Υποκρισίες Ό λ ω ν, και το ηθικό πλεονέκτημα των off-shore *UPDATE*

Κρατάμε επιφυλάξεις με το: «αυτή είναι οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης«[Κόφτε το δούλεμα με τις off-shore. Ό λ ο ι !]
off-shores30.5.16

Το θέμα με την κόντρα Μαξιμου-αντιπολίτευσης για τις off-shore έχει ως εξής: Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έφτιαξαν έναν νόμο σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην εφαρμοστεί ποτέ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον αντικατέστησε με έναν άλλο που αφήνει ορθάνοιχτα παράθυρα. Αμφότεροι όμως υπερψήφισαν, στο 3ο Μνημόνιο, το πλαίσιο νομιμοποίησης των «ευρωπαϊκών» ή «φιλο-ευρωπαϊκών» off-shore αφού αυτή είναι οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κρατάμε επιφυλάξεις!). Έφτιαξαν έτσι ένα τεράστιο «λιβάδι διαπλοκής»

papadimoulis30.5.16

ΟΚ -τακτοποιήθηκε κι αυτό. Κόψτε τις μ@λ@κίες και κοιτάξτε τη χώρα!

Στην πραγματικότητα όμως αυτό που αποτελεί την ουσία του πράγματος είναι ότι στον νόμο 4336/15 (δηλαδή το 3ο Μνημόνιο) 222 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν την ακόμη πιο απρόσκοπτη και ασύδοτη δράση των off-shore που είτε εδρεύουν στην Ευρώπη, είτε σε κράτος-φορολογικό παράδεισο που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση. Δηλαδή διαμόρφωσαν ένα τεράστιο  «λιβάδι ρεμούλας» ώστε επιχειρηματίες, πολυεθνικές, πολιτικοί να διαπλέκονται με την ησυχία τους και να ανταλλάσσουν μίζες και εξυπηρετήσεις συμφερόντων υπό την ομπρέλα του Κοινοτικού Δικαίου και στο όνομα των «ευρωπαϊκών αξιών»!

Το παραδέχεται ευθέως το υπουργείο Δικαιοσύνης αφού  αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή του: «Η Ελλάδα, όπως είναι γνωστό, είναι υποχρεωμένη να εναρμονίζει τη νομοθεσία της σύμφωνα με τις συστάσεις διεθνών οργανισμών στους οποίους είναι μέλος. Για το συγκεκριμένο ζήτημα η GRECO (Ομάδα Κρατών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς που λειτουργεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης) στον 4ο κύκλο αξιολόγησης της χώρας μας, ζήτησε να αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο άρθρο για τις εξωχώριες εταιρείες, καθώς προκύπτουν σημαντικές αντιφάσεις που καθιστούν το πλαίσιο ασαφές, επισφαλές  και αντιπαραγωγικό. Να σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία έχει υπερψηφίσει πολλάκις διατάξεις που υποχρεώνουν την Ελλάδα να συμμορφώνεται στις συστάσεις της GRECO (π.χ. αρ. 3 παρ. Γ, υποπαρ. 5.3 Ν. 4336/2015)».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο PressProject>>>

ΥΓ:

Θέση: Εμάς εδώ ΔΕΝ μας ενδιαφέρει τι έκαναν (που έκαναν!) οι προ του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώντες, διότι δεν πούλησαν ποτέ κάποιο «Ηθικό πλεονέκτημα», Μας ενδιαφέρει το γεγονός των αναχρονιστικών μύθων που επιτέλους πρέπει μ’ αυτούς να τελειώνουμε. Η χώρα θα πάει μπροστά, μόνο εάν παραμερίσει Φαντασιακά στερεότυπα δεκαετιών: η Αριστερά, όλων των αποχρώσεων, στη χώρα μας ΔΕΝ δικαιούται να επικαλείται ΚΑΝΕΝΑ ηθικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων. Να τελειώνουμε!

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Υποκρισίες Ό λ ω ν, και το ηθικό πλεονέκτημα των off-shore *UPDATE*

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δυο πράγματα πρέπει να ισχύσουν.
  1. Η οφ σορ του πολιτικού, αν πράγματι το ευρωπαϊκό δίκαιο υποχρεώνει με βέτο να δικαιούνται να την έχουν και πολιτικοί, οφείλει να είναι σε χώρα συνεργάσιμη. Πάει καλά.
  2. Η φορολόγηση όμως της όποιας περιουσίας, να γίνεται με τον ελληνικό νόμο και όχι με προνομιακά ποσοστά.

  • Ο/Η Po λέει:

   UPDATE: Σημειώνω στο κείμενο ότι κρατάμε τις επιφυλάξεις μας όσον αναφορά το «αυτή είναι οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
   … διότι, πολύ πιθανό να πρόκειται για ψέμα!

 2. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Kανείς δεν τους υποχρεώνει, απλά θέλουν να εξασφαλίσουν κι αυτοί τις οικονομίες του τίμιου ιδρώτα τους

  10:09 | 31.05.2016 Πολιτική«Αυγή»:
  Οφσάιντ με τις off shore Η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε «φορολογικά συνεργάσιμα» κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες «φορολογικοί παράδεισοι», σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί, αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η «Αυγή».
  See more at: https://left.gr/news/aygi-ofsaint-me-tis-shore#sthash.QYQ8sHkz.dpuf

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  και μητροπολίτες

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4378329/?iid=2
  Θύελλα στην Eκκλησία για τον… οφ σορ μητροπολίτη

  Kαι τη… μαϊμού παραίτηση Eπιφάνιου για τις «βρώμικες» κασέτες

  ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2005 |

  Νέα θύελλα προκαλούν στην Εκκλησία τόσο η αποκάλυψη για ιδιοκτησία εξωχώριας εταιρείας από τον Μητροπολίτη Αττικής όσο και η… μαϊμού παραίτηση που υπέβαλε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, κ. Επιφάνιος, ύστερα από την εμπλοκή του στην υπόθεση με τις «βρώμικες κασέτες»…


  O Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων (αριστερά) κλήθηκε για εξηγήσεις από την Ιερά Σύνοδο σχετικά με τους λογαριασμούς των εκατ. ευρώ, ενώ ο Χριστόδουλος «μάλωσε» τον Επιφάνιο (δεξιά) για τις «βρώμικες κασέτες»

  Ο κ. Επιφάνιος έχει μπει στο στόχαστρο πολλών μητροπολιτών ύστερα από τη δημοσιοποίηση της προσπάθειάς του να αγοράσει κασέτες, που – υποτίθεται – ότι περιείχαν υλικό ενοχοποιητικό για μητροπολίτη.

  Οι πιέσεις προς τη Μονή Πετράκη, προκειμένου ο κ. Χριστόδουλος να κάνει μια κίνηση «απεξάρτησης» από το περιβάλλον του ήταν μεγάλες, ωστόσο ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να «θυσιάσει» τον στενό συνεργάτη του. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι, όταν το θέμα τέθηκε στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, είχε περιοριστεί να δηλώσει ότι «μάλωσε» τον εκπρόσωπό του για το λάθος του!

  Εν τω μεταξύ, χθες η Σύνοδος κάλεσε για μία ακόμη φορά τον Παντελεήμονα να δώσει εξηγήσεις, με αφορμή την αποκάλυψη για την οφ σορ εταιρεία High Sky που φέρεται να κατέχει.

  Εταιρεία και 6 λογαριασμοί

  Ο κ. Παντελεήμων, που έχει ήδη τεθεί σε εξάμηνη αργία, φέρεται να χρησιμοποιούσε την εταιρεία High Sky Trading LtD με έδρα την Τορτόλα στις Παρθένους Νήσους στην Καραϊβική, για να διακινεί τα χρήματά του στο εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Απογευματινής». Σύμφωνα με δήλωσή του – κατά την εφημερίδα – ο εν αργία μητροπολίτης είναι «beneficial owner» της εταιρείας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στους – πολλούς – λογαριασμούς που διατηρεί στις τράπεζες, φέρεται να διακινεί ποσά και μερίδες χαρτοφυλακίου στο όνομά του – δηλαδή Αντώνιος Μπεζενίτης – και της εταιρείας High Sky.

  Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι έξι λογαριασμοί, όπου φέρεται να είναι δικαιούχος ο Παντελεήμων. Στον πρώτο λογαριασμό εμφανίζονται ομόλογα – κρατικά ή ιδιωτικά – και μετοχές αξίας 3.000.000 ευρώ με δικαιούχο την εταιρεία High sky. Με δικαιούχο την ίδια εταιρεία υπάρχει λογαριασμός όψεως, με καταθέσεις σε δολάρια. Σε έναν άλλον λογαριασμό όψεως, υπάρχουν καταθέσεις 280.000 ευρώ.

  Στον τέταρτο λογαριασμό με δικαιούχους τον Παντελεήμονα Αντώνιο Μπεζενίτη ή Μαρίνο Νικόλαο ή Μαρίνο Σπυρίδωνα περιέχονται μερίδες χαρτοφυλακίου τίτλων αξίας περίπου 250.000 ευρώ, ενώ υπάρχει ένας ακόμη λογαριασμός με δικαιούχους τους Μαρίνου Δέσποινα και Μπεζενίτη Αντώνιο Παντελεήμονα.

  Διάψευση μέσω δικηγόρου

  Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα διέψευσε, πάντως, χθες το απόγευμα μέσω δικηγόρου το Δ.Σ. της εταιρείας. Όπως αναφέρεται «δεν είναι αληθές ότι η εταιρεία High sky Tradihg LtD ανήκει δήθεν στον Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα, ούτε είναι μέλος της διοίκησης ή του Δ.Σ. αυτής. H εταιρεία ανέκαθεν ανήκε σε άλλο πρόσωπο», αναφέρεται – χωρίς καμία άλλη λεπτομέρεια…

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CF%86-%CF%83%CE%BF%CF%81

  20/05/2013

  Λαϊκή: χαριστικά δάνεια σε μοναστηριακές οφ σορ

  Αποκαλύψεις στην κυπριακή Βουλή

  http://www.protothema.gr/greece/article/435925/thessaloniki-monahoi-kai-laikoi-estisan-kobina-ki-eklevan-to-monastiri-/

  Έξι άτομα παραπέμπονται σε δίκη

  Θεσσαλονίκη: Μοναχοί και λαϊκοί έστησαν κομπίνα κι έκλεβαν το μοναστήρι

  18/12/2014

  Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, οι κατηγορούμενοι ευθύνονται για 29 δανειακές συμβάσεις που ζημίωσαν την περιουσία του ησυχαστηρίου κατά 28 εκατ. ευρώ.

  Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται -επιπλέον- αναφορά σε ποσό ύψους 4,2 εκατ. ευρώ που δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση ιδρύματος απόρων και γερόντων, αλλά περιήλθε στην περιουσία τους.

  Από την έρευνα του ΣΔΟΕ που προηγήθηκε προέκυψε ότι μέσω πληρεξούσιου που απέσπασαν, έλαβαν μεγάλα τραπεζικά δάνεια, προχωρώντας ταυτόχρονα σε δανειοδοτήσεις «πιστών» για την αγορά ακινήτων. Ακόμη, κατά το ίδιο πόρισμα, φέρονται ότι ίδρυσαν off shore εταιρεία σε χώρα της Αφρικής μέσω της οποίας διενεργούσαν ύποπτες συναλλαγές.

  http://www.ethnos.gr/perissoteroi_titloi/arthro/h_polyethniki_mpizna_tou_efraim-1646576/

  Η πολυεθνική «μπίζνα» του Εφραίμ

  Κυκλοφορεί με τζιπ και ελικόπτερο, φιλοξενεί βασιλείς και κροίσους και είχε επενδυτικά σχέδια σε όλα σχεδόν τα ΒαλκάνιαΒαρύτατες κατηγορίες για εκκοσμίκευση του Βατοπεδίου δέχτηκε ο Εφραίμ στη Διπλή Ιερά Σύναξη

  http://www.ethnos.gr/perissoteroi_titloi/arthro/h_polyethniki_mpizna_tou_efraim-1646576/

  ΕΘΝΟΣ
  11:50, 28/9/2008

  Σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις του real estate της Μονής, ήταν παρών ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ. Η δικαιολογία που εκστόμισε στη Διπλή Ιερά Σύναξη, ότι χρησιμοποιεί το ελικόπτερο για να κάνει πιο γρήγορες τις μετακινήσεις του ώστε να κερδίζει χρόνο να προσεύχεται, απευθυνόταν μάλλον σε αφελείς. Φυσικά, για τη χρήση τζιπ στις οδικές μετακινήσεις του, δεν είπε κάτι.

  «Είναι κακό να ωφελούνται πνευματικά και οι εφοπλιστές και οι βασιλείς;». Με αυτή τη δημόσια δήλωση, ο ηγούμενος Εφραίμ προσπάθησε να απαντήσει στις ανοιχτές κατηγορίες που του απηύθυναν για την εκκοσμίκευση του μοναστηριού και για το πρωτοφανές οικονομικό δούναι-λαβείν, τις ύποπτες οφ σορ κ.ά.

  Τα μέλη των βασιλικών οικογενειών, οι εφοπλιστές, οι επιχειρηματίες φτάνουν ακόμη και με θαλαμηγούς λίγες εκατοντάδες μέτρα από το μοναστήρι, για να φιλοξενηθούν στη συνέχεια στα κελιά «σουίτες» που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη Μονή Βατοπεδίου.

  Ο «γκουρού» των ισχυρών
  Να συναντήσουν αυτό τον κοσμοπολίτη ηγούμενο, που αρέσκεται στα μεγαλόσχημα και πολυτελή και θυμάται την ταπεινότητα του ασκητή μοναχού μόνο στα λόγια.

  Ο Εφραίμ προωθεί το μοντέλο ενός αναντικατάστατου «πνευματικού», τον οποίο πρέπει να έχουν δίπλα τους πρώτα οι επώνυμοι και ισχυροί,

  zoornalistas: Αν δεν είχε ο Τράγκας οφσόρ, ποιος θα είχε;
  zoornalistas.blogspot.com/2016/05/blog-post_68.html
  12 Μαΐ 2016 – Τώρα τα Panama Papers «αποκαλύπτουν» ότι είχε εταιρεία στον Παναμά. Και που είναι η είδηση; Αν δεν είχε αυτός οφσόρ, ποιος θα είχε;

  Καταδικάστηκε για το Πόθεν Εσχες ο Καρατζαφέρης |thetoc.gr
  http://www.thetoc.gr/politiki/…/katadikastike-gia-to-pothen-esxes-o-karatzaferi...
  21 Δεκ 2015 – Τι (δεν) είπε ο Καρατζαφέρης για τις οφ σορ … Ο Γ. Καρατζαφέρης στην απολογία του υποστήριξε ότι: «Το μειονέκτημά μου είναι ότι εμπιστεύτηκα

 5. Ο/Η Γελάστε! λέει:

 6. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.larissanet.gr/2016/05/31/i-chytra-vrazei/
  Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗ LARISSANET

  «Η χύτρα βράζει…»

  Ημερομηνία: 31 Μαΐου 2016

  Του Λευτέρη Παπαστεργίου

  «Η Αριστερά θα κάνει δεκαετίες για να συνέλθει. Αλλά θα μου επιτρέψετε, με το συμπάθιο: χέστηκα για το μέλλον της Αριστεράς, όπως χέστηκα και για το μέλλον της Δεξιάς. Με ενδιαφέρει μόνο το μέλλον του κοινοβουλευτισμού. Το μέλλον της δημοκρατίας. Και μεγαλύτερη δυσφημιστική καμπάνια για τον κοινοβουλευτισμό από την παρούσα, δύσκολα θα μπορούσουμε να φανταστούμε. Στο τέλος της ημέρας κερδισμένοι θα είναι μονάχα οι φασίστες». Λίγες ώρες πριν την παρουσίαση του νέου του βιβλίου στη Λάρισα (8.30 μ.μ., στον «Οργανισμό «ΛΙΝΤΟ» – καφέ «ΚΛΙΜΑΞ», 2ος όροφος) ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, πραγματικός χείμαρρος, μιλάει στη larissanet για την «περιπέτειά» του με την πολιτική. Εξομολογείται, οργίζεται, επιτίθεται, τεκμηριώνει τα πιστεύω του, μα πάνω απ’ όλα δείχνει τι θα συμβεί στην χώρα αν δεν…

  Ο Πέτρος Τατσόπουλος αποδομεί το «κυβερνητικό τσίρκο» και το πολιτικό σύστημα που εξέθρεψε τον λαϊκισμό, αδιαφορώντας αν θα προκαλέσει, γιατί απλά θέτει την «αλήθεια» του υπό την βάσανο της κριτικής αποδόμησης. Μιλάει ανοιχτά και καθαρά, προκαλώντας με τον τρόπο του και τους εμπλεκόμενους με την πολιτική καθημερινότητα, να πράξουν το ίδιο. Τολμούν;

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Προσέξτε αυτό που λέει ο Καστανίδης που φαίνεται σωστό, γατί ο επιεικέστερος νόμος έχει αναδρομικότητα, αυτό είναι σίγουρο, εκείνο που δεν ξέρω είναι αν τώρα που φαίνεται πως θα σκληρύνει ο νόμος, ο τωρινός των δυο-τριών ημερών ας πούμε, συνεχίζει να προστατεύει αναδρομικά τους ήδη παραβάτες των προηγούμενων νομοθεσιών, η αν εξαφανίζεται η ισχύς του για όλα τα αδικήματα, εκτός από αυτά που συντελέστηκαν στο βραχύτατο διάστημα ισχύος του:

  Καστανίδης: «Θα τη γλιτώσουν όλοι οι πολιτικοί»

  To μέγεθος του προβλήματος κατέδειξε μέσω του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος είπε ότι η νέα ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση και επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε offshore θα ισχύσει τουλάχιστον για μία ημέρα, και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αρθεί το αξιόποινο και θα τη γλιτώσουν όλοι οι πολιτικοί που έχουν τέτοιες επιχειρήσεις. «Είναι δυνατόν να φέρνουμε νόμο που να επιτρέπει σε πολιτικούς, δικαστές, διοικητές τραπεζών και αλλά δημόσια πρόσωπα αυτού του επιπέδου να έχουν offshore;» διερωτήθηκε ο κ. Καστανίδης.
  ______________
  update
  Έχει δίκιο ο Καστανίδης, αυτή είναι η λύση και την δίνει όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που κάνει τον ψόφιο κοριό, αλλά η ΝΔ, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έκαναν σωστά τώρα τη δουλειά τους. Ναι, εκεί φτάσαμε, στην Αριστερά των οφ σορ.
  Αυτή είναι η λύση:

  «Εάν το θέλει, η κυβέρνηση μπορεί να καταργήσει την διάταξη που επιτρέπει στους βουλευτές να διατηρούν οφσόρ συγκαλώντας την Ολομέλεια της Βουλής πριν ο νόμος δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, επισημαίνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ»

 8. Η καλή σας προαίρεση δεν θα μπορούσε ποτέ να υποψιαστεί το μέγεθος της κομπίνας:

  http://www.liberal.gr/arthro/54312/apopsi/stili-alatos/apati-kai-i-nea-ruthmisi-gia-tis-off-shore.html

  Απάτη και η νέα ρύθμιση για τις off shore!

  Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016, 00:02

  Το έγκλημα με το ξέπλυμα βουλευτών και κυβερνητικών υπαλλήλων, που έχουν off shore έχει και συνέχεια. Την οποία είχε αφήσει να διαφανεί η πριν από τρείς μέρες ανακοίνωση-εκβιασμός του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως είχε επισημάνει η στήλη!

  Το σχέδιο ήταν καλοστημένο από πριν και ο στόχος ήταν και είναι διπλός. Να ξεπλυθούν οι παρανομήσαντες κυβερνητικοί πολιτικοί και να σπιλωθούν οι μέχρι τώρα νόμιμοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης!

  Ο νέος νόμος-σκάνδαλο για τις εξωχώριες δημοσιεύτηκε ήδη εσπευσμένως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και έτσι όσοι πολιτικοί, αιρετοί και στελέχη της δημόσιας διοίκησης είχαν συμμετοχή σε τέτοιες εταιρίες, πράγμα μέχρι προχτές παράνομο, νομιμοποιήθηκαν και ξεπλύθηκαν! Οριστικά. Ο,τι και να ψηφιστεί πλέον.

  Ο νοσηρός μηχανισμός -εγκέφαλος, που συνέλαβε το σχέδιο λειτούργησε ως εξής:

  Έφερε και ψήφισε το νόμο μέσα σε 7.500 σελίδων νομοσχέδιο. Αφού ξέσπασε κατακραυγή με το που μαθεύτηκε ο νόμος-σκάνδαλο από τον Τύπο, και μέχρι να δημοσιευτεί ο νόμος στην εφημερίδα της Κυβερήσεως, καθοδήγησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σπέρνουν στις τηλεοράσεις ότι ήταν μνημονιακή πίεση.

  Η δήθεν μετανοούσα Μαγδαληνή κυβέρνηση, αφού έκανε τη δουλίτσα της ξεπλένοντας τους δικούς της με τη δημοσίευση, έβαλε μπρός το δεύτερο σκέλος της βρωμιάς, το οποίο είχε ήδη προαναγγείλει το υπουργείο Δικαιοσύνης!

  Θυμίζω ότι το υπουργείο την πρώτη μέρα Κυριακή (!), που ξεσηκώθηκε σάλος για τον νόμο-πλυντήριο, αντί να απαντήσει για την ταμπακιέρα, με μια ανακοίνωση έμμεσου εκβιασμού προκάλεσε την αντιπολίτευση να απαντήσει αν δέχεται την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων όχι μόνο σε off shore αλλά σε κάθε εταιρία εκτός συνόρων!

  Η αιχμή ήταν ξεκάθαρη και η ταχύτητα, με την οποία το υπουργείο έθεσε το θέμα αποδεικνύει και την προμελέτη του σχεδίου. Είναι σαφές οτι η κυβέρνηση που έχει στα χέρια της όλο το περιουσιολόγιο των πολιτικών ξέρει πως κάποιος ή κάποιοι πολιτικοί της αντίπαλοι έχουν μετοχές ή μετέχουν σε εταιρίες του εξωτερικού, αλλά όχι εξωχώριες. Πράγμα μέχρι στιγμής νόμιμο.

  Μόλις το νομοσχέδιο έγινε και στην πράξη νόμος, μπήκε… χτες στο χορό της θεατρικής παράστασης, με προμελετημένη καθυστέρηση, και η Πράβντα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», που τάχα εξανέστη με το νόμο για τις off shore και με τίτλο «Οφ σάϊντ οι Οφ σόρ»!

  Αμέσως η μετανοούσα Μαγδαληνή κυβέρνηση και… υπό την πίεση και της Πράβντα ξεχνάει ότι ο νόμος είναι μνημονιακή υποχρέωση και ανακοινώνει ότι τον καταργεί με έναν νέο, που θα φέρει στη Βουλή και ο οποίος θα απαγορεύει κάθε συμμετοχή πολιτικών και αιρετών, αλλά όχι δημοσίων υπαλλήλων, (!) σε κάθε εταιρία εκτός συνόρων. Και απαιτεί από την αντιπολίτευση να ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία. Ο,τι δηλαδή απειλούσε εμμέσως το υπουργείο Δικαιοσύνης στην αρχική του ανακοίνωση την Κυριακή!

  Το παιχνίδι είναι ξεκάθαρο. Εγώ για να ξεπλύνω τους δικούς μου θα λερωθώ. Κι επειδή δε γίνεται να μείνω λερωμένος θα λερώσω κι εσένα.

  Η κυβέρνηση δε δίνει δεκάρα για την ηθική ως προαπαιτούμενο για την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Το απέδειξε με τον νόμο- έκτρωμα για τους παράνομους δικούς της. Το ζητούμενο ήταν να τους ξεπλύνει, λερώνοντας ταυτόχρονα τους πολιτικούς της αντιπάλους. Με τη δήθεν στροφή 180 μοιρών που κάνει, φέρνοντας τον συγκεκριμένο νέο νόμο, βρίσκεται κοντά στο να το πετύχει.

  Το χοντρό αυτό παιχνίδι έχει και συνέχεια.

  Πρώτον γιατί μένει να μάθουμε ποιούς ξέπλυνε με το νέο νόμο.

  Δεύτερον γιατί μένει να μάθουμε ποιούς στοχεύει στην αντιπολίτευση.

  Τρίτον γιατί μένει να μάθουμε τι θα κάνει η αντιπολίτευση.

  Τέταρτον γιατί μένει να μάθουμε αν ο νέος νόμος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

  Πέμπτον, και κυριότερο, γιατί μένει να μάθουμε πόσο ακόμα θα βρωμίσουν με τη νοοτροπία τους το ήδη βρώμικο πολιτικό και οικονομικό τοπίο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

  Γ. Παπαδόπουλος – Τετράδης

 9. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=556721

  Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

  Δύο off shore σε στέλεχος της ΧΑ αποκαλύπτει έρευνα του ΣΔΟΕ

  €150.000 σε λογαριασμό του Ι. Λαγού – Άρσεις απορρήτου σε 35 στελέχη

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2014 06:00

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s