Η ‘Πλεύση’ της Κωνσταντοπούλου και το ΕΑΜ του Λαφαζάνη

[Όταν η πολιτική ζωή υπηρετεί την ιστορική φάρσα]

plefsi9may16

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Το τι ακριβώς εκπροσωπούν πολιτικά και ηθικά η γνωστή δικηγόρος της υπόθεσης του κατηγορούμενου για βιασμό τεσσάρων ξένων γυναικών και ο Λαφαζάνης της Σρεμπρένιτσα, είναι πασιφανές και προκύπτει, αν μη από πολλά άλλα ακόμη, και από τη συνενοχή τους στα πεπραγμένα της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, όπου η πρώτη μάλιστα διέπρεψε σε κάθε λογής μιλιταριστικές φανφάρες του ένστολου λοκατζή Σαλαμινομάχου και ο δεύτερος έλαμψε στην κωμική προσπάθειά του να σύρει τη χώρα στο οικονομικό (τουλάχιστον, γιατί προοπτικά θα ήθελε και στο πολιτικό) πεδίο των ευρασιατικών ανατολικών, πρωτόγονα καπιταλιστικών, αυταρχισμών, κάτω από την ηγεσία μιας ιμπεριαλιστικής χώρας που δεν φιλοξενεί ούτε μισό πρόσφυγα.

Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία ο κ.Λαφαζάνης, δήλωσε μετά τη διασπαστική προσωποπαγή μεγαλομανή πλεύση της πρώην συντρόφισσάς του στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΛΑΕ, που σχεδόν μηδενίζει τις πιθανότητες εισόδου και των δυο τους στη Βουλή: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ΕΑΜ, να φτιάξουμε ένα μεγάλο μέτωπο αποτελούμενο από αντιμνημονιακές δυνάμεις, για να απαλλάξουμε τη χώρα από τη μνημονιακή κατοχή και τη γερμανική μπότα. Δεν θα αφορά το σοσιαλισμό, το σύγχρονο ΕΑΜ το χρειάζεται ο τόπος για να επιβιώσει να ξεφύγουμε από τη λιτότητα, τη φορολεηλασία, τα ακραία μνημόνια αλλά και το προσφυγικό».

Η δεύτερη πάλι δήλωσε στην ιδρυτική διακήρυξη του ιδιωτικού της κόμματος, το οποίο εκτός από τη Ραχήλ θα το πλαισιώσει και τ. υπουργίνα που ήθελε να βάλει χέρι στις τραπεζικές θυρίδες δικαίων και αδίκων, θυγατέρα προνοητικής ευκατάστατης γηραιάς κυρίας, που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις τραπεζικές εξελίξεις και ενεργεί χωρίς να την ρωτήσει: «Για την διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον 1ο και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, με κάθε πρόσφορο μέσο. Για την δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στη χώρα μας, με την εκτέλεση της αμετάκλητης δικαστικής απόφασης για το Δίστομο».

Όμως η πολιτική φίλη της εκ Κοζάνης παρηγορήτριας του Μπούκουρα (« ‘Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μού συμπεριφέρθηκαν στη Βουλή άψογα, πολύ καλύτερα από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ’ είπε, αποκαλύπτοντας ότι πολλές φορές έχει συνεργαστεί μαζ΄τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και ότι οι χρυσαυγίτες έχουν ζητήσει τη γνώμη της»-ΒΗΜΑτοδότης, 26/09/2013), πρώην βουλευτίνας των ακροδεξιών ΑΝΕΞΕΛ, στο κόμμα της οποίας φημολογείται πως θα προσχωρήσει και ο συνομιλητής του Κασιδιάρη κ.Παναγούλης, στήριξε με τουλάχιστον τέσσερεις διακριτούς τρόπους αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως «σπορά» των ηττημένων Ναζιστών του ’45. Πρώτον και δεύτερον με τις διαφωνίες της για την άρση της ασυλίας των βουλευτών και για τη διακοπή της χρηματοδότησης από το Κράτος της εγκληματικής και προδοτικής ναζιστικής οργάνωσης, τρίτον με προκλητική ανοχή, συνενοχή και υπόθαλψη στις συμπεριφορές των βουλευτών της μέσα στη Βουλή και τέταρτον με την εμμονή της στη δήθεν θεσμικά αναγκαία παρουσία των υπόδικων χιτλερικών στις συνεδριάσεις, ως Πρόεδρος της Βουλής, ιδιότητα που γελοιοποίησε και καταχράστηκε ποικιλότροπα.

Ο Λαφαζάνης της Σρεμπρένιτσα από την άλλη, υπήρξε μακροχρόνια και με συνέπεια απόλυτα αμέτοχος σε οποιαδήποτε εκδήλωση, οποιασδήποτε μορφής, κατά των αντιμνημονιακών νοσταλγών της Κατοχής. Μοναδική εξαίρεση η θετική ψήφος του στα ζητήματα της άρσης της ασυλίας τους και της χρηματοδότησης.

Τώρα με προκλητικά ανιστόρητες αντιστοιχίσεις (της κόρης Κωνσταντοπούλου φτάνουν μέχρι και τον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο!), παίζουν και οι δυο αφού συνεργάστηκαν κυβερνητικά με τμήμα της ελληνικής ρατσιστικής, ομοφοβικής, ξενοφοβικής, αντισημιτικής, πατριδοκάπηλης και θρησκοκάπηλης «αντιμνημονιακής» Ακροδεξιάς, στο «πατριωτικό» γήπεδο τη νέας γερμανικής Κατοχής. Όχι ναζιστικής για τον κ.Λαφαζάνη, το τονίζω, αλλά γερμανικής. Προσβάλλουν ρατσιστικά και βάναυσα τους πολίτες της Γερμανίας και την ηγεσία τους, τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που απολαμβάνουν στη χώρα αυτή όλα τα δικαιώματα και τα αγαθά της φιλοξενίας και της ευρωπαϊκής μας ένταξης, ξεχνώντας πως το ναζιστικό κόμμα στη Γερμανία είναι σήμερα μια ολιγάριθμη μειοψηφία, πως τα εγγόνια των Γερμανών του 1940 δεν έχουν συλλογική και οικογενειακή ευθύνη, πως μόνο το 44% του γερμανικού λαού είχε ψηφίσει το Χίτλερ και πως πολλοί Γερμανοί (ανάμεσά τους και ο μετέπειτα καγκελάριος Βίλλυ Μπραντ του αντιστάθηκαν), πως ο τότε γερμανικός λαός πλήρωσε βαρύτατα τιμήματα όταν έπρεπε για τις όποιες ευθύνες του, πως η Ελλάδα έχει σήμερα το μεγαλύτερο χιτλερικό κόμμα στον κόσμο, πως η κυβέρνησή τους δεν έκανε το παραμικρό ενάντια στη Χ.Α.  (τουναντίον μάλιστα), η δίκη της οποίας εσκεμμένα καρκινοβατεί, ακόμη και με το προκλητικό κυβερνητικό πρόσχημα της αδυναμίας εύρεσης αίθουσας συνεδριάσεων.

Οι αντιστοιχίσεις με το ΕΑΜ και με τη ναζιστική Κατοχή και μάλιστα από τους συνηγόρους και από τα πολιτικά και φυσικά παιδιά των συνηγόρων των εθνικιστών Σέρβων εγκληματιών πολέμου (σε συνεργασία μάλιστα με ατιμώρητους Χρυσαυγίτες), είναι ιστορικά ανίερες και πολιτικά χυδαίες ανεδαφικές παρελθοντολογίες, που χαϊδεύουν αυτιά αφελών και απελπισμένων. Εύκολες λύσεις χωρίς να θίγεται κανείς υπεύθυνος στην Ελλάδα, όπως σκίσιμο μνημονίων, επιστροφή στη δραχμή, βοήθεια από την πτωχευμένη ρωσική αρκούδα, σβήσιμο των χρεών, καταβολή γερμανικών αποζημιώσεων, δεν υπάρχουν παρά μόνο στη φαντασία, στην κουταμάρα ή στην απατεωνιά όσων τις υπόσχονται ακόμη. Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να υπηρετούν αρχές και όχι ασίγαστες και απροκάλυπτες προσωπικές φιλοδοξίες και χρωστούν να προφέρουν πραγματιστικές και συγκεκριμένες λύσεις και όχι ανέφικτες υποσχέσεις ή μεγαλόστομες ρητορίες μίσους προς άλλους λαούς και απειλές προς μέχρι χτες πολιτικούς συντρόφους και συνεργούς πολλών κακών, με τους οποίους ανταλλάσσονταν μέχρι την παραμονή του πολιτικού διαζυγίου περιπαθείς δημόσιοι επιδεικτικοί ασπασμοί. Για διαφυγή με «ελικόπτερα» μίλησε προχτές ο θαυμαστής των Ελλήνων κυνηγών και θιασώτης των μαθητικών παρελάσεων, που ξέχασε πως ήταν κι αυτός υπουργός τους και συνένοχος της καταστροφής των capital controls και της αντισυνταγματικής φάρσας του δημοψηφίσματος. Ζούμε στη Δανιμαρκία της υποκρισίας, αλλά δεν θα εθιστούμε στην αδιαμαρτύρητη παρακολούθηση αυτού του καταστροφικού σπορ, που φτάνει μέχρι του σημείου να επαγγέλλεται, αυτή που συναγελάστηκε με τον κ.Καμμένο, «αναζήτηση αποζημίωσης για τις αχρείαστες εξοπλιστικές δαπάνες δεκαετιών».

Θέλω να ρωτήσω το εξής απλό. Αν η χώρα απειλείται τόσο επικίνδυνα από τα νέα «γερμανική μπότα» και όχι από τους άθλιους δημαγωγούς και τους πανάθλιους ιθαγενείς κλέφτες της, γιατί τότε ο αρχηγός του δεύτερου ΕΑΜ και η ανιδιοτελής μεγαλοδικηγορίνα που καπετανεύει  στην απολιτίκ μαούνα με τα πολλά Δ και εκπροσωπεί αυτόκλητη ακόμη και τα θύματα του απ’αιώνος (κυριολεκτικά) Μεγάλου Πολέμου («με κάθε πρόσφορο μέσο», όπως η δήμευση των επίπλων του Ινστιτούτου Γκαίτε από τον κ. Παρασκευόπουλο;), δεν μπορούν να συνεργαστούν ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την απειλή; Βάζουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες πάνω από την πατρίδα; Προκειμένου να πάρουν θώκους είχαν συμμαχήσει και με τον «συγγραφέα» (η 17Ν, ο Γεωργαλάς κλπ) Καμμένο και με τον κ.Παπαγγελόπουλο της καραμανλικής ΕΥΠ και της αδέκαστης Δικαιοσύνης, τώρα που τα πράγματα χειροτέρεψαν γιατί τόσος διχασμός;

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 απαντήσεις στο Η ‘Πλεύση’ της Κωνσταντοπούλου και το ΕΑΜ του Λαφαζάνη

 1. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_40.html

  Να γιατί εκνευρίστηκε ο «μαστροπός, εκβιαστής και προστάτης νυχτερινών κέντρων». χρυσαυγίτης βουλευτής Γ. Λαγός

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 | 9:11 μ.μ.

  Αυτό το οποίο πιθανόν να περάσει ασχολίαστο είναι γιατί ο βουλευτής Λαγός αντέδρασε με τέτοιο τραμπουκικό τρόπο με αποτέλεσμα να τον αποβάλλουν απ΄ την βουλή. Το «κλειδί» σ’ αυτή την υπόθεση είναι η φράση που είπε π Π. Σκουρλέτης απευθυνόμενος στους βουλευτές της Χ.Α: «Πηγαίνετε να πουλήσετε προστασία σε κανένα μαγαζί». Αυτή την αποστροφή του Συριζαίου βουλευτή ο Γ. Λαγός την πήρε προσωπικά και είχε τους λόγους του.

  Κι αυτό γιατί στην δικογραφία στην οποία βρίσκονται υπόδικοι οι χρυσαυγίτες βουλευτές υπάρχει απόρρητοι έκθεση της ΕΥΠ στην οποία αναφέρεται ότι ο Γιάννης Λαγός είναι «μαστροπός, εκβιαστής και προστάτης νυχτερινών κέντρων».
  Συγκεκριμένα αναφέρετε στην έκθεση της ΕΥΠ: «Ο Λαγός μεσολαβεί για το σπάσιμο επιταγών και εισπράττει σχετική αμοιβή γι’ αυτό ενώ συμμετέχει σε προστασίες μαγαζιών εκβιασμούς καιθώς και σε διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία… Ο Λαγός εμφανίζει διαστροφικές τάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν σεξουαλικές φαντασιώσεις και ερωτικές πράξεις με ανήλικα κορίτσια».

  Η σχετική έκθεση είχε συνταχτεί το 2012, πριν δηλαδή ο Λαγός εκλεγεί βουλευτής και αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «ΝΕΑ». Το δημοσίευμα αυτό ήταν το ερέθισμα για να δημιουργηθεί το τηλεοπτικό ρεπορτάζ το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε σ’ αυτό το βίντεο.

  Το πιο εντυπωσιακό στην συνομιλία η συγκάλυψη από τα στελέχη του βιασμού ενός ανήλικου κοριτσιού στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Σπάρτη.

  http://www.deite-to.com/%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%8D/23254
  Ομολογούν βιασμό ανήλικου κοριτσιού μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Σπάρτη

  http://www.makeleio.gr/?p=22428
  30|10|2013 16:45
  /Spartan
  /6 ΣΧΟΛΙΑ
  /17 views
  /ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

  Το «ευχαριστώ» Κασιδιάρη σε Κωνσταντοπούλου και Γλέζο που δεν ψήφισαν την άρση χρηματοδότησης της ΧΑ

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/salos-me-tin-xrusi-augi-kai-tin-zwi-kwnstantopoulou-sti-bouli
  Σάλος με την Χρυσή Αυγή και την Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
  18 Μαρ. 15
  Η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να υιοθετήσει πρόταση της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία προκάλεσε σάλο στη Βουλή.

  http://www.enikos.gr/politics/329217,Filhs-H-Kwnstantopoyloy-sympleei-gia-pollosth-fora-me-thn-Xrysh-Aygh-BINTEO.html
  Φίλης: Η Κωνσταντοπούλου συμπλέει για πολλοστή φορά με την Χρυσή Αυγή – ΒΙΝΤΕΟ

  13/07/2015

  http://www.efsyn.gr/arthro/i-zoi-konstantopoyloy-anoigei-thema-me-ti-hrysi-aygi
  05.03.2015
  Συντάκτης:
  efsyn.gr
  .Με μια τοποθέτηση που προκαλεί ερωτήματα και πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει στο ζήτημα της μη νόμιμης λειτουργίας της Βουλής λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θέτοντας επιπλέον και θέμα εγκυρότητας των «μνημονιακών» νόμων που έχουν ψηφιστεί την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/sta-kagkela-i-zwi-kwnstantopoulou-gia-tin-xrusi-augi
  05 Μαρ. 14

  Στα κάγκελα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Χρυσή Αυγή

  Η απόφαση για σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση στο θέμα της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έστειλε στα… κάγκελα την Ζωή Κωνσταντοπούλου – Αντιδράσεις και από Γλέζο
  Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του …υπερ-οργάνου (κοινή συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας και προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) να τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, έντονη, από την άλλη, ήταν η διαφωνία όσων, λίγων, είπαν «όχι» σε αυτήν

  http://redflyplanet.blogspot.com/2015/03/2013.html

  Στις 21 Μάρτη 2014, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει σε εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ότι δεν ευσταθεί νομικά και συνταγματικά η άρση ασυλίας συλλήβδην στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή προβάλλει τις δηλώσεις της την ίδια μέρα (πάνω).
  – Στις 7 Απρίλη 2014, η δημοσιογράφος του «Ελεύθερου Τύπου» Δέσποινα Κονταράκη συλλαμβάνεται μετά από μήνυση της τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή, επειδή η πρώτη έγραψε ρεπορτάζ όπου αναφερόταν ότι η Μακρή κατηγόρησε (σε συνεδρία που έγινε στις 2 Απρίλη) την τότε κυβέρνηση ότι φυλακίζοντας βουλευτές της Χ.Α «βάζει αθώους στη φυλακή.» Αλλά ο «Ε.Τ» δεν ήταν η μόνη εφημερίδα που ανέφερε το τι είπε η Μακρή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους» (και του «Βήματος») τότε, η Μακρή είπε ακριβώς αυτά που ανέφερε ο «Ε.Τ», κι επιπρόσθετα αποκάλεσε την κυβέρνηση «φασίστες», όπως έκανε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος.

  – Σε ανακοίνωσή του για την σύλληψη της δημοσιογράφου του «Ελεύθερου Τύπου» εξαιτίας της μήνυσης της Μακρή, την ίδια μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει το παραμικρό για τις δηλώσεις της Μακρή στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι η Αυγή είχε επίσης καταγράψει αυτές τις ίδιες δηλώσεις. Η εφημερίδα όμως δημοσιεύει, στις 11 Μάη του 2014, άρθρο του Δημήτρη Τρίμη («Ιός») που υπερασπίζεται τη Μακρή και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν τεκμήρια ότι πράγματι είπε ό,τι φερόταν από τα ρεπορτάζ –και της ίδιας της Αυγής– να είπε.
  – Στις 7 Μάη 2014, η τέως βουλευτής ΑΝΕΛ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή, μαζί με άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ (Χαϊκάλης, Ουζουνίδου), δείχνουν την συμπαράστασή τους στον «μετανοημένο» βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα.
  – Στις 8 Μάη 2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης επανέρχεται στο ζήτημα της φυλάκισης της Χρυσής Αυγής σε συνέντευξή του στον real-fm και δηλώνει ότι τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί κατά της οργάνωσης για εγκληματική δράση «δεν έχουν καμία τύχη» στο δικαστήριο.

 2. Ο/Η Eco λέει:

  http://www.enikos.gr/politics/312002,H-ypoklish-toy-Lafazanh-ston-Miler-prokalei-syzhthseis–BINTEO.html
  Η υπόκλιση του Λαφαζάνη στον Μίλερ προκαλεί συζητήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

  http://www.greenpeace.org/international/en/news/Blogs/makingwaves/10-reasons-to-take-action-to-stop-gazproms-pr/blog/46766/
  10 reasons to take action to stop Gazprom’s Prirazlomnaya oil platform
  Blogpost by Ben Ayliffe – 25 September, 2013

  Right now, the 30 activists and crew from the Greenpeace International ship Arctic Sunrise are in custody in Murmansk. They have been under armed guard since last Thursday when the Russian authorities forced their way onto our ship and took the crew and activists captive.

  http://www.theguardian.com/environment/2013/sep/24/russia-greenpeace-piracy-oil-rig-protest
  Russia to charge Greenpeace activists with piracy over oil rig protest

  • Ο/Η Παλιός λέει:

   Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
   Μην πιστεύετε ότι βλέπετε, η iskra ξέρει
   Ψεύτες, ηλίθιοι και επικίνδυνοι

   http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20359:lionis-montaziera&catid=81:kivernisi&Itemid=198

   H ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΚΑΙ »Η ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟΝ MILLER»

   (Σαβ. 25/4/15 – 14:55)

   Του ΠΕΤΡΟΥ ΛΙΟΝΗ

   Έχει λυσσάξει κυριολεκτικά ο εσμός των εγχώριων και ξένων κατεστημένων κύκλων με την προσέγγιση Ελλάδας- Ρωσίας και ειδικότερα με τις συζητήσεις, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο, σχετικά με μια συμφωνία για τη διέλευση από τη χώρα μας του αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

   Αυτοί οι κύκλοι έχουν ανοίξει κυριολεκτικά ένα πόλεμο κατά του εν λόγω αγωγού, εξαπολύοντας μια αδίστακτη επιχείρηση συκοφαντιών, παραπληροφόρησης, ψεύδους και διαστρέβλωσης για τις σχετικές εξελίξεις.

   Οι ίδιοι κύκλοι, ατλαντικοί, υπερατλαντικοί και εγχώρια σκληρά συμφέροντα, έχουν ως στόχο να βάλουν ταφόπλακα στον ‘’ρωσικό’’ αγωγό και στις συζητήσεις, που βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, για να ανοίξει ο δρόμος στην κατασκευή του αγωγού στην Ελλάδα.

   Χαρακτηριστικό δείγμα της χυδαιότητας αυτών των κύκλων είναι η δήθεν φωτογραφία με τη βαθιά υπόκλιση του Λαφαζάνη προς τον Miller, του επικεφαλής της Gazprom, που έκανε μεθοδευμένα το γύρο του διαδικτύου.

   Φυσικά υπόκλιση και μάλιστα βαθιά, του Λαφαζάνη προς τον Miller δεν υπήρξε.

   Υπήρξε, όμως, η γνωστή ‘’μονταζιέρα’’.

   Πήραν οι κατασκευαστές από την τηλεόραση της Russia Today το video της υποδοχής του Miller από τον Λαφαζάνη και απέκοψαν φωτογραφικά μόνο μια σκηνή από τη διαδρομή της υποδοχής, προκειμένου με την αποκομμένη και παραποιημένη εικόνα να προκαλέσουν παραμορφωμένες εντυπώσεις.

   Κλασσική λαθροχειρία και αθλιότητα!

   Αθλιότητα των προσκυνημένων που θέλουν να εμφανίσουν ως όμοιους τους όσους επιδιώκουν για την πολύπαθη χώρα μας να τεθεί σε μια νεα τροχιά ανοίγοντας τα φτερά μια νέα ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή, οικονομική και εξωτερική πολιτική.

   Θαυμάστε τις μεθόδους τους!

   Σάββατο 25 Απριλίου 2015

 3. Ο/Η Ζωή Μπαρμπαρουση λέει:

  http://www.avgi.gr/article/5968955/oi-piges-xrimatodotisis-tis-xrusis-augis

  Οι πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής
  25.10.2015

  Υπόμνημα Πολιτικής Αγωγής

  Καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται και το κουβάρι της εγκληματικής δράσης και της οργάνωσης έχει αρχίσει να ξετυλίγεται και στο ακροατήριο, oι πηγές χρηματοδότησης της ΧΑ παραμένει ένα από τα μεγάλα κεφάλαια, που πρέπει να φωτιστούν περισσότερο, καθώς εκτός όλων των άλλων, συνδέεται άμεσα και πολλαπλά με την εγκληματική της δράσης. Δημοσιεύουμε σήμερα αποσπάσματα με σχετικές πληροφορίες από το υπόμνημα Πολιτικής Αγωγής που έχουν καταθέσει, ήδη από τις 11.11.2014, στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Ολόκληρο το υπόμνημα μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα Jailgoldendawn.com (Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος).

  ΕΝΘΕΜΑΤΑ

  Η Χρυσή Αυγή μετά την είσοδό της στη Βουλή απέκτησε πρόσβαση σε παχυλή κρατική χρηματοδότηση, την οποία αξιοποίησε για να εντείνει τις εγκληματικές της δραστηριότητες. Εκτός της τακτικής χρηματοδότησης με βάση τα εκλογικά της ποσοστά, διέθετε τις βουλευτικές αποζημιώσεις και πλήθος προνομίων που συνδέονται με τις βουλευτικές έδρες, δηλαδή πέντε μετακλητούς υπαλλήλους και επιστημονικούς συνεργάτες ανά βουλευτή, μετακλητούς αστυνομικούς ως συνοδούς ασφαλείας των βουλευτών, δωρεάν τηλέφωνα, οχήματα (τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και σε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου, όπως στην περίπτωση της επίθεσης στο στέκι Συνεργείο στην Ηλιούπολη κλπ).

  Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή είχε τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί τη δράση της και τις εγκληματικές της ενέργειες πριν ακόμα μπει στη Βουλή. Αλλά και ακόμα και όταν εισήλθε σε αυτή, κάθε τοπική οργάνωση και κάθε μέλος (ιδιαίτερα υψηλόβαθμο) ήταν επιφορτισμένοι να αξιοποιούν ευκαιρίες χρηματοδότησης της οργάνωσης που προέκυπταν από τον εκάστοτε τομέα ευθύνης.

  Αναφέρουμε ενδεικτικά τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  (…..)

 4. Ο/Η Tαραταζούμ λέει:

 5. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.liberal.gr/forum/sxoliasmos_arthron/2016/Ethniki_parelasi_i%E2%80%A6_polupolitismiko_chapeningk.html

  Οι παρελάσεις αρχικά ξεκίνησαν ως η παράταξη των πολεμιστών ενός περιχαρακωμένου τόπου, για να δει ο αρχηγός και ο άμαχος λαός πόσο δυνατοί, αποφασισμένοι, γενναίοι, ετοιμοπόλεμοι, είναι οι υπερασπιστές του, και να νιώσουν ασφαλείς και περήφανοι.

  Οι παρελάσεις ήταν το «Άμμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες», η υπόσχεση των νιάτων, εκπαιδευμένων, αποφασισμένων, με πλήρη αυταπάρνηση, να δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα τους.

  Σαφώς στην πορεία του χρόνου, με την ανάπτυξη των κρατών εξέλαβε μορφή προπαγάνδας, με την κάθε εξουσία να τις εκμεταλλεύεται και να επικεντρώσει σε αυτό που είχε ανάγκη να προπαγανδίσει: Τη δόξα της Αρχαίας Ρώμης ας πούμε εκ μέρους των αυτοκρατόρων, την ανωτερότητα του Σοβιετικού συστήματος και του «Νέου τύπου Ανθρώπου» στην σταλινική Σοβιετική Ένωση με τις γιγαντιαίες παρελάσεις, την «ανωτερότητα και καθαρότητα» της Αρίας φυλής στη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ, ή το εθνικοπατριωτικό ιδεώδες ημών επί Μεταξά.

  Σήμερα σχεδόν όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν καθιερώσει παρελάσεις για να θυμούνται ένδοξες στιγμές τους, όχι μόνο πολεμικές (π.χ. γαλλική επανάσταση) και να νοηματοδοτούν την ιστορική ή ιδεολογική τους συνέχεια, τις αξίες που διέπουν την κοινωνία τους και στις οποίες προσβλέπουν στο μέλλον.

  Σαφώς δεν είναι μαθητικές οι παρελάσεις αυτές.

  Η μαθητική παρέλαση μάλλον ως αναχρονισμός συνεχίζεται στη χώρα μας, και με νηφάλιο πνεύμα θα πρέπει να συζητηθεί για το αν θα πρέπει ή όχι να καταργηθούν.

  http://tvxs.gr/news/internet-mme/o-lafazanis-xoreyei-stin-parelasi-kai-you-tube-pairnei-fotia-binteo
  O Λαφαζάνης «χορεύει» στην παρέλαση και το you tube παίρνει φωτιά [ΒΙΝΤΕΟ]

 6. Ο/Η eklag λέει:

  1 ΕΑΜ είναι λίγο πολύ λίγο-δώσε μου 4 αν θες να σ’αγαπώ.
  Η απομίμηση πάντως του Ψινάκη(Κατρούγκαλος με μαντηλάκι) ορθά επεσήμανε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει με τον τρόπο του.
  Ο Κούλης πώς θα το κάνει;
  Με στίψιμο εννοείται μόνο των μισθωτών στο οποίο παλαιόθεν η Δεξιά αρέσκεται.

 7. Ο/Η eklag λέει:

  Θα συμφωνούσα σε ένα…θεωρητικό επίπεδο.
  Σε ένα όμως πρακτικό…Δεξιά είναι μόνο μία.
  Το γνωρίζουν καλά όσοι πρόλαβαν τον Καραμανλή θείο αλλά και τον Καραμανλή καραγκιόζη.
  Ο Κούλης θέλει κάπως να κρυφτεί αλλά η Επάρατη δεν τον αφήνει…

 8. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  https://en.wikipedia.org/wiki/German_federal_election,_March_1933

  «The German Centre Party (German: Deutsche Zentrumspartei or just Zentrum) is a lay Catholic political party in Germany during the Kaiserreich and the Weimar Republic. In English it is often called the Catholic Centre Party. Formed in 1870, it battled the Kulturkampf which the Prussian government launched to reduce the power of the Catholic Church. It soon won a quarter of the seats in the Reichstag (Imperial Parliament), and its middle position on most issues allowed it to play a decisive role in the formation of majorities.[1] Its support for the Nazi Party was decisive in the passage of the Enabling Act, whereby Adolf Hitler assumed dictatorial powers.»

 9. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἀφ’ἑνὸς ἀπὸ τοὺς Ντόυτς θὰ ἤθελα ἀποζημιώσεις, ἀλλὰ σὲ μορφὴ ἐργοστασίων. Στελεχωμένα ἀπὸ Εὐρωπαίους, ἀλλὰ μὲ σταδιακὴ ἀντικατάστασιν ἀπὸ Ἕλληνες οἱ ὁποῖοι θὰ ἄρχιζαν ὡς ἀρχάριοι καὶ θὰ ἐξελίσσονταν ἀποκτῶντες εὐρωπαϊκὴν νοοτροπίαν ὠς πρὸς τὴν ἐργασίαν. Κανεὶς ὅμως δὲν τὸ θέλει αὐτό.

  Ἔχουν πολλὰ ἀντιπαθητικὰ στερεότυπα οἱ σημερινοὶ Γερμανοί, τὰ ὁποῖα δὲν θέλουν ν’ἀλλάξουν.

  Ἐκτὸς τοῦ NSDAP καὶ τοῦ Σταλινικοῦ KPD, ἔχουμε καὶ τὸ Κεντρῷο ἢ Καθολικὸ Κόμμα μὲ σοβαρὴ εὐθύνη γιὰ τὴν ἀνάληψιν ἐξουσίας ἀπὸ τὸν Χίτλερ ἔχουμε καὶ τὸ DNVP.

  1)
  https://en.wikipedia.org/wiki/German_federal_election,_March_1933
  2)
  https://en.wikipedia.org/wiki/Centre_Party_(Germany)
  «The German Centre Party (German: Deutsche Zentrumspartei or just Zentrum) is a lay Catholic political party in Germany during the Kaiserreich and the Weimar Republic. In English it is often called the Catholic Centre Party. Formed in 1870, it battled the Kulturkampf which the Prussian government launched to reduce the power of the Catholic Church. It soon won a quarter of the seats in the Reichstag (Imperial Parliament), and its middle position on most issues allowed it to play a decisive role in the formation of majorities.[1] Its support for the Nazi Party was decisive in the passage of the Enabling Act, whereby Adolf Hitler assumed dictatorial powers.»

  3)
  https://en.wikipedia.org/wiki/German_National_People%27s_Party
  «The German National People’s Party (German: Deutschnationale Volkspartei, DNVP) was a national conservative party in Germany during the time of the Weimar Republic. Before the rise of the National Socialist German Workers’ Party (NSDAP) it was the major conservative and nationalist party in Weimar Germany. It was an alliance of nationalists, reactionary monarchists, völkisch, and antisemitic elements, and supported by the Pan-German League.[11]»

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

 11. Ο/Η Αριστερές Κατίνες λέει:

  23/07/2015
  18 μέρες μετά την κωλοτούμπα του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ (5/7/2015)

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο κ.Τσίπρας έχει ιδρύσει σχολή ελληνικής γλώσσας.
  Ιskra: Δολοφονήθηκε χτες από τα ΜΑΤ γυναίκα στέλεχος της ΛΑΕ στο Σύνταγμα και καταθέτει από τον τάφο της μήνυση για δολοφονία.

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24226:sofis-syntagma&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

  ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
  Δευτ. 9/5/16 – 12:30

  ΚΑΤΕΘΕΤΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ ΚΑΤΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

 13. Ο/Η massilia λέει:

  Μπράβο και πάλι μπράβο κ. Λασκαράτο, το κείμενό σας είναι πραγματική ανάσα ελπίδας

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ευχαριστώ πολύ.
   Έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους ηλίθιους.

   http://www.kathimerini.gr/859009/article/epikairothta/ellada/o-syriza-epanefere-ta-kagkela-poy-petoyse

   Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε τα κάγκελα που πετούσε

   ΜΑΡΙΛΗ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ

   Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας, με «κλούβες» της αστυνομίας και κάγκελα στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, έξω από το Κοινοβούλιο, καθώς και στην Ηρώδου Αττικού, όπου βρίσκονται το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, χθες, Κυριακή, ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, κάγκελα και «κλούβες» είχαν την τιμητική τους. Από την Παρασκευή, κάθε τόσο, 15 «κλούβες» της αστυνομίας εμφανίζονταν παρκαρισμένες από τη Σταδίου μέχρι τη Φιλελλήνων, ενώ άλλες τρεις είχαν φροντίσει να μην περνάει ούτε πεζός από την Ηρώδου Αττικού…

   …………………….

   Απ’ την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν θα είχε και μεγάλη αξία η εικόνα. Γιατί του… ΣΥΡΙΖΑ το κάγκελο δεν έκανε αυτή την εβδομάδα το αριστερό του ντεμπούτο. Πάνε ήδη έξι μήνες απ’ τη μαθητική παρέλαση, τον Οκτώβριο του 2015, που τα κάγκελα πήραν ξανά φύλλο πορείας για τα πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης, κάνοντας τότε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, έξαλλο που τα ξαναείδε στα πλάνα της γιορτής. Σύντομα, όμως, ο υπουργός θα τα συνήθιζε. Οπως και τις κλούβες, άλλωστε. Που ο αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ ορκιζόταν πως δεν θα ξαναστήνονταν ποτέ στα λουλουδάδικα, αλλά πλέον είναι μόνιμα παραταγμένες στην Ηρώδου Αττικού. Οπως και τα ΜΑΤ που θα εξαφανίζονταν απ’ τα Εξάρχεια, αλλά τελευταία η σχέση τους με τον Ρουβίκωνα ανθεί κάθε δεύτερο βράδυ στην επαναστατημένη γειτονιά. Οπως κι όλα τα άλλα μέτρα ασφαλείας που έλειψαν για λίγους μόνο μήνες από κοντά μας, στην αρχή της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, και κάηκε το κυβερνητικό πελεκούδι: θα θυμάστε πώς οι πρώην Συριζαίοι και νυν αναρχοαυτόνομοι σύντροφοι πρώτα κατέλαβαν την Κουμουνδούρου, πώς εφόρμησαν μετά στο προαύλιο της Βουλής και πώς, στο τέλος, κύκλωσαν και το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη…

   ………………

   Απ’ το 2013, βλέπετε, που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μήνυση στους αστυνομικούς για παράνομη βία στις διαδηλώσεις, πάει πολύς καιρός. Και πέρασαν ήδη δύο χρόνια από εκείνη την επαναστατική Κυριακή που οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας το πολυνομοσχέδιο του Γ. Στουρνάρα, βγήκαν απ’ τη Βουλή κι ενώθηκαν με το πλήθος των διαδηλωτών. Ο Αλ. Τσίπρας τότε είχε τη γροθιά υψωμένη κι ευχόταν «καλό αγώνα». Ενώ εχθές, η Κυριακή του ήταν πολύ διαφορετική. Αυτή τη φορά, ήταν το δικό του πολυνομοσχέδιο που δονούσε τις σηκωμένες γροθιές έξω απ’ τη Βουλή. Και αν δεν ήταν οι δεκάδες κλούβες, οι χιλιάδες αστυνομικοί και τα ατελείωτα κάγκελα ακόμη κι έξω απ’ τον Εθνικό Κήπο, ο χθεσινός «καλός αγώνας» θα τελείωνε με ματς μέχρι τελικής πτώσεως. Και με σκορ που καθόλου δεν θα κολάκευε την Κουμουνδούρου.

 14. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Θολό τοπίο για το σκασμένο λάστιχο της Ζωής Κωνσταντοπούλου
  http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/810070/tholo-topio-gia-to-skasmeno-lastiho-tis-zois-konstadopoulou

  Θολό παραμένει το τοπίο για όσα έγιναν στο πρατήριο υγρών καυσίμων όπου η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να είχε θερμό επεισόδιο με υπάλληλο ο οποίος αρνήθηκε να της φτιάξει το σκασμένο λάστιχο του αυτοκινήτου της.

  Υπάρχουν τρεις επώνυμες μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν το περιστατικό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει μιλήσει, ενώ η τοπική του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σπίλωση.

  Πάντως δεν υπάρχει υλικό που να επιβεβαιώνει το επεισόδιο.

  Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Β. Κούκουζας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι «έχουμε μια αλαζονική συμπεριφορά από τον υπάλληλο του πρατηρίου γιατί δεν εξυπηρέτησε την κ. Κωνσταντοπούλου. Αυτό εξάγεται από την έκρηξη της κ. Κωνσταντοπούλου. Το να βάλει τη ρεζέρβα μπορούσε να το κάνει ο κάθε υπάλληλος».

  Από την πλευρά της η κ. Β. Παναγιωτίδου που υποστηρίζει ότι ήταν παρούσα επέμεινε στις αρχικές τις καταγγελίες.

  Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Βάλιας Παναγιωτίδουη κ. Κωνσταντοπούλου κατευθύνθηκε με εχθρικές διαθέσεις προς το μέρος τους, τους πήρε τα κινητά και απειλώντας τους απαίτησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να διαγράψουν τα… πειστήρια από τα κινητά τους, όπως κι έγινε.

  «Εγώ είδα ένα θεσμό να ουρλιάζει και να απειλεί έναν υπάλληλο» είπε.

  Το περιστατικό επιβεβαίωσε παράλληλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, Κωνσταντίνος Τσαούσης.

  H Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της, την κατηγορεί για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ενώ την ίδια στιγμή ανακοίνωση υπέρ της εξέδωσε η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αιδηψού, στην οποία μιλάει για προσπάθεια στοχοποίησής της και παράλληλα υμνεί τη λεπτότητα του χαρακτήρα της και την ευγένειά της.

  Για προσπάθεια σπίλωσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αιδηψού, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στην πρόεδρο της Βουλής, και χαρακτηρίζοντας τη γυναίκα που κατήγγειλε το περιστατικό στο πρατήριο υγρών καυσίμων ως «κυρία γνωστών από το facebook νεοφιλελεύθερων απόψεων».

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Η ΟΜ Αιδηψού καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια σπίλωσης της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, από κυρία γνωστών από το facebook νεοφιλελεύθερων απόψεων και αναρτήσεών της, επίπεδου -το λιγότερο-Μουρούτη.

  Η κυρία βρέθηκε, λέει, μπροστά σε επεισόδιο, περνώντας με το φέρυ της Γλύφας και κατευθυνόμενη στον Αγ. Γιάννη τον Ρώσο, σε πρατήριο βενζίνης, μοναδική αυτή, εν μέσω χιλιάδων δημοκρατικών πολιτών της Β. Εύβοιας, όπου υπήρχε διένεξη μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και υπάλληλου.

  Διαβεβαιώνουμε την κυρία, ότι η παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κοσμεί την πόλη μας, η ευγένειά της είναι παροιμιώδης και χαίρει άκρας εκτίμησης, από το σύνολο των συμπολιτών μας.

  Όλες τις ημέρες του Πάσχα, κυκλοφορούσε ανάμεσά μας μόνη της, χωρίς συνοδεία, παρευρέθη δε την Δευτέρα του Πάσχα, σε κηδεία συντρόφου, που αιφνίδια έφυγε από κοντά μας, φανερά συγκινημένη.

  Η λεπτότητα του χαρακτήρα της, το ήθος και η ευγένειά της, δεν θα επέτρεπαν ποτέ να έχει τέτοιου είδους συμπεριφορά -όπως ισχυρίζεται η κυρία- σε υπαλληλικό προσωπικό. Όπως φαίνεται, ο δυναμισμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενοχλεί μεγάλα συμφέροντα, τα οποία δημιουργούν φανταστικές ιστορίες, προσπαθώντας να επισκιάσουν το έργο της…. Άδικος κόπος!».

 15. Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη, βαφές μαλλιών λέει:

  Kρυφοί πόθοι

  και σαχλεπίσαχλες καταγγελίες πρώην συντρόφων κατά πρώην συντρόφων

  http://www.protothema.gr/greece/article/576491/lae-dolofonikes-epitheseis-ton-mat-sto-sudagma-me-kuvernitiki-edoli/
  Χτύπησαν με δακρυγόνα το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας

  Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση έδωσε εντολή για δολοφονική επίθεση εναντίον μας

  09/05/2016


 16. Ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον Αζέρο Πρόεδρο Ι. Αλίγιεφ, τον Επίτροπο Σέφκοβιτς, τον Αζέρο υπουργό Ενέργειας Ν. Αλίγιεφ, τον διευθύνοντα σύμβουλο του TAP Ι. Μπράντσοου, και τον περιφερειακό πρόεδρο της BP Γ. Μπιρέλ.

  • Ο/Η Βαψομαλλιάς λέει:

   http://www.koutipandoras.gr/article/lafazanis-apo-mosha-pithanotata-tha-symmetashoyme-sti-trapeza-ton-brics

   Λαφαζάνης από Μόσχα: Πιθανότατα θα συμμετάσχουμε στη τράπεζα των BRICS

   Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη ρωσική στήριξη στο αίτημα, που ετοιμάζεται και κατά πάσα πιθανότητα θα καταθέσει, για να συμμετάσχει στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, δήλωσε από τη Ρωσία ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 17. Ο/Η Psycho λέει:

  Τσίπρας: Είμαστε βλάκες και τρελοί, όχι ψεύτες

 18. Ο/Η Lawyer λέει:

  https://roides.wordpress.com/2010/03/26/26mar10d/

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  22 Μαρτίου 2010

  Παρωδία δικαιοσύνης: έκτη αναβολή δίκης για κατά συρροή βιασμούς το 2005!

  Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) πληροφορεί πως σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ανέβαλε για έκτη φορά δίκη κατηγορούμενου για βιασμούς κατά συρροή της Καναδής δημοσιογράφου του CBC Radio Natalie Karneef και δύο Αυστραλών γυναικών την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2005, ορίζοντας νέα δικάσιμη για τις 26 Ιανουαρίου 2011, κατά παράβαση τόσο του Άρθρου 6.1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (που επιβάλει «εύλογη διάρκεια» για την εκδίκαση ως προϋπόθεση για τη δίκαιη δίκη) όσο και του Άρθρου 349.1 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας: «Το δικαστήριο, μετά από πρόταση του εισαγγελέα ή αίτηση κάποιου από τους διαδίκους ή και αυτεπαγγέλτως, μπορεί να διατάξει την αναβολή της δίκης για σημαντικά αίτια που προσδιορίζονται ειδικά στην απόφαση. Μπορεί επίσης να διατάξει τη διακοπή της δίκης ή της συνεδρίασης για το λόγο αυτόν έως δεκαπέντε το πολύ ημέρες και μέχρι δύο φορές. Δεύτερη αναβολή μπορεί να διαταχθεί μόνον εφόσον βεβαιώνεται αιτιολογημένα στην απόφαση ότι δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί το σημαντικό αίτιο με τη διακοπή. Κάθε άλλη αναβολή απαγορεύεται.» Σήμερα, ο εισαγγελέας σεβόμενος τη διάταξη πρότεινε διακοπή. Το δικαστήριο όμως, περιφρονώντας το νόμο όπως κατά συνήθεια κάνουν τα ελληνικά δικαστήρια, αποφάσισε την αναβολή. Σημειώνεται πως για την πρώτη υπόθεση που εκδίκαζε (και για την οποία είχε χορηγηθεί μόνο μια αναβολή στο παρελθόν) αποφάσισε τη διακοπή για 30 Μαρτίου 2010, εφαρμόζοντας το νόμο. Η Natalie Karneef και η Αυστραλή πού είχαν έρθει ειδικά για τη δίκη από τον Καναδά και τη Μεγάλη Βρετανία εκδήλωσαν την οργή τους για τη νέα αναβολή.

  Την αναβολή ζήτησε η συνήγορος του κατηγορούμενου Ζωή Κωνσταντοπούλου με το επιχείρημα πως η δίκη δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί σήμερα ενώ στο άμεσο μέλλον θα είναι συνέχεια απασχολημένη με τη δίκη των αστυνομικών για το φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Άμφισσα, στην οποία ανέλαβε την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής μαζί με το Νίκο Κωνσταντόπουλο στις 16 Μαρτίου 2010 και η οποία επαναλαμβάνεται αύριο 23 Μαρτίου 2010. Το ΕΠΣΕ σημειώνει πως αυτή την εποχή διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών δίκη αστυνομικού για βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ δύο νέων το 2002: δικηγόρος του κατηγορούμενου είναι ο δικηγόρος του ενός αστυνομικού στη δίκη της Άμφισσας Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ποτέ δεν έθεσε θέμα αναβολής λόγω της ίδιας δίκης στην Άμφισσα αλλά συνεργάστηκε με το δικαστήριο σε καθορισμό νέων δικασίμων μετά από διακοπές. Και στις δύο αυτές δίκες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, ο νομικός σύμβουλος του ΕΠΣΕ Θανάσης Τάρτης προσφέρει δωρεάν νομική βοήθεια στα θύματα καταγγελλόμενων πράξεων αστυνομικής βίας και βιασμού.

  Κατά τη διαδικασία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε μια διπλή απαράδεκτη αναφορά στη Natalie Karneef. Ισχυρίστηκε ότι δόθηκαν πολλές αναβολές στη δίκη αυτή λόγω απουσίας της ενώ είναι εμφανές στη δικογραφία πως οι αναβολές που δόθηκαν λόγω απουσίας της κατά την περίοδο 2006-2007 οφείλονταν στη μη κλήτευσή της στον Καναδά. Ισχυρίστηκε επίσης πως δεν ενημέρωσε την πολιτική αγωγή για την πρόθεσή της να ζητήσει αναβολή, όπως συνηθίζεται, γιατί δήθεν αυτή πρωτοϋποβλήθηκε σήμερα, ενώ στη δικογραφία υπάρχει σχετική δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής της Natalie Karneef από τις 13 Μαΐου 2009.

  Το ΕΠΣΕ ενημερώνει πως στην αρχή της διαδικασίας ο εισαγγελέας έφερε την ιατροδικαστική έκθεση για τη Natalie Karneef μετά τη διπλή καταγγελία του ΕΠΣΕ ότι δεν είχε μπει ποτέ στη δικογραφία από το 2005!

  Το ΕΠΣΕ καταγγέλλει πως για δεύτερη συνεχή δικάσιμη απουσίαζε ο διερμηνέα που είχε καλέσει η εισαγγελία, κάτι που «εξασφάλιζε» την αδυναμία διεξαγωγής της δίκης. Άλλωστε την αδυναμία να αρχίσει η δίκη λόγω απουσίας του διερμηνέα επικαλέστηκε ως πρόσθετο λόγο για την αναβολή και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εισαγγελία και δικαστήριο, για άλλη μια φορά όπως και στη δικάσιμη της 22 Οκτωβρίου 2009, περιφρόνησαν το νόμο που επιβάλει την καταδίκη του διερμηνέα για απείθεια με βάση το Άρθρο 235 σε συνδυασμό με τα Άρθρα 201, 202 και 231 ΚΠΔ.

  Τέλος, το ΕΠΣΕ καταγγέλλει πως το δικαστήριο σήμερα αγνόησε το αίτημα της Natalie Karneef να ανακληθεί η καταδίκη της για λιπομαρτυρία στη δικάσιμη της 2 Ιουλίου 2007 που είχε αποφασισθεί παρ’ όλο που ήταν προφανές από τα έγγραφα ότι δεν είχε κληθεί νόμιμα (δηλαδή εξήντα ημέρες πριν από τη δίκη) στον Καναδά. Η απόφαση καταδίκη της δεν της είχε επιδοθεί ποτέ (άλλη μια παρανομία της δικαιοσύνης). Σύμφωνα με το Άρθρο 232 ΚΠΔ, «η ανακοπή εκδικάζεται ακόμη και αν αναβληθεί εκ νέου η κύρια δίκη». Το δικαστήριο περιφρόνησε και αυτή τη διάταξη!

  Για όλους αυτούς του λόγους, το ΕΠΣΕ θεωρεί πως σήμερα οι καταγγέλουσες βίωσαν άλλο ένα δείγμα παρωδίας της ελληνικής δικαιοσύνης στην υπόθεσή τους η οποία προφανώς δεν μπορεί πια να δικασθεί δίκαια στην Ελλάδα, όταν η δικαιοσύνη από το 2005 μέχρι σήμερα έκανε ενέργειες και πήρε αποφάσεις που «διευκόλυναν» συστηματικά έναν κατηγορούμενο για βιασμούς κατά συρροή. Για αυτό και το ΕΠΣΕ θα ζητήσει τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο όλων των υπευθύνων για τις ενέργειες και παραλήψεις της δικαιοσύνης, θέτοντά της προ των ευθυνών της, ενώ θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την καταδίκη της Ελλάδας για τη μη ορθή απόδοση δικαιοσύνης για την ουσία της υπόθεσης.

  Αναλυτικές πληροφορίες για την υπόθεση υπάρχουν στο δελτίο τύπου του ΕΠΣΕ της 19 Μαρτίου 2010 (http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3624).

  —–

  Στη συνέχεια αναδημοσιεύεται σημερινό σχόλιο της Natalie Karneef για τη δίκη.

  The End of the Beginning

  http://athensrapetrial.blogspot.com/2010/03/end-of-beginning.html

  by Natalie Karneef

  Despite my warm and fuzzy thoughts of yesterday, I wasn’t expecting miracles today. Hoping maybe, but not expecting. But not once did I expect that this trial would be postponed, again, this time until 2011.

  This happened for several reasons, none of which would ever have flown in a proper court of law. Firstly, the defendant’s lawyer claimed she was busy with another case. Which is fine in theory, except it’s a case she picked up last week. Knowing full well, of course, what was on her agenda today.

  When she asked for the postponement for this reason, our awesome, chain-cigar-smoking lawyer asked for a continuance instead, which meant we would have resumed after the Easter holidays, as I’d expected. The judge said no. And wham, January 2011 it was – for two rapes that happened in 2005.

  And a convicted serial rapist strolled out of the courtroom and into downtown Athens.

  The thing is, even if neither postponement nor continuance were granted, we still couldn’t have gone ahead with the case today. Why? Because an interpreter, required to be present by law, was absent. He missed the last trial, too. (Which got postponed for other, equally stupid reasons.) Legally, he should have been convicted for this. It’s a requirement of the court to have an interpreter, and if the one they asked for isn’t available, it’s their duty to find another one. In other words, the court did their absolute best for this trial not to happen.

  Meanwhile, while the interpreter does whatever he does on his days off, this convict – yes, that’s me – will remain as such in the eyes of the Greek law. After failing to appear at the July 2007 trial, despite giving an official reason through the Canadian Department of Justice, I was not just fined but CONVICTED. The courts refuse to drop this charge until the end of the trial, which at this rate could be by the time I’m 85 or so.

  Needless to say, the other victim and I are devastated. I think I’m still in shock, actually. None of this has computed, because if it had, I think I’d be hiding under a blanket in the dark, rather than writing this. It’s survival mode I guess, which may be the same thing that kept me from sporting a sign today while awaiting cousin Tony in a public square, which would have read, «DON’T LOOK AT ME, DON’T TALK TO ME AND GOD HELP YOU DON’T TOUCH ME.»

  It’s hard to accept that most people have no idea what it feels like, being in this city, especially on my own. But I think I’m starting to understand something: why would they? Unless it happened to you, or someone you really care about, you don’t know.

  But it happened to me. And today, I had to see the disgusting excuse of a man who did it smarting his way around the courtroom as if he owned the place, while his lawyer argued that it was an inconvenience to HER to continue this trial in the next nine months.

  I had thought, told myself, that if this wasn’t over in a month, it was over for me. But now I know that’s not the case. I knew this was bigger than our trial, but I had no idea how much bigger. In the next nine months, we have to do everything possible to make as many people as possible aware of how pathetically the Athenian courts have dealt with this trial. Maybe we should make t-shirts. They could read:

  «THE GREEK JUSTICE SYSTEM: THE ULTIMATE OXYMORON.«

  That’s all for now.

 19. Ο/Η Κ. λέει:

  Η Κωνσταντοπούλου έχει κάνει κάμποσα φάουλ και αστοχίες, αλλά πολύ λιγότερο από άλλους πολιτικούς… Είναι, νέα, γυναίκα, καταρτισμένη, δυναμική και έντιμη. Ο Κυριάκος που του εξόπλισε το γραφείο η πασίγνωστη γερμανική εταιρία και μετά έτρεχε να βγάλει άρον – άρον τιμολόγια, είναι καλύτερος δηλαδή; Και ας μην αναφέρω το όλον μητσοτακέικον γιατί θα έγραφα για μήνες….
  Καλά κάνει η Ζ. Κ. και κάνει κόμμα. Εδώ είναι αρχηγός κόμματος ο ….Τσίπρας!
  (Και καλά τώρα, ποιός θέλετε να πιστέψει ότι είναι χρυσαυγίτισσα (!!!!) ή να την σταυρώσουμε που ασκεί το επάγγελμά της; Αυτό δα έλειπε να ψάχνουμε στο πελατολόγιό της, ποιούς κατηγορούμενους υπερασπίστηκε και πόσες αναβολές κατάφερνε να πάρει!).
  Από την άλλη, ούτε λέξη για τη δουλειά της για τη λίστα Λαγκάρντ, για τον Παπακωνσταντίνου, άσε που κάποια στιγμή θα δικαιωθεί και για τον Βενιζέλο… Άχνα και για το άθλιο μπούλιγκ που δέχτηκε ως γυναίκα, πράγματα για τα οποία δυστυχώς δεν αντιδρά η ελληνική κοινωνία.
  Να περνάμε τους πολιτικούς από μικροσκόπιο αλλά στα σοβαρά. Προσωπικά, της καταλογίζω μέχρι στιγμής έλλειψη διορατικότητας (παίζει να φταίει και η ολιγόχρονη πολιτική σταδιοδρομία ή – ακόμα χειρότερα να είναι έμφυτη) και μια εγωιστική σιγουριά στο δημόσιο λόγο της, που ενοχλεί.
  Εννοείται, πως την εμπιστεύομαι περισσότερο από τον Κούλη ή τον Τσιπράκο. Φυσικά μέχρις αποδείξεως του εναντίου. Θα φανεί το εγχείρημά της και από το πώς θα στελεχωθεί το κόμμα της, αν θα πείσει για τις δυνατότητες στο οικονομικό πεδίο κλπ. Άλλωστε, σε αυτά χρειάζεται αντίλογος και παρατηρήσεις, όχι σε αυτά που κατεβάζετε στο άρθρο σας!

 20. Ο/Η Βοήθειαααααααααααααααα λέει:

  http://www.makeleio.gr/%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8C-%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9/

  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με μαγιό… αγκαλιά με 5 πυροσβέστες! (ΦΩΤΟ)
  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ11|08|2016 08:12/PAPALAMPROS /1 ΣΧΟΛΙΟ/284 VIEWS

  Με καλοκαιρινή

  διάθεση εμφανίστηκε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωη Κωνσταντοπούλου πάνω σε πλοίο αγκαλιά με 5 μέλη του Πυροσβεστικού σώματος…

  Η κ. Κωνσταντοπούλου μέσω Twitter θέλησε να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν κατά την διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Εύβοια γράφοντας:

  «Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής,που έδωσαν μέρες μάχη με τη φωτιά σε Λίμνη Ευβοίας και Δεσφίνα», έγραψε η κ. Κωνσταντοπούλου.

  «Αλλη μια μάχη που δίνεται από το περίσσευμα ψυχής των πυροσβεστών, χωρίς ούτε καν τα στοιχειώδη από την Πολιτεία», ανέφερε σε δεύτερη ανάρτησή της.

 21. Ο/Η του κώλου λέει:

  Καυγαδάκια

  http://www.madata.gr/diafora/media/524910.html
  14 Δεκεμβρίου 2016 – 12:42 820
  Ραχήλ κατά Ζωής:

  Η ίδια αποκάλυψε τι συνέβη με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την προσπάθεια της «Πλεύσης Ελευθερίας».

  «Η Ζωή με κάλεσε και ζήτησε τη βοήθειά μου αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι είχε άλλες σκέψεις από τις δικές μου για το νέο φορέα που πρέπει να δημιουργηθεί. Είναι μια μονοπρόσωπη ΕΠΕ και όχι ένα κόμμα. Οραματίζομαι ένα κόμμα που θα μπορούσε να στεγάσει πολιτικά όσους σιχαίνονται τα υπάρχοντα κόμματα», είπε χαρακτηριστικά η πρώην βουλευτής.

  Επιπλέον, άφησε υπονοούμενα για τα δημοσκοπικά ποσοστά της Πλεύσης Ελευθερίας λέγοντας ότι «κι εγώ αν είχα τη μαμά μέσα στα μίντια θα έπαιρνα διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Εγώ είμαι η Μακρή η κόρη του εργάτη. Πάντα έτσι συμβαίνει με τους Παπανδρέου και τους Καραμανλήδες και τους Μητσοτάκηδες. Μόνο ο Τσίπρας μας ξέφυγε, αλλά αποδείχθηκε λύκος κάτω από την προβιά που φόραγε».

  «Η Ζωή ευελπιστεί ότι θα εκλεγεί επειδή θα τη βγάλουν στα ΜΜΕ. Εγώ είμαι ένας ανθρώπους που ασκεί πολιτική και ασκεί αντιπολίτευση και είμαι κινηματικός άνθρωπος. Πρέπει να πάμε στην κοινωνία να την ενημερώσουμε. Η Ζωή πιστεύει ότι πρέπει να γίνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα αλλά μετά τις πρώτες δύο φορές δεν της άρεσε πια αυτό και ήθελε συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα», υπογράμμισε.

 22. Ο/Η Παλιός λέει:

  Λαφαζάνης συντασσόμενος με φασίστες

  http://www.902.gr/eidisi/politiki/123268/synenteyxi-toy-d-koytsoympa-sti-real-news

  Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στη «Real News»

  Δεχτήκατε, πάντως, σφοδρή επίθεση από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που χαρακτηρίζει ως «σοκ» τις δηλώσεις σας για το εθνικό νόμισμα…

  Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Π. Λαφαζάνης «σοκάρεται» από την καθαρή θέση του ΚΚΕ ότι η πάλη για την αποδέσμευση από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, για να είναι πραγματικά προς όφελος των συμφερόντων του λαού μας, πρέπει να συνδέεται στην καθημερινή πάλη με την ίδια την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, με το πρόγραμμα της λαϊκής εξουσίας, αλλιώς θα είναι «μία τρύπα στο νερό». Και δεν «σοκάρεται» ότι ο ίδιος και οι συν αυτώ καλούν το λαό να παλέψει κάτω από τις σημαίες της αστικής τάξης και των ομίλων, πότε υποστηρίζοντας την ανεδαφική άποψή του ως υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, πότε συντασσόμενος άθελά του με συντηρητικές ακόμα και αντιδραστικές φασιστικές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μια ματιά να ρίξει κανείς τις τελευταίες μέρες στα δημοσιεύματα και στο τι υποστηρίζουν τα σάιτ τέτοιων δυνάμεων και να τα συγκρίνει με τα σάιτ του Λαφαζάνη θα νοιώσει τι σημαίνει πραγματικό σοκ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s