Εθνικοθρησκευτική περιοδεία Ζωής-Ραχήλ

[Σε «φωλιά των φανατικών Δεξιών»-Βράβευση από «Χρυσαυγίτη» ιερωμένο]

raxil-zoi30.5.16a

photo: neaflorina.blogspot.gr

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Τα ηγετικά στελέχη της  «Πλεύσης» Ζωή και Ραχήλ, βρέθηκαν αρχές Μαΐου σε χωριό-κάστρο της Δεξιάς, όπου έγιναν θερμά δεκτές από τον καραμανλικό κουμπάρο πρόεδρο, βραβεύτηκαν από «Χρυσαυγίτη» (κατά την «Ελευθεροτυπία» του 1998) ιερωμένο και μοίρασαν το (άκρως επιστημονικόν) «πόρισμα» της «επιτροπής» «αλήθειας» για το χρέος σε νέους, ξεκατινιάζοντας ταυτόχρονα τον διάδοχό της κας Κωνσταντοπούλου και επίσης συνηγορούντα υπέρ της Χ.Α.

Διαβάζω στη “neaflorina” (4.5.2016). «Η ετήσια εκδήλωση βράβευσης μαθητών της τοπικής κοινότητας Κέλλης (video). Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», η οποία καταχειροκροτήθηκε … Η ομιλία της κας Κωνσταντοπούλου, ήταν γεμάτη μηνύματα, ενώ το δώρο της προς τους μαθητές και τις μαθήτριες (σημ.Λ.:το florinapress τους θέλει σπουδαστές-φοιτητές και όχι ανήλικους μαθητές, όπως και ελπίζω να συνέβη) ήταν το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Η κα Κωνσταντοπούλου παρέλαβε από τον πρόεδρο της κοινότητας Κέλλης κ. Τάσκα και τον αρχιερατικό επίτροπο Αμυνταίου π. Σεβαστιανό αναμνηστική τιμητική πλακέτα, στην οποία αναφέρονταν μεταξύ άλλων: «Για Δημοκρατία – Δικαιοσύνη – Διαφάνεια – Δικαιώματα – Διεκδίκηση χρειάζονται πολλοί στον δίκαιο αγώνα μοναδικών ανθρώπων».

To BHMA (5.5) δίνει και άλλες πληροφορίες: «Χρέος, το δώρο της Ζωής. Η πρώτη περιοδεία, με την ιδιότητα της αρχηγού κόμματος, της Ζωής Κωνσταντοπούλου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Επέλεξε να πάει στο ακριτικό χωριό Κέλλη της Φλώρινας (στη «φωλιά των φανατικών δεξιών», όπως είπε και η Ραχήλ Μακρή που τη συνόδευε), όπου έτυχε καλής υποδοχής από παιδιά και μεγάλους. Για να δείξει ότι διαφέρει από τους πρώην συντρόφους της, πήγε στην περιφορά του Επιταφίου (σημ.Λ.: το florinapress γράφει λιτανεία του αγ.Αθανασίου, που μου φαίνεται πιθανότερο), είχε εγκάρδια συνομιλία με τον πρόεδρο του χωριού Θάνο Τάσκα, ο οποίος να σημειώσω ότι δεν είναι ένας συνηθισμένος πρόεδρος, αλλά κουμπάρος του Κώστα Καραμανλή και της Νατάσας. Τους μίλησε για την Πλεύση … και έδωσε ως δώρο στα μικρά παιδιά ένα ορίτζιναλ αντίτυπο του… χρέους! (ξαναλέω πως ελπίζω να μην πρόκειται για μικρά παιδιά, γιατί τότε υπάρχει θέμα). Τους είπε μάλιστα ότι έχει συνολικά στη διάθεσή της μόνο 11 και ότι θα τα δώσει σε νέους ανθρώπους, αφού, όπως ανέφερε, ο Ν. Βούτσης ήταν αυτός που τα κλείδωσε σε ένα δωμάτιο και άλλαξε και τις κλειδαριές και έτσι δεν μπόρεσε να πάρει κι άλλα. …».

Το συριζικό μπλογκ periodista (26 Μαΐου 2016 13:02) υπονομεύει την εθνική προσπάθεια της τ.Προέδρου: «… Το κόμμα της Ζωής δεν συγκεντρώνει σε πανελλαδική κλίμακα ούτε 1%. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι κάποιοι επιχειρηματίες με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή η Ζωή για στήριξη, αντιλαμβάνονται ότι … αποτελεί απλά χαμένο χρόνο».

Όμως οι κοινοβουλευτικοί αγώνες των Ζωή-Ραχήλ υπέρ της Χ.Α. και η φλογερή αντιγερμανική ρητορεία τους, αποδίδουν δημοσκοπικά (Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, 24-26.5), αντλώντας ψήφους από δυο κόμματα που στήριξαν τα εγκλήματα των Σέρβων Ορθόδοξων Εθνικιστών, τα κόμματα των μαθητικών παρελάσεων, τα κόμματα που θαυμάζουν τον φιλοχρυσαυγίτη Κύπριο αρχιεπίσκοπο, τα κόμματα που στηρίζουν τους Έλληνες κυνηγούς, τα ευσεβή, αντιδυτικά, ρωσόφιλα, αντιμνημονιακά κόμματα, Χ.Α και ΛΑΕ, ειδικά από το δεύτερο και πολύ λιγότερο από το πρώτο, πάντως με περισσότερες εισροές από εκεί (4%), από ότι από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ (3%), παρά την πρόσφατη «μνημονιακή» έκρηξή του:

raxil-zoi30.5.16b

Η κα Κωνσταντοπούλου παίζει στο ίδιο επικίνδυνο λαϊκίστικο αντιμνημονιακό πεδίο, που είχε παίξει αρχικά και ο αυταπατώμενος Αλέξης: Μόσχοβος, Ορθοδοξία, «Αγανακτισμένοι», λαϊκή Δεξιά, Καραμανλισμός, Ακροδεξιά, Χ.Α., πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Το κάνει συνειδητά, όχι επειδή ανήκει πολιτικά εκεί (ανήκει μόνο στον εαυτό της), επειδή ξέρει πως μόνο από εκεί μπορεί να αλιεύσει με το αρχηγικό, εγωκεντρικό, της προφίλ, πολύ καλύτερα από ότι οι Εθνομπολσεβίκοι του Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα, που το κομμουνιστικό τους προφίλ διώχνει αυτόν τον κόσμο και των οποίων ο αρχηγός δεν έχει ούτε κλάσμα των μορφωτικών της προσόντων και του ηγεμονικού της στυλ, που γοητεύει τους λάτρεις του αυταρχισμού.  Αρκεί να δει κανείς πως παρακολουθούσε ο καθένας τους τις παρελάσεις, σαν ενθουσιώδης λαϊκός τύπος ο Λαφαζάνης και με ύφος Μουσολίνι η Ζωή του Καμμένου (που απόλαυσε κάθε μιλιταριστική φανφάρα που της επεφύλαξε ο παλαιοημερολογίτης Σαλαμινομάχος), για να αντιληφθεί το άνισο αυτού του ανταγωνισμού στο πεδίο της πατερναλιστικής ηγεσίας. Το να μην ήξερε η κα Ζωή και η περίπου τοπική Ραχήλ (που δήλωσε πως πήγαν  στη «φωλιά των φανατικών δεξιών»), με ποιόν ρασοφόρο συναγελάστηκαν, στα πολυπαθή πεδία του παλιού ανισόρροπου Αγιατολάχ  Αυγουστίνου Καντιώτη, του βάνδαλου και ανίερου αιρετικού εθνικιστή κατεδαφιστή σλαβορθόδοξων ναών, στα οποία προσκλήθηκαν, το αποκλείω, εκτός κι αν δεχθούμε ότι είναι επιπόλαιες και ανόητες και δεν είχαν ούτε έναν οπαδό στην περιοχή για να τους ενημερώσει. Ενδεικτικό του κλίματος του χώρου είναι και η κολακευτική για την Ζωή επισήμανση του florinapress: «Να τονίσουμε ότι δεν άφησε να πέσει τίποτα κάτω. Απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Αθανάσιος Τάσκας για το όχι του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά επεσήμανε πως ‘η νέα γενιά απέδειξε ότι τα μεγάλα όχι της ιστορίας δεν τα λένε λιλιπούτειοι ηγέτες ή δικτάτορες, τα μεγάλα όχι της ιστορίας τα λέει ο λαός. Τα μεγάλα όχι της ιστορίας τα λένε οι νέοι και οι νέες'». Ασφαλώς δεν τα λένε οι νέοι, τα λένε οι τίμιοι και γενναίοι άνθρωποι, αλλά ο λαϊκισμός ήταν κι εκεί παρών.

ΥΓ
Ποιος είναι ο αρχιερατικός επίτροπος που βράβευσε αυτήν που δεν ήθελε διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χ.Α. (18.12.2013)-άρση της ασυλίας των βουλευτών της (5.3.2014)-συνεδριάσεις της Βουλής χωρίς τη ναζιστική οργάνωση (24.2.2015). (Για την κα Μακρή, ότι και να πούμε σχετικά με τη Χ.Α. θα είναι λίγο). Στο Αμύνταιο, όσο κι αν έψαξα, ακόμη και στον κατάλογο των ιερέων της επαρχίας («Αρχιερατική Επιτροπεία Αμυνταίου» την λέει), που δίνει η ίδια η Μητρόπολη (imflorinas.gr/enories-efimerioi/epitropeia-amintaio), δεύτερο αρχιμανδρίτη «Σεβαστιανό του Αμύνταιου» και «αρχιερατικό επίτροπο του Αμύνταιου» (βλ. παρακάτω: Ιός-Ελευθεροτυπία-2001), δεν βρήκα, ούτε εκλιπόντα Σεβαστιανό που έδρασε το 1998 και μετά εξεδήμησεν εις Κύριον βρήκα πουθενά. Βρήκα μόνον τον παρακάτω:

(Ελευθεροτυπία, 5/12/1998). Παρακράτος της Χρυσής Αυγής στη Φλώρινα. «Συγκέντρωση Εθνικιστών στο Ξινό Νερό του Νομού Φλώρινας», (Χρυσή Αυγή, 4/12/98). Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, λίγους μήνες μετά το έγκλημά τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων, παρελαύνουν, καθυβρίζουν και προκαλούν ένα ολόκληρο χωριό με την άδεια της πολιτείας, με την προστασία της αστυνομίας, και με την ευλογία της Εκκλησίας!….

Ο Χρυσαυγίτης Αρχιμανδρίτης
Μέσα στο πλήθος, ο πρόεδρος της κοινότητας διακρίνει και τον Αρχιμανδρίτη Αμυνταίου Σεβαστιανό. Πρόκειται για τον ιερωμένο που προκάλεσε επεισόδιο κατά την τελετή των Θεοφανίων, όταν επέμενε να ψάλλει «νίκας τοις βασιλεύσι», παρά τις διαμαρτυρίες των παρισταμένων επισήμων. Ηταν ο ίδιος παρών στην επιδρομή της 29ης Αυγούστου και μάλιστα πρωταγωνίστησε στα επεισόδια, προκαλώντας τους κατοίκους με φράσεις όπως «εσείς είστε αφορισμένοι». Σε ομιλία του κατά τη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου ο Αρχιμανδρίτης είχε επιτεθεί και πάλι κατά των κατοίκων του χωριού και του προέδρου της κοινότητας. Να λοιπόν ο Σεβαστιανός και πάλι στο Ξινό Νερό, επικεφαλής των προκλητικών νεοναζιστών. Μας διηγείται και πάλι ο πρόεδρος κ. Σέλτσας:…  ‘Δεν έχεις κανένα λόγο να βρίσκεσαι εδώ. Σήκω φύγε’…. Τα συνθήματά τους ήταν όλα απειλητικά και υβριστικά για τους κατοίκους: «Βούλγαροι», «Γυφτοσκοπιανοί», «Του χρόνου εμείς θα ‘μαστέ εδωπέρα, εσείς δεν θα ‘στε.»… Η υπόθεση θα φτάσει στη Βουλή, με ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη. Ηδη ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει ενημερωθεί από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Λιάνη και έχει δώσει διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η ιστορία. Όσο για την ανάμιξη της εκκλησίας, ασφαλώς δεν είναι κατάλληλος ο κ. Καντιώτης να συμμαζέψει τον Αρχιμανδρίτη του. Και αν κρίνουμε από τις εκλεκτικές του συγγένειες με τον Καψάλη και το «Στόχο», ούτε καν ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει όρεξη να τα βάλει με τον φιλοχουντικό ιερωμένο….».

«Φοβούμαι αιματηρά επεισόδια….(Φώτης Κουβέλης-βουλευτής ΣΥΝ)»
«…Καλά θα κάνει, λοιπόν, ο Αρχιμανδρίτης -που απασχόλησε το πανελλήνιο με το «Νίκας τοις βασιλεύσι» κι απ’ εκεί ξεκίνησε η ιστορία- να μην μας απασχολεί και με τα κατάλοιπα του εμφυλίου και τα φαιά σταγονίδια (Γιώργος Λιάνης-βουλευτής ΠΑΣΟΚ)».

ΥΓ2
Ιός-Ελευθεροτυπία, 21/7/2001
Η σύλληψη ενός βομβιστή ….Εκδοχές της θεσσαλικής εθνικοφροσύνης. «‘Χρυσαυγίτης’ βομβιστής!» («ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Λάρισας, 16/5/2001)… με τη σύλληψη του 36χρονου ξυλουργού Δημήτρη Κολτσίδα…Η επόμενη φορά που ο «Πατριωτικός Σύνδεσμος Θεσσαλίας» έδωσε το παρών ήταν στις 29 Νοεμβρίου 1998, με την οργάνωση ενός (εξίσου τρομοκρατικού) «προσκυνήματος» στο Ξινό Νερό της Φλώρινας – σλαβόφωνο κεφαλοχώρι, γνωστό για την επαναστατική του παράδοση στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα, αλλά και για τις εξίσου πολύχρονες διώξεις που έχουν υποστεί οι κάτοικοί του από τους μηχανισμούς της εγχώριας «εθνικοφροσύνης». Μαζί με τον Π.Σ.Θ., στην επιδρομή συμμετείχαν (με το ίδιο λεωφορείο, αστυνομική συνοδεία και υπό την καθοδήγηση του αρχιερατικού επιτρόπου Αμυνταίου, αρχιμανδρίτη Σεβαστιανού) και άλλες αδελφές οργανώσεις: η ναζιστική «Χρυσή Αυγή», η «Σάρισσα» της Κατερίνης και το «Εθνικό Μέτωπο» του Μαυρουδή Βορίδη….».

 

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

19 Responses to Εθνικοθρησκευτική περιοδεία Ζωής-Ραχήλ

 1. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://florinapress.gr/politiki/%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%B7-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7/

  Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΛΛΗ
  Editor Πέμπτη 5 Μαΐου, 2016  Η κα Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στην Κέλλη στις 3 Μαΐου 2016 προσκεκλημένη του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αθανασίου Τάσκα ως ομιλήτρια, κατά την ετήσια δεκάχρονη εκδήλωση βράβευσης των παιδιών που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.
  […]
  Νωρίτερα η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» παρακολούθησε τη λειτουργία στην εκκλησία του Αγ. Αθανασίου και συμμετείχε στη λιτανεία της εικόνας του Αγίου.
  [..]
  Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη της ομιλίας ως επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού «Πλεύση Ελευθερίας». «Είναι η πρώτη ομιλία μετά την έναρξη της διαδικασίας δημιουργίας της Πλεύσης Ελευθερίας, ένα κόμμα που θα βρίσκεται σε κάθε γωνιά της χώρας σε άμεση και ζωντανή επαφή με τους νέους ανθρώπους».
  […]
  Στην ίδια εκδήλωση εκτός από τους μαθητές βραβεύτηκε και ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ, Βασίλειος Τελλίδης.
  […]
  Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση να παραβρεθώ σ’ αυτή τη σημαντική γιορτή για την κοινότητα Κέλλης.
  […]
  Η χαρά μου και η απόφαση να βρίσκομαι σήμερα εδώ οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι από εδώ πραγματοποιείτ5αι μια σύγχρονη αντίσταση μια δημιουργική αντίσταση μιας τοπικής κοινωνίας που δημιουργεί και αναγεννάται σε πείσμα των καιρών και των μνημονιακών στρατηγικών αλλά και στο γεγονός ότι σήμερα τιμάμε τα παιδιά. Τιμάμε τα νέα παιδιά που πέτυχαν στις εξετάσεις για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα . κι αυτή η επιτυχία είναι μια άλλη νίκη σε έναν άλλο αγώνα από τους πολλούς που καλούμαστε να δώσουμε για την απελευθέρωση του τόπου μας.

  Να σημειώσουμε .ότι η κα Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/03/2013.html

  Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

  ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή στη Βουλή: Ένα χρονικό από τον Νοέμβρη του 2013 ως σήμερα

  [……]

  Στις 18 Δεκέμβρη 2013, διενεργείται στη Βουλή ψηφοφορία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Κατά της αναστολής τάσσονται οι τότε βουλευτές των ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ, Γ. Δημαράς, Β. Καπερνάρος, Π. Χαϊκάλης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νταβρής, Μ. Ουζουνίδης, Χ. Γιαταγάνα, Ρ. Μακρή, Κ. Γιοβανόπουλος, ενώ ο αρχηγός του κόμματος Π. Καμμένος επιλέγει να απουσιάσει απ’ την ψηφοφορία. Το ίδιο κάνει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ο Μανώλης Γλέζος καταψηφίζει και αυτός την αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α.

  – Στις 28 Φλεβάρη 2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης κατηγορεί την ΝΔ, σε τοποθέτησή του στο Κοινοβούλιο, ότι «κλείνει το μάτι προς την άκρα Δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής» και ότι μεθοδεύει το «να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα». Την ίδια φράση –περί μεθόδευσης– χρησιμοποιεί η ίδια η Χρυσή Αυγή.

  – Στις 5 Μάρτη 2014, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου διαφοροποιείται από το κόμμα της στην ψηφοφορία για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «πολιτειακή εκτροπή». Ο Μανώλης Γλέζος συντάσσεται με την διαφοροποίηση Κωνσταντοπούλου για δεύτερη φορά.

  – Στις 21 Μάρτη 2014, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει σε εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ότι δεν ευσταθεί νομικά και συνταγματικά η άρση ασυλίας συλλήβδην στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή προβάλλει τις δηλώσεις της την ίδια μέρα (πάνω).

  – Στις 7 Απρίλη 2014, η δημοσιογράφος του «Ελεύθερου Τύπου» Δέσποινα Κονταράκη συλλαμβάνεται μετά από μήνυση της τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή, επειδή η πρώτη έγραψε ρεπορτάζ όπου αναφερόταν ότι η Μακρή κατηγόρησε (σε συνεδρία που έγινε στις 2 Απρίλη) την τότε κυβέρνηση ότι φυλακίζοντας βουλευτές της Χ.Α «βάζει αθώους στη φυλακή.» Αλλά ο «Ε.Τ» δεν ήταν η μόνη εφημερίδα που ανέφερε το τι είπε η Μακρή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους» (και του «Βήματος») τότε, η Μακρή είπε ακριβώς αυτά που ανέφερε ο «Ε.Τ», κι επιπρόσθετα αποκάλεσε την κυβέρνηση «φασίστες», όπως έκανε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος.

  – Σε ανακοίνωσή του για την σύλληψη της δημοσιογράφου του «Ελεύθερου Τύπου» εξαιτίας της μήνυσης της Μακρή, την ίδια μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει το παραμικρό για τις δηλώσεις της Μακρή στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι η Αυγή είχε επίσης καταγράψει αυτές τις ίδιες δηλώσεις. Η εφημερίδα όμως δημοσιεύει, στις 11 Μάη του 2014, άρθρο του Δημήτρη Τρίμη («Ιός») που υπερασπίζεται τη Μακρή και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν τεκμήρια ότι πράγματι είπε ό,τι φερόταν από τα ρεπορτάζ –και της ίδιας της Αυγής– να είπε.

  – Στις 7 Μάη 2014, η τέως βουλευτής ΑΝΕΛ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή, μαζί με άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ (Χαϊκάλης, Ουζουνίδου), δείχνουν την συμπαράστασή τους στον «μετανοημένο» βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα.

  – Στις 8 Μάη 2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης επανέρχεται στο ζήτημα της φυλάκισης της Χρυσής Αυγής σε συνέντευξή του στον real-fm και δηλώνει ότι τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί κατά της οργάνωσης για εγκληματική δράση «δεν έχουν καμία τύχη» στο δικαστήριο.

  Την επόμενη μέρα, στις 9 Μάη 2014, η Χρυσή Αυγή προβάλλει την στήριξη Βούτση στην υπόθεσή της.

  – Στις 19 Μάη 2014, ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελαρίδης δηλώνει, μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ότι «ότι η παράταξή του δεν κλείνει την πόρτα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, καθώς «προφανώς δεν είναι ναζιστές» το 15% των Αθηναίων.»

  – Στις 19 Μάη 2014, την ίδια δηλαδή μέρα, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δηλώνει, σε συνέντευξή του στον Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΙ, τα ακόλουθα: «δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που μέσα από τις δικές τους επιλογές ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι ένα ενιαίο νεοναζιστικό «πράγμα» αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής, για να χρησιμοποιήσω μια φράση των προηγούμενων εβδομάδων…Ευπρόσδεκτη είναι κάθε ψήφος που την αποσπάμε από το ναζισμό και το φασισμό. Και με αυτό πρέπει, νομίζω, να συμφωνήσουμε όλοι κ. Πορτοσάλτε. Να μειώσουμε, λοιπόν, τη δύναμη της Χρυσής Αυγής. Δεν συμφωνείτε κι εσείς με αυτό;»

  – Στις 21 Μάη 2014, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνει, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι η σύγκρουση του κόμματός του δεν είναι «με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους» της Χρυσής Αυγής. Επί λέξη: «η πάλη μας να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, η μετωπική μας σύγκρουση με την μαύρη ιδεολογία της μισαλλοδοξίας και του φασισμού, η μετωπική μας σύγκρουση με τα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, δεν πρέπει να γίνει και μια μετωπική σύγκρουση με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους.» Στις 25 Μάρτη του ίδιου έτους έχει αποκαλυφθεί, σε ντοκυμαντέρ για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, η αντίδραση του Τσίπρα στην επίθεση Κασιδιάρη στην βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, αποκάλυψη που πυροδοτεί οργισμένη αντίδραση από την βουλευτή του ΚΚΕ.

  – Στις 22 Μάη 2014, η νικήτρια για την θέση του περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου αποφαίνεται, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ, ότι είναι «φασιστικό» το «τσουβάλιασμα» των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και προσθέτει: «Ανερυθρίαστα όσοι μας έφεραν ως εδώ, στην κρίση οικονομίας και στην κρίση δημοκρατίας, ποινικοποιούν τους ψηφοφόρους της ΧΑ, ενώ μέχρι τώρα τους έκλειναν το μάτι μέσω του γενικού γραμματέας της κυβέρνησης.» Η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη (Ιούνης 2012) είχε γίνει, θυμίζουμε, όταν αυτή αντέδρασε στο γεγονός ότι ο Κασιδιάρης άδειασε ένα ποτήρι νερό πάνω στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

  – Στις 20 Οκτώβρη 2014, η ανεξαρτητοποιημένη πλέον από τους ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή δηλώνει την πλήρη στήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ.

  – Στις 30 Δεκέμβρη 2014, η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία Μαρί Λεπέν συγχαίρει ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή για την κοινή τους στάση ενάντια στην εκλογή προέδρου δημοκρατίας απ’ το τότε κοινοβούλιο.

  – Στις 14 Γενάρη 2015, η Αυγή δημοσιεύει συνέντευξη με την Ραχήλ Μακρή, που έχει στο μεταξύ ανακοινωθεί ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές.

  – Αργά την νύχτα των εθνικών εκλογών της 25ης Γενάρη 2015, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανακοινώνει πρώτος την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν καν κάνει σχετικές δηλώσεις ο αρχηγός του πρώτου κόμματος των εκλογών Αλέξης Τσίπρας.


  – Στις 21 Φλεβάρη 2015, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας φωτογραφίζεται καθώς συντρώει με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γαλέο, κατά την κοπή της πίτας στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου.


  Στις 24 Φλεβάρη 2015, δημιουργείται κομφούζιο στη Βουλή όταν η νέα πρόεδρός της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέβαλλε την ψηφοφορία για άρση ασυλίας του βουλευτή ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη επειδή δεν επιτράπηκε στους φυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραστούν.

  – Στις 5 Μάρτη 2015, η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτει ζήτημα μη νόμιμης λειτουργίας της Βουλής για όσο διάστημα δεν επιτρέπεται στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή να είναι παρόντες. Η Χρυσή Αυγή «επικροτεί πανηγυρικά» τις δηλώσεις της. Το ΚΚΕ, από την άλλη, εκδίδει ανακοίνωση, όπου κάνει λόγο για τοποθέτηση που δημιουργεί «πολλά ερωτηματικά» και που «καλλιεργεί ανοχή απέναντι σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση.»

  – Την ίδια μέρα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Βουλής δηλώνει, μεταξύ άλλων, στην ERT Open: «Οι εγκληματικές συμπεριφορές που έχουν καταγραφεί σε βάθος δεκαετιών, είναι συμπεριφορές που έχουν αντιπαλέψει ορισμένοι, όχι όλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μη αποδεκτή πολιτικά η Χρυσή Αυγή. Και το ότι καταγράφονται ναζιστικές αντιλήψεις αυτό δεν μας επιτρέπει να επινοούμε εκπτώσεις στην Δημοκρατία».

  Το βράδι της 5ης Μαρτίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην ΑΝΕΛ) Ραχήλ Μακρή, η οποία στο μεταξύ έχει προωθηθεί από το κανάλι «youtube» της εφημερίδας Αυγή σε συκοφαντική επίθεσή της κατά του ΚΚΕ για δήθεν προδοσία των εργαζομένων της Κόκα Κόλα (το βίντεο φαίνεται να έχει εξαφανιστεί, κατά την προσφιλή τακτική της εφημερίδας), φωτογραφίζεται δίπλα στον αποπεμφθέντα για τις σχέσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χ.Α Τάκη Μπαλτάκο, καθώς παρακολουθούν αγώνα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

  – Στις 6 Μάρτη 2015, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθωώνει τον Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση του Ιούνη του 2012 στη Λιάνα Κανέλλη, αποφαινόμενο ότι «ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» αλλά της «απλής σωματικής βλάβης»», το οποίο και δεν διώκεται αυτεπάγγελτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμία δήλωση ως κόμμα για το ζήτημα, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επίθεση έγινε καθώς η βουλευτής του ΚΚΕ προσπάθησε να υπερασπιστεί βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Περιορίστηκε στην απλή καταγραφή της δήλωσης του ΚΚΕ στην Αυγή, ενώ η ίδια η Ρένα Δούρου απέφυγε να σχολιάσει το παραμικρό για την ελληνική δικαιοσύνη, περιοριζόμενη στις εξής δηλώσεις: «Απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη. Τα γεγονότα όμως είναι ξεροκέφαλα και έχουν καταγραφεί για την Ιστορία από τις τηλεοπτικές κάμερες. Παραμένουν εγγεγραμμένα στη συλλογική συνείδηση χωρίς να παραγράφονται ποτέ. Όπως άλλωστε δεν παραγράφονται ποτέ τα ζητήματα ήθους και πολιτικής ηθικής σε μια Δημοκρατία. Τα γεγονότα είναι υπαρκτά και θα εγκαλούν για πάντα τις συνειδήσεις.»

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   http://redflyplanet.blogspot.com/2015/02/blog-post_21.html

   14 Φεβρουαρίου 2015
   Ασκήσεις μνήμης: Όταν η Ραχήλ Μακρή «χάιδευε» τον χρυσαυγίτη μαχαιροβγάλτη Μπούκουρα

   Αφού η πλατινέ εθνικίστρια της Κουμουνδούρου είχε το θράσος να πιάσει στο στόμα της τους κομμουνιστές, ας θυμίσουμε και εμείς με την σειρά μας, κάποια πολύ πιο πρόσφατα από το οπισθόφυλλο της 27/5/12 του «Ρ», περιστατικά, μια και κάποιοι ξύνονται φαίνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη… Και ευκαιρία να θυμηθούμε και λίγο και με ποιούς ακριβώς συγκυβερνάνε ο Τσίπρας και η παρέα του:

   Ραχήλ Μακρή: γιατί υπερασπίζεται τον Στάθη Μπούκουρα [video]

   Γιατί η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, στέκεται υπέρ του Στάθη Μπούκουρα; Για ποιο λόγο τον υπερασπίζεται; Μεταξύ των βουλευτών, που ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται και η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η οποία δεν ψήφισε υπέρ στην περίπτωση του Στάθη Μπούκουρα.

   Η Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, εξήγησε τους λόγους, που ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα, ενώ κατά τη διάρκεια του δακρύβρεχτου λόγου του, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον χειροκρότησαν… Όπως δήλωσε η Ραχήλ Μακρή «Τα αδικήματα που προσάπτουν στον Στάθη Μπούκουρα αφορούν στην κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Δεν μιλά για παράνομη κατοχή».
   «Υπάρχουν και πραγματογνωμοσύνες από ανθρώπους που είναι ειδικοί στα όπλα, μιλούν για νόμιμο όπλο, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκληματική οργάνωση, γιατί πρόκειται για απλή καραμπίνα που χρησιμοποιείται για κυνηγετικούς λόγους» προσέθεσε η Ραχήλ Μακρή. Δείτε το βίντεο με τη Ραχήλ Μακρή να μιλά για τον Στάθη Μπούκουρα:

   http://www.thetoc.gr/politiki/article/oi-top-5-gkafes-tis-raxil-makri


   Το αστέρι του Δαβίδ

   28 Αυγούστου 2014. Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης Γ. Μπουτάρης εμφανίστηκε με το αστέρι του Δαυίδ καρφιτσωμένο στο πέτο του ως «απάντηση» στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

   Επρόκειτο για ένα φέιγ βολάν το οποίο είχε κυκλοφορήσει στην αίθουσα για να θυμίσει το Ολοκαύτωμα των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί.

   «Η ξεφτίλα. Να τον χαίρεστε για ακόμη μια φορά τον δημαρχό σας» ανέφερε στο twitter η κ. Μακρή … αγνοώντας πιθανότατα τον συμβολισμό της κίνησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

   Κάτω τα χέρια οι Γερμανοί από την Αμφίπολη

   Αύγουστος 2014. Ολόκληρη επιστημονική κοινότητα των αρχαιολόγων βρίσκεται επί ποδός καθώς τα πρώτα νέα από την ανακάλυψη του τύμβου της Αμφίπολης κάνουν το γύρο του κόσμου.

   Επί ποδός βρίσκεται ωστόσο και η γνωστή βουλευτής η οποία καλεί τους αρχαιολόγους να προστατεύσουν τις αρχαιότητες που ενδεχομένως βρεθούν … από τους Γερμανούς.

   http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=532043

   ΒΗΜΑτοδότης

   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2013 23:55 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 27/09/2013 05:45

   Υπάρχουν βουλευτές που ομιλούν για τη Χρυσή Αυγή. όπως η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή με τα παραάτω λόγια «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μού συμπεριφέρθηκαν στη Βουλή άψογα, πολύ καλύτερα από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ» είπε, αποκαλύπτοντας ότι πολλές φορές έχει συνεργαστεί μαζί τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και ότι οι χρυσαυγίτες έχουν ζητήσει τη γνώμη της.

 3. Voilà η ριζοσπαστική Αριστερά
  Όξω ο Σόιμπλε, ουστ μαντάμ Μέρκελ
  Ιγέρθιτου!

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/

  Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

  Posted by Κλέων Ι. στο 2016/05/30

  Από το The Books’ Journal που κυκλοφορεί, τχ#66, Μάιος 2016, κείμενο-συνεργασία, γραμμένο ειδικά για το περιοδικό από το XYZ Contagion με θέμα ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες‘, και τίτλο ‘Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα‘, διαφορετικό, ασφαλώς, από το κείμενο που είχε δημοσιευτεί εδώ, τέλη Μαρτίου, με αφορμή την καταδίκη του σφαγέα γιατρού ‘ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία’.

  «ΡΚ: Πόσα πακέτα έχεις, δύο χιλιάδες;
  ΜΝ: Τακτοποίησα δύο χιλιάδες τώρα και θα έχω κι άλλα μέχρι να νυχτώσει.
  ΡΚ: Ολα τα πακέτα να παραδοθούν μέχρι τις 12 η ώρα αύριο. Στις αποθήκες. Οχι σ’ εκείνες τις αποθήκες, σε άλλες, αλλού. Μίροσλαβ, όλοι πρέπει να πεθάνουν. Σκότωσε τους όλους, κάθε έναν που πέφτει στα χέρια σου, όποιον βρεις εκεί, πρέπει να πεθάνει»
  (Συνομιλία μεταξύ Κάρατζιτς και του υπαρχηγού του στη Σρεμπρένιτσα Miroslav Deronjic, στις 13 Ιουλίου 1995, την ώρα των επιχειρήσεων).
  Στις 24 Μαρτίου, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) έκρινε τον πρώτο ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς ένοχο για μία κατηγορία για γενοκτονία (στη Σρεμπρένιτσα) και εννέα ακόμη κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, στην Γιουγκοσλαβία των ετών 1991-1995. Μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης, ο Κάρατζιτς είναι πλέον ο πιο υψηλόβαθμος πολιτικός που καταδικάζεται για γενοκτονία από διεθνές δικαστήριο στην Ευρώπη, και μάλιστα σε έναν πόλεμο που στοίχισε 130.000 ζωές, δημιούργησε πάνω από 3.000.000 πρόσφυγες και κατέστρεψε τις ζωές δεκάδων χιλιάδων βιασμένων γυναικών.

  Η καταδίκη αυτή σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο σε τρεις αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες Υβρεως και Νέμεσης, στην Ευρώπη του ‘Ποτέ ξανά’, και μάλιστα στο γύρισμα της χιλιετίας.


  …………………….

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

  Η τρίτη ιστορία αφορά εμάς, εδώ, την Ελλάδα, και την στάση της απέναντι στον εγκληματία πολέμου Κάρατζιτς και όλα όσα αυτός αντιπροσώπευε. Οταν συνελήφθη το 2008, μεταμφιεσμένος σε new age εναλλακτικό πνευματιστή, κάποιοι πολιτικοί μας έσπευσαν να κατεβάσουν από ιστοσελίδες και από κάδρα γραφείων τις φωτογραφίες όπου εικονίζονταν μαζί του. Με την πρόσφατη ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η σιωπή ήταν τέτοια ώστε κάποιος τρίτος παρατηρητής θα μπορούσε να υποθέσει ότι ο σφαγέας ψυχίατρος, που έδινε εντολές να βομβαρδιστούν μαιευτήρια και να εκτελεστούν μαζικά έφηβοι και αγόρια, ήταν κάποιος εντελώς άγνωστος για την Ελλάδα μας. Οσοι όμως θυμούνται, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτή η εικόνα είναι ψεύτικη. Τον Μάιο του 1993, π.χ., το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είχε πλημμυρίσει από κόσμο: από ναζιστές της ΧΑ ως μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ίσως και κάποιοι αναρχικοί, προσήλθαν εκεί για να τον τιμήσουν.

  Η εθνική μας Ωμοψυχία (όρος της Ομάδας Carthago, που έγραψε ένα από τα μοναδικά βιβλία για το άγος της Βοσνίας) τον αποκαλούσε «άγγελο της ειρήνης», «σύγχρονο Ρήγα Φεραίο» και «Στρατιώτη του Χριστού». Συναντιόταν με τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, με τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, με την ηγεσία της Αριστεράς, όπου τον προσφωνούσαν «σύντροφο» κι αυτός άφριζε απ’ το κακό του, με προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος (ο οποίος μάλιστα έχει προλογίσει έκδοση ποιημάτων στα ελληνικά, το 1996), με υπουργούς και βουλευτές και άλλους πολλούς. Η Εκκλησία τον τίμησε με ανώτατο μετάλλιο, όμως κανείς δεν είχε προσέξει, πως, λ.χ., την ώρα που που είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι παράγοντες του γιουγκοσλαβικού δράματος και όλοι οι ξένοι μεσολαβητές και αξιωματούχοι όλων των χωρών και όλων των διεθνών οργανισμών στην Ελλάδα, στη «Συνδιάσκεψη Ειρήνης», στον Αστέρα Βουλιαγμένης, την Πρωτομαγιά του 1993, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε: «ελπίζω και προσεύχομαι για την Ειρήνη», ο Κάρατζιτς αμέσως μετά έκανε δηλώσεις τύπου: «θα νικήσουμε γιατί έχουμε μαζί μας τον Θεό και την Ελλάδα». Σε συνδιάσκεψη ειρήνης!

  Ηταν η εποχή που από το πουθενά εμφανίστηκε στην Ελλάδα μια ανεξήγητη σερβοφιλία. Μια άνευ όρων συμπαράταξη όλων με το σερβικό σωβινιστικό καθεστώς –των κομμάτων, των ΜΜΕ, της Εκκλησίας, της Ακροδεξιάς, λάιτ ή ναζιστικής, των αυτονομημένων μηχανισμών του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, των πολιτικών και οικονομικών ελίτ, της μαφίας και των κυκλωμάτων της νύχτας, και των οργανικών διανοούμενων και ακαδημαϊκών και όσων είχαν αναλάβει εργολαβικά την εκλαΐκευση της σερβικής προπαγάνδας και την διασπορά συκοφαντιών, κινδυνολογιών και θεωριών συνωμοσίας για τον δήθεν «κίνδυνο» που αντιμετώπιζαν οι καλοί και αμυνόμενοι Σέρβοι από μία φανταστική συμμαχία «ΝΑΤΟ-ΕΕ-Κλίντον-Βατικανού-Τουρκίας-Τσιλέρ-Μπερίσα-Ιζετμπέγκοβιτς-Μουτζαχεντίν-Γκλιγκόροφ-Γερμανίας-ΕΟΚ-Εβραιοσιωνισμού», (ζήτω ο ορθόδοξος και αντιιμπεριαλιστικός άξονας «Μιλόσεβιτς-Γιέλτσιν-Κάρατζιτς-Ελλάδας»).

  Στην πραγματικότητα, αυτή η σερβοφιλία ήταν ο μετασχηματισμός του αντιτουρκικού μίσους, που εύκολα, και με τη βοήθεια των ΜΜΕ, παραλλάχτηκε σε μίσος αντιαλβανικό και αντιμουσουλμανικό. Οι Σέρβοι χρησιμοποίησαν άψογα στην προπαγάνδα τους τις μαζικές συλλογικές ψυχώσεις των Ελλήνων και το μίσος και τον φόβο τους απέναντι στους «προαιώνιους εχθρούς Τούρκους», κατά συνέπεια και απέναντι στην «ισλαμική απειλή». Ηξεραν ότι επάνω στην αντιτουρκική ελληνική ψύχωση, είχε έλθει και είχε κλειδώσει τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, και η «αντισκοπιανή» ψύχωση. Το δογμα «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» κυριάρχησε κι έτσι, μαζί με τη συνωμοσία από τη Δύση, το Βατικανό, τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς, την ΕΟΚ, τον Σιωνισμό, που δήθεν απειλούσε την Σερβία, άρα και την Ορθοδοξία, άρα και την Ελλάδα, οι Σέρβοι άφησαν τους Ελληνες να πιστεύουν ότι θα «καθαρίσουν για πάρτη τους» και πως θα μας προσφέρουν στο πιάτο την Δημοκρατία της Μακεδονίας (το σύνθημα «Σύνορα με τη Σερβία» δονούσε συλλαλητήρια, τηλεοπτικά πάνελ και μυαλά «ελληνόψυχων»), και (γιατί όχι;) και τη Βόρειο Ηπειρο, όταν θα ερχόταν η σειρά των Αλβανών. Ο φασίστας Σέσελι είχε ανακηρύξει προληπτικά τη «Σερβική Δημοκρατία της Κοιλάδας του Βαρδάρη» και έδινε συνεντεύξεις στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, με τίτλο «Τα Σκόπια πρέπει να διαλυθούν!» (21/02/1993), όπου πρότεινε το μοίρασμα της γειτονικής χώρας μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας. Ο Κάρατζιτς υποσχόταν στους Ελληνες «100.000 στρατιώτες όταν θα χτυπιόμαστε με τους Τούρκους», ενώ ο παραστρατιωτικός ηγέτης Ζέλικο Ραζνάτοβιτς (καπετά Αρκάν) ανέβαζε σε ένα εκατομμύριο τους Σέρβους στρατιώτες που θα βοηθούσαν μάλιστα την Ελλάδα να εκδιώξει τους Τούρκους από την Κύπρο και να καταλάβει όλο το νησί. Κάποιοι ανόητοι Ελληνες βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πήγαιναν στο Πάλε, αναγνωρίζοντας έτσι ξεχωριστή κρατική οντότητα στο μόρφωμα του Κάρατζιτς, και συζητούσαν σοβαρά μαζί του τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσουμε τους Κούρδους να πλήξουν την Τουρκία ανατολικά, έτσι ώστε να «καθαρίσουμε» μετά μαζί, Ελληνες και Σέρβοι, στα δυτικά. Ο Μιλόσεβιτς, σε μια επίσημη επίσκεψη του τότε υπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Σαμαρά, τον πήρε και τον οδήγησε στη μυστική αίθουσα επιχειρήσεων. Ανοίγοντας μπροστά του χάρτες με «μετακινήσεις πληθυσμών», του πρότεινε ευθέως «κοινά σύνορα», δηλαδή διαμελισμό της Μακεδονίας. Τέτοιος διαμελισμός, βέβαια, δεν συνέβη ποτέ, όμως διαμελίστηκαν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων από έναν πόλεμο που ξεκίνησε από την σερβική εθνικιστική παράνοια -και από την προσπάθεια των χρεωκοπημένων παλαιών ελίτ να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και να εξασφαλίσουν πόρους και υλικά οφέλη στη νέα εποχή ώστε να γίνουν και επίσημα οι νέες «αστικές τάξεις» στις νέες εθνικές αγορές. Αλλά οι αιτίες της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας είναι άλλο θέμα, που χρειάζεται να ειπωθεί ξεχωριστά.

  ……………………………….

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σε ποιο περιβάλλον απευθύνθηκε η Μπουμπουλίνα της Αριστεράς ή μάλλον όλων των πατριωτικών δυνάμεων (περιμένει την καταστροφή για να συσπειρώσει όλους τους εκτός Χρυσής Αυγής «αγανακτισμένους», ξέροντας ότι η σημαδεμένη ως ακροαριστερή ΛΑΕ, είναι εμπόδιο στα υπερκομματικά της ηγεμονικά οράματα).
  Τι εκπροσωπεί και τι έχει κληρονομήσει ο όσιος Σεβαστιανός του Αμύνταιου:

  https://roides.wordpress.com/2010/09/06/6sep10/
  Ανδρέας Καντιώτης: Δεσπότης της ορθόδοξης αίρεσης του φυλετισμού
  Ταλιμπάν εθνικιστικού φανατισμού και ρατσιστικού μίσους
  06/09/2010

  Πέθανε πρόσφατα ο Ανδρέας Καντιώτης γνωστός με το επαγγελματικό ψευδώνυμο μητροπολίτης Φλώρινας Αυγουστίνος. Ο μακαρίτης ήταν μια σκοτεινή φιγούρα με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα και νοσηρότητες, που πιθανότατα προήλθαν από το γεγονός πως σε αντίθεση με τους περισσότερους δεσποτάδες αυτός φαίνεται πως ήταν πραγματικά ανέραστος. Η ίδια η Δικτατορία των «Ελλήνων Χριστιανών» και ο παλατιανός αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Α΄, που αρχικά τον προώθησαν εκτιμώντας την αντικομουνιστική του δράση, έστειλαν αργότερα στη Φλώρινα επιτροπή ψυχιάτρων για να γνωματεύσει σχετικά, ώστε να ξεφορτωθούν έναν ανεξέλεγκτο παπά που προκαλούσε προβλήματα στον πουριτανό αρχιεπίσκοπο, που είχε κάνει το λάθος, αναζητώντας απεγνωσμένα με το φανάρι αρχιερείς που δεν ήταν διαβόητοι για ομοφυλοφιλικά σκάνδαλα, να διορίσει τον Καντιώτη δεσπότη. Το αίμα όμως νερό δεν γίνεται και ο Καντιώτης δεν ντράπηκε να υποστηρίξει στη μεταπολίτευση την αποφυλάκιση των χουντικών, οι οποίοι, «ηγωνίσθησαν υπέρ της ακεραιότητος της ελληνικής πατρίδος κατά του αθέου μαρξιστικού καθεστώτος».
  …………….

  ……………..

  Παραθέτω το ρεπορτάζ από τον Ιό της «Ελευθεροτυπίας» (2000)
  http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000116c.htm

  …Το δημοσίευμα ξεκινά με τα τανκς της Δικτατορίας που κλήθηκαν από τον Δεσπότη και παρατάχτηκαν απέναντι από το ναό Κων/νου και Ελένης: «με τα κανόνια τους στραμμένα προς τα σπίτια. ..είναι δεμένα με συρματόσχοινα από τον τρούλο και το καμπαναριό. Οι οδηγοί βάζουν μπρος. Τα συρματόσχοινα τεντώνονται, οι ερπύστριες σπινάρουν, αλλά το οικοδόμημα δεν πέφτει. Θα χρειαστούν πολλές προσπάθειες και θα σπάσουν πολλά συρματόσχοινα έως ότου σωριαστεί. Μάρτυρες στη βάρβαρη πράξη μόνο οι εντελώς απαραίτητοι μηχανικοί, λίγοι στρατιωτικοί και ιερωμένοι. Οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ήταν 24 Ιουλίου του 1972, όταν ο Καντιώτης κατέφυγε στα τανκς για να ισοπεδώσει την εκκλησία του Αμυνταίου. Οι αρχές της δικτατορίας έθεσαν στη διάθεσή του τα βαριά στρατιωτικά οχήματα, … δεν ήταν δυνατόν να κατεδαφιστεί η παλιά και όμορφη εκκλησία με συμβατικές μεθόδους. Είχε προηγηθεί ο μητροπολιτικός ναός της Φλώρινας. Με ανάλογη πραξικοπηματική ενέργεια ο Καντιώτης κατεδάφισε το 1971 το ναό του Αγ.Παντελεήμονα. Ο Παπαδόπουλος επικύρωσε με την παρουσία του τη θεμελίωση του νέου ναού. Την ίδια τύχη είχαν και όσοι ιστορικοί ναοί του νομού επελέγησαν ως κατεδαφιστέοι από τον Καντιώτη. Ο Άγ.Νικόλαος στο Πλατύ Πρεσπών, ο Άγ.Αθανάσιος στην Καλλιθέα, η Αγ.Παρασκευή στην Οξιά…
  ……
  Το έγκλημα πλέον αναγνωρίζεται ανοιχτά. Στον πανηγυρικό τόμο για την 20ετία του «νέου» Αγ.Παντελεήμονα αναφέρεται ότι «ο παλαιός ναός κτίσθηκε το 1890 από σχισματικούς της Φλώρινας.» Και ο παλιός ιερέας του ναού Αθανάσιος Ρούκαλης εξηγεί: «Έφερα βαρέως το ότι ο μητροπολιτικός ναός είχε σχήμα σλαβικό, και εσωτερικά και εξωτερικά. Είχε τρεις τρούλους επάνω σε σλαβικό ρυθμό. Όλα τα παράθυρά του ήταν σε σλαβικό ρυθμό. Μέσα οι εικόνες του τέμπλου ήσαν γραμμένες με σλαβικά γράμματα και πάνω σ’ αυτά είχαν γραφεί ελληνικά. Σε περιπτώσεις που είχαν σβηστεί ή είχαν ξεθωριάσει τα ελληνικά γράμματα, φαίνονταν ακόμη τα σλαβικά. Αυτό δεν μπορούσα να το δεχτώ.»
  ……………….

  Καθόλου τυχαίο λοιπόν που την απώλεια του Καντιώτη θρήνησε γοερά ο «Στόχος» και σύσσωμη η Εκκλησία.
  _______________

  Όμως οι καντιωτικοί μαλώνουν για την κληρονομιά του μακαρίτη:

  http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?m=201504

  ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

  AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «40 ΜΑΡΤΥΡΕΣ» ΚΟΖΑΝΗΣ

  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΠΑΡΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

  Γραμμένο από την Ανδρονίκη Καπλάνογλου υπεύθυνη του Οικοτροφείου
  …………….
  Πρώτη ἐπισκεψη τῶν ἀρπακτικῶν στο οικοτροφεῖο

  Ο Κ. Βηκας έρχεται επίσκεψη για πρώτη φορά στο οικοτροφείο, με κάποια ἄτομα. Δεν είναι μέλος του Συλλόγου και δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτόν· έχει όμως σχέση με τον αρχιμανδρίτη του Αμυνταίου Σεβαστιανό Τοπάλη που είναι μέλος ο πατέρας του. Ο Πάρης Κουκουλόπουλος, σαν δήμαρχος, συνεργάζεται μαζί τους, τους παρέχει προστασία και καταστρώνουν το σχέδιο:

  α) Της αρπαγής του Οικοτροφείου των «40 Μαρτύρων», του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου, ποὺ βρίσκεται στο κέντρο τῆς πόλεως!
  …..
  γ) Την καταστροφή της μεγάλης αἴθουσας που ἔκανε και μιλοῦσε ὁ σεβάσμιος ἱεράρχης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος, για νὰ τὴν κάνουν ΚΑΠΗ καὶ νὰ πάρουν πολλά λεφτά ἀπό την Εὐρωπαϊκή Ενωση.
  ………………

 6. Ο/Η του Λαφαζάνη λέει:

  Συνέντευξη του Παναγ. Λαφαζάνη στα ΝΕΑ
  Και με τη Χρυσή Αυγή θα συνεργαστεί ο φοιτητής αφού μόνο κριτήριο είναι τα μνημόνια

  http://papaioannou-giannis.net/2016/05/14/%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%86%CF%84%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%81%CF%86%CE%BF-%CF%84%CE%BF/

  Το ΠΑΣΟΚ φτύνει τον κόρφο του με την εντυπωσιακή πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.
  Μαΐου 14, 2016

  14. Κάποιοι λένε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν «άδειασε» τη χώρα. Είναι αλήθεια ότι ο Ρώσος πρόεδρος σε ένα κρίσιμο τηλεφώνημα μάς προέτρεψε να μείνουμε στο ευρώ;
  ΑΠ: Δεν ξέρω ποιοι διαδίδουν τέτοιες φήμες για τη στάση του Πούτιν. Πάντως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, που είναι πολύ διαφορετική. Το αντίθετο, η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας μας υπογράμμιζε φιλικά σε όλους τους τόνους την ανάγκη να αντισταθούμε μέχρι τέλους και να μην υποκύψουμε στις πίεσεις του ευρωπαϊκού κατεστημένου και ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα βγαίναμε κερδισμένοι.
  Η Ρωσία, πιστεύω ότι θα ήταν στο πλευρό μας σε μια ρήξη με την ευρωπαϊκή αντίδραση, όπως τώρα είναι η μόνη δύναμη που αποδοκιμάζει ευθέως και καθαρά, κάτι που έκανε πρόσφατα ο Ρώσος Υπ.Εξ. Σ. Λαβρόφ, την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.

  18. Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ήσασταν από τα πρόσωπα που διαφωνούσατε σθεναρά με την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ένταξη στα ψηφοδέλτια στελεχών από τον χώρο της λεγόμενης «σκληρής δεξιάς», όπως για παράδειγμα του Θόδωρου Καρυπίδη και της Ραχήλ Μακρή. Τι άλλαξε και είδαμε την τελευταία υποψήφια με τη ΛΑ.Ε.;

  ΑΠ: Αυτό που άλλαξε και με επηρέασε θετικά ήταν ότι η Ραχήλ Μακρή, η οποία προσχώρησε τώρα στην Πλεύση Ελευθερίας, δεν ψήφισε το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 7. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=457294

  Γαλάνης Δημήτρης
  Κανένα σχόλιο από την εκκλησία για τον «αντιχριστιανό» Χρυσαυγίτη βουλευτή

  Ο Γ. Γερμενής ή «Καιάδας», δεν ενοχλεί τους συνήθως λαλίστατους μητροπολίτες

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2012 09:47

  Ο Καιάδας είναι μέλος του black metal συγκροτήματος Naer Mataron. Σε συνέντευξή του που είχε δημοσιευτεί την 1η Αυγούστου του 2009 στο διαδικτυακό μουσικό περιοδικό «Rock Αποδράσεις» δήλωνε: «Το black metal είναι αντιχριστιανικό και παγανιστικό όσον αναφορά στην μουσική και αναζητά την κατάργηση του χριστιανικού συστήματος και την δημιουργία ενός καινούργιου».

  Παρότι, τις τελευταίες ημέρες όλοι έχουν μάθει τις απόψεις του κ. Γερμενή ακόμη και οι πλέον λαλίστατοι μητροπολίτες, οι οποίοι μόλις ένας βουλευτής της αριστεράς ή του κέντρου τολμούσε να κάνει έστω και το παραμικρό αρνητικό σχόλιο για την εκκλησία διερήγνυαν τα ιμάτιά τους, επιλέγουν αυτή τη φορά μία ασυνήθιστη, πλην εκκωφαντική, σιωπή.

  Ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χρόνης Τσιανάκας, στην ερώτηση αν η Αρχιεπισκοπή έχει κάποια επίσημη τοποθέτηση για το θέμα περιορίστηκε να επισημάνει ότι αν υπάρξει τοποθέτηση της ηγεσίας της Εκκλησίας αυτό θα γίνει μόνον εάν και εφόσον το θέμα συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο.

  Από το γραφείο του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ δηλώνουν επίσης ότι δεν έχουν «προς το παρόν» καμία επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, ενώ από το γραφείο του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου απαντούν ότι «δεν ακούνε τέτοια μουσική», αλλά, όπως επισήμαναν, δεν τους ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός δεδομένου ότι, όπως άκουσαν, «οι γονείς του Καιάδα είναι χριστιανοί ορθόδοξοι».

  Την ίδια στιγμή η εκκλησία φαίνεται να μην ακούει και τις καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες ιερείς σε εκκλησίες, όπως ο Άγιος Ανδρέας στα Κάτω Πατήσια, προπαγανδίζουν ανοιχτά υπέρ της Χρυσής Αυγής, αδιαφορώντας, όπως λένε μέλη του ποιμνίου, αν έτσι παραβιάζουν τον πνευματικό τους ρόλο και τη χριστιανική εντολή για την καταδίκη φαινομένων βίας.

 8. Ο/Η Γυφτοσκοπιανός λέει:

  http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080928.htm

  ΟΙ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  Η υπαρκτή-ανύπαρκτη μειονότητα

  Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την ελληνική Μακεδονία. Δεν υπάρχει, κι όμως όλοι ασχολούνται μαζί του. Από τα ΜΜΕ και τις εντεταλμένες υπηρεσίες ώς την ειδική εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ.

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/2009-05-%CE%BC%CE%B1%CF%8A-antifa-%CF%84%CF%8705-%CF%83%CE%B5%CE%BB-012-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B8/

  Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν » 2009-05-ΜΑΪ-ANTIFA-ΤΧ#12-ΣΕΛ-012 – Πατριωτικός Σύλλογος Θεσσαλίας + Σάρισα + Χρυσή Αυγή στο Ξινό Νερό 1998-11-29

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/1933-xx-xx-%ce%b5%ce%b5%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%cf%8e%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bf/

  Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν » 1933-xx-xx-ΕΕΕ – Πορεία διαδήλωση των μελών της οργάνωσης ΕΕΕ στην Αθήνα
  Από το περιοδικό Antifa, τχ #12, Μάιος 2009

  http://www.mixanitouxronou.gr/o-mitropolitis-florinas-pou-polemise-to-karnavali-tis-patras-ke-aforise-tous-katikous-tou-choriou-xino-nero-florinas/

  Ο μητροπολίτης Φλώρινας που πολέμησε το καρναβάλι της Πάτρας και αφόρισε τους μασκαράδες στο Ξινό Νερό

  Ο αυστηρός Μητροπολίτης όμως δεν το έβαλε κάτω. Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά τη πρώτη αντικαρναβαλική εκστρατεία του, επανήλθε δριμύτερος.
  Το 1984 αφόρισε τους κατοίκους του χωριού Ξινό Νερό της Φλώρινας επειδή αναβίωσαν το καρναβάλι.
  Οι καρναβαλιστές, όχι μόνο οργάνωσαν αποκριάτικη παρέλαση, αλλά σατίρισαν και την εκκλησία και τους ιερείς.
  Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θεωρήθηκαν ειδωλολατρικές και οι κάτοικοι υπέστησαν τις συνέπειες.
  Στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» περιγράφονται όλες τις κυρώσεις που επέβαλε ο Καντιώτης στους κατοίκους, οι οποίοι τις «πληρώνουν» μέχρι σήμερα.

 9. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82

  21/05/2016 – 22 Σχόλια
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Κώστας Τσίπρας ή αλλιώς Αλέξης Καραμανλής

  Τι ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη συντηρητική πτέρυγα της ΝΔ

  Με βάση όλα τα στοιχεία, τους οικονομικούς δείκτες, αλλά και τα (μη) πεπραγμένα είναι αυταπόδεικτο ότι ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης είναι ο Κώστας Καραμανλής και η θητεία του είναι η «μοιραία πενταετία», όπως εύστοχα την έχει χαρακτηρίσει ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης. Για αυτό και προκαλεί εντύπωση ή και αίσθηση η ώσμωση που υπάρχει μεταξύ των βασικών παιχτών εκείνης της περιόδου με την ηγετική ομάδα της σημερινής κυβέρνησης. Μια υπόγεια γέφυρα, που δεν χτίστηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά μετά τα τραγικά γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008. Από τότε, δηλαδή, που ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ως υπουργός αρμόδιος (και) για τη δημόσια τάξη άφησε την Αθήνα να διαλυθεί, με αποτέλεσμα να γίνει ο αγαπημένος των ΣΥΡΙΖΑίων για τη (μη) στάση του. Σιγά-σιγά, λοιπόν, άρχισαν να οικοδομούνται οι σχέσεις του συστήματος Καραμανλή με την ομάδα Τσίπρα, οι οποίες τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι κ. Τσίπρας δεν επέλεξε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια προσωπικότητα από το χώρο της (κεντρο)αριστεράς ή έστω έναν άνθρωπο με κύρος από το χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά αντιθέτως επέλεξε ένα πρόσωπο που έχει ταυτιστεί με τη χρεοκοπία του δημοσίου.

  Εύλογα, λοιπόν, δημιουργούνται ερωτήματα για το τι ενώνει τους βασικούς υπεύθυνους της χρεοκοπίας της χώρας με το σημερινό αριστερολαϊκίστικό μόρφωμα που κυβερνάει. Όσο και αν φαντάζει δύσκολη η ερώτηση, η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Τους ενώνει η ίδια φιλοσοφία, που δεν είναι άλλη από την κλασική υπεράσπιση του στατους κβο. Κοινώς, να μην αλλάξει τίποτα, να μη γίνει καμία μεταρρύθμιση στη χώρα, να μη θιχτεί καμία συντεχνία, να μην υπάρξει καμία πρόοδος στις διεθνείς σχέσεις. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είναι υπουργός Εξωτερικών ο κ. Μολυβιάτης, με την ίδια άνεση που είναι τώρα αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Παπαγγελόπουλος.

  Επί της ουσίας, η φιλοσοφία των Καραμανλικών έχει μεταγγιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τείνει να γίνει κυρίαρχη. Για παράδειγμα, όπως ο κ. Παυλόπουλος φόρτωσε το δημόσιο με χιλιάδες προσλήψεις, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για να μη θιχτεί η συγκεκριμένη κατηγορία. Είναι τυχαίο ότι βασικοί παράγοντες του καραμανλικού συστήματος αποθέωναν τη «διαπραγμάτευση» που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας τους πρώτους μήνες του 2015; Είναι τυχαίο ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ξορκίζει οτιδήποτε σχετίζεται με τον κ. Σημίτη και την περίοδο του εκσυγχρονισμού, δηλαδή, τη μακράν καλύτερη περίοδο της χώρας; Είναι τυχαίο ότι τα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέμα με οποιοδήποτε υπουργό άφησε έργο και μαζεύουν τα ορφανά του Άκη, τα στελέχη του βαθέως ΠΑΣΟΚ;

  Ε, λοιπόν, τίποτα δεν είναι τυχαίο στην πολιτική. Άλλωστε, το είπε πολύ εύστοχα σε συνέντευξή του ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για την περίφημη τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης, εννοώντας την καραμανλική πτέρυγα. Έχω την αίσθηση πως όσο θα προχωράμε προς τις εκλογές, θα δημιουργούνται δύο μέτωπα, που δεν θα έχουν να κάνουν με τους παραδοσιακούς όρους της αριστεράς και της δεξιάς. Άλλωστε, για ποια αριστερά να μιλήσουμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει τη συγκεκριμένη πολιτική. Εδώ η συγκεκριμένη κυβέρνηση εκτός από το «Άγιο Φως», υποδέχεται και την εικόνα της Παναγίας της Σουμελά με τιμές αρχηγού κράτους και την εκθέτει σε λαϊκό προσκύνημα στο Υπουργείο Άμυνας! Από το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους έχουμε περάσει στην πιο ακραία ταύτιση με ό,τι πιο οπισθοδρομικό υπάρχει. Εδώ η συγκεκριμένη κυβέρνηση από την κατάργηση των παρελάσεων, διοργανώνει τελετές στο Καλλιμάρμαρο που παραπέμπουν σε πολύ σκοτεινές εποχές.

  Τέλος πάντων. Επιμένω πως ο διαχωρισμός δεν θα είναι με τους παλιούς ιδεολογικούς όρους, αλλά στη βάση της προόδου και της συντήρησης, της μεταρρύθμισης και της στασιμότητας, της Ελλάδας των ανοιχτών συνόρων και της Ευρώπης και της Ελλάδας της ψαροκώσταινας που θαυμάζει κάτι τύπους σαν τον Μαδούρο. Είναι βέβαιο το ποιοι θα συναντηθούν στο ένα μέτωπο. Το ζητούμενο είναι ποιοι θα συναντηθούμε στο άλλο μέτωπο…

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%84%CE%B9-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5

  29/05/2016 – 7 Σχόλια
  ΜΙΛΤΟΣ ΚΥΡΚΟΣ

  Τι έχουνε τα έρημα και ψοφάνε;

  Tην Tετάρτη παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες μια διαφορετική προσέγγιση για τη διέξοδο από την οικονομική κρίση της Ελλάδας. Η πρόταση του Γκυ Φερχοφσταντ και του Σταύρου Θεοδωράκη στηρίχθηκε στο ότι 3 μνημόνια και 12 θετικές αξιολογήσεις μετά την έναρξη της κρίσης, η κατάσταση της οικονομίας βρίσκεται στο ναδίρ και οι φοροδοτικές αντοχές των πολιτών έχουν μηδενιστεί. Αντί οι τρεις κυβερνήσεις που διαπραγματεύτηκαν και υλοποίησαν τα μνημόνια να χρησιμοποιήσουν το χρόνο που κέρδιζαν από τις τεράστιες θυσίες των φορολογουμένων για να υλοποιήσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που απαιτεί η οικονομία, ώστε να γίνει ανταγωνιστική, τον κατασπαταλούσαν στην υπεράσπιση του πελατειακού τους κράτους και του business as usual.

  Στο βωμό, λοιπόν, της υπεράσπισης του βαθέος κράτους μεταχειρίζονται κάθε μέσο: ψηφίζουν νόμους, αλλά όχι τις εφαρμοστικές διατάξεις, ανατρέπουν τους νόμους με τροπολογίες ή ερμηνευτικές εγκυκλίους, τους εφαρμόζουν μερικώς ώστε να μη λειτουργούν κ.λπ. Σε αυτή την πρακτική τούς βοηθάει απόλυτα η πολυνομία, η έλλειψη κωδικοποίησης των νόμων, η απουσία ελέγχου επιπτώσεων τις οποίες διατηρούν ως κόριν οφθαλμού.

  Οι κυβερνήσεις, λοιπόν, αδιαφόρησαν για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στα μνημόνια: η παράθεση μερικών από αυτές δείχνει πως η υλοποίηση τους θα είχε αλλάξει ριζικά το σκηνικό στην οικονομία, αλλά και στην υποστήριξη των πιο αδύναμων στρωμάτων. Όμως, εστίαζαν μόνο στα εισπρακτικά μέτρα, που εφάρμοζαν με ευλάβεια, καθώς μόνο αυτά ελέγχουν οι δανειστές.

  Ενδεικτικά αναφέρω:
  • τη διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις
  • την καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  • την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου (τα σκάνερς που δώρισαν οι καπνοβιομηχανίες βρίσκονται ακόμη στις αποθήκες και το ύστημα εισροών εκροών καυσίμων παραμένει ανενεργό)
  • τη μείωση του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών, αλλά και της αναδιάρθρωσης των δικαστηρίων)
  • τον έλεγχο της φοροδιαφυγής (ηλεκτρονικά τιμολόγια, πλαστικό χρήμα, διασύνδεση ταμειακών μηχανών)
  • την περιγραφή των χρήσεων γης ώστε οι επενδυτές να μην είναι αιχμάλωτοι της διοίκησης
  • το νέο πτωχευτικό δίκαιο που επιτρέπει τη δεύτερη ευκαιρία και δεν πνίγει τον επιχειρηματία στα χρέη
  • τη μείωση της τιμής των φαρμάκων που έχει λήξει η πατέντα τους στα ευρωπαϊκά επίπεδα
  • τη χάραξη στρατηγικής για την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας και την ανατροπή του πελατειακού μοιράσματος των επιδοτήσεων
  • την αναδιοργάνωση και αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης
  και δεκάδες άλλες που μπορείτε να βρείτε εδώ.

  Με δυο λόγια…

  Οι κυβερνήσεις υπόσχονταν την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, φορολογούσαν άγρια, μείωναν μισθούς και συντάξεις για να βγαίνουν τα δημοσιονομικά νούμερα και υπεράσπιζαν την πελατεία τους.
  Η τρόικα εξασφάλιζε την αποπληρωμή των χρεών και αδιαφορούσε για την εφαρμογή αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων παρά το ότι τις περιέγραφε (ως άλλοθι;) στα μνημόνια.
  Οι πολίτες πλήρωναν και πληρώνουν ακόμη χωρίς ελπίδα ανάκαμψης.

  Διέξοδος από αυτό το δρόμο μπορεί να έρθει μόνο με μια συμπληρωματική (supplemental το λένε στα αγγλικά…) συμφωνία με την ευρωπαϊκή πλευρά που θα συνδέσει την ουσιαστική στήριξη που χρειάζεται η χώρα με την πορεία των μεταρρυθμίσεων βάσει δεικτών αποτελεσματικότητας και όχι με την απλή κατάθεση νομοσχεδίων.

  Αυτή την πρόταση πρέπει να απευθύνουμε στους ευρωπαίους εταίρους μας και όχι να εκλιπαρούμε για οικονομικές ενέσεις προσωρινής αποτελεσματικότητας. Η έως τώρα αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με το νέο πακέτο παροχών από τον Μητσοτάκη (120.000 θέσεις εργασίας, 1.900 ευρώ ανά οικογένεια το χρόνο με εξασφαλισμένη ανάπτυξη 4%, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ αναμένεται) δεν μας κάνουν αισιόδοξους για αυτή την αναγκαία αλλαγή.

  Η πρόταση του Γκυ και του Σταύρου στηρίχθηκε σε μια δουλειά τεσσάρων μηνών του ΙΝΕΡΠ του Παναγιώτη Καρκατσούλη, συνεργατών από την ομάδα υποστήριξης της ΚΟ του Ποταμιού και του γραφείου της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας μας. Δείτε την έκθεση και τα υλικά υποστήριξης.

 10. Ο/Η Red λέει:

  ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ-Κωνσταντώ έχουν ανοιχτεί σε δεξιά ακροατήρια

 11. Ο/Η Παλιός λέει:

  Έρωτας με τη Χρυσή Αυγή

 12. Ο/Η Liberal λέει:

  Πολιτικές κουμπαριές και αριστεροδεξιές δημόσιες σχέσεις, έπεσε και λίγο από φιλοχρυσάβγουλο παπαδαριό, δείξτε κατανόηση στα πλατιά πατριωτικά σχήματα, όλων των δυνατών συνδυασμών.

  https://www.plefsieleftherias.gr/zoi-konstantopoulou-se-kelli-ke-lechovo-florinas/
  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε Κέλλη και Λέχοβο Φλώρινας

  Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 Μαΐου

  Πλεύση Ελευθερίας

  02/05/2016

  Στην κοινότητα Κέλλης του νομού Φλωρίνης, θα βρίσκεται αύριο Τρίτη 3 Μαΐου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσκεκλημένη του προέδρου Αθανάσιου Τάσκα.

  Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» θα παραστεί στις 20:00 στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου καθώς και στη βράβευση των μαθητών που πέτυχαν στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές.

  http://www.parapolitika.gr/article/105696/nonos-egine-o-karamanlis-stin-florina-meta-ti-deth-fotoreportazvideo

  8.09.2014 | 06:00

  Νονός έγινε ο Καραμανλής στην Φλώρινα μετά τη ΔΕΘ! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ+VIDEO)

  Νονός έγινε το απόγευμα του Σαββάτου σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, καθώς η σύζυγος του Νατάσα βάφτισε στην Κέλλη Φλώρινας, το νεαρότερο μέλος της οικογένειας του τοπικού Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Κέλλης, Αθανάσιου Τάσκα.

  Το μυστήριο έγινε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κέλλης τέλεσε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος.

 13. Ο/Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΕΚΚΛΗΣΙΑ λέει:

  http://www.avgi.gr/article/3630709/ti-enonei-aristera-kai-ekklisia

  Τι ενώνει Αριστερά και Εκκλησία
  11.08.2014

  Με την αισιοδοξία, όπως τους είπε, ότι θα υπάρξει, τελικώς, αποτέλεσμα σε τούτον εδώ τον κόσμο, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε, δύο δεκαετίες μετά, στον ίδιο τόπο. Με τις δύο λέξεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ειλικρίνεια» και «σεβασμός», να είναι ο καλύτερος οδηγός για την προσέγγιση δύο κόσμων που είναι διαφορετικοί, απέχουν πολύ, έχουν όμως και… τομές, όπως ο ίδιος, ως πρακτικός επιστήμονας, παρατήρησε: την αλληλεγγύη και την ισότητα. Έννοιες που αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στη σημερινή Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

  Αλλά και για εκείνους που θέλουν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση αυτή, το ζαπατίστικο σύνθημα «όλα για όλους, τίποτε για μας», που έχει γίνει βίωμα στο Άγιο Όρος όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, δεν μπορεί παρά να αποτελεί τον φάρο για τη συνέχεια. Όπως άλλωστε κατέγραφαν εκκλησιαστικά μέσα ενημέρωσης, οι μοναχοί στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν έναν εχθρό, όπως ίσως κάποιοι να υπολόγιζαν, αλλά έναν ευγενικό άνθρωπο, έναν πολιτικό που μιλούσε για τη σημασία στήριξης της αθωνικής πολιτείας.

  Οι φιλοσοφικές συζητήσεις -για τον Νίτσε και τον Ηράκλειτο έλεγαν με τον περίφημο Βασίλειο Γοντικάκη της Μονής Ιβήρων-, αλλά και η περιήγηση στον μαγικό κόσμο των αγιορείτικων μονών και την κληρονομιά τους δεν μπορεί, τελικώς, παρά να ήταν μια σημαντική εμπειρία για τον Αλέξη Τσίπρα, τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον Μάκη Λυκόπουλο, αρμόδιο της θεματικής Θρησκευμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Ν. ΠΑΠ.

  http://www.globalview.gr/2016/05/22/%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7/

  Παλαιοημερολογίτες καλόγεροι πιάστηκαν στα χέρια με καλόγριες

  May 22, 2016

  Σοβαρό επεισόδιο και καταγγελίες ακόμη και για ξυλοδαρμό καλογριών από καλόγερους, σημειώθηκε το πρωΐ του Σαββάτου σε μοναστήρι Παλαιοημερολογιτών στην Πάτρα.

  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το επεισόδιο εξελίχτηκε ανάμεσα σε δύο καλόγερους και δύο καλόγριες, στην ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα κοντά στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, για οικονομικούς λόγους, σύμφωνα με πληροφορίες.

  Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο καλόγριες μεταφέρθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.

  Όπως πληροφορείται το tempo24.gr οι δύο καλόγεροι έχουν προσαχθεί στο Τρίτο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά δεν έχουν συλληφθεί, αφού το αδίκημα το οποίο φέρεται να έχουν διαπράξει διώκεται μόνο αν κατατεθούν μηνύσεις.

 14. Ο/Η Σαπφώ λέει:

  http://www.lifo.gr/now/politics/106592
  Παρέα με τη Ραχήλ Μακρή κατέθεσε σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου την Ιδρυτική Διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας .

  To κάλεσμα που έκανε για την αποψινή βραδιά στο Λυκαβηττό

  5.7.2016 | 15:07

  ΣΧΟΛΙΑ 5

  «Η υπογραφή και κατάθεση αυτής της Διακήρυξης, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας ενσυνείδητης πορείας προς το λαό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε νησί, κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο, σε κάθε πανεπιστήμιο, κάθε συλλογικό χώρο, αλλά και στο εξωτερικό, σε κάθε κοιτίδα της ομογένειας, σε ανοιχτές συζητήσεις-συνελεύσεις, με κατεύθυνση τη συλλογικοποίηση, την συνειδητοποίηση, τη συστράτευση». αναφέρεται στην Ιδρυτική Διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, που κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο η Zωή Κωνσταντοπούλου. Η κα Κωνσταντοπούλου έφτασε στον Άρειο Πάγο συνοδευόμενη από την Ραχήλ Μακρή και στελέχη της παράταξης.

  «Η κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης την ημέρα που ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ΟΧΙ σηματοδοτεί την προσήλωση της Πλεύσης Ελευθερίας στο περιεχόμενο αυτού του ΟΧΙ και την δέσμευσή της να το υπερασπιστεί και να το υπηρετήσεις μέχρι τέλους» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

  • Ο/Η Po λέει:

   Μα, σας παρακαλώ λατρευτή Σαπφώ μου, όλοι έχουμε δικαίωμα στο γέλιο· το πολύτιμο και αναγκαίο αυτό συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης.

 15. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/279476/rixi-stis-sheseis-zois-rahil-poios-o-logos-tis-kontras-toys#ixzz4FCfE8Rql

  ΠΡΩΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΦΙΛΙΑ

  Ρήξη στις σχέσεις Ζωής- Ραχήλ: Ποιος ο λόγος της κόντρας τους

  Μια φιλία που φαινόταν πολύ δυνατή, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή, έχουν πια απομακρυνθεί. Ο «Βηματοδότης» αποκαλύπτει τον λόγο.

  Δεν πρόλαβε καλά- καλά να συσταθεί το κόμμα και σημειώθηκε η πρώτη ρήξη. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου , της «Πλεύσης Ελευθερίας», αρχίζει να απομακρύνεται από την πιο στενή έως τώρα συνεργάτιδά της, την Ραχήλ Μακρή.

  Τα «έσπασαν» είπαν μερικοί, «μπήκαν καινά δαιμόνια ανάμεσά τους», είπαν άλλοι. Η ίδια Ραχήλ δεν λέει ακόμα τίποτα αλλά αφήνει να διαρρεύσει ότι κάτι συνέβη.

  Μου λένε ότι διαμαρτυρήθηκε στην κυρία Κωνσταντοπούλου πως είχε δεχθεί λεκτικές επιθέσεις στο διαδίκτυο από άλλες συνεργάτιδες της Ζωής (και ότι η Πρόεδρος δεν αντέδρασε) ότι δέχθηκε πιέσεις να την απομακρύνει από το κόμμα γιατί βλάπτει την εικόνα της «Πλεύσης Ελευθερίας».

  Γεγονός είναι ότι στην τελευταία εκδήλωση του κόμματος η Ραχήλ δεν παρέστη (ούτε καν προσεκλήθη) και προτίμησε να μείνει στο σπίτι της.

 16. Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:

  Η ντροπή της Κωνσταντοπούλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s