Ο φιλάνθρωπος Αρχιεπίσκοπος, του Μανώλη Γλέζου, στηρίζει τη Χρυσή Αυγή

[Ο Κύπρου Χρυσόστομος βοήθησε το ΕΛΑΜ]

xryso_xa25.5.16

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Το τι ακριβώς είναι ο αρχιεπίσκοπος-τραπεζίτης και η ζάπλουτη Εκκλησία-επιχειρηματίας της Κύπρου, που έφτασε να ασκήσει ακόμη και κοσμική εξουσία μέσω του αμφιλεγόμενου και φιλόδοξου αρχιεπισκόπου–προέδρου Μακαρίου Γ΄ (οι Ιεροί Κανόνες το απαγορεύουν αυστηρά), είναι πολύ γνωστό στο νησί και σε κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει.  Η φιλική στάση του κ.Χρυσόστομου απέναντι στην Χ.Α. της Κύπρου (ΕΛΑΜ) ήταν επίσης γνωστή από παλιά, είχε καταγγελθεί και από το αδελφό του ΣΥΡΙΖΑ κόμμα ΑΚΕΛ και αργότερα επιβεβαιώθηκε και με τη βούλα του φυρερίσκου. Αυτό δεν εμπόδισε ηγετικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ να συναντούν τον Αρχιεπίσκοπο, να τον επαινούν ή και να υποκρίνονται (ο Μ.Γλέζος) πως πιστεύουν ότι θα μοιράσει στους φτωχούς την αστρονομική ιερή περιουσία του νησιού (όπως κατά τον κ.Τσίπρα θα έκανε και ο Ιερώνυμος). Να σημειωθεί πως μόνο ο ναζιστικός «Στόχος» και ο αριστερός λαϊκιστής υποστηρικτής των Κάρατζιτς και Μιλόσεβιτς, πίστεψαν τον αρχιεπίσκοπο της Κύπρου: «‘Σήμερα ο ελληνικός κυπριακός λαός υψώνει ένα ακόμη ΟΧΙ απέναντι στην αδίστακτη επέλαση των απρόσωπων οικονομικών μηχανισμών που διευθύνει η Γερμανία’, τονίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Γλέζος και συνεχίζει: ‘Συγχαίρω τον κ.Χρυσόστομο για την απόφασή του να θέσει την περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας στη διάθεση του Κράτους’» (21.3.2013).  Είχαμε τότε αφιερώσει στον αμετανόητο θαυμαστή του διώκτη της Εκκλησίας τύραννου Χότζα (που ζήτησε τώρα δημόσια να τον κηδέψει ο αρχιεπίσκοπος Λαυρεντιάδη και Βοιωτοπεδίου) και υμνητή της δήθεν πάνδημης αντίστασης των επισκόπων στην Κατοχή και θαυμαστή του Κύπριου Αρχιεπισκόπου ένα σχετικό άρθρο.

Σε σχέση με τα παραπάνω, να θυμηθούμε και κάποιες δηλώσεις των Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου, σχετικές με τον κ.Χρυσόστομο, τον οποίο αναγόρευσαν σε επίσημο συνομιλητή της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, λες και η Κύπρος έχει θεοκρατικό πολίτευμα. Με δεδομένο ότι το ΑΚΕΛ είχε από το 2011, ως κυβέρνηση, καταγγείλει επίσημα την ανάμιξη του Αρχιεπισκόπου στην πολιτική, ενώ η Χ.Α. Κύπρου την είχε τότε ανοιχτά υποστηρίξει, νομίζω πως η επίσημη πολιτική ενημέρωση από τον Έλληνα πρωθυπουργό και δυο υπουργούς του (Παππάς-Κοτζιάς) του Κύπριου Αρχιεπισκόπου, παίρνει μια ιδιαίτερα αρνητική διάσταση, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τους ήταν γνωστό ότι οι παρεμβάσεις του ιερωμένου συνεχίζονται και παράγουν πολύ επικίνδυνα αποτελέσματα: (2.2.2015-maistorcy.com). «Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι ενημέρωσε  τον Αρχιεπίσκοπο για τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και εξήρε το ρόλο της Κυπριακής Εκκλησίας ‘ως προστάτη των πιο αδύναμων της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού ευρύτερα’». Ζωή Κωνσταντοπούλου προς τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου: « ‘Εμείς το λέμε με απερίφραστο τρόπο, ότι στο πεδίο της αλληλεγγύης και της στήριξης των ανθρώπων να αντιμετωπίσουν την κρίση όχι απλώς δεν πρέπει να υπάρχει αναστολή, αλλά θα πρέπει να ενθαρρύνεται η σύμπραξη’» (iefimerida.gr-24|03|2015). Είχαν προηγηθεί όμως τα ακόλουθα:

(13/12/2013) «Mιχαλολιάκος: O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στήριξε το ΕΛΑΜ». Ο Αρχιεπίσκοπος υποτίθεται πως «διέψευσε» με τον ακόλουθο τρόπο: «Παλαιότερα, ναι, με είχαν πλησιάσει αυτά τα παιδιά του ΕΛΑΜ και συζητώντας μαζί τους κατάλαβα ότι κάποιες θέσεις τους είναι αρκετά ακραίες. Αν και τα παιδιά είναι νεαρά και κάποια από τα πιστεύω τους είναι για το καλό της πατρίδας μας, ορισμένες θέσεις τους, επαναλαμβάνω ότι ήταν αρκετά ακραίες. Γι αυτό το προτίμησα να κρατήσω αμέτοχη στάση συμβουλεύοντάς τους να μην εμπλακούν με την πολιτική. Δεν έχω καμία σχέση ούτε με το ΕΛΑΜ ούτε με τη Χρυσή Αυγή και δεν ξέρω τίποτα γι αυτά που λέει ο κύριος Μιχαλολιάκος».

Τι συνέβη τώρα; Όλη αυτή η κοινωνική δράση της «προστάτιδος των αδυνάμων» (oι μη ρασοφόροι ομοφυλόφιλοι, τους οποίους η κυπριακή ρατσιστική Εκκλησία, που αθωώνει παιδεραστή ιερέα, δαιμονοποιεί, δεν είναι αδύναμοι;) κυπριακής Εκκλησίας για τη «στήριξη ανθρώπων», την οποία τόσο ανερυθρίαστα εγκωμίασαν οι τρεις αριστεροί ηγέτες,  (π.χ. «Πυραμίδες και στις ΗΠΑ – εμπλέκεται Κύπριος Μητροπολίτης». Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – Γ. ΤΣΑΛΑΚΟΣ , ‘ΤΑ ΝΕΑ’ 21/10/1998) παρήγαγε τους καλούς της καρπούς, οι οποίοι δεν περιορίζονται πλέον μόνο στα οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα των Κυπρίων κληρικών (π.χ. 14 November, 2000, Sex scandal divides Cyprus Church. Greek Orthodox clergy are meeting in Cyprus to discuss allegations of homosexuality…”).

Συνέβη η είσοδος στη Βουλή του αδελφού κόμματος της ‘Χρυσής Αυγής’. Το ναζιστικό ΕΛΑΜ κατάφερε να κερδίσει δύο έδρες, μπαίνοντας στη Βουλή με το οριακό 3,7%  (ισχύει το πλαφόν του 3,6%, αντί του 1,8%, που ίσχυε πριν).

Πως έγινε αυτό το «θαύμα»; Το γέννησε η φιλανθρωπική δράση της Εκκλησίας:
«18 Μαρτίου 2016. Στη ‘ΓΝΩΜΗ’: Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος ποντάρει στο ΕΛΑΜ, στο Παράρτημα της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» στην Κύπρο – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Σε υπόγειο ρόλο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, κινεί τα νήματα για την επιτυχία του ΕΛΑΜ, του Παραρτήματος της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» στην Κύπρο, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις του Κυπριακού! Ο «εκλεκτός»: Υποψήφιος του ΕΛΑΜ στην Πάφο ανώτατο στέλεχος των εκκλησιαστικών επιχειρήσεων! Μέλος της Ιεράς Συνόδου σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Παραρτήματος της φασιστικής οργάνωσης! Λεπτομέρειες διαβάστε στη νέα έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα». Aυτά αποκαλύπτει η αριστερή κυπριακή εφημερίδα. Εμείς εδώ τo έχουμε πει πολλές φορές. Η ολοφάνερη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ να έχει ως σύμμαχό του μερίδα της Άκρας Δεξιάς, να ταλαντεύεται και να ασκεί και δεύτερη παράλληλη πολιτική στο πεδίο του αντιδυτικού πατριωτικού και θρησκευτικού λαϊκισμού και να στηρίζει υπόγεια τη Χ.Α., απαξιώνοντας στην πράξη ακόμη και τη δίκη της, μπορεί να έχει, αν δεν σταματήσει άμεσα, καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μας.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Ο φιλάνθρωπος Αρχιεπίσκοπος, του Μανώλη Γλέζου, στηρίζει τη Χρυσή Αυγή

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, πιστεύουν πως ο αρχιεπίσκοπος είναι πολιτικό πρόσωπο που δικαιούται να παρεμβαίνει πολιτικά. Διαφωνεί όμως το ΑΚΕΛ, που συγκρουόταν με αυτήν την αντίληψη από το 2011 ως κυβέρνηση:

  Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, από το 2011
  Στ. Στεφάνου: Ο Αρχιεπίσκοπος προσπαθεί να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή

  Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2011 16:25

  Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος, δεν συμβαίνει σε κανένα κοσμικό κράτος στον κόσμο, που έχει ως βασικότατη αρχή τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσόστομου Β΄.

  Ο κ. Στεφάνου είπε ότι οι νέες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου αναφορικά με το κυπριακό και τις προεδρικές εκλογές του 2013 «επιβεβαιώνουν ξανά ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δεν επιχειρεί απλά επέμβαση στα πολιτικά πράγματα του τόπου, αλλά επιχειρεί να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή του τόπου καθορίζοντας τη γραμμή πλεύσης στο Κυπριακό, κάνοντας επαφές και φτιάχνοντας συμμαχίες με πολιτικά κόμματα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

  «Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος, δεν συμβαίνει σε κανένα κοσμικό κράτος στον κόσμο που έχει ως βασικότατη αρχή τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μόνο κοσμικό κράτος, είναι και κράτος δικοινοτικό, όπως καθορίζει το Σύνταγμα, το οποίο όλοι πρέπει να σέβονται περιλαμβανομένου και του Αρχιεπισκόπου», σήμειωσε ο κ. Στεφάνου και κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν αν είναι διατεθειμένα να εκχωρήσουν ολόκληρο ή μέρος του ρόλου τους στον Αρχιεπίσκοπο.

  «Τελικά τα κόμματα και όλοι θα πρέπει να απαντήσουν: Είμαστε ή δεν είμαστε ευρωπαϊκό κράτος;», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.
  Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2011

  Η Χρυσή Αυγή, από το 2011

  Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) με ανακοίνωσή του «χαιρετίζει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ ως προς το εθνικό μας πρόβλημα και την πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο».

  «Θεωρούμε πως η Εκκλησία ήταν διαχρονικά ένας θεσμός που στήριξε τον Ελληνισμό της Κύπρου στην προσπάθειά του για επιβίωση και ως εκ τούτου είναι καθήκον της εθναρχούσας Εκκλησίας να ασκεί τον ρόλο της συμβουλεύοντας τον λαό», αναφέρει το ΕΛΑΜ.

  Προσθέτει ότι «τον ρόλο αυτό είναι φυσικό να τον ασκεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β’, ο οποίος ευτυχώς δεν πτοείται από τον πόλεμο που του ασκεί η προπαγανδιστική μηχανή του ΑΚΕΛ και λέει τα πράγματα με το όνομά τους».

  Το ΕΛΑΜ αναφέρεται και στην εκδήλωση της Ομάδας Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων Πολιτών αύριο το βράδυ με πορεία που θα καταλήξει στο Προεδρικό Μέγαρο και απευθύνει έκκληση σε «όλους τους Ελληνες της Κύπρου να παραστούν μαζικά».

  Προσθέτει πως «μια δυναμική παρουσία μερικών δεκάδων χιλιάδων κόσμου θα δείξει πως η κυπριακή κοινωνία δεν αντέχει άλλο την διακυβέρνηση του Προέδρου Χριστόφια και του ΑΚΕΛ».

  Δηλώνει, καταλήγοντας, ότι «θα βρίσκεται μαζί με τους διαδηλωτές στην εκδήλωση της Δευτέρας όπως και όλες τις προηγούμενες Δευτέρες».


  [Μιχαλολιάκος: «Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε στις εκλογές». Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκ 2013-Βίντεο με αναφορές του Νίκου Μιχαλολιάκου στους ιεράρχες, που στηρίζουν, ακόμη και υλικά, τη Χρυσή Αυγή, περιλαμβάνεται στο υλικό, που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση].

  Ο ΣΥΡΙΖΑ:
  http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=34430955
  Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου

  Στην αρχιεπισκοπή, ο κ. Χρισόστομος υποδέχτηκε εγκάρδια τον Αλέξη Τσίπρα και συζήτησε μαζί του για πολλά θέματα, όπως ανέφερε. «Τον ακούσαμε μετά προσοχής, ανταλλάξαμε αρκετές απόψεις εφ’ όλης της ύλης και η ευχή και η προσευχή μας είναι να πετύχει νέος πρωθυπουργός και η επιτυχία του θα είναι επιτυχία του ελληνικού λαού» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ευχόμενος παράλληλα «να μην πεινάσει κανείς πλέον στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο».

  Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο για τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και τον ευχαρίστησε γιατί η κυπριακή εκκλησία -όπως τόνισε- στάθηκε στο πλάι των πιο αδύναμων της ελληνικής κοινωνία, του ελληνικού λαού.

  Ο κ. Τσίπρας εξήρε γενικά το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αυτή να συμβάλει για την προώθηση του αναγκαίου διαθρησκευτικού διαλόγου σε μια εποχή που -όπως σημείωσε- «το μίσος το θρησκευτικό μας οδηγεί σε περιπέτειες, με την άνοδο του φονταμεταλισμού και του φανατισμού». «Οι πεφωτισμένοι πνευματικοί ηγέτες πρέπει να προτάσσουν τα στήθη στο μίσος, διότι οι θρησκείες είναι για να ενώσουν τους λαούς και όχι να τους χωρίσουν» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
  _____________

  Από το, κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ «κοινωνικό», έργο της Εκκλησίας της Κύπρου:

  http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=650924

  Ιερές μπίζνες στην Κύπρο

  Πώς η Αρχιεπισκοπή της Μεγαλονήσου έχασε την Ελληνική Τράπεζα, παρά το κόλπο γκρόσο με το οικόπεδο

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2014 05:45

  http://www.protothema.gr/greece/article/486555/kupros-den-tha-ependusei-xana-se-trapezes-o-arhiepiskopos-hrusostomos/
  Κύπρος: Δεν θα επενδύσει ξανά σε τράπεζες ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

  22/06/2015

  http://www.inep.org.cy/index.php/en/forums/koinonika-zitimata/384/

  Τα τραπεζιτικά κυκλώματα: Οικογενειοκρατία, δικηγόροι και τραπεζίτες στην Τράπεζα Κύπρου

  [Οι απόγονοι του αρχιεπισκόπου Σωφρόνιου, τοκογλύφοι και τράπεζες, η οικογένεια Τριανταφυλλίδη, το δικηγορικό γραφείο Πολυβίου κ.ο.κ.]
  Σε μια πρόσφατη συζήτηση στο ίντερνετ, ένας σχολιαστής στο Stockwatch παρατήρησε ότι ο πανικός στην τράπεζα Κύπρου για να βρεθούν τα χρήματα που χρειάζεται, πηγάζει από το φόβο μήπως δημοσιοποιηθούν τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της:
  …………….
  Η αυλή του αρχιεπισκόπου Σωφρόνιου και η εποχή των τοκογλύφων

  Ιστορικά, η Τράπεζα Κύπρου εξελίχθηκε σε ένα από τους μεγαλύτερους τραπεζιτικούς οργανισμούς στην Κύπρο μετά από μια πορεία που ξεκίνησε με εκκλησιαστική ευλογία. Η Τράπεζα δημιουργήθηκε, αρχικά, ως το ταμιευτήριο «Η Λευκωσία» και ακολούθως, μετατράπηκε σε Τράπεζα Κύπρου το 1912. Πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας το 1912 – και εκ των ιδρυτών του Ταμιευτηρίου το 1899 – ήταν ο Αντώνης Θεοδότου «ανιψιός και ανάστημα» του Αρχιεπισκόπου Σωφρόνιου – μιας σημαντικής μορφής της εκκλησιαστικής ιστορίας στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Ο Α. Θεοδότου πέρασε στην Ιστορία ως μεγαλοπαράγοντας – μέλος εκπαιδευτικών συμβουλίων, αλλά και πολιτικός: ήταν μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου την περίοδο 1906-1911, αλλά διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος και δήμαρχος Λευκωσίας. Αν και στο επίσημο βιογραφικό του δεν αναφέρεται, οι φήμες τον φέρουν να είχε, επίσης, αποκομίσει κέρδη από την τοκογλυφία, η οποία τότε ήταν μια επικερδής επιχείρηση, η οποία ταυτιζόταν με το «δανεισμό» και την εκμετάλλευση της αδυναμίας του δανειζομένου.

  Για να γίνει κατανοητή η διαπλοκή εκκλησίας και τραπεζιτικού τομέα στο ευρύτερο της πλαίσιο, θα πρέπει να κάποιος δει ότι οι ρίζες του τραπεζιτικού συστήματος, ιστορικά, πάνε πίσω στο νοικίασμα των φορών στους φοροσυλλέκτες [πολλοί από τους οποίους είχαν άμεση σχέση με πτέρυγες της εκκλησίας] τον 18ο αιώνα και στους τοκογλύφους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Η σύνδεση, λοιπόν, του περίγυρου της εκκλησίας, ως διαχρονικής δομής, με τη ανάπτυξη του τραπεζιτικού συστήματος, δεν είναι τυχαία. Και σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μια μερίδα της κυπριακής αστικής τάξης αναπτύχθηκε γύρω από την εκκλησία και αυτό, ίσως, να εξηγεί το παράδοξο, το οποίο παρατηρήθηκε από μερικούς κοινωνικούς επιστήμονες, όπως ο Μ. Ατταλίδης– την αδυναμία της ντόπιας αστικής τάξης να αυτονομηθεί από την εκκλησία.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Από το κατά τους ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ-Κωνσταντοπούλου, «κοινωνικό έργο» της Εκκλησίας της Κύπρου

  http://goo.gl/RpnQCF
  Εκκλησία της Κύπρου: »Η ομοφυλοφιλία είναι πτώση και ασθένεια» 22:58 15/05/2014

  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=743237
  Εκκλησία Κύπρου:Αφόρισε πολιτικό-θεολόγο γιατί είχε ταχθεί υπέρ των ομοφυλόφιλων

  Απόφαση που θυμίζει Μεσαίωνα

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2015 12:14


  _________________

  Α μάλιστα:
  http://www.protothema.gr/greece/article/497524/kupros-paiderastis-iereas-athoos-gia-tin-ekklisia/
  Είχε καταγγελθεί για σεξουαλική κακοποίηση από νεαρή κοπέλα

  Κύπρος: H Εκκλησία αθώωσε παιδεραστή ιερέα

  Μανώλης Καλατζής 01/08/201509:4411

  • Ο/Η Po λέει:

   ο αρχιεπίσκοπος και η εκκλησία του. μάλιστα.
   Καλός ο Γλέζος, αλλά επαναστάτης του κώλου (όπως οι του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ βεβαίως)

 3. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Ναζιστική φυλλάδα ΣΤΟΧΟΣ, μαζί με τον Γλέζο, επαινεί τον Αρχιεπίσκοπο

  http://www.stoxos.gr/2013/03/blog-post_5003.html
  ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

  ΠΑΛΙΚΑΡΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ… ΔΙΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!
  Writen by ΣΤΟΧΟΣ 3 years ago – 0 Comments

  Χριστόφιας-ΑΚΕΛ

  http://www.tanea.gr/news/world/article/5034749/sklhrh-kontra-xristofia-me-ton-arxiepiskopo-kyproy-gia-thn-oikonomia/

  Bαρύτατοι χαρακτηρισμοί Χριστόφια για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2013 11:05 |

  Λάβρος κατά του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας τον κάλεσε να μην λαϊκίζει και να βοηθήσει εμπράκτως τον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό με τα εκατομμύρια που έχει συσσωρεύσει.
  Bαρύτατοι χαρακτηρισμοί Χριστόφια για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο

  Βαριές επικρίσεις και βαρύτατους μεταξύ τους χαρακτηρισμούς με αφορμή την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας αντάλλαξαν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

  Ο Δημήτρης Χριστόφιας κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο «να σταματήσει να λαϊκίζει για τον φτωχό λαό και να βοηθήσει εμπράκτως με ορισμένα από τα εκατομμύρια, τα οποία έχει συσσωρεύσει ως επιχειρηματίας».

  Σε γραπτή δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υποστηρίζει ότι το πρόβλημα των τραπεζών το έχουν δημιουργήσει οι διοικήσεις και τα διευθυντικά στελέχη τους, στους οποίους, όπως αναφέρει, συγκαταλέγεται και ο Αρχιεπίσκοπος.

 4. Ο/Η Ρωσία-Ορθοδοξία-Χ.Α. λέει:

  Ασφαλώς τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, πολύ επικίνδυνα και η ελληνική Αριστερά είναι όχι μόνο διεφθαρμένη αλλά και αυτοκατατροφική, ηλίθια και ανίκανη.

  http://www.elamcy.com/latest-articles/item/12950-katamesta-ta-politika-grafeia-lemesoy-se-omilia-gia-ton-petraki-giallouro.html

  Κατάμεστα τα Πολιτικά Γραφεία Λεμεσού σε ομιλία για τον Πετράκη Γιάλλουρο
  Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 09:30

  Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και στις 10/2/16, τα Πολιτικά Γραφεία Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) ήταν ασφυκτικά γεμάτα, με αποτέλεσμα πλέον να αποδεικνύονται πολύ μικρά για την μάζα του κόσμου που θέλει να ακούσει την καθαρή και εθνική φωνή του Ε.ΛΑ.Μ..
  Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού του Εθνικιστικού Κινήματος, Μάριος Χαραλάμπους, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε αντιπροσωπία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο. Αφού έγινε ανταλλαγή απόψεων για το Εθνικό Θέμα, υπήρξε σύγκλιση απόψεων και στήριξη της πρωτοβουλίας του μητροπολίτη για την διάσωση και διατήρηση του Ελληνισμού στην Κύπρο.
  Ακολούθως τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Εθνικιστικού κινήματος, Στράτος Καρανικολάου, ο οποίος ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους πως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Europa στην Λευκωσία θα είναι προσκεκλημένος του Ε.ΛΑ.Μ. ο βουλευτής του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του Βλαντιμίρ Πούτιν, κ. Βιτάλι Βαλεντίνοβιτς Μιλάνωφ, σε εκδήλωση με τίτλο «Κύπρος – Ρωσία – Ορθοδοξία».

 5. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Τσίπρας Γλέζος Κωνσταντοπούλου
  ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ
  ΞΕΡΟΥΝ ΗΞΕΡΑΝ

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=387700
  Έντυπη Έκδοση
  Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

  Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

  Χρυσήστομος!

  «Οταν ορθοφωνούν, τους υποστηρίζω», λέει ο προκαθήμενος Κύπρου για το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στη Μεγαλόνησο. Για δε τους μετανάστες, τους αγαπάει, αρκεί να φύγουν από την Κύπρο

  Του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΑΤΖΗ

  Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος έχει επικριθεί για τις θέσεις που κατά καιρούς εξέφρασε εναντίον την παρουσίας αλλοδαπών στη Μεγαλόνησο, επανήλθε χθες χαρακτηρίζοντάς τους «παρείσακτους», προσθέτοντας όμως ότι τους αγαπάει, αρκεί να φύγουν από την Κύπρο!

  Ο ίδιος δεν είναι ξενοφοβικός, εκείνοι δεν είναι από δω…

  Δεν έκρυψε (όχι για πρώτη φορά) και τη συμπάθειά του για τη «θυγατρική» της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, το ΕΛΑΜ.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο παρελθόν είχε εκφραστεί με θετικά λόγια για τους κοντοκουρεμένους και μαυροφορεμένους χρυσαυγίτες της Κύπρου, καλώντας τους μάλιστα και στην Αρχιεπισκοπή για συζήτηση. Τότε είχε πει ότι με πλείστες από τις απόψεις τους συμφωνεί και τις θεωρεί κρυστάλλινες! Χθες δεν ήταν τόσο διαχυτικός, αλλά είπε πως «τότε που εμφανίστηκαν αυτά τα παιδιά, τα κάλεσα και ήρθαν στην Αρχιεπισκοπή και είδα αρκετά θετικά στοιχεία, όπως και αρνητικά. Και τους είπα ότι με τα αρνητικά στοιχεία δεν συμφωνώ». Ο Αρχιεπίσκοπος υποστηρίζει ότι δεν έχει πλέον επαφές με το ΕΛΑΜ και διαψεύδει πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Αρχιεπισκοπή τούς χρηματοδοτεί και στηρίζει διάφορες εκδηλώσεις τους. Πρόσθεσε όμως πως «εκεί που ορθοφωνούν, θα τους υποστηρίζει» και ότι «εκεί που δεν θα ορθοφωνούν, θα τους υποδεικνύει ότι αυτό που πάνε να κάνουν δεν είναι σωστό».

  Οι «παρείσακτοι»

  Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου δεν έκρυψε ούτε χθες την απέχθειά του για τους αλλοδαπούς, σημειώνοντας ότι είχε συμφωνήσει με τους ΕΛΑΜίτες ότι πρέπει να διωχθούν όλοι οι παράνομοι αλλοδαποί. Για να δικαιολογήσει τις απόψεις του επικαλέστηκε ακόμα και το Ευαγγέλιο, σημειώντας πως η Αγία Γραφή διδάσκει να αγαπούμε. «Τους αγαπούμε αυτούς τους παρείσακτους», συμπλήρωσε, «αυτούς τους παράνομους που ήρθαν, αλλά να πάνε στην πατρίδα τους. Δεν είναι ρατσιστικό αυτό, πεινά ο λαός μας, δεν θα έχουμε άλλους, αφού ο λαός μας έχει ανάγκη, να παν στη δική τους πατρίδα και να αναλάβουν την υποχρέωση οι συμπατριώτες τους, η κυβέρνησή τους και όχι η δική μας η κυβέρνηση». Για όσους τον κατηγορούν για επίδειξη ξενοφοβίας και ρατσισμού, απάντησε πως «προσπαθούν να κάνουν λαϊκισμό».

  Θέλοντας να υπερασπιστεί την παρουσία του ΕΛΑΜ στην πολιτική σκηνή, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και πρέπει να είναι δημοκρατικοί πολίτες. Ο τόπος, είπε, έχει τόσα προβλήματα, που δεν πρέπει να του επισωρεύσουμε άλλα.

  Στην Κύπρο, είπε, θέλουμε να διατηρηθεί η πλουραλιστική δημοκρατία. «Εχουμε δημοκρατία και πρέπει να την περιφρουρήσουμε και δεν θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει».

  κάτι ακόμα για να καταλάβετε, ο Χρυσόστομος δεν είναι ο χειρότερος….

  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΛΑΜ
  Επικριτικός ο Μητροπολίτης Πάφου για την Ακολουθία στην Αμμόχωστο
  https://www.elamcy.com/…/5419-epikritikos-o-mitropolitis-pafou-gia-tin-a…
  20 Απρ 2014 – Ιδιαίτερα επικριτικός, εμφανίστηκε, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. Πολλοί είπε, έγιναν όργανα, της προπαγάνδας των Τούρκων, με το να όργανα, της προπαγάνδας των Τούρκων, με το να επισκεφθούν ένα Ναό κατεχόμενό μας, και να μείνουν κλειστοί, άλλοι τετρακόσιοι ενενήντα εννέα.

 6. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_172.html

  Το καινούργιο υποκατάστημα της επιχείρησης «Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Α.Ε» και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

  Του Γ. Γ.

  Διαβάζω την είδηση και πέρα από το ότι αισθάνομαι θλίψη μου έρχεται στο μυαλό στη γνωστή ρήση του Hegel: «Η λογική γίνεται παραλογισμός». Η ειδησεογραφία, μας λέει λοιπόν ότι η επιχείρηση «Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Α.Ε» άνοιξε ένα καινούργιο υποκατάστημα «στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντάνασσας στο Πεντάγωνο», με «εκλεκτό εμπόρευμα» που γίνεται ανάρπαστο απ’ το «χριστεπώνυμο ποίμνιο». Κι αυτό λέγεται εικόνα της «Παναγίας Σουμελά».

  «Είναι κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής τάξης οι ευσεβείς που για να προσκυνήσουν» μας λέει το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και συμπληρώνει: «Πηλήκια και καλυμμαύχια στέκουν γύρω από την Παναγία τη Σουμελά … Ανά δέκα μέτρα, δυάδες στρατιωτικών και φαντάρων από όλα τα Σώματα υποδέχονται τους πιστούς που έρχονται μαζικά να προσκυνήσουν την εικόνα-σύμβολο που έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους.Είναι η τέταρτη φορά που η πρώτη φορά Αριστερά υποδέχεται έναν υπερκόσμιο ανώτατο άρχοντα: έχουν προηγηθεί δύο επισκέψεις του Αγίου Φωτός και μία της Αγίας Βαρβάρας».

  Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι σε περιόδους που οι κοινωνικές αντιθέσεις μεγεθύνονται πάντα το θρησκευτικό φαινόμενο –που αποτελεί κυρίαρχη μορφή της κρατούσας ιδεολογίας- οξύνεται. Και μπορεί να μην βρισκόμαστε στα χρόνια του Μεσαίωνα όπου κυριαρχούσε άγριος σκοταδισμός, θρησκοληψία, φανατισμός, δεισιδαιμονίες και προλήψεις, βρισκόμαστε όπως σε έναν άλλο Μεσαίωνα. Εργατικό, κοινωνικό, απάνθρωπο. Και μάλιστα με κυβέρνηση «αριστεράς».
  Όταν όλα τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται κυριολεκτικά «στα γόνατα» είναι αναμενόμενο κάποια απ’ τα θύματα αυτής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας να σέρνονται γονυπετή στα «μαγαζιά» της επικρατούσας θρησκείας ψάχνοντας παρηγοριά σε μεταφυσικές δοξασίες.

  Αλλά γιατί να κριτικάρουμε τον απελπισμένο κόσμο που ψάχνει αναστεναγμό ανακούφισης σε ψαλμωδίες και σε προσμονή «θαύματος»; Ο Τσίπρας δεν ήταν που έδωσε το «καλό παράδειγμα»; Ο πρωθυπουργός μας δεν συναντήθηκε με τον το Πάπα της Καθολικής Εκκλησίας «βαφτίζοντας» ένα μαύρο φασίστα σε «Πάπα των φτωχών»;

  Ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν που όσο το κόμμα τους βρισκόταν στην αντιπολίτευση μιλούσαν για διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος διεκδικώντας κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, πλήρη ανεξιθρησκεία και δε συμμαζεύεται; Δεν είναι οι ίδιοι που σήμερα επισκέπτονται τους ρασοφόρους εκφραστές της βλακείας και του σκοταδισμού στο «άγιο» Ορος κάνοντας αναφορά στην «αναντικατάστατη προσφορά του Αγίου Ορους ανά τους αιώνες»;

  «O μαρξισμός όλες τις σύγχρονες θρησκείες και εκκλησίες, όλες τις κάθε λογής θρησκευτικές οργανώσεις, τις βλέπει πάντα σαν όργανα της αστικής αντίδρασης, που χρησιμεύουν για την υπεράσπιση της εκμετάλλευσης και την αποχαύνωση της εργατικής τάξης».

  Λένιν

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σε τι χώρα ζούμε;
  Έχει περάσει πάνω από μήνας,
  http://www.ethraki.com/index.php/thrace/rodopi/komotini/item/12814-arximandritis-katigoroumenos-gia-pederastia
  (Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 08:08)

  από όταν ένα τοπικός ιστότοπος της Κομοτηνής αποκάλυψε το δαιδαλώδες (με τόσες παραφυάδες, δικαστικές, πολιτικές, εκκλησιαστικές, με τον πατέρα του παιδιού να φέρεται ότι δίνει μια απεγνωσμένη μάχη ενάντια σε παρακρατικούς μηχανισμούς) θέμα του αρχιμανδρίτη που παρενόχλησε έναν 5χρονο, από κοινού με ευσεβή μυστακοφόρο και πάνω από δυο ημέρες από όταν το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις στο διαδίκτυο (δεν ξέρω αν έγραψε μισή λέξη η αριστερή «Αυγή» των τραπεζικών διαφημίσεων).

  Δεν έχει δοθεί η παραμικρή ανακοίνωση έρευνας, απάντηση, εξήγηση, διάψευση από την αρμόδια Μητρόπολη ή έστω από την Ιερά Σύνοδο.
  Δεν έχει βρεθεί ένας (αριθμ.1) βουλευτής να καταθέσει σχετική ερώτηση.

  Φταίει η Μέρκελ; Φταίει ο Σόιμπλε; Ή μήπως φταίει ο ελληνικός λαός;

 8. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, δεν χρωστώ σε ουδένα λέει:

  Και εκείνη δεν απήντησε στην κατηγορία, προτίμησε την σιωπή.
  Ξεκατινιάσματα, αλλά εμέ αν με κατηγορούσαν για μπαταχτσού θα απαντούσα.
  Και στο κου καν πληρώνω τα χρέη μου, το ξέρει όλη πλατεία

  23.05.2016

  ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Σακοράφα δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ!

  Μία πρωτοφανή σε ένταση ανακοίνωση εις βάρος της κ. Σοφίας Σακοράφα, η οποία εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

  Απαντώντας στην κριτική Σακοράφα για τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την πρώην ευρωβουλευτή του ότι είδε τη συμπόρευσή της με το ΣΥΡΙΖΑ ως «πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση» ενώ «ουδέποτε έδωσε ούτε ένα ευρώ συνδρομής στο κόμμα»

  ​Είναι παράδοξο η κ. Σακοράφα, η οποία μάλλον είδε την πορεία της στον ΣΥΡΙΖΑ ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση, να παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και της αγωνιστικότητας. Οφείλουμε, λοιπόν να της υπενθυμίσουμε τα εξής:

  1. Η κ. Σακοράφα, καθόλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα (1) ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων.

  2. Η κ. Σακοράφα, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως προστάτιδα των αδυνάμων, ουδέποτε εισέφερε ούτε ένα (1) ευρώ στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος.

  Για το ότι η κ. Σακοράφα υπέκλεψε την έδρα στην Ευρωβουλή, αρνούμενη να παραιτηθεί, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι. Το γεγονός μιλάει από μόνο του, και δείχνει την ηθική του προσώπου πολύ πιο καθαρά από οποιαδήποτε «φλογερή» και ηθικολογική δήλωση/ανακοίνωση/συνέντευξη, από αυτές που έχει συνηθίσει να κάνει η ίδια κατά ριπάς.

  Τα μαθήματα και τις παραινέσεις ας τα κρατήσει για την ίδια.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για να μην ξεχνάμε με ποιους συγκυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Το μπλογκ του συνεργάτη του κ.Καμμένου στα 2013, πριν ανακαλυφθεί ο αντιμνημονιακός δρόμος προς τον (εθνικο-;)σοσιαλισμό.
  Ακραίες συκοφαντίες κατά μεταναστών, μουσουλμάνων και προσφύγων.
  Τρομοϋστερία και μίσος

  https://olympia.gr/2013/04/18/jihad/

  Ο άνθρωπος που βλέπει Ελληνικά στρατόπεδα να μετατρέπονται σε κέντρα «μαχητών του τζιχάντ», μιλά για «ψεκασμένους».

  Posted by olympiada στο Απριλίου 18, 2013

  ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

  Τι θα ζητούσε ο Αττίλας από τον Αλλάχ πριν επιτεθεί στην Ελλάδα; «Να μεταβληθούν Αλλάχ μου τα στρατόπεδα των γκιαούρηδων σε στρατόπεδα του τζιχάντ». Ή μάλλον δεν θα τολμούσε καν να ζητήσει κάτι τόσο εξωφρενικό.

  Και όμως, ο κύριος Δένδιας φαίνεται ότι παρακολουθεί αυτό το άπιαστο όνειρο των ισλαμοφασιστών, να γίνεται πραγματικότητα, όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί. Είναι δεδομένο μάλιστα ότι θα μείνουν γεμάτα με «μαχητές» αφού το πρόγραμμα απελάσεων είναι παρωδία. Την ίδια στιγμή, ενώ η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σφαγείο, με νέους ανθρώπους να δολοφονούνται σαν τις μύγες από πολεμικά όπλα, ο κύριος Δένδιας δείχνει και μία πρωτοφανή αποφασιστικότητα στην προάσπιση συμφερόντων του παγκόσμιου χρηματοδότη του τζιχάντ, του κυρίου Εμίρη «επενδυτή» στις Σκουριές.

  Για να συλλάβει λοιπόν αυτούς που έκαψαν την μπουλντόζα, έκανε την πρόσφατη πρωτοφανή κινητοποίηση με…

  (Προσοχή, μην πατήσετε την συνέχεια εάν δεν θέλετε να δείτε πραγματικά σκληρές εικόνες. Ίσως οι σκληρότερες που έχετε δει).

  εκατονταδες άνδρες, CSI, DNA τεστς, εισβολές σε σπίτια. Ενώ την δολοφονία της κοπέλας στα Ίσθμια, των νέων στην Πάτρα, τον γέροντα που έκαψαν ζωντανό κλπ κλπ, αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν τα τοπικά ΑΤ.

  Για να μην αδικούμε όμως τον κύριο Δένδια, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι την εκτίμηση στους μαχητές του τζιχάντ την είχε εκφράσει πρώτο το Έθνος του κυρίου Μπόμπολα. Ωχ, όλως τυχαίως, ο όμιλος του θησαύρισε από το χρήμα του Εμίρη – χρηματοδότη του παγκόσμιου τζιχάντ με την περιβόητη εξαγορά των μετοχών στα χρυσορυχεία, υπό το βλέμμα του Γιώργου Παπανδρέου, φίλου του κυρίου Σόρος, επίσης χορηγού της τζιχάντ.

  Μιλάμε βέβαια για την περίπτωση του σφαγέα της Τουλούζης, που δολοφόνησε ένα κοριτσάκι με 3 σφαίρες στο κεφάλι, ένα μωρό με την πιπίλα στο στόμα, άλλο ένα παιδάκι και τον Ραββινο πατέρα έξω από Εβραϊκό σχολείο.

  Το έθος του κυρίου Μπόμπολα, είχε κατονομάσει αυτόν τον δολοφόνο μωρών ως «μαχητή του Τζιχάντ». Τόσο λεβέντες είναι οι μαχητές του τζιχάντ. Κάτι μωρά με πιπίλες, τα έχουν για πρωϊνό.

  Jonathan Sandler, shot to death Monday in Toulouse, France, pictured with his two slain sons and with his wife (who was not hurt in the attack). (photo credit: via Facebook)

  Και βέβαια, γι’ αυτή την άθλια, ναζιστική πρόκληση της εφημερίδας δεν ακούστηκε ούτε ένα επικριτικό σχόλιο. Όπως και για το συνεχιζόμενο πογκρόμ των Εβραίων στην Γαλλία στην Ισπανία κλπ από τους μαχητές του τζιχάντ που τους οδηγεί σε νέα «έξοδο», αλλά το χρήμα των Εμίρηδων είναι γλυκό. Τόσο γλυκό που για την σφαλιάρα με αποχρώσα ρατσιστική ένδειξη ζητούν συλλήβδην καταδίκη από τον μπάτσο της γειτονιάς μέχρι τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά για την επανάληψη του ολοκαυτώματος που ζούμε, δεν ακούγεται άχνα.

  Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας τώρα, είδατε τι γίνεται με τον Καμίνη και τον Μπουτάρη που ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στον Σόρος για να οργανώσει καλύτερα τους μαχητές του Τζιχάντ στην Ελλάδα.

  Όπως ακριβώς έγινε και στην Συρία. Ο Σόρος και ο Εμίρης χρηματοδοτούν και στηρίζουν τους σφαγείς αμάχων, τους βιαστές και αποκεφαλιστές παιδιών, αλλά κανείς δεν μιλάει γιατί τόσο ο Εμίρης όσο και ο Σόρος είναι κιμπάρηδες στους δημοσιογράφους και στα ΜΜ»Ε».

  Ουδείς ασχολείται με τις επαναπροωθήσεις των «μαχητών του τζιχάντ» που δεν γίνονται και αυτοί μένουν στα Ελληνικά στρατόπεδα μήνες παραπάνω από το προβλεπόμενο.

  Μπορεί η Συρία να μοιάζει μακριά και τα ελληνόφωνα ΜΜ»Ε’ να μιλούν για «ακρότητες» του καθεστώτος και αντικαθεστωτικούς, αλλά δεν μπορεί ένας δημοσιογράφος να μην πήρε είδηση τα Φετβά του ιμάμηδων που έδωσαν το δικαίωμα στους «μαχητές του τζιχάντ» να βιάζουν Χριστιανές, Εβραίες και Αλαουίτισες.

  Ούτε να μην πήραν είδηση την κραυγή της μοναχής, τον κομματιασμένο Ελληνορθόδοξο παπά που τάισαν τις σάρκες του στα σκυλιά, τα αποκεφαλισμένα παιδιά στα οποία τόσο έχουν αδυναμία οι «μαχητές του τζιχάντ». Άλλωστε πρέπει να είσαι πολύ παλικάρι – μαχητής για να φυτεύτεις σφαίρες σε κοριτσάκια, να βιάζεις μωρά και έπειτα να συνθλίβεις τα κεφάλια τους στον τοίχο, να ξεκοιλιάζεις εγκυους χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
  Νομίζετε ότι υπερβάλλουμε; Η Κύπρος είναι μακριά και κάποιοι ξέχασαν γρήγορα το 1974 και την γενοκτονία.

  Η Συρία είναι μακρυά, και αυτές οι εικόνες με τα αποκεφαλισμένα παιδιά «απίστων» δεν φτάνουν ποτέ στα μάτια μας από τα κανάλια των ιδιοκτητών που «αγαπούν το Εμίρη».

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΤΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ.
  Πιο κοντά όμως ήταν και το Κοσσυφοπέδιο. Εκεί ο Σόρος, οι Εμίρηδες και οι «μαχητές του τζιχάντ» έδωσαν άλλο ένα δείγμα παλικαριάς. Σε μία γενοκτονία που έγινε δίπλα μας αλλά εμείς δεν πήραμε «είδηση». Η Ελλάδα του Σημίτη και του Παπανδρέου συνήργησε στις εικόνες που θα δείτε και η συνέργεια σε τέτοια εγκλήματα επιφέρει πάντοτε νέμεσι. Οι εικόνες είναι από το νεκροτομείο και αφήνουμε τις περιγραφές στα Αγγλικά.

  Οπότε ας μας συγχωρέσει ο κύριος Δένδιας που δεν μπορούμε να απολαύσουμε το χιούμορ του με τους «ψεκασμένους». Ανησυχούμε όμως πάρα πολύ για αυτά που έρχονται. Ίσως αυτό το άρθρο ταρακουνήσει και αυτούς που προτιμούν να σιωπούν για τα τάλαντα της γενοκτονίας, τις ολοσέλιδες διαφημίσεις, μα κυρίως εκείνους που ζουν για να εξυπηρετούν τους χορηγούς των γενοκτονιών.

  Η είδηση από το «Καρφί»:

  Στα πρόθυρα εξέγερσης βρίσκονται οι μετανάστες στα κέντρα κράτησης
  «Ο σχεδιασμός του υπουργείου, που προέβλεπε το ανώτερο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ένας παράνομος μετανάστης θα κρατούνταν στα κέντρα, προτού απελαθεί, έχει υπερβεί κατά πολύ τους 3 μήνες. Για την ακρίβεια, υπάρχουν άνθρωποι που παραμένουν κρατούμενοι περίπου ένα χρόνο τώρα», αποκαλύπτει στο «Καρφί» στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

  Τι φοβάται η ΕΛΑΣ

  Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι Αφγανοί που εξεγέρθηκαν στο στρατόπεδο της Κορίνθου, όταν τους είπαν πως θα πρέπει να παραμείνουν κρατούμενοι για μερικές ημέρες ακόμη. Οι κρατούμενοι έκαψαν σεντόνια και κρεβάτια, ξήλωσαν τα κεραμίδια από τις στέγες των κτιρίων όπου κρατούνται και τα εκτόξευαν στους αστυνομικούς. Η κατάσταση έδειχνε για μια ακόμη φορά να ξεφεύγει από τον έλεγχο της αστυνομίας και απειλήθηκε νέα γενικευμένη εξέγερση. Τρεις ημέρες πριν από την εξέγερση των Αφγανών, δυο Αλγερινοί κρατούμενοι, και αυτοί στην Κόρινθο, απειλούσαν πως θα αυτοκτονήσουν, όταν και πάλι οι ελληνικές αρχές τούς ανέφεραν πως η κράτησή τους θα διαρκέσει περισσότερο. «Φοβόμαστε πως ειδικά το καλοκαίρι, όταν οι θερμοκρασίες θα χτυπήσουν 40άρια και θα υπάρχουν άνθρωποι κλεισμένοι στον ίδιο χώρο για 8 και 10 μήνες, θα βρεθούμε μπροστά σε γενικευμένη εξέγερση. Είχαμε πάρει μηνύματα από την Κομοτηνή το Νοέμβριο, ενώ αυτόν το μήνα σε Αμυγδαλέζα και Κόρινθο κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρές καταστάσεις», αναφέρει στο «Καρφί» αξιωματικός της ΕΛΑΣ, που δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο στήθηκαν και λειτουργούν τα κέντρα κράτησης. Στην ΕΛΑΣ, πάντως, φοβούνται και την έκβαση της δίκης των αστυνομικών-φυλάκων στην Αμυγδαλέζα, που κατηγορούνται για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος των κρατουμένων. Η δίκη τους έχει ήδη αναβληθεί 2 φορές και έχει προσδιοριστεί να πραγματοποιηθεί εκ νέου στις 20 Απριλίου. Ανάλογα με την έκβασή της η αστυνομία φοβάται νέα εξέγερση.

  Ψάχνουν νέους χώρους

  Τώρα που η κατάσταση στα κέντρα κράτησης έχει χτυπήσει… κόκκινο, η Κατεχάκη ψάχνει εσπευσμένα και με σπασμωδικές κινήσεις να εξασφαλίσει νέους χώρους κράτησης και χρηματοδότηση για τη δημιουργία τους. Απορία προκαλεί ωστόσο το γεγονός πως ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας, είχε ο ίδιος προσωπικά αναγγείλει τη λειτουργία τεσσάρων νέων χώρων κράτησης, σε Λέσβο, Ρόδο, Χίο και Σάμο, μέχρι τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Μάλιστα τα δύο από τα κέντρα υποτίθεται, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε δώσει ο κ. Δένδιας, πως θα λειτουργούσαν ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο. Τελικά τίποτα δεν έγινε και κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιρρίπτουν τις ευθύνες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εκείνο, με τη σειρά του, υποδεικνύει την αστυνομία ως αρμόδια για την καθυστέρηση. «Όταν ήθελαν την Κόρινθο, τους τη δώσαμε μέσα σε μια εβδομάδα. Για όλα τα υπόλοιπα δεν υπήρξε κανένας επίσημος σχεδιασμός», λέει το Πεντάγωνο.

  Απέτυχαν οι απελάσεις

  Τα υπάρχοντα κέντρα κράτησης έχουν ήδη φρακάρει, ενώ από την άλλη πλευρά οι απελάσεις των αλλοδαπών γίνονται με το σταγονόμετρο. Κοινή παραδοχή είναι πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέτυχε να συντονίσει τη γρήγορη επαναπροώθηση των μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους, ενώ «παγωμένο» παραμένει και το σύμφωνο επανεισδοχής με την Τουρκία, παρά την υποχρέωση που έχει αναλάβει η Άγκυρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Απέτυχε, λοιπόν, το σχέδιο του κ. Δένδια για τις απελάσεις των λαθρομεταναστών. Αρχικά οι επιχειρήσεις-σκούπα στόχευαν σε Αφγανούς, Πακιστανούς Μπαγκλαντεσιανούς και ορισμένους Βορειοαφρικανούς, με τη λογική πως η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει συμφωνίες επανεισδοχής με τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών. Με τη λογική Δένδια, πρώτα θα μαζεύονταν οι εύκολοι να φύγουν και στη συνέχεια θα μαζεύονταν από τους δρόμους της Αθήνας οι πιο επικίνδυνοι, όπως Σομαλοί, Αλγερινοί κ.λπ.

  Στην πράξη, όμως, αυτό δεν προχώρησε και τόσο καλά. Αν εξαιρεθεί ένα μικρό ποσοστό παράνομων μεταναστών, που πήραν 1.000 ως 1.500 ευρώ «επιχορήγηση» από την ΕΕ και πληρωμένο εισιτήριο επιστροφής στις πατρίδες τους, οι περισσότεροι δεν έδειξαν διατεθειμένοι να επιστρέψουν πίσω.

  Του Στέλιου Βραδέλη από το Καρφί.

 10. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  http://mythikismos.gr/%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9o-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%

  «Ωμή παρέμβαση στο δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα Ελλήνων πολιτών να εκφράζουν δημόσια τις απόψεις τους (εν προκειμένω του καρπούς των επιστημονικών τους ερευνών) επιχείρησε να κάνει το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Πιο συγκεκριμένα, στις 18 Μαΐου και τέσσερις μόλις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη διεξαγωγή του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου για τον Μυθικισμό στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος κ. Ηλίας Παναγιώταρος απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την ακύρωση της τέλεσης του Συνεδρίου που -κατά τα λεγόμενά του- είχε στόχο “την καταστροφή της πίστης των Ελλήνων” (!).

  Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε μήτε το γεγονός ότι ο κ. Παναγιώταρος αγνοεί παντελώς τη φύση του ερευνητικού πεδίου του Μυθικισμού, που δεν αποτελεί κάποια θρησκεία ή φιλοσοφικό μονοπάτι, αλλά ερευνητικό πεδίο με το οποίο μπορεί να καταπιαστεί οποιοσδήποτε πιστός ή μη πιστός, μήτε το γεγονός ότι μπέρδεψε την πόλη του Μιλγουόκι (και την εκεί ομάδα των Μυθικιστών) με την… Οκλαχόμα. Φαίνεται ότι το Μιλγουόκι, πέραν της παρουσίας του επιτυχημένου Έλληνα μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντεντοκούμπο στην τοπική ομάδα του NBA, έγινε αντιπαθητικό και για έναν ακόμη λόγο στις τάξεις της Χ.Α.

  Από τη μεριά μας, καλούμε τους φίλους και επισκέπτες της σελίδας μας να αναλογιστούν ποια ακριβώς θα ήταν η τύχη όλων εκείνων των ελεύθερα σκεπτόμενων συμπολιτών μας που εκφράζουν δημοσίως τις σκέψεις και τις ιδέες τους, σε περίπτωση που -ο μη γένοιτο- αυτοί οι άνθρωποι αποκτούσαν ποτέ εξουσία. Ωστόσο, επειδή αυτό το σενάριο ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, ας εκτιμήσουμε, τουλάχιστον τα αυτονόητα για πολλούς Δημοκρατικά δικαιώματα που απολαμβάνουμε, ως κοινωνία, στις μέρες μας…»

 11. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  ………στηρίζει υπόγεια τη Χ.Α., απαξιώνοντας………

 12. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-s-christodoulou/115/320801/o-aniatos-papadismos
  Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016

  Ο ανίατος «παπαδισμός»

  «Γιατί προσπερνάμε όλα τα άλλα και ασχολούμαστε αυστηρά μόνο με τους ομοφυλόφιλους; Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή για να είναι αμαρτία. Η αμαρτία προϋποθέτει επιλογή» είχε πει σ’ εκείνη την πολυσυζητημένη συνέντευξή του στο ΦιλGood ο π. Φιλόθεος Φάρος. «Η Εκκλησία θεωρεί πως είναι επιλογή» τού αντέταξε ο καλός συνάδελφος Θανάσης Φωτίου. «Οι ιερείς εννοείτε» τον διόρθωσε και συμπλήρωσε: «Ε, όσοι το πιστεύουν αυτό, τότε δεν ξέρουν την τύφλα τους». Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιε, σου έχω νέα: δεν ξέρεις την τύφλα σου! Με βούλα παπά μάλιστα, αξιοσέβαστου και με πλούσιο συγγραφικό έργο.

  Το θέμα θα έκλεινε εδώ, αν η υπόθεση αφορούσε σε μια ακόμα ανεκδιήγητη δήλωση ενός ιεράρχη που παραπαίει ανάμεσα στη γραφικότητα και τη μισαλλοδοξία. Δυστυχώς, όμως, το θέμα είναι βαθύτερο. Με την έννοια ότι το ρατσιστικό παραλήρημα ενός Μητροπολίτη αφορά στον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Εκκλησίας από το Κράτος και τανάπαλιν. Η άποψη τού Πάφου ότι οι ομοφυλόφιλοι «πάσχουν» όπως οι… αλκοολικοί, θα πνιγόταν στα απόνερα της ανοητολογίας αν δεν συνέτρεχαν δυο σημαντικοί παράγοντες: Πρώτον, η επιδραστικότητά του σε νέους ανθρώπους ελέω του υφιστάμενου συστήματος Παιδείας και, δεύτερον, η παρεμβατικότητά του στα πολιτικά μας πράγματα ακολουθώντας πιστά τα εκλογικά ήθη και τις παραδόσεις. Για το τελευταίο γνωρίζουν βεβαίως οι πάντες την υποστήριξη του εν λόγω Μητροπολίτη στα «καλά παιδιά» της Ακροδεξιάς, γεγονός διόλου ανεξάρτητο από τον θρίαμβο του κυπριακού βραχίονα της Χρυσής Αυγής στην επαρχία του. Κι όμως, ουδείς από την ιεραρχία τόλμησε να αδειάσει τον Γεώργιο (πόσω μάλλον ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος) καθώς η ροπή της Εκκλησίας προς τη φασίζουσα Ακροδεξιά θεωρείται φυσιολογική.

  Ας βάλουμε όμως εδώ μια τελεία κι ας προσπαθήσουμε να συνθέσουμε ξανά το παζλ: Εκκλησία – ρατσισμός – Ακροδεξιά – Παιδεία – νεολαία. Αν συλλάβει κανείς τη μεγάλη εικόνα που εμπεριέχει τα πιο πάνω, αυτομάτως αντιλαμβάνεται ότι το θέμα δεν είναι εκκλησιαστικό, ούτε φυσικά θρησκευτικό, κι ούτε βεβαίως… ιδιοσυγκρασιακό για να το θέσουμε όσο πιο κομψά γίνεται. Το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό, με την έννοια ότι αυτό το Κράτος, μισό αιώνα και βάλε μετά την ίδρυσή του, δεν κατάφερε να κόψει τον ομφάλιο λώρο που το δένει με το βαθιά συντηρητικό εκκλησιαστικό κατεστημένο. Από τη στιγμή που οι παπάδες έχουν παρέμβαση στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας (υπόγεια αλλά και απροκάλυπτα όταν οι υπουργοί σπεύδουν να λάβουν τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου) οφείλουν όταν ανοίγουν το στόμα τους να μετράνε τα λόγια τους. Είναι εγκληματικό το 2016 ένας άνθρωπος που κηρύσσει τάχα μου την αγάπη και την αλληλεγγύη να διασύρει συνανθρώπους του αναπαράγοντας ομοφοβικά στερεότυπα άλλων εποχών. Όταν συμβαίνει αυτό τότε το φαινόμενο δεν είναι γραφικό, είναι απλώς επικίνδυνο. Και αν οι ίδιοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν τότε θα πρέπει όσοι διαθέτουν δημοκρατικά ανακλαστικά να τους βάζουν στη θέση τους. Κυρίως οι πολιτικοί και ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας. Επί συγκεκριμένου και με ονοματεπώνυμο. Ο ρατσισμός δεν πολεμήθηκε ποτέ με γενικόλογες τοποθετήσεις και ευχολόγια.

  Υ.Γ. Για την ιστορία, ο Πάφου σχολίαζε τη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου ότι η Εκκλησία οφείλει να απολογηθεί στους ομοφυλόφιλους για τις διακρίσεις που υπέστησαν. Ένα ακόμα παράδειγμα για το ότι δεν πάσχουν όλοι οι ιερωμένοι από ανίατο «παπαδισμό». Σταύρος Χριστοδούλου

 13. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://perivolipanagias.blogspot.gr/2016/05/blog-post_673.html

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 20 ΜΑΪ́ΟΥ 2016
  Γλέζος: Όταν πήγαινα στο κατηχητικό…

  Δεν αποτελεί ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο στη σύγχρονη Ελλάδα μια προσωπικότητα -και δη από τον χώρο της πολιτικής- να απολαμβάνει πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τον σεβασμό και τον δημόσιο έπαινο φίλων και αντιπάλων.

  Ο Μανώλης Γλέζος δεν είναι απλώς ένας παλαίμαχος πολιτικός της Αριστεράς με διεθνή απήχηση, καθώς το όνομά του έχει γίνει συνώνυμο του απαράμιλλου θάρρους και της αγάπης προς την πατρίδα.
  Οι σχέσεις του με την Εκκλησία είναι από δεκαετίες γνωστές. Η Ιερά Σύνοδος, αναγνωρίζοντας τον σεβασμό που έχει δείξει ο ίδιος στον ρόλο της Εκκλησίας κατά τους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες, του έχει απονείμει τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου. Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Γλέζος αναφέρεται στις σχέσεις του με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας αλλά και στη μεγάλη προσφορά του κλήρου τα χρόνια της Κατοχής. Επίσης, αναφερόμενος στις συναντήσεις του με τον μακαριστό Χριστόδουλο, θυμάται ότι αυτός του απαντούσε κάθε φορά που διαφωνούσαν: «Ο Θεός έχει παντού τους ανθρώπους του».

  Πριν από περίπου επτά μήνες είχατε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, έχοντας και τότε θέμα συζήτησης το Προσφυγικό. Τι διαφορετικό προέκυψε από την πρόσφατη συνάντησή σας για το ίδιο ζήτημα;

  Διαπιστώσαμε και οι δύο με ικανοποίηση ότι οι πρωτοβουλίες που πήρε η Ελληνική Εκκλησία σε αυτό το ζήτημα αξίζουν τα συγχαρητήρια. Κατόρθωσε να κινητοποιήσει όλες τις Εκκλησίες προς μια κατεύθυνση που τη χρειάζεται όχι μόνο ο τόπος μας αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα. Από την πλευρά μου μετέφερα στον κ. Ιερώνυμο την εξής πρόταση: λόγω του μεγάλου αριθμού των προσφύγων, θα ήταν καλό κάθε ενορία -εφόσον είχε αυτή τη δυνατότητα- να μπορούσε να απορροφήσει τέσσερις οικογένειες. Είναι μεν δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο ζήτημα. Από την πείρα της Κατοχής γνωρίζω την πολύ καλή συνεργασία όλων των αντιστασιακών οργανώσεων με την Εκκλησία, που είχε αποτέλεσμα να σώσουμε πολύ κόσμο με τα συσσίτια.

  Στη μακρόχρονη πολιτική διαδρομή σας διατηρούσατε άρρηκτες σχέσεις με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας. Ποιες είναι οι σημαντικότερες αναμνήσεις από εκείνα τα χρόνια;
  Από όσα γνωρίζω προσωπικά, οι σχέσεις Εκκλησίας και ΚΚΕ ήταν άριστες ιδιαίτερα στη διάρκεια της Κατοχής, αφού οι σχέσεις αυτές ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη του απελευθερωτικού αγώνα. Τις καταγράφω στο βιβλίο μου «Εθνική Αντίσταση», όπου τονίζω κατεξοχήν τη στάση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρύσανθου, ο οποίος από την πρώτη κιόλας ημέρα αρνήθηκε να παραβρεθεί στην παράδοση της πόλης των Αθηνών από τον στρατηγό Καβράκο (1941) στους κατακτητές και να κάνει την τελετή δοξολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική Εκκλησία παρευρίσκεται και τελεί δοξολογίες για την απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους». Αρνήθηκε επίσης να ορκίσει την κυβέρνηση Τσολάκογλου και απέπεμψε τον στρατιωτικό διοικητή των κατακτητών από το γραφείο του. Τα γεγονότα αυτά ήταν η αιτία να υποχρεώσουν οι Γερμανοί την Ιερά Σύνοδο να συνεδριάσει και ν’ αποφασίσει, δυστυχώς, την καθαίρεσή του. Εδειξε όμως ο ίδιος με την πράξη του ποια θα έπρεπε να είναι η στάση της Εκκλησίας. Το παράδειγμά του ακολούθησαν σχεδόν όλοι οι Ιεράρχες και οι απλοί ιερωμένοι. Κάποιοι Ιεράρχες έπαιξαν έναν ρόλο πιο κοντινό στο πνεύμα του Βυζαντίου. Δηλαδή αυτό στην πράξη μεταφραζόταν: «Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι». Ο Δαμασκηνός, ως Αρχιεπίσκοπος -και διάδοχος του Χρύσανθου- έπαιξε έναν τέτοιο ρόλο. Και εφοδίαζε τους Εβραίους με τα κατάλληλα πιστοποιητικά, βοηθώντας τους σε μεγάλο βαθμό να σωθούν, ενώ συγχρόνως όρκιζε τις κυβερνήσεις που επιθυμούσαν οι Γερμανοί.

  Από την πλευρά των δυνάμεων που πολεμούσαν τις κατοχικές δυνάμεις τι ίσχυε;
  Το ΕΑΜ, από την πλευρά του, συνεργάστηκε στενά με τους ιερωμένους σε κάθε ενορία για τα συσσίτια επιβίωσης του λαού. Οπως και για τη συνδρομή υπέρ των φυλακισμένων αγωνιστών. Επίσης, το ΕΑΜ συνεργάστηκε απόλυτα στην ενεργό συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση και την ένοπλη μορφή της. Υπήρξαν Μητροπολίτες, μάλιστα, οι οποίοι ανήκαν στο ΕΑΜ και στον ΕΛΑΣ. Δημιουργήθηκε, επίσης, η Παγκληρική Ενωση, η οποία ήταν ειδική αντιστασιακή οργάνωση των κληρικών.

  Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι πολλοί στρατευμένοι αριστεροί διατηρούσαν έντονο το θρησκευτικό στοιχείο;

  Σαφώς και υπήρχαν πολλοί θρησκευόμενοι στις τάξεις των αγωνιστών. Εμείς δεν βάζαμε όρο να μην πιστεύει κάποιος για να ενταχθεί στην Αντίσταση ούτε η Αριστερά είχε βάλει στόχο να εκριζωθεί το θρησκευτικό αίσθημα από τις συνειδήσεις των αριστερών! Δεν υπάρχει καμία αντίθεση ανάμεσα στο αριστερό κίνημα και την Εκκλησία. Μη δημιουργούμε ζητήματα εκεί όπου δεν υπάρχουν!

  Η σημερινή κυβέρνηση θα μπορούσε, επαναπροσδιορίζοντας τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, να ανοίξει έναν δρόμο συνεργασίας και διαλόγου με την Εκκλησία;

  Κάθε κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με την Εκκλησία, αλλά και να συνεργάζεται μαζί της για τη σωτηρία του τόπου και του ανθρώπου.

  Μου έχουν διηγηθεί ότι ορισμένοι ιερείς σάς βλέπουν στον δρόμο και σας φιλούν το χέρι, ειδικά μετά την επίσκεψή σας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τη δήλωσή σας ότι επιθυμείτε θρησκευτική κηδεία. Είναι αλήθεια;

  Από όσους το επιχειρούν δεν το δέχομαι και με φέρνει σε δύσκολη θέση. Μου λένε -και το γνωρίζω- ότι το κάνουν από σεβασμό. Αλλά ο σεβασμός έχει και άλλους τρόπους να εκδηλωθεί. Ποτέ, βέβαια, δεν ζήτησα σεβασμό για τις απόψεις μου και τις πράξεις μου. Αντίθετα, ζήτησα αντίκρουση με επιχειρήματα. Διότι μόνο από την αντιπαράθεση, από τον διάλογο επιτυγχάνονται η σύνθεση και η πρόοδος.

  Υπάρχουν κάποια άλλα περιστατικά τα οποία αναφέρονται στις σχέσεις σας με το περιβάλλον της Εκκλησίας και τους ανθρώπους της;

  Θυμάμαι ότι στα χρόνια του ’60 ένας Γάλλος αβάς είχε εντυπωσιαστεί από όσα έλεγα για την Ελληνική Εκκλησία στους Γάλλους και ζήτησε να με γνωρίσει. Συναντηθήκαμε και του είπα ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες, αφού οι ιερείς στην Ελλάδα είναι εργάτες ή αγρότες, δηλαδή μεροκαματιάρηδες. «Σε εσάς οι ιερείς βγαίνουν από σχολές» του είπα. Οταν ήρθε στην Ελλάδα, μου ζήτησε να τον πάω στον παπά της ενορίας μου. Πάμε, λοιπόν, στον Αγιο Αιμιλιανό, στον λόφο Σκουζέ. Μόλις με βλέπει ο παπάς, έρχεται, με αγκαλιάζει και με φιλά. «Γιατί τόση αγάπη;» ρωτά ο Γάλλος. «Μα αφού τον έχω παντρέψει εγώ» απαντά ο Ελληνας ιερέας. Αναφερόταν στον γάμο μου με την Αναστασία, την πρώτη γυναίκα μου, η οποία έχει πεθάνει, δυστυχώς. Είχε μείνει έκπληκτος, δεν πίστευε αυτά που άκουγε ο αβάς! Τους δικούς μας ιερωμένους τους μορφώνει η ίδια η ζωή πρώτα απ’ όλα και τους κάνει να είναι μαζί με τον λαό.

  Από τα νεανικά χρόνια σας ποιες αναμνήσεις έχετε;

  Ως μαθητής γυμνασίου πήγαινα στο κατηχητικό σχολείο της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας, στην οδό Αιόλου. Εκεί όμως έθετα ερωτήματα τα οποία δεν ήταν σε θέση να μου απαντήσει ο ιερέας. Κάποια στιγμή μου λέει: «Παιδί μου, θα σε στείλω να παρακολουθήσεις μαθήματα στη Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου, για να λύσεις τις απορίες σου». Εκεί δίδασκε ο γνωστός θεολόγος Παναγιώτης Τρεμπέλας. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι δεν μπορούσα να θέσω ερωτήσεις! Είχα το δικαίωμα μόνο να παρακολουθώ.

  Εχει αποδειχθεί ιστορικά ότι είναι δυνατή η συνύπαρξη της θρησκευτικής συνείδησης με όσα πρεσβεύει η κοσμοθεωρία του διαλεκτικού υλισμού;

  Παρά τα διάφορα ιδεολογικά βάθρα και κίνητρα, ο σκοπός, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, είναι ο ίδιος: η σωτηρία του ανθρώπου. Συνεπώς, χρειάζεται η συνεργασία τους, για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος.

  Πιστεύετε ότι υπάρχει ένα επόμενο στάδιο μετά το βιολογικό τέλος του ανθρώπινου σώματος;

  Νομίζετε ότι σε μια συνέντευξη είναι δυνατόν να αναλυθεί και να γίνει κατανοητό το οντολογικό πρόβλημα; Το ίδιο θέμα συζητήσαμε εδώ, στην Αθήνα, με την Καθολική Εκκλησία, όπου συμμετείχα και εγώ, και κράτησε τρεις πολύωρες συζητήσεις, χωρίς κοινό συμπέρασμα.

  «Ο Θεός έχει παντού τους ανθρώπους του, έλεγε ο Χριστόδουλος όταν διαφωνούσαμε»

  Με ποιους κληρικούς έχετε συνδεθεί περισσότερο, σε σημείο μάλιστα οι προσωπικότητές τους να αποτελούν σημείο αναφοράς για εσάς;

  Διατηρούσα και διατηρώ ακόμη και σήμερα καλές σχέσεις με τους ιερείς στις Εκκλησίες του Προφήτη Δανιήλ και της Αγίας Μαρκέλλας στην περιοχή του Βοτανικού, όπου εκεί ήταν η ενορία μου. Εκεί ήταν το πρώτο σχολείο μου και διατηρώ αναμνήσεις από την αγαπημένη μου δασκάλα. Αργότερα, είχα αναπτύξει καλές σχέσεις με τον παπα-Στάθη Κτενά, τον θρυλικό ιερέα στη Λευκάδα. Ηταν επικεφαλής της οργάνωσης των Ελλήνων ιερέων που είχε δημιουργηθεί στην Κατοχή υπέρ του απελευθερωτικού αγώνα. Επίσης, μετά τον πόλεμο γνωρίστηκα με τους Μητροπολίτες Κοζάνης Ιωακείμ και Ηλείας Αντώνιο, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην Εθνική Αντίσταση. Γνωρίστηκα και συνδέθηκα επίσης μεταπολεμικά και με τον τότε Μητροπολίτη Σάμου. Δεν ήταν όμως μόνο αυτοί. Πρέπει να τονίσω ότι με τους περισσότερους Ιεράρχες είχα πάντα μια καλή σχέση.

  Με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο διατηρούσατε μια εγκάρδια σχέση. Τι θυμάστε από τις συναντήσεις που είχατε μαζί του; Υπάρχει κάτι που σας είχε εκμυστηρευτεί και θα θέλατε να μας το μεταφέρετε;

  Βρέθηκα δίπλα του λίγες ώρες προτού πεθάνει. Δεν πρόκειται, βέβαια, να σας εκμυστηρευτώ όσα μου έχει εξομολογηθεί, επειδή θα διαπράξω αδίκημα. Θυμάμαι ωστόσο τις συζητήσεις που είχα με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος, όταν διαφωνούσαμε, μου έλεγε: «Ο Θεός έχει παντού τους ανθρώπους του». Ο μακαριστός με είχε καλέσει και ήμουν ανάμεσα στους συμπαρουσιαστές με τους Μπαμπινιώτη και Πασαλάρη, το 2000, ενός βιβλίου που εξέδωσε η Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον τίτλο «Μνήμες και μαρτυρίες από το 1940 και την Κατοχή». Η δε ομιλία μου είχε προκαλέσει εντύπωση, επειδή σε αυτήν είχα χρησιμοποιήσει εκκλησιαστικούς όρους. Στη δε αφιέρωσή του στο βιβλίο ο Χριστόδουλος είχε γράψει για μένα: «Στον ανιδιοτελή, σεμνό αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης κατά του στρατού κατοχής. Με εκτίμηση και σεβασμό στους συνεπείς αγώνες του».

  Υπήρξαν στιγμές στη ζωή σας που νιώσατε την ανάγκη να προσευχηθείτε ή να απευθυνθείτε σε κάποιον ιερέα, ώστε να μοιραστείτε και να νιώσετε μια ψυχική ανακούφιση για ένα θέμα που σας απασχολούσε;

  Ως κοινωνικό ον, έχω την ανάγκη όλων των συνανθρώπων μου.

  Αποκλειστική συνέντευξη στην Ορθόδοξη Αλήθεια που κυκλοφορεί στα περίπτερα

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Γλέζος, προφανώς κάτω από την κατακραυγή συντρόφων του, βγάζει τώρα ψεύτη τον Ιερώνυμο:

  http://tvxs.gr/news/ellada/ieronymos-o-glezos-moy-zitise-thriskeytiki-kideia-binteo

  15:05 | 05 Οκτ. 2015
  Ιερώνυμος: Ο Γλέζος μου ζήτησε θρησκευτική κηδεία [Βίντεο]
  Η Δήλωση

  Ποιος λέει άραγε την αλήθεια κι αν τη λέει ο Γλέζος γιατί δεν διέψευσε τον Ιερώνυμο τότε που είπε το ψέμα; Πάντως ο Γλέζος ψεύδεται εμφανώς όταν αποδίδει σε λογοκρισία του Τύπου, αυτά που ξεκάθαρα είπε ο Ιερώνυμος, όπως τα μετέδωσε π.χ. και το tvxs.

  http://www.tovima.gr/vimagazino/interviews/article/?aid=838959
  Παπαδημητρίου Λένα TO BHMAgazino, 23/10/2016
  Μανώλης Γλέζος: «Δεν είμαι ο μόνος ουτοπιστής, ρε παιδιά!»
  ……………………………
  Ναι, αλλά έχετε ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να αναλάβει την κηδεία σας… «(Γελάει) Ετσι έχει φτάσει στ’ αφτιά σας; Δεν τα γράφουν σωστά, η… λογοκρισία των εφημερίδων! Λοιπόν, η ιστορία είναι η εξής. Ο μακαριστός Χριστόδουλος μου έλεγε: «Θέλω να σε τιμήσω». Του έλεγα: «Χριστόδουλε, δεν θέλω τιμές!». Και ξαφνικά, δηλώνει δημόσια ότι η Ιερά Σύνοδος με τιμά με το παράσημο του Αποστόλου Παύλου. Πάω και τον βρίσκω. «Χριστόδουλε, γιατί το ‘κανες αυτό; Αφού ξέρεις ότι δεν πιστεύω στην ύπαρξη του Θεού».
  _________________

  σημ.Λασκ: Συνέπεια.


  ___________________

  Πονηρότατος αυτός, είπε το εξής καταπληκτικό: «Ο Θεός έχει παντού τους ανθρώπους Του». Λέω: «Αφού ξέρεις πολύ καλά τις απόψεις μου για την Εκκλησία». Και του τα ξανάπα. Οτι έχετε αλλοιώσει το περιεχόμενο της Εκκλησίας, ότι φοράτε τα άμφια που είναι οι τήβεννοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Του είπα και το τρίτο: «Aφήνεις και υπάρχουν τόσα σκάνδαλα στην Εκκλησία και δεν επεμβαίνεις». Λέει: «Σ’ αυτό, Μανώλη, δεν έχεις δίκιο. Ως νομικός ζητώ όποιος καταγγέλλει να φέρνει αποδείξεις και δεν μου φέρνουνε». Του λέω τότε: «Αντέχεις την αντιφώνηση, Παναγιότατε;». Λέει: «Θα πεις αυτά που λες τώρα;». Και του απαντώ: «Βεβαίως». Ετσι δεν έγινε η τελετή. Τώρα με τον Ιερώνυμο, είχα πάει για άλλο θέμα και πήγε η κουβέντα και σ’ αυτό. Του δήλωσα: «Επειδή πιστεύω ότι η θρησκεία βοηθά σημαντικά στην αναστολή της έκλυσης των ηθών και επειδή πιστεύω ακράδαντα στον ουσιαστικό ρόλο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ύπαρξη του έθνους, όταν κηδευτώ, με τα έθιμα του χωριού μου φυσικά, μπορείς να κάνεις την τελετή της παρασημοφόρησής μου». Αυτή είναι η αληθινή ιστορία. Για να ξέρετε, πάντως, το έχω γράψει στη διαθήκη μου, το κορμί μου θα πάει για το μάθημα ανατομίας των φοιτητών. Και ό,τι περισσέψει θα καεί και θα σκορπιστεί στη θάλασσα. Δεν θέλω τάφο, δεν θέλω μνημεία».

 15. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://avant-garde.com.cy/populous/ouiski-tzai-kounnes/ekatsa-kai-akousa-olo-ton-arxiepiskopo

  ΟΥΙΣΚΙ ΤΖΑΙ ΚΟΥΝΝΕΣ

  Έκατσα και άκουσα τον Αρχιεπίσκοπο
  Έχει ενδιαφέροντα… μπιχλιμπίδια στο γραφείο του

  Aπό John Pikpas • 17 May 2017

  Η χθεσινή του παρέμβαση μοιάζει με τον επιθανάτιο βρόγχο ενός τύπου που πλέον κανείς δεν τον παίρνει σοβαρά

  Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μίλησε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και η είδηση είναι πως τα μισά εξ’ όσων είπε είναι ρατσιστικά και στερεοτυπικά. Καμιά έκπληξη. Δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι άλλο εξάλλου. Αν αυτός ο τύπος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, θεωρεί ότι όποιος είναι εξ ανατολών γεννάει με τις ντουζίνες και πως το «Ευρωπαίος» αφορά μια διαδικασία όσμωσης στην οποία όποιος είναι Τούρκος απλά δεν κολλάει είναι πρόβλημά του.

  Όπως αντίστοιχα πρόβλημά του είναι το γεγονός πως κάποτε είπε τους ομοφυλόφιλους άρρωστους και πως με το διπλοκάμπινο θα πάει στον Απόστολο Αντρέα να τα σύρει όλα χαμέ.

  Ο Αρχιεπίσκοπος είναι αυτός που είναι. Δηλαδή ένας θρησκευτικός ηγέτης του πλέον συντηρητικού (ορθόδοξου) δόγματος, μιας συντηρητικής θρησκείας που λέγεται Ορθόδοξος Χριστιανισμός –που αντίστοιχό του είναι ο σαλαφισμός, όταν μιλάμε για το Ισλάμ. Η αλήθεια είναι πως με τις δηλώσεις του προκαλεί. Και προκαλεί το κοινό, περί λογικής, αίσθημα του μέσου Κύπριου. Γι’ αυτό και γίνεται viral με τα ομοφοβικά, αντιαριστερά και βαθύτατα στερεοτυπικά του τσιτάτα. Θα έπρεπε όμως;

  Αν ο μέσος Κύπριος είναι ένας τύπος που μόνο ως προς το lifestyle του ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα, η αλήθεια είναι πως όχι. Και όντως. Ο μέσος Κύπριος παραμένει ανοικτός, κοσμοπολίτης, sui generis άθεος ή άθρησκος και ανεκτικός παρά τις επιμέρους μετααποικιακές εξάρσεις ρατσισμού του (ο αράπης κοκ). Και αυτός είναι κι ο λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος έχει μειώσει, κάπως, τις δημόσιες παρεμβάσεις και έχει αφοσιωθεί στο όποιο θεάρεστο έργο του (παγκάρι/προσκυνήματα ποδιών αγίων, παγκάρι).

  Η αλήθεια είναι πως με τις δηλώσεις του προκαλεί. Θα έπρεπε όμως;

  Η χθεσινή παρέμβαση του Χρυσοστόμου στο ΡΙΚ μοιάζει με τον επιθανάτιο βρόγχο ενός τύπου που πλέον κανείς δεν τον παίρνει σοβαρά. Όπως τον ισότιμό του Ρώσο, που ευλόγησε με αγιασμό τους servers στο ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών για να μην προσβληθούν από τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις…

  Ο Πατριάρχης πασών των Ρωσιών, Κύριλλος βρήκε το κατάλληλο antivirus για τον ιό WannaCry. Αγιασμένο νερό. Σάρωμα τζαι πελλάρες
  Αν τον αγνοούμε κάθε φορά που λέει τα γραφικά του τότε σίγουρα θα χάσει και σε ισχύ/επιρροή ή ακόμη καλύτερα θα αλλάξει και κάπως τον λόγο του… Οι Γάλλοι το έπραξαν πρώτοι. Το ονόμασαν Laïcité. Αν στην Κύπρο διαχωρίσουμε, de facto, ξέρετε εσείς, το Κράτος από την Εκκλησία θα απομονώσουμε, στην πράξη, κάθε ρατσιστικό παραλήρημα εκ μέρους των θρησκευτικών εκπροσώπων. Ακόμη και αν θεσμικά δεν το πετύχουμε ποτέ να διαχωρίσουμε, με νόμο, το Κράτος από την Εκκλησία.

  Πάντως παρακολουθώντας το βίντεο με τον Αρχιεπίσκοπο έβγαλα ορισμένα συμπεράσματα, κοιτώντας, κάπως αυτιστικά, το γραφείο του:

  Α. Έχει έξι πένες. Όχι 7 ή 777 ή 666. Τέσσερις με μπλε μελάνι και δύο με κόκκινο. Που σημαίνει ότι ενίοτε πρέπει να διορθώνει ή να «τονίζει» (δίνει έμφαση) χρησιμοποιώντας κόκκινο στυλό. Καμιά δεν είναι χρυσή ή αξίας.

  Β. Έχει μια μικρή υδρόγειο που σίγουρα αγόρασε από γνωστή αλυσίδα γερμανικών υπεραγορών. Την έχουμε κι εμείς. Φωσφορίζει.

  Γ. Έχει ένα είδωλο αρχαίου Έλληνα. Κάτι μεταξύ Μεγαλέξαντρου, Ηνίοχου (των Δελφών ντε) και gay εφήβου. Σαφώς ειδωλολατρικό. Που είναι το εικόνισμα του Άη Γιώργη;

  Δ. Το ρολόι του πίσω έχει σχήμα φλασκιού και είναι κολλημένο στο να δείχνει 15:50 (ή 03:50 διαλέχτε). Αν όντως το πάνω μέρος είναι πώμα υδροδοχείου και όχι κουρδιστήρι ρύθμισης του ρολογιού, στάνταρ πίνει κάτι στα κρυφά (από αυτό που πίνεις και δεν μας δίνεις).

  Ε. Τα δύο κηροπήγια πίσω από την καρέκλα του δεν είναι χρυσά αλλά κατασκευάζονται από, γνωστή, κυπριακή εταιρεία που φτιάχνει κύπελλα για σωματεία. Φαντάζομαι, λόγω Αρχιεπισκόπου, για εθνικόφρονα.

  Αυτά για τους πιο παρατηρητικούς.

  Ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τον Αρχιεπίσκοπο, κάθε φορά που παρεμβαίνει στη δημόσια σφαίρα. Θα βοηθήσουμε πολύ την κατάσταση.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/364380/dimarhos-pafoy-o-arhiepiskopos-kyproy-hrysostomos-synergazetai-me-paragogo-porno-vinteo

  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
  Δήμαρχος Πάφου: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος συνεργάζεται με παραγωγό πορνό [βίντεο]

  22|09|2017

  Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο, η αποκάλυψη του δήμαρχου Πάφου, ο οποίος είπε δημόσια πως η αρχιεπισκοπή συνεργάζεται με έναν παραγωγό πορνό.

  Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του δημοσιογράφου για τον Ουγγρο επενδυτή με τον συνεργάζεται η εκκλησία για θέματα ανάπτυξη, ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φάιδωνος απάντησε πως ο ξένος επιχειρηματίας έχει φτιάξει όλη του την περιουσία από παραγωγές πορνό.

  Ο δήμαρχος Πάφου μίλησε χτες το βράδυ σσε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού «Σίγμα» και ανέφερε: «Μας τον πολυδιαφημίζουν και μας ταλαιπωρούν με την ανάπτυξη και με αυτόν τον κύριο εδώ και τέσσερα χρόνια αλλά κανείς δεν φρόντισε να μας πει ότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι από τη βιομηχανία του πορνό που έφτιαξε τα λεφτά του την ίδια ώρα που μπαινοβγαίνει μέσα στην Αρχιεπισκοπή της Κύπρου».

  Μάλιστα την επόμενη μέρα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος βγήκε στο ίδιο κανάλι αλλά δεν διέψευσε την πληροφορία. Αντιθέτως τα έβαλε με τον δήμαρχο, ο οποίος δεν τον ενημέρωσε για το παρελθόν του Ούγγρου επενδυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ξέρει που είναι αρχιεπισκοπή και ξέρει που είναι το γραφείο μου».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.