Προς τι τόσος αλληλοσπαραγμός για τη συγκέντρωση #Παραιτηθείτε;

Που ξεκίνησε με [Φίλης: Στα όρια της συνταγματικής ανοχής το κίνημα «παραιτηθείτε»]

fygete15.6.16

όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «ανεχόταν»…

Είτε συμφωνώ είτε όχι (που δεν) με την -μέσω των κοινωνικών δικτύων- συγκέντρωση του «#Παραιτηθείτε» δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει η απαράδεκτη αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση ή μάλλον από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία ουσιαστικά καλύπτει η κυβέρνηση. Και δεν μας αφορά εάν η συγκεκριμένη συγκέντρωση είναι υποκινούμενη ή όχι, άλλωστε όλες οι συγκεντρώσεις από κάπου, είτε υποκινούνται είτε ανεπισήμως-επισήμως, στηρίζονται. (μεταξύ μας τώρα…)

Δεν είδαμε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει τις ορδές των αγανακτισμένων με τις μούντζες, ούτε είδαμε να εγείρουν ζήτημα «συνταγματικής ενοχής» Τότε που βουλευτές της, σήκωναν το 2012 πανό στο προαύλιο της Βουλής με σύνθημα: «Καταστρέφετε τη χώρα, φύγετε τώρα» -το θυμάστε;

Θα θυμάστε επίσης  όταν: Οι βουλευτές «άνοιξαν» το πανό τους στο ύψος της Β’ Πύλης και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο μπροστινό μέρος πάνω από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Από κάτω βρίσκονταν συγκεντρωμένοι όπου τους χειροκροτούσαν, ενώ οι βουλευτές άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά συνθήματα μαζί με τους διαδηλωτές.

Τότε δεν ετίθετο ζήτημα και όλες αυτές οι αθλιότητες δεν βρίσκονταν στα «όρια της συνταγματικής ανοχής».

Σε αυτό όλο το συνονθύλευμα της «Αριστεράς των Κινημάτων» δεν υπήρχε καμία αντίρρηση από κανέναν -και όταν οι ΑντιΕξουσιοΦασίστες έκαιγαν και κατέστρεφαν, μόνο μισόλογα ακούγαμε από τα στελέχη και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί που συγκεντρώνονται απόψε, έχουν κάθε δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα να το κάνουν. Τελεία και παύλα.

Προς τι λοιπόν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός σύντροφοι;

Ξέρω ότι οι ΑντιΕξουσιοΦασίστες ετοιμάζονται για μπάχαλο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από τις δυνάμεις ασφαλείας που ελπίζω να πράξουν τα δέοντα, αν και δεν προβλέπεται να αποφευχθούν επεισόδια, είμαι σίγουρος.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Προς τι τόσος αλληλοσπαραγμός για τη συγκέντρωση #Παραιτηθείτε;

 1. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Οι πραγματικά αγνοί ιδεολόγοι κάθε απόχρωσης (ελάχιστοι τον αριθμό στη χώρα αυτή) αντιμετωπίζονται από τον κουτοπόνηρο κλεφτάκο ρωμιό ως χρήσιμοι ηλίθιοι. Ο ρωμιός ένα και μοναδικό Greek Dream έχει, να ζει παρασιτικά εις βάρος των εντίμων συμπολιτών του, διορισμένος «αξιοκρατικά» στο Δημόσιο.

  Όπως έγραψε πριν από πάνω από 110 χρόνια ο Εμμ. Ροϊδης (και δεν έχει αλλάξει απολύτως τλιποτε από τότε, ίσως μάλιστα τα πράγματα είναι τρις χειρότερα):

  Κόμμα: Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθρογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.

  Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας:
  – εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσι εις την χύτραν του προύπολογισμού.
  – εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.
  – εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορτισμένους να γεμίζωσι την χύτραν δια του ιδρώτος αυτών.

  ΟI Γραικοί εξεύρουν να γκρεμίζουν τυραννικάς οικοδομάς, αλλά δεν είναι καλοί να οικοδομήσωσιν ευνομουμένην Πολιτείαν.

  Έκαστος τόπος έχει την πληγή του: η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τον πατριωτισμόν.

  Όπως όλοι οι Εσκιμώοι αλιείς, όλοι οι Άραβες ιππείς, και όλοι οι αρχαίοι Πάρθοι τοξόται, ούτως και όλοι οι σημερινοί Έλληνες είναι πολιτευταί, όλοι ψηφοθήραι, όλοι κομματάρχαι και εκ τούτου και κάπως ρήτορες εξ ανάγκης!

 2. Ο/Η ataktos λέει:

  όσοι συμφωνούν με την ανάγκη της άμεσης απομάκρυνσης αυτής της κυβέρνησης, πρέπει να κινητοποιηθούν με όλους τους τρόπους, για να γίνει αυτό δυνατόν το συντομότερο, διότι κάθε ημέρα τους στην εξουσία είναι καταστροφική. Ας μη κρύβονται πίσω από επιχειρήματα του τύπου «ποιος το λέει, ποιος τον συμφέρει» και άλλα ηχηρά παρόμοια. Η απάντηση είναι απλή. Συμφέρει όλους τους Έλληνες, εκτός από μία μικρή κλίκα που βρίσκεται στην εξουσία και κατά συνέπεια θα πρέπει να το διεκδικούν και να το διακηρύσσουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, έστω και εάν το κάνει καθένας με τον τρόπο του και από τη σκοπιά του.

  *Ο Γιώργος Καραμπελιάς είναι συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού «Άρδην» και της εφημερίδας «Ρήξη».

 3. Ο/Η ataktos λέει:

  Να μην τους φοβόμαστε, να σκεπτόμαστε!!1

 4. Ο/Η ataktos λέει:

  πώς είναι δυνατό δυο κόμματα που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα , να διατηρούν στα γκάλοπ διψήφια ποσοστά ; Πως είναι δυνατόν να υπεραμύνονται ενός λούμπεν ευρωπαϊσμού, που συνέδραμε τον όλεθρο λαών και λαών; Ποιος είναι ο εσωτερικευμένος φόβος που κάνει ανθρώπους νοήμονες – κατά τα άλλα – να συμπλέουν με το ανθρωποκτόνο σχήμα της ευρωζώνης και της ΕΕ ;

 5. Ο/Η lycabettus λέει:

  Η εκπαίδευση (η δική μας και των παιδιών μας), η υγεία, η οδική ασφάλεια και η ασφάλεια των τροφίμων μας, σχεδόν ό,τι ακουμπάμε, εκπορεύεται από την Ευρώπη.
  Ακόμα και ένας λούμπεν πολίτης ωφελείται από ό,τι κατάφεραμε εδώ και πολλά χρόνια, κοντά στον Δυτικό κόσμο γενικά και την Ευρώπη ειδικότερα. Ρωτήστε έναν ρομά που χρειάστηκε, λ.χ., απινιδωτή ή αγγειοπλαστική.
  Για τα διψήφια ποσοστά των παλιών, ευθύνεται η τωρινή «κυβέρνηση». Ας μην μπερδευόμαστε.

  • Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

   Να υποθέσω ότι στην Ελβετία (που δεν είναι μέλος της Ε.Ε.) δεν υπάρχει σύστημα υγείας, οδική ασφάλεια, ασφάλεια τροφίμων, απινιδωτές και αγγειοπλαστική;

 6. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Κατά την άποψή μου η συγκέντρωση δεν έχει ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο. Λέει «φύγετε» αλλά χωρίς να πιάνει τις καυτές πατάτες, χωρίς δηλαδή να λέει ποια πολιτική ζητάει να εφαρμοστεί. Κι αυτό γιατί ζητάει την ίδια ακριβώς πολιτική αλλά από άλλους διαχειριστές.

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η συγκέντρωση 7-8.000 ατόμων, δεν είναι αντίστοιχη του μεγέθους της απαίτησης να παραιτηθεί μια κυβέρνηση που διαθέτει την εμπιστοσύνη 153 βουλευτών, έναντι 147 πολύ ετερόκλητων, που ποτέ δεν θα μπορούσαν να συνεργαστούν όλοι τους.
  Κατά την προσωπική μου γνώμη έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και τον πιο αγράμματο, αδίστακτο και ψεύτη πρωθυπουργό, οι οποίοι όμως δεν έχουν αντίπαλο. Οι ανταγωνιστές τους είναι οι κατά μέγιστο λόγο υπεύθυνοι (ή κληρονόμοι της ευθύνης) για την απίστευτη διαφθορά του κρατικού μηχανισμού (με την ανοχή βεβαίως της τότε αντιπολιτευόμενης Αριστεράς), για την πολύ εκτεταμένη και βαθιά ηθική διάβρωση των πολιτών και για το αντιπαραγωγικό πελατειακό Κράτος. Μόνο τους επιχείρημα σήμερα, σωστό ασφαλώς, είναι πως αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οικονομικοί δείκτες θα ήταν τώρα πολύ καλύτεροι. Όμως για το από δω και πέρα, δεν υπόσχονται τίποτα παραπάνω από το τρίτο μνημόνιο, μια βρωμοδουλειά που μόνο ο Τσίπρας μπορεί να διεκπεραιώσει, αν μπορέσει τελικά, γιατί τους άλλους τους περιμένουν στη γωνία νέοι Δεκέμβρηδες και νέα επαναστατικά ημερολόγια της Αυγής. Ο Κυριάκος ξέρει πως πρέπει (κατά τα μετά το 1974 ειωθότα) να περιμένει, όπως ξέρει επίσης πως δεν ελέγχει το κόμμα του το οποίο παρά τη σαβούρα (Χ.Α.-ΑΝΕΞΕΛ-Μπαλτάκοι-Καρατζαφέρης-Ψωμιάδης), που έχει φύγει, έχει ακόμη πάρα πολλά βαρίδια και τον δούρειο ίππο της Ραφήνας, που βρίσκεται σε ύπουλη συμμαχία με την αυλή του Τσίπρα, να αντιμετωπίσει.

 8. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ: «ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ», ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 15-02-2015

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s