«Αυγή» και Τραπεζικές διαφημίσεις

[ Τράπεζες-ΜΜΕ: οι… αγάπες δεν κρύβονται, διαφημίζονται!]

trapezes12.5.16

[…]ο κ. Παππάς ό,τι κάνει το κάνει για το καλό του λαού, όχι για το δικό του συμφέρον, όπως κάνουν οι διαπλεκόμενοι με άλλους πολιτικούς ή άλλα οικονομικά συμφέροντα εργοδότες. Οσοι διαπλέκονται μαζί του, με πρώτη-πρώτη την ΕΡΤ, θεραπεύονται από το άγγιγμά του, όπως συνέβαινε παλαιότερα με τους βασιλιάδες-άγιους.

 • Παππάς; Πασσάς στα Γιάννενα ο επικρατής. Με δύο σίγμα, όπως γραφόταν παλιά η λέξη, για να είναι παχύς και θριαμβευτικός ο ήχος. Με οδαλίσκες που αναγνωρίζουν όλοι την ομορφιά τους, όπως αποδεικνύει η μικρή είδηση που διάβασα σχετικά με το πώς διατέθηκαν τα διαφημιστικά κονδύλια των τραπεζών το 2015: «η «Αυγή», με μέσο όρο ημερήσιας κυκλοφορίας τα 1.500 φύλλα, πήρε διαφήμιση ύψους 550.000 ευρώ, ενώ η εφημερίδα του ΚΚΕ, ο «Pιζοσπάστης», με ημερήσια κυκλοφορία 5.500 φύλλα, πήρε μόλις 60.000 ευρώ». Οπως περίπου επί Σαμαρά, όταν τα έντυπα του Γιώργου Τράγκα με μηδαμινή κυκλοφορία έπαιρναν κρατική διαφήμιση εκατομμυρίων ευρώ. [Το Βήμα 7.5.16 -Το επταήμερο του Διόδωρου]

Kαι ένα σχόλιο στην Εφημ.τ.Συντακτών:

[…] Το 2015, σε μια χρονιά που τα τραπεζικά προϊόντα ήταν ανύπαρκτα (δεδομένων των συνθηκών), οι τράπεζες αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως γενναιόδωρες προς τα μέσα ενημέρωσης. Και σε κάποια συγκεκριμένα, πολύ περισσότερο. Δεν γνωρίζουμε βέβαια το τι προηγήθηκε, μια και μόλις φέτος έγινε υποχρεωτική η δημοσίευση.

Το βέβαιο είναι ότι δόθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να διαφημιστούν οι τράπεζες μέσα από τα ΜΜΕ… στους πολίτες! Θυμίζουμε ότι τα μεγάλα ΜΜΕ (είτε ως εταιρείες είτε ως προσωπικά δάνεια των ιδιοκτητών) έλαβαν δάνεια από τις ίδιες αυτές τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν «κατά συρροή» και τα τροφοδότησαν εκ νέου.

Ενδεικτικά: Σύμφωνα με τα στοιχεία 11 μιντιακές επιχειρήσεις έχουν δάνεια σε τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank) που φτάνουν συνολικά τα 808.830.190 ευρώ! Από τους μιντιακούς ομίλους, ο πλέον υπερδανεισμένος είναι ο ΔΟΛ (Σταύρος Ψυχάρης), που συνολικά οφείλει και στα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα περισσότερα από 197 εκατ. ευρώ.

Ο «Πήγασος» (Μπόμπολα) πήρε δάνεια 157,9 εκατ. ευρώ, οι «Καθημερινή» και ΣΚΑΪ (Αλαφούζος) 105 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 (Κυριακού) μαζί με το Μακεδονία TV έχουν δάνεια που αγγίζουν τα 170 εκατ. ευρώ («Εφ.Συν.» 17/10/2015).

Οι κυκλοφορίες, οι τηλεθεάσεις και οι ακροαματικότητες μπορεί να είναι με μια πρώτη ματιά ο γενικός «οδηγός» κατανομής των ποσών της διαφήμισης, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι κανόνας απαραβίαστος.

Για παράδειγμα, μπορεί μία εφημερίδα να λαμβάνει ένα μεγάλο ποσό λόγω της καλής κυκλοφορίας της, αλλά αν προστεθούν μαζί και τα πακέτα διαφήμισης που ο ίδιος ιδιοκτήτης λαμβάνει για τα άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει (είτε είναι πετυχημένα είτε όχι) τότε το ποσό εκτοξεύεται με αποτέλεσμα να είναι βέβαιο ότι η τράπεζα δεν προκρίνει την κυκλοφορία ή την ακροαματικότητα αλλά τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη και τον επιχειρηματικό του όμιλο.

Επιπλέον, οι προτιμήσεις της κάθε τράπεζας γίνονται φανερές όταν, για παράδειγμα, ενώ οι 4 τράπεζες σε μια μιντιακή εταιρεία διαθέτουν περίπου τα ίδια διαφημιστικά πακέτα, η πέμπτη τράπεζα πολλαπλασιάζει «ανεξήγητα» το δικό της πακέτο.

Παράδειγμα: η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (Κανάλι Ε) πήρε 15.000 από τις τέσσερις τράπεζες και 102.037 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Τέλος, σε κάθε τράπεζα εμφανίζεται ξαφνικά μια εταιρεία σχεδόν άγνωστη που για κάποιο λόγο παίρνει ένα μεγάλο ποσό εντελώς άσχετο από την κατάταξη της εταιρείας σε οποιαδήποτε σειρά προτίμησης του κοινού.

Ενδεικτικά: Η ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε. (εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων) πήρε από την Πειραιώς 98.000 ευρώ, ενώ η Μονοπρόσωπη ΕΠΕ Κουρής MEDIA GROUP 68.000 ευρώ. Η ISOBAR IPROSPECT A.E. (πρώην Mindworks S.A.) 270.000 ευρώ από την Εθνική. H FREENET ΕΚΔΟΤΙΚΗ A.E. («Σοφοκλέους in», «free money») πήρε 64.000 ευρώ από την Attica. Η TAILWIND EMEA Ltd. (με έδρα τη Βουλγαρία) 91.864 ευρώ από την Eurobank.

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

19 Responses to «Αυγή» και Τραπεζικές διαφημίσεις

 1. Ο/Η Let and Liberal λέει:

  https://www.facebook.com/petros.tatsopoulos
  Petros Tatsopoulos

  Tον καιρό που η Χρυσή Αυγή ήταν στα ντουζένια της, πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχα γράψει ότι το μεγάλο πρόβλημα -εκτός από την εγκληματική παραστρατιωτική της οργάνωση- ήταν η ιδιότυπη τοξικότητα που έφερνε στο δημόσιο διάλογο. Ξαφνικά, λόγου χάριν, έκανε ο Μιχαλολιάκος μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα, πέταγε στα ξεκούδουνα ότι του χρόνου θα κάνει την ίδια συγκέντρωση στην… Κωνσταντινούπολη (!) κι έπρεπε κατόπιν, αυτή την αδιανόητη μαλακία, να την υποστούμε -και να την σχολιάσουμε- ως… σοβαρή δήλωση στο Δελτίο των Οκτώ. Κάτι ανάλογο βιώνουμε και με το τσίρκο που μας κυβερνάει σήμερα. Γιορτάζει ένας καραγκιόζης υπουργός τα γενέθλιά του, μας μοστράρει -περήφανος, προφανώς- τον Άρη Βελουχιώτη μαζί με μια τούρτα του κώλου και δυο σαμπανιζέ ξύδια κι εμείς πάλι καλούμαστε να σχολιάσουμε αν ο υπουργός είναι πιο ηλίθιος από αυτούς που τον ψήφισαν ή από αυτούς που τον διόρισαν (το γνωστό προαιώνιο ερώτημα με το αβγό και την κότα). Η ίδια τοξικότητα, η ίδια αφόρητη αίσθηση πως σε αυτή τη χώρα, ώρες-ώρες, σιχαίνεσαι ακόμη και να χλευάσεις.

  Petros Tatsopoulos
  Καλή αντάμωση στα ζαχαροπλαστεία.

  http://www.paraskhnio.gr/pio-aristeros-den-ginetai-ypoyrgos-es/

  Τα 51α γενέθλιά του γιόρτασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος έσβησε το βράδυ της Τρίτης τα κεράκια της τούρτας του, με φόντο μια μεγάλη φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη.

  Μάλιστα, ο κ. Πολάκης μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους στο Facebook τρεις φωτογραφίες από τα γενέθλια του και όπως φαίνεται οι κοντινοί του άνθρωποι του προσέφεραν μια τούρτα η οποία είχε επάνω της μια μαντινάδα.
  • Ο/Η Αισθαντική κυρία που διαβάζει ποίηση λέει:

   Bλαχιά και νεοπλουτισμός.
   Το κιτς των λιμασμένων του σύριζα.

   «Ω, του Όμηρου η χώρα τι γαϊδάρους τρέφεις τώρα»!

 2. Ο/Η Let and Liberal λέει:

  http://www.topontiki.gr/article/169005/apohorise-syssomi-i-omada-enthemata-tis-aygis-skliri-glossa-kata-syriza

  7.5.2016 / TO ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
  Αποχώρησε σύσσωμη η ομάδα «Ενθέματα» της ΑΥΓΗΣ – Σκληρή γλώσσα κατά ΣΥΡΙΖΑ
  Tα Ενθέματα είναι ένθετο στην εφημερίδα Αυγή της Κυριακής από το 1996 και ξεκίνησαν με επιμελητή τον Γιάννη Βούλγαρη. Tο 2000 και μέχρι τον θάνατό του την επιμέλεια ανέλαβε ο Άγγελος Ελεφάντης.
  Συνεχίστηκε με επιμελητή τον Στρατή Μπουρνάζο και συντακτική ομάδα που απάρτισαν αρχικά (Μάρτιος 2009-Ιούλιος 2010) η Κατερίνα Λαμπρινού, ο Γιάννης Μπαλαμπανίδης, ο Στρατής Μπουρνάζος και ο Κώστας Σπαθαράκης, στη συνέχεια (Σεπτέμβριος 2010-Μάιος 2011) η Σοφία Ζουμπουλάκη, η Ιωάννα Μεϊτάνη, ο Στρατής Μπουρνάζος και ο Κώστας Σπαθαράκης. Από τον Μάιο του 2011 τη συντακτική ομάδα αποτελούσαν οι: Μάνος Αυγερίδης, Σοφία Ζουμπουλάκη, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος, και από τον Δεκέμβριο του 2011 οι: Μάνος Αυγερίδης, Ιωάννα Μεϊτάνη, Μαρία Καλαντζοπούλου, Στρατής Μπουρνάζος.
  Η δήλωση του Μπουρνάζου είναι ενδεικτική για τους λόγους αποχώρησης: «Νιώθω πια πολύ μακριά από τον Σύριζα και την κυβέρνηση, πιστεύω ότι ο κορμός της πολιτικής τους είναι λάθος και –κάτι ακόμα πιο βαρύ– δεν νιώθω πλέον πολιτική εμπιστοσύνη απέναντί τους.»
  Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας και τα τελευταία κείμενα:
  Με το σημερινό φύλλο, η Συντακτική Ομάδα που έβγαζε τα «Ενθέματα» τα τελευταία χρόνια (ο Μάνος Αυγερίδης, η Μαρία Καλαντζοπούλου, η Ιωάννα Μεϊτάνη, και ο επιμελητής Στρατής Μπουρνάζος) σας αποχαιρετάμε. Τα «Ενθέματα» θα συνεχίσουν στην «Αυγή», με άλλον επιμελητή και ομάδα. Ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία.
  ΥΓ. Με πολλές ευχαριστίες σε όλους και όλες που επέτρεψαν να είμαστε αυτό που είμαστε τόσα χρόνια: στην Αυγή βέβαια και τους ανθρώπους της, αλλά και όλους εσάς: όσους γράψατε, μεταφράσατε, μας στηρίξατε, μας είπατε καλές και καλές ή αυστηρές κουβέντες, που μας δώσατε κουράγια – γιατί μόνο έτσι μπορέσαμε να υπάρξουμε
  Και η ανακοίνωση της Συντακτικής Ομάδας των «Ενθεμάτων»:
  «Σας αποχαιρετάμε, γιατί η καθεμιά και ο καθένας από εμάς με τον τρόπο του, και όλοι μαζί, νιώθουμε ότι δεν μπορούμε πια να συνεχίσουμε αυτό που κάναμε: ότι δεν έχουμε τη ζωτικότητα, την όρεξη, τη δύναμη να δημιουργούμε (τουλάχιστον με τον τρόπο που το επιχειρούσαμε στα «Ενθέματα») ένα χώρο όπου οι ιδέες και οι απόψεις συνυπάρχουν, αναπνέουν, συγκρούονται, και, μερικές φορές, συντίθενται. Μέσα στη δίνη του τελευταίου χρόνου, με τις σταθερές μας κλονισμένες και τις ισορροπίες ακόμα δυσκολότερες, η προσπάθεια μας, παρόλο που γινόταν ολοένα και πιο αγωνιώδης, έδειχνε στα μάτια μας όλο και πιο αναντίστοιχη ως προς το συλλογικό της αποτύπωμα».
  Ο Στρατής Μπουρνάζος εξηγεί γιατί εγκαταλείπει μια δουλειά τόσο συναρπαστική και παραιτείται από την «Αυγή»:
  «Νιώθω πια πολύ μακριά από τον Σύριζα και την κυβέρνηση, πιστεύω ότι ο κορμός της πολιτικής τους είναι λάθος και –κάτι ακόμα πιο βαρύ– δεν νιώθω πλέον πολιτική εμπιστοσύνη απέναντί τους. Την ίδια στιγμή, ενώ είμαι βέβαιος για το λάθος, δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό, τι θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση. Νιώθω κάθε μέρα να με πνίγουν πολλά. Κι όμως, στους φίλους μου που έγιναν υπουργοί ή ό,τι άλλο δεν μπορώ να κουνήσω το δάχτυλο, να τους βαράω ή να τους οικτίρω – ακόμα κι όταν τους αξίζει• δεν το έκανα ποτέ αυτό στους φίλους μου. Και αν πάω παραπέρα, το κουβάρι μπλέκεται περισσότερο. Όταν βλέπω συντρόφους με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια, όχι μόνο να αυτοακυρώνονται πολιτικά μιλώντας για «φασιστερά», αλλά –κάτι που με τσακίζει– να επιχαίρουν ηδονικά για την κατάντια της κυβέρνησης, ποντάροντας στο μίσος (όπως έκανε κι ο Σύριζα παλιότερα, βέβαια). Αλλά ούτε αυτούς έχω το κουράγιο να τους κοπανάω. Και ξέρω όμως ότι όταν νιώθεις έτσι, όντας σε μια θέση δημόσιας παρέμβασης, δεν κάνεις πια για τούτη τη δουλειά: αν δεν μπορείς να μιλάς για τα «οικεία κακά», ήρθε η ώρα να αποσυρθείς από το πόστο αυτό.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Να μην κάνει κανείς πως δεν ήξερε.
  Ο αρχιαπατεώνας είχε δείξει ποιος είναι:

  https://roides.wordpress.com/2013/04/10/10apr13/

  Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Τράγκας
  10/04/2013

  Υπάρχει Ηθική στην «αριστερή» Πολιτική;


  …………………………..
  Στο επίπεδο της Δημοσιογραφίας ο κ.Τσίπρας έχει δώσει συνεντεύξεις σε ακροδεξιά μπλογκς, στον Ιφικράτη Αμυρά, που τον συμπεριέλαβε για μισή ημέρα στο ψηφοδέλτιο της Α΄Αθηνών, μέχρι να τον πετάξουν έξω οι σύντροφοί του και στο κ.Τράγκα. Μάλιστα δεν ντράπηκε να εκφράσει, με τα κάπως ιδιόρρυθμα ελληνικά του («προς επωφελεία» κλπ, αυτά τα αποτελέσματα έχουν οι ηρωικές καταλήψεις δημόσιων σχολείων), τα φιλικά του αισθήματα για το Αρχιεπίσκοπο Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη & Φωτοβολταϊκών δάσους Πεντέλης κ.Ιερώνυμο Β΄, θαυμαστή του βασιλοχουντικού Ιερώνυμου Α΄. Ο κ.Τράγκας του μιλούσε στον ενικό με το μικρό του όνομα («Αλέξη πες μου στ’ αλήθεια ποιος είσαι;»), μη σεβόμενος την ιδιότητα του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιότητα-θεσμό, που δεν ανήκει προσωπικά στο φέροντα για να δικαιούται να την ευτελίζει, και την οποία ολοφάνερα ο κ.Τσίπρας αδυνατεί να τιμήσει, πιθανόν διότι στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι θίγονται οι θεσμοί μόνο όταν κάθεται σταυροπόδι μπροστά στην «Εξαταστική» ο κ.Βενιζέλος και όχι όταν η κα Κωνσταντοπούλου προκαλεί αναβολές δικών ή όταν ο αρχηγός τους χαριεντίζεται με τον κ.Τράγκα και δέχεται φιλικές εξυπηρετήσεις από τον επιχειρηματία του Ιασώ. Συμπτωματικά στο ίδιο τεύχος (6.7. 2012) του περιοδικού Τράγκα έδωσε συνέντευξη και ο Φύρερ της Χ.Α. (και βέβαια και ο «εστέτ» της ‘Αριστεράς της ευθύνης’ κ.Φανούριος Φώτιος Κουβέλης). Θα μου πείτε που να ξέρει ο κ.Τσίπρας, πως σε διπλανές σελίδες θα ομιλούσε η φωνή του New Dream Hotel; Θα σας πω πως όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα οφείλει να ξέρει ότι θα τον φάνε οι κότες. Θα μου πείτε ξανά πως τότε ελάχιστοι θα είναι οι δημοσιογράφοι στους οποίους θα μπορεί να μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς όχι. Δεν μπορεί να δίνει συνεντεύξεις όμως στους Ακροδεξιούς και σε αυτούς που κατηγορούνται για συμμετοχή σε σπατάλη του δημόσιου χρήματος και μάλιστα σε τόνο φιλικό, στο κλίμα της ομερτά και με διάθεση πολιτικής συμφωνίας, νομιμοποιώντας έτσι πολιτικά, τις (τουλάχιστον ελέγξιμες) δημοσιογραφικές τους συμπεριφορές.
  —–Το τι εκπροσωπεί ο «αντιμνημονιακός» (όπως και οι Ανεξέλ, όπως η Χ.Α. όπως και ο Αμβρόσιος) κ.Τράγκας σε πολιτικό και αισθητικό επίπεδο είναι ολοφάνερο. Εκείνο που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, αφού κανένας συνομιλητής του, από τον κ.Τσίπρα έως τον κ.Καμμένο και το Φύρερ, δεν του το θυμίζει, είναι το δημόσιο χρήμα που προνομιακά απομυζούσε για κρατικές διαφημίσεις στα έντυπά του επί Κωστάκη Καραμανλή, το οποίο βεβαίως γνωρίζει ο κ.Τσίπρας. Η ‘Κυρ. Ελευθεροτυπία’ (26/10/2008) τα έχει εκθέσει αναλυτικά, το ίδιο και η Αλαφουζιάς, στο συγγενές φιλοβατοπεδινό κανάλι της οποίας συναγελάστηκε ο κ.Τράγκας με τον εξ αγχιστείας βουλευτή Ματθαιόπουλο (‘Γαμώ την Άννα Φρανκ’ κλπ) και τους λοιπούς Ναζιστές. Αντιγράφω για το αγλάισμα της πατριωτικής δημοσιογραφίας, άρθρο της σοβαροφανούς Αλαφουζιάδος, στο οποίο δεν τον κατονομάζει (κρατούσε πισινή εν όψει μελλοντικής συνεργασίας;) αλλά τον περιγράφει: «Πρώτη σε κρατική διαφήμιση στην Ελλάδα σήμερα είναι μια κυριακάτικη έκδοση αθηναϊκής εφημερίδας με κυκλοφορία που κυμαίνεται στα 5.000 φύλλα. Για την ακρίβεια, το σύνολο των δημοσίων κονδυλίων που εισέπραξε στο δεκάμηνο φέτος έφτασε στο 1.786.118 ευρώ. Αν προστεθεί και η κρατική διαφήμιση που πήρε το καθημερινό της φύλλο, τότε το συνολικό ποσό που εξασφάλισε από το κράτος ως διαφήμιση, φτάνει στα 2.500.000 ευρώ! Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλες σε κυκλοφορία κυριακάτικες εφημερίδες, με πωλήσεις πάνω από 150.000 φύλλα, μόλις και μετά βίας φτάνουν στο 1.000.000 ευρώ» («Καθημερινή» 9-12-2007). Όλα αυτά τα έχουμε εκθέσει εδώ: «Η Αριστερά και ο κ.Τράγκας. Ερωτήματα Αισθητικής και Ηθικής της Πολιτικής» (15/03/2012).


  (Σε κόκκινο κύκλο) ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; -Τρίωρο τετ-α-τετ με Τράγκα. Από κάτω η συνέντευξη με Μιχαλολιάκο.

  —–Προφανώς σε μια σοβαρή Δημοκρατία, οι κ.κ.Τράγκας και ο Καραμανλής ο Β΄ θα ήταν ελεγχόμενοι για αυτήν την περίεργη διαφημιστική εύνοια, όχι μόνο για την προφανή οικονομική ζημιά του Δημοσίου αλλά και για τη βλάβη που προκαλείται στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στα δημόσια ήθη, αφού ο Τύπος φέρεται να συναλλάσσεται και να εξαγοράζεται. Ο φίλος του μικρού Καραμανλή και θαυμαστής του «Εθνάρχη» κ.Τσίπρας και το κόμμα του όμως, όχι μόνο κουκουλώνουν το θέμα και μάλιστα τώρα που δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά επωφελούνται και από την «αγανάκτηση» Τράγκα (επειδή κόπηκε ο ρους των κονδυλίων;). Να συμπληρώσω πως ο κ.Τσίπρας, συνεντευξιαζόμενος και ανεχόμενος, ξεχρέωνε κάποια γραμμάτια στον κ.Τράγκα, ο οποίος έγραφε για τη αφεντιά του ένα μήνα πριν (press.gr, 16.5.2012): «Επί μία ώρα εκβίαζαν τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να υποκύψει και να αποδεχθεί τη στήριξη μιας οικουμενικής κυβέρνησης … Ο Πρ. τ.Δημοκρατίας έβγαλε πάνω στο τραπέζι επιστολή του εγκάθετου της Goldman Sachs και της διεθνούς τοκογλυφίας κυρίου Παπαδήμου,…». Με τον τρόπο που ήταν γραμμένο το ρεπορτάζ ο κ.Τράγκας φέρεται να προσβάλλει βάναυσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αγνοεί την έννοια του εκβιασμού και να την μπερδεύει με την έννοια των πιέσεων, δημιουργώντας μάλιστα άδικες εντυπώσεις σε βάρος των τριών πολιτικών αρχηγών προς όφελος του κ.Τσίπρα.
  ………………………..

 4. Ο/Η Kάποιος λέει:

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αθεράπευτα εχθρικοί προς κάθε πραγματικό δημοσιογράφο και προς την ελευθερία του Τύπου.
  Μαθημένοι σε στημένες συνεντεύξεις από διαπλεκόμενους δημοσιογράφους.
  Με συνεχείς αγωγές ή απειλές αγωγών κατά του Τύπου,
  https://roides.wordpress.com/2012/03/12/12mar12b/ με διακοπή συνεντεύξεων στη μέση (θυμηθείτε τη συνέντευξη στην FAZ)
  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5031849/o-tsipras-h-faz-kai-oi-aneksarthtoi-ellhnes/

  Χτες ξαναχτύπησαν:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/otan-o-pappas-eknevristike-me-germano-dimosiografo-44341134188
  Η συνέντευξη με τον γερμανό δημοσιογράφο που έκανε έξαλλο τον Παππά

  Η συνέντευξη για τον υπουργό Επικρατείας ήταν πιο δύσκολη από αυτές στις οποίες έχει συνηθίσει. Ο Μίχελ Φρίντμαν της Deutsche Welle τον εκνεύρισε θυμίζοντάς του μεταξύ άλλων το περιβόητο «λιάζονται» της Χριστοδουλοπούλου. Και ο υπουργός ζήτησε «cut». Αλλά αυτά στο εξωτερικό δεν γίνονται…

  Protagon Team
  12 Μαϊου 2016,
  Είναι συνηθισμένο ένας πολιτικός να αισθανθεί άσχημα από τις ερωτήσεις ενός δημοσιογράφου. Σπάνια, όμως, θα υπερβεί τα όρια του πολιτικά ορθού, να σηκωθεί από την καρέκλα του και να ζητήσει να σταματήσει η συνέντευξη. Οπως και έγινε, προ ημερών στο Μαξίμου.

  Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς παραχώρησε στο πρωθυπουργικό μέγαρο συνέντευξη στον δημοσιογράφο του γερμανικού δικτύου της Deutsche Welle, Μίχελ Φρίντμαν – την είχε ζητήσει επισήμως το δίκτυο την αποδέχτηκε ευχαρίστως ο υπουργός. Η συνέντευξη όμως ήταν περιπετειώδης.

  Ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής της εκπομπής «Conflict Zone», έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του ρωτώντας ευθέως τον κ. Παππά αν η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί. Ο υπουργός Επικρατείας, σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης (κράτησε συνολικά 26 λεπτά) προσπαθούσε να τον αποκρούσει, ενώ δύο φορές ζήτησε να διακοπεί η συνέντευξη και να αποχωρήσει χωρίς όμως κανείς να του απαντήσει, καθώς τέτοιες βολικές γιαι τον συνεντευξιαζόμενο πρακτικές δεν συνηθίζονται στο εξωτερικό, ακόμα και στις πιο σκληρές συνεντεύξεις.

  Το αποκορύφωμα ήρθε με το φινάλε και μία ερώτηση που μάλλον δεν περίμενε ο υπουργός – ο οποίος προφανώς έχει συνηθίσει στην Ελλάδα σε πιο φιλικές ερωτήσεις και λιγότερο δύσκολους δημοσιογραφους.

  Ηταν η στιγμή που ο γερμανός δημοσιογράφος του διάβασε την περίφημη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες που λιάζονται και τον ρώτησε: «Υπουργός της κυβέρνησής σας έχει κάνει αυτή την ερώτηση;»

  Ο κ. Παππάς έσπευσε να απαντήσει ότι η λέξη «sunbathing» που χρησιμοποίησε ο Φρίντμαν δεν είναι η ακριβής μετάφραση της λέξης «λιάζονται» για να λάβει την ανταπάντηση του δημοσιογράφου: «Η ίδια η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν έχει αρνηθεί τη μετάφραση αυτή».

  «Ναι, αλλά εγώ σας λέω ότι το ‘’sunbathe’’ σημαίνει χαίρομαι στην παραλία… Είπε ότι υπήρχαν μετανάστες που απολάμβαναν έξω τον ήλιο», προσπάθησε να συνεχίσει ο κ. Παππάς αλλά ο δημοσιογράφος συνέχισε να ρωτά με αποτέλεσμα τον έντονο εκνευρισμό του έλληνα υπουργού: «Θεέ μου, τι κάνω εδώ, μπορούμε να κόψουμε;» είπε κοιτάζοντας αριστερά του, ψάχνοντας ένα τρόπο να ξεφύγει από την άβολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.

  Ο δημοσιογράφος συνέχισε να του επισημαίνει ότι πρόκειται για επίσημη δήλωση και προσπάθησε στη συνέχεια να μαλακώσει τον κ. Παππά δίνοντάς του χρόνο να εξηγήσει. Εκείνος τότε απάντησε: «Υπήρχαν άνθρωποι που απολάμβαναν τον ήλιο κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιο είναι το πρόβλημα με αυτή τη δήλωση».

  Μόλις ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Conflict Zone» της Deutsche Welle τον ευχαρίστησε, έπεσαν οι τίτλοι.

  Δεν ήταν μόνο η αναφορά στο λιάζονται της Τασίας που εκνεύρισε τον κ. Παππά. Ολόκληρη η συνέντευξη που δόθηκε στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας στο Μέγαρο Μαξίμου κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με τον δημοσιογράφο να εγκαλεί την Ελλάδα ότι δεν είναι καλός μαθητής και τον κ. Παππά να απαντά ότι είναι καλύτερος μαθητής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Οταν ο δημοσιογράφος του είπε: «Δεν πήρατε το μάθημά σας», ο κ. Παππάς του είπε: «Αυτό να μου το λέγατε έναν χρόνο πριν».

  Ο υπουργός Επικρατείας είπε επίσης ότι «η συμφωνία μας είναι ένας συμβιβασμός», ενώ έντονος ήταν ο εκνευρισμός του όταν ερωτήθηκε για τον Γιάνη Βαρουφάκη για τον οποίο δήλωσε: «Ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι μαζί μας πια», είπε.

  • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

   Δὲν εἶναι καὶ ἀκριβῶς δημοσιογράφος, ἂν καὶ ὁ τύπος δημοσιογράφου τύπου Rudolf Augstein δὲν ὑπάρχει πιά.
   Κατάφερε νὰ κάνει τὸν Παππὰ νὰ φαίνεται συμπαθητικός. Τὸ πρόγραμμα εἶναι τῶν θεσμῶν. Κανένας δὲν χάνει τίποτα ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες. Ὁ ΣΥΡΙΖΑ εἶναι ὑπόλογος πρὸς τὸν ἑλληνικὸ λαό, γιὰ τὸ ὅτι δὲν κάνει τίποτα γιὰ τὴν Ἑλλάδα, δὲν ἀναλαμβάνει καμμία πρωτοβουλία. Νὰ φέρῃ μαζὶ φορεῖς, πανεπιστήμια, κέντρα καὶ νὰ ἀρχίσουμε νὰ παράγουμε καὶ ἐξάγουμε. Στοὺς Γερμανοὺς κυρίως, ἀλλὰ καὶ στοὺς ἄλλους Εὐρωπαίους δὲν συμφέρει νὰ ὑπάρχουν ἀνταγωνιστές. Ἐὰν θέλουμε νὰ ἔχουμε λεφτὰ πρέπει νὰ ἔχουμε εἰσοδήματα, ἔτσι εἶναι πιὰ τὸ παιγνίδι. Ἡ Γερμανιά δὲν θὰ μᾶς δώσει νὰ φᾶμε, ὅπως δὲν δίνει στὴν Ζιμπάμπουε, στὶς Νήσους Σολομῶντος, στὸ Μπλαγκλαντὲς καὶ στὴν Γουατεμάλα, τὸ δεῖγμα τῶν χωρῶν τυχαῖο.
   Ὁ ἐξυπνάκιας Γερμανὸς νὰ μᾶς πῇ, ἐὰν στὴν Γερμανία τοὺς πρόσφυγες τοὺς ἔχουν σὲ καλύτερες συνθῆκες. Σὲ κλειστὰ γήπεδα τοὺς ἔχουν, σὲ σκηνές. Πολλοὶ γυρνοῦν πάλι πίσω μὲ τὸ ἀεροπλάνο αὐτὴν τὴν φορά. Νὰ κάνῃ τέτοιες ἐρωτήσεις στοὺς Τούρκους, στοὺς Ἀμερικανοὺς καὶ στοὺς Γερμανούς.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Friedman
   «In 2003, Friedman was convicted in a case involving prostitution and drug usage. Friedman had been accused of offering cocaine to Ukrainian prostitutes he had ordered through an escort service that was being investigated for forced prostitution.[2] Friedman’s crime was discovered almost by chance, when police wiretaps for the investigation into forced prostitution led them to the name «Paolo Pinkas», which turned out to be Friedman’s alias when using the service.[3] However several Jewish leaders claimed Friedman’s arrest was part of an anti-Semitic witch-hunt.[4] Investigators raided his home and found small quantities of cocaine.[3] He was fined €17,400 for possession of cocaine,[4] on July 8, 2003. The settlement enabled him to avoid a trial.[4] After publicly admitting to the drug possession Friedman stated «I have made a mistake. Drugs are no help. I am resigning from all public offices that I hold.»[4] As well as resigning from the Central Council of Jews Friedman also resigned from the Christian Democratic Party.[4]
   However, since he did not apologise to the forced prostitutes themselves (keeping silent about the nature of his «mistake»), the German women’s’ rights organisation Terre des Femmes and others strongly criticised Friedman’s speech.[5]»

 6. Ο/Η Παλιός λέει:


  Δημοσκόπηση κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προηγείται με διαφορά 10% η ΝΔ

  Πηγή: Δημοσκόπηση κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προηγείται με διαφορά 10% η ΝΔ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/266905/dimoskopisi-kolafos-gia-ton-syriza-proigeitai-me-diafora-10-i-nd#ixzz48fpDBYxQ

 7. Ο/Η Liberal λέει:

  Petros Tatsopoulos

  Δεν ξέρω αν παρακολουθήσατε καθόλου τον «διάλογο» του Πύρρου Δήμα μ’ έναν συντάκτη της «Αυγής», όπου, στην τελική, ο συντάκτης τον μέμφεται επειδή κατέβηκε στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, ενώ αν κατέβαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχα κατέβει εγώ, θα ήταν προφανώς ο σούπερ ντούπερ αθλητής του γαλαξία. Δεν ξέρω. Πολλοί φίλοι μου πιστεύουν ότι η «Αυγή» συν τω χρόνω μεταλλάσσεται σε μια ανοιχτά φασιστική εφημερίδα, υπό την έννοια ότι ενστερνίζεται πλήρως το δόγμα «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας και δολοφονούμε τον ¨χαρακτήρα¨ του με συνοπτικές διαδικασίες». Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι ΑΚΟΜΗ φασιστική, αλλά τείνει να γίνει με γοργούς ρυθμούς. Έχει χάσει προ πολλού τη ψυχραιμία της και καθημερινά πυκνώνουν τα άρθρα με πολιτικό βάθος γούρνας. Δεν ξέρω επίσης αν αυτή η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Ελπίζω να είναι. Καλημέρα.

 8. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://sxoliasths.wordpress.com/2016/08/22/sxoliasths-liberal-01-146/

  Όταν ο Λεωνίδας Κύρκος έσκισε την Αυγή!
  Posted on 22 Αυγούστου 2016 by σχολιαστης
  Liberal / Όταν ο Λεωνίδας Κύρκος έσκισε την Αυγή! / Γράφει ο Insider Left

  Πολλοί που δεν έχουν δραστηριοποιηθεί ποτέ πολιτικά σε κόμματα της Αριστεράς, ή δεν ασχολούνται διόλου με τις διεργασίες στο εσωτερικό των σημερινών σχηματισμών της (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ) ξαφνιάστηκαν, ή οργίστηκαν υπερβολικά με την επίθεση της ΑΥΓΗΣ στον Πύρρο Δήμα.

  Ωστόσο για τους γνωρίζοντες, η μετάλλαξη της εφημερίδας της Αγίου Κωνσταντίνου από ιστορικό έντυπο της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς σε όργανο των αριστερίστικων ενδοΣυριζαϊκών ομάδων, έγινε χρόνια πριν.

  Οι πρώτες προσπάθειες υφαρπαγής της εφημερίδας από τους «δεξιούς φιλο-Σημιτικούς» δημοσιογράφους και διευθυντικά στελέχη, ξεκίνησαν επί Προεδρίας Νίκου Κωνσταντόπουλου από τους εκπροσώπους του Γιάννη Μπανιά στον ΣΥΝ. Εντατικοποιήθηκαν επί Προεδρίας Αλέκου Αλαβάνου στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα την περίοδο πριν από τα λεγόμενα «Δεκεμβριανά» του 2008, και ολοκληρώθηκαν αμέσως μετά από την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην θέση του Προέδρου – με την δική του μάλιστα συμβολή.

  Η διεύθυνση και ο πλήρης έλεγχος της εφημερίδας πέρασε στα χέρια των στενών συνεργατών και συμβούλων του, Νίκου Φίλη, Γιώργου Κυρίτση, Άγγελου Τσέκερη κλπ. Στην πορεία προστέθηκαν και οι Μουλόπουλος (σ.σ. αυτόν τον φάγανε νωρίς οι ανταγωνιστές του στο εσωτερικό) Καρτερός, Χρήστου κλπ.

  Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς και ν’ αναφέρει από τις «επιτυχίες» της ΑΥΓΗΣ την περίοδο 2008 – 2015;

  Η δημοσιογράφος Αλίκη Χατζή, πολιτική συντάκτρια και αρθρογράφος της εφημερίδας για είκοσι χρόνια στο πρόσφατο βιβλίο της «Λεωνίδας Κύρκος η Τελευταία Μάχη» (εκδόσεις Επίκεντρο), αποκαλύπτει περιστατικά που αφορούν στην πορεία μετάλλαξης της ΑΥΓΗΣ.

  Διηγείται σε αυτό, την αντίδραση του Λεωνίδα Κύρκου τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2008, όταν είχαν γίνει τα επεισόδια για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι καταστροφές και οι εμπρησμοί. Τότε διάβασε στην Αυγή το εξής σχόλιο που αφορούσε στο κάψιμο του χριστουγεννιάτικου έλατου στην πλατεία Συντάγματος: «Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις. Η Βουλή απέχει μόλις ένα ντου»:

  «Ξαφνικά, γράφει η δημοσιογράφος, έσκισε την εφημερίδα κι άρχισε να πετά τα κομμάτια της δεξιά αριστερά, φωνάζοντας: Ως εδώ! Αυτό είναι ύβρις! Προσβολή! Ντρέπομαι για λογαριασμό τους!».

  Την κρίση οργής του, όπως γράφει η δημοσιογράφος, προκάλεσε πέραν του σχολίου, και ο θριαμβευτικός πρωτοσέλιδος τίτλος της ΑΥΓΗΣ «για τους δεκαπέντε στόχους πάλης» που είχε ανακοινώσει ο Αλέκος Αλαβάνος -μεταξύ των οποίων αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, την συνθήκη της Λισαβόνας, εθνικοποίηση των τραπεζών κ.ά.

  Ο Κύρκος εξανέστη και επικαλούμενος τον «έξω από δω» ανακοίνωσε πως τερματίζει τις σχέσεις του με την εφημερίδα, με την οποία είχε συνδέσει την πολιτική του ιστορία και της οποίας υπήρξε και Διευθυντής!

  Όλα αυτά από το πρόσφατο παρελθόν θυμίζουν και την στάση του Γιώργου Κυρίτση και του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των καταλήψεων των κομματικών τους γραφείων.

  Ένα άλλο σημείο του βιβλίου θυμίζει και κάτι από τα τωρινά δρώμενα στον χώρο των ΜΜΕ.

  Σ’ αυτό, παρουσιάζεται η λογοκρισία που υπέστη ο Λεωνίδας Κύρκος στη δήλωση που δέχθηκε να κάνει σε συνεννόηση με τα ανανεωτικά στελέχη υπέρ του Φώτη Κουβέλη, όταν αυτός αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Συνασπισμού απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα ,τον οποίο είχε προτείνει ο αποχωρών Αλέκος Αλαβάνος.

  Όπως γράφει η Αλίκη Χατζή , ο Κύρκος «…κάλεσε τον Σπύρο Λυκούδη και του έδωσε την εξής δήλωση: “Υποστηρίζω με θέρμη τη υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη, η οποία βγάζει τον ΣΥΝ από μία φάση αμηχανίας και περιττών αμφιθυμιών. Η υποψηφιότητα Τσίπρα ΗΤΑΝ συμπαθής αλλά, λυπούμαι να το πω εκβιαστική. Μετά τη επιβολή του Νίκου Ζαχαριάδη από τη Κομιντέρν, κανείς ελπίζω δεν δέχεται ανάλογη εκτροπή από τις καταστατικές διαδικασίες”».

  Η δήλωση διαβιβάστηκε στο γραφείο Τύπου του Συνασπισμού, και μετά από την «κατάλληλη περιποίηση» των Νίκου Βούτση και Αλέκου Φλαμπουράρη – αναφέρει η Χατζή – μετατράπηκε ως εξής: «Υποστηρίζω με θέρμη τη υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη, η οποία βγάζει τον ΣΥΝ από μία φάση αμηχανίας και περιττών αμφιθυμιών. Η υποψηφιότητα Τσίπρα είναι συμπαθής, αλλά βιαστική».

  Οπότε η πρόσφατη επίθεση στον Πύρρο Δήμα και το… ήθος με το οποίο έγινε, δεν ξαφνιάζει. Ήρθε… φυσιολογικά…

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.liberal.gr/arthro/88487/epikairotita/2016/paraitithike-i-dioikisi-tis-aygis.html

  Κρίση στην ΑΥΓΗ

  Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

  Την παραίτησή της υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Εφημερίδας ΑΥΓΗ.

  Η εξέλιξη αποδίδεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην υποβόσκουσα κρίση που υφίσταντο με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα.

  Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιστορική εφημερίδα και η χρηματοδοτική της εξάρτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν από κοινού τα τρία κορυφαία διευθυντικά στελέχη της ΑΥΓΗΣ (ο πρόεδρος Βασίλης Μουλόπουλος, ο διευθυντής σύνταξης Κωστής Νικολακάκος και ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Στούμπος) να υποβάλουν την παραίτησή τους εφόσον δεν υπάρξει σαφής διαβεβαίωση από το κόμμα ότι συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά την εφημερίδα.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σημερινό Δ.Σ της Αυγής έδωσε ολιγοήμερη διορία στον μέτοχο (ΣΥΡΙΖΑ) να απαντήσει με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν οι οικονομικές αδυναμίες της εφημερίδας, αλλά και σειρά άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με τις πιέσεις που ασκούνται για τη δημοσιογραφική κάλυψη των θεμάτων που αφορούν στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

  Τελευταίο κρούσμα που οδήγησε σε δύσκολη θέση τη διευθυντική και διοικητική ομάδα της ΑΥΓΗΣ ήταν η διακοπή της συνεργασίας με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue ως αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν από κομματικά στελέχη για την μη δημοσίευση δημοσκόπησης που κατέγραφε πολύ μεγάλη υποχώρηση των ποσοστών εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Οι πληροφορίες θέλουν το Μαξίμου να αιφνιδιάζεται από την εξέλιξη αυτή και να αναζητείται χρυσή τομή με τη διεύθυνση της εφημερίδας.

  Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της, η εφημερίδα προχώρησε στο παρακάτω σχόλιο:

  «Την τελευταία ώρα κυκλοφορούν στα social media διάφορες ανευθυνότητες περί παραίτησης της διοίκησης της Αυγής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην εφημερίδα και άλλα παρόμοια ηχηρά.
  Δεν ισχύουν.

  http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/10/blog-post_609.html#ixzz4OCNyq3l2

  Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
  Κρίση στην «Αυγή». Απλήρωτοι εργαζόμενοι παρά τις τόσες διαφημίσεις τραπεζών!

  Σχόλιο Α.Α: Καλά πως και απλήρωτοι ρε σεις οι εργαζομενοι στην φυλλάδα την Αυγιανη?? Και τοση δυσανάλογη διαφήμιση που πηρε η φυλλάδα απο τις Τράπεζες,δεν πήγε μία στους εργαζομενους?

  Τελικα η φυλλάδα της άγνωστης off-shore και των 550000 ευρώ Τραπεζικης διαφημισης ,εκτός του ότι εδω και καιρό ε΄χει ντροπιάσει την ιστορια της με τον γκαιμπελισμό και τον κιτρινισμό,ούτε τους εργαζομενους πληρώνει..

 10. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/649494/kleisate-to-mega-kleisate-vima-nea-prosohi-mipos-kata-lathos-kleisete-kai-tin-augi/

  Κλείσατε το Mega, κλείσατε Βήμα-Νέα, προσοχή μήπως κατά λάθος κλείσετε και την Αυγή…

  Όλοι ξέρουν ότι πέρα απ’ τα εγγενή προβλήματα του Τύπου και πέρα απ’ τα ειδικά λάθη σε χειρισμούς και ιδιαιτερότητες που είχε ο ΔΟΛ, και τις βαρύτατες ευθύνες του τελευταίου εκδότη και ιδιοκτήτη του, θα βρίσκονταν για πλάκα πέντε επενδυτές, «καθαροί» και όχι «λαγοί» ή… «χορτολιβαδικοί», για να σώσουν τίτλους όπως «το Βήμα» και «τα Νέα»

  Δεν έρχονται όμως, είτε γιατί από μόνοι τους φοβούνται μην μπλέξουν με το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ που έχει στοχοποιήσει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο συγκεκριμένα Μέσα, είτε (και εδώ μιλάμε με πλήρη γνώση) γιατί προειδοποιούνται σαφώς να μην ανακατευτούν και να μην σώσουν τα Media που δεν είναι αρεστά στο καθεστώς!

  Με δυο λόγια, μπορεί ο ΔΟΛ να χτυπήθηκε εξαιτίας της γενικής κρίσης (τίποτα δεν μένει όρθιο επί ΣΥΡΙΖΑ) όμως τα ρολά κατέβηκαν επί τούτου και μάλιστα με την πρωτοφανή και προκλητική παρουσία του συντρόφου απ’ την «Αυγή» κυρίου Μουλόπουλου εν είδει τελετάρχη εκκαθαριστή.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ρέκβιεμ μόνο για εφημερίδες ή για μια ολόκληρη κοινωνία;

   Δεν είναι η πρώτη φορά που στο δυτικό κόσμο κλείνουν μεγάλες εφημερίδες. Το 2014 έκλεισε λόγω χρεών η ιστορική ιταλική εφημερίδα «L’ Unità», που είχε ιδρύσει ο Αντόνιο Γκράμσι. Όμως θα ήταν δύσκολο ίσως και άτοπο να βρεθούν επιχειρηματίες να την σώσουν. Στο μυαλό μου έρχεται και η τριτοκοσμική περίπτωση της Βενεζουέλας, όπου ο πρώην οδηγός λεωφορείου Μαδούρο, έκλεισε την αρχαιότερη εφημερίδα της χώρας, την «El Impulso», απαγορεύοντας να της δοθεί χαρτί, με το έτσι θέλω δηλαδή

   Η «Ελεύθερη Ώρα» της Αποστολικής Διακονίας, η “Kontra news”, το “Makeleio”, η «Εspressο», θα αποτελούν τους τίτλους του έντυπου δημοσιογραφικού πολιτισμού των υπολοίπων ημερών του καθεστώτος Τσίπρα. Για όποιον συναισθάνεται στοιχειωδώς την ιστορικότητα των γεγονότων, το κλείσιμο των δυο αυτών αναντικατάστατων ναυαρχίδων ενημέρωσης, πολιτικής και πολιτισμού, με όλες τους τις οικονομικές αμαρτίες, τις πολιτικές διαπλοκές και τα δημοσιογραφικά ψεγάδια, είναι μια πραγματική τραγωδία και καταστροφή για την κοινωνία, ένα χτύπημα στη Δημοκρατία και στην ελευθεροτυπία. Και βέβαια υπάρχει πάντα το δράμα των εργαζόμενων, όσο κι αν στον ΣΥΡΙΖΑ το περιορίζουν μόνο στην ΕΡΤ.

   Στις σελίδες τους φιλοξενήθηκε η αφρόκρεμα της διανόησης και βρήκαν βήμα οι πιο προοδευτικές ιδέες. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες οικονομικής φύσεως, μεγάλα ποσά που δεν θα επιστραφούν ποτέ και θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, γιατί το αμαρτωλό καθεστώς της Αριστεροακροδεξιάς των φανερών και κρυφών θαυμαστών του Τραμπ, τις συγκαλύπτει με παζάρια και αμοιβαίους συμψηφισμούς που έγιναν με τον Μεγάλο Νοτάριο του πατριάρχη, κάτω από το βλέμμα της γάτας των Ιμαλαϊων. Αισθάνεται κανείς ότι το καράβι της χώρας στα χέρια του ανάξιου καπετάνιου ενός θλιβερού τσούρμου βυθίζεται και τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να ανασχέσει αυτήν την αργή και τραγική διαδικασία.
   Δεν ξεχνώ τις τεράστιες ευθύνες των Τραπεζών και του παλιού πολιτικού συστήματος, βλέπω όμως και τις ευθύνες του σημερινού καθεστώτος, που δεν έχει συναίσθηση του τι καταστρέφει.
   Μόνη ελπίδα το κενό να καλυφθεί από κάτι υγιέστερο και ελπιδοφόρο, πράγμα πολύ δύσκολο, γιατί στην σημερινή χαλεπή οικονομική συγκυρία η παρούσα εξουσία αρέσκεται στην ολιγοφωνία (4 κανάλια κλπ) και αποστρέφεται ότι δεν ελέγχει.

   • Ο/Η Παλιός λέει:

    Μήπως είστε άδικος; Υπάρχουν και άλλες καλές εφημερίδες

 11. Ο/Η Kεντροδεξιός λέει:

  Η αλητεία θέλει διχασμό

 12. Ο/Η Hθικό πλεονέκτημα λέει:

  Καλέ γιατί τα βάζετε με την Αβγούλα.
  Αυτή σας έφταιξε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.