Συνδικαλιστές «pimps»…

Μονά-ζυγά δικά σας πουλάκια μου...

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν το δικαίωμα της όποιας πολιτικής τους θέσης. Έχουν το απαράβατο, συνταγματικά κατοχυρωμένο, δημοκρατικό δικαίωμα στην άποψή τους. Όμως ένας εκλεγμένος βουλευτής, όποιο και αν είναι το ιδιαίτερο επάγγελμά του, αντιπροσωπεύει τα γενικότερα συμφέροντα του λαού σεβόμενος τη θεσμική του θέση στη Βουλή, και την αυτόνομη λειτουργία του κοινοβουλευτικού του έργο.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να εκβιάζουν χειραγωγώντας εκλεγμένους από το λαό συναδέλφους τους. Η πρακτική αυτή είναι πρωτάκουστη και πρέπει να καταδικαστεί (αν απαξιωθεί μέσω μαζικής χλεύης, ακόμη καλύτερα) απ’ όλους.

Απαράδεκτα πράγματα.

Διαβάστε:

 1. Ο ΙΣΑ υπογραμμίζει  πως «τώρα είναι η σειρά των βουλευτών να πάρουν τις αποφάσεις τους» και προειδοποιεί ότι «στο αμέσως επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα εξεταστεί το ερώτημα της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο εκείνων που θα ψηφίσουν θετικά». Υπενθυμίζει, τέλος, πως «σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν πειθαρχικό παράπτωμα δεν αποτελεί μόνο κάθε παράβαση των καθηκόντων και υποχρεώσεων των γιατρών, αλλά και διαγωγή αναξιοπρεπής ή ασυμβίβαστη προς το λειτούργημα του γιατρού».
 2.  Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται. Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Σοβαρά;…

*

ΥΓ: Και η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση κοινοποιώντας τις θέσεις της για το ασφαλιστικό, αλλά απ’ ό,τι διάβασα, μάλλον δεν εκβιάζει, όπως ο ΙΣΑ και ο ΤΕΕ -μπορεί βεβαίως, να κάνω και λάθος…

________
*pimp = νταβατζής στην αγγλική αργκό

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Συνδικαλιστές «pimps»…

 1. Ο/Η Lawyer λέει:

  Σύνταγμα του Κράτους

  MEPOΣ TPITO – Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας
  TMHMA Γ΄ – Bουλή
  KEΦAΛAIO ΠPΩTO – Aνάδειξη και συγκρότηση της Bουλής
  ‘Αρθρο 51 – (Εκλογή βουλευτών, εκλογικό δικαίωμα)

  1. (…)
  2. Oι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος.

 2. Ο/Η Omadeon λέει:

  Αντιπροσωπεύουν το ατιμώρητο σοβαρό πολιτικό ψεύδος, για το οποίο στο μέλλον πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν.

  Ολα τα υπόλοιπα είναι οδοντόκρεμες και κούφια λόγια στήριξης των ασύστολων ψευτών.

 3. Ο/Η eklag λέει:

  «Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος».
  Πολύ σωστά δυστυχώς.
  Το διαπιστώνει κανείς σε κάθε μικρόκοσμο ιδιαιτέρως.
  Αρκεί π.χ. να εξετάσει ποιοι εκπαιδευτικοί σταθερά επιτηρούν στις πανελλήνιες κάθε χρόνο
  -εκτελώντας έντιμα ως οφείλουν το καθήκον τους-
  και ποιοι σταθερά λουφάρουν με τη στήριξη εννοείται του εκάστοτε εγκάθετου προϊσταμένου.
  Αηδία και μονο αηδία!

 4. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Καὶ ἀσφαλῶς καὶ τὴν ἴδια μόρφωσιν μὲ τοὺς πορνοβοσκούς.

  Εἶναι κακοὶ τώρα οἱ Συριζαῖοι καὶ καλοὶ οἱ Νεοδημοκράτες καὶ οἱ Πασόκοι, ἐν ᾧ μέχρι πρὶν ἀπὸ ἕνα χρόνο ἴσχυε τὸ ἀνάποδο. Λὲς καὶ ἂν ἔβρισκαν χρήματα οἱ ὁποιασδήποτε ἀποχρώσεως πολιτικοί, δὲν θὰ τὰ σκορποῦσαν ἀριστερὰ καὶ δεξιά, ὅπως μέχρι τὸ 2010.

  Τὸ ΤΕΕ ἀνέλαβε τὴν πρωτοβουλία νὰ φέρνῃ τοὺς μηχανικοὺς σὲ συννενόησιν, ὥστε νὰ ἀρχίσῃ ἡ παραγωγὴ προϊόντων; Ποιοί θὰ ξεκινήσουν τὶς διάφορες ἑταιρεῖες παραγωγῆς προϊόντων; Παράγουμε προϊόντα τεχνολογίας; Ἢ σκέπτονται σὰν τσομπάνηδες «… κγαὶ τγὶ νγιὰ κάνγιουμι διλγιαδίσσς, νγιὰ πάμγιε στουν Ἄρρ;».

  Ὅλα τὰ ὁποῖα ὅλοι ὑφιστάμεθα εἶναι ἀπόῤῥοια τῆν νοοτροποίας, «… ἐεεεεεεγώώώώώ, νὰ εἶμαι καλά, καὶ ὅλα τἄλλα…». Τί ἔγινε πονηρόπουλοι, γιατί δὲν περνᾶτε καλά; Ἀφ’οὗ εἶστε τόσο ἔξυπνοι;

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   και το εμπόριο της θρησκείας είναι επικερδές και αφορολόγητο
   (και ακαταδίωκτο από τους εισαγγελείς, όσο προκλητική κι αν είναι η απάτη)

   • Ο/Η άθεος λέει:

    Το θέμα μας είναι τα μυρμήγκια τα οποία είναι κάτι μικρά πανέξυπνα ζωάκια …

    Και σεις γιατί έχετε μαύρους;

 5. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις… Αυτοί οι ολάνθιστοι και ευωδιαστοί μπαξέδες, με τους αγριότερους και θρασύτερους κομματόσκυλους, οι οποίοι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε προκειμένου να ικανοποιήσουν την αρπακτική τους διάθεση…

  «Συνδικαλιστές»!…

  Με μισθούς (χωρίς βέβαια να δουλεύουν) έως και 17000 μηνιαίως σε κάποιες αμαρτωλές ΔΕΚΟ, χορεύουν πάνω στο πτώμα της αλλοπρόσαλης Ελλαδάρας, τρεφόμενοι με ό,τι έχει απομείνει από το λιπόσαρκο κορμί της, προστατεύοντας τα άξια «κεκτημένα» τους (οι άλλοι δεν έχουν τέτοια)!

  Μας αξίζει απόλυτα και ακριβοδίκαια αυτό που υφιστάμεθα οι κάτοικοι της Ψωροκώσταινας. Είναι επιλογή μας. Από τότε που επιτράπηκε σε δημόσιους υπαλλήλους να εκλέγονται σε πολιτικές θέσεις χωρίς να παραιτούνται για πάντα από τη θέση στο Δημόσιο, οργίασε παντού η διαφθορά και η ασυδοσία. Φάνηκε η στόφα μας, δηλαδή.

 6. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Καλά κάνουν οι συνδικαλιστές,αφού ο περίφημος Ανδρέας τους έκανε πανίσχυρους έτσι ώστε να θέλουν να συγκυβερνούν ή στη χειρότερη περίπτωση να ΔΙΑΛΎΟΥΝ επιχειρήσεις και να σκορπούν την ανεργία,ενώ οι ίδιοι και δε δουλεύουν και εισπράττουν!Όσο ήμουν καθηγητής οι συνδικαλιστές είχαν το μισό ωράριο,που ενίοτε το»εξαφάνιζαν»κι από την άλλη από κάθε παράταξη ερχόντουσαν να κηρύξουν τα δικά τους κομματικά πιστεύω!Τέλος αυτοί ΔΙΌΡΙΖΑΝ με τον τρόπο τους δ/ντές και προϊσταμένους!!Μόνο το 1990 μόλις ανέβηκε ό βροντόσαυρος στην εξουσία σε ΄να μεσημέρι αποκεφάλισαν ΟΛΟΥΣ τους δ/ντές και υποδ/ντές κι έβαλαν με κριτήριο τις λίστες της ΔΑΚΕ,ό,τι το χειρότερο υπήρχε!!!Αυτοί είναι οι Έλληνες συνδικαλιστές!!!

 7. Ο/Η BaΠα λέει:

  Θα διαφωνήσω μαζί σας. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν και το «λειτούργημα» ή «επάγγελμά» τους (κανείς δεν τους εμποδίζει όταν αποφασίζουν μέτρα αντίθετα είτε να παραιτηθούν από την «άσκησή» του είτε να υποστούν τις συνέπειες της επιλογής τους). Στο σημείο αυτό θα επιθυμούσα να διευκρινίσω ότι λίγοι βουλευτές έχουν ασκήσει επάγγελμα. Είθισται να λέγεται ότι σχεδόν το 1/3 των βουλευτών είναι Δικηγόροι – μπούρδες: είναι ανεπάγγελτοι Δικηγόροι και επαγγελματίες πολιτικοί. Με λίγα λόγια, έχουν σπουδάσει (κατά κανόνα, Νομικά ή οικονομικά), μόνο και μόνο για να έχουν το λεγόμενο «στράτσο»· και εδώ παρατηρείται μια άλλη παράνοια: γράφονται στο θεσμικό όργανο που τους επιτρέπει να ασκούν λειτούργημα ή επάγγελμα και, κατά συνέπεια, και στον αρμόδιο φορέα κοινωνικής ασφάλισης που ανήκουν και, λαμβάνοντας τη βουλευτική αποζημίωσή τους, έχουν την άνεση να καταβάλλουν και τις ασφαλιστικές εισφορές τους ώστε να πάρουν σύνταξη και για το λειτούργημα ή επάγγελμα που δεν άσκησαν. Κατά το παρελθόν, οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης δεν αρκούνταν στις τυπικές προϋποθέσεις (καταβολή εισφορών, έτη ασφάλισης και ηλικία), αλλά ζητούσαν και παραστατικά που να αποδεικνύουν ότι οι αιτούντες σύνταξη είχαν όντως ασκήσει το συγκεκριμένο λειτούργημα ή επάγγελμα· δυστυχώς, τις τελευταίες 10ετίες (με το συνεχιζόμενο «ξεχαρβάλωμα»), αυτό έχει σταματήσει. Εάν, λοιπόν, ένας βουλευτής διαγραφεί από το θεσμικό όργανό του δεν χάνει και πολλά αφού ούτως ή άλλως δεν ασκεί αυτό το λειτούργημα ή επάγγελμα ούτε (το πιο βασικό) καν γνωρίζει πώς να το ασκήσει. Βέβαια, χάνει συντάξιμα έτη (και ενδεχομένως να μη στοιχειοθετήσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα), αλλά αφενός θα λάβει βουλευτική σύνταξη (αρκούν 4 έτη, δηλ. 7 6μηνα + 1 ημέρα) και αφετέρου επανέρχεται και ο εξορθολογισμός που επικράτουσε παλιά για τη μη χορήγηση συντάξεων.
  Βεβαία, αυτή η συζήτηση είναι θεωρητική και μόνο θεωρητική [θα επιθυμούσα να σας θυμίσω ότι μιλάμε για την Ελλάδα και όχι για την Ουρουγουάη (την πιο πολιτισμένη χώρα της Αμερικής)]. Ως γνωστόν, αυτά τα θεσμικά όργανα (που μόνο μέλη τους μπορούν να ασκήσουν το συγκεκριμένο λειτούργημα ή επάγγελμα) είναι νπδδ, με αποτέλεσμα οι Αποφάσεις τους να προσβάλλονται ενώπιον των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων ακόμη και ενώπιον του ΣτΕ. Οπότε η Δικαστική Απόφαση χρειάζεται σχεδόν μια 20ετία για να καταστεί αμετάκλητη (και αν δεν παραγραφεί). Κλείνοντας, θα σας θυμίσω τις φιλότιμες προσπάθειες του Δημήτρη Παξινού (διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών 2002-2011) να διαγραφεί ο Κούγιας. Αν και υπάρχει σωρεία καταδικαστικών Αποφάσεων από το Πειθαρχικό Συμβούλιο ΔΣΑ (όχι μόνο για παύση, αλλά και για διαγραφή του), αυτός προσέφευγε για την κάθε μία ενώπιον της (Ελληνικής) Διοικητικής Δικαιοσύνης και ούτε μία δεν έχει ακόμη καταστεί αμετάκλητη (και ούτε πρόκειται).

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Oι βουλευτές μπορούν κατά συνείδηση να υπερασπιστούν τον επαγγελματικό τους κλάδο ή όποιον άλλο η συνείδησή τους επιτάσσει, νομίζω πως το πνεύμα του άρθρου είναι πως είναι αντισυνταγματικό να απειλούνται δημόσια όχι ως παραβάτες του Συντάγματος, της Ηθικής ή των Νόμων, αλλά ως αρνητές του όποιου συντεχνιακού τους συμφέροντος. Εκεί οι εγκαλούντες παραβιάζουν στοιχειώδεις Κανόνες της πολιτικής ηθικής αφού δεν κατηγορούν τους βουλευτές-συναδέλφους τους ως κατά την κρίση τους άδικους ανθρώπους (θεμιτό θα ήταν αυτό), αλλά ως ανθρώπους που δεν υποστηρίζουν κάποια συντεχνιακά προνόμια, τα οποία ως συνάδελφοι οφείλουν να υποστηρίξουν.

 8. Ο/Η Lawyer λέει:

  Συνάδελφε (;) όπως σε καταλαβαίνω, είπες πολλές αλήθειες σε λίγες γραμμές. Όλα είναι προσχηματικά όλα είναι για το θεαθήναι, χρειάζονται ηράκλειοι άθλοι για να καθαρίσει ο σταύλος του Αυγεία.

 9. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  …….κοινοβουλευτικού του έργοΥ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.