Εθνικοθρησκευτική περιοδεία Ζωής-Ραχήλ

[Σε «φωλιά των φανατικών Δεξιών»-Βράβευση από «Χρυσαυγίτη» ιερωμένο]

raxil-zoi30.5.16a

photo: neaflorina.blogspot.gr

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Τα ηγετικά στελέχη της  «Πλεύσης» Ζωή και Ραχήλ, βρέθηκαν αρχές Μαΐου σε χωριό-κάστρο της Δεξιάς, όπου έγιναν θερμά δεκτές από τον καραμανλικό κουμπάρο πρόεδρο, βραβεύτηκαν από «Χρυσαυγίτη» (κατά την «Ελευθεροτυπία» του 1998) ιερωμένο και μοίρασαν το (άκρως επιστημονικόν) «πόρισμα» της «επιτροπής» «αλήθειας» για το χρέος σε νέους, ξεκατινιάζοντας ταυτόχρονα τον διάδοχό της κας Κωνσταντοπούλου και επίσης συνηγορούντα υπέρ της Χ.Α.

Διαβάζω στη “neaflorina” (4.5.2016). «Η ετήσια εκδήλωση βράβευσης μαθητών της τοπικής κοινότητας Κέλλης (video). Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», η οποία καταχειροκροτήθηκε … Η ομιλία της κας Κωνσταντοπούλου, ήταν γεμάτη μηνύματα, ενώ το δώρο της προς τους μαθητές και τις μαθήτριες (σημ.Λ.:το florinapress τους θέλει σπουδαστές-φοιτητές και όχι ανήλικους μαθητές, όπως και ελπίζω να συνέβη) ήταν το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Η κα Κωνσταντοπούλου παρέλαβε από τον πρόεδρο της κοινότητας Κέλλης κ. Τάσκα και τον αρχιερατικό επίτροπο Αμυνταίου π. Σεβαστιανό αναμνηστική τιμητική πλακέτα, στην οποία αναφέρονταν μεταξύ άλλων: «Για Δημοκρατία – Δικαιοσύνη – Διαφάνεια – Δικαιώματα – Διεκδίκηση χρειάζονται πολλοί στον δίκαιο αγώνα μοναδικών ανθρώπων».

To BHMA (5.5) δίνει και άλλες πληροφορίες: «Χρέος, το δώρο της Ζωής. Η πρώτη περιοδεία, με την ιδιότητα της αρχηγού κόμματος, της Ζωής Κωνσταντοπούλου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Επέλεξε να πάει στο ακριτικό χωριό Κέλλη της Φλώρινας (στη «φωλιά των φανατικών δεξιών», όπως είπε και η Ραχήλ Μακρή που τη συνόδευε), όπου έτυχε καλής υποδοχής από παιδιά και μεγάλους. Για να δείξει ότι διαφέρει από τους πρώην συντρόφους της, πήγε στην περιφορά του Επιταφίου (σημ.Λ.: το florinapress γράφει λιτανεία του αγ.Αθανασίου, που μου φαίνεται πιθανότερο), είχε εγκάρδια συνομιλία με τον πρόεδρο του χωριού Θάνο Τάσκα, ο οποίος να σημειώσω ότι δεν είναι ένας συνηθισμένος πρόεδρος, αλλά κουμπάρος του Κώστα Καραμανλή και της Νατάσας. Τους μίλησε για την Πλεύση … και έδωσε ως δώρο στα μικρά παιδιά ένα ορίτζιναλ αντίτυπο του… χρέους! (ξαναλέω πως ελπίζω να μην πρόκειται για μικρά παιδιά, γιατί τότε υπάρχει θέμα). Τους είπε μάλιστα ότι έχει συνολικά στη διάθεσή της μόνο 11 και ότι θα τα δώσει σε νέους ανθρώπους, αφού, όπως ανέφερε, ο Ν. Βούτσης ήταν αυτός που τα κλείδωσε σε ένα δωμάτιο και άλλαξε και τις κλειδαριές και έτσι δεν μπόρεσε να πάρει κι άλλα. …».

Το συριζικό μπλογκ periodista (26 Μαΐου 2016 13:02) υπονομεύει την εθνική προσπάθεια της τ.Προέδρου: «… Το κόμμα της Ζωής δεν συγκεντρώνει σε πανελλαδική κλίμακα ούτε 1%. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι κάποιοι επιχειρηματίες με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή η Ζωή για στήριξη, αντιλαμβάνονται ότι … αποτελεί απλά χαμένο χρόνο».

Όμως οι κοινοβουλευτικοί αγώνες των Ζωή-Ραχήλ υπέρ της Χ.Α. και η φλογερή αντιγερμανική ρητορεία τους, αποδίδουν δημοσκοπικά (Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, 24-26.5), αντλώντας ψήφους από δυο κόμματα που στήριξαν τα εγκλήματα των Σέρβων Ορθόδοξων Εθνικιστών, τα κόμματα των μαθητικών παρελάσεων, τα κόμματα που θαυμάζουν τον φιλοχρυσαυγίτη Κύπριο αρχιεπίσκοπο, τα κόμματα που στηρίζουν τους Έλληνες κυνηγούς, τα ευσεβή, αντιδυτικά, ρωσόφιλα, αντιμνημονιακά κόμματα, Χ.Α και ΛΑΕ, ειδικά από το δεύτερο και πολύ λιγότερο από το πρώτο, πάντως με περισσότερες εισροές από εκεί (4%), από ότι από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ (3%), παρά την πρόσφατη «μνημονιακή» έκρηξή του:

raxil-zoi30.5.16b

Η κα Κωνσταντοπούλου παίζει στο ίδιο επικίνδυνο λαϊκίστικο αντιμνημονιακό πεδίο, που είχε παίξει αρχικά και ο αυταπατώμενος Αλέξης: Μόσχοβος, Ορθοδοξία, «Αγανακτισμένοι», λαϊκή Δεξιά, Καραμανλισμός, Ακροδεξιά, Χ.Α., πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Το κάνει συνειδητά, όχι επειδή ανήκει πολιτικά εκεί (ανήκει μόνο στον εαυτό της), επειδή ξέρει πως μόνο από εκεί μπορεί να αλιεύσει με το αρχηγικό, εγωκεντρικό, της προφίλ, πολύ καλύτερα από ότι οι Εθνομπολσεβίκοι του Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα, που το κομμουνιστικό τους προφίλ διώχνει αυτόν τον κόσμο και των οποίων ο αρχηγός δεν έχει ούτε κλάσμα των μορφωτικών της προσόντων και του ηγεμονικού της στυλ, που γοητεύει τους λάτρεις του αυταρχισμού.  Αρκεί να δει κανείς πως παρακολουθούσε ο καθένας τους τις παρελάσεις, σαν ενθουσιώδης λαϊκός τύπος ο Λαφαζάνης και με ύφος Μουσολίνι η Ζωή του Καμμένου (που απόλαυσε κάθε μιλιταριστική φανφάρα που της επεφύλαξε ο παλαιοημερολογίτης Σαλαμινομάχος), για να αντιληφθεί το άνισο αυτού του ανταγωνισμού στο πεδίο της πατερναλιστικής ηγεσίας. Το να μην ήξερε η κα Ζωή και η περίπου τοπική Ραχήλ (που δήλωσε πως πήγαν  στη «φωλιά των φανατικών δεξιών»), με ποιόν ρασοφόρο συναγελάστηκαν, στα πολυπαθή πεδία του παλιού ανισόρροπου Αγιατολάχ  Αυγουστίνου Καντιώτη, του βάνδαλου και ανίερου αιρετικού εθνικιστή κατεδαφιστή σλαβορθόδοξων ναών, στα οποία προσκλήθηκαν, το αποκλείω, εκτός κι αν δεχθούμε ότι είναι επιπόλαιες και ανόητες και δεν είχαν ούτε έναν οπαδό στην περιοχή για να τους ενημερώσει. Ενδεικτικό του κλίματος του χώρου είναι και η κολακευτική για την Ζωή επισήμανση του florinapress: «Να τονίσουμε ότι δεν άφησε να πέσει τίποτα κάτω. Απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Αθανάσιος Τάσκας για το όχι του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά επεσήμανε πως ‘η νέα γενιά απέδειξε ότι τα μεγάλα όχι της ιστορίας δεν τα λένε λιλιπούτειοι ηγέτες ή δικτάτορες, τα μεγάλα όχι της ιστορίας τα λέει ο λαός. Τα μεγάλα όχι της ιστορίας τα λένε οι νέοι και οι νέες'». Ασφαλώς δεν τα λένε οι νέοι, τα λένε οι τίμιοι και γενναίοι άνθρωποι, αλλά ο λαϊκισμός ήταν κι εκεί παρών.

ΥΓ
Ποιος είναι ο αρχιερατικός επίτροπος που βράβευσε αυτήν που δεν ήθελε διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χ.Α. (18.12.2013)-άρση της ασυλίας των βουλευτών της (5.3.2014)-συνεδριάσεις της Βουλής χωρίς τη ναζιστική οργάνωση (24.2.2015). (Για την κα Μακρή, ότι και να πούμε σχετικά με τη Χ.Α. θα είναι λίγο). Στο Αμύνταιο, όσο κι αν έψαξα, ακόμη και στον κατάλογο των ιερέων της επαρχίας («Αρχιερατική Επιτροπεία Αμυνταίου» την λέει), που δίνει η ίδια η Μητρόπολη (imflorinas.gr/enories-efimerioi/epitropeia-amintaio), δεύτερο αρχιμανδρίτη «Σεβαστιανό του Αμύνταιου» και «αρχιερατικό επίτροπο του Αμύνταιου» (βλ. παρακάτω: Ιός-Ελευθεροτυπία-2001), δεν βρήκα, ούτε εκλιπόντα Σεβαστιανό που έδρασε το 1998 και μετά εξεδήμησεν εις Κύριον βρήκα πουθενά. Βρήκα μόνον τον παρακάτω:

(Ελευθεροτυπία, 5/12/1998). Παρακράτος της Χρυσής Αυγής στη Φλώρινα. «Συγκέντρωση Εθνικιστών στο Ξινό Νερό του Νομού Φλώρινας», (Χρυσή Αυγή, 4/12/98). Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, λίγους μήνες μετά το έγκλημά τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων, παρελαύνουν, καθυβρίζουν και προκαλούν ένα ολόκληρο χωριό με την άδεια της πολιτείας, με την προστασία της αστυνομίας, και με την ευλογία της Εκκλησίας!….

Ο Χρυσαυγίτης Αρχιμανδρίτης
Μέσα στο πλήθος, ο πρόεδρος της κοινότητας διακρίνει και τον Αρχιμανδρίτη Αμυνταίου Σεβαστιανό. Πρόκειται για τον ιερωμένο που προκάλεσε επεισόδιο κατά την τελετή των Θεοφανίων, όταν επέμενε να ψάλλει «νίκας τοις βασιλεύσι», παρά τις διαμαρτυρίες των παρισταμένων επισήμων. Ηταν ο ίδιος παρών στην επιδρομή της 29ης Αυγούστου και μάλιστα πρωταγωνίστησε στα επεισόδια, προκαλώντας τους κατοίκους με φράσεις όπως «εσείς είστε αφορισμένοι». Σε ομιλία του κατά τη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου ο Αρχιμανδρίτης είχε επιτεθεί και πάλι κατά των κατοίκων του χωριού και του προέδρου της κοινότητας. Να λοιπόν ο Σεβαστιανός και πάλι στο Ξινό Νερό, επικεφαλής των προκλητικών νεοναζιστών. Μας διηγείται και πάλι ο πρόεδρος κ. Σέλτσας:…  ‘Δεν έχεις κανένα λόγο να βρίσκεσαι εδώ. Σήκω φύγε’…. Τα συνθήματά τους ήταν όλα απειλητικά και υβριστικά για τους κατοίκους: «Βούλγαροι», «Γυφτοσκοπιανοί», «Του χρόνου εμείς θα ‘μαστέ εδωπέρα, εσείς δεν θα ‘στε.»… Η υπόθεση θα φτάσει στη Βουλή, με ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη. Ηδη ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει ενημερωθεί από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Λιάνη και έχει δώσει διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η ιστορία. Όσο για την ανάμιξη της εκκλησίας, ασφαλώς δεν είναι κατάλληλος ο κ. Καντιώτης να συμμαζέψει τον Αρχιμανδρίτη του. Και αν κρίνουμε από τις εκλεκτικές του συγγένειες με τον Καψάλη και το «Στόχο», ούτε καν ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει όρεξη να τα βάλει με τον φιλοχουντικό ιερωμένο….».

«Φοβούμαι αιματηρά επεισόδια….(Φώτης Κουβέλης-βουλευτής ΣΥΝ)»
«…Καλά θα κάνει, λοιπόν, ο Αρχιμανδρίτης -που απασχόλησε το πανελλήνιο με το «Νίκας τοις βασιλεύσι» κι απ’ εκεί ξεκίνησε η ιστορία- να μην μας απασχολεί και με τα κατάλοιπα του εμφυλίου και τα φαιά σταγονίδια (Γιώργος Λιάνης-βουλευτής ΠΑΣΟΚ)».

ΥΓ2
Ιός-Ελευθεροτυπία, 21/7/2001
Η σύλληψη ενός βομβιστή ….Εκδοχές της θεσσαλικής εθνικοφροσύνης. «‘Χρυσαυγίτης’ βομβιστής!» («ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Λάρισας, 16/5/2001)… με τη σύλληψη του 36χρονου ξυλουργού Δημήτρη Κολτσίδα…Η επόμενη φορά που ο «Πατριωτικός Σύνδεσμος Θεσσαλίας» έδωσε το παρών ήταν στις 29 Νοεμβρίου 1998, με την οργάνωση ενός (εξίσου τρομοκρατικού) «προσκυνήματος» στο Ξινό Νερό της Φλώρινας – σλαβόφωνο κεφαλοχώρι, γνωστό για την επαναστατική του παράδοση στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα, αλλά και για τις εξίσου πολύχρονες διώξεις που έχουν υποστεί οι κάτοικοί του από τους μηχανισμούς της εγχώριας «εθνικοφροσύνης». Μαζί με τον Π.Σ.Θ., στην επιδρομή συμμετείχαν (με το ίδιο λεωφορείο, αστυνομική συνοδεία και υπό την καθοδήγηση του αρχιερατικού επιτρόπου Αμυνταίου, αρχιμανδρίτη Σεβαστιανού) και άλλες αδελφές οργανώσεις: η ναζιστική «Χρυσή Αυγή», η «Σάρισσα» της Κατερίνης και το «Εθνικό Μέτωπο» του Μαυρουδή Βορίδη….».

 

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 Responses to Εθνικοθρησκευτική περιοδεία Ζωής-Ραχήλ

 1. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://florinapress.gr/politiki/%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%B7-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7/

  Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΛΛΗ
  Editor Πέμπτη 5 Μαΐου, 2016  Η κα Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στην Κέλλη στις 3 Μαΐου 2016 προσκεκλημένη του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αθανασίου Τάσκα ως ομιλήτρια, κατά την ετήσια δεκάχρονη εκδήλωση βράβευσης των παιδιών που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.
  […]
  Νωρίτερα η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» παρακολούθησε τη λειτουργία στην εκκλησία του Αγ. Αθανασίου και συμμετείχε στη λιτανεία της εικόνας του Αγίου.
  [..]
  Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη της ομιλίας ως επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού «Πλεύση Ελευθερίας». «Είναι η πρώτη ομιλία μετά την έναρξη της διαδικασίας δημιουργίας της Πλεύσης Ελευθερίας, ένα κόμμα που θα βρίσκεται σε κάθε γωνιά της χώρας σε άμεση και ζωντανή επαφή με τους νέους ανθρώπους».
  […]
  Στην ίδια εκδήλωση εκτός από τους μαθητές βραβεύτηκε και ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ, Βασίλειος Τελλίδης.
  […]
  Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση να παραβρεθώ σ’ αυτή τη σημαντική γιορτή για την κοινότητα Κέλλης.
  […]
  Η χαρά μου και η απόφαση να βρίσκομαι σήμερα εδώ οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι από εδώ πραγματοποιείτ5αι μια σύγχρονη αντίσταση μια δημιουργική αντίσταση μιας τοπικής κοινωνίας που δημιουργεί και αναγεννάται σε πείσμα των καιρών και των μνημονιακών στρατηγικών αλλά και στο γεγονός ότι σήμερα τιμάμε τα παιδιά. Τιμάμε τα νέα παιδιά που πέτυχαν στις εξετάσεις για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα . κι αυτή η επιτυχία είναι μια άλλη νίκη σε έναν άλλο αγώνα από τους πολλούς που καλούμαστε να δώσουμε για την απελευθέρωση του τόπου μας.

  Να σημειώσουμε .ότι η κα Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/03/2013.html

  Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

  ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή στη Βουλή: Ένα χρονικό από τον Νοέμβρη του 2013 ως σήμερα

  [……]

  Στις 18 Δεκέμβρη 2013, διενεργείται στη Βουλή ψηφοφορία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Κατά της αναστολής τάσσονται οι τότε βουλευτές των ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ, Γ. Δημαράς, Β. Καπερνάρος, Π. Χαϊκάλης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νταβρής, Μ. Ουζουνίδης, Χ. Γιαταγάνα, Ρ. Μακρή, Κ. Γιοβανόπουλος, ενώ ο αρχηγός του κόμματος Π. Καμμένος επιλέγει να απουσιάσει απ’ την ψηφοφορία. Το ίδιο κάνει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ο Μανώλης Γλέζος καταψηφίζει και αυτός την αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α.

  – Στις 28 Φλεβάρη 2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης κατηγορεί την ΝΔ, σε τοποθέτησή του στο Κοινοβούλιο, ότι «κλείνει το μάτι προς την άκρα Δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής» και ότι μεθοδεύει το «να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα». Την ίδια φράση –περί μεθόδευσης– χρησιμοποιεί η ίδια η Χρυσή Αυγή.

  – Στις 5 Μάρτη 2014, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου διαφοροποιείται από το κόμμα της στην ψηφοφορία για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «πολιτειακή εκτροπή». Ο Μανώλης Γλέζος συντάσσεται με την διαφοροποίηση Κωνσταντοπούλου για δεύτερη φορά.

  – Στις 21 Μάρτη 2014, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει σε εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ότι δεν ευσταθεί νομικά και συνταγματικά η άρση ασυλίας συλλήβδην στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή προβάλλει τις δηλώσεις της την ίδια μέρα (πάνω).

  – Στις 7 Απρίλη 2014, η δημοσιογράφος του «Ελεύθερου Τύπου» Δέσποινα Κονταράκη συλλαμβάνεται μετά από μήνυση της τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή, επειδή η πρώτη έγραψε ρεπορτάζ όπου αναφερόταν ότι η Μακρή κατηγόρησε (σε συνεδρία που έγινε στις 2 Απρίλη) την τότε κυβέρνηση ότι φυλακίζοντας βουλευτές της Χ.Α «βάζει αθώους στη φυλακή.» Αλλά ο «Ε.Τ» δεν ήταν η μόνη εφημερίδα που ανέφερε το τι είπε η Μακρή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους» (και του «Βήματος») τότε, η Μακρή είπε ακριβώς αυτά που ανέφερε ο «Ε.Τ», κι επιπρόσθετα αποκάλεσε την κυβέρνηση «φασίστες», όπως έκανε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος.

  – Σε ανακοίνωσή του για την σύλληψη της δημοσιογράφου του «Ελεύθερου Τύπου» εξαιτίας της μήνυσης της Μακρή, την ίδια μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει το παραμικρό για τις δηλώσεις της Μακρή στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι η Αυγή είχε επίσης καταγράψει αυτές τις ίδιες δηλώσεις. Η εφημερίδα όμως δημοσιεύει, στις 11 Μάη του 2014, άρθρο του Δημήτρη Τρίμη («Ιός») που υπερασπίζεται τη Μακρή και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν τεκμήρια ότι πράγματι είπε ό,τι φερόταν από τα ρεπορτάζ –και της ίδιας της Αυγής– να είπε.

  – Στις 7 Μάη 2014, η τέως βουλευτής ΑΝΕΛ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή, μαζί με άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ (Χαϊκάλης, Ουζουνίδου), δείχνουν την συμπαράστασή τους στον «μετανοημένο» βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα.

  – Στις 8 Μάη 2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης επανέρχεται στο ζήτημα της φυλάκισης της Χρυσής Αυγής σε συνέντευξή του στον real-fm και δηλώνει ότι τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί κατά της οργάνωσης για εγκληματική δράση «δεν έχουν καμία τύχη» στο δικαστήριο.

  Την επόμενη μέρα, στις 9 Μάη 2014, η Χρυσή Αυγή προβάλλει την στήριξη Βούτση στην υπόθεσή της.

  – Στις 19 Μάη 2014, ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελαρίδης δηλώνει, μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ότι «ότι η παράταξή του δεν κλείνει την πόρτα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, καθώς «προφανώς δεν είναι ναζιστές» το 15% των Αθηναίων.»

  – Στις 19 Μάη 2014, την ίδια δηλαδή μέρα, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δηλώνει, σε συνέντευξή του στον Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΙ, τα ακόλουθα: «δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που μέσα από τις δικές τους επιλογές ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι ένα ενιαίο νεοναζιστικό «πράγμα» αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής, για να χρησιμοποιήσω μια φράση των προηγούμενων εβδομάδων…Ευπρόσδεκτη είναι κάθε ψήφος που την αποσπάμε από το ναζισμό και το φασισμό. Και με αυτό πρέπει, νομίζω, να συμφωνήσουμε όλοι κ. Πορτοσάλτε. Να μειώσουμε, λοιπόν, τη δύναμη της Χρυσής Αυγής. Δεν συμφωνείτε κι εσείς με αυτό;»

  – Στις 21 Μάη 2014, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνει, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι η σύγκρουση του κόμματός του δεν είναι «με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους» της Χρυσής Αυγής. Επί λέξη: «η πάλη μας να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, η μετωπική μας σύγκρουση με την μαύρη ιδεολογία της μισαλλοδοξίας και του φασισμού, η μετωπική μας σύγκρουση με τα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, δεν πρέπει να γίνει και μια μετωπική σύγκρουση με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους.» Στις 25 Μάρτη του ίδιου έτους έχει αποκαλυφθεί, σε ντοκυμαντέρ για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, η αντίδραση του Τσίπρα στην επίθεση Κασιδιάρη στην βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, αποκάλυψη που πυροδοτεί οργισμένη αντίδραση από την βουλευτή του ΚΚΕ.

  – Στις 22 Μάη 2014, η νικήτρια για την θέση του περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου αποφαίνεται, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ, ότι είναι «φασιστικό» το «τσουβάλιασμα» των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και προσθέτει: «Ανερυθρίαστα όσοι μας έφεραν ως εδώ, στην κρίση οικονομίας και στην κρίση δημοκρατίας, ποινικοποιούν τους ψηφοφόρους της ΧΑ, ενώ μέχρι τώρα τους έκλειναν το μάτι μέσω του γενικού γραμματέας της κυβέρνησης.» Η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη (Ιούνης 2012) είχε γίνει, θυμίζουμε, όταν αυτή αντέδρασε στο γεγονός ότι ο Κασιδιάρης άδειασε ένα ποτήρι νερό πάνω στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

  – Στις 20 Οκτώβρη 2014, η ανεξαρτητοποιημένη πλέον από τους ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή δηλώνει την πλήρη στήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ.

  – Στις 30 Δεκέμβρη 2014, η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία Μαρί Λεπέν συγχαίρει ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή για την κοινή τους στάση ενάντια στην εκλογή προέδρου δημοκρατίας απ’ το τότε κοινοβούλιο.

  – Στις 14 Γενάρη 2015, η Αυγή δημοσιεύει συνέντευξη με την Ραχήλ Μακρή, που έχει στο μεταξύ ανακοινωθεί ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές.

  – Αργά την νύχτα των εθνικών εκλογών της 25ης Γενάρη 2015, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανακοινώνει πρώτος την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν καν κάνει σχετικές δηλώσεις ο αρχηγός του πρώτου κόμματος των εκλογών Αλέξης Τσίπρας.


  – Στις 21 Φλεβάρη 2015, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας φωτογραφίζεται καθώς συντρώει με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γαλέο, κατά την κοπή της πίτας στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου.


  Στις 24 Φλεβάρη 2015, δημιουργείται κομφούζιο στη Βουλή όταν η νέα πρόεδρός της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέβαλλε την ψηφοφορία για άρση ασυλίας του βουλευτή ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη επειδή δεν επιτράπηκε στους φυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραστούν.

  – Στις 5 Μάρτη 2015, η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτει ζήτημα μη νόμιμης λειτουργίας της Βουλής για όσο διάστημα δεν επιτρέπεται στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή να είναι παρόντες. Η Χρυσή Αυγή «επικροτεί πανηγυρικά» τις δηλώσεις της. Το ΚΚΕ, από την άλλη, εκδίδει ανακοίνωση, όπου κάνει λόγο για τοποθέτηση που δημιουργεί «πολλά ερωτηματικά» και που «καλλιεργεί ανοχή απέναντι σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση.»

  – Την ίδια μέρα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Βουλής δηλώνει, μεταξύ άλλων, στην ERT Open: «Οι εγκληματικές συμπεριφορές που έχουν καταγραφεί σε βάθος δεκαετιών, είναι συμπεριφορές που έχουν αντιπαλέψει ορισμένοι, όχι όλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μη αποδεκτή πολιτικά η Χρυσή Αυγή. Και το ότι καταγράφονται ναζιστικές αντιλήψεις αυτό δεν μας επιτρέπει να επινοούμε εκπτώσεις στην Δημοκρατία».

  Το βράδι της 5ης Μαρτίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην ΑΝΕΛ) Ραχήλ Μακρή, η οποία στο μεταξύ έχει προωθηθεί από το κανάλι «youtube» της εφημερίδας Αυγή σε συκοφαντική επίθεσή της κατά του ΚΚΕ για δήθεν προδοσία των εργαζομένων της Κόκα Κόλα (το βίντεο φαίνεται να έχει εξαφανιστεί, κατά την προσφιλή τακτική της εφημερίδας), φωτογραφίζεται δίπλα στον αποπεμφθέντα για τις σχέσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χ.Α Τάκη Μπαλτάκο, καθώς παρακολουθούν αγώνα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

  – Στις 6 Μάρτη 2015, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθωώνει τον Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση του Ιούνη του 2012 στη Λιάνα Κανέλλη, αποφαινόμενο ότι «ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» αλλά της «απλής σωματικής βλάβης»», το οποίο και δεν διώκεται αυτεπάγγελτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμία δήλωση ως κόμμα για το ζήτημα, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επίθεση έγινε καθώς η βουλευτής του ΚΚΕ προσπάθησε να υπερασπιστεί βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Περιορίστηκε στην απλή καταγραφή της δήλωσης του ΚΚΕ στην Αυγή, ενώ η ίδια η Ρένα Δούρου απέφυγε να σχολιάσει το παραμικρό για την ελληνική δικαιοσύνη, περιοριζόμενη στις εξής δηλώσεις: «Απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη. Τα γεγονότα όμως είναι ξεροκέφαλα και έχουν καταγραφεί για την Ιστορία από τις τηλεοπτικές κάμερες. Παραμένουν εγγεγραμμένα στη συλλογική συνείδηση χωρίς να παραγράφονται ποτέ. Όπως άλλωστε δεν παραγράφονται ποτέ τα ζητήματα ήθους και πολιτικής ηθικής σε μια Δημοκρατία. Τα γεγονότα είναι υπαρκτά και θα εγκαλούν για πάντα τις συνειδήσεις.»

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   http://redflyplanet.blogspot.com/2015/02/blog-post_21.html

   14 Φεβρουαρίου 2015
   Ασκήσεις μνήμης: Όταν η Ραχήλ Μακρή «χάιδευε» τον χρυσαυγίτη μαχαιροβγάλτη Μπούκουρα

   Αφού η πλατινέ εθνικίστρια της Κουμουνδούρου είχε το θράσος να πιάσει στο στόμα της τους κομμουνιστές, ας θυμίσουμε και εμείς με την σειρά μας, κάποια πολύ πιο πρόσφατα από το οπισθόφυλλο της 27/5/12 του «Ρ», περιστατικά, μια και κάποιοι ξύνονται φαίνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη… Και ευκαιρία να θυμηθούμε και λίγο και με ποιούς ακριβώς συγκυβερνάνε ο Τσίπρας και η παρέα του:

   Ραχήλ Μακρή: γιατί υπερασπίζεται τον Στάθη Μπούκουρα [video]

   Γιατί η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, στέκεται υπέρ του Στάθη Μπούκουρα; Για ποιο λόγο τον υπερασπίζεται; Μεταξύ των βουλευτών, που ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται και η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η οποία δεν ψήφισε υπέρ στην περίπτωση του Στάθη Μπούκουρα.

   Η Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, εξήγησε τους λόγους, που ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα, ενώ κατά τη διάρκεια του δακρύβρεχτου λόγου του, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον χειροκρότησαν… Όπως δήλωσε η Ραχήλ Μακρή «Τα αδικήματα που προσάπτουν στον Στάθη Μπούκουρα αφορούν στην κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Δεν μιλά για παράνομη κατοχή».
   «Υπάρχουν και πραγματογνωμοσύνες από ανθρώπους που είναι ειδικοί στα όπλα, μιλούν για νόμιμο όπλο, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκληματική οργάνωση, γιατί πρόκειται για απλή καραμπίνα που χρησιμοποιείται για κυνηγετικούς λόγους» προσέθεσε η Ραχήλ Μακρή. Δείτε το βίντεο με τη Ραχήλ Μακρή να μιλά για τον Στάθη Μπούκουρα:

   http://www.thetoc.gr/politiki/article/oi-top-5-gkafes-tis-raxil-makri


   Το αστέρι του Δαβίδ

   28 Αυγούστου 2014. Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης Γ. Μπουτάρης εμφανίστηκε με το αστέρι του Δαυίδ καρφιτσωμένο στο πέτο του ως «απάντηση» στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

   Επρόκειτο για ένα φέιγ βολάν το οποίο είχε κυκλοφορήσει στην αίθουσα για να θυμίσει το Ολοκαύτωμα των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί.

   «Η ξεφτίλα. Να τον χαίρεστε για ακόμη μια φορά τον δημαρχό σας» ανέφερε στο twitter η κ. Μακρή … αγνοώντας πιθανότατα τον συμβολισμό της κίνησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

   Κάτω τα χέρια οι Γερμανοί από την Αμφίπολη

   Αύγουστος 2014. Ολόκληρη επιστημονική κοινότητα των αρχαιολόγων βρίσκεται επί ποδός καθώς τα πρώτα νέα από την ανακάλυψη του τύμβου της Αμφίπολης κάνουν το γύρο του κόσμου.

   Επί ποδός βρίσκεται ωστόσο και η γνωστή βουλευτής η οποία καλεί τους αρχαιολόγους να προστατεύσουν τις αρχαιότητες που ενδεχομένως βρεθούν … από τους Γερμανούς.

   http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=532043

   ΒΗΜΑτοδότης

   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2013 23:55 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 27/09/2013 05:45

   Υπάρχουν βουλευτές που ομιλούν για τη Χρυσή Αυγή. όπως η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή με τα παραάτω λόγια «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μού συμπεριφέρθηκαν στη Βουλή άψογα, πολύ καλύτερα από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ» είπε, αποκαλύπτοντας ότι πολλές φορές έχει συνεργαστεί μαζί τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και ότι οι χρυσαυγίτες έχουν ζητήσει τη γνώμη της.

 3. Voilà η ριζοσπαστική Αριστερά
  Όξω ο Σόιμπλε, ουστ μαντάμ Μέρκελ
  Ιγέρθιτου!

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/

  Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

  Posted by Κλέων Ι. στο 2016/05/30

  Από το The Books’ Journal που κυκλοφορεί, τχ#66, Μάιος 2016, κείμενο-συνεργασία, γραμμένο ειδικά για το περιοδικό από το XYZ Contagion με θέμα ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες‘, και τίτλο ‘Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα‘, διαφορετικό, ασφαλώς, από το κείμενο που είχε δημοσιευτεί εδώ, τέλη Μαρτίου, με αφορμή την καταδίκη του σφαγέα γιατρού ‘ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία’.

  «ΡΚ: Πόσα πακέτα έχεις, δύο χιλιάδες;
  ΜΝ: Τακτοποίησα δύο χιλιάδες τώρα και θα έχω κι άλλα μέχρι να νυχτώσει.
  ΡΚ: Ολα τα πακέτα να παραδοθούν μέχρι τις 12 η ώρα αύριο. Στις αποθήκες. Οχι σ’ εκείνες τις αποθήκες, σε άλλες, αλλού. Μίροσλαβ, όλοι πρέπει να πεθάνουν. Σκότωσε τους όλους, κάθε έναν που πέφτει στα χέρια σου, όποιον βρεις εκεί, πρέπει να πεθάνει»
  (Συνομιλία μεταξύ Κάρατζιτς και του υπαρχηγού του στη Σρεμπρένιτσα Miroslav Deronjic, στις 13 Ιουλίου 1995, την ώρα των επιχειρήσεων).
  Στις 24 Μαρτίου, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) έκρινε τον πρώτο ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς ένοχο για μία κατηγορία για γενοκτονία (στη Σρεμπρένιτσα) και εννέα ακόμη κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, στην Γιουγκοσλαβία των ετών 1991-1995. Μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης, ο Κάρατζιτς είναι πλέον ο πιο υψηλόβαθμος πολιτικός που καταδικάζεται για γενοκτονία από διεθνές δικαστήριο στην Ευρώπη, και μάλιστα σε έναν πόλεμο που στοίχισε 130.000 ζωές, δημιούργησε πάνω από 3.000.000 πρόσφυγες και κατέστρεψε τις ζωές δεκάδων χιλιάδων βιασμένων γυναικών.

  Η καταδίκη αυτή σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο σε τρεις αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες Υβρεως και Νέμεσης, στην Ευρώπη του ‘Ποτέ ξανά’, και μάλιστα στο γύρισμα της χιλιετίας.


  …………………….

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

  Η τρίτη ιστορία αφορά εμάς, εδώ, την Ελλάδα, και την στάση της απέναντι στον εγκληματία πολέμου Κάρατζιτς και όλα όσα αυτός αντιπροσώπευε. Οταν συνελήφθη το 2008, μεταμφιεσμένος σε new age εναλλακτικό πνευματιστή, κάποιοι πολιτικοί μας έσπευσαν να κατεβάσουν από ιστοσελίδες και από κάδρα γραφείων τις φωτογραφίες όπου εικονίζονταν μαζί του. Με την πρόσφατη ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η σιωπή ήταν τέτοια ώστε κάποιος τρίτος παρατηρητής θα μπορούσε να υποθέσει ότι ο σφαγέας ψυχίατρος, που έδινε εντολές να βομβαρδιστούν μαιευτήρια και να εκτελεστούν μαζικά έφηβοι και αγόρια, ήταν κάποιος εντελώς άγνωστος για την Ελλάδα μας. Οσοι όμως θυμούνται, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτή η εικόνα είναι ψεύτικη. Τον Μάιο του 1993, π.χ., το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είχε πλημμυρίσει από κόσμο: από ναζιστές της ΧΑ ως μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ίσως και κάποιοι αναρχικοί, προσήλθαν εκεί για να τον τιμήσουν.

  Η εθνική μας Ωμοψυχία (όρος της Ομάδας Carthago, που έγραψε ένα από τα μοναδικά βιβλία για το άγος της Βοσνίας) τον αποκαλούσε «άγγελο της ειρήνης», «σύγχρονο Ρήγα Φεραίο» και «Στρατιώτη του Χριστού». Συναντιόταν με τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, με τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, με την ηγεσία της Αριστεράς, όπου τον προσφωνούσαν «σύντροφο» κι αυτός άφριζε απ’ το κακό του, με προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος (ο οποίος μάλιστα έχει προλογίσει έκδοση ποιημάτων στα ελληνικά, το 1996), με υπουργούς και βουλευτές και άλλους πολλούς. Η Εκκλησία τον τίμησε με ανώτατο μετάλλιο, όμως κανείς δεν είχε προσέξει, πως, λ.χ., την ώρα που που είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι παράγοντες του γιουγκοσλαβικού δράματος και όλοι οι ξένοι μεσολαβητές και αξιωματούχοι όλων των χωρών και όλων των διεθνών οργανισμών στην Ελλάδα, στη «Συνδιάσκεψη Ειρήνης», στον Αστέρα Βουλιαγμένης, την Πρωτομαγιά του 1993, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε: «ελπίζω και προσεύχομαι για την Ειρήνη», ο Κάρατζιτς αμέσως μετά έκανε δηλώσεις τύπου: «θα νικήσουμε γιατί έχουμε μαζί μας τον Θεό και την Ελλάδα». Σε συνδιάσκεψη ειρήνης!

  Ηταν η εποχή που από το πουθενά εμφανίστηκε στην Ελλάδα μια ανεξήγητη σερβοφιλία. Μια άνευ όρων συμπαράταξη όλων με το σερβικό σωβινιστικό καθεστώς –των κομμάτων, των ΜΜΕ, της Εκκλησίας, της Ακροδεξιάς, λάιτ ή ναζιστικής, των αυτονομημένων μηχανισμών του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, των πολιτικών και οικονομικών ελίτ, της μαφίας και των κυκλωμάτων της νύχτας, και των οργανικών διανοούμενων και ακαδημαϊκών και όσων είχαν αναλάβει εργολαβικά την εκλαΐκευση της σερβικής προπαγάνδας και την διασπορά συκοφαντιών, κινδυνολογιών και θεωριών συνωμοσίας για τον δήθεν «κίνδυνο» που αντιμετώπιζαν οι καλοί και αμυνόμενοι Σέρβοι από μία φανταστική συμμαχία «ΝΑΤΟ-ΕΕ-Κλίντον-Βατικανού-Τουρκίας-Τσιλέρ-Μπερίσα-Ιζετμπέγκοβιτς-Μουτζαχεντίν-Γκλιγκόροφ-Γερμανίας-ΕΟΚ-Εβραιοσιωνισμού», (ζήτω ο ορθόδοξος και αντιιμπεριαλιστικός άξονας «Μιλόσεβιτς-Γιέλτσιν-Κάρατζιτς-Ελλάδας»).

  Στην πραγματικότητα, αυτή η σερβοφιλία ήταν ο μετασχηματισμός του αντιτουρκικού μίσους, που εύκολα, και με τη βοήθεια των ΜΜΕ, παραλλάχτηκε σε μίσος αντιαλβανικό και αντιμουσουλμανικό. Οι Σέρβοι χρησιμοποίησαν άψογα στην προπαγάνδα τους τις μαζικές συλλογικές ψυχώσεις των Ελλήνων και το μίσος και τον φόβο τους απέναντι στους «προαιώνιους εχθρούς Τούρκους», κατά συνέπεια και απέναντι στην «ισλαμική απειλή». Ηξεραν ότι επάνω στην αντιτουρκική ελληνική ψύχωση, είχε έλθει και είχε κλειδώσει τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, και η «αντισκοπιανή» ψύχωση. Το δογμα «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» κυριάρχησε κι έτσι, μαζί με τη συνωμοσία από τη Δύση, το Βατικανό, τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς, την ΕΟΚ, τον Σιωνισμό, που δήθεν απειλούσε την Σερβία, άρα και την Ορθοδοξία, άρα και την Ελλάδα, οι Σέρβοι άφησαν τους Ελληνες να πιστεύουν ότι θα «καθαρίσουν για πάρτη τους» και πως θα μας προσφέρουν στο πιάτο την Δημοκρατία της Μακεδονίας (το σύνθημα «Σύνορα με τη Σερβία» δονούσε συλλαλητήρια, τηλεοπτικά πάνελ και μυαλά «ελληνόψυχων»), και (γιατί όχι;) και τη Βόρειο Ηπειρο, όταν θα ερχόταν η σειρά των Αλβανών. Ο φασίστας Σέσελι είχε ανακηρύξει προληπτικά τη «Σερβική Δημοκρατία της Κοιλάδας του Βαρδάρη» και έδινε συνεντεύξεις στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, με τίτλο «Τα Σκόπια πρέπει να διαλυθούν!» (21/02/1993), όπου πρότεινε το μοίρασμα της γειτονικής χώρας μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας. Ο Κάρατζιτς υποσχόταν στους Ελληνες «100.000 στρατιώτες όταν θα χτυπιόμαστε με τους Τούρκους», ενώ ο παραστρατιωτικός ηγέτης Ζέλικο Ραζνάτοβιτς (καπετά Αρκάν) ανέβαζε σε ένα εκατομμύριο τους Σέρβους στρατιώτες που θα βοηθούσαν μάλιστα την Ελλάδα να εκδιώξει τους Τούρκους από την Κύπρο και να καταλάβει όλο το νησί. Κάποιοι ανόητοι Ελληνες βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πήγαιναν στο Πάλε, αναγνωρίζοντας έτσι ξεχωριστή κρατική οντότητα στο μόρφωμα του Κάρατζιτς, και συζητούσαν σοβαρά μαζί του τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσουμε τους Κούρδους να πλήξουν την Τουρκία ανατολικά, έτσι ώστε να «καθαρίσουμε» μετά μαζί, Ελληνες και Σέρβοι, στα δυτικά. Ο Μιλόσεβιτς, σε μια επίσημη επίσκεψη του τότε υπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Σαμαρά, τον πήρε και τον οδήγησε στη μυστική αίθουσα επιχειρήσεων. Ανοίγοντας μπροστά του χάρτες με «μετακινήσεις πληθυσμών», του πρότεινε ευθέως «κοινά σύνορα», δηλαδή διαμελισμό της Μακεδονίας. Τέτοιος διαμελισμός, βέβαια, δεν συνέβη ποτέ, όμως διαμελίστηκαν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων από έναν πόλεμο που ξεκίνησε από την σερβική εθνικιστική παράνοια -και από την προσπάθεια των χρεωκοπημένων παλαιών ελίτ να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και να εξασφαλίσουν πόρους και υλικά οφέλη στη νέα εποχή ώστε να γίνουν και επίσημα οι νέες «αστικές τάξεις» στις νέες εθνικές αγορές. Αλλά οι αιτίες της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας είναι άλλο θέμα, που χρειάζεται να ειπωθεί ξεχωριστά.

  ……………………………….

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σε ποιο περιβάλλον απευθύνθηκε η Μπουμπουλίνα της Αριστεράς ή μάλλον όλων των πατριωτικών δυνάμεων (περιμένει την καταστροφή για να συσπειρώσει όλους τους εκτός Χρυσής Αυγής «αγανακτισμένους», ξέροντας ότι η σημαδεμένη ως ακροαριστερή ΛΑΕ, είναι εμπόδιο στα υπερκομματικά της ηγεμονικά οράματα).
  Τι εκπροσωπεί και τι έχει κληρονομήσει ο όσιος Σεβαστιανός του Αμύνταιου:

  https://roides.wordpress.com/2010/09/06/6sep10/
  Ανδρέας Καντιώτης: Δεσπότης της ορθόδοξης αίρεσης του φυλετισμού
  Ταλιμπάν εθνικιστικού φανατισμού και ρατσιστικού μίσους
  06/09/2010

  Πέθανε πρόσφατα ο Ανδρέας Καντιώτης γνωστός με το επαγγελματικό ψευδώνυμο μητροπολίτης Φλώρινας Αυγουστίνος. Ο μακαρίτης ήταν μια σκοτεινή φιγούρα με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα και νοσηρότητες, που πιθανότατα προήλθαν από το γεγονός πως σε αντίθεση με τους περισσότερους δεσποτάδες αυτός φαίνεται πως ήταν πραγματικά ανέραστος. Η ίδια η Δικτατορία των «Ελλήνων Χριστιανών» και ο παλατιανός αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Α΄, που αρχικά τον προώθησαν εκτιμώντας την αντικομουνιστική του δράση, έστειλαν αργότερα στη Φλώρινα επιτροπή ψυχιάτρων για να γνωματεύσει σχετικά, ώστε να ξεφορτωθούν έναν ανεξέλεγκτο παπά που προκαλούσε προβλήματα στον πουριτανό αρχιεπίσκοπο, που είχε κάνει το λάθος, αναζητώντας απεγνωσμένα με το φανάρι αρχιερείς που δεν ήταν διαβόητοι για ομοφυλοφιλικά σκάνδαλα, να διορίσει τον Καντιώτη δεσπότη. Το αίμα όμως νερό δεν γίνεται και ο Καντιώτης δεν ντράπηκε να υποστηρίξει στη μεταπολίτευση την αποφυλάκιση των χουντικών, οι οποίοι, «ηγωνίσθησαν υπέρ της ακεραιότητος της ελληνικής πατρίδος κατά του αθέου μαρξιστικού καθεστώτος».
  …………….

  ……………..

  Παραθέτω το ρεπορτάζ από τον Ιό της «Ελευθεροτυπίας» (2000)
  http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000116c.htm

  …Το δημοσίευμα ξεκινά με τα τανκς της Δικτατορίας που κλήθηκαν από τον Δεσπότη και παρατάχτηκαν απέναντι από το ναό Κων/νου και Ελένης: «με τα κανόνια τους στραμμένα προς τα σπίτια. ..είναι δεμένα με συρματόσχοινα από τον τρούλο και το καμπαναριό. Οι οδηγοί βάζουν μπρος. Τα συρματόσχοινα τεντώνονται, οι ερπύστριες σπινάρουν, αλλά το οικοδόμημα δεν πέφτει. Θα χρειαστούν πολλές προσπάθειες και θα σπάσουν πολλά συρματόσχοινα έως ότου σωριαστεί. Μάρτυρες στη βάρβαρη πράξη μόνο οι εντελώς απαραίτητοι μηχανικοί, λίγοι στρατιωτικοί και ιερωμένοι. Οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ήταν 24 Ιουλίου του 1972, όταν ο Καντιώτης κατέφυγε στα τανκς για να ισοπεδώσει την εκκλησία του Αμυνταίου. Οι αρχές της δικτατορίας έθεσαν στη διάθεσή του τα βαριά στρατιωτικά οχήματα, … δεν ήταν δυνατόν να κατεδαφιστεί η παλιά και όμορφη εκκλησία με συμβατικές μεθόδους. Είχε προηγηθεί ο μητροπολιτικός ναός της Φλώρινας. Με ανάλογη πραξικοπηματική ενέργεια ο Καντιώτης κατεδάφισε το 1971 το ναό του Αγ.Παντελεήμονα. Ο Παπαδόπουλος επικύρωσε με την παρουσία του τη θεμελίωση του νέου ναού. Την ίδια τύχη είχαν και όσοι ιστορικοί ναοί του νομού επελέγησαν ως κατεδαφιστέοι από τον Καντιώτη. Ο Άγ.Νικόλαος στο Πλατύ Πρεσπών, ο Άγ.Αθανάσιος στην Καλλιθέα, η Αγ.Παρασκευή στην Οξιά…
  ……
  Το έγκλημα πλέον αναγνωρίζεται ανοιχτά. Στον πανηγυρικό τόμο για την 20ετία του «νέου» Αγ.Παντελεήμονα αναφέρεται ότι «ο παλαιός ναός κτίσθηκε το 1890 από σχισματικούς της Φλώρινας.» Και ο παλιός ιερέας του ναού Αθανάσιος Ρούκαλης εξηγεί: «Έφερα βαρέως το ότι ο μητροπολιτικός ναός είχε σχήμα σλαβικό, και εσωτερικά και εξωτερικά. Είχε τρεις τρούλους επάνω σε σλαβικό ρυθμό. Όλα τα παράθυρά του ήταν σε σλαβικό ρυθμό. Μέσα οι εικόνες του τέμπλου ήσαν γραμμένες με σλαβικά γράμματα και πάνω σ’ αυτά είχαν γραφεί ελληνικά. Σε περιπτώσεις που είχαν σβηστεί ή είχαν ξεθωριάσει τα ελληνικά γράμματα, φαίνονταν ακόμη τα σλαβικά. Αυτό δεν μπορούσα να το δεχτώ.»
  ……………….

  Καθόλου τυχαίο λοιπόν που την απώλεια του Καντιώτη θρήνησε γοερά ο «Στόχος» και σύσσωμη η Εκκλησία.
  _______________

  Όμως οι καντιωτικοί μαλώνουν για την κληρονομιά του μακαρίτη:

  http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?m=201504

  ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

  AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «40 ΜΑΡΤΥΡΕΣ» ΚΟΖΑΝΗΣ

  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΠΑΡΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

  Γραμμένο από την Ανδρονίκη Καπλάνογλου υπεύθυνη του Οικοτροφείου
  …………….
  Πρώτη ἐπισκεψη τῶν ἀρπακτικῶν στο οικοτροφεῖο

  Ο Κ. Βηκας έρχεται επίσκεψη για πρώτη φορά στο οικοτροφείο, με κάποια ἄτομα. Δεν είναι μέλος του Συλλόγου και δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτόν· έχει όμως σχέση με τον αρχιμανδρίτη του Αμυνταίου Σεβαστιανό Τοπάλη που είναι μέλος ο πατέρας του. Ο Πάρης Κουκουλόπουλος, σαν δήμαρχος, συνεργάζεται μαζί τους, τους παρέχει προστασία και καταστρώνουν το σχέδιο:

  α) Της αρπαγής του Οικοτροφείου των «40 Μαρτύρων», του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου, ποὺ βρίσκεται στο κέντρο τῆς πόλεως!
  …..
  γ) Την καταστροφή της μεγάλης αἴθουσας που ἔκανε και μιλοῦσε ὁ σεβάσμιος ἱεράρχης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος, για νὰ τὴν κάνουν ΚΑΠΗ καὶ νὰ πάρουν πολλά λεφτά ἀπό την Εὐρωπαϊκή Ενωση.
  ………………

 6. Ο/Η του Λαφαζάνη λέει:

  Συνέντευξη του Παναγ. Λαφαζάνη στα ΝΕΑ
  Και με τη Χρυσή Αυγή θα συνεργαστεί ο φοιτητής αφού μόνο κριτήριο είναι τα μνημόνια

  http://papaioannou-giannis.net/2016/05/14/%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%86%CF%84%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%81%CF%86%CE%BF-%CF%84%CE%BF/

  Το ΠΑΣΟΚ φτύνει τον κόρφο του με την εντυπωσιακή πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.
  Μαΐου 14, 2016

  14. Κάποιοι λένε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν «άδειασε» τη χώρα. Είναι αλήθεια ότι ο Ρώσος πρόεδρος σε ένα κρίσιμο τηλεφώνημα μάς προέτρεψε να μείνουμε στο ευρώ;
  ΑΠ: Δεν ξέρω ποιοι διαδίδουν τέτοιες φήμες για τη στάση του Πούτιν. Πάντως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, που είναι πολύ διαφορετική. Το αντίθετο, η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας μας υπογράμμιζε φιλικά σε όλους τους τόνους την ανάγκη να αντισταθούμε μέχρι τέλους και να μην υποκύψουμε στις πίεσεις του ευρωπαϊκού κατεστημένου και ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα βγαίναμε κερδισμένοι.
  Η Ρωσία, πιστεύω ότι θα ήταν στο πλευρό μας σε μια ρήξη με την ευρωπαϊκή αντίδραση, όπως τώρα είναι η μόνη δύναμη που αποδοκιμάζει ευθέως και καθαρά, κάτι που έκανε πρόσφατα ο Ρώσος Υπ.Εξ. Σ. Λαβρόφ, την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.

  18. Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ήσασταν από τα πρόσωπα που διαφωνούσατε σθεναρά με την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ένταξη στα ψηφοδέλτια στελεχών από τον χώρο της λεγόμενης «σκληρής δεξιάς», όπως για παράδειγμα του Θόδωρου Καρυπίδη και της Ραχήλ Μακρή. Τι άλλαξε και είδαμε την τελευταία υποψήφια με τη ΛΑ.Ε.;

  ΑΠ: Αυτό που άλλαξε και με επηρέασε θετικά ήταν ότι η Ραχήλ Μακρή, η οποία προσχώρησε τώρα στην Πλεύση Ελευθερίας, δεν ψήφισε το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 7. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=457294

  Γαλάνης Δημήτρης
  Κανένα σχόλιο από την εκκλησία για τον «αντιχριστιανό» Χρυσαυγίτη βουλευτή

  Ο Γ. Γερμενής ή «Καιάδας», δεν ενοχλεί τους συνήθως λαλίστατους μητροπολίτες

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2012 09:47

  Ο Καιάδας είναι μέλος του black metal συγκροτήματος Naer Mataron. Σε συνέντευξή του που είχε δημοσιευτεί την 1η Αυγούστου του 2009 στο διαδικτυακό μουσικό περιοδικό «Rock Αποδράσεις» δήλωνε: «Το black metal είναι αντιχριστιανικό και παγανιστικό όσον αναφορά στην μουσική και αναζητά την κατάργηση του χριστιανικού συστήματος και την δημιουργία ενός καινούργιου».

  Παρότι, τις τελευταίες ημέρες όλοι έχουν μάθει τις απόψεις του κ. Γερμενή ακόμη και οι πλέον λαλίστατοι μητροπολίτες, οι οποίοι μόλις ένας βουλευτής της αριστεράς ή του κέντρου τολμούσε να κάνει έστω και το παραμικρό αρνητικό σχόλιο για την εκκλησία διερήγνυαν τα ιμάτιά τους, επιλέγουν αυτή τη φορά μία ασυνήθιστη, πλην εκκωφαντική, σιωπή.

  Ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χρόνης Τσιανάκας, στην ερώτηση αν η Αρχιεπισκοπή έχει κάποια επίσημη τοποθέτηση για το θέμα περιορίστηκε να επισημάνει ότι αν υπάρξει τοποθέτηση της ηγεσίας της Εκκλησίας αυτό θα γίνει μόνον εάν και εφόσον το θέμα συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο.

  Από το γραφείο του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ δηλώνουν επίσης ότι δεν έχουν «προς το παρόν» καμία επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, ενώ από το γραφείο του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου απαντούν ότι «δεν ακούνε τέτοια μουσική», αλλά, όπως επισήμαναν, δεν τους ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός δεδομένου ότι, όπως άκουσαν, «οι γονείς του Καιάδα είναι χριστιανοί ορθόδοξοι».

  Την ίδια στιγμή η εκκλησία φαίνεται να μην ακούει και τις καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες ιερείς σε εκκλησίες, όπως ο Άγιος Ανδρέας στα Κάτω Πατήσια, προπαγανδίζουν ανοιχτά υπέρ της Χρυσής Αυγής, αδιαφορώντας, όπως λένε μέλη του ποιμνίου, αν έτσι παραβιάζουν τον πνευματικό τους ρόλο και τη χριστιανική εντολή για την καταδίκη φαινομένων βίας.

 8. Ο/Η Γυφτοσκοπιανός λέει:

  http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080928.htm

  ΟΙ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  Η υπαρκτή-ανύπαρκτη μειονότητα

  Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την ελληνική Μακεδονία. Δεν υπάρχει, κι όμως όλοι ασχολούνται μαζί του. Από τα ΜΜΕ και τις εντεταλμένες υπηρεσίες ώς την ειδική εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ.

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/2009-05-%CE%BC%CE%B1%CF%8A-antifa-%CF%84%CF%8705-%CF%83%CE%B5%CE%BB-012-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B8/

  Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν » 2009-05-ΜΑΪ-ANTIFA-ΤΧ#12-ΣΕΛ-012 – Πατριωτικός Σύλλογος Θεσσαλίας + Σάρισα + Χρυσή Αυγή στο Ξινό Νερό 1998-11-29

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/1933-xx-xx-%ce%b5%ce%b5%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%cf%8e%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bf/

  Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν » 1933-xx-xx-ΕΕΕ – Πορεία διαδήλωση των μελών της οργάνωσης ΕΕΕ στην Αθήνα
  Από το περιοδικό Antifa, τχ #12, Μάιος 2009

  http://www.mixanitouxronou.gr/o-mitropolitis-florinas-pou-polemise-to-karnavali-tis-patras-ke-aforise-tous-katikous-tou-choriou-xino-nero-florinas/

  Ο μητροπολίτης Φλώρινας που πολέμησε το καρναβάλι της Πάτρας και αφόρισε τους μασκαράδες στο Ξινό Νερό

  Ο αυστηρός Μητροπολίτης όμως δεν το έβαλε κάτω. Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά τη πρώτη αντικαρναβαλική εκστρατεία του, επανήλθε δριμύτερος.
  Το 1984 αφόρισε τους κατοίκους του χωριού Ξινό Νερό της Φλώρινας επειδή αναβίωσαν το καρναβάλι.
  Οι καρναβαλιστές, όχι μόνο οργάνωσαν αποκριάτικη παρέλαση, αλλά σατίρισαν και την εκκλησία και τους ιερείς.
  Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θεωρήθηκαν ειδωλολατρικές και οι κάτοικοι υπέστησαν τις συνέπειες.
  Στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» περιγράφονται όλες τις κυρώσεις που επέβαλε ο Καντιώτης στους κατοίκους, οι οποίοι τις «πληρώνουν» μέχρι σήμερα.

 9. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82

  21/05/2016 – 22 Σχόλια
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Κώστας Τσίπρας ή αλλιώς Αλέξης Καραμανλής

  Τι ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη συντηρητική πτέρυγα της ΝΔ

  Με βάση όλα τα στοιχεία, τους οικονομικούς δείκτες, αλλά και τα (μη) πεπραγμένα είναι αυταπόδεικτο ότι ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης είναι ο Κώστας Καραμανλής και η θητεία του είναι η «μοιραία πενταετία», όπως εύστοχα την έχει χαρακτηρίσει ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης. Για αυτό και προκαλεί εντύπωση ή και αίσθηση η ώσμωση που υπάρχει μεταξύ των βασικών παιχτών εκείνης της περιόδου με την ηγετική ομάδα της σημερινής κυβέρνησης. Μια υπόγεια γέφυρα, που δεν χτίστηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά μετά τα τραγικά γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008. Από τότε, δηλαδή, που ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ως υπουργός αρμόδιος (και) για τη δημόσια τάξη άφησε την Αθήνα να διαλυθεί, με αποτέλεσμα να γίνει ο αγαπημένος των ΣΥΡΙΖΑίων για τη (μη) στάση του. Σιγά-σιγά, λοιπόν, άρχισαν να οικοδομούνται οι σχέσεις του συστήματος Καραμανλή με την ομάδα Τσίπρα, οι οποίες τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι κ. Τσίπρας δεν επέλεξε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια προσωπικότητα από το χώρο της (κεντρο)αριστεράς ή έστω έναν άνθρωπο με κύρος από το χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά αντιθέτως επέλεξε ένα πρόσωπο που έχει ταυτιστεί με τη χρεοκοπία του δημοσίου.

  Εύλογα, λοιπόν, δημιουργούνται ερωτήματα για το τι ενώνει τους βασικούς υπεύθυνους της χρεοκοπίας της χώρας με το σημερινό αριστερολαϊκίστικό μόρφωμα που κυβερνάει. Όσο και αν φαντάζει δύσκολη η ερώτηση, η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Τους ενώνει η ίδια φιλοσοφία, που δεν είναι άλλη από την κλασική υπεράσπιση του στατους κβο. Κοινώς, να μην αλλάξει τίποτα, να μη γίνει καμία μεταρρύθμιση στη χώρα, να μη θιχτεί καμία συντεχνία, να μην υπάρξει καμία πρόοδος στις διεθνείς σχέσεις. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είναι υπουργός Εξωτερικών ο κ. Μολυβιάτης, με την ίδια άνεση που είναι τώρα αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Παπαγγελόπουλος.

  Επί της ουσίας, η φιλοσοφία των Καραμανλικών έχει μεταγγιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τείνει να γίνει κυρίαρχη. Για παράδειγμα, όπως ο κ. Παυλόπουλος φόρτωσε το δημόσιο με χιλιάδες προσλήψεις, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για να μη θιχτεί η συγκεκριμένη κατηγορία. Είναι τυχαίο ότι βασικοί παράγοντες του καραμανλικού συστήματος αποθέωναν τη «διαπραγμάτευση» που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας τους πρώτους μήνες του 2015; Είναι τυχαίο ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ξορκίζει οτιδήποτε σχετίζεται με τον κ. Σημίτη και την περίοδο του εκσυγχρονισμού, δηλαδή, τη μακράν καλύτερη περίοδο της χώρας; Είναι τυχαίο ότι τα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέμα με οποιοδήποτε υπουργό άφησε έργο και μαζεύουν τα ορφανά του Άκη, τα στελέχη του βαθέως ΠΑΣΟΚ;

  Ε, λοιπόν, τίποτα δεν είναι τυχαίο στην πολιτική. Άλλωστε, το είπε πολύ εύστοχα σε συνέντευξή του ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για την περίφημη τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης, εννοώντας την καραμανλική πτέρυγα. Έχω την αίσθηση πως όσο θα προχωράμε προς τις εκλογές, θα δημιουργούνται δύο μέτωπα, που δεν θα έχουν να κάνουν με τους παραδοσιακούς όρους της αριστεράς και της δεξιάς. Άλλωστε, για ποια αριστερά να μιλήσουμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει τη συγκεκριμένη πολιτική. Εδώ η συγκεκριμένη κυβέρνηση εκτός από το «Άγιο Φως», υποδέχεται και την εικόνα της Παναγίας της Σουμελά με τιμές αρχηγού κράτους και την εκθέτει σε λαϊκό προσκύνημα στο Υπουργείο Άμυνας! Από το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους έχουμε περάσει στην πιο ακραία ταύτιση με ό,τι πιο οπισθοδρομικό υπάρχει. Εδώ η συγκεκριμένη κυβέρνηση από την κατάργηση των παρελάσεων, διοργανώνει τελετές στο Καλλιμάρμαρο που παραπέμπουν σε πολύ σκοτεινές εποχές.

  Τέλος πάντων. Επιμένω πως ο διαχωρισμός δεν θα είναι με τους παλιούς ιδεολογικούς όρους, αλλά στη βάση της προόδου και της συντήρησης, της μεταρρύθμισης και της στασιμότητας, της Ελλάδας των ανοιχτών συνόρων και της Ευρώπης και της Ελλάδας της ψαροκώσταινας που θαυμάζει κάτι τύπους σαν τον Μαδούρο. Είναι βέβαιο το ποιοι θα συναντηθούν στο ένα μέτωπο. Το ζητούμενο είναι ποιοι θα συναντηθούμε στο άλλο μέτωπο…

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%84%CE%B9-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5

  29/05/2016 – 7 Σχόλια
  ΜΙΛΤΟΣ ΚΥΡΚΟΣ

  Τι έχουνε τα έρημα και ψοφάνε;

  Tην Tετάρτη παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες μια διαφορετική προσέγγιση για τη διέξοδο από την οικονομική κρίση της Ελλάδας. Η πρόταση του Γκυ Φερχοφσταντ και του Σταύρου Θεοδωράκη στηρίχθηκε στο ότι 3 μνημόνια και 12 θετικές αξιολογήσεις μετά την έναρξη της κρίσης, η κατάσταση της οικονομίας βρίσκεται στο ναδίρ και οι φοροδοτικές αντοχές των πολιτών έχουν μηδενιστεί. Αντί οι τρεις κυβερνήσεις που διαπραγματεύτηκαν και υλοποίησαν τα μνημόνια να χρησιμοποιήσουν το χρόνο που κέρδιζαν από τις τεράστιες θυσίες των φορολογουμένων για να υλοποιήσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που απαιτεί η οικονομία, ώστε να γίνει ανταγωνιστική, τον κατασπαταλούσαν στην υπεράσπιση του πελατειακού τους κράτους και του business as usual.

  Στο βωμό, λοιπόν, της υπεράσπισης του βαθέος κράτους μεταχειρίζονται κάθε μέσο: ψηφίζουν νόμους, αλλά όχι τις εφαρμοστικές διατάξεις, ανατρέπουν τους νόμους με τροπολογίες ή ερμηνευτικές εγκυκλίους, τους εφαρμόζουν μερικώς ώστε να μη λειτουργούν κ.λπ. Σε αυτή την πρακτική τούς βοηθάει απόλυτα η πολυνομία, η έλλειψη κωδικοποίησης των νόμων, η απουσία ελέγχου επιπτώσεων τις οποίες διατηρούν ως κόριν οφθαλμού.

  Οι κυβερνήσεις, λοιπόν, αδιαφόρησαν για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στα μνημόνια: η παράθεση μερικών από αυτές δείχνει πως η υλοποίηση τους θα είχε αλλάξει ριζικά το σκηνικό στην οικονομία, αλλά και στην υποστήριξη των πιο αδύναμων στρωμάτων. Όμως, εστίαζαν μόνο στα εισπρακτικά μέτρα, που εφάρμοζαν με ευλάβεια, καθώς μόνο αυτά ελέγχουν οι δανειστές.

  Ενδεικτικά αναφέρω:
  • τη διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις
  • την καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  • την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου (τα σκάνερς που δώρισαν οι καπνοβιομηχανίες βρίσκονται ακόμη στις αποθήκες και το ύστημα εισροών εκροών καυσίμων παραμένει ανενεργό)
  • τη μείωση του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών, αλλά και της αναδιάρθρωσης των δικαστηρίων)
  • τον έλεγχο της φοροδιαφυγής (ηλεκτρονικά τιμολόγια, πλαστικό χρήμα, διασύνδεση ταμειακών μηχανών)
  • την περιγραφή των χρήσεων γης ώστε οι επενδυτές να μην είναι αιχμάλωτοι της διοίκησης
  • το νέο πτωχευτικό δίκαιο που επιτρέπει τη δεύτερη ευκαιρία και δεν πνίγει τον επιχειρηματία στα χρέη
  • τη μείωση της τιμής των φαρμάκων που έχει λήξει η πατέντα τους στα ευρωπαϊκά επίπεδα
  • τη χάραξη στρατηγικής για την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας και την ανατροπή του πελατειακού μοιράσματος των επιδοτήσεων
  • την αναδιοργάνωση και αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης
  και δεκάδες άλλες που μπορείτε να βρείτε εδώ.

  Με δυο λόγια…

  Οι κυβερνήσεις υπόσχονταν την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, φορολογούσαν άγρια, μείωναν μισθούς και συντάξεις για να βγαίνουν τα δημοσιονομικά νούμερα και υπεράσπιζαν την πελατεία τους.
  Η τρόικα εξασφάλιζε την αποπληρωμή των χρεών και αδιαφορούσε για την εφαρμογή αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων παρά το ότι τις περιέγραφε (ως άλλοθι;) στα μνημόνια.
  Οι πολίτες πλήρωναν και πληρώνουν ακόμη χωρίς ελπίδα ανάκαμψης.

  Διέξοδος από αυτό το δρόμο μπορεί να έρθει μόνο με μια συμπληρωματική (supplemental το λένε στα αγγλικά…) συμφωνία με την ευρωπαϊκή πλευρά που θα συνδέσει την ουσιαστική στήριξη που χρειάζεται η χώρα με την πορεία των μεταρρυθμίσεων βάσει δεικτών αποτελεσματικότητας και όχι με την απλή κατάθεση νομοσχεδίων.

  Αυτή την πρόταση πρέπει να απευθύνουμε στους ευρωπαίους εταίρους μας και όχι να εκλιπαρούμε για οικονομικές ενέσεις προσωρινής αποτελεσματικότητας. Η έως τώρα αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με το νέο πακέτο παροχών από τον Μητσοτάκη (120.000 θέσεις εργασίας, 1.900 ευρώ ανά οικογένεια το χρόνο με εξασφαλισμένη ανάπτυξη 4%, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ αναμένεται) δεν μας κάνουν αισιόδοξους για αυτή την αναγκαία αλλαγή.

  Η πρόταση του Γκυ και του Σταύρου στηρίχθηκε σε μια δουλειά τεσσάρων μηνών του ΙΝΕΡΠ του Παναγιώτη Καρκατσούλη, συνεργατών από την ομάδα υποστήριξης της ΚΟ του Ποταμιού και του γραφείου της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας μας. Δείτε την έκθεση και τα υλικά υποστήριξης.

 10. Ο/Η Red λέει:

  ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ-Κωνσταντώ έχουν ανοιχτεί σε δεξιά ακροατήρια

 11. Ο/Η Παλιός λέει:

  Έρωτας με τη Χρυσή Αυγή

 12. Ο/Η Liberal λέει:

  Πολιτικές κουμπαριές και αριστεροδεξιές δημόσιες σχέσεις, έπεσε και λίγο από φιλοχρυσάβγουλο παπαδαριό, δείξτε κατανόηση στα πλατιά πατριωτικά σχήματα, όλων των δυνατών συνδυασμών.

  https://www.plefsieleftherias.gr/zoi-konstantopoulou-se-kelli-ke-lechovo-florinas/
  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε Κέλλη και Λέχοβο Φλώρινας

  Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 Μαΐου

  Πλεύση Ελευθερίας

  02/05/2016

  Στην κοινότητα Κέλλης του νομού Φλωρίνης, θα βρίσκεται αύριο Τρίτη 3 Μαΐου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσκεκλημένη του προέδρου Αθανάσιου Τάσκα.

  Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» θα παραστεί στις 20:00 στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου καθώς και στη βράβευση των μαθητών που πέτυχαν στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές.

  http://www.parapolitika.gr/article/105696/nonos-egine-o-karamanlis-stin-florina-meta-ti-deth-fotoreportazvideo

  8.09.2014 | 06:00

  Νονός έγινε ο Καραμανλής στην Φλώρινα μετά τη ΔΕΘ! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ+VIDEO)

  Νονός έγινε το απόγευμα του Σαββάτου σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, καθώς η σύζυγος του Νατάσα βάφτισε στην Κέλλη Φλώρινας, το νεαρότερο μέλος της οικογένειας του τοπικού Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Κέλλης, Αθανάσιου Τάσκα.

  Το μυστήριο έγινε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κέλλης τέλεσε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος.

 13. Ο/Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΕΚΚΛΗΣΙΑ λέει:

  http://www.avgi.gr/article/3630709/ti-enonei-aristera-kai-ekklisia

  Τι ενώνει Αριστερά και Εκκλησία
  11.08.2014

  Με την αισιοδοξία, όπως τους είπε, ότι θα υπάρξει, τελικώς, αποτέλεσμα σε τούτον εδώ τον κόσμο, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε, δύο δεκαετίες μετά, στον ίδιο τόπο. Με τις δύο λέξεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ειλικρίνεια» και «σεβασμός», να είναι ο καλύτερος οδηγός για την προσέγγιση δύο κόσμων που είναι διαφορετικοί, απέχουν πολύ, έχουν όμως και… τομές, όπως ο ίδιος, ως πρακτικός επιστήμονας, παρατήρησε: την αλληλεγγύη και την ισότητα. Έννοιες που αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στη σημερινή Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

  Αλλά και για εκείνους που θέλουν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση αυτή, το ζαπατίστικο σύνθημα «όλα για όλους, τίποτε για μας», που έχει γίνει βίωμα στο Άγιο Όρος όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, δεν μπορεί παρά να αποτελεί τον φάρο για τη συνέχεια. Όπως άλλωστε κατέγραφαν εκκλησιαστικά μέσα ενημέρωσης, οι μοναχοί στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν έναν εχθρό, όπως ίσως κάποιοι να υπολόγιζαν, αλλά έναν ευγενικό άνθρωπο, έναν πολιτικό που μιλούσε για τη σημασία στήριξης της αθωνικής πολιτείας.

  Οι φιλοσοφικές συζητήσεις -για τον Νίτσε και τον Ηράκλειτο έλεγαν με τον περίφημο Βασίλειο Γοντικάκη της Μονής Ιβήρων-, αλλά και η περιήγηση στον μαγικό κόσμο των αγιορείτικων μονών και την κληρονομιά τους δεν μπορεί, τελικώς, παρά να ήταν μια σημαντική εμπειρία για τον Αλέξη Τσίπρα, τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον Μάκη Λυκόπουλο, αρμόδιο της θεματικής Θρησκευμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Ν. ΠΑΠ.

  http://www.globalview.gr/2016/05/22/%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7/

  Παλαιοημερολογίτες καλόγεροι πιάστηκαν στα χέρια με καλόγριες

  May 22, 2016

  Σοβαρό επεισόδιο και καταγγελίες ακόμη και για ξυλοδαρμό καλογριών από καλόγερους, σημειώθηκε το πρωΐ του Σαββάτου σε μοναστήρι Παλαιοημερολογιτών στην Πάτρα.

  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το επεισόδιο εξελίχτηκε ανάμεσα σε δύο καλόγερους και δύο καλόγριες, στην ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα κοντά στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, για οικονομικούς λόγους, σύμφωνα με πληροφορίες.

  Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο καλόγριες μεταφέρθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.

  Όπως πληροφορείται το tempo24.gr οι δύο καλόγεροι έχουν προσαχθεί στο Τρίτο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά δεν έχουν συλληφθεί, αφού το αδίκημα το οποίο φέρεται να έχουν διαπράξει διώκεται μόνο αν κατατεθούν μηνύσεις.

 14. Ο/Η Σαπφώ λέει:

  http://www.lifo.gr/now/politics/106592
  Παρέα με τη Ραχήλ Μακρή κατέθεσε σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου την Ιδρυτική Διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας .

  To κάλεσμα που έκανε για την αποψινή βραδιά στο Λυκαβηττό

  5.7.2016 | 15:07

  ΣΧΟΛΙΑ 5

  «Η υπογραφή και κατάθεση αυτής της Διακήρυξης, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας ενσυνείδητης πορείας προς το λαό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε νησί, κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο, σε κάθε πανεπιστήμιο, κάθε συλλογικό χώρο, αλλά και στο εξωτερικό, σε κάθε κοιτίδα της ομογένειας, σε ανοιχτές συζητήσεις-συνελεύσεις, με κατεύθυνση τη συλλογικοποίηση, την συνειδητοποίηση, τη συστράτευση». αναφέρεται στην Ιδρυτική Διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, που κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο η Zωή Κωνσταντοπούλου. Η κα Κωνσταντοπούλου έφτασε στον Άρειο Πάγο συνοδευόμενη από την Ραχήλ Μακρή και στελέχη της παράταξης.

  «Η κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης την ημέρα που ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ΟΧΙ σηματοδοτεί την προσήλωση της Πλεύσης Ελευθερίας στο περιεχόμενο αυτού του ΟΧΙ και την δέσμευσή της να το υπερασπιστεί και να το υπηρετήσεις μέχρι τέλους» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

  • Ο/Η Po λέει:

   Μα, σας παρακαλώ λατρευτή Σαπφώ μου, όλοι έχουμε δικαίωμα στο γέλιο· το πολύτιμο και αναγκαίο αυτό συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης.

 15. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/279476/rixi-stis-sheseis-zois-rahil-poios-o-logos-tis-kontras-toys#ixzz4FCfE8Rql

  ΠΡΩΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΦΙΛΙΑ

  Ρήξη στις σχέσεις Ζωής- Ραχήλ: Ποιος ο λόγος της κόντρας τους

  Μια φιλία που φαινόταν πολύ δυνατή, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή, έχουν πια απομακρυνθεί. Ο «Βηματοδότης» αποκαλύπτει τον λόγο.

  Δεν πρόλαβε καλά- καλά να συσταθεί το κόμμα και σημειώθηκε η πρώτη ρήξη. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου , της «Πλεύσης Ελευθερίας», αρχίζει να απομακρύνεται από την πιο στενή έως τώρα συνεργάτιδά της, την Ραχήλ Μακρή.

  Τα «έσπασαν» είπαν μερικοί, «μπήκαν καινά δαιμόνια ανάμεσά τους», είπαν άλλοι. Η ίδια Ραχήλ δεν λέει ακόμα τίποτα αλλά αφήνει να διαρρεύσει ότι κάτι συνέβη.

  Μου λένε ότι διαμαρτυρήθηκε στην κυρία Κωνσταντοπούλου πως είχε δεχθεί λεκτικές επιθέσεις στο διαδίκτυο από άλλες συνεργάτιδες της Ζωής (και ότι η Πρόεδρος δεν αντέδρασε) ότι δέχθηκε πιέσεις να την απομακρύνει από το κόμμα γιατί βλάπτει την εικόνα της «Πλεύσης Ελευθερίας».

  Γεγονός είναι ότι στην τελευταία εκδήλωση του κόμματος η Ραχήλ δεν παρέστη (ούτε καν προσεκλήθη) και προτίμησε να μείνει στο σπίτι της.

 16. Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:

  Η ντροπή της Κωνσταντοπούλου

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://vetonews.gr/editorial/item/52688-h-fronhmatikh-diapaidagwghsh-sthn-flwrina,-ta-orfana-toy-kantiwth-kai-o-boyleyths-kwstantinos-seltsas

  23 Φεβρουαρίου 2019 10:50
  Η «φρονηματική» διαπαιδαγώγηση στην Φλώρινα, τα «ορφανά» του Καντιώτη και ο βουλευτής Κωσταντίνος Σέλτσας

  ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ


  φωτο : απο την συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον των γυρισμάτων της ταινίας του Θοδωρου Αγγελόπουλου "Το μετέωρο βήμα του πελαργού"

  Από το 2015 που Κώστας Σέλτσας εκλέγεται βουλευτής Φλώρινας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταγραφεί δεκάδες μικρές η μεγάλες στοχοποιημένες αντιπαραθέσεις στις οποίες πάντα πρωταγωνιστούν οι Εθνικιστικές οργανώσεις με τα εντυπά τους, κυρίως η Χρυση Αυγή και δευτερευόντως η τοπική εκκλησία.

  Σε έρευνα που πραγματοποίησε το vetonews σε αρχεία και δημοσιεύματα της εποχής και μιλώντας με πρόσωπα πού πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι «επιθετικές συμπεριφορές» στο πρόσωπο του βουλευτή δεν είναι αυθόρμητες, εδράζονται στο σταθερό υπόβαθρο των μεθόδων του μεταεμφυλιακού κράτους που κυριάρχησε στην Φλώρινα έως και την δεκαετία του ’80 και που σήμερα με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών κάποιοι έχοντας και την πολιτική νομιμοποίηση προσπαθούν να αναστήσουν ορισμένες από τις χειρότερες πλευρές του

  Η εκκλησία που δεν «αγαπά τον πλησίον ως εαυτόν»

  Όσοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την ιερατική ανθρωπογεωγραφία στο εσωτερικό περίβλημα της μητρόπολης Φλώρινας, διαπιστώνουν ότι μια ομάδα ιερέων και αρχιερέων που περιστοιχίζουν τον Μητροπολίτη Θεόκλητο και που αυτοπροσδιορίζονται ως «πνευματικά τέκνα» του Καντιώτη, προσπαθούν να καθιερώσουν πρακτικές και μεθόδους από τα πέτρινα χρόνια της διοίκησης του. Οι συγκεκριμένοι, απομεινάρια μια άλλης εποχής, τα «ορφανά» αυτού του αμφιλεγόμενου προσώπου της εκκλησίας, προσπαθούν επί ματαίω κι εν έτι 2019, να παραστήσουν τους συνεχιστές του «έργου» του.

  Ένας από αυτούς, απόστρατος αξιωματικός του στρατού που χειροτονήθηκε ιερέας σε τελετή αγιασμού με αφορμή την ψήφιση στην βουλής της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάλεσε σε δημόσια μετάνοια τον συγκεκριμένο βουλευτή για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδα’ λέγοντας χαρακτηριστικά «Το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας μας είναι μεγάλο.. το τελέσατε δημόσια,..οφείλω δημόσια να σας ελέγξω». (κλικ εδώ) Προς άμεση υποστήριξη του απόστρατου ιερωμένου, δυο τρεις ιερείς από την Φλώρινα μεταξύ αυτών κι΄ένας που είναι καθηγητής στο τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας έσπευσαν να υμνήσουν την ενέργεια του συναδέλφου τους, να κατακεραυνώσουν τον βουλευτή και τους συν ‘αυτώ ομοϊδεάτες του και να προειδοποιήσουν ότι «όσοι δεν σπούδασαν στην σχολή Νενέκου (εννοούν τον εαυτό τους), δεν θα μείνουν άπραγοι για το μακεδονικό και θα πολεμήσουν με όπλα πνευματικά». (κλικ εδω)

  Φρονηματική διαπαιδαγώγηση και «απαγορευμένοι» χοροί

  Το σύστημα επιτήρησης και ελέγχου που επί πολλά χρόνια είχε επιβάλλει το ελληνικό κράτος για την φρονηματική διαπαιδαγώγηση του σλαβόφωνου η δίγλωσσου πληθυσμού της περιοχής, ήθελε προθύμους εθελοντές, και φυσικά τους έβρισκε, αντί πινακίου κολακείας, διανθισμένου με ολίγον εθνικό ιδεώδες ότι τάχα μου «φυλάττουν Θερμοπύλες». Όσοι γνωρίζουν την κοινωνιογεωγραφία της περιοχής δεν τους εκπλήσσουν οι κορώνες, ούτε οι προειδοποιήσεις του αρχιμανδρίτη – καθηγητή, στο πανεπιστήμιο Φλώρινας. Αυτό λοιπόν το σύστημα φρονηματικής επιτήρησης, που θεωρούσε ότι οι παραπάνω κάτοικοι είχαν μειωμένο εθνικό φρόνημα μπορεί να έχει περάσει στην ιστορία αλλά έχουν απομείνει υπολείμματα του τόσο στην τοπική εκκλησία που είχε σημαντικό μερίδιο στην φρονηματική προπαγάνδα και στο «εθνικό έργο» του μετεμφυλιακού κράτους, αλλά και σε ορισμένους άλλους μηχανισμούς της «ζώσας κοινωνίας» της πόλης, όπως συλλόγους που με υπερβάλλοντα ζήλο πρωτοστατούσαν στην διάδοση του εθνικοπατριωτικού αφηγήματος.

  Τα Εθνικιστικά υπολείμματα αυτής της εποχής, πού από το 2010 στην Φλώρινα παρουσιάζουν σημάδια ανασύστασης, φαίνεται ότι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ένας αριστερός δίγλωσσος, κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο και να εκπροσωπεί τους πολίτες της Φλώρινας.

  Έκτοτε έχουν πολλαπλασιαστεί οι συνεχείς αναφορές και ειδήσεις με καταγγελτικές η μειωτικές αναφορές στο πρόσωπο του και αναπαράγονται «εν ριπή οφθαλμού» τόσο από πρόθυμα τοπικά ΜΜΕ αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας. Είναι τέτοια η βιασύνη αλλά και η αγωνία τους να τον εμφανίσουν ως μειωμένου εθνικού φρονήματος, που δεν δίστασαν να διαστρεβλώσουν δηλώσεις του την ημέρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών που έκανε στο γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής σε τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ δύο μήνες μετά τα ίδια πρόθυμα ΜΜΕ παρουσιάζουν ως δήθεν συνταρακτική αποκάλυψη να χορεύει δήθεν «απαγορευμένους» σκοπούς και τραγούδια σε πανηγύρι της περιοχής. (κλικ εδω) Επιστροφή δηλαδή στο προεμφυλιακά και μεταεμφυλιακά χρόνια της Φλώρινας. Στην ‘’βιασύνη’’ της μετάδοσης της είδησης δεν φρόντισαν ούτε τα βασικά που προβλέπει η δημοσιογραφία, δηλαδή την διασταύρωσή της. Ακόμη κι όταν εμφανίζεται στο ίδιο πανηγύρι ο πολιτικός του αντίπαλος βουλευτής της ΝΔ Φλώρινας να χορεύει με καμάρι το ίδιο «απαγορευμένο» τραγούδι, (κλικ εδω) δεν μπαίνουν καν στον κόπο όχι μόνο να μεταδώσουν αλλά ούτε να διορθώσουν τις ψευδείς ειδήσεις τους.

  Οι αφορισμοί της Καντιωτικής τοπικής εκκλησίας

  Ο Σέλτσας είναι παλιός γνώριμος του Καντιωτικού συστήματος εξουσίας που εγκαθιδρύθηκε κατά την διάρκεια της χούντας και μακροημέρευσε έως και πριν από μερικά χρόνια. Το 1984 μαζί με άλλους συγχωριανούς του από το Ξινό Νερό Φλώρινας αναβίωσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που ο Καντιώτης μόλις είχε διαλύσει στο Αμύνταιο και είχε επιβάλλει την απαγόρευσή τους σε όλη την Φλώρινα και την Εορδαία. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις έγιναν, αλλά ο αδελφός του σημερινού βουλευτή και πολλοί νέοι της εποχής που πρωταγωνίστησαν στην διοργάνωσή τους, αφορίσθηκαν από τον τοπικό Μητροπολίτη. Έκτοτε το Ξινό νερό θα βρεθεί στο μάτι της τοπικής εκκλησίας όχι μόνο γιατί θα συνεχίσει να διοργανώνει το καρναβάλι αλλά γιατί από το 1993 θα βρεθεί στο τιμόνι της κοινότητας ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια ο Σέλτσας ως πρόεδρος της κοινότητας από το 1993 ~2000 όχι μόνο στήριξε το τοπικό καρναβάλι, αλλά η αποκριάτικη γιορτή γνώρισε τέτοια άνθιση που έγινε το σημείο συνάντησης όλων πολιτών από την Φλώρινα και το Αμύνταιο.

  Ο σημερινός Μητροπολίτης Θεόκλητος. το 2003 λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Μητρόπολη Φλώρινας προσπάθησε να συνεχίσει τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό του πνευματικού του γέροντα και «απαίτησε από το τότε δήμαρχο Αμυνταίου Δ. Λιάση να μην στηρίζει το μίασμα και το δαιμόνιο του καρνάβαλου στο Ξινό νερό, που αποτελεί εστία μόλυνσης» (Ελευθεροτυπία 7/03/2003).

  Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής

  Βεβαία ο Σελτσας δεν βρέθηκε μόνο στο στόχαστρο της εκκλησίας αλλά βρέθηκε στο στόχαστρο και των Χρυσαυγήτικων κύκλων που στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και με αφορμή τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό άρχισαν να εμφανίζονται οργανωμένα στο μνημόσυνο που τελείται κάθε τελευταία Κυριακή του Αυγούστου στο Βίτσι και να πραγματοποιούν εφόδους με επίδειξη δύναμης και παρελάσεις σε χωριά που θεωρούσαν ότι οι κάτοικοι τους υπολείπονται του εθνικού φρονήματος. Τον Αύγουστο του 1997 μετά το μνημόσυνο στο Βίτσι ένα λεωφορείο με νεαρούς που δηλώνουν μέλη και φίλοι λέσχης καταδρομέων από την Λάρισα και μέλη της ΧΑ εμφανίζονται στο Ξινό νερό και προσπαθούν εν μέσω συνθημάτων να καταθέσουν στεφάνι στην προτομή του μακεδονομάχου ιερέα Παπα- Πέτρου. Ακολουθεί ισχυρή διαμαρτυρία των χωριανών όπου πρωτοστατεί ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Σέλτσας και οι εισβολείς αποχωρούν.

  Βέβαια οι Χρυσαυγήτικοι κύκλοι και οι εθνικιστικές οργανώσεις θεώρησαν ύψιστη προσβολή το γεγονός ότι δεν τους άφησαν οι κάτοικοι να καταθέσουν στεφάνι και μέσω του Σερραίου βουλευτή της ΝΔ Ευγένιου Χαϊτίδη φέρνουν το θέμα στην βουλή των Ελλήνων. Αυτή την φορά αποφασίζουν να επανέλθουν και τον Νοέμβριο του 1998 δυο λεωφορεία και αρκετά ΙΧ με μέλη της ΧΑ, κρατώντας ελληνικές σημαίες αλλά και τα σύμβολα της οργάνωσής τους υπό την συνοδεία ισχυρών δυνάμεων φθάνουν στο Ξινό νερό και συνοδεία των ανδρών των ΜΑΤ στην πλατεία του χωριού. Οι κάτοικοι που έχουν συγκεντρωθεί και αυτοί στην πλατεία ζητούν από τις αστυνομικές δυνάμεις την αποχώρηση των μελών της ΧΑ καθώς η παρουσία τους δεν είναι ανεκτή στο χωριό. Ο Κώστας Σέλτσας παρουσία αστυνομικών δυνάμεων διαπληκτίζεται λεκτικά τόσο με τους Χρυσαυγίτες όσο και με τον ιερωμένο συνοδό τους, τον Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό από το Αμύνταιο που έχει αγκαλιάσει την εκδήλωση. (ΙΟΣ – Ελευθεροτυπια). Ο Σεβαστιανός ανήκε στην σκληρή ομάδα ιερωμένων που περιστοίχιζε τον Αυγουστίνο Καντιώτη.

  Υπό την παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ που έχουν κάνει προστατευτικό κλοιό γύρω τους, τα μέλη της ΧΑ καταθέτουν στεφάνι, ενώ κυριαρχούν οι λεκτικές αντιπαραθέσεις όπως «φασίστες, έξω από το Ξινό νερό » από τους μεν, «Βούλγαροι» και «γυφτοσκοπιανοί» από τους δε. Τα πλάνα των Χρυσαυγητών όπου τους συνοδεύουν οι αστυνομικοί στο χωριό και δηλώσεις του Κωσταντίνου Σέλτσα, αναμεταδίδονται στα δελτία ειδήσεων και προκαλείται πολιτικός σάλος. Την παρουσία της ΧΑ στο χωριό καταδικάζει με απερίφραστο τρόπο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης. Τα επόμενα χρόνια αν και τα μέλη της ΧΑ επιχειρούν να έλθουν στο χωριό συναντούν την άρνηση της αστυνομίας.

  Η ΝΔ και η ΧΑ στο Βιτσι

  Ένα χρόνο μετά τον Αύγουστο του 1999 έξι βουλευτές από το κόμμα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ) σε εκδήλωση μνημόσυνο για την λήξη του εμφυλίου στο όρος Βίτσι, νομιμοποίησαν με την παρουσία τους όχι μόνο τις προηγούμενες εκφοβιστικές πρακτικές της οργάνωσης, αλλά τούς ναζιστικούς χαιρετισμούς και τις χρυσαυγήτικες εμφυλιοπολεμικές ιαχές των μελών της που με στολές παραλλαγής προέβησαν σε οργανωμένη παρέλαση στο βουνό.

  Δέκα χρόνια μετά, το 2008 τα μέλη της ΧΑ μετά τις εκδηλώσεις στο Βίτσι με δύο λεωφορεία υπό την ανοχή της αστυνομίας καταφέρνουν να εισέλθουν στο Ξινο Νερό, συγκρούονται με τους κατοίκους, ενώ γίνονται συμπλοκές ακόμη σώμα με σώμα. Τελικά μετά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, τα μέλη της ΧΑ καταθέτουν στεφάνι, λένε τον εθνικό ύμνο και αποχωρούν. (κλικ εδω)

  Πριν οι διλοχίες της ΧΑ κατέβουν συντεταγμένα στα μεγάλα αστικά κέντρα, δέρνοντας, τρομοκρατώντας η ακόμη σκοτώνοντας όποιον στοχοποιούσαν, με την ανοχή μεγάλου μέρους του τοπικού πολιτικού συστήματος της δυτικής Μακεδονίας έκαναν τις πρόβες τους στην Φλώρινα, με περιοδείες, τραμπουκισμούς και επίδειξη δύναμης, στοχοποιώντας ακόμη και συγκεκριμένα πρόσωπα από τα χωριά των γηγενών κατοίκων του ακριτικού νομού.

  Ο Νίκος Μέρτζος για το φρόνημα των δίγλωσσων Ελλήνων

  Οι δίγλωσσοι της δυτικής Μακεδονίας, από τα πέτρινα χρόνια του ’36 και μετά, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την γενικευμένη κατηγορία της μειωμένης εθνικής συνείδησης. Οι ίδιοι το πλήρωσαν πολύ ακριβά και η Ελλάδα ακόμη ακριβότερα στον εμφύλιο και τα χρόνια που ακολούθησαν. Ο Νίκος Μέρτζος σε μια συγκλονιστική ομιλία του στην Φλώρινα, σε εκδήλωση για τα 69 χρόνια από την λήξη του εμφυλίου, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο το καθεστώς επιτήρησης, τις διώξεις τις φυλακίσεις που αντιμετώπισαν οι γηγενείς δίγλωσσοι. Θέλοντας μάλιστα να εξάρει το θάρρος και το υψηλό φρόνημα που επέδειξαν οι περισσότεροι στο πεδίο της μάχης στο Αλβανικό Έπος, αν και δεν μιλούσαν καλά ούτε τα Ελληνικά, αναφέρει για τα τρία Συντάγματα πεζικού που ήταν επανδρωμένα με γηγενείς δίγλωσσους, που ξεκίνησαν από την Φλώρινα και το Αμύνταιο και έφτασαν αήττητα έως την Κλεισούρα. Διάβασε μάλιστα αποσπάσματα από το πολεμικό ημερολόγιο του διοικητή του 28ου Συντάγματος Αμυνταίου Νικόλαου Παπαδόπουλου (θρυλικού Παππού) που μιλά για τους άνδρες του.

  «Όσον αφορά την εθνολογική σύνθεσιν του παραμεθορίου πληθυσμού της, πολλαί είχε εγερθή αμφιβολίαι διά την μαχητικότητα Μονάδος αποτελεσθησομένης κατά αρκετόν ποσοστόν παρ’ ανδρών ομιλούντων γλωσσικόν ιδίωμα το οποίον κακώς αποκαλείται ακόμη και σήμερον σλαβομακεδονικόν. Η πολεμική δράσις του 28ου Συντάγματος αποτελεί χαρακτηριστικόν παράδειγμα του βαθέως ριζωμένου Ελληνισμού εις τας καρδίας των ετεροφώνων μεν αλλ’ αρίστων αυτών Ελλήνων».

  Για την ιστορία και μόνο από τους 4250 στρατιώτες του συγκεκριμένου Συντάγματος μόνο οι 2100 κατάφεραν να επιστρέψουν ζωντανοί και τραυματίες και μόλις 20 από τους 70 αξιωματικούς. «Δυστυχώς όμως όταν επέστρεψαν από το Αλβανικό μέτωπο οι πιο πολλοί από αυτούς βρήκαν τα σπίτια τους άδεια. Η ευγνωμονούσα πατρίς είχε συλλάβει και είχε εξορίσει η φυλακίσει τους συγγενείς και τις οικογένειες τους ως εθνικά υπόπτους» (Νίκος Μέρτζος. Σεπτέμβριος Φλώρινα)

  Σε καμία περίπτωση, για κανένα λόγο η σκοπιμότητα δεν μπορεί να επιτραπεί η ανασύσταση ενός τέτοιου τοξικού κλίματος που οδήγησε την Ελλάδα στον διχασμό και την απαξίωση.

  Κατηγορία Editorial
  ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

  Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας. Τυχαία γεγονότα τον οδήγησαν στο χώρο των ΜΜΕ.

  Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις West channel και Flash tv.

  Τυχερός, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την Αλβανική εξέγερση με ότι ακολούθησε, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο.

  Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, »Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος». Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

  Από τους βασικούς δημιουργούς του veto91fm, και της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την καθημερινή του εκπομπή και την δική του στήλη στο editorial.

  Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρώτη είδηση και πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.vetonews.gr/politiki/item/52640-flwrina-prwtofanes-peristatiko-me-ierwmeno-poy-epitethhke-se-boyleyth-h-periochh-mas-den-antechei-alloys-dichasmoys-dhlwse-o-boyleyths-kwstas-seltsas

  Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

  Φλώρινα: Πρωτοφανές περιστατικό με ιερωμένο που επιτέθηκε σε βουλευτή -«Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλους διχασμούς» δήλωσε ο βουλευτής Κώστας Σελτσας

  Αντιπαράθεση ανάμεσα στον ιερωμένο που έκανε τον Αγιασμό και τον βουλευτή Κωσταντίνο Σέλτσα σημειώθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας του ΕΒΕ Φλώρινας. Ο Πάτερ Αναστάσιος λίγο πριν το πέρας του μυστηρίου με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωσταντίνου Σέλτσα που ήταν παρόντας στην εκδήλωση τον κάλεσε σε δημόσια μετάνοια για ‘’το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδα’’. «Το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας μας είναι μεγάλο.. το τελέσατε δημόσια,..οφείλω δημόσια να σας ελέγξω» είπε ο ιερωμένος

  Η αντίδραση του βουλευτή ήταν άμεση, τον διέκοψε λέγοντας ότι «είναι αυτός που κρέμασε αυγά έξω από την πόρτα του γραφείου του στην Φλώρινα» ενώ λίγο αργότερα μίλησε για τραμπουκισμούς του συγκεκριμένου ιερωμένου που μετά το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στην Φλώρινα προέβηκε σε αυτές τις πράξεις.

  Ο Κωσταντίνος Σελτσας ζήτησε συγνώμη από τους διοργανωτές για το περιστατικό και τόνισε ότι «άλλοι διχασμοί δεν μας πρέπουν στην Φλώρινα, αρκετά έχει τραβήξει η περιοχή από τους προεμφυλιακούς εμφυλιακούς και μεταεμφυλιακούς διχασμούς» ενώ ανέφερε ότι για τον συγκεκριμένο ιερωμένο έχει στείλει ενημερωτική επιστολή στον Μητροπολίτη Φλώρινας Θεόκλητος χωρίς όμως να έχει λάβει ακόμη απάντηση.

  Ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης που ήταν παρόντας στην εκδήλωση, τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή ως προς το οικονομικό της; σκέλος, ενώ ο δήμαρχος Φλώρινας την χαρακτήρισε ως «ξεπούλημα».

  • Ο/Η Φ. λέει:

   Απόστρατος αξιωματικός είναι ο ιερέας Αναστάσιος Γκερτσάκης από την Φλώρινα, που επιτέθηκε στον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Σέλτσα, εφημέριος του Αγίου Γεωργίου της Φλώρινας, της παλιότερης εκκλησίας της πόλης


   Από αγιασμό σχολείου οι δυο πρωταγωνιστές

 19. Ο/Η Αιλαίνι Ζαρούλυα λέει:

  https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/4679538/rachil-makri-eichan-pei-oti-eicha-schesi-me-ti-zoi-konstantopoyloy

  Ραχήλ Μακρή: Είχαν πει ότι είχα σχέση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
  «Φίλες δεν ήμασταν, ήταν πολιτική φιλία»

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ14:18 • 25/03/2019

  Στα Αποκαλυπτικά Live και τη Νανά Παλαιτσάκη μίλησε η Ραχήλ Μακρή, όπου αναφέρθηκε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και στις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ότι διατηρούσε σχέση μαζί της.

  «Φίλες με την Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ήμασταν, ήταν πολιτική φιλία. Απλά μας έδεσαν τα γεγονότα του Ιουλίου του 2015, όταν μετά από το δημοψήφισμα ξεκίνησε η προδοσία μέσα στη Βουλή», είπε αρχικά η Ραχήλ Μακρή.

  «Είχαν πει ότι είχα σχέση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εμείς κοιτούσαμε τη δουλειά μας. Το άγχος μας ήταν, αφού ήταν στα χέρια της Κωνσταντοπούλου η Βουλή, τουλάχιστον να ενημερώσουμε όπως οφείλαμε ως βουλευτές, το τι ήταν αυτό το κείμενο… αιώνιας δουλείας. Είμαστε επικίνδυνες για το σύστημα και οι δύο, γιατί εμείς δεν εξαγοραζόμαστε», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

 20. Ο/Η της Ραχήλ Μακρή λέει:

  https://mikropragmata.lifo.gr/guest_posts/ypopsifios-pagkosmiou-velinekous/

  Υποψήφιος παγκοσμίου βεληνεκούς
  Τι διαμάντια είχαμε δίπλα μας και δεν τα είχαμε εκτιμήσει!
  Από Αρίσταρχος

  Η Ραχήλ Μακρή κατεβαίνει για Δήμαρχος με την υποστήριξη του κόμματος της Κατερίνας Παπακώστα. Κι αν όλα αυτά δεν είναι ήδη σουρεαλιστικά από μόνα τους, έρχεται κι ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλός της, και μας αποτελειώνει.

  Τι υποστηρίζει ο ίδιος σε (απίθανα εκθειαστική) συνέντευξη που είχε δώσει το 2016 στο neakriti:

  Ερώτηση: Είστε ο Κρητικός που το 2005 δημιουργήσατε την πρώτη διαδικτυακή τηλεόραση παγκοσμίως, γεγονός που έκανε τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης να στρέψουν την προσοχή τους στην Ελλάδα με διθυραμβικά σχόλια. Μιλήστε μας λίγο για αυτό το εγχείρημα σας . Πως τα καταφέρατε;;

  Απάντηση: Αν και έχει περάσει στον κόσμο ότι η πρώτη διαδικτυακή τηλεόραση ξεκίνησε το 2005, το Tvonline ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2003. Ξεκίνησε ως αντίδραση καθώς δεν μπορούσα με τίποτα να βρω εργασία σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Οι πόρτες ήταν κλειστές όχι επειδή δεν είχα τις γνώσεις και τα προσόντα αλλά επειδή δεν είχα γνωριμίες για να «σπρώξουν» το βιογραφικό μου. Μη ξεχνάμε ότι αποφοίτησα ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης στα 17 μου χρόνια, κάτι που έγινε αναφορά σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζοντας με ως παιδί θαύμα κλπ.

  Έτσι κι ενώ απογοητεύτηκα από τις κλειστές πόρτες των καναλιών είπα στον εαυτό μου «Θα φτιάξω το δικό μου κανάλι».Το εγχείρημα ήταν δύσκολο καθώς εκείνη την εποχή το διαδίκτυο δεν είχε την κίνηση που έχει σήμερα με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καθόλου στήριξη από χορηγίες, επενδυτές κλπ. Παρόλα αυτά το Tvonline βγήκε στον αέρα γράφοντας ιστορία και βαφτίζοντας την Ελλάδα ως Γενέτειρα της διαδικτυακής τηλεόρασης.

  Όχι μόνο αυτά, αλλά, πάλι σύμφωνα με την ίδια εκθειαστική συνέντευξη, τον έχουν πει πολλοί (ΠΟΙΟΙ;) νέο Bill Gates!

  Ερώτηση: Οι πρωτοποριακές σας ιδέες με το πάθος για τη δουλειά σας ήταν τέτοιες που όχι μόνο αγγίξατε την επιτυχία αλλά έχετε χαρακτηριστεί από πολλούς και ως ο νέος Bill Gates. Πως νιώθετε για αυτό;

  Απάντηση: Είναι πολύ σπουδαίο να σε παρομοιάζουν με τον μεγαλύτερο εγκέφαλο στον κόσμο της πληροφορικής. Σίγουρα με δυναμώνει και θέλω να δικαιώσω με την πορεία μου όσους πίστεψαν και πιστεύουν σ’ εμένα.

  Σε ένα δεύτερο εκθειαστικό δημοσίευμα του 2011 μαθαίναμε ότι κάποιος (ποιος… άραγε;) έγραψε στη Wikipedia αυτό γι’ αυτόν:

  Σήμερα στη Wikipedia:

 21. Ο/Η Ζωή Κασιδιάρη λέει:

  https://www.protothema.gr/politics/article/888539/konstadopoulou-ston-thema-1046-o-suriza-den-tha-vrei-oute-tin-psifo-tou-apo-ti-larisa-kai-pano/

  Κωνσταντοπούλου στον ΘΕΜΑ 104,6: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρεί ούτε την ψήφο του από τη Λάρισα και πάνω

  08/05/2019, 11:03 11

  «Κάνει πολύ καλά και τους κράζει» ο κόσμος για τη Συμφωνία των Πρεσπών –
  Τον αναβρασμό που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη Συμφωνία των Πρεσπών περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6 η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται.

 22. Παράθεμα: Η εξαφάνιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 23. Παράθεμα: Έρανος υπέρ της Ζωής Κωνσταντοπούλου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 24. Ο/Η Antifa Πτολεμαϊδας λέει:


  Νικηφόρος Μανάδης ηγούμενος Μονής Κοσμά Αρδάσσης- Κρυόβρυσης και Πρωτοσύγκελος Μητρόπολης Φλώρινας Πρεσπών και Εορδαίας

  https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/ptolema%CE%90da-mnimosyno-gia-toys-pesontes-sta-imia/

  Πτολεμαΐδα: Μνημόσυνο για τους πεσόντες στα Ίμια
  31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

  Εμμένει η Ομάδα «Μακεδονική Σάρισσα Πτολεμαΐδας» στην απόφαση της για τη διοργάνωση εκδήλωσης στην μνήμη των Νεκρών Αξιωματικών της κρίσης των Ιμίων, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας παρά την αρνητική απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας για την παραχώρηση του χώρου, και την απόρριψη του αιτήματος για συζήτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο μνημόσυνο, όπου θα χοροστατήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας π. Νικηφόρος Μανάδης, θα συμμετέχουν 10 Ομάδες της ΕΝ ΕΔ ( Ενωμένες Ελληνορθόδοξες Δυνάμεις) από όλη τη Μακεδονία

  EΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

  Πτολεμαΐδα: Αντιφασιστική συγκέντρωση- παρέμβαση

  Η Αντιφασιστική πρωτοβουλία Πτολεμαΐδας, με αφορμή την εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων στα Ίμια, διοργανώνει συγκέντρωση παρέμβαση αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία καλώντας τον Λαό «σε συσπείρωση απέναντι στον φασισμό»

  ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

  https://www.eordaialive.com/ptolemaida-en-anamoni-gia-to-mnimosyno-ton-pesonton-sta-imia/

  Πτολεμαίδα: Εν αναμονή για το μνημόσυνο των πεσόντων στα Ίμια
  27 Ιανουαρίου 202
  Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο…………….ο Δήμαρχος και είπε ότι το αίτημα τέθηκε ενωρίτερα στον ίδιο, τονίζοντας πως δεν θα είχε πρόβλημα να εγκρίνει την άδεια εάν στην τελετή παρίστατο μόνο η Τοπική ομάδα αλλά ενημερώθηκε ότι θα συμμετέχουν Ομάδες από όλη τη Μακεδονία,……….
  Στην ψηφοφορία για τη συζήτηση του θέματος στο Σώμα δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός, υπέρ τάχθηκαν μόνο 9……………..

  https://kokkini.org/2020/02/04/%cf%80%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b1%ce%90%ce%b4%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba/

  4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

  Πτολεμαΐδα: Πετυχημένη αντιφασιστική παρέμβαση-φιάσκο των Νεοναζί!

  του Α.Λ.

  Εύστοχη αποδείχθηκε η κίνηση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Πτολεμαΐδας να καλέσει ανοιχτά τον κόσμο σε συγκέντρωση το Σάββατο 1 Φλεβάρη,

  …………………………….

  Συνολικά ο τρόπος που κινήθηκε η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία, ανοιχτά και δημόσια, με σκοπό να ενημερώσει, να κινητοποιήσει κόσμο και να ασκήσει πίεση στα ανώτερα κλιμάκια των τοπικών αρχών φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα.

  Παρά τις πλάτες που τους έκανε η Εκκλησία (υποτίθεται ότι διοργάνωσαν «μνημόσυνο» με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Εορδαίας-Φλώρινας), παρά την ανοχή αστυνομίας και δήμου, οι φασίστες συνάντησαν αντίπαλο, ξεσκεπάστηκαν, απονομιμοποιήθηκαν, δεν τόλμησαν να οργανώσουν καμπάνια στην πόλη και περιορίστηκαν στις μεταξύ τους επικοινωνίες-καλέσματα σε οικογενειακό κλίμα.

  Τελικά αποδείχθηκαν μια άθλια μειοψηφία και η τοπική κοινωνία τους γύρισε την πλάτη. 100-120 ναζί από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόνο το ένα πέμπτο από αυτούς κάτοικοι Πτολεμαΐδας, περιορίστηκαν σε λόγους μίσους (με επικεφαλής τον «Πρωτοσύγκελο» παπά!), λόγους που είχαν στο επίκεντρο αντικομμουνισμό και αντισημιτισμό, γαρνιρισμένους με αντιτουρκισμό, ρατσισμό κατά των μεταναστών και φιλοπόλεμες κραυγές. Δεν παρέλειψαν να γίνουν ρεζίλι, αφού το “μνημόσυνο” χαρακτηρίστηκε από διαρκείς καβγάδες μεταξύ τους και λεκτικές επιθέσεις κατά του παπά!

  Φαίνεται ότι οι μεταφερόμενοι από άλλες πόλεις τραμπούκοι δεν είχαν προσκληθεί από τους ντόπιους για μνημόσυνο αλλά για κλασική συγκέντρωση ταγμάτων εφόδου- τα περί “μνημόσυνου” ήταν για τοπική κατανάλωση. Η συγκέντρωση απαρτιζόταν από φουσκωτούς άντρες, από εγκληματικές συμμορίες (που έχουν στη διάθεσή τους όπλα, μαχαίρια, εμπρηστικούς μηχανισμούς κλπ εν γνώσει των αρχών) με βαρύ ποινικό μητρώο («ποινικό»- τρόπος του λέγειν, καθώς δεν έχουν τιμωρηθεί ποτέ για τις πράξεις τους) που συνέρρευσαν από διάφορες πόλεις της Β.Ελλάδας και λέρωσαν την πόλη μας. Συμμορίες όπως ο Ιερός Λόχος, που έχει πρωταγωνιστήσει σε εμπρησμούς κοινωνικών χώρων στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να κάψει ανθρώπους ζωντανούς. Αυτό είναι το ποιόν των «ανθρώπων» που άφησαν ανενόχλητους να «συγκεντρωθούν» στην Πτολεμαΐδα Δήμος και Αστυνομία.

  Συνεπώς η συγκέντρωση των χρυσαυγιτών, αποδείχθηκε φιάσκο, παρά το «πιασάρικο θέμα» («μνημόσυνο για τους πεσόντες στα Ίμια» με την κάλυψη της Εκκλησίας, μπας και τσιμπολογήσουν κανέναν “δεξιό πιστό πατριώτη”), αφού συγκεντρώθηκε περίπου το 40% όσων όρκ συγκεντρώθηκαν πέρυσι για το Μακεδονικό.

  ……………………………

 25. Ο/Η Antifa Πτολεμαϊδας λέει:

  Σε αυτό το ρεπορτάζ χρησιμοποιήθηκε σαν πηγή και το άρθρο σας για τον φασίστα και μανιακό δεσπότη Καντιώτη, όπως θα δείτε στο τέλος του που υπάρχει και λινκ.
  Επίσης σημειώνεται πως «η Πλεύση της Κωνσταντοπούλου καλούσε ευθέως και συµµετείχε σε αυτές τις κινητοποιήσεις (αν και η Πλεύση πλέον δύσκολα µπορεί να θεωρηθεί αριστερά).»


  https://www.redtopia.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CE%90%CE%B4%CE%B1-%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD/

  Από την Πτολεμαΐδα ως τις εθνικιστικές καταλήψεις 19 Δεκεμβρίου 2018
  19 Δεκεμβρίου 2018 redtopia2018

  Η πραγµατική δυναµική του «µαθητικού κινήµατος» για την… ελληνικότητα της Μακεδονίας, η δεξιά αντεπανάσταση και η Αριστερά

  Του Αλέξη Λιοσάτου

  Τις προηγούµενες µέρες βοµβαρδιστήκαµε από µικρά και µεγάλα ΜΜΕ για το µεγάλο «µαθητικό κίνηµα» για την… ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων την τιµητική της είχε η πόλη µου, η µικρή Πτολεµαΐδα, που λίγο-πολύ παρουσιαζόταν σαν προπύργιο του εθνικισµού, ενώ το εδώ συλλαλητήριο έγινε viral κι ενδεικτικό… µαζικού εκφασισµού των µαθητών. Στην πραγµατικότητα ανάλογο ή και µεγαλύτερο ποσοστό καταλήψεων και εξίσου «δυναµικές» κινητοποιήσεις είχαµε στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, ακόµα και στην Κρήτη. Η Πτολεµαΐδα «έπαιξε» περισσότερο για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιµότητες-εντυπώσεις: είναι µια πόλη που δεν ανήκει στα «τετριµµένα» προπύργια της ∆εξιάς. Αντίθετα στις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε περίπατο, πιάνοντας 38%, ενώ η Ν∆ είχε 24%. Επίσης, τα ποσοστά της XA στην πόλη είναι σταθερά κάτω από τον πανελλαδικό µέσο όρο. Πριν 2 µήνες η ΧΑ έκανε εκδήλωση για το Μακεδονικό σε µια… φάρµα αρκετά έξω από την Πτολεµαΐδα, µε 4 ηγετικά-κοινοβουλευτικά στελέχη της και κινητοποίηση από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. ∆εν µαζεύτηκαν περισσότεροι από όσοι την προηγούµενη φορά που η ΧΑ έκανε εκδήλωση εδώ (το… 2013), οι δε ντόπιοι συµµετέχοντες ήταν κατεξοχήν άτοµα άνω των 60 ετών… Αυτό δεν σηµαίνει βεβαίως ότι η πόλη είναι και προπύργιο της… Αριστεράς και της Προόδου. Η περιοχή έχει παράδοση αντικοµµουνισµού και καταπίεσης των Σλαβοµακεδόνων. Σε σχέση µε το τελευταίο, έχει δοθεί έξτρα βάρος στην εθνικιστική διαµόρφωση των προσφυγικών πληθυσµών. Για δεκαετίες την ιδεολογική διαµόρφωση της Εκκλησίας και µεγάλων τµηµάτων της κοινωνίας ενορχήστρωνε ο φασίστας µητροπολίτης Καντιώτης,1
  η πόλη βγάζει παραδοσιακά δεξιούς κι εθνικιστές δηµάρχους (όπως κι ο σηµερινός Σ. Ζαµανίδης) και επιπλέον το «Μακεδονικό» από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 πάντα αγγίζει τις εθνικιστικές χορδές της Βόρειας Ελλάδας περισσότερο από τον πανελλαδικό µέσο όρο.

  Όχι λόγω της εγγύτητας των γειτόνων µας και κάποιου αόριστου «κινδύνου», αλλά ακριβώς γιατί εκεί επένδυσε περισσότερο η άρχουσα τάξη της Ελλάδας και το κράτος της. Η ΧΑ µπορεί να µην τα καταφέρνει καλά στις εκδηλώσεις της, αλλά γενικά οι ιδέες της άρχουσας τάξης ζούνε µεγάλες δόξες εδώ: η εκδήλωση των «Πτολεµαίων Μακεδόνων» (βλέπε παρακάτω), µε θέµα «στα χνάρια του Π. Μελά»2
  πριν δυο µήνες, συγκέντρωσε εκατοντάδες κόσµου, όπως και παλιότερα οι εκδηλώσεις του αρχιαπατεώνα Αρτ. Σώρρα (και όχι µόνο µία φορά!).

  Το «κίνηµα» και οι ενορχηστρωτές του… Στην Πτολεµαΐδα, λοιπόν, την πρώτη εβδοµάδα των εθνικιστικών εκδηλώσεων υπήρξε ένα συλλαλητήριο οργανωµένο κυρίως από τα πάνω: συµµετείχαν µε αποφάσεις τους µόνο 2 σχολεία από τα 12 συνολικά γυµνάσια-λύκεια, ενώ κατέβηκαν ανοργάνωτα και µαθητές από τα υπόλοιπα. ∆εξιοί καθηγητές, διευθυντές και γονείς έπαιξαν ενεργητικό ρόλο στην υποκίνηση των µαθητών. Κάποιοι από αυτούς ουσιαστικά υποχρέωναν τους µαθητές σε συµµετοχή και έκαναν µπούλινγκ σε όσους εξέφραζαν διαφωνία, ενώ και σε περιπτώσεις που οι καθηγητές προσπαθούσαν να αποθαρρύνουν τους µαθητές (στην πλειονότητα δηλαδή των περιπτώσεων), οι γονείς τους έρχονταν σε επικοινωνία µε το σχολείο για να επιτραπεί στα βλαστάρια τους να συµµετάσχουν. Τελικά έτσι συγκεντρώθηκαν κάποιες εκατοντάδες µαθητές (σχετική αποτυχία θα το χαρακτήριζα).

  Η πλειονότητα αυτών (όπως θα δει κανείς και στο βίντεο) φαίνεται ότι κινητοποιήθηκε από διάθεση χαβαλέ σε συνδυασµό µε µια χαλαρή εθνικιστική προσέγγιση (που επέβαλε το γενικά περιρρέον µακεδονοφάγο κλίµα) και όχι επειδή κυριαρχούν οι φανατικοί χρυσαυγίτες (όπως κυκλοφορούσε ακόµα και από αριστερούς σχολιαστές), παρόλο που οι 3-4 «προβεβληµένοι-ες» µαθητές-τριες στα µικρόφωνα είναι βέβαια δεξιού-ακροδεξιού περιβάλλοντος.

  Πίσω από αυτό το «κίνηµα» είναι σαφές ότι ρόλο µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο έπαιξαν η Εκκλησία, εθνικιστικές πτέρυγες πολιτιστικών συλλόγων, ∆ήµος, τοπικά ΜΜΕ (π.χ. οι 3 τοπικές εφηµερίδες χαρακτηρίζονται από σκληρό δεξιό έως ακροδεξιό κεντρικό στίγµα) και τµήµατα της «λαϊκής δεξιάς»/των εθνικιστών παλιάτσων της Νέας ∆ηµοκρατίας. ∆ηλαδή όλος αυτός ο συρφετός που οργάνωσε και τα προηγούµενα συλλαλητήρια… ενηλίκων σε όλη την Ελλάδα.

  Άλλωστε, τα πανό των µαθητών είχαν παρόµοια αισθητική µε τα πανό των ενήλικων Μακεδονοµάχων. ∆εν πρόδιδαν καµία παιδικότητα. Στην Πτολεµαΐδα τουλάχιστον, ένα τµήµα αυτών των µηχανισµών οργάνωσε την πρωτοβουλία «Πτολεµαίοι Μακεδόνες», που υποτίθεται ότι είναι «αυθόρµητη διαδικτυακή πρωτοβουλία». Χαίρει της αποδοχής και της προβολής από το κατεστηµένο της πόλης, στο διαδίκτυο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν µπάτσοι, κυρίες της Εκκλησίας, πόντιοι «ελληνάρες» και λοιποί ψεκασµένοι, ενώ στην εκδήλωσή τους παραβρέθηκαν αρκετά ηγετικά στελέχη της Ν∆, του ∆ήµου (µεταξύ των οποίων και ο δήµαρχος), της Περιφέρειας και εκπρόσωποι του παπαδαριού.


  ……………………………………..

  Στη συνέχεια ο Κ. Μητσοτάκης πήρε θέση ενάντια στις καταλήψεις, και απ’ ό,τι φαίνεται «έπεσε σύρµα», οπότε το… αυθόρµητο «κίνηµα» έλαβε τέλος για φέτος στην πόλη και πανελλαδικά, καθώς οι υπερπατριώτες ετοιµάζονται για µελοµακάρονα. Περισσότερες «καταλήψεις» εθνικιστικής κι ανιστόρητης ανοησίας έγιναν στις υπόλοιπες πόλεις της ∆. Μακεδονίας, αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία, στην Αθήνα, τη Λάρισα, τη Θράκη, τη Λέσβο και τη Λήµνο, µέχρι την Πάτρα και την Κρήτη.4,5 ∆ιχασµός και (ακρο)δεξιά ηγεµονία

  Στην πραγµατικότητα, οι µαθητές στα σχολεία είναι διχασµένοι. Υπάρχει µεγάλη µερίδα µαθητών/τριών που συγκινείται από τα µακεδονοφάγα κελεύσµατα µίσους. Υπάρχει όµως και εξίσου µεγάλη µερίδα που διαφωνεί µε τον εθνικισµό και τις πολεµοκάπηλες κραυγές και αντιλαµβάνεται ότι τα πραγµατικά προβλήµατα στην Παιδεία και την κοινωνία είναι άλλα και όχι το όνοµα µιας µικροσκοπικής χώρας στα βόρεια σύνορά µας. Ενώ όµως είναι έτσι τα πράγµατα, δυστυχώς η πρώτη µερίδα είναι πιο οργανωµένη, πολύ καλύτερα ιδεολογικά εξοπλισµένη και µε µεγάλο τµήµα του κράτους και παρακράτους πίσω της. Η δεύτερη είναι πλήρως ανοργάνωτη και ιδεολογικά σχεδόν απολύτως αφοπλισµένη, µε την όποια αντιπαράθεση µε τον εθνικισµό να επαφίεται σε ατοµικές πρωτοβουλίες γονιών, εκπαιδευτικών, µαθητών κ.λπ. – µε τις αναπόφευκτες αδυναµίες τους.

  …………………….

  Ακόµη χειρότερα, δυνάµεις της Αριστεράς όπως το ΚΚΕ και (πολύ χειρότερα) η ΛΑΕ έκαναν κριτική από τα δεξιά σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆, µιλώντας για ενδοτική συµφωνία και… αλυτρωτισµό των Μακεδόνων. Η ηγεσία της ΛΑΕ αντιµετώπιζε µε συµπάθεια τα µακεδονοφάγα συλλαλητήρια και τις εθνικιστικές καταλήψεις, ενώ η Πλεύση της Κωνσταντοπούλου καλούσε ευθέως και συµµετείχε σε αυτές τις κινητοποιήσεις (αν και η Πλεύση πλέον δύσκολα µπορεί να θεωρηθεί αριστερά).

  Με δεδοµένη αυτή τη στάση των δυνάµεων της Αριστεράς, δεν είναι τυχαίο ότι το αντιεθνικιστικό-προοδευτικό µαθητικό στρατόπεδο παρουσιάστηκε αφοπλισµένο και ηττήθηκε από την ακροδεξιά επιχειρηµατολογία – µάλλον εντυπωσιάζει το γεγονός πως -παρόλο που δόθηκε µια µάχη τελείως ανοργάνωτη και µε ανάξια ηγεσία- µπόρεσε να ανακόψει µια εικόνα που βάσει πολιτικού σκηνικού θα µπορούσε να εκδηλωθεί σαν σαρωτικό κύµα και θρίαµβος της δεξιάς και της ακροδεξιάς (αντιθέτως, τελικά µόνο το 13,9% των σχολείων έκανε εθνικιστική κατάληψη, ενώ τα ποσοστά στη Β. Ελλάδα πρέπει να έφτασαν περίπου στο 30-35%).6,7

  ……………………………………..

  Παραποµπές: 1. https://roides.wordpress.com/2010/09/06/6sep10/

  ………………………………..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.