Στροφή του κ. Άδωνη Γεωργιάδη υπέρ των ανήλικων προσφύγων

[Σιωπή όμως για την ιερή παιδεραστία]

nomos2

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Με μια αξιέπαινη ερώτησή του, ερώτηση που εκθέτει ανεπανόρθωτα την πάγια ανοχή της Αριστεράς απέναντι στο κακούργημα της παιδεραστίας (ιδιαίτερα αυτής των ρασοφόρων), ο κ.Γεωργιάδης ρωτάει με νηφάλιο τρόπο, δεχόμενος πως μπορεί οι  πληροφορίες του να μην αληθεύουν: «Ατέρμονη θλίψη και μόνο στο άκουσμά της προκαλεί η καταγγελία του δημάρχου Αλίμου, κ.Κονδύλη, για βίαιη εκπόρνευση ανηλίκων στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό, από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους….η Ελληνική Πολιτεία έχει την υποχρέωση να διαφυλάξει την ακεραιότητα αυτών των παιδιών, σύμφωνα με την Αρχή της μη διάκρισης (Νόμος 3727/2008, Άρθρο 2), καθώς η γενετήσια εκμετάλλευσή τους θέτει σε σοβαρό κίν­δυνο την υγεία και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους. Σε επέκταση και εφόσον επιβεβαιωθεί πλήρως ορθότητα της καταγγελίας, πρέπει να αποδοθούν οι προβλεπόμενες στους διατελέσαντες τα αδικήματα κυρώσεις, σύμφωνα με την εθνική έννομη τάξη, αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των παιδιών κατά της γενετήσιας εκμετάλλευσης και κακοποίησης». Άψογη η διατύπωση, απουσιάζουν εκείνες οι κλασσικές λαϊκοδεξιές και ακροδεξιές λεκτικές βαρβαρότητες (λαθρομετανάστες κλπ) και καλόπιστα δεν θα αποδώσω την ερώτηση σε διάθεση συκοφάντησης των προσφύγων, αλλά σε ειλικρινές ενδιαφέρον υπέρ των προσφυγόπουλων.

paido2_4Περιμένουμε όμως από τον κ.Γεωργιάδη να δείξει την ίδια ευαισθησία και για το από διετίας τουλάχιστον εκκρεμές και πρόσφατα δημοσιοποιημένο κρούσμα  ιερής παιδεραστίας στη Β.Ελλάδα, πολλώ μάλλον που διαφαίνεται ότι ο φερόμενος ως δράστης συνδέεται με ίδρυμα ανηλίκων και καταγγέλλεται επίσης πως απολαμβάνει ισχυρή δικαστική, πολιτική και εκκλησιαστική προστασία.

Με δεδομένο πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ευαισθητοποιηθούν (από τη στιγμή που οι αρχιμανδρίτες δεν μπορούν να διαβούν την πόρτα της Σχολής Χιλλ), δεν ενδιαφέρθηκαν άλλωστε ποτέ, με δεδομένο πως η ηγεσία της Εκκλησίας αρνείται για πολλοστή φορά επίμονα να ερευνήσει, να εξηγήσει, να τοποθετηθεί, ελπίζουμε πως ο κύριος αντιπρόεδρος της ΝΔ, θα αποδείξει πως δεν ενδιαφέρεται μόνο για τα προσφυγόπουλα (ίσως διότι θέλει να ξεπλύνει τον ρύπο της παλιότερης συμμετοχής του στο ρατσιστικό κόμμα Καρατζαφέρη), αλλά και για τα Ελληνόπουλα. Λέγοντας Καρατζαφέρη, θυμήθηκα πως και ο κ.Θανάσης Πλεύρης, ενώ εξανίστατο κατά της παιδεραστίας φθάνοντας στην ακρότητα να προτείνει χημικό ευνουχισμό των δραστών,https://roides.wordpress.com/2007/12/13/plevris131207/ τηρούσε σιγήν ιχθύος στα κρούσματα της ιερής της εκδοχής και στις υπάρχουσες δομές υπόθαλψης και ατιμωρησίας της.

ΥΓ
Ο γνωστός ηγούμενος-«ρόκερ» (στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις) κ.Μουλατσιώτης, έχει μια περίεργη αντίληψη για την ιερή παιδεραστία. Αυτός και οι «Παπαροκάδες» του θεωρούν τους δράστες «ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ» (επί λέξει) τους οποίους οφείλει να υπερασπιστεί. Νομίζω πως κανείς δεν τόλμησε να αντιστρέψει τόσο αισχρά την έννοια αυτής της λέξης του Λυσία. Ας διαβάσουμε σε ανάρτησή τους, αναπαραγωγή του άρθρου μιας μοναχής:

«Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ (σημ. Λασκ. όπου αδύνατος είναι ο μέχρι τέλους ατιμώρητος παιδεραστής)

Αναρτήθηκε από Παπαροκάδες στις 9:21 π.μ.

[…]

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κρατά αυτή τη στάση αρωγής, όπως τώρα δίπλα στο Γέροντα Εφραίμ, αλλά όσοι τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι είναι πολλοστή φορά, αφού έχει σταθεί το ίδιο δυναμικά και θυσιαστικά σε πολλούς ακόμη ανθρώπους, χωρίς να του ζητηθεί και επίσης χωρίς να έχει καμία προσωπική γνωριμία η επαφή μαζί τους. Για να το δούμε καλύτερα αυτό, αρκεί να γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω…Πριν πολλά χρόνια, ο π. Πέτρος Παπουτσάκης (μακαριστός πλέον) στο 86ο έτος της ηλικίας του κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με την κατηγορία διάπραξης κακουργημάτων». Ο αρθογράφος αποφεύγει να πει πως καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη για παιδεραστία σε βάρος έξι (6) τροφίμων του ιδρύματός του, ποινή την οποία δεν εξέτισε ποτέ-εκτός από τον πρώτο μήνα, αποφεύγοντας ακόμη και την εκδίκασή της στο Εφετείο στο οποίο είχε δήθεν «καταφύγει». Η Εκκλησία δεν τον δίκασε ποτέ και δεν έδωσε μισή δεκάρα για τα φτωχά θύματά του, που δεν θα μιλούσαν ποτέ αν δεν βρισκόταν μια γενναία δασκάλα να τα ενθαρρύνει. Συνεχίζουν οι προκλητικοί Παπαροκάδες, που φιλοξενούν και παιδιά στη Μονή τους: «Ο Γέροντας Νεκτάριος ήταν ο πρώτος κληρικός τότε και παντελώς άγνωστος στον π. Πέτρο, που τον επισκέφθηκε στη φυλακή αρκετές φορές, για να σταθεί δίπλα στο φυλακισμένο ράσο…» (Άρθρο της Ιουστίνης Μοναχής-12/1/2012).

Ομολογώ πως δεν περίμενα τέτοιες απόψεις από έναν καλλιτέχνη που μυεί νέους ανθρώπους στα μυστικά της υψηλής Τέχνης. Στη φωτ. ο όσιος Μουλατσιώτης με έναν μοναχό και ένα πολύ νεαρό πνευματικό τους τέκνο (ενήλικα;), παρακολουθούν τολμηρότατη gay θεατρική παράσταση: «Την ώρα που ακούγεται το ‘Hang up’ της Μαντόννα στο θέατρο μπαίνουν οι Παπαροκάδες…. …». Το κοινό στο οποίο έχει μοιραστεί σακουλάκι με χαρτί υγείας, ρύζι, αναπτήρα κλπ συμμετέχει στην παράσταση αντιφωνώντας με τις λέξεις «μαλάκας, τσούλα,….ουουου», ανάλογα με τα λόγια των ηθοποιών. «…στο πιο cult έργο οι κοπέλες του χορού sexy…Η Θεοφανία μας καθηλώνει sexy και ναζιάρα. Στην εμφάνιση του πρωταγωνιστή….με καλσόν, γόβα και ζαρτιέρες εντοπίζουμε τα γέλια …. της Ορθούλας….. Διάλειμμα. Οι Παπαροκάδες αποχωρούν….». («Πρώτο Θέμα», ένθετο, για την πρεμιέρα «Rocky Horror Show” στο «Βικτόρια» -Δεκ. 2006). Με την ευκαιρία να θυμίσω πως ο όσιος Μουλατσιώτης, καλούμενος από την Ι.Σύνοδο σε απολογία για πολύ πιο ανώδυνα μουσικοαθλητικά του καμώματα, είχε δηλώσει με νόημα στους ανακριτές μητροπολίτες Αλεξανδρούπολης Άνθιμο και Θηβών Ιερώνυμο: «Εγώ δεν πήγα με φαντάρους ή ναύτες» (Θ.Τσ. «Ελευθεροτυπία», 5-4-2002).  Νομίζω κατόπιν αυτού, πως είναι απόλυτα ερμηνεύσιμη η έκτοτε απόλυτη ανοχή της Ιεραρχίας στα δημόσια καμώματά του, όπως τα δυο παραπάνω, για τα οποία δεν υπήρξε από πουθενά κάποια αντίδραση.

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Στροφή του κ. Άδωνη Γεωργιάδη υπέρ των ανήλικων προσφύγων

 1. Ο/Η Παλιός λέει:

  Ο μόνος άνθρωπος στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή όχι ακριβώς μέλος αλλά για μια φορά υποψήφιος-συνεργαζόμενος, που έχει ενδιαφερθεί για τα παιδιά των λαϊκών τάξεων που δεν έχουν την τύχη να φοιτούν σε ακριβά ιδιωτικά όπως αυτά της νομενκλατούρας, αλλά να ζουν αναγκαστικά μέσα στην Εκκλησία και μάλιστα πολύ μέσα, σε μοναστήρια και σε ιδρύματα, είναι ο Βασίλης Αλεξάκης, αλλά και αυτουνού τις αιρετικές απόψεις δεν τις δημοσίευσε η επαναστατική Αυγή αλλά τα αστικά ΝΕΑ:

  «Πολύ σημαντικό είναι το θέμα των αυτοκτονιών στον Άθω», λέει ο Βασίλης Αλεξάκης. «Το ποσοστό τους είναι ανάλογο με εκείνο στις φυλακές και τα στρατόπεδα. Το κράτος δεν κάνει ποτέ ανακρίσεις και οι εφημερίδες δεν καταγράφουν τα περιστατικά. Αλλά είναι γεγονός ότι οι “παλιοί” μεταχειρίζονται τους δόκιμους μοναχούς σαν δούλους και τους ταπεινώνουν. “Πρέπει να κλάψεις τόσο ώστε το χώμα στα πόδια σου να γίνει λάσπη”, λένε στους δόκιμους». Άλλο συζητήσιμο θέμα, σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι η Αθωνιάδα Σχολή, το σχολείο στις Καρυές του οποίου οι μαθητές είναι οικότροφοι.

  «Πρόκειται για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», λέει. «Τα αγόρια αυτά μεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν γυναίκες ποτέ. Αν καμιά φορά κάνουν εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, τις βλέπουν σαν άγνωστα όντα».

  http://www.tanea.gr/PrintArticle/?article=1406041&iid=2

  ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΑΛΕΞΑΚΗ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΑΘΩ

  «Το Άγιον Όρος περιφρονεί την Ελλάδα κι ας απομυζά εκατομμύρια»

  Του Μανώλη Πιμπλή | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2008 07:00 |

  http://assets.in.gr/assetservice/Image.ashx?c=8865712&r=0&p=0&t=0&q=100&v=0&w=800

  «Χίλια χρόνια μόνον να παίρνουν ξέρουν», λέει για την αθωνική πολιτεία ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης που ασχολήθηκε με το θέμα στο τελευταίο του βιβλίο «Μ.Χ.»
  «Ό,τι και να βγει προς τα έξω για το Άγιον Όρος, μια μικρή πλευρά πάντα βλέπουμε. Ο Άθως είναι ένα σκοροφαγωμένο ξύλο από το οποίο έχει μείνει μόνο η μπογιά», ισχυρίζεται ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης. Το μυθιστόρημά του «Μ.Χ.» που κυκλοφόρησε πριν από έναν χρόνο (έχει πουλήσει περίπου 50.000 αντίτυπα στην Ελλάδα και έλαβε το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας) αποδείχθηκε πολλαπλά επίκαιρο και διαδραματίζεται στη Χερσόνησο του Άθω. Έτυχε πολύ καλής υποδοχής από το ελληνικό κοινό.

  Για τις ανάγκες της συγγραφής του «Μ.Χ.» ο Βασίλης Αλεξάκης έκανε συστηματική βιβλιογραφική έρευνα ενώ ταξίδεψε δύο φορές στο Άγιον Όρος, όπου μίλησε με πολλούς μοναχούς- συνάντησε για λίγο και τους Εφραίμ, Αρσένιο. Τα συμπεράσματά του, όπως τα εκθέτει στα «ΝΕΑ», δεν είναι καθόλου κολακευτικά:

  «Χίλια χρόνια τα μοναστήρια έτσι λειτουργούν. Ήδη ο Αθανάσιος, ιδρυτής της Μεγίστης Λαύρας, το πρώτο που έκανε τότε ήταν να αγοράσει πλοίο για να κάνει εμπόριο με την Κωνσταντινούπολη. Τα μοναστήρια είναι επιχειρήσεις από τότε που δημιουργήθηκαν. Στη βυζαντινή περίοδο λειτουργούσαν σαν τράπεζες για ανασφαλείς πλούσιους της Κωνσταντινούπολης που κατέθεταν εκεί, έναντι τιμήματος, τα χρήματά τους για να τα διασφαλίσουν από πολιτικές ανατροπές. Επίσης δάνειζαν εμπόρους της Κωνσταντινούπολης. Λειτουργούσαν δηλαδή ανέκαθεν ως οικονομικά ιδρύματα. Το δράμα είναι ότι αυτά δεν λέγονται και τώρα ξαφνιαζόμαστε που η Μεγίστη Λαύρα, λ.χ., επένδυσε 450 εκατομμύρια ευρώ στη Σκύρο σε ανεμογεννήτριες και θα πουλάει το ρεύμα στη ΔΕΗ. Εθελοτυφλούμε», λέει.

  «Δεν με ενοχλεί αυτό, αλλά αν θέλουν να είναι επιχειρηματίες, μαγαζάτορες, ξενοδόχοι, να το δηλώσουν και να πληρώνουν και φόρους. Ας το κάνουν ανοιχτά. Το ράσο, βέβαια, δεν ξέρω τι το χρειάζονται. Εγώ δεν έχω δει άλλους επιχειρηματίες, τραπεζίτες, να είναι ντυμένοι έτσι. Και με ξαφνιάζει το εξής: οι τίτλοι ιδιοκτησίας που εμφανίζουν είναι βυζαντινοί. Από πού κι ώς πού το ελεύθερο ελληνικό
  «Για να γίνεις ηγούμενος στον Άθω πρέπει να έχεις περάσει από όλα τα στάδια και να έχεις κάνει όλες τις δουλειές: από περιβολάρης μέχρι μπογιατζής και φούρναρης. Να μια ιδέα που θα άρεσε και στον σύντροφο Μάο»
  κράτος θεωρεί τον εαυτό του δεσμευμένο από αυτοκράτορες που δεν ήταν καν Έλληνες; Πώς οι κατακτητές Ρωμαίοι δεσμεύουν το κράτος; Γιατί κατακτητές ήταν. Μπορεί η Ελλάδα να θέλει να είναι θύμα των μύθων της, αλλά το Βυζάντιο έγινε ελληνικό κρατίδιο μόνο στο τέλος. Τους υπόλοιπους αιώνες καμία σχέση δεν είχε με την Ελλάδα. Εδώ είχαμε και επανάσταση στη Θεσσαλονίκη που την έπνιξε στο αίμα ο Θεοδόσιος».

  Επικαλούμενος στοιχεία που προέκυψαν κατά την έρευνά του, ο συγγραφέας των μυθιστορημάτων «Παρίσι- Αθήνα», «Τάλγκο», «Ξένες λέξεις», «Μητρική Γλώσσα», μιλάει για περιφρόνηση του ελληνικού κράτους από την πλευρά των Μονών. «Όχι μόνο αυτό, αλλά στο βάθος δεν αναγνωρίζουν στο κράτος ούτε δικαίωμα ελέγχου. Προ τριετίας ο Αλογοσκούφης ζήτησε λίστα με τα περιουσιακά στοιχεία των Μονών και οι είκοσι Μονές αρνήθηκαν και να απαντήσουν. Η ελληνική σημαία υπάρχει μόνο στο Διοικητήριο και την Αστυνομία. Οι Μονές έχουν μόνο τον δικέφαλο αετό. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Εφραίμ θεωρεί τον εαυτό του κληρονόμο του Βυζαντίου και την Ελλάδα σαν ασήμαντη επαρχία». Η πελώρια απληστία που οδήγησε στην οικονομική κρίση, ισχύει σύμφωνα με τον Βασίλη Αλεξάκη και για τις Μονές. «Είναι αχόρταγοι», λέει. «Αν ήμουν γελοιογράφος θα τους σχεδίαζα με το λιβανιστήρι στο ένα χέρι και το μπλοκ των επιταγών στο άλλο. Ώρες ώρες μου φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν ψεύτικα γένια πιασμένα με σπάγκο. Τα βγάζουν και πάνε στο χρηματιστήριο, τα ξαναβάζουν και πάνε στο Μοναστήρι. Ούτως ή άλλως, μόνο να παίρνουν ξέρουν, χίλια χρόνια τώρα. Να δίνουν ποτέ. Είναι οι μόνοι που δεν έδωσαν τίποτα για τους πυρόπληκτους».

  Στον πόλεμο είχαν τεθεί υπό την προστασία του Χίτλερ, υποστηρίζει ο συγγραφέας. «Μετά διαπραγματεύτηκαν και με το ΚΚΕ για να διατηρήσουν την αυτονομία τους σε περίπτωση που κέρδιζαν οι κομμουνιστές στον Εμφύλιο. Είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με όλους».

  «Πρόσεχε, παιδί μου, τους αιρετικούς…»

  Αν πνευματικός του πρώην υπουργού Επικρατείας είναι ο ηγούμενος Εφραίμ, πνευματικός και θρυλική μορφή του Βατοπεδίου είναι ο γέρων Ιωσήφ, που πέθανε το 1959. «Ήταν άνθρωπος αγαθός από μια άποψη, καθόλου φιλοχρήματος αλλά άκρως φανατικός, από εκείνους που χτυπούν τους μηρούς τους με ξύλο για να διώχνουν τον πειρασμό», λέει ο Βασίλης Αλεξάκης. «Στα γραφεία της Μονής υπάρχει πελώριο το πορτρέτο της θλιμμένης μορφής του. Το βιβλίο όμως με τα κείμενά του (επιστολές) που έχει εκδώσει το Όρος μιλάει μόνο του. Λέει για παράδειγμα: “Μία μοναχή μου έγραψε ότι πάσχει και αν δεν κάμη εγχείρηση αποθνήσκει. Εγώ γράφω λέγων τελείως αντίθετα: Έχε πίστην, άφησέ τα όλα εις τον Θεόν. Προτίμησε τον θάνατον”. Προς παιδί ξενιτεμένο: “Πρόσεχε, παιδί μου, πολύ τους αιρετικούς. Αυτού όπου είσαι, ξένες φυλές και γλώσσες… Μην ομιλείς διόλου με αυτούς διότι μολύνεται η καθαρά σου ψυχούλα από τα βλάσφημα λόγια τους». Ο Ιωσήφ μιλάει επίσης με βδελυγμία για το μητρικό αίμα. Με κατηγόρησαν ότι στο βιβλίο μου δεν ασχολήθηκα με το πνευματικό έργο των μοναχών. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς ασχολήθηκα», υποστηρίζει ο Βασίλης Αλεξάκης.

  Αυτοκτονίες όπως στον Στρατό

  «Πολύ σημαντικό είναι το θέμα των αυτοκτονιών στον Άθω», λέει ο Βασίλης Αλεξάκης. «Το ποσοστό τους είναι ανάλογο με εκείνο στις φυλακές και τα στρατόπεδα. Το κράτος δεν κάνει ποτέ ανακρίσεις και οι εφημερίδες δεν καταγράφουν τα περιστατικά. Αλλά είναι γεγονός ότι οι “παλιοί” μεταχειρίζονται τους δόκιμους μοναχούς σαν δούλους και τους ταπεινώνουν. “Πρέπει να κλάψεις τόσο ώστε το χώμα στα πόδια σου να γίνει λάσπη”, λένε στους δόκιμους». Άλλο συζητήσιμο θέμα, σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι η Αθωνιάδα Σχολή, το σχολείο στις Καρυές του οποίου οι μαθητές είναι οικότροφοι.

  «Πρόκειται για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», λέει. «Τα αγόρια αυτά μεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν γυναίκες ποτέ. Αν καμιά φορά κάνουν εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, τις βλέπουν σαν άγνωστα όντα».

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7079.html

  Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

  Ο νεαρός αυτός, ήταν ο Παρθένιος, τέως διάκονος του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και τέως μοντέλο…

  Θυμάστε εκείνον τον νεαρό ρασοφόρο που είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον φίλο του τον ηγούμενο Νεκτάριο Μουλατσιώτη, σχετική με όμορφα ρασοφορεμένα τεκνά που είχαν ο καθένας στο χώρο τους; Τηλεφωνική συνομιλία του 2005, που διέρρευσε τότε στα ΜΜΕ, και στο διαδίκτυο…

  Ο νεαρός αυτός, ήταν ο Παρθένιος, τέως διάκονος του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και τέως μοντέλο…
  Του απαντούσε λοιπόν τότε του Παρθένιου (είχε λέει το αξίωμα του πανιερότατου μητροπολίτη Μάνης ο νεαρός), του απαντούσε ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, και του έλεγε για τον μητροπολίτη Καλλίνικο, που έφευγε από τον Πειραιά, με την ταμπέλα του… πούστη (κατά την έκφραση του Μουλατσιωτη).

  http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=66

  Ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης απαντά μέσα από το Facebook για ένα δυσφημιστικό φωνομοντάζ που έκανε ο Σπ. Καρατζαφέρης και κυκλοφορεί στο Youtube
  Διάλογος με την κ. Νάσια Δεληγιάννη μέσα απ’ το facebook. (3/7/2009)

  Καλησπέρα σας πατέρα Νεκτάριε και σας ευχαριστώ για τις ευχές σας… Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
  Υπάρχει μια συνομιλία σας με κάποιον Μητροπολίτη, που σας λέει ότι κυκλοφορείτε με ωραία παιδιά. Μάλιστα κάπου σε άλλο βιντεάκι χρησιμοποιείτε και μια ανήθικη λέξη..».π…ης»
  Δυστυχώς η εκκλησία μας, με έχει, όπως και πολλούς άλλους, απογοητεύσει οικτρά! Από που να κρατηθούμε δεν ξέρουμε πια!

  Αγαπητή μου κ. Νάσια Δεληγιάννη

  Κατάλαβα για ποιο βιντεάκι μου γράφετε. Είναι ένα κατασκευασμένο φωνομοντάζ που κάποιοι «φίλοι», για να με πλήξουν και συκοφαντήσουν το δημιούργησαν. Δυστυχώς έχουν πάρει και έχουν βάλει προτάσεις ή λέξεις μου που μιλώ για διάφορα θέματα και αυτοί με κατάλληλο φωνομοντάζ τοποθέτησαν όπου θέλησαν τις προτάσεις και τις λέξεις μου για να αποδώσουν τα νοήματα που αυτοί θέλησαν. Για παράδειγμα ενώ στο τηλέφωνο μου λένε ότι:

  «Σας είδαμε στην Αθήνα να περπατάτε με ένα ωραίο παιδί, ποιος ήταν αυτός ο νέος;»

  «Δεν κυκλοφορώ στην Αθήνα και ουδέποτε περπατώ, αν διέλθω μέσα από την Αθήνα θα είμαι με αυτοκίνητο και πάντοτε σύμφωνα με το τυπικό της Μονής μας με συνοδεύουν 2 μοναχοί».

  Ο δήθεν Μητροπολίτης Μάνης Παρθένιος (η Εκκλησία μας δεν έχει τέτοιο Μητροπολίτη) με ρωτά ξανά:
  «Όχι, ήταν ένα ωραίο παιδί».

  «Λέτε ψέμματα, τους απαντώ διότι σας επαναλαμβάνω δεν κυκλοφορώ με λαϊκούς. Σίγουρα ήταν οι μοναχοί μου οι οποίοι δεν είναι άσχημοι, αλλά είναι όμορφοι μοναχοί. Μην νομίσετε ότι στον Θεό αφιερώνονται όσοι είναι άσχημοι και δεν μπορούν να παντρευτούν;»

  Αυτός είναι ο τηλεφωνικός διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα, τον οποίον υποκλέπτανε με μηχάνημα και μετά με φωνομοντάζ αφαίρεσαν όσες λέξεις ή προτάσεις μου για να δημιουργήσουν το δικό τους διάλογο, τον οποίο έφτιαξαν στα μέτρα τους με σκοπό να με πλήξουν ηθικά. Κάτι που τελικά δεν κατάφεραν.

  Κάποια άλλη στιγμή ο δήθεν Μητροπολίτης Παρθένιος μου ξανατηλεφωνά και μου λέει ότι η τηλεόραση αναφέρει, για τον Μητροπολίτη Πειραιώς ότι είναι π….ης. Τότε του απαντώ είναι ντροπή τους να λένε π….η, ένα Γέροντα Μητροπολίτη 82 ετών ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Εκκλησία, σας επαναλαμβάνω είναι ντροπή τους να λένε ότι ο Μητροπολίτης Καλλίνικος είναι π…ης. Ντροπή τους!
  Αυτός είναι ο διάλογός μου.

  Αγαπητή μου Νάσια, αν υπήρχε παιδάκι μου κάτι για το πρόσωπό μου και ηθικά μεμπτό να είσαι βέβαιη ότι τόσο ο Μητροπολίτης μου, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και η Ιερά Σύνοδος θα με είχαν στείλει ξυρισμένο σπίτι μου.
  Οι δε δημοσιογράφοι από τηλεοράσεως και ραδιοφώνων θα με κατηγορούσαν καθημερινά καθ’ ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο και αναγνωρίσιμο.
  Όλοι όμως γνωρίζουν ότι είναι φτιαγμένο φωνομοντάζ και δεν είναι αληθινό και ότι είναι μια στημένη συκοφαντία, δι’ αυτό και κανείς δεν δίνει σε αυτό το βιντεάκι που κυκλοφορεί στο Youtube σημασία.
  Αυτά κάνουν παιδάκι μου οι εχθροί της πίστεώς μας για να μειώσουν τους ανθρώπους που εργάζονται για τον λαό. Προσπαθούν να τους συκοφαντήσουν για να τους ρίξουν στα μάτια των ανθρώπων για να μην έχουν απήχηση τα λόγια τους στις καρδιές τους. Στην Εκκλησία είναι συνηθισμένες αυτές οι παγίδες, τέτοιες παγίδες έστησαν στον Άγιο Αθανάσιο αλλά και στον σύγχρονο Άγιο του αιώνα μας, τον Άγιο Νεκτάριο.
  Βεβαίως υπάρχουν περιπτώσεις που για όσα λέγονται δεν είναι συκοφαντίες αλλά είναι αληθινές ιστορίες. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως, για να μην κατηγορηθούν αθώοι άνθρωποι. Πρόσεξε ότι στην δική μου περίπτωση δεν ακούγεται ούτε ολοκληρωμένο, ούτε τι με ρωτούν, ούτε το τι απαντώ. Αυτό γίνεται διότι κόβουν προτάσεις, λέξεις και φράσεις μου για να φτιάξουν ένα εντελώς διαφορετικό διάλογο από αυτόν που έκανα.
  Να γνωρίζεις ότι μέσα από την καρδιά μου προσευχήθηκα γι’ αυτούς και ζήτησα ο Θεός να τους ελεήσει και να τους συγχωρήσει.

  (….)

  http://greatlie.com/index.php/el/xristianismos/orthodoksa-skandala/218-ellado-xristianistan

  Μητροπολίτης Παρθένιος και π. Μουλατσιώτης (Κλασσικό)
  «Καλλίνικος ο Πούστης»
  «Όλοι οι μοναχοί μου είναι όμορφα παιδιά…»

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θα ενδιαφερθούν τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών;

  Δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουλ 2014
  Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:
  «ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ»
  Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 στην κατασκήνωση της Γαλιλαίας στο Τρίκορφο Φωκίδος, στην περίοδο των αγοριών Γυμνασίου και Λυκείου.

  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225a.htm
  Ελευθεροτυπία, 25/2/2001
  ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ
  Μια θαυματουργή Ντίσνεϊλαντ
  1. 2.
  Ολοι τον γνωρίζουν ως «μάνατζερ των παπαροκάδων». Τον αδικούν. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Νεκτάριου Μουλατσιώτη δεν σταματούν στη μουσική. Στα δυο μοναστήρια του, στο Τρίκορφο Δωρίδας, γίνονται «πράματα και θάματα». Και το πρώτο θαύμα είναι ότι έχει εγκαθιδρυθεί εκεί ένας επίγειος παράδεισος. Φορολογικός παράδεισος, εννοείται.
  ………………….

  Μήπως είναι υπερβολικά όλα αυτά τα θαύματα; «Οχι», απαντά ο π. Νεκτάριος, «γράφω για 19 θαύματα στο βιβλίο, αλλά δεν είναι τίποτα. Στην Τήνο γίνονται 19 θαύματα την ημέρα. Στον Αγιο Εφραίμ στη Νέα Μάκρη γίνονται 25-30 την ημέρα, έχει τρεις τόμους θαύματα. Ο Αγιος Ραφαήλ στη Μυτιλήνη έχει δέκα τόμους». Του θυμίζουμε ότι στο κήρυγμά του πριν λίγη ώρα κάλεσε τους πιστούς να αγοράσουν τον επίχρυσο ή ολόχρυσο σταυρό του Αγίου Σεραφείμ (αξίας 25.000 και 32.000 δρχ.), με το επιχείρημα ότι, αν και αντίγραφο, είναι «θαυματουργός». Είχε απαριθμήσει διάφορες περιπτώσεις κατοίκων του Τρίκορφου που σώθηκαν από τροχαία, χάρη στο «σταυρό-αντίγραφο». Είχε, μάλιστα, αποφανθεί ότι ο σταυρός αυτός «έχει απoκτήσει την ιδιότητα του Τίμιου Ξύλου»!

  «-Πάρτε κι εσείς μόνος σας αυτόν το σταυρό», μας απαντά. «Θα διαπιστώσετε ότι είναι θαυματουργός. Οταν τον βάλετε εσείς ή η μάνα σας πάνω στα αλεύρι, θα φουσκώσει χωρίς μαγιά. Κι εμείς το κάνουμε. Ετσι ζυμώνουμε. Αυτό αποτελεί θαύμα για την Εκκλησία».

  – Αν δεν πιστεύω, δεν θα φουσκώσει δηλαδή;

  «- Δεν το ξέρω. Φαντάζομαι ότι θα φουσκώσει, γιατί είναι η ιδιότητα του σταυρού και όχι η δικιά σου η πίστη. Οπως και ο αγιασμός. Ο αγιασμός είναι νεράκι το οποίο ευλογείς. Ε, λοιπόν, βάλε το νερό μέσα στο ψυγείο και θα δεις ότι κι αν μείνει 20 χρόνια δεν θα μυρίσει, δεν χαλάει δεν σκουληκιάζει. Είναι ένα θαύμα κι αυτό. Κάτι το οποίο ανθρωπίνως δεν εξηγείται».

  – Εσείς, όμως, προβλέπετε κιόλας το θαύμα. Λέτε, ‘φόρα το σταυρό και το ψωμί θα φουσκώσει’.

  » – Οχι δεν είπα αυτό. Είπα ότι το κάνουμε κι εμείς και ότι μας παίρνουνε τηλέφωνο και μας λένε ότι όσοι παίρνουν το σταυρό και τον ακουμπούν δίπλα στο αλεύρι, αυτό φουσκώνει. Δοκιμάστε το».

  Το υπέρτατο θαύμα αφορά τη χρηματοδότηση της μονής: «Πολλοί είναι αυτοί που ερωτούν για το πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα και μέσα σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα», γράφει ο Νεκτάριος στο βιβλίο με το ιστορικό της μονής, και δίνει μόνος του την απάντηση: «αυτό αποτελεί όντως ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα των Αγίων».

  Μια αδελφότητα αλλά ποια αδελφότητα

  Εκεί που ο π. Νεκτάριος αρχίζει να τα μπερδεύει είναι όταν τον ρωτάμε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα οικονομικά της μονής.

  «Τα οικονομικά της μονής δεν τα διαχειριζόμαστε εμείς. Τα διαχειρίζεται η Αδελφότητα. Ολα τα κτίρια, τα πάντα ανήκουν στην Αδελφότητα».

  …………………..
  Πάντως απόδειξη δεν δίνετε σε όσους αγοράζουν τα αντικείμενα που πουλάτε.

  «Οχι, σε κανένα μοναστήρι δεν δίνουν αποδείξεις».

  – Ναι, αλλά τα άλλα μοναστήρια υφίστανται κάποιο έλεγχο και δεν έχουν παρόμοιους τζίρους.

  Εμείς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα οικονομικά μας διότι δεν είμαστε νομικά καλυμμένοι».

  Μ’ άλλα λόγια, εμπορικές δοσοληψίες ανυπολόγιστου ύψους παραμένουν στο σκοτάδι. Ενας επίγειος παράδεισος για την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή. Μετά από πολλές ερωτήσεις, ο π. Νεκτάριος αποκαλύπτει ότι έχει δημιουργηθεί και άλλη «μη κερδοσκοπική εταιρεία», με έδρα το Τρίκορφο και μέλη τον ίδιο και τους άλλους μοναχούς. Για τις ακριβείς, όμως, σχέσεις των δύο σωματείων δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός.

  Εξίσου μπερδεμένα είναι τα πράγματα με την ιερατική ιδιότητα του π. Νεκταρίου και τη νομική υπόσταση της μονής. Ολοι ασχολήθηκαν με το αν είναι ρασοφόρος ο τραγουδιστής του συγκροτήματος μοναχός Παντελεήμων, αλλά και ο ίδιος ο π. Νεκτάριος δεν αναφέρεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια στα ετήσια Δίπτυχα (δηλαδή το Who ‘s Who της Εκκλησίας) με καμιά ιδιότητα. «Δεν είμαι έμμισθος, γι’ αυτό δεν με γράφουν», υποστηρίζει ο ίδιος. Η αλήθεια είναι ότι ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, ο ίδιος που τον είχε χειροτονήσει, τον κήρυξε έκπτωτο από τη θέση του αρχιμανδρίτη τον Μάιο του 1985 για τα ακόλουθα παραπτώματα:

  «Επειδή παρά τας προφορικάς και γραπτάς ημών συστάσεις και εντολάς συνεχίζεις να παρενοχλής ομόρους Ιεράς Μητροπόλεις, διευθύνων σύλλογον εν Ηλιουπόλει Αθηνών, δημιουργούντα συνεχή προβλήματα εις την ενορίαν της Αγίας Μαύρας Ηλιουπόλεως.

  Επειδή, ως διεπιστώσαμεν, δεν εμφορείσαι υπό γνησίου Εκκλησιαστικού Πνεύματος, αλλά εργάζεσαι διά την προβολήν του εαυτού σου.

  Επειδή, ως κατ’ επανάληψιν προφορικώς σου υπέδειξα, προβαίνεις εις δημαγωγικάς ενεργείας και πράξεις και δημιουργείς έργον προσωπικόν και κατ’ εξακολούθησιν δεικνύεις ανυπακοήν».

  Ο π. Νεκτάριος έχει έτοιμη την απάντηση: «Μετά τον μητροπολίτη Πειραιώς πήγα στο μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, όπου αυτομάτως αναγνωρίστηκα ξανά ως Αρχιμανδρίτης. Η αφαίρεση του οφφικίου ήταν άκυρη, επειδή είχε γίνει άνευ Επισκοπικού Δικαστηρίου». Είναι αλήθεια ότι στα χέρια του ο Νεκτάριος έχει πρόσφατο έγγραφο του μητροπολίτη Φωκίδος (6/11/2000), στο οποίο αναφέρεται ως «αρχιμανδρίτης, ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως». Ο Νεκτάριος, όμως, επιθυμεί η μονή του να αναγνωριστεί ως συνοδική. Αν ανήκει διοικητικά στην τοπική μητρόπολη, έχει το δικαίωμα ο εκάστοτε μητροπολίτης να αλλάξει ηγούμενο ή να εκδιώξει μοναχούς. Για το λόγο αυτό, ο Νεκτάριος αναδιπλώνεται και αυτοκαταργείται ως ηγούμενος, υποβιβάζοντας τη μονή και πάλι σε αδελφότητα.

  Ολα αυτά είναι κάπως περίεργα, αλλά ο Νεκτάριος επικαλείται ένα ισχυρό επιχείρημα. Αυτή ακριβώς την πορεία ακολούθησε και η αδελφότητα Χρυσοπηγή, του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Κάτι έχει διδαχθεί απ’ αυτά ο Νεκτάριος, εφόσον υπήρξε κι ο ίδιος για ένα διάστημα μέλος αυτής της αδελφότητας και τρόφιμος της μονής που διατηρεί η Χρυσοπηγή στο …Παγκράτι. Αυτή η θητεία του Νεκτάριου δίπλα στο σημερινό Αρχιεπίσκοπο και την τρόικα της «Χρυσοπηγής» εξηγεί και τη διστακτικότητα της Ιεραρχίας απέναντί του: ο π. Νεκτάριος γνωρίζει πολλά, από πρώτο χέρι…

  Τα σχέδια του π. Νεκταρίου δεν σταματούν εδώ. Προγραμματίζει τη δημιουργία ενός κέντρου αποτοξίνωσης για νέους. Ο προϋπολογισμός του έργου θα υπερβαίνει το 1 δις δρχ και θα ανεγερθεί σε περιοχή που ελπίζει ότι θα του παραχωρηθεί από ιδιώτες και δημοτικούς άρχοντες. Μεγαλόπνοο πρόγραμμα, για το οποίο θα ζητηθεί η συνδρομή της -κατά τα άλλα- «εβραιοκρατούμενης» και «αντίχριστης» Ευρωπαϊκής Ενωσης.

  Μια άλλη έμπνευση του πολυπράγμονα ιερωμένου ξένισε όσους τον άκουσαν να την εξαγγέλλει από τηλεοράσεως. Για να πλησιάσουμε, λέει, τους νέους, να ιδρύσουμε και πιτσαρίες της εκκλησίας. Η έκπληξή μας μετριάστηκε όταν διαπιστώσαμε ότι η οικογένεια Μουλατσιώτη είναι ιδιοκτήτρια της αλυσίδας εστιατορίων «Mr Pizza». Στην ομώνυμη ΕΠΕ μετέχει με 380 εταιρικά μερίδια ο κ. Ιωάννης Μουλατσιώτης και με 220 η κυρία Παναγιώτα Μουλατσιώτου. Πρόκειται για τον αδελφό και τη μητέρα του Νεκτάριου -κατά κόσμον Γεωργίου- Μουλατσιώτη. Ο κ. Ιωάννης Μουλατσιώτης συμμετέχει ενεργά στα της μονής. Εμφανίζεται ως ο μοναδικός «Μεγάλος Ευεργέτης και Κτήτωρ» της μονής, επειδή δίνει «έως και σήμερα μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανοικοδόμησή της». Η δουλειά με τις πιτσαρίες δεν φαίνεται βέβαια και τόσο αποδοτική. Στον ισολογισμό της 5ης εταιρικής χρήσης που δημοσιεύτηκε το 1998 τα καθαρά κέρδη του Mr Pizza ΕΠΕ μόλις ξεπερνούσαν τα 9.5 εκατ.

  Λίγο δύσκολο να καλυφτούν τα έξοδα των εκατοντάδων εκατομμυρίων που δαπανώνται στη μονή. Μπορεί, βέβαια, να έγινε κι εδώ κάποιο θαύμα, λογιστικό αυτή τη φορά.

  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225b.htm

  Το «πιστεύω» του π. Νεκταρίου
  ……
  Πρώτο στοιχείο των απόψεών του είναι η επίθεση στον πολιτικό κόσμο: «Αληθεύει (κύριοι πολιτικοί) το γεγονός ότι είστε όλοι βραχυκυκλωμένοι στα δίχτυα του Σιωνισμού; Η έχει εφαρμογή η λαϊκή παροιμία ‘όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν;'» Δεν διστάζει να επιτεθεί και στους ιεράρχες για να αποδείξει τη δική του ανωτερότητα: «Να υπογράψουν όλοι οι Αρχιερείς δήλωση που να δηλώνουν ότι δεν ανήκουν στη Μασονία, Ρόταρυ, Λάιονς» (σελ. 229). «Αλλά μήπως και μερικοί εκκλησιαστικοί άρχοντες δεν γίνονται όργανα του Αντιχρίστου;» (σελ. 109).

  Το κείμενο χαρακτηρίζεται από ακραίο αντισημιτισμό και υιοθέτηση όλων των γνωστών συνωμοτικών θεωριών: «Ο Χίτλερ ήταν Εβραίος», «ο Μωάμεθ ήταν Εβραίος», «το έθνος των Εβραίων έχει την κατάρα του Θεού». «Αφού δεν πέτυχε ο Χίτλερ αυτό που ήθελαν οι Εβραίοι, για να μπορούν να να κυβερνούν σε Ανατολή και Δύση, σκέφθηκαν και δημιούργησαν μια νέα αυτοκρατορία, την ΕΟΚ» (σελ. 225). Ο Αντίχριστος είναι η Ενωμένη Ευρώπη: «Διαδίδεται ότι από το κτίριο της ΕΟΚ ίσως κάνει την εμφάνισή του ο φέρων τον αριθμό 666. Θα είναι Εβραίος στην καταγωγή, θα ηγηθεί σαν πρόεδρος της ΕΟΚ και θα μεταπηδήσει στο Ισραήλ» (σελ. 318).
  ……..
  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010325a.htm
  ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ, ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

  Η υποψηφιότητα ενός αγίου

  1. 2.

  Εχουμε προστάτες άγιους του Πεζικού, του Πυροβολικού, της Αεροπορίας… Ακόμα και άγιο του Ερωτα ανακαλύψαμε πρόσφατα για το καλό της ορθοδοξίας και του γένους. Είμαστε πλέον έτοιμοι να υποδεχτούμε και τον άγιο του αντιδυτικισμού.

  Ενα από τα φλέγοντα θέματα της ατζέντας του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αυτές τις μέρες, είναι και η αγιωνυμία ενός «αγίου του έθνους και της ορθοδοξίας»: 140 χρόνια μετά το θάνατό του ο Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος, γνωστός στην εκκλησιαστική παράδοση με το όνομα Παπουλάκος, έχει μπει για τα καλά στη μάχη της αγιοποίησης.
  Ο προηγούμενος άγιος που ανακήρυξε η Ιερά Σύνοδος ήταν ο Κοσμάς Αιτωλός, το 1961, και συνεπώς οι συνθήκες είναι ώριμες για νέα αλλά πολιτικά επίκαιρα πρόσωπα. Στον 21ο αιώνα η ορθοδοξία χρειάζεται καινούρια, ελκυστικά, σύμβολα. Στη Ρωσία, όπως είναι γνωστό, αγιοποιήθηκε ο τελευταίος τσάρος ακριβώς για να επισημανθεί η οριστική ρήξη με τα άτυχα σοσιαλιστικά και διεθνιστικά πειράματα.

  Στις κεντρικές υπηρεσίες της Εκκλησίας της Ελλάδος υπάρχουν κι άλλες αιτήσεις αγιωνυμίας (όπως π.χ. του Εφραίμ Νέας Μάκρης), αλλά η περίπτωση Παπουλάκου κρίνεται επικρατέστερη. Ο φάκελος της υποψηφιότητας Παπουλάκου οφείλει να ικανοποιήσει ορισμένα ουσιαστικά για την Εκκλησία κριτήρια.
  ……………………
  *Ο παπα-Ανδρέας και ο Σύλλογος Αρμπουναίων έδωσαν ένα κομματάκι της κάρας του Παπουλάκου στον κ. Μουλατσιώτη (για να το εκθέσει στη μονή του, στο Τρίκορφο) και εκείνος δώρισε μια χρυσοποίκιλτη συσκευασία για το λείψανο. Καθαρές δουλειές.

  Τα ξερά αγγούρια

  Σήμερα η (κυρίως) κάρα βρίσκεται στην εκκλησία του χωριού και μαζί με τα θαυματουργά απομεινάρια του «ιερού ράσου» του υποψήφιου αγίου, που βρίσκεται στον ανακαινισμένο χώρο της σκήτης του, προσελκύουν προσκυνητές.

  «Κάπου κάπου δίνω κάποιες κλωστές από το ράσο του αγίου», μας εμπιστεύεται ο εφημέριος του χωριού Αρμπουνα.
  …………………..

  Φυσικά και ο ίδιος ο κ. Μουλατσιώτης με κάποιο τρόπο συμμετέχει σε θαύματα αξιοποιώντας το βαμβάκι με το οποίο έπλυνε την κάρα του αγίου. Μ’ αυτό έπιαναν προζύμι χωρίς μαγιά διάφοροι πιστοί. Το ίδιο συμβαίνει και με κλωστές από το ράσο του Παπουλάκου, που όμως δεν ξέρουμε πού ακριβώς φυλάσσεται.
  ………………….

  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρμπουναίων Αθανάσιος Νασιόπουλος, όπως και ο πατέρας του Ανδρέας Νασιόπουλος, ο παλιός πρόεδρος, δεν γνωρίζουν τίποτα για το «άγιο ράσο», που όπως είπαμε εξακολουθεί να ψιλοκόβεται.
  ………………

  Πίσω από τη βολική μορφή του υποψήφιου αγίου δεν πρέπει να μας διαφείγει ότι η διαδικασία αγιοποίησης είναι ταυτόχρονα και μια από τις πιο προσοδοφόρες επιχειρήσεις της σύγχρονης Εκκλησίας. Είναι γνωστή η περίπτωση του οσιομάρτυρα Εφραίμ και παλιότερα του Νεκταρίου.

  Ο μητροπολίτης Αττικής είχε ανοιχτή αντιδικία με τις μοναχές της μονής του Οσίου Εφραίμ Νέας Μάκρης γύρω από τον τρόπο συλλογής και εκμετάλλευσης των χρημάτων που έδιναν οι πιστοί «για τον άγιο». Στην υπόθεση αναμείχθηκε ο εισαγγελέας και δεν άργησε να φτάσει και το ΣΔΟΕ. Το θέμα ακόμα δεν έχει λήξει οριστικά. Σίγουρα αυτό το μοντέλο του οσίου Εφραίμ είχε στο νου του ο κ. Μουλατσιώτης, όταν επιδίωκε να γίνουν τα δικά του μοναστήρια τόποι προσκύνησης του Παπουλάκου.

  Την κρίσιμη περίοδο που «ανακαλύφθηκε» το λείψανο του οσίου Εφραίμ, ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης συνεργαζόταν στενά με την ηγουμένη Μακαρία της μονής της Νέας Μάκρης και ασκούσε ο ίδιος τα καθήκοντα του ιερέα της μονής.

  (Ελευθεροτυπία, 25/3/2001)

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/7482/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B1
  Τρίτη, Ιανουάριος 22, 2008 – 21:19

  Οι Παπαροκάδες πέταξαν τα ράσα

  Το επιτυχημένο CD τους «Εμαθα ελεύθερος να ζω» φαίνεται πως ενέπνευσε για τα καλά τους Παπαροκάδες, που αποφάσισαν να βγάλουν τα ράσα! Ο ένας μετά τον άλλο εγκατέλειψαν το μοναστήρι του Νεκτάριου Μουλατσιώτη στο Τρίκορφο Δωρίδας του νομού Φωκίδας και αποφάσισαν να αναζητήσουν την τύχη τους κάνοντας «σόλο» καριέρα.

  http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/otan-o-22xronos-satanistis-umnouse-touspaparokades

  Οταν ο 22χρονος σατανιστής υμνούσε τους…«Παπαροκάδες»

  Ο 22χρονος «σατανιστής» είχε ένα δεύτερο προφίλ στο facebook, στο οποίο έκανε φιλοχριστιανικές αναρτήσεις.

  18 Ιουν. 14 (16:23)

  Νέα δεδομένα έρχονται στην υπόθεση του 22χρονου φερόμενου ως σατανιστή που δολοφόνησε άγρια μια 40χρονη άστεγη στη Γλυφάδα, καθώς όπως προκύπτει είχε και δεύτερο προφίλ στο facebook, στο οποίο κάθε άλλο παρά σατανιστικές αναρτήσεις έκανε.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δεύτερο προφίλ το οποίο έχει παρεμφερές όνομα με το πραγματικό του ονοματεπώνυμο, ο 22χρονος έκανε αναρτήσεις θρησκευτικού περιεχομένου στις οποίες υμνούσε τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, γνωστό μέλος των «παπαροκάδων».

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Δεν είναι ακρότητα ο Χημικός Ευνουχισμός των Παιδεραστών.
  Είναι Αναγκαιότητα για την πρόληψη εγκλημάτων κατά ζωής.
  Διαπιστωμένα οι Παιδεραστές δεν θεραπεύονται και όταν αφεθούν ελεύθεροι επαναλαμβάνουν τους βιασμούς των παιδιών.
  Επιβάλλεται να παραμένουν έγκλειστοι διά βίου,
  προσφέροντας κοινωνική εργασία υπό επίβλεψη,
  ΜΑΚΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ.

  p.s.
  Το να εκτελούνται ενοχλεί κάπως τους προστάτες της κατ’ επίφαση πάντα Δημοκρατίας.
  Άμποτε μια Πεφωτισμένη Δεσποτεία να βάλει τα πράγματα στη θέση τους,
  καθώς η Πεφωτισμένη Αναρχία απέχει ακόμη έτη φωτός από τον Πλανήτη Γη.

 5. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Ωμη παρέμβαση
  http://fonirodopis.gr/press/66174
  Υπόθεση Αρχιμανδρίτη: Προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από πρώην Αρεοπαγίτη

  26 Μάιος 2016

     

  Η συστατική επιστολή του Επίτιμου Προέδρου του Αρείου Πάγου προς τους δικαστές προκειμένου να αρχειοθετήσουν την υπόθεση παιδοφιλίας!!!

  Η δημοσιοποίηση του θέματος των παραβατικών πράξεων του παιδόφιλου Αρχιμανδρίτη που καταγγέλθηκε στη Δικαιοσύνη μετά την κατάθεση του παιδιού ενώπιων δικαστών και παιδοψυχολόγων προκάλεσε πανελλήνιο σοκ. Η υπόθεση όπως μαθαίνουμε αρχειοθετήθηκε μετά την αποστολή συστατικής επιστολής του επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου. Δυστυχώς σε χιλιάδες περιπτώσεις ακολουθήθηκε η ίδια τακτική με την απόκρυψη σκανδάλων για τα οποία βοά όλη η Ελλάδα. Χωρίς κανένα σχόλιο τη δημοσιεύουμε όπως έχει.

  ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

  Σχόλιο

  stoppaidofilia
   26 Μάιος 2016 at 16:57
  ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΩΝ; ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ …ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όταν καυγαδίζουν οι μεγάλοι Ελληνορθόδοξοι βγαίνουν λαυράκια.
  Από το ναζιστικό «Στόχο»:

  http://www.stoxos.gr/2013/02/blog-post_3192.html

  ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ…! ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΩΝΥΜΟΣ ΛΙΑΠΗΣ…

  Writen by ΣΤΟΧΟΣ 3 years ago – 1 Comments

  ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΩΝΥΜΟΣ ΛΙΑΠΗΣ

  Τρομοκρατημένος από την συνεχή κριτική που του ασκεί ο «Στόχος» για τις φιλίες του με την Οικογένεια Τσίπρα, τον Τζέφρυ Παπανδρέου και τους λοιπούς αριστερούς Ανθέλληνες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Συριζώνυμος Λιάπης πήγε την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο Mediterraneo για να δεί τον 75χρονο ιστορικό εκδότης της «Ελεύθερης Ώρας» Γρηγόρη Μιχαλόπουλο.. Όπως προκύπτει και από το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης ¨Ωρας» της Τρίτης που δημοσιεύουμε, ο Μακαριώτατος συνομίλησε με τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο και είπαν πολλά.
  Θυμίζουμε ότι παρά την κακή κατάσταση της υγείας του, ο Γρ. Μιχαλόπουλος στις 31 Ιανουαρίου προσήλθε στην κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή στο Α’ Νεκροταφείο και εξεφώνησε έναν από τους επικηδείους πάνω στο φέρετρο του Στρατηγού, δεχόμενος καρτερικά τις αποδοκιμασίες κάποιων θερμόαιμων παρισταμένων στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων. Θυμίζουμε τέλος, ότι ο «Στόχος» τον περασμένο Οκτώβριο ήταν το μόνο ελληνικό ΜΜΕ που αποκάλυψε τις στενές σχέσεις του Συριζώνυμου Λιάπη με τον Αλέξη Τσίπρα και τον μακαριστό πατέρα του Παύλο από της εποχή της Επάρατης Χούντας. Αποκαλύψεις που είχαν ενοχλήσει τα μέγιστα τους Συριζαίους σφουγγοκωλάριους του Μακαριωτάτου που κατοικοεδρεύουν στην οδό Αγίας Φιλοθέης και στην Μονή Πετράκη. Για να φέρει τα πράγματα σε μιά ισορροπία και να πάψουν οι Πατριώτες να διαμαρτύρονται πως συναναστρέφεται μόνο Αριστερούς, αναγκάστηκε ο Συριζώνυμος Λιάπης να πάει την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο για να αποχαιρετίσει την ψυχορραγούντα Εκδότη της «Ελεύθερης Ώρας»..

  Εις μνήμην του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, ο «Στόχος» αναρτά το παρακάτω βίντεο από μία εκπομπή του στην ΤΗΛΕΤΩΡΑ τον Σεπτέμβριο του 1996, όπου ο αείμνηστος Βασιλόφρων δημοσιογράφος μιλάει με το γνωστό αμίμητο στύλ του για τους κιναίδους Δεσποτάδες και κληρικούς που έχουν διαβρώσει την Εκκλησία

  1 σχόλιο
  Ανώνυμος22/2/13 10:53 μ.μ.

  ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΕΙ,ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ.

 7. Ο/Η Χαρωποί αρχιμανδρίτες λέει:

  http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/history/kathimerini_arximandritismos.htm

  Ο αρχιμανδριτισμός, ασθένεια της Εκκλησίας

  Οι άγαμοι κληρικοί από νεαρή ηλικία μαθαίνουν καλά την τέχνη των συμμαχιών που θα τους οδηγήσει στον επισκοπικό θρόνο

  Άρθρο του Σταύρου Ζουμπουλάκη*
  Καθημερινή της Κυριακής, 27-02-2005

  Η κρίση που συγκλονίζει την Εκκλησία της Ελλάδος και έχει επεκταθεί, για την ώρα, και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν είναι ασφαλώς κρίση προσώπων, όπως προσπαθούν πολλοί επίσκοποι και πολιτικοί να την παρουσιάσουν προκειμένου να την υποβαθμίσουν – χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι όσοι ενέχονται δεν πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και οι νόμοι του κράτους. Η κρίση είναι θεσμική, ηθική και πνευματική. Είναι τόσο βαθιά μάλιστα, που τίποτε από εδώ και πέρα δεν θα είναι για την Εκκλησία της Ελλάδος όπως πριν, κάθε επιστροφή στην προ της παρούσης κρίσεως κατάσταση είναι πλέον αδύνατη. Ποια θα είναι η νέα πραγματικότητα θα εξαρτηθεί από το πόσο η Εκκλησία θέλει και μπορεί να συζητήσει εις βάθος τα αίτια αυτής της δίχως προηγούμενο κρίσης και να πράξει ανάλογα.

  Τα αίτια της κρίσης μπορούν να αναζητηθούν σε πολλές κατευθύνσεις. Θα κάνουμε λόγο και εμείς εδώ για ένα από αυτά, θεσμικού χαρακτήρα, μέσα από το οποίο, ωστόσο, μορφοποιείται και εκφράζεται όλη η ηθική και πνευματική παθολογία της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας. Θα μιλήσουμε για τον αρχιμανδριτισμό. Είναι τυχαίο ότι όλοι για τους οποίους γίνεται δυσφήμως λόγος τις μέρες αυτές είναι αρχιμανδρίτες ή πρώην αρχιμανδρίτες (δηλαδή επίσκοποι);

  Κληρικοί καριέρας

  Τι είναι οι αρχιμανδρίτες; Είναι άγαμοι ιερείς εν τω κόσμω, χωρίς όμως να είναι μοναχοί – είναι απλώς εγγεγραμμένοι για τυπικούς λόγους στο μοναχολόγιο μιας μονής. Το τρίτον τούτο γένος, πέραν των εγγάμων παπάδων και των μοναχών, είναι κληρικοί καριέρας. Φόρεσαν τα ράσα, σε νεαρότατη συνήθως ηλικία, ορεγόμενοι εκκλησιαστικών αξιωμάτων και κυρίως βέβαια επισκοπής. Γίνονται αρχιμανδρίτες για να γίνουν δεσποτάδες. Άγαμοι ιερείς στον κόσμο υπήρχαν πάντοτε στην Εκκλησία, μόνο σήμερα όμως και κυρίως στα όρια της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν συγκροτήσει χωριστό σώμα και έχουν αποκτήσει τόση δύναμη. Η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία κυβερνιέται –διάβαζε: δυναστεύεται– από τους αρχιμανδρίτες, από αυτό το σώμα φιλόδοξων, αθεολόγητων, απαίδευτων, αυταρχικών και ψυχολογικά προβληματικών –ίνα μη τι χείρον είπωμεν– ανθρώπων. Όταν ένα χριστιανόπουλο, δεκαεφτά ή δεκαοχτώ χρόνων, θέλει να βάλει τα ράσα, όχι για να γίνει παπάς ή καλόγερος αλλά αρχιμανδρίτης, κάτι δεν πάει καλά εξαρχής με την ψυχική ισορροπία του. Οι αρχιμανδρίτες ξέρουν καλά ένα μόνο πράγμα, αυτό ακριβώς που ξέρει κάθε καριερίστας, την τέχνη των συμμαχιών: σε ποιον να προσκολληθούν, με ποιον και πότε να συμμαχήσουν, με ποιους να συνάψουν σχέσεις δοσοληψίας, οι οποίες, όπως έδειξε η παρούσα κρίση, μπορεί να φτάσουν και πολύ μακριά.

  Νοσηρό φαινόμενο

  Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να εμποδίσει, στη σύγχρονη κοινωνία των ατομικών δικαιωμάτων, έναν άνθρωπο να γίνει άγαμος παπάς, όπως κάποιος άλλος γίνεται άγαμος δάσκαλος, δικαστής ή υδραυλικός. Ούτε εμείς είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο. Το νοσηρό φαινόμενο του αρχιμανδριτισμού, στο οποίο επωάζονται όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε τούτες τις μέρες, είναι εκείνο που πρέπει να λάβει οριστικό τέλος, και όχι η άγαμη ιεροσύνη. Υπάρχουν κανονικά μέσα για να γίνει αυτό. Θα αναφέρουμε τρία.

  1. Το ηλικιακό όριο που θεσπίζουν οι εκκλησιαστικοί κανόνες για τη χειροτονία σε διάκονο (το εικοστό πέμπτο) και σε πρεσβύτερο (το τριακοστό) να αυξηθεί, προκειμένου περί αγάμων κληρικών, κατά πέντε έτη (τριάντα και τριάντα πέντε αντιστοίχως), ώστε η απόφαση για άγαμη ιεροσύνη να είναι, όσο γίνεται περισσότερο, ώριμη, στερεή και δοκιμασμένη.

  2. Οι άγαμοι κληρικοί στον κόσμο να μην παίρνουν το οφίκιο του αρχιμανδρίτη. Το οφίκιο αυτό να περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στα μοναστήρια, στους ηγουμένους των μονών, στους επικεφαλής της μάνδρας. Θα διορίζονται δηλαδή άγαμοι ιερείς στους ενοριακούς ναούς και δεν θα γίνονται με την πρώτη, όπως εν τοις πράγμασι συμβαίνει σήμερα, προϊστάμενοι των ναών ούτε βεβαίως θα προΐστανται στις ακολουθίες. Θα γίνονται και αυτοί προϊστάμενοι με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που γίνονται και οι έγγαμοι. Δεν είναι νοητό νεανίσκοι είκοσι τόσων χρόνων να δυναστεύουν, ελέω επανωκαλυμμαύχου, παπάδες με τριάντα και σαράντα χρόνια ιεροσύνης. Επίσης να μην καταλαμβάνουν κατ’ αποκλειστικότητα ούτε καν κατά προτεραιότητα τα λογής εκκλησιαστικά αξιώματα και υψηλές διοικητικές θέσεις (αρχιερατικοί επίτροποι, πρωτοσύγκελλοι, ιεροκήρυκες μητροπόλεων κ.λπ.). Δεν θα αποκλείονται από αυτά, αλλά θα δικαιούνται να τα λάβουν εξίσου όπως και οι έγγαμοι. Θα πρόσθετα μάλιστα ότι είναι αποτελεσματικότερο τις κρίσιμες διοικητικές θέσεις που απαιτούν μακρά πείρα και γνώση (όπως αίφνης η θέση του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου) να τις αναλαμβάνουν έγγαμοι ιερείς για να εξασφαλίζεται μια απρόσκοπτη διοικητική συνέχεια. Οι σημερινοί αρχιμανδρίτες τις θεωρούν τις θέσεις αυτές, όπως και πράγματι είναι, προθάλαμο του επισκοπικού θρόνου.

  3. Να εκλέγονται επίσκοποι και από τις τάξεις των εγγάμων ιερέων. Η αγαμία των επισκόπων δεν ίσχυε ανέκαθεν στην Ανατολική Εκκλησία (μέχρι και τον 5ο αι. οι περιπτώσεις εγγάμων επισκόπων δεν είναι σπάνιες), νομοθετείται από τον Ιουστινιανό τον 6ο αι., επικυρώνεται με τον ιβ΄ κανόνα οικονομίας της Πενθέκτης (691-692), και είναι καιρός πλέον να αρθεί. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα υπέρ της. Κανένα απολύτως. Τουναντίον μάλιστα η τραγική έλλειψη ικανών και άξιων εκκλησιαστικών ανδρών επιβάλλει, κατά στοιχειώδη λογική, να διευρυνθεί το πεδίο επιλογής των επισκόπων, να συμπεριλάβει κατ’ ανάγκην και τους εγγάμους.

  Όσο απομένουν Χριστιανοί…

  Οι αποφάσεις της συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (18 – 19 Φεβρουαρίου) επιβεβαίωσαν, για άλλη μια φορά, ότι οι επίσκοποι είναι βαθιά νυχτωμένοι, ότι εθελοτυφλούν και υποκρίνονται. Ούτε είχα ούτε έχω καμιά ελπίδα ότι θα θελήσουν οι άνθρωποι αυτοί να απαλλάξουν την Εκκλησία από τον νοσηρό εναγκαλισμό του αρχιμανδριτισμού, είναι όλοι τους άλλωστε σαρξ εκ της σαρκός του αρχιμανδριτικού γένους.

  Θέλω ωστόσο να αισιοδοξώ ότι οι ελάχιστοι μυαλωμένοι επίσκοποι που υπάρχουν θα θελήσουν να λάβουν στις επαρχίες τους κάποια ουσιώδη μέτρα για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης και ότι μέσα στο πλαίσιο των μέτρων αυτών θα επαναθεωρήσουν και το ρόλο των άγαμων κληρικών στην Εκκλησία. Ό,τι κάνουν πάντως ας το κάνουν όσο απομένουν ακόμη Χριστιανοί στον τόπο μας.

  * Ο κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης είναι διευθυντής του περιοδικού Νέα Εστία.

 8. Ο/Η Psycho λέει:

  Από τον Μουλατσιωτισμό στον Σατανισμό
  ή
  η ο καλογερισμός σε ρόλο ψυχίατρου

  http://www.newsit.gr/egklhma/I-poreia-pros-ton-Eosforo-Pos-o-22xronos-egine-mesa-se-ena-xrono-aimodipsis-latris-toy-Satana/303267

  Η πορεία προς τον Εωσφόρο – Πως ο 22χρονος έγινε μέσα σε ένα χρόνο αιμοδιψής λάτρης του Σατανά

  Πολλές πτυχές έχει η υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη με έναν 22χρονο να έχει ομολογήσει την δολοφονία μιας 40χρονης γυναίκας στο όνομα του Σατανά. Το νεο αυτό παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλαξε πολύ την συμπεριφορά του τον τελευταίο χρόνο. Από επισκέψεις σε μοναστήρια με την μητέρα του ξαφνικά έγινε σατανιστής.

  Αυτό ξεδιπλώνεται και μέσα από ένα άλλο προφίλ που είχε ανοίξει στο facebook ο 22χρονος σατανιστής Αλέξανδρος Παπαγεωργίου. Το προφίλ με το όνομα Αλέξανδρος Γεωργίου δείχνει ένα παιδί το οποίο από την μια ημέρα στην άλλη μεταλλάχθηκε.

  Αν παρατηρήσει κανείς τις αναρτήσεις του το 2013 θα δει ένα παιδί το οποίο ανέβαζε βίντεο από μοναστήρια και ευχές γερόντων. Ανέβαζε βίντεο με το Νεκτάριο Μουλατσιώτη και έγραφε μάλιστα: «Με την χαρη του θεου θα νικησουμε τον ανισχυρο διαβολο και τους υπηρετες του το πιστευω ΑΜΗΝ».
  Όλα αυτά μέχρι τις 19 Οκτωβρίου του 2013 που έγραψε:

  «Τonight its the night that I join satan side».

  Από εκείνη την ημέρα ανεβάζει στο προφίλ του όλο φωτογραφίες σαν κι αυτές:

  Οι αστυνομικοί είχαν καταλήξει σε 4 υπόπτους αλλά είχαν ξεχωρίσει εδώ και καιρό τον 22χρονο. Όμως δεν είχαν «δέσει» την υπόθεση. Ο χρόνος πίεζε αφού πίστευαν ότι θα ξαναχτυπούσε.
  Έτσι τον προσέγγισαν μέσω του προφίλ «ελεύθερος τεκτονας» στο facebook και με την βοήθεια κάποιου ο οποίος ήταν μυημένος του έπιασαν την κουβέντα.

  Όπως λένε οι αστυνομικοί, ο 22χρονος, έφτασε στην δολοφονία με τελετουργικό τρόπο ακολουθώντας πιστά όλα τα βήματα που περιέγραφαν τα σατανιστικά βιβλία τα οποία διάβαζε.

  Το θύμα του φαίνεται να το είχε επιλέξει εδώ και καιρό και όχι τυχαία. Μόλις βρήκε την ευκαιρία επιτέθηκε στην 40χρονη της πολτοποίησε το κεφάλι με την πέτρα και την πέτρα την πέταξε όχι για να μην αφήσει ίχνη στον τόπο του εγκλήματος, αλλά γιατί δεν έπρεπε να αφήσει το «αντικείμενο» στον τόπο της θυσίας.

  Κι αυτό γιατί όπως λένε τα βιβλία του Εωσφόρου, η πέτρα ήταν πλέον ιερή αφού είχε το αίμα του θύματος το οποίο πήγε στον Θεό του τον Σατανά.

  http://www.espressonews.gr/reportaz/2015/10/142151/thelo-na-gino-arhiereas-toy-arhonta-toy-skotoys

  «Θέλω να γίνω αρχιερέας του άρχοντα του σκότους»

  Τρίτη, Οκτώβριος 13, 2015 – 14:04

  Οι ανατριχιαστικές περιγραφές του στρατιωτικού στη δίκη του «σατανιστή της Γλυφάδας», που πολτοποίησε το κεφάλι άστεγης το Πάσχα του 2014
  (….)
  Ο ίδιος ξέσπασε σε λυγμούς όταν αναφέρθηκε στον γιο του σχετικά με τον σατανισμό. «Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον σατανισμό. Εναν μήνα πριν από τη δολοφονία είχε επισκεφτεί το Αγιο Ορος (…) Ωσπου να κλείσω τα μάτια μου θα με βαραίνει αυτή η τραγωδία! Ας με συγχωρέσει ο Αλέξανδρος που δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω. Ο γιος μου είναι άρρωστος» είπε παρακαλώντας το δικαστήριο να δείξει επιείκεια.

 9. Ο/Η Φαντάροι και ναύτες λέει:

  Ενοχλούσε το ράφτινγκ, για τις gay παραστάσεις με νεαρούς και για την στοργή στον «αδύνατο» παιδεραστή πρωτοπρεσβύτερο Παπουτσάκη, μόκο.
  Αλλά η προειδοποίηση στους μητροπολίτες για φαντάρους και ναύτες, τους φρέναρε

  ΤΑ ΝΕΑ: Οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Θηβών Ιερώνυμος, στους οποίους απολογήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, απέφυγαν την όποια τιμωρία τη στιγμή που ο μοναχός εμφανίστηκε ενώπιόν τους προκλητικός και ειρωνικός, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την προσωπική ζωή κληρικών:

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4226238/?iid=2
  Απολογήθηκαν για το… ράφτινγκ οι «παπαροκάδες»!

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2002 |

  Τελικά, το ράφτινγκ ήταν αυτό που ενόχλησε τα μέλη της Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου από όλες τις δραστηριότητες των «παπαροκάδων». Οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Θηβών Ιερώνυμος, στους οποίους απολογήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, απέφυγαν την όποια τιμωρία τη στιγμή που ο μοναχός εμφανίστηκε ενώπιόν τους προκλητικός και ειρωνικός, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την προσωπική ζωή κληρικών:

  «Χαίρομαι που με δικάζετε, γιατί προσπαθώ να είμαι κοντά στους νέους και όχι γιατί πήγα με φαντάρους, ναύτες και όποιους άλλους».

  Οι δύο μητροπολίτες τον κατηγόρησαν για εκκοσμίκευση, για το ράφτινγκ, το άλμα με σκοινί στη γέφυρα της Χαλκίδας, το καρτ και την ιππασία και για δηλώσεις που έκανε σχετικά με τις αποδοχές των ιερέων και των αρχιερέων.«Έτσι όπως σας είδα με το σκοινί, μου θυμίσατε τον Ρουβά», είπε σε κάποια στιγμή ο Αλεξανδρουπόλεως, για να εισπράξει την απάντηση: «Μπα, βλέπετε κι εσείς Σάκη;».

  Να σημειωθεί ότι ο κ. Μουλατσιώτης είχε κληθεί σε απολογία κατηγορούμενος για «εκκοσμίκευση» και για ενέργειες οι οποίες δεν «συνάδουν με το πνεύμα του μοναχισμού». Τότε, πολλοί μητροπολίτες είχαν ενοχληθεί για τον τρόπο που οι μοναχοί παρουσίαζαν με βιντεοκλίπ μέσα από «ελαφρές τηλεοπτικές εκπομπές» τα τραγούδια τους και τις άλλες δραστηριότητές τους.

  Ο κ. Μουλατσιώτης και μετά τις εξηγήσεις δεν έκρυψε ότι πολλά από τα έσοδα της ομάδας του έχουν δοθεί σχεδόν σε όλες τις μητροπόλεις για «ιερούς σκοπούς». Όπως είπε μιλώντας στα «ΝΕΑ»: «Μόνο ο Μητροπολίτης Φωκίδας, στον οποίο υπάγομαι, δεν μου έχει ζητήσει το παραμικρό. Όποιος μου έχει ζητήσει, έχω ανταποκριθεί». Έτσι, έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής, αποφασίστηκε η Μονή στο Τρίκορφο να μετατραπεί σε ησυχαστήριο επίσημα πλέον και με προεδρικό διάταγμα. Στο εκεί υπάρχον κτιριακό συγκρότημα θα εγκατασταθεί πλέον η μοναστική αδελφότητα με την έγκριση και της Ιεράς Συνόδου υπό τη μορφή του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.

 10. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Καταδίκη Άδωνι Γεωργιάδη και του εκδοτικού του οίκου για αντιγραφή και παραποίηση πνευματικού έργου

  Πολλά (και όχι τόσο κολακευτικά) μπορεί να πει κανείς για τα συγγράμματα που προωθεί μέσω του εκδοτικού του οίκου ο Άδωνις Γεωργιάδης, από κοινού με τον αδελφό του, Λεωνίδα. Αυτό που ίσως πολλοί δεν ξέραμε είναι ότι κάποια από αυτά είναι… κλεμμένα!

  Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε τον περασμένο Αύγουστο καταδικαστική απόφαση κατά των αδελφών Γεωργιάδη, καθώς και του εκδοτικού τους οίκου, της εταιρείας «Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ» και της διευθύντριας σπουδών της εταιρείας, Άννας Ευσταθίου Τζιροπούλου, η οποία ήταν και η «πέτρα του σκανδάλου», για προσβολή πνευματικής περιουσίας.

  Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ενάγων Θεόφιλος Σημαιοφορίδης μήνυσε τους παραπάνω για προσβολή του σήματος «Ελλήνων Λόγος», του οποίου αναγνωρίζεται ως πνευματικός δημιουργός, καθώς η Άννα Ευσταθίου Τζιροπούλου, όπως κατήγγειλε και επιβεβαιώθηκε από το δικαστήριο, σε δύο συγγράμματά της με τίτλους «Πώς η Ελληνική Γονιμοποίησε τον Παγκόσμιο Λόγο» και «Ο Εν τη Λέξει Λόγος» έχει «κλέψει» τις ιδέες του ενάγοντα, χωρίς φυσικά την άδειά του.

  Τι λέει, λοιπόν, η απόφαση του δικαστηρίου; Αναγνωρίζει το δίκιο του Θεόφιλου Σημαιοφορίδη, διατάσσοντας παράλληλα την καταστροφή όλων των εντύπων του εκδοτικού οίκου στα οποία αναφέρεται ο όρος «Έλλην Λόγος», καταλογίζοντας επιπλέον ποινή 20.000 ευρώ σε κάθε εναγόμενο ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

  http://www.koutipandoras.gr/article/katadiki-adoni-kai-toy-ekdotikoy-toy-oikoy-gia-antigrafi-kai-parapoiisi-pneymatikoy

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Τσίπρας και η παρέα του, μας προκαλούν απέχθεια, Αλλά:
  Ο κ.Γεωργιάδης όχι μόνο δεν μας πείθει για την ειλικρίνεια της δήλωσής του αποδοκιμασίας του παλιού του Αντισημιτισμού, αλλά το παλιό ηγετικό στέλεχος του ακροδεξιού Λάος, εκτίθεται και αυτοαποκαλύπτεται ανεπανόρθωτα:

  http://tvxs.gr/news/ellada/o-georgiadis-anagkastike-na-katebasei-ton-rabino
  Ο Γεωργιάδης αναγκάστηκε να «κατεβάσει» τον Ραβίνο

  02 Ιαν. 2018
  Συμπαραστάτη τον Αδωνι Γεωργιάδη βρήκε στις ακραίες απόψεις του o ραβίνος Μορντεχάι Φριζής, το βίντεο του οποίου με τη σφοδρή επίθεση και τους βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον των μελών της ομάδας του Ρουβίκωνα προκάλεσε αντιδράσεις.

  Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε ότι το θεωρεί «άψογο».

  Υπενθυμίζεται ότι ο ραβίνος Μορντεχάι Φριζής είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της οργάνωσης Ρουβίκωνας αποκαλώντας τους «αναρχοάπλυτους, θρασύδειλους, βρωμερούς τυπάκους και τύπισσες» και απειλώντας τους ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ τους έχουν ήδη φακελωμένους. «Αναρχοκουμούνια, σας φτύνουμε και τον Μαρξ, τον προδότη τον Εβραίο αντισημίτη, σας φτύνουμε και τον Μπακούνιν» έλεγε μεταξύ άλλων στο «διάγγελμά» του ο ραβίνος.

  Οι δηλώσεις του ραβίνουν προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ενώ αποδοκιμάστηκαν από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ακόμη και επίσημα από το Ισραήλ, μέσω της πρεσβείας του. Μετά από αυτό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναγκάστηκε να σβήσει το εν λόγω tweet με το οποίο επιδοκίμαζε τις απόψεις του Ραβίνου.

  Παπαδημούλης: Ανεξίτηλη ντροπή το tweet Γεωργιάδη για τον ακραίο Ραβίνο

  …………………………..

  Αποδοκιμάζει και η πρεσβεία του Ισραήλ

  Ο λόγος του ραβίνου δεν έτυχε της έγκρισης ούτε της πρεσβείας του Ισραήλ, η οποία καταδίκασε το κήρυγμα.

  Η ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ αναφέρει:

  «Ο Ραβίνος Μορντεχάι Φριζής (Mordechai Frizis), ο οποίος διαμένει στο Ισραήλ, ανάρτησε πρόσφατα ακραίες δηλώσεις στο youtube σχετικά με την επίθεση με μπογιές εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα για την οποία η οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την πλήρη ευθύνη.

  Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αποδοκιμάζει την ακραία ανακοίνωση του Ραβίνου Φριζή και δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για την δική του προσωπική άποψη η οποία ουδεμία σχέση έχει με την επίσημη θέση της Πρεσβείας.»

  Ακολούθησε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος που με δήλωση του χαρακτήρισε «απαράδεκτες και προκλητικές» τις δηλώσεις Φριζή σημειώνοντας ότι «οι ακραίες αυτές απόψεις, άλλωστε, που δεν συνάδουν με τις αξίες της Εβραϊκής θρησκείας, ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να παραμείνει ούτε στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, όπου υπηρέτησε για κάποιο μικρό διάστημα».
  _________________________________________

  Με την ευκαιρία:

  http://www.iefimerida.gr/news/381468/pnigmenoi-sta-daneia-politikoi-kai-dimarhoi-posa-hrostane
  ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
  «Πνιγμένοι» στα δάνεια πολιτικοί και δήμαρχοι -Πόσα χρωστάνε

  07|12|2017

  Για πρώτη φορά στα φετινά πόθεν έσχες τα πολιτικά πρόσωπα και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να δηλώσουν και τα δάνεια που έχουν λάβει κατά το παρελθόν αλλά και τα ποσά αποπληρωμής που οφείλουν.
  …………………………..
  Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης το 2007 πήρε τρία δάνεια ένα 100.000 € από την εθνική ένα 255.000 € από την Alpha Bank και ακόμη ένα 274.000 € επίσης από την Alpha Bank.

  Τα ποσά που χρωστάει σήμερα φτάνουν τις 623.000 €.
  ……………………………
  http://www.efsyn.gr/arthro/o-nanogilekos-adonis-vazei-ta-gyalia-se-bbc-kai-new-york-times

  O νανογιλέκος Αδωνις βάζει τα γυαλιά σε BBC και New York Times

  14.11.2017, Δημήτρης Κανελλόπουλος

  Ο καθένας έχει διαφορετική οπτική για την ηθική, ειδικά του χρήματος. Από τον Αδωνι Γεωργιάδη η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε και πολλά πράγματα.

  «Στο μέτρο που τα χρήματα αυτά είναι προϊόν πραγματικής εργασίας και πραγματικής δράσης, ναι, το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μία κυβέρνηση, που θέλει να τον υπερφορολογήσει, δεν το βρίσκω καθόλου ανήθικο» δήλωσε για τα Paradise Papers ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο «Πρακτορείο 104.9», ο μοναδικός αντιπρόεδρος κόμματος παγκοσμίως που πουλάει νανογιλέκα και νανοζώνες κ.ο.κ.
  ………………………

  • Ο/Η Red λέει:

   ΝΔ ΝΔ ΝΔ ΝΔ

   http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/12/capital-controls.html

   ΣΆΒΒΑΤΟ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017
   Τα δάνεια που πήρε η Σπυράκη σε εποχή μνημονίου και capital controls

   Πολλά είναι τα δάνεια που έχει λάβει η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη

   Το 2005 η κ. Σπυράκη έλαβε από την Alpha Bank δάνειο ύψους 160.000 €, ενώ την ίδια χρονιά έλαβε άλλες 100.000 € πάλι από την Alpha Bank.

   Το 2012 ,και πάλι από την Alpha Bank, έλαβε δάνειο ύψους29.000 €, το 2013 από την τράπεζα Πειραιώς 40.000 €, το 2014από την τράπεζα Πειραιώς 31.000 € και ένα δεύτερο ύψους 430.000 € .

   Τέλος, το 2015 από βελγική τράπεζα πήρε δάνειο αξίας 2.000 €.

   Με βάση τα υπολειπόμενα πόσα η κ. Σπυράκη χρωστά σήμερα 713.318 ευρώ .
   Πληροφορίες: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.