Άλλη μια υπόθεση ιερής παιδεραστίας (από το 2014)

[Τοπικοί παράγοντες υπερασπίζονται, τ.ανώτατος δικαστικός παρεμβαίνει και η Δικαιοσύνη αρχειοθετεί]

ieri_paiderastia23may16του Αναγνώστη Λασκαράτου
Αρχιμανδρίτης καταγγέλλεται ότι κακοποίησε 5χρονο παιδάκι σε μοναστήρι. Το φωνάζει εδώ και δυο χρόνια ο πατέρας, που είναι σε διάσταση με την ευσεβή Ορθόδοξη Αλβανίδα μητέρα του, υπάρχει και σχετική γνωμάτευση. Η υπόθεση χρονοτριβεί. Στην κορυφή της πυραμίδας των φίλων και υποστηρικτών του αρχιμανδρίτη ένας πρώην Πρόεδρος του Αρ.Πάγου. Κάποιοι τοπικοί δημοσιογράφοι έχουν το θάρρος και την εντιμότητα και δίνουν πολύ συγκεκριμένα και τρομερά ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν ένα τοπικό πλέγμα θρησκευόμενων πατριωτών, συμφερόντων και εξουσίας, τα οποία οι αθηναϊκές εφημερίδες στις πρώτες τους ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις απέφυγαν να δώσουν. Δεν έχουν κάνει ακόμη ρεπορτάζ, τα έλεγξαν και τα βρήκαν ανακριβή ή δεν θέλουν να ενοχλήσουν; Φοβάμαι πως είμαστε μπροστά σε μια κλασσική περίπτωση όπου οι μηχανισμοί του ιερατείου και του πέριξ ανιδιοτελούς και αφορολόγητου κυκλώματος, καταφέρνουν και εμποδίζουν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θα το πούμε για νιοστή φορά. Οι ηγεσίες της Εκκλησίας, όπως προκύπτει επίμονα από την στάση αντιμετώπισης αυτών των περιστατικών, είναι προφανέστατα συνένοχες είτε ως συμπάσχουσες είτε ως συγκαλύπτουσες. Η Πολιτεία και οι μηχανισμοί της έχουν τεράστιες ευθύνες για έναν σκοτεινό και εγκληματικό κόσμο που κακουργεί ανενόχλητος κάτω από το ράσο, περιστοιχισμένος από κάθε λογής παλιανθρώπους, που καλύπτουν την αθλιότητά τους με τον μανδύα της ευσέβειας. Η κυβέρνηση αυτή, που θεωρεί τις σπίθες από τα σπαρματσέτα του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τα κόκκαλα κάποιου άγνωστου σκελετού και την εικόνα της Σουμελά αρχηγούς Κρατών, συνεχίζει όλα όσα παρέλαβε ως καλώς καμωμένα και αρνείται επίμονα να μεταρρυθμίσει νομοθεσίες, διαδικασίες, καταστάσεις και καθεστώτα. Η Δύση έσπασε το απόστημα και η τρομερή πραγματικότητα των ιερατείων της ξεχύθηκε μπροστά στα μάτια του κόσμου.  Στην Ελλάδα αυτές οι υποθέσεις, αν τα θύματά τους βρουν φωνή και μιλήσουν, αρχειοθετούνται, παραγράφονται, συγκαλύπτονται, αναβάλλονται, παραπέμπονται στο παραδικαστικό κύκλωμα και σπάνια τιμωρούνται.

Αντιγράφω με χρονολογική σειρά:

(7.5.2016, Σωτήρης Μπουζάρας)….Ο Αρχιμανδρίτης για τον οποίο και η αναφορά μας μονάζει σε μοναστήρι της βορείου Ελλάδος το οποίο επισκέπτονται άνθρωποι με τα παιδιά τους από όλη την χώρα. … μέχρι και φανατικά θρησκόληπτοι οι οποίοι εμπιστεύονται τον ίδιο για την πνευματική καθοδήγηση των παιδιών τους και οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να έρθουν … Όμως πριν από αρκετό καιρό εξέπληξε τους πάντες η μήνυση που δέχτηκε από δύο γονείς μικρού αγοριού (η θρησκόληπτη μητέρα του οποίου πήγαινε συχνά εκεί το παιδί της), μία μήνυση σύμφωνα με την οποία ο Αρχιμανδρίτης φέρεται να φέρθηκε άσχημα στο μικρό παιδί το οποίο και κακοποίησε σεξουαλικά όταν αυτό βρέθηκε με την μητέρα του στο μοναστήρι! Μάλιστα οι περιγραφές του παιδιού από τις γνωματεύσεις ειδικών παιδοψυχολόγων από τους οποίους και εξετάστηκε αναφέρονται σε φρικτές πράξεις τις οποίες ένα παιδί σε αυτή την πολύ μικρή ηλικία δεν θα μπορούσε ποτέ από μόνο του να φανταστεί. Και όλα αυτά με φωτογραφίες με όλα τα σημάδια από χτυπήματα πάνω στο σώμα του! Ο ίδιος βέβαια ο μηνυόμενος αποδίδει όλες αυτές τις κατηγορίες σε «πλεκτάνη» των δύο γονιών εναντίον του καθώς αυτοί βρίσκονται σε διάσταση και τον εμπλέκουν, όπως ο ίδιος υποστηρίζει σε μία ψεύτικη ιστορία για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές. …Παράλληλα όμως με τις μηνύσεις των γονιών στην δικογραφία προστέθηκε και ένα… εξ ουρανού έγγραφο. Πρόκειται για μία συστατική επιστολή γραμμένη από γνωστό πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ο οποίος όπως και επισημαίνει έμαθε για τις άδικες μηνύσεις (άραγε από ποιον;) και έσπευσε να δηλώσει πως γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά τον μηνυόμενο μοναχό Αρχιμανδρίτη καθώς εκείνος είναι ο έμπιστος «πνευματικός» του ιδίου καθώς και των δύο παιδιών του, μάλιστα τον έχει φιλοξενήσει και στο σπίτι του και αφού «διαβεβαιώνει» (προφανώς τους δικαστές που θα κληθούν να δικάσουν τον Αρχιμανδρίτη καθώς η επιστολή είναι πλέον μέρος της δικογραφίας) πως το ήθος του ιερωμένου είναι αδιαμφισβήτητο, δηλώνει με μεγάλη σιγουριά μάλιστα πως οι κατηγορίες αυτές θα καταπέσουν. Και κάπου εκεί, στα τέλη του 2014, έπειτα από την συστατική επιστολή του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου η υπόθεση «κόλλησε» σε κάποιο συρτάρι.

Ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης όμως δεν «κόλλησε» πουθενά καθώς συνεχίζοντας κανονικά τις δραστηριότητές του, βρέθηκε πριν από καιρό και στην πόλη μας ώστε να «ευλογήσει» τα εγκαίνια ενός ανεπίσημου και χωρίς ανάλογη άδεια από το κράτος εθνικοπατριωτικού φροντιστηρίου το οποίο ήταν γεμάτο (με τι άλλο;) με μικρά παιδιά, στα οποία κάποιες δασκάλες εδώ και χρόνια κάνουν απογευματινά εθελοντικά μαθήματα για τα «ελληνοχριστιανικά ιδεώδη του έθνους». Στο ιδιότυπο αυτό ιδιωτικό εθνικοπατριωτικό φροντιστήριο μικρών παιδιών ο μηνυόμενος για παιδεραστία Αρχιμανδρίτης εκτός από «ευλογίες» στα μικρά παιδιά προσέφερε και πολλά δώρα αλλά και εξοπλισμό ιδιαίτερα μεγάλης χρηματικής αξίας, όπως μάλιστα αναφέρθηκε σε κάποια συντηρητικής γραμμής και ευνοημένα από τα κρατικά ταμεία τοπικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους (ιδιώτες και του δημοσίου) τα οποία τα τελευταία χρόνια στηρίζουν συντονισμένα και όπως μαθαίνουμε κατόπιν οδηγιών «άνωθεν» τις δραστηριότητες αυτού του οργανισμού…..στα ιδρυτικά μέλη του ιδιωτικού και ανεπίσημου φροντιστηρίου το οποίο δέχτηκε την «γερή» χορηγία του μηνυόμενου για παιδεραστία Αρχιμανδρίτη, συναντάμε το όνομα στενού συγγενικού προσώπου του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου ο οποίος και «αθώωσε» τον μηνυόμενο με την συστατική του επιστολή ενώ μέσα στους «ευεργέτες» του οργανισμού αυτού είναι (σιγά να μην απουσίαζε!) και ο Ελληνικός Στρατός ο οποίος και παραχώρησε οίκημα ιδιοκτησίας του ώστε, οι «ηρωικές» αυτές δασκάλες που διδάσκουν σε δεκάδες μικρά παιδιά κάθε μέρα τα εθνικοπατριωτικά ιδεώδη του Έθνους, να φιλοξενήσουν εκεί ορφανά παιδιά. … η παραχώρηση του κτιρίου αυτού έγινε επί διοίκησης του Στρατού από γνωστό, σήμερα απόστρατο στρατηγό που διατηρεί και αυτός στενές σχέσεις με την περιοχή μας και μάλιστα για ένα μικρό χρονικό διάστημα έχει εμπλακεί άμεσα στην πολιτική…..όχι να βασίζονται απλά σε φανταχτερούς τίτλους που παραπέμπουν σε ηρωικές στιγμές του Έθνους, χωρίς καμία πιστοποίηση από το κράτος αλλά και από τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται (καθώς πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους), στηριζόμενοι στις διαφημιστικές καμπάνιες γνωστών και επιδοτούμενων από διάφορα «κονδύλια» συντηρητικών έως και ακροδεξιών ΜΜΕ και δημοσιογράφων (ιδιωτών και του δημοσίου) ….. όμως κάποιοι άλλοι, μηνυόμενοι μάλιστα για βαρύτατα αδικήματα, να απολαμβάνουν ειδικά «ευεργετήματα» τα οποία προσφέρουν «αθωωτικές» επιστολές εθνικοπατριωτών πρώην δικαστικών και αμέσως μετά, οι ίδιοι να «ευλογούν» (με χοντρά πακέτα πολλών ευρώ, προερχόμενων από το μοναστήρι τους, χρήματα των πιστών δηλαδή) τον εθνικοπατριωτικό ιδιωτικό και άτυπο «εκπαιδευτικό οργανισμό» στενού συγγενικού προσώπου του δικαστικού που με την επιστολή του τους «αθώωσε». Πόσο μάλλον όταν ο μοναχός με τα «χοντρά πακέτα» είναι μηνυόμενος για παιδεραστία και πόσο μάλλον όταν ο οργανισμός του στενού συγγενικού προσώπου του πρώην δικαστικού είναι κάθε μέρα γεμάτος με μικρά παιδιά!».

«Παιδοφιλία και δικαστές (13.5.2016) ….Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου λόγω της φύσης του αδικήματος δραστηριοποιήθηκε άμεσα οπότε διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο επειδή κατά την άποψη του Εισαγγελέα που ασχολήθηκε με την υπόθεση δεν υπήρχαν τα απαραίτητα στοιχεία που να τεκμηριώνουν την παράνομη πράξη. Τα στοιχεία αυτά ήταν οι εκθέσεις των παιδοψυχολόγων που εξέτασαν τα ανήλικα παιδιά και συνέταξαν τα ανάλογα πορίσματα. Τα στοιχεία αυτά κάποιο χέρι τα εξαφάνισε από τη δικογραφία ώστε να μην υπάρχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο…».

«Κατάθεση – σοκ 5χρονου: Ο Γέροντας με φιλούσε στο στόμα και μου βαζε δάχτυλο!!!
19.5.2016-ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΛΕΡΙΔΗΣ….. Η καταγγελία είναι τρομακτική και αφορά Αρχιμανδρίτη της Βορείου Ελλάδος ο οποίος καταγγέλλεται ότι μαζί με έναν ακόμη άντρα παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 5χρονο μέσα στο μοναστήρι του!!! Το αν η καταγγελία ευσταθεί ή όχι είναι έργο της Δικαιοσύνης, η οποία ωστόσο τους τελευταίους 18 μήνες κινείται με ρυθμούς χελώνας, και γι’ αυτό το λόγο δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα των εμπλεκόμενων.Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις, μία τον Σεπτέμβριο του 2014 και μία συμπληρωματική τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, οι οποίες -άγνωστο για ποιο λόγο και παρά τις σχετικές αιτήσεις- ακόμα δεν έχουν συγχωνευθεί ενώ αξιοπερίεργο είναι ότι δικηγόροι εμφανίζονται και -ξαφνικά- εξαφανίζονται ενώ υψηλόβαθμοι ρασοφόροι και πρώην αεροπαγίτες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την εντιμότητα του καταγγελλόμενου Αρχιμανδρίτη, χωρίς καν να γνωρίζουν την υπόθεση.
Την ίδια ώρα η διερεύνηση της καταγγελίας εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα στο προκαταρκτικό στάδιο, παρά τη σοβαρότητά της.

Η υπόθεση:
Τα γεγονότα, σύμφωνα με τα όσα καταθέτουν οι μάρτυρες, ξεδιπλώνονται ως εξής:…ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ…..Η συστατική επιστολή του Αρεοπαγίτη. Ένας πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου -ο γιος του οποίου μάλιστα είναι ο νομικός παραστάτης του Αρχιμανδρίτη-, δύο Μητροπολίτες, ένας Αρχιμανδρίτης, ένας Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ένας ιεροδιάκονος, ένας διάκονος, ένας ιερομόναχος, μία μοναχή και ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός βεβαιώνουν και -κάποιοι εξ αυτών- καταθέτουν ότι οι καταγγελίες κατά του Αρχιμανδρίτη είναι ψευδείς και συκοφαντικές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταπέσουν….».

(21.5). Σοκ στην Κομοτηνή! Αρχιμανδρίτης παρενόχλησε 5χρονο:«Με φιλούσε στο στόμα και μου έβαζε δάχτυλο»
«Το καλοκαίρι που μας πήγανε στον γέροντα, ο γέροντας με φίλησε στο στόμα και εγώ τον κλώτσησα και η μαμά με μάλωσε και με χτύπησε. Μετά με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια πρώτα με την Ε. (η σύντροφος του άνδρα που καταγγέλλεται για ασέλγεια) και μετά μόνο μου, και ήρθε ο γέροντας και μου έβγαζε τη γλώσσα και μου έπιανε το πουλάκι και μου βάζε το δάχτυλό του στον ποπό μου και εγώ φώναξα βοήθεια και ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι (ο άνδρας που καταγγέλλεται για ασέλγεια), με κοπάνησε στο κεφάλι και με κλείδωσε στο αμάξι. Μετά από ώρα ήρθε πάλι ο ψηλός με το μουστάκι στο αμάξι και εγώ… και μου έπιανε το πουλάκι και έβγαλε το δικό του πουλί έξω να μου το βάλει στο στόμα και εγώ φώναξα βοήθεια και βγήκα από το αμάξι και κρύφτηκα από κάτω και μετά ήρθε η μαμά με μάλωσε να βγω από το αμάξι και μετά με μάλωσε η μαμά να μην τα πω αυτά σε κανέναν, γιατί θα με σκοτώσουν στο ξύλο».

ΥΓ

Ανέβηκε στις 25 Ιαν 2012
Πηγή

Ρedophilia inside Russian CHRISTIAN orthodox church are never on the news – WHY ? (Russia Today won’t let you see that) Monk Father…. (Μτφρ. H Παιδοφιλία στο εσωτερικό της ρωσικής Ορθόδοξης χριστιανικής Εκκλησίας δεν είναι ποτέ στις ειδήσεις – ΓΙΑΤΙ ; ……..Ο μοναχός πατέρας Σεραφείμ λέει ότι η παιδεραστία στα ρωσικά ορθόδοξα μοναστήρια ήταν τόσο μεγάλη, ώστε τώρα δεν είναι δυνατόν να κρύβεται πλέον..Λέει ότι οι δυτικές χώρες είναι ανοικτές κοινωνίες και έτσι η παιδεραστία στην Καθολική Εκκλησία εκτέθηκε δημοσια. Όμως είναι ταμπού να εκτεθεί η τεράστια παιδοφιλία των ρωσικών μονών, οι οποίες είναι κοντά στην κοινωνία).

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

36 Responses to Άλλη μια υπόθεση ιερής παιδεραστίας (από το 2014)

 1. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6005:%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B8%CE%AF%CE%B1&Itemid=203

  «Στοπ στη διαπλοκή Εκκλησίας – δικαστών», του Στ. Ματθία πρώην πρόεδρου Αρείου Πάγου

  Γράφει ο Zoiforos.GR
  Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 16:38

  Του Χρήστου Ζέρβα από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» – 06/12/2008

  Τις αθέμιτες υπόγειες σχέσεις που συνδέουν πολλούς Ελληνες δικαστές με την Εκκλησία, τα μοναστήρια και τα συμφέροντά τους αποκάλυψε και καυτηρίασε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας.

  Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, περιέγραψε ένα «τοπίο αφύσικου εναγκαλισμού» δικαστών, κληρικών και πολιτικής εξουσίας, που ευνοεί τις υποθέσεις που ενδιαφέρουν την Εκκλησία και προωθεί στην ιεραρχία «θεοσεβούμενα πρόσωπα», θίγοντας κατάφωρα με τον τρόπο αυτό την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στη χώρα.

  Εξίσου καυστικός ήταν και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος τόνισε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί αδικαιολόγητα προνόμια για την Εκκλησία, προσβάλλει βάναυσα το αίσθημα δικαιοσύνης και ευνοεί την αδιαφάνεια.

  Βαθύς γνώστης όσων συμβαίνουν στο δικαστικό χώρο, ο κ. Ματθίας ήταν ιδιαίτερα καυστικός. Οπως είπε, οι Ελληνες δικαστές διαπλέκονται με την Εκκλησία είτε γιατί είναι επιρρεπείς σε αναχρονιστικές φυλετικές και θρησκευτικές εμμονές είτε από απλό ωφελιμιστικό υπολογισμό.

  Σύμφωνα με τον κ. Ματθία, που ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα στο δικαστικό χώρο, «οι θεοφοβούμενοι δικαστές συχνάζουν σε μονές και εκκλησίες, συναναστρέφονται κατά κανόνα κληρικούς, δεν παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις, είναι αφελείς αλλά και τυπολάτρες, υπερβολικά αυστηροί σε ηθικοθρησκευτικά διλήμματα, στην αναγνώριση ελαφρυντικών υπέρ των κατηγορουμένων και στην επιμέτρηση των ποινών».

  Ως παραδείγματα έφερε την ευπιστία κάποιων απέναντι στον Γιοσάκη, τον Αττικής Παντελεήμονα, ηγούμενους και μοναχούς, που τους έκαναν όργανά τους.

  «Η τέως πρόεδρος Πρωτοδικών Ροδόπης ευνόησε συνειδητά τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου με τη σκέψη, όπως η ίδια παραδέχθηκε, ότι αυτός θα διέθετε την περιουσία που θα του αναγνωριζόταν σε αγαθοεργίες. Ξεχνώντας τη δικαστική της ιδιότητα, μερολήπτησε συνειδητά από θρησκοληψία», είπε χαρακτηριστικά.

  Ενδιαφέρον έχει όμως η αναφορά του κ. Ματθία στην ωφελιμιστική προσκόλληση δικαστών στην Εκκλησία. Να πώς περιγράφει την κατάσταση: «Βλέπουν (οι δικαστές) ότι τα θρησκευτικά σύμβολα βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους χώρους άσκησης κρατικής εξουσίας, ότι ιερωμένοι τελούν τις επίσημες κρατικές τελετές, ότι λατρευτικές εικόνες είναι αναρτημένες πάνω από την έδρα σε όλα τα ακροατήρια, ότι κάθε χρόνο γίνεται «αγιασμός» στα δικαστήρια, ότι ο Αγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης έχει οριστεί «προστάτης των δικαστών», ότι επισκέψεις ιερωμένων σε δικαστικά γραφεία είναι συχνές και πυκνώνουν παραμονές διάσκεψης επί υποθέσεων που «ενδιαφέρουν» την Εκκλησία».

  «Βλέπουν επίσης» συνεχίζει ο κ. Ματθίας, «ότι κατά τις προαγωγές από το υπουργικό συμβούλιο στις ηγετικές θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας η Εκκλησία στηρίζει τους θεοφοβούμενους δικαστικούς λειτουργούς και ότι καμιά φορά εισακούεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η πεποίθηση ορισμένων διαδίκων και δικαστών ότι η Εκκλησία είναι σε θέση να ασκεί σε επίδικες υποθέσεις και στις προαγωγές των δικαστών ουσιαστική επιρροή. Γι’ αυτό και κάποιοι διάδικοι επιζητούν και επιτυγχάνουν τη μεσολάβηση κληρικών σε εκκρεμείς δίκες και κάποιοι δικαστές γίνονται τακτικοί «συνομιλητές» μητροπολιτών με την προσδοκία ότι αυτοί θα τους υποστηρίξουν», τονίζει χαρακτηριστικά.

  Αποκορύφωμα της αφύσικης αυτής διαπλοκής είναι, κατά τον κ. Ματθία, η από ετών σχεδιαζόμενη οικοδόμηση ναού μέσα στον Αρειο Πάγο. Κατά τον ίδιο, αυτό γίνεται για να υπάρχει ευχερής και τακτική επαφή της Εκκλησίας με μέλη του δικαστηρίου, της Εισαγγελίας και του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ώστε να μπορεί να ασκείται επιρροή στο δικαιοδοτικό έργο και στη διοίκηση της Δικαιοσύνης».

  Οπως λέει, με τις επεμβάσεις στις προαγωγές ελπίζεται ότι θα προωθούνται οι προσκείμενοι στην Εκκλησία δικαστές και εισαγγελείς που ακολούθως θα κατευθύνουν τη Δικαιοσύνη!

  Από την πλευρά του ο κ. Αλιβιζάτος, ζήτησε να υπάρξει η βήμα προς βήμα προσέγγιση των εκκρεμοτήτων στις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας. «Μπορεί ο θάνατος του προηγούμενου Αρχιεπισκόπου να αποδυνάμωσε τις φονταμενταλιστικές φωνές στην Εκκλησία, κάθε άλλο όμως παρά τις εξαφάνισε. Η παρουσία των τελευταίων, ας μην το ξεχνάμε, λειτουργεί ως άλλοθι για να μην αλλάξει τίποτα, προς μεγάλη ικανοποίηση των συντηρητικών αλλά και των καιροσκόπων παλαιάς και νέα κοπής στα δύο μεγάλα κόμματα», κατέληξε. *

  http://directnews.gr/greece/52016-kolafos-gia-ton-arximandrith-iakovo-giosakh-kai-ta-paradikastika-kuklomata-apofash-efeteiou-pou-athoose-dhmosiografo.html

  Κόλαφος για τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη και τα παραδικαστικά κυκλώματα απόφαση Εφετείου που αθώωσε δημοσιογράφο
  (….)

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Δικαστηρίου (πρόεδρος Σωτήρης Τσιμπέρης, μέλη Δημήτρης Ανέστης και Σοφία Σωτηροπούλου) ήταν ομόφωνη, ενώ απαλλακτική υπήρξε και η εμπεριστατωμένη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Ιωάννη Κούτρα.

  Ο κατηγορούμενος σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Greek American News Agency, στις 23 Δεκεμβρίου του 2007 είχε αναφερθεί εκτεταμένα στη συμμετοχή του Γιοσάκη στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα Νο1 καθώς και στις καταγγελίες που υπήρχαν τότε εναντίον του για αρχαιοκαπηλία σε μοναστήρι των Κυθήρων αλλά και για τα ροζ σκάνδαλα ιερωμένων που είχαν θέσει υπό την προστασία τους τον γνωστό αρχιμανδρίτη όταν εκείνος είχε βρει «καταφύγιο» στο Σικάγο.

  Η ακροαματική διαδικασία

  Καταθέτοντας στο Δικαστήριο ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Στέλιος Βορίνας, αναφέρθηκε στις συνεχείς αναβολές της δίκης με ευθύνη πάντα μετά από αιτήματα της πλευράς του μηνυτή, λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν ο Γιοσάκης να συνεχίζει να εμπαίζει την Ελληνική Δικαιοσύνη. Επί 11 μήνες, αν και πολιτικώς ενάγων, αρνείται να εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου προβάλλοντας κάθε φορά διάφορα κωλύματα. Φαίνεται ότι περιμένει να ανέβουν στην έδρα δικαστές της ομάδας του για να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο».

  Ακολούθησε έντονος διάλογος με τον εισαγγελέα της έδρας ο οποίος ζήτησε από τον μάρτυρα να περιοριστεί στην κατάθεση πραγματικών περιστατικών. «Τα πραγματικά περιστατικά για τον Γιοσάκη τα γνωρίζει όλη η Ελλάδα, εκτός από κάποιους δικαστές που έσπευσαν να τον βγάλουν λευκή περιστερά από τις περισσότερες κατηγορίες που αντιμετώπιζε στο παραδικαστικό Νο1. Έτσι λοιπόν και με τις πλάτες κάποιων λειτουργών της Δικαιοσύνης – ευτυχώς ελάχιστων – έστησε το λεγόμενο παραδικαστικό Νο2 και σήμερα βρίσκεται και πάλι υπόδικος ως στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης», συνέχισε στην κατάθεσή του ο Στέλιος Βορίνας.
  (….)

  Υπέρ του κατηγορούμενου δημοσιογράφου κατέθεσε και ο πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου (νυν Δωδώνης) Χρυσόστομος Συνετός, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Το ποιος είναι ο Γιοσάκης δεν θα σας το πω εγώ. Τον γνωρίζετε ειδικά εσείς οι δικαστές πολύ καλύτερα από εμένα. Θα σας πω όμως τι είπε ο μακαριστός Χριστόδουλος, όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις που είχε μαζί του. «Ζεματίστηκα, όταν κατάλαβα τι εστί Γιοσάκης» δήλωσε. Θα σας πω για την προσπάθειά του να εκβιάσει το σημερινό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όταν κατά τις εκλογές του 1998 τον επισκέφθηκε στην Μητρόπολη της Θήβας και του ζήτησε να αποσύρει την υποψηφιότητά του γιατί σε διαφορετική περίπτωση είχε τη δύναμη, λόγω των γνωριμιών του με δικαστές, να τον κλείσει στη φυλακή».
  (….)

  http://archive.in.gr/news/reviews/article.asp?lngReviewID=830577&lngItemID=709408
  Σε νέα απολογία ο Ευ.Καλούσης
  Οριστική παύση για τις δικαστικούς Π.Τσέβη και Ασ.Μπαστά
  Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006
  (….)

  Ο αντεισαγγελέας ΑΠ Δ.Κορδοπάτης, που είχε ζητήσει αναβολή λόγω υποβολής αίτησης επανάληψης της προηγούμενης δίκης για ανεπάρκεια, είπε ότι είναι συντριπτικά τα στοιχεία και σοβαρότατες οι κατηγορίες σε βάρος της, αναφέροντας τις αποφάσεις για τον Γιοσάκη και μητροπολίτες, αλλά και την απαλλαγή γιατρών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, όπου μετείχε αντικαθιστώντας συνάδελφό της και όπου απέρριψε αίτημα αναβολής παρόλο που δεν μπορούσε να υπάρχει εκπροσώπηση της πολιτικής αγωγής.

  Στην περίπτωση της Μπαστά, η Ολομέλεια απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι γίνεται ουσιαστικά για δεύτερη φορά η ίδια δίκη, όπως και τα αιτήματα συνένωσης όλων των πειθαρχικών διαδικασιών και επιτόπου κλήσης τριών μαρτύρων.

  Ο Δ.Κορδοπάτης τόνισε ότι μαζί με την Αντωνία Ηλία αντικατέστησαν συναδέλφους τους και συμμετείχαν στην καταδίκη του καθηγητή Ξ.Παπαχαραλάμπους έπειτα από μήνυση του Γιοσάκη, σημειώνοντας ότι έτσι ο καθηγητής στερήθηκε τους φυσικούς του δικαστές.

  Αναφέρθηκε στην κατάθεση 3.000 ευρώ στο λογαριασμό Γιοσάκη με τη δικαιολογία ότι ήταν τάμα κουμπάρων της από τις ΗΠΑ για ιερό ναό του Καματερού, όπου όμως δεν έφθασαν τα χρήματα, επισήμανε τις κατηγορίες για πλαστογράφηση υπογραφής συναδέλφου της για δήθεν διασκέψεις και δημοσιεύσεις αποφάσεων, καταλήγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει τη δικαστή και αποτελεί κίνδυνο για την απονομή της Δικαιοσύνης.

  Ο συνήγορος της Μπαστά απέκρουσε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να καταδικαστεί με υποθετικούς ισχυρισμούς για το τι ήθελε να κάνει στην υπόθεση του Παπαχαραλάμπους, ενώ η Τσέβη αποχώρησε από την αίθουσα όταν απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής λόγω απουσίας του δικηγόρου της.

  http://psifides.pblogs.gr/2009/02/synentefxh-bomba-arhim-giosakh-sthn-sfhna.html
  Συνέντευξη ¨βόμβα» Αρχιμ.Γιοσακη στην «Σφήνα»

  21 Φεβ 2009
  Η συνέντευξη έχει ως εξής:

  -Τελικά το παραδικαστικό ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο ή μια «φούσκα»;

  Ήταν η αθερίνα μέσα στον ωκεανό των σκανδάλων που κατακλύζουν καθημερινά την ελληνική κοινωνία και που σκοπίμως βραδυπορούν να εξιχνιασθούν λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων.

  Οι ίδιες εισαγγελικές αρχές που στη περίπτωση του παραδικαστικού κατέβαλαν κάθε «φιλότιμη» προσπάθεια ταχύτατης διερεύνησης του θέματος, στις υποθέσεις ΖΙΕΜΕΝS, ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ, ΓΕΡΜΑΝΟΥ, ΠΑΥΛΙΔΗ κλπ, που έχουν συνταράξει την Ελληνική κοινωνία, προχωρούν με βήματα χελώνας.

  Αληθεύει ότι λίγο πριν εμπλακεί το όνομά σας στην υπόθεση προοριζόσασταν για θέση Μητροπολίτη;

  Προοριζόμουν αρχικά για τη θέση του Γραμματέα τα Συνοδικής Επιτροπής Νομοκανονικών Ζητημάτων με απώτερο στόχο την ανάδειξή μου σε Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, μετά την εκλογή σε Μητροπολίτη του τότε Αρχιγραμματέα και σημερινού Μητροπολίτη Πατρών Σεβ. κ. Χρυσοστόμου.

  -Με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο τι σχέσεις έχετε;

  Άριστες.

  -Δηλαδή έχετε επικοινωνία;

  Τα εν οίκω μη εν Δήμω …;

  -Ο Μακαριώτατος είχε δημόσια υποστηρίξει ότι το 1998 τον επισκεφθήκατε μαζί με έναν εισαγγελέα και του ζητήσατε να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου. Αληθεύει;

  Την απάντηση φρονώ ότι είναι σε θέση σήμερα να σας την δώσει ο ίδιος ο Μακαριώτατος.
  (…)
  Έχετε μηνύσει και τον Μητροπολίτη Μεσογαίας;

  Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, αποδύθηκε σε ένα ανέντιμο αγώνα εξοβελισμού μου ως Κληρικού από τις τάξεις της Εκκλησίας, όχι ασφαλώς κινούμενος εκ χριστιανικού καθήκοντος, αλλ΄ εμφορούμενος από έκδηλη εμπάθεια, πομπώδη αλαζονεία και άμετρη οίηση, εξαντλήσας κάθε τρόπο συντριβής μου, δι΄ όν λόγο, άλλωστε, και εκκρεμούν σε βάρος του, ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημ/κών Αθηνών, δύο μηνύσεις μου, για τις αξιόποινες πράξεις της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της ψευδούς βεβαίωσης κατά συρροή, της υπεξαγωγής εγγράφων κατά συρροή, ως και της παράβασης του άρθρου 22§5 ν. 2472)1997 περί προσωπικών δεδομένων, υπό την επιβαρυντική περίσταση της διαπράξεως αυτών προς βλάβη τρίτου.

  Από το γεγονός και μόνον ότι ένθερμα και απροκάλυπτα υποστηρίζει τον Βατοπαιδινό Ηγούμενο Εφραίμ, που έγινε αιτία δεινοτάτου σκανδαλισμού των πιστών ανά την Οικουμένη όλη, με αποκορύφωμα και αυτόν τούτον τον κατακρημνισμό της Ελληνικής Κυβερνήσεως συλλήβδην, ισχυριζόμενος, ως προελέχθη, ότι η περίπτωση του εν λόγω του, αποτελεί ενώ, εξ αντιθέτου η περίπτωσή μου, αποτελεί προφανώς γι΄ αυτόν , αποδεικνύεται ο χαρακτήρας του και η δικαιοσύνη που ο ίδιος αποδίδει.
  (….)

  Εγώ βέβαια, για τους Ανακριτές που μου απήγγειλαν αυτές τις άθλιες κατηγορίες, δεν ήμουν ο σκιρτοπόδης και εύπυχης γιος του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου που από τα 18 του χρόνια, όπως δήλωσε ο πατέρας του, έβγαζε διακόσιες χιλιάδες ευρώ το χρόνο, καθώς ήταν το εξυπνότερο παιδί της Ελλάδος, λόγος προφανώς για τον οποίο και δεν ασκήθηκε δίωξη εναντίον του από τον πανέντιμο κ. Σανιδά!

  -Ποιά είναι η αλήθεια για τα ταξίδια αναψυχής των δικαστών τους οποίους συνοδεύατε;

  Αυτές τις αθλιότητες τις εξεμέσησε με έκδηλη ανευθυνότητα και αμετροέπεια ο Αλέξης Κούγιας σε τηλεοπτικές και γραπτές συνεντεύξεις του για τις οποίες τον έχω μηνύσει, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του και τρεις Αγωγές, καθώς επίσης και ισάριθμες πειθαρχικές αναφορές στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

  -Το ταξίδι 48 δικαστών στην Αλεξάνδρεια για την ενθρόνιση του Πατριάρχη είναι γεγονός ότι έγινε. Είχατε εμπλοκή; Ποιός τελικά είχε πληρώσει τα έξοδα;

  Σας παραπέμπω στην αμετάκλητη κρίση του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που αποφαίνεται για το θέμα αυτό και κρίνει να μη γίνει κατηγορία σε βάρος μου καθώς και σε βάρος δικαστικών λειτουργών.

  -Με τον Απόστολο Bαβύλη γνωριζόσασταν;

  Δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Τον γνώρισα για πρώτη φορά από την ενασχόλησή του ως προσωρινά κρατούμενο στην Εκκλησία των φυλακών.

  Ήταν ένας βαθύτατα θρησκευόμενος άνθρωπος
  (…..)

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html
  Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !

  Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!
  28-9-2011
  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.

  Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.

  Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

  TzoumasΣυγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

  Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

  Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

  «Είναι το alter ego του Δεσπότη»
  (….)

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
  02 Ιανουαρίου 2014 11:46
  Τον Οκτώβριο του 2009 άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μια υπόθεσης που ονομάστηκε «παραδικαστικό κύκλωμα 2». Ήταν η περίοδος που ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του κυκλώματος, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις Αρχές κατέδειξαν τις δραστηριότητες της οργάνωσης, ακριβώς όπως τις είχε περιγράψει ο βασικός μάρτυρας. Κι όμως. Μια τεράστια υπόθεση, που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει μυθιστόρημα ή ταινία, λιμνάζει μέχρι σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης.
  (….)

  http://www.respublica.gr/2015/04/column/petropoulos/

  H Mάφια των Δικαστών και Εισαγγελέων, του Ηλία Πετρόπουλου

  Aπόσπασμα του άρθρου του Η. Πετρόπουλου. Γράφτηκε στις 20/22-4-2001.
  Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στον τόμο Κουραδοκόφτης, εκδόσεις Νεφέλη, 2002.
  (…..)

  Η Εκκλησία ήτο, ανέκαθεν, μια καταπιεστική δύναμη, αλλά όχι μια αληθινή Εξουσία, αφού παρουσιαζότανε σαν μια δούλα (ακόμη και η Ιερή Εξέταση) του Ηγεμόνος. Τώρα πιά, η Εκκλησία είναι μια πραγματική Εξουσία, συνδεδεμένη συμφεροντολογικά και με τις Τρεις άλλες Εξουσίες, που έχουν ένα πολιτικό χρώμα. Η Εκκλησία αυτοπροσδιορίζεται σαν πνευματική οργάνωση. Αλλά, οι δεσποτάδες ζηλεύουν την πολιτική-κοσμική Εξουσία και γιαυτό κουρντίζουν στην κεφαλή τους μια χρυσή κορόνα. Οι απανταχού πατριάρχες ενισχύουν ποικιλοτρόπως τις Τρεις Εξουσίες.
  (….)

  http://www.koutipandoras.gr/article/xana-kai-xana-ti-epsahnan-sti-mytilini

  29 Δεκεμβρίου 2011 17:30

  Ξανά και ξανά… Τι έψαχναν στη Μυτιλήνη;

  Σε κελί της ΣΤ΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού οδηγήθηκε χθες ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Η συγκεκριμένη πτέρυγα χρησιμοποιείται για τους λεγόμενους οικονομικούς κρατούμενους. Έξω από τις φυλακές είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη χριστιανικών οργανώσεων, με επικεφαλής το γνωστό και σαν «παπαροκά» Νεκτάριο Μουλατσιώτη. Με αφορμή λοιπόν το χθεσινό πολυσυζητημένο γεγονός, το «Ε» θυμίζει σήμερα για μια ακόμα φορά, το γεγονός της επίσκεψης του πολυσυζητημένου κ. Εφραίμ και της συνοδείας του στη Μυτιλήνη. Θυμίζει πως στη Μυτιλήνη ο κ. Εφραίμ έφθασε το Δεκέμβριο του 2007 χωρίς να τον καλέσει κανείς. Συνοδευόμενος από τον τότε Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ελευθέριο Βορτσέλα, που διαχειρίσθηκε με το γνωστό τρόπο που οδηγούσε σε φαινόμενο ατιμωρησίας, την έρευνα για την παραχώρηση εκτάσεων του δημοσίου στη Μονή.

  Θέτουμε λοιπόν σήμερα για μια ακόμα φορά ένα αναπάντητο ερώτημα. Τι θέλανε στη Μυτιλήνη οι κ. Εφραίμ και Βορτσέλας, οι οποίοι όταν η αντιπροσωπεία της Μυτιλήνης ανταπέδωσε την επίσκεψη στο Άγιο Όρος το Φεβρουάριο του 2008, τους βρήκε όλως τυχαίως να τιμά ο πρώτος το δεύτερο με το οφίκιο του «αναγνώστη» και ρασοφορία; Τι έφερε στη Μυτιλήνη τον Εφραίμ και τον κ. Βορτσέλα ο οποίος επισκέπτονταν συχνά ως επιθεωρητής δικαστικών υποθέσεων, τη Μυτιλήνη;

  Αποκαλυπτικό…
  Το «Εμπρός» τον Οκτώβριο του 2008, απεκάλυψε ένα πραγματικά αποκαλυπτικό πανελλαδικά ντοκουμέντο. Τη σχέση του Εφραίμ με το Βορτσέλα με αφορμή την επίσκεψη τους στη Μυτιλήνη. Τη φανερή σχέση που όπως αποδείξαμε τότε, συνέδεε τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου με τον ανώτατο δικαστικό. Όπως γράψαμε τότε, μόλις τρεις μήνες μετά την παραγγελία της διενέργειας από τον κ. Βορτσέλα, προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων που είχαν σχέση με την παραχώρηση εκτάσεων του δημοσίου προς τη Μονή Βατοπεδίου και διαρκούσης της έρευνας που ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2008, ο κ. Βορτσέλας αποτελούσε στις 17 Δεκεμβρίου του 2007, μέλος της συνοδείας του Ηγουμένου Εφραίμ κατά την επίσκεψη του στη Μυτιλήνη.

  Μετά την σημαντική αυτή δημοσιογραφική αποκάλυψη, με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο συνταξιούχος πλέον ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παραδέχθηκε ότι «είχε πνευματική σχέση με τον Ηγούμενο Εφραίμ» ενώ υποστήριξε ότι ο ρόλος του στην υπόθεση του ελέγχου της Μονής, ήταν καθαρά διαδικαστικός και καθόλου ουσιαστικός. Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το ότι διαρκούσης της έρευνας συνόδευσε τον Εφραίμ στη Μυτιλήνη, όταν εκείνος περιέφερε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, παραλαμβάνοντας μάλιστα και δώρο από τον Περιφερειάρχη, ο κ. Βορτσέλας παραδέχθηκε ότι «το ταξίδι του στη Μυτιλήνη ήταν καθαρά ιδιωτικό».

  Φαίνεται όμως ότι ο κ. Βορτσέλας συχνά πυκνά πραγματοποιούσε ταξίδια με τον Εφραίμ και ενίοτε για τον Εφραίμ. Συχνά επισκέπτονταν και την πόλη της Μυτιλήνης στην οποία επί μεγάλο διάστημα επισκέπτονταν και πραγματοποιώντας τακτικές επιθεωρήσεις ως Αρειοπαγίτης. Ενώ είχε στενές σχέσεις με στελέχη του δημόσιου βίου στη Μυτιλήνη. Μια ακόμα φωτογραφία που αποκάλυψε το «Ε» συμβάλλοντας στη δημοσιογραφική έρευνα ήταν από την ανταπόδοση της επίσκεψης του Εφραίμ και της συνοδείας του στη Μυτιλήνη το Φεβρουάριο του 2008. Σε αυτήν ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και …πνευματικό τέκνο του Εφραίμ, όλως τυχαίως παρακάθεται του Ηγουμένου και μάλιστα ως ρασοφόρος. Παραδίπλα πολλά στελέχη του δημόσιου βίου της Λέσβου. Εκείνη τη μέρα τιμήθηκε από τον Ηγούμενο και πήρε τον τίτλο του «αναγνώστη».

  http://www.kalami.net/2005/arthra/xrysophgh.html
  Εκκλησία: Συγκλονιστικά στοιχεία γιά την «Χρυσοπηγή» και τους ανθρώπους της

  Γράφει ο Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
  (….)

  Επίσης, η Χρυσοπηγή χρησιμοποίησε δημοσιογράφους για να παρακολουθούν μέλη της Ιεραρχίας και να μεταφέρουνε πληροφορίες, ή να γράφουνε υπέρ του Χριστόδουλου. Πρόσωπα αυτής της προοπτικής ανήκουν σήμερα στο επιτελείο του αρχιεπισκόπου και μετέχει σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ένα σχήμα βοήθειας του Χριστόδουλου, με παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του Σεραφείμ και μητροπολιτών, ήταν η TV PRESS του Γιώργου Καρατζαφέρη με το δημοσιογράφο Γιώργο Κολοκοτρώνη, ο οποίος έκανε λήψεις και ρεπορτάζ από συνεδριάσεις της Ιεραρχίας, παρακολουθώντας τα μέλη της. Χρησιμοποιεί, επίσης, ο αρχιεπίσκοπος τον γνωστό από εκδόσεις και ακροδεξιά κείμενα Ι.Δρακόπουλο, ο οποίος χειρίζεται την ιστοσελίδα της Εκκλησίας και εμφανίζονται κάθε τόσο κείμενα εναντίον των πολιτικών και της Κυβερνήσεως, για τα οποία, υποτίθεται, ότι ο κ. Χριστόδουλος δεν τα γνωρίζει, αλλά τα αποσύρει μόλις γίνεται θόρυβος. Ένας άλλος περίεργος τύπος, που ακούει στο όνομα Δημ. Φουρλεμάδης, διορίστηκε διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου στην Πεντέλη και φέρνει σε επαφή τον αρχιεπίσκοπο με τους βλάχους της Ρουμανίας, απ΄ όπου ήρθε. Λέγουν ότι η αμοιβή του είναι τεράστια και κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνει και ποιες σπουδές έχει, γύρω από τις οποίες υπάρχουν μόνο φήμες στο μοναστήρι.
  Για να εκλεγεί αρχιεπίσκοπος ο κ. Χριστόδουλος χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο: Πίεση, υποσχέσεις, λάδωμα, εκβιασμός για αποκαλύψεις κ.λπ.
  Συκοφαντήθηκε ο συνυποψήφιός του μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος, για οικονομικά σκάνδαλα. Στο μεταξύ εκδόθηκε, πριν από την εκλογή, απαλλακτικό πόρισμα από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες και όταν το πόρισμα το πήγε δημοσιογράφος (ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος) στο διευθυντή του (Γιώργο Τράγκα) πήρε την απάντηση, ότι «αυτό το πόρισμα βγάζει αρχιεπίσκοπο τον Ιερώνυμο. Πόσα δίνει ο Ιερώνυμος;». Ο Ιερώνυμος δεν πλήρωσε και το κείμενο δεν δημοσιεύτηκε, γιατί πέρασε στην αντίπερα όχθη…οπότε και θάφτηκε. Έτσι ο Χριστόδουλος εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος. Οι πρωταγωνιστές του γεγονότος μού το επιβεβαιώσανε!
  Αργότερα ο π. Θωμάς Συνοδινός -πρωτοπαλίκαρο του αρχιεπισκόπου- με άλλα πρόσωπα γίνανε εισπράκτορες, για να ανακαινιστεί η έπαυλη του αρχιεπισκόπου, η οποία κόστισε πάνω από 350 εκ. δρχ.
  (….)
  Όσο για τα ηθικά θέματα, αυτά σκεπάζονται επιτηδείως και όπως είναι γνωστό το 1982 είχα κάνει σχετικές αποκαλύψεις, οι οποίες επαληθεύονται τώρα με άλλα παρόμοια ηθικής τάξεως ζητήματα αρσενοκοιτίας! Τότε είχα καταδικαστεί πρωτόδικα, γιατί είχε κατασκευαστεί η σύνθεση του δικαστηρίου, όπως ανακάλυψα αργότερα. Ο ένας από τους δικαστές, που είχε υπηρετήσει στα Καλάβρυτα, είναι ψάλτης στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών! Στο εφετείο αναγκάστηκα να ανακαλέσω, μετά από πίεση δικηγόρων, πολιτικών και άλλων προσώπων, που ενδιαφερόντουσαν για τον Καλλίνικο, επειδή «ήταν δικός τους άνθρωπος», δηλαδή δεξιός.
  (….)

  http://archive.efsyn.gr/?p=206218

  15/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
  Παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, μητροπολίτες, δικαστικοί, το Σύνταγμα και το Μνημόνιο
  Το «βαθύ κράτος» πολιτεύεται
  Μια πολιτικο-χριστιανική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο συγκέντρωσε την καλή κοινωνία των δικαστικών και της Εκκλησίας. Στόχος, η ανέγερση του νέου Τάματος του Εθνους. Εχθρός, η Ευρωπαϊκή Ενωση.
  (…)
  Από τη μια μεριά επρόκειτο να παρουσιαστεί το βιβλίο του επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλείου Νικόπουλου «Αγαπημένο μου… Σύνταγμα». Από την άλλη, όμως, στην παρουσίαση αυτή εμφανιζόταν ως «συνδιοργανωτής» το σωματείο «Οι φίλοι του Τάματος του Εθνους, ως μοχλός αναζωογονήσεως και ανορθώσεως του κατατρωθέντος ηθικού και εθνικού σθένους των Ελλήνων». Για το βιβλίο επρόκειτο να μιλήσουν ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος, ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς και η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου. Ως συντονιστής εμφανιζόταν ο «γεωπολιτικός αναλυτής» Ιωάννης Φριτζαλάς. Από την πλευρά των «Φίλων του Τάματος του Εθνους» επρόκειτο να μιλήσει ο πρόεδρος του σωματείου Ιωάννης Αναγνωστόπουλος. Μέχρι εδώ καλά. Η μόνη παρατήρηση θα μπορούσε να είναι ότι ασφαλώς πρωτοτυπεί ο κ. Νικόπουλος με την παρουσίαση του βιβλίου του από την κόρη του, ενώ τον οικογενειακό χαρακτήρα της παρουσίασης τονίζει το γεγονός ότι τη συντόνιζε ο… γαμπρός του, εφόσον ο κ. Φριτζαλάς είναι σύζυγος της κυρίας Νικοπούλου.

  (….)
  Η απορία μας επρόκειτο να λυθεί λίγο αργότερα. Πάντως δεν φάνηκε να τη συμμερίζονται οι επιφανείς προσκεκλημένοι. Ανάμεσά τους ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτριος Κυριτσάκης, ο επίτιμος πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Κωνσταντίνος Μπακάλης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος, πρόεδροι του Αρείου Πάγου, πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και ο μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός, ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου, εκπρόσωποι των μητροπολιτών Μυτιλήνης Ιακώβου και Γλυφάδας Παύλου. Παρευρέθησαν ακόμα στρατηγοί (ανάμεσά τους ο Χρήστος Φαραντάτος, στον οποίο έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός του «σταγονιδίου»), αλλά και αξιωματικοί της αστυνομίας. Με την εξαίρεση του Τέρενς Κουίκ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δεν διακρίναμε πολιτικά πρόσωπα.

  (….)

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Η προστασία των ορφανών

  http://www.tanea.gr/news/world/article/5052069/rwsos-klhrikos-katazhteitai-gia-dyo-ypotheseis-paiderastias-sthn-ellada/

  Ρώσος κληρικός που συνδέεται με τη Ζενίτ κατηγορείται για παιδεραστία στην Ελλάδα
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2013

  (…)
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται ο ιερέας αφορούν τις επιθέσεις σε βάρος των δύο παιδιών σε μια παιδική κατασκήνωση μιας ορθόδοξης οργάνωσης στην Κω. Φέρεται όμως να έχει προβεί σε παρόμοιες πράξεις και στην Αγία Πετρούπολη.

  Ο Γκροζόφσκι συνεργαζόταν με μια οργάνωση για την προστασία των ορφανών παιδιών, πρεσβευτής της οποίας στη Ρωσία είναι ο Αρσάβιν, ανέφεραν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

  Η ομάδα ωστόσο σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και τις δραστηριότητές της.
  (…)

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=253211
  Πώς ακόμη και άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί στον Θεό φτάνουν ως τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

  Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας

  Οι περιπτώσεις ρασοφόρων που έχουν καθήσει τα τελευταία χρόνια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για βιασμούς παιδιών

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2009 07:11
  Νικολόπουλος Γιάννης
  (….)
  Ο 82χρονος τότε ιερέας αντιμετώπιζε τη βαρύτατη κατηγορία ότι βίαζε ανήλικα κορίτσια τα οποία είχαν αναζητήσει στέγη, φροντίδα και αγάπη στο ομώνυμο ίδρυμα για ορφανά και άπορα παιδιά, που διηύθυνε ο υπερήλικας ιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Ολα ξεκίνησαν όταν ένα από τα κορίτσια εξομολογήθηκε την αντιμετώπιση που του επεφύλασσε ο Παπουτσάκης σε μία από τις παιδαγωγούς που απασχολούνταν στις σχολικές εγκαταστάσεις του, το 1995. Ακολούθησαν οι συζητήσεις με πέντε ακόμη οικότροφους, που διατύπωσαν την ίδια κατηγορία. Σύντομα, το θέμα απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ο κληρικός βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος των έξι κοριτσιών. Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Παπουτσάκης άκουσε ατάραχος τις καταθέσεις των έξι κοριτσιών. Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι «όλα τα έχουν φανταστεί, με πληρώνουν με αυτό το φρικτό νόμισμα για όσα καλά έχω κάνει για αυτά τα παιδιά». Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη.

  Ο Παπουτσάκης οδηγήθηκε στις φυλακές, αφέθηκε όμως ελεύθερος σχετικά σύντομα, όταν επικαλέστηκε λόγους υγείας. Εν τω μεταξύ, είχε ασκήσει έφεση. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο κατηγορούμενος ιερωμένος επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης. Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός.

  (….)
  http://orthodoxengland.org.uk/celbish.htm

  Why Orthodox Bishops are Celibate
  (….)
  A married episcopate, they say, would, for example, stop pedophilia and homosexuality. (Ironically, the last two allegations of pedophilia against Orthodox bishops, in Canada and France, have both concerned bishops who were converts from Anglicanism, from, that is, Protestantism).

  Why is a married episcopate not a possibility? Why in Soviet times were the only married bishops excommunicated renovationist schismatics? Why, in post-Soviet times was the married Metropolitan of Kiev Philaret Denisenko defrocked and the Russian bishop in Paris removed? And why last year was another Orthodox bishop (also a convert from Protestantism) defrocked and returned to lay status, before he got married? What are the arguments against a married episcopate?

  http://www.pokrov.org/man-sexually-abused-former-priest-sues-greek-orthodox-diocese/
  Man sexually abused by former priest sues Greek Orthodox diocese

  Author: Judy Harrison

  Date Published: 05/22/2016

  Publication: Bangor Daily News (Bangor ME)

  (…)

  The charges stemmed from the former priest’s sexual assault on a 15-year-old altar server, who is the plaintiff in the lawsuit, at the church in 2006 and 2007.

  The man, now 24 years old, is not being named because he was the victim of sexual abuse.
  (…)

  ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ
  http://www.pokrov.org/two-men-accused-abusing-5-year-old-rodopi/

  Two men accused of abusing 5-year-old in Rodopi
  Date Published: 05/21/2016

  http://www.pokrov.org/member-monastery-accused-abusing-5-year-old-rhodope/

  A Member of a Monastery Accused of Abusing a 5-Year-Old in Rhodope

  Author: Evgenia Choros

  Date Published: 05/21/2016

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Από τα ΝΕΑ (βλ.παρακάτω):
  @Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ιερώνυμος είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παπαγγελόπουλο..».

  Α κι εδώ ο κ.Παπαγγελόπουλος,τ. διοικητής της καραμανλικής ΕΥΠ, τ.ανώτατος δικαστικός, ο νυν υφυπουργός κατά της Διαφθοράς, σκεύος επιλογής του κ.Τσίπρα, στέλεχος της καραμανλικής συνιστώσας των ΣΥΡΙΖΕΛ, Αρχειοθέτης κατά την Ελευθεροτυπία, μεγάλων υποθέσεων.
  Αλήθεια τι απέγινε με την υπόθεση του εκβιασμού του κ.Ιερώνυμου από τον Γιοσάκη;
  Μπήκε κι αυτή στο Αρχείο;
  _________

  Θα φιλοτιμηθεί ένας (1) βουλευτής, ένας (1) δημοσιογράφος, ένας (1) πιστός, ένας (1) κληρικός, να ρωτήσει γιατί ο Γιοσάκης δεν έχει παραπεμφθεί ακόμη στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη. Ρασοφορεί ακόμη, και ούτε ένας, μέσα στην ξεχειλισμένη από αφορολόγητους και ανιδιοτελείς ευσεβείς πατριώτες χώρα, δεν ενδιαφέρεται για «την ευπρέπειαν του Οίκου Του», αν δηλαδή δεχθούμε πως το ιερό βασίλειο των σκανδάλων και του μαύρου χρήματος της αφορολόγητης και ετεροχρηματοδοτύμενης φιλανθρωπίας, μπορεί να είναι θείο κατοικητήριο.

  Να υποθέσουμε τα προφανέστατα ή να κάνουμε τον βλάκα, σαν νεοευσεβείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4375098/?iid=2
  Δευτέρα 23 Μαΐου 2016
  ΤΑ ΝΕΑ

  Eμφύλιος πόλεμος για τον… Γιοσάκη

  Ξέσπασε μεταξύ Xριστόδουλου και Iερώνυμου – Mπλέκονται κι άλλοι στις νέες αποκαλύψεις

  ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2005 |

  Εμφύλιο πόλεμο μέχρι… τελικής πτώσεως μεταξύ του κ. Χριστόδουλου και του Μητροπολίτη Θηβών προκαλεί η υπόθεση Γιοσάκη: τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο κυριότερος αντίπαλός του στην εκλογή του ’98 επιχειρούν να «χρεώσουν» ο ένας στον άλλον τον αρχιμανδρίτη – ενώ καθημερινά βγαίνουν «ιερά άπλυτα» στη φόρα…

  Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τα όσα υποστήριξε προχθές ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας στο Alter για εμπλοκή του Γιοσάκη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου. Ο κ. Ιερώνυμος υποστήριξε μεταξύ των άλλων ότι ο Γιοσάκης τον είχε επισκεφτεί με άλλα δύο άτομα, έναν δικαστικό και ένα πολιτικό, και τον πίεσε να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.
  Χθες ο κ. Χριστόδουλος πέρασε στην αντεπίθεση και με μακροσκελέστατη ανακοίνωση επιστρέφει τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Θηβών, τον οποίο κατηγορεί ότι ήταν εκείνος που είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη!

  Ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται ένορκη καταγγελία του Ρώσου μοναχού Ιγκόρ Χλοπόνιν, τον οποίο είχε χειροτονήσει στη Θήβα ο κ. Ιερώνυμος. Στην καταγγελία του ο μοναχός αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Θηβών είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη και μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά ότι είχε ζητήσει να του φέρει από τις ΗΠΑ… σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης!

  Και σαν να μην έφτανε αυτό, χθες από το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Θηβών εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι από τη μονή του Τιμίου Σταυρού Βαγίων – ιδρύθηκε το 1995 – απομακρύνθηκαν μοναχές οι οποίες, όπως τονίζεται, τελικά εγκαταστάθηκαν στη μητροπολιτική περιφέρεια του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητου. Σημειώνεται ότι το όνομα του κ. Θεόκλητου έχει επίσης εμπλακεί στην υπόθεση Γιοσάκη – και ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη για να χτυπηθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Από την πλευρά της Μητρόπολης Θηβών αφήνονται υπονοούμενα για «περίεργες» σχέσεις του Ρώσου μοναχού με τις μοναχές που εκδιώχθηκαν…

  Τι υποστηρίζει ο Χριστόδουλος

  «H επίσκεψη του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, τη συνοδεία ανωτάτου δικαστικού, στον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών κ. Ιερώνυμο, λίγο πριν από την αρχιεπισκοπική εκλογή (Απρίλιος 1998), είναι παντελώς άγνωστη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλο, υπέρ του οποίου δήθεν ενήργησε ο Γιοσάκης, σύμφωνα με τους υπαινιγμούς που αφέθηκαν να αιωρούνται. Και είναι παντελώς ανεξήγητο το δήθεν ενδιαφέρον του Γιοσάκη για την εκλογή του Μακαριωτάτου, ο οποίος ούτε είχε, ούτε φυσικά έχει οιανδήποτε σχέση ή επικοινωνία μαζί του. Εάν άλλωστε ο Γιοσάκης δήθεν ενήργησε υπέρ της εκλογής του Μακαριωτάτου, γιατί δεν ανταμείφθηκε για τις δήθεν «υπηρεσίες» του και αναζήτησε την τύχη του στις ΗΠΑ; Αντιθέτως, όπως προκύπτει από έγγραφη καταγγελία του Ρώσου ιεροδιακόνου Ιγκορ Χλοπόνιν, τον οποίο χειροτόνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών, υπήρχαν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ του κ. Ιερωνύμου και του Γιοσάκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

  Ταυτόχρονα εκφράζεται η απορία γιατί ο Μητροπολίτης Θηβών «δεν κατήγγειλε τότε, δηλαδή πριν από την αρχιεπισκοπική εκλογή, τα περί της επισκέψεως που ο ίδιος σημειώνει ότι δέχθηκε στα αρμόδια όργανα της Ιεράς Συνόδου και της Δικαιοσύνης, και τα καταγγέλλει σήμερα»…

  Επιστολές χωρίς πατρότητα

  Σε ό,τι αφορά τώρα την επιστολή του Μητροπολίτη Λέρου προς τον τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Στ. Ματθία, την οποία παρουσίασε ο Θηβών σε τηλεοπτική εκπομπή του Alter και με την οποία ο Μητροπολίτης Λέρου φέρεται να εκφράζει την πικρία του γιατί δεν άσκησε αμέσως δίωξη κατά του Μητροπολίτη Θηβών για τα οικονομικά, τονίζεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής: «Αυτή (η επιστολή) δεν έχει πατρότητα, διότι την έχει αποδοκιμάσει ως ανύπαρκτη και πλαστή ο ίδιος ο φερόμενος ως συντάκτης της».

  Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ιερώνυμος είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παπαγγελόπουλο ότι κάποιος του έδωσε την επιστολή, η οποία είχε το λογότυπο της Μητρόπολης Λέρου και μια υπογραφή που έμοιαζε με αυτήν του τοπικού δεσπότη. Μάλιστα όπως είχε πει τότε, άγνωστος του τηλεφώνησε και του είπε «να λάβει σοβαρά υπόψη του» την επιστολή. Όμως μόλις δημοσιεύτηκε το περιεχόμενο της επιστολής, ο Μητροπολίτης Λέρου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και δικαιώθηκε.

  Επίσης διαψεύστηκε από την Αρχιεπισκοπή ότι ο κ. Χριστόδουλος άφησε να διαρρεύσει το περιεχόμενο της επιστολής που είχε στείλει ο Μητροπολίτης Ηλείας για τον Γιοσάκη. H επιστολή είχε περιέλθει σε γνώση του αρχιμανδρίτη, ο οποίος κινήθηκε δικαστικά εναντίον του Μητροπολίτη Ηλείας, χρησιμοποιώντας – σύμφωνα με τις καταγγελίες που εξετάζονται από τους εισαγγελείς – μέλη του δικαστικού παρακυκλώματος. Για το θέμα αυτό πάντως ακόμη δεν έγινε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο το περιεχόμενο της επιστολής έφτασε στον κ. Γιοσάκη.

  Τον «χρεώνουν» ο ένας στον άλλον
  Ο Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος (κυριότερος αντίπαλος του Χριστόδουλου το 1998 στην εκλογή του Αρχιεπισκόπου) μίλησε για εμπλοκή του Γιοσάκη στις εκλογές υπέρ του Χριστόδουλου. Μάλιστα, ο Ιερώνυμος είπε πως ο αρχιμανδρίτης τον πίεσε να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως ο Ιερώνυμος είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη και μάλιστα του είχε παραγγείλει και σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης από τις ΗΠΑ.

  Ξανά στο προσκήνιο και παλιές κασέτες
  ΕΠΕΙΤΑ από πολυήμερη σιωπή χθες ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, ο οποίος διόρισε κληρικό τον Γιοσάκη στο Καματερό, με ανακοίνωσή του ζητά να ορίσει η Ιεραρχία ανακριτή για να εξετάσει την υπόθεση. Όμως το κλίμα είναι αρνητικό για τον ίδιο. Από το περιβάλλον του κ. Χριστόδουλου ο Μητροπολίτης Αττικής κατηγορείται ότι δεν αντέδρασε άμεσα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Γιοσάκη ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναφέρουν προς εξέταση το θέμα που είχε προκύψει με τις κασέτες που είχαν φτάσει στη Σύνοδο και στις οποίες ο Αττικής φέρεται να έχει συνομιλία με ερωτικό περιεχόμενο με νεαρό άνδρα. Όταν είχε εξεταστεί η υπόθεση η Σύνοδος δεν είχε δεχτεί τις κασέτες ως αποδεικτικό στοιχείο. Τώρα με την αλλαγή του νόμου, όπως λένε, «μπορεί η υπόθεση να εξεταστεί και πάλι».

  H κατάθεση Χλοπόνιν και οι μοναχές
  ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ που έχει ξεσπάσει μεταξύ Θηβών και Αρχιεπισκόπου παρενέβη χθες και ο Ρώσος ιερομόναχος Ιγκόρ Χλοπόνιν, ο οποίος με ένορκη καταγγελία υποστηρίζει ότι «ο Μητροπολίτης Θηβών ήταν φίλος του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη και του είχε πει να περιμένει για να τον παρουσιάσει για αρχιγραμματέα μετά την «βεβαία εκλογή του»».

  Ο μοναχός, όπως λέει στην καταγγελία του, είχε χειροτονηθεί από τον Θηβών, ο οποίος όμως δεν του επέτρεψε να μείνει σε μοναστήρι της περιοχής. Ο Ιγκόρ πήγε τελικά στην Ιερά Μονή Πέτρας, στην Καρδίτσα. Στην Καρδίτσα έχουν πάει και οι μοναχές που απομάκρυνε από το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού ο κ. Ιερώνυμος, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Μητρόπολης Θηβών. Οι μοναχές από την πλευρά τους έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη εναντίον του κ. Ιερώνυμου και έπεται συνέχεια.

 4. Ο/Η Γκιουλμουτζίνα λέει:

  Σοκ με παιδεραστή Αρχιμανδρίτη στην Κομοτηνή και όχι μόνο – See more at: https://www.evros24.gr/social/item/27036-sok-me-paiderasti-arximandriti-stin-komotini-kai-oxi-mono#sthash.Dbg8iUbZ.dpuf

  Την ίδια μέρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών, στο οποίο παρίσταται ως βασικός μάρτυρας ο ιδιώτης που καταγγέλλεται από τον 4χρονο για ασέλγεια, βγάζει απόφαση με την οποία διατάζει τη μετοίκιση της μητέρας (η οποία ήδη έχει φύγει από το σπίτι) και των παιδιών, και την παραμονή αυτών στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού (!) που την 10η Ιουλίου τούς είχε συνοδεύσει στο μοναστήρι. 28 Αυγούστου 2014: Το δικαστήριο βγάζει προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού μαζί με τη μητέρα τους. Ο πατέρας ζητεί από το δικαστήριο να εξεταστεί ο 4χρονος, καθώς υποστηρίζει ότι από εκείνη την ημέρα είναι μονίμως σκυθρωπός και δεν θέλει να πλησιάσει τη μητέρα του. Το αίτημά του όμως δεν γίνεται δεκτό, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να μην επιτρέψει στα παιδιά να φύγουν από το πατρικό τους σπίτι. Για αυτόν τον λόγο τού ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση δικαστικής απόφασης και αρπαγή ανηλίκου. Εκείνος, από τη μεριά του, λέει ότι αρνείται να επιτρέψει στα παιδιά του να μείνουν στο σπίτι του ανθρώπου που ο μεγαλύτερος γιος καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση. Τον Σεπτέμβριο του 2014 και ενώ η μητέρα λείπει από το σπίτι περίπου έναν μήνα, τόσο η θεία όσο και η γιαγιά, αλλά και ο πατέρας των παιδιών, υποστηρίζουν ότι ο μεγαλύτερος γιος 4,5 ετών αρχίζει να νιώθει πιο άνετα και να ανοίγεται περισσότερο. Τα όσα κατέθεσε ο ανήλικος στην Εισαγγελία προκαλούν σοκ…: – See more at: https://www.evros24.gr/social/item/27036-sok-me-paiderasti-arximandriti-stin-komotini-kai-oxi-mono#sthash.Dbg8iUbZ.dpuf

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Mια υπόθεση με τον καταδικασμένο στο ιερό δικαστήριο για ροζ ιστορίες, παπά Γιάννη Καρασακαλίδη σε γειτονικό νομό, εχθρό του τοπικού μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, μια υπόθεση που έδειχνε να οδηγείται στις γνωστές διευθετήσεις, που ήθελαν τοπικά ευσεβικά κυκλώματα. Ο μητροπολίτης είχε προκαλέσει την καταδίκη του εχθρού του για ιστορίες παρενοχλήσεων στο εξομολογητήριο.
  Τις είχε προαναγγείλει τις διευθετήσεις και την τελική αθώωση του παπά Καρασακαλίδη, ο Σωτήρης Τζούμας, άνθρωπος του Χριστόδουλου, όμως τα πράγματα πήγαν λίγο στραβά και για τον παπά και για τον Ιερώνυμο

  «Μετά τη σύλληψη των δραστών, για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης σπάει τη σιωπή του για την υπόθεση και κοινοποιεί στα ΜΜΕ την παρακάτω δήλωση:

  «Δημοσιεύω την παρακάτω δήλωση, …..Από το 2013 με την έναρξη της γνωστής περιπέτειας και ενώ μέχρι τότε ήμουν έντιμος, φιλεύσπλαχνος, καλός και ηθικός, ξαφνικά έγινα «ανέντιμος, ψυχασθενής, ομοφυλόφιλος, καταχραστής, καλοπερασάκιας, φονιάς, απατεώνας»!
  ++++

  Γενικά στις υποθέσεις αυτές υπάρχει βρώμικο παρασκήνιο, σύγκρουση φατριών και τοπικών εκκλησιαστικών συμφερόντων, πατριώτες που έχουν λόγο και συμφέροντα κοκ, βγάζει ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα

  http://www.exapsalmos.gr/2015/03/20/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CF%83%CE%BC/

  Όταν η Δεσποτοκρατία και ο κομπλεξισμός “στραγγαλίζει” τον ιερό κλήρο, έρχεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να δείξει τη στοργή και την αγάπη της Εκκλησίας!

  Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2015 από K. T.

  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

  Οσο κι αν ξενίζει ή προκαλεί δυσφορία, ο τίτλος του κειμένου αυτού, εντούτοις αποκαλύπτει με τον πιο χαρακτηριστικό και εκφραστικό τρόπο τα συμβαίνοντα στον ιερό χώρο της Εκκλησία μας.

  Από τη μία κάποιοι Ιεράρχες μας– ευτυχώς όχι ολοι–κάνοντας κακή χρήση και κατάχρηση του όρου “δεσποτισμός”, που διέπει ως ένα βαθμό το αξίωμα του Επισκόπου, μαζί με τον κομπλεξισμό που διακρίνει πολλούς από αυτούς, έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν, οχι πάντοτε αιτιολογημένα, κάποιους από τους υφισταμένους τους κληρικούς, τους οποίους έχουν βάλλει στο μάτι, είτε από ζηλοφθονία είτε για άλλους, ηχηρά παρόμοιους, λόγους.

  Η Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη είναι, δυστυχώς, ακόμη πολύ απαρχαιωμένη, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των Δεσποτάδων: οι ίδιοι κατηγορούν, οι ίδιοι παραπέμπουν στα Επισκοπικά και Συνοδικά Δικαστήρια και οι ίδιοι δικάζουν, μετατρέποντας την Εκκλησία από φιλόστοργη μητέρα που πρέπει να είναι, σε κακή και εμπαθή μητριά, αφού ως γνωστόν, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!

  Μπροστά σε αυτό το τείχος της εκδίκησης και της μισαλλοδοξίας των ολίγων , κατά πάντα,δεσποτάδων, έρχεται να αντιπαρατεθεί η καλοσύνη, η επιείκεια και η στοργή της μητέρας Εκκλησίας, οπως αυτή επιδεικνύεται και εκφράζεται από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο οποίος αγνοώντας τις επιμέρους διενέξεις κάποιων κληρικών της Εκκλησίας με τους Επισκόπους τους, εκείνος σε αντιδιαστολή προς αυτούς,τους δείχνει ενδιαφέρον και αγάπη για το έργο τους, ακόμη και κατά την επίμαχη περίοδο της τιμωρίας τους.

  Η περίπτωση του Αρχιμ. Ιωάννου Καρασακαλίδη , που τα δύο τελευταία χρόνια, έχει μπεί στο μάτι ενός …Επισκοπικού κυκλώνα και ταλαιπωρείται από τις διώξεις και τα Συνοδικά Δικαστήρια του μέχρι πρότινος πνευματικού του πατέρα Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου Β ´.είναι χαρακτηριστική.

  Ο π. Ιωάννης Καρασακαλίδης, με σπουδαίο πνευματικό έργο και με σημαντικό αριθμό πνευματικών τέκνων, ανηκόντων σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα της Αλεξανδρούπολης, βρέθηκε ξαφνικά κατηγορούμενος και καταδιωκόμενος και μάλιστα για αποχρώσες ενδείξεις!

  Ο π. Ιωάννης Καρασακαλίδης κατηγορήθηκε με τον πιο αισχρό τρόπο για ακατανόμαστες πράξεις– ευτυχώς φυσιολογικού περιεχομένου, σε σχέση με τις ανωμαλίες που μας έχει συνηθίσει ο χώρος.
  Για την “κατασκευή” των αισχρών αυτών κατηγοριών αυτών, επιστρατεύτηκαν αρρωστημένα μυαλά και πρόθυμοι μάρτυρες κατηγορίας, με ελαφρά συνείδηση! Παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και εν ενεργεία αστυνομικοί, για να εισβάλλουν σε ξένα σπίτια και να κλέψουν προσωπικά αντικείμενα του εν λόγω κληρικού, με απώτερο στόχο να τον ενοχοποιήσουν! Ομως, όλο αυτό δεν τους βγήκε! Άνθρακες ο θησαυρός!
  Αντιθέτως κινδυνεύουν τώρα από την Δικαιοσύνη, όσοι δέχθηκαν που έγιναν υποχείρια του.. εμπνευστή και κατασκευαστή των κατηγοριών, σε μία πρωτοφανή επιχείρηση, τύπου.. cosa nostra!
  Στα Συνοδικά Δικαστήρια,μολονότι οι κατηγορίες δεν άντεξαν οι Συνοδικοί
  Δικαστές πιεσμένοι φορτικά– όπως οι ίδιοι ομολογούσαν- από τον ..”ενδιαφερόμενο”, επέβαλαν ποινές που δεν συνάδουν με τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία!
  Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο τα πράγματα ξεκαθάρισαν ακόμη περισσότερο και η ποινή κατέπεσε. Μάλιστα ο εν λόγω κληρικός έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, το οποίο πολύ σύντομα θα τον δικαιώσει πλήρως!
  Κι όμως ο κληρικός αυτός, μετά από αυτή την δίχρονη ταλαιπωρία του δεν θα μπορέσει να ξαναγυρίσει ποτέ στον φυσικό χώρο στον οποίο ανήκει, κοντά στα πνευματικά του παιδιά!

  Η περίπτωση αυτή επιβεβαιώνει αλλά και δικαιώνει πλήρως την απόφασή μας να ασχοληθούμε με το θέμα και να το αναδείξουμε για μία ακόμη φορά, εξαιτίας μίας επιστολής που απέστειλε προ ολίγων ημερών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς τον π. Ιωάννη Καρασακαλίδη, με την οποία τον συγχαίρει για το τελευταίο βιβλίο που εξέδωσε! Την επιστολή αυτή δημοσιεύουμε σήμερα για ένα και μόνο λόγο: για να αποδείξουμε τον αγαπητικό καιι φιλάδελφο τρόπο που ακολουθεί στην επικοινωνία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε σχέση με τον εκδικητικό και εμπαθή τρόπο που ακολουθεί συνήθως η …δεσποτοκρατία! Και ο τρόπος αυτός, δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο κατασκευάζει ενόχους και ανθρώπινα θύματα!
  Αντιθέτως, η απλή αυτή επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, προς τον π. Ιωάννη Καρασακαλίδη, θα αποτελέσει σίγουρα μία πρώιμη γεύση της χαράς, για το επερχόμενο Πάσχα!

  Δείτε την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον π. Ιωάννη Καρασακαλίδη:
  +++++++++++++++

  Δυό μήνες μετά όμως

  http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/to-dikasthrio-ekleise-h-anoi3e-to-8ema-to-xroniko-ths-ypo8eshs-papa-giannh/post27059

  Κάτι τρέχει στον Έβρο

  Στιγμιότυπο από το χθεσινό δικαστήριο.

  Το δικαστήριο «έκλεισε» ή «άνοιξε» το θέμα; Το χρονικό της υπόθεσης παπα – Γιάννη.

   12-05-2015

  Ο Μητροπολίτης της Αλεξανδρούπολης, στα 10 χρόνια της θητείας του, απολάμβανε μεγάλης λαϊκής αποδοχής, ενώ δεν έλειψαν οι διαφωνίες και η κριτική στα πεπραγμένα του. Η ιστορία είναι λίγο πολύ (για άλλους πολύ λίγο) γνωστή.

  Εδώ και δύο χρόνια, αμέσως μετά την απόφασή του να θέσει σε αργία τον ιερέα Ιωάννη Καρασακαλίδη, ύστερα από 11 επώνυμες καταγγελίες εναντίον του, ομάδα υποστηρικτών του ξεκίνησε «πόλεμο» κατά της Μητρόπολης, προϊστάμενος της οποίας είναι, όπως παντού ο Μητροπολίτης.

  Ο «πόλεμος» άρχισε με ανάρτηση μιας επιστολής Αλεξανδρουπολίτισσας στο διαδίκτυο κι από κάτω ακολούθησαν εκατοντάδες συντονισμένα και στοχευμένα σχόλια, όλα υπέρ του συγκεκριμένου ιερέα, κατά του Μητροπολίτη και της Μητρόπολης, ενώ οι απειλές κατά των νέων παιδιών, ανδρών και γυναικών, που επώνυμα είχαν καταγγείλει τα γεγονότα έδιναν και έπαιρναν.

  Ακολούθησαν συγκεντρώσεις έξω από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου, διανομή φυλλαδίων με παραπλανητικό, συκοφαντικό και επαίσχυντο περιεχόμενο που στηρίζονταν σε παραπληροφόρηση και είχαν στόχο να εκβιάσουν το Δεσπότη για να αλλάξει στάση, να κουκουλώσει την υπόθεση και τις καταγγελίες.

  Τα πρώτα συνθήματα στους τοίχους

  Τότε άρχισε η αναγραφή των πρώτων συνθημάτων στους τοίχους και η διαρκής διασπορά κακοηθειών κατά του Μητροπολίτη και της Μητρόπολης.

  Ο Δεσπότης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί και δεν του επιτρέπεται να ακολουθήσει την τακτική παράβλεψης των όσων επωνύμως του έχουν καταγγελθεί και προχώρησε -όπως προβλέπεται – στη συγκρότηση επισκοπικού δικαστηρίου, τον Απρίλιο του 2013.

  Το επισκοπικό δικαστήριο

  Εκεί απολογήθηκε ο κ. Καρασακαλίδης με συνήγορο δικηγόρο της Αλεξανδρούπολης, κρίθηκε ένοχος, αλλά το επισκοπικό δικαστήριο, αναρμόδιο σύμφωνα με το Νόμο για να ορίσει ποινή, προώθησε το φάκελο στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο στην Αθήνα. Αυτά προβλέπονται στον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδας, που είναι Νόμος στο ελληνικό Σύνταγμα.

  Οι αντιδράσεις των οπαδών του ιερέα συνεχίστηκαν με χειρότερους τρόπους, ενώ όσοι είχαν το θάρρος να καταγγείλουν την στάση του ιερέα δέχονταν κι εκείνοι διάφορες φραστικές τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές, πάντα στο όνομα του «αδίκως κατηγορούμενου πνευματικού τους πατέρα», όπως οι ίδιοι συνήθιζαν να τον αποκαλούν στα επώνυμα και ανώνυμα σχόλια τους στο διαδίκτυο.

  Το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο

  Μερικούς μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 2013, το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη του κ. Καρασακαλίδη και του έβαλε αργία 7,5 χρόνια. Τότε είχαμε την εμφάνιση του ιερέα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου δήλωσε ότι δεν δέχεται τις αποφάσεις των εκκλησιαστικών δικαστηρίων, επετέθη στον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης και στο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης (που έτυχε να ήταν μέλος του Συνοδικού Δικαστηρίου), ενώ δεν παρέλειψε να παρακινήσει τους οπαδούς του σε αντίσταση κατά του Μητροπολίτη και των κατηγόρων του εκβιάζοντας τους ξεκάθαρα και απειλώντας με αποκαλύψεις: «είμαι αναγκασμένος να αποκαλύψω ονόματα, πρόσωπα, πράγματα, φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα, βίντεο» και χρησιμοποίησε τη φράση πως «όλα αυτά θα πληρωθούν σ’ αυτόν τον κόσμο σύντομα». (Δείτε το video εδώ).

  To Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο

  Ένα χρόνο μετά, έγινε στην Αθήνα το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο (όπου προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών) και με κάποια ελάφρυνση της ποινής, ο κ. Καρασακαλίδης καταδικάστηκε πάλι.

  Ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα, κατά την ώρα της θείας Λειτουργίας σε Εκκλησίες της πόλης μοιράστηκαν από πνευματικά παιδιά του Καρασακαλίδη, φυλλάδια με περιεχόμενο ενάντια στις αποφάσεις των Συνοδικών Δικαστηρίων και με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς κατά του Μητροπολίτη. Σε δύο Ναούς μάλιστα, τα εν λόγω πνευματικά παιδιά διέκοψαν τη θεία Λειτουργία.

  Έκδοση και διανομή φυλλαδίων

  Και ενώ συνεχίζονταν οι αναγραφές συνθημάτων σε τοίχους, άρχισε η έκδοση, η διανομή και η ταχυδρομική αποστολή ενός φυλλαδίου με αναφορές κατά του Μητροπολίτη, του συγγενικού του περιβάλλοντος, ιερέων και συνεργατών της Μητρόπολης. Το φυλλάδιο καταδικάστηκε από το σύνολο των τοπικών φορέων του Νομού (ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης, δηλώσεις εκπροσώπων φορέων, υπηρεσιών κλπ) που ήταν, μαζί με πολλούς ιδιώτες, οι παραλήπτες του φυλλαδίου. Ύστερα από ένα μήνα εκδόθηκε και δεύτερο φυλλάδιο με παρόμοιο υβριστικό περιεχόμενο και αναφορές κατά ιερέων και συνεργατών της Μητροπόλεως.

  Η αυτοκτονία της 41χρονης

  Συμπτωματικά (;;;) είχαμε και την αυτοκτονία μιάς 41χρονης, (μάνας δύο κοριτσιών) για την οποία υπάρχει στο φυλλάδιο εκτενής συκοφαντική αναφορά εναντίον της. Ακόμη και εκβιασμός κατά της ζωής κι άλλου προσώπου – συνεργάτη της Μητροπόλεως. Γεγονότα που είναι καταγεγραμμένα στην Αστυνομία και υπόψη των Εισαγγελικών Αρχών της πόλης. Οι φήμες πάντως οργιάζουν στο Νομό και τα αθηναϊκά ΜΜΕ άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον.

  Η επ’ αυτοφόρω σύλληψη των «τοιχογράφων»

  Η κατάσταση πια εκτός από ενοχλητική άρχισε να γίνεται και επικίνδυνη και η επ΄αυτοφώρω σύλληψη δύο επώνυμων «πνευματικών παιδιών» του κ. Καρασακαλίδη, πιστέψαμε ότι θα οδηγήσει στην αρχή του τέλους του ανήθικου αυτού παιχνιδιού.

  Από την πλευρά της Μητρόπολης έγινε αμέσως επίσημη τοποθέτηση, όμως στο κείμενό του ο Δεσπότης άφησε να εννοηθεί ότι θα μιλήσει λεπτομερώς μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ενώ εκφράστηκε η απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

  Σπάει τη σιωπή του για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης μετά τη σύλληψη

  Μετά τη σύλληψη των δραστών, για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης σπάει τη σιωπή του για την υπόθεση και κοινοποιεί στα ΜΜΕ την παρακάτω δήλωση:

  «Δημοσιεύω την παρακάτω δήλωση, με αφορμή τη σύλληψη δύο συμπολιτών μας (τα οποία ανήκουν στο περιβάλλον ατόμου που με διαφόρους τρόπους, από διετίας καταφέρεται συστηματικά κατά του προσώπου μου αλλά και κατά των συνεργατών μου) που προέβαιναν επανειλημμένα σε διάδοση ανυπόστατων, ψευδών και συκοφαντικών μηνυμάτων…

  Σεβόμενος τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία επί μακρό χρονικό διάστημα ερευνούσε τη δράση γνωστών – αγνώστων μιας μικρής γραφικής ομάδος και μετά την άσκηση εκ μέρους μου πληθώρας μηνύσεων, δεν μίλησα ώστε να μην γίνω εμπόδιο σε αυτήν την υπηρεσιακή διαδικασία.

  Όμως, με τη σύλληψη δύο τουλάχιστον δραστών άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας άθλιας και επικίνδυνης πολεμικής η οποία ξεκίνησε όταν επιχείρησα την κάθαρση στην τοπική μας Εκκλησία, επειδή αυτός είναι ο πνευματικός μου ρόλος και αυτό επιτάσσει η επισκοπική μου ευθύνη. Στην προσπάθειά μου αυτή δεν δίστασα να αντιμετωπίσω οργανωμένες και μεμονωμένες απειλές, βρισιές, λοιδορίες και συκοφαντίες. Από το 2013 με την έναρξη της γνωστής περιπέτειας και ενώ μέχρι τότε ήμουν έντιμος, φιλεύσπλαχνος, καλός και ηθικός, ξαφνικά έγινα «ανέντιμος, ψυχασθενής, ομοφυλόφιλος, καταχραστής, καλοπερασάκιας, φονιάς, απατεώνας»!

  Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα η σιωπή που επέβαλλε σε μένα η αρχιερατική μου συνείδηση και η υπηρεσιακή μου θέση, θεωρήθηκε αδυναμία και ολιγωρία. Όμως έτσι έπρεπε να γίνει. Η υπευθυνότητα αυτής της στάσεως δεν προβλημάτισε τους λασπολόγους οι οποίοι δεν δίστασαν να επιτεθούν ακόμη και σε συνεργάτες μου, καταστρέφοντας υπολήψεις και υπάρξεις. Δίπλα μου, δόξα τω Θεώ, στεκόταν το σύνολο των πιστών της Μητροπόλεώς μας και με ενίσχυε με πολλαπλές εκδηλώσεις και προσευχές, αίροντας το σταυρό μου και προσκομίζοντας στη Μητρόπολη με αγανάκτηση τις ανώνυμες επιστολές και τα θρασύδειλα φυλλάδια, αρνούμενοι έτσι να συμμετάσχουν σ’ εκείνη την αθλιότητα. Ομοίως και ομόφωνοι οι κορυφαίοι θεσμικοί φορείς της Επαρχίας μας πήραν δημόσια νηφάλια θέση, προτείνοντας και ζητώντας τη διαλεύκανση των συκοφαντιών και την κατάρριψη της ποταπής τακτικής.

  Είμαι βέβαιος ότι εγγίζει το τέλος αυτής της ταλαιπωρίας της Μητροπόλεώς μας, οπότε και θα επανέλθω εξηγώντας και ερμηνεύοντας τα πάντα σε όλους.

  Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

  + Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος»

  Το δικαστήριο των «τοιχογράφων»

  Στο Δικαστήριο, λοιπόν, όπου δικάστηκε το αυτόφωρο των δύο συλληφθέντων, έγιναν αποκαλύψεις!

  Κατά περίεργο τρόπο την ευθύνη για την εγγραφή των συνθημάτων αυτά τα δύο χρόνια (στους τοίχους, στις γέφυρες και στις πινακίδες), «πήρε επάνω» του μόνο ο στρατιωτικός κι όχι ο επιχειρηματίας. Τελικά η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν η πλήρης συνενοχή και των δύο δραστών. Στην αίθουσα υπήρχαν άνθρωποι με εξαιρετικό ενδιαφέρον ο καθένας για την υπόθεση, πολλοί δικηγόροι της πόλης, ο Μητροπολίτης (ο οποίος και κατέθεσε) αλλά και ο κ. Ι. Καρακασαλίδης.

  Ένοχους, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας τους έκρινε το τριμελές δικαστήριο. Η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ήταν ο ένας να καταδικαστεί ως υπεύθυνος για την πράξη εξύβρισης και φθοράς δημόσιας περιουσίας και ο άλλος για απλή συνέργεια. Η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι 4 μήνες φυλάκισης με αναστολή.

  «Οι ποινές είναι ελάχιστες. Οι πελάτες μου είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι και μεταμελειμμένοι», δηλώνει ο συνήγορός τους κ. Παναγιωτίδης, ενώ θα ασκήσει έφεση.

  Το ημερολόγιο

  Ο Εισαγγελέας τελικά δεν επέστρεψε κάποιο «Ημερολόγιο» που κατασχέθηκε από το σπίτι του επιχειρηματία όπου η Αστυνομία με εισαγγελική εντολή διέταξε έρευνα.

  Τι να περιέχει άραγε; Τελικά η υπόθεση που ταλαιπωρεί την πόλη μας εδώ και δυό χρόνια, δεν φαίνεται να έκλεισε στο Δικαστήριο της 10ης Μαΐου του 2015.

  Θα αποδειχθεί συμμoρία; Εγκληματική οργάνωση; Ποιός ξέρει; Πάντως το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται!

  Θα το δούμε και μάλλον σύντομα.

  Υ.Γ. Εχθές κατά την ώρα της δίκης έγινε ακόμα μια σύλληψη επ’ αυτοφόρω μιας κυρίας, η οποία φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά του Μητροπολίτη.

  *Εκ παραδρομής και λόγω κακής σύνταξης είχε γραφτεί μιά φράση η οποία έχει αφαιρεθεί. Παρακαλούμε ξαναδιαβάστε αν χρειαστεί το κείμενο.

  Δείτε το χθεσινό ρεπορτάζ του Thrakinet για το δικαστήριο:

 6. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Έτσι είχε η υπόθεση που αποκαλύφθηκε λόγω της εχθρότητας του δεσπότη με τον αρχιμανδρίτη, έβγαλαν άπλυτα, αλληλοκατηγοριούνται τώρα και οι οπαδοί του αρχιμανδρίτη ξεπέρασαν τα όρια και καταδικάστηκαν στο δικαστήριο όπως σας είπα.

  http://www.thrakitoday.com/2013/07/blog-post_6233.html

  ΣΟΚ: «Ερωτικές ανησυχίες» Αρχιμανδρίτη στην Αλεξανδρούπολη!
  15 Ιουλ 2013

  -Το ένοχο μυστικό της Εξομολόγησης….

  -Παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

  -Τηρήθηκαν όλες οι Κανονικές διαδικασίες από την Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης

  Σάλος έχει ξεσπάσει στη μικρή κοινωνία της Αλεξανδρούπολης μετά τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει το ThrakiToday.com και οι οποίες κάνουν λόγο για “ερωτικές ανησυχίες” νεαρού Αρχιμανδρίτη.

  Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τις οποίες κατέθεσαν περισσότεροι από 15 γονείς, ο νεαρός Αρχιμανδρίτης προχώρησε σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Αντιδρώντας ακαριαία η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας όσο προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάλεσε σε απολογία τον Αρχιμανδρίτη, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα ενώπιον ιερά – ανακριτή, ενώ παράλληλα ζήτησε και έλαβε τη νομική στήριξη γνωστού δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης.

  Παράλληλα εξετάστηκαν οι καταγγελίες από πλευράς των γονέων, που ανέφεραν ότι ο ιερέας θώπευε νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Μετά από μια πολύωρη προανακριτική διαδικασία ο Αρχιμανδρίτης παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο και θα αποφανθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης.

  Η υπόθεση που σε κάθε περίπτωση προκαλεί αποτροπιασμό έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών αλλά ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως όλες οι πτυχές της ιστορίας.

 7. Ο/Η Luther λέει:

  http://www.sporeas.gr/?p=10852

  Αρχιμανδρίτης “ψωνιστήρι” που κάπνιζε φούμο στα chat του διαδικτύου, ψάρευε αγοράκια. Τόν κάλυπτε η Αρχιεπισκοπική αυλή.

  December 15, 2012

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Iεροί βόθροι

  Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟΣΑΚΗ

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=2830130

  Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  Σελίδα 6

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Ξανά στον εισαγγελέα ο Γιοσάκης

  Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Μουζακίτη, κατέθεσε χθες ο προφυλακισμένος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, κατηγορούμενος ήδη ως ύποπτος πλαστογραφίας και απάτης για την υπόθεση της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του μακαριστού μητροπολίτη Λήμνου Παντελεήμονα κατά τη δεκαετία του 1980. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιοσάκης φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο και ότι είχε κληρονομήσει περιουσιακά στοιχεία του μητροπολίτη.

  Συγκεκριμένα, είπε ότι η πώληση των αγροτεμαχίων και των ακινήτων, που ισχυρίζεται ότι κληρονόμησε από τον εκλιπόντα μητροπολίτη, έγινε νομίμως με το πληρεξούσιο, που του είχε δώσει όταν ήταν ακόμα εν ζωή. Στον εισαγγελέα κατέθεσε ακόμα ο συμβολαιογράφος, που συνέταξε το πληρεξούσιο, ενώ η δικογραφία, που θα σχηματιστεί, θα διαβιβαστεί και θα συμπεριληφθεί στην έρευνα, που διεξάγει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, για το παραδικαστικό κύκλωμα.

  Την προκαταρκτική έρευνα είχε παραγγείλει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=169584

  Εργα και ημέρες του Ιάκωβου Γιοσάκη
  (…)
  Στα Κύθηρα υπήρχε ένταση στις σχέσεις των ντόπιων με τον μητροπολίτη και ο Ιάκωβος Γιοσάκης το αντελήφθη εγκαίρως. Προτίμησε να αποδεχθεί πρόσκληση του Μητροπολίτη Λήμνου Παντελεήμονος, εγκαταστάθηκε στην ακριτική Μύρινα, όπου σε ηλικία 21 ετών προβιβάστηκε σε πρωτοσύγκελο και έγινε το δεξί χέρι του ηλικιωμένου και άρρωστου μητροπολίτη. Εκεί αναδύθηκε και το «ελευθεριάζον πνεύμα» με το οποίο τον είχε μπολιάσει ο Γκάτσος, αλλά και η φιλοχρηματία του. Ο Γιοσάκης, λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, είναι εξαρτημένος από το χρήμα. Το μέρος ήταν μικρό, γρήγορα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για βραδινές εξόδους σε μπαρ, για διαχείριση εν λευκώ των χρημάτων της μητρόπολης, ακόμη και για εξαφάνιση παλαιών εικόνων. Οταν αντικαταστάθηκε το Austin Morris του ’44 που χρησιμοποιούσε ο Παντελεήμων με μία Mercedes, έστω αγορασμένη από τον ΟΔΔΥ, όπως λέει ο Γιοσάκης, ο νεαρός κληρικός δαιμονοποιήθηκε. Για να σώσουν την κατάσταση άνθρωποι της μητρόπολης έλεγαν ότι ήταν ανιψιός του Παντελεήμονος. Τελικά ο δραστήριος νέος που έγινε δεκτός με ανακούφιση, μια και ο ηλικιωμένος μητροπολίτης μετά βίας ασκούσε τα καθήκοντά του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Λήμνο, μαζί με τον Παντελεήμονα, λόγω των διαδηλώσεων και της λαϊκής κατακραυγής.

  * Ταξίδι στα Κύθηρα μετά σκανδάλων

  (….)
  http://greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-52-24/2010-01-21-18-56-31/30363-giosakis26914

  Πώς μια μήνυση του Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη(γύρισε εις βάρος του και) έβγαλε στην επιφάνεια παλιές καλά «θαμμένες» υποθέσεις Καταχωρήθηκε από τον/την Αλέξανδρος Στεφανόπουλος on 26 Σεπτεμβρίου 2014.

  (….)
  Ο Δημοσιογράφος Α.Σ. τότε μάλιστα – στο δημοσίευμα του 2007- είχε προαναγγείλει και την αποκάλυψη ενός άλλου ακόμα μεγαλύτερου σκανδάλου επίσης τεραστίων διαστάσεων, όπως εν συνεχεία απεδείχθη, χωρίς όμως τότε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την βόμβα και το σκάνδαλο που εν συνεχεία θα αποκάλυπτε τον Οκτώβριο του 2010 στην Νέα Υόρκη. Σκάνδαλο το οποίο αφορούσε τον μέχρι πρότινος πανίσχυρο κληρικό Μητροπολίτη Τυάνων-κατά κόσμον Παίσιο (Εμμανουήλ Λουλουργά) του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο οποίος σχετιζόταν με τον Γιοσάκη από τα χρόνια που εκείνος βρισκόταν στο παλαιό ημερολόγιο όταν ήταν στην Ελλάδα. Πράγματι τον Οκτώβριο του 2010 ο Α.Σ αποκάλυψε ένα βαρύτατο σκάνδαλο παιδεραστίας και κακοποίησης ανηλίκων με σεξουαλικά όργια που ελάμβαναν χώρα μέσα και σε εκκλησιαστικά οικήματα, μοναστήρια, μετόχια στην επικράτεια των ΗΠΑ τα οποία από το 1996 με την υπαγωγή των δυο –Βικεντίου Παϊσίου στο νέο ημερολόγιο και την ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ- ανήκαν κα ανήκουν στην πνευματική και διοικητική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο οποίο υπαγόταν ο εν λόγω Ιεράρχης μέχρι και την ημέρα της καθαίρεσης του στην τάξη των Μοναχών.

  Μετά τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου ΑΣ και το σάλο που δημιουργήθηκε και αφού πέρασαν δυο χρόνια τον Μάρτιο του 2012 ο Μητροπολίτης Παϊσιος (κατά κόσμον Εμμανουήλ Λουλουργάς) καθαιρέθηκε από την Πατριαρχική Σύνοδο στην τάξη των μοναχών! Χωρίς ποτέ να ανακοινωθεί το γιατί(;) και το πως(;) φτάσαμε στην καθαίρεση των δυο πρώην ισχυρότατων κληρικών…

  Διευκρινίζεται πως ο πρώην Επίσκοπος Απαμείας, πνευματικό τέκνο του Εμμανουήλ Λουλουργά και εκ των εξ απορρήτων του, τελευταία στενός συνεργάτης και Οικ. Πατριάρχη κ. κ. Βαρολομαίου μέχρι και λίγο προ της καθαιρέσεως του, δεν είχε καμία απολύτως σχέση με κακοποίηση παιδιών και ήταν εκείνος που διεξήγαγε τις ανακρίσεις εναντίον του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο στην κοινότητα του Σικάγου(μετόχι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλλάντου).

  Είχε προηγηθεί της καθαιρέσεως το πόρισμα της Πατριαρχικής Εξαρχίας υπό τον Μητροπολίτη Δαρδανελίων Νικήτα στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν φρικτές και ανείπωτες μαρτυρικές καταθέσεις των θυμάτων οι οποίες μέχρι σήμερα –τέσσερα χρόνια μετά τις αποκαλύψεις και σχεδόν δυο μετά τις καθαιρέσεις – δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Η υπόθεση αυτή παρά την καθαίρεση Παϊσίου-Βικεντίου είναι σε εξέλιξη…Η δημοσιογραφική έρευνα η οποία συνεχίζεται κανονικά –πλέον στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες που πέρασε ο Μοναχός Παϊσιος – θα φέρει πολύ σύντομα νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την φρικτή υπόθεση που συγκλόνισε τον Ελληνισμό των ΗΠΑ και συντάραξε συθέμελα την Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως…

  Η καθαίρεση Παϊσίου και Βικεντίου, στις τάξεις των μοναχών θεωρείται μείζον γεγονός πρωτόγνωρο και πρωτοφανές για τα δεδομένα και τα χρονικά του Οικ. Πατριαρχείου σε μια πορεία σχεδόν 18 αιώνων… Συνήθως όλες οι προηγούμενες «περιπτώσεις» επιβολής εκκλησιαστικών ποινών για μεγάλα ή παρόμοια ηθικής τάξεως παραπτώματα έφταναν μέχρι της απομάκρυνσης από τα καθήκοντα του εκάστοτε ιεράρχη που τιμωρήθηκε και την ένταξη αυτού στους εφησυχάζοντες ή σχολάζοντες ιεράρχες αλλά πληρώνονταν κανονικά και ποτέ δεν είχαμε φτάσει και μάλιστα κατ αυτόν τον πρωτόγνωρο τρόπο σε καθαιρέσεις χωρίς ανακοινώσεις…

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=600542

  Νέες αποκαλύψεις

  Δράση και στην Κύπρο είχε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης

  Εκτεταμένες διασυνδέσεις στην Κύπρο φέρεται να είχε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης», την Πέμπτη, ο αρχιμανδρίτης ήταν προστατευόμενος του τέως μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου και διέμενε εκεί για τρία χρόνια, εργαζόμενος ως ιεροκήρυκας.

  Αυτό πιστοποιείται και από επιστολή (η οποία δημοσιεύεται), που απέστειλε ο κ. Χρύσανθος στον αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο και με την οποία του συνιστούσε τον Ιάκωβο Γιοσάκη για να υπηρετήσει στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων «επί τω σκοπώ ανωτάτων θεολογικών σπουδών», για τις οποίες -όπως σημείωνε- «παρέχομεν εις τον εφιέμενον αρχιμανδρίτην τριετή εκπαιδευτικήν άδειαν».

  Στο βιογραφικό σημείωμα του Γιοσάκη, ο κ. Χρύσανθος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο αρχιμανδρίτης υπηρετεί για τρία χρόνια «λίαν επιτυχώς ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Ημών Μητροπόλεως», ενώ, λίγο πιο πάνω, στο ίδιο βιογραφικό, ο τέως Λεμεσού σημείωνε ότι ο Γιοσάκης «από τις 1.1.1987 έως της 16.7.1988 υπηρέτησεν λίαν ευδοκίμως ως Πρωτοσύγελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου».

  Ο «Πολίτης» αναφέρει πως ο Ι.Γιοσάκης μετέβη στην Κύπρο, όταν «αναγκάστηκε να φύγει άρον – άρον από τη Λήμνο λόγω σωρείας σκανδάλων, ροζ και οικονομικών, τα οποία προκάλεσαν την εξέγερση του ποιμνίου και το επιτακτικό αίτημα της κοινότητας για απομάκρυνσή του».

  Η εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι «η πρώτη λογική απορία, που γεννάται, είναι αν ο μητροπολίτης δε γνώριζε το ποιόν του Γιοσάκη, πράγμα αμφίβολο, καθώς τα γεγονότα της Λήμνου ήταν γνωστά στον εκκλησιαστικό χώρα.

  Πέραν αυτού, όμως, ο κ. Χρύσανθος δε μπορεί να μη γνώριζε το βίο και την πολιτεία του ιεροκήρυκά του, καθώς ο Γιοσάκης, στις 7 Ιουλίου του 1983, πέντε, δηλαδή, χρόνια πριν μεταβεί στην Κύπρο, επεχείρησε να χειροτονηθεί στην Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών, «καρφώνοντας» με επιστολή του στον αρχιεπίσκοπο των Παλαιοημερολογιτών Αυξέντιο, τον κυπριακής καταγωγής τότε μητροπολίτη των Παλαιοημερολογιτών Θεσσαλονίκης και πνευματικό του πατέρα κ. Ευθύμιο.

  Στην περιβόητη αυτή επιστολή, η οποία αποκαλύφθηκε προ ημερών προκαλώντας σάλο, ο Γιοσάκης ισχυρίζεται ότι ο κ. Ευθύμιος τόν παρενοχλούσε σεξουαλικά.

  Η εφημερίδα προσθέτει ότι «ο Ευθύμιος διατηρούσε και διατηρεί επαφές με τον τέως Λεμεσού, με τον οποίο υπήρξαν φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. Μάλιστα, ο κ. Χρύσανθος, κατόπιν παράκλησης του κ. Ευθυμίου, είχε χειροτοθετήσει παλαιότερα και τον μετέπειτα επίσκοπο Πέτρας των Παλαιοημερολογιτών κ. Μακάριο κατά παράβαση των κανόνων της Εκκλησίας.

  Το παράδοξο είναι γιατί ο τέως Λεμεσού, αφού γνώριζε το ποιόν του Γιοσάκη και τα όσα αυτός καταμαρτυρούσε στο φίλο του, έθεσε υπό την προστασία του και συνέχισε να προωθεί τον αμφιλεγόμενο αρχιμανδρίτη.

  Αξίζει να σημειωθεί πως, πέραν του κ. Χρυσάνθου, ο μητροπολίτης των Παλαιοημερολογιτών συνδέεται φιλικά, τόσο με τον μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο, τον οποίο και φιλοξένησε μία φορά στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, όσο και με τον καθαιρεμένο αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη.

  Και οι δύο προαναφερθέντες συνδέονταν άμεσα τότε με τον τέως Λεμεσού. Οπότε, θα ήταν αδύνατο ο κ. Χρύσανθος να μη γνώριζε ποιος ήταν ο Γιοσάκης και ποια ήταν τα έργα του στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, ουδόλως τον εμπόδισε να τον «υιοθετήσει» επί τρία χρόνια και στη συνέχεια να τον συστήσει και σε έναν από τους πλέον αξιοσέβαστους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας, τον Θυατείρων Γρηγόριο, ως «λίαν επιτυχώς» υπηρετούντα «ιεροκήρυκα» της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.

  Ο «Πολίτης» επισημαίνει ότι ο τότε μητροπολίτης Ευθύμιος, κατά κόσμον Ευθύμιος Ορφανός, εκτός από πνευματικός πατήρ του Ιάκωβου Γιοσάκη είναι και ο άνθρωπος, ο οποίος έστειλε στην Κύπρο το γνωστό κομμωτή Χρήστο Στάγκο, ο οποίος και πρωτοστάτησε σε εκκλησιαστικό σκάνδαλο, συντάσσοντας μια επιστολή πανομοιότυπη, από απόψεως περιεχομένου, με αυτήν του Γιοσάκη, σε βάρος του νυν μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

  Επιπλέον, ο Ευθύμιος είχε μεταβεί το βράδυ της 13ης Ιουνίου του 2000 στην Κύπρο (σ.σ. τον παρέλαβαν οι καθαιρεμένοι αρχιμανδρίτες Κωνσταντινίδης και Αργυρίδης), προκειμένου να καταθέσει εναντίον του Λεμεσού Αθανάσιου στην Τριμελή Συνοδική Επιτροπή.

  Τέλος, η εφημερίδα προσθέτει πως, μετά το τότε δημοσίευμά της για τα διαδραματισθέντα, η Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών ενημέρωσε με επιστολή της τη σύνταξη της εφημερίδας ότι ο Ευθύμιος Ορφανός καθαιρέθηκε του αρχιερατικού αξιώματος και επανήλθε στις τάξεις των μοναχών, το 1995, για παραπτώματα «φατρίας, παρασυναγωγής, αποσχίσεως και καταφρονήσεως Ιεράς Συνόδου», ενώ, παράλληλα, «εκρίθη ένοχος της αποδιδόμενης αυτώ κατηγορίας της ασελγείας» και του επιβλήθηκε ποινή αποστέρησης της Θείας Κοινωνίας για 15 χρόνια.

 9. Ο/Η Αλβανοελληνικές ιερές συμβιώσεις λέει:

  Παπας και Αλβανός συζούσαν και άδειαζαν σουπερ μαρκετ

  04.3.11
  Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη – Ο ιερέας που είχε κινήσει υποψίες, συνελήφθη σε σούπερ μάρκετ. Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Κόσμος». Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα.

  Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα. Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου μένει μαζί του στο σπίτι!

  Read more: http://atithaso.blogspot.com/2011/03/blog-post_5395.html#ixzz49UFMl3Xi

  http://www.crashonline.gr/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/

  ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ! Σάλος για τον Αρχιμανδρίτη που συζεί με νεαρό Αλβανό

  25. Ιουνίου, 2015

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας STARpress, το θέμα έχει φτάσει μέχρι τον Μητροπολίτη της περιοχής, ωστόσο ο επίσκοπος δεν έχει πάρει ακόμη οριστικές αποφάσεις, καθώς, σύμφωνα με μέλη της τοπικής κοινωνίας, τα οποία είναι λαλίστατα τις τελευταίες ημέρες, ήταν απόφαση του ίδιου του Μητροπολίτη να τοποθετήσει τον Αρχιμανδρίτη σε νευραλγική θέση της εν λόγω Μητρόπολης και μάλιστα με σημαντικές ευθύνες επί οικονομικών θεμάτων.

  Ωστόσο, το γεγονός που έφερε την κατάσταση πέρα από κάθε όριο ήταν η απόφαση του υψηλόβαθμου ιερωμένου να συγκατοικήσει με τον νεαρό Αλβανό.

  Ο γυμνασμένος… αγρότης

  Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης, ο οποίος κατάγεται από εύπορη οικογένεια, διαθέτει ένα εντυπωσιακό σπίτι, το οποίο περιβάλλεται από πολλά καλλιεργήσιμα στρέμματα γης. Όπως είναι φυσικό βέβαια, δεν μπορεί ο ίδιος να απασχολείται με τις εργασίες της γης και για τον λόγο αυτό έχει προσλάβει αγρότες. Μεταξύ αυτών και ο νεαρός άνδρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ξεχωρίζει για το εντυπωσιακά γυμνασμένο του σώμα. Ο συγκεκριμένος κύριος, αν και βρίσκεται λίγα χρόνια στην Ελλάδα, γνωρίζει άπταιστα τη γλώσσα μας κι έτσι, εκτός από τις αγροτικές εργασίες, εκτελεί και χρέη πορτιέρη σε νυχτερινό club της περιοχής. Για την ακρίβεια, στη δεύτερη αυτή δουλειά απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα…

  Με τον Αρχιμανδρίτη γνωρίστηκε στα χωράφια του πρώτου και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια η σχέση εξελίχθηκε σύντομα σε ερωτικής φύσεως, μιας και όπως ακούγεται στο χωριό, ο «μικρός» από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Ελλάδα μπλέχτηκε στα δίχτυα του πληρωμένου έρωτα, εξαργυρώνοντας την καλή εμφάνισή του με το εύκολο χρήμα.

  Τυφλωμένος από έρωτα

  Η τοπική κοινωνία άρχισε λοιπόν να σκανδαλίζεται έντονα από το ερωτικό ειδύλλιο ιερωμένου – Αλβανού, μέχρι που ο Αρχιμανδρίτης, χωρίς να λογαριάζει στην κυριολεξία τίποτα και τυφλωμένος από τον έρωτά του για τον αλλοδαπό άνδρα, του ζήτησε να σταματήσει από τη νυχτερινή δουλειά του στο club και παράλληλα να συγκατοικήσουν στο σπίτι του!

  Ο Αλβανός έπειτα από μερικά «νάζια» δέχθηκε τη γενναιόδωρη πρόταση, προκαλώντας στην κυριολεξία σεισμό στην περιοχή. Μάλιστα, όταν τον ρωτάνε οι υπόλοιποι εργάτες αργά το απόγευμα γιατί δεν φεύγει από τα κτήματα, εκείνος τους απαντά πως έχει να κάνει κι άλλες δουλειές και γι’ αυτό για λίγο χρονικό διάστημα μένει σε μία από τις αποθήκες.

  Το θέμα έχει φτάσει την Ιερά Μητρόπολη της περιοχής και αρκετοί κάτοικοι ζητούν μετ’ επιτάσεως από τον Μητροπολίτη την απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη. Ωστόσο, εκείνος λέγεται πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει την κατάσταση, καθώς ο εν λόγω κληρικός είναι από τα αγαπημένα του πνευματικά παιδιά και δεν έχει κρύψει στο παρελθόν την επιθυμία του να είναι εκείνος που θα τον διαδεχθεί.

  Τα δεδομένα όμως τις τελευταίες ημέρες άλλαξαν. Ο Μητροπολίτης της περιοχής πριν από λίγες ημέρες κάλεσε τον Αρχιμανδρίτη -ο οποίος να σημειώσουμε ότι διακρίνεται για την ευγένεια, την υψηλή μόρφωση αλλά και το φιλανθρωπικό έργο που έχει επιτελέσει- και σε έντονο ύφος του ζήτησε εξηγήσεις για όσα έχουν συμβεί. Ο κληρικός αρνήθηκε τα πάντα και είπε πως πρόκειται για κακοήθη προσπάθεια συκοφάντησης προς το πρόσωπό του!

 10. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Η εκκλησιαστική Δικαιοσύνη είναι τυφλή, ανύπαρκτος και Άδικος
  Επί της ερωτήσεώς σας εάν πιστός τις ή άλλος τις, ενεκάλεσαν την προκλητικοτάτην ατιμωρησίαν του Ιακώβου Γιοσάκη, ιδού:

  https://apotixisi.blogspot.gr/2010/11/normal-0-false-false-false_18.html
  Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

  Καθαίρεσε γέροντα παπά και αφήνει ατιμώρητο το Γιοσάκη!

  Η διπλοπρόσωπη δικαιοσύνη της Ιεράς Συνόδου

  του Λεόντιου Διονυσίου

  Στις χθεσινές ειδήσεις ακούσαμε, πως ο Ιάκωβος Γιοσάκης επέστρεψε και πάλι στη φυλακή στις 17.11.2010, αφού καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 9 ετών και 11 μηνών(!), παρά ταύτα δεν έχει τιμωρηθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία έχει άλλα «ιερά και όσια» κριτήρια για το Γιοσάκη που μπαινόβγαινε στα γραφεία του Χριστόδουλου και του Αρχιεπίσκοπου (τότε Θηβών) Ιερώνυμου και άλλα για ένα φτωχό και άρρωστο παπα.

  Όπως διαβάσαμε, δηλ. σε θρησκευτικές ιστοσελίδες, «aktines.blogspot.com» και «apotixisi.blogspot.com» η Ι. Σύνοδος » καθαίρεσε » τον ιερέα π. Σταύρο Βάϊο, ο οποίος, ναι μεν ήταν άψογος στα καθήκοντά του και γι’ αυτό (όπως πιστοποιεί ο Μητροπολίτης του Νικόλαος Φθιώτιδος) «οι πιστοὶ σας εκτιμούσαν και σας εσέβοντο», αλλά έπραξε το έγκλημα να μην αναφέρει το όνομά του κατά την Θ. Λειτουργία!

  Τι άλλο να πούμε;

  Αιδώς, «Άγιοι» Ιεράρχες.

 11. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  http://www.alexpoli.gr/sok-stin-komotini-efimerida-grafi-gia-archimandriti-pou-eblekete-se-kykloma-pederastias/

  Σοκ στην Κομοτηνή…εφημερίδα γράφει για Αρχιμανδρίτη που εμπλέκεται σε κύκλωμα παιδεραστίας

  21/04/2016

  Το φαινόμενο όπως είναι γνωστό δεν είναι σημερινό αφού κατά καιρούς ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις που δεν είχαν μόνο παραβατικές ενέργειες μεμονωμένων πολιτών αλλά φαινόμενα που εμφανίστηκαν σε κοινωνικούς και θρησκευτικούς χώρους. Να θυμίσουμε την αποκάλυψη για τη δράση παιδόφιλων στο ορφανοτροφείο Παπαφη της Θεσ/νίκης αλλά και στο σκάνδαλο του Βατικανού με τους εκατοντάδες παιδόφιλους ιερείς που επί χρόνια εκμεταλλεύονταν μικρά παιδιά.

  Όμως και στη χώρα μας δεν είναι λίγα τα φαινόμενα παιδοφιλίας που αποκαλύπτονται με δράστες ιερωμένους που με τη συμπεριφορά τους μειώνουν το κύρος της εκκλησίας. Τους ανθρώπους αυτούς δεν μπόρεσε η ιεραρχία να τους αποβάλει αφήνοντας να συνεχίζουν το παράνομο έργο τους. Είμαστε σε διερεύνηση μιας φοβερής υπόθεσης παιδοφιλίας που ακόμη βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και πρόσφατα στην διάθεση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και αφορά κάποιον που έχει διασυνδέσεις και με ορισμένα κυκλώματα της Κομοτηνής τα οποία επισκέπτεται συχνά πυκνά.

  Μόλις τελειώσει η προανακριτική διαδικασία θα είμαστε σε θέση να αναφερθούμε με ονόματα και στοιχεία. Περισσότερα μετά το Πάσχα.

  http://www.iefimerida.gr/news/200056/friki-fernoyn-anilika-agoria-me-trena-apo-voylgaria-gia-na-kanoyn-piatsa-sti

  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ
  Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη
  06|04|2015

  http://www.newsbeast.gr/society/arthro/315145/friki-me-arhimandriti-na-exanagazei-paidia-na-xaplonoun-mazi-tou/comment-page-2?acpn=118

  Στην κατοχή του βρέθηκε και πορνογραφικό υλικό με ανήλικους και ομοφυλόφιλους

  08/03/2012

  Φρίκη με αρχιμανδρίτη να εξαναγκάζει παιδιά να ξαπλώνουν μαζί του

  Aποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι ο αρχιμανδρίτης του ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Μενίδι, εξανάγκαζε ανήλικα αγόρια, ηλικίας 14-15 ετών, να έρχονται σε σεξουαλική επαφή μαζί του.

  Η φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταθέσεις των μαθητών, που περιέγραψαν στους αστυνομικούς τα όσα τους ανάγκαζε να κάνουν ο ιερέας, στο πνευματικό κέντρο του ναού.

  http://xairete.blogspot.gr/2009/04/45-17.html

  Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

  45χρονος αρχιμανδρίτης από χωριό της Κοζάνης, προέβη σε ακόλαστες πράξεις σε βάρος 17χρονου, σε ένα απόμερο σημείο του ναού.

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/29897/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B5-20%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

  Αρχιμανδρίτης ασέλγησε σε 20χρονο αγόρι με διανοητικά προβλήματα

  Κυριακή, Ιούλιος 26, 2009 – 19:42

  Καλά κρυμμένες πίσω από τα ράσα έκρυβε τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις ένας αρχιμανδρίτης που συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας. Ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, που είχε μεταβεί για διακοπές στην περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, φέρεται να ασέλγησε σε βάρος 20χρονου αγοριού με νοητική υστέρηση.

 12. Πέραν όλων αυτών που θα ελέγξει η Δικαιοσύνη και θα τιμωρήσει εάν ευρεθεί ενοχή, διότι μην πιστεύετε ότι ψεύδος κυκλοφορεί, συντελείται εις την ευρυτέραν περιοχήν και ένα αξιέπαινο εθνικον-θρησκευτικόν-κοινωνικόν έργον το οποίον προκαλεί τον φθόνον των εξτρεμιστικών, άθεων και απάτριδων στοιχείων.

  http://www.indexanthi.gr/greece/society/3349-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82.html

  Αναβιώνουν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης – ορφανοτροφείο ελληνοχριστιανικής παιδείας στη Ροδόπη από τη “σύγχρονη Μπουμπουλίνα”

  Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 10:57

  «Να σώσουμε τα παιδιά μας των βορείων επαρχιών από την απαγωγή πέρα από τα σύνορα και τη διαπαιδαγώγησή τους σε εχθρούς της πατρίδας». Τα λόγια αυτά ανήκουν στη Φρειδερίκη που πριν από 68 χρόνια προανήγγειλε την ίδρυση των «παιδουπόλεων».

  Ήταν τα ιδρύματα τα οποία, ως γνωστόν, είχε αναλάβει υπό την εποπτεία της η μέλλουσα βασίλισσα της Ελλάδας και αποτέλεσαν για περίπου 25.000 παιδιά το ιδανικό φροντιστήριο ελληνοχριστιανικής και αντικομμουνιστικής αγωγής.

  Αυτή τη δόξα φαίνεται να έχει ζηλέψει σήμερα η επονομαζόμενη -από εθνοθρησκευτικούς κύκλους και μιντιακούς συνοδοιπόρους τους- «σύγχρονη Μπουμπουλίνα», δασκάλα στο Μέγα Δέρειο Έβρου, Χαρά Νικοπούλου. Έτσι, στην ορεινή Ροδόπη, σε έκταση 150 στρεμμάτων στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτας», το οποίο παραχωρήθηκε για χρήση με απόφαση του Γ.Ε.Σ. στην ομάδα της Νικολοπούλου και των συνεργατών της, δημιουργείται μια στέγη αποκατάστασης αρωγής Ανηλίκων Ορεινής Ροδόπης. Σκοπός της η διάδοση της ελληνοχριστιανικής ιδέας, μέσω της δημιουργίας ορφανοτροφείου, άσυλου ΑμΕΑ και φροντιστηρίου ενισχυτικής διδασκαλίας.

  Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Νικολοπούλου στη ραδιοφωνική εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλα στον Realfm, σε λίγους μήνες αναμένεται να φιλοξενηθούν τα πρώτα βρέφη από την Αθήνα που εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Κάνει παράλληλα λόγο και για φιλοξενία ολόκληρων οικογενειών που θα στηρίζονται και θα συμμετέχουν στην αγροτική και γεωργική εκμετάλλευση του κτήματος. Την ίδια στιγμή ζητά την οικονομική στήριξη όλων και ευχαριστεί τη σημαντική οικονομική προσφορά επιχειρηματιών και μέσων ενημέρωσης που την στηρίζουν.

  Η βράβευση και η «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη»

  Ποια είναι όμως η κ. Νικολοπούλου; Η Ακαδημία Αθηνών την βραβεύει τον Ιανουάριο του 2011 για την «εθνοπρέπειά» της ενώ η ίδια απαγόρευε στα δίγλωσσα παιδιά να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα σε μια προσπάθεια να εμφυσήσει την ελληνική εθνική συνείδηση στα παιδιά της μειονότητας. Άλλωστε, δεν έχει κρύψει ότι θεωρεί εθνικά απαράδεκτο να παρέχουν τα ελληνικά σχολεία δίγλωσση εκπαίδευση στα παιδιά της μειονότητας. Δεν έχει σταματήσει όμως εκεί αφού έχει ανασύρει από τα αραχνιασμένα συρτάρια της την ελληνοπρεπή «πατριδογνωσία» που διδάσκει στο ίδρυμα που ήδη διευθύνει την «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη». Πρόκειται για ένα διδασκαλείο για παιδιά και ενήλικες που έχει ιδρύσει το 2012 στην Κομοτηνή μαζί με τον σύζυγό της Ι. Φριτζαλά. Το ίδρυμα αποσκοπεί στην «άμεση επιστροφή στις ρίζες μας και την εμβάθυνση στον ανυπέρβλητο πολιτισμό, στην τεράστια ιστορία και στην πάμπλουτη γλώσσα του Ελληνικού Έθνους». Το βέβαιο είναι ότι το ζεύγος ξέρει να επιλέγει τους καταλληλότερους αφού μεταξύ των καθηγητών της «Κιβωτού» εμφανίζονται ο Σαράντος Καργάκος (επιφανές μέλος του εθνικιστικού κλαμπ «Δίκτυο 21») και η Άννα Τζιροπούλου Ευσταθίου (καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών και δεξί χέρι στην «Ελληνική Αγωγή» του Άδωνη Γεωργιάδη).

  Σύμφωνα με τον Ι. Φριτζαλά, αιτία της οικονομικής κρίσης είναι «η πνευματική πενία και η έλλειψη οράματος της πατρίδας, ιδανικών και αξιών που αναμφίβολα συνδυάστηκαν με το ψευδοπροοδευτικό και εθνομηδενιστικό πνεύμα που επεβλήθη από την εποχή της μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν.»

  Οι σχέσεις με την ακροδεξιά και το Τάμα του Έθνους

  Η ίδια ισχυρίζεται ότι το νέο ίδρυμα θα είναι ανοικτό χωρίς διακρίσεις σε παιδιά χριστιανών και μουσουλμάνων «που έχουν πληγεί από την κρίση», όμως αυτό μπορεί και να αμφισβητηθεί. Στο πρόσφατο παρελθόν άλλωστε, έχει επανειλημμένα αφεθεί σε κάθε είδους ισλαμοφοβικές και πατριωτικές κορώνες παρουσιάζοντας σε μαζώξεις «εθνεγερτικού» χαρακτήρα τα πεπραγμένα της.

  «Μέσα από τα βάθη των αιώνων το θρυλικό «Μολών Λαβέ» του Λεωνίδα και των 300 ορίζει τι είναι η Ελλάδα […] Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι η Ελλάς του χθες και του σήμερα, έτσι όπως θα θέλαμε όλοι να είναι […] Ελλάδα είναι οι ιερείς του γένους που ακούραστα στα κρυφά σχολεία διατήρησαν στους αιώνες το ομόγλωσσον, το ομότροπον, το ομόθρησκον» έλεγε χαρακτηριστικά το 2010 με την ευκαιρία της βράβευσής της από τον τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.

  Ενδεικτικές είναι και οι εκλεκτικές συγγένειες με όλο το φάσμα της εγχώριας δεξιάς και ακροδεξιάς. Από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέχρι «ανένταχτους πατριώτες», δεν υπάρχει ακροδεξιός στην Ελλάδα που να μην έχει προσπαθήσει να προσεταιριστεί την Χ. Νικοπούλου και το «αξιοθαύμαστο έργο» της. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Η. Παναγιώταρος επιχαίρει στο προσωπικό του ιστολόγιο «τη γνήσια ελληνίδα Χαρά Νικοπούλου που ξεφτίλισε το ανθελληνικό σύστημα» αρνούμενη να παραλάβει πέρυσι τιμητική διάκριση από το βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. Σ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος βγάζοντας στη φόρα τις ενδοοικογενειακές διαφορές της δεξιάς πολυκατοικίας την αποκάλεσε «Χρυσαυγίτισσα», χαρακτηρισμό που δεν αποποιήθηκε.

  Διαφωτιστικό είναι και το άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών τον Ιούνιο του 2014, με αφορμή μια «υβριδική» πολιτικο-χριστιανική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο που περιελάμβανε την παρουσίαση ενός βιβλίου του Β. Νικόπουλου (επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου και πατέρα της δασκάλας) και μια παράλληλη ομιλία από το σωματείο «Οι φίλοι του Τάματος του Έθνους» το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως «μοχλός αναζωογονήσεως και ανορθώσεως του κατατρωθέντος ηθικού και εθνικού σθένους των Ελλήνων». Από το κείμενο της δημοσιογραφικής ομάδας του Ιού αποκαλύπτονται οι αγαστές σχέσεις της οικογένειας με την Εκκλησία, τους δικαστές και όσους επιθυμούν την ανέγερση του Τάματος του Έθνους. Ταυτόχρονα έχουμε και μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη των «ποιοτικών χαρακτηριστικών» των πρωτοβουλιών της Χ. Νικοπούλου, εφόσον μιλά η ίδια σε πρώτο πρόσωπο για τη δράση της. Διαβάζουμε: “ [Το βιβλίο αυτό] «είναι το στρατηγικό εγκόλπιο κάθε σύγχρονου εν Χριστώ επαναστάτη. Μελετώντας τις σελίδες του θα βρει καθένας από μας που νιώθει λαβωμένος από την προπαγάνδα των δυτικότροπων σιωνιστικών μέσων ενημέρωσης, μια διέξοδο προς τη λύτρωση» […] Και το συμπέρασμά της ήταν ότι «το κράτος έχει υποχρέωση να αποκαταστήσει τις έννοιες που έχουν ισοπεδωθεί από τις σκοτεινές δυνάμεις της παγκοσμιοποιήσεως, τις έννοιες του έθνους και της πατρίδος, ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις του ώστε να ενεργοποιηθεί ο πατριωτισμός αλλά και ο κατά κυριολεξία εθνικισμός των Ελλήνων».

  πηγή: Ξένια Πηρούνια – «Εποχή»

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Περισσότερες ιερές διαστροφές:

  http://www.iefimerida.gr/news/268189/sok-stis-ekloges-stin-kypro-mpainei-sti-voyli-adelfo-komma-tis-hrysis-aygis#ixzz49UYuyEra
  Σοκ στις εκλογές στην Κύπρο: Μπαίνει στη Βουλή το αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής

  Πολυκομματική Βουλή ανέδειξαν οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, με το αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής, ΕΛΑΜ, να εξασφαλίζει για πρώτη φορά κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

  Πιο συγκεκριμένα, το ΕΛΑΜ κατάφερε να κερδίσει δύο έδρες, μπαίνοντας στη Βουλή με το οριακό 3,7% -πλέον ισχύει πλαφόν του 3,6%, αντί του 1,8%, που ίσχυε πριν.

  http://gnominewspaper.blogspot.gr/2016/03/blog-post_18.html
  Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος ποντάρει στο ΕΛΑΜ, στο Παράρτημα της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» στην Κύπρο – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

  Σε υπόγειο ρόλο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, κινεί τα νήματα για την επιτυχία του ΕΛΑΜ, του Παραρτήματος της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» στην Κύπρο, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις του Κυπριακού!
  Ο «εκλεκτός»: Υποψήφιος του ΕΛΑΜ στην Πάφο ανώτατο στέλεχος των εκκλησιαστικών επιχειρήσεων!
  Μέλος της Ιεράς Συνόδου σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Παραρτήματος της φασιστικής οργάνωσης!
  Λεπτομέρειες διαβάστε στη νέα έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 14. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_172.html

  Το καινούργιο υποκατάστημα της επιχείρησης «Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Α.Ε» και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

  Από giorgis , Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016 | 4:45 μ.μ.

  Του Γ. Γ.

  Διαβάζω την είδηση και πέρα από το ότι αισθάνομαι θλίψη μου έρχεται στο μυαλό στη γνωστή ρήση του Hegel: «Η λογική γίνεται παραλογισμός». Η ειδησεογραφία, μας λέει λοιπόν ότι η επιχείρηση «Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Α.Ε» άνοιξε ένα καινούργιο υποκατάστημα «στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντάνασσας στο Πεντάγωνο», με «εκλεκτό εμπόρευμα» που γίνεται ανάρπαστο απ’ το «χριστεπώνυμο ποίμνιο». Κι αυτό λέγεται εικόνα της «Παναγίας Σουμελά».

  «Είναι κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής τάξης οι ευσεβείς που για να προσκυνήσουν» μας λέει το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και συμπληρώνει: «Πηλήκια και καλυμμαύκια στέκουν γύρω από την Παναγία τη Σουμελά … Ανά δέκα μέτρα, δυάδες στρατιωτικών και φαντάρων από όλα τα Σώματα υποδέχονται τους πιστούς που έρχονται μαζικά να προσκυνήσουν την εικόνα-σύμβολο που έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους.Είναι η τέταρτη φορά που η πρώτη φορά Αριστερά υποδέχεται έναν υπερκόσμιο ανώτατο άρχοντα: έχουν προηγηθεί δύο επισκέψεις του Αγίου Φωτός και μία της Αγίας Βαρβάρας».

  Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι σε περιόδους που οι κοινωνικές αντιθέσεις μεγεθύνονται πάντα το θρησκευτικό φαινόμενο –που αποτελεί κυρίαρχη μορφή της κρατούσας ιδεολογίας- οξύνεται. Και μπορεί να μην βρισκόμαστε στα χρόνια του Μεσαίωνα όπου κυριαρχούσε άγριος σκοταδισμός, θρησκοληψία, φανατισμός, δεισιδαιμονίες και προλήψεις, βρισκόμαστε όπως σε έναν άλλο Μεσαίωνα. Εργατικό, κοινωνικό, απάνθρωπο. Και μάλιστα με κυβέρνηση «αριστεράς».
  Όταν όλα τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται κυριολεκτικά «στα γόνατα» είναι αναμενόμενο κάποια απ’ τα θύματα αυτής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας να σέρνονται γονυπετή στα «μαγαζιά» της επικρατούσας θρησκείας ψάχνοντας παρηγοριά σε μεταφυσικές δοξασίες.

  Αλλά γιατί να κριτικάρουμε τον απελπισμένο κόσμο που ψάχνει αναστεναγμό ανακούφισης σε ψαλμωδίες και σε προσμονή «θαύματος»; Ο Τσίπρας δεν ήταν που έδωσε το «καλό παράδειγμα»; Ο πρωθυπουργός μας δεν συναντήθηκε με τον το Πάπα της Καθολικής Εκκλησίας «βαφτίζοντας» ένα μαύρο φασίστα σε «Πάπα των φτωχών»;

  Ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν που όσο το κόμμα τους βρισκόταν στην αντιπολίτευση μιλούσαν για διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος διεκδικώντας κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, πλήρη ανεξιθρησκεία και δε συμμαζεύεται; Δεν είναι οι ίδιοι που σήμερα επισκέπτονται τους ρασοφόρους εκφραστές της βλακείας και του σκοταδισμού στο «άγιο» Ορος κάνοντας αναφορά στην «αναντικατάστατη προσφορά του Αγίου Ορους ανά τους αιώνες»;

  «O μαρξισμός όλες τις σύγχρονες θρησκείες και εκκλησίες, όλες τις κάθε λογής θρησκευτικές οργανώσεις, τις βλέπει πάντα σαν όργανα της αστικής αντίδρασης, που χρησιμεύουν για την υπεράσπιση της εκμετάλλευσης και την αποχαύνωση της εργατικής τάξης».

 15. Ο/Η Ιδρύματα λέει:

  http://fonirodopis.gr/press/66140

  Η είδηση της ημέρας

  Πανελλήνιος σάλος για τον Αρχιμανδρίτη που παρενοχλούσε ανήλικο μέσα σε μοναστήρι

  22 Μάιος 2016
  ………..
  Αναγκασμένος να πειθαρχήσει τώρα σε εισαγγελική εντολή ο Πετρίδης

  Κατάθεση – σοκ 5χρονου: Ο Γέροντας με φιλούσε στο στόμα και μου βαζε δάχτυλο!!!…

  Έβαλαν στο αρχείο μήνυση για παιδοφιλία σε βάρος αρχιμανδρίτη!!!

  Πίσω από τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων κρύβεται ο Πετρίδης

  Μες την… «Τρελή Χαρά» ο Αρχιμανδρίτης που μηνύθηκε για «παιδεραστία»…

  http://fonirodopis.gr/press/66131
  Άδικη ταλαιπωρία

  Αναγκασμένος να πειθαρχήσει τώρα σε εισαγγελική εντολή ο Πετρίδης

  20 Μάιος 2016

  Είναι παράξενο το γεγονός ότι ο «δημοκρατικός» Δήμαρχος Κομοτηνής Πετρίδης αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα μας για τη χορήγηση εγγράφων που χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση από το Δήμο Κομοτηνής της άδειας για τη Στέγη Αποκατάστασης στο πρώην φυλάκιο «ΑΚΡΙΤΑΣ».

  Είναι επίσης περίεργο ότι καλύφθηκε πίσω από το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα για να μην απαντήσει για ένα θέμα που αφορά πλέον όλη την κοινωνία της Κομοτηνής. Εμείς δεν ζητήσαμε να μας ενημερώσουν για τα προσωπικά δεδομένα των μηνυτών μας αλλά για τις διαδικασίες που τηρήθηκαν για ένα θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος όπως είναι το ίδρυμα «Κιβωτός Δόμνας Βιζβίζη» για να μάθουμε αν όλα είναι καλώς καμωμένα.

  Θα πρέπει να συγκρίνουμε τη συμπεριφορά του Δήμου Κομοτηνής με αυτήν της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης όταν ρωτήσαμε αν το φροντιστήριο που διατηρεί στην Κομοτηνή λειτουργεί νόμιμα με άδεια από αρμόδια αρχή και αμέσως ο κ. Κεραμάρης ευαισθητοποιήθηκε να διερευνήσει το θέμα οπότε δόθηκε απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας που μας ενημέρωσε με έγγραφο του ότι δεν υπάρχει καμία άδεια λειτουργιάς όπως δεν υπάρχει και κάποια αίτηση σε εκκρεμότητα για την έκδοση της.

  Το θετικό είναι ότι δεν «ταμπουρώθηκαν» τόσο η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όσο και το Υπουργείο Παιδείας πίσω από το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα όπως έκανε ο Δήμος Κομοτηνής. Τελικά πόσο περίεργο είναι για θέματα λειτουργίας του δημοσίου τομέα σε ζητήματα οικονομικής φύσης και παράβασης των νόμων να «οχυρώνονται» οι θεσμικοί μας παράγοντες πίσω από τις διατάξεις του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα.

  Το θέμα θα διερευνηθεί από το Υπουργείο μετά από σχετικό αίτημα που υποβάλαμε στον αρμόδιο Υπουργό. Τελικά, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την άρνηση του Δήμου Κομοτηνής να μας χορηγήσει τα αιτούμενα στοιχεία λύθηκε με εντολή που έδωσε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης. Είναι κρίμα όμως από μια δημοκρατική διοίκηση του Δήμου να ταλαιπωρούνται τόσοι άνθρωποι ενώ υπήρχε η δυνατότητα να ικανοποιήσουν το αίτημα μας σε ελάχιστο χρόνο.

  http://fonirodopis.gr/press/65798
  Άρνηση χορήγησης εγγράφων

  Τι φοβάται και αρνείται να παραχωρήσει στοιχεία στον Τύπο; Μήπως η άδεια λειτουργίας δόθηκε χωρίς να τηρηθούν οι προϋποθέσεις του νόμου;

  Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα ψήφισε το νόμο για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, δηλαδή για την υποχρέωση των υπηρεσιών του Κράτους να μην δημοσιοποιούν οτιδήποτε αφορά την προσωπική, οικογενειακή και οικονομική κατάσταση κάθε πολίτη. Αυτός ο νόμος ήταν μια πραγματική δημοκρατική κατάκτηση για να γίνεται σεβαστή η οποιαδήποτε προσωπική υπόθεση του πολίτη.

  Όμως ο νόμος αυτός έγινε αιτία οι θεσμικοί φορείς και οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες να ταμπουρώνονται πίσω από τις διατάξεις του και να αρνούνται οποιαδήποτε παροχή πληροφοριών για θέματα ευρύτερου και δημοσίου ενδιαφέροντος. Πολλές φορές κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού μας καθήκοντος ζητήσαμε από υπηρεσίες να μας πληροφορήσουν για περιπτώσεις που αφορούν το δημόσιο και τις πράξεις των θεσμικών παραγόντων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και στις περισσότερες των περιπτώσεων συναντήσαμε την απόλυτη άρνηση τους.

  Πρόσφατα ενόψει μιας δίκης που θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή ζητήσαμε από τον Δήμο Κομοτηνής και την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης να μας πληροφορήσουν για ένα έργο που ενδιαφέρει τους πολίτες λόγω της ιδιαίτερης φύσης του αλλά συναντήσαμε την απόλυτη άρνηση των παραπάνω υπηρεσιών.

  Ρωτάμε τους υπεύθυνους των φορέων αυτών, ποια άραγε είναι τα προσωπικά δεδομένα για ένα έργο που η ύπαρξη του ανακοινώθηκε πολλές φορές στον Τύπο και διαφημίστηκε ανάλογα από τους πρωτεργάτες του και φυσικά ρωτάμε τον Δήμαρχο Κομοτηνής να μας πει ποιο είναι το προσωπικό δεδομένο για την χορήγηση άδειας λειτουργίας του ιδρύματος περίθαλψης παίδων στην ορεινή Ροδόπη που δεν πρέπει να μάθει η κοινωνία της Κομοτηνής και για ποιο λόγο μας παραπέμπουν στον Εισαγγελέα προκειμένου να μάθουμε αυτά που κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου;

  Όταν διαφημίζεται σε όλα τα ΜΜΕ της περιοχής η δημιουργία του ιδρύματος τι είναι αυτό που δεν μπορεί να μάθει ο κάθε πολίτης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε το ίδρυμα και ρωτάμε μήπως η άδεια λειτουργίας δόθηκε χωρίς να τηρηθούν οι προϋποθέσεις του νόμου για την περίπτωση λειτουργίας ενός ιδρύματος περίθαλψης και μάλιστα νηπίων;

  Πίσω από τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων κρύβεται ο Πετρίδης

  13 Μάιος 2016

 16. Ο/Η stoppaidofilia λέει:

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΑ ΦΩΝΑΖΕ ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

 17. Ο/Η video λέει:

  Ενώ η Εκκλησία κρατάει το στόμα της κλειστό

 18. Ο/Η Ιδρύματα λέει:

  http://fonirodopis.gr/press/57450

  Τι γίνεται στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτας»;

  «Κιβωτός Δόμνας Βιζβίζη» : Αρνούνται τον διάλογο και απειλούν

  9 Σεπτέμβριος 2014

     

  Οι εργασίες στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτας», στο οποίο θα στεγαστούν εγκαταλελειμμένα και ορφανά παιδιά, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Τα έξοδα, τα οποία σύμφωνα με τους υπευθύνους θα προσεγγίσουν το ύψος των 750.000 ευρώ καλύπτονται, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, από χορηγίες και δωρεές!!!
  Οι εργασίες στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτας», στο οποίο θα στεγαστούν εγκαταλελειμμένα και ορφανά παιδιά, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Τα έξοδα, τα οποία σύμφωνα με τους υπευθύνους θα προσεγγίσουν το ύψος των 750.000 ευρώ καλύπτονται, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, από χορηγίες και δωρεές!!!

  Μετά τα διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν την υπόθεση της «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη» προσπαθήσαμε να μάθουμε κάτι περισσότερο από αυτά που διαχέονται στον ημερήσιο Τύπο της πόλης μας και φυσικά είναι καθαρά διαφημιστικά κείμενα. Μπορέσαμε να αντλήσουμε κάποιες πληροφορίες από το διαδίκτυο και πραγματικά μείναμε έκπληκτοι από τις αναφορές στην υπόθεση.

  Οφείλουμε να πούμε ότι το κείμενο, που φέρεται να υπογράφουν η κ. Χαρά Νικοπούλου και ο κ. Ιωάννης Φριτζαλάς, θυμίζει μια έκθεση υποψήφιου επενδυτή κάποιας βιομηχανίας που αναφέρεται με ιδιαίτερο τρόπο προκειμένου να αποσπάσει την ευνοϊκή πριμοδότηση για την επιχείρηση του. Επειδή μετά την ανάγνωση της εισηγητικής έκθεσης δεν κατορθώσαμε να καταλάβουμε τους σκοπούς και τα προγράμματα της συγκεκριμένης επένδυσης θέλαμε να έχουμε μια συζήτηση – συνέντευξη με την κ. Χαρά Νικοπούλου προκειμένου να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

  Στην επικοινωνία που είχαμε καταρχήν δέχτηκε να δώσει μια συνέντευξη και καθορίστηκε η ώρα της συνάντησης για να υπαναχωρήσει στη συνέχεια και για να αποφύγει την συνέντευξη μας είπε ότι δεν δίνει συνεντεύξεις αλλά η συνάντηση θα ήταν με τη μορφή του μονολόγου προκειμένου να μας εκθέσει τα επιχειρήματα της. Βέβαια αρνηθήκαμε τον μονόλογο και έτσι η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε.

  Όπως φαίνεται η αξιότιμη δασκάλα δεν είναι φίλος των δημοκρατικών διαδικασιών, του σεβασμού στον Τύπο και στο δημοσιογραφικό λειτούργημα προκειμένου να ενημερώνεται η κοινή γνώμη για το θεάρεστο έργο της.

  Να θυμίσουμε για την ιστορία ότι η κ. Χαρά Νικοπούλου ήταν διορισμένη στο δημοτικό σχολείο του Μ. Δερείου του Έβρου, ένα χωριό τελείως άγνωστο και απομονωμένο με κατοίκους φιλήσυχους και οικογενειάρχες που ζούσαν μέσα σε κλίμα ειρήνης και φιλίας με τους άλλους κατοίκους των γύρω χωριών.

  Στην αρχή της διδασκαλικής της παρουσίας προσπάθησε να προσφέρει εκπαίδευση που ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής και οι πληροφορίες έλεγαν ότι τα μικρά παιδιά άρχισαν να μαθαίνουν για τις νέες μορφές εκπαίδευσης και να επιδίδονται σε γόνιμες και ωφέλιμες δραστηριότητες. Όμως σε λίγο καιρό άλλαξε η μαθητική εκπαίδευση και μαζί της άλλαξε και η ειρηνική και φιλική συμπεριφορά των κατοίκων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν έκρυθμες καταστάσεις, να αυξηθεί ο φανατισμός και το μίσος μεταξύ των κατοίκων, να υπάρξουν παρεμβάσεις και ξένων συμφερόντων με κίνδυνο να προκληθούν ακόμη και διεθνείς αντιδράσεις.

  Ο φανατισμός στην περιοχή ήταν εξωπραγματικός για τα δεδομένα του μικρού χωριού αφού στην περιοχή κατέφθαναν ομάδες εξτρεμιστικών στοιχείων που προκαλούσαν τους κατοίκους με τα συνθήματα και τις ενέργειες τους ενώ από την άλλη πλευρά υπήρχε η τεράστια κινητοποίηση προξενικών στοιχείων.

  Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η αύξηση του φανατισμού μεταξύ των κατοίκων που πιθανά θα δημιουργούσε ανεξέλεγκτες καταστάσεις μεταξύ των κατοίκων και όχι μόνο. Το ελληνικό Κράτος κατάλαβε τον κίνδυνο και απομάκρυνε τη δασκάλα από την περιοχή. Σήμερα, υπάρχει μια δραστηριότητα με την ονομασία «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη» που παρουσιάζεται ως μια φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των ανυπεράσπιστων ανθρώπων, την βοήθεια σε παιδιά που έχουν μαθητικές δυσκολίες, την πραγματοποίηση διαλέξεων και σεμιναρίων και άλλα πολλά.

  Όλα αυτά είναι πάρα πολύ καλά και ασφαλώς θα δώσουν ένα χέρι βοηθείας στον αδύναμο πολίτη και θα ηταν ευχής έργο η δραστηριότητα αυτή να ενισχύσει το έργο της Εκκλησίας που παρέχει ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση σε κοινωνικά προγράμματα υπέρ των δημοτών.

  Όμως οι υπεύθυνοι της Κιβωτού επέλεξαν μια παραμεθόρια περιοχή που απέχει περίπου 3,5 ώρες από την Κομοτηνή και κατάφεραν να δοθεί με απόφαση κάποιας υπηρεσίας του ΓΕΣ η χρήση για πέντε χρόνια ενός παλιού στρατιωτικού φυλακίου, του «Ακρίτα» προκειμένου στο ανακαινισμένο κτίριο να εγκατασταθούν οι δραστηριότητες της Οργάνωσης.

  Μαθαίνουμε ότι στις σκέψεις των ανθρώπων της Κιβωτού είναι η δημιουργία ορφανοτροφείου, παιδικού σταθμού, οικοτροφείου για ανυπεράσπιστα παιδιά και άλλα πολλά που αναφέρονται στο σημείωμα της ιστοσελίδας μεταξύ βέβαια των πρωτότυπων δραστηριοτήτων είναι και η άνοδος του Ελληνοχριστιανικού ιδεώδους. Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους υπευθύνους της Οργάνωσης τα παρακάτω που έχουν άμεση σχέση και δημιουργούν τεράστια ερωτήματα στον κάθε πολίτη :
  Τι είδους πρόσωπο είναι η Κιβωτός; Είναι Σύλλογος ιδιωτικών συμφερόντων, είναι ΝΠΙΔ, είναι ΜΚΟ, είναι ιδιωτική επιχείρηση; Είναι μια δραστηριότητα που λειτουργεί φορολογικά νόμιμα;
  Έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε εράνους χωρίς την άδεια των Αρχών;
  Πως κατάφερε να αποκτήσει κατά χρήση στρατιωτικές εγκαταστάσεις;
  Ποια παιδιά θα φιλοξενούνται για τους καλοκαιρινούς μήνες (γιατί η εγκατάσταση το χειμώνα είναι αδύνατη).
  Με ποιες νόμιμες προϋποθέσεις θα αποκτηθούν τα ανήλικα, τα ορφανά και τα ανάπηρα παιδιά και πως θα συντηρούνται; Με ποιο προσωπικό και με ποιες δαπάνες;
  Το επίσημο ελληνικό Κράτος έχει γνώμη για τη δραστηριότητα αυτή και ποια είναι η θέση των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Κοινωνικών Υπηρεσιών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων σε παρόμοια θέματα κρατικών Υπηρεσιών;

  Αυτά είναι τα σοβαρότερα ερωτήματα για να μην αναφερθούμε στην παρουσία του γεωστρατηγικού αναλυτή που ασφαλώς δίνει τις γνώσεις του για την περιοχή. Μπορεί να δημοσιοποιήσει, για την ενημέρωση των πολιτών, πως αντιλαμβάνεται και πως αναλύει τη κατάσταση στην περιοχή;

  Αυτά θέλαμε να ρωτήσουμε την κ. Χαρά Νικοπούλου που αρνήθηκε τον διάλογο μαζί μας και φυσικά τα ερωτήματα είναι πάντοτε επίκαιρα. Το ενδιαφέρον μας προέρχεται από την αγάπη για τη χώρα μας και τη διατήρηση του ειρηνικού κλίματος μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι κάποια στιγμή μπορεί να υπάρξουν ίδια και ίσως μεγαλύτερα γεγονότα από την εποχή της θητείας της στο Μ. Δέρειο.

  Το είπαμε και σε άλλη έκδοση ότι το συμφέρον της χώρας είναι να έχει το Κράτος τις πρωτοβουλίες και τον έλεγχο κάθε δραστηριότητας και είναι αυτό που έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη της περιοχής και την ειρηνική διαβίωση των κατοίκων.

  Διαβάστε επίσης :

  «Ακρίτας» : Φυλάκιο αλληλεγγύης ή υπόθαλψης εξτρεμιστικών ομάδων;
  http://fonirodopis.gr/press/57305

  31 Αύγουστος 2014

     

  ΑΚΡΙΤΑΣ

  Ανοιχτή επιστολή προς τους θεσμικούς παράγοντες της Ροδόπης δημοσιεύει σήμερα η ΦΩΝΗ με αφορμή τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες αυτόκλητων «σωτήρων» που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτας», το οποίο παραχωρήθηκε κατά χρήση με απόφαση του ΓΕΣ στην ομάδα της Χαράς Νικοπούλου και των συνεργατών.

  Η επιστολή που απευθύνεται στους βουλευτές κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδη και στον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη έχει ως εξής :

  Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι στην ορεινή Ροδόπη εγκαταστάθηκε μια ομάδα που στις δηλώσεις της αναφέρεται ότι έχει σκοπό τη διάδοση της Ελληνοχριστιανικής ιδέας, τη δημιουργία υποδομών αλληλεγγύης όπως ορφανοτροφείο, άσυλο ΑμΕΑ, φροντιστήριο ενισχυτικής διδασκαλίας κλπ.

  Κίνδυνο δημιουργίας έντασης μεταξύ των σύνοικων στοιχείων της Ροδόπης φέρνουν οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες αυτόκλητων «σωτήρων»

  Η εγκατάσταση έγινε στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο του «Ακρίτα» που παραχωρήθηκε κατά χρήση με απόφαση του ΓΕΣ στην ομάδα της Χαράς Νικοπούλου και των συνεργατών της. Είναι γνωστό ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες είναι δυνατόν να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ των κατοίκων αφού είναι γνωστό ότι εκατέρωθεν υπάρχουν εξτρεμιστικές ομάδες που επιδιώκουν την ένταση και τη δημιουργία ανεξέλεγκτων καταστάσεων που δεν έχει ανάγκη ο τόπος.

  Είναι σκόπιμο να πούμε ότι η χάραξη εθνικής πολιτικής είναι υπόθεση του Κράτους που οφείλει να διαφυλάττει την ηρεμία, την ισότητα μεταξύ των πολιτών ώστε να αποφεύγονται επικίνδυνες καταστάσεις. Στον ορεινό όγκο και συγκεκριμένα στην περιοχή του παλιού στρατιωτικού φυλακίου «Ακρίτας» γίνονται έργα που προβληματίζουν τους κατοίκους ως προς τη σκοπιμότητα.

  Το χρήμα που ρέει είναι αρκετό και δεν δικαιολογείται από κάποιους εράνους μεταξύ των πολιτών, ο τρόπος που δημιουργείται το κέντρο αυτό θυμίζει ενδεχομένως στρατόπεδο συγκέντρωσης με πανύψηλους φράχτες. Όλα είναι στοιχεία που στο μέλλον μπορεί να δημιουργήσουν εντάσεις και επεισόδια μεταξύ των διαφόρων ομάδων. Άραγε όλα όσα γίνονται στη συγκεκριμένη περιοχή είναι θέματα που τα γνωρίζει η ελληνική Πολιτεία, τα γνωρίζει ένας επίσημος κρατικός μηχανισμός που πρέπει να παίρνει θέση για την αποτροπή δυσμενών καταστάσεων;

  Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε πως αντιλαμβάνεστε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και αν πρέπει να δημιουργηθούν μηχανισμοί ελέγχου από το ίδιο το Κράτος.

  ΚΙΒΩΤΟΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΣΒΙΖΗ

  Η αλήθεια για την Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικής ημερήσιας εφημερίδας που έχει αναλάβει εργολαβικά την προβολή του ιεραποστολικού έργου της Κιβωτού της Δόμνας Βισβίζη στην περιοχή μας και τη δραστηριότητα σε αυτήν της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου μαθεύτηκε η αλήθεια.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα λοιπόν θα δημιουργηθεί στα βουνά μια στέγη αποκατάστασης αρωγής Ανηλίκων Ορεινής Ροδόπης. Εκεί βέβαια κατοικούν κυρίως μειονοτικοί και τα ανήλικα θα ανήκουν στην μειονότητα. Χειρίζονται λοιπόν ένα εθνικό, μειονοτικό θέμα χωρίς να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εξωτερικών και του τοπικού του γραφείου, τουλάχιστον αυτήν την ενημέρωση έχουμε.

  Το άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται και σε ένα ακόμα λεπτό σημείο, της χρηματοδότησης των εργασιών. Οι ελληνόφρονες αλλά και τα μοναστήρια είναι οι κύριοι χρηματοδότες. Το έργο όμως είναι μεγάλο. Τα ποσά θα ξεπεράσουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι ελληνόφρονες δεν επηρεάζονται από την κρίση;

  Όσο για τα μοναστήρια, μάλλον εισπράττουν και δεν χαρίζουν. Το θέμα λοιπόν της χρηματοδότησης δημιουργεί κάποια ερωτηματικά, όπως και η ευκολία με την οποία ο Στρατός παραχώρησε την έκταση αυτή και τα κτίρια που βρίσκονται στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο.

  Μέσα σε όλο αυτό το κομφούζιο των ερωτηματικών με πρώτο τα πόσα ορφανά υπάρχουν στα βουνά της Ροδόπης και ποιος θα ελέγχει τις δαπάνες και τη λειτουργία του «ορφανοτροφείου» εμφανίστηκε και ο Δεσπότης. Υπερκινητικός ο νέος Ποιμενάρχης, κλήθηκε και πήγε. Αν πήγε μόνο για τον θεμέλιο λίθο έχει καλώς. Αν όμως χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από τους πρωταγωνιστές ας είναι προσεκτικός και ας ρωτήσει τον συνάδελφο του στον Έβρο, ο οποίος κράτησε αποστάσεις από παρόμοιες κινήσεις στο Δέρειο.

  Τα πολλά κατασκευαστικά έργα της ομάδας αυτής, όπως το Τάμα του Έθνους στην Αθήνα και το ορφανοτροφείο στον Ακρίτα Ροδόπης χωρίς κρατικό έλεγχο και καθοδήγηση του αρμόδιου γραφείου του Υπουργείου Εξωτερικών δημιουργούν πολλές επιφυλάξεις σε όσους μπορούν να σκεφθούν κινδύνους μελλοντικούς.

 19. Ο/Η Θρακικά μυστήρια λέει:

  http://fonirodopis.gr/press/66220
  Μέχρι και μαία θα προσλάβουν!!!

  Συνολικά 52 (!!!) άτομα θα απασχολούνται στο φυλάκιο «Ακρίτας»

  27 Μάιος 2016

     

  ΑΚΡΙΤΑΣ

  Όλοι καταλαβαίνουν στην Κομοτηνή ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των κοινωνικών δομών και ιδιαίτερα των παιδικών σταθμών. Πολλές φορές δε, αποδεικνύεται ότι δεν φτάνουν τα κονδύλια για την ικανοποίηση των αναγκών. Γι’ αυτό μόνο θλίψη μας κυριεύει η ανάγνωση ενός πινάκα που βρέθηκε μέσα στα διάφορα έγγραφα που παραλάβαμε από την Υπηρεσία Πρόνοιας και αναφέρεται στο έμψυχο υλικό που θα φροντίζει το ίδρυμα αποκατάστασης 10 παιδιών στο φυλάκιο «Ακρίτας».

  Διαβάζουμε ότι θα απασχολούνται οκτώ επιστημονικοί συνεργάτες, τρεις νομικοί σύμβουλοι, 1 τεχνικός σύμβουλος ,1 υπεύθυνος ασφαλείας, 1 υπεύθυνη παιδικής ευεξίας, 2 προϊσταμένες γραμματείας και λογιστηρίου, 3 τεχνικοί υπηρεσίας, 1 ταμίας, 1 αποθηκάριος, 3 γενικής φροντίδας, 1 σίτισης και τροφοδοσίας, 1 παπάς και 2 ψάλτες, 2 δημοσιογράφοι και υπεύθυνοι πληροφορικής, 1 κοιν. λειτουργός, 1 παιδοψυχολόγος, 1 ψυχολόγος, 1 υπεύθυνος λόγου φωνητικής άρθρωσης και μαθησιακών δυσκολιών, 1 μαία, 1 βρεφοκόμος, 1 ιατρός – παθολόγος, 1 χειρούργος, 1 οφθαλμίατρος, 3 δάσκαλοι, 2 φιλόλογοι, 1 καθηγητής πληροφορικής, 1 μουσικός, και 1 δάσκαλος βυζαντινής μουσικής!!! Συνολικά δηλαδή 52 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

  Μοιάζει λίγο σαν εκείνες τις οικονομοτεχνικές μελέτες που υποβάλουν κάποιοι επενδυτές για την έγκριση των επενδύσεων τους. Λίγο υπερβολικό δεν φαντάζει για να είναι αληθινό όπως υπερβολή θεωρούμε ότι είναι η ύπαρξη μαίας για παιδάκια, χειρουργού και άλλων ειδικοτήτων σε ένα τέτοιο ίδρυμα.

  Εξαφανίζονται μυστηριωδώς έγγραφα από δημόσιες υπηρεσίες!!!
  Υπόθεση Αρχιμανδρίτη: Προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από πρώην Αρεοπαγίτη…
  Πανελλήνιος σάλος για τον Αρχιμανδρίτη που παρενοχλούσε ανήλικο μέσα σε μοναστήρι…

  http://fonirodopis.gr/press/66206
  Μεγάλα ερωτηματικά

  27 Μάιος 2016

      Εξαφανίζονται μυστηριωδώς έγγραφα από δημόσιες υπηρεσίες!!!

  Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας περιέργως δεν έφτασε στα χέρια των Εισαγγελέων παρόλο που αυτό κοινοποιήθηκε κανονικά!!!

  Στην προσπάθεια μας να διερευνήσουμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις λειτουργεί η γνωστή ΜΚΟ στην περιοχή πολλές φορές απευθυνθήκαμε σε δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να μας χορηγήσουν κάποια στοιχεία για τη δραστηριότητα των πρωτεργατών της. Η πρώτη απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας, αφού οι τοπικοί θεσμικοί δεν απάντησαν στο αίτημα, μας γνωστοποίησε ότι δεν υπήρχε η σχετική άδεια για τη λειτουργία του φροντιστηρίου με ότι αυτό συνεπάγεται.

  Το έγγραφο του Υπουργείου περιέργως δεν έφτασε στα χέρια των Εισαγγελέων παρόλο που αυτό κοινοποιήθηκε κανονικά. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες που ρωτήθηκαν για την ίδια υπόθεση αρνήθηκαν την παροχή πληροφοριών δηλώνοντας ότι χάθηκαν (!!!) οι φάκελοι με τα έγγραφα της υπόθεσης και μας παρέπεμψαν στην εισαγγελική Αρχή.

  Ο Δήμος Κομοτηνής, το ΙΚΑ, η Πολεοδομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έστησαν μπροστά μας ένα τοίχο για να μην έχουμε την οποιαδήποτε πρόσβαση στα έγγραφα που ζητήσαμε νόμιμα. Είναι ανεξήγητες οι αρνήσεις που δημιουργούν τεράστια ερωτήματα για τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα.

  Συνολικά 52 (!!!) άτομα θα απασχολούνται στο φυλάκιο «Ακρίτας»

  Υπόθεση Αρχιμανδρίτη: Προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από πρώην Αρεοπαγίτη…
  Πανελλήνιος σάλος για τον Αρχιμανδρίτη που παρενοχλούσε ανήλικο μέσα σε μοναστήρι…
  Κατάθεση – σοκ 5χρονου: Ο Γέροντας με φιλούσε στο στόμα και μου βαζε δάχτυλο!!!…

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Επειδή ο υποκριτής κ.Πολάκης δεν πρόκειται να μιλήσει, ας μιλήσουν οι πολίτες κι ας απαιτήσουν απόδοση Δικαιοσύνης:
  http://rodopinews.gr/46654

  ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ

  June 15th, 2016 | by rodopinews

  ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ

  Ο Πρωτοδίκης Ροδόπης κ. Χρήστος Θεοδωρίδης αποφάσισε τη φίμωση της ΦΩΝΗΣ – Δικαστικό «πραξικόπημα» η εκδίκαση και το αποτέλεσμα της δίκης – Κατατίθεται αναφορά και αγωγή για κακοδικία εναντίον του Πρωτοδίκη Ροδόπης

  Με μια πρωτοφανή απόφαση, η οποία δεν στηρίχτηκε πουθενά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας παρά μόνο σε αβάσιμους ισχυρισμούς και αυθαίρετα συμπεράσματα τα οποία δεν αποδείχτηκαν επ’ ουδενί, ο Πρωτοδίκης Ροδόπης κ. Χρήστος Θεοδωρίδης εξέδωσε προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία η εφημερίδα μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (!!!) να δημοσιεύει οτιδήποτε έχει σχέση με την «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη» μέχρι και την ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων.

  Ο κ. Θεοδωρίδης με την απόφαση του αυτή, ουσιαστικά ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» δημιουργώντας ένα δεδικασμένο με το οποίο ουσιαστικά καταργείται η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου, καθώς από σήμερα και ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε θα μπορεί με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων να «φιμώνει» και να λογοκρίνει οποιοδήποτε ΜΜΕ με προσωρινές διαταγές.

  Η αντίδικη πλευρά της κ. Χαράς Νικοπούλου και του συζύγου της κ. Ιωάννη Φριτζαλά θεωρώντας ότι θίχτηκαν από τα δημοσιεύματα της ΦΩΝΗΣ, αντί να ζητήσουν την αποκατάσταση τους κατ’ αρχήν μέσω εξωδίκου όπως προβλέπουν και οι διαδικασίες που ορίζονται σαφώς από τον νόμο 4356/2015, προχώρησαν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

  Η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών που γίνονται εδώ και αρκετό καιρό για την «τιμωρία» μας γιατί είμαστε η μοναδική εφημερίδα της περιοχής που τόλμησε να σταθεί όρθια απέναντι στα παραδικαστικά, παρεκκλησιαστικά, παρακρατικά και οικονομικά συμφέροντα.

  Οι αναφορές μας σε εγκλήματα κατά της κοινωνίας και της διαφάνειας στη δημόσια ζωή ασφαλώς και ενόχλησαν το «σάπιο» πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Η ύπαρξη του παραδικαστικού κυκλώματος στην Κομοτηνή για το οποίο αναφερθήκαμε πολλές φορές κατά το παρελθόν δυστυχώς δημιουργεί αρνητικές καταστάσεις στο θεσμό της Δικαιοσύνης.

  Η εδώ και αρκετό καιρό αναφορά μερικών συμπολιτών μας ότι έρχεται το τέλος ενός ΜΜΕ που «ενοχλεί το σύστημα» αποδείχθηκε αληθινή. Το μόνο που χρειάζονταν για την επίθεση του κυκλώματος ήταν ένα δυνατό σοκ που θα προέρχονταν από ένα συνταρακτικό γεγονός οπότε με την αναφορά σε ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ένας Αρχιμανδρίτης, που κατηγορείται για παιδοφιλία, κινητοποιήθηκαν όλοι οι ανησυχούντες.

  ……………………………

  http://rodopinews.gr/46654

 21. Παράθεμα: Τι συμβαίνει με την καταγγελία ιερής παιδοφιλίας στη Ροδόπη; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Που βρίσκετε αυτή η υπόθεση;
  Τι πρέπει να υποθέσουμε;
  Γιατί αυτή η σιωπή στις καταγγελίες;
  Θα φιλοτιμηθεί να ρωτήσει έστω 1 (ένας) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;
  Πόσο πρέπει να εξευτελιστεί ακόμη η κυβερνώσα και η αντιπολιτευόμενη Αριστερά που δεν θίγει ποτέ τα κακώς κείμενα;

  http://www.ierakatixisis.com/2016/08/blog-post_3.html

  Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

  … Ο παιδόφιλος Αρχιμανδρίτης….
  …….
  Ο εν λόγω ….. το 2007 καταγγέλθηκε για πρώτη φορά ως παιδόφιλος, κι εκείνη η υπόθεση καταχωνιάστηκε τελικά στα συρτάρια των γραφείων της …… Ιεράς Συνόδου της ….. Ιεραρχίας της Κρατικής Εκκλησίας. Το 2014 μια άλλη υπόθεση – αυτή του πεντάχρονου ανήλικου – άνοιξε για την Ελληνική Δικαιοσύνη μετά από μήνυση του πατέρα του θύματος και ως δια μαγείας έκλεισε σχεδόν αυθημερόν. Το 2016 ξανάνοιξε, μετά από προσφυγή του πατέρα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Το ….με τα ράσα παρόλα αυτά βρίσκεται ακόμα ελεύθερο και ωραίο, και αν μου πει κάποιος πως αυτό συμβαίνει εκ παραδρομής ή αστοχίας των Αρχών θα του απαντήσω δυστυχώς πως κοιμάται και ονειρεύεται……

 23. Ο/Η J.G. λέει:

  http://www.pokrov.org/persons/father-oleh-zhownirovych/

  Archpriest Oleh Zhownirovych

  Aliases:
  Oleh Zhownirowych
  Public Allegations

  Father Oleh Zhownirovych

  Archpriest Oleh Zhownirovych is a priest in the Ukrainian Orthodox Church, Kyiv Patriarchate. He was employed at Ascension Orthodox Cathedral in Clifton, New Jersey for more than a decade.

  On October 19, 2016, Zhownirovych was charged with choking a 4-month old girl in Kansas. An additional charge of kidnapping was filed on December 7, 2016.

 24. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://news.tverki.com/2016/09/22/tomsk-priest-suspected-of-molesting-girls-was-taken-into-custody/

  22.09.2016
  Tomsk priest suspected of molesting girls, was taken into custody
  Against the rector Evgenia Volkova opened the second criminal case

  We already wrote about the scandal with the Tomsk priest who was suspected of child molesting parishioners of the Alexander Nevsky Church located in the village of novomykolaivka Asinovsky district of Tomsk oblast. But he continued. 33-year-old Abbot of the temple, Evgeny Volkov, suspected of molesting another girl. Of the charges against the priest of another criminal case, said the Investigative Committee for the Tomsk region.

  Today, the court has considered the petition of the investigator about the election concerning the suspect the measure of restraint in the form of detention. The judge granted the motion arrest of the priest until 19 October, not a month.

  According to the investigation in the autumn of 2015 to August of this year, Eugene entered into intimate relations with a teenage girl, which at that time was only 13 years old (according to others, it began in 2014 when the girl was 12 years old).

  The priest is also suspected of molesting another teenage girl. Both girls were singing in the local Church choir, they are sisters. After the second criminal case, the priest was arrested.

 25. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

  Νέας Σμύρνης Συμεών: »Ζούμε την εποχή του ροζ και του σκληρού πορνό»

 26. http://www.protothema.gr/greece/article/699775/attiki-heiropedes-se-ierea-gia-sexoualiki-parenohlisi-14hronou-/

  Στην Παλαιά Φώκαια
  Αττική: Χειροπέδες σε ιερέα που έστελνε γυμνές φωτογραφίες του σε 14χρονο!
  24/07/201711:1224/07/201712:44 (upd) 41

  Ο συλληφθείς έστελνε μέσω κινητού τηλεφώνου και viber σχεδόν καθημερινά φωτογραφικό υλικό άσεμνου περιεχομένου, σε 14χρονο που πρόσφατα είχε γνωρίσει

  Δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, κατ΄ εξακολούθηση, σχηματίστηκε σε βάρος 39χρονου ιερέα ο οποίος συνελήφθη προ ημερών, στις 20 Ιουλίου συγκεκριμένα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

  Όπως προέκυψε από την έρευνα, από αρχές Ιουλίου, ο συλληφθείς έστελνε μέσω διαδικτύου, και ειδικότερα μέσω Facebook, messenger και viber, γυμνές φωτογραφίες του σε 14χρονο που πρόσφατα είχε γνωρίσει.

  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

  Δείτε βίντεο:
  Αττική: Χειροπέδες σε ιερέα για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονου

 27. http://www.protothema.gr/greece/article/699775/attiki-heiropedes-se-ierea-gia-sexoualiki-parenohlisi-14hronou-/

  Σχόλια 41

  Μαιρη24/ 07/201717:01
  Κανονικά ούτε 300, δεν πρέπει να μεινουν,οι υπόλοιποι να ξυριστουνε, και ν πάνε στο διαολο..
  Απάντηση
  Πεοστεκουμενος Ελλην 24/07/201717:00
  Τραγοπαπαδες ενωμένοι ποτε φυλακισμένοι!
  Απάντηση
  Μελετιος 24/07/201715:29
  Με ειχε τρελανει μια πρωην να παμε σε ένα μοναστηρι για προσκυνηση και ιερα εκδρομη Το ειχε κανονισει πρωι πρωι Σαββατικα , θυμαμε ανοιξη Μαιος , Σαββατο , ξυπνησα τις εριξα δυο Εξωλεμβιες να ειμαστε και χαρουμενοι και ξακινησαμε για το μουναστηρι , το χρυσο μου τιτιβιζε συνεχως ( πώς να μην τιτιβηζε αφου ειχε φαει 2 πρωι πρωι ) και ποσο ηθελε να δει τον πνευματικο της να ηρεμησει , Ιερα μονη ηταν καμια 200 χλμ μακρια και φτασαμε κατά της 11 και μιση, επειδη χαθηκα και πηγα στο πισω παρκινκγ Της ιερα μονης , βλεπω έναν τραγο πανυψηλο ισα με 2 μετρα , αδυνατο να χαιδευει με στοργη ένα καλογερακι Η πρωην ειχε παθει σοκ , Της λεω για να την συνεφέρω , χριστιανικά το χαμουρευει , κοντεψε Η δολια να λιποθυμησει , ητο εμπειρη στα χαμουρεματα , βαζει τα κλαματα Μου λεει παμε να φυγουμε , βρε κατσε της λεω ηρθαμε από την πισω πορτα Και τους πιασαμε σε στιγμες ιερου παθους , βρε παμε στον πνευματικο σου Από την μπροστα πορτα , η να παμε στο άλλο το γυναικειο 98
  Απάντηση
  ΕΛΛΗΝ 24/07/201717:09
  Χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα, νάσαι πάντα καλά φιλαράκο τρελάθηκα στα γέλια
  Απάντηση
  Κώστας 24/07/201715:01
  Φωτογραφία όπως στους άλλους δεν θα βγάλουν;

  Πολα 24/07/201714:37
  Οι πάπαδες ιερείς μοναχοι κτλ είναι gay;Και γιατί έγιναν παπάδες αφού είναι gay;Αφού η εκκλησία είναι αντίθετη σ αυτα
  Απάντηση
  Ρασπούτιν 24/07/201716:06
  τσακμάκj είσαι…
  Απάντηση
  Όνομα ? 24/07/201713:37
  Καλημέρα παιδιά, ξέρεις κάνεις όνομα να ξέρουμε να προσέχουμε εδώ στην παλαιά φώκαια που έχουμε μικρά παιδιά ???
  Απάντηση
  Λιλα 24/07/201714:50
  Είναι ο σκατοπαπας της ενορίας Λεγραινων
  Απάντηση
  ΚΟΥΛΗΣ 24/07/201715:32
  ΛΟΥΓΚΡΑΙΝΩΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ….
  Απάντηση
  ελεος24/07/201714:05
  Αντι να γραφεις εδω σχολια πιασε μιλα με τα παιδια σου
  Απάντηση
  Λούλης24/07/201713:58
  Δηλαδή μέχρι χτες δεν προσέχατε;
  Απάντηση
  μπετοβλακας Λαθρονησι 24/07/201713:17
  το viber έχει κάψει κόσμο. ….είναι η εφαρμογή των παντρεμενων…..
  Απάντηση
  Κατερινα 24/07/201714:00
  Μπα,γιατι? Πες μας κι εμας που ειμαστε παντρεμενοι να εχουμε τα ματια μας ανοιχτα.
  Απάντηση
  το viber τι είναι ; 24/07/201713:15
  τρώγεται ;
  Απάντηση
  Ζινος 24/07/201713:01
  Όλοι οι παπάδες να ξέρετε είναι ανωμαλοι και ψυχικά άρρωστοι ιδίως αυτοί που δεν είναι παντρεμένοι το ράσο είναι σαν την μπούρκα κρύβει πολύ ανωμαλία!!!Αυτή είναι η κατάληξη του μη μη μη
  Απάντηση
  Ροδίων 24/07/201714:29
  Καλά του κάνανε.
  Απάντηση

 28. Ο/Η Εδώ λέει:

  Λένε και Φώκαια και δημιουργούν λάθος εντυπώσεις.
  Λεγραινά της Μητρόπολης Μεσογαίας, κοντά στο Σούνιο

  http://www.patrisnews.com/sygchysi-ton-ierea-allo-legrena-ke-allolechena/

  Σύγχυση με τον ιερέα: Άλλο Λεγραινά και άλλο…Λεχαινά

  25 Ιουλίου 2017 – 09:15

  Χαμός αίφνης στο διαδίκτυο με ιερέα «που ιερουργεί στα Λεχαινά», «με ιερέα του Κάμπου», με «ιερέα της Βόρειας Ηλείας» και πάει λέγοντας.

  Τι ακριβώς συνέβη: Ιερέας της Ι. Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, συνελήφθη σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας την περασμένη Πέμπτη».

  Η ενορία του κατηγορουμένου είναι στα Λεγραινά Αττικής, με τις ωραίες παραλίες, κοντά στην Παλαιά Φώκια, λίγα χιλιόμετρα μετά την Ανάβυσσο. Κάποιοι όμως χωρίς να μπουν στην διαδικασία της διασταύρωσης, μπέρδεψαν τα Λεγραινά με τα… Λεχαινά Ηλείας με αποτέλεσμα πιστοί και ιερείς του Κάμπου να αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει.

 29. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Οι ενορίτες στο πλευρό του πατρός

  http://patrastimes.gr/%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%B2%CE%B5%CE%B6%CE%B1-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C/

  Πρέβεζα: Ιερέας στην φυλακή για βιασμό ανήλικων κοριτσιών
  02:20,27.10.2017|

  Στις φυλακές Τρίπολης μετήχθη μετά την απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πρέβεζας ένας 53χρονος ιερέας πατέρας δυο παιδιών, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος δυο ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 17 και 15 χρόνων σε κοινότητα της Πρέβεζας!

  Μετά την καταγγελία που είχαν υποβάλει οι δυο ανήλικες αδελφές, είχε ακολουθήσει πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών αρχών. Τελικά, διατάχθηκε η σύλληψη του 53χρονου ιερωμένου, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και του βιασμού, λόγω της μικρής ηλικίας του ενός από τα φερόμενα ως θύματα.

  Ωστόσο, η τοπική κοινωνία έχει ταχθεί στο πλευρό του ιερέα δηλώνοντας την συμπαράστασή της, καθώς οι κάτοικοι θεωρούν ανυπόστατη την καταγγελία και την αποδίδουν σε προσπάθεια για εκδίκηση ενός 60χρονου συγχωριανού τους, για τον οποίο ο κληρικός είχε συστήσει στα κορίτσια που κατοικούν στο σπίτι της γιαγιάς τους να μην τον συναναστρέφονται.
  Σε βάρος του ιερέα, η Μητρόπολη Πρέβεζας διέταξε προσωρινή απαγόρευση τέλεσης ιεροπραξιών ενώ του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη. Ωστόσο, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος δήλωσε, σύμφωνα με το Pamepreveza.gr, ότι «η δικαιοσύνη θα αποφανθεί και χαρακτήρισε την υπόθεση «περίεργη».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.