Εξασφαλιστήκαμε: Ίδρυση «Πατριωτικού Κινήματος Νεολαίας «Χριστόδουλος»»

[«Καλούμε, όλα τα Ελληνόπουλα σε μια αντίσταση στην παρακμή που απειλεί να μας εξαφανίσει σε μια εθνική πανστρατιά για την Ανάσταση των ιδεών και την Αναγέννηση των οραμάτων που προσφέρει ο Χριστόδουλος στις καρδιές μας»]

Η NASA με τον Κεραυνό σε Défilé Dolce & Gabbana

O Κεραυνός με Μητροπολίτη NASA σε Défilé Dolce & Gabbana

Μέσω του Ίντερνετ άρχισε την πορεία του το «Πατριωτικό Κίνημα Νεολαίας “Χριστόδουλος”», εμπνευσμένο από τον εκλιπόντα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Πατριωτικό Κίνημα Νεολαίας «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ» ξεκίνησε την νέα πορεία μέσω διαδικτύου το Πάσχα της τελευταίας μας ελπίδας…Ο Χριστόδουλος προσφέρει και σήμερα το “πνευματικό, εθνικό και πολιτιστικό κολλύριο” για την ξηροφθαλμία και την πνευματική τύφλωση, την οποία συνειδητά κάποιοι προκάλεσαν στους νοητούς οφθαλμούς μας».

Όπως συμπληρώνεται, το κίνημα συγκροτείται από «νέες και νέους απ’ όλον τον Ελληνισμό» και πιστεύει ότι «μπορούμε να ανακαλύψουμε την δύναμη της πίστης, της θέλησης και της δράσης για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το θαύμα της Ανάστασης του Έθνους, παίρνοντας πίσω την ζωή που μας έκλεψαν και κερδίζοντας την εθνική, οικονομική και ατομική μας αξιοπρέπεια και προκοπή».

«Καλούμε,λοιπόν, όλα τα Ελληνόπουλα σε μια αντίσταση στην παρακμή που απειλεί να μας εξαφανίσει σε μια εθνική πανστρατιά για την Ανάσταση των ιδεών και την Αναγέννηση των οραμάτων που προσφέρει ο Χριστόδουλος στις καρδιές μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως εντός της «λίστας φίλων» συναντάται και ο Νίκος Νικολόπουλος, βουλευτής Αχαΐας (Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος).

This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

8 Responses to Εξασφαλιστήκαμε: Ίδρυση «Πατριωτικού Κινήματος Νεολαίας «Χριστόδουλος»»

 1. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλάνς λέει:

  Τι άλλο θ’ ακούσουμε ακόμα;

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.stoxos.gr/2012/12/blog-post_4248.html

  ΕΛΛΗΝΑ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ…!!!

  http://www.iospress.gr/mikro1998/mikro19980919.htm

  Ο «Απατεώνας» που έγινε «Κεραυνός»

  [….]

  Φαντασθείτε λοιπόν την έκπληξή μας, όταν διαπιστώσαμε ότι ο κ. Καψάλης δεν συγκαταλέγεται καθόλου στους παλιούς υποστηρικτές του κ. Χριστόδουλου. Το αντίθετο μάλιστα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο «Στόχος» είχε βαλθεί να πείσει το κοινό του ότι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος είναι «ψεύτης», «αριβίστας», «μπλεγμένος σε σκάνδαλα», κλπ.
  Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της 27ης Σεπτεμβρίου 1990. Στην πρώτη σελίδα της φασιστικής φυλλάδας, ο τίτλος είναι εύγλωττος: «Σκάνδαλο: Η ‘Λίλιαν’ τρώει τον Χριστόδουλο. Με ψευτιές προσπαθεί να καλύψει το μεγάλο σκάνδαλο ο Δημητριάδος. Ποιοι κινούν τα νήματα στον ‘Δούρειο Ιππο’ του Εθνους». Το μεγάλο ρεπορτάζ της τελευταίας σελίδας τιτλοφορείται «Η ‘Λίλιαν’ τρώει τον Χριστόδουλο που μπλέχτηκε σε μέγα βρωμερό σκάνδαλο» και έχει υπέρτιτλο «Με χίλια δυο ψέματα ο Μητροπολίτης προσπαθεί να καλύψει το αίσχος». Το κείμενο είναι ανυπόγραφο, όπως όλα τα κείμενα της χουντικής εφημερίδας και είναι γραμμένο στο γνωστό επιθετικό ύφος: «Σε φοβερό σκάνδαλο -του οποίου κανένας δεν ξέρει ακόμα τις διαστάσεις- είναι μπλεγμένος ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλος, ο φιλόδοξος εκείνος Αρχιερέας ο οποίος κάνει τα πάντα για να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο και ν’ ακούγεται το όνομά του!»
  Στη συνέχεια ο «Στόχος» καταγγέλλει τον κ. Χριστόδουλο επειδή «για να φανεί ‘ηγέτης’ της Εκκλησίας (μια και όνειρό του είναι η Αρχιεπισκοπή) πρωτοστάτησε στο να κατεβούν -για το θέμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας- στους δρόμους οι Πιστοί, τους οποίους μετά (όταν αυτός συμβιβάστηκε) αποκαλούσε αλήτες, επειδή εξακολουθούσαν να φωνάζουν γι’ αυτά που τους έβαλε εκείνος να λένε!»
  Το υβρεολόγιο συνεχίζεται: «Από καιρό, λοιπόν, ο αριβίστας αυτός Ιεράρχης δημοσιογραφεί στον «Δούρειο Ιππο» του Εθνους (την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος») «συμπτωματικά», δε, η σελίδα που γράφεται το «κομμάτι» του βρίσκεται ΜΕΣΑ στις σελίδες που ο «Δούρειος Ιππος» βάζει γυμνές φωτογραφίες που συνοδεύονται από απαράδεκτα κείμενα.» Στη συνέχεια ο «Στόχος» παραθέτει κάποιο κείμενο της «Ελευθεροτυπίας» με ερωτήματα προς το Ιδρυμα «Λίλιαν Βουδούρη» και καταλήγει: «Με χοντροκομμένες ψευτιές και με έντεχνες αποκαλύψεις, λοιπόν, ο εκδότης του «Δούρειου Ιππου» του Εθνους, Μητροπολίτης (!) Χριστόδουλος, προσπάθησε να εξαπατήσει την κοινή γνώμη, για να αποφευχθεί η επέμβαση στην πορνοεφημερίδα που -μόνη απ’ όλο τον Τύπο- εξαπέλυσε χυδαία επίθεση κατά της αποφάσεως να γίνεται έπαρση σημαίας και προσευχή στα Σχολεία! Η «Λίλιαν» αποτελειώνει -τώρα που είναι νεκρή- τον Χριστόδουλο, που άρχισε να τον τρώει όταν ήταν ζωντανή. Το «στρίμωγμα» είναι μεγάλο και δεν μπορεί να ξεφύγει ο φιλόδοξος.»
  Ανάλογα υβριστικά δημοσιεύματα για τον Χριστόδουλο βρίθουν στον «Στόχο» εκείνης της περιόδου. Αρκούμαστε στην αναφορά ενός ακόμα σχετικού πρωτοσέλιδου άρθρου, με τίτλο «Υπουργοί και δεσποτάδες κουκουλώνουν κλεφταράδες»: «Στη ρεμούλα που γίνεται στο «Ιδρυμα Βουδούρη» είναι συνυπεύθυνοι ο υπουργός Προεδρίας Εβερτ, ο υπουργός Οικονομικών Παλαιοκρασάς, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Βαρβιτσιώτης, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλος. Οι τέσσερεις αυτοί -μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος- είναι «συνυπεύθυνοι» στις απάτες. Και όταν ένας είναι «συνυπεύθυνος» σε κάποια απάτη, είναι, φυσικά, απατεώνας! Απατεώνες, λοιπόν, οι τρεις υπουργοί και ο Μητροπολίτης!»
  Στη συνέχεια εγκαλείται ο κ. Χριστόδουλος που δεν έχει μιλήσει για την υπόθεση: «Οι άλλοι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ιδρύματος» γιατί δεν μίλησαν; Γιατί δεν μίλησες Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλε, που θες να γίνεις και Αρχιεπίσκοπος και κλείνεις τα μάτια μπροστά σε τέτοια λεηλασία που σημειώνεται και, μάλιστα, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα; (…) Ντροπή! Και σε σας υπουργοί, και σε σένα Μητροπολίτη και σε σένα Εισαγγελέα. Τα ξευτελίσατε όλα και τα ρημάξατε.»

  Το ΜΑΒΗ μας φέρνει πιο κοντά

  Πώς είναι λοιπόν δυνατόν αυτός ο οχετός της λάσπης να μεταμορφώνεται μέσα σε λίγα χρόνια σε ύμνους προς τον προκαθήμενο της Εκκλησίας; Πώς είναι δυνατόν ο «απατεώνας» να μεταμορφώνεται σε «Αρχιεπίσκοπο Κεραυνό»; Και πώς είναι δυνατόν το ίδιο το θύμα αυτής της επίθεσης, να έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον υβριστή του;
  Η μεταστροφή του «Στόχου» δεν μας πολυαπασχολεί. Τα έντυπα αυτού του είδους και τα άτομα που τρέφουν παρόμοιες ιδέες δεν φημίζονται για την εμμονή σε αρχές και απόψεις. Αν κρίνουν ότι κάπου αλλού φυσάει ο άνεμος, προσαρμόζονται αμέσως, με την ίδια ευκολία που το φαιό χρώμα προσαρμόζεται στο εξωτερικό περιβάλλον. Και είναι πράγματι χαμένος χρόνος να αναζητά κανείς τα κίνητρα που οδηγούν αυτά τα άτομα να χτυπούν τη μία ή την άλλη προσωπικότητα του δημόσιου βίου.
  Εκείνο που είναι ανεξήγητο είναι η μεγαθυμία του κ. Χριστόδουλου. Απ’ όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει κανένας χριστιανικός κανόνας που σε υποχρεώνει να εξυμνείς όποιον σε αποκαλεί «απατεώνα, κλέφτη, ψεύτη». Το πολύ πολύ να τον συγχωρήσεις και να ζητήσεις και από το Θεό να τον συγχωρήσει. Ομως εδώ συνέβη μια πραγματική «υπέρβαση». Ο τότε Μητροπολίτης, λίγα χρόνια αργότερα, συστρατεύεται με τον υβριστή του και τον επαινεί δημοσίως.
  Τη λύση στο γρίφο την ανακαλύπτουμε και πάλι στον «Στόχο». Είναι γνωστή η σκοτεινή υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης στο αλβανικό φυλάκιο της Επισκοπής, τον Απρίλιο του 1994, που οδήγησε τη χώρα μας στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης με την Αλβανία και μας εξέθεσε διεθνώς. Η δικαστική διερεύνηση δεν τελεσφόρησε. Οι συλληφθέντες ως μέλη του προβοκατόρικου ΜΑΒΗ τελικώς έπεσαν στα μαλακά και καταδικάστηκαν απλώς ως λαθρέμποροι όπλων. Την ενέργεια του τρομοκρατικού κομάντο είχε καταδικάσει τότε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και ο Τύπος. Μοναδική εξαίρεση -ποιος άλλος;- ο «Στόχος», αλλά από κοντά και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος. Ο μεν Καψάλης πρόβαλε από την εφημερίδα του ως «εθνικό έργο» τη δράση του ΜΑΒΗ, και ο Χριστόδουλος ανέλαβε από τη δική του -το δελτίο της Μητρόπολής του- την υπεράσπιση των συλληφθέντων «λαθρεμπόρων»:
  «Εξ όσων γράφονται στον Τύπο φαίνεται πως οι συλληφθέντες μέλη της οργάνωσης ΜΑΒΗ, που δρα με στόχο την απελευθέρωση της Β. Ηπείρου, προσφέρονται ως εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της βελτίωσης των ελληνοαλβανικών σχέσεων, προφανώς ύστερα από σχετική αξίωση του καθεστώτος Μπερίσα. Και βέβαια δεν εφθάσαμε στο σημείο να παραδώσουμε στα χέρια των Αλβανών τους Ελληνόψυχους (σ.σ.: άντε πάλι η «στοχική» ορολογία) εκείνους που κατηγορούνται για το σαμποτάζ της Επισκοπής, όμως οι συνθήκες σύλληψης, φυλάκισης και διαπόμπευσής τους, δείχνουν μια έσχατη υποτέλεια απέναντι στους Αλβανούς.» (τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 1995). Παρακάτω ο κ. Χριστόδουλος είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικός: «Στο κάτω-κάτω της γραφής και ένοχοι αν είναι οι συλληφθέντες, θα έπρεπε να συγκαλυφθούν.»
  Ιδού, λοιπόν, που ο Ιεράρχης, όχι μόνο υιοθετεί το έγκλημα, αλλά αξιώνει και τη συγκάλυψή του. Μιλάμε για την εν ψυχρώ δολοφονία ανύποπτων και άοπλων στρατιωτών μιας ξένης χώρας σε ξένο έδαφος και σε καιρό ειρήνης. Αυτή η απόλυτη σύμπλευση Καψάλη-Χριστόδουλου στο ζήτημα του ΜΑΒΗ οδήγησε τους δύο άνδρες στην κατοπινή στενή συνεργασία. Ο «Στόχος» ξεκίνησε καμπάνια τον Μάρτιο του 1996, προκαλώντας όλους τους Μητροπολίτες να τοποθετηθούν πάνω στο κείμενο του Χριστόδουλου. Οσοι τόλμησαν να αρνηθούν, δέχθηκαν τον «συνήθη» οχετό λάσπης. Κάποιοι προτίμησαν την υπεκφυγή. Οι υπόλοιποι «συμμορφώθηκαν».
  Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο «Στόχος» άρχισε να προβάλλει την υποψηφιότητα Χριστόδουλου, και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος άρχισε τις φιλοφρονήσεις προς τον Καψάλη και την εφημερίδα του. Τα «σκάνδαλα» και οι ύβρεις λησμονήθηκαν. Μεταξύ «Ελληνοψύχων»…

  (Ελευθεροτυπία, 19/9/1998

 3. Ο/Η πορνείο ανδρών λέει:

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=600703

  Δημοσίευση: 10 Φεβ. 2005, 19:20 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Φεβ. 2005, 11:10
  Νέες αποκαλύψεις για την κρίση στην Εκκλησία – Καταγγελία για μητροπολίτη
  [….]
  Επίσης, άλλη μία καταγγελία έγινε στo ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8 διά στόματος του γγ του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να εισακουστεί, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. «Ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς» είπε.

 4. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2010/08/blog-post_4662.html

  Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010
  Ο μοναχός Ιγκόρ Κλοπόνιν
  Στον Πειραιά

  «Και ενώ όλοι αναζητούσαν να μάθουν τους λόγους για τους οποίους ο κ. Θεόκλητος επέλεξε τα ασφαλιστικά μέτρα να γίνουν στον Πειραιά, γίνεται γνωστό ότι ένας ορθόδοξος μοναχός από το Ισραήλ, ρωσικής καταγωγής, με το όνομά Ιγκορ Κλοπόνιν, που υπηρετούσε στη Μητρόπολη Θηβών και στη συνέχεια στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, πρωταγωνίστησε σε μια παράξενη ιστορία. Επειτα από τροχαίο που είχε, του εκδικάστηκε ποσό περίπου 500 χιλιάδων ευρώ. Ο πατήρ Ιγκορ ήταν και είναι μέλος ενός πολυεθνικού μοναστηριού, υπό τον αρχιμανδρίτη Διονύσιο Καλαμπόκα. Ενός κληρικού που επί εποχής Διόδωρου εκδιώχθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και το 2001, άγνωστο εκ μέρους τίνος, προσπάθησε να παίξει ρόλο στη διαδοχή στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων. Ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος έχοντας δημιουργήσει σε αρκετές χώρες πολυεθνικά μοναστήρια (βόρεια Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Λατινική Αμερική) «πειραματίστηκε» και στην Ελλάδα. Αρχικά με την άδεια του μητροπολίτη Θηβών, που δεν ανέχτηκε τις καλόγριες «μοντέλα», και στη συνέχεια με την άδεια του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, που τις βλέπει ακόμη με θετικό μάτι».

  ΒΛΕΠΕ:http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=12.02.2005

  Ελευθεροτυπία – Χάνει ο πάτερ το παιδί…

  ———————————-
  Ιστορία 5η
  Η πρόεδρος Πρωτοδικών Πειραιά Αντωνία Ηλία επιδίκασε στον µοναχό Ιγκόρ Κλοπόνιν αποζηµίωση 480.000 ευρώ για τροχαίο ατύχηµα στο οποίο έφταιγε ο ίδιος. Ο Ιγκόρ Κλοπόνιν, Ισραηλινός ρωσικής καταγωγής, φέρεται ως άνθρωπος του περιβάλλοντος του τέως Μητροπολίτη Λάρισας Θεόκλητου Κουµαριανού, όπως και ο Γιοσάκης. Η πρωτοδίκης δείχνει να είναι το κεντρικό πρόσωπο του «κυκλώµατος Γιοσάκη», στο οποίο εµφανίστηκαν ως εµπλεκόµενοι αρκετοί δικαστές (………..κ.ά.). Όλοι αυτοί κατά ένα διαβολικό τρόπο εµφανίζονταν να δικάζουν υποθέσεις του Γιοσάκη αλλά και του Θεοκλήτου Κουµαριανού, ο οποίος, µάλιστα, σε αγωγή του εναντίον άλλου ιερωµένου δήλωσε ψευδή διεύθυνση κατοικίας προκειµένου το δικαστήριο να γίνει στον Πειραιά. Μπροστά σ’ αυτό το ατσάλινο τείχος βρέθηκε και ο καθηγητής Ξ. Παπαχαραλάµπους, που έφαγε τους τριανταπέντε µήνες για συκοφαντική δυσφήµιση του Γιοσάκη, σε µια δίκη όπου η µία πρωτοδίκης έκοβε και η άλλη έραβε. Στο λογαριασµό µιας απ’ αυτές τις δικαστικούς βρέθηκαν χρήµατα που έχουν κατατεθεί από τον Μητροπολίτη Θεόκλητο.
  Η Αντωνία Ηλία, η οποία σήµερα διαφεύγει, έχει κατηγορηθεί επίσης για αθρόες αποφυλακίσεις εµπόρων ναρκωτικών, ενώ στους λογαριασµούς της βρέθηκαν καταθέσεις από τους συνηγόρους των συγκεκριµένων προσώπων. Σε µία περίπτωση εµφανίζεται να έχει δωροδοκηθεί µε 30.000 ευρώ για αποφυλάκιση εµπόρου ναρκωτικών, µε πλαστή διαβεβαίωση από τις υπηρεσίες δίωξης ότι αυτός συνεργάστηκε µε τις αρχές.
  Ο Γιοσάκης είχε αξιοθαύµαστη επιρροή σε δικαστές. Οργάνωσε µια δικαστική εκδροµή στην Αλεξάνδρεια για την ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη, αλλά και µια επίσκεψη λειτουργών της δικαιοσύνης στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος τότε… διάβαζε πάλι.

  Η Αντωνια Ηλια,η Δικαστικος που φυγοδικει και ακομη την…ψαχνουνε..

  http://galera.gr/magazine/modules/articles/print.php?id=69

 5. Ο/Η Elias λέει:

  Αυτό που έψαχνα τόσο καιρό.
  Αλέξη μου θα σε στεναχωρήσω αλλά πλέον η καρδιά μου ανήκει στο μακαριστό.

 6. Ο/Η Gay λέει:

  http://www.iospress.gr/mikro1999/mikro19990626.htm

  Ο Ντούσαν απαντά στον Χριστόδουλο

  «Είμαστε ανδροπρεπείς Ελληνες, είμαστε ορθόδοξοι Χριστιανοί»
  (Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, 20/6/99)

  Δεν καταλαβαίνουμε όλον αυτό το σαματά που ξεσήκωσαν οι πρόσφατες διακηρύξεις του αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου στη Μυτιλήνη. Τι είπε τελικά ο Μακαριώτατος; Αντιγράφουμε από την «Ε» της επομένης: «Επειδή δεν είμαστε Γερμανοί ούτε Γάλλοι ούτε πολύ περισσότερο Αγγλοι, αλλά ανδροπρεπείς Ελληνες, είμαστε ορθόδοξοι Χριστιανοί». Συνέδεσε δηλαδή ο κύριος Χριστόδουλος το αντριλίκι με μία ορισμένη εθνική ταυτότητα (την ελληνική) και ένα συγκεκριμένο χριστιανικό δόγμα (το ορθόδοξο), ενώ κατήγγειλε ως θηλυπρεπείς άλλες ευρωπαϊκές εθνικές ταυτότητες (τις «δυτικές») και άλλα χριστιανικά δόγματα (τον καθολικισμό και τον προτεσταντισμό).
  Με άλλα λόγια, ο αρχιεπίσκοπος δεν πρωτοτύπησε. Υιοθέτησε, κατά την προσφιλή του συνήθεια, μια στερεοτυπική εικόνα του καθ’ ημάς ανδρισμού εξαιρετικά οικεία σε ένα κοινό που εκπαιδεύτηκε πια να επικοινωνεί με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσα από κρύα ανέκδοτα, κοινοτοπίες του συρμού και βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις. Γιατί με αυτή την εικόνα του Ελληναρά που κατατροπώνει σεξουαλικά τους εκάστοτε αντιπάλους («Γυφτοσκοπιανούς», «Νατοϊκούς» ή «Ευρωπαίους», κατά περίπτωση) βομβαρδίζεται το ίδιο κοινό εδώ και χρόνια, από τότε που οι εγχώριοι φαλλοί υψώθηκαν περήφανα στα ελληνόψυχα πανό των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία. Το κακό παράγινε με τα πρόσφατα γεγονότα: Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία αντιμετωπίστηκε ως κατά μέτωπον επίθεση της δυτικής ομοφυλόφιλης παρέκκλισης ενάντια στα δύο τελευταία επί γης προπύργια του υγιούς ανδρισμού: το σερβικό και το ελληνικό.

  Οι πρώτοι διδάξαντες

  Σιγά, λοιπόν, την έκπληξη από τα αρχιεπισκοπικά λόγια. Η πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση διεξάγεται εδώ και καιρό με τη βοήθεια σεξουαλικών υπονοουμένων για την υποτιθέμενη ερωτική ιδιαιτερότητα του/της αντιπάλου. Και η προσπάθεια να απαξιωθεί ο εχθρός ως «θηλυπρεπής» βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη εδώ και μήνες. Να θυμηθούμε μερικούς από εκείνους που άνοιξαν το δρόμο στον κύριο Χριστόδουλο: «Η εγγλέζικη που…, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ», έγραφε ο Δημήτρης Ρίζος στον «Αδέσμευτο Τύπο» (21/4/99). «Αι δύο αδελφαί», σημείωνε ο τίτλος τού κατά Μήτση «Αδέσμευτου» πάνω από τη φωτογραφία των Κλίντον και Μπλερ, ενώ η λεζάντα συμπλήρωνε για ξεκάρφωμα: «Ψυχαί του πολέμου» (23/4/99).
  Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την παράθεση παραδειγμάτων. Τον τελευταίο καιρό ακούσαμε και διαβάσαμε άπειρες αντίστοιχες διατυπώσεις. Διερμηνεύοντας, εξάλλου, το κοινό αίσθημα (τη συλλογική φαντασίωση, για την ακρίβεια) του Ελληνα αρσενικού «που δεν μασάει», ο Σωτήρης Μουστάκας προηγήθηκε κι αυτός του αρχιεπισκόπου σε μια χαρακτηριστική αποστροφή πρόσφατης συνέντευξής του: «Η Ολμπράιτ έλυσε το σεξουαλικό της», δήλωσε ο γνωστός κωμικός. «Ολοι οι Ελληνες θέλουν να την πηδήξουν και να τη δείρουν μαζί!» (16/5/99).
  Καθώς, όμως, υπάρχει μια μικρή διαφορά ανάμεσα στα επιθεωρησιακά νούμερα και τα αρχιεπισκοπικά κηρύγματα από τον τηλεοπτικό άμβωνα, καιρός να αντιμετωπιστεί λίγο πιο σοβαρά όλο αυτό το μισογυνικό και ομοφοβικό υπόβαθρο της κυρίαρχης εκδοχής του σύγχρονου ελληνικού (και όχι μόνον) πατριωτισμού. Η πειστικότερη, κατά τη γνώμη μας, απάντηση στις ανδροπρεπείς βεβαιότητες του κυρίου Χριστόδουλου περιλαμβάνεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Ο πόθος» (τεύχος 22, καλοκαίρι 1999), που εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Ομοφυλόφιλων και διανέμεται δωρεάν. Πρόκειται για μια συνέντευξη του νεαρού Σέρβου ομοφυλόφιλου Ντούσαν Μάλκοβιτς (βλ. πλαίσιο), στην οποία αναλύονται οι πραγματικές επιπτώσεις του διάχυτου αυτού λεκτικού τσαμπουκά στην καθημερινότητα των ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, όταν αυτοί δεν επιλέγουν να ταυτιστούν με τις δεδομένες αξιολογήσεις του.
  Περιττό να σημειώσουμε πως ο σερβικός εθνικισμός αντιμετώπισε με τους ίδιους ακριβώς όρους τους δικούς του αντιπάλους, εσωτερικούς και, κυρίως, εξωτερικούς. Οι τοίχοι των σπιτιών στο Βελιγράδι γέμισαν με σεξουαλικές βρισιές για τους επιτιθέμενους, ενώ τη στιγμή που ξεκινούσαν οι βομβαρδισμοί, ένας τηλεοπτικός αστέρας επιχειρούσε ήδη μια πρώτη ανάλυση των παραγόντων που οδήγησαν στην κρίση: πίσω από την επίθεση, εξήγησε, κρύβεται η ομοφυλοφιλία των ηγετών της Δύσης, κατά κύριο λόγο «οι αδερφές που έχουν μολύνει τη βρετανική κυβέρνηση», και εκείνος ο αδιανόητος Μπλερ, του οποίου η γυναίκα είναι λεσβία και κολλητή της εξίσου λεσβίας Χίλαρι Κλίντον.

  Ελληνοσερβικές συγγένειες

  Διανοούμενος και ακτιβιστής, τοποθετημένος ανοιχτά τόσο κατά του καθεστώτος Μιλόσεβιτς όσο και κατά των νατοϊκών βομβαρδισμών, ο Ντούσαν Μάλκοβιτς περιγράφει στη συνέντευξή του στον «Πόθο» τις απαράδεκτες διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι στη Σερβία και αναφέρεται στην επιδείνωση του κλίματος μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Οπως τονίζει, κάθε αστυνομικό τμήμα διατηρεί από καιρό αρχείο με ονόματα και δακτυλικά αποτυπώματα των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών, τα οποία συλλέγονται μέσω συνεχών επιδρομών στα μέρη όπου συχνάζουν. Οι ομοφυλόφιλοι είναι επίσης συστηματικός στόχος των σερβικών συμμοριών σκίνχεντ που ισχυρίζονται πως, χτυπώντας τους, μάχονται την κοινωνική παρακμή, ενώ σοβαρά προβλήματα περιμένουν όσους νοσήσουν από AIDS, ακόμη και από μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού.
  «Πέρα από την προσπάθεια να απαγορευτούν οι εκτρώσεις και το συνολικό μισογυνιασμό, ειδικά ο κατώτερος κλήρος στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία προωθεί την ομοφοβία», συνεχίζει ο Ντούσαν Μάλκοβιτς. «Παρόλο που δεν ζητά την καταπίεση των γκέι και των λεσβιών, και ο Πατριάρχης έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ‘οι ομοφυλόφιλοι είναι άρρωστοι άνθρωποι'». Την ομοφοβία προάγουν εξάλλου και τα πολιτικά κόμματα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Τα πιο ακραία ζητούν μάλιστα μεταχείριση των ομοφυλοφίλων ανάλογη με εκείνη που έτυχαν επί ναζιστικής Γερμανίας. Σοβαρές διακρίσεις αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι στη δουλειά και στο στρατό, ενώ τα μέσα ενημέρωσης τους επιφυλάσσουν μια μεταχείριση μειωτική και γελοιογραφική.
  «Τώρα με τον πόλεμο έχουμε μερικούς νέους τρόπους για να υποβιβάζεται ο ομοφυλόφιλος πληθυσμός», υπογραμμίζει ο Ντούσαν Μάλκοβιτς σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξής του στον «Πόθο». Και εξηγεί, αναφερόμενος σε χρήσεις της ομοφυλοφιλίας και αναπαραστάσεις των ομοφυλόφιλων ανθρώπων που θυμίζουν επικίνδυνα τα κυρίαρχα ελληνικά στερεότυπα: «Τα σερβικά μμε κατηγορούν τους ηγέτες της Δύσης ότι είναι γκέι, κάτι που κάνει κατεξοχήν ο αρχισυντάκτης της ‘Palma’, της πιο χοντροκομμένης και πρωτόγονης τηλεόρασης, συνήθως μεταδίδοντας τα λεγόμενα ‘τούρμπο-δημοτικά’ (μια νέα, άκρως ηλίθια μορφή δημοτικής μουσικής, που προάγει ‘αξίες’ όπως εγκλήματα, πυροβόλα όπλα και τρόπο ζωής που είναι προσανατολισμένος μόνο στις υλικές αξίες). Εχει επιτεθεί στην κυβέρνηση του Μπλερ που είναι ‘ομοφυλόφιλοι’, λέγοντας πως η γυναίκα του είναι λεσβία, όπως και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, παρουσιάζοντας την ομοφυλοφιλία -ξανά!- ως ανωμαλία, τυπικό χαρακτηριστικό της Δύσης».
  Το ομοφοβικό αυτό κλίμα επικρατούσε, συνεχίζει ο Μάλκοβιτς, και στις δημόσιες συγκεντρώσεις, για παράδειγμα στις αντιπολεμικές συναυλίες. «Εκεί οι άνθρωποι έφεραν πανό με συνθήματα όπως ‘Κλίντον + Μπλερ + Σρέντερ = Κόμμα των Πούστηδων!’, ‘Θα γαμήσουμε όλους τους πούστηδες της Δύσης!’ και τα λοιπά. Στα εγκαταλελειμμένα πολιτιστικά ιδρύματα (αμερικανικά, βρετανικά, γαλλικά και γερμανικά) βρίσκει κανείς γραμμένα ομοφοβικά συνθήματα. Σε ‘ποιητικά’ έργα, κάποιοι αποκαλούμενοι ποιητές σατιρίζουν την ομοφυλοφιλία ως την ‘ασθένεια των Δυτικών’, λέγοντας ότι οι Σέρβοι ‘θα γαμήσουν όλους τους Δυτικούς ηγέτες'».
  «Ολα αυτά σημαίνουν πως η μορφή της ομοφοβίας γνωρίζει τώρα μια ριζική αλλαγή στη γεωπολιτική σφαίρα», ολοκληρώνει ο Σέρβος ακτιβιστής το συγκεκριμένο μέρος της συνέντευξής του στον «Πόθο». «Δεν είναι πλέον απλά μια ‘αρρώστια’, αλλά μια ‘δυτική αρρώστια’, απαράδεκτη για τους ‘κανονικούς’ Σέρβους, εφόσον οι δυτικοί ηγέτες είναι γκέι και αυτοί οι ηγέτες καταστρέφουν ζωές στη χώρα μας. Ετσι, η αντίληψη της ομοφυλοφιλίας ως πιθανής απειλής για την ύπαρξη της ανθρωπότητας (εφόσον δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά και δεν συνεισφέρουμε στην αύξηση του πληθυσμού), έχει μετατραπεί σε πραγματική απειλή, η οποία όχι μόνο δεν παράγει ζωή (όπως είθισται να λέγεται), αλλά είναι μια δύναμη που καταστρέφει τη ζωή».

  Ποιος είναι ο Ντούσαν Μάλκοβιτς

  Ο Ντούσαν Μάλκοβιτς γεννήθηκε το 1975, είναι φοιτητής της φιλοσοφίας και κατοικεί στο Βελιγράδι. Είναι εκπρόσωπος της Helsinki Citizens’ Assembly για την πρώην Ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία, τοπικός συντονιστής του Διεθνούς Γκέι και Λεσβιακού Πολιτιστικού Δικτύου και συντάκτης των λεσβιακών/γκέι και των θεατρικών σελίδων του νεανικού περιοδικού «Kultur Treger».
  Ο Ντούσαν Μάλκοβιτς έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα με θέμα τη σύγχρονη γκέι κουλτούρα και προετοίμαζε έναν κύκλο μαθημάτων για ζητήματα ομοφυλόφιλης ταυτότητας που θα ξεκινούσαν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Εχει ακόμη δημοσιεύσει θεατρικές κριτικές και λογοτεχνικά κείμενα. Πρόσφατα ασχολήθηκε με το ανέβασμα δύο θεατρικών έργων, το ένα από τα οποία είναι δικό του και αναφέρεται στη ζωή δύο ομοφυλόφιλων αδελφιών. Με ένα φίλο του θα ξεκινούσαν την πρώτη γκέι εκπομπή στον τότε ανεξάρτητο σταθμό Β-92, η οποία προφανώς ματαιώθηκε με την «επίταξη» του σταθμού.
  Ο Ντούσαν Μάλκοβιτς υπήρξε πριν από τον πόλεμο ενεργό μέλος του κινήματος που διεκδικούσε την κατάργηση διακρίσεων κατά των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών στη Σερβία. Στους στόχους του κινήματος περιλαμβανόταν η μάχη κατά κάθε μορφής ομοφοβίας, η κατάργηση των παρενοχλήσεων των ομοφυλόφιλων από την αστυνομία και το φακέλωμά τους, ίσα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους στους κρατικούς θεσμούς, εισαγωγή στα σχολεία ενός προγράμματος σεξουαλικής αγωγής, η αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων στην εκπαίδευση και την κοινωνία κ.ο.κ.
  Ο πόλεμος ήρθε να επιδεινώσει τη θέση των ομοφυλόφιλων στη Σερβία και να καταστήσει ακόμη πιο ύποπτες τις δραστηριότητές τους. Μιλώντας, κατά τη διάρκεια ακόμη του πολέμου, στο περιοδικό «The Advocate», ο νεαρός Σέρβος έδειχνε καταπτοημένος και σκεφτόταν να εγκαταλείψει τη χώρα του: «Ολες οι προσπάθειές μας να αλλάξουμε την κοινή γνώμη στη Σερβία και να πείσουμε τους συμπολίτες μας να αποδεχθούν την ομοφυλοφιλία ως μια φυσιολογική εκδοχή της σεξουαλικότητας έχουν πια αποτύχει. Θέλω να φύγω».

  (Τα στοιχεία για τον Ντούσαν Μάλκοβιτς αντλήθηκαν από τα περιοδικά «Ο πόθος» (τ. 22) και «The Advocate», 11/5/99).

  (Ελευθεροτυπία, 26/6/1999)

 7. Ο/Η Νικολάι Καραμζίν λέει:

  http://anasintaxi.awardspace.com/199.htm
  Αρ. Φύλ. 199 1-15 Φλεβάρη 2005

  Βαθιά κρίση του μαύρου αντιδραστικού φεου-αστικού ιερατείου

  Η ηγετική ομάδα του χουντο-Χριστόδουλου φασιστική σφηκοφωλιά και κλωσοφωλιά παραγωγής πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών

  Η σημερινή ηγεσία της εκκλησίας, το μαύρο αντιδραστικό φεουδο-αστικό Ιερατείο, είναι γνωστό ότι αποτελείται από διάφορες φατρίες με ισχυρότερη ως τώρα και πιο αντιδραστική: τη φασιστική φατρία του χουντο-Χριστόδουλου και νυν αρχιεπισκόπου, που ελέγχεται από τη διαβόητη «Χρυσοπηγή», στην οποία είναι αναγκαία μια σύντομη αναφορά.
  1. Ο Χριστόδουλος προέρχεται από τη «Χρυσοπηγή» και είχε πάντα την άμεση στήριξη των γνωστών φασιστών ιεραρχών Πειραιώς Καλλίνικου Καρούσου και Καλαβρύτων Αμβρόσιου Λενή και είναι το «πνευματικό παιδί» τους.
  Ο Χριστόδουλος όπως και οι άλλοι της «Χρυσοπηγής» υπηρέτησαν τη φασιστική διχτατορία των συνταγματαρχών με ιδιαίτερο ζήλο.
  Ο πρώτος «πνευματικός πατέρας» του Χριστόδουλου Παρασκευαϊδη είναι ο φασίστας «επερεθνικόφρονας» και φανατικός αντικομμουνιστής Καλλίνικος Καρούσος, μητροπολίτης Πειραιώς, που προέρχεται από την παραεκκλησιαστική οργάνωση «ΖΩΗ» και αργότερα μετά την διάσπασή της προσχώρησε στο «ΣΩΤΗΡΑ». Και οι δυο αυτές παραεκκλησιαστικές οργανώσεις διακρίθηκαν για τον αντικομμουνιστικό φανατισμό τους και τις φασιστικές απόψεις, συνεργάστηκαν με την ΕΟΝ του Μεταξά και τον «Οργανισμό Βασιλικής Πρόνοιας», που δούλευε για τα παιδικά στρατόπεδα της Φρειδερίκης, τις λεγόμενες «Παιδουπόλεις». «Στις αρχές της δεκαετίας 1960-70» ο Καλλίνικος «πήγε στα Μετέωρα και είναι ο ιεράρχης που έστειλε το πρώτο συγχαρητήριο τηλεγράφημα στη χούντα. Στη συνέχεια φεύγει από τα Μετέωρα κι’ έρχεται στην Αθήνα, όπου μαζί με τους δυο άλλους (Αμβρόσιο-Χριστόδουλο) ιδρύουν την «Αδελφότητα της Χρυσοπηγής» και άρχισε να κάνει Σεμινάρια στη Σχολή της Χωροφυλακής… Μετά πέρασε στον Ιερώνυμο και έκανε διασυνδέσεις με τα Σώματα Ασφαλείας, των οποίων ανεπίσημα ανακηρύχθηκε πνευματικός πατέρας».
  Ο άλλος της «Χρυσοπηγής» είναι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος Λενής, αρχιγραμματέας παλιότερα της Αρχιεπισκοπής, «ταγματάρχης της χωροφυλακής και υμνητής των βασανιστών μετά τη μεταπολίτευση», ο οποίος κατά τη χειροτονία του (17.8.1976) σε μητροπολίτη απηύθυνε, υμνώντας τους φασίστες βασανιστές του λαού και τα θηριώδη εγκλήματα που αυτοί διέπραξαν, «ιδιαιτέρως θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, οι οποίοι κατά την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας των»(!!!) για να συνεχίσει: «εις την καρδίαν μου τα Σώματα Ασφαλείας γενικότερον και το ένδοξον Σώμα της Χωροφυλακής ειδικότερον, θα κατέχει κεντρικοτάτην θέσιν». Για να ολοκληρωθεί το πορτρέτο του ας δώσουμε τα παρακάτω βιογραφικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο επίσημο Δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος: «από το έτος 1968 διορίσθη Ιεροκήρυξ του Σώματος της Χωροφυλακής, λαβών εξ απονομής τον βαθμόν του Μοιράρχου, όθεν και προήχθη αργότερον εις ταγματάρχην. Από της θέσεως ταύτης ανέπτυξε ποιμαντικήν δράσιν κηρύττων εν τω Ναό, διδάσκον εν ταις Σχολαίς Οπλιτών και Αξιωματικών Χωροφυλακής, περιοδεύων εις έδρας Ανώτερων Διοικήσεων και ομιλών εν αυταίς. Διετέλεσεν ωσαύτως καθηγητής εις Σχολάς Μοιράρχων και Αστυνόμων, ως και τοιαύτας στελεχών Ασφαλείας» («Εκκλησία» 15.9.1976).
  Η «Αγία Τριάδα» της «Χρυσοπηγής» Καλλίνικος-Αμβρόσιος-Χριστόδουλος ήταν απ’ τους βασικούς αν όχι οι βασικότεροι στυλοβάτες και του φασίστα αρχιεπισκόπου ΕΔΕΣίτη Σεραφείμ Τρίκκα, επιστήθιου φίλου του αποστάτη Χ. Φλωράκη.
  Στη «Χρυσοπηγή» προσχώρησαν αργότερα και οι σημερινοί Μητροπολίτες Σάμου Ευσέβιος Πιστολής, Καισαριανής Δανιήλ Παρτσουκλής και Δημητριάδος Ιγνάτιος, ενώ ο Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος Κουμαριανός, στενός ως τώρα συνεργάτης του Χριστόδουλου, αναγκάστηκε να απομακρυνθεί, επειδή δεν ήταν αρεστός στους Καλλίνικο-Αμβρόσιο, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου, συγγενής του ήταν εξόριστος στη Μακρόνησο. Στο στενό περιβάλλον του Χριστόδουλου ανήκει και ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος Αποστολίδης.
  2. Ο τρίτος της «Χρυσοπηγής», ο πρώην Δημητριάδος Χριστόδουλος και σημερινός αρχιεπίσκοπος, την εποχή της φασιστικής διχτατορίας, επί Ιερώνυμου, διετέλεσε αρχιγραμματέας της Αρχιεπισκοπής και είχε πάντοτε στενότατες σχέσεις με το φασιστικό καθεστώς και τον αρχιπράκτορα της CIA Γ. Παπαδόπουλο, υπήρξε από τους πιο φανατικούς και πιο ένθερμους υποστηρικτές του. Αργότερα έγινε μητροπολίτης Δημητριάδος και στη συνέχεια πέτυχε, μέσα από πρωτοφανείς ίντριγκες, δολοπλοκίες και πλεκτάνες, να εκλεγεί αρχιεπίσκοπος με τη στήριξη των πιο ακραίων φασιστικών στοιχείων της παραεκκλησιαστικής Αδελφότητας «Χρυσοπηγή», αλλά έχοντας και την ανοιχτή στήριξη του ξένου παράγοντα (επίσκεψη του αμερικανού πρέσβη Μπέρνς στο Βόλο παραμονές εκλογών Αρχιεπισκόπου), των αμερικανών ιμπεριαλιστών, τους οποίους είχε ήδη υπηρετήσει με συνέπεια καθόλη τη διάρκεια της 7χρονης στρατιωτικο-φασιστικής τυραννίας και στη «μεταπολίτευση».
  Μετά τις αυτοκρατορικού χαρακτήρα φιέστες κάθισε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και άρχισε το γνωστό από τότε θεάρεστο «έργο» του.
  Ο αδίστακτος μωροφιλόδοξος ιεράρχης Χριστόδουλος Παρασκευϊδης επέδειξε μια χωρίς προηγούμενο μεγαλομανία που ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τα όρια της γελοιότητας. Παριστάνει, αυτογελοιοποιούμενος, τον εκπρόσωπο του «Θεού επί της γης», αναπτύσσει έναν αντιδραστικό φασιστικό, ρατσιστικό, εθνικιστικό και σοβινιστικό λόγο. Αυτοδιαφημίζεται ως «Εθνάρχης»(!) του τόπου και με την καραγκιοζοειδή συμπεριφορά του έχει καταντήσει το διασκεδαστικότερο «ανέκδοτο» όλων των πιτσιρικάδων μαθητών της χώρας.
  Υμνεί σε κάθε ευκαιρία τον Μεταξά και δεν κρύβει, ακόμα και σήμερα, τη μεγάλη του συμπάθεια προς τα αφεντικά του χουντικούς φασίστες με την «προς Παττακόν Επιστολήν» εκφράζοντας τη συμπαράσταση και το θαυμασμό στο έργο ενός εγκληματία και φαιδρότατου φασίστα στρατιωτικού. Είναι ο «κανακάρης» των διαφόρων φασιστών Καρατζαφερηδο-Ψωμιάδηδων και το ίνδαλμα των ναζιφασιστικών φυλλάδων τύπου «Χρυσή Αυγή», «Νέοι Άνθρωποι», «Στόχος», κλπ.
  Εμφανίζεται κάθε λίγο και λιγάκι σαν «υπερασπιστής»(!) των «εθνικών συμφερόντων», όπως Κύπρου, κλπ. ενώ είναι πασίγνωστο ότι ευλόγησε το φασιστικό πραξικόπημα στην Κύπρο – τη μεγαλύτερη προδοσία του Κυπριακού που οδήγησε σε ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού – το οποίο έδωσε την αφορμή στους τούρκους σωβινιστές να καταλάβουν το βόρειο τμήμα της Κύπρου που το κατέχουν ως τα σήμερα.
  Αναμειγνύεται άμεσα στο έργο των εκάστοτε κυβερνήσεων, τις οποίες υποκαθιστά με πρωτοφανές «θεϊκό» θράσος, απαιτεί να συγκυβερνήσει μαζί τους – συγκυβερνά αυτή τη στιγμή με τον Κ. Καραμανλή – και προσπαθεί να επιβάλλει ένα αντιδραστικό φασιστικό θεοκρατικό καθεστώς. Αυτός ήταν και ο λόγος που συγκέντρωσε υπογραφές για το θέμα των ταυτοτήτων και οργάνωσε το γνωστό καρναβάλι των αντιδραστικών διαδηλώσεων στο Σύνταγμα, έχοντας την ανοιχτή στήριξη της ΝΔ και εμμέσως, πλην σαφώς, εκείνη του «Κ»ΚΕ και της βουλευτού αντιδραστικής νεοορθόδοξης εθνικίστριας Λ. Κανέλλη και των εθνικιστών Παπαθεμελήδων του ΠΑΣΟΚ. Στήριξε προεκλογικά δραστήρια τη ΝΔ και απέδωσε τη νίκη της στη «Δεξιά του Κυρίου» και όταν μετά από πολλά χρόνια «πάτησε» το πόδι του στο Μαξίμου δήλωσε: «οι καταστάσεις αλλάζουν, δόξασοι ο Θεός»!!!
  Αργότερα φιλοδοξεί να μετατρέψει την Εκκλησία της Ελλάδος σε Πατριαρχείο και προκαλεί την γνωστή κρίση με το Πατριαρχείο, όμως γελοιοποιείται και αναγκάζεται να τα «μαζέψει» άρον-άρον με τη βοήθεια βέβαια της ΝΔ.
  Το ξέσπασμα της κρίσης
  Η κάποια προσπάθεια αποστασιοποίησης του Χριστόδουλου απ’ τη «Χρυσοπηγή» βρήκε πάντα αντίθετους τους Καλλίνικο-Αμβρόσιο και προπαντός η δημιουργία ομάδας γύρω απ’ τον εκλεκτό συνεργάτη του Χριστόδουλου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο, ο οποίος είχε συστήσει στο Χριστόδουλο ως γραμματέα-διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Αρχιεπισκόπου τον ήδη απομακρυθέντα Σεραφείμ Κουλουκούσα. Ο Θεόκλητος είναι γνωστό ότι στηρίζει και τον Επιφάνιο Οικονόμου.
  Οι «πνευματικοί πατέρες» του Χριστόδουλου Καλλίνικος-Αμβρόσιος δεν έβλεπαν ποτέ με καλό μάτι τις όποιες προσπάθειες αποστασιοποίησης απ’ αυτούς του «πνευματικού τέκνου» τους Χριστόδουλου και πολύ περισσότερο δεν δέχθηκαν ποτέ να τους αγνοεί. Γι’ αυτό φρόντιζαν πάντα να τον προειδοποιούν, προσπαθούσαν να τον περιμαζεύουν απ’ τα όποια παραστρατήματα και να τον ανακαλούν στην τάξη. Πάντα τον στήριζαν και τον στηρίζουν υπό προϋποθέσεις.
  Ανοιχτή μορφή άρχισε να παίρνει η κρίση στην ηγεσία της Εκκλησίας όταν στα μέσα Γενάρη και λίγες ώρες πριν γίνει δεκτός ο Χριστόδουλος απ’ τον Καραμανλή στη Ραφήνα ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος δηλώνει: «όχι μόνο έκπληξη αλλά και βαθύ πόνο μας προκάλεσε η είδηση ότι σε κύκλωμα που «δούλευε» για την αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών εμπλέκεται και κάποιος κληρικός» για να προσθέσει: «οι φήμες λέγουν πως ο συγκεκριμένος αυτός κληρικός τώρα είναι έτοιμος να καταλάβει «χαρτοφυλάκιο», δηλ. σπουδαία διοικητική θέση στην αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος», υπονοώντας τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.
  Μετά των Καλαβρύτων και ο Ζακύνθου Χρυσόστομος κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποψηφιότητα του Γιοσάκη για τη θέση σε Επιτροπή της Συνόδου.
  Ο Καλαβρύτων επιτέθηκε και εναντίον του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου Κουμαριανού – έμπιστου και στενότατου συνεργάτη του Χριστόδουλου – ο οποίος δεν είναι αρεστός στους Καλλίνικο-Αμβρόσιο.
  Απ’ τις υπάρχουσες σήμερα φατρίες στην ηγεσία της Εκκλησίας ο Χριστόδουλος έχει την υποστήριξη των Μητροπολιτών που εξελέγησαν μετά το 1998: Νεκτάριος Κερκύρας, Χρυσόστομος Χαλκίδας, Επιφάνειος Θήρας, Παύλος Γλυφάδας, Θεόκλητος Φλωρίνης, Εφραίμ Ύδρας, Κύριλλος Κυθήρων, Δωρόθεος Σύρου.
  Αντίπαλη ομάδα στο Χριστόδουλο αποτελούν οι Μητροπολίτες Ζακύνθου Χρυσόστομος και Θηβών Ιερώνυμος. Άλλοι επικριτές του Αρχιεπισκόπου είναι ο Ιωαννίνων Θεόκλητος και ο Φιλίππων Προκόπιος και με παραπλήσιες θέσεις ο Παραμυθιάς Τίτος και Ναυπάκτου Ιερόθεος, ενώ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος επηρεάζει τον Σιδηροκάστρου Μακάριο, τον Φθιώτιδος Νικόλαο και τον Αργολίδος Ιάκωβο.
  Η ισχυρότερη όμως ομάδα είναι εκείνη των Μητροπολιτών της «Χρυσοπηγής»: Καλλίνικος Πειραιώς, Αμβρόσιος Καλαβρύτων, Ιγνάτιος Δημητριάδος, Ευσέβιος Σάμου, η οποία στηρίζει υπό όρους τον Χριστόδουλο και προσπαθεί να τον κρατήσει υπό τον έλεγχό της, αντιδρώντας στις όποιες προσπάθειες «αποστασιοποίησής» του.
  Και τώρα λίγα για το «βίο και την πολιτεία» της «αγίας τριάδας» του Χριστόδουλου, τους Α. Βαβύλη-Ι. Γιοσάκη-Παντελεήμων που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα.
  Παντελεήμων Αττικής: Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο Γιοσάκη βρέθηκε στο κέντρο των επικρίσεων, γιατί δεν έθεσε σε αργία το Γιοσάκη, τον οποίο είχε διορίσει στο Καματερό μετά την επιστροφή του από τη Μητρόπολη Παναμά, όπου είχε συλληφθεί για καταχρήσεις.
  Επίσης σε βάρος του Παντελεήμων παρουσιάστηκαν ροζ κασέτες και κατηγορήθηκε ότι έχει σε λογαριασμό του 1,2 δισ. Η Ιεραρχία υποχρεώθηκε να αποφασίσει 6μηνη διαθεσιμότητα του Μητροπολίτη.
  Είναι γνωστό ότι ο Παντελεήμων Μπεζενίτης εκλέχθηκε Μητροπολίτης Αττικής, επί Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, με τη βοήθεια του Χριστόδουλου και των άλλων της «Χρυσοπηγής», κι’ αυτό σε αντιπαράθεση με τον τότε αρχιεπίσκοπο ήθελε να εκλεγεί Μητροπολίτης Αττικής ο σημερινός Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος Συνετός.
  Ο Παντελεήμων έγινε επιπλέον γνωστός και κατά τη διάρκεια των φασιστικών «λαοσυνάξεων» του Χριστόδουλου όταν δήλωνε περιχαρής μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης: «Αύριο η κυβέρνησις θα πέσει»!!!
  Ιάκωβος Γιοσάκης: Αρχές του χρόνου, η πρώτη «πέτρα του σκανδάλου», ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης είχε προταθεί από ιεράρχη μα συνάμα ήταν και απόφαση του Αρχιεπισκόπου να τον προωθήσει σε γραμματέα της Νομοκανονικής Επιτροπής. Όταν αυτό έγινε γνωστό στο Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, αυτός διαμαρτυρόμενος έστειλε επιστολή και απαίτησε από τον Χριστόδουλο να γίνει γνωστός ο «βίος και η πολιτεία» του Ιάκωβου Γιοσάκη, ο οποίος, θιγόμενος από την επιστολή, υποβάλει μήνυση στον Ηλείας Γερμανό και έτσι αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της μαφιόζικης ζωής και δράσης του νεαρού «ιερωμένου» (αρχαιοκαπηλία σε Λήμνο, Κύθηρα και Κύπρο, καταχρήσεις σε ΗΠΑ, Παναμά, κλπ., κλπ.). Έχει επίσης πλούσια συμμετοχή και δράση σε παραεκκλησιαστικά και παραδικαστικά κυκλώματα.
  Η δράση του Ιάκωβου Γιοσάκη – προστατευόμενου του Χριστόδουλου – υπήρξε τόσο προκλητική, ώστε προκάλεσε την αντίδραση διαφόρων ιεραρχών, οι οποίοι μπροστά στον κίνδυνο να αναρριχηθεί «ελέω Χριστόδουλου» σε υψηλότερες θέσεις αποφασίζουν να καταγγείλουν δημόσια τη δράση του.
  Όλα ξεκίνησαν αρχές Γενάρη όταν απ’ τους τηλεοπτικούς σταθμούς EXTRA 3 και ALTER μεταδόθηκαν μαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία να μεσολαβεί για την αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών, στις οποίες αναφέρεται και το όνομα του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, γεγονός που προκάλεσε θύελλα στην Ιεραρχία και ο Θηβών Ιερώνυμος κατάγγειλε ότι ο Γιοσάκης με ανώτατο δικαστικό τον επισκέφθηκε παραμονές εκλογών για νέο αρχιεπίσκοπο, και του ζήτησε να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.
  Ο Χριστόδουλος αμέσως σπεύδει να διαψεύσει και να κατηγορήσει τον Ιερώνυμο, όμως είχε την ατυχία να ακολουθήσει ο «πνευματικός φίλος» του της «Χρυσοπηγής» ο Αμβρόσιος των Καλαβρύτων με την προαναφερόμενη δήλωση.
  Η Αρχιεπισκοπή σε κάθε ευκαιρία τόνιζε για το Γιοσάκη: «ο αρχιμανδρίτης ήταν άγνωστος στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου»!!! Απαντώντας στο Χριστόδουλου όμως ο Ζακύνθου Χρυσόστομος δήλωσε: «όποιος λεει ότι δεν γνωρίζει το Γιοσάκη, λεει ψέματα».
  Ασφαλώς ο Χριστόδουλος γνώριζε πολύ καλά τα πάντα για τον Γιοσάκη και ήταν επιπλέον ο προστατευόμενός του. Ακριβώς γι’ αυτό, επειδή ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του, ήθελε να τον προωθήσει σε καίριες θέσεις στην Αρχιεπισκοπή.
  Τέλος, ο Ιάκωβος Γιοσάκης, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε στις 2 Φλεβάρη, συνελήφθη δυο μέρες αργότερα κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά και από τότε κρατείται στα κρατητήρια της Ασφάλειας του Πειραιά.
  Α. Βαβύλης: προστατευόμενος του Χριστόδουλου και πολυπράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιών. Ο Βαβύλης συνδέεται με τον Χριστόδουλο πολύ πριν από το 1987 που ως Μητροπολίτης Δημητριάδος του χορήγησε «συστατική» επιστολή, στην οποία ανάμεσα στ’ άλλα αναφέρει και τα εξής: «δια της παρούσης βεβαιούμεν ότι ο κ. Απόστολος Χρήστου Βαβύλης, εκ Βόλου, της καθ’ ημάς επαρχίας ορμώμενος, προέρχεται από συγκεκροτημένη οικογένειαν με χριστιανικάς αρχάς και ελληνοπρεπές φρόνιμα» και προσθέτει: «ο ίδιος είναι συνειδητόν μέλος της αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, βιών εντός του κλίματος αυτής, εμφορείται δε υπό ιεραποστολικού πνεύματος και διάγει βίον σώφρονα κατά πάντα». Επίσης σημείωνε: «Με τα έκτακτα διανοητικά προσόντα του παρέχει εχέγγυα αξιοποιήσεως πάσης προσφερόμενης ευκαιρίας προς επιμόρφωσίν του, είναι δε βέβαιο, ότι και η Εκκλησία θέλει επωφεληθή μελλοντικώς εκ της προσωπικότητος αυτού. Η παρούσα χορηγείται προς χρήσιν ενώπιον πάσης αρχής και παντός προσώπου δυναμένου να προσφέρει εις τον επιφέροντα πάσαν δυνατήν εξυπηρέτησιν προς την επίτευξιν των υγιών στόχων του».
  Ένα χρόνο μετά τη συστατική επιστολή Χριστόδουλου, το 1988, συλλαμβάνεται στο Βόλο για εμπορεία ναρκωτικών (εισαγωγή 1,5 κιλό ηρωίνης από Ιταλία), κρατείται στις φυλακές του Βόλου και το Συμβούλιο Εφετών του απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα. Το Γενάρη του 1991 καταδικάζεται από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας σε 13 χρόνια κάθειρξη, με τριετή αναστολή ποινής. Την ίδια περίοδο γίνεται πληροφοριοδότης της αστυνομίας για ναρκωτικά.
  Στη Βενετία καταδικάζεται σε 7 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών και η Ιντερπόλ Ιταλίας εκδίδει το 1994 ένταλμα σύλληψης με σκοπό την έκδοσή του και κατά «περίεργο» τρόπο χρειάστηκαν να περάσουν 3 χρόνια να εκδώσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας απόφαση (1997) με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του !!!
  Αργότερα ο Βαβύλης παρά την καταζήτησή του από την Ιντερπόλ, ανοίγει σε απόσταση 50 μέτρων απ’ το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κατάστημα πώλησης όπλων. Η επιχείρηση του Βαβύλη από το 1995 έως το 1997 υπέγραψε με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συμβάσεις προμήθειας εξοπλισμού ασφαλείας. Διαφημίζει οπλικά συστήματα στο επίσημο περιοδικό της αστυνομίας και ακόμα κάνει το μοντέλο με στολή της ΕΛ.ΑΣ. Το 1995 έχει επαφή με τον τεχνικό σύμβουλο του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Σ. Βαλυράκη, Κ. Μπαλέρμπα, μετέπειτα κουμπάρο του, και φθάνει η «χάρη» του στις «πυραμίδες» της Αλβανίας.
  Το 1998 παρόλο που η δράση του Βαβύλη είναι γνωστή, ο Χριστόδουλος τον συστήνει εκ νέου, αυτή τη φορά τηλεφωνικά, στον ηγούμενο του Αγίου Όρους, Γ. Καψάνη, για «εξομολόγηση»!!!
  Το 2001 αποστέλλεται με εντολή του Χριστόδουλου στα Ιεροσόλυμα μαζί με τον υποστράτηγο Γιάννη Τριανταφυλλάκη και άλλους, μεταξύ των οποίων και ο κουμπουροφόρος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, μέλος της «Χρυσοπηγής» και προστατευόμενος του Καλλίνικου Πειραιώς, για να βοηθήσει στην εκλογή του Ειρηναίου σε Πατριάχη των Ιεροσολύμων.
  Αργότερα, το Φλεβάρη του 2002, ως κληρικός πλέον με το όνομα «Ραφαήλ Απόστολος Αναγνωστάκης», αποστέλλεται από τον Ειρηναίο μαζί με τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη, σε διαθρησκευτική συνάντηση του Βατικανού στην Ασσίζη.
  Τον Ιούλη του 2002 βγάζει στο αστυνομικό τμήμα του Καπανδριτίου με τη βοήθεια του Γιάννη Τριανταφυλλάκη, αξιωματικού της αστυνομίας (υποστράτηγος ε.α.) νέα ταυτότητα στο όνομα Απόστολος Παύλος Φωκάς.
  Στις 12 Αυγούστου του 2002 βγάζει διαβατήριο στο Βόλο με το πραγματικό του όνομα, ενώ καταζητείται από την Ιντερπόλ!!!
  Το 2003 εμφανίζεται ως ιερομόναχος στην Πάτρα με το νούμερο δυο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο, εκτελώντας αποστολή του Πατριάρχη Ειρηναίου.
  Την ίδια περίοδο πηγαίνει με τον υποστράτηγο Γιάννη Τριανταφυλλάκη στη Νότια Ιταλία, συγκροτώντας «μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα»(!) με την επωνυμία «Magna Grecia».
  Παρόλα αυτά οι Χριστόδουλος και Ειρηναίος αρνήθηκαν αρχικά κατηγορηματικά κάθε σχέση μαζί του. Όμως οι φωτογραφίες, οι μαρτυρίες και τα συντριπτικά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τους διαψεύδουν.
  Παρά τις απανωτές αποκαλύψεις για το «βίο και πολιτεία» του Βαβύλη και τις πασίγνωστες πλέον σχέσεις του με τον Χριστόδουλο, του οποίου είναι το «αγαπημένο παιδί», ο «Αδέσμευτος Τύπος», προσπαθώντας απεγνωσμένα να καλύψει τις σχέσεις του χουντο-Χριστόδουλου με τον πολυπράκτορα των ξένων μυστικών υπηρεσιών Βαβύλη: «καμιά σχέση δεν έχει ο Αρχιεπίσκοπος με τον Βαβύλη»!!! («Α.Τ.» 9.2.2005).
  Σ’ ολόκληρο αυτό το χρονικό διάστημα ο Χριστόδουλος συλλαμβάνεται μόνιμα επ’ αυτοφώρω να ψεύδεται ασυστόλως για τις περιπτώσεις Βαβύλη-Γιοσάκη.
  Από όσα διέρρευσαν και έγιναν γνωστά είναι φανερό ότι ο προστατευόμενος του Χριστόδουλου Απόστολος Βαβύλης είναι πράκτορας της ΕΥΠ (=ΚΥΠ) αλλά και πολυπράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιών (ΜΟΣΑΝΤ, CIA, κλπ.). Ανάλογες υποψίες εγείρει και η περίπτωση του άλλου προστατευόμενου του Χριστόδουλου Ιάκωβο Γιοσάκη.
  Η πλούσια και ανεξέλεγκτη δράση και των δυο δείχνει ότι είναι προστατευόμενοι ξένων μυστικών υπηρεσιών.
  Κι’ όλα αυτά είναι γνωστά στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ο ίδιος ο Χριστόδουλος είναι εκείνος που καλλιέργησε και προώθησε τις σχέσεις της Αρχιεπισκοπής με το εκκλησιαστικό παρακράτος, το οργανωμένο έγκλημα, την ΕΥΠ και τις ξένες μυστικές υπηρεσίες. Αυτός κάλυπτε και καλύπτει και σήμερα αυτές τις σχέσεις. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι και ο ίδιος ο Χριστόδουλος ήταν ένθερμος υποστηρικτής του αρχιπράκτορα της CIA Γ. Παπαδόπουλο. Φαίνεται πως κοντά του μάθαινε και «τέτοια γράμματα».
  Συμπερασματικά, η βαθιά ενδοεκκλησιαστική κρίση και οι φαγωμάρες μεταξύ των φατριών του φεουδο-αστικού ιερατείου, πέρα απ’ το ήδη γνωστό ότι η ηγεσία της Εκκλησίας είναι φασιστική σφηκοφωλιά και σάπια ως το μεδούλι, αποκαλύπτουν επιπλέον τη σύνδεσή της: 1) με το παρακράτος, το οργανωμένο έγκλημα και τα παραεκκλησιαστικά-παραδικαστικά κυκλώματα, 2) διαπλέκεται με την ΕΥΠ(=ΚΥΠ), και 3) με τις ξένες μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες, ως γνωστόν, δρουν στη χώρα μας ανενόχλητες, ιδιαίτερα η CIA που ελέγχει τα πάντα, μεταξύ των άλλων και τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
  Όσο για τη διαβόητη «αυτοκάθαρση» που ανακοίνωσε ο Χριστόδουλος, αυτή αποτελεί προκλητική αυταπάτη και το μόνο που θα πράξει είναι να βρει εξιλαστήρια θύματα για να διασώσει τον εαυτό του, παραμένοντας στον αρχιεπισκοπικό θρόνο αφού έχει αυτοχριστεί αιώνιος «εκπρόσωπος του Θεού επί της γης».

 8. Ο/Η Πατρινός λέει:

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2011/02/blog-post_5454.html

  Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

  «ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΣΟΥΡΙ»

  Η Ενοριακή Κίνησις είναι μία “διμηνιαία έκδοσις της ομωνύμου ορθοδόξου χριστιανικής αδελφότητος”, που έχει την έδρα της επί της οδού Αλ. Υψηλάντου 129 στην Πάτρα.
  Ο ιδρυτής και ο πρόεδρος, θαρρώ, αυτής της “Κινήσεως” είναι ο συνταξιούχος πλέον π. Παναγιώτης Μεντζάς, επί σειρά ετών εφημέριος στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Πατρών.
  Αυτός είναι και ο συντάκτης, έτσι τουλάχιστον λέγεται, του φυλλαδίου Ενοριακή Κίνησις, στο τεύχος 144 (Φεβρ. 2011) του οποίου γίνεται εκτενής μνεία της ιστορίας με τον αρχιμ. Κύριλλο Κωστόπουλο και την φερόμενη ως ρήση του για το “κουσούρι του Χριστόδουλου”.
  Ο συντάκτης του σχολίου αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Κόσμος (15.10.2010) που αποκάλυψε το γεγονός και προβαίνει στις ακόλουθες παρατηρήσεις:
  “Σύμφωνα με όσα έγραψαν εν συνεχεία οι εφημερίδες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Χρυσόστομος τού εζήτησε (ενν. του αρχιμ. Κυρίλλου) έγγραφη απολογία και εντός ολίγων ημερών απελογήθη εγγράφως.
  Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που διέρρευσαν, η απολογία του είναι γραμμένη σε διπλωματική γλώσσα και με πολλές αναγνώσεις και αρνείται τις κατηγορίες.
  Διετάχθησαν ανακρίσεις. Όμως, σύμφωνα πάντα με τις ελάχιστες πληροφορίες που διαρρέουν. Οι ανακρίσεις δεν προχωρούν και η υπόθεσις βαδίζει προς “κουκούλωμα”!
  Η κοινή γνώμη των Πατρών πιστεύει πως είναι αλήθεια τα όσα έγραψε η εφημερίδα και φέρεται και μια ιατρός ως αυτήκοος των λεχθέντων.
  Η μη διερεύνησις του σκανδάλου θα δώσει τροφή σε υποβόσκουσες υποψίες και συκοφαντίες, που ανεύθυνα συζητούνται εις όλην την Ελλάδα και δυσφημούν “δικαίους και αδίκους”.
  Ο συντάκτης του ρεπορτάζ, δια λόγους δημοσιογραφικούς, δεν κατονομάζει την δασκάλα και τις είκοσι κυρίες, που φέρονται ότι ήκουσαν τα γραφόμενα, όμως ομιλεί συγκεκριμένα.
  Καθορίζει τόπο, χρόνο, αντιδράσεις, και λεπτομέρειες και μάλιστα ομιλεί δια επανάληψιν των φερομένων ως λεχθέντων, πράγμα το οποίον σημαίνει ότι οι πληροφοριοδότες του ήσαν αυτήκοοι ή μετέφεραν λόγια αυτηκόων. Δεν γράφη αόριστα.
  Εάν η εφημερίδα έπεσεν θύμα αορίστων πληροφοριών, πράγμα το οποίον ευχόμεθα, πρέπει με του ιδίου μεγέθους γράμματα και τίτλους και με τις ανάλοφες φωτογραφίες να ομολογήση την πλάνην της και να αποκαταστήση την αλήθειαν.
  Διότι τα φερόμενα ως λεχθέντα και ως γενόμενα είναι μεγάλου μεγέθους σκάνδαλα και έχουν κατασκανδαλίσει τον λαόν του Θεού.
  Το θέμα είναι σοβαρώτατο και πρέπει με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αμεροληψία και γενναιότητα να αντιμετωπισθή.
  Πάντως όχι με “κουκούλωμα”. Θα το παρακολουθήσωμε και εάν χρειασθή θα επανέλθωμε, διότι “η αλήθεια πρέπει να λέγεται”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s