(Ντροπή) Ο Νόμος offshore, Ισχύει για Μ ί α ημέρα και Α μ ν η σ τ ε ύ ε ι παραβάτες πολιτικούς

ισχύς της επίμαχης ρύθμισης έστω και για λίγο,  παραμένει ζωντανή και ευνοεί τυχόν παραβάτες (πολιτικούς με offshore) ακόμα και αν συλληφθούν στο μέλλον!]

tsipras-kammenos28.8.15

Της έγκυρης Ιωάννας Μάνδρου: Παραμένει η «άφεση αμαρτιών»
Νομικό αποτύπωμα που δεν εξαλείφεται άφησε η ρύθμιση για τις εξωχώριες εταιρείες που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και τελικώς αποσύρεται από την κυβέρνηση. Η διάταξη που επέτρεπε σε υπουργούς, πολιτικά πρόσωπα και κυβερνητικούς αξιωματούχους να μπορούν να είναι μέτοχοι ή να έχουν εξωχώριες εταιρείες, αρκεί να είναι σε χώρες που δικαστικά και φορολογικά συνεργάζονται, παρά την απόσυρσή της, όπως τονίζουν δικαστικές και εισαγγελικές πηγές, παρήγαγε αποτελέσματα ευνοϊκά για εκείνους που ενδεχομένως διαθέτοντας πολιτική ιδιότητα είχαν εξωχώρια εταιρεία σε κάποια χώρα της αλλοδαπής.

Η ισχύς της επίμαχης ρύθμισης έστω και για λίγο, μέχρι ότου να αποσυρθεί ή να αντικατασταθεί με άλλη αυστηρότερη, κατά τις ίδιες πηγές, παραμένει ζωντανή και επιφέρει ευνοϊκά αποτελέσματα σε τυχόν παραβάτες (πολιτικούς με offshore) ακόμα και αν συλληφθούν στο μέλλον, καθώς αξίωμα του ποινικού δικαίου είναι να υπερισχύει πάντα ο ευμενέστερος για τον παραβάτη νόμος (έστω και ο νόμος αυτός υπήρξε εν ζωή για λίγα 24ωρα). Αλλωστε, ανάλογη περίπτωση σημειώθηκε και στο πρόσφατο παρελθόν επί υπουργίας Χαρ. Αθανασίου, όταν καταργήθηκε διάταξη του ποινικού κώδικα (άρθρο 263) σχετικά με αδικήματα καταχρήσεων σε βάρος του Δημοσίου. Τότε η κατάργηση της διάταξης που αποδόθηκε σε παραδρομή, οδήγησε στην απόσυρσή της, αλλά κατηγορούμενοι σε υποθέσεις των εξοπλιστικών ευνοήθηκαν έστω και αν η ρύθμιση τελικά αποσύρθηκε.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και σήμερα η Δικαιοσύνη προσπαθεί για την εν λόγω ρύθμιση, που ίσχυσε μόνον λίγες ημέρες, να βρει λύση –η υπόθεση έχει φθάσει ώς την Ολομέλεια του Α.Π.– προκειμένου να περιοριστούν τα ευνοϊκά για τους παραβάτες αποτελέσματα.

*

Αλλα και ο κ. Καστανίδης: Ας απέσυραν το νόμο για τις offshore – Ισχύει για μία ημέρα και αμνηστεύει όσους μετείχαν

«Ο νόμος αυτός θα ισχύσει έστω και για μία ημέρα και άρα εφαρμόζεται, αίρει το αξιόποινο της πράξης και όποιος έχει offshore εταιρεία θα την γλιτώσει» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καστανίδης.

«Είναι δυνατόν να φέρνουμε νόμο που να επιτρέπει σε πολιτικούς, δικαστές, διοικητές τραπεζών και αλλά δημόσια πρόσωπα αυτού του επιπέδου να έχουν offshore;» διερωτήθηκε.
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ήταν ο εμπνευστής του ν. 3849 που ψηφίστηκε το 2010 με ευρεία πλειοψηφία από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο νόμος αυτός, απαγόρευε καθολικά την συμμετοχή υπουργών και βουλευτών σε offshore. Προέβλεπε μάλιστα – εκτός των χρηματικών ποινών – και πολιτική επίπτωση, την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα του όποιου παραβάτη.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο νόμος είχε ενεργοποιηθεί δύο φορές: Μια με τον υφυπουργό Γ. Βερνίκο που παραιτήθηκε και μία πιο πρόσφατα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλη.

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to (Ντροπή) Ο Νόμος offshore, Ισχύει για Μ ί α ημέρα και Α μ ν η σ τ ε ύ ε ι παραβάτες πολιτικούς

 1. Παράθεμα: Ηθικό πλεονέκτημα Μπαντιέρα Ρόζα η Ναζιάρα | αγριμολογος

 2. Ο/Η λέει:

  O Yπουργός κατά της Διαφθοράς, ο εκ περιβάλλοντος της Ραφήνας

  http://www.athensvoice.gr/article/ειδήσεις/«απάτη-και-η-νέα-ρύθμιση-για-τις-offshore»

  01/06/2016 «Απάτη και η νέα ρύθμιση για τις offshore!»

  Διαφωτιστικότατος ο «Καιρός» της παλιάς «Ελευθεροτυπίας»

  Τον πλήρη σχεδιασμό της εγκληματικής ρύθμισης για τις offshore εταιρίες αποκαλύπτει βήμα προς βήμα, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Παπαδόπουλος – Τετράδης, σε άρθρο του σήμερα Τετάρτη στο «Liberal».

  Λεπτομερέστερα, ο «Καιρός» της παλιάς «Ελευθεροτυπίας», κάτω από τον τίτλο «Απάτη και η νέα ρύθμιση για τις offshore!», δείχνει πώς όλη η ιστορία ήταν στημένη και πώς η κομματική εφημερίδα «Αυγή» λειτούργησε σαν «λαγός» δήθεν διαμαρτυρίας, αφού πλέον η ρύθμιση είχε εξυπηρετήσει όσους ήταν να εξυπηρετήσει, ενώ η νέα ρύθμιση επιδιώκει να ενοχοποιήσει και άλλους, πέραν της κυβέρνησης.

  Το κείμενο:

  «Το έγκλημα με το ξέπλυμα βουλευτών και κυβερνητικών υπαλλήλων, που έχουν off shore έχει και συνέχεια. Την οποία είχε αφήσει να διαφανεί η πριν από τρείς μέρες ανακοίνωση-εκβιασμός του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως είχε επισημάνει η στήλη!

  Το σχέδιο ήταν καλοστημένο από πριν και ο στόχος ήταν και είναι διπλός. Να ξεπλυθούν οι παρανομήσαντες κυβερνητικοί πολιτικοί και να σπιλωθούν οι μέχρι τώρα νόμιμοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης!

  Ο νέος νόμος-σκάνδαλο για τις εξωχώριες δημοσιεύτηκε ήδη εσπευσμένως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και έτσι όσοι πολιτικοί, αιρετοί και στελέχη της δημόσιας διοίκησης είχαν συμμετοχή σε τέτοιες εταιρίες, πράγμα μέχρι προχτές παράνομο, νομιμοποιήθηκαν και ξεπλύθηκαν! Οριστικά. Ό,τι και να ψηφιστεί πλέον.

  Ο νοσηρός μηχανισμός-εγκέφαλος, που συνέλαβε το σχέδιο λειτούργησε ως εξής:

  Έφερε και ψήφισε το νόμο μέσα σε 7.500 σελίδων νομοσχέδιο. Αφού ξέσπασε κατακραυγή με το που μαθεύτηκε ο νόμος-σκάνδαλο από τον Τύπο, και μέχρι να δημοσιευτεί ο νόμος στην εφημερίδα της Κυβερήσεως, καθοδήγησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σπέρνουν στις τηλεοράσεις ότι ήταν μνημονιακή πίεση.

  Η δήθεν μετανοούσα Μαγδαληνή κυβέρνηση, αφού έκανε τη δουλίτσα της ξεπλένοντας τους δικούς της με τη δημοσίευση, έβαλε μπρός το δεύτερο σκέλος της βρωμιάς, το οποίο είχε ήδη προαναγγείλει το υπουργείο Δικαιοσύνης!

  Θυμίζω ότι το υπουργείο την πρώτη μέρα Κυριακή (!), που ξεσηκώθηκε σάλος για τον νόμο-πλυντήριο, αντί να απαντήσει για την ταμπακιέρα, με μια ανακοίνωση έμμεσου εκβιασμού προκάλεσε την αντιπολίτευση να απαντήσει αν δέχεται την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων όχι μόνο σε off shore αλλά σε κάθε εταιρία εκτός συνόρων!

  Η αιχμή ήταν ξεκάθαρη και η ταχύτητα, με την οποία το υπουργείο έθεσε το θέμα αποδεικνύει και την προμελέτη του σχεδίου. Είναι σαφές οτι η κυβέρνηση που έχει στα χέρια της όλο το περιουσιολόγιο των πολιτικών ξέρει πως κάποιος ή κάποιοι πολιτικοί της αντίπαλοι έχουν μετοχές ή μετέχουν σε εταιρίες του εξωτερικού, αλλά όχι εξωχώριες. Πράγμα μέχρι στιγμής νόμιμο.

  Μόλις το νομοσχέδιο έγινε και στην πράξη νόμος, μπήκε… χτες στο χορό της θεατρικής παράστασης, με προμελετημένη καθυστέρηση, και η Πράβντα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», που τάχα εξανέστη με το νόμο για τις off shore και με τίτλο «Οφ σάϊντ οι Οφ σόρ»!

  Αμέσως η μετανοούσα Μαγδαληνή κυβέρνηση και… υπό την πίεση και της Πράβντα ξεχνάει ότι ο νόμος είναι μνημονιακή υποχρέωση και ανακοινώνει ότι τον καταργεί με έναν νέο, που θα φέρει στη Βουλή και ο οποίος θα απαγορεύει κάθε συμμετοχή πολιτικών και αιρετών, αλλά όχι δημοσίων υπαλλήλων, (!) σε κάθε εταιρία εκτός συνόρων. Και απαιτεί από την αντιπολίτευση να ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία. Ο,τι δηλαδή απειλούσε εμμέσως το υπουργείο Δικαιοσύνης στην αρχική του ανακοίνωση την Κυριακή!

  Το παιχνίδι είναι ξεκάθαρο. Εγώ για να ξεπλύνω τους δικούς μου θα λερωθώ. Κι επειδή δε γίνεται να μείνω λερωμένος θα λερώσω κι εσένα.

  Η κυβέρνηση δε δίνει δεκάρα για την ηθική ως προαπαιτούμενο για την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Το απέδειξε με τον νόμο- έκτρωμα για τους παράνομους δικούς της. Το ζητούμενο ήταν να τους ξεπλύνει, λερώνοντας ταυτόχρονα τους πολιτικούς της αντιπάλους. Με τη δήθεν στροφή 180 μοιρών που κάνει, φέρνοντας τον συγκεκριμένο νέο νόμο, βρίσκεται κοντά στο να το πετύχει.

  Το χοντρό αυτό παιχνίδι έχει και συνέχεια.

  Πρώτον γιατί μένει να μάθουμε ποιους ξέπλυνε με το νέο νόμο.

  Δεύτερον γιατί μένει να μάθουμε ποιους στοχεύει στην αντιπολίτευση.

  Τρίτον γιατί μένει να μάθουμε τι θα κάνει η αντιπολίτευση.

  Τέταρτον γιατί μένει να μάθουμε αν ο νέος νόμος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

  Πέμπτον, και κυριότερο, γιατί μένει να μάθουμε πόσο ακόμα θα βρωμίσουν με τη νοοτροπία τους το ήδη βρώμικο πολιτικό και οικονομικό τοπίο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

  (Στη φωτογραφία ο αρμόδιος υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος).

 3. Ο/Η Αλιέκσιιιιιιιιιιιι λέει:

 4. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  «Aganaktismenoi», από πολλές πάντες.
  Όπως έκανε και ο σύριζας.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Mε αντισυνταγματική τροπολογία, την οποία τα δικαστήρια πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να εφαρμόσουν, η κυβέρνηση προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα, νύχτα από την ίδια αμνήστευση των offshore των πολιτικών προσώπων, με την ύποπτα εσπευσμένη δημοσίευση στην Εφ.τ.κυβέρνησης του σχετικού ύποπτου Νόμου, που η ίδια ψήφισε «κατά λάθος».

  http://www.eleftherostypos.gr/politiki/8602-tragelafos-me-kavgades-kai-kontres-i-sizitisi-sti-vouli-gia-tis-offshore/

  Τραγέλαφος με καυγάδες και κόντρες η συζήτηση στη Βουλή για τις offshore

  Τετάρτη 1 Ιουνίου

  ……………..
  Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, κάνοντας την κωλοτούμπα σε σχέση με τα όσα είχε νομοθετήσει για τις off shore των πολιτικών με το πολυνομοσχέδιο, δημιούργησε νέους προβληματισμούς και «πονοκεφάλους» στο Μέγαρο Μαξίμου και έτσι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επανήλθε διορθώσεις.

  Μπλόκαρε την άρση του αξιοποίνου ο Παρασκευόπουλος

  Σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή σύμφωνα με τις οποίες μπλοκάρεται η άρση του αξιοποίνου που επέφερε η χθεσινή δημοσίευση της τροπολογίας σε ΦΕΚ που είχε ψηφιστεί στο πολυνομοσχέδιο.

  Eιδικότερα, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις που ορίζουν ότι οι παραβάτες της σημερινής τροπολογίας δεν μπορούν να κάνουν χρήση ενδιάμεσης χρονικά ευνοϊκότερης ρύθμισης, που όπως είπε σημαίνει πρακτικά ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί γι’ αυτούς η προσφάτως ψηφισθείσα σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου και συνεπώς να τους παρασχεθεί ασυλία. «Η διάταξη του άρθρου 2 του Ποινικού Κώδικα δεν εφαρμόζεται για τις ως άνω παραβάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η διόρθωση του υπουργού.

  Ενστάσεις από τους νομικούς

  Ενστάσεις σχετικά με την τροπολογία και το πως αυτή θα ερμηνευτεί στην πράξη έχουν νομικοί κύκλοι που υποστήριξαν ότι δεν έχει σημασία τι θα ψηφίσει η Βουλή, αλλά πως θα ερμηνεύσουν το νόμο τα δικαστήρια.

  Άρθρο 2
  1. Αν από την τέλεση της πράξης έως την αμετάκλητη εκδίκασή της ίσχυσαν δύο ή περισσότεροι νόμοι, εφαρμόζεται αυτός που περιέχει τις ευμενέστερες για τον κατηγορούμενο διατάξεις.
  2. Αν μεταγενέστερος νόμος χαρακτήρισε την πράξη όχι αξιόποινη, παύει και η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε καθώς και τα ποινικά επακόλουθά της.

  Η αποχώρηση της ΝΔ

  Καταγγέλλοντας ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και απολύτως ανεφάρμοστη, η ΝΔ αποχώρησε από τη συζήτηση και την όλη διαδικασία ψήφισης που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στη Βουλή.

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και απολύτως ανεφάρμοστη, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση κάνει παιχνίδια και ότι ουσιαστικά έφερε την προηγούμενη ρύθμιση για να ευεργετήσει όσους είχαν offshore, αφού η δημοσίευση του νόμου και μόνο στο ΦΕΚ παράγει νομικό αποτέλεσμα.

  ………………….

  Ο κ.Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά «Κύρια Τσίπρα το παλαιό ΠΑΣΟΚ είναι μέσα σας… δεν ξέρω αν είναι δίπλα σας», ενώ πρόσθεσε πως η τροπολογία θα καταπέσει.

  ………

 6. Ο/Η Left λέει:

  19 Μαΐου 2016

  Ιδιωτικοποιείται το 49% του νερού – Τι έλεγε ο Τσίπρας (Βίντεο)

 7. Ο/Η Ηθικό πλεονέκτημα λέει:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/politiki/poso-zei-to-ithiko-pleonektima-tis-aristeras-43422000000

  Πόσο ζει το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»;

  Κώστας Γιαννακίδης
  13 Οκτωβριου 2015
  Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με συμψηφισμούς. Αλλά όταν συμψηφίζεις πεπραγμένα, τότε αποδέχεσαι την ομοιότητα σου με τους προηγούμενους.

  Υπάρχουν αρκετά περιστατικά του δημόσιου βίου τα οποία αν τα τοποθετήσεις σε προγενέστερο χρόνο θα χάσεις τα αυτιά σου από τον θόρυβο. Φανταστείτε τη σύντροφο του Περιφερειάρχη Τζιτζικώστα να τοποθετείται διευθύνουσα σύμβουλος στον Οργανισμό Ύδρευσης Θεσσαλονίκης. Τη μητέρα του Χ. Σταϊκούρα να σηκώνει τις καταθέσεις της από την τράπεζα λίγο πριν επιβληθούν τα capital controls. Τον εξάδερφο του Αντώνη Σαμαρά να τοποθετείται στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο ίδιος φωτογραφίζεται να διασκεδάζει με επιχειρηματία που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ. Τον Δημήτρη Σταμάτη να διατηρεί συμφέρον σε εταιρία που αναλαμβάνει δημόσια έργα. Ο κατάλογος έχει και συνέχεια. Και όμως, στην περίπτωση αυτής της κυβέρνησης δεν ανοίγει μύτη. Ενίοτε σηκώνονται φωνές και δάχτυλα για να επιπλήξουν τους βλάσφημους. «Πώς είναι δυνατό να προσβάλλονται οι αγώνες της Νάντιας Βαλαβάνη;» Για τον σύντροφο Δούρου και τον εξάδερφο Τσίπρα δεν ακούγεται κουβέντα. Μόνο νεύματα που περιγράφουν το κεντρικό πολιτικό επιχείρημα: «και οι άλλοι τα ίδια έκαναν». Σωστά. Για αυτό ήρθατε εσείς. Για να μην κάνετε τα ίδια.

 8. Ο/Η Πως κάνετε έτσι μωρέ; λέει:

  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

  ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ «ΥΠΑΡΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» ΤΩΝ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ

  Ξαναχτύπησε ο Κοροβέσης για ενιαίο ΣΥΝ – Siemens

  Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

  Τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ, ο Περικλής Κοροβέσης επανέφερε το θέμα των σχέσεων του ενιαίου ΣΥΝ το 1990 με την εταιρεία Siemens ζητώντας από τα στελέχη του κόμματος Φώτη Κουβέλη και Γιάννη Δραγασάκη, που ήταν υπουργοί της οικουμενικής κυβέρνησης, «κάτι να μας πουν, έστω να υπερασπιστούν τη θέση τους».


  «Αν ήμασταν στην Αμερική θα καθόντουσαν κι αυτοί στο σκαμνί», είπε ο Περ. Κοροβέσης για τους Γ. Δραγασάκη (υπουργό της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα) και Φ. Κουβέλη (υπουργό της κυβέρνησης Τζαννετάκη). «Αποσκοπεί στην υπονόμευση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο ΣΥΝ

  Ο ΣΥΝ από την πλευρά του αντέδρασε με ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «ξαναζεσταμένο φαγητό».

  Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα «επίσημο στοιχείο», δηλαδή οι υπογραφές των Κ. Μητσοτάκη, Ανδρ. Παπανδρέου και Χ. Φλωράκη, για να κατακυρωθεί το 1990 το έργο της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ στη Siemens. Οπως είπε (στο «Κανάλι-1») ο Περικλής Κοροβέσης, «αν ήμασταν στην Αμερική και γινόταν μια δίκη σκανδάλων θα κάθονταν και αυτοί (σ.σ. ο Δραγασάκης και ο Κουβέλης) στο σκαμνί και ας είχαν μια θριαμβευτική αθωωτική απόφαση. Αλλά η πολιτική ευθύνη είναι υπαρκτή. Πρέπει να μιλήσουν. Και υπάρχει ακόμη ένα στοιχείο, με όρους ψυχαναλυτικούς: Τα επόμενα χρόνια έδειξαν μια ενοχική στάση. Απολογήθηκαν και είπαν ότι εμείς δεν κάναμε τίποτα. Δεν είπαν ότι εμείς μετείχαμε στην κυβέρνηση, πήραμε αυτά τα μέτρα και να βγουν επιθετικά, ώστε να δείξουν ποια ήταν η θέση τους». Ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το τι επιδιώκει ο κ. Κοροβέσης και σε ποιο σχέδιο εντάσσεται, είναι πλέον φανερό. Αποσκοπεί στην υπονόμευση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΝ έχει κάνει ξεκάθαρο πως δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την ενότητα της Αριστεράς, παραγνωρίζοντας τις διχαστικές και προκλητικές φωνές».
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=168243

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.