178 φορείς του δημοσίου δεν έχουν απογραφεί αλλά… χρηματοδοτούνται!

Μέγας Είσαι Κύριε! [Πέντε χρόνια και τρία μνημόνια μετά]


dimosio3.7.14

Eκατό εβδομήντα οκτώ φορείς του δημοσίου δεν έχουν απογραφεί καθόλου, αρνούνται να δώσουν στοιχεία για υπαλλήλους και τις αμοιβές τους, εξακολουθούν ωστόσο να χρηματοδοτούνται από το κράτος και να πορεύονται ως ανεξάρτητα καπετανάτα στην ελληνική επικράτεια, με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών να συνεχίζουν να αναζητούν τους χαμένους στην…απογραφή δημόσιους φορείς.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χριστόφορου Βερναρδάκη σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά και αφορούν στοιχεία μέχρι τις 15.03.2016 όταν και αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής το σχετικό έγγραφο.[skai.gr]

Η «Αυγή» το ομολογεί μεν, ψύχραιμα όμως δε:

«Όπως σημειώνει ο υπουργός, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, οι φορείς που απογράφονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου εντάσσονται υποχρεωτικά στο σύστημα πληρωμών της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών του Υπουργείου Οικονομικών. Αυτό σημαίνει ότι οι φορείς πρώτα απογράφονται στο Μητρώο και κατόπιν εντάσσονται στο σύστημα πληρωμών της ΕΑΠ. Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών διενεργεί διασταύρωση των φορέων που έχουν ενταχθεί στο σύστημα πληρωμών της ΕΑΠ με τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτοί περιγράφονται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Από το αποτέλεσμα της διασταύρωσης προκύπτουν φορείς που έχουν μεν απογραφεί αλλά δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα πληρωμών της ΕΑΠ, όπως επίσης και φορείς που ούτε έχουν απογραφεί, ούτε έχουν ενταχθεί στο σύστημα πληρωμών της ΕΑΠ.

«Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας της υπηρεσίας μας με την ΕΑΠ, οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που δεν είχαν απογραφεί και δεν είχαν ενταχθεί στο σύστημα πληρωμών της ΕΑΠ ήταν 204 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου. Από αυτά έχουν απογραφεί, σε συνέχεια της σχετικής εγκυκλίου της υπηρεσίας μας, 25 ΝΠΔΔ και 1 ΝΠΙΔ», σημειώνει η ανακοίνωση του ΥΠΕΣΔΑ.

Ωστόσο, όπως ενημερώνει, «η απογραφή των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου δεν επηρεάζει τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων, δεδομένου ότι είτε στελεχώνονται από αποσπασμένους υπαλλήλους είτε εξυπηρετούνται διοικητικά από υπαλλήλους που είναι απογεγραμμένοι σε άλλον φορέα του Δημοσίου«.

Υγ: Το πήραμε απόφαση: δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τα επόμενα 40-50 χρόνια…

 

This entry was posted in Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

2 Responses to 178 φορείς του δημοσίου δεν έχουν απογραφεί αλλά… χρηματοδοτούνται!

 1. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Τὸ παρακάτω τὸ εἴδατε; Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.
  http://www.koolnews.gr/ellada/antiexoysiastes-tora-kai-sta-leoforeia-mpainoyn-kai-afairoyn-ta-akyrotika-mihanimata

  Ο Τσίπρας ως Τζιμ Τζόουνς
  http://www.capital.gr/arthra/3124377/o-tsipras-os-tzim-tzoouns

  Κανονικὰ οἱ ἀπεργοὶ δὲν πληρώνονται, ἀλλὰ στὸ ‘Ρωμανιστὰν γινόταν καὶ αὐτό. Δὲν μὲ ἐκπλήσσει τὸ γεγονός.

 2. Ο/Η EmilofCrete λέει:

  Unfuckinbelievable!
  Oh, mon dieu!
  Δεν το πιστεύω!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s