νικοπούλου που χαρακτήρισε «προσβλητικό» και «συκοφαντικό» τον χαρακτηρισμό «ΜΚΟ», δηλαδή Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, για την «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη» αντί του αληθινού ΑΜΚΕ που είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία οπότε και ο δικαστής θεώρησε ότι αυτή η αναφορά είναι προσβλητική καταθέτοντας μάλιστα και σχετικό ερώτημα προς εμάς!!!

  Αλήθεια, από πότε άραγε ο χαρακτηρισμός ενός οργανισμού ως «ΜΚΟ» θεωρείται προσβλητικός ή υβριστικός ειδικά αν αναλογιστούμε ότι εκατοντάδες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα και προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό έργο; Ενδεικτικά αναφέρουμε την ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», το «Χαμόγελο του Παιδιού», τους «Εθελοντές Αιμοδότες», Φιλοζωικές Οργανώσεις αλλά και τη «Φιλόπτωχο Αδελφότης Δεσποινίδων και Κυρίων» εδώ στην Κομοτηνή. Και όμως η παράλογη αυτή αναφορά της κ. Νικοπούλου έγινε αποδεκτή από τον κ. Πρωτοδίκη!

  Δικαστικό «πραξικόπημα»

  Εντύπωση προκάλεσε η σιγουριά που είχαν πριν από τη δίκη η κ. Νικοπούλου και ο δικηγόρος – αδελφός της για το αποτέλεσμα της ενώ ένιωθαν πολύ φιλικοί και άνετοι παρουσία του Πρωτοδίκη ο οποίος έδειξε μια χαρακτηριστική εύνοια σε όσα κατέθεταν.

  Δεν ρώτησε σε ποιο σημείο ήταν συκοφαντικά και επιλήψιμα τα δημοσιεύματα μας αλλά φάνηκε ότι ταυτίζεται με την υπόθεση του Αρχιμανδρίτη που κατηγορείται για παιδοφιλία τον οποίον ποτέ δεν κατονομάσαμε και ούτε συνδέσαμε με την κ. Νικοπούλου.

  Ο Πρωτοδίκης δεν υπολόγισε καν την αίτηση μας να μην δοθεί προσωρινή διαταγή αλλά η υπόθεση να εκδικαστεί σε άλλη σύντομη δικάσιμη ημέρα ώστε να υπάρξει χρόνος για την ενημέρωση των δικηγόρων μας για τα όσα αναφέρονται σε ένα κείμενο 112 σελίδων και για να διαμορφώσουμε την υπερασπιστική μας τακτική ενώ δηλώσαμε, και σε ένδειξη καλής θέλησης, ότι στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης δεν θα υπήρχε καμία αναφορά στο όνομα της κ. Νικοπούλου.

  Μετά την άρνηση του δικαστή να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα μας οι αντίδικοι μας αποχώρησαν γεμάτοι ευτυχία και αμέσως μετά προσέφυγαν σε φιλικό για αυτούς ΜΜΕ που προπαγανδίζει συνεχώς τις διάφορες πρωτοβουλίες τους και δημοσίευσαν επιστολή μέσω της οποίας ενημέρωναν τη κοινή γνώμη ότι «Δικαιώθηκαν» (!!!) ακόμη μια φορά.

  Το εύλογο ερώτημα είναι πως γνώριζαν την απόφαση της δίκης αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας πριν ακόμη αυτή εκδοθεί από τον δικαστή;

  Πράξη που σημαίνει ότι ήδη ήταν γνωστό το αποτέλεσμα της δίκης αλλά με την αλαζονική νοοτροπία που έχουν απαξίωσαν τον ίδιο τον δικαστή και στο πρόσωπο του την ίδια τη Δικαιοσύνη. Άραγε η απόφαση προκατασκευάστηκε και απλά διεξήχθη μια δίκη με το αποτέλεσμα της να είναι γνωστό πριν ακόμη αρχίσει αυτή αλλά δυστυχώς για τους πρωταγωνιστές δημοσίευσαν την επιστολή δείχνοντας η κ. Νικοπούλου και ο σύζυγος της ότι γνώριζαν τις παρεμβάσεις που ασκήθηκαν από αυτούς που μοιράζουν τις συστατικές επιστολές;

  Πως αξιολογείται άραγε η δήλωση τους ότι κέρδισαν την πρώτη δίκη εναντίον μας και ότι έπεται και συνέχεια και άλλη θετική εξέλιξη αφού όπως ισχυρίζονται δεν έχασαν ποτέ δίκη με όποιο ΜΜΕ ήρθαν αντιμέτωποι;

  Το λόγο για την εξέλιξη αυτή έχει πλέον η ηγεσία της Δικαιοσύνης στην Αθήνα και στη Ροδόπη η οποία πρέπει να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει αμερόληπτη Δικαιοσύνη στην υπηρεσία του λαού και του κράτους.

  Ένα είναι σίγουρο σε ότι αφορά τη δική μας στάση. Ότι δεν πρόκειται να υποστείλουμε ποτέ τη σημαία της διαφάνειας και της κάθαρσης από τα «τρωκτικά» του δημοσίου χρήματος και ούτε θα υποχωρήσουμε από τις Αρχές μας για ισονομία και ισοπολιτεία, πιστοί υπηρέτες του ελληνικού κράτους.

  Οι ψευδεπίγραφοι τίτλοι που κάποιοι φροντίζουν να βάζουν ως «πινακίδες» προκειμένου να περάσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα δεν είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρουν τους πολίτες και σε αυτή την περίπτωση εμείς θα ασκήσουμε το έννομο συμφέρον μας.

  Απειλή για τη Δικαιοσύνη ο ρόλος του Τύπου, σύμφωνα με τον Πρωτοδίκη!!!

  Τέλος, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη η άποψη που έχει ο Πρωτοδίκης Ροδόπης κ. Χρήστος Θεοδωρίδης για το ρόλο του Τύπου. Ο ρόλος του Τύπου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος και ένας εξ αυτών είναι να ασκεί δημόσιο έλεγχο και να παρακολουθεί την άσκηση και της δικαστικής εξουσίας. Στη διατύπωση μας ότι την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εμείς την εκλαμβάνουμε ως μια προσπάθεια «φίμωσης του Τύπου» και ότι για τη διαδικασία αυτή είναι ήδη ενήμερες οι δημοσιογραφικές ενώσεις ο Πρωτοδίκης Ροδόπης κ. Θεοδωρίδης υψώνοντας τον τόνο της φωνής του απάντησε πως «απειλές δεν δέχομαι»!!

  Αλήθεια, για ποια «απειλή» μιλούσε ο κ. Θεοδωρίδης; Θεωρεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτό δικαίωμα ως «απειλή» ή μήπως θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη χειραγωγείται και εμείς έχουμε την εξουσία ή τη δύναμη να παρεμβαίνουμε σε αυτήν;

  Οι παράλογες απαιτήσεις της κ. Νικοπούλου και του συζύγου της:

  1. Να υποχρεωθεί η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ να παύσει να προσβάλει τη προσωπικότητα της!!!

  2. Να αφαιρεθούν από το fonirodopis.gr δεκατρία (13) συνολικά άρθρα.

  3. Να διαταχθεί κάθε αναφορά στο μέλλον που θα προσβάλλει τους αιτούντες.

  4. Να διαταχθεί η αποκατάσταση της φήμης τους με παράλληλη δημοσίευση που θα ανακαλεί τα προηγούμενα δημοσιεύματα.

  5. Να απειληθεί κατά των συντακτών της ΦΩΝΗΣ ποινή φυλάκισης 12 μηνών έκαστος με πρόστιμο 3.000 ευρώ για κάθε μέρα μη δημοσίευσης άρθρου που θα αποκαθιστά την τιμή και την υπόληψη των αιτούντων!

  http://fonirodopis.gr/press/66619
  Θα κατατεθεί μήνυση εναντίον της

  Τα ψέματα, οι ανακρίβειες αλλά και οι ύβρεις της Χαράς Νικοπούλου

  15 Ιούνιος 2016


  Η κ. Νικοπούλου βραβεύεται από τον πρόεδρο του Ελληνικού Πατριωτικού Συνδέσμου κ. Αστέριο Χάμο. Ο κ. Χάμος ήταν υποψήφιος βουλευτής Λάρισας το 2009 με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής. Η κ. Νικοπούλου όμως, σύμφωνα με την ίδια, δεν διατηρεί σχέσεις με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους

  Η κ. Νικοπούλου με μέλη του Ελληνικού Πατριωτικού Συνδέσμου έξω από την οικία όπου κατοικούσε στο Μ. Δέρειο

  «Λαός – Στρατός – Εθνικισμός» το μήνυμα που φέρουν τα μέλη του Ελληνικού Πατριωτικού Συνδέσμου στις ομοιόμορφου τύπου στολές τους

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο κ.Πολάκης, επιτέλους, είναι ο πρώτος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, που πάει με στοιχεία στον Εισαγγελέα:

  http://www.efsyn.gr/arthro/oi-23-ypotheseis-poy-katethese-ston-anteisaggelea-o-p-polakis
  Οι 23 υποθέσεις που κατέθεσε στον αντεισαγγελέα ο Π. Πολάκης
  23.06.2016,

  Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα κατέθεσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

  Αφορμή, αποτέλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος είχε πει :«…Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

  Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός μετέβη, όπως ορίζει ο νόμος στο γραφείο του υπουργού.

  Στην κατάθεσή του, η οποία διήρκησε 5 ώρες περίπου, ο αναπληρωτής υπουργός κατέθεσε στον αντεισαγγελέα, ενδεικτικό κατάλογο 23 υποθέσεων (σε σύνολο 350), οι οποίες έχουν διαβιβαστεί από το 2009 έως και το 2015, από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στις αρμόδιες εισαγγελίες και το υπουργείο δεν έχει ενημέρωση αν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, με βάση τα ευρήματα των πορισμάτων. Για μερικές μάλιστα από τις υποθέσεις αυτές το ΣΕΥΥΠ έχει καταθέσει νέα πορίσματα εντός του τρέχοντος έτους.


  Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε ολόκληρο το έγγραφο | ΕΦ.ΣΥΝ.


  Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε ολόκληρο το έγγραφο | ΕΦ.ΣΥΝ.

  Ιδιαίτερη μνεία στην κατάθεσή του έκανε ο αναπληρωτής υπουργός στο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» (23/06), στο οποίο αναφέρονται ουκ ολίγες υποθέσεις στο χώρο της Υγείας, για τις οποίες έχουν εκδοθεί πορίσματα του ΣΕΥΥΠ από το 1990, αλλά δεν έχουν ακόμα τελεσιδικίσει.

  Ο αντεισαγγελέας θα μελετήσει και θα αξιολογήσει το περιεχόμενο της Υπουργικής κατάθεσης προκειμένου να αποφασίσει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τι ατυχία, παρά λίγο να πρόκανε η Δικαιοσύνη!

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aυτοί που θα διαφώτιζαν τη Ν.Ευρώπη:

  Πέτρος Νικολάου Κωνσταντινέας

  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

  Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 11/2/1978. Κατάγεται από την Μάνη.
  Επάγγελμα:
  Αρτοποιός.
  Σπουδές:
  Απόφοιτος Σχολής ΟΑΕΔ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων.
  Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

  Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας από το 2013 και μέλος της ομοσπονδίας αρτοποιών Ελλάδας.
  Μέλος του βιομηχανικού επιμελητηρίου Μεσσηνίας από το 2012.
  Διαιτητής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου (1996-2012) και διεθνής διαιτητής FIFA (2012). Ενεργό μέλος του συλλόγου δρομέων υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ).

  http://www.iefimerida.gr/news/380840/konstantineas-neo-rotvailer-toy-tsipra-thelei-na-xeperasei-ton-polaki
  ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΒΡΕΙΣ
  Κωνσταντινέας, το νέο ροτβάιλερ του Τσίπρα -Θέλει να ξεπεράσει τον Πολάκη

  Και παρ’ ολίγον να… πιαστεί στα χέρια με τον κ. Γεωργιάδη, όταν ο τελευταίος αγανάκτησε (με το γνωστό του θυμικό…) επειδή ο πρώην διαιτητής ενέπλεξε στην αντιπαράθεση που είχαν τη σύζυγό του, ειρωνεύτηκε την τηλεοπτική συμμετοχή της σε σόου, και έβγαλε φωτογραφία της να χορεύει «λιάρδα», όπως φώναζε ο κ. Κωσταντινέας, με τον άντρα της σε νυχτερινό κέντρο.

  Ως «απάντηση» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική που του άσκησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για το γεγονός ότι το βράδυ που η κυβέρνηση κήρυξε εθνικό πένθος για τους νεκρούς από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, εκείνος διασκέδαζε μέχρι πρωίας σε νυχτερινό κέντρο ακούγοντας τελών εν ευθυμία… Πάολα, για να πάει στη συνέχεια σε τηλεοπτικό σταθμό και… να επιτεθεί εναντίον της δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση και την Περιφέρεια για ολιγωρία και αδιαφορία.


  ______________________
  Από την εθνική του δράση:

  http://www.apodytiriakias.gr/politika/2015/01/26/dexios-kai-vasilofron-diaititis-vouleutis-me-suriza.aspx

  ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ
  27/01/2015

  Ο φούρναρης διαιτητής από την Μεσσηνία, που μετά το παιχνίδι Ξάνθη-Ολυμπιακός ανατίναξαν το αρτοποιείο του εξελέγη βουλευτής με τη φανέλλα του Σύριζα. Δεν έχει ακόμα φωτιστεί εκείνη η τρομοκρατική ενέργεια, για την οποία δεν έχει σταματήσει να απασχολεί το κανάλι του Αλαφούζου, το σκάι. Για μια φορά ακόμα, μόλις την περασμένη Δευτέρα, πάλι ο Πέτρος Κωνσταντινέας εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του Θωμαϊδη.

  Είχε χάσει στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός, που διαμαρτυρήθηκε για πέναλτυ που δεν του έδωσε στις καθυστερήσεις το κοράκι. Δεν είχε καθόλου δίκαιο ο Σάββας Θεοδωρίδης; Ο Μεσσήνιος καλώς αγνόησε τη φάση, ο Τοροσίδης είχε πέσει μόνος του, δεν τον τράβηξε κανένας αντίπαλος, άλλωστε ο παίκτης του Ολυμπιακού, πρώην της Ξάνθης, έπεσε μπροστά, όχι προς τα… πίσω.

  “Εκατό φορές είδα τη φάση, δεν υπάρχει πέναλτυ” υποστηρίζει ακόμα η διαιτητάρα Κωνσταντινέας που είναι σίγουρος, όπως έχει καταθέσει, ότι η βόμβα στο φούρνο του έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Και όπως είχε καταθέσει, πριν το ματς στην Ξάνθη σύμβουλος της ΕΠΟ, όπως και ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, του είχαν “συστήσει” να “προσέξει” τον Ολυμπιακό.

  Τελικά, απ’ αυτήν την ιστορία “οφελήθηκε” ο Σύριζα που αξιοποίησε εκλογικά την εντιμότητα και την αναγνωρισιμότητα του συνδικαλιστή Πέτρου Κωνσταντινέα, γνωστού δεξιού και, μάλιστα, πρώην βασιλόφρονα. Υπ’ όψιν ότι ο Κωνσταντινέας ήταν “προστατευόμενος” του αντιπροέδρου της ΕΠΟ Άρη Σταθόπουλου, φουλ δεξιός κι αυτός, που μετά το ματς Ξάνθη-Ολυμπιακός είχε διαγράψει, χωρίς να έχει το δικαίωμα, το δικό του παιδί, τον διαιτητή του τοπικού συνδέσμου.

  • Ο/Η του κώλου λέει:


   «Η διατήρηση της ταυτότητάς μας πάντα περνούσε μέσα από την εκκλησιαστική παράδοση»

   http://messiniapress.gr/2017/05/20/synantisi-tou-archiepiskopou-ton-voulefti-tou-syriza-p-konstantinea/
   Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πέτρο Κωνσταντινέα
   Δημοσίευση: Μάιος 20, 2017

   Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, συνάντησε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου για τα θέματα της Μεσσηνίας. Υπόσχεση ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη Μεσσηνία.

   Την ευκαιρία να συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Στη συνάντηση συζητήθηκαν πλήθος θεμάτων με τη Μεσσηνία και τα προβλήματά της να έχουν την τιμητική τους. Μάλιστα, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Κωνσταντινέας ο Ιερώνυμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Νομού και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα βρεθεί στη Μεσσηνία.

   Η δήλωση Κωνσταντινέα

   Σε σχετική του δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα. Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την ουσιαστική συμβολή της Εκκλησίας στα ελληνικά σχολεία της Διασποράς, τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους και την συνεργασία στις κοινωνικές δομές που χρήζουν φροντίδας. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τόπο μας, την Μεσσηνία, για τον οποίο έχει άριστη γνώση των τοπικών θεμάτων και υποσχέθηκε να μας επισκεφτεί σύντομα. Η διατήρηση της ταυτότητάς μας πάντα περνούσε μέσα από την εκκλησιαστική παράδοση».

   http://www.sdna.gr/podosfairo/article/10632/o-foyrnos-petro-kaigetai-pic

   O φούρνος, Πέτρο, «καίγεται»!

   Στο φούρνο του Πέτρου Κωνσταντινέα έχει στηθεί πάρτι για την εκλογή του, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει στο SDNA για «ηθική δικαίωση» και τη σύζυγό του να τον έχει ικανό ακόμα και για υπουργό με τη φόρα που έχει πάρει.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.parapolitika.gr/article/otan-polakis-vraveve-ton-fragko-pou-simera-vrizi

  Όταν ο Πολάκης βράβευε τον Φράγκο ……………………….


  ο Παύλος Πολάκης πέντε χρόνια πριν, τον Ιανουάριο του 2013, είχε υποδεχθεί ως δήμαρχος τον Φραγκούλη Φράγκο στα Χανιά ανακηρύσσοντας τον στρατηγό επίτιμο δημότη Χανίων.

  Μάλιστα, τότε μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον στρατηγό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο παππούς του, καταγόταν από τα Σφακιά, ενώ ο ίδιος είναι ένας στρατιωτικός, ο οποίος υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.