Τα «χρυσά δεσμά» Εφραίμ-Πούτιν και… «Αγίας» Ζώνης

[ο ηγούμενος μετέφερε στον Ρώσο ηγέτη την τραγική κατάσταση της Ελλάδας, την αλλαγή της πολιτικής ρότας, ενώ είναι βέβαιο πως τον προετοίμασε για τη σύλληψή του εξηγώντας του πως αυτή θα οφείλεται στα φιλορωσικά του αισθήματα!!!]

ephraim-poutin19may16

Отец Ефрем, Россия с тобой! -«Πατέρα Εφραίμ, η Ρωσία μαζί σας!» φωτο ©rusimperia.tv

Μια από τις αγαπημένες φράσεις που έχουν χρησι­μοποιήσει άπειρες φορές δημοσίως τόσο ο Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι πως η «Ελλάδα αποτελεί τον στενότερο ιστορικά στρατηγικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ».

Η φράση αυτή, πάνω στην οποία περ­πάτησαν επί αιώνες οι διμερείς σχέσεις των δυο κρατών, ασχέτως πόσο φιλορωσική ή αντιρωσική υπήρξε η εκάστοτε κυβέρνηση στη χώρα μας, το τελευταίο δεκαπενθήμερο άρχισε να θαμπώνει επικίνδυνα εξαιτίας της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ.

Ρωσική δυσφορία
Το εύρος αλλά και το μέγεθος της αντίδρασης της Μόσχας μόλις πληρο­φορήθηκε πως ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου θα οδηγηθεί στις φυλακές υπήρξε μια εξέλιξη την οποία δεν μπο­ρούσαν να φανταστούν ακόμα και οι εμπειρότεροι Ρώσοι διπλωμάτες, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν καλά ότι στους στρατηγικούς στόχους της Εκκλησίας – αλλά και της πολιτείας της Ρωσίας – εί­ναι τόσο η αύξηση της επιρροής της στο Άγιον Όρος όσο και το προβάδισμα του Πατριαρχείου Μόσχας έναντι του Οικου­μενικού Πατριαρχείου.

Η αρχή έγινε πολλά χρόνια πριν, όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν επί κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή επισκεπτόταν το Πε­ριβόλι της Παναγίας. Πέραν του πρωτοφανούς δέους που ένιωσε από το Άγιον Όρος, όπως όλοι οι Ρώσοι Ορθόδοξοι, το οποίο μέχρι σήμερα διηγείται, γνώρι­σε και φιλοξενήθηκε από τον ηγούμενο Εφραίμ στη Μονή του Βατοπεδίου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν – όπως λένε εκ­κλησιαστικοί κύκλοι στη Μόσχα – πο­λύ δύσκολα εντυπωσιάζεται από άλλες προσωπικότητες. Μια από τις ελάχιστες φορές που αυτό συνέβη ήταν όταν συνάντησε τον ηγούμενο του Βατοπεδίου.

Γνωρίζοντας καλά ο Βλαντίμιρ Πούτιν την αγάπη των Ρώσων για τον Άθω, πολύ γρήγορα κατάλαβε πως ο Εφραίμ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να φέρει στο «πιάτο των Ρώσων» το Άγιον Όρος και να αυξηθεί η επιρροή της ρωσικής Εκκλη­σίας, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να γίνει άνοιγμα προς τα εκατομμύρια πι­στών με τη μεταφορά ιερών κειμηλίων προσκυνηματικού χαρακτήρα, κινήσεις οι οποίες θα έφερναν και στον ηγέτη της Ρωσίας ψήφους με τη σέσουλα.

Και βεβαίως πέραν αυτών των σοβα­ρών λόγων, καλό είναι να γνωρίζουμε πως στην κυριότητα του Βατοπεδίου ανήκει η Σκήτη του Αγίου Ανδρέα στο Άγιον Όρος (σχετικό και το Ίδρυμα Αγίου Ανδρέου στη Μόσχα), γεγονός που σημαίνει πως η καλή σχέση με τον Εφραίμ θα βοηθούσε τη Μόσχα σε περίπτωση που θα προσπα­θούσε να αποκτήσει τη σκήτη.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ηθελημένα ή αθέλητα ο Εφραίμ φαί­νεται να εξυπηρετούσε τους στόχους της ρωσικής διπλωματίας και Εκκλησίας, που ήταν, όπως σημειώσαμε, η αύξηση της επιρροής της Ρωσίας στο Άγιον Όρος και η ανάδειξη της οικουμενικότητας της Μόσχας έναντι του Φαναρίου.

Την περίοδο της πρώτης τους γνωρι­μίας έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της δημι­ουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκο­ρωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρί­κους (Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη) και με το Άγιον Όρος σε περίπτωση που προχωρούσε το σχέδιο να μεταμορφω­νόταν σε ένα είδος ορθόδοξου Βατικα­νού, που θα διεμβόλιζε, θα περικύκλω­νε και θα εκτόπιζε από τα «πρωτεία» της Ορθοδοξίας το Οικουμενικό Πατριαρ­χείο Κωνσταντινουπόλεως.

Εκείνη η ιδέα κατά πολλούς παρατη­ρητές δεν προχώρησε, καθώς εντελώς συμπτωματικά η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, καθώς και εκείνη της Βουλ­γαρίας, που τότε ήταν φιλορωσική, έπε­σαν ξαφνικά την ίδια περίοδο…

Τι είπαν Πούτιν – Εφραίμ
Στη διάρκεια των δυο συναντήσεων που πρόσφατα είχε ο γέροντας Εφραίμ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψης του πρώτου στη Μόσχα, η δεύτερη μάλιστα ξεπέρα­σε τις 3,5 ώρες, ο ηγούμενος μετέφερε στον Ρώσο ηγέτη την τραγική κατάσταση της Ελλάδας, την αλλαγή της πολιτικής ρότας, ενώ είναι βέβαιο πως τον προε­τοίμασε για τη σύλληψή του εξηγώντας του πως αυτή θα οφείλεται στα φιλορωσικά του αισθήματα!!!

Από εκείνο το απόγευμα του Σαββά­του που αποχαιρέτησε ο Εφραίμ τον Πούτιν ξεκίνησε από την πλευρά τού ηγουμένου μια άριστη χρονολογική από­πειρα να χρησιμοποιήσει την προστασία του Κρεμλίνου προκειμένου να αποφύ­γει την προφυλάκισή του.

Από τον Πούτιν στην Καλού
Έχοντας πάρει δυο αναβολές, η απο­λογία του ηγουμένου στην ανακρίτρια Ει­ρήνη Καλού συνέπεσε 48 ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Προφανώς ο ηγούμενος πίστεψε πως με την εικόνα του δίπλα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην οικία του τελευταίου να προβάλλεται από όλα τα ρωσικά και ελληνικά ΜΜΕ θα θάμπωνε την ανακρίτρια, με αποτέλεσμα αυτή να τον αντιμετώπιζε και διαφορετικά.

Με εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν ζη­τήθηκε σε όλες τις επίσημες ανακοινώ­σεις να φωτογραφίζονται «άλλοι λόγοι» πίσω από την προφυλάκιση του Εφραίμ. Ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι που υπονοεί ο «τσάρος»; Τα φιλορωσικά αισθήμα­τα του ηγουμένου σε συνδυασμό με το πραγματικό γεγονός πως από την ημέρα που ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία η Μόσχα είδε όλο το οικοδόμημα των δι­μερών σχέσεων που είχε κτιστεί να κατε­δαφίζεται σε μια νύχτα.

Οι Ρώσοι πιστοί και ο Πούτιν
Το μένος των ανακοινώσεων της Μό­σχας ύστερα από την προφυλάκιση του Εφραίμ δεν αφορούν αποκλειστικά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά προορίζονται και για το εσωτερικό.

Ύστερα από την απίστευτή προβολή που έτυχε η επίσκεψη του Εφραίμ στη Ρωσία, ο οποίος συνόδεψε την Αγία Ζώ­νη, την οποία προσκύνησαν 3,5 εκατομ­μύρια πιστοί, και η οποία εντελώς συ­μπτωματικά πραγματοποιήθηκε στη δι­άρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, η εικόνα του να περνάει το κατώφλι των φυλακών είναι βέβαιο πως, παρά τις φι­λότιμες προσπάθειες της Μόσχας, απο­τέλεσαν ένα μεγάλο πλήγμα για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τα ιδρύματα, ο Εφραίμ, ο Πούτιν και η ελληνική διαπλοκή
Μια διαφορετική διάσταση της σχέσης του Εφραίμ με το Κρεμλίνο δίνει η μηνιαία ρωσική εφημερίδα «Σο-βερσένο Σεκρέτνο», η οποία με τίτλο «Πάθη γύρω από τον Άθω» και επικεφαλίδα «Μετά τη Ζώνη της Θεο­τόκου θα μας φέρουν από την Ελλάδα… εργοστάσια ανακύκλωσης απορριμμάτων», σε δεκασέλιδο άρθρο της εμφανίζει ως συγκοινωνούντα δοχεία τις σχέσεις του Κρεμλίνου με τον γέροντα Εφραίμ, με τη δραστη­ριότητα των «καγκεμπίτικων» οργανισμών, όπως απο­καλεί η εφημερίδα το Ίδρυμα Ανδρέα του Πρωτοκλή­του που έφερε την Αγία Ζώνη στη Ρωσία και τη Ρωσική Αθωνική Εταιρεία, η οποία, σύμφωνα με τους συντά­κτες, συνδέεται με την κατασκευή βιομηχανίας ανα­κύκλωσης απορριμμάτων στα περίχωρα της Αγίας Πε­τρούπολης από την οικογένεια Μπόμπολα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάφτσενκο – τον οποίον στον Άθω αποκαλούν «κύριο Γιώργο» –, που είναι πρόεδρος της Ρωσικής Αθωνικής Εταιρείας, δι­ατηρεί στενές σχέσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ – τον υποδέχτηκε μάλιστα στο αεροδρόμιο της Αγίας Πε­τρούπολης μαζί με τον Πούτιν, παρότι η Ζώνη της Θε­οτόκου μεταφέρθηκε στη Ρωσία με πρωτοβουλία του «ανταγωνιστικού» Ιδρύματος Ανδρέα του Πρωτοκλή­του.

Το ρεπορτάζ ισχυρίζεται πως ο γιος του Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, Αλεξέι, εργάζεται στην εταιρεία του Λεωνίδα Μπόμπολα, η οποία κατασκευάζει τη βιο­μηχανία ανακύκλωσης έξω από την Αγία Πετρούπο­λη.

Η εφημερίδα με πωλήσεις 650.000 αντιτύπων χλευ­άζει τις διδαχές του αρχιμανδρίτη Εφραίμ για πνευμα­τική εργασία, καθώς δεν αμφισβητεί την ανάμειξή του στις αμφιλεγόμενες ανταλλαγές ακινήτων και τη συμμετοχή του σε διάφορες κερδοσκοπικές επιχειρή­σεις, χαρακτηρίζοντάς τον ως επιχειρηματία με πείρα, που πουλάει και παραποιημένα κειμήλια.

Το Ίδρυμα του Ανδρέα του Πρωτοκλήτου
Εστιάζοντας στη δομή των δύο Ιδρυμάτων στη Ρω­σία που προβάλλουν το Άγιον Όρος, του Ιδρύματος του Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και της Ρωσικής Αθω­νικής Εταιρείας, το ρεπορτάζ διατείνεται πως ο πρώ­τος οργανισμός συστάθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με συμμετοχή του τότε υπουργού Άμυνας και πρώην αξιωματικού της FSB Σεργκέι Ιβανόφ και νυν αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, από τον δια­χειριστή της περιουσίας του ΚρεμλίνουΒλαντίμιρ Κόζιν και από δύο εκπροσώπους του προέδρου της Ρω­σίας Βίκτορ Τσερκέσοφ καιΓκεόργκι Πολτάφτσενκο.

Σήμερα, πρόεδρος του ιδρύματος είναι ο πρόεδρος της ΔΕ «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» Βλαντίμιρ Γιακούνιν και στενός φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, ο Γκεόργκι Πολτά-φτσενκο, ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, «έκτισε» τη Ρωσική Αθωνική Εταιρεία.

Οι σχέσεις με τον Ακτωρα
Οι σχέσεις του κυβερνήτη Γκεόργκι Πολτάφτσενκο με το Άγιον Όρος και την Ελλάδα, σύμφωνα πά­ντοτε με την εφημερίδα, είναι πολύ στενές, την ίδια στιγμή που ο 26χρονος γιος του, Αλεξέι, εργάζεται ως διευθυντής ανάπτυξης της ελληνικής κατασκευαστι­κής εταιρείας Aktor CA, υπό τον Λεωνίδα Μπόμπολα, η οποία φέτος κέρδισε τον διαγωνισμό για την κατα­σκευή μεγάλης βιομηχανίας ανακύκλωσης απορριμ­μάτων στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα τους συντάκτες της «Σοβερσένο Σεκρέτνο», οι οποίοι επικαλούνται την τουρκική «Turkish Daily News», ο ηγούμενος Εφραίμ επιδιώκει να μετα­τρέψει τη μονή του σ’ ένα Ορθόδοξο Βατικανό και μ’ αυτό το σκεπτικό προσελκύει τον πρίγκιπα Τσαρλς και τον Ρώσο πρόεδρο.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται διεξοδικά στην επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Άγιον Όρος και αναδημοσι­εύει εκτιμήσεις του ανταποκριτή του ρωσικού πρα­κτορείου ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ στην Ουάσιγκτον Αντρέι Σίτοφ, ο οποίος έκανε λόγο για έντονο και αβάσιμο αντιαμερικανισμό, που επικρατεί στο Άγιον Όρος.

Τέλος, ειρωνεύεται τον ηγούμενο Εφραίμ, τον οποίο αποκαλεί «άριστο επιχειρηματία» που «πουλά­ει μαϊμούδες χάρτινες ζώνες», σημειώνοντας ότι στον αγώνα αυτοπροβολής «τρώει λάχανο» τόσο τον Πα­πανδρέου όσο και τον Σαμαρά.

[Α’Δημοσίευση ©Το Ποντίκι]

*
ΥΓ
By Stephen Ennis
BBC Monitoring
10 December 2015

Ένα νέο βίντεο από το Ίδρυμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς του αντιπολιτευόμενου τον Πούτιν Alexei Navalny …..Περιέχει λεπτομερείς καταγγελίες για διαφθορά μεταξύ της οικογένειας και των συνεργατών του ρωσικού Γενικού Εισαγγελέα Γιούρι Chaika. Η ταινία αρχίζει με το πλούσιο άνοιγμα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στην Ελλάδα, το οποίο παρακολούθησαν μέλη της ρωσικής ελίτ, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Πολιτισμού Βλαντιμίρ Medinsky και ο γιος του κ Chaika, Artyom, ο οποίος λέγεται ότι είναι ένας από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου.

Το ξενοδοχείο είναι μόνο ένα μέρος μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας που Artyom και ο αδελφός του, Ιγκόρ έχουν συσσωρεύσει χάρις, εν μέρει τουλάχιστον, στις διασυνδέσεις του πατέρα τους, υποστηρίζει το ίδρυμα.

*

Διαβάζουμε απαραιτήτως και το χτεσινό μας κείμενο >>> Οι εθνικιστές «Λύκοι της νύχτας» στο Άγιο Όρος…

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Τα «χρυσά δεσμά» Εφραίμ-Πούτιν και… «Αγίας» Ζώνης

 1. Ο/Η eklag λέει:

  19η Μαΐου σήμερα.
  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ποντίων.
  Στην Θράκη οι Μεμέτηδες απαιτούν να αναγνωρίσουμε τουρκαλάδες μουφτήδες ωσάν να μην προσβάλλουν αρκετά την αισθητική μας οι γυναίκες τους με τα κεφάλια κολοκύθες!
  Γέλα πουλί μου γέλα!
  Είναι η ζωή μια τρέλα!

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ρωσική «Δημοκρατία»
  Πως αντιμετωπίζεται ο Alexei Navalny, ο άνθρωπος που μάχεται για τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το χτύπημα της τεράστιας διαφθοράς που θα την ζήλευε και η «ομόδοξη» Ελλάδα.

  Έχει αρχίσει και ο διωγμός των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά
  http://www.npr.org/sections/parallels/2016/05/17/476898973/russias-jehovahs-witnesses-fight-extremist-label-possible-ban

 3. Ο/Η doulosofos λέει:

  Ορθοδοξία, Ελληνική Αριστερά, Καραμανλική Δεξιά, και πάνω από όλους η οικογένεια Μπόμπολα.
  http://web.archive.org/web/20100906140358/http://bobolasgate.info/
  Σοβαρά τώρα, αυτός ο σκ@τ@λακκος που λέγεται Ελλάδα, έχει κάτι κοινό με την Ευρώπη του Διαφωτισμού;

 4. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Worldwide Protests Against Russia’s Anti-Gay Law On Eve of Olympics
  Δημοσιεύτηκε στις 5 Φεβ 2014

  Russia’s Winter Olympics in Sochi have been criticized for corruption and the terror threat to the Games, but Russia is also a target for its treatment of gays. As the opening ceremonies draw near, demonstrators around the world are protesting Russia’s tough stance on gays. VOA’s James Brooke reports from Sochi.

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΝΤΟΥΓΚΙΝ ! Η Ρωσία δεν εξετάζει τη δυνατότητα παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα

  Δημοσιεύθηκε 18 Μαΐου 2016 22:27 στην κατηγορία ΕΘΝΙΚΑ

  «Πάγο» σε όλα τα σενάρια περί υποτιθέμενης επικείμενης οικονομικής βοήθειας της Ελλάδος και της Κύπρου έβαλε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών πριν από λίγο.

  «Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν λάβει υπόψη το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και την Κύπρο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Οικονομικών Anton Siluanov, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

  «Προσφυγή για βοήθεια στην Ρωσία απο την Ελλάδα δεν υπάρχει, και έτσι δεν ισχύει αυτό που έγινε για την Κύπρο», είπε ο ίδιος.

  Διάφοροι κύκλοι εκτιμούν ότι οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου δεν είναι τυχαίες και αποτελούν ενδεχομένως ένα είδος «απάντησης» στο σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο που έγινε σήμερα μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.

  Σε αυτό οι ελληνικές αρχές στην Θεσ/κη απαγόρεψαν την είσοδο στον Α.Ντούγκιν, γεωπολιτικό μέντορα του Β.Πούτιν, με συνέπεια ο Ρώσος θεωρητικός να καταγγείλει το γεγονός ως «αμερικανική προβοκάτσια» και να τονίσει ότι θα υπάρξουν «ανταποδοτικές κυρώσεις και προς την Ελλάδα» ενώ τόνισε ότι η «Ορθόδοξη Ελλάδα είναι υπό κατοχή από εχθρικές δυνάμεις».

  Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε πρωτίστως ως λαός είναι ότι είμαστε μόνοι μας και σύμμαχος μας είναι μόνο ο θεός , ουδείς άλλος…ουδείς.

  Υπενθυμίζουμε μόνο σε όλους τους φίλους και τους εχθρούς μας ότι «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει παρά μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά», που λέει και το γνωστό άσμα.

  pentapostagma.gr

 6. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Γι’αὐτὸ οἱ ἐν Ἑλλάδι κληρικοὶ καὶ κάποιοι σχολιαστὲς τοῦ διαδικτύου καταφέρονται κατὰ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ τοῦ Πατριαρχείου;

  19 Μαΐου 2016 ἑορτὴς τῆς Γενοκτονίας τῶν Ποντίων ποὺ ἔγινε. Ἡ Ἐθνοκτονία τῶν Ποντίων Ἑλλήνων συνεχίζεται, ἀφ’οὗ οἱ Μουσουλμάνοι Ἑλληνόφωνοι Πόντιοι ἐξακολουθοῦν νὰ μὴν μαθαίνουν τὴν γλώσσα τους.

 7. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.protothema.gr/world/article/455531/oles-oi-anexihniastes-dolofonies-adipalon-tou-poutin/

  Ο Νεμτσόφ δεν ήταν ο μόνος αντίπαλος του Πούτιν που δολοφονείται μυστηριωδώς

  Ολες οι «ανεξιχνίαστες» δολοφονίες αντιπάλων του Πούτιν

  28/02/2015

  Από την δημοσιογράφο Άννα Πολιτόφσκαγια και τον μυστικό πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο ως τη δολοφονία του Νεμτσόφ, συνολικά πέντε επικριτές του Κρεμλίνου την τελευταία δεκαετία έχουν χάσει αναπάντεχα τη ζωή τους
  Η δολοφονία Νέμτσοφ δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε πολιτικούς αντιπάλους και επικριτές του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press συγκέντρωσε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου την τελευταία δεκαετία, πολέμιοι του Πούτιν έχουν χάσει τη ζωή τους.

  Αννα Πολιτκόφσκαγια

  Η διάσημη δημοσιογράφος Άννα Πολιτκόφσκαγια πυροβολήθηκε θανάσιμα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας της Μόσχας της τον Οκτώβριο του 2006, σε ηλικία 48 ετών. Η δουλειά της στην εφημερίδα Novaya Gazeta ήταν έντονα επικριτική προς τις πολιτικές του Κρεμλίνου στην Τσετσενία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

  Πέρυσι, το δικαστήριο καταδίκασε πέντε άνδρες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Τσετσένοι, για συμμετοχή στη δολοφονία. Ωστόσο, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας (που υπάγεται στον Πούτιν) δηλώνει ότι εξακολουθεί να ερευνά το ποιος διέταξε τη δολοφονία.

  Αλεξάντερ Λιτβινένκο

  Ο πρώην Ρώσος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών Αλεξάντερ Λιτβινένκο αρρώστησε μετά την κατανάλωση τσαγιού που περιείχε ραδιενεργό πολώνιο-210 σε ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 2006 και πέθανε τρεις εβδομάδες αργότερα. Ο Λιτβινένκο που τότε ήταν 46 ετών, είχε φύγει από τη ρωσική κυβέρνηση και ήταν ισχυρός επικριτής του Κρεμλίνου, που είχε απόκτησει πολιτικό άσυλο, μετά την φυγή του στη Μεγάλη Βρετανία το 2000.

  Δύο εβδομάδες πριν δηλητηριαστεί, ο Λιτβινένκο είχε κατηγορήσει τον Πούτιν για την δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια. Πριν πεθάνει, υπέγραψε μια δήλωση όπου κατηγορούσε τον Πούτιν για τη δηλητηρίαση του.

  Η βρετανική αστυνομία έχει κατονομάσει δύο Ρώσους, τους πρώην πράκτορες της KGB Αντρέι Λουγκοβόι και τον Ντμίτρι Κότβουν, ως βασικούς υπόπτους. Και οι δυο αρνούνται τη συμμετοχή τους στην υπόθεση, και η Ρωσία αρνήθηκε να τους εκδώσει. Σε εξέλιξη στη Βρετανία βρίσκεται έρευνα που εξετάζει τις συνθήκες του θανάτου του Λιτβινένκο.

  Στάνισλαβ Μαρκέλοφ

  Ο Στάνισλαβ Μαρκέλοφ, 34χρονος δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πυροβολήθηκε μετά από μια συνέντευξη Τύπου, λιγότερο από μισό μίλι από το Κρεμλίνο, τον Ιανουάριο του 2009. Ο Μερκέλοφ ζητούσε την πρόωρη αποφυλάκιση του Γιούρι Μπουντάνοφ, ενός Ρώσου στρατιωτικού αξιωματούχου που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία μιας νεαρής Τσετσένας. Στην επίθεση κατά του Μαρκέλοφ σκοτώθηκε και η δημοσιογράφος Αναστασία Μπαμπούροβα που περπατούσε μαζί του. Για την επίθεση καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ένας Ρώσος εθνικιστής.

  Νατάλια Εστεμίροβα

  Ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η 50χρονη Νατάλια Εστεμίροβα απήχθη στην Τσετσενία τον Ιούλιο του 2009 και βρέθηκε νεκρή την ίδια ημέρα. Ήταν μια από τους πιο γνωστούς ακτιβιστές για τα δικαιώματα της Τσετσενίας, και επικεφαλής του γραφείου καταδείκνυε τις καταχρήσεις από τις δυνάμεις του Κρεμλίνου.

  Ρώσοι ερευνητές, δήλωσαν το 2010 ότι δύο αδέλφια που ήταν μέλη ισλαμικής μαχητικής ομάδας σκότωσαν την Εστεμίροβα, ενώ οι ίδιοι έχουν εμπλακεί σε απαγωγές Τσετσένων αμάχων.

  Σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου όπου εργαζόταν η Εστεμίροβα, η ανάλυση των στοιχείων DNA έδειξε ότι οι δύο άνδρες – ένας εκ των οποίων σκοτώθηκε το 2009 και ο άλλος έχει άσυλο στη Γαλλία – δεν διέπραξαν το έγκλημα.

  Μπόρις Νεμτσόφ

  Τελευταίος στη λίστα των πολιτικών αντιπάλων του Πούτιν που πεθαίνουν βίαια, ο 55χρονος Μπόρις Νεμτσόφ, που υπηρέτησε ως αναπληρωτής πρωθυπουργός κατά τη δεκαετία του 1990 και ήταν εξέχουσα προσωπικότητα της αντιπολίτευσης του Πούτιν. Πυροβολήθηκε θανάσιμα στη Μόσχα την Παρασκευή το βράδυ. Η δολοφονία ήρθε λίγες ώρες αφού κατήγγειλε την «τρελή, επιθετική» πολιτική του Πούτιν και μια μέρα πριν ηγηθεί συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι εξετάζει διάφορα πιθανά κίνητρα, μεταξύ των οποίων την προσπάθεια να αποσταθεροποίησης της κατάστασης στη Ρωσία, τον ισλαμικό εξτρεμισμό, τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την προσωπική του ζωή.

  Όπως σημειώνει πάντως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των δολοφονημένων αντιπάλων του Πούτιν, των οποίων οι θάνατοι ερευνώνται ακόμα, βρίσκονται και άλλοι.

  Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, πρώην ολιγάρχης, βρέθηκε κρεμασμένος στο μπάνιο του σπιτιού του στη Μεγάλη Βρετανία, σε ηλικία 67 ετών. Η ιατροδικαστική έκθεση πάντως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο θάνατός του ήταν αυτοκτονία και έτσι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

  Στις 16 Νοεμβρίου του 2009 ο 37χρονος δικηγόρος με ειδίκευση στα οικονομικά Σεργκέι Μανίτσκι πεθαίνει αφού αρνήθηκε θεραπευτική αγωγή σε φυλακή της Μόσχας, όπου βρισκόταν κατηγορούμενος για διαφθορά.

  Η δολοφονία του ερευνητή-δημοσιογράφου Πολ Κλεμπνίκοφ έξω από τα γραφεία του ρωσικού Forbes στη Μόσχα το 2004 παραμένει ανεξιχνίαστη, όπως και εκείνη του βουλευτή Σεργκέι Γιουσένκοφ το 2003.

  • Ο/Η Ορθόδοξος δολοφόνος λέει:

   H Aγία Ζώνη τ’ς έπνιξε τσ’ αντίχριστοι, θάμα Παναΐα μ’ θάμα.

   http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080921.htm

   ΑΠΟ ΔΩ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΚΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥ

   Είναι πολλά τα (42′) λεπτά

   Ποιος αμφισβητεί τη δημοσιογραφική ικανότητα της Μάρας Ζαχαρέα; Ηταν η πρώτη που με ένα θεόσταλτο scoop και πρωτοφανή διορατικότητα αποκάλυψε ήδη από το 2006 το ρόλο του γέροντα Εφραίμ και της μονής Βατοπεδίου.

   Ηταν Κυριακή των Βαΐων του 2006, όταν από την εκπομπή της στο Μεγάλο Κανάλι, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα η κυρία Μάρα Ζαχαρέα ξεδίπλωσε σιγά σιγά το νήμα που έμελλε να υφάνει τη σημερινή καυτή επικαιρότητα. Το ρόλο, δηλαδή, του ηγούμενου Εφραίμ, πρωταγωνιστή εκείνης της εκπομπής και της μονής του στο σημερινό σκάνδαλο.

   Κατά διαβολική σύμπτωση, τη μέρα που το Mega μετέδιδε την εκπομπή (16/4/06), ο Θόδωρος Ρουσόπουλος βρισκόταν στη Μονή Βατοπεδίου για τριήμερη περισυλλογή στο πλάι του Εφραίμ, όπως αποκάλυψε τότε ο συνάδελφος Νίκος Ρούμπος στα πολιτικά παρασκήνια της «Ε» (17/4/06).

   Η προσπάθεια ανεύρεσης της παλιάς εκπομπής ήταν δύσκολη. Ηταν ανάλογη της δυσκολίας που αντιμετώπισε την περασμένη βδομάδα η Ολγα Τρέμη και οι συνδαιτυμόνες της στο δελτίο του Mega να βρουν πρόθυμους υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης να μιλήσουν στο δελτίο. Πάνω από 31 υπουργούς και πολύ περισσότερους βουλευτές αναζήτησε η κυρία Τρέμη, μέχρι που κατάφερε να έχει στο δελτίο της τον υπουργό Αμυνας.

   Ανάλογα εμπόδια συνάντησε και ο «Ιός» αναζητώντας την κασέτα με την προφητική εκπομπή. Τελικά, η διεύθυνση του Mega αρνήθηκε να μας την παραδώσει. Αναγκαστήκαμε λοιπόν να προσφύγουμε στις υπηρεσίες του Διαδικτύου και ύστερα από ώρες καταφέραμε να «κατεβάσουμε» ολόκληρη τη δημοσιογραφική εκείνη επιτυχία.

   Παρουσιάζουμε εδώ πλάνα της εκπομπής αυτής του 2006, δίνοντας το λόγο στους πρωταγωνιστές της. Σε αγκύλες τα δικά μας σχόλια.

   [Ο φακός περιπλανιέται πάνω από τη χερσόνησο του Αθω ζουμάροντας στη Μονή Βατοπεδίου. Υποβλητική μουσική και σκοτεινά πλάνα συνοδεύουν τους ομιλητές με μικρές διακοπές από ψαλμωδίες των μοναχών, αλλά και σκηνές από την καθημερινή τους ζωή μέσα στη μονή. Προφανώς τα συμβόλαια υπογράφονται αλλού, διότι δεν υπάρχουν τέτοιες σκηνές στο βίντεο. Η κυρία Ζαχαρέα είναι ντυμένη με σκούρο κοστούμι που το συνοδεύει με λευκό φουλάρι και παπούτσια Καλογήρου.]

   Μ.Ζ.: «Χίλια και πλέον χρόνια ιστορίας στέκονται ακοίμητα στη χερσόνησο του Αθω. Χίλια και πλέον χρόνια ζωής και όλα είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα από τότε. Το Αγιο Ορος, το περιβόλι της Παναγιάς, το λίκνο της ορθοδοξίας, ο μυστικός κόσμος συνάντησης του ανθρώπινου αμαρτήματος με τον εξαγνισμό, η αέναος προσπάθεια του ανθρώπου να ενωθεί με το Θείο. Από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο που έχτισε πάνω στα ερείπια του Ιουλιανού του Παραβάτη ώς τις μέρες μας η ιερά Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους παραμένει αιώνιο σύμβολο της μεγάλης ιστορίας του γένους και της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου γέροντας Εφραίμ μάς μίλησε για τις εμπειρίες του στη μοναστική ζωή και την καθημερινότητα των μοναχών. Τον συναντήσαμε [σ.σ.: λόγω Αβάτου] σε μία από τις επισκέψεις του στο γυναικείο μοναστήρι των Ταξιαρχών της Επιδαύρου, ένα από τα λίγα μέρη που επισκέπτεται κατά τις σπάνιες φορές που θα βγει από το Αγιο Ορος».

   Εφραίμ: «Στην ώρα της προσευχής μου ή στην ώρα που λειτουργώ, στην ώρα που είμαι στην… υπάρχει κάποια ιδιαίτερη επίσκεψη της θείας χάριτος».

   Ελευθεροτυπία, 21/9/2008

   [……………]

   http://www.iospress.
   http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080921.htm

 8. Ο/Η Υφυπουργός κατά της Διαφθοράς (καραμανλικός-ΕΥΠ) λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/evgale-pali-tsarka-tin-agia-zoni-gia-na-therapeytei

  Έβγαλε πάλι τσάρκα την Αγία Ζώνη για να «θεραπευτεί»

  Την πρώτη φορά που είχε μετατρέψει την Αγία Ζώνη σε περιφερόμενο θίασο, ήταν την δεκαετία του ’90. Τότε, ο Εφραίμ είχε πείσει τον «πνευματικό» της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου, πως πρέπει να πάνε την Αγία Ζώνη στον άρρωστο Αντρέα Παπανδρέου. Ο άγνωστος Εφραίμ, είχε κατέβει με την Αγία Ζώνη την οποία πήγε για προσκύνημα στον Αντρέα, και στη συνέχεια τον Μητσοτάκη, τον Παπαθεμελή και άλλους. Ανάμεσά τους βέβαια ήταν και οι πιο επιφανείς επιχειρηματίες. Προσκύνησαν όλοι prive και γνώρισαν τον άγιο Εφραίμ. Λίγες μέρες μετά προσκύνησε και ο λαουτζίκος, αφού η Αγία Ζώνη εκτέθηκε σε λαικό προσκύνημα. Ο Εφραίμ έκανε τις πρώτες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, δηλώνοντας πως η Αγία Ζώνη είναι θαυματουργή για την ατεκνία και τον καρκίνο. Φαίνεται πως οι άγιοι και τα λείψανά τους έχουν ειδικότητες όπως οι γιατροί. Το προσκύνημα τότε -όπως είχε πει παλι στις τηλεόράσεις ο Εφραιμ- είχε και χορηγό την LADA.

  Κάπως έτσι ξεκίνησε η καριέρα του Εφραίμ. Αργότερα τον ανέλαβε ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος και η Μάρα Ζαχαρέα, σε αυτά τα «συγκλονιστικά» αφιερώματα για την αγιότητά του στο Mega. Όταν άρχισε να εξελίσσεται το σκάνδαλο Βατοπεδίου (ναι αυτό για το οποίο παραγράφηκαν οι ευθύνες υπουργών με νόμο Βενιζέλου, για να μην ξεχνιόμαστε), η Αγία Ζώνη βγήκε και πάλι στη γύρα. Ένας από τους ανθρώπους που έπαιξαν ρόλο στο σκάνδαλο, σύμβουλος του Καραμανλή, έγινε όμηρος του Εφραίμ εξ’αιτίας της αρρώστιας του. Κατέβαζαν την Αγία Ζώνη από το Βατοπέδι και του υποσχόταν πως θα τον θεραπεύσει. Αυτός σε αντάλλαγμα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην παρέα Εφραίμ.

  Ο Εφραίμ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΣΚΑΙ να τον ξεπλύνει, παραμένει ο πυρήνας ενός σκανδάλου. Έτσι έβγαλε και πάλι την Αγία Ζώνη τσάρκα για να θεραπευτεί ο ίδιος.
  Την πήγε λοιπόν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας για προσκύνημα. Εμφανίζεται λοιπόν μαζί με τον Πούτιν μπροστά στην Αγία Ζώνη. Το συμπέρασμα για όποιον βλέπει τη φωτογραφία είναι πως ο μεγάλος ηγέτης της Ρωσίας εμπιστεύεται τον Εφραιμ, που τελικώς τον συκοφάντησαν στην Ελλάδα.

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=11564

  Η Αγία Ζώνη, ο Κάρολος της Αγγλίας και τα «ιερά» οικόπεδα

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2008 08:00
  Χατζίδης, Κώστας

  [………..]

  Τα χρόνια πέρασαν. Στη θέση των επώνυμων προσκυνητών της Μονής Βατοπαιδίου βρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, με προεξάρχοντα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Θ. Ρουσόπουλο, αλλά και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ. Οι συνεχείς διεκδικήσεις του πολυπράγμονος ηγουμένου έπιασαν τόπο. Κάτω από άκρα μυστικότητα το 2005 η κυβέρνηση συμφώνησε να ανταλλάξει διεκδικούμενη έκταση 25.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα με άλλες προνομιούχες εκτάσεις της Χαλκιδικής, της Καβάλας και της Αττικής, συνολικής αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

  Τις σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις από πλευράς Βατοπαιδίου υπέγραψε η σύζυγος του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κυρία Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη, ενώ νομικός εκπρόσωπος της Μονής ήταν ο αδελφός της κ. Δ. Πελέκης. Στο πλαίσιο αυτών των… ανταλλαγών μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου, όπως έγινε προσφάτως γνωστό, περιήλθε στην κυριότητα της εν λόγω μονής κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες, το οποίο εν συνεχεία πουλήθηκε σε ιδιωτική εταιρεία έναντι συνολικού τιμήματος 40 εκατ. ευρώ.

 9. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:
 10. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/10375-lampros-eortasmos-tis-agias-zonis-sto-batopaidi-foto

  Με αγιορειτική λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου η εορτή της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

  Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Βορονέζ κ. Σεργίου (Πατριαρχείο Μόσχας) και πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και πλειάδα Ιερομονάχων.

 11. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=554266&catID=14

  Εφραίμ: «Είμαι αμαρτωλός αλλά όχι απατεώνας»

  17/11/2016

  Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για τις ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου με το Ελληνικό Δημόσιο. Σήμερα απολογήθηκαν οι τελευταίοι δυο κατηγορούμενοι: ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.

  Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου.

  http://www.bankwars.gr/%CE%94%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%92%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF-%CF%80/


  Δίκη Βατοπαιδίου: Ιεράρχες και απλοί πιστοί δίπλα στον Ηγούμενο Εφραίμ και μοναχό Αρσένιο
  18/11/2016

  «Θυσιάζομαι κάθε μέρα εκεί για το μοναστήρι, για το έθνος, και έρχεται το κατηγορητήριο να μου πει στην ουσία ότι είμαι ένας απατεώνας. Θέλαμε όλα τα ζητήματα να τα λύνουμε συμβιβαστικά. Πηγαίναμε με αφοσίωση και με γνώμονα την ακτημοσύνη, και μας λένε ότι πήγαμε να κλέψουμε το κράτος; Εμείς οι μοναχοί είμαστε διδάσκαλοι του έθνους για μία ζωή.
  ….

  Και πρόσθεσε: «Για τα συμβόλαια επιλέξαμε τον κ. Πελέκη. Εντιμότατος άνθρωπος, ο οποίος ήταν και στον Σύλλογο Φίλων του Αγίου Όρους.

  Οι εκπρόσωποι όλων των κυβερνήσεων, και ο Μητσοτάκης και ο Σημίτης και ο Ανδρέας Παπανδρέου, πάντα με κάποια στοργή μας προστάτευαν. Δεν προβάλαμε συγκεκριμένες αξιώσεις.

 12. Ο/Η Ευσεβής Ρώσος διπλωμάτης λέει:

  Ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας Αλεξέι Ποπόφ στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: «Ξεχωριστής σημασίας το Άγιον Όρος στην ιστορία του ρωσικού κράτους»

  31-03-2016

  «Το Άγιον Όρος έχει παίξει τεράστιο ρόλο στην εγκαθίδρυση και εξέλιξη της ρωσικής Ορθοδοξίας, καθώς και στην ιστορία του ρωσικού κράτους γενικώς. Εχει πραγματικά ξεχωριστή σημασία».

  Με τη φράση αυτή ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ, μεταφέρει μέσω του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ τη σημασία που έχει το Άγιον Όρος για τους Ρώσους και παράλληλα αποκαλύπτει πως τόσο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ.Πούτιν όσο και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος θα βρεθούν το προσεχές διάστημα στη χώρα μας και στην Αθωνική Πολιτεία.

  Εχοντας αναπτύξει βαθιές ξεχωριστές σχέσεις με την Ελλάδα, έχοντας περάσει μέρος των παιδικών του ετών στην Αθήνα, ο κ.Ποπόφ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη θέση του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη. Θέλοντας να φέρει πιο κοντά τις δύο χώρες και θέτοντας την Ορθοδοξία ως το μεγάλο ιδανικό του, ο Ρώσος διπλωμάτης έχει αναπτύξει ποικίλες δράσεις με πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με Μητροπόλεις αλλά και με το Άγιον Όρος.

  Μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μιλάει για μια σειρά θεμάτων αφού το 2016 είναι ξεχωριστό για τις σχέσεις της Ρωσίας τόσο με την Ελλάδα όσο και με τον Άγιον Όρος.


  Μόσχα: Χρωστάτε πολλά στη Ρωσία. Οι ομοτράπεζοι σας στο ΝΑΤΟ απειλούν την ασφάλεια σας
  Από Iskra – 11/07/2018

  Ιδιαίτερη ενόχληση επικρατεί στη Μόσχα από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελαθούν δύο Ρώσοι διπλωμάτες, αλλά ειδικότερα για τους λόγους οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως πρόφαση για την απέλασή τους, με προεξάρχοντα ότι οι απελαθέντες έθεσαν σε κίνδυνο την «ελληνική εθνική ασφάλεια»…

  Ανώτατη πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας στο pronews.gr σημείωσε χαρακτηριστικά:

  « Η ελληνική εθνική ασφάλεια, πιστέψτε μας, χρωστά πολλά στη Ρωσία. Αν κινδυνεύει από κάποιους αυτοί βρίσκονται σήμερα στο ίδιο τραπέζι (σ.σ. εννοώντας τη σύνοδο του ΝΑΤΟ) με την ελληνική κυβέρνηση»

  Σύμφωνα με πληροφορείς του pronews.gr ο δεύτερος διπλωμάτης που απελάθηκε από την Ελλάδα (ο πρώτος ήταν ο Βίκτορ Γιάκοβλεφ) είναι ο ανώτατος διπλωμάτης Αλεξέι Ποπόφ (φωτό) πρώην γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ως «χώρο ευθύνης» τη Βόρεια Ελλάδα.

 13. Ο/Η λαφαζανιές λέει:

  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Αυτό που δεν τόλμησε ούτε η Χούντα!
  Από Ανδρέας Ζαφείρης – 11/07/2018

  Εντελώς συμπτωματικά(;), την ημέρα έναρξης της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου η πΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για την έναρξη των διαδικασιών ένταξης στην Βορειοατλαντική Συμμαχία , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποφάσισε την απέλαση δύο ρώσων διπλωματών. Επικαλούμενη μάλιστα θέματα εθνικής ασφάλειας και πιο συγκεκριμένα κινήσεις «υπονόμευσης» της συμφωνίας των Πρεσπών.

  Είναι φανερό, ότι μια τέτοια , πρωτοφανή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα( ούτε η Χούντα δεν είχε προβεί σε αντίστοιχη ενέργεια στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου) δεν έχει καμία σχέση με τις προφάσεις που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση, αλλά αντίθετα είναι μια κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού (και όχι μόνο).

  • Ο/Η Ναζιάρα Αριστερά λέει:

   Πατριωτικές ανησυχίες Ελλήνων φίλων της Μόσχας

   Γερμενής: O Τσίπρας να δώσει εξηγήσεις για την απέλαση των διπλωματών και την συμφωνία με την Αλβανία

   Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 – 18:02

   Κλείνοντας αναφερόμενος στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών, κάλεσε τον Τσίπρα να έρθει άμεσα στην βουλή και να δώσει εξηγήσεις για την διπλωματική κρίση, όπως και για την αλλαγή συνόρων από την συμφωνία με την Αλβανία που προανήγγειλε ο Επίτροπος Χαν.

   Ερώτηση Χουντή για δηλώσεις Χαν περί αναδιάρθρωσης συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας
   Από Νίκος Χουντής – 11/07/2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.