της Χαλιμάς του Προέδρου ενός κοσμικού κράτους

xalimas-prokopis

Εικόνα | This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to της Χαλιμάς του Προέδρου ενός κοσμικού κράτους

 1. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://fonirodopis.gr/press/66092
  Η «ΧΑΡΑ» ΤΩΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ

  Κατάθεση – σοκ 5χρονου: Ο Γέροντας με φιλούσε στο στόμα και μου βαζε δάχτυλο!!!

  19 Μάιος 2016

     

  ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ

  Αρχιμανδρίτης που καταγγέλλεται για παιδεραστία έχει στενότατες σχέσεις με ίδρυμα της Κομοτηνής, στο οποίο φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται δεκάδες ανήλικα παιδιά!

  Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί το έγγραφο της κατάθεσης ανηλίκου, ηλικίας 5 ετών, σε Πταισματοδίκη το οποίο φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η ΦΩΝΗ.

  Η καταγγελία είναι τρομακτική και αφορά Αρχιμανδρίτη της Βορείου Ελλάδος ο οποίος καταγγέλλεται ότι μαζί με έναν ακόμη άντρα παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 5χρονο μέσα στο μοναστήρι του!!! Το αν η καταγγελία ευσταθεί ή όχι είναι έργο της Δικαιοσύνης, η οποία ωστόσο τους τελευταίους 18 μήνες κινείται με ρυθμούς χελώνας, και γι’ αυτό το λόγο δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα των εμπλεκόμενων.

  Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι η καταγγελία δεν έγινε στις δικαστικές Αρχές Κομοτηνής αλλά άλλης πόλης της Β. Ελλάδος, όμως θεωρούμε σκόπιμο να τη δημοσιεύσουμε καθώς ο Αρχιμανδρίτης που καταγγέλλεται έχει στενότατες σχέσεις με ίδρυμα της Κομοτηνής, στο οποίο φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται δεκάδες ανήλικα παιδιά και ως εκ τούτου η υπόθεση αποκτά σημαντικές προεκτάσεις και στην περιοχή μας.

  Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις, μία τον Σεπτέμβριο του 2014 και μία συμπληρωματική τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, οι οποίες -άγνωστο για ποιο λόγο και παρά τις σχετικές αιτήσεις- ακόμα δεν έχουν συγχωνευθεί ενώ αξιοπερίεργο είναι ότι δικηγόροι εμφανίζονται και -ξαφνικά- εξαφανίζονται ενώ υψηλόβαθμοι ρασοφόροι και πρώην αεροπαγίτες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την εντιμότητα του καταγγελλόμενου Αρχιμανδρίτη, χωρίς καν να γνωρίζουν την υπόθεση.
  Την ίδια ώρα η διερεύνηση της καταγγελίας εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα στο προκαταρκτικό στάδιο, παρά τη σοβαρότητά της.

  Η υπόθεση:

  Τα γεγονότα, σύμφωνα με τα όσα καταθέτουν οι μάρτυρες, ξεδιπλώνονται ως εξής:

  10 Ιουλίου 2014: Η Άννα Σ., αλβανικής καταγωγής, μητέρα τριών παιδιών, παίρνει τα δύο από αυτά, 4,5 και 3 ετών, και με τη συνοδεία ενός φιλικού ζευγαριού κατευθύνεται προς την Ιερά Μονή…, η οποία απέχει περίπου μιάμιση ώρα από το σπίτι της, προκειμένου να συναντήσει τον ηγούμενο αυτής Αρχιμανδρίτη … Η μητέρα επιστρέφει με τα παιδιά στη 01.00 τα ξημερώματα. Την επόμενη ημέρα, η γιαγιά των παιδιών παρατηρεί ότι ο 4χρονος δείχνει πολύ στενοχωρημένος και είναι σιωπηλός.

  Όταν η γυναίκα τον ρωτάει τι έχει, εκείνος, όπως ισχυρίζεται η ίδια και ο πατέρας του παιδιού, της απαντά ότι «πήγαν στον γέροντα, ότι δεν πέρασαν καλά και ότι δεν του αρέσουν αυτοί», ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ζευγάρι που τους συνόδευσε, λέει ότι ο άνδρας συνέχεια τον έπιανε στα απόκρυφα σημεία του και επειδή δεν ήθελε, τον χτύπησε και τον κλείδωσε στο αμάξι, χωρίς η μητέρα του που ήταν παρούσα να κάνει κάτι.

  14 Ιουλίου 2014: Τέσσερις ημέρες μετά το περιστατικό και ενώ η γιαγιά και ο πατέρας των παιδιών ρωτούν τη μητέρα επίμονα να τους πει τι έχει συμβεί, εκείνη φεύγει για τέσσερις ημέρες από το σπίτι και, όπως ισχυρίζεται ο πατέρας, πηγαίνει στην Αλβανία.

  Επιστρέφει στις 18 Ιουλίου και, σύμφωνα με τη σχετική μήνυση, μερικές ημέρες αργότερα και κάτω από την πίεση των συνεχών ερωτήσεων για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 10ης Ιουλίου, η Άννα Σ. του επιτίθεται την ώρα που κοιμάται και τον χτυπά στο πρόσωπο. Αργότερα φεύγει και έκτοτε δεν επιστρέφει ποτέ. Μετά το περιστατικό, ο Νίκος Γ. καταθέτει μήνυση κατά της συζύγου του για εγκατάλειψη τέκνων και συζυγικής στέγης.

  26 Ιουλίου 2014: Μερικές ημέρες αργότερα, η Άννα Σ. καταθέτει και εκείνη μήνυση κατά του συζύγου της και ισχυρίζεται ότι εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη γιατί την είχε χτυπήσει. Την ίδια μέρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών, στο οποίο παρίσταται ως βασικός μάρτυρας ο ιδιώτης που καταγγέλλεται από τον 4χρονο για ασέλγεια, βγάζει απόφαση με την οποία διατάζει τη μετοίκιση της μητέρας (η οποία ήδη έχει φύγει από το σπίτι) και των παιδιών, και την παραμονή αυτών στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού (!) που την 10η Ιουλίου τούς είχε συνοδεύσει στο μοναστήρι.

  28 Αυγούστου 2014: Το δικαστήριο βγάζει προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού μαζί με τη μητέρα τους. Ο πατέρας ζητεί από το δικαστήριο να εξεταστεί ο 4χρονος, καθώς υποστηρίζει ότι από εκείνη την ημέρα είναι μονίμως σκυθρωπός και δεν θέλει να πλησιάσει τη μητέρα του. Το αίτημά του όμως δεν γίνεται δεκτό, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να μην επιτρέψει στα παιδιά να φύγουν από το πατρικό τους σπίτι.

  Για αυτόν τον λόγο τού ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση δικαστικής απόφασης και αρπαγή ανηλίκου. Εκείνος, από τη μεριά του, λέει ότι αρνείται να επιτρέψει στα παιδιά του να μείνουν στο σπίτι του ανθρώπου που ο μεγαλύτερος γιος καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση.

  Τον Σεπτέμβριο του 2014 και ενώ η μητέρα λείπει από το σπίτι περίπου έναν μήνα, τόσο η θεία όσο και η γιαγιά, αλλά και ο πατέρας των παιδιών, υποστηρίζουν ότι ο μεγαλύτερος γιος 4,5 ετών αρχίζει να νιώθει πιο άνετα και να ανοίγεται περισσότερο. Τα όσα κατέθεσε ο ανήλικος στην Εισαγγελία προκαλούν σοκ…:

  «Το καλοκαίρι που μας πήγανε στον γέροντα, ο γέροντας με φίλησε στο στόμα και εγώ τον κλότσησα και η μαμά με μάλωσε και με χτύπησε. Μετά με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια πρώτα με την Ε. (η σύντροφος του άνδρα που καταγγέλλεται για ασέλγεια) και μετά μόνο μου, και ήρθε ο γέροντας και μου έβγαζε τη γλώσσα και μου έπιανε το πουλάκι και μου βάζε το δάχτυλό του στον ποπό μου και εγώ φώναξα βοήθεια και ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι (ο άνδρας που καταγγέλλεται για ασέλγεια), με κοπάνησε στο κεφάλι και με κλείδωσε στο αμάξι. Μετά από ώρα ήρθε πάλι ο ψηλός με το μουστάκι στο αμάξι και εγώ… και μου έπιανε το πουλάκι και έβγαλε το δικό του πουλί έξω να μου το βάλει στο στόμα και εγώ φώναξα βοήθεια και βγήκα από το αμάξι και κρύφτηκα από κάτω και μετά ήρθε η μαμά με μάλωσε να βγω από το αμάξι και μετά με μάλωσε η μαμά να μην τα πω αυτά σε κανέναν, γιατί θα με σκοτώσουν στο ξύλο».

  ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

  Η συστατική επιστολή του Αρεοπαγίτη

  Ένας πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου -ο γιος του οποίου μάλιστα είναι ο νομικός παραστάτης του Αρχιμανδρίτη-, δύο Μητροπολίτες, ένας Αρχιμανδρίτης, ένας Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ένας ιεροδιάκονος, ένας διάκονος, ένας ιερομόναχος, μία μοναχή και ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός βεβαιώνουν και -κάποιοι εξ αυτών- καταθέτουν ότι οι καταγγελίες κατά του Αρχιμανδρίτη είναι ψευδείς και συκοφαντικές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταπέσουν. Μάλιστα, ο πρώην Αρεοπαγίτης με συστατική του επιστολή διαβεβαίωνε για το ήθος του Αρχιμανδρίτη, τονίζοντας σε αυτήν ότι ο καταγγελλόμενος ήταν επί πολλά έτη πνευματικός τόσο του ιδίου όσο και των παιδιών του, τον φιλοξενούσε σπίτι του και ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κάτι το μεμπτό.

  Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον ότι μετά τις βεβαιώσεις των παραπάνω προσώπων, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο (!!!) καθώς φαίνεται να «εξαφανίστηκαν» από τον φάκελο της δικογραφίας σημαντικά έγγραφα όπως αυτό που παρουσιάζει σήμερα η ΦΩΝΗ αλλά και βεβαιώσεις παιδοψυχολόγων.

  Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του πατέρα του ανήλικου ο οποίος προσέφυγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αποτέλεσμα να δοθεί εκ νέου εντολή προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

  Τέλος, να σημειώσουμε ότι αρμόδια για να κρίνει την αλήθεια είναι η Δικαιοσύνη και μόνο, τα αντανακλαστικά όμως της οποίας θα πρέπει να είναι ταχύτερα σε τέτοιου είδους περιπτώσεων. Ο φάκελος με όλα τα έγγραφα και τις καταγγελίες που έχει συλλέξει η ΦΩΝΗ παραμένουν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών.

  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΛΕΡΙΔΗΣ

 2. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  «Μου κατέστρεψε το παιδί μου…» – Συγκλονίζει ο πατέρας του 5χρονου που παρενοχλήθηκε από αρχιμανδρίτη στην Κομοτηνή!

  H κατάθεση του παιδιού που έγινε παρουσία παιδοψυχολόγου συγκλονίζει καθώς τα όσα περιγράφει
  είναι ανατριχιαστικά και αποτυπώνουν τις φριχτές στιγμές που βίωσε.
  Ο πατέρας του εδώ και δύο χρόνια δίνει έναν αγώνα ζωής προκειμένου να καταφέρει να βρει τρόπο για να κινητοποιήσει αυτή τη φρικτή υπόθεση που όπως ισχυρίζεται συνετέλεσε στον ανεπανόρθωτο τραυματισμό της ψυχής και του σώματος του παιδιού του. «Μου κατέστρεψε το παιδί μου, εδώ και δύο χρόνια παλεύω να βρω το δίκιο μου και κανείς δε με άκουγε, επιτέλους ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει και να τιμωρήσει αυτόν τον άνθρωπο. Το μόνο που ζητάω είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δικαιωθεί το παιδί μου και μαζί με αυτό και όλα τα παιδιά που έχουν βρεθεί στη θέση του και φοβούνται να μιλήσουν. Είναι φρικτό αυτό που μας συνέβη εύχομαι να μη το ζήσει άλλος άνθρωπος στην οικογένειά του», λέει ο πατέρας του μικρού στο protothema.gr.«Η υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη. Το θετικό είναι ότι επιτέλους μετά από έναν αγώνα που κάνει ο πατέρας του μικρού εδώ και δύο χρόνια βρίσκει βήμα και δημοσιοποιείται η υπόθεση αυτή. Δημοσιοποιήθηκε η κατάθεση του μικρού μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση της προκαταρκτικής εξέτασης αφού η υπόθεση έλαβε χώρα δύο χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2014. Ο πατέρας κάνει αγώνα δρόμου να τον ακούσουν οι αρχές και οι δικαστικοί φορείς, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, τόσο καιρό, εκείνος έκανε αγώνα με πολλά εμπόδια. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη δε μπορούμε να δώσουμε ακόμη περισσότερα στοιχεία από εδώ και πέρα, στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε πολύ καλά ότι πρέπει να προστατευθεί αυτό το παιδί που έπαθε όλα όσα έπαθε και να τιμωρηθεί αυτός που τα έκανε. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο και κανείς δεν είναι υπεράνω αυτού δε μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από τα ράσα και να εκμεταλλεύεται τη θέση του και την εμπιστοσύνη που απορρέει από αυτήν για να κάνει παράνομες πράξεις ιδίως σε βάρος ανυπεράσπιστων παιδιών», λέει η δικηγόρος του πατέρα του μικρού αγοριού κ. Ζαχαρούλα Τρίελλα
  – See more at: http://www.newsone.gr/kosmos/1010374-moy-katestrepse-to-paidi-moy-sygklonizei-o-pateras-toy-5chronoy-poy-parenochletheke-apo-archimandrite-sten-komotene#sthash.pV1fGHwc.dpuf

 3. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  http://directnews.gr/greece/72812-ghrokomeio-athhnon-o-upodikos-arximandriths-prokopios-mpoumpas-karatomhse-melos-pou-kseskepase-ta-skandala.html

  Γηροκομείο Αθηνών: Ο υπόδικος αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας καρατόμησε μέλος που «ξεσκέπασε» τα σκάνδαλα

  8-2-2016

  Ο υπόδικος αρχιμανδρίτης Μπούμπας κατάφερε τελικά να διαγράψει από μέλος του Γηροκομείου Αθηνών άτομο το οποίο συνέδραμε στο να αποκαλυφτεί το τεραστίων διαστάσεων «όργιο κακοδιαχείρισης» στο ίδρυμα. Ένα «όργιο» το οποίο μεταφράζεται σήμερα σε χρέη άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ…

  Την ίδια στιγμή, ο Δήμος εξετάζει εδώ και μήνες πώς θα κινηθεί νομικά προκειμένου να «πετάξει» τη διοίκηση Μπούμπα η οποία συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της. Δηλαδή, να νοικιάζει «κοψοχρονιά» διάφορα ακίνητα του ιδρύματος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως πλέον δεν υπάρχει διορισμένος από το Δήμο επίτροπος στο Γηροκομείο.

  Όπως είχε γράψει από τον περασμένο Δεκέμβριο το koutipandoras.gr, ο πρόεδρος του Δ.Σ της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών (ΕΕΑ), Προκόπιος Μπούμπας είχε κάνει γνωστή την προθυμία του να διαγράψει από μέλος του Γηροκομείου την πρώην σύμβουλο ταμία του Δ.Σ, Πολυξένη Πραστάκου. Ο υπόδικος αρχιμανδρίτης φαίνεται πως έκανε πράξη τα λεγόμενά του καθώς στις 29 Ιανουαρίου κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΕΑ, τέθηκε προς συζήτηση για δεύτερη φορά (σ.σ την πρώτη φορά δεν είχε γίνει η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας) η διαγραφή της κας Πράστακου.

  Υπενθυμίζεται ότι η ενέργεια αυτή του Μπούμπα, ο οποίος θα καθίσει στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την κατηγορία της απιστίας κατ’ εξακολούθηση καθώς φέρεται να «τσέπωνε» λεφτά από τα κληροδοτήματα, δεν είναι καθόλου τυχαία.

  Η κα Πραστάκου από τη θητεία της ως σύμβουλος ταμίας του Σωματείου είχε διαπιστώσει το πολυετές «φαγοπότι» που γινόταν στο Γηροκομείο σε βάρος τροφίμων και εργαζομένων. Με σειρά από έγγραφες καταγγελίες το είχε αναφέρει.

  Ο «αιώνιος» πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών φαίνεται πως θεωρεί ως «συκοφαντικές και αναληθείς» τις καταγγελίες του πρώην μέλους της ΕΕΑ, καταγγελίες βέβαια με τις οποίος έχει στοιχειοθετήσει η υπόθεση του Γηροκομείου. Μάλιστα, ο Μπούμπας θεωρεί, όπως διαβάζουμε στην εξώδικη πρόσκληση προς απολογία στο μέλος, ότι όλα όσα έχει καταγγείλει η κα Πραστάκου είναι συκοφαντικά, αναληθή και δημιουργούν «δυσμενή για το σωματείο μας εικόνα».

  Δηλαδή ο Μπούμπας πιστεύει ότι η εικόνα του Γηροκομείου Αθηνών έχει υποστεί βλάβη από τις εν λόγω καταγγελίες και όχι από το γεγονός πως εις βάρος τόσο του ίδιου όσο και άλλων στελεχών της ΕΕΑ έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Δεν αναγνωρίζει ότι έγιναν παράνομες πληρωμές, νοικιάστηκαν για ψίχουλα ακίνητα, «μπήκε χέρι» στα κληροδοτήματα, οι εργαζόμενοι έχουν να λάβουν κανονικό μισθό εδώ και πέντε χρόνια αλλά και το ότι οι επιθεωρητές υγείας έχουν υπό στενή παρακολούθηση το ίδρυμα, κοινοποιώντας κατά διαστήματα εκθέσεις που «καίνε» το Δ.Σ της ΕΕΑ για μη συμμόρφωση στα χρόνια προβλήματα υγιεινής.
  Τι αναφέρει η πρώην σύμβουλος Ταμίας

  Η διαγραφή για λάβει νομική υπόσταση και να γίνει επίσημη θα πρέπει να κοινοποιηθεί στο μέλος που διεγράφη. Μέχρι στιγμής, όπως δήλωσε στο koutipandoras.gr η κα Πράστακου, δεν έχει λάβει τέτοιο έγγραφο. Βέβαια, το Δ.Σ της ΕΕΑ έχει αποφασίσει ήδη τη διαγραφή της σε συνεδρίασή του.

  Υπενθυμίζεται ότι στο Δ.Σ του φιλανθρωπικού σωματείου αλλά και εν γένει στα μέλη του, υπάρχουν αρκετά άτομα τα οποία είναι φίλα προσκείμενα στο περιβάλλον Μπούμπα. Πώς μεταφράζεται αυτό; Οι αποφάσεις που λαμβάνει ο υπόδικος αρχιμανδρίτης και οι προτάσεις του, περνούν πάντοτε από το Δ.Σ χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση.

  Όπως σημείωναν στο koutipandoras.gr κύκλοι του Γηροκομείου, η «διαγραφή θα περάσει από το Δ.Σ και θα ψηφιστεί από τη γενική συνέλευση, καθώς ο αρχιμανδρίτης έχει με το μέρος του την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ και των μελών της ΕΕΑ». Σε αυτό, αξίζει να προστεθεί το γεγονός ότι «εκκρεμούν περίπου 180 αιτήσεις νέων μελών για τις οποίες ουδέποτε ο Μπούμπας έχει κινήσει τις διαδικασίες που πρέπει. Έτσι, το μητρώο μελών δεν ενημερώνεται, με αποτέλεσμα ο ίδιος να έχει διευρυμένο κύκλο υποστήριξης».

  Η κα Πραστάκου αρνήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του Δ.Σ, όπως ανέφερε η εξώδικη πρόσκληση που υπέγραφε ο υπόδικος αρχιμανδρίτης, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δήλωσή της που γνωστοποίησε στο Δ.Σ, δεν της έχουν δοθεί εγγράφως οι κατηγορίες με τις οποίες ζητείται η διαγραφή της.

  «Με την από 18-1-2015 εξώδικη δήλωση σας ζήτησα να μου χορηγήσετε αντίγραφο του 1.287/17-12-2015 πρακτικού, διότι αμφισβήτησα ευθέως τόσο την ύπαρξη της απόφασης, όσο και την νόμιμη λήψη αυτής, καθότι στην παραπάνω πρόσκληση προς απολογία μεταξύ άλλων, δεν μου είχατε συγκοινοποιήσει, όπως έπρεπε, την απόφαση αυτή.

  Παρά την παραπάνω όμως εξώδικη δήλωσή μου, εσείς δεν μου έχετε χορηγήσει μέχρι τώρα την 1.287/17-12-2015 απόφαση σας.

  Κατόπιν τούτου και επειδή οι αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες με την παραπάνω εξώδικη πρόσκληση σας είναι τελείως αβάσιμες και αόριστες καθότι δεν προσδιορίζεται:

  α) ποία έγγραφα και δικόγραφα ήσαν αναληθή κατά περιεχόμενο, β) ποιοι είναι οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί, γ) ποιες είναι οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης που παραβιάστηκαν, δ) ποιες καταστατικές και νόμιμες αποφάσεις της ΕΕΑ δεν τήρησα και ως εκ τούτου δεν μπορώ λόγω αοριστίας να απολογηθώ, ΑΡΝΟΥΜΑΙ να απολογηθώ και ΑΠΟΧΩΡΩ εκ της διαδικασία».

  Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία της, η κα Πραστάκου δέχτηκε χαστούκι παρουσία του αρχιμανδρίτη Μπούμπα και του αδερφού του από μέλος της ΕΕΑ, το οποίο έχει ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο προς το Γηροκομείο κάτι παραπάνω από 35.000 ευρώ.

  «Οικειοθελής αποχώρηση» για εργαζόμενους – Ακόμη ένας έλεγχος από ΣΕΥΠ

  Στην ίδια συνεδρίαση, όπως αναφέρουν πηγές του Γηροκομείου στο koutipandoras.gr, αποφασίστηκε να «φύγουν οικειοθελώς» περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμφωνήσουν να χάσουν τις αποζημιώσεις που δικαιωματικά πρέπει να λάβουν εάν απολυόντουσαν. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γηροκομείου, Δημήτρης Παπαχρήστος, «με απόφαση που πάρθηκε στο Δ.Σ 23 εργαζόμενοι θα φύγουν οικειοθελώς. Εμείς χαρακτηρίζουμε ως παράνομη αυτήν την απόφαση καθώς αντιβαίνει το νόμο. Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς. Είναι ξεκάθαρα βιοποριστικό θέμα».

  Επισημαίνεται πως από πλευράς ανακρίσεων για την πολύκροτη υπόθεση του Γηροκομείου, το τελευταίο διάστημα το γραφείο του ανακριτή κατά της Διαφοράς, Γιώργου Ανδρεάδη γεμίζει από μάρτυρες που καταθέτουν.
  Τέλος, κατόπιν σχετικής εντολής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΕΥΠ), διενεργήθηκε ακόμη ένας έλεγχος στο Γηροκομείο. Όπως είχε γράψει το HOT DOC (τεύχος 85), και τότε, με έκθεσή της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ζητούσε τη συμμόρφωση του Γηροκομείου στα χρόνια προβλήματα υγιεινής που είχαν διαπιστώσει οι ελεγκτές του. Μεταξύ αυτών, η έλλειψη παθολόγου γιατρού, η δυσοσμία των χώρων, οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά υγιεινής και κακές συνθήκες καθαριότητας.

  * Του Νίκου Σπυρόπουλου

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2016 από directNEWS.gr πηγή: koutipandoras.gr

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Η Αλβανίδα δηλαδή συνενούσε στο έγκλημα κατά του παιδιού της;
  Δεν θέλω πραγματικά να το πιστέψω αλλά εξηγεί θαυμάσια το γιατί ο «ανώτερος» κλήρος συστηματικά επιλέγει Αλβανούς επιβήτορες.
  Στα καθάρματα αυτά ταιριάζει αργός μόνο και βασανιστικός ΘΑΝΑΤΟΣ.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η φωτογραφία είναι από τη Λάρισα. Ο κ.Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει επίσης να προσέχει που πηγαίνει.

  https://roides.wordpress.com/2011/07/01/1jul11b/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s