Σε δίκη 4 υπεύθυνοι της εκκλησιαστικής ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» για €5,6 εκατομμύρια…

Κάλλιο αργά παρά ποτέ [Την παραπομπή σε δίκη τεσσάρων υπευθύνων της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» ζητά ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος]

mko

Η υπόθεση αφορά χρηματοδοτήσεις 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία η εκκλησιαστική ΜΚΟ έλαβε από το υπουργείο Εξωτερικών, την περίοδο 2005-06, για συγκεκριμένες δράσεις με κυρίαρχη την αποστολή επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ.

Η δικογραφία όμως που συντάχθηκε αναφέρει ότι οι υποτιθέμενες δράσεις δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου ή έμειναν ατελείς.

Το προαναφερόμενο ποσό αποτελούσε προκαταβολή των 7 εκ. ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για την αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ.

Η αποστολή αφορούσε τη διανομή 2.650.000 κιλών κατεψυγμένων κοτόπουλων μέσα σε έξι μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως και τον Μάρτιο του 2007.

Από τη ΜΚΟ αγοράστηκαν μόλις 371.093 κιλά κατεψυγμένων πουλερικών, τα οποία αποθηκεύτηκαν σε ψυγεία στον Ρέντη, αλλά κατόπιν ελέγχου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Πειραιά, ολόκληρη η ποσότητα κρίθηκε «ακατάλληλη για κατανάλωση και βρώση»!

Η δικογραφία σημειώνει ότι αν και η ΜΚΟ επέστρεψε 500.000 ευρώ, τα υπόλοιπα 4,5 εκ ευρώ ενσωματώθηκαν παράνομα στην περιουσία του κ. Φουρλεμάδη, που είχε σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών της «Αλληλεγγύης».

Όμως η ιστορία μόνο εδώ δεν σταματά.

Η «Αλληλεγγύη» ερευνάται και για άλλες καταχράσεις μικρότερων ποσών που αφορούσαν άλλες δράσεις της.

Ενδεικτικά αναφέρονται η κατασκευή μουσείου εντός του Πατριαρχικού Οίκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Β. Σουμάτρα της Ινδονησίας και η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών στη Ρουμανία.

Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες θα κριθεί η παραπομπή ή μη των τεσσάρων κατηγορουμένων σε δίκη, από το Συμβούλιο Εφετών.

[Alfavita.gr]

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Σε δίκη 4 υπεύθυνοι της εκκλησιαστικής ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» για €5,6 εκατομμύρια…

  1. Ο/Η Prodromos Kenteroglou λέει:

    στο σκαμνι και επιστροφη των χρηματων ΑΚΕΡΑΙΑ

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    Οι εφημερίδες αποφεύγουν να σχολιάσουν την προκλητική χρονική καθυστέρηση της Δικαιοσύνης, την συνεχή εμπλοκή προσώπων του περιβάλλοντος Χουντόδουλου (μακαριστό τον λέει η Εφ.τ.Συντακτών), σε δικαστικές υποθέσεις και το γεγονός πως ο Φουρλεμάδης έχει γίνει παπάς της κακόφημης ρουμανικής Εκκλησίας από τον Αύγουστο του 2013.

    http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/97533-i-remoyla-kai-to-evlogison-despota

    Η ρεμούλα.. και το «ευλόγησον Δέσποτα»

    27 Φεβρουαρίου 2014. Πολιτική

    Άνθρωπος με τα πολλά πρόσωπα! Γενικός Διευθυντής ,Παπάς Φιλάνθρωπος και κολλητός του Δημήτρη Κοντομηνα. Έχοντας σπουδάσει Ιατρική στη Ρουμανία και με προσωπικές γνωριμίες στην ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης επελέγη προσωπικά από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για να αναλάβει τη διεύθυνση της εκκλησιαστικής ΜΚΟ. Το πρώτο γραφείο της.. «Αλληλεγγύης» βρισκόταν στο Κολωνάκι. Ένα δυαράκι στον ημιώροφο μιας πολυκατοικίας. Εκεί δούλευαν 3-4 υπάλληλοι με επικεφαλής τον Δημήτρη Φουρλεμάδη. Την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., δηλαδή το διάστημα 2004-2007 η «Αλληλεγγύη» φαίνεται, σύμφωνα με στοιχεία να έλαβε μόνο από την ΥΔΑΣ πολλά εκατομμύρια ευρώ. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, από το δυαράκι η «Αλληλεγγύη» μετακόμισε σε ιδιόκτητα γραφεία ενός εξαώροφου κτιρίου στην Κυψέλη. Και το 2006, δε, σε πολυτελή γραφεία που προκάλεσαν την απορία πολλών επισκεπτών τους. «Πού βρήκαν τόσα χρήματα;» αναρωτιόντουσαν πολλοί. Η αντίστροφη μέτρηση για την ΜΚΟ της Εκκλησίας ξεκίνησε όταν τον Απρίλιο του 2007 βρέθηκαν 340 τόνοι σάπιων κοτόπουλων σε αποθήκες ψυγείων. Τα κοτόπουλα είχαν αγοραστεί μέσω ενός προγράμματος του υπουργείου Εξωτερικών. Σήμερα ο Δημήτρης Φουρλεμάδης είναι ένας εκ τον ισχυρών ανδρών της τηλεόρασης του ΑLPHA. Oμως ο ίδιος έχει και άλλη μία ιδιότητα.. αυτή του ιερέα! Η Εφημερίδα real θα αποκαλύψει ότι ο Φουρλεμάδης θα χειροτονηθεί πρεσβύτερος από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ.Στην φωτογραφία βλέπετε στην εκκλησία του Οσίου Ποταπίου, που βρίσκεται στο ομώνυμο μοναστήρι στο Λουτράκι. Ο μητροπολίτης Κορίνθου προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Κάτω Δουνάβεως κ. Κασιανό από το Πατριαρχείο Ρουμανίας και συλλειτούργησε ο πατήρ Δημήτρης Φουρλεμάδης.

    (σημ.Λασκ. ο κύριος με το λευκοκίτρινο μοντελάκι δεξιά)
    ______________

    Τα πάντα ήταν γνωστά με πόρισμα από το 2010.
    Να δούμε αν θα παραπεμφθεί και το κυριότερο αν θα δικαστεί και το σημαντικότερο αν θα καταδικαστεί.
    Φαντάζομαι πως γύρω στα 2030 θα ξέρουμε.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=228143

    Έντυπη Έκδοση
    Ελευθεροτυπία, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

    ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

    Ιδού το αμαρτωλό φαγοπότι

    Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

    Εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», προκειμένου να υλοποιήσει συγκεκριμένα ανθρωπιστικά προγράμματα, κατασπαταλήθηκαν σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια και άλλους «ανοίκειους σκοπούς», αφήνοντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της ΜΚΟ, ανάλογη του χρέους της προς το ελληνικό Δημόσιο.

    Η υπόθεση έχει φτάσει στην ποινική αλλά και στην αστική Δικαιοσύνη και σύμφωνα με το συγκλονιστικό περιεχόμενο αγωγής που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας από τη «ΜΚΟ Αγάπη» (όπως εξαγνιστικά μετονομάστηκε η μη… κερδοσκοπική «Αλληλεγγύη», περνώντας πλέον επί ημερών αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος), οι επί τέσσερα χρόνια «διαχειριστές» των λεόντειων κονδυλίων που διέθετε το υπουργείο Εξωτερικών για ανθρωπιστικό έργο δεν εκτέλεσαν ποτέ τα σχετικά προγράμματα.

    Αντίθετα, φέρεται να κατασπατάλησαν εκατομμύρια για άσχετες προς το καταστατικό της Οργάνωσης πράξεις, όπως δωρεές ηλεκτρονικών υπολογιστών σε Μητροπόλεις αλλά και για ναύλωση αεροσκάφους για ταξίδι του αειμνήστου αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Κόσοβο, ο οποίος με απόφασή του είχε εκχωρήσει υπερεξουσίες στον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΚΟ (η οποία τότε ανήκε αποκλειστικά στην Αρχιεπισκοπή Αθήνας), Δημήτρη Φουρλεμάδη.

    Στο μεγάλο αμαρτωλό φαγοπότι στην «Αλληλεγγύη», για το οποίο τώρα εγκαλείται από την «Αγάπη» ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, φέρεται να θυσιάστηκαν ακόμη και χρήματα -εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ- που είχαν συγκεντρωθεί από εράνους υπέρ σεισμόπληκτων, επιδοτήσεις για την κατασκευή σχολείων και ορφανοτροφείων στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, αλλά και χρήματα της Ιεράς Συνόδου για τα θύματα του Λιβάνου.

    Σύμφωνα με τα πορίσματα των διαχειριστικών ελέγχων (της εκκαθάρισης προεδρεύει ο Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός), η συνολική ζημιά για τη ΜΚΟ της Εκκλησίας ανέρχεται στα 9.505.200 ευρώ! Από αυτό το τεράστιο ποσόν το ΥΠΕΞ ζητεί σήμερα με τις καταλογιστικές του πράξεις την έντοκη επιστροφή των προκαταβολών που εκταμίευε για τις φιλανθρωπίες που δεν γίνονταν, συνολικού ύψους με τις προσαυξήσεις 7.490.456,99 ευρώ.
    ………………

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

    Θεόκλητος, Γιοσάκης, Κωλοσούζας, Επιφάνιος, Καλλίνικος, Αμβρόσιος, Αντωνία Ηλία, Φουρλεμάδης, Βαβύλης, Νικόδημος Φαρμάκης, Αττικής Παντελεήμων, και Ασημάκης, Δρακόπουλος, Τζούμας, οι εντιμότατοι φίλοι του Χουντόδουλου.
    Ο «μακαριστός»
    https://www.efsyn.gr/arthro/kaiei-tesseris-tis-mko-allileggyi-o-eisaggeleas
    της σημερινής Εφ.τ.Συντακτών:

    http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/4268206/?iid=2
    Όμιλος Φίλων…

    Ο ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2003 |

    Ο δικηγόρος κ. Φιλοκλής Ασημάκης είχε για πρώτη φορά γίνει γνωστός στα ανά την Επικράτειαν τηλεπαράθυρα όταν είχε αναλάβει την υπεράσπιση της κυρίας Αθήνη – ναι, ναι, εκείνης που είχε χαστουκίσει την κυρία Δήμητρα Παπανδρέου. Στη συνέχεια, έγινε ο πρώτος δικηγόρος του κ. Σάββα Ξηρού της 17Ν και έκτοτε διεκδικεί τον επίζηλο τίτλο τού πιο σύντομα παυθέντος νομικού παραστάτου…

    Λοιπόν, αυτός ο κ. Ασημάκης, δημιούργησε τον… Όμιλο 100 Φίλων Χριστόδουλου, ο οποίος Όμιλος περιλαμβάνει 100 ανθρώπους στις τάξεις του. Και χθες το βράδυ, έφτασε η στιγμή – για κάποιους από τους 100 – να γνωρίσουν τον… φίλο τους, στην Αρχιεπισκοπή!

    Τουλάχιστον, γνωρίζοντάς τους, θα αναγνωρίσει την αξία τού ρητού «δείξε μου τους φίλους σου…»;

    http://sfrang.blogspot.gr/2010/01/blog-post_16.html
    16 January 2010

    Ένας δικηγόρος μάλαμα!

    Τον Ιανουάριο του έτους 2003 αναφέρθηκε η Ελευθεροτυπία στο δικηγόρο Φιλοκλή Ασημάκη, ο οποίος έφτιαξε μια ομάδα «φίλων του Χριστόδουλου» με συνωμοτική δομή. Καθένας ειδοποιούσε άλλους 2-4 κι αυτοί υποθέτω άλλους 2-4 κ.ο.κ., μαζευόντουσαν με τον μεγάλο και συζητούσαν διάφορα θέματα… Γνωρίζοντας τις ιστορίες με τον Βαβύλη και τις άλλες με το παραδικαστικό κύκλωμα, μπορούμε να φανταστούμε ποια θέματα και με ποιο στόχο τα συζητούσαν…

    Πριν από μερικές μέρες και επτά χρόνια μετά τη δημοσίευση της Ελευθεροτυπίας γράφει το troktiko, ότι ο δικηγόρος Φιλοκλής Ασημάκης κατηγορείται, ότι απέσπασε αμύθητη περιουσία από μια ζάπλουτη Αθηναία, και στη συνέχεια προσπάθησε να την κλείσει σε γηροκομείο. Περίεργο, ο φίλος του Χριστόδουλου, ένας πιστός χριστιανός να κάνει τέτοια πράγματα; Υπέθεσα ότι το troktiko συκοφαντεί τον λαμπρό αυτό κύριο!

    Όμως, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, γράφει ένα τεράστιο άρθρο για το ίδιο ζήτημα, χωρίς να αναφέρει το όνομα του δικηγόρου. Ο κύριος Ασημάκης, κατά καιρούς τηλεοπτικός αστέρας στα παράθυρα, αναφέρεται ως «συνήγορος της απάτης» και ότι παραπέμπεται με κακουργηματικές κατηγορίες! Ευτυχώς που δεν ζει πια ο Χριστόδουλος, σκέφτηκα, να δει άλλον έναν φίλο του να κυλιέται στη λάσπη της παρανομίας! Αναρωτιέμαι μόνο, τους έψαχνε ο μακαρίτης επί τούτου να είναι λέρες ή του προέκυπταν στην πορεία;

    http://www.iospress.gr/paraskinia/paraskinio200101-02.htm
    Ποιος σβήνει τα ίχνη;

    Ούτε λέξη δεν βρήκε να πει ο κ. Χριστόδουλος και οι εκπρόσωποί του μετά τις αποκαλύψεις του «Ιού» στην Κυριακάτικη «Ε» (21 και 28 Ιανουαρίου) για τη σκοτεινή δραστηριότητα της οργάνωσης-εταιρείας Pro Europa και του στενού του συνεργάτη Παναγιώτη Δρακόπουλου, εκδότη της «Εποπτείας». Δεν τους συγκίνησε ούτε η επίσημη διάψευση της επιτρόπου Βίβιαν Ρέντινγκ, την οποία εμφάνιζαν με το έτσι θέλω ως «επίτιμη πρόεδρο» της πολυπλόκαμης οργάνωσής τους.
    …………………

    http://directnews.gr/greece/6411–2.html
    Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !

    …………….

    Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

    TzoumasΣυγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

    Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

    Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

    «Είναι το alter ego του Δεσπότη»

    Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27-4-2010 ο Τζούμας, ζητά από το Γιοσάκη να του πει για την υπόθεση που ενδιαφέρει τον «Σύρου», τον οποίο πιθανόν να δει την επόμενη ημέρα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως».

    Ο Γιοσάκης αναφέρει πως ο Δεσπότης δεν τον έχει θέσει σε αργία μέχρι τώρα, παρότι η αρχαιοκαπηλία ιερής εικόνας είναι αδίκημα ιδιαίτερης απαξίας.

    Προσθέτει μάλιστα πως αν καταδικαστεί ο ιερέας, ο Δεσπότης θα πληγεί βάναυσα, αφού, προφανώς ο κατηγορούμενος είναι χειροτονία του, είναι το άλτερ έγκο (ALTER EGO) του.

    Σε ερώτηση του Τζούμα, ο Γιοσάκης απαντά πως ο κατηγορούμενος στη δίκη της Λαμίας, λέγεται ΜΑΡΑΓΚΟΣ.

    Για την ίδια υπόθεση, ο επικοινωνιολόγος με τον αρχιμανδρίτη συνεχίζουν να μιλάνε και άλλες φορές το επόμενο χρονικό διάστημα.

    Μια από αυτές ήταν στις 10 Ιουνίου 2010, όπου ο Τζούμας στις 9 το βράδυ καλεί με το 697644**** κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε, τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, στο 697734**** κινητό τηλέφωνο.

    Σε κάποια στιγμή της μεταξύ τους συνομιλίας, ο Τζούμας αναφέρει «Α! σου είπα, με πήρε ο Σύρου. Και μου είπε αδελφέ μου σου είπανε πολλά, κάνει ο άνθρωπος, κάνει ότι μπορεί να τα μαζέψει. Αλλά μέχρι τώρα έχει μαζέψει μόνο σαράντα, πενήντα. Από οικονομίες του και τα λοιπά, να του δώσω και εγώ κάτι, είναι πάρα πολλά μου λέει».

    Ο Τζούμας στην ίδια συνομιλία συνεχίζει λέγοντας «Σήμερα με πήρε, τώρα, δεν είναι πολύ ώρα. Και του λέω, δικό σας θέμα, όπως λένε στην Αμερική».

    Giosakhs-Γιοσάκης: Ναι. Κοίταξε, του είπες τι κάνω;

    -Τζούμας: Θέλετε του λέω να καθαρίσετε; Αυτό είναι το θέμα του λέω, εξαρτάται σε ποιες περιπτώσεις, όταν είναι θέμα ζωής, πουλάς και τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις. Εδώ του λέω είναι θέμα μην το «κάτσουνε» μέσα. Και μην αμαυρωθείς και εσύ. Από κει και πέρα ότι θέλετε κάνετε του λέω, δικό μου θέμα είναι; Το έπαιξα και εγώ αδιάφορος.

    Αμέσως μετά στη συνομιλία, ο Γιοσάκης επαινεί τον Τζούμα, για το χειρισμό του θέματος και τον ρωτάει: «Όχι του είπες και του είχες πει και το άλλο ότι εκατό…».

    Ο Τζούμας απάντησε θετικά…

    Οφείλει απαντήσεις

    Το directnews.gr θεωρεί ότι είναι πλέον καιρός ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, να λύσει τη σιωπή του και να απαντήσει για όλα όσα του καταμαρτυρούν ο φίλος του επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας και ο Ιάκωβος Γιοσάκης.

    Γνωρίζει τον ιερέα ΜΑΡΑΓΚΟ με τις κλεμμένες εικόνες;

    Τον έχει θέσει σε αργία και αν όχι, γιατί;

    Είναι αλήθεια, ότι ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ έδινε εκκλησιαστικές εικόνες ανεκτίμητης αξίας, στις οικογένειες Αγγελόπουλου και Εμφιετζόγλου, όπως υποστηρίζει ο Γιοσάκης σε άλλες τηλεφωνικές του συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ;

    Είναι κρίμα εάν δεν γνωρίζει τίποτε για τη «στημένη δίκη» να διασύρει το όνομά του ο κάθε Τζούμας και Γιοσάκης, αλλά είναι επίσης απαράδεκτο, εάν αληθεύουν έστω και κατ’ ελάχιστο τα όσα υποστηρίζουν στις συνομιλίες τους τα δυο αυτά πρόσωπα, να διατηρεί τη θέση του…

    Το τεκμήριο αθωότητας φυσικά ισχύει για όλους, μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

    Ωστόσο, τα δημόσια πρόσωπα όπως και οι θρησκευτικοί ταγοί υποχρεούνται να μιλούν δημόσια και να ξεκαθαρίζουν τη θέση τους.

    ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2011 από directNEWS.gr

    http://www.kalami.net/2005/arthra/xrysophgh.html
    Εκκλησία: Συγκλονιστικά στοιχεία γιά την «Χρυσοπηγή» και τους ανθρώπους της

    Γράφει ο Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
    …………..

    Επίσης, η Χρυσοπηγή χρησιμοποίησε δημοσιογράφους για να παρακολουθούν μέλη της Ιεραρχίας και να μεταφέρουνε πληροφορίες, ή να γράφουνε υπέρ του Χριστόδουλου. Πρόσωπα αυτής της προοπτικής ανήκουν σήμερα στο επιτελείο του αρχιεπισκόπου και μετέχει σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ένα σχήμα βοήθειας του Χριστόδουλου, με παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του Σεραφείμ και μητροπολιτών, ήταν η TV PRESS του Γιώργου Καρατζαφέρη με το δημοσιογράφο Γιώργο Κολοκοτρώνη, ο οποίος έκανε λήψεις και ρεπορτάζ από συνεδριάσεις της Ιεραρχίας, παρακολουθώντας τα μέλη της. Χρησιμοποιεί, επίσης, ο αρχιεπίσκοπος τον γνωστό από εκδόσεις και ακροδεξιά κείμενα Ι.Δρακόπουλο, ο οποίος χειρίζεται την ιστοσελίδα της Εκκλησίας και εμφανίζονται κάθε τόσο κείμενα εναντίον των πολιτικών και της Κυβερνήσεως, για τα οποία, υποτίθεται, ότι ο κ. Χριστόδουλος δεν τα γνωρίζει, αλλά τα αποσύρει μόλις γίνεται θόρυβος. Ένας άλλος περίεργος τύπος, που ακούει στο όνομα Δημ. Φουρλεμάδης, διορίστηκε διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου στην Πεντέλη και φέρνει σε επαφή τον αρχιεπίσκοπο με τους βλάχους της Ρουμανίας, απ΄ όπου ήρθε. Λέγουν ότι η αμοιβή του είναι τεράστια και κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνει και ποιες σπουδές έχει, γύρω από τις οποίες υπάρχουν μόνο φήμες στο μοναστήρι.
    Για να εκλεγεί αρχιεπίσκοπος ο κ. Χριστόδουλος χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο: Πίεση, υποσχέσεις, λάδωμα, εκβιασμός για αποκαλύψεις κ.λπ.
    Συκοφαντήθηκε ο συνυποψήφιός του μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος, για οικονομικά σκάνδαλα. Στο μεταξύ εκδόθηκε, πριν από την εκλογή, απαλλακτικό πόρισμα από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες και όταν το πόρισμα το πήγε δημοσιογράφος (ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος) στο διευθυντή του (Γιώργο Τράγκα) πήρε την απάντηση, ότι «αυτό το πόρισμα βγάζει αρχιεπίσκοπο τον Ιερώνυμο. Πόσα δίνει ο Ιερώνυμος;». Ο Ιερώνυμος δεν πλήρωσε και το κείμενο δεν δημοσιεύτηκε, γιατί πέρασε στην αντίπερα όχθη…οπότε και θάφτηκε. Έτσι ο Χριστόδουλος εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος. Οι πρωταγωνιστές του γεγονότος μού το επιβεβαιώσανε!
    Αργότερα ο π. Θωμάς Συνοδινός -πρωτοπαλίκαρο του αρχιεπισκόπου- με άλλα πρόσωπα γίνανε εισπράκτορες, για να ανακαινιστεί η έπαυλη του αρχιεπισκόπου, η οποία κόστισε πάνω από 350 εκ. δρχ. Υπάρχουν και φήμες ότι ο αρχιεπίσκοπος τον προετοιμάζει για επίσκοπο, αν και έγγαμος κληρικός, αφού προηγουμένως μεθοδεύτηκε η σπουδή του στη θεολογική σχολή και η απόσυρση της γυναίκας του σε γυναικείο μοναστήρι!
    Πολλοί πολιτικοί ανήκουνε σε παραθρησκευτικές οργανώσεις και επηρεάζονται απ΄ αυτές και από την ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ (Καλός και Μαντούβαλος λ.χ.). Θα αναφέρω μονάχα ένα περιστατικό. Όταν το 1992 αποχώρησα από την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ο τότε αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κατσαρός κάλεσε στο βοηθό μου Λεωνίδα Καλλιδώνη, που με διαδέχτηκε, και του είπε ότι «τώρα που έφυγε ο Λαμπρόπουλος να συνεργαστούμε για να φύγει ο…Σεραφείμ». Ονόματα και άλλων πολιτικών είναι στη διάθεσή σας.
    Τέλος, όσον αφορά την απομάκρυνση της τρόικας από τη μονή Βαρλαάμ Μετεώρων από το μακαρίτη μητροπολίτη Τρίκκης Διονύσιο, πολλά είχανε ακουστεί τότε, όχι και τόσο κολακευτικά για την αδελφότητα της Χρυσοπηγής, που εγκαταστάθηκε στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι και εκεί ανδρώθηκε. Κυνήγησαν το χρήμα και γνωριμίες με δικαστικούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, οικονομικούς παράγοντες και άλλους σημαντικούς του δημόσιου βίου. Παράλληλα καταλάβανε ισχυρές εκκλησιαστικές θέσεις και κατασταθήκανε μητροπολίτες σε τρεις χρυσοφόρες μητροπόλεις Πειραιά, Δημητριάδα, Αιγιαλεία-Καλάβρυτα. Αυτό συνεχίζεται ως σήμερα, όπου οι επικεφαλής της Χρυσοπηγής και τα παιδιά τους μαζεύουν χρήματα και γνωριμίες (ο Θεόκλητος Κουμαριανός λ.χ. δεν εξοφλούσε ξυλογλύπτη, στον οποίο η μητρόπολη οφείλει 80 εκ. δρχ. Οι επίτροποι της εκκλησίας λέγανε στον ενδιαφερόμενο ότι όλα τα χρήματα τα μάζευε ο μητροπολίτης και δεν άφηνε στο ναό δεκάρα).
    Όσο για τα ηθικά θέματα, αυτά σκεπάζονται επιτηδείως και όπως είναι γνωστό το 1982 είχα κάνει σχετικές αποκαλύψεις, οι οποίες επαληθεύονται τώρα με άλλα παρόμοια ηθικής τάξεως ζητήματα αρσενοκοιτίας! Τότε είχα καταδικαστεί πρωτόδικα, γιατί είχε κατασκευαστεί η σύνθεση του δικαστηρίου, όπως ανακάλυψα αργότερα. Ο ένας από τους δικαστές, που είχε υπηρετήσει στα Καλάβρυτα, είναι ψάλτης στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών! Στο εφετείο αναγκάστηκα να ανακαλέσω, μετά από πίεση δικηγόρων, πολιτικών και άλλων προσώπων, που ενδιαφερόντουσαν για τον Καλλίνικο, επειδή «ήταν δικός τους άνθρωπος», δηλαδή δεξιός. Σήμερα με τις αποκαλύψεις που γίνονται και βγαίνουν στη δημοσιότητα ως χιονοστιβάδα, στα μέλη της Χρυσοπηγής δεν υπάρχει αιδώς, για να παραιτηθούν οι επικεφαλής της, να πάνε στο μοναστήρι τους, που κακώς λειτουργεί, και να προσευχηθούνε. Υπάρχει τόση διαστροφή, που νομίζουνε ότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της χριστιανικής ηθικής και του ελληνικού πατριωτισμού. Κουβαλάνε μέσα τους τη νοοτροπία της λεγόμενης εθνικοφροσύνης του 1949, δεν καταλάβανε όμως ότι οι καιροί αλλάξανε και μείνανε μόνοι τους και γραφικοί, σκορπίζοντας μίσος στο περιβάλλον τους.

    http://www.iospress.gr/mikro1998/mikro19980919.htm
    Προβατόσχημες λυκοφιλίες

    «Προσοχή, γιατί μέσα στο μαντρί υπάρχουν προβατόσχημοι λύκοι.»
    (Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, 15/9)

    Μετά την ανάρρησή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, έγιναν γνωστές από τις δικές μας στήλες, αλλά και από άλλες εφημερίδες, οι ειδικές σχέσεις που αναπτύσσει ο κ. Χριστόδουλος με στελέχη του ακροδεξιού χώρου, και ιδιαίτερα με τον εκδότη του ναζιστικού και φιλοχουντικού «Στόχου» Γεώργιο Καψάλη. Από τον περασμένο Μάιο δημοσιεύθηκαν στο «Εψιλον» τα θερμά συγχαρητήρια που είχε απευθύνει ο τότε Μητροπολίτης Δημητριάδος στον Καψάλη, με χαρακτηρισμούς και ευχές που πρόδιδαν στενή φιλία και συναγωνιστική συγγένεια: «Θέλω να συγχαρώ για άλλη μια φορά τον κ. Καψάλη, εκδότη και διευθυντή της γνωστής εφημερίδας «Στόχος» των Αθηνών, που είναι γνωστός Ελληνοκεντρικός και Ελληνόψυχος και, ταυτόχρονα Χριστιανοκεντρικός και Ορθόδοξος. Επιτέλους, έχουμε ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους, από ανθρώπους που θα βάλουν σε ίδια μοίρα τα θρησκευτικά μας και τα εθνικά μας ιδεώδη.»
    Μετά την εκλογή του κ. Χριστόδουλου, ο Καψάλης έσπευσε, όπως ήταν αναμενόμενο, να οικειοποιηθεί την ανάδειξη του φίλου του σε νέο ποιμενάρχη και ξεκίνησε μια καμπάνια -που κρατά ακόμα- για την προβολή των «ελληνοχριστιανικών» αρετών του νέου αρχιεπισκόπου, του «Αρχιεπισκόπου-Κεραυνού». Και πλάι στη γνωστή ύλη της εφημερίδας που νοσταλγεί τη χούντα, ζητάει την εκτέλεση των πολιτικών και καλλιεργεί το εθνικιστικό και το φυλετικό μίσος, προβάλλονται ως μοναδική διέξοδος οι αρετές του νέου Αρχιεπισκόπου. Ο Καψάλης και ο Χριστόδουλος αποδίδουν ο ένας στον άλλο την ίδια ιδιότητα, του «Ελληνόψυχου». Στο γλωσσικό ιδίωμα της σύγχρονης ακροδεξιάς πρόκειται για τη μετάλλαξη του εμφυλιοπολεμικού και χουντικού όρου «Εθνικόφρων».
    Ο κ. Χριστόδουλος, ο οποίος δεν αφήνει ούτε καρφίτσα να πέσει κάτω, δεν θεώρησε σκόπιμο σε κάποια από τις δεκάδες (ή μήπως εκατοντάδες;) πολιτικές ομιλίες του, να δώσει κάποιες εξηγήσεις γι’ αυτή τη στενή του σχέση με τον «Στόχο». Δεν τον αδικούμε, λοιπόν, αν θεωρήσουμε ότι γι’ αυτόν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

    Ο «Απατεώνας» που έγινε «Κεραυνός»

    Φαντασθείτε λοιπόν την έκπληξή μας, όταν διαπιστώσαμε ότι ο κ. Καψάλης δεν συγκαταλέγεται καθόλου στους παλιούς υποστηρικτές του κ. Χριστόδουλου. Το αντίθετο μάλιστα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο «Στόχος» είχε βαλθεί να πείσει το κοινό του ότι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος είναι «ψεύτης», «αριβίστας», «μπλεγμένος σε σκάνδαλα», κλπ.
    Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της 27ης Σεπτεμβρίου 1990. Στην πρώτη σελίδα της φασιστικής φυλλάδας, ο τίτλος είναι εύγλωττος: «Σκάνδαλο: Η ‘Λίλιαν’ τρώει τον Χριστόδουλο. Με ψευτιές προσπαθεί να καλύψει το μεγάλο σκάνδαλο ο Δημητριάδος. Ποιοι κινούν τα νήματα στον ‘Δούρειο Ιππο’ του Εθνους». Το μεγάλο ρεπορτάζ της τελευταίας σελίδας τιτλοφορείται «Η ‘Λίλιαν’ τρώει τον Χριστόδουλο που μπλέχτηκε σε μέγα βρωμερό σκάνδαλο» και έχει υπέρτιτλο «Με χίλια δυο ψέματα ο Μητροπολίτης προσπαθεί να καλύψει το αίσχος». Το κείμενο είναι ανυπόγραφο, όπως όλα τα κείμενα της χουντικής εφημερίδας και είναι γραμμένο στο γνωστό επιθετικό ύφος: «Σε φοβερό σκάνδαλο -του οποίου κανένας δεν ξέρει ακόμα τις διαστάσεις- είναι μπλεγμένος ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλος, ο φιλόδοξος εκείνος Αρχιερέας ο οποίος κάνει τα πάντα για να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο και ν’ ακούγεται το όνομά του!»
    Στη συνέχεια ο «Στόχος» καταγγέλλει τον κ. Χριστόδουλο επειδή «για να φανεί ‘ηγέτης’ της Εκκλησίας (μια και όνειρό του είναι η Αρχιεπισκοπή) πρωτοστάτησε στο να κατεβούν -για το θέμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας- στους δρόμους οι Πιστοί, τους οποίους μετά (όταν αυτός συμβιβάστηκε) αποκαλούσε αλήτες, επειδή εξακολουθούσαν να φωνάζουν γι’ αυτά που τους έβαλε εκείνος να λένε!»
    Το υβρεολόγιο συνεχίζεται: «Από καιρό, λοιπόν, ο αριβίστας αυτός Ιεράρχης δημοσιογραφεί στον «Δούρειο Ιππο» του Εθνους (την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος») «συμπτωματικά», δε, η σελίδα που γράφεται το «κομμάτι» του βρίσκεται ΜΕΣΑ στις σελίδες που ο «Δούρειος Ιππος» βάζει γυμνές φωτογραφίες που συνοδεύονται από απαράδεκτα κείμενα.» Στη συνέχεια ο «Στόχος» παραθέτει κάποιο κείμενο της «Ελευθεροτυπίας» με ερωτήματα προς το Ιδρυμα «Λίλιαν Βουδούρη» και καταλήγει: «Με χοντροκομμένες ψευτιές και με έντεχνες αποκαλύψεις, λοιπόν, ο εκδότης του «Δούρειου Ιππου» του Εθνους, Μητροπολίτης (!) Χριστόδουλος, προσπάθησε να εξαπατήσει την κοινή γνώμη, για να αποφευχθεί η επέμβαση στην πορνοεφημερίδα που -μόνη απ’ όλο τον Τύπο- εξαπέλυσε χυδαία επίθεση κατά της αποφάσεως να γίνεται έπαρση σημαίας και προσευχή στα Σχολεία! Η «Λίλιαν» αποτελειώνει -τώρα που είναι νεκρή- τον Χριστόδουλο, που άρχισε να τον τρώει όταν ήταν ζωντανή. Το «στρίμωγμα» είναι μεγάλο και δεν μπορεί να ξεφύγει ο φιλόδοξος.»
    Ανάλογα υβριστικά δημοσιεύματα για τον Χριστόδουλο βρίθουν στον «Στόχο» εκείνης της περιόδου. Αρκούμαστε στην αναφορά ενός ακόμα σχετικού πρωτοσέλιδου άρθρου, με τίτλο «Υπουργοί και δεσποτάδες κουκουλώνουν κλεφταράδες»: «Στη ρεμούλα που γίνεται στο «Ιδρυμα Βουδούρη» είναι συνυπεύθυνοι ο υπουργός Προεδρίας Εβερτ, ο υπουργός Οικονομικών Παλαιοκρασάς, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Βαρβιτσιώτης, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλος. Οι τέσσερεις αυτοί -μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος- είναι «συνυπεύθυνοι» στις απάτες. Και όταν ένας είναι «συνυπεύθυνος» σε κάποια απάτη, είναι, φυσικά, απατεώνας! Απατεώνες, λοιπόν, οι τρεις υπουργοί και ο Μητροπολίτης!»
    Στη συνέχεια εγκαλείται ο κ. Χριστόδουλος που δεν έχει μιλήσει για την υπόθεση: «Οι άλλοι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ιδρύματος» γιατί δεν μίλησαν; Γιατί δεν μίλησες Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλε, που θες να γίνεις και Αρχιεπίσκοπος και κλείνεις τα μάτια μπροστά σε τέτοια λεηλασία που σημειώνεται και, μάλιστα, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα; (…) Ντροπή! Και σε σας υπουργοί, και σε σένα Μητροπολίτη και σε σένα Εισαγγελέα. Τα ξευτελίσατε όλα και τα ρημάξατε.»

    Το ΜΑΒΗ μας φέρνει πιο κοντά
    …………….

  4. Ο/Η Κου κου λέει:

    Δάνεια Εθνικής Τράπεζας σε Ρουμάνο επιχειρηματία με μεσολάβηση του φιλάνθρωπου παπά Φουρλεμάδη

    http://m.b1.ro/stiri/eveniment/trecutul-mai-putin-ortodox-al-patriarhului-daniel-diavol-pentru-fratele-sau-rebel-in-elvetia-banuit-de-blat-cu-securitatea-preafericitul-milionarilor-105738.html

    Trecutul mai puțin ortodox al Patriarhului Daniel: „Diavol” pentru fratele său, rebel în Elveţia, bănuit de blat cu Securitatea, preafericitul milionarilor

    B1.ro | 15 Mar 2015, 19:00


    Dascălu a „explodat“ în afaceri în 1999, cu un credit substanţial obţinut de la Banca Naţională a Greciei, intermediat de Dimitrios Fourlemadis, preşedintele Centrului Cultural Elen şi consilier al Mitropolitului Daniel, actualul Patriarh.
    O Ιουλιάν Dascalu » εξερράγη » επιχειρηματικά το 1999 , όταν απέκτησε σημαντική δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα, με τη μεσολάβηση του Δημητρίου Φουρλεμάδη, Πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου και σύμβουλο του Μητροπολίτη Δανιήλ, του σημερινού Πατριάρχη .

    http://www.nineoclock.ro/five-years-of-patriarchate/

    Five years of Patriarchate

    By catalin.bogdan
    • July 22, 2013 at 8:56 pm
    Orthodox Patriarch Daniel has reached the age of 62. Although more prolific than others in his generation, he was not a brilliant theological expert – only few are truly remarkable over the last decades – but he will remain in the history of the Romanian Church as the first patriarch elected in post-communism.
    (….)
    The main controversy was related to the project of the new patriarchal cathedral, (…)
    friend with important businessmen like mall owner Iulian Dascalu, succeeded in unblocking the project that had been opposed in the past by important people, including then mayor Traian Basescu.
    Like the metropolitan church of Moldavia, the Romanian Patriarchy becomes ever richer, another merit of its leader. A priority of his mandate has become organising pilgrimages, in other words becoming seriously involved (with monopolist tendencies, as the disadvantaged competition claims) in religious tourism, with the resulting benefits. But in the Orthodox tradition, pilgrimages are not about places, but testimonies of sanctity, especially relics. With this regard, a ‘reverse’ tourism took shape these years, that of relics. Large crowds attended grandiose processions organised on these occasions in various places throughout the country. The ‘pilgrimage’ – often made with the hope of miracle interventions – thus gained a priority role in the Orthodox life of present-day Romania. Accused by detractors of being too ‘rational’ and not so ‘mystical,’ Patriarch Daniel actually encouraged, in a very pragmatic manner, the miracle dimension of faith.
    Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Δανιήλ έχει συμπληρώσει την ηλικία των 62. (…) δεν ήταν λαμπρός θεολόγος- (….) αλλά θα παραμείνει στην ιστορία της Εκκλησίας της Ρουμανίας, ως ο πρώτος πατριάρχης που εξελέγη την μετα-κομμουνιστική εποχή.
    (….)
    Η κύρια διαμάχη που σχετίζεται με το έργο του νέου πατριαρχικού καθεδρικού ναού, (…)
    φίλος με σημαντικούς επιχειρηματίες, όπως με τον ιδιοκτήτη του εμπορικού κέντρου Iulian Dascalu, πέτυχε την απεμπλοκή του έργου (….)
    Όπως και ο μητροπολιτικός ναός της Μολδαβίας, το ρουμανικό Πατριαρχείο γίνεται όλο και πιο πλούσιο, ένα άλλο πλεονέκτημα του ηγέτη του. Μια από τις προτεραιότητες της θητείας του έχει γίνει η οργάνωση προσκυνημάτων, με άλλα λόγια το μονοπώλιο στον θρησκευτικό τουρισμό, με τα οφέλη που προκύπτουν.

    http://www.romania-insider.com/romanian-investor-iulian-dascalu-inaugurates-palas-iasi-multifunctional-complex/58127/

    Romanian investor Iulian Dascalu inaugurates Palas Iasi multifunctional complex
    Ο Ρουμάνος επενδυτής Iulian Dascalu εγκαινιάζει το Palas στο Ιάσιο, πολυλειτουργικό συγκρότημα

  5. Ο/Η Νέα ιερή παιδεραστία λέει:

    http://xnews.gr/roh/articles/?id=7384574
    21 May 2016 – 17:27

    Σοκ στην Κομοτηνή! Αρχιμανδρίτης παρενόχλησε 5χρονο:«Με φιλούσε στο στόμα και μου έβαζε δάχτυλο»

    «Το καλοκαίρι που μας πήγανε στον γέροντα, ο γέροντας με φίλησε στο στόμα και εγώ τον κλώτσησα και η μαμά με μάλωσε και με χτύπησε. Μετά με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια πρώτα με την Ε. (η σύντροφος του άνδρα που καταγγέλλεται για ασέλγεια) και μετά μόνο μου, και ήρθε ο γέροντας και μου έβγαζε τη γλώσσα και μου έπιανε το πουλάκι και μου βάζε το δάχτυλό του στον ποπό μου και εγώ φώναξα βοήθεια και ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι (ο άνδρας που καταγγέλλεται για ασέλγεια), με κοπάνησε στο κεφάλι και με κλείδωσε στο αμάξι. Μετά από ώρα ήρθε πάλι ο ψηλός με το μουστάκι στο αμάξι και εγώ… και μου έπιανε το πουλάκι και έβγαλε το δικό του πουλί έξω να μου το βάλει στο στόμα και εγώ φώναξα βοήθεια και βγήκα από το αμάξι και κρύφτηκα από κάτω και μετά ήρθε η μαμά με μάλωσε να βγω από το αμάξι και μετά με μάλωσε η μαμά να μην τα πω αυτά σε κανέναν, γιατί θα με σκοτώσουν στο ξύλο».

  6. Παράθεμα: Σε ποια…τσέπη χάθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια της εκκλησιαστικής «ΜΚΟ Αλληλεγγύη»;;; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.