Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

[Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» βρέθηκε στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων]

από: tvxs.gr

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε στην Αττική Οδό, όταν το αυτοκίνητό του, μια Porsche Cayenne, τυλίχτηκε μυστηριωδώς στις φλόγες, χωρίς να υπάρξει κάποια σύγκρουση. Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», που κατηγορείται για το κύκλωμα εκβιαστών, δεν κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητό του και εντοπίστηκε απανθρακωμένος από τους άνδρες της πυροσβεστικής.

Η σύζυγός του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναγνώρισε τη σορό του από τα τιμαλφή που φορούσε ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι η ταυτοποίηση της σορού θα γίνει εφόσον υπάρχουν αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης με DNA ενώ αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στην Αττική Οδό που οδήγησε στην ανάφλεξη του οχήματος. Ωστόσο ήδη πολλοί άνθρωποι του περιβάλλοντός του φέρονται να κάνουν λόγο για δολοφονία.

Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» βρέθηκε στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων. Μαζί με τον Τάκη Μουσσά και τον Χρήστο Φράγκο εμφανίζονται ως οι πρωταγωνιστές ενός κυκλώματος με μεγάλη επιρροή σε έντυπα αλλά και ιστοσελίδες, τις οποίες και συντόνιζαν,για να μπορούν να εκβιάζουν επιχειρηματίες, τράπεζες ΔΕΚΟ και πολιτικά πρόσωπα με δήθεν «αποκαλύψεις» και δυσφημιστικά άρθρα ώστε να αποκομίζουν χρήματα ως διαφημίσεις.

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε ύστερα από την καταγγελία της υπευθύνου του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Αμαλίας Κάντζου, η οποία εκβιάστηκε και απειλήθηκε για να δώσει διαφημίσεις στην εν λόγω ομάδα. Μετά τη σύλληψή τους ήρθαν στη δημοσιότητα σημαντικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, αλλά και προσωπικά για τους Παναγιώτη Μαυρίκο και Τάκη Μουσσά. Μεταξύ άλλων ήταν η στενή σχέση τους με το κόμμα της ΝΔ.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος έγινε εκδότης πολλών εφημερίδων. Η εκδοτική δραστηριότητά του ξεκίνησε ενώ ακόμη ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ. Αν και τα έντυπα του πουλούσαν ελάχιστα φύλλα λάμβανε σημαντικά χρηματικά ποσά μέσω κρατικής διαφήμισης και σταδιακά έφτασε να εκδίδει μεταξύ άλλων τις εφημερίδες «Ακρόπολη», «24 Ώρες», «Μεσημβρινή», «Ελληνικός Βορράς», «Αθλητική Ημέρα» και «Επικαιρότητα».

Ενδεικτικό ήταν και το αποκαλυπτικό έγγραφο που έδειχνε τον Παναγιώτη Μαυρίκο στο payroll της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά. Εξάλλου ιδιαίτερες φαίνεται πως ήταν και οι σχέσεις του Τάκη Μουσσά με τη Συγγρού, όπως προκύπτει από τηλεφωνικές συνομιλίες (εδώ καιεδώ) με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, αλλά και το παρελθόν του δημοσιογράφου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε προσληφθεί στο Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών το 2012 όταν υπουργός ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, βάσει του εγγράφου που ήρθε στη δημοσιότητα, φέρεται να λάμβανε το ποσό των 18.450 ευρώ το μήνα. Το τιμολόγιο του 2010 έχει κοπεί από την τότε διοίκηση της Ρηγίλλης στην εταιρεία του Παναγιώτη Μαυρίκου προς «δημοσίευση κειμένων για τη Νέα Δημοκρατία στην εφημερίδα Ακρόπολη». Αργότερα στη δημοσιότητα ήρθανακόμη έξη τιμολόγια των 108.300 ευρώ, μέσα σε διάστημα 10 μηνών, από το 2009 έως και το 2010.Τα τιμολόγια  δεκάδων χιλιάδων ευρώ, 25.000-30.000, αφορούσαν αφιερώματα της εφημερίδας σχετικά με την πορεία προς το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Στις αποκαλύψεις η ΝΔ αρκέστηκε να απαντήσει ότι «δεν ασχολείται με το παρελθόν».

Σημειώνεται πως ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε ιδρύσει και το δικό του κόμμα με όνομα «ΔΕΞΙΑ».Στην ιδρυτική του διακήρυξη  ο Μαυρίκος είχε επισημάνει την αφοσίωση στα πατριωτικά ιδεώδη, ενώ επιδίωξή του ήταν η εποικοδομητική συνεισφορά στη διαφύλαξη αρχών και αξιών που ανέδειξαν την ιστορική Δεξιά, «την οποία αγάπησε και στήριξε διαχρονικά ο ελληνικός λαός».

©tvxs.gr

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Θεωρίες Συνωμοσίας, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πρόκειται για έναν δεξιό (ευσεβή πατριώτη, «πατρίς θρησκεία οικογένεια» κλπ) υπάλληλο της ΔΕΗ, που αξιοποιήθηκε σε κρατική θέση από τον παρ’ολίγον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αλέξη (Aβραμόπουλο, τελικά επελέγη από τον Τσιπροκαραμανλή ο γίγας Παυλόπουλος), και με τη σκληρή του δουλειά και τα (υπερκομματικά, ακριβοδίκαια μοιρασμένα) πρωτοσέλιδα της αντιμνημονιακής πατριωτικής ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (γιατί την εφημερίδα δεν τη διάβαζε απολύτως κανείς), κατάφερε να πλουτίσει εντίμως, χωρίς να έχει ενδιαφερθεί ποτέ κανείς αρμόδιος, δεξιός ή αριστερός να ρωτήσει.

  Σχετικό και αυτό:
  https://roides.wordpress.com/2016/02/24/24feb16/
  Η χρυσαυγίτικη ‘ΑΚΡΟΠΟΛΗ’ κατηγορείται
  …………………..
  Η εκβιαστική δραστηριότητα ευσεβών ακροδεξιών εκδοτών δεν είναι πρωτοφανής υπόθεση. Υπενθυμίζουμε την παλιότερη καταδίκη για εκβιασμό επιχειρηματιών του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου. Ο εκδότης ήταν γνωστός υβριστής επισκόπων, με γλώσσα ακραία χυδαία, και είχε καταγγελθεί από τον τ.Ζακύνθου (τώρα Δωδώνης) κ.Χρυσόστομο ως εκβιαστής πάρα πολλών επισκόπων. Το απολύτως βέβαιο είναι το ότι ενώ απειλούσε συνεχώς ιερωμένους με αποκαλύψεις, ακόμη και δημοσιεύοντας πορνοφωτογραφίες τους, υπήρξε ταυτόχρονα με μαζοχιστική αγάπη λατρευτό τέκνο της Ιεραρχίας και Άρχοντας Οφφικιάλιος πολλών αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών. https://roides.wordpress.com/2012/03/03/3mar12/

  Με την αντιευαγγελική, αποκρυφιστική, ρατσιστική, αντισημιτική και χουντική φυλλάδα του, «Ελ.Ώρα», ακόμη και σήμερα συνεργάζεται η Αρχιεπισκοπή, πράγμα απόλυτα δυσεξήγητο, εκτός κι αν κάνουμε αστυνομικού τύπου σκέψεις. Με την ευκαιρία να θυμηθούμε:

  «Στις 10.11.2014 μετά από συνεχείς αναβολές, δικάζονται από το Ε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα 32 ενήλικα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης «Αυτόνομοι Εθνικιστές», που στις 23/10/2010 είχαν επιτεθεί με ρόπαλα, σιδηρολοστούς, σιδερογροθιές και πέτρες σε αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό Μετρό Πανόρμου. Ανάμεσά τους ο γνωστός από τη θητεία του στη Χ.Α. Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος της «Ελεύθερης Ωρας» …που ήταν ο μόνος παρέμεινε προφυλακισμένος για αρκετούς μήνες, καθώς είχε καταδικαστεί για παλιότερη επίθεση της Χ.Α…».

  Για να επιστρέψουμε στην αντιμνημονιακή φυλλάδα που φέρει τον τίτλο της παλιάς δεξιάς εφημερίδας των χωροφυλάκων και των καφενέδων της ελληνικής επαρχίας, το τι εστί σήμερα ‘Ακρόπολη’, το λένε τα δυο παρακάτω γελοία, ψευδέστατα και παραπλανητικά δημοσιεύματα του διαδικτυακού ορμητηρίου της προδοτικής χιτλερικής εγκληματικής οργάνωσης, που γράφτηκαν με σκοπό την χειραγώγηση της ψήφου όσων δίσταζαν να ψηφίσουν τη συμμορία
  1.(…xryshaygh.com/enimerosi/view/dhmoskophsh-bomba-sthn-efhmerida-akropolh-kleidwnei-thn-2h-thesh-h-chrush-a): «‘Δημοσκόπηση – βόμβα στην εφημερίδα «Ακρόπολη»: Κλειδώνει την 2η θέση η Χρυσή Αυγή’. Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 – 23:13».
  2.(xryshaygh.com/enimerosi/view/efhmerida-akropolh-oi-stoichhmatikes-etaireies-ths-agglias-pontaroun-se-thr): «Εφημερίδα ‘Ακρόπολη’: Οι στοιχηματικές εταιρείες της Αγγλίας ποντάρουν σε θρίαμβο της Χρυσής Αυγής και κατάρρευση της ψοφοδεξιάς
  Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015 – 21:21»

  Τώρα τα «Παραπολιτικά» (22.02.2016) αποκάλυψαν πρώτα πως:

  «Συνελήφθη ο Μαυρίκος της Ακρόπολης και δύο δημοσιογράφοι για εκβιασμό. Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων. Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, καθώς και οι δημοσιογράφοι Χρήστος Φράγκος και Π. Μούσας…». Επίσης στο ‘news247’ (23.2) διαβάζουμε: «Πακτωλός χρημάτων μέσα από εκβιασμούς για τον εκδότη της εφημερίδας ‘Ακρόπολη’.

  Υπενθυμίζω πως η εφημερίδα έχει καταδικαστεί πρόσφατα για συκοφάντηση κρατικού μητροπολίτη με δημοσίευση πορνοφωτογραφιών παλαιοημερολογίτη τοπικού μητροπολίτη με κάποιον άνδρα. Να σημειωθεί πως οι παλαιοημερολογίτες πιστοί είναι ιδιαίτερα εχθρικοί προς τους ομοφυλόφιλους, εκτός κι αν είναι κληρικοί τους. Ο άγιος Νεμέας των ΓΟΧ, παραμένει στη θέση του και μετά τις εναντίον του αποκαλύψεις, χωρίς οι πιστοί του να αντιδρούν:

  «23.10.2015, moriasnews: Καταδίκη της “Ακρόπολις” για συκοφαντίες εναντίον του κ.Διονυσίου.

  Kαταπέλτης ήταν η δικαιοσύνη για τους δημοσιογράφους της εφημερίδας “Ακρόπολις” που με συνεχόμενα δημοσιεύματα είχαν συκοφαντήσει πριν δύο χρόνια περίπου τον Κορινθίας Διονύσιο…..Υπαίτιους προσβολής της τιμής και της προσωπικότητας τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. κ. Ιερωνύμου όσο και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας καθώς και του συνόλου της Ιεραρχίας μέσω δημοσιευμάτων ψευδούς και συκοφαντικού περιεχομένου, έκρινε με δύο (2) αποφάσεις του … το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τους Παναγιώτη (Τάκη) Μαυρίκο Εκδότη της «ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ», και Αριστείδη Σπίνο του Γεωργίου, Δ/ντη σύνταξης ….Σημειωτέον, ότι η από βιντεοεγγραφή ειλημμένη φωτογραφία, που δημοσίευε σχεδόν καθημερινά επί περίπου ένα (1) μήνα απεικόνιζε, …γνωστό Παλαιοημερολογίτη «Επίσκοπο», …στην περιοχή της Νεμέας με τον τίτλο του δήθεν Επισκόπου Κορινθίας, του οποίου τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και ο σωματότυπος εξόφθαλμα διαφέρουν από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, που μόνο κάποιος που είχε δόλο κατασυκοφαντήσεως του Σεβ.Μητροπολίτου μας και γνώση του ψεύδους … θα μπορούσε να τον παραστήσει ως εικονιζόμενο….Οι εκ των υστέρων … υποκριτικές συγγνώμες της Εφημερίδας, δεν αναγνωρίστηκαν ως ‘ελαφρυντικά’ από το Δικαστήριο…».

  Οι αναγνώστες μας μπορούν ήδη να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματά τους για τα ήθη της ευσεβούς ακροδεξιάς δημοσιογραφίας, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Ο Σπίνος έχει μια προϊστορία με καταδίκη για εκβιασμό και με μια υποψηφιότητα με τη Χ.Α.:

  «Ο Μιχαλολιάκος φρόντισε να εξαφανίσει σχεδόν το σύνολο των στελεχών του που έχουν ή είχαν δοσοληψίες με τη Δικαιοσύνη….Εμφανή, επίσης, ήταν τα μαγειρέματα …ώστε να μπορέσει να συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό υποψηφίων με όσο το δυνατόν περισσότερους απόφοιτους Λυκείου, … όταν στις περασμένες εκλογές, η συντριπτική πλειοψηφία των τυχερών εκλεχθέντων ήταν απολύτως ανίκανοι να συντάξουν μια απλή πρόταση …. Για τον κ. Αρη Σπίνο, υπάρχουν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές στο διαδίκτυο. Λ.χ.:

  «[…]η Ακρόπολις, που διευθύνεται από το δημοσιογράφο Άρη Σπίνο, είναι το βαρύ πυροβολικό του χρυσαυγιτισμού. Στο πρώτο φύλλο της ο Σπίνος πήρε συνέντευξη από τον Μιχαλολιάκο, όπου, φυσικά, ήταν αγιογραφία για τον έγκλειστο «φύρερ»…Ο Σπίνος έχει μακρά ιστορία στον χώρο της λεγόμενης «αποκαλυπτικής» και «αντιμνημονιακής» δημοσιογραφίας, επί χρόνια ήταν συνεργάτης του Γ. Παπαγιάννη. Το 1996 ο Σπίνος συνελήφθη γιατί εκβίαζε έναν τοκογλύφο, πιάστηκε έξω από τη Νομική Αθηνών να παίρνει 200.000 δρχ. σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον άνθρωπο που εκβίαζε, προκειμένου να μη γράψει στην εφημερίδα που εργαζόταν για το κύκλωμα τοκογλυφίας του. Ο «αντιμνημονιακός» Σπίνος είχε διοριστεί επί Αβραμόπουλου, το 2009, υποδιοικητής στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και, όταν αποκαλύφθηκε, αναγκάστηκε σε παραίτηση….Οι Σπίνος και Χίος δεν είναι μοναδικές περιπτώσεις. …».

  Αυτά από το ‘Άρδην’ και τη ‘Ρήξη’ (6.11. 2013), αλλά υπάρχουν κι άλλα: Ο Σπίνος έχει άλλη μια καταδίκη για συκοφαντία: «Με απόφασή του το Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή αγωγή του πρώην υπουργού Γ.Βαρβιτσιώτη κατά των δημοσιογράφων Γ. Παπαγιάννη και Αρη Σπίνου και κατά της ιδιοκτησίας του Extra Channel 3. Η απόφαση δέχθηκε ότι όσα ισχυρίστηκαν …υπήρξαν σε γνώση τους καθ’ ολοκλήρου αναληθή και συκοφαντικά» (20.1.2012, Newsmessinia). Ο Σπίνος όμως είναι σκέτο ακροδεξιό περιβόλι, αφού στην ευσεβή «Εspresso» του φυγόδικου άρχοντα της Εκκλησίας κoυ Κυριακίδη, διαβάζουμε: «Χιλιάδες κόσμου τίμησαν τον Αρη Σπίνο(2.2, 2012): Κατακλύστηκε από κόσμο το θέατρο «Ορφέας», αφού 2.000 τηλεθεατές τίμησαν τον δημοσιογράφο του Kontra Channel και υπ. βουλευτή του ΛΑΟΣ Αρη Σπίνο…».

  Άθελά μου θυμάμαι πως και ο τότε αρχηγός του, ο ηγέτης του Ορθόδοξου Συναγερμού’, ο άνθρωπος που το Άγιο Πνεύμα εν είδει περιστεράς κάθισε πάνω στα βαμμένα μαλλιά του στον Κεράτιο κόλπο, μπροστά στον πατριάρχη της Οικουμένης (το ξέρει το θαύμα αυτό η Οικουμένη;), καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με 3ετη αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υπέβαλε δεν δήλωσε (από λάθος της λογίστριάς του προφανώς) 6,6 εκατ. δολάρια, που είχε σε λογαριασμό της off-shore εταιρείας του, είχε παραλείψει να δηλώσει 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με εμβάσματα από εταιρεία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις προμήθειες των εξοπλιστικών και ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες. Η αθωότητά του αποδείχθηκε, αλλά μιλώντας γενικά, νομίζω πως το ερώτημα πως σε καιρούς κρίσης επιβιώνουν οικονομικά ακροδεξιές εφημερίδες τόσο χαμηλής ποιότητας και κυκλοφορίας, μπορεί εύκολα να απαντηθεί.

  Στο μεταξύ νομίζω πως οι συνεργαζόμενοι με την ακροδεξιά αριστεροί πρωθυπουργοί εξωτικών χωρών, πρέπει να είναι προσεκτικότεροι με τις παρέες τους. Ενώ σύμφωνα με τον κ. Χρίστο Φράγκου και το left.gr η Google συνωμοτεί να ανατρέψει τον Μεγάλο Τιμονιέρη της Δανιμαρκίας του Αιγαίου, ο κος Φράγκου, φέρεται ως συλληφθείς για εκβιασμούς μαζί με τον εκδότη της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.


 2. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://luben.tv/politix/73952

  Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της Ακρόπολης: 1000+1 τρόποι να τσεπώσεις κρατικό χρήμα

  Σ’αυτή τη χώρα, το καλύτερο λαμόγιο, είναι αυτό που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα.

  23.02.2016 · Από: Elder

  ……………..

  Το λαϊκό παιδί που είχε ένα όραμα

  Ο Παναγιώτης Μαυρίκος αποτελεί την επιτομή της λαμογιάς επιχειρηματικότητας εν Ελλάδι στα χρόνια της φούσκας ανάπτυξης (πριν την κρίση δηλαδή). Αρχικά υπάλληλος της ΔΕΗ και ύστερα ρεπόρτερ του ΤΗΛΕΑΣΤΥ (σήμερα ΑΡΤ) του Καρατζαφέρη, συνέλαβε το 2006 το εξής μεγαλεπήβολο επιχειρηματικό σχέδιο: Θα αγόραζε τα δικαιώματα παλιών και ιστορικών τίτλων εφημερίδων, θα τις ξαναέβαζε μπροστά με ελάχιστο κόστος και υποτυπώδη ύλη, και θα τσέπωνε κρατικό χρήμα από τη διαφήμιση που τότε μοιραζόταν ακόμα και σε δέντρα, φτάνει να στήριζαν ΝΔ. Όπως –μεταξύ μας- γίνονταν περίπου οι περισσότερες μπίζνες στην προμνημονιακή Ελλάδα δηλαδή.

  Και θέση ευθύνης, αμέ!


  Σε μια γενναία κίνηση αναγνώρισης του τεράστιου(;) έργου που έχει προσφέρει ο Μαυρίκος, το 2007 ο τότε Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος (ναι μάγκες μου, αυτός εδώ) διορίζει το «γαλάζιο παιδί» μας αντιπρόεδρο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Ντάξει, μπροστά στον Άδωνι που 7 χρόνια μετά θα διόριζε πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ τον Δαραβίγκα, αυτά είναι πταίσματα, αλλά και πάλι.

 3. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=425360
  Έντυπη Έκδοση
  Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

  Μάριο Βάργας Γιόσα: Μεσσιανική δικτατορία το καθεστώς Μαδούρο

  «Μεσσιανική δικτατορία» αποκάλεσε την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο ο Περουβιανός νομπελίστας, Μάριο Βάργας Γιόσα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον βρετανικό «Guardian», την ώρα που ο Νικολάς Μαδούρο και η αντιπολίτευση εγκαινίαζαν για πρώτη φορά χθες την έναρξη διαλόγου.

  Από τον περασμένο Φεβρουάριο και την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που υποκινήθηκαν αρχικά από φοιτητές (στη συνέχεια ενσωματώθηκε και η αντιπολίτευση) που αντιδρούσαν για την κακή οικονομική κατάσταση στη χώρα (εκτίναξη του πληθωρισμού, ελλείψεις σε βασικά είδη, «προνομιακές» τιμές πώλησης πετρελαίου σε χώρες όπως η Κούβα), ο «διάλογος» έχει ακουστεί πολλές φορές. Αλλά σχεδόν ποτέ δεν πραγματοποιούνταν.

  Η αντιπολίτευση του Ενρίκε Καπρίλες (ο θεωρούμενος ως υποκινητής των διαδηλωτών, Λεοπόλδο Λόπεθ, παραμένει στη φυλακή) ζητούσε πλήρη κάλυψη από τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης και επειδή εκτιμούσε ότι αυτή δεν θα εξασφαλιζόταν, προτιμούσε να απέχει. Στο μεταξύ, οι νεκροί έφτασαν τους 49, οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 500, διεθνείς οργανώσεις καταγγέλλουν την κατάφωρη, όπως διατείνονται, παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κατάσταση σε επαρχίες όπως το Σαν Κριστόμπαλ τέθηκε εκτός ελέγχου και ο Μαδούρο, κατηγορώντας ως «φασίστες» και «υποκινητές πραξικοπήματος» τα μέλη της αντιπολίτευσης, διέταζε κατά τόπους την παρέμβαση του στρατού.

 4. Ο/Η Ένας λέει:

  Στο payroll της ΝΔ

  Το τιμολόγιο που «έκαιγε» ΝΔ και Μαυρίκο

 5. Ο/Η Ένας λέει:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει πως πρέπει να γίνονται οι δίκες
  https://www.facebook.com/petros.tatsopoulos
  Petros Tatsopoulos

  Το δικαστήριο, λέει, θα υποχρεώσει όλους τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής να παρευρίσκονται εφεξής στη δίκη τους. Όχι, ρε φίλε. Γκαντεμιά. Μόλις που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι δεν είναι υπόδικοι για εγκληματική παραστρατιωτική ναζιστική οργάνωση, αλλά παραστρατημένοι μόδιστροι στη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s