Βιβλία, οι καλύτεροι φίλοι μας

[Η αντίληψη πως οι Έλληνες δεν διαβάζουν, είναι εσφαλμένη]

Καύσεις βιβλίων από τον Αγ.Κωνσταντίνο, τον Ισαπόστολο (Jean Hubert «Europe in the Dark Ages»-London: Thames & Hudson, 1969)

Καύσεις βιβλίων από τον Αγ.Κωνσταντίνο, τον Ισαπόστολο
(Jean Hubert «Europe in the Dark Ages»-London: Thames & Hudson, 1969)

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Στις 8/5/2015, ο Τύπος μας πληροφορούσε για τον ευσεβή άθεο αριστεροακροδεξιό πρωθυπουργό,  που πρόσφατα ξεδίπλωσε άλλη μια ευρυχωρία του, την ταυτόχρονη πρόθεσή του να ψηφίσει και να μην ψηφίσει την απλή αναλογική: «Με ένα βιβλίο-έκπληξη εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για το βιβλίο του Σωτ. Οικονόμου «Θρησκευτικός Λόγος – Το χαλινάρι της ελευθεροφροσύνης». Στις 6.11.2015 πάλι, πληροφορηθήκαμε πως «με ένας βιβλίο για τον Άρη Βελουχιώτη στα χέρια του μπήκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός». Τώρα μάθαμε πως ο κ.Τσίπρας είναι τόσο βιβλιόφιλος που γνωστός για τις φιλανθρωπίες του εφοπλιστής, φίλος του ευγενή και ελεήμονα μητροπολίτη Πειραιά, φέρεται πως ρώτησε τον εκδότη της εφημερίδας του «κομιστή»:  «Τριάντα βιβλία για τον Τσίπρα;», για να πάρει την απάντηση: «Μμμ, όχι λέω ο γιατρός ο φίλος μου» και να ανταπαντήσει: «Α ναι, εντάξει ok». Εικάζω κατόπιν αυτού, πως η γνωστή συνάντησις μεταξύ κομιστού, εκδότου, και της τρόικας Τσίπρα-Παππά-Σκουρλέτη, που είχε γίνει τον Απρίλη του 2013, στα μουλωχτά, στα γραφεία της εφημερίδας με άγνωστη θεματολογία, είχε ως αντικείμενο τα βιβλία που μοιράζει αυτό το αγλάισμα της Δημοσιογραφίας, στο φιλομαθές αναγνωστικό του κοινό. Για τη συνάντηση αυτή, δεν πληροφορηθήκαμε ποτέ αν την παρακολούθησε και γάτος των Ιμαλαϊων, ίσως γιατί δεν είναι όλοι οι εκδότες ζωόφιλοι.

Η αγάπη του πρωθυπουργού (κατά τους δυο παλιούς συνομιλητές αυτού και της κυρίας Δούρου) για τα βιβλία, φέρεται ότι κλιμακούται ως εξής: «Αυτά είναι 30 βιβλία αρχικά από το παιδί αυτό και μετά θα συνεχιστεί. 30 είναι όμως τώρα, θα σου τα στείλω αυτά τα 30 βιβλία, δεν είναι ok;… Ξέρεις αυτό το πράγμα, έχει μια ροή αυτός, 30 βιβλία, 40, 50».

Aυτή βεβαίως είναι η μια εκδοχή διότι υπάρχει και άλλη που υπονομεύει το βιβλιοφιλικό προφίλ του πρωθυπουργού, την οποία δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να πιστέψω, αν και ο πρωθυπουργός με τη σιωπή του (προφανώς από σεμνότητα, δεν του αρέσει να αποκαλύπτουν πόσο διανοούμενος είναι), ενισχύει την πρώτη εκδοχή. Ο βιβλιόφιλος εκδότης και η ποδοσφαιρική ομάδα του εφοπλιστή, ο οποίος συζητάει με τον εκδότη περί βιβλίων και συναφών θεμάτων, ανακοίνωσαν τα εξής:

«Μια φιλική συνομιλία του 2012 για να μπουν βιβλία ως προσφορές σε μια νέα -υπό έκδοση τότε- εφημερίδα, παρουσιάζεται με απίστευτη δόση φαντασίας σαν ύποπτη «συναλλαγή». Είναι προφανές πως μόνο στο μυαλό του «ρεπόρτερ» αυτή η φιλική συμβολή, ενός ειδικού σε θέματα Τύπου για την εμπορική ενίσχυση μιας νέας εφημερίδας, θα μπορούσε να πάρει αυτή την «ερμηνεία»». «Για άλλη μια φορά η αποσπασματική χρήση υποκλαπεισών τηλεφωνικών συνομιλιών από συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων καταλήγει σε σκόπιμη παραποίηση του περιεχομένου τους προκειμένου να κατασκευαστούν «παραμύθια για αγρίους» με πολλή λάσπη και ψέματα. Η φαιδρότητα της ιστορίας δεν επιδέχεται καν διάψευσης, απλώς προκαλεί θυμηδία σε όποιον τη διαβάσει. Η χρήση και αναπαραγωγή μάλιστα ηχητικού υλικού από ερευνώμενη δικογραφία εκθέτει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση και καταδεικνύει τη σκοπιμότητα της μεθοδευμένης άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ θα προσφύγει για μια ακόμη φορά ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως έχει πράξει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και έχει δικαιωθεί, προκειμένου να λογοδοτήσουν για μια ακόμη φορά ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Θωμαίδης και ο «γνωστός» κ. Τριανταφυλλόπουλος».

Ο κ.Τσίπρας όπως είπαμε δεν μίλησε μέχρι στιγμής, ενώ για τις συνομιλίες του με άλλον φιλόθρησκο εκδότη, οι κυβερνητικοί κύκλοι είχαν απειλήσει για τη δημοσίευση κασετών σε άψογη ελληνική: «Υπενθυμίζεται ότι αποτελεί κακούργημα όποιος το κάνει, να πάει και μέσα».

Προσπαθώ να αντιληφθώ γιατί αυτή η άνιση αντιμετώπιση από την κυβέρνηση, της διαρροής αυστηρώς ιδιωτικών συνομιλιών ζωόφιλων και βιβλιόφιλων  εκδοτών και ομολογώ πως μπερδεύομαι.

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

24 Responses to Βιβλία, οι καλύτεροι φίλοι μας

 1. Ο/Η Νικολάι Οστρόφσκι «Πώς δενότανε το ατσάλι» λέει:

  http://www.sdna.gr/politiko-deltio/politiki/article/208799/gonatise-twitter-me-ta-30-vivlia-toy-marinaki

  Η αποκάλυψη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και του Βαγγέλη Μαρινάκη με τα πασίγνωστα, πλέον, 30 βιβλία που θα έφταναν στον πρωθυπουργό, έβαλε φωτιά στο twitter.

  ?ref_src=twsrc%5Etfw

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Στροφές 360 (ήθελε να πει 180) μοιρών, ενός βιβλιόφιλου:

  http://www.protothema.gr/politics/article/584813/psuhri-upodohi-gia-ton-alexi-tsipra-stin-ekthesi-poseidonia-2016/
  «Μοντέλο» για την ανάπτυξη η ελληνική ναυτιλία
  Τσίπρας: Έκκληση στους εφοπλιστές να εμπιστευθούν την κυβέρνησή του
  06/06/2016

  «Στο παρελθόν, πέρα από τα ευχολόγια, η εκάστοτε πολιτική ηγεσία έβρισκε την ευκαιρία να κάνει έκκληση για επενδύσεις και να ζητάει από τους εφοπλιστές να συνδράμουν, εμείς νιώθουμε την ανάγκη να πείσουμε τους Έλληνες εφοπλιστές να μας εμπιστευτούν στην προσπάθεια μας για μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας».

  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/06/blog-post_759.html

  Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016
  Ο Τσίπρας απέρριψε επί πλέον φορολόγηση των εφοπλιστών..Δείτε γλείψιμο στους εφοπλιστές

  http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1343802/afxhsh-ths-forologias-efopliston-kai-katarghsh-for.html

  Δημοσιεύθηκε: 25 Ιουνίου 2015 – 14:44
  Αύξηση της φορολογίας εφοπλιστών και κατάργηση φοραπαλλαγών ζητούν οι δανειστές

  https://roides.wordpress.com/2016/01/07/7jan16/
  Έξι ερωτήματα προς τον κ.Τσίπρα
  07/01/2016
  [Απόλυτη ασυνέπεια, ξεκάθαρα ψέματα, γενική ομερτά]

  http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/622770/adeiasma-gioynker-ston-tsipra-gia-ti-forologisi-ton-efopliston-kai-tis-amyntikes-dapanes

  Στ) 9.9.2015
  «Άδειασμα» Γιούνκερ στον Τσίπρα για τη φορολόγηση των εφοπλιστών και τις αμυντικές δαπάνες
  «Ίσως δεν το ξέρετε, γιατί δεν σας το λένε. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέλαβε κάτι λογικό: να περικόψει τον αμυντικό προϋπολογισμό. Αυτό θα έπρεπε να το έχει κάνει η ίδια η κυβέρνηση της Ελλάδας» είπε ο κ. Γιούνκερ. Σημειώνεται ότι μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες του κ. Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν να υπογράψει σύμβαση 500 περίπου εκατομμυρίων ευρώ με τις Ηνωμένες Πολιτείες για συντήρηση αεροσκαφών, κίνηση η αναγκαιότητα της οποίας είχε αμφισβητηθεί από πολλές μεριές.
  «Επίσης, υπάρχει το θέμα της δίκαιης φορολόγησης των πλοιοκτητών. Δεν το είχε προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Εγώ, ο Χριστιανοδημοκράτης Συντηρητικός, εξεπλάγην γιατί άκουγα επί ώρες μία επιχειρηματολογία από τον πρωθυπουργό κατά της δίκαιης φορολόγησης των πλουσιότερων στην Ελλάδα εις βάρος των φτωχότερων. Δεν ήταν ο κ. Τσίπρας που το πρότεινε» ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν, υπονοώντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε υπαναχωρήσει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός του, σχετικά με τη φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών και τη δικαιότερη συμβολή τους στην αναδιανομή των φορολογικών βαρών με στόχο την ελάφρυνση των πιο αδύναμων πολιτών. Για το θέμα αυτό, άλλωστε, ο κ. Τσίπρας είχε δεχτεί «πυρά» και κατά την ομιλία του στο Στρασβούργο, από τον επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, Γκι Φέρχοφστατ. Η κριτική που δέχτηκε ο κ. Τσίπρας επικεντρώνεται στο γιατί δεν προχωρά στην αλλαγή του καθεστώτος φορολογικού προστατευτισμού για τους Έλληνες εφοπλιστές, καθώς θα μπορούσαν να προκύψουν σημαντικά έσοδα για τα δημόσια ταμεία από μία μεγάλη πηγή πλούτου, η οποία έχει μείνει ανέγγιχτη όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, το καθεστώς φορολόγησης των Ελλήνων εφοπλιστών έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού στην Ε.Ε».
  Τι έλεγε ο Τσίπρας το 2013:
  http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/271405/tsipras-pros-efoplistes-telos-stin-asylia-sas#ixzz3wUsSoYbb

  17 Ιανουαρίου 2013

  «Τσίπρας προς εφοπλιστές: Τέλος στην ασυλία σας! …. Μάλιστα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των επαφών, τονίζοντας ότι τους διεμήνυσε πως επιτέλους πρέπει και οι εφοπλιστές να σηκώσουν τα βάρη της χώρας που τους αναλογούν. Ιδιαίτερα τώρα, που ο ελληνικός λαός στενάζει, πρέπει και οι εφοπλιστές να φορολογηθούν ανάλογα με τα -τεράστια- κέρδη τους. Ο κ. Τσίπρας τους έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι μια κυβέρνησή του θα βάλει τέλος στις ημέρες της φορολογικής τους ασυλίας και ότι οι δεκάδες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν -υπό τη χυδαία απειλή ότι θα αποσύρουν τα καράβια τους από την ελληνική σημαία- θα αποτελέσουν παρελθόν…».
  Τίθενται ζητήματα πολιτικής και ηθικής τάξης

  http://www.protothema.gr/politics/article/508841/o-efoplistis-martinos-tis-listas-lagard-filoxenouse-tin-oikogeneia-tsipra/
  Αναπάντητα ερωτήματα για τη «φιλοξενία» Τσίπρα από εφοπλιστή της λίστας Λαγκάρντ
  14/09/201513:5915/09/201506:41 (upd)
  Καμία απάντηση μέχρι στιγμής για τη διαμονή της οικογένειας του τέως πρωθυπουργού από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο στη βίλα του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου στο Σούνιο, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ

 3. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

 4. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/270923/hioygko-ntixon-oi-ypermahoi-toy-brexit-exapatoyn-toys-vretanoys-opos-oi-tsipras#ixzz4ArZySS3X

  Χιούγκο Ντίξον: Οι υπέρμαχοι του Brexit εξαπατούν τους Βρετανούς όπως οι Τσίπρας-Βαρουφάκης τους Ελληνες

  Ο αρθρογράφος κατηγορεί τους ηγέτες του «στρατοπέδου» του Brexit, Μπόρις Τζόνσον και Μάικλ Γκοβ, ότι δίνουν «τρελές» υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρήσουν «όπως ακριβώς έκανε ο Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός». Και εκτιμά ότι θα ξυπνήσουν το ίδιο απότομα- με τον Ελληνα πρωθυπουργό- αν κερδίσουν το δημοψήφισμα.
  «Ο Τσίπρας εξαπάτησε τους Ελληνες ψηφοφόρους, λέγοντας ότι η χώρα θα βγει από τη λιτότητα και θα μειώσει το χρέος της μόνο αν εκλεγεί. Είπε ότι η Γερμανία, και άλλοι, θα κάνουν ό,τι ήθελε η Αθήνα, επειδή ολόκληρη η ευρωζώνη θα καταστραφεί αν καταρρεύσει η Ελλάδα», γράφει ο Ντίξον, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.
  Ο αρθρογράφος αναφέρεται και στη «θεωρία παιγνίων» του Γιάνη Βαρουφάκη, στην οποία υπήρχε όμως ένα «ελάττωμα». «Η Γερμανία και οι άλλοι είχαν πάρει ήδη μέτρα για να διασφαλίσουν ότι το ευρώ θα αντέξει μία ελληνική έξοδο. Ενώ ο Βαρουφάκης έπαιζε »σκληρή μπάλα», κάποιοι πολιτικοί της ευρωζώνης σκέφτηκαν μάλιστα ότι ένα Grexit θα ήταν καλή ιδέα. Η στάση τους ήταν »Ανατινάξτε τους εαυτούς σας αν πραγματικά πρέπει»».
  Ο Τσίπρας τελικά έκανε αναστροφή, οπισθοχώρησε και ο Βαρουφάκης παραιτήθηκε, αλλά μόνο αφότου η Ελλάδα κοιτούσε την άβυσσο, σχολιάζει ακόμη ο Ντίξον.
  «Τώρα κοιτάξτε τους υπέρμαχους του Brexit. Είπαν στους ψηφοφόρους ότι θα εξασφαλίσουν μία καλή εμπορική συμφωνία με την ΕΕ αν φύγουμε από αυτή. Λένε ότι η Γερμανία θα θέλει απελπισμένα να συνεχίσει να μας πουλά BMW, οπότε θα μας δώσει ό,τι θέλουμε. Ο Γκοβ πρότεινε μάλιστα μία βερσιόν της τακτικής του Βαρουφάκη. Εγραψε στους Times υπέρ του εκβιασμού της ΕΕ μέχρι να πάρουμε αυτό που θέλουμε. »Οι άλλες χώρες θα ξέρουν ότι μέχρι να επιτευχθεί μία συμφωνία που μας βολεύει, εμείς θα διατηρούμε βέτο στα πλάνα τους. Οπότε αυτό μας δίνει όλα τα χαρτιά»», γράφει ο Ντίξον για τις ομοιότητες στην τακτική Τσίπρα-Βαρουφάκη και εκείνη του «στρατοπέδου» του Brexit.
  «Βέβαια, η Βρετανία δεν είναι τόσο απελπισμένη όσο η Ελλάδα. Αλλά δεν υπάρχουν πολλά στα οποία μπορούμε να ασκήσουμε βέτο γιατί οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία. Θα πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να πληρώνουμε για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, διαφορετικά οι υπόλοιπες χώρες μπορούν να αναστείλουν το δικαίωμα ψήφου μας. Σε τέτοιες περιστάσεις, ο Τζόνσον- ή όποιος άλλος είναι πρωθυπουργός- θα κάνει μία γρήγορη αναστροφή. Αλλά θα είναι αδύνατο να το εξηγήσει στους ψηφοφόρους που τους υποσχέθηκε ότι θα φύγουμε από την ΕΕ. Αντί για αυτό, πιθανόν θα εμπλακεί στη μητέρα των μαχών όλων των »διαζυγίων». Και αυτό θα πλήξει την οικονομία μας και την επιρροή μας για χρόνια», καταλήγει το άρθρο.

 5. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://www.sportdog.gr/life/politiki/article/342581/o-rolos-antoni-samara-sta-biblia-toy-tsipra

  Γίνονται οι πρώτες εκλογές του 2012, Μάιος μήνας, πρώτο κόμμα η ΝΔ με Σαμαρά, δεύτερο κόμμα ο Σύριζα με Τσίπρα.

  Επειδή υπάρχει αδυναμία να συγκροτηθεί κυβέρνηση, ξαναγίνονται εκλογές, Ιούνιο του 2012, πάλι προηγείται η ΝΔ και ο Σύριζα κατοχυρώνεται ως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η διπλή εκλογική αναμέτρηση πριν από τέσσερα χρόνια άνοιξε την πόρτα για τον επόμενο πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα.

  Η ΕΥΠ παρακολουθεί τα τηλέφωνα του Μαρινάκη, για θέματα… ποδοσφαιρικού περιεχομένου. Από σπόντα, λοιπόν, κληρώνει η συνομιλία του προέδρου του Ολυμπιακού με τον πολύ καλό του φίλο, δημοσιογράφο και συνιδιοκτήτη της εφημερίδος «Πρώτο Θέμα» Τάσο Καραμήτσο.

  Η υπόθεση πια πήρε δημοσιότητα, από τις αποκαλύψεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ένας «γιατρός» δίνει 30 «βιβλία» στον Καραμήτσο να τα παραδώσει στον Μαρινάκη για να καταλήξει το πακέτο των 30 πρώτων «βιβλίων» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Το μέγα ερώτημα δεν είναι ποιο το πραγματικό περιεχόμενο των «βιβλίων». Ούτε γιατί ο Καραμήτσος δεν παρέδωσε το αθώο πακέτο στον ίδιον τον Τσίπρα. Ούτε γιατί ανέλαβε να εξυπηρετήσει τον «γιατρό» ο Μαρινάκης. Το μέγα ερώτημα είναι γιατί έκανε τον Γερμανό υπήκοο και τουμπεκιάστηκε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, άλλος μέγας εχθρός κι αυτός της διαπλοκής.

  Αυτό είναι το ερώτημα. Γιατί δεν έγινε έρευνα. Ο Μαρινάκης αθωώθηκε για τα στημένα ματς, το σκάνδαλο «Κοριόπολις» ενώ προφυλακίστηκαν οι Μπέος, Τσακογιάννης και ο μακαρίτης Μάκης Ψωμιάδης. Γιατί, λοιπόν, ο Σαμαράς την έπνιξε αυτή την υπόθεση των «30 βιβλίων», να μάθει ο μαλάκας, ένας είναι ο μαλάκας, ο λαός, τι σόι…βιβλία είναι αυτά και ποιος είναι ο «γιατρός» που τα έστειλε στον Τσίπρα.

  Μήπως, λέω μήπως, ο φουκαράς ο Σαμαράς ήθελε να δώσει συνέχεια στα… «βιβλία», αλλά κάποια αόρατη δύναμη του είπε «Μακρυά!». Κάποια δύναμη που ενδιαφερόταν από τότε να προστατεύσει το… ηθικό πλεονέκτημα του αριστερού μελλοντικού πρωθυπουργού.

  Ποιός να…ακουμπήσει τον πανίσχυρο Μαρινάκη, διάβασε apodytiriakias.gr

 6. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Διάλογος αναγνωστών στου Βαξ

  http://www.koutipandoras.gr/article/karamhtsos-filikh-synomilia-kai-oxi-synallagh-me-ton-proedro-toy-olympiakoy

  Anime grette, vi detesto > Politically Incorrect • 10 ώρες πριν

  Μα τα ΜΜΕ δεν το έπαιξαν εκτός από το Σκαι που το παίζουν συνέχεια ,όλοι άλλοι μόκο ,όπως τα κόμματα.Για να μιλήσει για το Τσίπρα για το Τσίπρα περίμενε μην το παίζεις χαζός!Ο γιατρός είναι ή ο μεσάζων ή το ξεκάρφωμα.Όταν το ξανάκουσα μου φάνηκε ότι μάλλον δεν υπάρχει καν γιατρός ,το γυρίζει να φανεί φακελάκι ή κάτι τέτοιο γιατί το ξέρει ότι του την έχουν στήσει και ο Μαρινάκης το πιάνει κατευθείαν.Και ο Μαρινάκης θέλει να τον συναντήσει σύντομα εί δυνατόν το βράδυ για περισσότερες λεπτομέρεις από κοντά.Στο γραφείο δεν θέλει να πάει για να μην τον δουν και έτσι πήγε στη Σούλα .Αν δεν ξύπνησες ακόμα να στείλω τη Κούλα του Κοκού να σε ξυπνησει

  man to man > Anime grette, vi detesto • 2 ώρες πριν

  Καταλαβαινεις οτι αξια εχει κατι που ειπες εσυ κ ΟΧΙ τι ειπαν αλλοι για σενα ?
  Ποια κυβερνηση »ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ » και απο ΤΙ ?
  Αν εγω βγαλω μια κασετα που ο Μαρινακης λεει κατι για σενα ,
  ευθυνεσαι εσυ για αυτο σε κατι ?
  Οι σαλτσες του αν ηθελε να τον βρει το βραδυ στα μυστικα ,
  ΤΙ αποδεικνυουν για τον Τσιπρα ?

  Anime grette, vi detesto > Politically Incorrect • 10 ώρες πριν

  Αχ καημένε !Γιατί ο Μαρινάκης ή ο Καραμήτσος δεν λένε πιο πολλές λεπτομέρειες και συμφωνούν να τα πουν από κοντά μετά που θα ξεπετάξει επαγγελματικό ραντεβού;Ο Καραμήτσος του δίνει

  σήμα πως κάποιος ακούει,είτε γιατί κάποιος είναι μαζί με το Καραμήτσο, είτε γιατί ξέρει ότι τον έχουν παγιδεύσει (το πιθανότερο)και θέλει να το κάνει να φανεί αλλιώς!Γιατί να υπάρχει τεράστια ροή χρήματος,εξάλλου, σε ένα γιατρό και μάλιστα της τάξης των 30 ,40, 50 τόμων;Και γιατί δεν θέλει να πάει στα γραφεία που ο Καραμήτσος ξέρει ότι είναι γεμάτο φίλους της κουμπάρας του Μαρινάκη Ντόρας!
  Προφανώς γιατί χρηματοδοτούν αντίπαλο της! Αν δεν πιστεύεις αυτά που σου λέω ,δεν ξέρεις τι σου γίνεται απλώς.Αλλά και μόνο που αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός η σιωπή των υπολοίπων, που δεν μίλησαν έστω απλά για διερεύνηση της υπόθεσης (σιγή και των ΜΜΕ πλην ΣΚΑΙ ουσιαστικά ,προφανώς λόγω Αλαφούζου που μισεί το Μαρινάκη) τα λέει όλα!Άστο!Τεσπα εγώ να ψαχτεί πλήρως το θέμα θέλω ,που και μόνο που εμπλέκεται ο Μαρινάκης ζέχνει!Αλλά με κάτι κουτούς σαν και του λόγου σου δεν βλέπω να γίνεται τίποτα.

 7. Ο/Η doulosofos λέει:

  Λέτε τα βιβλία του Γελαδερού να έχουν σχέση με τα τούβλα του Σιδερένιου;

  Σοσιαληστές είναι αυτοί, δεν είναι λακέδες του καπιταλισμού.

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Τρίτη, 07 Ιουνίου
  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

  Τσίπρας στον Γκάλη: Πώς το κάνατε και στεκόσασταν στον αέρα (pics)

  Ο Νίκος Γκάλης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να τιμηθεί από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να ολοκληρωθεί η ονοματοδοσία του κλειστού του ΟΑΚΑ.

  Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ έφτασε στις 12:55 συνοδευόμενος από την σύζυγό του, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση και ο Υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής…

  Ο Πρωθυπουργός ρώτησε τον Γκάλη: «Πως το κάνατε και στεκόσαστε στον αέρα; Προσπαθούσαμε, όλα τα παδιά της εποχής να κάνουμε σπασίματα στον αέρα, αλλά δεν βάζαμε καλάθι. Εσείς πως το κάνατε;», για να του απαντήσει ο Νικ: «Το έκανα… Κι εγώ να σας πω δεν ξέρω πως…»

  Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα: «Θυμάμαι, μεγαλώσαμε μαζί σας, κάθε Πέμπτη περιμέναμε τα ματς του Άρη. Γίναμε χώρα με μπασκετική παράδοση, χάρη σε σας…»

  «Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Υφυπουργό που αναγνώρισε την προσφορά μου, αλλά και των συναθλητών μου στο ελληνικό μπάσκετ και την κοινωνία γενικότερα. Μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι που ο ελληνικός λαός τότε ένιωσε υπερήφανος με αυτό που κάναμε. Χαίρομαι για τον απλό κόσμο που μου στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια και που του δώσαμε χαρά», ανέφερε ο Νίκος Γκάλης.

  Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, συμπλήρωσε: από τη μεριά μου το μήνυμα ότι τα νέα παιδιά πρέπει μέσω του αθλητισμού να γίνονται σωστά μέλη της κοινωνίας. Θα κάνω ότι μπορώ για να ανεβάσω και άλλο τον αθλητισμό».

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  «Tσίπρας, καρδιά στ’ αριστερά και πορτοφόλια στον Παναμά»

  http://www.ilgiornale.it/news/politica/tsipras-cuore-sinistra-e-portafogli-panama-1268390.html

  Tsipras, cuore a sinistra e portafogli a… Panama
  Sospetti di mazzette: intercettato un armatore che offre al futuro premier «30 libri» sotto elezioni

  Francesco De Palo – Mar, 07/06/2016 – 08:57
  …………………

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Mιράκωλο,,
  το υπουργείο Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε πως πρέπει επιτέλους να γίνει η δίκη της Χ.Α. και βρήκε και αίθουσα!

  https://jailgoldendawn.com/2016/06/07/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b3/

  Ανακοίνωση Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταφορά της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο

  Αθήνα, 7 Ιουνίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και…

 11. Ο/Η Oι καταγγελίες Κοροβέση λέει:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=76599
  Έντυπη Έκδοση
  Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

  Η (χαμένη) τιμή της αλήθειας

  Του ΣΤΑΘΗ Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

  Επί της ουσίας: Ο κ. Γιώργος Βότσης σε άρθρο του στην «Ε» (24.VIII.2009) ζητά από «ορισμένους αδιάντροπους να βάλουν χαλινάρι στο στόμα τους» για την κριτική που έκαναν στον κ. Περικλή Κοροβέση περί όσων ο ίδιος είπε για την Αριστερά εν σχέσει με τις μίζες της Ζήμενς, ανακυκλώνοντας -πάντα κατά τον κ. Βότση- όσα εκείνος είχε γράψει σε άλλο άρθρο του, πάλι στην «Ε», στις 13.7.2009.

  Για να ξέρουμε για τι μιλάμε, ο κ. Βότσης αναδημοσιεύει στο δεύτερο άρθρο του το «επίμαχο», όπως το προσδιορίζει ο ίδιος, χωρίο του πρώτου, το οποίον κατά λέξιν έλεγε τα εξής:

  «…Οι δραστηριότητες της «Ζίμενς» στη χώρα μας έχουν μια εξόχως ενδιαφέρουσα προϊστορία διάστικτη από σκανδαλωδώς χαριστικές πολιτικές ενέργειες. Η κορυφαία το 1990: Η τότε «οικουμενική» κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη «Ζίμενς» σε σύμπραξη με την Intracom του Σωκ. Κόκκαλη και να προκηρύξει νέο. Και ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Αν. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης και Χ. Φλωράκης), ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε -ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη συναινετική διαπλοκή και όσα έκτοτε ακολούθησαν. Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη «μίζα» σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε «Συνασπισμό». Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός και η ψυχή τους. Το απολύτως βέβαιο κι εύγλωττο είναι το πολιτικό ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα…».

  Μάλιστα, προς επίρρωσιν της άποψής του, ότι δηλαδή επρόκειτο για «ομόθυμο πολιτικό πραξικόπημα» των τριών αρχηγών (Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Φλωράκη), ο αρθρογράφος λίγο παρακάτω στο ίδιο άρθρο προσθέτει:

  «Θέλουν τώρα να πιστέψουμε ότι το αρχηγικό πραξικόπημα έγινε μόνο και μόνο για το καλό του ΟΤΕ (και της… πατρίδας!) και να δεχθούμε ότι ήταν ανίκανος ο αείμνηστος Ξεν. Ζολώτας, που αρνήθηκε με σθένος να συνδέσει το όνομά του με ένα τεράστιο σκάνδαλο; Ε, όχι…».

  Τα πράγματα δεν έγιναν έτσι! Δεν θα μπούμε στην προϊστορία της ιστορίας και πώς από τον Σεπτέμβριο του 1986, μετά από εισήγηση της κυρίας Βάσως Παπανδρέου, μπήκε ταφόπλακα στην ΕΛΒΗΛ και την προσπάθεια των Ελλήνων επιστημόνων να αποκτήσουμε εγχώρια ψηφιακή τεχνολογία, αποφασίζοντας την «επιλογή δύο συστημάτων τεχνολογίας της Ερικσον και της Ζήμενς», αλλά θα σταθούμε από τον Μάρτιο του 1988 και ύστερα.

  Τότε, ο πολύς Θεοφάνης Τόμπρας και όχι η Οικουμενική, υλοποιώντας απόφαση του Ανδρέα, αποφάσισε να αναθέσει στη Ζήμενς-Τηλεβιομηχανική και στην Ιντρακόμ την προμήθεια 84.000 ψηφιακών κυκλωμάτων και 20.000 ψηφιακών παροχών δαπάνης 6,6 δισ. δραχμών (συμβάσεις με τις δύο Εταιρείες 7170 και 7160/30.3.1988).

  Κι όχι μόνον αυτά. Αλλά κυρίως: με βάση τις συμβάσεις αυτές ο ΟΤΕ ανέλαβε ισχυρές νομικές δεσμεύσεις έναντι των δύο Εταιρειών να προμηθευτεί στο εξής από αυτές όλα τα ψηφιακά που θα χρειαζόταν για το διάστημα 1989-1993, αξίας 70 δισ. δραχμών. (Αυτή η δέσμευση είναι και το «ψητό» της υπόθεσης.)

  Αμέσως ο Θεοφάνης Τόμπρας (τον Μάιο του 1989) σε εκτέλεση της παραπάνω συμβατικής δέσμευσης του ΟΤΕ έσπευσε να αναθέσει στις δύο Εταιρείες 470.000 ψηφιακές αξίας 32,5 δισ. δραχμών.

  Με αυτήν την απόφαση διαφώνησαν οι συνδικαλιστές τής (κατά τα άλλα «χρηματιζόμενης») Αριστεράς, εκπρόσωποι στο Δ.Σ. του ΟΤΕ, κ. Στρατούλης και κ. Χριστοφορίδης. Σε συνέντευξη Τύπου κατήγγειλαν τις δεσμεύσεις του ΟΤΕ έναντι των δύο Εταιρειών, οι οποίες μάλιστα λειτουργώντας ως καρτέλ μοιράζονταν μεταξύ τους τις δουλειές.

  Με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων οι δύο συμβάσεις δεν υπογράφηκαν κι αναβλήθηκαν για μετά τις εκλογές.

  Επί κυβέρνησης Τζαννετάκη η νέα διοίκηση του ΟΤΕ με πρόεδρο τον αείμνηστο Τάσο Μήνη (επίσης βασανισθέντα επί Χούντας, του έσπασαν τα κόκαλα), επανεξέτασε τις συμβάσεις, μείωσε το τίμημα κατά 6 δισ. δραχμές και ταυτοχρόνως κατέληξε σε πόρισμα ότι το τυχόν σπάσιμο των συμβάσεων Τόμπρα θα ανάγκαζε τον ΟΤΕ να πληρώσει αποζημιώσεις πολλών δισ. δραχμών.

  Ως εκ τούτου η Διοίκηση Μήνη-Κιουλάφα εισηγήθηκε τον Ιανουάριο του 1990 στον Πρωθυπουργό της Οικουμενικής Ξενοφώντα Ζολώτα και τους τρεις αρχηγούς (Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Φλωράκη): ή να δεχθούν τις νέες βελτιωμένες συμβάσεις ή να εμπλακούν σε ατέρμονες δικαστικές διαμάχες με κόστος πολλών δισ. και ταυτοχρόνως την αδυναμία του ΟΤΕ να ικανοποιήσει για πολλά χρόνια τις πάνω από 1.000.000 εκκρεμείς αιτήσεις για νέες τηλεφωνικές συνδέσεις.

  Ηταν προφανές ότι για το «καλό της πατρίδας», καθώς ειρωνεύεται ο κ. Βότσης, οι τρεις αρχηγοί δεμένοι χειροπόδαρα απ’ τις συμβάσεις Τόμπρα (-Ανδρέα) προέκριναν την πρώτη λύση, χωρίς να διαφωνήσει ο Ξενοφών Ζολώτας, καθώς, πάλι λάθος, λέει ο κ. Βότσης.

  Ο μόνος που διεφώνησε ήταν ο τότε υπουργός κ. Γ. Κεφαλογιάννης, αλλά δεν παραιτήθηκε. Αντιθέτως η ΟΜΕ-ΟΤΕ εκτίμησε την απόφαση ως «θετική» και ως τη «μόνη δυνατή λύση» δεδομένων των δεσμεύσεων Τόμπρα (συμβάσεις 7170 και 7160 του 1988).

  Προσέτι, ο Χαρίλαος Φλωράκης, όπως τοποθετήθηκε τότε δημοσίως ως εκπρόσωπος του Ενιαίου Συνασπισμού ζήτησε: αμέσως μετά την υπογραφή να βρεθούν τρόποι ώστε «να σπάσουν οι νομικές δεσμεύσεις του ΟΤΕ έναντι των δύο Εταιρειών», να απεξαρτηθεί ο Οργανισμός απ’ το μονοπώλιο του καρτέλ Ζήμενς – Ιντρακόμ και για «τις μελλοντικές του ανάγκες να γίνονται ανοιχτοί διαγωνισμοί».

  Απ’ αυτό το συνοπτικό χρονικό (τα εκτενή στοιχεία του οποίου υπάρχουν κι έχουν δημοσιευθεί με χαρτιά και ντοκουμέντα) η επιλεκτική μνήμη (για την οποίαν κατηγορεί άλλους) του κ. Βότση δεν φαίνεται να ανακαλεί τίποτα, παρά μόνον σπερμολογίες. Ούτε ο Ξενοφών Ζολώτας διεφώνησε, ούτε φυσικά οι προτροπές Φλωράκη πραγματοποιήθηκαν.

  Εγινε ακριβώς το αντίθετο. Οι Ζήμενς, Κόκκαλης Ιντρακόμ ελάμβαναν έκτοτε συστηματικώς απευθείας αναθέσεις από τις κυβερνήσεις Μητσοτάκη, Ανδρέα -με τη Ζήμενς από το 1994 κι ύστερα να διαθέτει το 8% των ετησίων εισόδων της στη χώρα για λάδωμα των δύο εναλλασσομένων στην εξουσία κομμάτων, φθάνοντας το 1997 επί κυβέρνησης Σημίτη να υπογράψει την κορυφαία της σύμβαση (την 8002), γνωστή και ως «Μητέρα όλων των Μιζών».

  Κατηγορεί ο κ. Βότσης την Αριστερά ότι δεν έχει απαντήσει σε όλα αυτά. Κι εδώ κάνει λάθος!

  Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρονικού περιγράφεται για τελευταία φορά στην «Αυγή» 23/8/2009 σε άρθρο του κ. Δημήτρη Στρατούλη.

  Αν ο κ. Βότσης πιστεύει ότι ο κ. Στρατούλης ψεύδεται, ας τον κατηγορήσει ευθέως.

  Αντιθέτως ο κ. Βότσης αναλώνεται σε ανύπαρκτα γεγονότα, όπως ότι η κυβέρνηση Ζολώτα «ακύρωσε διεθνή διαγωνισμό», ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορούσε καν να προβεί σε τέτοιον διαγωνισμό. (Πόρισμα Μήνη)

  Αβασάνιστα γράφει ότι «παρενέβησαν ξαφνικά από κοινού οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί», ενώ αντιθέτως δέχθηκαν αναγκαστικώς την εισήγηση Μήνη (μήπως «τα ‘παιρνε» κι αυτός;), ενώ καταφεύγει σε «ανεπιβεβαίωτες φήμες», καθώς ο ίδιος παραδέχεται (!) ότι «προσδιόριζαν τη μίζα σε δύο δισ. δραχμές για το ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. κι ένα δισ. για τον Συνασπισμό».

  Δεν ήξερα ότι οι «ανεπιβεβαίωτες φήμες» είναι η πρώτη ύλη για τη σοβαρή δημοσιογραφία, αλλά θα το μάθω κι αυτό -με «όποιον δάσκαλο καθήσω».

  «Ποια είναι η αλήθεια, ο Θεός και η ψυχή τους» συνεχίζει ο κ. Βότσης. Ουδεμίαν σχέσιν με την αλήθεια είχεν έκπαλαι ο Θεός (όστις είναι «ένα παιδί που παίζει») και η ψυχή οποιουδήποτε, όταν μάλιστα του την κακολογούν μετά θάνατον οι άλλοι, όπως εν προκειμένω ο κ. Βότσης σμιλεύει τη μνήμη πολλών νεκρών που δεν μπορούν να απαντήσουν.

  Λέει ο κ. Βότσης για «φήμες που ουδέποτε διερευνήθηκαν» -γιατί δεν τις διερεύνησε ο ίδιος; Κι αφού δεν μπόρεσε να τις διερευνήσει ώστε να εξακριβώσει αν είναι αληθινές, πώς τις επικαλείται;

  Κατόπιν τούτων κι άλλων (αλλά το πράγμα θα καταντήσει πολύ άχαρο), δεν ξέρω ποιος πρέπει να βάλει «χαλινάρι στο στόμα του» και ποιος είναι «αμετροεπής». Ξέρω όμως ότι χρειάζεται «έρκος οδόντων».

  Στο χωριό μου όταν κατηγορείς κάποιον χωρίς στοιχεία ότι είναι κλέφτης (ή οτιδήποτε άλλο), μόνον και μόνον για να του δώσεις τάχα μου την ευκαιρία να σου αποδείξει ότι δεν είναι ελέφας, ή σου κόβουν την καλημέρα, ή σε παίρνουν για ένα είδος Πάγκαλου ικανού να κακολογήσει και τη μάνα του.

  Κι ένα τελευταίο, για να μη βρικολακιάσει κι ο Χαρίλαος. Γράφει ο κ. Βότσης κατά λέξιν στο άρθρο του της 24.VIII.2009: «Ο Χαρ. Φλωράκης με τον οποίον είχα τότε πολύ καλές σχέσεις (…) αντέδρασε γελώντας όταν τον ρώτησα αν ο «Συνασπισμός» το τσέπωσε το ένα δισ. «Και σαν χωρατό είναι κακό, Γιώργη…». «Τόσο χωρατό, καπετάνιε, όσο και το ότι ο Κόκκαλης ενισχύει το κόμμα;» αντέτεινα. Σοβάρεψε απότομα και ξεστράτισε την κουβέντα»…

  Προσωπικώς δεν ξέρω -κι εγώ γνώριζα τον Χαρίλαο- αν «ξεστράτισε την κουβέντα» ο θυμόσοφος ηγέτης, ωστόσο βασίζομαι στα λεγόμενα του κ. Βότση (ο Χαρίλαος δεν ζει για να τον διαψεύσει) και δέχομαι ότι, όντως, ο Φλωράκης «ξεστράτισε την κουβέντα». Ισως γιατί παραήταν πια «κακό το χωρατό, Γιώργη», ίσως κι από στενοχώρια.

  Είναι ενίοτε και θέμα ευγένειας, όταν κάποιος σε ρωτάει κατάμουτρα αν τα ‘πιασες Καπετάν αντάρτη μου, να μην τον αποπάρεις, αλλά απλώς να αποστρέψεις το πρόσωπο… *

 12. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1043565&lngDtrID=244

  Οργή από Λ.Κύρκο, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

  Οργισμένες αντιδράσεις από την Αριστερά, προκαλεί η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση περί εμπλοκής του ενιαίου Συνασπισμού στην υπόθεση Siemens το 1989.

  Για «βδελυρό παραμύθι» μιλά ο Λεωνίδας Κύρκος, ενώ το ΚΚΕ κατηγορεί τον κ. Κοροβέση για εμπάθεια και αναμάσημα συκοφαντιών που ωφελούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

  Πλήρως διαχωρίζει τη θέση του από τις απόψεις του κ. Κοροβέση ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

  Εξελίξεις σαν και αυτές επιβεβαιώνουν όσους εξ’ αρχής υποστήριζαν ότι «τίποτα δεν θα μείνει όρθιο» από το σκάνδαλο Siemens.

  Από την άλλη πλευρά, όμως, ενδυναμώνουν τους φόβους και τις απόψεις, που υποστηρίζουν ότι η καλλιέργεια γενικευμένου κλίματος αμφισβήτησης, ισοπέδωσης των πάντων και ποινικοποίησης της πολιτικής εν γένει, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για επικίνδυνες καταστάσεις. Για αυτό επισημαίνεται σε όλους τους τόνους χρειάζεται πολύ προσοχή και τεκμηρίωση πριν την όποια καταγγελία.

  Η δήλωση Π.Κοροβέση

  Ειδικότερα, ο Περικλής Κοροβέσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκπομπή «παιχνίδια εξουσίας» στο Κανάλι 1 δήλωσε «το μέγα σκάνδαλο είναι ότι επί Οικουμενικής κυβέρνησης πήρε χρήματα και η Αριστερά και δεν αντέδρασε. Είναι γνωστό εδώ και είκοσι μέρες. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη».

  Η υπόθεση Siemens είναι ένα δομικό σκάνδαλο, του μαφιόζικού καπιταλισμού. Οι μεγάλες εταιρείες δίνουνε επισήμως μίζες» πρόσθεσε ο κ. Κοροβέσης ενώ επιτιθέμενος και στη Δικαιοσύνη είπε: «η δικαιοσύνη είναι μέρος του συστήματος. Είναι ο τρόπος που νομιμοποιούμε την αδικία».

  Οι θυελλώδεις αντιδράσεις

  «Αργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι» ήταν η λακωνική δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου, για τα όσα ανέφερε ο Περ.Κοροβέσης.

  Οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ.

  «Με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του ο κ. Κοροβέσης, οδηγούμενος από τις εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και από τη γνωστή εμπάθειά του για το ΚΚΕ, αναμασάει συκοφαντίες για τις οποίες έχουμε δώσει εδώ και καιρό και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκάθαρες απαντήσεις» δήλωσε ο Π.Μεντρέκας.

  «Μάλλον πρόκειται περί φάρσας, χρήσιμης, όμως, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε όσους θέλουν να θολώσουν τα νερά στην υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ» κατέληξε το στέλεχος του ΚΚΕ.

  Τη θέση του από τις απόψεις Κοροβέση έσπευσε να διαχωρίσει πλήρως ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Τα όσα ανέφερε σήμερα ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Περικλής Κοροβέσης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, για φημολογούμενη εμπλοκή του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση της Siemens, είναι προσωπικές του απόψεις, που δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

  Newsroom ΔΟΛ

  «Bόμβα» σε ΣΥΝ και ΚΚΕ από τις δηλώσεις Κοροβέση για την υπόθεση Siemens

 13. http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/103378

  Ποιος θα μας σώσει απ’ τα 30 βιβλία; .

  Βασιλική Θάνου, Τσίπρας, Μαρινάκης, Βγενόπουλος: Όλοι εμπλέκονται σε υποτιθέμενες υποθέσεις δωροδοκίας

  7.6.2016 | 16:15

  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  Χτες δόθηκε στη δημοσιότητα ο τηλεφωνικός διάλογος μεταξύ του εκδότη του Πρώτου Θέματος Τάσου Καραμήτσου, και του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Το απόσπασμα προέρχεται απ’ τον υπερκοριό της ΕΥΠ και περιλαμβάνεται στην επίσημη δικογραφία.

  Οι δυο τους μιλάνε για «30 βιβλία» που ο «γιατρός» θέλει να δώσει σε κάποιον (στον Τσίπρα;), και πολλοί -ξέροντας ότι συχνά ο όρος χρησιμοποιείται ως ευφημισμός για το χρηματισμό- αναρωτήθηκαν τι θα είχαν αυτά τα βιβλία. (Υπενθυμίζεται ότι ο κωδικός βιβλία» είχε αναφερθεί από τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο στις καταγγελίες κατά ανώτατων δικαστικών λειτουργών για δωροδοκία.)


  Τότε (Απρίλιος του 2013) οι σχέσεις τους ήταν περίφημες. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τα γραφεία του ‘Πρώτου Θέματος’, κι η φωτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα: Από αριστερά, Τάσος Καραμήτσος, Πάνος Σκουρλέτης, Αλέξης Τσίπρας, Θέμος Αναστασιάδης. Σήμερα Πρώτο Θέμα και ΣΥΡΙΖΑ είναι θανάσιμοι αντίπαλοι…

  (….)

  Δηλαδή, σύμφωνα με τον κύριο Καραμήτσο, μια νέα εφημερίδα θα έδινε προσφορά βιβλία, και γι’ αυτό ο «γιατρός» τα είχε δώσει στον εκδότη της, που τώρα θα τα πήγαινε στο γραφείο ή στο σπίτι του Μαρινάκη.

  Ίσως όντως η εφημερίδα να επρόκειτο να κυκλοφορήσει σε ελάχιστα αντίτυπα και αυτά τα 30 βιβλία να έκαναν όλη τη διαφορά – να τα μάζευαν λίγα λίγα στα σπίτια και τα γραφεία τους. Ίσως ήταν απαραίτητο να κάνει αυτή τη μεταφορά βιβλίων αυτοπροσώπως ο κ. Καραμήτσος και ίσως ο Μαρινάκης και η Σούλα να έβαζαν χειρωνακτικά τα ένθετα σε κάθε φύλλο της εφημερίδας, προσθέτοντας και το σελοφάν με τα συγκεκριμένα βιβλία (!).

  Θα μάθουμε όμως ποτέ, με βεβαιότητα, την αλήθεια; Κι από ποιον; Απ’ τον Τσίπρα τον οποίον εμπλέκουν οι δύο άντρες; Απ’ την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου την οποία εμπλέκει ο Βγενόπουλος για «βιβλίο» που υποτίθεται του ζητούσε η ίδια; [11 Μαϊου 2016: Μήνυση Βγενόπουλου κατά Θάνου για δωροληψία και απόπειρα εκβίασης. Υποστήριξε ότι του ζητήθηκε να τοποθετήσει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο. Για «αθλιότητες, κατασκευασμένα, αισχρά ψεύδη» κάνει λόγο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου…]

 14. Ο/Η Τι απέγινε ο Τσουκάτος; λέει:

  http://ardin-rixi.gr/archives/16076

  Τι απέγινε ο Τσουκάτος;

  Τα σκάνδαλα διαφθοράς στην Ελλάδα είναι κατ’ εξοχήν πολιτικά και αφορούν την κομματοκρατία

 15. Ο/Η Lawyer λέει:

  Ο Μάκης είναι αυτός που ξέρουμε.
  Έχει κάνει σοβαρές αποκαλύψεις, που μερικές σταμάτησαν απότομα.
  Πολλοί κρύβονται πίσω από το ελέγξιμο των συμπεριφρών του, για να κάνουν το κορόιδο σε ότ αποκαλύπτει.
  Όμως οι μεγάλες αποκαλύψεις έρχονται από ενδομαφιόζικες αντιθέσεις και η Δικαιοσύνη αξιοποιεί, αξιολογώντας τες, τις καταθέσεις των μεγαλύτερων εγκληματιών.
  Παρακάτω λέει πράγματα που πρέπει να προβληματίσουν.

  http://www.zougla.gr/greece/article/i-siopi-ton-amnon-ke-ton-likon
  Η σιωπή των αμνών και των λύκων

  Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, 09:25

  Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

  Δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο τέτοιας ομαδικής σιωπής στη σύγχρονη ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας.

  Η αποσιώπηση της υπόθεσης στην εμπλοκή του ονόματος του πρωθυπουργού, από τον εφοπλιστή Μαρινάκη και τον εκδότη Καραμήτσο σε ύποπτη συναλλαγή, είναι η πλέον κραυγαλέα απόδειξη της απόλυτης διαπλοκής που επικρατεί σε αυτόν τον τόπο.

  Πέραν του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ, ορισμένων site, τριών εφημερίδων και ενός ραδιοφώνου από τη Θεσσαλονίκη, τα υπόλοιπα λαγωνικά της ενημέρωσης δεν πήραν μυρωδιά όσα φέραμε στη δημοσιότητα από το zougla.gr!

  Κατά βάθος πολιτικοί και δημοσιογράφοι ντρέπονται. Είμαστε σίγουροι για αυτό, και ντρέπονται γιατί τα κυκλώματα που όφειλαν να καταγγείλουν, είναι τα ίδια που χρηματοδοτούν και εκείνους​
  Κανένα κόμμα, μα κανένα, ούτε ένας πολιτικός δε βρέθηκε να κάνει μισή δήλωση! Τραγικό! Οι πολιτικές τους κεραίες χαμήλωσαν ξαφνικά, οι τόνοι έπεσαν, έκλεισαν τα στόματα και κοίταξαν αλλού!

  «Φτού σας» που θα έλεγε εάν ζούσε η Μαρία Ρεζάν. Μόνο που η αείμνηστη έφτυνε τότε προς μία κατεύθυνση, ενώ τώρα χρειάζεται να φτύσεις σε γωνία 360 μοιρών…

  Κατά βάθος πολιτικοί και δημοσιογράφοι ντρέπονται. Είμαστε σίγουροι για αυτό, και ντρέπονται γιατί τα κυκλώματα που όφειλαν να καταγγείλουν, είναι τα ίδια που χρηματοδοτούν και εκείνους.

  Ντρέπονται γιατί οι «γιατροί» των κυκλοφορούντων βιβλίων είναι και δικοί τους «γιατροί», που τους προσφέρουν, με φειδώ είναι αλήθεια τώρα πλέον, το γνωστό γιατρικό.

  Δεν πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία ένα μέσο θα αποκάλυπτε τέτοια είδηση και δε θα γινόταν χαμός. Εδώ δεν άνοιξε μύτη!

  Τα κανάλια; Ούτε τα φλύαρα κανάλια, που κάποτε σήκωναν το λάβαρο της επανάστασης για ψύλλου πήδημα, δεν μπόρεσαν να ψελλίσουν μισή κουβέντα!

  Μα τα κανάλια περιμένουν τις άδειες, πώς να μιλήσουν τα έρημα;

  Καλά ρε ξεψυχισμένοι καναλάρχες, που χθες αναδεικνύατε το outing του Κοντομηνά από τον σταθμό του, δεν πήρατε χαμπάρι τι έγινε;

  Πώς να μιλήσετε όμως;

  Δεν πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία ένα μέσο θα αποκάλυπτε τέτοια είδηση και δε θα γινόταν χαμός. Εδώ δεν άνοιξε μύτη!​Χρεωμένοι μέχρι τον λαιμό, περιμένετε το σωσίβιο από την κυβέρνηση και την ένοχη άδεια για να συνεχίσετε να ενημερώνετε τον ελληνικό λαό με τον αζημίωτο τρόπο σας.

  Ήταν δυνατόν να πείτε κουβέντα;

  Αλήθεια στην πολιτική ποιοι απέμειναν; Δεν περιμέναμε δήλωση από την Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι η μόνη που δικαιολογείται να μη βγάλει κουβέντα. Ο σύζυγός της, Ισίδωρος, έχει κοινή εταιρεία με τον Μαρινάκη και είναι μπρόκερ στην ναυτιλιακή του.

  Κατανοητό…

  Οι υπόλοιποι όμως; Ούτε ο Κυριάκος ο υποτιθέμενος επόμενος πρωθυπουργός και αντίπαλος του Τσίπρα; Ούτε ο Αριστερός Λαφαζάνης; Ούτε η επαναστάτρια Κωνσταντοπούλου;

  Εμείς ωστόσο τρέφαμε αυταπάτες. Σκεφτόμασταν ότι λίγη τσίπα έχει μείνει μέσα σας. Σε κάποια χαραμάδα του καθωσπρεπισμού ή της χαμένης σας αξιοπρέπειας.

  Το κακό είναι ότι διέλαθε της προσοχής σας η δύναμη του διαδικτύου.

 16. Ο/Η Lawyer λέει:

  Mίλησε και τον εξαφάνισαν.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=168243
  Έντυπη Έκδοση
  Ελευθεροτυπία, Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

  ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ «ΥΠΑΡΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» ΤΩΝ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ

  Ξαναχτύπησε ο Κοροβέσης για ενιαίο ΣΥΝ – Siemens

  Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

  Τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ, ο Περικλής Κοροβέσης επανέφερε το θέμα των σχέσεων του ενιαίου ΣΥΝ το 1990 με την εταιρεία Siemens ζητώντας από τα στελέχη του κόμματος Φώτη Κουβέλη και Γιάννη Δραγασάκη, που ήταν υπουργοί της οικουμενικής κυβέρνησης, «κάτι να μας πουν, έστω να υπερασπιστούν τη θέση τους».

  «Αν ήμασταν στην Αμερική θα καθόντουσαν κι αυτοί στο σκαμνί», είπε ο Περ. Κοροβέσης για τους Γ. Δραγασάκη (υπουργό της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα) και Φ. Κουβέλη (υπουργό της κυβέρνησης Τζαννετάκη). «Αποσκοπεί στην υπονόμευση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο ΣΥΝ
  «Αν ήμασταν στην Αμερική θα καθόντουσαν κι αυτοί στο σκαμνί», είπε ο Περ. Κοροβέσης για τους Γ. Δραγασάκη (υπουργό της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα) και Φ. Κουβέλη (υπουργό της κυβέρνησης Τζαννετάκη). «Αποσκοπεί στην υπονόμευση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο ΣΥΝ
  Ο ΣΥΝ από την πλευρά του αντέδρασε με ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «ξαναζεσταμένο φαγητό».

  Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα «επίσημο στοιχείο», δηλαδή οι υπογραφές των Κ. Μητσοτάκη, Ανδρ. Παπανδρέου και Χ. Φλωράκη, για να κατακυρωθεί το 1990 το έργο της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ στη Siemens. Οπως είπε (στο «Κανάλι-1») ο Περικλής Κοροβέσης, «αν ήμασταν στην Αμερική και γινόταν μια δίκη σκανδάλων θα κάθονταν και αυτοί (σ.σ. ο Δραγασάκης και ο Κουβέλης) στο σκαμνί και ας είχαν μια θριαμβευτική αθωωτική απόφαση. Αλλά η πολιτική ευθύνη είναι υπαρκτή. Πρέπει να μιλήσουν. Και υπάρχει ακόμη ένα στοιχείο, με όρους ψυχαναλυτικούς: Τα επόμενα χρόνια έδειξαν μια ενοχική στάση. Απολογήθηκαν και είπαν ότι εμείς δεν κάναμε τίποτα. Δεν είπαν ότι εμείς μετείχαμε στην κυβέρνηση, πήραμε αυτά τα μέτρα και να βγουν επιθετικά, ώστε να δείξουν ποια ήταν η θέση τους». Ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το τι επιδιώκει ο κ. Κοροβέσης και σε ποιο σχέδιο εντάσσεται, είναι πλέον φανερό. Αποσκοπεί στην υπονόμευση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΝ έχει κάνει ξεκάθαρο πως δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την ενότητα της Αριστεράς, παραγνωρίζοντας τις διχαστικές και προκλητικές φωνές».

 17. Ο/Η Ο Τριανταφυλλόπουλος επιμένει λέει:

  Ο κ.Μάκης επιμένει
  http://www.zougla.gr/greece/article/pou-pas-re-karamitso
  Mάκης Τριανταφυλλόπουλος

  Αφήσαμε να παρέλθει ένα λογικό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να βεβαιωθούμε για τις αντιδράσεις των κομμάτων και του Τύπου, σε σχέση με την αντιμετώπιση του συναρπαστικού διαλόγου Μαρινάκη Καραμήτσου, που είδε το φως της δημοσιότητας από την ηλεκτρονική εφημερίδα μας.

  Νομίζω ότι και ο πλέον αδαής έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει.

  Θα σας τα πω χοντρά, έτσι όπως πρέπει να λέει κανείς τα πράγματα, όταν η κατάσταση φθάνει στο απροχώρητο.

  Οι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοί τους, επιχειρηματίες, εκδότες, καναλάρχες, δημοσιογράφοι και πολιτικάντηδες, αντιμετωπίζουν τον κόσμο σαν μαλακισμένη πλαστελίνη, που την κάνεις ό,τι θέλεις, όπως θέλεις, όποτε θέλεις.

  Πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, αφήνουν και τους αυλικούς τους να παίξουν το παιχνίδι της προπαγάνδας, λένε πέντε αρλούμπες -πολλοί θα τσιμπήσουν- με τη σιγουριά ότι σε λίγο θα έχει ξεχαστεί το θέμα και έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.Τα μπάνια του λαού είναι κοντά…

  Πάμε λοιπόν να κάνουμε έναν σωστό απολογισμό, για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

  Στο zougla.gr θεωρούμε ότι απευθυνόμαστε σε ένα προπονημένο κοινό, το οποίο δεν καταπίνει ό,τι του σερβίρουν. Παρακολουθούμε τις αντιδράσεις σας, παίρνουμε τα μηνύματά σας, αφουγκραζόμαστε τις επιθυμίες σας, διαβάζουμε την ψήφο σας σωστά και έντιμα, άλλωστε γι’ αυτό γίνονται οι διαδικτυακές ψηφοφορίες και προσπαθούμε υπεύθυνα να ανταποκρινόμαστε στον ρόλο μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από εκείνον της συνεχούς ενημέρωσης.

  Σιώπησαν άπαντες για ένα θέμα, που όμοιό του σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, θα είχε αναστατώσει τους πάντες.

  Ένας εκδότης και ένας εφοπλιστής οργάνωναν συνωμοτικά απ’ ό,τι φαίνεται την αποστολή «30 βιβλίων» που αφορούσε στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κάτι που δεν ήταν ούτε νόμιμο, ούτε πεντακάθαρο.

  Να τακτοποιήσουν για λογαριασμό του «30 βιβλία» με αποστολέα έναν αγνώστου σε εμάς ταυτότητος «γιατρό» εφ’ όσον δεν ανέφεραν το όνομά του.

  Τι ακριβώς ήταν αυτά τα «30 βιβλία»;

  Ο Ιταλός δημοσιογράφος Francesco De Palo έγραψε χθες χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Il Giornale: «Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν ήταν βιβλία, άλογα ή δωροδοκία. Μοιάζει όμως η όλη υπόθεση, να είναι συνυφασμένη με εκείνη των λογαριασμών του Παναμά».

  Για να μάθουμε ως οφείλουμε λοιπόν, τι ακριβώς ήταν, έπρεπε να ψάξουμε κι αυτό πράξαμε. Εμείς όμως μόνον. Οι υπόλοιποι;

  Πριν πάμε στους υπόλοιπους, οφείλουμε να αναρωτηθούμε τι κάνουν οι θεσμοί. Με λίγα λόγια τι κάνει η δικαιοσύνη και ο πολιτικός κόσμος.

  Εδώ το πρόβλημα είναι τεράστιο.

  Για τα μέσα θα μιλήσουμε αργότερα. Για τους ολιγάρχες, τους εφοπλιστές, τους εκδότες και τους καναλάρχες.

  Πρέπει πρώτα να απευθυνθούμε στην επίσημη πολιτεία και τα όργανά της. Να καταλάβουμε σε ποιο περιβάλλον ζούμε, να σιγουρευτούμε ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι συγκεκριμένο.

  Με οργανωμένο κράτος, που διαθέτει όργανα και θεσμούς, ή με προτεκτοράτο, φέουδο ή κάτι διαφορετικό.

  Για τους Ψυχάρηδες, τους Μαρινάκηδες, τους Κοντομηνάδες, τους Μελισσανίδηδες, τους Βαρδινογιάννηδες, τους Βγενόπουλους, τους Καραμήτσους και τους Τριανταφυλλόπουλους γιατί όχι, ας μιλήσουμε μετά.

  Ξεκινάει λοιπόν το πανηγύρι με μία υποκλοπή της ΕΥΠ, που ξεφεύγει από τη δικογραφία και φθάνει στα χέρια του δημοσιογράφου. Τι την κάνει ο δημοσιογράφος;

  Μία εκδοχή είναι να μην ανοίξει τον φάκελο, να αποστρέψει το βλέμμα του, θεωρώντας παράνομο το υλικό, όπως έκανε κι ο Βενιζέλος με τη λίστα Λαγκάρντ και να τον επιστρέψει στη δικαιοσύνη.

  Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι διεστραμμένοι, αλλά δεν είναι κι όλοι δημοσιογράφοι…

  Η άλλη είναι να ακούσει την συνομιλία, να την διαβάσει, να την κατανοήσει και να διαπιστώσει με μεγάλη έκπληξη ότι περιλαμβάνει μία είδηση «φωτιά».

  Να κουβεντιάζουν δύο τύποι άσχετοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαινομενικά τουλάχιστον άσχετοι, ένας δεξιός εφοπλιστής και ένας κεντροδεξιός εκδότης για «βιβλία» που θα έδιναν στον Τσίπρα, δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ούτε συμβαίνει καθημερινά.

  Σ’ αυτή τη φωτιά ρίξαμε λάδι, αλλά οι πυροσβέστες των θεσμών (Παπαγγελόπουλος και λοιποί) έσπευσαν να τη σβήσουν. Αυτό έλειπε, να αφήσουν να φουντώσει η φωτιά, για να παριστάνουν τους Αναστενάρηδες στη συνέχεια.

  Οι υπόλοιποι, κόμματα, κινήματα, πολιτικές οργανώσεις, συντηρητικοί, επαναστάτες και κεντρώοι, το βούλωσαν.

  Μα το βούλωσαν κυριολεκτικά. Μαζεύτηκαν συσκέφθηκαν, αποφάσισαν και σιώπησαν.

  Συγγνώμη ή όπως λένε στο χωριό με το συμπάθιο. Σε περίοδο πείνας, δυστυχίας, αυτοκτονιών, απελπισίας, που τα πάντα ρημάζουν γύρω μας, εάν τα 30 δεν είναι βιβλία αλλά εκατομμύρια, τον λαό δεν τον αφορούν;

  Τον αφορούν έτσι κι αλλιώς, όπως αφορούν και τους Παπαγγελόπουλους, αλλά εκείνους δεν μπορείς να τους βάζεις σε ίση μοίρα με τον κόσμο που τραβάει τούτη την ώρα το κάρο από τη λάσπη.

  Τα κόμματα το βούλωσαν όλα μαζί σαν τη Συμφωνική της Σιωπής κι αυτή είναι η πιο τρομακτική είδηση για τη Δημοκρατία.

  Είναι δυστυχώς πραγματικότητα. Ήπιαν από το Άγιο Δισκοπότηρο ολιγαρχών που όφειλαν να πελεκήσουν και δε μπορούν να βγάλουν άχνα. Μπορούν μόνο να παρακολουθούν ένοχα από τη γωνία, μήπως σταματήσει το πανηγύρι και κατακάτσει ο κουρνιαχτός.

  Για τους καναλάρχες δε χρειάζεται να μιλήσω εγώ. Ζείτε καθημερινά τα ρεζιλίκια των καταχρεωμένων καναλιών με ποσά 100 εκατομμυρίων, 200 εκατομμυρίων, 300 εκατομμυρίων, 500 εκατομμυρίων και βάλε. Ναι, πεντακόσια εκατομμύρια βρέθηκε να χρωστάει μόνο το ΑΛΤΕΡ του Κουρή! Φανταστείτε τι πάρτι γίνεται με τα υπόλοιπα, αφού μεσολαβεί πάντοτε πριν τα πραγματικά νούμερα η λογιστική ταχυδακτυλουργία.

  Τι περιμένατε δηλαδή, να παρατήσει την Τσιμτσιλή ο Κοντομηνάς και να κυνηγάει τον Μαρινάκη ή να αναδείξει το θέμα ο Χατζηνικολάου που στήνει με τον Μαρινάκη την υποτιθέμενη φίλη του Ντόρα, για να δεχθεί τους όρους του Σαμαρά (εάν ακούσετε τον τόνο της φωνής στη συνομιλία θα φρίξετε) η οποία Ντόρα επίσης δε μπορεί να πει μισή κουβέντα, εφ’ όσον ο σύζυγος Ισίδωρος έχει εταιρεία με τον εφοπλιστή Βαγγέλη και κοινά συμφέροντα.

  Μύλος σας λέω που όμοιός του δεν υπάρχει, με τον λαό να αναστενάζει από κάτω.
  Και σαν να μη φτάνει αυτό, να έχεις και τους αφελείς να σε ρωτάνε στο δρόμο: Γιατί δεν κάνεις εκπομπή στην τηλεόραση Μάκη;

  Να τρελένεσαι με λίγα λόγια και να αναρωτιέσαι, πόσα χρόνια χρειάζονται ακόμα για σταματήσουν να μασάνε το σανό που τους ταΐζουν.

  Επειδή τον κ. Καραμήτσο τον γνωρίζω απ’ έξω κι ανακατωτά, μπορώ να σας πω τι έκανε αυτές τις δύο μέρες που τρέχει το θέμα.

  Συνάντησε τους πάντες. Μίλησε, συνωμότησε και θεωρεί ότι το πράγμα μπορεί να μαζευτεί, παρ’ ότι είναι απίστευτα δειλός για να διαχειριστεί τέτοιου είδους κρίσεις, όταν μπαίνει στη μέση το όνομά του.

  Ο ρόλος του είναι πάντοτε περιφερειακός, γι’ αυτό όσο κι αν γκουγκλάρετε το όνομά του, δεν πρόκειται να βρείτε παρά ελάχιστα σχόλια κι ακόμα λιγότερες φωτογραφίες που τον αφορούν.

  Είδε τον Μαρινάκη -τα τηλέφωνα κόπηκαν πλέον- και εάν δεν κάνω λάθος, πρέπει να συνάντησε σήμερα τον πρώην εργοδότη του Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος επέστρεψε από το Λονδίνο, όχι για να τους την πέσει, όπως θα πίστευε κάποιος λόγω της κόντρας με την κυβέρνηση, αλλά για να τακτοποιήσει και εκείνος, δοθείσης της ευκαιρίας, τους δικούς του ανοικτούς λογαριασμούς. Της διαπλοκής το κάγκελο με λίγα λόγια.

  Τσιμουδιά. Άκρα του τάφου σιωπή. Μόνο κάτι τρελοί εκεί στη «Ζούγκλα», οι οποίοι αντί να επενδύσουν σε λίστες Λαγκάρντ και Παναμά, επένδυσαν στους πολίτες και προσπαθούν να τους ξεσηκώσουν, για να μην τους πιάνουν τον κώλο οι απατεώνες, ζητώντας τους και ΕΝΦΙΑ από πάνω…

  Ξυπνήστε και πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Μπορείτε και αυτό φοβούνται, μη σηκωθείτε ένα πρωί και πείτε στους αχυράνθρωπους και τους μεσάζοντες:

  Πού πας ρε Καραμήτσοοοοοο;

 18. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.zougla.gr/politiki/article/piezan-asfiktika-ton-kivernitiko-ekprosopo

  Πίεζαν ασφυκτικά τον Σίμο Κεδίκογλου

  Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016, 18:11

  Ρεπορτάζ: Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

  Το δεύτερο απόσπασμα που δημοσιεύουμε σήμερα από το σύνολο των συνομιλιών που έχουμε στη διάθεσή μας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

  Εδώ ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης δεν επικοινωνεί με εκδότη αλλά ως εκδότης, πλέον ο ίδιος, συνομιλεί με τον διευθυντή της εφημερίδας του «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη.

  Πέρα από σκοπιμότητες, οι οποίες δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιόν σκοπό εξυπηρετούν, για να αρνείται ο Μαρινάκης ότι η εφημερίδα του ανήκει, από τον διάλογο καθίσταται φανερό ποιος είναι το αφεντικό.

  Στην συνομιλία η οποία έχει δει το φως της δημοσιότητας, από την εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας» του Κυριάκου Θωμαΐδη, είναι φανερό ότι σχεδιάζεται πως θα ασκηθεί πίεση στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά, Σίμο Κεδίκογλου.

  Από τις πεζοδρομιακές φράσεις όπως: «μεγάλε λήξτο θα χάσουμε όλοι, θα αρχίσουμε και θα γίνει εδώ πέρα μύλος ή θα γίνει εδώ της πουτάνας» με τις οποίες γινόταν η συνεννόηση μεταξύ του εκδότη και του διευθυντή της εφημερίδας, αντιλαμβάνεται κανείς την αντίληψη και το πνεύμα που επικρατούσε στο περιβάλλον Μαρινάκη για το …αγαθό της ενημέρωσης.

  Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία από το περιεχόμενο του διαλόγου, ότι προσπαθούσαν να ασκήσουν πίεση στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, μέσω του διορισμού της «Ουκρανής γκόμενας» του, όπως την αποκαλούσαν, η οποία υποτίθεται ότι είχε διοριστεί στο γραφείο Τύπου του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάννη.

  Επρόκειτο για διαχείριση ροζ σκανδάλου και η εφημερίδα θα αποκόμιζε οφέλη από τις πωλήσεις φύλλων ή υπήρχε κάτι άλλο πιο σημαντικό που επεδίωκαν;

  Επικοινωνήσαμε με τον Σίμο Κεδίκογλου ο οποίος μας είπε επί λέξη τα εξής:

  -Δεν έμειναν μόνο στα λόγια. Όσα συζητούν στην επίμαχη συνομιλία τα έπραξαν κιόλας. Ψάξτε την εφημερίδα και θα τα βρείτε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ενέδωσα. Δεν είμαι πολιτικός που εκβιάζεται.

  -Ποιος μίλησε μαζί σας;

  -Ο Κουρτάκης από το τηλέφωνο και κάνα δύο φορές που με επισκέφθηκε στο γραφείο μου. Με πίεζε ασφυκτικά αλλά του εξηγούσα ότι ως κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είχα καμία αρμοδιότητα διαφημιστικών κονδυλίων.

  -Μα αυτό δεν είναι εκβιασμός;

  -Ακούστε κάτι με πίεζε ασφυκτικά αλλά η φιλοσοφία μου είναι ότι ο πολιτικός δεν εκβιάζεται. Όσο για την κοπέλα δεν ήταν Ουκρανή ούτε σύντροφός μου. Παλιά φίλη μου ήταν από την Τσεχία. Αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε παντρεμένος ήμουν, ούτε μόνιμη σχέση διατηρούσα.

  Εσείς τώρα μπορείτε να βγάλετε αβίαστα τα δικά σας συμπεράσματα, ακούγοντας τους διαλόγους και να αποφασίσετε εάν η ασφυκτική πίεση που ασκούσε ο διευθυντής της εφημερίδας στο κυβερνητικό στέλεχος Σίμο Κεδίκογλου αποτελούσε εκβιασμό ή όχι.

  Ακούστε τον διάλογο αυτούσιο, όπως κατεγράφη νόμιμα από τον «υπερκοριό» της ΕΥΠ και περιήλθε σε γνώση μας.

 19. Ο/Η λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/3-1-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%AE-%CE%B4%CE%AE%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

  3 + 1 δείγματα (ή δήγματα) σήψης

  Τα «βιβλία» του Τσίπρα, η απλή αναλογική, το (μη) δημοψήφισμα κι ένα Υ.Γ. για τις οφσόρ
  Α. Τα (υποτιθέμενα) «βιβλία» του Τσίπρα. Ένας σκανδαλοθηριστής τηλεαστέρας διατείνεται ότι –σύμφωνα με συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί μεταξύ ενός ποδοσφαιρικού παράγοντα κι ενός εκδότη– ο πρωθυπουργός της χώρας δωροδοκείται με «βιβλία», που είναι κωδικός για χρήματα. Στο δικό μου το μυαλό πρέπει να γίνουν ανακρίσεις και ίσως δίκες, ώστε ν’ αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν: η συκοφαντική δυσφήμιση από ΜΜΕ (εφόσον αποδειχτεί) είναι βαρύ ποινικό αδίκημα, για να μη συζητήσω την αστική πλευρά. Αντί γι’ αυτό, δεν κουνιέται φύλλο, σα να μη έγινε τίποτα. Μηνύσεις, αυτεπάγγελτες διώξεις, δηλώσεις αθωότητας, δηλώσεις καταδίκης της συκοφαντίας, καταγγελία «σκοτεινών σχεδίων» –τίποτα. Γιατί; Μόνο ο υπουργός κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κι αυτός από σπόντα, καταθέτοντας προχτές Τρίτη σε Επιτροπή της Βουλής για άσχετο θέμα (η υπόθεση της κ. Γεωργίας Τσατάνη) δήλωσε ανησυχία για τη συκοφαντική επίθεση.

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα:

  http://www.iefimerida.gr/news/271727/parapolitika-o-triantafyllopoylos-zitoyse-4-ekat-eyro-apo-ton-marinaki-gia-na-anoixei#ixzz4BGhTItCr

  ΑΓΡΙΕΥΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
  Παραπολιτικά: Ο Τριανταφυλλόπουλος ζητούσε 4 εκατ. ευρώ από τον Μαρινάκη – Για να ανοίξει κανάλι

  10|06

  Ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγεται ο εκδότης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος να ζητά 3-4 εκατ. ευρώ από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ισχυρίζονται ότι διαθέτουν τα parapolitika.gr.

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Καθεστώς Μαδούρο;
  Μήπως πρέπει να ανησυχούμε με τις συνεχείς πρόβες αυταρχισμού και περιφρόνησης του Συντάγματος;
  Μετά το «δημοψήφισμα» της Γεροβασίλη, την εξαγγελμένη αντισυγκέντρωση των «αναρχικών» (=παρακρατικών) και την κατά Φίλη οριακή συνταγματικότητα της συγκέντρωσης «Παραιτηθείτε», τώρα κι αυτό:

  Την ανησυχία της για την «εισβολή αστυνομικής δύναμης με συνοδεία Εισαγγελέα» στα γραφεία του ΣΚΑΪ εκφράζει η ΕΣΗΕΑ, ενώ υπογραμμίζει «την ανάγκη σεβασμού στη διάκριση των εξουσιών και στην ελευθερία της έκφρασης».

  «Η εισβολή αστυνομικής δύναμης με συνοδεία Εισαγγελέα, χθες τα ξημερώματα στα γραφεία του Τ/Σ «ΣΚΑΪ», δεν μπορεί βέβαια να εκληφθεί ως δικαίωση ανεξαρτησίας για τη δικαστική εξουσία», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ και προσθέτει:

  «Ιδιαίτερα με την ενέργεια αυτή διαπιστώνεται παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο.

  Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει με ιδιαίτερη ανησυχία το περιστατικό και υπογραμμίζει την ανάγκη σεβασμού στη διάκριση των εξουσιών και στην ελευθερία της έκφρασης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.